• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • 26 Festiwal Nauki i Sztuki
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Gliwicach

uczelnia niepubliczna, woj. śląskie, 44-100 Gliwice, ul. Piłsudskiego 9, (+) 664 700 933, rekrutacja.gliwice@wsb.net.pl

Wydział Studiów Społecznych w Gliwicach jest jedną z jednostek organizacyjnych Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu.

Uczelnia prowadzi kształcenie na studiach licencjackich - na kierunkach: bezpieczeństwo narodowe, pedagogika, psychologia - oraz podyplomowych. Oferuje również liczne kursy i szkolenia - zarówno w formie online, jak i stacjonarnej. Komponentem łączącym wszystkie oferowane przez szkołę kierunki jest bezpieczeństwo, które rozumiane jest nie tylko jako element twardy związany z pracą w służbach mundurowych i strukturach administracji rządowej, lecz także jako pojęcia nierozerwalnie połączone z obszarem zdrowia psychicznego i fizycznego.

Dowiedz się więcej na temat rekrutacji i poznaj wszystkie atuty Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa w Gliwicach.


Ocena uczelni

4.93 / 10
330 głosów

Opinie (155)
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Gliwicach, WSB Gliwice

Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu
odpowiedź dla Malwina z dnia 07.11.2023
Dzień dobry, dziękujemy za opinię. Pozdrawiamy!
23.11.2023
20.11.2023
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu
odpowiedź dla Lulu z dnia 18.11.2023
Dzień dobry, dziękujemy za opinię. Rzeczywiście jedną z naszych zalet jest to, że ułatwiamy naszym studentom pogodzenie obowiązków związanych ze studiowaniem z ich pracą zawodową. Jeżeli chodzi o pozostałe kwestie, to zachęcamy do rozwinięcia swojej opinii w komentarzu, ponieważ ułatwi nam to podnoszenie jakości świadczonych przez nas usług. Pozdrawiamy.
Lulu
Kierunek psychologia dość tani, jak na oferty innych uczelni prywatnych, plan zajęć ułożony rozsądnie. Na tym mniej więcej kończą się zalety WSB - po skończeniu II stopnia będę mieć wyrzuty sumienia i wątpliwości, czy na pewno powinnam zaczynać pracę z pacjentami. Jeśli szukasz taniej, łatwej uczelni, którą łatwo pogodzić z pracą zawodową, to polecam, szczególnie, jeśli robisz studia hobbystycznie, a nie w celu rozwoju zawodowego.
18.11.2023
07.11.2023
Malwina
Studiuje zaocznie bezpieczeństwo narodowe i jestem bardzo zadowolona. Dużo praktycznych zajęć, zjazdy planowane w soboty i niedzielę (max do 16 20 w niedzielę, co też jest dużym plusem), Polecam
Malwina
Studiuje zaocznie bezpieczeństwo narodowe i jestem bardzo zadowolona. Dużo praktycznych zajęć, zjazdy planowane w soboty i niedzielę (max do 16 20 w niedzielę, co też jest dużym plusem), Polecam
07.11.2023
13.10.2023
Barbi
Jestem już po pierwszym roku licencjatu. Szkoła mile mnie zaskoczyła. Pani dziekan sympatyczna, naprawdę próbuje rozwiązywać problemy studentów. Oby tak dalej.
Patryk
Hej, od marca będę chciał zapisać się na II stopień bezpieczeństwa narodowego online i zacząć od II semestru z nadrobieniem i zaliczeniem indywidualnie całego pierwszego semestru. Czy istnieje jakaś grupa wspierająca prace organizacyjną tego kierunku i roku jeżeli tak prosiłbym serdecznie o kontakt (wilkpatryk49@gmail.com) Z góry dziękuję ;)
25.02.2023
24.02.2023
Ania
Fajna uczelnia, zawodowi wykładowcy oraz bardzo duża oferta dodatkowych szkoleń i kursów zarówno tych darmowych jak i płatnych. Miła atmosfera na uczelni wsród studentów i bardzo dobra obsługa w dziekanacie
Ola
Jestem już na 3 roku, organizacja jest super każdą sprawę można szybko rozwiązać z pomocą Pani Dziekan. Planuję dalej kontynuować naukę na WSB na studiach podyplomowych. Warto przyjść i samemu się przekonać.
24.02.2023
09.12.2022
ElaEla
Uczelnia spełnia moje oczekiwania, w tym roku kończę studia i zastanawiam się jeszcze nad podyplomówką. Są też elementy do poprawy głównie od strony organizacyjnej ale co najważniejsze mam poczucie że zdobywam przydatne umiejętności i wszystko odbywa się w dobrej atmosferze. Ogólnie polecam :)
Bero
Poziom całkiem wysoki, kompetentni i sympatyczni nauczyciele, korzystne ceny, kwestie organizacyjne całkiem ok. Szkoda jedynie, że na wydziale w Gliwicach nie ma studiów magisterskich. Jak dla mnie 8/10
30.11.2022
23.11.2022
Karolina
Chciałabym skorzystać z bonifikaty "5 000 zł na studia w czasach kryzysu jest Twoje" która obowiązuje do 25.11 ale nie wiem czy zdążę złożyć dokumenty bo pracuję od 8:00 do 16:00. Może ktoś z Państwa wie, czy jest jakaś szansa na załapanie się na zniżkę po tym terminie?
Klaudia96
Wielu świetnych nauczycieli przekazujących praktyczną wiedzę. Ceny normalne a i stypendia są osiągalne jak ktoś się postara. Warto też sprawdzić ich "bony edukacyjne", wiele osób może się na nie załapać i mieć zniżkę. Jestem zadowolona, 9/10.
13.10.2022
07.10.2022
Jacek
Jak ktoś się jeszcze zastanawia to chodźcie na bezpieczeństwo narodowe!
Jagoda
Skończyłam tam mgr. Jestem zadowolona. Wiadomo, czasem zdarzają sie jakieś niedociągnięcia, ale bez przesady. Mogę z ręką na sercu polecić WSB
04.08.2022
06.07.2022
Klara
Polecam!
Bella
Plany zajęć mogły by być łatwiej dostępne, ale ogólnie w porządku
30.05.2022
28.04.2022
Wojciech
Nie polecam tej uczelni, jakość kształcenia na najniższym poziomie, organizacji brak.
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa
odpowiedź dla Krzysztof z dnia 31.03.2022
Panie Krzysztofie, Oczywiście, że tak! Szczegóły pozna Pan na naszej stronie: https://www.wsb.net.pl/studenci-z-niepelnosprawnoscia/ Pozdrawiamy serdecznie.
13.04.2022
31.03.2022
Krzysztof
Czy są dostępne jakieś befyfity dla osób niepełnosprawnych? Jeżdżę na wózku i nie zawsze będe w stanie dostać sie na uczelnie. Pozdrawiam Krzysztof
anetka
Polecam te uczelnie, dobrze wydane pieniądze.
13.03.2022
04.02.2022
Kamil
Pozdrawiam serdecznie wszystkich wykładowców, super uczelnia!!
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Gliwicach
odpowiedź dla Ari z dnia 02.09.2021
Szanowni Państwo, Wszystkie informacje dotyczące planów zajęć i nie tylko, znajdą państwo na stronie naszej uczelni. wsb.net.pl Przesyłam również link do planów zajęć naszych wydziałów https://www.wsb.net.pl/plany-zajec/ Pozdrawiamy serdecznie
06.09.2021
02.09.2021
Ari
Mam problem, troche gubie się na stronie uczelni, czy ktoś wie gdzie znajde plany zajęć? z góry ddzieki na pomoc
Roberttt
Również skończyłem studia podyplomowe na WSB, gorąco polecam, wykładowcy super, łatwo da się z nimi dogadać, zawsze skłonni do pomocy, ilość materiału oraz poziom dostosowany tak, by wszyscy byli zadowoleni. Poznałem na tej uczelni wiele wspaniałych osób, więc chyba zawsze będę wracał myślami do tego miejsca.
11.07.2021
09.06.2021
patryk94
Skończyłem tam studia podyplomowe, poziom dostosowany do grupy, mili i ugodowi pracownicy, obecnie zastanawiam się nad rozpoczęciem kolejnej podyplomówki na tym samym wydziale :)
Hanka
Katia - ja jako absolwentka WSB pracuję w Policji. Polecam bezpieczeństwo każdemu, kto myśli o służbie - na studiach udało mi się przebrnąć przez ogrom informacji, chociażby z zakresu psychologii - jak komuś zależy i chce się uczyć, to bez problemu to ogarnie. Teraz jest mi łatwiej rozumieć chociażby motywy działań tych, którzy wchodzą w konflikt z prawem. A uwierz, czasem zdarzają mi się takie sytuacje i takie charakterki, że człowiekowi włos się na głowie jeży.
28.04.2021
05.01.2021
Katia
Pewnie absolwenci tego forum już nie czytają, ale gdyby, to napiszcie co faktycznie robicie, gdzie pracujecie po bezpieczeństwie???
Kaja
Psychologia jest na I stopniu czy mgr? Jakie specjalności w Gliwicach?
19.11.2020
15.10.2020
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa, Wydział Studiów Społecznych w Gliwicach
odpowiedź dla Grzechu z dnia 09.10.2020
Szanowny Panie Grzegorzu, po ukończeniu kierunku bezpieczeństwo narodowe można podjąć pracę w takich instytucjach jak : Policja, Straż Pożarna, Wojsko Polskie; w jednostkach administracji publicznej; w organizacjach zajmujących się bezpieczeństwem obywateli i podmiotów gospodarczych; w prywatnych firmach zajmujących się bezpieczeństwem; oraz w agencjach detektywistycznych.
Grzechu
Czy po bezpieczeństwie narodowym jest jakieś sensowne zatrudnienie związane z wykształceniem? Tak w praktyce, nie teoretycznie.
09.10.2020
27.09.2020
Sandra
Bardzo polecam tą Uczelnię, super przyjazny i pomocny dziekanat, a z wykładowcami naprawdę na się dogadać. Studiowałam na innej Uczelni i miałam z tym mega problem, i odbierało mi to chęć studiowania, dlatego to jest dla mnie bardzo ważne. Jeśli chcesz spędzić ciekawie czas i się czegoś nauczyć, to jest to dobry wybór.
Będzie dobrze
Zdarza się, że na jednym kierunek jest rodzic i dziecko. Poza tym, czym się przejmować? Na zaocznych studiach jest pełno osób w dojrzałym wieku, bo z różnych przyczyn chcą lub muszą zdobyć dyplom. Na dziwnych wygląda to trochę inaczej, ale dlatego, że jak ktoś ma pracę to rzadko chce mu się iść na dzienne
15.09.2020
15.09.2020
Bożena
Czy wśród studentów Uczelni są osoby 50+? Troszkę przyznam stresuje mnie powrót do edukacji stąd pytanie ;)
Mariuszek
Odnośnie pedagogiki ci Monika nie pomogę bo sam jestem na bezpieczeństwie narodowym. W moim odczuciu uczelnia stawia na rozwiazania praktyczne, takie umiejętności które pomogą ci potem w pracy (sam pracuje też z zawodzie wiec w pelni obiektywnie jestem w stanie się do tego odnieść). Nie odpowiem ci jednak jak to jest w porównaniu z innymi uczelniami bo ja tylko na WSB studiuję.
02.09.2020
01.09.2020
Monika
Zastanawiam się nad pedagogiką w tej szkole. Ten kierunek jest na wielu uczelniach - jak oceniacie studia w WSB?
patryk
Hej, mogę Wam polecić naukę w budynku tej Uczelni. Wykładowcy są naprawdę sympatyczni i jak ma się jakiś problem to starają się pomóc. Podczas II roku miałem dosyć dużą przerwę od zajęć wynikającą ze spraw rodzinnych, ale nie było problemu z nadrobieniem zaległości i dogadaniem się z wykładowcami.
29.04.2020
12.11.2019
Fabian
Fajna uczelnia, zajęcia interesujące, wykładowcy sympatyczni. Aby tak dalej.
Jaro
Ja już po pierwszym zjeździe. Generalnie wrażenia bardzo pozytywne - dobra organizacja, normalni ludzie. Na poprzedniej uczelni gdzie studiowałem nawet z tym był problem, także mam duże nadzieje i nieoparte wrażenie że tutaj będzie inaczej :D
03.10.2019
19.09.2019
Paweł
Fajna Uczelnia, super ludzie. Obozy studenckie wypas!. Lokalizacja Uczelni najlepsza, blisko do knajp i świetnych restauracji. Polecam
...
Czy ktoś idzie zaocznie na pedagogikę zdrowia psychodietetykę?
16.09.2019
13.09.2019
Ona
Kto będzie jeździć z Rybnika na psychologię??
Hey
Czy idzie ktoś może na psychologię do Jastrzębia?
10.09.2019
08.09.2019
Kasia
Po 3 latach śmialo mogę stwierdzic, ze byl to dibry czas w moim zyciu w ktorym poznałam świetnych ludzi :-) Obozy integrecyjne - super ! Natomiast jezeli chodzi o sama naukę to musze stwierdzic ze wysilac sie nie trzeba, moze w sumie 4 razy sie uczylam. Jezeli chodzi o podyplomowki to doczytajcie szczegóły, bo na koniec okaze sie ze ten dokument jest w sumie nie wazny. Teraz zmieni sie Pani Dziekan wiec juz tez nie bedzie tak samo :-(
Rolmops
Kacper - w Gliwicach nie ma problemu ze znalezieniem taniego noclegu dla studentów. To duże miasto, ofert wynajmu mase, w ogóle fajne miasto, dużo się dzieje przyjeżdzaj
19.08.2019
13.08.2019
Kacper
Ja mam pytanie odnośnie akademika. Wiem że szkoła nie posiada swojego więc gdzie wy studenci znaleźliście zakwaterowanie. Może coś polecacie?
Julczi
Idę w ślady za koleżanką :) Ona poleca (jest na 2 roku psychologii) to może ja też tam nie zginę marnie! :D Podobno uczelnia ma bardzo dużo zajęć praktycznych z czego się bardzo cieszę :) Także Gliwice strzeżcie się - nadchodzę! :D
05.08.2019
19.07.2019
Anka
Opinii o logopedii w WSB w Gliwicach to chyba raczej nie znajdziesz, bo z tego co sie orientuję, to jest to nowość w ttm roku. Ale samą uczelnie mogę ci z czystym sumieniem polecić - ja studiuje drugi rok psychologie i poziom wysoki, ale bez extremalnych wymogów, fajne zajęcia, mamy wyjazdy praktyczne, różne spotkania, szkoła ma kontakty i pomagają załatwić praktyki studenckie, no nie wiem co jeszcze dodac,, chyba że łatwo o stypendia
543
Hey wybiera się ktoś na logopedię ? Proszę o opinie
17.07.2019
08.07.2019
gliwice2019
Również jak najbardziej polecam!
Karolina
Jak najbardziej polecam uczelnie.
08.07.2019
09.04.2019
praktyki
120 godzin praktyk to duzo i wiadomo jak to bywa na praktykach, niektorzy naucza wiecej a niektorzy mniej,,, ale chociaz mozna się na start gdzies zaczepić, zrobić dobre wrazenie i wydeptać jakąś ścieżkę.
Do ann
Hej! Zapraszam na stronę wsb.net.pl tam znajdziesz wszystkie potrzebne informacji. Na uczelni BW II stopnia znajdziesz w Gdańsku zarówno stacjonarnie jak niestacjonarnie. Liczba godzin praktyk na st łącznie to 120h, wszystkich szczegółów dowiesz się u opiekuna. Nic się nie martw! Uczelnia pomoże Ci ze znalezieniem miejsca.
18.03.2019
15.03.2019
An_n
Witam, czy ktoś może powiedzieć mi czy na tej uczelni dokładnie II stopień Bezpieczeństwo Wewnętrzne - czy nauka odbywa się w formie stacjonarnej i niestacjonarnej czy tylko niestacjonarnej? I w jakiej ilości godzinowej odbywają się praktyki ( w formie stacjonarnej)? z góry dzięki za odp :)
Meniu1239
Pedagogika reso to jest to! Bardzo spoko kadra i wykłądowcy, dużo można się dowiedzieć
27.02.2019
27.02.2019
zadowolony
Walić wszystkich frustratów! Uczelnia dla ludzi , jak chcesz sie czegos nauczyc to tutaj, nie same biadolenie, ale praktyka! wyjscia, obozy i nauka strzelania to jest to!
Malkontent
No ja powiem już praktycznie po ostatniej sesji, że jest ok. Są pewne niedogodności, ale nie takie, żebym dużo narzekał. Stawki są ok, może na stype trochę trzeba się nastarać, ale taki rocznik widzocznie. pozdro
21.02.2019
30.01.2019
GLIWICE RZĄDZĄ!
Najlepsza uczelnia ever! Studia to była bajka!!!!! PAnie z dziekanatu rewelacyjne! Nigdy nie myślałam, że będę aż tak zadowolona :D
Sebek
Polecam cały wydział. Jest spoko, fajne praktyki, a te obozy :D: :D :D Szkoda, że już kończę!
30.01.2019
28.01.2019
Miras
Polecam bardzo mocno gliwicki wydział. Bardzo fajne panie w dziekanacie, NORMALNE i bardzo pomagają.
Wojciu
No to ja też dziękuję za te pare lat, było ok, choć czasami ciezko xd pozdrawiam dziekanat! (chyba tylko dzieki nim dotrwałem xd))
15.01.2019
02.12.2018
kaszmit
po pedagogice na wyzszej szkole bezpieczenstwa jest lepiej niz myslałam:)))
marx
Potwierdzam, studia spoko, kilka spraw do zmiany, ale leci pozytyw
26.10.2018
14.10.2018
dario234
Rekomenduje studia na WSB, dobra kadra, dyzo zajec praktycznych. Mile wspominam
dasz
potwierdzam, szkoła jest dobrze przygotowana do kształcenia na kierunku bezpieczeństwo narodowe, sa to studia nastawione na praktyke i pod tym kątem nalezy dokonac oceny tej uczelni
31.08.2018
15.07.2018
alba8
Dla mnie 4. Warto wspomnieć o fajnej kadrze i zajęciach bo to się pamieta. Szkoła mimo wszytsko kształci w odpowiedni sposób zawodowo-praktyczny.
goldap
Bardzo fajna Uczelnia z nastawieniem na praktykę, ja się fantastycznie bawiełm na obozie, studia bez zbędnej teorii , a niektórzy wykładowcy powinni być bardziej cenieni bo ich zajęcia były naprawdę interesujące, ode mnie 4+ dla WSB:)
13.06.2018
24.05.2018
Była studentka
Mimo że ludzie tam pracujący bardzo w porządku i mili dla wszystkich to sama uczelnia nie spełniła moich oczekiwań. Na początku dużo specjalności do wyboru, z czego później okazuje się, że otwierana na drugim roku tylko jedna. Bardzo kiepska organizacja. Rozkłady zajęć zmieniane w ostatniej chwili, często bez informacji dla studentów, przez co zdarzało się, że grupa przyjeżdżała z daleka na miejsce, a tu okazywała się, że zajęcia odwołane i wszyscy mogą wracać do domów. Mimo studiów dziennych bardzo często zdarza się, że trzeba przyjechać w weekend inaczej nie będzie się miało szansy na zaliczenie, wpis do indeksu. Jeśli już zjawi się na zajęciach, zaliczenie przedmiotów banalnie proste, na zasadzie płacisz-zdajesz, zero wymagań. Dla jednych to będzie plusem, a ktoś inny będzie mieć niedosyt wiedzy. Płacić trzeba za wszystko, od legitymacji, przez indeks po wydanie dokumentów. Duże problemy z płatnościami nawet po rezygnacji ze studiów.
mc kinsy
w tym roku sie bronie i jesli do konca poziom zostanie utzymany to polecam z całą powaga
20.05.2018
10.05.2018
Administrator
Komentarz usunięty.
Marianka
patrząc całościowo ja sama z pedagogika jestem zawolona, dobrze ze jest duzo praktyk
29.04.2018
26.04.2018
nokao5
jak tam u nich z pedagogiką?
capo5
Uwaga! Oceniam pod kątem podyplomówek. Fajne podejście, sporo zajęć ze specjalistami-praktykami, bardzo duży wybór.
14.04.2018
01.04.2018
Kik5
z mojej strony leci pozytyw
tarkon
ja się zapisałem bez problemu, full profeska
15.03.2018
21.02.2018
andik
Nabór zimowy w pełni działa i z tego co wiem chętnych nie brakuje
kabad
co z naborem zimowym?
29.12.2017
13.12.2017
kliman
Pedagogika na plus za zajęcia i sposób prowadzenia kierunku, organizacyjnie trochę chaos ale ludzie fajni
do mala65
są stypendia i to nie małe:)
22.11.2017
23.10.2017
do mala65
a jak myślisz... jezu przecież to prywatne uczelnia, jak co stypendia tez sa.
mala65
Rozumiem że każdy kierunek jest płatny?
01.10.2017
04.09.2017
Zuza
Jest dużo zajęć praktycznych? Na przykład jakich?
lilia87
To dobra uczelnia, jak studiowałam to bardzo pozytywne wrazenie na mnie zrobiły zajecia terenowe i liczne praktyki
02.09.2017
24.06.2017
kowal34
@anka na tej specjalnosci nie bylem, ale z ja i kolega na 2 róznych i oboje mozemy smiało polecic
anka
Czy ktoś chodził na kierunek psychokryminalistyka? Proszę o opinię
01.05.2017
27.02.2017
Katarzyna
WSB trzyma poziom, obawiałam się lekko tego wyboru, rodzice chcieli mnie przekonać do uczelni publicznej ale teraz wiem, że nie żałuję, to był bardzo dobry wybór.
Kasiula
Ja również jestem zadowolona, przed wyborem tej szkoły czytałam bardzo rozbieżne opinie ale zaryzykowałam. Nie żałuję, to był dobry wybór. Osoby, które wyrażają się negatywnie o WSB najprawdopodobniej liczyły że będą miały wszystko na tacy...
17.12.2016
26.10.2016
gyrta
Studiuje już 2 rok i na razie nie żałuje, poziom zły nie jest, kadra na różnorodnym poziomie, ale raczej pozytywnie, no i jak sie trafi w promocje dobrą to cena jedna z lepszych na rynku. , jak jest z pracą po studiach nie wiem i nikt Wam nie powie to to się cały czas zmienia.
garand
2014? a mamy 2016 czytam regulamin i widze warunki odstapienia, co tam kosmicznego??? pytam bo zlozylem papiery
18.09.2016
28.08.2016
hoter
Osobiście słyszałem pozytywne opinie o tej Uczelni, kierunek Bez. Narodowe to jeden z najpopularniejszych teraz a wiadomo ze praca w sektorze publicznym wiąże się w tych czasach ze stabilizacją. Mam nadzieje że to dobry wybór z mojej strony
kkaro
bez zastrzeżeń bez rewelacji ale solidnie, z tego co słyszałem co się wyprawia gdzie indziej to moge polecic
13.08.2016
31.07.2016
nino99
ja widzę 3 kierunki na stronie www. znajomy jest na 2 roku i zadowolony. papierki złozone, pozostaje czekac i samemu sparwdzic co i jak, ale budynek fajny nie powiem
roxettt
szkoda, że w Gliwicach są tylko 2 kierunki, chętnie pozostałabym w tym mieście, słyszałam wiele pozytywnych opinii o WSB
27.07.2016
24.07.2016
Adana
podobnie jak Katarzyna nie moge nic złego o tej szkole napisać, mam wrażenie, że ktoś celowo pisze te komentarze negatywne. Proponuje samemu sprawdzić jaka jest rzeczywistość. Zerknąc na plany studiów, poszperać o wykładowcach itp. Ja byłam zadowolona. Absolwentka
minixif
każdy by chciał żeby to był zajęcia na poligonie. To są zajęcia które w założeniach mają odbywać sie w instytucjach zajmujących sie bezpieczeństwem żebyś zobaczył jak pracują ale szanowna szkoła nie raczy teg zorganizować i zwykle jest to przeprowadzanie ankiet albo zadanie do zrobbienia w domu i tyle. a jak już uda siegdzieś wyjść to w rzeczywistości jest to dużo krótsze wyjście niż zaplanowane w planie
22.07.2016
22.07.2016
Andrzej
Witam, zastanawiam się nad uczelnią, tylko skopiowałem tekst, nie wiem czy to prawda/ Może ktoś jest absolwentem? Co to znaczy zajęcia w terenie? Na poligonie? ....... Odradzam uczelnię !!!! Dno to mało powiedziane, jedynym pozytywem użerania się z tą uczelnią to poznanie nowych super znajomych, a po za tym niczego się nie dowiecie, bo jeden z najlepszych wykładowców, o ile nie najlepszy zakończył współpracę z uczelnią (inni nowi wykładowcy związani byli z uczelnią z reguły jeden semestr), dziekanat nic nie wie, P.O. dziekana nigdy się nie przedstawiła i podobnie jak w przypadku dziekanatu nie wie nic i zasłania się regulaminem + zachowanie no fair w stosunku do wykładowców. Chcą za wszystko pieniądze i to nie małe. Egzaminy dyplomowe odbywają się w terminach uniemożliwiających złożenie papierów na inną uczelnie. OMIJAJCIE TĄ SZKOŁĘ
Katarzyna studentka
Hejt i jeszcze raz złośliwy hejt. Zarąbisty budynek i kształcenie na dobrym poziomie. Czesne do "ujechnia", kadra zależy, ale tak jak wszędzie... Ludzie troche obiektywizmu. Ode mnie plus
20.07.2016
16.06.2016
kort
Wyższa szkoła bezpieczeństwa to dobry wybór, widać, że uczelnia się rozwija, mają psychologie, nowe wydziały, kadra zależy jak trafisz, ale na pewno jest wielu świetnych fachowców, zdecydowanie nie potwierdzam poprzednich hejterskich komentarzy, gdyż nie mają one nic wspólnego z rzeczywistością, każdy kto tu studiował wie, że poziom jest ok.
student 3 roku
Kompletne DNO! Szczerze odradzam tą uczelnie.. Przepisują ludzi z nie otwartych kierunków na kompletnie inne, dla przykładu ludzi z pedagogiki na bezpieczeństwo narodowe, informując studenta dopiero po podpisaniu umowy ! Kadra, że pożal się Boże, BARDZO WĄSKIE!!!! grono wykładowców, którzy się naprawdę znają na tym co robią. Cała reszta to ludzie tyle co po skończonej magisterce, lub nawet świeżo upieczeni studenci WSB !!! Poziom kształcenia kompletne zero ! Zero inicjatywy i wyjścia do studenta bezintersownie, wszystko za pieniądze. Zajęcia w terenie? to też totalna ściema, poprostu dostajesz temat do opracowania w domu. Dodatkowo pomijając tylko jedną Panią z dziekanatu, pracownicy nie kompetentni, bezczelni i niepomocni !! Radze zastanowić się dwa razy zanim zdecydujecie się płacić taką kasę za nie spełniającą żadnych oczekiwań uczelnie.
13.06.2016
11.06.2016
drinkel
nie wiem jak na innych, w gliwicach jest mega spoko
@gaba
Wiecie ;) Wszystko zależy od wykładowców, ale raczej jest spoko choć wiadomo że nie z wszystkimi idzie się dogadać. Poziom z lekką przewagą na korzyść Gliwic.
03.05.2016
03.05.2016
@gaba
Wiecie ;) Wszystko zależy od wykładowców, ale raczej jest spoko choć wiadomo że nie z wszystkimi idzie się dogadać. Poziom z lekką przewagą na korzyść Gliwic.
gaba
Wiecie jak wygląda sytuacja z przeniesieniem z WSB z Jaworzna do Gliwic? Czy będę mieć przepisane wszystkie przedmioty? Czy poziom jest taki sam na tych wydziałach?
29.02.2016
30.12.2015
Specjalista ds. rekrutacji Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa
Nabór zimowy 2016 w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa czas zacząć! Zima to doskonały czas na akademicką mobilizację, tym bardziej, że do takiej aktywności „wzywa” również kalendarz – któż z nas bowiem nie mnożył jeszcze kilka dni temu noworocznych postanowień? Dla tych wszystkich, którzy w owej wyliczance nie pominęli edukacyjnych aspiracji, a wyznaczone cele chcą urzeczywistnić, mamy propozycję: Nie traćcie czasu i rozpocznijcie studia w WSB jeszcze zimą! Zimowa rekrutacja jest już naszą wieloletnią tradycją. Na zainteresowanych czekają ostatnie miejsca w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu oraz w wydziałach w Gdańsku, Gliwicach, Bartoszycach i Giżycku. W OFERCIE EDUKACYJNEJ KAŻDY ZNAJDZIE COŚ DLA SIEBIE! Do wyboru na studiach I stopnia są kierunki: Bezpieczeństwo narodowe Bezpieczeństwo wewnętrzne Bezpieczeństwo zdrowotne Pedagogika Psychologia Zarządzanie Studia II stopnia prowadzone są na kierunkach Bezpieczeństwo narodowe i Bezpieczeństwo wewnętrzne. Zapraszamy!
Specjalista ds. rekrutacji Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa
Rekrutacja w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa została przedłużona do 31 października br. Na zainteresowanych czekają ostatnie miejsca w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu oraz w wydziałach w Gdańsku, Gliwicach, Bartoszycach i Giżycku. W OFERCIE EDUKACYJNEJ KAŻDY ZNAJDZIE COŚ DLA SIEBIE! Do wyboru na studiach I stopnia są kierunki: Bezpieczeństwo narodowe Bezpieczeństwo wewnętrzne Bezpieczeństwo zdrowotne Pedagogika Psychologia Zarządzanie Studia II stopnia prowadzone są na kierunkach Bezpieczeństwo narodowe i Bezpieczeństwo wewnętrzne.
30.10.2015
26.09.2015
Pivosz
Podejmując się nauki na tej uczelni obawiałem się trochę tego, czy uda mi się pogodzić naukę z pracą. Na szczęście obyło się bez komplikacji, ponieważ kadra ma ludzkie podejście do studentów, a i sam plan zajęć można w miarę potrzeb do siebie dostosować :)
bbaan
Potwierdzam, poziom w Gliwicach jest taki sam jak w oddziale głównym, miła kadra, fajni ludzie, oceniam tą uczelnię na 4+
14.08.2015
17.05.2015
maras inko
wydaje mi się że nie ma żadnej różnicy, w Gliwicach poziom tez dobry
tosta
to nie wydział zamiejscowy, a wydział w innym mieście, z tego co mi wiadomo to nie ma żadnej różnicy, ale w gliwicach jest ekstra nowy budynek:)
17.04.2015
24.03.2015
fffff
Zastanawiam się na wyborem WSB w Gliwicach oraz Poznaniu, do Gliwic mam zdecydowanie bliżej, czy wydział zamiejscowy różni się czymś od głównego wydziału?
mikołajek stefan
no właśnie chyba się skuszę na ten nowy kierunek, tym bardziej, że w tej szkole jest spory wybór specjalności
08.02.2015
24.12.2014
deka
ciekawi mnie to prawo publiczne, chyba się skusze, fajnie, że takie kierunki będą w Gliwicach
altana
Dobrze wygląda lista specjalności na psychologii, mam nadzieję, że otworzą tę, na którą się wybieram.
30.09.2014
18.09.2014
Mirka
Witam czy może ktoś z Was studiuje Pedagogikę pracy coaching i zarządzanie sekretariatem w Gliwicach? Szukam osób, które studiują ten kierunek albo które w tym roku go wybrały. GG 10337282
Geodron
Zdecydowanie tak, jak pisze kolega niżej, poziom jest dobry tylko chyba nie wszystkim sie chce uczyć. takie czasy, że trzeba robic duzo dla samego siebie podczas studiów dodatkowo.
14.09.2014
02.09.2014
barca
wniosek taki, że warto wybrać WSB w Gliwicach tylko trzeba się poświęcić nauce... a nie tylko imprezować, olewać naukę i mówić ze w tym kraju nie ma pracy dla ludzi z naszym wykształceniem....
Pierdu pierdu
Bez rewelacji, ale generalnie Polecam ze względu na liczne praktyki i przede wszystkim porozumienia i kontakty , jakie ma ta szkoła. Dzieki temu jak ktoś solidnie się przykładał można się załapać do pracy
17.07.2014
03.07.2014
mielonka 777
Faktem jest, że nie zawsze ogarniają, ale teraz dają rade, kadra zawsze była spoko i na temat, do tego nowy budynek:)
Helcia
Witam, nie powiem skusiła mnie również bogata oferta specjalnosci i do tego mozna wygrac wakacje , fajnie:))) http://www.wsb.net.pl/wakacje-z-wyzsza-szkola-bezpieczenstwa
24.06.2014
15.06.2014
Majka Czajka
Bardzo duży wybór specjalności i fajne zajęcia terenowe, gorzej z organizacją, kadra zdecydowanie kompetentna.
geofrey
Jeśli chodzi o o kadre to poziom jest wysoki, tego akurat odmówić im nie można, co do budybku to stary był tragoczny, ale teraz inna bajka, jak poprawią jeszcze kilka rzevzy to ogólnie należy się pozytyw, a jak ktoś płacze z kasą to radze zobaczyć jakie są ceny w innych prywatnych szkołach
08.06.2014
02.06.2014
bąku
na początku chaos, z czasem zaczeli ogarniać temat, a nowy budynek miód malina i nowe panie w dziekanacie ;)
Mariusz Strzygło
Ja z kolei robię licencjat z bn - bezpieczeństwa narodowego. Poziom na uczelni jest wysoki, motywacją do nauki dla mnie oprócz tego, że chcę zdobywać szeroką wiedzę jest fakt, że można liczyć na wysokie stypendia. Atmosfera sympatyczna, wszystko da się załatwić.
01.03.2014
01.03.2014
Kamil
Zapędziłem się nieco. Jestem na pedagogice, ale w przyszłości myślę studiować psychologię i jeśli tylko otworzą taki kierunek, zrobię ją na pewno tu, na wsb.
Kamil
Ja jestem tu na psychologii i jestem póki co zadowolony, dużo się trzeba uczyć - to fakt, ale przecież chyba o to chodzi w studiowaniu. Zajęcia są bardzo ciekawe i na poziomie. Uczelnię oceniam bardzo dobrze.
24.02.2014
13.12.2013
do Akademia Policyjna cz. I
to nie szkola policyjna tylko szkola policealna ochikara. w GL maja specjalność technik ochrony osob obiektow i mienia. fajne, bo trwa 2 lata, nie płacisz jak studiujesz w WSB, a konczac masz dwa tytuly - technik i licencjat. ja sobie chwale :)
olo
Tragedia !!! Pani dziekan niekmpetentna a dobra kadra odeszła z tej uczelni. Stanowczo nie polecam ! Nawet dyplomów nie potrafią właściwie wypisać.
03.12.2013
26.11.2013
ODZYSKAJ SWOJE WPISOWE!!!
Jeśli ktoś z Was zapisał się na studia podyplomowe lub inne w tej placówce a Wasz kierunek NIE został otwarty napiszcie do rektora magnificencji prośbę o zwrot pięniędzy uzasadniając tym, że kierunek nie został otwarty więc nieetycznym i bezprawnym jest inkasowanie przez uczelnie pieniędzy za coś czego nie ma! Pozdrawiam! P.S.: Ja jeśli nie odzyskam pieniędzy sprawę skieruję do kuratorium oświaty i mediów.
akademia policyjna cz. I
cos więcej na temat tej Szkoły Policynej przy WSB podrzucicie?
12.11.2013
16.07.2013
karierowicz
chyba nie studiowaliście w innych uczelniach ze tak narzekacie. kilka lat temu trafiłem do prywatnej uczelni gdzie nie było ZADNEGO rzutnika, zadnej auli, wynajeta obskorna podstawowka. na koniec okazało się, ze uczelnia nie ma uprawnien do prowadzenia studiow. od roku jestem w wsb. niebo a ziemia. docencie co macie, bo moglo być gorzej.
Absolut
Warunki w jakich przeprowadzane są zajęcia to także nie porozumienie, jeden rzutnik na cały wydział, małe sale, pseudo aula, za pieniądze, które się płaci to o wiele za mało
01.07.2013
01.07.2013
Absolut
Odradzam uczelnię !!!! Dno to mało powiedziane, jedynym pozytywem użerania się z tą uczelnią to poznanie nowych super znajomych, a po za tym niczego się nie dowiecie, bo jeden z najlepszych wykładowców, o ile nie najlepszy zakończył współpracę z uczelnią (inni nowi wykładowcy związani byli z uczelnią z reguły jeden semestr), dziekanat nic nie wie, P.O. dziekana nigdy się nie przedstawiła i podobnie jak w przypadku dziekanatu nie wie nic i zasłania się regulaminem + zachowanie no fair w stosunku do wykładowców. Chcą za wszystko pieniądze i to nie małe. Egzaminy dyplomowe odbywają się w terminach uniemożliwiających złożenie papierów na inną uczelnie. OMIJAJCIE TĄ SZKOŁĘ
martuśka
studiuje tam i w każdych zajęciach znajduję coś ciekawego dla siebie. szczególnie ciekawe są dla mnie zajęcia w terenie. nie muszę siedzieć w sali, a zaliczam przedmiot wykonując pracę w wybranym miejscu. a wykładowcy i ćwiczeniowcy zawsze slużą pomocą.
31.05.2013
23.05.2013
Anulka
Poza wąskim gronem wykładowców, specjalistów w swojej dziedzinie - poziom dno. Szczególnie niskie kompetencje magistrów prowadzących ćwiczenia. Panie z dziekanatu - bez komentarza.
studentkaaaa
nie ma tak żle, zależy na jakiego prowadzącego się trafi. Zdecydowanie młoda kadra bardziej przykłada się do zajęć angażując studentów. Polecam zajęcia z dr Klimkiem
23.05.2013
10.05.2013
student
Totalne dno, żałuje każdej złotówki przelanej na konto tej "uczelni" , było tego niemało a wciąż chcą więcej. Beznadziejna organizacja a właściwie jej brak, wiecznie nikt nic nie wie, niekompetencja do potęgi. Student czuje sie jak zło konieczne. Dużo obiecują, zachęcają ale nawet 1% z tego nie jest realizowane. Omijajcie tą uczelnie z daleka.
dyzio
Mojej specjalizacji też nie uruchomili, ale za to są inne. Uprzedzali o tym przecież. Zawsze jest tak, że np. z 10 do wyboru ruszają 3, na które jest najwięcej chętnych. Trudno, żeby dla Ciebie jednego uczelnia otwierała specjalizację. W żadnej uczelni tak nie ma.
23.04.2013
16.04.2013
hyzioo
nie polecam! studiowałem w 2010/2011, w październiku 2010 obiecywali że otworzą specjalizację, w kwietniu 2011 okazało się że jednak nie, teraz jeszcze chcą kasę ode mnie, DNO!! Będę się z nimi sądzić, nie chcą oddać mi dokumentów! -.-
stOOOdentka
nie ma tak zle. sympatyczna kadra i fajne promocje - wystarczy dobrze popytac i mozna studiowac placac tylko np. prze 2,5 roku
29.01.2013
14.01.2013
jasień
Dno, dno i dwa metry mułu. Kadra to tragedia. Zajęcia z kosmosu - jeśli się odbędą, bo z tym różnie bywa. Dałem się omamić i jak już zacząłem to skończę, ale innym odradzam. Zajęcia z np. z taką Grodzicką to jakieś nieporozumienie. Mój 12 letni brat wie więcej od niej. Szkoda czasu i kasy.
franek
wiele takich komentarzy bierze się od osób które skończyły uczelnię przedwcześnie. :) czyli po prostu nie dawali sobie rady.. wiec proszę uruchomić szare komórki i samemu ocenić co jest prawdą, a co nie.
08.11.2012
25.10.2012
Anitka
Weszłam tu przez przypadek, ale dziwi mnie torchę sytuacja, że decydujecie się iść do szkoły, która ma tak słabą jakość, jak po drugiej stronie miasta jest ten sam kierunek w normalnych warunkach: nowy budynek, satłe opłaty miła obsługa itp. Ja tam studiuję i nie narzekam :P zapraszam do GWSP Gliwice na prewencję
ws
UWAGA, znalazłem mnóstwo artykułów sponsorowanych dot. uczelnii! Jestem studentem - ludzie nie wybierajcie się na WSB! Syf i brak organizacji, wredne pracowniczki dziekanatu, brak profesjonalizmu, stracony czas i pieniądze. Władze uczelni starają się wycisnąć każdy grosz od studenta, pojawiają się nowe kuriozalne opłaty za wszystko... Stracone 3 lata nauki. Wybierzcie inną uczelnie, naprawdę nie warto. PS. Jeszcze raz przestrzegam przed postami sponsorowanymi. Czytajcie pozytywne komentarze dot. uczelni a zobaczycie wzór.
11.10.2012
01.09.2012
allawer
Moim zdaniem wydział w Gliwicach jest gorszy od poznanskiego, ale ogólnie szkoła nie jest zla. Przenosiłam się po pierwszm roku nauki w Wyższej szkole bezpieczeństwa właśnie z jednej placówki do drugiej i zauważam różnicę między poznaniem a gliwicami, ale w obu miejscach jest w sumie porównywalnie, bo to w koncu ta sama uczelnia.
michał
dlaczego w Gliwicach ta szkoła nie ma kierunku zarządzanie a w poznaniu jest??
06.08.2012
25.07.2012
Olek
Wnioskując po opiniach w internecie jest tu całkiem przyjemnie
zebra
Jakie są wasze ogólne opinie o tej uczelni? Trudno się dostać, utrzymać? Duże są koszty dodatkowe, np absolutorium? Czy są indeksy, czy tylko internetowy usos? Czy zajęcia są w odpowiednich porach, czy raczej porozrzucane z powodu niedoborów w kadrze i salach?
22.07.2012
22.07.2012
zebra
Jakie są wasze ogólne opinie o tej uczelni? Trudno się dostać, utrzymać? Duże są koszty dodatkowe, np absolutorium? Czy są indeksy, czy tylko internetowy usos? Czy zajęcia są w odpowiednich porach, czy raczej porozrzucane z powodu niedoborów w kadrze i salach?
Arek
Można znaleźć tu takie specjalność jak: Bezpieczeństwo cyberprzestrzeni na kierunku Bezpieczeństwo Narodowe. Patrząc na sprawy związane z ACTA i rozwojem chmur informacji takie kierunki to przyszłość
19.07.2012
11.07.2012
morrison
rozpietość miast taka jaką oferuje uczelnia. nie pociąga mnie ona nna maksa, ale chce studiować kierunek który oferuje, tylko nie wiem gdzie najlepiej.wiem ze musze studiowac prywatnie, bo na uniwersytet nie mam szans, to wybór padl na wyzsza szkole bepieczenstwa ;D a wiec gliwice odpadaja, ale i tam juz wybrany zostal przez mnie gdansk!
do morison
rozpietosc miast gigantyczna, czemu az tak? co ta uczelnia ma takiego co Cie pociaga? mialem przyjemnosc ze znajomym isc do biura rekrutacji w Gliwicach jak zobaczylismy budynek to sie przerazilismy! Kolega od razu podziekowal :)
20.06.2012
20.06.2012
morrison
Gliwice, Gdańsk czy Poznań? Gdzie poziom jest najlepszy, która placówka oferuje najlepiej wykształconą kadrę i największy zastrzyk wiedzy? Czy wydziały zamiejscowe w ogóle mogą równać się z placówką rodzimą? Ta wiedza byłaby mi bardzo przydatna ;) Bo dyplom pewnie ma takie samo znaczenie?
...
@już zaraz liceum: myślę że nie ma tak wielkiego rozstrzału w programie tych klas, bo w obu przypadkach w grę wchodzi realizacja tych samych podstawowych przedmiotów. z tego co słyszałam takie klasy w liceach to jest trochę ściema żeby przyciągnąć uczniów i myślę że skoro bardziej podoba ci się program klasy wojskowej, to do niej powinieneś się zgłosić.
09.06.2012
29.05.2012
już_zaraz_liceum
ja też ws. bezpieczeństwa narodowego. w naszym liceum jest coś takiego jak klasa mundurowa, a wł. dwie - policyjna i wojskowa. bardziej podoba mi się program w klasie wojskowej, ale który rodzaj jest lepszym przygotowaniem do studiowania na wyższej szkole bezpieczeństwa? i czy certyfikat ukończenia klasy o tym profilu coś mi daje, czy może to pic na wodę? pozdrawiam.
iwona
poprosze o opinie studentow studiujacych w WSB Gliwice kierunek Bezpieczenstwo Narodowe, chcialabym wiedziec, czy po tym kierunku mozna tez pracowac w POlicji? druga rzecz, to gdzie odbywaja sie praktyki i od ktorego roku? istatnia sprawa: jakie specjalnosci mozna zrobic w ramach bezpieczenstwa narodowego?
26.02.2012
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uniwersytet WSB Merito w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet WSB Merito Chorzów
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Akademia Zamojska
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Akademia Tarnowska
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Warszawa
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Politechnika Śląska
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Uniwersytet Dolnośląski DSW we Wrocławiu
  • Uniwersytet WSB Merito Łódź
  • Uniwersytet Kaliski
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito Gdynia
  • Uniwersytet WSB Merito we Wrocławiu
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Politechnika Poznańska
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Politechnika Białostocka
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet WSB Merito Opole
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia WIT w Warszawie