Ocena uczelni


Komentarze (213)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • Ania

    Witam jest ktoś kto kończył fizjoterapie magisterskie i ma jakieś notatki Proszę o kontakt Anna. J. 29@wp.pl
    10/13/19
  • Keyoł

    UWAGA!! Totalna porażka jeżeli chodzi o kierunek Fizjoterapia. Przede wszystkim brak szacunku do studentów, ich czasu i pieniędzy. Ralacja student-wykładowca to metody Państwa Totalitarnego. Ja mam rację a Ty student jesteś. I masz znać swoje miejsce w szeregu, pod strachem niezaluczenia semestru, seminarium itp. Jak w dzisiejszych czasach można tak traktować dorosłych ludzi? Którzy są waszym źródłem utrzymania. Odradzam studiowanie na tej uczelni, bo ciężko załatwić tam cokolwiek, dziekanat to największe nieporozumienie w tym całym cyrku, zwanym Czamara. Aż dziw, że ludzie tam studiują, dają się tak traktować i jeszcze z to płacić. Jak wydać już pieniądze to tam, gdzie będą traktować studenta na równi że sobą jako człowieka, a nie podludzia... Myślę, że niektóre działania dziekanatu i wykładowców maja na celu niezaliczenie, aby kolejny raz uzyskać pieniądze od studentów.
    9/30/19
  • Studentka1997

    Podpisuje się pod wszystkimi negatywnymi komentarzami i stwierdzam również, ze to cała prawda o WSF. Zachowanie niektórych „wykładowców” w stosunku do studentów to żenada na poziomie podstawówki. Poniżające komentarze i wyśmiewanie studentek przez Panie, które same niedawno studiowały to tylko mały element tego jak reprezentuje tą uczelnie jej kadra. Nie polecam, nigdy w życiu bym tam nie wróciła.
    9/25/19
  • Była studentka kosmetologii

    Szkoła robi w okol siebie otoczkę uczelni o wysokim standardzie , wspaniałej kadrze , świetnych warunkach dydaktycznych ... nie polecam Zaczynajac juz od dziekanatu , w którym zatrudnili opryskliwa Panią... Szkoła w żadnym stopniu nie jest wyposażona .. sprzęt na którym się uczyłam jest sprzed 20 lat .. kadra ? panie kosmetolog w sumie całkiem Fajne , Pani K.M cudowna , wyrozumiała Kobieta i Pani K.J od której można wynieść spora wiedzę tylko dlatego , ze sama chce coś dodać od siebie i te Panie bez zarzutów , przykładają się do swojej pracy i w dodatku są bardzo sympatyczne . Reszta , dramat . Pani która wykłada recepturę jest chamska , nie miła , wymaga ponad program , jakby specjalnie zależy jej na oblaniu części uczniów , zupełnie bez przesłanek ku temu . Receptura jest na 3 roku wiec pewnie tym sposobem chcą obniżyć liczbę osób dopuszczonych do Obrony . Parter i 1 piętro odnowione , ładne , chyba tylko ze z względu na to , ze rekrutujący się mogą zobaczyć na 1 rzut ze szkoła jest „ładna „ . Polecam przed rekrutacja wejść są piętro sal wykładowych ... draaaaamat , nie wspominając o toalecie . Ogólnie sale nie maja ławek , są krzesła z plastikowym stoliczkiem , przy którym po 8h wykładu odpada kark ... nie polecam nikomu tej szkoły . Więcej wyniesiecie z praktyk lub ze studium kosmetycznego .... 630zl za semestr , łącznie z okresem letnimi. Którym się nie uczucie plus jeśli mafie obronę np 30.06 i nie ma ani zajęć ani zjazdów dalej , nie wydadzą wam świadectwa bez taty lipcowej . Absurd i dorabianie się na studentach ....
    9/24/19
  • Ewelina

    Hejka, wybiera się ktoś w tym roku na fizjoterapie II stopnia ? :) jeżeli tak to proszę o kontakt bolisega123@gmail.com
    9/12/19
  • Justyna 221

    Hej :) myślę o wybraniu się na studia 2 stopnia do wyższej szkoły fizjoterapii we Wrocławiu na kosmetologię , polecacie ? Czy lepiej wybrać AWF Wrocław ?
    8/30/19
  • Asiek

    Hej,ktora polecicie uczelnie mgr.z fizjoterapii?
    7/10/19
  • Klaudia

    wybiera sie ktos na kosmetologie stacjonarnie? mozna pisac na emial: klaudiamarcinek8@gmail.com :)
    7/7/19
  • Kamila2

    Hejka. Jest tu ktoś to wybiera się na fizjoterapie stacjonarną? Albo jest już po pierwszym roku? :) Jakby co to proszę o wiadomość : kamila.w201@hotmail.com
    6/30/19
  • Piter

    Cześć. Jak wygląda nauka na magisterce fizjoterapii, tryb stacjonarny ? Prosiłbym o kilka informacji, typu plan zajęć, przedmioty, wykładowcy...
    6/28/19
  • aniaaaaa

    witam wybiera sie ktos z was moze na fizjoterapie na mgr niestacjonarnie ? jakie sa w ogole tam oplaty nie moge znalezc cennika . anna.j.29@wp.pl
    6/11/19
  • Alex

    Ola ja sie wybieram, ale zaocznie. Odezwij się alcieszynska@gmail.com A tak na marginesie, mam wielki dylemat nad tą uczelnią a awf. Którą uczelnie byście wybrali. Fizjoterapia 2 stopień zaocznie.
    6/6/19
  • Julka

    Cześć,wybieram się niestacjonarne na kosmetologie I stopnia, moglby ktos napisac jak jest tam ogolnie? Oplaca sie czy nie bardzo? Jak wyglada nauka i ceny?
    5/19/19
  • kompr

    hej wie ktoś może jak wygląda obrona w tej szkole ? chodzi o mgr kosm ?
    5/9/19
  • Mmm

    Nie polecam tej uczelni. Wysokość składek, Panie z dziekanatu, zajęcia których jest za mało! I te zapytaj dziury które odgrywają o wiele większą rolę niż anatomia :o i ten facet od wf-u ! Okropny ! Wielu prowadzących robi pod górę dla dojezdzajacych ! Studiowałam 5 lat i straciłam tylko czas.
    3/31/19
  • fizjo

    podpisuję się pod wszystkimi negatywnymi komentarzami. jest mi przykro, że tak dużo pieniędzy włożyłem w ten fałszywy biznes, nazywany 'wyższą szkołą fizjoterapii'. Szczerze nie polecam. Wszystko po staremu od 2013 (najwcześniejsze komentarze)
    3/21/19
  • Domi

    Hej! Wybiera się ktoś na fizjoterapie? 2019/2020 :)
    3/21/19
  • Ola

    Cześć wybiera się ktoś w tym roku na kosmetologie stacjonarnej lub zaocznie? :)
    3/14/19
  • Klaudia

    Jeśli ktoś z was wybiera się na kosmetologie stacjonarnie to proszę o kontakt: kstawiarska1220@gmail.com :)
    9/1/18
  • Kosmetogol.wsf

    Czesne na kosmetologii stacjonarnej na pierwszym roku to koszt 450zl, z każdym rokiem kwota sie zwieszksza. Jakby ktoś chciał notatki i pare przydatnych rzeczy (w tym testy) proszę o kontakt, chętnie odsprzedam: anna_nowak69@onet.pl
    8/31/18
  • xkatie

    Hejka, wybiera się ktoś w tym roku na kosmetologię I stopnia stacjonarnie? Może mi ktoś powiedzieć, gdzie znajdę informację o tym, ile płaci się za studia? Nie mogę nigdzie znaleźć info :c
    8/30/18
  • Do Mm

    Tak, jest płatny niestety... :c Ogólnie jako osoba po pierwszym roku fizjoterapii stacjonarnej bardzo polecam kierunek :D Bardzo mało jest zbędnych przedmiotów które tylko marnują czas, a same konkretne, na tyle konkretne że jak chciałam czasem uciec z zajęć to nie miałam z czego bo wszystko ważne :/ wykładowcy też bardzo w porządku; nikt nie zalazł mi za skórę ani troche, a jestem dość nerwowa
    8/13/18
  • aaaaaaa

    Wybiera się ktoś na kosmetologię stacjonarnie? i wie ktos ile wynoszą czesne?
    5/16/18
  • Mm

    Czy ktos moze mi powiedziec czy kierunek fizjoterapia w trybie stacjonarny na wyzszej szkole fizjoterapii jest platny? Czy sa jakies progi?
    5/9/18
  • Michalina

    Zamierzam iść w tym roku na fizjoterapię jednolitą w trybie stacjonarnym. Zostawiam kontakt do siebie - mefistofeles@onet.eu
    5/3/18
  • paulina.ff

    byla bym zainteresowana notatkami na kosmetologie II stopnia- magister , ktos cos
    4/5/18
  • Krajowa Izba Kosmetologii

    Mamy do Studentek Kosmetologii ogromną prośbę o zapoznanie się z wystąpieniem pani dr Kaniowskiej przed Sejmową Komisją Zdrowia w sprawie Kosmetologii. Powinnyście Panie zastanowić się czy osoba która ma tak mało szacunku dla Was jako Kosmetologów powinna Was uczyć . https://av8.senat.pl/9KZ641 Równocześnie nasuwa się myśl, że jeśli tak mało umiecie jak ona twierdzi to znaczy że nie potrafiła Was nauczyć. Więc Uczelnia albo powinna zrezygnować z jej zatrudniania albo zwrócić Wam pieniądze za stracony czas i poniesione koszty.
    3/15/18
  • Natalia

    Również poszukuje jakiejś opinii czy wskazówki dotyczącej studiów magisterskich fizjoterapii niestacjonarnie
    2/5/18
  • Do Ania

    Tak, ja się zastanawiam ale nie wiem jeszcze na 100% a czemu pytasz?
    2/5/18
  • Ania

    Witam czy ktoś planuje w tym roku zapis na kierunek fizjoterapia niestacjonarne na magistra?
    1/30/18
  • Werka

    Hej, idzie ktos na fizjoterapie niestacjonarną? Podajcie do siebie kontakt :)
    9/26/17
  • Olala

    Hej, ja idę na kosmetologię stacjonarną! :)
    9/25/17
  • Wiki

    wikta67@onet.pl dziewczyny z kosmetologii stacjonarnej 1szy rok odezwijcie się :)
    9/21/17
  • fizjoterapia

    a kto na fizjoterapie stacjonarnie zostawi jakis namiar na siebie?
    9/19/17
  • Martynaa

    Jak coś to zostawiam @: martyna.chruscicka969@gmail.com
    9/18/17
  • Martynaa

    Ja też idę na kosmetologie stacjonarnie :)
    9/18/17
  • aleksandta

    Wiki, ja! daj do siebie jakis kontakt :)
    9/17/17
  • wiki

    Hej , wybiera się ktoś na 1 rok kosmetologii dziennie ?
    9/7/17
  • Ola

    Hej, wie ktoś ile jest osob na dzienną fizjoterapie na 1 rok? Bo niewiadomo czy uzbierają odpowiednią ilość osób
    9/4/17
  • Marta

    Jakie opinie na temat mgr niestacjonarnej z fizjoterapii? Proszę o kontakt kogoś kto studiuje lub niedawno skończył studia martasulima017@o2.pl
    9/3/17
  • Gość

    Hej. Chce za rok iść na te studia do Wrocławia tylko mam jeden problem. Na maturze chcę zdawać tylko rozszerzony polski :/ Czy trzeba koniecznie biologie?
    9/2/17
  • Piter

    Śmiać mi się chce z tych wszystkich osób, którzy pomimo tylu negatywnych opinii wybierają tą uczelnie. Juz niedługo się przekonacie jak jest i będziecie jeszcze płakać i żałować swojego wyboru. Juz niedługo!
    8/28/17
  • Natka

    wybiera się ktoś na fizjoterapie stacjonarnie i zostawi na siebie jakiś namiar? :D
    8/27/17
  • Olka

    Gocha, podaj jakis namiar do siebie! ;)
    8/27/17
  • ja12332der

    Poszukuję notatek na fizjoterapie u Czamary . Jest ktoś kto mógłby sprzedać notatki . Na razie potrzebuję na pierwszy rok . Jest ktoś chętny aby sprzedać ?Osoby chętne pisać na jaroadamiec@gmail.com lub na numer 518671569
    8/26/17
  • Pati

    Czy ktoś wybiera się na magisterkę niestacjonarnie u Czamary ?
    8/24/17
  • Gocha

    Wybiera się ktoś na kosmetologię stacjonarnie?
    8/18/17
  • xxx

    chętnie pogadam z kimś kto wybiera się na fizjoterapie stacjonarnie, podawać namiary!:D
    8/13/17
  • Jaro12

    Cześć mam pytanie. Czy jest ktoś chętny do sprzedania notatek potrzebnyvh na fizjoterapii na pierwszym roku? Chętne osoby niech napiszą maila do mnie . Oto mój adres jaroadamiec@gmail.com Albo niech skontaktują się ze mną telefonicznie ,lub napiszą SMS pod numerem 518671569
    8/9/17
  • Nacia

    Hej,wybieram sie na magisterke z fizjoterapii, stacjonarnie.Jesli ktoś chce pogadać to zapraszam :natalia_nacia98@wp.pl ;)
    8/9/17
  • Aga

    Julia a co studiowałaś? Ja chcę isc na magisterke z fizjo i nie mam już pomysłu na jaką uczelnię bo wszędzie same negatywne komentarze. 😞
    8/7/17
  • Julia

    Odradzam tą szkole. Wykładowcy to chamy i buce. Po tej szkole student nie wyniesie żadnych umiejętność. Poziom mega niski.
    8/7/17
  • NOTATKI

    hej ;) posiadam notatki z kosmetologii z 5 lat (licencjat plus magisterka). jeżeli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt: kosmetologwsf@tlen.pl pozdrawiam ;)
    8/6/17
  • dzulja

    piszcie jak coś na maila, dzulja18@onet.pl. Szukam mieszkania
    8/4/17
  • dzulja

    ja idę w tym roku na stacjonarne, kosmetologia
    8/4/17
  • MM

    cześć ma ktoś notatki z fizjoterapii 1 roku i 2 roku mgr niestacjonarne z góry proszę o kontakt mailowy. dzięki
    7/30/17
  • Rayslive

    Czy ktoś w tym roku wybiera się na kosmetologie niestacjonarną?
    7/26/17
  • Karolina

    Wie ktoś może jaki jest koszt czesnego na stacjonarne fizjo ?
    7/25/17
  • Zuza,

    Hey, czy ktoś się wybiera na kosmetologię niestacjonarną w tym roku? i może szuka pokoju do wynajęcia ?:)
    7/25/17
  • Sandera

    napisałam do Ciebie ! ;)
    7/17/17
  • Gosia

    musikgosia@icloud.com czekam na wiadomosc :) Sandera jaa :)
    7/15/17
  • Sandera

    ktoś w tym roku na kosmetologie stacjonarnie? :))
    7/15/17
  • Ola

    Podaj maila, zgadamy sie! :)
    7/14/17
  • Gosia

    Ola, jak mogę się z tobą skontaktować i popisac na temat studiów?:)
    7/14/17
  • Ola

    Ja sie wybieram :)
    7/11/17
  • Gosia

    Hej. Jest ktos lub wybiera sie na kosmetologie? :) chcialabym porozmawiac z kims na temat tej uczelni
    7/5/17
  • kosmetologia2017/18

    Hej, wybiera sie ktos w tym roku na licencjat kosmetologii? :))
    6/20/17
  • NOTATKI

    hej ;) posiadam notatki z kosmetologii z 5 lat (licencjat plus magisterka). jeżeli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt: kosmetologwsf@tlen.pl pozdrawiam ;)
    6/13/17
  • Tyśka

    Hej,wybiera się ktoś na mgr z fizjo?
    5/17/17
  • studentka kosmetologii

    + nie wiem czy te pozytywne opinie piszą Panie z dziekanatu czy może zdesperowane studentki - szok...
    4/6/17
  • studentka kosmetologii

    Jeśli chodzi o opinie dla tej uczelni to nawet brak mi słów, żeby opisać to coś co nazywają 'wyższą szkoła fizjoterapii'... Nie polecam na maksa, w dziekanacie wiecznie mają o coś problem. Płacę czesne w ratach i kobieta w dziekanacie robiła problem, żeby wydać mi pieczątkę na legitymacje,bo do 5 dnia jest termin płatności a przecież jest 6 dzień miesiąca i jeszcze nie zdarzyłam wpłacić czesnego... zawsze place raty na bieżąco a tu nagle robią borute przez jeden dzień... PORAŻKA. szkoła jest słaba, szczotki do twarzy na zajęciach praktycznych pamiętaja jeszcze czasy komuny, kadra ucząca i pracownicy tej szkoły traktują Cię jak śmiecia - bo przecież masz ponad 20lat, wiec jeszcze można Cię zgnoic jak psa. Rektor uczelni też mało pomocny jeśli chodzi o problemy i skargi zgłaszane do niego - moim zdaniem tak nie powinna wyglądać współpraca z prywatna uczelnią - NIE POLECAM!!! Gdyby nie pieniądze, które włożyłam w tę szkołę już dawno bym z niej uciekła.
    4/6/17
  • Xxx

    Hej, chciałabym wybrać sie do szkoły na fizjoterapie od nowego roku. Ktos wyjaśni mi jak przebiega rekrutacja? Na podstawie wynikow matur? A jeśli tak to od jakiego progu sa przyjmowani uczniowie? Dziekuje z gory :)
    3/3/17
  • PIko

    hej kończyłam w 2006 r i wpominam uczelnię dobrze przede wszystkim wykładowcy akademiccy , super sprzęt i kosmetyki
    11/9/16
  • była studentka

    Czcza reklama, a poziom niski.
    10/24/16
  • Angelika

    Hej, wybiera się ktoś na kosmetologię I stopnia, niestacjonarnie? :)
    9/29/16
  • Angela

    Hej :) Jest może jakieś prywatne forum dot, kierunku fizjoterapia II stopnia tryb niestacionarny?
    9/20/16
  • arl

    hej Doris mogłabyś dac namiar do siebie bo chciałabym sie cos zapytać ponieważ od października mysle isc tam do szkoły , pzdr
    9/12/16
  • Doris

    Hej Ja jako była studentka fizjoterapii tej uczelni zdecydowanie odradzam !!!! Przez niektórych wykładowców studenci traktowani sa jako zło. Na ćwiczeniach z przedmiotów dr CZ... wyśmiewanie i bezczelne komentowanie odpowiedzi . Nie mówiąc już o załatwieniu sprawy w dziekanacie.
    9/9/16
  • martyakAAA

    hEj zastanawiam się nad kosmetologią w tej szkole bo już jestem na studiach ale chyba zrezygnuje i na kosmetologie niestacjo ktoś idzie dajcie znać ciekawa jestem ale widze że opinie pozytywne i dużo bardzo nie trzeba płacić mieś ;) niech ktoś da znać ;)
    8/27/16
  • arl

    Wybiera się ktoś na mgr fizjo niestacjonarnie od października???
    8/18/16
  • arl

    tak powodzenia :)
    8/18/16
  • Zamrzyk

    Ja z pod Poznania i dopiero licencjat bym zaczął:)
    8/16/16
  • Paulla

    Ja na kosmetologie stacjonarna :) mail : paulla1006@wp.pl
    8/16/16
  • Paulla

    Ja na kosmetologie stacjonarna :) mail : paulla1006@wp.pl
    8/16/16
  • arl

    tak ja mysle się wybrać na niestacjonarne ale na mgr a Ty?? i skad jesteś ?
    8/14/16
  • Zamrzyk

    Witam wybiera się ktoś w tym roku na kierunek fizjoterapii niestacjonarne?
    8/13/16
  • Zamrzyk

    Witam wybiera się ktoś w tym roku na kierunek fizjoterapii?
    8/13/16
  • arl

    czesc Krina skad jesteś ? myślisz isc na fizjo na mgr ???bo ja tez mysle ale o mgr fizjo
    8/9/16
  • Hella

    Szkoła bardzo pozytywna, Dostałam sie tam z pierwszego naboru ale nauki jest dużo. Fajne wykłady, ciekawe zajęcia no i dużo praktyki. a to najważniejsze w takiej pracy jak fizjoterapeuta. nie zamieniłabym uczelni na żadną inną
    8/1/16
  • Karina

    Zastanawiam sie nad fizjoterapia od pazdriernika. Ktos sie orientuje gdzie mozna tanio znalezc jakies mieszkanie do wynajecia? Jest jakies forum na ktorym mozna sie troche poznac i nnymi??
    8/1/16
  • arl

    zajecia sa sob i niedz co tydz
    7/24/16
  • Mich

    Cześć mam takie pytanie, jak wygląda fizjoterapia 2 stopnia czy zajęcia są od piątku czy tylko soboty i niedziele.
    7/24/16
  • arl

    czy ktoś wybiera sie od października na fizjo ???
    7/23/16
  • xxa

    czy za studia dzienny rownież trzeba placic??
    7/15/16
  • Klaudia

    Ja też wybieram się w tym roku :)
    7/14/16
  • Natala

    Ja sie wybieram na kosmetologie. Pytałam już znajomej jak jest bo już zrobiłą u nicj licencjata to bardzo chwaliła. nauczycieli jak i atmosferę.
    7/7/16
  • Patrycja

    Wybiera się ktoś w tym roku na kosmetologie ? :)
    6/22/16
  • Marta

    Ja z fizjoterapii jestem zadowolona. Według mnie zajęcia wyglądają tak jak należy ale zauważyłam ze najwięcej narzekają osoby którym nie chce się uczyć i chciałyby wszystko mieć "za to ze są"
    6/21/16
  • magda

    wybiera się ktoś na fizjoterapię od października ? :)
    6/6/16
  • studentka kosmetologii

    Co zrobi WSF? na pewno zniechęci Cię do pracy w zawodzie ;) Panie na pracowniach zajmują się sobą wychodząc z założenia że przyszło się do tej szkoły i od razu się umie. Nie pokażą, nie wytłumaczą, nie nauczą... WYMAGAJĄ i tyle. Zero pomocy, sprawdzenia czy ktoś robi coś dobrze, porady ja robić lepiej. Hasło: "ćwiczcie" a później ocenianie i krytykowanie. Czasem nawet naśmiewanie się ze studentek. Ludzie przecież gdybyśmy to wszystko umiały nie szłybyśmy na studia tylko otwierały gabinety. NIE POLECAM
    6/1/16
  • Ja

    Kosmetologia- nie polecam. Wykładowcy niemili, co innego na zajęciach z czego innego zaliczenie. Zajęcia praktyczne na pracowniach na niskim poziomie. Słaba wiedza Pań prowadzących. Jeśli zalezy komuś na umiejętnościach a nie jedynie na wiedzy (wiedzy teroretycznej ktora w praktyce przydaje się w 10%, reszta bezsensowne treści przydatne ale chyba na innym kierunku) polecam jakieś studium lub technika. Koleżanki które są po cosinusie potrfią dużo wiecej. Jak szuka się pracy w gabinecie niestety ale nie liczy się papier ze szkoły a umiejętności i kursy. Jeśli ktoś przychodzi na rozmowe to przeważnie musi wykonać paznokcie, zabieg przy przyszłym pracodawcy a nie wymienić składniki aktywne kremu którego firma daje kase uczelni za promowanie go. Sory. Po papierek na którego zdobycie będziesz musiała się bardzo napracować i nauczyć wielu nieprzydatnych informacji do WSF Po umiejętności pozwalające na prace w zawodzie i pozwalające w ogóle zdobyć jakąkolwiek prace na pewno NIE NA WSF. Pozdrawiam :)
    6/1/16
  • Kosmetolog

    Tragedia. Nie polecam. Nieludzka uczelnia. Jedyne co sie zgadza w pozytywnych komentarzach to to ze trzeba sie duzo uczyć.. Jak czytam te pozytywne komentarze to zastanawiam sie czy pisali je studenci tej uczelni. Nie poznałam jeszcze ani jednej osoby studiującej kosmetologie w wsf i będącej zadowoloną z tej uczelni. Po tej uczelni idąc do pracy możesz wyrecytować wykute na pamieć regułki na pewno nie wykonać jakiś zabieg. Chyba ze ktos pracyje w zawodzie w czasie studiow i robi dodatkowe kursy. Po tej uczelni praktycznych umiejetnosci nie zdobędziesz przynajmjiej jesli chodzi o kosmetologie
    5/31/16
  • Studentka

    Praktyczne zajecia na bardzo niskim poziomie. Teoria jak na medycznym. Oszczedjosci na kazdym kroku np. Na zajeciach praktycznych jedjorazowe papierowe kapturki do pedicure uzywane wielokrotnie (fuuu!), narzekanie Pań prowadzacych zeby nie uzywac za duzo kosmetyków itd. itp. Znaleźć wykładowcę ktory bylby czlowiekiem i rozumial ze w czasie studiow zaocznych takze sie pracuje prawie niewykonalne na tej uczelni. Mimo studiow zaocznych najchetniej wszelkie drugie terminy itd organizowane w tygodniu roboczym. Łaska wykladowcow "nie mam obowiazku wysylac wam wynikow na maila podam na ostatnia chwile" "nie mam obowiazku w ogole robic poprawy" itd. Poziom wysoki? Raczej gnębienie studentów pierdołami ktorych nie wie niejeden lekarz.
    5/31/16
  • Malona

    Mi WSF bardzo odpowiada. Kosmetologia to jest coś co kocham, interesuję się i wiąże swoja przyszłość...jestem zadowolona z wyboru studiów!!
    5/28/16
  • DM

    Hej wszystkim, jeśli macie jakąś opinię na temat kosmetologi to piszcie proszę. Będę wdzięczna za każdą opinię :) misia.misiula@onet.pl
    5/18/16
  • Patka

    dobra uczelnia, dużo trzeba się uczyć ale jeżeli nie chce sie póżniej mieć problemów ze znalezieniem pracy to trzeba się przyłożyć. uczyłam się tam, pracuję teraz w zawodzie i jest na prawdę dobrze:)
    5/14/16
  • Anka

    rzeczywiście bardzo dobra uczelnia. dzięki studiowaniu tam w trybie zaocznym i jednoczesnym pracowaniu na pół etatu udało mi sie zdobyć doswiadczeni i widzę, które owocuje teraz dobrą pracą i niezłą kasą. poziom naprawdę jest wysoki więc warto. nie żałuję, że zdecydowałam sie na kosmetologie u nich! polecam
    5/9/16
  • Agnesss

    Fajna uczelnia, fajni ludzie i doskonali wykładowcy! dają w kość ale poźniej to procentuje bo ja nie miałam większego problemu ze znalezieniem pracy!
    5/8/16
  • była studentka

    Studiowałam tu licencjat i mam złe zdanie o tej uczelni i bardzo żałuję, że ją wybrałam. A ponieważ dalej kształciłam się na kolejnych stopniach w innych uczelniach to mam skalę porównania co do jakości kształcenia.
    5/5/16
  • Ilona

    jestem dopiero na drugim roku kosmetologii ale już teraz wiem, że podjełam dobrą decyzję i dzięki nim zyskam sporą wiedzę i dobry zawód! studiuję zaocznie więc mam szansę też pracy co dodatkowo pomaga zebrac doświadczenie! jest super!
    4/27/16
  • LolaBunny

    jestem na 3 roku kosmetologii na tej uczelni.Jak dla mnie bardzo dobra szkoła. Potrafia przynajmniej czegos nauczyć . Byłam na innej uczelni , z której sie przepisałam do wsf i nie żałuje
    4/5/16
  • shine

    jak dla mnie uczelnia bardzo w porządku . Świetne podejście do studenta , bardzo dużo wynosi się z zajęć . Uczyć się trzeba jak wszedzie na studiach zresztą . STudiowałam fizjoterapie .
    3/31/16
  • Elizeusz

    witam . studiowałam na tej uczelni kosmetologie , tą uczlenie bardzo polecam , wykładowcy w porządku , uczyć się trzeba jak wszędzie , płacić czesne jak na każdej uczleni prywatnej.Świetna kadra wykładowców, dobre zaplecze jeśli chodzi o laboratoria .
    3/13/16
  • WIKI

    Hej , powiedzcie mi ile wynosi czesne na dziennych i zaocznych ? :) i czy wgl warto wybrać się tam na kosmetologie ? :)
    1/20/16
  • Magda

    Ja też uważam, że to bardzo dobra szkoła. Jestem zadowolony z nauki u nich - bardzo fajni wykładowcy odpowiednia ilość zajęć teoretycznych jak i praktycznych więc chyba niczego więcej do szczęścia nie potrzeba. po ukończeniu studiów można spokojnie pracować - wiedza jest odpowiednia
    1/11/16
  • Justyna

    czy studia stacionarne sa rowniez platne ?
    1/5/16
  • Ada

    Poziom jest naprawdę wysoki. Starają sie żeby każdy kto ukończy posiadał potrzebną wiedze do pracy. Uczyć się trzeba innej metody nie ma.
    12/12/15
  • Pat

    Cześć Chciałem zapytać jak jest z fizjoterapią zaoczną chodzi mi o licencjat ale głównie na magisterkę czy co miesiąc podnoszą czesne jak tam jest
    12/8/15
  • żaneta

    kosmetologia - polecacie czy odradzacie?
    11/18/15
  • magda

    Wyższa szkoła Fizjoterapii to jak dla mnie dobre miejsce - co prawda trzeba przysiąść do nauki no ale to oczywiście dobra rzecz bo jednak wychodzi się dobrym dyplomem i sporą wiedzą
    11/18/15
  • KOSMETOLOG CZAMARA

    hej ;) posiadam notatki z kosmetologii z 5 lat (licencjat plus magisterka). jeżeli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt: kosmetologwsf@tlen.pl pozdrawiam ;)
    10/1/15
  • Kamil

    Wybiera się ktoś z Was na 1 rok stacjonarnej fizjoterapii?
    9/21/15
  • Daria

    Do: kamilakosmetolog Masz jeszcze notatki z pierwszego roku? Mój mail: daria.chowis@gmail.com Pozdrawiam.
    9/19/15
  • Anetta

    Ja mam już I rok za sobą teraz startuję na II, studiuję Kosmetologię i jestem bardzo zadowolona z wyboru i z programu studiów.
    9/11/15
  • Magdaa

    Czy ktoś wybiera się na fizjo zaocznie ? Mam info od wyższych roczników, że zajęcia odbywają się w sb, ndz, czasem piątki co 2 tyg. Na stronie jest informacja, że zajęcia są w piątki, sb i niedziele co tydzień. Cy ktoś wie coś więcej w tym temacie ? Bd wdzięczna za pomoc ;)
    9/10/15
  • Ala

    Też napisałam wiadomośc :))
    9/1/15
  • Aga

    napisałam do Ciebie wiadomość :)
    9/1/15
  • Patrycja

    A tu daje mój link do profilu :) https://www.facebook.com/profile.php?id=100008339464182
    9/1/15
  • patrycja

    Cześć, mam na imię Patrycja. Również zaczynam dzienne studia kosmetologii u Czamary. Chciałabym założyć grupę na facebooku wszystkich osób, które bedą na tym roku. Byloby nam lepiej i razniej na samym początku. Wiadomo, że podzielą nas na grupy ale na starcie byloby lepiej. Ja się nazywam Patrycja Wójtowicz, jeśli jesteście za tym aby taka grupa powstala napiszcie do mnie wiadomosc na facebooku. Jeśli odezwie się parę osób to bez zastanawiania zabieram sie za to! A poźniej razem będziemy szukać innych,nowych osób :) Pozdrawiam, buzka :*
    9/1/15
  • Aga

    Ala, to moze jakoś nawiążemy kontakt? :) zawsze to łatwiej na początku :)
    8/31/15
  • Ala

    Aga , ja wybieram się od października na dzienne :)
    8/31/15
  • Aga

    ja w tym roku zaczynam od października dziennie :) jeśli ktoś też, to proszę napisz tu w końcu razem raźniej :)!
    8/27/15
  • Patra

    Dużo moich koleżanek kończyło w tamtym roku kosmetologię i w tym roku ja też tam idę. Wiem, że trzeba się dużo uczyć ale wiedza i praktyka jaką zdobędziecie na tej szkole naprawdę się przyda i jest to wiedza życiowa a nie jakaś sprzed 50 lat.
    8/18/15
  • kamilakosmetolog

    Witam. STUDIA GODNE POLECENIA :) w tym roku ukończyłam studia magisterskie z wynikiem bdb. licencjat również kończyłam na tej uczelni. jeżeli ktoś chce jakieś materiały naukowe/ notatki proszę dać znać...
    8/15/15
  • Ala

    czy ktoś wybiera się na kosmetologię stacjonarnie od października ?:)
    8/14/15
  • Justyna Klimas

    W tym roku skończyłam Kosmetologię, wcześniej zrobiłam studium kosmetyczne, w szkole policealne, ale chciałam więcej:D Jestem bardzo zadowolona z przebiegu studiów i zdecydowanie polecam :)
    8/4/15
  • Patrona

    Uczyć się trzeba, zaliczenia trzeba zdawać i trzeb po prostu to lubić. Nie ma lekko i szkoła jest bardzo dobra. Polecam
    8/2/15
  • Jolka

    Szkoła godna polecenia, ciekawe zajęcia, znani wykładowcy. Ja jestem zadowolona z wybory.
    8/2/15
  • gerio

    czy ktoś wybiera się na fizjoterapię II stopień (zaoczne) od października 2015?
    7/31/15
  • Milena Błaszczyk

    Ja również idę na kosmetologię zaocznie :) Zapraszam do kontaktu na fb jeżeli ktoś się też wybiera na ten kierunek w trybie zaocznym oraz zachęcam do dołączenia do grupy, którą utworzyłam :) https://www.facebook.com/groups/389620744568299/
    7/18/15
  • Magda

    jesli ktos idzie na kosmetologię zaocznie w tym roku to podaję swoj numer, razem zawsze razniej 693 739 578
    7/16/15
  • Szkodniczek

    Nie polecam...... Załatwienie czegokolwiek w dziekanacie to jakiś koszmar. Bez podania o cokolwiek lepiej nie wchodzić. Do tego jeśli chodzi o osoby niepełnosprawne, o wszystko trzeba się prosić i jeszcze nie masz pewności, że to osiągniesz. Jestem ich absolwentką i niestety nie zostalam przyjęta na studia magisterskie ze względu na stopień niepelnosprawności, z ktorym przyjeli mnie a licencjat. Ich wewnętrze przepisy zmieniają się z roku na rok, a osoby niepelnosprawne niestety ale są dyskryminowane.
    7/15/15
  • Paulina Skowron

    Witam, wybieram się na uczelnię na profil kosmetologia, w trybie zaocznym. Proszę o kontakt na fejsie, razem będzie raźniejszy start na uczelni ;)
    7/14/15
  • ana

    Proszę powiedzcie ile kosztuje czesne na fizjoterapie?? nie mogę znaleźć nigdzie tego :/
    7/13/15
  • Emils

    Powiem jedno gościu od kinezy dno i 10 m mało. Brak szacunku dla studentów. Złośliwe komentarze i docinki odnośnie wyglądu to codzienność. Odradzam z całego serca. P.s wielkiemu wykładowcy Panu P.J życze aby się ogarną i ostrzegam ze karma wraca
    7/10/15
  • KM

    I semestr= miesiac 490. Potem co semsestr wzrasta o 30zł. Tego nigdzie nie ma, przychodzi komunikat w listopadzie. Lekkie oszustwo ale..WARTO :)
    7/9/15
  • Milena

    Ja się wybieram od października na kosmetologię , ale w trybie zaocznym ;)
    7/8/15
  • Milena

    Ja się wybieram od października na kosmetologię , ale w trybie zaocznym ;)
    7/8/15
  • Milena

    Ja się wybieram od października na kosmetologię , ale w trybie zaocznym ;)
    7/8/15
  • kosmetologia

    Czy mógły któs powiedziec kto wybiera sie na kosmetologie do tej szkoły od pazdziernika? :)
    7/8/15
  • klaudia94

    Ile wynosi czesne w tej szkole ? Nigdzie nie mogę tego znaleźć :(
    7/3/15
  • Ania.d

    Może mi ktoś powiedzieć i doradzić co do tej szkoły ? Profil kosmetologia. Proszę o kontakt 691378382
    7/3/15
  • Ania.d

    Może mi ktoś powiedzieć i doradzić co do tej szkoły ? Profil kosmetologia. Proszę o kontakt 691378382
    7/3/15
  • terra

    polecam szkołę, wykładowcy super, dużo nauki ale to świadczy o uczelni ze poważnie bierze swoich studentów! ja kończę uczelnię i już znalazłam pracę w zawodzie!
    6/20/15
  • furion

    Nie polecam robić magistra fizjoterapii na WSF, jedynie młoda część kadry wnosi coś do edukacji - z nimi jest najmniej zajęć, za to z wykładowcami, którzy mogą wspominać historię dinozaurów są wszystkie pozostałe przedmioty. Sport niepełnosprawnych? super, poznasz wszystkie tabelki punktacji zawodników nie mając styczności z realiami tej części edukacji w praktyce. reszta też zostawia wiele do życzenia, chociażby kontakt między rektorem a studentem. Dziekanat tak jak w większości uczelni zatrudnia opóźnionego w rozwoju flegmatyka, który wie tylko o której zaczyna i kończy pracę. Pozdrawiam i nie polecam!
    6/17/15
  • xxxx

    A jak wyglądają studia zaoczne na fizjoterapii?;)
    5/13/15
  • obecna

    Regularnośc to podstawa. POLECAM :)
    5/4/15
  • Eszka

    Ja polecam szkole, fajne lata, duzo wiedzy i coz..w moim wypadku zawod:) bardzo sie ciesze! pozdrowienia
    5/3/15
  • Fevera

    Jestem świeza asolwentka, ktora bardzo poleca!;) Fajna atmosfera w szkole i ciekawe zajecia
    4/27/15
  • olle

    Studiuje od 2 lat na tej pożal się Boże uczelni. Odradzam z całego serca tych złodziei. Ta szkoła to jedno wielkie rozczarowanie!
    4/27/15
  • Joanna

    Ja skończyłam tą szkołę, teraz wybieram sie mgr. Faktem jest, że tam trzeba sie uczyć!! Najlepiej jest nażekać i usprawiedliwiać się i zwalać wszystko na wykładowców. Owszem,w dziekanacie straciłam sporo nerwów i tam nigdy nie będzie porządku. Jak czesne za wysokie to idżcie do Warszawy, gdzie zapłacicie 1000 zł na miesiąc. Czesne na I roku wzrastało o 100 zł a na mgr jest stałe. Zawsze znajdzie się jakiś wykładowca co zajdzie za skórę, ale uważam, że z tych najważniejszych przedmiotów mają dużą wiedzę. Anatomia jest trudna, ale do ogarnięcia jak sie jest systematyczym.
    4/23/15
  • melepetka

    Dla mnie szkoła super, stawiają na praktykę, a to przecież w tym zawodzie ważne! No i świetna kadra :)
    4/20/15
  • czeszka

    mi ta szkoła pasuje, wiadomo (i to chyba wszędzie tak jest) ze jest trochę przedmiotów które może wydają się być niepotrzebne ale mimo wszystko całokształt szkoły jest dobry - i jak ktoś się chce nauczyć zawodu to polecam!
    3/30/15
  • obecna studentka

    Studiuje na wsfie od pażdziernika 2014-fizjoterapie. Od początku byłam zadowolona z wyboru zarówno kierunku jak i uczelni. Pierwszy semestr mni etroche zniechęcił przez niepotrzebne przedmioty takie jak biola czy antropologia. Do niczego mi sie nie przyda wiedza skąd wyszły australopiteki czy gdzi ezachodzi synteza białka. No ale dzisiejszy dzięń pokazał, ze sa one po to by zrobic przesiew. Anatomia na która kazdy narzeka wcale nie jest zła. Były inne przedmioty gorsze od niej. dr Zaleski, moj miszcz. Żyje tym i umie przekazać jasno wiedze. Trzeba po prostu byc systematycznym. Obecnie jestem na drugim semestrze gdzie już bardziej zagłębiamy się w cele fizjoterapii. Nowe przedmioty i kolejni świetni mentorzy. Minusem jest oczywiscie wysoki czynsz i wzrastająca o 30zł co semetr rata .... Więcej minusów na prawdę znaleźć nie umiem.
    3/24/15
  • stasia

    jestem na tej uczelni na kosmetologi i na prawdę mimo, że zajęcia wyczerpujące i to czuję że całkiem dobrze mnie przygotowują i będzie w przyszłości to procentować!
    3/10/15
  • Anna p.

    Bordzo powaznym zaniedbania ma ta uczelnia i to od wielu lBARDZO źle zaplecze socjalne, ubustwo na pracowni połamane stare lawki i krzesła brak odpowiedniej klimatyzacji w po mieszczeniach gzie wyklady trwja po 10 h można zamarznac w zimie albo udusić się w lecie. Chamstwo rektora. Kompletny brak informacji o ważnych sprawach. Na Kosmetologia bardzo niezerowa atmofsfera...ciągle pani mgr dają do zrozumienia swoja wyższość nie służąc pomocą i zaangażowaniem w prace! Tam naprawdę z praktykcznych zajęć niewiele się wyniesie. Niech kazddy w swoim sumieniu rozstrzygnie czy chce płacić Ponad 5000 Za semestr za taka jakosc nauczania.
    2/27/15
  • studentka ostatniego roku

    Najgorsza uczelnia na jakiej studiowałam. Załatwienie sprawy w dziekanacie to jakiś koszmar. Sale wyremontowane tylko w części wizytowej, w okolicach dziekanatu. Pozostala część to totalny brut, syw i ubóstwo. Wiekszosc osób na tej uczelni traktuje studenta jako zlo konieczne. Na szczęście w tym roku koncze ta uczelnie. Ogólnie nie polecam tej uczelni. Poszukajcie innej wbokolicy.
    2/20/15
  • Kaśka

    Z ciekawości zaczęłam czytać opinie o mojej uczelni i jestem w szoku! "Były student" - sądzę, że powodem Twojej frustracji jest właśnie brak zaliczenia przedmiotu, nic innego. A brak zaliczenia jest tylko i wyłącznie Twoją winą, więc sprytnie się teraz tłumaczysz problemami ze zdrowiem, itp. (pewnie słyszałaś o samorozgrzeszaniu się?), ale myślę, że takie bajki możesz wciskać rodzicom, którzy zapłacili za Twój rok dobrej zabawy poza uczelnią. Podsumowując - zgadzam się z jednym - ANATOMIA JEST OKROPNA, ale nie zmienia to faktu, że jest do zdania. Wsf trzyma dobry poziom, a jak nie wierzycie, spróbujcie zahaczyć się o praktyki i spójrzcie jak pozytywnie ludzie reagują, gdy słyszą na której uczelni studiujecie.
    1/19/15
  • Były student!

