• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (28)
Akademia Sztuk Pięknych w Katowicach, ASP Katowice

z
Czy ktoś mógłby powiedzieć coś więcej na temat kierunku grafika?
22.04.2021
02.02.2021
nana
uczelnia to dramat 1200 zł miesięcznie na kierunku projektowanie graficzne (zaoczne), zero możliwości obniżenia czesnego mimo pandemii i braku dostępu do pracownii przez dłuższy czas. Jest kilu konkretnych wykładowców, ale z resztą utrudniony kontakt, brak podstawowej wiedzy na temat prowadzenia zajec, jeden temat kontynuowany rok. nie polecam nie warte takich pieniędzy przy taakiej pretensjonalności
Maria
Planuje wybrać się na tę uczelnię ze względu na pozytywne opinie, ale też jej wysoką ocenę w rankingach (projektowanie graficzne, które mnie właśnie interesuje miało najwyższą ocenę w Polsce; 2017 rok). Czy nadal poziom jest tak wysoki? Jaka jest atmosfera w szkole? Jestem z Łodzi i widząc negatywne opinie łódzkiej ASP szukam uczelni, która jak to piszecie jest naprawdę dla pasjonatów. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)
04.12.2020
24.01.2020
Maja
Jak oceniacie studia na wzornictwie? Pytam o kadrę, pracownie, atmosferę ogólnie. Jak się studiuje?
Olaf Niemcy
Cóż mogę powiedzieć o ASP Katowice,..stan dart napewno uczelni europejskiej a obiekty pokaznych rozmiarów. Co mnie jednak zastanowiło podczas obserwacji jako zwiedzającego, to personel damski sprzątający w siedzibie ASP, z widocznymi koronkami prywatnej bielizny osobistej , brak odzieży ochronnej. Tutaj ASP Katowice zabrakło profesjonalizmu.
14.03.2019
21.04.2018
Kandydat
A jak jest z wykładowcami? Pytam bo byłem raz na rekrutacji na szczecińskim asp i tamtejszy wydział malarstwa i nowych mediów to bajka .Wykładowcy bardzo otwarci ,świetni pedagodzy ,panuje rodzinna atmosfera.Czy o katowickich nauczycielach można powiedzieć to samo ?
Projektowanie graficzne
Jest tu ktoś kto zdawał niedawno, rok do paru lat temu, na projektowanie graficzne i jest w stanie powiedzieć jak trudno się dostać i ilu było kandydatów na miejsce? I czy ogólnie poleca?
24.05.2017
20.04.2013
ja:)
łatwo nie jest,to uczelnia dla pasjonatów,ale polecam - warto,jesli naprawde chcecie to robić:)
dobros
jak dla mnie - spełnienie marzeń i oczekiwać w całości, mam nadzieje, żew przyszłości nie zmienie zdania i nie bezie powodów do narzekań, teraz supcio!
20.04.2013
20.04.2013
gonia
świetna stronka podoba mi sie
Małgorzata
Akademie Sztuk Pięknych nie powinny różnić się od siebie bardzo. To jest pewien typ uczelni i niezależnie od miasta, w którym się znajduje sposób nauczania jest podobny. Niektórzy mówią, że najlepsza ASP jest w Warszawie. Niby dlaczego? w Katowicach też jest super, nauczyłam się tu mnóstwa fajnych rzeczy i nie czuje, że ta szkoła mnie ogranicza i lepiej miałabym w Warszawie
26.11.2012
19.08.2012
artystka
Ja nie porównuję katowickiej asp do żadnej innej, bo nie wiem nawet na jakiej płaszczyźnie miałabym to uczynić. nie znam ludzi z innych asp, nie brałam udziału w programie MOST, nie czytam o tym wiele w necie. Wiem jedno: dla mnie studia w Akademii Sztuk Pięknych w Katowicach to świetna przygoda, zadowolona jestem że wybrałam tę uczelnię!
marta
A ja trochę żałuję że nie jestem na innej ASP, ta katowicka specjalnie moich horyzontów nie poszerzyła. Przeglądałam trochę fora na których ludzie piszą o swoich uczelniach i wiem że mogłam lepiej wybrać. No ale co się stało, to się nie odstanie, nie jest aż tak źle, ale przykro myśleć że mogłoby być lepiej.
16.08.2012
11.08.2012
mcdonald
Ciężko nie podzielać zdania Uli, bo choć brzmi to jak zdanie wyjęte z taniej telenoweli, to trzeba przyznać że studiowanie w ASP w Katowicach naprawdę zmienia spojrzenie na świat, poszerza horyzonty absolwentów !
Ula
ASP to bardzo fajna uczelnia w Katowicach, i bardzo dobrze że taka jest szkoląca artystów a nie tylko ekonomistów i techników. jestem zadowolona z tego że skończyłam tą uczelnie. Potrafię dzięki niej spojrzeć na świat inaczej.
10.07.2012
14.06.2012
grafika
jak z grafiką na asp? ktoś studiuje? ja się zastanawiam czy grafa w asp czy gry i grafika w gwsp-to cos nowego ale brzmi fajnie, a kadra i tak z asp
ugg
zawsze chciałam dostać sie na asp, od dziecka każdą możliwą powierzchnię pokrywam malowidłami własnego autorstwa, jestem po paru kursach z rysunku i naprawdę nadal chcę rozwijać się w tym kierunku. myślę że wybiorę akademię sztuk pięknych w katowicach, bo ta uczelnia znajduje się na tyle daleko od domu, żeby w nim nie mieszkać podczas studiowania i na tyle blisko żeby wracać co weekend :D
02.06.2012
29.05.2012
ejloj
Wzornictwo :) Nie jest tylko na ASP, a jest powiązane ze sztuką, poza tym rozwija zdolności artystyczne i dobry smak w projektowaniu. Czasami idzie zaprojektować jakieś meble, np. dla ikei, a później dobre pieniądze z tego idą. Można zrobić też coś bardziej abstrakcyjnego i w imię sztuki oczywiście, ale za coś trzeba żyć ;)
lucy
ASP, brzmi miło ale i... trudno. Nie wiem czy mam wystarczająco dużo doświadczenia żeby aplikować na taką uczelnię. Ludzie wokół mówią że mam talent, ale nie wiem czy to wystarczy. Tylko jak nie ASP, to co? Mieliście jakieś alternatywy, czy może składaliście papiery tylko na kierunki związane ze sztuką i szeroko pojętym artyzmem?
16.05.2012
17.04.2012
wera
Dokładnie, uczelnia na wysokim poziomie. Dumna jestem że tu studiuję, jeśli ktoś chce iść na asp to tylko tu. Mamy dużo zajęć dodatkowych jak koła naukowe, co na prawdę pozwala się wykazać. Uczelnia dla ambitnych.
mountain
ASP z prawdziwego zdarzenia. Warto śledzić rondo sztuki. Wiele ciekawych inicjatyw, wiele ciekawych współorganizacji, patronatów, mecenasów. Lokalność i patriotyzm + wyjazdy w góry
01.04.2012
03.03.2012
dumny
Od wielu lat śląsk ma się czym pochwalić, jeśli chodzi o sztukę i artystów. Wielu z nich było i jest związanych z ASP w Kato. Jestem dumny, że mogę szkolić swoje umiejętności właśnie tutaj. Duma, tradycja i jakość!
fanfanfan
Świetne ASP. Uczelnia zamieściła informacje, że związani z nią scenografowie pracują przy filmie Pani Holland.. To chyba podkreśla klasę i prestiż, a dodatkowo otwiera głowę i perspektywy związane z pracą przy np. właśnie filmach. Coś pięknego. A tak psy wieszają na Katowicach..
25.02.2012
19.02.2012
Katowers
Sabrina teczka to po prostu portfolio. Najlepiej żeby ukazało Twoją wszechstronność artystyczną, ale głównie skupienie się na Twoich dokonaniach czy pracach z określonej dziedziny, z którą wiążesz przyszłość czytaną jako specjalizację. Do tego egzaminy wstępne i wszystko gra. Pozdrawiam i polecam aspeka w Kato
Darua
Ciekawa szkoła, aczkolwiek dla pasjonatów. Ktoś kto nie ma zacięcia do tego długo tam nie pociągnie. Uwierzcie mi to ciężki kawałek chleba dla tych, ktorzy czują się artystami i wiążą z tym w pewnien sposób swoje życie
14.12.2011
12.12.2011
Anecia
Super uczelnia. Fajnie, że tam trafiłam nie ma to jak spełnianie się w swojej pasji! :) Mam nadzieje, że praca po tym jakaś dobra będzie bo z hobby rodziny nie wyżywie:P
Sabrina
Mamw planach składac papiery na grafike warsztatową i słyszałam, ze tam jest potrzebna jakaś teczka... orientuje się ktoś może co ma zabierać ta teczka? Czy ważny jest rysunek? Czy malarstwo również? Jak to wyglada?
07.12.2011
06.12.2011
wydział projektowy
Dużo się dzieje, można brać udział w wielu wydarzeniach. Ciekawe zajęcia i możliwośc pokazania siebie i swoich umiejętności. Łatwo nie jest. Nie patrzą tylko na sam talent ale też na ciężka prace. Nic nie dostaniecie za darmo
  • Politechnika Gdańska
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni