Ocena uczelni


Komentarze (51)


  • Ewelina

    Cześć interesuje mnie kierunek architektura wnętrz czy ktoś aktualnie studiuje na tym kierunku i może powiedzieć jak jest ?
    5/25/19
  • Ania

    Podyplomówka :Wnętrza i Design Jeśli ktoś myśli że po tych studiach rocznych nauczy się projektowania wnętrz, to napewno odradzam!!. Chyba , że nie masz co z czasem i kasą zrobić Argumenty Czesne 350 zł * 10 m-cy = 3500 zł Materiały typu wydruki plakatów ok 500 zł Komputer, który musiałam zakupić (bo nikt mnie nie uprzedził, że będziemy uczy się archicada, który wymaga tzw. "rakiety") ok 3500 zł ludzie kupowali za 5-7 tyś korepetycje z archicada ( zapomnij , że przy p. W. coś zapamietasz) 40-50 zł za godzinę czyli ok 1000 zł Wychodzi ok 9000 zł :-))) Do tego musisz doliczyć jakis program ok 8000 . Oczywiście uczelnia nie uczy na jakimś darmowym i prostym... Archicad jest naprawdę trudnym programem i uważam że kompletnie nie nadaje sie na roczne studia podyplomowe. Poza tym niektórzy nauczyciele oderwani od rzeczywistości...strata czasu
    12/3/18
  • rekrutacja

    czy nabór nadal trwa na studia architektoniczne? czy jest egzamin praktyczny albo przeba mieć teczkę z pracami?
    8/23/18
  • krikri

    Z tego co się orientują to WSH już dawno zmieniła ofertę i teraz rzeczywiście mają Architekturę, co z nazwy szkoły może trochę mylić, jak się szuka kierunków humanistycznych. Co do samych studiów, to słyszałam, że bywa różnie i studenci się wkurzaja na bałagan w dziekanacie. Ale ponoć wykładowcy są fajni, z wiedzą, choć zdarzaja się elementy masakryczne i zniechęcajace.
    6/25/18
  • Katarzyna

    hej. A może ktoś szepnie słówko na temat kierunku Stylizacja & Art ??
    5/28/18
  • angela

    Szukałam architektury we Wrocławiu - wyskoczyła mi m.in. ta szkoła. Czy ja dobrze widzę, że uczelnia Humanistyczna prowadzi studia na architekturze? sprawdziłam na stronie - no zgadza się. Zatem mam pytanie: jak oceniacie naukę tutaj? jaki jest poziom? skąd są nauczyciele? ile osób odpada?
    5/7/18
  • ja

    Czasem się zastanawiam, dlaczego wladze / właściciele uczelni nie dbaja o swoich studentów, czyli o nas? dlaczego nie ma porządku, ale jakiś chaos organizacyjny? przecież to nie jest tak trudno poinformowac o zmianach w planie, odwołanych zajęciach, nieobecnosciach wykładowców, każdy ma maila, odbieramy sms i info na messengerach.
    2/25/18
  • jak jest?

    Prosiłabym o opinie odnośnie architektury wnętrz. Jaka panuje atmosfera na zajęciach? Ciężko jest z rysunkiem/malarstwem?
    1/22/18
  • Hehe

    Witam, studiuje na tej uczelni. Mam jedno jedyne zażalenie co do gościa od rys / mal.. okropny, zajecia okropne, niczego nie uczy, kompletna porażka.. pierwsze zajecia, ulozona mega trudnka kompozycja z martwej natury i jedno slowo wykladowcy: rysujcie / malujcie. Jak powiesz " ale doktorze, ja nigdy nie mialem stycznosci z malarstwem, pierwszy raz pedzel w reku trzymam " to Ci odpowie " no to co ja panu poradze " ......... w ogole nic nie tlumaczy, nie pokazuje, rownie dobrze mozesz sie uczyc rysunku czy malarstwa w domu stawiajac sobie martwa nature ladnie mówiąc ze szmatek i ćwicząć... Jeżeli trafisz na grupe z Panią dziekan, to będziesz się uczyć rysunku czy malarstwa, ale z tym gościem zapomnij.. tak jak lubiłem rysować czy malować, teraz tego nienawidze..
    9/30/17
  • Zezowaty

    Rzeczywiście na podyplomowych rocznych nie można nauczyć się tak obszernego tematu jakim jest Arch. Wnętrz. Jestem na 3 roku i polecam. Połączenie przedmiotów technicznych i artystycznych jest strzałem w 10. Lekko nie jest, kadra kompetentna.
    9/29/17
  • Dopyplomówka

    Witam serdecznie, niestety nie mogę polecić tej szkoły. Faktycznie mało czego nauczą :/ Człowiek po zakończeniu ma poczucie zmarnowanego czasu i pieniędzy.
    9/18/17
  • Wika

    Cześć! Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z kierunkiem " Wnętrza i design" i mógłby opisać trochę specyfikę zajęć?
    9/2/17
  • Nova

    Witam, planuję rozpocząć studia podyplomowe na kierunku Wnętrza&Design. Ktoś powie czy warto, jak jest?
    7/27/17
  • zainteresowana

    Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak jest obecnie na kierunku architektura wnętrz ? mam dużą przerwę od LO i nie wiem czy dam radę z matematyką i fizyką ...Powiedzcie jaki jest poziom i wykładowcy ...
    7/19/17
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    9/28/16
  • gorzkaprawda

    Nawiązując do wpisu " NANA", że jest to szkoła dla osób które chcą coś osiągnąć to jesteś w mega wielkim błędzie koleżanko. Ta szkoła tylko i wyłącznie chce wyciągnąc hajs ! Owszem mniejszość wykladowców chca czegos nauczyc, ale jest to na prawde garstka ! 5 osob nie zmieni polityki tej szkoły !
    9/28/16
  • anonim

    Najgorsza szkoła ever! Nie idźcie tam! ZŁODZIEJE! Na początku 500zł a na koniec 800!
    9/28/16
  • @nana

    Czyli jak przygotuję się z przedmiotów ścisłych w tym roku i pójdę na kurs rysunku arch. to mam szanse tam przetrwać?
    8/2/16
  • nana

    Cześć, skończyłam w tym roku. Trudno jest z: budownictwa i konstrukcji, no i historia sztuki- bo dużo teorii. Rysunków jest dużo(to podstawa pracy architekta wnętrz). Kadra ASP + PWR. To jest szkoła dla osób, które naprawde chcą. Jeżeli chcesz sie tam uczyć żeby "łatwo" zdobyć zawód, to nie polecam. Pomimo, że jest to uczelnia prywatna, poziom jest wysoki. Na nikogo nie działa argument, że płacisz za studia. Trzeba sie uczyć, przykładać do projektów, robić rysunki. Koniec końców polecam. Klimat jest fantastyczny, kadra świetna, no i więcej potrafię niż moi znajomi z ASP(przede wszystkim wizualizacje, rozwiązywanie problemów technciznych).
    6/30/16
  • ciężko jest?

    Nigdy nie miałam lekcji rysunku (rysuję hobbystycznie ołówkiem, nic specjalnego, ale zawsze kierunek mnie interesował), a matematykę miałam w liceum jakieś 10 lat temu.. Czy będzie mi ciężko na architekturze wnętrz?
    1/10/16
  • pytanie mam

    czy ta szkoła ma tylko jeden kierunek studiów???? nie ma żadnych kierunków humanistycznych, jak by wynikało z nazwy? tylko architekturę??? przeceiż to nawet nie są studia humanistyczne tylko techniczne czy inżynierskie, ale nie humanistyczne?
    10/12/15
  • ylia

    Cześć, mam pytanie do studentów architektury wnętrz. Czy dużo jest rysunków odręcznych?? Niestety nie jestem orłem w tej materii, ale na studia chętnie bym poszła. Od wielu lat wykonuję skomplikowane projekty w sketchUp, liznęłam też renderowania. Dawno bym się zdecydowała na studia, zawsze odstrasza mnie te malarstwo itp. Bardzo proszę o Waszą opinię.
    9/16/15
  • malenkaja

    Hey, studia na mgr możesz kontynuować na ASP jeśli różnice programowe nie będą zbyt duże. Osobiście nie polecam tej szkoły (jestem na III roku). Nie ze względu na poziom nauki bo jest na wysokim poziomie, ale ze względu na to jak Cię tam traktują. Po pierwsze ciężko cokolwiek załatwić, czy to z prowadzącym czy z dziekanem, po drugie czesne to tylko początek wydatków, ponieważ nikt z prowadzących nie przejmuje się tym ile kosztują wydruki czy inne potrzebne rzeczy, bo przecież "to tylko 100 zł" i tak uważa prawie każdy prowadzący. Studia niestacjonarne mają zjazdy co tydzień, więc jeśli ktoś pracuje na również na weekendy to nie ma co się wybierać, władze uczelni nie obchodzi to, masz chodzić i tyle bo przecież "nie ja wam szkołę wybierałem". Ale tak jak mówię pod względem programu i prowadzących szkoła daje radę. Pozdrawiam. M
    7/5/15
  • MAT

    Cześć, Czy ktoś wybiera się Do WSH od października 2015r. na Architekturę wnętrz?? Ja poważnie zastanawiam się nad tą placówką i kierunkiem... Z tego co zauważyłem jest sporo opinii pozytywnych ale i negatywne się zdarzają (chyba jak wszędzie). Ponieważ na tej uczelni nie ma na razie studiów magisterskich, zastanawiam się gdzie absolwenci kontynuują naukę na studiach II stopnia i jak są postrzegani przez np. uczelnie publiczne i pracodawców?
    4/30/15
  • Paula

    Wybiera się ktoś na AW od października 2013?
    9/24/13
  • gośka

    Studiuję na architekturze wnętrz - tu także są prowadzący z ASP i Politechniki Wrocławskiej ;) A po tym kierunku wszędzie jest tytuł licencjata. Zorientowana chyba jesteś mało zorientowana.
    8/12/13
  • zorientowana w temacie

    na kierunek architektura i urbanistyka radziłabym uważać bo raz już go likwidowali a studenci przez to nie mogli ukończyć studiów, architektura wnętrz jest tu b. popularna lecz kończy się tytułem licencjata a nie inżyniera! jeśli chcecie kierunek inżynieryjny a nie dostaliście się na politechniki to polecam PWSZ w Nysie mają wykładowców z Politechniki Śląskiej i można kontynuować na naszych politechnikach albo uczelniach zagranicznych (np. zrobić podwójny dyplom wyjeżdżając do Niemiec).
    7/12/13
  • kasia

    a, i jeszcze jedno pytanie. Po 4-letnich studiach na architekturze, wypadałoby zrobić 1,5 -roczną magisterkę na PWr, prawda?
    7/4/13
  • kasia

    czy przed podjęciem studiów (architektura) warto zdecydować się na jakiś kurs rysunku? jak myślicie, co pracodawcy myślą o tej szkole, studiach i przygotowaniu zawodowym?
    7/4/13
  • Agnieszka

    Studiowałam na Wydziale Architektury wnętrz w Wyższej Szkole Humanistycznej we Wrocławiu – 3,5 roku, kończąc uzyskaniem tytułu licencja. Pomimo trybu zaocznego, poziom nauki jest bardzo wysoki. Wykładowcy to wykwalifikowana kadra z odpowiednim wykształceniem i przygotowaniem zawodowym – architekci i plastycy. Osoby prowadzące swoje praktyki zawodowe lub uczestniczące w życiu artystycznym. Dzięki czemu, studenci mają szansę poznać przyszły zawód od strony praktycznej. Kierunek jest połączeniem wiedzy technicznej i artystycznej. Kształtuje dojrzałego projektanta wnętrz, który nie tylko świetnie projektuje, ale co najważniejsze posiada wiedzę o konstrukcjach budynku, obowiązujących normach i przygotowaniu projektów wykonawczych. Co jest niezbędne w dalszej komunikacji pomiędzy inwestorem, a wykonawcami.
    6/7/13
  • elkastarakramelka

    Najwazniejsze dla mnie na tej uczelni bylo polaczenie zajec plastycznych i scislych potrzebnych na architekturze. Wiadomo wszystkim nie dogodzisz, znajda sie marudy ktore uwazaja ze to nie prestiz politechniki czy ASP...ale z jednej strony nie uczysz sie tylko kreslic rysunkow technicznych a z drugiej samego malarstwa i tego zeby ladnie wygladalo a co tam, ze nie wykonalne i sufit klientowi spadnie na głowę.. Wykladowcy z polibudy na budownictwie geometrii itp a z ASP na przedmiotach kreatywnych. Trochę talentu i wyczucia estetyki i dacie rade. Jedyny minus - przygotujcie sie na wiele nieprzespanych nocy spedzonych nad projektami:) zapomnialabym wspomniec o atmosferze. SUPER LUDZIE, czasem zbyt kreatywni - wiadomo ułańska fantazja:)szczerze polecam!
    5/19/13
  • zainteresownay

    skad jest kadra na architekturze? orientujecie sie moze? jaki poziom? jaki klimat? czy warto tu studiowac za te pieniadze???
    5/16/13
  • Tynka

    Olu, poradzisz sobie :) rzeźba, malarstwo, rysunek, grafika kom., projektu.WN. mieszkalnych, publicznych, konstrukcje budowlane, geometria wykreślona, historia sztuki, projektowanie przestrzeni wystawienniczych, etc.
    4/18/13
  • Ola

    PYTANIE DO STUDENTÓW AW! jakie macie przedmioty? jest duży nacisk na matematykę i fizykę?
    3/28/13
  • gość

    Ja się zastanawiam pomiędzy właśnie tą uczelnią a PWSZ w Nysie. Ja bym wolała architekturę wnętrz ale ze względów finansowych chyba pójdę do Nysy na architekturę i urbanistykę.
    3/9/13
  • kasia whs

    Na moim roku jest dziewczyna, która jest samotną matką, bez problemu dostała socjalkę, dodatkowo dostała kasę na dojazd. Mówiła, że nie miała problemów z dostaniem tych pieniędzy.
    3/8/13
  • GOŚĆ

    A jak jest ze stypendiami (socjalnymi, mieszkaniowymi, wyżywieniowymi) na WSH? Da się chociaż pokryć pieniędzmi ze stypendium opłaty za wynajem pokoju?
    2/27/13
  • kasia whs

    Witam, właśnie uczę się na tej uczelni i jestem bardzo zadowolona. Miałam duży odstęp po ukończeniu liceum i nie miałam większego doświadczenia w rysowaniu. Wykładowca na rysunku wiedząc, że nie mamy doświadczenia, tłumaczyła nam wszystko od podstaw, tak samo z malarstwa i rzeźby. Zachwyciło mnie budownictwo, nie można się nudzić na tych zajęciach. Dziekan bardzo przyjazny i pomocny w najdrobniejszych sprawach, mimo że pokazuje twardziela. Jestem zadowolona z tego, że jestem traktowana poważnie, a nie jak smarkacz. Polecam, bo wiem że ja dokonałam dobrego wyboru. A geometria wykreślna do przebrnięcia.
    2/18/13
  • an

    Wyższa szkoła humanistyczna? Z nazwy tylko. Żadnych kierunków humanistycznych. Utrzymuje się tylko dzięki dwóm kierunkom: Architektura Wnętrz i Fizjoterapia. Wykładowcy całkiem w porządku, załoga dziekanatu - porażka. Studiowałam na tej Uczelni przez rok, dopóki nie zamknęli mojego kierunku - Architektura i Urbanistyka. Doszli do wniosku, że nie opłaca im się utrzymywać tego kierunku, po czym od roku 2012/2013 rozpoczęli nabór z powrotem na ten kierunek! Rocznik 2010/2011 był rocznikiem doświadczalnym, jak króliki w klatce. NIe idźcie na ten kierunek na tej uczelni!! to zwyczajni oszuści, po roku zamkną Wam kierunek i na szybko będziecie musieli szukać innej uczelni. Jeśli usłyszycie o tej szkole od znajomych - odradzajcie! Dla ich dobra!
    2/6/13
  • quinn

    Jak już inni mówią: szkoła jest humanistyczna głównie z nazwy, a to jest jednak duży minus, gdyż nawet nie przejrzałabym jej oferty gdyby mi nikt tego nie polecił, bo nie spodziewałabym się że będą tu interesujące mnie kierunki. Mimo to jakoś trafiłam na stronę Wyższej Szkoły Humanistycznej we Wrocławiu i uważam że ma bardzo ciekawą ofertę.
    8/16/12
  • architekt

    Jeśli byłaś dobra z rysunku i lubisz to robić to jak najbardziej startuj na architekture, super kierunek.
    7/23/12
  • mariola

    a architektura wnętrz? już nieważne że to szkołą humanistyczna a kierunków humanistycznych jak na lekarstwo :P. Ale chciałabym się dowiedzieć coś więcej o architekturze, bo bardzo mnie to interesuje, zawsze byłam dobra z rysunku technicznego i pomagałam wujkowi w firmie jeśli o to chodzi wiec nie powinnam mieć z tym problemu...
    7/18/12
  • paula

    Rok temu startowałam na polibudę na geodezję i kartografię, niestety się nie dostałam. W tym roku wybieram się tutaj.Czy jest tu wysoki poziom? Ciężko jest się utrzymać? I czy na macie i fizie bardzo cisną? Czy da się przebrnąć?
    7/9/12
  • gufie

    zastanawia mnie to co martę - jakim cudem ta uczelnia nazywa sie humanistyczną, skoro ofertę ma średnio nakierowaną w tę stronę? :d co nie zmienia faktu że podoba mi się kierunek architektura wnętrz i jeśli nie dostanę się na ten kierunek na żadnej uczelni publicznej, to zacznę studia w wyższej szkole humanistycznej we wrocławiu. słyszałam same pochlebne opinie o tej uczelni więc powinno być ok.
    6/2/12
  • marta

    To jest na prawdę szkoła humanistyczna? Bo wydaję mi się że tylko w nazwie. Przedmioty ma bardziej technicze, architektura, geodezja, gos, przestrzenna. Jak to jest z tą uczelnią? byłabym wdzięczna za wszelkie opinie.
    3/21/12
  • architektura wnętrz we Wrocławiu

    pytanie mam, czy kierunek Architektura wnętrz jest jeszcze na jakichś innych uczelniach prywatnych, chodzi mi oczywiscie o Wroclaw, bo nie znalazlam, ale moze zle szukalam, natomiast w WSHumanistycznej jset na ich stronce, ale nie ma zadnych wiecej informacji, czy np. bedzie test z rysunku? jak w publicznych?
    3/1/12
  • do kociary

    Ty masz racje, ale ja zauwazylam jeszcze cos ciekawszego, to jest szkla humanistyczna, a jak sie wejdzie na kierunki studiów to ja nie widze ani jednego humanistycznego, bo jest tak; architektura i urbanistyka, architektura wnętrz, ta twoja fizjoterapia, no i geodezja i kartografia. Mnie tez zmylila nazwa, do szukalam czegos w moim mniemaniu humanistycznego, socjologii, psychologii, pedagogiki, a tutaj pelne zaskoczenie, ale to pokazuje tylko, ze nzawa sie nie mozna kierowac, tylko trzeba sprawdzac oferte ksztalcenia
    2/27/12
  • kociara

    zastanawiam sie nad fizjoterapia. Moje obawy sa jedynie takie, czy WSHumanistyczna dobrze zrealizuje kierunek nie-humanistyczny, czyli wlasnie fizjoterapie. Opinie ponoc szkola ma dosc dobre, tylko nie wiem, jak z ta fizjoterapie. Czy ktos moglby napisac cos wiecej? skad sa wykladowcy? gdzie sa zajecia, jakie sale cwieczeniowe? jak trudno na pierwszym roku?
    2/14/12
  • Jula

    Human to coś dla mnie. Nigdy nie znosiłam matmy, nie mówiąc o fizie i innych pochodnych od tych przedmiotów. Dla mnie to bgyła tragedia
    1/23/12
  • Oliwis

    Akcja nakrętka trwa - polecam , pomóżmy chorym dzieciom :)
    1/13/12
  • Iga

    Architektura wnętrz na tej uczelni pozwala mi rozwinąć mój zmysł estetyczny, naucza mnie jak racjonalnie rozplanować wnętrza ale i jednocześnie tworzyć z wnętrza sztukę. Studiuję na 2 roku.
    5/21/11