    W pełni zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi opiniami na temat Wyższej szkoły Fizjoterapii i bardzo żałuje ze na samym początku nauki inie wzięłam sobie komentarzy na tej stronie do serca (tym bardziej ze je czytałam ale nie chciałam dać im wiary, bo skoro to prywatna i ponoć dobra szkoła to na pewno nie jest taka złe, tym bardziej ze nie mam problemów z nauka).Ale prawda jest taka, że Na Czamarze zmarnowałam rok swojego życia! Uczyłam się, chodziłam na zajęcia, praktyki i ...nie zaliczyłam przedmiotu, co było równoznaczne z tym ze już wylatuje ze studiów! to jakaś paranoja! w ogóle nie idzie się dogadać z wykładowcami, pomimo tego ze płacimy tak duże pieniądze( czesne co semestr wzrasta) . Na zaliczeniach jakiś z dupy wzięty magister potrafi powiedzieć do studenta ze jest upośledzona i ze marnuje jego czas, jak w takiej sytuacji uczeń możne się skupić! Dodatkowo okropnie ciężko jest coś załatwić w tej szkole! Dziekanat wiecznie o niczym nie wie. Nauki bardzo dużo co powinno być plusem a jednak nie jest gdyż są to suche fakty które nie zostają w głowie np anatomia: do nauki morze suchego tekstu a jak przychodzi co do czego to żaden z uczniów nie wie co gdzie się znajduje.Masakra! Stanowczo odradzam tę szkołę bo to sam stres i łzy rozczarowania! Od napięcia w WSF mam problemy ze zdrowiem dlatego postanowiłam zakończyć z nimi współprace! Żałuje tylko ze zrobiłam to tak późno bo od początku wiedziałam ze to złodzieje( ale wiadomo , szkoda mi było włożonej pracy i pieniędzy) Dlatego wszystkim osobą które myślą o studiach na WSF we Wrocławiu doradzam by zastanowiły się dwa razy niż wpakowały się w takie bagno!
    1/15/15
  • studentka

    Jeszcze jedno nalezy zauwazyc ze wszysrkie pozytywne komentarze kazdy z innym nikiem oczywiscie sa wystawione tego samego dnia minuta po minucie. Przewal jak nic. NIKT na rej uczelni by jej az tak nie zachwalal. Albo mowią że ujdzie, da sie przezyc albo ze jest beznadziejnie! Ta szkola to dno. Praktyki to bedzie suzo na wakacjach tak jak od nas wymagaja po kazdym semestrze po 3 miesiace a w szkole sama teoria i nuda! Balagam was ludzie ogarnijcie sie! Szczerze nie polecam. WSF najgorsze co mnie w zyciu spotkalo.
    1/2/15
  • studentka

    Na tej uczelni liczy się jedynie żebys zwrocil sie odpowiednim tytulem do zadufanych w sobie wykladowcow. Studiuje tam i jak najbardziej ODRADZAM! Kazdy kogo spotkam na korytarzu i zapytam czy drugi raz wybralby te szkole odpowiada stanowcze NIE. Studiuje kosmetologie i nie polecam wybierania tego kierunku na tej uczelni. Wykladowcy nie sa wyrozumiali, nie mozna o nic zapytac i wszystko powinnismy wiedziec przychodzac na te studia. To nie jest normalna uczelnia! Opalty kosmiczne. Czesne podnosi sie co semestr a do tego nie zdaj jednego przedmiotu... nie dosc ze jednorazowa oplata 100zl to dodatkowo za powtarzanie jednego przedmiotu przez semestr 500zl. Czyli jesli ktos placi na raty automatycznie czesne podnosi sie o 100zl w miesiacu do gory. Pan doktor ktory rzekomo ma byc do naszej dyspozycji i odpowoadac na pytania w razie potrzeby, nasz kochany opiekun jest gburem. Pytajac o cokolwiek nie ptrzymasz odpowiedzi albo sie zbulwersuje jak mozna czego sie wiedziec! Ludzie niektorzy nie studiowali na 10 uczelniach tylko sa to ich pierwsze studia w zyciu a tu takie reakcje jakby nie wiem co. Przygotujcie sie ze na wykladach moze byc jedno, zapowiedziane na zaliczenie bedzie calkiem cos innego niz bylo na wykladzie a w rezultanie dostaniecie jeszcze calkowicie co innego. Albo ktos powie ze zaliczenie bedzie testem a b c d a dostaniecie pytania otwarte do tego wszystkie jakies obliczeniowe a niecyzsta teoria. W tej uczelni wszystko jest mozliwe. Ale pamietajcie z Szacunkiem do wykladowcow!
    1/2/15
  • marciaszek

    Jestem na drugim roku studiów, na fizjoterapii, jako dodatkowy kierunek...i nie widzę żeby coś się działo na tej uczelni co jest niespotykane na innych. Ale to moje zdanie..A chamskich wykładowców wszędzie można spotkać. Ja jestem zadowolony bo dużo wiedzy jest przekazywane
    12/27/14
  • paszikowa

    powiem szczerze, że dziwią mnie te negatywne komentarze... ja jestem na 1szym roku kosmetologii licencjackiej i póki co nie mogę powiedzieć, żebym zauważyła jakiś szczególny bałagan czy nieprzygotowanie do zajęć, wręcz przeciwnie... faktyczne uczyć się trzeba sporo, ale to wiedziałam od początku, tak naprawdę na tą chwilę jestem zadowolona, zobaczymy, jak będzie dalej :)
    12/15/14
  • anty WSF WRO

    zgadzam sie kolega czy koleznka, ze te pozytywne komenatrze sa podejrzane- pewnie sam czamra je pisal!!!! Szkoda Waszego czasu, pieniedzy i checi. Bardzo odradzam ta szkole, zaluje ze ja nie poczytalam opini wczesniej, bo jak mam sie zebrac z rana w sb na wyklady ktore np sa od godz 8 rano, a mam wstac o 4 czy o 3 rano to sie w ogole zastanawiem czy wyklad bedzie czy znowu ktos bedzie mial nas gleboko w D..! a zreszta niektorzy wykladowcy sa chamscy, ich opnie glosne opinie na temat roznych ludzi (jak sie wypowiadaja na wykladach) sa tak nieprofesionalne, ze czyanm sie zstanwiac czy ten DR naprawde jest DR czy jakims glupolem ktory moze wykupil sobie dyplom i dostal prace po znajomosci w tej szkole, bo na AWF napewno ludzi z takim poziomem wiedzy i kultura osobista nigdy w zyciu by nie przyjeli!!! jeszczeraz odradzzm!!!!
    11/8/14
  • anty WSF WRO

    NIE IDZCIE TAM!!!! ludzie, odradzam z czystym sercem ta chora szkole!!!! naprawde tu zamiast sie nauczyc czegos to zaczniecie sie zastanawiac, co Wy tutaj robicie...? POwiem tak: studiuje fizjoterapie i jestem mega rozczarowana!!! Placi sie za szkole co miesiac, a iech sie spozni to np nie dosaniesz podbitej legitamcji, albo nie bedziesz miec wpsisu z czegos.. MASAKRA! wyklady, czasami ich nie ma- bo jak sie okazuje wykladowca np nie wiedzial, ze ma zajecia z nami. Tresc wykladow z obojetnie jakiego przedmioty z MGR fizjoterapii to jest porostu jakis zart, albo sluchanie zyciowych sytaucji jak to prowadzacy cos przezyl, albo jak fizjoterapeuci sa traktowani przez lekarzy itp!!! sprzet owszem w tej szkoel czamra ma, ale co z tego jak nie uczy nas jak go obslugiwac...! dodam jeszcze, ze przed rozpoczeciem roku akademickiego, plan pojawia sie zawsze w tym samym tyg co rozpoczynaja sie zajcie!! brak kultury niektorych wykaldowcow. Bibiloteka jest uboga wrecz! Ludzie, chcecie sie czegos nauczyc i naprawde pokochac fizjoterapie to przysiegam- NIE IDZCIE DO WSF!!!! aha, jeszcze wspomnie ze warunk nie ma, czyli jesli jak nie zaliczysz czegos np jednego przedmiotu to niestety musisz sie pozegnac i masz rok plecy i bedziesz chodzic z kolejnym rokiem. np jesli sa zajecia zaoczne to czasami zjezdzasz na weekend p tylko na 2 godz cw, w jeden dzien a w drugio na 4 godz...! jest organizacja do D..! ludzie w dziekanacie sa tacy niemili. ja tak zaluje, i kiedy skoncze ta psychiczna uczelnioe to nawet nie przejde obok, a czamarze nigdy sie nie uklonie na ulicy, bo uwazam, ze glowe to on ma aby sciagac kase od ludzi, ale aby naparwde zainwestowac w edukacje wyklady, cw to ma to w D!
    11/8/14
  • marcia

    Odradzam pójście do WSF ja dzisiaj miałam zacząć swoje pierwsze zajęcia a dostałam rozwiązanie umowy bo nagle się dopatrzyli ze mam 2 stopień niepełnosprawności a przy składaniu w lipcu dokumentów to nie był problemem. i musiałam się prosić żeby oddali wpłacone pieniądze i nie polecam tej szkoły.
    10/1/14
  • samosia

    jestem na 4 semestrze, nie polecam tej szkoły, nikt nie mówił, że zjazdy są co tydzień... wszystkie negatywne opinie wystawione są PRAWDĄ, pozytywne komentarze są podejrzane, pewnie pisane przez jakieś podkupione osoby. SZKOŁA nastawiona na kasę i taka jest prawda, większość zrezygnowała by z tego bagna po pierwszym semestrze, ale szkoda im straconych pieniędzy, wszystko jest tu robione na pokaz... ODRADZAM SZCZERZE
    2/18/14
  • studentka kosmetologii

    Zdecydowanie odradzam wybranie Wyższej Szkoły Fizjoterapii!!! Jestem już na 3 roku i gdy tylko skocze tą uczelnię, będę mogła z pełną świadomością powiedzieć że już nic mnie na żadnej uczelni nie zdziwi, oczywiście negatywnego. A więc, jak już wcześniej pisałam jestem na trzecim roku - licencjackim. Dzisiaj jest już 15 styczeń a na temat pisania pracy licencjackiej nie ma szansy się nic dowiedzieć. Nie mamy podanych tematów prac, nie wiemy czy przydzielą mam promotorów, czy sami mamy sobie ich wybierać. Ogólnie każdy ma w dupie innego. Kolejna sprawa jest taka, że obcięli nam zajęcia z kosmetologii! Najważniejszego dla nas przedmiotu- bo w końcu jesteś na kierunku KOSMETOLOGII!!! Argumentują to tym, że program nauki się zmienił i oni nie mają na to wpływu. To w końcu jest uczelnia prywatna, więc na wszystko ma wpływ nasz szanowny szef wszystkich szefów, samozwańczy profesor doktor Czamara! Dodatkowo zajęcia z receptury które miały trwać semestr (pani wykładająca nam ten przedmiot zatrudniona została na jeden semestr) przerobiła z nami cały materiał, a teraz jej powiedzieli, że jeszcze pół roku ma z nami coś robić). W jakiej innej szkole byłoby to możliwe?! Następne- w umowie jaką podpisywałyśmy ze szkołą mamy listę przedmiotów, które realizujemy w czasie studiów. Dostaliśmy ostatnio karty zaliczeniowe i okazało się że mamy wpisać przedmiot którego w ogóle nie było, ale i tak dostaniemy z niego wpis i ocenę od kogoś chociaż nic o tym przedmiocie nie wiemy. Nawet nie ma osoby która taki przedmiot by wykładała. Reasumując nigdy w życiu nie poszłabym drugi raz do tej szkoły. Poziom pogardy dla studentów jest porażający. I to wcale nie chodzi o płacenie czesnego, czy tego że wykładowcy od nas dużo wymagają. Oczywiście, że wiedza jest potrzebna- z tym się nie można kłócić. To jest ważne. Ale wszystko inne jest żenujące! Jeszcze będę pisać.
    1/15/14
  • Student

    Tak sobie czytam te wasze wypociny drodzy myśliciele od "oszustów, kłamców i wyzyskiwaczy" wyzywających innych ludzi i tak się zastanawiam czy to tylko wasze kompleksy czy głupota. Kończę studia na tej uczelni w tym roku i ani razu nie słyszałem takich bzdur wygadywanych przez kolegów i koleżanki. Co do czesnego w umowie jest jasno napisane że co semestr może ulegać zmianie. Jeśli myślicie że tu zapłacicie i już zdaliście to polecam wybrać się do zawodówki albo szukać pracy w pośredniaku bo wnioskując po waszej argumentacji i odpowiedziach to będzie dla was najlepsze. Jeśli ktoś pisze że na tej uczelni jest mało zajęć praktycznych to chyba tutaj w ogóle nie studiował, albo nie przeszedł przez pierwszy semestr.
    12/20/13
  • student

    ej ludziska zastanówcie się co wy piszecie chyba tak naprawde nie studiowaliście w tej uczelni skoro twierdzicie że jest mało praktyki. Od 2 roku studiow tak naprawde studenci jeżdżą po różnych szpitalach, prywatnych gabinetach aby nauczyć się pracy na pacjentach/klientach więc nie piszcie takich bzdur.
    12/19/13
  • absolwentka

    ludzie wszystkie te oskarżenia są wyssane z palca!! Gdyby uczelnia była tylko nastawiona na kase to coroku kończyło by ją ok 200fizjoterapeutów lub kosmetologów a tak nie jest a dlaczego????ponieważ uczelnia stawia na renome więc zależy jej na tym aby te studia kończyły osoby wyksztalcone, ambitne, które coś umieją. W tej szkole nie ma zasady płacisz to studiujesz!!! Jak ja zaczynałam studia to u mnie na roku było ok 200osób a licencjat skończylo ok 80??o czym to świadczy???że zostali sami najlepsi!!!
    12/19/13
  • studentka fizjoterapii

    Jeśli chodzi o czesne to w umowie jest wyraźni napisane że co semestr będzie się ono zwiększało aż do zakończenia studiów wiec nikt tego w dziekanacie nie ukrywa. Tak naprawde to jest to szkoła dla osób ambitnych co chcą coś osiagnąć w życiu a nie dla ludzi, którzy przyszli tylko po papierek-niestety ale tutaj trzeba sporo czasu poświęcić nauce bo chyba nikt z was nie chciałby iść do lekarza, który uczył się jak leczyć ludzi na kacu, po imprezie i wogóle na odwal. Jest to bardzo odpowiedzialny zawód więc uczyć się trzeba aby później nikomu nie zrobić krzywdy!
    12/19/13
  • ODRADZAM

    Odradzam !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szkoła jest nastawiona tylko na pieniadze !!!!!!
    12/3/13
  • Inferno

    Jestem na 1 roku kosmetologii zaocznej i już na początku 1 semestru nie chciałam tam przyjeżdżać. Nie pozwolono mi na poprawkę zaliczenia przedmiotu, choć w innych uczelniach ona zawsze jest! Szanowna "Pani Profesor" tak sobie zarządziła, że poprawek nie robi. A żeby było jeszcze śmieszniej to podwyższyli czesne na 2 semestr. Rozumiem, że na początku kuszą najniższą ratą przyszłych studentów, a później zdzierają ile wlezie z tego kto zda.Totalna dezorganizacja, beznadziejne towarzystwo, w ogóle szkoda słów... ZDECYDOWANIE ODRADZAM WYBÓR TEJ SZKOŁY!
    11/29/13
  • absolwentka wsf fizjoterapii

    poziom wysoki to uczelnia dla ludzi zdyscyplinowanych i praktyków fizjoterapii skończyłam ją bez problemu.Troszeczkę trzeba się uczyć ale to prawda że nieżle ścigają.Tępaków oraz z wadami wymowy i postawy ostrzegam przed wsf.
    11/21/13
  • absolwent

    ludzie to wszystko prawda co pisza Mamy zamiar podac to do TV
    10/20/13
  • student.

    Nie daj się złapać nieuczciwej szkole wyższej Wyciagaja od ludzi pieniadze po prostu okradaja a nie ucza
    10/20/13
  • student

    ludzie uwaga to złodzieje
    10/20/13
  • oszukana studentka

    odradzam....Złodzieje ,oszusci ,Nauka zaoczna to piatek sobota niedziela a zajecia praktyczne w tygodniu czyli nie ma mowy o pracy .Jesli masz cos do załatwienia to wiedz ze graniczy to z cudem .Olewaja studenta liczy sie kasa w terminie a za jeden dzien spóżnienia pobieraja 30 procent .
    10/20/13
  • studentka

    Zdecydowanie odradzam tę szkołę!! oszusci i złodzieje syudent to smiec tylko kasa kasa ......
    10/20/13
  • Studentka kosmetologii

    Teraz jestem na drugim roku kosmetologii ( studia zaoczne) i szczerze żałuję, żę wybrałam tę szkołę...tam jest multum teorii, a praktyki tyle, co kot napłakał..Czesne co semestr jest podnoszone, a studenta mają głeboko w czterech literach ,chociaż to za nasze pieniądze ta szkoła się utrzymuje i za nasze pieniądze pracownicy mają swoje mniemam niemałe wypłatki :((((( Drogie dziewczyny, zanim wybierzecie tę szkołę to się naprawdę dobrze zastanówcie...:(((
    9/29/13
  • K

    Jako absolwentka tejże szkoły mogę z czystym sumieniem ją piolecić. Poziom wysoki, ale zakładam że idąc do takiej szkoły człowiek chce się czegoś nauczyć. Wykładowcy jak to wykładowcy-jeden lepszy, drugi troche mniej. Szkoła jest dla tych, któerzy chcą się uczyć a nie dostać papierek.Negatywne opinie piszą ci, którzy poszli tam z myślą-płacę to nic nie muszę. Dobry fizjoterapeuta nie potrzebuje papierków, tylko możliwości rozwoju, nauki i myślenia! A Czamara daje to wszystko. Więc nieuki i lewusy- nie polecam wam tej szkoły. Jeśli chcesz wynieść cvoś dobrego, kształcioć się na wysokim poziomie(co wymaga niestety pełnego zaangażowania) -szczerze POLECAM!!!
    9/27/13
  • Tegoroczna absolwentka

    Podpisuję się pod negatywnymi opiniami na temat tej szkoły. ta szkoła to mój błąd życiowy. ...a teraz mam zniszczone zdrowie i odwiedzam lekarzy.
    9/26/13
  • studentka

    Witam, Obecnie jestem na 3 roku kosmetologii( zaocznie), i chciałabym jak najszybciej zakonczyć edukację w WSF. Czesne od 1 semestru -490 zł., 5 semestr 620! ;/ Duuuuużo teorii, praktyka to...kropla w morzu. Zdecydowanie odradzam.
    9/23/13
  • student

    Witam, Ja osobiście skończyłem 3 lata licencjatu i dalej ciągne magisterke. I podpisze się krótko i zwięźle, otóż popieram niżej wszystkie negatywne opinie, ponieważ się pokrywają z realiami. Sam chcę skończyć i już nie mieć nic wspólnego z tą uczelnia i tymi ludzmi.
    9/23/13
  • Studentka

    Zdecydowanie odradzam tę szkołę!! Skończyłam w tym roku kosmetologię i to były 3 lata nerwów, stresu i chęci szybkiego opuszczenia tej uczelni. Szkoła mega niezorganizowana. Załatwienie jakiejkolwiek, najmniejszej nawet sprawy graniczy tam z cudem. Student jest na ostatnim miejscu, nigdy nie pójdą nikomu na rękę, bez względu na stytuację (mam tu na myśli chęć załatwienia czegoś, podpisania, uzyskania w innym dniu/o innej godzinie np ze względu na dojazd, czy pracę). NAJWAŻNIEJSZA JEST KASA! Ciągną ile mogą, czesne zwrasta, ukryte koszty, o których dowiadujemy się, kiedy wtopimy już kupę kasy. Student zaoczny najlepiej, żeby był też dyspozycyjny w tygodniu, bo dużo spraw można tylko od pon do pt załatwić, poprawki kolokwium zazwyczaj są również w tygodniu. Nigdy nie popełniłabym tego błędu drugi raz. Bardzo żałuję wyboru, bo z praktyką tam też jest bardzo słabo i wiedzę jaką posiadam, to głównie teoria, co w moim zawodzie nie daje pełnej satysfakcji. Radzę uciekać jak najdalej od WSF ;)
    7/30/13
  • x

    powiem tak: kończę tą szkołe w tytm roku. Zaniecały miesiąc bronie licencjat. Od samego początku żałowałam że w ogóle tam wylądowałam,ale trwałam w takim przekonaniu,że skoro już tyle kasy wydałam to pociągne do końca. Szkoła jest typowa dla jak to nazywam "burżuazji". Sztywne i puste osoby z którymi o niczym nie można porozmawiać. Trzymam się przez 3lata z 2 dziewczynami i to jest wszystko.. nie czujesz się tutaj jak student.. zero klimatu.. wchodzisz do budynku- pustki,imprezy żenada.. przenosze sie na AWF i wszystkim odradzam podjęcia studiów prywatnych jeśli chcą poczuć na prawe choc trochę tego życia studenckiego którego ja nigdy nie poczułam będąc tutaj.. Jeśli chodzi o przedmioty i wykładowców, mogę z ręką na sercu powiedzieć że do najbardziej pożądnych,konkretnych, miłych i wymagających należą Pan Zalewski wykładający anatomię i Pani Bauer! reszta to jakaś porażka..
    6/11/13
  • 2013

    W tym roku wybieram się na studia konkretnie kosmetologie. Mam dylemat, który byc możne pomożecie mi rozwiązać:) Rozważam dwa typy Wsf A. Czamary oraz Nwsm. Co lepsze? Gdzie więcej zakuwania ? Skąd wyniosę więcej ?
    6/1/13
  • kamaama

    Co możecie mi powiedzieć na temat magisterki z kosmetologii? Są w ogóle jakieś zajęcia praktyczne na mgr?
    5/15/13
  • fizjo fizjo

    kurcze, to sie z lekka przestraszylam, i tak od pierwszego roku od razu na ostro? ja wiem, ze fizjoterapia nie jest latwym kierunkiem i spodziewam sie sporo wiedzy medycznej, ale dla mnie akurat atmosfera na uczelni i zyczliwe podejscie wykladowcow jest bardzo wazne, mam wade wymowy i jąkam sie, gdy sie zdenerwuje, nie wyobrazam sobie, ze mam byc ponafglana do odpowiedzi, dla mnie to koniec, rece mi opadly po prostu
    5/14/13
  • Studentka

    Studiuje na tej uczelni i szczerze nie doradzam wybrania tej szkoly. Co prawda poziom jest wysoki, ale to w jaki sposób sie odnoszą Wykladowcy do uczniów to jest przerażające, nie jestem zdania,ze jesi ktos placi to ma zdac, jednak troszke szacunku okazać by mogli a ich podejsice brzmi "nie pasuje dowidzenia" Zaliczenie z niektórych przedmiotów wygląda tak, ze nie wiadomo czy sie smiac czy płakac. np. jest pięc pytań na slajdzie jedno pytanie 15 sekund;) Atmosfera jest strasznie napięta i drugim raz bym do tej szkoły nie poszła .To moje szczere odczucie co do tej uczelni.
    5/10/13
  • majowamarta

    A czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat magisterki z fizjoterapii? Lepiej wybrać zaoczne czy stacjonarne?
    4/25/13
  • studentkawsf

    Poziom moim zdaniem jest dobry. Duzo osób odpada na pierwszym roku i to swiadczy o tym, że naprawde trzeba sie uczyc. Prowadzacy dużo wymagają. A Ci co narzakaja na te szkołe najbardziej, to zazwyczaj osob ktore sobie w niej nie poradził. Myślały że skoro płacą, to papierek dostana bez uczenia sie ;)
    3/3/13
  • Kostek

    Dlaczego odradzasz? Co jest nie tak w tej uczelni? Czy poziom jest aż tak niski...? Sam wolałbym studiować na uczelni publicznej ale wiadomo, że nie koniecznie musi mi się udać, to zależy od tego jak zdam maturę... dlatego biorę pod uwagę również uczelnie prywatne. Więc co jest złego w Wyższej Szkole Fizjoterapii we Wrocławiu?
    2/13/13
  • ja

    Jako studentka tejże ekhm.... szkoły STANOWCZO ODRADZAM!
    1/18/13
  • ja tez

    ja tez mysle o fizjoterapii, nie wiem, jak Ty ale najpierw sprubuje na uczelni panstwowej, zobacze jak mi pojdzie matura, ile bede miec procent, jelsi okaze sie za malo, to wtedy bede sie rozgladac w uczelniach prywatnych, we Wrocku jest duzo szkol, wiec nie bedziemy miec problemow z wyborem, ta uczelnia jest moim faworytem poki co, chetnie poczytam, co inni sadza o Wyzszej Szkole Fizjoterapii
    11/4/12
  • monika

    Zastanawiam się nad wyborem tej uczelni. Niby specjalizuje się tylko w 2 kierunkach i to powiazanych ze sobą ale na ocena 4,9 sama nie wiem. jaki jest poziom? można tu się czegos nauczyc? A jak z pracą po tej uczelni?
    8/9/12
  • Kasia

    Fizjoterapia to bardzo ciekawy kierunek. Uczelnia działa jak należy, bardzo dobra kadra, dobrze wyposażona. Studencji mają dobre warunki do rozwoju. Nowoczesne sprzęty. Moja siostra kończyła tą uczelnię, teraz znalazła bardzo dobrą pracę w zawodzie. Mam nadzieję ze mi też sie uda.
    7/9/12
  • edzia

    Też wybieram się tutaj, tzn myślę o tym. Czy wiecie może ile studentów jest na roku?
    3/21/12
  • fizjoterapia w WSF - spoko

    jelsi ktos szuka studiow na kierunku fizjoterapia, to wybor tej uczelni prywatnej jest trafiony, raz, ze nie sciemniaja z 10 rownymi kierunkami kazdy z innej parafii, dwa ze fizjoterapia prowadzona jest naprawde na bardzo dobrym poziomie i w warunkach, ktorych niektore szkoly publiczne moglyby pozazdroscic
    2/27/12
  • merci

    duzy plus dla WSFizjoterapii za czytelna i przejrzysta strone internetowa, klarowny podzial, osobne zakladki, od razu wiem, gdzie szukac informacji, po przejrzeniu bloku \"Baza dydaktyczno-naukowa\" praktycznie jestem zdecydowana na kierunek studiów kosmetologia
    2/27/12
  • do Monka

    chyba boisz sie na zapas. To nie jest publiczna uczelnia medyczna. To szkola prywatna, gdzie juz nauczyli sie, ze student jest bajwazniejszy. Dzis juz inaczej traktuje sie studentow, tu cie nikt nie opieprzy jak w panstwowej szkole (choc i tam poszli z duchem czasu). Nie mart sie na zapas. Myslisz o naprawde fajnym i przyszlosciowym kierunku. Tego sie trzymaj. Przysiadz przed matura, postarja sie dobrze zdac, a reszta pojdzie gladko.
    2/14/12
  • monka

    Tutaj jest fizjoterapia i kosmetologia tak? Ciągnie mnie do tej szkoły i to bardzo, bardziej jednak w stronę fizjoterapi? Boje się jednak czy moje podstawy biologii wystarczą
    1/23/12