• UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Gliwicach

uczelnia niepubliczna, woj. śląskie, 44-100 Gliwice, ul. Piłsudskiego 9, (+) 664 700 933, rekrutacja.gliwice@wsb.net.pl

Wydział Studiów Społecznych w Gliwicach jest jedną z jednostek organizacyjnych Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu.

Uczelnia prowadzi kształcenie na studiach licencjackich - na kierunkach: bezpieczeństwo narodowe, pedagogika, psychologia - oraz podyplomowych. Oferuje również liczne kursy i szkolenia - zarówno w formie online, jak i stacjonarnej. Komponentem łączącym wszystkie oferowane przez szkołę kierunki jest bezpieczeństwo, które rozumiane jest nie tylko jako element twardy związany z pracą w służbach mundurowych i strukturach administracji rządowej, lecz także jako pojęcia nierozerwalnie połączone z obszarem zdrowia psychicznego i fizycznego.

Dowiedz się więcej na temat rekrutacji i poznaj wszystkie atuty Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa w Gliwicach.


Ocena uczelni

4.96 / 10
322 głosów

Opinie (144)
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Gliwicach, WSB Gliwice

Karolina
Chciałabym skorzystać z bonifikaty "5 000 zł na studia w czasach kryzysu jest Twoje" która obowiązuje do 25.11 ale nie wiem czy zdążę złożyć dokumenty bo pracuję od 8:00 do 16:00. Może ktoś z Państwa wie, czy jest jakaś szansa na załapanie się na zniżkę po tym terminie?
23.11.2022
13.10.2022
Klaudia96
Wielu świetnych nauczycieli przekazujących praktyczną wiedzę. Ceny normalne a i stypendia są osiągalne jak ktoś się postara. Warto też sprawdzić ich "bony edukacyjne", wiele osób może się na nie załapać i mieć zniżkę. Jestem zadowolona, 9/10.
Jacek
Jak ktoś się jeszcze zastanawia to chodźcie na bezpieczeństwo narodowe!
07.10.2022
04.08.2022
Jagoda
Skończyłam tam mgr. Jestem zadowolona. Wiadomo, czasem zdarzają sie jakieś niedociągnięcia, ale bez przesady. Mogę z ręką na sercu polecić WSB
Klara
Polecam!
06.07.2022
30.05.2022
Bella
Plany zajęć mogły by być łatwiej dostępne, ale ogólnie w porządku
Wojciech
Nie polecam tej uczelni, jakość kształcenia na najniższym poziomie, organizacji brak.
28.04.2022
13.04.2022
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa
odpowiedź dla Krzysztof z dnia 31.03.2022
Panie Krzysztofie, Oczywiście, że tak! Szczegóły pozna Pan na naszej stronie: https://www.wsb.net.pl/studenci-z-niepelnosprawnoscia/ Pozdrawiamy serdecznie.
Krzysztof
Czy są dostępne jakieś befyfity dla osób niepełnosprawnych? Jeżdżę na wózku i nie zawsze będe w stanie dostać sie na uczelnie. Pozdrawiam Krzysztof
31.03.2022
13.03.2022
anetka
Polecam te uczelnie, dobrze wydane pieniądze.
Kamil
Pozdrawiam serdecznie wszystkich wykładowców, super uczelnia!!
04.02.2022
06.09.2021
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Gliwicach
odpowiedź dla Ari z dnia 02.09.2021
Szanowni Państwo, Wszystkie informacje dotyczące planów zajęć i nie tylko, znajdą państwo na stronie naszej uczelni. wsb.net.pl Przesyłam również link do planów zajęć naszych wydziałów https://www.wsb.net.pl/plany-zajec/ Pozdrawiamy serdecznie
Ari
Mam problem, troche gubie się na stronie uczelni, czy ktoś wie gdzie znajde plany zajęć? z góry ddzieki na pomoc
02.09.2021
11.07.2021
Roberttt
Również skończyłem studia podyplomowe na WSB, gorąco polecam, wykładowcy super, łatwo da się z nimi dogadać, zawsze skłonni do pomocy, ilość materiału oraz poziom dostosowany tak, by wszyscy byli zadowoleni. Poznałem na tej uczelni wiele wspaniałych osób, więc chyba zawsze będę wracał myślami do tego miejsca.
patryk94
Skończyłem tam studia podyplomowe, poziom dostosowany do grupy, mili i ugodowi pracownicy, obecnie zastanawiam się nad rozpoczęciem kolejnej podyplomówki na tym samym wydziale :)
09.06.2021
28.04.2021
Hanka
Katia - ja jako absolwentka WSB pracuję w Policji. Polecam bezpieczeństwo każdemu, kto myśli o służbie - na studiach udało mi się przebrnąć przez ogrom informacji, chociażby z zakresu psychologii - jak komuś zależy i chce się uczyć, to bez problemu to ogarnie. Teraz jest mi łatwiej rozumieć chociażby motywy działań tych, którzy wchodzą w konflikt z prawem. A uwierz, czasem zdarzają mi się takie sytuacje i takie charakterki, że człowiekowi włos się na głowie jeży.
Katia
Pewnie absolwenci tego forum już nie czytają, ale gdyby, to napiszcie co faktycznie robicie, gdzie pracujecie po bezpieczeństwie???
05.01.2021
19.11.2020
Kaja
Psychologia jest na I stopniu czy mgr? Jakie specjalności w Gliwicach?
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa, Wydział Studiów Społecznych w Gliwicach
odpowiedź dla Grzechu z dnia 09.10.2020
Szanowny Panie Grzegorzu, po ukończeniu kierunku bezpieczeństwo narodowe można podjąć pracę w takich instytucjach jak : Policja, Straż Pożarna, Wojsko Polskie; w jednostkach administracji publicznej; w organizacjach zajmujących się bezpieczeństwem obywateli i podmiotów gospodarczych; w prywatnych firmach zajmujących się bezpieczeństwem; oraz w agencjach detektywistycznych.
15.10.2020
09.10.2020
Grzechu
Czy po bezpieczeństwie narodowym jest jakieś sensowne zatrudnienie związane z wykształceniem? Tak w praktyce, nie teoretycznie.
Sandra
Bardzo polecam tą Uczelnię, super przyjazny i pomocny dziekanat, a z wykładowcami naprawdę na się dogadać. Studiowałam na innej Uczelni i miałam z tym mega problem, i odbierało mi to chęć studiowania, dlatego to jest dla mnie bardzo ważne. Jeśli chcesz spędzić ciekawie czas i się czegoś nauczyć, to jest to dobry wybór.
27.09.2020
15.09.2020
Będzie dobrze
Zdarza się, że na jednym kierunek jest rodzic i dziecko. Poza tym, czym się przejmować? Na zaocznych studiach jest pełno osób w dojrzałym wieku, bo z różnych przyczyn chcą lub muszą zdobyć dyplom. Na dziwnych wygląda to trochę inaczej, ale dlatego, że jak ktoś ma pracę to rzadko chce mu się iść na dzienne
Bożena
Czy wśród studentów Uczelni są osoby 50+? Troszkę przyznam stresuje mnie powrót do edukacji stąd pytanie ;)
15.09.2020
02.09.2020
Mariuszek
Odnośnie pedagogiki ci Monika nie pomogę bo sam jestem na bezpieczeństwie narodowym. W moim odczuciu uczelnia stawia na rozwiazania praktyczne, takie umiejętności które pomogą ci potem w pracy (sam pracuje też z zawodzie wiec w pelni obiektywnie jestem w stanie się do tego odnieść). Nie odpowiem ci jednak jak to jest w porównaniu z innymi uczelniami bo ja tylko na WSB studiuję.
Monika
Zastanawiam się nad pedagogiką w tej szkole. Ten kierunek jest na wielu uczelniach - jak oceniacie studia w WSB?
01.09.2020
29.04.2020
patryk
Hej, mogę Wam polecić naukę w budynku tej Uczelni. Wykładowcy są naprawdę sympatyczni i jak ma się jakiś problem to starają się pomóc. Podczas II roku miałem dosyć dużą przerwę od zajęć wynikającą ze spraw rodzinnych, ale nie było problemu z nadrobieniem zaległości i dogadaniem się z wykładowcami.
Fabian
Fajna uczelnia, zajęcia interesujące, wykładowcy sympatyczni. Aby tak dalej.
12.11.2019
03.10.2019
Jaro
Ja już po pierwszym zjeździe. Generalnie wrażenia bardzo pozytywne - dobra organizacja, normalni ludzie. Na poprzedniej uczelni gdzie studiowałem nawet z tym był problem, także mam duże nadzieje i nieoparte wrażenie że tutaj będzie inaczej :D
Paweł
Fajna Uczelnia, super ludzie. Obozy studenckie wypas!. Lokalizacja Uczelni najlepsza, blisko do knajp i świetnych restauracji. Polecam
19.09.2019
16.09.2019
...
Czy ktoś idzie zaocznie na pedagogikę zdrowia psychodietetykę?
Ona
Kto będzie jeździć z Rybnika na psychologię??
13.09.2019
10.09.2019
Hey
Czy idzie ktoś może na psychologię do Jastrzębia?
Kasia
Po 3 latach śmialo mogę stwierdzic, ze byl to dibry czas w moim zyciu w ktorym poznałam świetnych ludzi :-) Obozy integrecyjne - super ! Natomiast jezeli chodzi o sama naukę to musze stwierdzic ze wysilac sie nie trzeba, moze w sumie 4 razy sie uczylam. Jezeli chodzi o podyplomowki to doczytajcie szczegóły, bo na koniec okaze sie ze ten dokument jest w sumie nie wazny. Teraz zmieni sie Pani Dziekan wiec juz tez nie bedzie tak samo :-(
08.09.2019
19.08.2019
Rolmops
Kacper - w Gliwicach nie ma problemu ze znalezieniem taniego noclegu dla studentów. To duże miasto, ofert wynajmu mase, w ogóle fajne miasto, dużo się dzieje przyjeżdzaj
Kacper
Ja mam pytanie odnośnie akademika. Wiem że szkoła nie posiada swojego więc gdzie wy studenci znaleźliście zakwaterowanie. Może coś polecacie?
13.08.2019
05.08.2019
Julczi
Idę w ślady za koleżanką :) Ona poleca (jest na 2 roku psychologii) to może ja też tam nie zginę marnie! :D Podobno uczelnia ma bardzo dużo zajęć praktycznych z czego się bardzo cieszę :) Także Gliwice strzeżcie się - nadchodzę! :D
Anka
Opinii o logopedii w WSB w Gliwicach to chyba raczej nie znajdziesz, bo z tego co sie orientuję, to jest to nowość w ttm roku. Ale samą uczelnie mogę ci z czystym sumieniem polecić - ja studiuje drugi rok psychologie i poziom wysoki, ale bez extremalnych wymogów, fajne zajęcia, mamy wyjazdy praktyczne, różne spotkania, szkoła ma kontakty i pomagają załatwić praktyki studenckie, no nie wiem co jeszcze dodac,, chyba że łatwo o stypendia
19.07.2019
17.07.2019
543
Hey wybiera się ktoś na logopedię ? Proszę o opinie
gliwice2019
Również jak najbardziej polecam!
08.07.2019
08.07.2019
Karolina
Jak najbardziej polecam uczelnie.
praktyki
120 godzin praktyk to duzo i wiadomo jak to bywa na praktykach, niektorzy naucza wiecej a niektorzy mniej,,, ale chociaz mozna się na start gdzies zaczepić, zrobić dobre wrazenie i wydeptać jakąś ścieżkę.
09.04.2019
18.03.2019
Do ann
Hej! Zapraszam na stronę wsb.net.pl tam znajdziesz wszystkie potrzebne informacji. Na uczelni BW II stopnia znajdziesz w Gdańsku zarówno stacjonarnie jak niestacjonarnie. Liczba godzin praktyk na st łącznie to 120h, wszystkich szczegółów dowiesz się u opiekuna. Nic się nie martw! Uczelnia pomoże Ci ze znalezieniem miejsca.
An_n
Witam, czy ktoś może powiedzieć mi czy na tej uczelni dokładnie II stopień Bezpieczeństwo Wewnętrzne - czy nauka odbywa się w formie stacjonarnej i niestacjonarnej czy tylko niestacjonarnej? I w jakiej ilości godzinowej odbywają się praktyki ( w formie stacjonarnej)? z góry dzięki za odp :)
15.03.2019
27.02.2019
Meniu1239
Pedagogika reso to jest to! Bardzo spoko kadra i wykłądowcy, dużo można się dowiedzieć
zadowolony
Walić wszystkich frustratów! Uczelnia dla ludzi , jak chcesz sie czegos nauczyc to tutaj, nie same biadolenie, ale praktyka! wyjscia, obozy i nauka strzelania to jest to!
27.02.2019
21.02.2019
Malkontent
No ja powiem już praktycznie po ostatniej sesji, że jest ok. Są pewne niedogodności, ale nie takie, żebym dużo narzekał. Stawki są ok, może na stype trochę trzeba się nastarać, ale taki rocznik widzocznie. pozdro
GLIWICE RZĄDZĄ!
Najlepsza uczelnia ever! Studia to była bajka!!!!! PAnie z dziekanatu rewelacyjne! Nigdy nie myślałam, że będę aż tak zadowolona :D
30.01.2019
30.01.2019
Sebek
Polecam cały wydział. Jest spoko, fajne praktyki, a te obozy :D: :D :D Szkoda, że już kończę!
Miras
Polecam bardzo mocno gliwicki wydział. Bardzo fajne panie w dziekanacie, NORMALNE i bardzo pomagają.
28.01.2019
15.01.2019
Wojciu
No to ja też dziękuję za te pare lat, było ok, choć czasami ciezko xd pozdrawiam dziekanat! (chyba tylko dzieki nim dotrwałem xd))
kaszmit
po pedagogice na wyzszej szkole bezpieczenstwa jest lepiej niz myslałam:)))
02.12.2018
26.10.2018
marx
Potwierdzam, studia spoko, kilka spraw do zmiany, ale leci pozytyw
dario234
Rekomenduje studia na WSB, dobra kadra, dyzo zajec praktycznych. Mile wspominam
14.10.2018
31.08.2018
dasz
potwierdzam, szkoła jest dobrze przygotowana do kształcenia na kierunku bezpieczeństwo narodowe, sa to studia nastawione na praktyke i pod tym kątem nalezy dokonac oceny tej uczelni
alba8
Dla mnie 4. Warto wspomnieć o fajnej kadrze i zajęciach bo to się pamieta. Szkoła mimo wszytsko kształci w odpowiedni sposób zawodowo-praktyczny.
15.07.2018
13.06.2018
goldap
Bardzo fajna Uczelnia z nastawieniem na praktykę, ja się fantastycznie bawiełm na obozie, studia bez zbędnej teorii , a niektórzy wykładowcy powinni być bardziej cenieni bo ich zajęcia były naprawdę interesujące, ode mnie 4+ dla WSB:)
Była studentka
Mimo że ludzie tam pracujący bardzo w porządku i mili dla wszystkich to sama uczelnia nie spełniła moich oczekiwań. Na początku dużo specjalności do wyboru, z czego później okazuje się, że otwierana na drugim roku tylko jedna. Bardzo kiepska organizacja. Rozkłady zajęć zmieniane w ostatniej chwili, często bez informacji dla studentów, przez co zdarzało się, że grupa przyjeżdżała z daleka na miejsce, a tu okazywała się, że zajęcia odwołane i wszyscy mogą wracać do domów. Mimo studiów dziennych bardzo często zdarza się, że trzeba przyjechać w weekend inaczej nie będzie się miało szansy na zaliczenie, wpis do indeksu. Jeśli już zjawi się na zajęciach, zaliczenie przedmiotów banalnie proste, na zasadzie płacisz-zdajesz, zero wymagań. Dla jednych to będzie plusem, a ktoś inny będzie mieć niedosyt wiedzy. Płacić trzeba za wszystko, od legitymacji, przez indeks po wydanie dokumentów. Duże problemy z płatnościami nawet po rezygnacji ze studiów.
24.05.2018
20.05.2018
mc kinsy
w tym roku sie bronie i jesli do konca poziom zostanie utzymany to polecam z całą powaga
Administrator
Komentarz usunięty.
10.05.2018
29.04.2018
Marianka
patrząc całościowo ja sama z pedagogika jestem zawolona, dobrze ze jest duzo praktyk
nokao5
jak tam u nich z pedagogiką?
26.04.2018
14.04.2018
capo5
Uwaga! Oceniam pod kątem podyplomówek. Fajne podejście, sporo zajęć ze specjalistami-praktykami, bardzo duży wybór.
Kik5
z mojej strony leci pozytyw
01.04.2018
15.03.2018
tarkon
ja się zapisałem bez problemu, full profeska
andik
Nabór zimowy w pełni działa i z tego co wiem chętnych nie brakuje
21.02.2018
29.12.2017
kabad
co z naborem zimowym?
kliman
Pedagogika na plus za zajęcia i sposób prowadzenia kierunku, organizacyjnie trochę chaos ale ludzie fajni
13.12.2017
22.11.2017
do mala65
są stypendia i to nie małe:)
do mala65
a jak myślisz... jezu przecież to prywatne uczelnia, jak co stypendia tez sa.
23.10.2017
01.10.2017
mala65
Rozumiem że każdy kierunek jest płatny?
Zuza
Jest dużo zajęć praktycznych? Na przykład jakich?
04.09.2017
02.09.2017
lilia87
To dobra uczelnia, jak studiowałam to bardzo pozytywne wrazenie na mnie zrobiły zajecia terenowe i liczne praktyki
kowal34
@anka na tej specjalnosci nie bylem, ale z ja i kolega na 2 róznych i oboje mozemy smiało polecic
24.06.2017
01.05.2017
anka
Czy ktoś chodził na kierunek psychokryminalistyka? Proszę o opinię
Katarzyna
WSB trzyma poziom, obawiałam się lekko tego wyboru, rodzice chcieli mnie przekonać do uczelni publicznej ale teraz wiem, że nie żałuję, to był bardzo dobry wybór.
27.02.2017
17.12.2016
Kasiula
Ja również jestem zadowolona, przed wyborem tej szkoły czytałam bardzo rozbieżne opinie ale zaryzykowałam. Nie żałuję, to był dobry wybór. Osoby, które wyrażają się negatywnie o WSB najprawdopodobniej liczyły że będą miały wszystko na tacy...
gyrta
Studiuje już 2 rok i na razie nie żałuje, poziom zły nie jest, kadra na różnorodnym poziomie, ale raczej pozytywnie, no i jak sie trafi w promocje dobrą to cena jedna z lepszych na rynku. , jak jest z pracą po studiach nie wiem i nikt Wam nie powie to to się cały czas zmienia.
26.10.2016
18.09.2016
garand
2014? a mamy 2016 czytam regulamin i widze warunki odstapienia, co tam kosmicznego??? pytam bo zlozylem papiery
hoter
Osobiście słyszałem pozytywne opinie o tej Uczelni, kierunek Bez. Narodowe to jeden z najpopularniejszych teraz a wiadomo ze praca w sektorze publicznym wiąże się w tych czasach ze stabilizacją. Mam nadzieje że to dobry wybór z mojej strony
28.08.2016
13.08.2016
kkaro
bez zastrzeżeń bez rewelacji ale solidnie, z tego co słyszałem co się wyprawia gdzie indziej to moge polecic
nino99
ja widzę 3 kierunki na stronie www. znajomy jest na 2 roku i zadowolony. papierki złozone, pozostaje czekac i samemu sparwdzic co i jak, ale budynek fajny nie powiem
31.07.2016
27.07.2016
roxettt
szkoda, że w Gliwicach są tylko 2 kierunki, chętnie pozostałabym w tym mieście, słyszałam wiele pozytywnych opinii o WSB
Adana
podobnie jak Katarzyna nie moge nic złego o tej szkole napisać, mam wrażenie, że ktoś celowo pisze te komentarze negatywne. Proponuje samemu sprawdzić jaka jest rzeczywistość. Zerknąc na plany studiów, poszperać o wykładowcach itp. Ja byłam zadowolona. Absolwentka
24.07.2016
22.07.2016
minixif
każdy by chciał żeby to był zajęcia na poligonie. To są zajęcia które w założeniach mają odbywać sie w instytucjach zajmujących sie bezpieczeństwem żebyś zobaczył jak pracują ale szanowna szkoła nie raczy teg zorganizować i zwykle jest to przeprowadzanie ankiet albo zadanie do zrobbienia w domu i tyle. a jak już uda siegdzieś wyjść to w rzeczywistości jest to dużo krótsze wyjście niż zaplanowane w planie
Andrzej
Witam, zastanawiam się nad uczelnią, tylko skopiowałem tekst, nie wiem czy to prawda/ Może ktoś jest absolwentem? Co to znaczy zajęcia w terenie? Na poligonie? ....... Odradzam uczelnię !!!! Dno to mało powiedziane, jedynym pozytywem użerania się z tą uczelnią to poznanie nowych super znajomych, a po za tym niczego się nie dowiecie, bo jeden z najlepszych wykładowców, o ile nie najlepszy zakończył współpracę z uczelnią (inni nowi wykładowcy związani byli z uczelnią z reguły jeden semestr), dziekanat nic nie wie, P.O. dziekana nigdy się nie przedstawiła i podobnie jak w przypadku dziekanatu nie wie nic i zasłania się regulaminem + zachowanie no fair w stosunku do wykładowców. Chcą za wszystko pieniądze i to nie małe. Egzaminy dyplomowe odbywają się w terminach uniemożliwiających złożenie papierów na inną uczelnie. OMIJAJCIE TĄ SZKOŁĘ
22.07.2016
20.07.2016
Katarzyna studentka
Hejt i jeszcze raz złośliwy hejt. Zarąbisty budynek i kształcenie na dobrym poziomie. Czesne do "ujechnia", kadra zależy, ale tak jak wszędzie... Ludzie troche obiektywizmu. Ode mnie plus
kort
Wyższa szkoła bezpieczeństwa to dobry wybór, widać, że uczelnia się rozwija, mają psychologie, nowe wydziały, kadra zależy jak trafisz, ale na pewno jest wielu świetnych fachowców, zdecydowanie nie potwierdzam poprzednich hejterskich komentarzy, gdyż nie mają one nic wspólnego z rzeczywistością, każdy kto tu studiował wie, że poziom jest ok.
16.06.2016
13.06.2016
student 3 roku
Kompletne DNO! Szczerze odradzam tą uczelnie.. Przepisują ludzi z nie otwartych kierunków na kompletnie inne, dla przykładu ludzi z pedagogiki na bezpieczeństwo narodowe, informując studenta dopiero po podpisaniu umowy ! Kadra, że pożal się Boże, BARDZO WĄSKIE!!!! grono wykładowców, którzy się naprawdę znają na tym co robią. Cała reszta to ludzie tyle co po skończonej magisterce, lub nawet świeżo upieczeni studenci WSB !!! Poziom kształcenia kompletne zero ! Zero inicjatywy i wyjścia do studenta bezintersownie, wszystko za pieniądze. Zajęcia w terenie? to też totalna ściema, poprostu dostajesz temat do opracowania w domu. Dodatkowo pomijając tylko jedną Panią z dziekanatu, pracownicy nie kompetentni, bezczelni i niepomocni !! Radze zastanowić się dwa razy zanim zdecydujecie się płacić taką kasę za nie spełniającą żadnych oczekiwań uczelnie.
drinkel
nie wiem jak na innych, w gliwicach jest mega spoko
11.06.2016
03.05.2016
@gaba
Wiecie ;) Wszystko zależy od wykładowców, ale raczej jest spoko choć wiadomo że nie z wszystkimi idzie się dogadać. Poziom z lekką przewagą na korzyść Gliwic.
@gaba
Wiecie ;) Wszystko zależy od wykładowców, ale raczej jest spoko choć wiadomo że nie z wszystkimi idzie się dogadać. Poziom z lekką przewagą na korzyść Gliwic.
03.05.2016
29.02.2016
gaba
Wiecie jak wygląda sytuacja z przeniesieniem z WSB z Jaworzna do Gliwic? Czy będę mieć przepisane wszystkie przedmioty? Czy poziom jest taki sam na tych wydziałach?
Specjalista ds. rekrutacji Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa
Nabór zimowy 2016 w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa czas zacząć! Zima to doskonały czas na akademicką mobilizację, tym bardziej, że do takiej aktywności „wzywa” również kalendarz – któż z nas bowiem nie mnożył jeszcze kilka dni temu noworocznych postanowień? Dla tych wszystkich, którzy w owej wyliczance nie pominęli edukacyjnych aspiracji, a wyznaczone cele chcą urzeczywistnić, mamy propozycję: Nie traćcie czasu i rozpocznijcie studia w WSB jeszcze zimą! Zimowa rekrutacja jest już naszą wieloletnią tradycją. Na zainteresowanych czekają ostatnie miejsca w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu oraz w wydziałach w Gdańsku, Gliwicach, Bartoszycach i Giżycku. W OFERCIE EDUKACYJNEJ KAŻDY ZNAJDZIE COŚ DLA SIEBIE! Do wyboru na studiach I stopnia są kierunki: Bezpieczeństwo narodowe Bezpieczeństwo wewnętrzne Bezpieczeństwo zdrowotne Pedagogika Psychologia Zarządzanie Studia II stopnia prowadzone są na kierunkach Bezpieczeństwo narodowe i Bezpieczeństwo wewnętrzne. Zapraszamy!
30.12.2015
30.10.2015
Specjalista ds. rekrutacji Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa
Rekrutacja w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa została przedłużona do 31 października br. Na zainteresowanych czekają ostatnie miejsca w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu oraz w wydziałach w Gdańsku, Gliwicach, Bartoszycach i Giżycku. W OFERCIE EDUKACYJNEJ KAŻDY ZNAJDZIE COŚ DLA SIEBIE! Do wyboru na studiach I stopnia są kierunki: Bezpieczeństwo narodowe Bezpieczeństwo wewnętrzne Bezpieczeństwo zdrowotne Pedagogika Psychologia Zarządzanie Studia II stopnia prowadzone są na kierunkach Bezpieczeństwo narodowe i Bezpieczeństwo wewnętrzne.
Pivosz
Podejmując się nauki na tej uczelni obawiałem się trochę tego, czy uda mi się pogodzić naukę z pracą. Na szczęście obyło się bez komplikacji, ponieważ kadra ma ludzkie podejście do studentów, a i sam plan zajęć można w miarę potrzeb do siebie dostosować :)
26.09.2015
14.08.2015
bbaan
Potwierdzam, poziom w Gliwicach jest taki sam jak w oddziale głównym, miła kadra, fajni ludzie, oceniam tą uczelnię na 4+
maras inko
wydaje mi się że nie ma żadnej różnicy, w Gliwicach poziom tez dobry
17.05.2015
17.04.2015
tosta
to nie wydział zamiejscowy, a wydział w innym mieście, z tego co mi wiadomo to nie ma żadnej różnicy, ale w gliwicach jest ekstra nowy budynek:)
fffff
Zastanawiam się na wyborem WSB w Gliwicach oraz Poznaniu, do Gliwic mam zdecydowanie bliżej, czy wydział zamiejscowy różni się czymś od głównego wydziału?
24.03.2015
08.02.2015
mikołajek stefan
no właśnie chyba się skuszę na ten nowy kierunek, tym bardziej, że w tej szkole jest spory wybór specjalności
deka
ciekawi mnie to prawo publiczne, chyba się skusze, fajnie, że takie kierunki będą w Gliwicach
24.12.2014
30.09.2014
altana
Dobrze wygląda lista specjalności na psychologii, mam nadzieję, że otworzą tę, na którą się wybieram.
Mirka
Witam czy może ktoś z Was studiuje Pedagogikę pracy coaching i zarządzanie sekretariatem w Gliwicach? Szukam osób, które studiują ten kierunek albo które w tym roku go wybrały. GG 10337282
18.09.2014
14.09.2014
Geodron
Zdecydowanie tak, jak pisze kolega niżej, poziom jest dobry tylko chyba nie wszystkim sie chce uczyć. takie czasy, że trzeba robic duzo dla samego siebie podczas studiów dodatkowo.
barca
wniosek taki, że warto wybrać WSB w Gliwicach tylko trzeba się poświęcić nauce... a nie tylko imprezować, olewać naukę i mówić ze w tym kraju nie ma pracy dla ludzi z naszym wykształceniem....
02.09.2014
17.07.2014
Pierdu pierdu
Bez rewelacji, ale generalnie Polecam ze względu na liczne praktyki i przede wszystkim porozumienia i kontakty , jakie ma ta szkoła. Dzieki temu jak ktoś solidnie się przykładał można się załapać do pracy
mielonka 777
Faktem jest, że nie zawsze ogarniają, ale teraz dają rade, kadra zawsze była spoko i na temat, do tego nowy budynek:)
03.07.2014
24.06.2014
Helcia
Witam, nie powiem skusiła mnie również bogata oferta specjalnosci i do tego mozna wygrac wakacje , fajnie:))) http://www.wsb.net.pl/wakacje-z-wyzsza-szkola-bezpieczenstwa
Majka Czajka
Bardzo duży wybór specjalności i fajne zajęcia terenowe, gorzej z organizacją, kadra zdecydowanie kompetentna.
15.06.2014
08.06.2014
geofrey
Jeśli chodzi o o kadre to poziom jest wysoki, tego akurat odmówić im nie można, co do budybku to stary był tragoczny, ale teraz inna bajka, jak poprawią jeszcze kilka rzevzy to ogólnie należy się pozytyw, a jak ktoś płacze z kasą to radze zobaczyć jakie są ceny w innych prywatnych szkołach
bąku
na początku chaos, z czasem zaczeli ogarniać temat, a nowy budynek miód malina i nowe panie w dziekanacie ;)
02.06.2014
01.03.2014
Mariusz Strzygło
Ja z kolei robię licencjat z bn - bezpieczeństwa narodowego. Poziom na uczelni jest wysoki, motywacją do nauki dla mnie oprócz tego, że chcę zdobywać szeroką wiedzę jest fakt, że można liczyć na wysokie stypendia. Atmosfera sympatyczna, wszystko da się załatwić.
Kamil
Zapędziłem się nieco. Jestem na pedagogice, ale w przyszłości myślę studiować psychologię i jeśli tylko otworzą taki kierunek, zrobię ją na pewno tu, na wsb.
01.03.2014
24.02.2014
Kamil
Ja jestem tu na psychologii i jestem póki co zadowolony, dużo się trzeba uczyć - to fakt, ale przecież chyba o to chodzi w studiowaniu. Zajęcia są bardzo ciekawe i na poziomie. Uczelnię oceniam bardzo dobrze.
do Akademia Policyjna cz. I
to nie szkola policyjna tylko szkola policealna ochikara. w GL maja specjalność technik ochrony osob obiektow i mienia. fajne, bo trwa 2 lata, nie płacisz jak studiujesz w WSB, a konczac masz dwa tytuly - technik i licencjat. ja sobie chwale :)
13.12.2013
03.12.2013
olo
Tragedia !!! Pani dziekan niekmpetentna a dobra kadra odeszła z tej uczelni. Stanowczo nie polecam ! Nawet dyplomów nie potrafią właściwie wypisać.
ODZYSKAJ SWOJE WPISOWE!!!
Jeśli ktoś z Was zapisał się na studia podyplomowe lub inne w tej placówce a Wasz kierunek NIE został otwarty napiszcie do rektora magnificencji prośbę o zwrot pięniędzy uzasadniając tym, że kierunek nie został otwarty więc nieetycznym i bezprawnym jest inkasowanie przez uczelnie pieniędzy za coś czego nie ma! Pozdrawiam! P.S.: Ja jeśli nie odzyskam pieniędzy sprawę skieruję do kuratorium oświaty i mediów.
26.11.2013
12.11.2013
akademia policyjna cz. I
cos więcej na temat tej Szkoły Policynej przy WSB podrzucicie?
karierowicz
chyba nie studiowaliście w innych uczelniach ze tak narzekacie. kilka lat temu trafiłem do prywatnej uczelni gdzie nie było ZADNEGO rzutnika, zadnej auli, wynajeta obskorna podstawowka. na koniec okazało się, ze uczelnia nie ma uprawnien do prowadzenia studiow. od roku jestem w wsb. niebo a ziemia. docencie co macie, bo moglo być gorzej.
16.07.2013
01.07.2013
Absolut
Warunki w jakich przeprowadzane są zajęcia to także nie porozumienie, jeden rzutnik na cały wydział, małe sale, pseudo aula, za pieniądze, które się płaci to o wiele za mało
Absolut
Odradzam uczelnię !!!! Dno to mało powiedziane, jedynym pozytywem użerania się z tą uczelnią to poznanie nowych super znajomych, a po za tym niczego się nie dowiecie, bo jeden z najlepszych wykładowców, o ile nie najlepszy zakończył współpracę z uczelnią (inni nowi wykładowcy związani byli z uczelnią z reguły jeden semestr), dziekanat nic nie wie, P.O. dziekana nigdy się nie przedstawiła i podobnie jak w przypadku dziekanatu nie wie nic i zasłania się regulaminem + zachowanie no fair w stosunku do wykładowców. Chcą za wszystko pieniądze i to nie małe. Egzaminy dyplomowe odbywają się w terminach uniemożliwiających złożenie papierów na inną uczelnie. OMIJAJCIE TĄ SZKOŁĘ
01.07.2013
31.05.2013
martuśka
studiuje tam i w każdych zajęciach znajduję coś ciekawego dla siebie. szczególnie ciekawe są dla mnie zajęcia w terenie. nie muszę siedzieć w sali, a zaliczam przedmiot wykonując pracę w wybranym miejscu. a wykładowcy i ćwiczeniowcy zawsze slużą pomocą.
Anulka
Poza wąskim gronem wykładowców, specjalistów w swojej dziedzinie - poziom dno. Szczególnie niskie kompetencje magistrów prowadzących ćwiczenia. Panie z dziekanatu - bez komentarza.
23.05.2013
23.05.2013
studentkaaaa
nie ma tak żle, zależy na jakiego prowadzącego się trafi. Zdecydowanie młoda kadra bardziej przykłada się do zajęć angażując studentów. Polecam zajęcia z dr Klimkiem
student
Totalne dno, żałuje każdej złotówki przelanej na konto tej "uczelni" , było tego niemało a wciąż chcą więcej. Beznadziejna organizacja a właściwie jej brak, wiecznie nikt nic nie wie, niekompetencja do potęgi. Student czuje sie jak zło konieczne. Dużo obiecują, zachęcają ale nawet 1% z tego nie jest realizowane. Omijajcie tą uczelnie z daleka.
10.05.2013
23.04.2013
dyzio
Mojej specjalizacji też nie uruchomili, ale za to są inne. Uprzedzali o tym przecież. Zawsze jest tak, że np. z 10 do wyboru ruszają 3, na które jest najwięcej chętnych. Trudno, żeby dla Ciebie jednego uczelnia otwierała specjalizację. W żadnej uczelni tak nie ma.
hyzioo
nie polecam! studiowałem w 2010/2011, w październiku 2010 obiecywali że otworzą specjalizację, w kwietniu 2011 okazało się że jednak nie, teraz jeszcze chcą kasę ode mnie, DNO!! Będę się z nimi sądzić, nie chcą oddać mi dokumentów! -.-
16.04.2013
29.01.2013
stOOOdentka
nie ma tak zle. sympatyczna kadra i fajne promocje - wystarczy dobrze popytac i mozna studiowac placac tylko np. prze 2,5 roku
jasień
Dno, dno i dwa metry mułu. Kadra to tragedia. Zajęcia z kosmosu - jeśli się odbędą, bo z tym różnie bywa. Dałem się omamić i jak już zacząłem to skończę, ale innym odradzam. Zajęcia z np. z taką Grodzicką to jakieś nieporozumienie. Mój 12 letni brat wie więcej od niej. Szkoda czasu i kasy.
14.01.2013
08.11.2012
franek
wiele takich komentarzy bierze się od osób które skończyły uczelnię przedwcześnie. :) czyli po prostu nie dawali sobie rady.. wiec proszę uruchomić szare komórki i samemu ocenić co jest prawdą, a co nie.
Anitka
Weszłam tu przez przypadek, ale dziwi mnie torchę sytuacja, że decydujecie się iść do szkoły, która ma tak słabą jakość, jak po drugiej stronie miasta jest ten sam kierunek w normalnych warunkach: nowy budynek, satłe opłaty miła obsługa itp. Ja tam studiuję i nie narzekam :P zapraszam do GWSP Gliwice na prewencję
25.10.2012
11.10.2012
ws
UWAGA, znalazłem mnóstwo artykułów sponsorowanych dot. uczelnii! Jestem studentem - ludzie nie wybierajcie się na WSB! Syf i brak organizacji, wredne pracowniczki dziekanatu, brak profesjonalizmu, stracony czas i pieniądze. Władze uczelni starają się wycisnąć każdy grosz od studenta, pojawiają się nowe kuriozalne opłaty za wszystko... Stracone 3 lata nauki. Wybierzcie inną uczelnie, naprawdę nie warto. PS. Jeszcze raz przestrzegam przed postami sponsorowanymi. Czytajcie pozytywne komentarze dot. uczelni a zobaczycie wzór.
allawer
Moim zdaniem wydział w Gliwicach jest gorszy od poznanskiego, ale ogólnie szkoła nie jest zla. Przenosiłam się po pierwszm roku nauki w Wyższej szkole bezpieczeństwa właśnie z jednej placówki do drugiej i zauważam różnicę między poznaniem a gliwicami, ale w obu miejscach jest w sumie porównywalnie, bo to w koncu ta sama uczelnia.
01.09.2012
06.08.2012
michał
dlaczego w Gliwicach ta szkoła nie ma kierunku zarządzanie a w poznaniu jest??
Olek
Wnioskując po opiniach w internecie jest tu całkiem przyjemnie
25.07.2012
22.07.2012
zebra
Jakie są wasze ogólne opinie o tej uczelni? Trudno się dostać, utrzymać? Duże są koszty dodatkowe, np absolutorium? Czy są indeksy, czy tylko internetowy usos? Czy zajęcia są w odpowiednich porach, czy raczej porozrzucane z powodu niedoborów w kadrze i salach?
zebra
Jakie są wasze ogólne opinie o tej uczelni? Trudno się dostać, utrzymać? Duże są koszty dodatkowe, np absolutorium? Czy są indeksy, czy tylko internetowy usos? Czy zajęcia są w odpowiednich porach, czy raczej porozrzucane z powodu niedoborów w kadrze i salach?
22.07.2012
19.07.2012
Arek
Można znaleźć tu takie specjalność jak: Bezpieczeństwo cyberprzestrzeni na kierunku Bezpieczeństwo Narodowe. Patrząc na sprawy związane z ACTA i rozwojem chmur informacji takie kierunki to przyszłość
morrison
rozpietość miast taka jaką oferuje uczelnia. nie pociąga mnie ona nna maksa, ale chce studiować kierunek który oferuje, tylko nie wiem gdzie najlepiej.wiem ze musze studiowac prywatnie, bo na uniwersytet nie mam szans, to wybór padl na wyzsza szkole bepieczenstwa ;D a wiec gliwice odpadaja, ale i tam juz wybrany zostal przez mnie gdansk!
11.07.2012
20.06.2012
do morison
rozpietosc miast gigantyczna, czemu az tak? co ta uczelnia ma takiego co Cie pociaga? mialem przyjemnosc ze znajomym isc do biura rekrutacji w Gliwicach jak zobaczylismy budynek to sie przerazilismy! Kolega od razu podziekowal :)
morrison
Gliwice, Gdańsk czy Poznań? Gdzie poziom jest najlepszy, która placówka oferuje najlepiej wykształconą kadrę i największy zastrzyk wiedzy? Czy wydziały zamiejscowe w ogóle mogą równać się z placówką rodzimą? Ta wiedza byłaby mi bardzo przydatna ;) Bo dyplom pewnie ma takie samo znaczenie?
20.06.2012
09.06.2012
...
@już zaraz liceum: myślę że nie ma tak wielkiego rozstrzału w programie tych klas, bo w obu przypadkach w grę wchodzi realizacja tych samych podstawowych przedmiotów. z tego co słyszałam takie klasy w liceach to jest trochę ściema żeby przyciągnąć uczniów i myślę że skoro bardziej podoba ci się program klasy wojskowej, to do niej powinieneś się zgłosić.
już_zaraz_liceum
ja też ws. bezpieczeństwa narodowego. w naszym liceum jest coś takiego jak klasa mundurowa, a wł. dwie - policyjna i wojskowa. bardziej podoba mi się program w klasie wojskowej, ale który rodzaj jest lepszym przygotowaniem do studiowania na wyższej szkole bezpieczeństwa? i czy certyfikat ukończenia klasy o tym profilu coś mi daje, czy może to pic na wodę? pozdrawiam.
29.05.2012
26.02.2012
iwona
poprosze o opinie studentow studiujacych w WSB Gliwice kierunek Bezpieczenstwo Narodowe, chcialabym wiedziec, czy po tym kierunku mozna tez pracowac w POlicji? druga rzecz, to gdzie odbywaja sie praktyki i od ktorego roku? istatnia sprawa: jakie specjalnosci mozna zrobic w ramach bezpieczenstwa narodowego?
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Politechnika Częstochowska
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Akademia Zamojska
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Coventry University Wrocław
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Opolski
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Politechnika Lubelska
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi