• UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie

uczelnia niepubliczna, woj. śląskie, 41-506 Chorzów, ul. Racławicka 23, (+32) 349 48 03, 349 48 02, rekrutacja@gwsp.edu.pl

Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K. Goduli w Chorzowie funkcjonuje na rynku edukacyjnym od ponad 20 lat. Stawia na profesjonalność, partnerstwo i otwartość. Realizuje studia na poziomie pierwszego stopnia – absolwenci mogą uzyskać tytuł licencjata. Dostępne są także studia podyplomowe oraz inne formy edukacji, jak kursy czy szkolenia.

W ofercie kształcenia dominują kierunki z dziedziny nauk ekonomicznych, sztuki czy nauk o zdrowiu.

Uczelnia funkcjonuje w nowoczesnym kampusie zapewniającym studiowanie w jednym miejscu. Posiada infrastrukturę, wyposażenie oraz procedury i programy odpowiadające współczesnym standardom i zapewniające wysoką jakość kształcenia. Jest dobrze skomunikowana z otoczeniem.

Poznaj szczegółową ofertę dostępnych specjalności. Sprawdź warunki rekrutacji, terminy oraz koszty związane z nauką w GWSP.


Ocena uczelni

8.39 / 10
409 głosów

Opinie (253)
Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie, GWSP Goduli

Inka
Dzień dobry. Jestem zainteresowana kierunkiem Arteterapia. Czy jest może ktoś, kto skończył dany kierunek? Jak oceniacie ten kierunek studiów pod względem zdobytej wiedzy i praktycznych umiejętności? Z góry dziękuję za odpowiedź:)
04.09.2022
28.09.2021
Zohha
Idzie ktoś może na GIGI nastacjonarnie w tym roku?
Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości
odpowiedź dla kaajaa z dnia 26.08.2021
Tak :). Ale bez obaw... mamy już decyzję o przedłużeniu rekrutacji do końca września :).
29.08.2021
26.08.2021
kaajaa
Rekrutacja do końca sierpnia dotyczy wszystkich kierunków uczelni?
Głodna wiedzy
Hej kochani, Jest tu ktoś kto studiował/ zamierza studiować naturoterapię i interesuje się holistycznym podejściem do zdrowia,rozwojem osobistym, duchowym ? Zapisałam sie na ten kierunek i nie mogę się doczekać rozpoczęcia tej przygody. Jakie są Wasze odczucia/doświadczenia?
20.08.2021
26.07.2021
M.M
Hej, czy jest ktoś, kto wybiera się na arteterapia II stopień, a licencjat skończył w innym kierunku? Jak oceniacie ten kierunek studiów pod względem zdobytej wiedzy i praktycznych umiejętności?
Xoxo
Witam, czy ktoś studiuje projektowanie gier i chciałby się podzielić czy warto?
17.07.2021
10.07.2021
Kasia
Terapia Artystyczna/Naturoterapia. Ze smutkiem muszę stwierdzić, że uczelnia marna. Totalny brak organizacji. Studentów traktuje się bardzo źle. Ciągłe zmiany terminów i zasad zaliczeń. Niektóre przedmioty bardzo ciekawe a niektóre to zwykłe zapychacze albo lokacja produktów/usług. Ogólne rozczarowanie z powodu braku szacunku do studentów głownie ze strony Pani dziekan. Niestety nie mogę polecić.
Cali
Witam. Proszę o opinię jak wygląda nauka na kierunku MB - rachunkowość z elementami kadry i płace. Zastanawiam się pomiędzy GWSP a GWSH. Która uczelnia lepsza.
24.06.2021
20.04.2021
Susu
Czy macie jakieś info jak wygląda Arteterapia licencjat? Jaka grupa wiekowa i czy ciężko.
Monika
Bardzo fajni wykonawcy i klimat. Do tego muszę przyznać, że trafiłam na na prawdę świetna grupę. Studia skończyłam w zeszłym roku i nawet trochę tęsknię. Szczególnie za profesorem Klasikiem.
25.03.2021
21.03.2021
Kamil
Polecam kierunek GIGI!
Jadwiga
Polecam kierunek Gry i grafika interaktywna! To była piękna przygoda
21.03.2021
21.01.2021
Bros
Czy na kierunku MODERN BUSINESS - ZARZĄDZANIE I RACHUNKOWOŚĆ można wybrać dwie specjalizacje? A jesli tak, to czy zwiększa to koszty? Jak oceniacie ten kierunek pod katem przydatności i rynku pracy dla absolwenta?
Gigi oraz grafika komputerowa-studentka cz2
Obrona to wisienka na torcie, zamieszanie i dezinformacja. Kompletnie niepomocny promotor, który wiedział o zasadach obrony mniej niż my, oraz oblewał studentów z niezrozumiałych powodów. Co chwila była zmiana zdania kiedy co należy oddać. 2 miesiące przed ostatecznym terminem złożenia prac, zostały zmienione zasady pisania pracy dyplomowej. Co zmusiło wielu studentów do pisania jej ponownie. Dodatkowo nowe zasady były napisanie trochę jakby na kolanie, nie wszystko było spójne, a część nowych zasad nas nie dotyczyła co również wprowadzało nas w błąd. Obecnie wiem że osoby które bronią się w drugim terminie mają ciągle przekładany termin oraz to zamieszanie trwa dalej. Za wszelkie zmiany, przeniesienia, spóźnienia kasa, kasa i jeszcze raz kasa i to nie mała. Za obronę również należy zapłacić 700 zł. Dochodzą mnie słuchy iż się trochę poprawia co do metod nauczania, tak więc należy również czekać na inne opinie. Może nie wszystko stracone! :)
09.12.2020
09.12.2020
Gigi oraz grafika komputerowa-studentka
hej, ukończyłam tę uczelnię. Byłam na kierunku grafika komputerowa. Aby rozpocząć studiowanie nie trzeba mieć dużych umiejętności artystycznych, nie ma egzaminów wstępnych. Nauka rozpoczyna się od ogólnych przedmiotów trochę zapychaczy np: psychologia, projektowanie graficzne, malarstwo. Gdzie nie ma się dużo styczności z komputerem, a na zajęciach wykonuje się jakieś plakaty/wyklejanki i trzeba kupić artykuły trudno dostępne. Po 1,5 roku wybiera się specjalizację. Nauka programów graficznych 2D jest niewielka było może na to przeznaczone ze 2 zajęcia. Zajęcia z 2D wyglądają następująco: spotykamy się w nowym semestrze, omawiamy co jest do zrobienia na zaliczenie, i każde kolejne zajęcia to tylko sprawdzenie i poprawki naszych prac, dosyć rzadko zdarzają się wykłady. Pakiet Adobe trzeba samemu sobie opłacać. Z 3D jest już lepiej na każdych zajęciach uczymy się czegoś nowego w programie Blender oraz After Effects(ps. super wykładowca bardzo pomocny). W specjalizacji gry komputerowe jest więcej zajęć oraz bardziej merytorycznych, należy się przygotować na wykonywanie wielu gier. Wykładowcy ogólnie super, są to osoby pracujące w zawodach których nas uczą. Co do wyglądu szkoły jest ładna i czysta. Jedna sala komputerowa, sprzęty same w sobie ok. Teraz najgorsza część, organizacja uczelni. To skłoniło mnie do napisania słabej opinii. Nie mam tu nic do pań z dziekanatu, one są wspaniałe
Karol
hej, nie mogę za bardzo znaleźć opinii na temat kierunku "gry i grafika interaktywna", czy jest tutaj jakiś absolwent/absolwentka? Potrzebne są wysokie umiejętności artystyczne?
30.11.2020
30.11.2020
Katarzyna
Jestem zainteresowana studiami podyplomowymi pedagogicznymi i zastanawiam się nad Terapią pedagogiczną z arteterapią lub po prostu Arteterapią. Rożnica jest jednego semestru, ale nie wiem czy warto wydłużać ten okres nauki czy jednak decydować się właśnie na 2 lub 3 semestry. Czy ktoś ma doświadczenia na tych podyplomówkach?
Paweł
Mam pytanie o zaplecze techniczne, sprzęt, ogólnie praktyczną stronę kształcenia na Grach i grafice.
27.11.2020
17.10.2020
Zofia
Dobrze się czyta pozytywne opinie. Mnie interesuje arteterapia. Czy macie podobne doświadczenia?
Andrzej
Polecam bardzo kierunek Modern Business. Świetni ludzie i studenci i wykładowcy k do tego czesne niższe niż na innych uczelniach. Jestem na drugim roku i jestem bardzo zadowolony.
29.09.2020
24.09.2020
Maroon
Bardzo dobra uczelnia - szczególnie jeśli chodzi o kierunki ekonomiczne. Mili ludzie, super kontakt z wykładowcami, kameralna atmosfera i świetnie wyposażone sale multimedialne. Polecam :)
Gosia
Powiedzcie coś o terapii artystycznej. O zajęciach praktycznych itp.
08.09.2020
03.08.2020
Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. Karola Goduli
odpowiedź dla Billy z dnia 03.08.2020
Dokładnie tak + warunkiem jest dostępność miejsc, których z dnia na dzień ubywa.
Billy
Jak rozumiem rekrutacja obejmuje jedynie formalności związane z dostarczeniem kompletu dokumentów? Nie ma konkursu świadectw?
03.08.2020
12.07.2020
Karol
Polecam kierunek Gry i grafika interaktywna. Jestem już po 2 latach nauki i jestem bardzo zadowolony :)
Karol
Interesują mnie studia na grach i grafice. Czy na Śląsku coś podobnego jest w innej uczelni?
08.07.2020
05.07.2020
Marta
Bardzo dobra uczelnia. Przyjazna studentom z dobrze wyposażonymi salami. Wszyscy są mili aż do porzygu :P ale to jest fajne.
Janek
Jak oceniacie studia na grafice interaktywnej? Czy przygotowują praktycznie do pracy?
17.06.2020
17.06.2020
Wiktoria
Mam pytanie odnoście studiów podyplomowych - Joga i Ajurweda lub drugi podobny program Joga w profilaktyce i terapii. Czy ktoś realizował ten program i może napisać, jak go ocenia? Przede wszystkim z kim mieliście zajęcia i jak one wyglądały? Czy gdzieś w naszym regionie spotkaliście podobne studia? Ja się natknęłam na te ofertę na innym portalu Studiapodyplomowe.net.pl tylko tam nie można zadawać pytań, a tutaj jest taka opcja. Szukam też na forach opinii ale akurat o jodze marnie to wygląda. Po słowie "joga" jak wyszukuję podyplomowych, to tylko Warszawa albo Łódź mi sie jeszcze pokazuje, za daleko.
Karol
Przeczytałem, że uczelnia pomaga w zorganizowaniu praktyk. Czy to efektywnie spędzony czas? Czy można samodzielnie zorganizować sobie miejsce praktyk?
03.06.2020
20.04.2020
Ada
Jak się studiuje na arteterapii?
Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. Karola Goduli
odpowiedź dla Ola z dnia 02.03.2020
Zachęcamy do zapoznania się z opisem specjalności "Naturoterapia" dostępnym na naszej stronie: https://www.gwsp.edu.pl/specjalnosc/naturoterapia/
02.03.2020
02.03.2020
Ola
O co chodzi na naturoterapii?
Kaja
Jak oceniacie kierunki terapeutyczne? Chodzi mi o arteterapię czy naturoterapię. Warto myśleć o takich studiach?
25.02.2020
28.01.2020
Berka
Bella, są praktycznie same zajęcia praktyczne. Wykładowcy są przemili i zawsze pomocni. Studiuję już rok na grafice i mogę powiedzieć bardzo duzo dobrego. Rysunek i malarstwo jest na prawdę na wysokim poziomie.
Bella
Czy jesteście zadowoleni z kierunku grafika? Dużo jest zajęć praktycznych? Projektowych? Myślę, że tu łatwiej się dostać niż na ASP, ale też zależy mi na solidnych studiach.
02.01.2020
18.12.2019
Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. Karola Goduli
odpowiedź dla Lol z dnia 17.12.2019
Nie. To kierunek artystyczny z elementami projektowania gier w środowisku komputerowym.
Lol
Czy projektowanie gier to kierunek informatyczny, związany z programowaniem?
17.12.2019
18.10.2019
Kasia
JAk to jest z tą naturoterapią? Czy takie studia mają sens?
Mariola
Tomasz. Np. na ASP w Katowicach :)
22.09.2019
21.09.2019
Wrzosek
Kilka słów o Naturoterapii mam przyjemność tam studiować. Dla mnie mega przygoda, dużo ciekawej wiedzy a przedmioty jak patologia, anatomia i fizjologia myślę na świetnym poziomie. Wiadomo, że dużo zależy od podejścia, ja poszłam na tą uczelnię, żeby faktycznie mieć dobrą bazową wiedzę i jeśli ktoś poważnie do tego podchodzi -żeby czerpać wiedzę całymi garściami to będzie we właściwym miejscu. Znam wielu malkontentów, ludzi którzy piszą o tym kierunku niestworzone rzeczy ale to zazwyczaj osoby które mają problem żeby sie tutaj ogarnąć, a czasami sobie myślę, że to ktoś komu zależy żeby właśnie taki kierunek nie miały racji bytu!!!
tomasz
Czy po kierunku projektowanie gier można gdzieś na innej uczelni zrobić magisterkę i czy są duże różnice programowe?
19.09.2019
16.08.2019
julia
Naturoterapia, co za tragedia... Wstyd, żeby wyższa uczelnia z pełną powagą propagowała takie bzdury.
ania
Co myślicie o grafice na tej uczelni?
09.08.2019
10.07.2019
ex studnet
Uczelnia jest świetna. Szczególnie wykładowcy (pozdrawiam profesora Klasika - super gość)
Marek
O Naturoterapii nie wiem, ale polecam bardzo Projektowanie gier na tej uczelni. Super wykładowcy i ekstra sprzęt xD
09.07.2019
01.07.2019
pytanie
Naturoterapia - ? Co o tym kierunku sądzicie? Czego się nauczyliście i jak jest z pracą po studiach?
Marcin
Słysze zarówno pozytywne opinie jak i negatywne. Czy prawdą jest to, to uczelnia w stylu "przychodzisz dostajesz dyplom"? Słyszałem, że poziom kadry jest słabiutki... Macie jakieś doświadczenia?
26.06.2019
25.06.2019
studentka
Omijajcie gwsp szerokim łukiem. To naprawdę słaba szkoła.
Marta
Absolutnie nie polecam tej uczelni. Nie mam pojęcia skąd tyle pozytywnych opinii o tym czymś. Szkoła mała, biedna, studentów jak na lekarstwo. Do tego uczą tam pseudonaukowych rzeczy pokroju Zięby. Chodzi oczywiście o Naturoterapię. Chodziłam tam rok i dziękuję. Nie polecam nikomu.
24.06.2019
23.05.2019
Mateusz
Polecam!
Magda
Jest super
23.05.2019
18.04.2019
Gigi
Super uczelnia. Studiuję tam na Gigi polecam.
Magda
Mam ogromną prośbę, potrzebuję jakieś informacje odnośnie wykładowcy mgr Raś Robert
26.09.2018
15.09.2018
szymon
Polecam uczelnie - przede wszystkim ze względu na nowoczesne podejście do zajęć i życzliwość wobec studentów! Jasne, przejrzyste zasady organizacji studiów - ten czas nie był stracony. Bardzo żałuję, że nie ma magisterki...
Pewny
Z mojego doświadczenia mogę podzielić się dwoma przemyśleniami o naturoterapii w GWSP. Chyba większość studentów tego kierunku jest w grupie 30+ i to też ze znaczną przerwą w swojej edukacji, ale do tego zdecydowana większość daje radę i godzi życie rodzinne i zawodowe ze studiami. Wiadomo, nie jest tak, że zalicza się semestry za samo chodzenie na zajęcia, uczyć się trzeba, ale to w końcu studia na całkiem przyzwoitym poziomie. Krótko mówiąc zapraszamy, dasz radę.
30.08.2018
29.08.2018
Niepewna
Witam ,chciałam zapytać o kierunek naturoterapia ,zapisałam się ale bardzo się boje ze nie dam rady ,mam 30+ nigdy nie studiowałam ,niewiem czego mam się spodziewać ,czy jes ciężko tz .duzo nauki w domu ?(mam dwójkę dzieci )
Maria
Kasiu ja rok temu również byłam przed takim dylematem, zdecydowałam się na GWSP i nie żałuję, jestem niesamowicie zadowolona z tej uczelni, wykładowcy fantastyczni, można się dogadać we wszystkim, idą studentowi na rękę, chętnie pomagają. Z czystym sumieniem polecam . :-)
21.08.2018
17.08.2018
kasia
Jestem przed wyborem miedzy GWSP a WSB - obie w Chorzowie. Kierunek zwiazany z handlem sprzedażą i e-commercem. Macie jakieś uwagi / sugestie? Z góry dziekuje.
Tu czy tam
Jak się ma gwsp w porównaniu do wsti jeśli chodzi o projektowanie gier? Gdzie się więcej nauczę?
03.08.2018
24.07.2018
Jaki
Kto się wybiera na Projektowanie gier? Co możecie powiedziec o tym?
ja
Przez trzy lata studiów na naturoterapii ( GWSP Chorzów) dokonałam milowego kroku w samorozwoju. Polecam szkołę jak i kierunek.
06.07.2018
26.06.2018
Xawer
Z tego co wiem to Gry i Grafika interaktywna to kierunek a specjalności wybierane na drugim roku w ramach tego kierunku to projektowanie graficzne albo projektowanie gier. Część robi dyplomy z grafiki, część konkretnie z gier - różnych planszowych i elektronicznych. Co do oceny i jakości studiów to zależy kto czego oczekuje, wiadomo nie jest to prestiż dwustuletniej krakowskiej ASP, ale w GWSP prowadzi zajęcia wielu na prawdę kompetentnych praktyków z branży + kilku profesorów, pomocnych i wymagających ale to chyba nawet dobrze. No i w relacji cena - jakość w porównaniu do innych też wychodzi to przyzwoicie. Podstawą oprogramowania jest pakiet Adobe, ale na wyższych semestrach są bardziej specjalistyczne programy. Ja bym polecał.
grafika
czy uczelnia Goduli ma kierunek Grafika? pytam, bo ze strony szkoły wynika , że mają ciut inny - Gry i grafika interaktywna? ale to chyba jest raczej specjalność, tak? zastanawia mnie ta wysoka ocena tej szkoły, bo 9,28 pkt. to jest mega dużo. Czy ta szkoła naprawdę zasługuje, żeby się interesować na poważnie, jeśli interesuje mnie Grafika?
26.06.2018
14.06.2018
kandydat
Z jakiego oprogramowania korzysta się na kierunku Gry i Grafiki? W jakim uczą na zajęciach
Sandra
Witam. Mam pytanie odnośnie studiowania specjalności rachunkowość z elementami kadr i płac, czy kierunek ten jest trudny a wykładowcy wymagający? Jestem przed wyborem pomiędzy tą a zarządzaniem i nie wiem na co się zdecydować. Bardzo proszę o opinie. Dziękuję :-)
12.06.2018
24.05.2018
Danka
Hej,czy ktos studiuje naturoterapie albo rachunkowosc i moze sie wypowiesziec w kilku zdaniach o tych kierunkach? Wiem,ze to dwa calkiw rozne kierunki,ale jestem bardzo ciekawa tej naturoterapii, no a rachunkowosc to znowu bardziej prkatyczny kierunek. Prosze o opinie;)
Maron
@Sandra: Ja studiuję. Jest ok. Sprzęt mają fajny, wykładowcy to praktycy z branży a uczelnia jest bardzo przyjazna.
25.04.2018
21.04.2018
Sandra
Czy ktoś kto już studiuje może wypowiedzieć się na temat Projektowania gier? Jak z wykładowcami, przedmiotami i czy w ogóle warto? :)
Adam
Jest tam komunikat, że ceny będą jak ruszy rekrutacja 1 kwietnia.
20.03.2018
19.03.2018
Ada
Jaka jest opłata za studia niestacjonarne na Grafice Komputerowej? (Bo cennik na stronie jest pusty)
Daniel
Super podejście do studenta. Kontakt władz i kadry uczelni ze studentami jest naprawdę bardzo dobry, wszystko da się załatwić. Na ogromny plus zasługuje zdrowe podejście wykładowców do nauczanych przedmiotów i studentów. Praktyka podparta teorią. Zdecydowanie polecam.
05.03.2018
01.03.2018
do Radka
Na grafice nie ma w ogóle matematyki - wg mnie gigi to przede wszystkim studia artystyczne z elementami informatycznymi (różnych przydatnych narzędzi cyfrowych/programów) oraz trochę z wątkami bardziej miękkimi. Uczelnia ma też przyzwoite oprogramowanie branżowe w pracowni komputerowej, ale jak ktoś myśli o swoim rozwoju i grafice poważniej widząc tu swoją przyszłość to własny sprzęt z czasem staje się bardzo pomocy, a czasem niezbędny.
Eryka
Serdecznie polecam modern business, jestem studentką tego kierunku i jestem bardzo zadowolona. Studiuję to co mnie interesuje wykładowcy potrafią przekazać wiedzę, atmosfera na uczelni sympatyczna i podejrzewam, że ukończenie tego kierunku na GWSP pozwoli mi na znalezienie interesującej i satysfakcjonującej pracy w zawodzie.
28.02.2018
27.02.2018
Radek
Jest duży dużo matmy na grafice? I pracujecie na swoich tabletach?
Deny
Nauka przez praktykę, solidnie prowadzone zajęcia. Oczywiscie niektóre są takie aby tylko zdac ale zdecydowana większość daje naprawdę satysfakcję ze studiowania.
24.02.2018
25.01.2018
studentka
Tak, w szczególności na Projektowaniu gier. Sama studiuję tam i akurat tu mogę się wypowiedzieć. Na Projektowaniu gier i projektowaniu graficznym średnia to maturzyści + tak do 25 roku życia maksymalnie. Na zarządzaniu bywa różnie, patrząc po korytarzu to sa tam i bardzo młodzi ludzie jak i nawet 40+. Naturoterapia to same dziadki :D
student
uczelnia na której wiekszość to osoby 30+ i wiecej ...
25.01.2018
21.01.2018
Janek
Jakie przedmioty brane są pod uwagę przy rekrutacji na Projektowanie gier?
Koszerny_Wojownik
Czy w bistro GWSP jest też koszerne jedzenie?
19.01.2018
18.01.2018
Lidia
To już czepialstwo Marta. Dobry bufet. Jedzenie jest za równo wegańskie jak i normalne. Duży wybór nawet dań bezglutenowych :P Ja polecam.
Marta
Z tym jedzeniem to bym nie przesadzała - nic szczególnego. Do tego ten bufet otwierany jest i zamykany o różnych godzinach, więc nigdy nie wiesz czy zjesz czy nie :D. Ale do Maka bliziutko.
16.01.2018
16.01.2018
Darek
Potwierdzam bufet. Jedzenie dobre ale kawa jeszcze lepsza. To moja trzecia uczelnia na której studiuję ale tak dobrej kawy nie było w żadnej. Mają na prawdę dobry 2-kolbowy ekspres i świetną kawę. Co do noclegów to nie korzystałem nigdy bo jestem z Katowic ale podobno jest jakaś baza noclegowa. Wszyscy, którzy chcą taniego spania polecam jednak inne rozwiązanie: Ślązaczek obok ŚTZN.
Student
Jest bufet z bardzo dobrym jedzeniem. Niestety szkola nie ma wlasnej bazy noclegowej i wlasnego akademiku takze musisz szukac na wlasna reke albo za ich posrednictwem. Ja tez dojezdzam z Krakowa co prawda zaledwie ale zdarza mi sie jakis nocleg bukowac. Gwsp ma specjalnie wynegocjowane stawki za dobe hotelowa w kilku obiektach. Moga skorzystac z tej znizki studenci uczelni. Jakosc tej bazy noclegowej jest rozna. Sa obiekty z nizszym standardem i bardzo dobre hotele.
15.01.2018
15.01.2018
Pozdziq
Mam pytanie do studentów tej uczelni. Czy w szkole działa jakiś bufet z ciepłymi posiłkami i czy uczelnia ma jakaś bazę noclegową (akademiki hostele etc.). Mieszkam w Koszalinie i chciałbym zapisać się na Projektowanie gier a to jednak kawałek drogi i chciałbym mieć pewność, że na miejscu jest jak przeżyć :P
Maciek
Zapisany :D
14.01.2018
12.01.2018
Kasia
Faktycznie odpalili rekrutacje. Podanie złożone :D
Marek
Rekrutacja wystartowała u nich w zeszłym tygodniu. Zapisalem się na Tworzenie gier. Także można się zapisywać :) może będziemy razem w grupie.
12.01.2018
03.01.2018
Karolina
Co z tą rekrutacją? Nie ma na razie żadnego info :( Wybiera się ktoś na Projektowanie gier może?
Kamil
Hejka. Jeśli będzie możliwe rozpoczęcie studiów z semestrem letnim, to z chęcią skorzystam z kimś ze zniżki po 5proc na glowę ( wynikającą z polecenia znajomego ). Jeśli nie wypali dopiska na semestr letni - to z kolejnym rokiem akademickim dalej oferta stoi. Zainteresowanych proszę o kontakt: kamil.paliga13(małpa)gmail.com
30.12.2017
17.12.2017
Kasia
Dzwoniłam pytać. Ma to być ogłoszone w styczniu. Pozdro
Karo
Czy ktoś wie czy ta uczelnia prowadzi rekrutację zimową? Tzn taką kiedy można się zapisać w lutym xd?
12.12.2017
20.11.2017
Studentka
Witam:-) Jeżeli ktoś ze studentów II lub III roku kierunku Modern Business zechciał podzielić informacjami odnośnie egzaminów, wykładowców to zapraszam do kontaktu priv ivet35@interia.pl Dziękuję: -)
Studentka I roku
Profesor Czempas.....boję się egzaminu u niego.
18.11.2017
15.11.2017
Jan
Uczelnia jest na prawdę okej. Fajny jest np. pan Czempas i Klasik. Ogólnie wszyscy fajni :D
Marwan
W moim zdaniu bardzo fajna szkoła. Poznałem tutaj bardzo wiele ciekawych i fajnych ludzi. A do ten wykładowcy są bardzo fajnie.
12.11.2017
10.11.2017
Yaki
Uczelnia bardzo fajna, ale po pierwszych zajęciach muszę stwierdzić że jeśli szukasz uczelni gdzie zdaje się nawet nie będąc na zajęciach to ta uczelnia nie jest dla ciebie. Trzymają poziom i wykładowcy wymagają aktywności.
przyszła studentka ;-)
Bardzo Ci dziękuję za opinię " StudentkaGWSP " ;-) raczej już nie będę się zastanawiać, spróbuję! A co mi szkodzi :D
09.11.2017
09.11.2017
StudentkaGWSP
Droga" Przyszła Studentko", nawet się nie zastanawiaj, to naprawdę fajna szkoła. Władze Uczelni są otwarci na studentów, dużo zajęć daje praktyczną wiedzę. Osobiście jestem wrogiem "wkuwania" , obiecałam sobie, że albo zrozumiem i zdam albo ewakuacja. Jestem już na 3 roku, w pracy wykorzystuję na bieżąco, to czego się tutaj nauczyłam. Szkoła może nie jest ogromna, ale to właśnie wielki plus- każdy jest tutaj ważny.
StudentkaV
Witam Chciałabym uspokoić wszystkich zestresowanych wykładami Profesora Czempasa:-). Na początku faktycznie wieje grozą, ale przy rozliczeniu, to naprawdę Super Gość. Drugi rok z rzędu został wybrany przez studentów na ulubionego wykładowcę, także to samo mówi za siebie:-). W szkole działa Samorząd, w razie problemów, stresów, kontaktujcie się.
09.11.2017
08.11.2017
przyszła studentka ;-)
Witam serdecznie :D znalazłam tą uczelnię na internecie i mam w planach zapisać się na studia, na kierunek Zarządzanie firmą i zasobami ludzkimi. Czy ktoś z Was studiował na tym kierunku i mógłby powiedzieć mi coś na ten temat oraz na temat uczelni? Będę bardzo wdzięczna :)
Studentka 35+ ;-)
Trochę mnie uspokoiłeś tym wpisem odnośnie profesora, wiele osób w mojej grupie ze strachem wchodzi na wykład. Fajna propozycja pogadania między zajęciami ale ja akurat studiuję zaocznie więc małe szanse. Niemniej jednak dziękuję "Studentowi GWSP" za bardzo pomocną opinię i podzielenie informacjami :-)
08.11.2017
07.11.2017
Student Gwsp
Też na początku wszyscy myślelismy o korkach, uspakajali nas wtedy starsi koledzy i koleżanki , myśleliśmy że zwariowali :) Teraz sam mogę z własnego doświadczenia powiedzieć że będzie dobrze i nie martwcie się !!!! Zawsze służymy pomocą jeszcze jestesmy :) macie ochotę w przerwie między wykładami możemy porozmawiać .
sweet
Bardzo dziękuję "Student GWSP" za pomocną opinię, fakt nawet i po trzecim spotkaniu mam obawy, nawet myślę o korepetycjach :-) Ale może faktycznie nie będzie aż tak źle
07.11.2017
06.11.2017
Student Gwsp
Cześć , jeżeli chodzi o profesora Czempasa to jeden z bardziej lubianych wykładowców . Fakt po pierwszych zajęciach można się trochę przestraszyć ale uwierzcie na zaliczacie i będziecie profesora bardzo dobrze wspominać . Uszy do góry !!!!
sweet
I proszę o opinie jak wyglądają egzaminy u profesora Jana Czempas , jest naprawdę ciężko? Tak jak na wykładach.
06.11.2017
06.11.2017
SWEET
Powiedzcie czy ciężko jest zaliczyć pierwszy rok na kierunku MB, mocny przesiew??!!
Wystraszony
Proszę o opinie jak wygląda egzamin z metod ilosciowych na kierunku MB. Czy jest tak ciężko jak na wykładach. Bardzo proszę o opinie studentów 2 i 3 roku lub absolwentów. :-)
05.11.2017
03.11.2017
Kondzioł
Super uczelnia
Kosoyebca
Polecam kierunek Gry i grafika interaktywna. Jestem absolwentem.
02.11.2017
27.10.2017
Kik
Polecam też poza parkingiem głównym mniej znany do parkowania teren za budynkiem A - przejazd obok sali gimnastycznej, ponadto duży parking jest ok 200-300m od terenu Uczelni przy DTS obok wiaduktu przy stadionie Ruchu.
Ania
Faktycznie w weekendy znalezienie miejsca parkingowego graniczy z cudem.
24.10.2017
19.10.2017
Kupczyk
Jedyny minus według mnie jest taki że ciężko znaleźć miejsce do parkowania w soboty. Bardzo dużo aut i parkują jak debile. Uczelnia powinna zatroszczyć się o większym parking. Ten jest za mały :(
Ola
Czasami prowadzi a czasami nie prowadzi. Nie ma reguły. W biegłej rekrutacji przyjmowali tylko na jeden kierunek :)
16.10.2017
14.10.2017
Monika
Czy ta uczelnia prowadzi też rekrutacją zimowa? Nigdzie nie umiem znaleźć informacji.
Marian_Tętno
Ja polecam studia z Jogi.
11.10.2017
11.10.2017
Leya
Ktoś coś może powiedzieć o podyplomowej Jodze na tej uczelni? Skończył ktoś? jak wygląda obrona z tego :D ?
Marino93
Studiuję od kilku dni i muszę przyznać, że to mała i sympatyczna uczelnia.
10.10.2017
10.10.2017
Donald Tusk
Jakie jest zainteresowanie Erasmusem na tej uczelni? Jest szansa na wyjazd?
Jaok01
Uczy 2-ch Romaniuków :)
06.10.2017
05.10.2017
U-boot41
Wie ktoś czy wśród wykładowców na projektowaniu gier jest profesor Romaniuk?
Karol
Ja polecam ten kierunek. Jestem studentem na drugim roku i jestem pewien, że nie pożałujecie. Świetni wykładowcy i co najmniej bardzo dobry sprzęt. Teraz tylko trochę inaczej nazywają się te specjalności ale myślę że jakość się nie zmieniła ELO!
04.10.2017
04.10.2017
Sabina
Marcel. Po pierwszych 2 dniach zajęć na prawdę trudno powiedzieć wiele. Na razie wykład inauguracyjny bardzo ciekawy. Uczelnia wydaje się max spoko. A jak będzie to się okaże :) Myślę se śmiało możesz do nas dołączyć
marcel
Jak po pierwszym zjedzie z gier? Warto się dopisać?
04.10.2017
04.10.2017
Kamila
Naturoterapia to ostatnimi czasy tak modna kwestia, że otwiera się coraz więcej wszelakiego rodzaju kursów. Ja zapisałam się własnie na tą specjalność bo zainteresowali mnie wykładowcy (bujda, że nie są to znani ludzi w branży - Profesor Stojko np?, Baron, Krupka?). jak Pani ich nie zna to współczuję. Sądzę, że poniższy komentarz to albo dzieło Big Pharmy albo konkurencji tej uczelni. Sama jestem teraz torpedowana na facebooku etc. propozycją przejścia na inne uczelnie/kursy etc. Stąd obawiam się, że to niestety celowe działanie osób trzecich, których ten kierunek studiów uwiera z jakiegoś dziwnego powodu.
Maja
Totalnie nieprofesjonalne podejście. Plan ogłaszany w ostatnim momencie, po czym ponownie zmieniany. Dla osób dojeżdżających i rezerwujących hotele to prawdziwy dramat. Szczerze odradzam. Kierunek Naturoterapia powstał najprawdopodobniej bez pozwoleń, bo przecież nie ma regulacji dotyczących takiego zawodu, więc szkoła żadnych uprawnień nie daje. Na pierwszym zjeździe organizacyjnym powiedziano nam,że będziemy mieć uprawnienia jak personel medyczny średniego szczebla. To totalna bzdura. Nie dajcie się nabrać na to. Czekam z niecierpliwością na wyniki Komisji Akredytacyjnej, bo przecież tytuł licencjata mają nadawać po tym kontrowersyjnym programie innych studiów w niczym nie przypominających. Ani katedr, ani badań w tym zakresie uczelnia nie prowadzi. Wszyscy wykładowcy są z doskoku. To jakiś żart a nie poważne studia.
03.10.2017
25.09.2017
Budyn
Do 30 września, ale nie wiem czy dalej przyjmują. Jak ja się zapisywałam to były ostatnie miejsca a było to z 2 tygodnie temu xD
mateusz
Do kiedy u nich rekrutacja?
22.09.2017
18.09.2017
Marcin_Krawiec
Są :) Np. winda dla niepełnosprawnych w budynku A :)
Anikka
Czy szkoła ma jakieś udogodnienia dla niepełnosprawnych? Chciałabym zapisać się na Naturoterapię, ale jeżdżę na wózku.
13.09.2017
07.09.2017
Szukam_krawcowej
Jakie opinie o Projektowaniu gier? Polecacie? Waham się pomiędzy dwiema uczelniami.
Koper
Normalna praca licencjacka jak na każdej uczelni :D Dużo pisania :D
05.09.2017
30.08.2017
Fanklub Jerzego Zięby "Ziębiaczki z naszej paczki"
Ktoś wie jak wygląda praca licencjacka z Naturoterapii? Tak jak każda praca licencjacka?
Jeniffer Lopez
Ja w tym roku. Koleżanka studiowała tam (wcześniej ta specjalność się inaczej nazywała) i bardzo chwaliła. Mówi, żeby uważac tylko na profesora Klasika bo bardzo bardzo wymagający jest.
29.08.2017
25.08.2017
Magda
Ktoś na rachunkowość? jakieś opinie?
Lewus
Kilka lat temu (które minęły jak tydzień...) zdecydowałem że wybiorę Godulę jako miejsce moich studiów i nie zawiodłem się. Nauczyłem się bardzo dużo, czuję że jestem dobrze przygotowany do kariery zawodowej. Dziękuję GWSP.
22.08.2017
16.08.2017
Sęp
Chętnie poznam kolegów i koleżanki z kierunku Gry i Grafika interaktywna w tegorocznym naborze :D Może piwko jakie?
Konior
Polecam bo fajna ta szkola :)
31.07.2017
31.07.2017
Kamilka
Piotrze. Ja mogę ogólnie o Modern Business. W sumie nie wybrałam tej specjalności XD
Piotr
Marta, dziękuję za odpowiedź:) Czy jest może tutaj ktoś jeszcze, kto mógłby wyrazić swoją opinię na temat kierunku Biznes elektroniczny i media społecznościowe?
23.07.2017
17.07.2017
Marta
Ja nie studiowałam na kierunku Biznes elektroniczny i media społecznościowe ale studiowała moja kuzynka. Mówi, że zajęcia są w większości praktyczne.
Piotr
Cześć. Czy ktoś z Was studiował na kierunku Biznes elektroniczny i media społecznościowe? Chcę się zapisać na ten kierunek i potrzebuję merytorycznych opinii. Czy prezentowane na zajęciach narzędzia są praktyczne? Chodzi mi o realną możliwość zastosowania ich w pracy zawodowej:) Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi!
16.07.2017
05.07.2017
ja
z perspektywy absolwenta - szkoda że tak szybko minęły trzy lata - praktyczna wiedza, wspaniali ludzie w grupie, przyjazna, kameralna atmosfera, dobra organizacja studiów i rozsądne ceny. Polecam szczególnie kierunek Modern Business, ale z tego co wiem to studenci z naturoterpaii i Gigi też sobie chwalą. Może jeszcze pomyślę kiedyś o podyplomówce w GWSP, na razie czas na zasłużone wakacje ;-)
McFly
Widzę sporo osób na projektowanie gier, również jestem zainteresowany tym kierunkiem, mam nadzieje, że się jutro nie okaże, że brak miejsc xD
02.07.2017
02.07.2017
Adamoxl
Ktoś coś o tym Projektowaniu gier? W planach nauka czy tak jak na innych uczelniach granie w CS z wykładowcą xD?
Magda G
Profesor Klasik z Gospodarki Kreatywnej najlepszy :)
30.06.2017
28.06.2017
Tosia
Takze musze polecic. Siostra studiuje tam Psychologie menedzerska i tak sie zafiksowala na punkcie tej uczelni ze w domu gada tylko o tym xD
Ferka
Koleżanka studiuje tam na 2 roku i chwali bardzo. Studiuje coś z grafiką komputerową . Chyba warto
27.06.2017
26.06.2017
Marek z Wełnowca
Ja idę :) Odezwij się na skype marek22wnc :)
Magdalena
Wybiera się ktoś w tym roku na Projektowanie gier? Chętnie poznam swoich przyszłych kolegów z grupy :D
25.06.2017
23.06.2017
Kasik
Polecam wszystkim którzy szukają ciekawych kierunków praktycznych. Ja robię już kolejny kierunek z Modern Business. Fajne jest to, że uczą tam praktycy z branży.
Hania
Zapisałam się na Projektowanie gier. Czy są tutaj ludzie, którzy to studiują i chcieliby podzielić się wiedzą?
13.06.2017
11.06.2017
Ania
Świetny kierunek to Modern Business w specjalności psychologia menedżerska :) polecam z czystym sumieniem
Filutekxd
Super wykładowcy na kierunku Gigi. Polecam bałdzo!
09.06.2017
30.05.2017
Kossa
Polecam
Stanisław
Nie takie złe te baki z dziekanatu. Na poprzedniej uczelni miałem gorzej... :)
22.05.2017
19.05.2017
kogora
Ten dziekanat to jakiś fenomen, nie ważne jaka szkoła z dziekanatem zawsze są problemy xd
Ptaczy
Babki z dziekanatu to dramat. Pozostałe rzeczy na tej uczelni są spoko :)
18.05.2017
15.05.2017
Magdaleusz
Uczelnia bardzo spoko. Na tle innych wyróżnia się zdecydowanie niskim czesnym. Ja studiuję Modern Business w specjalności Psychologia menedżerska. Bardzo fajny kierunek i super wykładowcy. Mogę polecić z czystym sumieniem xD. Jedyna zauważalna wada tej uczelni to brak punktu ksero w okolicy i paskudnie niemiłe panie w dziekanacie (ale to podobno wszędzie^^).
Marian Bąk
Polecam bardzo. W szczególności mój kierunek tj. Gry i grafika interaktynwa :D
08.05.2017
28.04.2017
Ola
Jestem studentką kierunku Modern Business – Zarządzanie i rachunkowość i jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru. Kierunek bardzo ciekawy, przyjazna atmosfera, dobre kontakty z wykładowcami, którzy mają bardzo dobre podejście do studentów. Ogólnie wielki +! Długo się zastanawiałam nad wyborem studiów, ostatecznie poszłam tam niezdecydowana w 100%, ale nie żałuję!!
iksdecki
Gorąco polecam. Na prawdę fajna kadra. Ja studiuję na kierunku związanym z projektowaniem gier komputewrowych. Kadra z ASP i sami spece z branży B-). Irytują tylko babki z dziekanatu... Straszne chamidła...
18.04.2017
03.04.2017
Karolina
Studiuję na kierunku Gry i grafika interaktywna. Bardzo fajny kierunek i fajni wykładowcy. Polecam każdemu, kto chce nauczyć się tworzyć gierki i nie jest programistą :D
Kamil
Polecam.
01.04.2017
01.04.2017
Mareg
To bardzo mała uczelnia (mają dwa budynki) ale... Jest to ogromny plus. Budynki są świetnie wyposażone, wykładowcy mili i chętni do pomocy. Mają też super kierunki (ja studiuję.Psychologię menedżerska). Polecam 10/10.
MB
Również polecam modern business, rewelacyjny i nowoczesny kierunek, jestem bardzo zadowolona, dużo praktycznych zajęć z miłymi wykładowcami. Nie chciałam iść na zwykłe zarządzanie czy marketing, całe szczęście trafiłam tutaj, polecam każdemu.
21.02.2017
22.01.2017
kacha
hahahaha oby ten portal nie zmienił się w serwis randkowy :D
Koza
Polecam Modern Business i zajęcia z p. Czempasem. Mega typ!
20.01.2017
02.12.2016
GiGi
Polecam zajęcia na GiGi z p. Natalią Romaniuk. Śliczna dziewczyna i aż miło jej się słucha. Natalio kocham Cię ale nie wiem jak Ci to powiedzieć! Zakochany student!
Kermit
Haha... Hejterzy z innych uczelni mnie rozbrajają :P "Kowalek" widzę ilu uczelniom wrzuciłeś ten komentarz :) Oszukiwać trzeba umieć... :)
01.12.2016
16.11.2016
do kowalka
a ile uczelni znasz? oczywiście mam na myśli na ilu faktycznie studiowałaś?
Lity_89
Można się jeszcze dopisać? :)
03.11.2016
02.11.2016
Mateusz
Polecam GWSP szczególnie za atmosferę i podejście do studenta. Wykładowcy bardzo ok. za wyjątkiem profesora Klasika. Bardzo wymagający belfer :D
Magdalena
Poszukuję drugiej osoby, która skorzysta wraz ze mną z promocji "Poleć studia znajomemu". Mamy wtedy 10% zniżki :) Ktoś?
19.10.2016
17.10.2016
Kazia
Przyjmują. Sama zapisałam się na MB :D
Kasia
Ktoś wie czy jeszcze przyjmują na studia? interesuje mnie ten Modern Business. Wiele dobrego słyszałam o wykładowcach i uczelni. Nie mogę się niestety dodzwonić bo cały czas linia jest zajęta. Wie ktoś może czy można się dopisać jeszcze i ew. słyszał coś o tym kierunku :D ?1
14.10.2016
14.10.2016
Matheo101
Polecam zajęcia dr. Stojko! Najlepsza uczenia ever!
Hania
Polecam kierunek gry i grafika interaktywna. Zajęcia z Panią Romaniuk to czysta przyjemność i ogromne poszerzenie horyzontów!
13.10.2016
11.10.2016
Karina85
Rozpoczęłam właśnie naukę na kierunku Terapia artystyczna - Naturoterapia. Pierwsze zajęcia to szok. Mała, można by powiedzieć kameralna uczelnia a nauczyciela są świetni. Polecam bardzo. Mam nadzieję, że kolejne zajęcia będą równie dobre i ciekawe :)
Tadeusz
Polecam naukę na kierunku Modern Business w specjalności Psychologia Menedżerska. Kierunek bardzo ciekawy, studia luźne i przyjemne. Wykładowcy bardzo mili i nie ma żadnego problemu by się z nimi dogadać :) Oczywiście są to studia zaoczne więc mamy sporo pracy w domu, ale... Jak ktoś to lubi to jest to czystą przyjemnością. Co do samej uczelni to jest to mała szkoła ale bardzo przyjazna studentowi. Nawet Pani Ania z dziekanatu nie wpisuje się w ogólną koncepcję pani z dziekanatu :)
10.10.2016
07.10.2016
Kamila
Jeśli o mnie chodzi to GWSP ma swoje plusy i minusy. Wielki plus to to, że ma ciekawe kierunki, świetnych wykładowców i nowoczesny budynek. Generalnie wszystko tu można załatwić i nawet panie z dziekanatu są tutaj miłe. Problemem jest tylko to, że nie ma tutaj studiów 2 stopnia i po skończonej nauce na licencjacie trzeba iśc gdzieś indziej. Ja tak zrobiłam i poszłam do UE. Tam wykładowcy bardzo cenią sobie poziom GWSP i od razu kilka przedmiotów zaliczają z automatu. Polecam :)
agusilla
Witam. Kończyłam Gwsp w Chorzowie w roku 2010r. Pamiętam, jak nas wszyscy wykładowcy nakłaniali, żeby iść wówczas jeszcze na Akademię Ekonomiczną w Katowicach na magostra. Dziś powiem, że była to ogromna strata czasu. Mało tego wielu pracodawców obecnie z dyplomen Gwsp nie chce mnie zatrudnić. Jest to tylko dodatkowy problem przy zatrudnianiu. Także, żeśli nie chcecie być bezrobotni i dodatkowo pozbawić się kasy to odradzam z całego serca.
02.08.2016
23.07.2016
diabolica
Witam :) Czy ktoś studiował lub studiuje na kierunku arteterapia? Chciałam się dowiedzieć jaka jest Wasza opinia.
Bbm_t
Czy studiuje/studiował ktoś zarządzanie kultura i rozrywka? Bardzo zależy mi na opini.
17.07.2016
16.07.2016
student MBiR PM
nowoczesny marketing, reklama itp to specjalności na zarządzaniu i rachunkowości. pierwszy rok to ogólna teoria-wszystkiego po trochę. na wybranej specjalności jest już lepiej :) ogólnie jest ok.
student gigi
jestem w trakcie studiow GiGi, moja ocena jest taka, że zawsze mozna nauczyc sie wiecej, ale taki urok zaoczynych ze czeka nas dużo pracy w domu, jak ktoś ma czas to to wykorzysta. Polecam kierunek dla pasjonatow, tych ktorzy liczą się z duzą pracą własna i szlifowaniem wiedzy. Kadra jak na kazdej uczelni rożna, jedni lepsi, drudzy gorsi, zajęcia praktyczne są spoko, teoria-wiadomo... Atmosfera bardzo fajna, mala uczelnia, każdy pomaga, nie ma problemu z kontaktem z dziekanatem czy rektoratem. Generalnie oceniam uczelnie pozytywnie :)
06.07.2016
27.06.2016
studentka
Generalnie grafiki nie polecam - strata czasu i kasy. A na innych kierunkach nie wiem jak jest.
pytanie
Czy: Nowoczesny marketing - reklama, sprzedaż, PR - to jest kierunek studiów? czy to jest specjalność? czy to dobry pomysł na studia? czy lepszy jest taki ogólny marketing, czy raczej wybrać oś bardziej specjalistyczejgo? NIe ukrywam, że projektowanie graficzne też mnei interesuje, nie wiem, co ,epsze pod kątem pracy na przyszłośc?
04.06.2016
03.06.2016
Absolwentka 2016
W tym roku kończą GWSP. W końcu! Uważam, że uczelnia na której spędziłam trzy lata, nie nauczyła nas praktycznie niczego. Większość przedmiotów nie miała kompletnie nic wspólnego z KIERUNKIEM GRY I GRAFIKA INTERAKTYWNA. Zero jakiejkolwiek wiedzy. Jedyne o co tam chodzi to o wyzysk kasy. Przez te trzy lata wydałam niemiłosierną kwotę pieniężną. Za dopuszczenie do obrony najpierw trzeba było zapłacić 250 zł a potem nagle 350 zł. Nie wspominając o tym, że żeby dopuścili Cie do obrony musisz zapłacić TRZY RATY z rzędu czesne. Czyli nagle 1050zł. Gdybym cofnęła czas to w życiu bym tam nie poszła. Uważam, że gdy płacisz kupę kasy za naukę, to chociaż COŚ dostajesz w zamian. Jednak oczekujesz czegoś więcej. Niestety po trzech zmarnowanych latach czasu nie cofnę. Ostrzegam wszystkich którzy myślą o kierunku GRY I GRAFIKA. Jest on totalnie nieprzygotowany nie mówiąc o kadrze nauczycielskiej, która przychodzi na praktycznie każde zajęcia nieprzygotowana. Wielkie rozczarowanie...
damnnn
mój znajomy studiował tam rachunkowość, teraz nie mam już z nim kontaktu ale wiem, ze był bardzo zadowolony po pierwszym roku
03.05.2016
01.04.2016
Ad4
Jestem zainteresowany na GWSP rachunkowoscia dlatego prosiłbym o jakieś opinie czy warto iść tam na ten kierunek, czy inni po skończeniu studiów na GWSP (rachunkowość) są zadowoleni?
ja
Studiuję na 4-tym semestrze naturoterapii w tej szkole i polecam wszystkim zainteresowanym
01.03.2016
18.02.2016
markus
Rozpocząłem w tym roku studia na kierunku gry i grafika. Uważam, że jest to wymarzony kierunek dla mnie, po którym bez problemu znajdę pracę. Z tego co mi wiadomo, niewiele szkół może się pochwalić takim kierunkiem przez co perspektywy pracy są satysfakcjonujące, tak samo jak i zarobki. Polecam każdemu maniakowi gier aby mógł pracować i bawić się jednocześnie :P
M
Kierunki to Modern Business - Zarządzanie i Rachunkowość, Gry i Grafika oraz Naturoterapia. Szkoła jest ok. Jeżeli nie chce ci się uczyć to nawet w SPZ-cie będziesz narzekał :) Fajna kadra wykładowców - fachowców a nie teoretyków. ja kończyłem PM i jestem bardzo zadowolony.
16.09.2015
23.06.2015
logistyka
chce spytać o: Logistyka, dystrybucja i sprzedaż na tej Uczelni, co jest wpisane na dyplomie w sensie kierunku i specjalności? jakim bede specjalistą po ukończeniu i gdzie praca?
specjalności to są
odp.: ja też się zastanawiałam nad sposoben pokazyania informacji, tzn. kierunków i mam wrażenie że oni podają na stronie specjalności, dlatego jest tak dużo informacji, specjalizacji, te długie nazwy, ja szukam info o Modern Biznes
15.06.2015
13.05.2015
grafika
tu jest podany kierunek Grafika? ale na stronie jest to zupełnie inaczej !!! nie ma takiego kierunku jak Grafika !!! Jest GRY i GRAFIKA interaktywna !!! możecie napisać czego się spodziewać??? projektowanie do druku? grafike komputerowa? są jakieś specjalizacje? jak jest?
fff
ja skończyłam studia podyplomowe na kierunku neturoterapia, tylko na innej uczelni, polecam, ukończenie tego kierunku to nie strata pieniędzy i czasu tylko konkretna wiedza, która bardzo pomogła mi w zdobyciu pracy
10.03.2015
11.01.2015
dario
naturoterapia to kierunek studiów podyplomowych, podobno nowość w tej uczelni, więc pewnie nie mają jeszcze absolwentów aby mogli się wypowiedzieć czy warto...
komi
co to jest ta naturoterapia? to jest kierunek studiów czy specjalność? kto na to chodzi?
18.10.2014
08.08.2014
partick
studiowałem zarzadzanie firma i zasobami ludzkimi-studia ok, na pochwale zasluguje kadra i pracownicy, o niebo milsi od tych na UE, gdzie studenta traktuja jak zlo konieczne, szkoda ze gwsp nie zainwestowalo w magistra....na pewno kazdy by zostal
marta
lolo: mój kolega studiuje ten kierunek i jest z niego zadowolony, ma dużo zajęć praktycznych i nauczył się już wielu ciekawych i przydatnych rzeczy
21.07.2014
14.05.2014
diana
Studiowałam w GWSP już dawno temu, gorąco polecam! Świetna kadra, miła atmosfera, zajęcia w 1 miejscu. Pamiętam, że studiowało się bardzo przyjemnie!
lolo
interesuje mnie kierunek Gry i Grafika Interaktywna, czy ktoś się wybiera, albo zna osobę która tam studiuje?
10.05.2014
01.04.2014
niki
MC jaki kierunek studiujesz?
MC
Szkoła jest OK. Stałe czesne jest dobrym rozwiązaniem płace 259 do końca nauki, zatem jeżeli ktoś nie patrzy to potem rośnie. Wykładowcy w 99% z UE w Katowicach, pozom wysoki, ale jeżeli ktoś chce to da rade. Zjazdy co 2 tygodnie. Polecam !!!
13.02.2014
09.01.2014
arteterapia
czy ktoś chodzi do gwsp na arteterapię? bylabym chętna, ale chce zasiegnąć opinii aktualnych studentów. napiszcie prosze jakie sa zajecia, czy jest duzo praktyki, jacy wykladowcy?
fan
Studiowałem 3 lata na GWSP potem na AE, traktowanie studenta w GWSP, podejście i atmosfera o niebo lepsza. Szkoda że nie mieli magisterki bo na pewno bym został.
16.12.2013
02.12.2013
tomek
a co studiowałeś? może to nie wina szkoły lecz złego wyboru kierunku ??
kasjopea
Zakończyłam naukę 4 lata temu -żadnej pracy i perspektyw. Szkoda czasu.
05.11.2013
26.10.2013
Arteterapia
Rozważam studia z arteterapii, czy ktoś ma jakieś informacje w tym temacie?
arteterapia
skonczylam studia z pedagogiki i ost. ogladalam w necie propozycje jakis ciekawych podyplomowek m.in z arteterapii, czy ktos cos wie o tym kierunku? czy ktos konczyl arteterapie podyplomowa?
20.08.2013
15.07.2013
grafik
GiGi brzmi fajnie, przedmioty fajne, dzwonilem pytac o kade i faktycznie ludzie z ASP, ale tez pracujacy na codzien w grafice. Propozycja rozsadna za stosunkowo nieduze pieniadze, w centralnej polsce taka propozycja za ok 800/1000 zl mc wiec oznica jest mega!
grafik
znajomy studiuje GiGi, jest zadowolony, kadra fajna, przedmioty fajne, szkola nie ma jeszcze wszystkich programow do projektowania, ale ponoc korzystaja z ASP, wiec nie sa stratni. Sam zastanawialem sie czy nie zapisac sie na studia, moze to jeszcze kiedys nastapi....
14.06.2013
11.06.2013
Longoria
Podobno na ASP jest się ciężko dostać jeśli ktoś cię wcześniej nie przygotował :\..a na GiGi wykładają ludzie z ASP ..hm może jest to jakaś alternatywa..sama nie wiem. Nazwa jest git ciekawe czy reszta też?
GiGi
a mnie interesuje GiGi, moze ktos cos napisac?
08.06.2013
28.05.2013
ZochA
A JA MAM KOLEŻANKĘ, KTÓRA CHODZI TAM NA KURS Z GRAFIKI I PO NIM POSTANOWIŁA ZAPISAĆ SIĘ NA STUDIA Z GRAFIKI.
Terapie Żywieniowe
Ja tez się zainteresowałam tym kierunkiem z Terapiami Żywieniowych, dzwoniłam tam i kierunek się nazywa Terapeutyka Artystyczna i Naturalna a tam są 2 spec: Arteterapia i Nowoczesne Terapie Żywieniowe. Kierunek planują otworzyć w październiku, ale może to tez być później, bo czekają na opinię z ministerstwa. Brzmi bardzo fajnie, jest to coś innego niż dietetyka, będę to monitorować.
27.05.2013
20.05.2013
???
te nowoczesne i tradycyjne terapie żywieniowe to jest kierunek studiów???? jak wam sie otwiera zakladka studia licencjackie, to po lewej sa nazwy kierunków?
michałek
Grafika Interaktywna nowym kierunkiem GWSP?? ciekawe co to jest, ale brzmi bardzo kusząco, studiował ktoś taki kierunek na innej uczelni??
07.03.2013
06.02.2013
Dipsy
jak na Chorzów to jest świetna szkoła. poziom jest wysoki, nauki sporo ale ma się poczucie, że uczy się rzeczy przydatnych i ciekawych, przynajmniej dla mnie. dlatego wszystkim, których interesuje przedsiębiorczość, zarządzanie itp, serdecznie polecam!
sceptyk
mam nadzieję, że Twoje marzenie się spełni i za kilka lat potwierdzisz słowa które niedawno napisałaś;) bo z doświadczenia i opowieści wiem, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...
20.11.2012
30.08.2012
przedsiębiorczo
Przedsiębiorczość to jest siła! Jak nam się rozpoczął ten przedmiot w liceum, od razu go polubiłam, bo dotyczy interesujących mnie dziedzin życia, poza tym w charakterystyce osoby przedsiębiorczej dostrzegłam kogoś kim chcę być. dlatego gdy zobaczyłam że w Chorzowie jest górnośląska wyższa szkoła PRZEDSIĘBIORCZOŚCI nie mogłam sobie odpuścić i złożyłam tu papiery, a przez następne lata mam nadzieję być zadowoloną studentką na tej uczelni ;)
turnau
Bardzo pozytywny obraz GWSP rysujecie. TO dobrze, bo nie byłem pewien czy naprawdę powinienem rozpocząć studia. Wątpliwości i tak nie wyzbędę się póki na własnej skórze nie przekonam się jak wyglądają studia w GWSP i dowiem się czy nie wyrzucam pieniędzy w błoto, póki co wasze opinie muszą mi wystarczyć.
23.08.2012
11.08.2012
czasowstrzymywacz
Bardzo pomocne są te opinie poniżej, chyba wszystko czego potrzebowałem znalazłem. Parking jest, zajęcia odbywają się co dwa tygodnie, w jednym budynku, nie jest za drogo, a poziom dobry. Z tego wszystkiego chyba wybiorę się na studia do GWSP.
joy
Jak na szkołę wyższą to nie jest taka droga, ale na szczęście w miarę niska cena nie idzie w parze z niskim poziomem, czego obawiałem się trochę zaczynając studia. Ogólnie zaskoczyło mnie to jak bardzo lubię zajęcia. Wiadomo że muszę na nie chodzić, bo jak się już płaci za edukację, to nie wypada jej olewać, ale co ciekawe - ja CHCĘ na nie chodzić, a w liceum to wiele razy zdarzało mi się uciekać z zajęć. Cóż, albo dorastam, albo po prostu zajęcia są ciekawe!
08.08.2012
03.08.2012
adammmis
No niestety jeśli chce się uczyć to trzeba płacić, ale i tak jest tanio ja czesne place 220 zlotych wiec nie jest zle:)
better
dobrze że mamy taką dobrą szkołę wyższą w samym chorzowie, bo nie za bardzo mogłem pozwolić sobie na studia poza miastem. trenuję piłkę nożną, ale uczyć też się chciałem, bo kariera piłkarza wieczna nie jest. wybrałem gwsp i sądzę że w tych warunkach lepiej nie mogłem trafić!
31.07.2012
29.07.2012
słowik
Studiowałam )))NAzwa SW(((( ale zrezygnowałam, bo nie było mnie stać. Trochę żałuję, że musiałam tak postąpić, no ale nie było nic co moglam zrobić żeby temu zapobiec. teraz trochę popracowałam, odłożyłam pieniądze na naukę i ponownie zamierzam podjąć studia. jednak lepiej jest mieć papierek ukonczenia studiów niż go nie mieć!
$
szkoda ze to szkola wyzsza, czyli platna. tyle dobrych opinii, ale mojego portfela to ni wypelni. podoba mi sie bardzo nowy kierunek - gry i grafika internetowa. no nie wiem, moze poszukam pracy i spróbuje tu studiować?
29.07.2012
11.07.2012
Basia
Damian,ale wybrałeś rozbieżność zarządzanie albo rachunkowość. Zapytaj o pomoc w Biurze Rekrutacji Ja wybierałam ostatecznie kierunek dopiero po pierwszym roku więc myśle ze nadal tak jest.. Jest to dobra rzecz rok masz na przemyślenie decyji. A po maturze żadko się wie co chciałoby się studiować.
do damian
to duża różnica czy zarządzanie czy finanse? kieruj się tym jaka specjalność Cię interesuje...
11.07.2012
10.07.2012
damian
proszę o pomoc, chciałbym sie dowiedzieć czegoś od studentów zarządzania oraz finansów i rachunkowości w tej szkole, zarejestrowałem sie tutaj podczas rekrutacji i mam coraz większe wątpliwości.. jeśli sie dostanę na obydwa kierunki, który wybrać??
Magda
W ostatnim czasie posprawdzałam Uczelnię, odwiedzajac je również. Muszę Wam powiedzieć, że wiekszosć Uczelni ma wszystko podobne jedyna zasadnicza różnica to cena czesnego. Długo myslałam która uczelnia bedzie odpowiednia i zdecydowałam sie zarejstrować elektronicznie do GÓrnosląskiej Wyzszej Szkoły Przedsiebiorczości w Chorzowie.Dzis byłam w Uczelni aby złożyć dokumenty i to beż swiadectwa dojrzałosci. A swiadectwo mam donieść do połowy lipca. Mam nadzieję, że bedzie fajnie studiowac w tej Uczelni chodz wacham się jeszcze. Jednak zdecydowanie skusiła mnie cena czesnego i to jak Pani określiła w Biurze Rekrutacji stała do końca studiów po 220 złotych.
25.06.2012
21.06.2012
Stanisław
Byłem studentem tej Uczelni kiedy ona dopiero zaczynała działać czyli dobre 10 lat temu . Wtedy wyglądało to zupełnie innaczej jeśli chodzi o czesne, budynek, bufet. Dziś z perspektywy czasu widzę jak uczelnia sie rozwija. Mój syn tam obecnie studiuje i wiem że uczelnia od pewnego czasu wprowadziła stałe czesne. Bufet też zostal zmieniony, a wygląd w środku Uczelni jest zdecydowanie lepszy niż za czasów mojego studiowania. Uczelnai widze, też że wychodzi na pzreciw trendom i dodaje ciagle nowe kierunki. Jeśli chodzi o parking i miejsca parkingowe to jest to zdecydowanie ważny atrybut przy wyborze uczelni jeśli ktoś jest zmotoryzowany. JNatomiast jeśli ktoś do uczelni dociera komunikacja miejską to parking i miejsca dla niego się nie liczą. Jednak uczelnia ma dogodną komunikację.Syn obecnie dociera bezpośrednio pod uczelnie autobusem 870 prosto z centrum Gliwic który staje koło Uczelni. Szkoda , jednak że nie mają tam mgr. Ja studiowałem potem na AE maja podpisane porozumienie, a na tamtej Uczelni jest zupełnie innaczej.
co do gwsp
Ja z koleżanką zapisałam się w zeszłym roku do GWSP i mam stałe czesne, nic mi nie "rośnie" (może to zależy od tego kiedy się zapiszesz i na co). Teraz widzę na stronie, że promowane jest stałe czesne, wiec pewnie taki wariant teraz obowiązuje. Co do bufetu to faktycznie jest kiepski...mogliby coś z tym zrobić, ale niedaleko jest pizzeria więc w trakcie okienka można wyskoczyć. Nikt nie umrze z głodu:) Z innych uwag to uczelnia jest kameralna, nie ma zatem nieskończonych kolejek do dziekanatu czy do biblioteki, łatwiejszy jest kontakt z kadrą. Co jeszcze wydaje mi się ważne zawsze jest gdzie zaparkować (co oszczędza czas) i jest bardzo czysto. Szkoda tylko że nie mają mgr...ale może do 2 lat otworzą:)
20.06.2012
20.06.2012
ania
każdy kto wybiera się na GWSP powinien sie nad tym poważnie zastanowić. opinia Majki troszkę za "słodka". Zajęcia są cześciej niż raz na 2 tygodnie (nieraz się zdarzyło 5 zjazdów pod rząd przed Świętami Bożego Narodzenia), czesne wzrasta o 10% co semestr, więc nie trudno się domyślić, że na 5 i 6 semestrze cena sięga kwoty 550zł za miesiąc!!! wykładowcy raczej wporządku, problem jest w tym, że szkoła nie przestrzega nowej ustawy dot. zniesienia opłaty za obronę pracy - 350 zł , uczelniany bufet pożal się Boże - woda mineralna i kanapki z kiełkami kończą się o godzinie 12 w sobotę, żadnego ciepłego posiłku a kawa wyłącznie z automatu. Wybierając szkołę nie warto kierować się wielkością parkingu!!!
gwsp
Bardzo zachęca mnie opinia Majki 27, szczególnie w kwestii braku konieczności przemieszczania się między budynkami, dużego parkingu i niskiego czesnego. Nie mogę się już doczekać wyników matur!!! Mieszkam niedaleko Chorzowa i mam nadzieję że nie będzie problemu z dostaniem się do GWSP!
20.06.2012
20.06.2012
Majka 27
Ja zapisałam się do tej Uczelni w ubiegłym roku, bo większosć znajomych mi ją polecało.Dziś wiem , że to dobry wybór. Oczywiscie jak w każdej Uczelni są plusy i minusy. Nie dogodzi sie każdemu, bo każdy ma inne oczekiwania. Jedni chcą by zajecia były tylko 8 godzin i co tydzień, inni by były dłużej ale co 2 tygodnie, by było dużo imprez , mało nauki, itp, ale pamietajmy to szkoła a nie klub:) Zdecydowanie mogę polecić Uczelnię. Zajecia są co 2 tygodnie i co najważniejsze nie trzeba przemieszczać się po innych budynkach na zajecia , tak jak mają to w innych Uczelniach. To zdecydowanie działa na plus GWSP . Wszystko w jednym miejscu. Zgodze się z opinią poniżej , że jest fajny i duży parking gdzie zawsze można znaleść miejsce do parkowania. Kontakt z wykładowcami też nie jest utrudniony wystarczy tylko chcieć. Czesne tak kiedyś znajomi placili dużo wiecej, a teraz jest tanio i co najważniejsze miesiecznie się płaci. Nie każdy ma od razu kase by wyłożyć za całe studia. No i czesne jest stałe do końca studiów to jest super sprawa bo wiem ile zapłace za wszystkie semestry. Poprawki też się nie płaci. Przyjdzcie do uczelni i zobaczcie jak wyglada w środku .............
ja
Znajomy kiedyś studiował w GWSP i bardzo sobie to chwalił. Zarówno kadrę, poziom nauczania, warunki studiowania itp. Oczywiście w takcie studiów zawsze można było na cos też narzekać: że czesne wzrastało, że trzeba się było czasem uczyć ;-), że mogłoby być więcej imprez, że internet bezprzewodowy nie wszędzie jest bardzo mocny itp. Spotkałem go po jakimś czasie jak poszedł na magisterske na Akademię Ekonomiczną do Katowic. Okazało się że dopiero wtedy po skonczeniu GWSP jeszcze bardziej ją na prawdę docenił min za warunki studiowania, za kameralną atmosferę, a także za opłaty!!!. Na AE czuł sie jak trybik w machinie do dojenia pieniędzy, a o zaparkowaniu w weekend przy uczelni nie ma nawet co pomarzyć. Teraz jeszcze czytam że czesne jest już stałe i do tego ciekawe kierunki. Nic, tylko studiować w GWSP.
20.06.2012
19.06.2012
GWSP
Uczelnia wprowadzila stałe czesne na 10 lub 12 rat do końca studiów i jest to zagwarantowane w regulaminie oraz w umowie.
bassssia
Widzialam ze jest stale czesne..reklamuja to na stronie ze sie nie zmienia przez wszystkie lata, dzwonilam tam tez i pani potwierdzila ze jest stale na 10 lub 12 rat.
17.06.2012
15.06.2012
tus
a ja niestety szkoly nie polece. studiuje na GWSP i polecam wybranie innej uczelni. Czesne jest takie niskie tylko na pierwszym semestrze, pod koniec studiów placi sie juz ponad raz wiecej. Faktem jest, ze w dziekanacie nie ma problemow, zeby sobie zalatwic swoje sprawy, ale kontakt z wykladajacymi jest bardzo ograniczony, zwlaszcza dla studentow zaocznych. Szkoda urlopu n jezdzenie i zalatwianie spraw w ciagu tygodnia!
studentka
Polecam, szkoła b.fajna, przyjazna, nie ma problemu z załatwieniem spraw itp. Znajomi, którzy studiowali w molochach typu WSB narzekali na dziekanat, organizację i plan, tu nie ma tego problemu. Wiadomo uczyć się trzeba, ale to chyba tylko dobrze, że nie dostaje się wpisu za nic. Polecam:)
14.06.2012
06.06.2012
Sebek
Hmm kierunek interesujący:) Czesne na tym kierunku również. warte zastanowienia się.Znalazłem jeszcze jednej fajny Event Menagement- Animacja Kultury,Rekreacji i Turystyki Lotniczej........ Nic tylko się logować i skladać dokumenty, można już bez swiadectwa dojrzałości. :)Czy ktoś się wybiera na tą Uczelnię????
Absolwentka
Dziś już jestem absolwentką tej Uczelni. Spoko uczelnia i fajne specjalności na kierunkach.Fajnie bo ostatecznie kierunek i specjalność wybiera się po pierwszym roku wiec jest czas by się zastanowić.Czesne też tanie i płaci się miesięcznie .
06.06.2012
04.06.2012
gry i grafika interaktywna
co o tym myslicie??? bo jelsi to jest nowy kierunek, napisali ze w przygotowaniu, to troche sie boje, ze w sierpniu sie okaze, ze nie otworza, sam kierunke jak dla mnie bomba, jedynie na politechnice koszalinskiej znalazlem tak specjalmosc, ktos we cos wiecej???
karina
No coż kierunek finanse i rachunkowość do jakiś super ciekawych nie należy ale to jak wszystkie tego typu kierunku czyli ekonomia, politologia, miedzynarodowe stosunki. Jednak nie wiem czy w tych czasach warto iść na studia na ciekawy kierunek na 5 lat a potem resztę życia pracować w nudnej pracy czy zrobić na odwrót. Poza tym ciężko jest też stwierdzić czy po tym kierunku czy w sumie kazdnym innym znajdzie się pracę. Jeśli rozwarzasz otwarcie biura rachunkowego sądzę że po jakiejkolwiek specjalności mozesz to zrobić, ale jeśli już mam coś doradzać to raczej rachunkowość w małej firmie.
17.04.2012
05.04.2012
finanse i rachunkowość
matka wysyla mnie na finanse i rachunkowosc, argumentuje, ze skoro jestem dobra z matmy, to warto to wykorzystac i wybrac kierunke, co da mi chleb, ja mam opory, bo takie studia wydaja mi sie nudne, jak flaki z olejem, wiec napiscie mi, jak ktos studiuje w Goduli ten kierunek, czego moge sie spodziewac? jak wygladaja studia? jakie wybieracie specjalnosci, i jaka najlepiej wziac, zeby wlasne biuro rozrachunkowe poprowadzic, dzieki
Racik
Idzzz nie ma co myśleć za dlugo bo potem tylko ma się coraz wiecej watpliwosci;p Najtrafniejsza podobno jest pierwsza decyzja :D
14.12.2011
10.12.2011
luzik
Finanse i rachunkowosc? Polecacie? Jakieś infromacje poproszę na temat tego kierunku no i oczywiście tej szkoły. Nie wiem czy tam iśc czy dać sobie spokój
grzegorz
czy ma sens studiowanie zarzadzania w Goduli? sam kierunek uwazam za lekko przejedzony, jedyne co mnie sklania to specjalnosc zwiazana z logistyka, moze skrobnac slowko ktoś, kto sie u nich uczy?
05.12.2011
  • Coventry University Wrocław
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Gdański
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Uniwersytet Opolski
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Akademia Zamojska
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Politechnika Łódzka
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Politechnika Lubelska
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie