• Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • 26 Festiwal Nauki i Sztuki
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Akademia Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach

uczelnia publiczna, woj. śląskie, 40-065 Katowice, ul. Mikołowska 72 A, (+32) 207 51 00, rektorat@awf.katowice.pl

Szybciej, wyżej, mocniej! Katowicki AWF to jedna z najważniejszych uczelni sportowych w południowej Polsce. Istnieje od 1970 roku i wykształciła między innymi Roberta Korzeniowskiego czy Justynę Kowalczyk.

Obecnie Akademia Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach oferuje kilka różnorodnych kierunków, takich jak wychowanie fizyczne, sport, turystyka i rekreacja, aktywność fizyczna i żywienie w zdrowiu publicznym, zarządzanie i bezpieczeństwo wewnętrzne. W ramach każdego kierunku można wybrać kilka specjalności. Przykładowo – kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne dzieli się na specjalność z zarządzania kryzysowego oraz specjalność zwaną „policja w systemie bezpieczeństwa publicznego”.

Jeśli interesują Cię studia na Katowickim AWF-ie, poznaj szczegóły oferty i wybierz idealny dla siebie kierunek!



Ocena uczelni

7.76 / 10
139 głosów

Opinie (71)
Akademia Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach, AWF Katowice

Gabriela
Chciałabym dowiedzieć się więcej na temat kierunku trener wybranej dziedziny sportu w moim przypadku siatkówki. Czy warto? Jak wyglądają zajęcia i trenerzy? Dlaczego w tym roku nie utworzyła się klasa? Czy uczelnia posiada akademik? Będę bardzo wdzięczna za informacje
19.03.2023
02.06.2022
Natalia
Czy warto wybrać bezpieczeństwo wewnętrze na tej uczelni ??
AWF Katowice
odpowiedź dla Marta z dnia 13.05.2022
W zeszłym roku, próg na kierunek Fizjoterapia wynosił 290 pkt. Jednak wyniki są zależne od danego rocznika więc nie należy się tym mocno sugerować ;)
16.05.2022
13.05.2022
Marta
Jaki był próg na fizjoterapię w 2021 roku?
Ania
Jaki próg na fizjoterapię był w poprzednim roku?
07.03.2022
24.08.2021
Emi
Hej! Wie ktoś może jak, kiedy i gdzie zapisać się na ,,wybrane zajęcia'' trzeba to zrobić online przed rozpoczęciem się roku akademickiego czy dopiero na studiach. Bardzo proszę o odpowiedź.
Paula
Cześć, orientuje się może ktoś czy na kierunku sport potrzebna jest klasa sportowa?
09.07.2021
01.07.2021
Mat
Jak przygotować się do egzaminu kompetencji wiedzy na wf studia magisterskie? Są gdzieś jakieś testy z przeszłości?
Studentka
Ta uczelnia to jednak wielka tragedia, student traktowany jest jak ściera za przeproszeniem, brak jakiejkolwiek pomocy ze strony władz. Brak poszanowania dla czasu studenta, do jego pracy, sportu i ogólnie do niczego. Cały nasz rok walczy o przystąpienie do egzaminu w terminie na trzecim roku, z powodu niekompetencji wykładowcy. Nie mamy żadnej pomocy. Jeżeli ktoś nie chce sobie zmarnować 3 albo 5 lat życia to niech nie idzie na tą uczelnie.
09.06.2021
27.04.2021
Kuba
Trudno się dostać na fizjoterapię? Z jakimi wynikami matur trzeba się liczyć?
Krystian94
odpowiedź dla Piotr z dnia 06.01.2021
warto :)
12.01.2021
06.01.2021
Piotr
Cześć, mam pytanie do osób które są albo ukończyły studia podyplomowe z zakresu przygotowania motorycznego. Moje pytanie czy warto wybrać się na ten kierunek pod względem wiedzy i organizacji . Czy można wyciągnąć z nich coś ciekawego?
awfiara
Plany zajęć od rana do wieczora, okienka po 6h kiedy nie wiadomo co z sobą zrobić. Panie z dziekanatu i URSS rządzą uczelnią jakby sprawowali tutaj władzę. Co z tego, że po wybraniu kierunku i specjalizacji mam przedmioty z wszystkich specjalizacji ? Po co? Kto to wie? Z każdym rokiem coraz gorsza organizacja.
10.12.2020
10.12.2020
Student
Studiuję na uczelni już 5 rok, i powiem szczerze że jest tylko gorzej. Generalnie jeśli nie jest się sportowcem, to uczelnia nie ma Ci nic do zaoferowania. Plany zajęć to masakra, duża ilość okienek a zajęcia codziennie, w dużej ilości, nawet na drugim roku magisterki, gdzie powinien być czas na pisanie pracy. Ponadto sytuacja do tego stopnia się zmieniła, że obcięto stypendia, zarówno jeśli chodzi o kwotę jak i ilość. W tym roku, nawet osoba z średnią 5,0 nie dostała stypendium, jednak sportowcy, niezależnie od średniej jaką uzyskali, dostali dodatkowe punkty, które umożliwiły im dostanie stypendium rektora. Podsumowując dla sportowców, uczelnia marzenie- dużo ułatwień, brak konieczności uczestnictwa w zajęciach i stypendia za same wyniki sportowe, jednak dla tych którzy edukują się na innych kierunkach a sport raczej tylko w wolnym czasie, to polecam dobrze się zastanowić.
Absolwent
Jestem absolwentem AWF Katowice na kierunku zarządzanie. Uczelnia przyjazna studentom, jeśli ktoś się uczy i zalicza przedmioty w odpowiednim terminie, to nie powinno być problemu. :)) Gorzej, gdy jakaś osoba ma olewczy stosunek, wówczas wykładowcy wyciągają konsekwencje, ale to chyba normalne, idziesz na studia aby się uczyć. :)) Ogólnie polecam, teraz po roku przerwy wracam na magisterkę.
07.10.2020
18.08.2020
12345
Czy basen, siłownia i sala gimnastyczna są ogólnodostępne dla studentów?
kapsell0792
Cześć, orientuje się ktoś czy zaświadczenie lekarskie trzeba wysłać już w rekrutacji internetowej czy dopiero gdy się dostanę?
17.08.2020
21.05.2020
Paula
Cześć! Potrzebuje szczerej opinii o kierunku Wychowanie Fizyczne w Katowicach. Czy trudno jest na studiach i jak wyglądają egzaminy sprawnościowe wstępne :) potrzebuję szczerej opinii, z góry dziękuję :)
Piotr
Witam. Potrzebowałbym opinii na temat kierunku wychowania fizycznego oraz co sądzicie i czy polecacie studia AWF w Katowicach. Czekam na konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam :)
07.04.2020
24.01.2020
Ada
Gdzie polecacie fizjoterapię? AWF, uczelnia medyczna czy konkretna prywatna. Biorę pod uwagę tylko Śląsk.
Dominika
Warto iść na zarządzanie sportem ?
20.07.2019
20.07.2019
SzymoOr
Natomiast wracając do twojego pytania. Myślę, że się nie wtopimy decydując się na Fizjoterapię i medycynę sportową. Kierunek wyjątkowo na czasie, jeszcze jeśli masz styczność ze sportowcami to już w ogóle bajka. Wśród wykładowców m.in. prof. Ficek, więc myślę, że będzie na bieżąco z trendami fizjo. Pozdrawiam jeśli masz jakieś pytania to pisz na: szymoor@gmail.com
SzymoOr
sm90 - Wybieram się na ten kierunek o ile zbierze się grupa (Na ten moment rekrutowało się 5 osób, musi być 10 żeby kierunek podyplomówki ruszył) . Jestem absolwentem wychowania fizycznego, spędziłem w tych murach 5 lat i bardzo sobie cenię tą uczelnię.
19.07.2019
04.07.2019
dominika
Czy jeśli jakaś część egzaminu sprawnościowego na w-f pójdzie gorzej, to są jeszcze szanse na dostanie się na studia?
sm90
Cześć wszystkim, potrzebowałbym opinii na temat studiów podyplomowych Fizjoterapia i Medycyna w Sporcie na AWF Katowice. Czy ktoś może cokolwiek zopiniować z doświadczenia? Zastanawiam się nad studiowaniem, ale nie chcę wtopić. Pozdrawiam serdecznie.
23.06.2019
10.05.2019
Dominika
Trudno się dostać na fizjoterapie ? Trzeba mieć wysokie wyniki z matur?
Student
WF to dramat. Kochalem koszykowke, ale na tych studiach znienawidzilem ten sport, panowie sa tam na sile, oddawac konsoekt 9 razy 😂. LA tez sporo do zyczenia. Ogolnie maja studentow w d. Dziekuje dobranoc
30.01.2019
06.11.2018
STRANGER
Witam, chciałam się dowiedzieć co sądzicie, jakie wrażenia po TIR (turystyka i rekreacja) Może opinie starszych ludzi pozwolą mi być bardziej pewną w wyborze... Czy sam rozszerzony angielski wystarczy?
pytanie
Hej, możecie coś więcej powiedzieć na temat kierunku aktywność fizyczna i żywienie w zdrowiu publicznym? Warto? Są testy sprawnościowe na uczelnie, czy już to nie obowiązuje? Z góry dzięki za odp!:)
02.03.2018
18.01.2018
Karol
Dzień dobry, Na wszystkie pytania chętnie odpowiem Wam pod adresem k.bar@awf.katowice.pl :)
Arturro
Studiowałem parę lat temu WF ale z tego co widzę to większość wykładowców została. Ogólnie fajne imprezy i ludzie . W mojej opinii połowa przedmiotów to strata czasu, które niestety trzeba zaliczyć.Terminy poprawek i zaliczeń tak absurdalne , że szkoda czasu o tym pisać. Mam nadzieje że teraz się trochę pozmieniało i traktują studentów normalnie a nie jak numerki do wykoszenia. Pozdrawiam i powodzenia dla przyszłych trenerów.
16.11.2017
30.09.2017
Daria
Czy jest tu ktoś kto studiował medycynę sportową lub przygotowanie motoryczne w grach zespołowych i może mi powiedzieć w jakich miejscach oprócz siedziby uczelni są zajęcia?
Student001
Zależy czego oczekujesz po kierunku aktywność fizyczna i żywienie .. jeśli chcesz pracować jako trener etc to nie polecam
04.06.2017
22.03.2017
abc
Witam. Mam pytanie do osób, które studiują bezpieczeństwo wewnetrzne. Chiałabym się dowiedziec coś o tym kierunku, co się tam robi, czy łatwo się dostać itp. W przyszłości planuję pracę w policji. Czy ten kierunek jest warty studiowania? Wiele osób mówi, że po tym nic nie ma, kierunek bez przyszłościowy. Bardzo proszę o pomoc :)
Anastazja
Bardzo polecam kierunek fizjoterapia.Dużo nauki i praktyki ale wiele można sie nauczyć a co najważniejsze wiele ciekawych zajęć ;)
15.03.2017
30.09.2016
Ktoś
Mógłby ktoś napisać czy na kierunku zarzadzanie sportem są gry zespołowe ???
Annaz1
Witam, czy można o kontakt z kimś kto studiuje zarządzanie sportem lub ukończył ten kierunek? rys3anna@gmail.com
26.09.2016
03.07.2016
Oli
Jak widać nic się tu nie dowiemy : ( :(
Yuzu
hej, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat dosyć nowego kierunku na AWF: aktywność fizyczna i żywienie w zdrowiu publicznym? Czy warto studiować? Czy zaliczenia praktycznych egzaminów są ciężkie? Czy poradzi sobie przeciętna osoba? Jaka atmosfera jest na uczelni?
03.07.2016
03.07.2016
Yuzu
hej, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat dosyć nowego kierunku na AWF: aktywność fizyczna i żywienie w zdrowiu publicznym? Czy warto studiować? Czy zaliczenia praktycznych egzaminów są ciężkie? Czy poradzi sobie przeciętna osoba? Jaka atmosfera jest na uczelni?
Oli
Hej :) studiuje ktoś turystykę i rekreację na tej uczelni? Bądź wybiera się w tym roku na ten kierunek? Opłaca się wybrać ten kierunek na tej uczelni czy może lepsza GWSH w Katowicach? jakiekolwiek informacje : ))
29.06.2016
21.06.2016
?
Cześć. Mam pytanie odnośnie kierunku: aktywność fizyczna i żywienie w zdrowiu publicznym. Czy warto studiować ten kierunek? Czy ktoś kto studiuje jest zadowolony? Mógłby ktoś wyrazić swoją opinię na ten temat. Proszę o odpowiedź :) Pozdrawiam.
niqola
Chcę iść na fizjoterapię na AWF w Katowicach. Mam pytanie, czy wysokie są progi punktowe i czy trudno się dostać ?
07.06.2016
28.05.2016
Cadavre
Polecam kierunek turystyka i rekreacja na AWF Katowice. Mamy wiele zajęć wyjazdowych, np. wspinaczka na Jurze, spływy kajakowe w Augustowie i na Liswarcie, narty w Gerlitsen, nurkowanie, snowboard itp. Jakość zajęć jest w porządku, prowadzący też niczego sobie. Nie było większych problemów ze zdawalnością i koniecznością brania „warunków”. Ilość zajęć nie jest jakaś przytłaczająca więc spokojnie można podjąć dorywczą pracę. Jedyny bezsens to konieczność zaliczenia praktyk typu papierologia w MOSiR. I najważniejsze – mamy super awuefalia i świetne imprezy.
vivien
porównuje ich oceny z innymi uczelniami w regionie i z innymi awf-ami, no wysoka mają ta punktację, czyli chyba jednak ludzie sa zadowoleni...
19.10.2015
21.07.2015
pabllo
Cześć. Wybiera się ktoś może na fizjoterapie na AWF w Katowicach na niestacjonarne ?
wiktor
Może mi ktoś napisać, jak jest z zajęciami z wychowania fizycznego na fizjoterapii na AWF w Katowicach - jakie są to przedmioty sportowe i czy jest pływanie, jakieś zajęcia z piłkami, biegi? Pytam o fizykoterapię w tej uczelni.
14.07.2015
06.05.2015
Serafin
Fizjo jest super. Naprawdę wysoki poziom.
Absolwent AWF
Mieszane uczucia. Jak na każdej pewnie uczelni można mówić o dobrych i złych stronach studiowania na AWF. Wykłada tu naprawdę wielu świetnych specjalistów od których sporo można się nauczyć ale zgadzam się z opiniami poprzedników ... gry to masakra
28.04.2015
28.04.2015
Gutek
Uczelnia jest ok. Na plus: obiekty, przyjazność dla studenta (chociaż to w dobie niżu to już raczej powszechne), niektórzy prowadzący. Na minus: gry sportowe i LA to jedna wielka tragedia. Prowadzący utknęli chyba w prehistorycznych czasach i nie wiedzą jak dzisiaj wygląda światowe szkolnictwo wyższe. Nie wiem też kto wpadł na to żeby z poszczególnych gier robić egzaminy ale to akurat kompromitacja uczelni. Nic dziwnego że potem mamy nauczycieli wf którzy nic nie robią tylko rzucą uczniom piłkę i czytają gazetę skoro nauczyli się tego na studiach.
abdul
Organizacja roku fatalna , co roku podwyższane płące za warunki 170zł pkt ECTS . Wykłądowcy nie wszyscy ale większość to porażka ,np. zakład koszykówki piłki ręcznej to DRAMAT nie wiem skąd ci ludzie się biorą do tego egzaminy niektóre to śmiech na sali typu Egzamin z lekkoatletyki czy piłki ręcznej. Biomechanika kolejne niepotrzbne g z których na moim roku z 170 studentow 110 ma warunek ( 4x 170zł pozdro ). Albo taka sytuacja z organizacja od polowy sem. miałem mieć Piłkę Ręczną i mialo być 7 zajęć powypadaly swieta itp odbyly sie 4 nie zdarzylismy odbyc zaliczen co wiąże sie z tym ,że trzeba bylo latac w terminy ustalone przed nich tydzien przed egzaminem które sie nakładały z innym przedmiotami- skutek taki , że przez jakieś msiensze sędziowanie ktore zdawałem w zeszylm roku nie zostałem dopuszcozny do 1 temrminu egzaminu.. ( wgl nie mialem możliwośći podejśc do takowego sedziowania) a jak przyjechałem w sobote to prowadzaąca zrobiła celwo , że sedziowaly osoby pojedynczo a nie jak zazwyczaj po dwóch..
27.01.2015
24.09.2014
student
Jedynym atutem jest to, że imprezy i organizacja jest najlepsza . Ale pozostałe sprawy jakie mają podejście do studentów jest oceną najniższą, potem co do niesprawiedliwego systemu oceniania, najpierw przyciągają studentów a potem chcą się ich wyzbyć właśnie dając niezaliczony przedmiot .
jogi
chetnie doweidziałbym się czegoś więcej od samych studentow, ale chyba nie za badzo chce im się pisać, niewiele także osób oceniło AWF w Katowicach porównujac do innych uczelni, co mnie dziwi, gdzie znajde jakieś forum zeby było więcej opinii??? zwlaszcza na temat fizjoterapii?
05.09.2014
13.03.2013
zarządzanie na AWF ???
kochani, czy jest sens studiowac zarzadzanie na AWF? czym takie zarzadzanie rozni sie od tego samego kierunku na uczelniach ekonomicznych albo uniwerku? czy w przyszlosci chpdzi o sprofilowanie na prace w obiektach sportowo-rekreacyjnych i zarzadzanie nimi? jak trudny jest ten kierunek wedlug was?
ajfon
Mam wrażenie że nogi mam tylko po to żeby uprawiać sport, więcej biegam niż chodzę, z kumplami gramy w co się da, a na zawodach reprezentowałem szkoły w kilku różnych dziedzinach, dlatego awf to coś dla mnie. Od kiedy w tamtym roku rozpocząłem tu studia, ani razu nie żalowałem podjętej decyzji, może narzekam na zbyt dużą ilość anatomii, ale trzeba zrobić co musi być zrobione, więc staram się z tym pogodzić!
02.08.2012
10.07.2012
burol
Jestem na wychowaniu fizycznym, generalnie jest fajnie chyba ze się złapie kontuzję. Życie studenckie 1 klasa, najfajniesze są imprezy w akademikach.
mateusz
ja studiuje tu fizjoterapie i jest super. bardzo mi sie podoba, ciekawe zajecia, masa szkoleń, możesz sobie robić różne kursy dzieki którym juz w trakcie studiów możesz sobie dorabiać w sporcie.
04.07.2012
06.06.2012
ktos o fizjo pytal
wal smialo, fizjoterapia na porzadnym poziomie, nie ma sie czego wstydzic, kierunek ciekawy, zaplecze awfu dobre, moj brachol nie narzeka,
joraj
Ja się tutaj przyłączam do pytania kolegi, bo interesuje mnie AWF, a nie słyszałem nic o egzaminach wstępnych i wg. mnie to trochę lipa, że takich nie ma... być może jestem w błędzie i mnie z niego wyprowadzicie?
30.05.2012
15.05.2012
sport
Interesuje mnie wychowanie fizyczne na tej akademii. Czy jest jakiś egzamin wstępny przed dostaniem się na ten kierunek, jak on wygląda i kiedy mniej więcej się odbywa? Swoją sprawność fizyczną oceniam raczej pozytywnie, ale zastanawiam się czego się spodziewać...
marta
A jak jest na fizjoterapii? Duzo zajęc? Jacy wykładowcy?
17.04.2012
01.04.2012
wordtoo
jak zwykle najlepsi jeśli chodzi o sportowy Śląsk, jeśli ktoś chce się kształcić w kierunku zdrowia, sportu itp to lepmiej, niż nasz awf wybrać po prostu nie może. może takie zachwalanie wydawać się próżne, ale klimat tego miejsca po prostu nie do oddania w słowach
Agnes
Chyba żadna uczelnia na Śląsku nie daje tyle możliwości, kursów, szkoleń, co nasz AWF. Jestem MEGA zadowolona, nie zamieniłabym tej uczelni na żadną inną.
20.03.2012
03.03.2012
awufer
Wydawałoby się, że AWF to tylko podbiegać, poćwiczyć i na nauczyciela wfu, a to nieprawda. Mamy chyba ze 20 kół naukowych, gdzie można rozwijać wiedzę naukową i realizować się teoretycznie oraz praktycznie. Naprawdę godna polecenia uczelnia
zadowolony
Bardzo praktyczna wiedza przekazywana na uczelni. Dowiedziałem się podstawowych, wydawałoby się głupich rzeczy, takich jak \" jak zabezpieczyć się przed mrozami\", ale też górnolotnych twierdzeń i wiadomości. Powiem szczerze, że nie wiem jak jest na innych uczelniach, ale nie zamierzam tego sprawdzać. Bardzo mi się tutaj podoba.
25.02.2012
20.02.2012
hanysek
Niewątpliwym plusem jest położenie uczelni i względna bliskość gór. Uczelnia na nieco niższym poziomie niż w Poznaniu, aczkolwiek nie ma co narzekać. W końcu to AWF. Nie trzeba w ogóle się stąd przenosić, a i goroli się trochę znajdzie
Sebusiek
Polecam;) Nie ma to jak AWF, zawsze jest fajna wiara i zajecia tez dość ciekawe. Nie chciałbym studiowac jakiegos kierunku typu filozofia to nie dla mnie
14.12.2011
12.12.2011
Janek12
Fajne zajęcia, fajne laski, wysportowani ludzie i na ludzie wiarka, idzie się dogadać i z ludźmi i z wykładowcami.
boksi
Wybierałem miedzy wychowaniem fizycznym a fizjoterapią. Wiem całkiem odmienne kierunki w sumie. Wybrałem wychowanie fizyczne i nie żałuje tego wyboru. Fajna atmosfera i w ogóle zajęcia bardzo ciekawe i można było też troche schudnąć i przy okazji zadbac o sylwetke hehe
07.12.2011
06.12.2011
Mari
Ja dałam 8 punkcików.Jest to dobra uczelnia. Fajnie prowadzone zajęcia. Wybór kierunków wystarczający jak dla mnie. Ja jestem na TiR i super. Nie żałuje mojego wyboru. Moj kuzyn chodzi na AWF do Poznania i mówi, że wysoki poziom tam mają. My mamy też dobry poziom
~~~dah
jak ktos ma zaciecie sportowe, to AWF w Katowicach jest dla niego jedyną opcją na studiowanie, no chyba, ze ma ochotę wyjechać stad, to inna sprawa, ale nie za bardzo wiem, czego mialby szukac we Wrcoławiu czy Krakowie? szkoła jest ok, kadra wykwalifikowana, zaplecze jak trzeba, moze wybor specjalnosci móglby byc wiekszy, ale tragedii nie ma, wedlug mojej opinii ta uczelnia wyższa jest na przyzwoite 9 punktów
05.12.2011
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uniwersytet WSB Merito Opole
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Politechnika Białostocka
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito Gdynia
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Politechnika Śląska
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uniwersytet Dolnośląski DSW we Wrocławiu
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet WSB Merito we Wrocławiu
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito Łódź
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Uniwersytet WSB Merito Warszawa
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Tarnowska
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet WSB Merito Chorzów
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Kaliski
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Akademia Zamojska
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu