• Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Jaworznie

uczelnia niepubliczna, woj. śląskie, 43-600 Jaworzno, ul. Inwalidów Wojennych 2, (+) 505 387 670, rekrutacja.jaworzno@wsb.net.pl

Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Jaworznie jest wydziałem macierzystej uczelni z Poznania. Uczelnia kładzie nacisk na dostosowanie profilu kształcenia do wymagań rynku pracy, dlatego bazuje na wyposażeniu studenta w praktyczne kompetencje zawodowe. Kadrę dydaktyczną tworzą nie tylko teoretycy, ale również specjaliści - praktycy przekazujący studentom swoją wiedzę i doświadczenie.

W Wydziale Nauk Społecznych w Jaworznie nauka odbywa się na studiach I stopnia na kierunku bezpieczeństwo publiczne. Ofertę uzupełniają studia podyplomowe, obejmujące specjalności z zakresu bezpieczeństwa, pedagogiki, psychologii, zarządzania oraz turystyki.

Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa prowadzi studia stacjonarne oraz niestacjonarne. Studia zaoczne dedykowane są osobom czynnym zawodowo, które pragną poszerzać swoje kompetencje lub zdobyć nowe kwalifikacje. Warto zapoznać się z pełną ofertą uczelni i obowiązującymi zasadami rekrutacji.


Ocena uczelni

6.21 / 10
182 głosów

Opinie (58)
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Jaworznie, WSB Jaworzno

Jarosław
Witajcie jakie opinie macie na 2024 rok o tej uczelni w Jaworznie i co powiecie o zarządzaniu bezpieczeństwem publicznym?
11.01.2024
27.02.2023
Zadowolona
Zadowolona :)
Mała
odpowiedź dla Grzegorz z dnia 19.01.2023
Cześć, z tego co wiem wszystko odbywa się w Jaworznie
24.01.2023
19.01.2023
Grzegorz
Czy zajęcia i wykłady na studiach podyplomowych odbywają się w Jaworznie czy trzeba gdzieś dojeżdżać?
Kuba
Polecam spoko uczelnia :)
27.12.2022
02.12.2022
A.
Przyznaję, że nie mam porównania z innymi uczelniami, ale na ten moment z WSB jestem całkiem zadowolona. Zajęcia w większości przydatne, ceny ok, wykładowcy spoko. Minusem jest na pewno brak studiów II stopnia przynajmniej w Jaworznie. Ale jak ktoś chce zrobić licencjat to myślę, że WSB jest dobrym wyborem.
ja
chyba ktoś na zamówienie pisze pozytywne oceny, pełne ochów i achów, no nie wygląda to tak różowo i optymistycznie od środka
18.11.2022
09.11.2022
Daras 98
Uczelnia jest przyjazna dla studenta, można normalnie pracować w trakcie studiów, wykładowcy są wyrozumiali. Zajęcia nastawione na praktykę i na wykonywanie konkretnych czynności, mało wkuwania teorii, co mi się osobiście bardzo podoba. Również zajęcia online wg mnie są wygodne i można zostać w domu. Z drugiej strony zajęcia w salach też fajne. Na uczelni można poznać wielu ludzi o podobnych zainteresowaniach, co poza dobrą atmosferą może też dać jakieś korzyści w życiu zawodowym. Jak ktoś się waha to zdecydowanie mogę polecić WSB!
Paulina21
Właśnie o taką uczelnie mi chodziło:-) Wykładowcy wspaniali, masa informacji do przyswojenia i zawsze otrzymuję ciekawe propozycje literatury:-) Polecam
19.10.2022
10.10.2022
Luiza
Opinie krążą różne, ale cieszę się, że zdecydowałam się na tą uczelnie. Polecam
Marta
Bardzo polecam! Cieszę się,, że mogłam ukończyć licencjat właśnie tutaj :-)
27.09.2022
23.03.2022
Henryk
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Jaworznie to miejsce do, którego będę chętnie wracać myślami. Dzięki tej uczelni spotkałem wspaniałe osoby, z którymi utrzymam kontakt na całe życie. Co do samego wsb to polecam, gorąco polecam, wykładowcy naprawdę starający się przekazać to co wiedzą/umieją, a sam poziom kształcenia jest na bardzo dobrym poziomie. Wiele się nauczyłem, wiele zrozumiałem, jak również zmieniłem wiele w sobie. Raz jeszcze polecam.
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Jaworznie
odpowiedź dla M.g z dnia 15.08.2021
Szanowni Państwo, Obecnie na studiach licencjackich w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Jaworznie dostępny jest kierunek Bezpieczeństwo Publiczne. Oczywiście w Naszej ofercie dysponujemy również licznymi kierunkami studiów podyplomowych. Wszelkie informacje dotyczące kierunku Bezpieczeństwo Publiczne, perspektyw zawodowych, bonów edukacyjnych oraz opłat obowiązujących na Naszej uczelni znajdą państwo na stronie internetowej uczelni: https://www.wsb.net.pl/jaworzno/studia-i-stopnia/bezpieczenstwo-publiczne/ W razie pytań dotyczących rekrutacji prosimy kontaktować się z biurem rekrutacji: 505 387 670 / rekrutacja.jaworzno@wsb.net.pl Pozdrawiamy serdecznie.
16.08.2021
15.08.2021
M.g
Powiedzcie mi jakie kierunki są na tej uczelni i opłaty zaocznie i jak jest na 1 roku jestem z sosnowca pozdrawiam
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Jaworznie
odpowiedź dla Adam z dnia 10.12.2020
Szanowny Panie Adamie, jak najbardziej można studiować dwie specjalności, dodatkowo realizuje się wówczas tylko przedmioty z drugiej specjalności - jest ich kilka w semestrze. Opłata zostaje podniesiona zgodnie z regulaminem studiów i opłat, chyba, że inna jest decyzja Rektora.
14.12.2020
10.12.2020
Adam
Czy wchodzi w grę studiowanie jednocześnie dwóch specjalności? Czy to jest technicznie możliwe - zakładam, że część zajęć jest wspólnych dla całego kierunku. Jak wówczas z opłatami?
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu
odpowiedź dla Mila z dnia 30.10.2020
Dzień dobry, tak, w Jaworznie realizowane są studia tylko na kierunku Bezpieczeństwo publiczne. Dodatkowo można skorzystać z oferty studiów podyplomowych. Pozdrawiam
05.11.2020
30.10.2020
Mila
Bezpieczeństwo to jedyny kierunek realizowany w Jaworznie?
Adam
@lulu jakk składałem dokumenty w sierpniu i przeglądałem pliki na stronie wsb to przewinęła mi się gdzieś informacja, że mają do wyboru język angielski niemiecki, rosyjski i chyba hiszpański ale tego ostatniego nie jestem pewien.
24.09.2020
23.09.2020
Lulu
Jakie języki obce dostępne są w szkole?
Mike
Jak dla mnie szkoła spoko. Ważna lokalizacja - nie trzeba daleko dojeżdżać.
14.08.2020
13.01.2020
Włóczuuu88
@Roman ja brałem udział 2 razy w szkoleniach w WSB w Jaworznie. Generalnie tematyka zgadzała się z tą zapowiedzianą. W moim przypadku jedno szkolenie było prowadzone przez wyspecjalizowanego człowieka z WSB w danym temacie, a to drugie, ostatnie prowadził jakiś koleś z firmy, z którą współpracują. Sprawdzałem też na stronie tej firmy koszt szkoleń i wychodziło dużo drożej, więc oferta WSB na prrawdę się opłacała.
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa
odpowiedź dla Roman z dnia 02.01.2020
Kurs "RODO – potrzeba wdrażania i aktualizacji wymagań" realizowany jest w ciągu jednego dnia. Więcej informacji na temat kursu można uzyskać na stronie: https://www.wsb.net.pl/kursy-i-szkolenia/rodo-potrzeba-wdrazania-i-aktualizacji-wymagan/
03.01.2020
02.01.2020
Roman
Czy ktoś z Was brał udział w kursach i szkoleniach oferowanych przez WSB? Przeglądałem ofertę i interesowałoby mnie szkolenie z zakresu aktualnego prawa: RODO – potrzeba wdrażania i aktualizacji wymagań. Polecacie? Jak długo tam trwa kurs? Kto go prowadzi?
Maniek
Julka jest sporo zajęć praktycznych. Zależy też jaką specjalność dokładnie wybierzesz. Ja jestem na Bezpieczeństwie Informacji - Cyberterroryźmie i mamy sporo różnych ciekawych zajęć. Ostatnio ruszył również cykl warsztatów, gdzie przyjeżdżają do nas wyspecjalizowane osoby z branży z firm zewnętrznych. Ostatnio np. było spotkanie z gościem z Regionalnego Centrum Informatyki z Krakowa.
19.12.2019
27.11.2019
Julka
A ja mam pytanie to osób starszych :) Jestem Uczennicą ostatniej klasy LO o profilu wojskowym i byłam ostatnio na dniach otwartych WSB w Jaworznie. Uczelnia zrobiła na mnie bardzo miłe wrażenie. Myślałam, że pojedziemy na jakieś nudne wykłady, a siedziałam i słuchałam z otwartą buzią. Zastanawiam się jednak, czy to tam tak zawsze wygląda? Czy w takim stylu prowadzone są zajęcia? Czy faktycznie jest tak dużo zajęć praktycznych?
Ciekawska12
Proszę o poradę ;) Chciałabym wziąć udział w programie Legii Akademickiej, widziałam, że uczelnia 2 raz prowadzi nabór do programu. Warto się zgłosić? Ciężko jest ukończyć ten program?
27.11.2019
14.11.2019
Zadowolony Jarek
Przeniosłem się z WSB na WSB - tj. z bankowej do bezpieczeństwa. W bankowej studiowałem niecałe 2 lata, ze wszystkim były problemy począwszy od spraw związanych z dziekanatem a skończywszy na relacjach wykładowca vs. student. Planowałem zrobić sobie przerwę ze studiami, ale znajomy polecił mi Wydział w Jaworznie - i to była chyba jedna z lepszych decyzji w moim życiu. Na początku zważywszy na wspomniane wyżej doświadczenia zachwycony tym pomysłem nie byłem, aczkolwiek spotkałem się tutaj z zupełnie innym podejściem niż w bankowej. Jak najbardziej polecam!
Monika
Nie mam zastrzeżeń. Uczelnia w porządku. Polecam.
03.10.2019
24.09.2019
Ola
Czy jest szansa na mgr na bezpieczeństwie?
ELKA
Miałam dylemat czy WSB Bankowa czy Bezpieczeństwa - wybrałam opcje nr 2 :) także do zobaczenia! :)
17.09.2019
08.07.2019
Karolina
Jak najbardziej polecam uczelnie.
Michalina
Polecam:D super miejsce dla kobiet! Bez uprzedzeń i uprzedmiotawiania jak na innych uczelniach. Fajny kierunek i praktyki.
18.03.2019
21.02.2019
SESSIOnE
Nie bierzcie, jeśli was nie interesuje kierunek (plus ze można się przenieść), ja wiedziałem czego chcę i jest spoko. paru się przeniosło na inne kierunki, ale uczelnia świeża, jeszcze im się chce.
Kejti
Teraz już można więcej powiedzieć. Ogólnie jest ok, zdarzają się wpadki, ale to pewnie jak wszędzie. Na duuuuży plus jest kadra, czesne i STYPENDIUM. Neutralnie odnióśłbym się do praktyk (no ale to wymóg każdej uczelni), reszta jak najbnadziej spoko
31.01.2019
23.09.2018
do Katarzyna
Studiuje rok i jestem zadowolony, nie dostrzegam większych mankamentów poza organizacją, w mojej ocenie to wymaga czasu bo to nowa uczelnie, co do jakosci to jak dla mnie na plus
Katarzyna
Kto wybiera się na Bezpieczeństwo publiczne w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Jaworznie w tym roku? może się ktoś wypowiedzieć na temat Uczelni?
09.07.2018
17.06.2018
do pyt55
z tego co wiem to sa jeszcze miejsca
pyt55
kto się wybiera w tym roku? są miejsca?
29.04.2018
29.12.2017
do Klaudia
również udało mi się dostać i nie zaluje, studia bardzo mi sie podobaja
do Klaudia
ja się dostałem! super sprawa
15.10.2017
26.07.2017
Klaudia
Ile osób się dostało w tym roku na bezpieczeństwo? Pozdrawiam Klaudia
andy
wydział mały, ale wszystko jak na razie ok, całkiem ciekawe zajęcia niektórych wykładowców
28.05.2017
24.05.2017
wsb
Szkoda, że w Jaworznie jest tylko jeden kierunek, cała oferta WSB wygląda bardzo ciekawie i kusi mnie, abym wybrał jakiś inny wydział ;)
maler
faktycznie duży wybór specjalności, raczej się skuszę
02.04.2017
20.03.2017
Antek
wow, jestem pod wrażeniem ile bezpieczeństwo w Jaworznie ma specjalności, brawo! Niektóre szkoły nie mają ich wcale a tu jest ich aż 10! Bardzo mnie to przekonało to wyboru tego 'wydziału!
Jaworzno
Ja haczyków żadnych nie zauważyłam, WSB zawsze kojarzyło mi sie z dobrą uczelnią więc nowy wydział to idealna szansa, żeby spróbować, rzetelne opinie pojawią się dopiero od absolwentów także młodsze pokolenia muszą się uzbroić w cierpliwość
30.11.2016
29.09.2016
lomeli
Tak samo, a czytałem uważnie, jeśli są jakieś haczyki to proszę o konkrety.
aztec
dziwne, czytając ich regulamin nie widzę haczyków
21.09.2016
25.08.2016
holik
też złozyłem ale nie ukrywam, że pod wpływem dobrych opinii gliwickiego wydziału
doniul
zaryzykowałem i złożyłem, jak na razie wszystko ok z kontaktem i ogolnie, a pytan Pani z rekrutacji zadalem duzo
19.08.2016
28.07.2016
tinkel
chyba za wcześnie na oceny, patrząc przez pryzmat innych wydziałów to wydaje się być ciekawą alternatywą w jaworznie
ocena
głosy są dopiero 3 więc to bardzo niewiele, ktoś mógł ocenić perspektywy po pierwszym roku nauczania obserwując chociażby relacje uczelni z firmami zewnętrznymi podczas realizacji praktyk
21.07.2016
15.06.2016
gabrysia
niestety Jaworzno ma tylko jeden kierunek, a szkoda, bo chętnie wybrałabym tę uczelnię bo słyszałam o niej same dobre rzeczy
kolon
pięknie, można się zapisywać!
11.06.2016
29.02.2016
olikor
Czy ten wydział ma tylko jeden kierunek? Mieszkam w Jaworznie i nie chciałabym się wyprowadzać do innego miasta, ale bezpieczeństwo wewnętrzne to kierunek nie dla mnie... Co polecacie w Jaworznie?
gabi777
z tego co wiem to większość jest właśnie z innych wydziałów WBS, więc sądzę, że poziom również nie powinien odbiegać od standardów tej uczelni
26.10.2015
14.08.2015
maria
Widzę, że jeszcze nikt tu nie zaglądał... jak wygląda sytuacja z wydziałem w Jaworznie? jaki jest poziom? czy wykładowcy uczą też w innych wydziałach WSB?
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Politechnika Białostocka
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Zamojska
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Akademia Tarnowska
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Gdański
  • Politechnika Częstochowska
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Politechnika Śląska
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu