• Uniwersytet Medyczny w Łodzi Summer School 2024
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz

Akademia Muzyczna im. Karola Szymanowskiego w Katowicach

uczelnia publiczna, woj. śląskie, 40-025 Katowice, ul. Zacisze 3, (+32) 779 21 00,

Akademia Muzyczna im. Karola Szymanowskiego w Katowicach mieści się przy ulicy... Zacisze. To może oznaczać tylko jedno - ściany pokojów prób są naprawdę dobrze wygłuszone! Bo każdego dnia trwa tutaj wytężona próba strun, smyczków, ustników i pałeczek. Od skrzypiec, poprzez perkusję, aż po organy - tutejsi studenci mogą poznać wiele różnych instrumentów muzycznych.

Historia uczelni sięga 1929 roku. Nic zatem dziwnego, że w skład katowickiej Akademii Muzycznej wchodzi także największa i najstarsza biblioteka muzyczna na Górnym Śląsku (ok. 140 tys. woluminów) oraz Muzeum Organów Śląskich. Ale w murach uczelni tradycja spotyka się z nowoczesnością - warto wspomnieć, że uczelnia dysponuje także Studiem Muzyki Komputerowej. Brzmi dobrze? Sprawdź, jak przebiega rekrutacja i zapoznaj się z dokładną listą dostępnych kierunków i specjalności.



Ocena uczelni

5.88 / 10
47 głosów

Opinie (12)
Akademia Muzyczna im. Karola Szymanowskiego w Katowicach, AM Katowice

misc
Mam ptanie- czy ktos z was moze wie jak przebiega egzamin wstepny na muzykoterapie????
24.09.2012
24.09.2012
misc
Mam ptanie- czy ktos z was moze wie jak przebiega egzamin wstepny na muzykoterapie????
do muzter
też idę na muzykoterapię, mam nadzieję że się tam spotkamy ;). Z tego co wiem to jest główny gmach i tutaj odbywają się zajęcia :).
09.07.2012
29.05.2012
muzter
Czy przedstawiony na zdjęciu głównej strony budynek, to rzeczywista siedziba i każdy z wydziałów ma tam zajęcia? Zdaję sobie sprawę, że to abstrakcyjne pytanie i infrastruktura i budynki mnie nie nauczą, ale to czysta ciekawość, gdyż zamierzam startować na studia - dokładnie interesuje mnie Muzykoterapia - rzecz dość nowa i stosunkowo rzadka jeszcze w Polsce
surname
Być może średnia nie zachęca, ale ja jak najbardziej. Jeśli nie przekonuję Cię ja, jako student, może przekonają Cię osiągnięcia naszej akademii lub kadra - poczytaj troszkę w wiekipedii tych nazwiskach.
01.04.2012
20.03.2012
milionPytań
Coś niziutka ta ocena, nie zachęca. Czytałem trochę po forach i raczej wszystko na korzyść AM w Kato.. Tylko czy mnie przyjmą - to zostaje zagadką. Mógłby ktoś dać kilka praktycznych porad jak przebić się przez rekrutację ? I jak w ogóle ona tam wygląda ?
musician
Bardzo dobra uczelnia, prowadząca szeroki zakres kursów, praktyk czy ogólnie rozumianej pracy naukowej. Szczególnie uwagę moją zwraca \"Klucz\" wydawany przez uczelnię. Nie pogardziłbym też studiem nagraniowym, jakie mają do dyspozycji.. mam nadzieję, ze jest jakaś zniżka dla studentów czy coś w tym stylu..
25.02.2012
19.02.2012
classa
Talent to diament, dopiero ciężką pracą szlifuje się go i wychodzi piękny brylant. Nie zrażaj się, jak chcesz śpiewać, to będziesz to robić tak czy siak. Niemniej teoria to podstawa. W każdej nauce wygląda to tak samo, musisz najpierw mieć solidną wiedzę teoretyczną z określonego zakresu, żeby mieć pojęcie jak uporządkować później praktykę. Na tym opiera się nauka. Co do szkoły to wysoki poziom, naprawdę klasowo
Hanii
Takie nieprzydatne rzeczy jak niektórzy myślą czy cała teoria - jest tutaj bardzo przydatna:) Moim zdaniem bez teorii ani rusz. Niestety trudno jest się dostać bez dobrych podstaw teorii, nie wystarczy sam talent, tu liczy się też ciężka praca
14.12.2011
12.12.2011
Grek
Nie jest łatwo.Nie wystarczy pięknie śpiewać i znać nuty:) Musicie mieć dobre podstawy teoretyczne jak i praktyczne. Nie wystarczy, że śpiewacie w domu przed lustrem, albo też na jakiś zajęciach pozalekcyjnych. Ktoś kto nie jest dobry w tym co robi oppada z tej gry
Jozeka
Czy łatwo się tam dostać? jak wygląda rekrutacja i jakie powinnam mieć świadectwo maturalne? Uczę się spiewać w szkole muzycznej, nauczyciele mówią, że mam dobry glos, ale nie wiem, czy to wystarczy? . Macie jakieś informacje o tej uczelni? nie chcialabym za mocno poswiecac sie teorii muzyki i zakuwac nieprzydatnych mi rzeczy, ja po prostu kocham spiewac i chce to robic, podpowedzcie, bo moze lepsza bylaby dla mnie jakas policealna szkola muzyczna?
06.12.2011
06.12.2011
dyrygent
To szkoła z klasą. Jestem obecnie na dyrygenturze. Genialna atmosfera,klasa, szyk i wszystko na wysokim poziomie. Profesjonalne podejście do studenta. Opinie o uczelni są zawsze przez studentów kształtowane bardzo pozytywnie. Dostają się tylko najlepsi z najlepszych
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Akademia Tarnowska
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Kaliski
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Politechnika Śląska
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Gdański
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Politechnika Białostocka
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet Wrocławski