• UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Akademia Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach

uczelnia publiczna, woj. śląskie, 40-065 Katowice, ul. Mikołowska 72 A, (+32) 207 51 00, rektorat@awf.katowice.pl

Szybciej, wyżej, mocniej! Katowicki AWF to jedna z najważniejszych uczelni sportowych w południowej Polsce. Istnieje od 1970 roku i wykształciła między innymi Roberta Korzeniowskiego czy Justynę Kowalczyk.

Obecnie Akademia Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach oferuje kilka różnorodnych kierunków, takich jak wychowanie fizyczne, sport, turystyka i rekreacja, aktywność fizyczna i żywienie w zdrowiu publicznym, zarządzanie i bezpieczeństwo wewnętrzne. W ramach każdego kierunku można wybrać kilka specjalności. Przykładowo – kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne dzieli się na specjalność z zarządzania kryzysowego oraz specjalność zwaną „policja w systemie bezpieczeństwa publicznego”.

Jeśli interesują Cię studia na Katowickim AWF-ie, poznaj szczegóły oferty i wybierz idealny dla siebie kierunek!


Ocena uczelni

8.15 / 10
127 głosów

Opinie (70)
Akademia Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach, AWF Katowice

Natalia
Czy warto wybrać bezpieczeństwo wewnętrze na tej uczelni ??
02.06.2022
16.05.2022
AWF Katowice
odpowiedź dla Marta z dnia 13.05.2022
W zeszłym roku, próg na kierunek Fizjoterapia wynosił 290 pkt. Jednak wyniki są zależne od danego rocznika więc nie należy się tym mocno sugerować ;)
Marta
Jaki był próg na fizjoterapię w 2021 roku?
13.05.2022
07.03.2022
Ania
Jaki próg na fizjoterapię był w poprzednim roku?
Emi
Hej! Wie ktoś może jak, kiedy i gdzie zapisać się na ,,wybrane zajęcia'' trzeba to zrobić online przed rozpoczęciem się roku akademickiego czy dopiero na studiach. Bardzo proszę o odpowiedź.
24.08.2021
09.07.2021
Paula
Cześć, orientuje się może ktoś czy na kierunku sport potrzebna jest klasa sportowa?
Mat
Jak przygotować się do egzaminu kompetencji wiedzy na wf studia magisterskie? Są gdzieś jakieś testy z przeszłości?
01.07.2021
09.06.2021
Studentka
Ta uczelnia to jednak wielka tragedia, student traktowany jest jak ściera za przeproszeniem, brak jakiejkolwiek pomocy ze strony władz. Brak poszanowania dla czasu studenta, do jego pracy, sportu i ogólnie do niczego. Cały nasz rok walczy o przystąpienie do egzaminu w terminie na trzecim roku, z powodu niekompetencji wykładowcy. Nie mamy żadnej pomocy. Jeżeli ktoś nie chce sobie zmarnować 3 albo 5 lat życia to niech nie idzie na tą uczelnie.
Kuba
Trudno się dostać na fizjoterapię? Z jakimi wynikami matur trzeba się liczyć?
27.04.2021
12.01.2021
Krystian94
odpowiedź dla Piotr z dnia 06.01.2021
warto :)
Piotr
Cześć, mam pytanie do osób które są albo ukończyły studia podyplomowe z zakresu przygotowania motorycznego. Moje pytanie czy warto wybrać się na ten kierunek pod względem wiedzy i organizacji . Czy można wyciągnąć z nich coś ciekawego?
06.01.2021
10.12.2020
awfiara
Plany zajęć od rana do wieczora, okienka po 6h kiedy nie wiadomo co z sobą zrobić. Panie z dziekanatu i URSS rządzą uczelnią jakby sprawowali tutaj władzę. Co z tego, że po wybraniu kierunku i specjalizacji mam przedmioty z wszystkich specjalizacji ? Po co? Kto to wie? Z każdym rokiem coraz gorsza organizacja.
Student
Studiuję na uczelni już 5 rok, i powiem szczerze że jest tylko gorzej. Generalnie jeśli nie jest się sportowcem, to uczelnia nie ma Ci nic do zaoferowania. Plany zajęć to masakra, duża ilość okienek a zajęcia codziennie, w dużej ilości, nawet na drugim roku magisterki, gdzie powinien być czas na pisanie pracy. Ponadto sytuacja do tego stopnia się zmieniła, że obcięto stypendia, zarówno jeśli chodzi o kwotę jak i ilość. W tym roku, nawet osoba z średnią 5,0 nie dostała stypendium, jednak sportowcy, niezależnie od średniej jaką uzyskali, dostali dodatkowe punkty, które umożliwiły im dostanie stypendium rektora. Podsumowując dla sportowców, uczelnia marzenie- dużo ułatwień, brak konieczności uczestnictwa w zajęciach i stypendia za same wyniki sportowe, jednak dla tych którzy edukują się na innych kierunkach a sport raczej tylko w wolnym czasie, to polecam dobrze się zastanowić.
10.12.2020
07.10.2020
Absolwent
Jestem absolwentem AWF Katowice na kierunku zarządzanie. Uczelnia przyjazna studentom, jeśli ktoś się uczy i zalicza przedmioty w odpowiednim terminie, to nie powinno być problemu. :)) Gorzej, gdy jakaś osoba ma olewczy stosunek, wówczas wykładowcy wyciągają konsekwencje, ale to chyba normalne, idziesz na studia aby się uczyć. :)) Ogólnie polecam, teraz po roku przerwy wracam na magisterkę.
12345
Czy basen, siłownia i sala gimnastyczna są ogólnodostępne dla studentów?
18.08.2020
17.08.2020
kapsell0792
Cześć, orientuje się ktoś czy zaświadczenie lekarskie trzeba wysłać już w rekrutacji internetowej czy dopiero gdy się dostanę?
Paula
Cześć! Potrzebuje szczerej opinii o kierunku Wychowanie Fizyczne w Katowicach. Czy trudno jest na studiach i jak wyglądają egzaminy sprawnościowe wstępne :) potrzebuję szczerej opinii, z góry dziękuję :)
21.05.2020
07.04.2020
Piotr
Witam. Potrzebowałbym opinii na temat kierunku wychowania fizycznego oraz co sądzicie i czy polecacie studia AWF w Katowicach. Czekam na konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam :)
Ada
Gdzie polecacie fizjoterapię? AWF, uczelnia medyczna czy konkretna prywatna. Biorę pod uwagę tylko Śląsk.
24.01.2020
20.07.2019
Dominika
Warto iść na zarządzanie sportem ?
SzymoOr
Natomiast wracając do twojego pytania. Myślę, że się nie wtopimy decydując się na Fizjoterapię i medycynę sportową. Kierunek wyjątkowo na czasie, jeszcze jeśli masz styczność ze sportowcami to już w ogóle bajka. Wśród wykładowców m.in. prof. Ficek, więc myślę, że będzie na bieżąco z trendami fizjo. Pozdrawiam jeśli masz jakieś pytania to pisz na: szymoor@gmail.com
20.07.2019
19.07.2019
SzymoOr
sm90 - Wybieram się na ten kierunek o ile zbierze się grupa (Na ten moment rekrutowało się 5 osób, musi być 10 żeby kierunek podyplomówki ruszył) . Jestem absolwentem wychowania fizycznego, spędziłem w tych murach 5 lat i bardzo sobie cenię tą uczelnię.
dominika
Czy jeśli jakaś część egzaminu sprawnościowego na w-f pójdzie gorzej, to są jeszcze szanse na dostanie się na studia?
04.07.2019
23.06.2019
sm90
Cześć wszystkim, potrzebowałbym opinii na temat studiów podyplomowych Fizjoterapia i Medycyna w Sporcie na AWF Katowice. Czy ktoś może cokolwiek zopiniować z doświadczenia? Zastanawiam się nad studiowaniem, ale nie chcę wtopić. Pozdrawiam serdecznie.
Dominika
Trudno się dostać na fizjoterapie ? Trzeba mieć wysokie wyniki z matur?
10.05.2019
30.01.2019
Student
WF to dramat. Kochalem koszykowke, ale na tych studiach znienawidzilem ten sport, panowie sa tam na sile, oddawac konsoekt 9 razy 😂. LA tez sporo do zyczenia. Ogolnie maja studentow w d. Dziekuje dobranoc
STRANGER
Witam, chciałam się dowiedzieć co sądzicie, jakie wrażenia po TIR (turystyka i rekreacja) Może opinie starszych ludzi pozwolą mi być bardziej pewną w wyborze... Czy sam rozszerzony angielski wystarczy?
06.11.2018
02.03.2018
pytanie
Hej, możecie coś więcej powiedzieć na temat kierunku aktywność fizyczna i żywienie w zdrowiu publicznym? Warto? Są testy sprawnościowe na uczelnie, czy już to nie obowiązuje? Z góry dzięki za odp!:)
Karol
Dzień dobry, Na wszystkie pytania chętnie odpowiem Wam pod adresem k.bar@awf.katowice.pl :)
18.01.2018
16.11.2017
Arturro
Studiowałem parę lat temu WF ale z tego co widzę to większość wykładowców została. Ogólnie fajne imprezy i ludzie . W mojej opinii połowa przedmiotów to strata czasu, które niestety trzeba zaliczyć.Terminy poprawek i zaliczeń tak absurdalne , że szkoda czasu o tym pisać. Mam nadzieje że teraz się trochę pozmieniało i traktują studentów normalnie a nie jak numerki do wykoszenia. Pozdrawiam i powodzenia dla przyszłych trenerów.
Daria
Czy jest tu ktoś kto studiował medycynę sportową lub przygotowanie motoryczne w grach zespołowych i może mi powiedzieć w jakich miejscach oprócz siedziby uczelni są zajęcia?
30.09.2017
04.06.2017
Student001
Zależy czego oczekujesz po kierunku aktywność fizyczna i żywienie .. jeśli chcesz pracować jako trener etc to nie polecam
abc
Witam. Mam pytanie do osób, które studiują bezpieczeństwo wewnetrzne. Chiałabym się dowiedziec coś o tym kierunku, co się tam robi, czy łatwo się dostać itp. W przyszłości planuję pracę w policji. Czy ten kierunek jest warty studiowania? Wiele osób mówi, że po tym nic nie ma, kierunek bez przyszłościowy. Bardzo proszę o pomoc :)
22.03.2017
15.03.2017
Anastazja
Bardzo polecam kierunek fizjoterapia.Dużo nauki i praktyki ale wiele można sie nauczyć a co najważniejsze wiele ciekawych zajęć ;)
Ktoś
Mógłby ktoś napisać czy na kierunku zarzadzanie sportem są gry zespołowe ???
30.09.2016
26.09.2016
Annaz1
Witam, czy można o kontakt z kimś kto studiuje zarządzanie sportem lub ukończył ten kierunek? rys3anna@gmail.com
Oli
Jak widać nic się tu nie dowiemy : ( :(
03.07.2016
03.07.2016
Yuzu
hej, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat dosyć nowego kierunku na AWF: aktywność fizyczna i żywienie w zdrowiu publicznym? Czy warto studiować? Czy zaliczenia praktycznych egzaminów są ciężkie? Czy poradzi sobie przeciętna osoba? Jaka atmosfera jest na uczelni?
Yuzu
hej, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat dosyć nowego kierunku na AWF: aktywność fizyczna i żywienie w zdrowiu publicznym? Czy warto studiować? Czy zaliczenia praktycznych egzaminów są ciężkie? Czy poradzi sobie przeciętna osoba? Jaka atmosfera jest na uczelni?
03.07.2016
29.06.2016
Oli
Hej :) studiuje ktoś turystykę i rekreację na tej uczelni? Bądź wybiera się w tym roku na ten kierunek? Opłaca się wybrać ten kierunek na tej uczelni czy może lepsza GWSH w Katowicach? jakiekolwiek informacje : ))
?
Cześć. Mam pytanie odnośnie kierunku: aktywność fizyczna i żywienie w zdrowiu publicznym. Czy warto studiować ten kierunek? Czy ktoś kto studiuje jest zadowolony? Mógłby ktoś wyrazić swoją opinię na ten temat. Proszę o odpowiedź :) Pozdrawiam.
21.06.2016
07.06.2016
niqola
Chcę iść na fizjoterapię na AWF w Katowicach. Mam pytanie, czy wysokie są progi punktowe i czy trudno się dostać ?
Cadavre
Polecam kierunek turystyka i rekreacja na AWF Katowice. Mamy wiele zajęć wyjazdowych, np. wspinaczka na Jurze, spływy kajakowe w Augustowie i na Liswarcie, narty w Gerlitsen, nurkowanie, snowboard itp. Jakość zajęć jest w porządku, prowadzący też niczego sobie. Nie było większych problemów ze zdawalnością i koniecznością brania „warunków”. Ilość zajęć nie jest jakaś przytłaczająca więc spokojnie można podjąć dorywczą pracę. Jedyny bezsens to konieczność zaliczenia praktyk typu papierologia w MOSiR. I najważniejsze – mamy super awuefalia i świetne imprezy.
28.05.2016
19.10.2015
vivien
porównuje ich oceny z innymi uczelniami w regionie i z innymi awf-ami, no wysoka mają ta punktację, czyli chyba jednak ludzie sa zadowoleni...
pabllo
Cześć. Wybiera się ktoś może na fizjoterapie na AWF w Katowicach na niestacjonarne ?
21.07.2015
14.07.2015
wiktor
Może mi ktoś napisać, jak jest z zajęciami z wychowania fizycznego na fizjoterapii na AWF w Katowicach - jakie są to przedmioty sportowe i czy jest pływanie, jakieś zajęcia z piłkami, biegi? Pytam o fizykoterapię w tej uczelni.
Serafin
Fizjo jest super. Naprawdę wysoki poziom.
06.05.2015
28.04.2015
Absolwent AWF
Mieszane uczucia. Jak na każdej pewnie uczelni można mówić o dobrych i złych stronach studiowania na AWF. Wykłada tu naprawdę wielu świetnych specjalistów od których sporo można się nauczyć ale zgadzam się z opiniami poprzedników ... gry to masakra
Gutek
Uczelnia jest ok. Na plus: obiekty, przyjazność dla studenta (chociaż to w dobie niżu to już raczej powszechne), niektórzy prowadzący. Na minus: gry sportowe i LA to jedna wielka tragedia. Prowadzący utknęli chyba w prehistorycznych czasach i nie wiedzą jak dzisiaj wygląda światowe szkolnictwo wyższe. Nie wiem też kto wpadł na to żeby z poszczególnych gier robić egzaminy ale to akurat kompromitacja uczelni. Nic dziwnego że potem mamy nauczycieli wf którzy nic nie robią tylko rzucą uczniom piłkę i czytają gazetę skoro nauczyli się tego na studiach.
28.04.2015
27.01.2015
abdul
Organizacja roku fatalna , co roku podwyższane płące za warunki 170zł pkt ECTS . Wykłądowcy nie wszyscy ale większość to porażka ,np. zakład koszykówki piłki ręcznej to DRAMAT nie wiem skąd ci ludzie się biorą do tego egzaminy niektóre to śmiech na sali typu Egzamin z lekkoatletyki czy piłki ręcznej. Biomechanika kolejne niepotrzbne g z których na moim roku z 170 studentow 110 ma warunek ( 4x 170zł pozdro ). Albo taka sytuacja z organizacja od polowy sem. miałem mieć Piłkę Ręczną i mialo być 7 zajęć powypadaly swieta itp odbyly sie 4 nie zdarzylismy odbyc zaliczen co wiąże sie z tym ,że trzeba bylo latac w terminy ustalone przed nich tydzien przed egzaminem które sie nakładały z innym przedmiotami- skutek taki , że przez jakieś msiensze sędziowanie ktore zdawałem w zeszylm roku nie zostałem dopuszcozny do 1 temrminu egzaminu.. ( wgl nie mialem możliwośći podejśc do takowego sedziowania) a jak przyjechałem w sobote to prowadzaąca zrobiła celwo , że sedziowaly osoby pojedynczo a nie jak zazwyczaj po dwóch..
student
Jedynym atutem jest to, że imprezy i organizacja jest najlepsza . Ale pozostałe sprawy jakie mają podejście do studentów jest oceną najniższą, potem co do niesprawiedliwego systemu oceniania, najpierw przyciągają studentów a potem chcą się ich wyzbyć właśnie dając niezaliczony przedmiot .
24.09.2014
05.09.2014
jogi
chetnie doweidziałbym się czegoś więcej od samych studentow, ale chyba nie za badzo chce im się pisać, niewiele także osób oceniło AWF w Katowicach porównujac do innych uczelni, co mnie dziwi, gdzie znajde jakieś forum zeby było więcej opinii??? zwlaszcza na temat fizjoterapii?
zarządzanie na AWF ???
kochani, czy jest sens studiowac zarzadzanie na AWF? czym takie zarzadzanie rozni sie od tego samego kierunku na uczelniach ekonomicznych albo uniwerku? czy w przyszlosci chpdzi o sprofilowanie na prace w obiektach sportowo-rekreacyjnych i zarzadzanie nimi? jak trudny jest ten kierunek wedlug was?
13.03.2013
02.08.2012
ajfon
Mam wrażenie że nogi mam tylko po to żeby uprawiać sport, więcej biegam niż chodzę, z kumplami gramy w co się da, a na zawodach reprezentowałem szkoły w kilku różnych dziedzinach, dlatego awf to coś dla mnie. Od kiedy w tamtym roku rozpocząłem tu studia, ani razu nie żalowałem podjętej decyzji, może narzekam na zbyt dużą ilość anatomii, ale trzeba zrobić co musi być zrobione, więc staram się z tym pogodzić!
burol
Jestem na wychowaniu fizycznym, generalnie jest fajnie chyba ze się złapie kontuzję. Życie studenckie 1 klasa, najfajniesze są imprezy w akademikach.
10.07.2012
04.07.2012
mateusz
ja studiuje tu fizjoterapie i jest super. bardzo mi sie podoba, ciekawe zajecia, masa szkoleń, możesz sobie robić różne kursy dzieki którym juz w trakcie studiów możesz sobie dorabiać w sporcie.
ktos o fizjo pytal
wal smialo, fizjoterapia na porzadnym poziomie, nie ma sie czego wstydzic, kierunek ciekawy, zaplecze awfu dobre, moj brachol nie narzeka,
06.06.2012
30.05.2012
joraj
Ja się tutaj przyłączam do pytania kolegi, bo interesuje mnie AWF, a nie słyszałem nic o egzaminach wstępnych i wg. mnie to trochę lipa, że takich nie ma... być może jestem w błędzie i mnie z niego wyprowadzicie?
sport
Interesuje mnie wychowanie fizyczne na tej akademii. Czy jest jakiś egzamin wstępny przed dostaniem się na ten kierunek, jak on wygląda i kiedy mniej więcej się odbywa? Swoją sprawność fizyczną oceniam raczej pozytywnie, ale zastanawiam się czego się spodziewać...
15.05.2012
17.04.2012
marta
A jak jest na fizjoterapii? Duzo zajęc? Jacy wykładowcy?
wordtoo
jak zwykle najlepsi jeśli chodzi o sportowy Śląsk, jeśli ktoś chce się kształcić w kierunku zdrowia, sportu itp to lepmiej, niż nasz awf wybrać po prostu nie może. może takie zachwalanie wydawać się próżne, ale klimat tego miejsca po prostu nie do oddania w słowach
01.04.2012
20.03.2012
Agnes
Chyba żadna uczelnia na Śląsku nie daje tyle możliwości, kursów, szkoleń, co nasz AWF. Jestem MEGA zadowolona, nie zamieniłabym tej uczelni na żadną inną.
awufer
Wydawałoby się, że AWF to tylko podbiegać, poćwiczyć i na nauczyciela wfu, a to nieprawda. Mamy chyba ze 20 kół naukowych, gdzie można rozwijać wiedzę naukową i realizować się teoretycznie oraz praktycznie. Naprawdę godna polecenia uczelnia
03.03.2012
25.02.2012
zadowolony
Bardzo praktyczna wiedza przekazywana na uczelni. Dowiedziałem się podstawowych, wydawałoby się głupich rzeczy, takich jak \" jak zabezpieczyć się przed mrozami\", ale też górnolotnych twierdzeń i wiadomości. Powiem szczerze, że nie wiem jak jest na innych uczelniach, ale nie zamierzam tego sprawdzać. Bardzo mi się tutaj podoba.
hanysek
Niewątpliwym plusem jest położenie uczelni i względna bliskość gór. Uczelnia na nieco niższym poziomie niż w Poznaniu, aczkolwiek nie ma co narzekać. W końcu to AWF. Nie trzeba w ogóle się stąd przenosić, a i goroli się trochę znajdzie
20.02.2012
14.12.2011
Sebusiek
Polecam;) Nie ma to jak AWF, zawsze jest fajna wiara i zajecia tez dość ciekawe. Nie chciałbym studiowac jakiegos kierunku typu filozofia to nie dla mnie
Janek12
Fajne zajęcia, fajne laski, wysportowani ludzie i na ludzie wiarka, idzie się dogadać i z ludźmi i z wykładowcami.
12.12.2011
07.12.2011
boksi
Wybierałem miedzy wychowaniem fizycznym a fizjoterapią. Wiem całkiem odmienne kierunki w sumie. Wybrałem wychowanie fizyczne i nie żałuje tego wyboru. Fajna atmosfera i w ogóle zajęcia bardzo ciekawe i można było też troche schudnąć i przy okazji zadbac o sylwetke hehe
Mari
Ja dałam 8 punkcików.Jest to dobra uczelnia. Fajnie prowadzone zajęcia. Wybór kierunków wystarczający jak dla mnie. Ja jestem na TiR i super. Nie żałuje mojego wyboru. Moj kuzyn chodzi na AWF do Poznania i mówi, że wysoki poziom tam mają. My mamy też dobry poziom
06.12.2011
05.12.2011
~~~dah
jak ktos ma zaciecie sportowe, to AWF w Katowicach jest dla niego jedyną opcją na studiowanie, no chyba, ze ma ochotę wyjechać stad, to inna sprawa, ale nie za bardzo wiem, czego mialby szukac we Wrcoławiu czy Krakowie? szkoła jest ok, kadra wykwalifikowana, zaplecze jak trzeba, moze wybor specjalnosci móglby byc wiekszy, ale tragedii nie ma, wedlug mojej opinii ta uczelnia wyższa jest na przyzwoite 9 punktów
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Coventry University Wrocław
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Opolski
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Gdański
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Lubelska Akademia WSEI
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie