UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (382)
Śląska Wyższa Szkoła Medyczna w Katowicach, ŚWSM Katowice

Wnbdj
Ktoś wie kiedy zaczyna się rekrutacja na kosmetologię 1stopniq na semestr letni ?
08.11.2021
28.09.2021
Magdalena 345
Hej, czy jest już grupa dla osób zaczynających kosmetologie zaocznie 2 stopnia w tym roku?
A.
Wybiera się ktoś na studia podyplomowe z podologii? :)
27.09.2021
27.09.2021
Weronika
Hej, czy można zacząć kosmetologię 1 stopnia od stycznia ?
Alicja
Hej tak powstała grupa " SWSM Dietetyka niestacjonarna 1 st 2021-2024" :)
14.09.2021
14.09.2021
Mony
Witam także dołączam się do pytania poniżej. Pozdrawiam
Angie
cześć! też chciałabym wiedzieć czy powstała grupa na fb dla dietetyki niestacjonarnej I stopnia :)
03.09.2021
31.08.2021
smuga
Studiuję na tej uczelni już zaraz 3 rok kierunek kosmetologia I stopnia.Opłaty idą wzwyż natomiast prawie niczego konkretnego na tej uczelni się nie nauczyłam.Wszystko to co przekazują wykładowcy mogę sama przeczytać w internecie.Prawie zero zajęć praktycznych,zresztą zajęcia praktyczne byle odbębnić.Nie polecam tej uczelni.Nudno,bez polotu ale koszty rosną.Pisaliśmy do dziekana lecz nie zgodzili się na obniżenie opłat w lockdownie, no a teraz jeszcze podnieśli.Smiech na sali, ale się cenią.
Natalia
Hej, jest tu ktoś kto wybiera się na dietetykę niestacjonarnie 1 stopnia? Jak ktoś chciałby się poznać mój mail: natalia491@op.pl
30.08.2021
28.08.2021
tetyka1
Hej jest ktoś kto wybiera się na 1 rok dietetyka stacjonarna ?
Dorota
Czy ktoś może podzielić się opinia na temat studiów podyplomowych Podologia?
28.08.2021
20.08.2021
Kosmetologia II stopnia zaocznie
Hej! :) Na Facebooku powstała grupa dla kosmetologii niestacjonarnej II stopnia. Zapraszam :)
paulaa
Hej ;) studiował ktoś kosmetologię zaocznie na SWSM i chciałby podzielić się opinią na temat uczelni ?
19.08.2021
19.08.2021
Olka
Hej, powstała może jakaś grupa na dietetykę niestacjonarnie I stopnia? :)
Miranda
Do aa / Asia Rozumiem, że masz swoje zdanie na temat uczelni ale nie spamuj ludzi kopiując i wklejając ten sam tekst w kółko. Zrozumieliśmy za pierwszym razem. W SWSM studiuje moja przyjaciółka i bardzo mi polecała tą szkołę dlatego się zapisałam i poszukuję osób, które zaczynają dietetykę dzienną w tym roku? Może utworzymy jakaś grupę na FB?
18.08.2021
17.08.2021
amelia
Część, jestem po licencjacie na tej uczelni i nie wspominam jej za dobrze ;). Wykładowcy jeśli chodzi o zajęcia stacjonarne są w porządku ale online to istna tragedia a jeśli chodzi o pomoc z ich strony, odpisanie na maila to czeka się bardzo długo lub nie odpisują nic. To samo jeśli chodzi o dziekanat, można dzwonić 10 razy dziennie a i tak się nie idzie dodzwonic, jeśli łaskawie odbiorą telefon to i tak nic na to nie poradzą bo one od tego nie są. Podnoszą tylko opłaty co roku a żadnych zmian z ich strony nie ma. Jeśli chodzi o zapłacenie za uczelnię to oni piszą maile od razu a jeśli studenci potrzebują pomocy czy rady to mają to gdzieś. Pozdrawiam
aa
Nie polecam ! Uczelnia jest tragiczna, zero zajęc nawet hybrydowych nie ma, bo tak jest taniej... Każdy czyta online nudne prezentacje, które sobie sama mogę przeczytać w domu. Zero praktyki. Po 2 latach płacenia, utworzyli tylko 1 specjalność i to najgorsza z możliwych. Wszyscy musza teraz chodzić na specjalność dietetyka klinczna i każdy ma to gdzieś, ze studenci zapisali się tylko na te studia z mysla o tym, ze pójdą na dietetykę sportowa, a teraz są przymusowo wpisani na kliniczna, bo tak jest im wygodniej i taniej. Do tego musza robić praktyki w szpitalach i musza się narażać, co jest kolejnym absurdem zwłaszcza teraz...Studenci się nie liczą...liczą się tylko ich pieniądze, a w zamian dostają byle jakość. Poziom wiedzy studentów na 3 roku jest taki sam jak przed studiami 😅 także nie warto tracić pieniędzy, złóżcie gdzie indziej.
17.08.2021
11.08.2021
Iza
Studiowałam na tej uczelni dietetykę, ogólnie wspominam całe studia dobrze, choć niestety same studia to nie wszystko, dietetycy wykładający tam niekoniecznie chcą dzielić się swoją wiedzą praktyczną, jest ogromne parcie na szkolenia dodatkowe, na których oni wykładają i tam zarabiają pieniądze. Wg mnie rynek już się nasycił, dobrych dietetyków jest już dużo, a prawda jest taka, że główne zyski osiągają właśnie ze szkoleń i kształcenia innych, a nie samego poradnictwa. Nie wiem czy warto iść, jeśli czujesz, że to twoje powołanie i pasja, to ok, ale jeśli nie to będzie to strata czasu i pieniędzy.
Kamil
Zaczynam dietetyke zaocznie w tym roku, prosze o kontakt jesli ktos juz studiowal dietetyke na swsm i jest w stanie wspomoc wiedzą ;) a takze nowe osoby. kamilt-1997@wp.pl
05.08.2021
02.08.2021
Niki
Grupa dla osób zaczynających kosmetologię zaocznie, 1 stopień https://www.facebook.com/groups/843929096495707/?ref=share
Domi
Jest jakaś grupa na kosmetologie niestacjonarnie 1 stopień? :)
28.07.2021
25.07.2021
Iwona
Czy ktos wybiera się na kosmetologie II stopnia niestacjonarnie lub jest po i chciałby sie podzielic opinią? :)
Darka
Dietetyka podyplomowe.jakie wrażenia darkaa@o2.pl
22.07.2021
21.07.2021
Martyna
Szczerze polecam SWSM. Jestem po pierwszym roku dietetyki, wiadomo że sytuacja covidowa to ogólnie nie jest łatwy czas na studiowanie ale mysle, że uczelnia dobrze i szybko rozwiązała organizacyjnie zajęcia online i hybrydowe. Wykładowcy są bardzo dobrzy i wyrozumiali.
Alicja
hej czy ktoś wybiera się na dietetykę licencjat niestacjonarnie ? :)
16.06.2021
10.06.2021
Asia
Nie polecam ! Uczelnia jest tragiczna, zero zajęc nawet hybrydowych nie ma, bo tak jest taniej... Każdy czyta online nudne prezentacje, które sobie sama mogę przeczytać w domu. Zero praktyki. Po 2 latach płacenia, utworzyli tylko 1 specjalność i to najgorsza z możliwych. Wszyscy musza teraz chodzić na specjalność dietetyka klinczna i każdy ma to gdzieś, ze studenci zapisali się tylko na te studia z mysla o tym, ze pójdą na dietetykę sportowa, a teraz są przymusowo wpisani na kliniczna, bo tak jest im wygodniej i taniej. Do tego musza robić praktyki w szpitalach i musza się narażać, co jest kolejnym absurdem zwłaszcza teraz...Studenci się nie liczą...liczą się tylko ich pieniądze, a w zamian dostają byle jakość. Poziom wiedzy studentów na 3 roku jest taki sam jak przed studiami 😅 także nie warto tracić pieniędzy, złóżcie gdzie indziej.
Klaudia
Chętnie poznam kogoś kto też wybiera się stacjonarnie na kosmetologię I stopnia :) W razie czego piszcie na ig: klaudi235
01.06.2021
26.05.2021
Bartek
Hej hej! Jeżeli jesteście zainteresowani dietetyką I stopnia w formie stacjonarnej, chcielibyście dowiedzieć się jacy są wykładowcy, czy przedmioty są ciężkie (bądź nie), piszcie! Bartek Korytkowski, znajdziecie mnie na fejsie. Aktualnie kończę I rok i zastanawiam się nad dziekańskim więc być może za rok będę studiował z wami, tak więc i z chęcią poznam kogoś z niższych roczników!
Marta
@Domi, w SWSM przed rozpoczęciem roku organizowane są zajęcia wyrównawcze z chemii i biologii dla chętnych i dla osób, które nie zdawały z tych przedmiotów matury. To bardzo pomaga na początku, bo skupiają się tam na tych najważniejszych aspektach potrzebnych na studiach. Mnie to pomogło ale nie ukrywam w czasie moich studiów na dietetyce było dużo nowych trudnych zagadnień.
18.05.2021
07.05.2021
Domi
Hejka, myślałam nad kosmetologią niestacjonarnie, maturę pisałam jakiś czas temu, z chemii i biologii niestety pamietam niewiele. Myślicie że można dać radę?
Monika
Ja też właśnie kończę naukę w SWSM i oceniam uczelnię dobrze. Wiadomo, plan mógłby być lepszy, dziekanat sprawniejszy a niektóre egzaminy łatwiejsze ale ogólnie to był dobry wybór i nie żałuję bo poznałam tu super osoby :)
05.05.2021
15.04.2021
Amelia
Część, jestem po licencjacie na tej uczelni i nie wspominam jej za dobrze ;). Wykładowcy jeśli chodzi o zajęcia stacjonarne są w porządku ale online to istna tragedia a jeśli chodzi o pomoc z ich strony, odpisanie na maila to czeka się bardzo długo lub nie odpisują nic. To samo jeśli chodzi o dziekanat, można dzwonić 10 razy dziennie a i tak się nie idzie dodzwonic, jeśli łaskawie odbiorą telefon to i tak nic na to nie poradzą bo one od tego nie są. Podnoszą tylko opłaty co roku a żadnych zmian z ich strony nie ma. Jeśli chodzi o zapłacenie za uczelnię to oni piszą maile od razu a jeśli studenci potrzebują pomocy czy rady to mają to gdzieś. Pozdrawiam
Saba
Czesc, zaczynam dietetyke w marcu 1 stopien niestacjonarna, prosze o kontakt jesli ktos juz studiowal dietetyke na swsm i jest w stanie wspomoc wiedzą ;) a takze nowe osoby. Pozdrawiam , bleki_nikita@op.pl
01.03.2021
25.02.2021
Przemo
Cześć :) czy ktoś studiuje bądź studiował podyplomówkę z dietetyki i może powiedzieć jak to wygląda jeśli chodzi o poziom i czy warto ? Pozdrawiam :)
Jo
Tak, Ja myślę o semestrze letnim na kosmetologii
15.02.2021
11.02.2021
Sandra112102
Hej czy jest tutaj może ktoś kto wybiera się od marca na semestr letni na kosmetologię ?
Majka
Cześć, trafiłam przypadkiem na to forum ale chętnie odpowiem: Tak, poziom jest wysoki i jest dużo nauki. Tak spotykamy się na zajęcia praktyczne i z tego co wiem SWSM jest jedną z nielicznych uczelni, która przez cały czas pandemii regularnie realizowała dla studentów zajęcia praktyczne. Zajęcia teoretyczne są online i chwała im za to! Jestem zadowolona z tych studiów, sale są dobrze wyposażone, a wykładowcy bardzo fajni. Organizacja studiów w czasach załatwiania wszystkiego online też się dobrze sprawdza. Rok temu jak się zaczął cały ten wirus to bardzo szybko i sprawnie przeszliśmy na naukę zdalną i osobiście chętnie bym to tak zostawiła. Z czystym sumieniem polecam dietetykę w SWSM.
08.02.2021
07.02.2021
Nina
Hej, szukam opinii o kierunku dietetyka niestacjonarna stopień 1 na SWSM w Katowicach. Czy poziom jest wysoki? Czy uczelnia realizuje zajęcia praktyczne czy jedynie online? Czy jesteście zadowoleni z wyboru? Czy placówka jest dobrze wyposażona? Jak oceniacie organizacje? Czy mogę prosić o podzielenie się waszymi doświadczeniami? Przejrzałam forum ale z tego co widzę, większość komentarzy to w większości pytania a nie odpowiedzi. Jeżeli ktoś byłby chętny do podzielenia się swoją opinia byłabym wdzięczna :) Mój mail: sistarsniania@wp.pl
Magdaa
Hej, Wybieram się w marcu na studia 1 stopnia na kierunku dietetyka , gdyby pojawił się tutaj ktoś z kim będę miała przyjemność studiować daj znać :) m.kozak.kulawik@gmail.com
05.02.2021
21.09.2020
Kolezanka
https://www.facebook.com/groups/366238327756682/?ref=share Zapraszamu grupa kosmetologia I st. Niestacjonarnie
Roksana
Dołączam się do pytania koleżanki poniżej. ;)
16.09.2020
14.09.2020
Paula
Hejka Orientuje się ktoś może czy jest grupa kosmetologia I stopnia niestacjonarnie ? :)
Ana
https://www.facebook.com/groups/924737211328103/?ref=share grupa na Fb Dietetyka Niestacjonarne
08.09.2020
01.09.2020
KOSMETOLOGIA STACJO 2020/2021
https://www.facebook.com/groups/306998993895077 Hejka! Wszystkich studentów kosmetologii w trybie stacjonarnym zapraszamy do grupki:)
Emilka
Hejka! Chętnie poznam osoby idące w tym roku na dietetykę I stopnia w trybie niestacjonarnym ;) Instagram: misieek15
01.09.2020
01.09.2020
Jula
Hejka! Bardzo chętnie poznam osoby wybierające się na kosmetologię 1 stopnia:) Instagram: kosciolekjulia Śmiało!
AG
Hej, czy jest tutaj ktoś kto wybiera się na Kosmetologię II stopnia zaocznie ?:)
31.08.2020
31.08.2020
Weronika
Czy jest na facebooku jakaś grupa dla dietetyki I stopnia niestacjonarnej? :) szukałam, ale niestety nie mogłam znaleźć.
Toja
Orientuje się ktoś jaki jest koszt DIETETYKI STACJONARNEJ I stopnia za 3lata? Dużo zmienia sie cena w kolejnych latach?
29.08.2020
29.08.2020
Paulina
Hejka, stworzyłam grupę na fb dla stacjonarnej Kosmetologii 1 stopnia 2020-2021. https://www.facebook.com/groups/230859471641935 Zapraszam :D
Patrycja
Hej,wybieram się na Kosmetologię I rok niestacjonarnie chętnie poznam kogoś kto również się tam wybiera IG: paatriciaa00
26.08.2020
26.08.2020
Weronika
Paula, ja wybieram się na dietetykę I stopnia niestacjonarnie :)
Ana
Paula,l, na facebooku powstała grupa SWSM Dietetyka 2020/2021 niestacjonarnie.
24.08.2020
15.08.2020
Paula
Wybiera się ktoś na dietetykę I stopnia niestacjonarnie? :)
Dominika
Hej ! Chciałabym zapytać jak wyglądał semestr z zajęciami zdalnymi na dietetyce II stopnia?
14.08.2020
07.08.2020
Szczęśliwie obroniona
Dziękuję uczelni za ostatnie wspólne 3 lata! Polecam SWSM wszystkim osobom, których pasją jest kosmetologia i którym chce się uczyć aby w życiu osiągnąć wymarzony zawód w branży z dobrym merytorycznym przygotowaniem. Kosmetologia na SWSM to przede wszystkim super wykładowczynie, którym z całego serca dziękuję za pasję, którą wkładają w swoją pracę. Sale i organizacja studiów też dobrze przygotowane. To była przyjemność. Absolwentka SWSM
Warka
Cześć, dzielę się swoim doświadczeniem - dietetyka I i II stopnia w SWSM jest na prawdę w porządku. Bardzo dobra kadra i pracownie. Traktują tu dietetyków bardzo poważnie. Miałam okazje przenieść się tutaj z innej katowickiej uczelni, której nazwy nie będę podawać i naprawdę niebo a ziemia.
31.07.2020
19.07.2020
Agnieszka
Chętnie poznam osoby, które aplikują w tym roku na kosmetologię I stopnia, w trybie stacjonarnym. Mój ig: _golden_bby_
Natalia
Hej, co sądzicie o Dietetyce II stopnia niestacjonarnie? Ktoś może sie podzielić swoim doświadczeniem?
16.07.2020
14.07.2020
Monia
Właśnie się obroniłam!!!!! Jestem szczęśliwa :) Polecam SWSM z całego serca!!!!
Paulina
Hej, chciałabym poznać opinie na temat kierunku gastronomia, może ktoś coś więcej opowiedzieć czy jest warto? Czy jest ktoś kto planuje rozpocząć naukę na tym kierunku w tym roku?
06.07.2020
20.06.2020
sandra
ze względu na zainteresowanie stworzyłam grupę na fb dla kandydatów na dietetykę 1 stopnia :) https://www.facebook.com/groups/1168306983514108
Julia
Hej, planuje wybrać się na kosmetologię w semestrze zimowym 2020 stacjonarnie I stopnia, chętnie poznam osoby które również się tam wybierają! Mój ig. juliaaa1109
18.06.2020
17.06.2020
Magdalena
Chętnie poznam osoby, które aplikują w tym roku na kosmetologię I stopnia, w trybie stacjonarnym. Mój ig: madziax2308
sandra
hej, szukam osób, które wybierają się na dietetykę I stopnia stacjonarnie od października 2020. Chętnie kogoś poznam, można tez założyć grupkę na fb dla kandydatów:) mój mail: sandra.luiza1207@gmail.com
14.06.2020
14.06.2020
Kamila :)
Hej! Szukam osób które będą aplikować na KOSMETOLOGIĘ I STOPNIA STACJONARNIE. Chętnie kogoś poznam! - mój ig : ostrowskaax - mój mail : kam.ostrowska01@gmail.com
Natalia
Czy ktoś tutaj rozważa pójście na dietetykę, rok 2020/2021 ? Mój email - natalia.nowak101@wp.pl Proszę pisać, jestem jeszcze niepewna co do kierunku, ciągle się zastanawiam, więc śmiało piszcie. Chętnie też dowiem się czegoś od osoby, która studiowała/studiuje dietetykę ;)
09.06.2020
01.06.2020
Honorata
Polecam SWSM w czystym sumieniem. Miło wspominam spędzony tam czas
Marlena studentka SWSM
Brakuje mi przez tą całą kwarantannę zajęć praktycznych na SWSM :( To najfajniejszy aspekt studiowania a moja twarz zdecydowanie potrzebuje peelningu, drenażu, maseczki i ultadźwięków!!!! Mam nadzieję, że sytuacja z wirusem się szybko ustabilizuje i widzimy się na pracowni! Kosmetologia rządzi!
22.05.2020
16.05.2020
Kosmetologia
Hej! Chciałabym się wybrać na kosmetologię I stopnia na rok 2020/2021. Chętnie zapoznalabym się z osobami, które również aplikują. Mój e-mail: marplaz11@interia.pl
Juli
Bardzo dobry pomysl z tą grupka osób startujących na kosmetologie w tym roku!:) może cos na FB utworzymy jest ktos chętny to zrobic?
13.05.2020
05.05.2020
Filipinka
To chyba całkiem spoko bo wiem że w niektórych uczelniach po prostu są wysyłane materiały na maila i ludzie muszą zgłębiać je sami a potem z nich pisać kolosy. Zero kontaktu z wykładowcami na żywo. Jeśli robione są normalne zajęcia online to człowiek ma poczucie, że te miesiące nie są aż tak zupełnie zmarnowane.
Mona L.
U mnie na kosmetologii szybko wprowadzili zajęcia na żywo online. Jedni wykładowcy robią to lepiej a inni gorzej ale nie jest źle. Praktykę na pracowniach mamy kiedyś tam odrobić w wakacje a poza tym normalnie semestr się toczy.
29.04.2020
25.04.2020
gastro
Rozwiązali - po dwóch tygodniach od ogłoszenia stanu epidemiologicznego prowadzone są zajęcia online, które akurat o dziwo nie pozostawiają tak wiele do życzenia, przynajmniej na moim kierunku (gastronomia). Żenadą straszną jest to, że czesne nie zostało zmniejszone ;) Władze zasłaniają się tym, że zajęcia przecież się odbywają - online, ale co z tego. No i co z tego, że części studentów jeden zjazd w marcu przepadł. Czesne ma być. Mój kierunek-gastronomia- ma moduł prowadzony w całości na kuchni. Zajęcia online się odbywają :) mamy zakupić sobie produkty i zrobić fotorelację z przygotowań - absurd na absurdzie absurdem popychany. W recepturach produktów na koszyk wart 50-60 PLN, zajęć w miesiącu cztery. Czyli dodatkowe koszty (: Nigdy nikomu nie poleciłabym uczelni, w moim odczuciu wszystkie decyzje podejmowane są na przekór studentowi, brak logiki, ludzkiego podejścia, niestety często brak wykwalifikowanych prowadzących z ELEMENTARNYCH modułów. Co z tego, że mamy świetnego prowadzącego z Fizjologii człowieka, skoro jesteśmy studentami gastronomii i musimy składać pisma o zmianę prowadzącego technologii żywienia? POZDRAWIAM, ROZGORYCZONA
Mumia
Cześć, chciałam zapytać jak uczelnia rozwiązała dla studentów nauczanie zdalne? Czy to w ogóle jakoś funkcjonuje czy po prostu dostajecie na maila materiały do samodzielnego przerobienia?
23.04.2020
22.04.2020
Kunka
Mój e-mail : pkuna36@gmail.com
Kunka
Hej, chciałabym zacząć dietetykę 1 stopnia stacjonarnie 2020/2021 od października Czy byłby ktoś chętny podzielić się opinia na temat tego kierunku? Pozdrawiam ❤️
22.04.2020
28.02.2020
Annet
Hejka:) Może ktoś powiedzieć, czy są Ukraińcy w SWSM? Czy może ktoś z Ukrainy będe studiował na kosmotologa 1 stopnia stacjonarnie?
Ania29
insta: _nyuta29_
28.02.2020
28.02.2020
Ania29
Cześć, wybieram się na studia l stopnia Kosmetologię w roku akademickim 2020/2021:) Mój kontakt anitakhmel2931@gmail.com. Chciałabym zapoznać :))
Gabrysia
Cześć, czy są tutaj osoby, które wybierają się na dietetykę 1 stopnia od semestru letniego? Jeżeli tak, to proszę o wiadomość na meilu : gabriela.polewka@gmail.com :)
27.02.2020
19.02.2020
Natalia
Hej, poszukuje opinii na temat gastronomii na tej uczelni? Czy warto? Lub kogoś kto też się zastanawia nad tym kierunkiem, chętnie poznam:)
Katarzyna33
Cześć Poszukuje osób,które planują rozpocząć studia na kierunku kosmetologia zaocznie na semestr letni? Proszę o kontakt mail kasiulka1290@gmail.com
05.01.2020
05.01.2020
Alissss>
Wybiera się ktoś może na Studia I stopnia Kosmetologię stacjonarnie w roku akademickim 2020/2021? Może stworzymy jakąś grupkę zainteresowanych? ;D
Studentka kosmetologii
Studiuję kosmetologie na Swsm i jestem załamana. Kluczowy przedmiot jakim jest kosmetologia to tak naprawdę najgorsze zajęcia. Zajęcia są prowadzone często w salach w których nie powinny, wybrakowany sprzęt, połowa produktów jest przeterminowana. Ponadto jakośc prowadzenia zajęć równie oplakana. Po prostu nie polecam. Po 3 latach studiów, gdzie za semestr placi się ponad 2.5tys wyjdziecie tak naprawdę z żadnym warsztatem praktycznym, bo za naukę teorii na pewno tyłu pieniędzy nie miałam zamiaru płacić. Mówię szczerze, dziewczyny. Poszukajcie innej szkoły. Szkoda pieniędzy Waszych czy Waszych rodziców. A mam wrażenie że z roku na rok jest tylko gorzej
05.01.2020
19.10.2019
Aga
Jak jest na dietetyce podyplomowe studiował ktoś
porcjafrytek_
Cześć. Szukam ludzi, którzy wybierają się na dietetykę 1 stopnia stacjonarnie w następnym roku akademickim 2020/2012. Warto byłoby się poznać i mieć kogoś znajomego. Można założyć jakąś orientacyjną grupkę na fb, żeby jakoś się zgadać:)
29.09.2019
19.09.2019
Patka
Zapraszam dietetyka I stopnia stacjonarne 😇dopiero założyłam grupę https://www.facebook.com/groups/413659479287463/
Marta1234
Cześć, wybieram się na dietetykę II stopnia tryb niestacjonarny.Ktoś się jeszcze wybiera ? :)Mój kontakt to martakolendaa@gmail.com
13.09.2019
05.09.2019
Aga121
Teraz poprawny e-mail maja180705@gmail.com
Aga121
Witam proszę kontakt osoby które studiowały lub będą studiować dietetykę 2 stopnia. Mama180705@gmail.com
05.09.2019
29.08.2019
Zuza
Cześć zapraszam wszystkich studentów pierwszego roku na kierunku dietetyka stacjonarne do grupy https://www.facebook.com/groups/997671993897434/ Dopiero ją założyłam, ponieważ nie mogłam znaleźć żadnej innej grupy. Pozdrawiam
Paulinam
Hej, wybieram się w tym roku na dietetyke I stopnia niestacjonarnie. Utworzyłam grupę na fb, w celu zorientowania się ilu jest chętnych oraz przy okazji poznać się :) Więc dodawajcie się ! "SWSM dietetyka 2019".
13.08.2019
13.08.2019
Martaaaa
Hej , ja się wybieram na dietetykę zaoczną ,ale II stopnia :)
Pytanie
Siema wybiera się ktoś na dietetykę zaoczna ? Czy jest już jakaś grupa czy cos 🤔
05.08.2019
02.08.2019
Kaśka 😊
Hej wszystkim !😊 jestem po technologii żywności w Krakowie, chciałabym teraz zacząć studia II z dietetyki zaocznie;) jakieś opinie ? Warto czy nie ?;)
Wiktoriaaa
Hej, wybieram się na SWSM Kosmetologię I stacjonarnie 2019/2020 Mój instagram: wiktoriaakobior
01.08.2019
26.07.2019
Martaa
Link do stacjonarnej🤗https://www.facebook.com/groups/485709422204112/
Emilia
Dało by radę też tą grupę z stacjonarną kosmetologią zmienić na publiczne? :)
26.07.2019
22.07.2019
Niki
Zmienilam ustawienia na publiczne :) powinna teraz byc . https://m.facebook.com/groups/424402021496772?view=info&refid=18
Milo0
Chyba przez to ze ta grupa jest zamknięta a nie publiczna jej nie widać, nie umiem jej znaleźć są tylko z poprzednich lat :/
22.07.2019
21.07.2019
Karola
Jestem 1 rok po DIETETYCE w formie niestacjonarnej i niesamowicie polecam ten kierunek na tej uczelni! Naprawdę bardzo dobrzy wykładowcy i mają ogromną wiedzę. I z tego co słyszałam od znajomych mi osób dietetyka w tej szkole jest 100 razy lepsza niż na ŚUMie :) i ja się z tym zgadzam
Niki
Aby wejść do grupy wystarczy, że wyszukasz ja na fb i naciśniesz dołącz,a potem osoba ktora moze to zaakceptować cie doda 😊 Kandydaci też sa dopuszczani 😊
18.07.2019
17.07.2019
pytanko
Jezu .... ile wpisów w szoku jestem. Co zrobić, aby wejść do tej zamkniętej grupy? Kto może dołączyć? Czy trezba już być studentem czy kandydaci też są dopuszczeni?
Niki
Hej :) jak cos stworzylam grupe dla osób które wybieraja sie na Kosmetologie zaocznie 1 stopnia. Nazwa grupy: SWSM Kosmetologia 1 zaocznie 2019/2020 😊
17.07.2019
17.07.2019
Martaa
SWSM Kosmetologia I stacjonarnie 2019/2020
Emiliaa
Hej, jak nazywa się ta zamknięta grupa na fb kosmetologia st.?
16.07.2019
16.07.2019
Monia
Czołem. Chcę studiować dietetykę, podobno w SWSM jest najlepiej. Czy możecie coś napisać, jak tam jest?
Martaa
Hey, jak coś to stworzyłam zamkniętą grupę na fb dla tych którzy wybierają sie na kosmetologię stacjonarnie 1 stopnia w tym roku
13.07.2019
30.06.2019
P
Cześć! Ja również chcę się wybrać na kosmetologię w trybie dziennym, gdyby ktoś chciał można śmiało pisać: ig paulina.wrobel
Ania
Hej, czy ktoś mógłby powiedzieć coś o kosmetologii, szczególnie magisterskiej? Widziałam że w tej szkole jest dużo fajnego nowoczesnego sprzętu ale nie zawsze to co na zdjęciach okazuje się być rzeczywistością, dlatego interesuje mnie czy wszystkie wymienione urządzenia ze strony uczelni są dostępne dla studentek? Jakie zabiegi były do tej pory wykonywane na pracowni kosmetycznej i czy warto po prostu iść. Czy zajęcia są w tym budynku na al. Mickiewicza 29 i czy są jakieś problemy z zaliczeniami, niesprawiedliwym ocenianiem?
26.06.2019
26.06.2019
Pikaczu
Ja byłam w zeszłym roku na takich zajęciach wyrównawczych z biologii i to mi wystarczyło żeby ogarnąć. Też się stresowałam, że nie dam rady z tymi przedmiotami ścisłymi ale nie jest aż tak źle.
Emilia
Wybieram się na kosmetologię dziennie od października, moj ig: emilovyo ☺️
26.06.2019
23.06.2019
Niki
Zajęcia nadal się odbywają, we wrześniu beda zajęcia z biologii dla tych którzy jej nie zdawali na maturze :)
bajo2
Cześć. Czy to, że nie zdawałam biologii i chemii na maturze, dyskwalifikuje mnie przy rekrutacji na dietetykę? Czytałam, że kiedyś były zajęcia wyrównawcze z biologii i tak można było to obejść - to nadal jest?
22.06.2019
17.06.2019
Malinka
Bardzo fajni wykładowcy, spoko pracownie i dobry dojazd bo to samo centrum Katowic - to jest moim zdaniem istotne i dlatego polecam SWSM. Problemy z załatwieniem czegoś w dziekanacie czy z planem zajęć to inna historia i odwieczny problem wielu studentów ale z tego co wiem to też norma na innych uczelniach i SWSM nie jest wyjątkiem.
Mikulsh
Studiuję kosmetologię dziennie na SWSM. Organizacja na tej uczelni jest po prostu koszmarna. Niewielki wybór kosmetyków, brak odpowiedniej ilości kosmetyków i ich wątpliwa jakość to jeden problem. Kolejny - zbyt mała ilość sprzętu na grupę 30 osobową. O dziekanacie można by było napisać bardzo wiele i nie są to pozytywne rzeczy. Niezorientowanie i podłość niektórych pań tam pracujących przechodzi ludzkie pojęcie. Brak możliwości otrzymania rzetelnej informacji to standard. Panie niechętnie przyjmują wnioski pisemne, każą wszystko wysyłać na maila. Zmiana ocen w systemie z pozytywnej na negatywną bez poinformowania dlaczego, wpisywanie niezaliczenia przedmiotu bez zorientowania się u prowadzącego zajęcia czy praca została oddana (w przypadku moim i koleżanek, była). Istny cyrk. Niestety, nie polecam, a szkoda bo większość wykładowców jest bardzo fajnych.
14.06.2019
05.06.2019
Martaa
Hey, wybieram się na kosmetologię stacjonarnie od października, jak ktoś też to mój ig marta.stolarzewicz 😊😊
Laura
Wybieram się na kosmetlogie zaocznie, jeżeli ktoś też to mój insta: Laura_Smyrkoska można pisać :D
05.06.2019
28.05.2019
Nika
Hejka, ktoś w tym roku wybiera sie na kosmetologie pierwszego stopnia zaocznie ? Moj insta: raaspbeerry 😊
Natix
Hej :) wybiera się ktoś na dietetykę pierwszego stopnia od października 2019? A może jest tu ktoś z wcześniejszych roczników i da znać, czy dietetyka jest kierunkiem otwieranym regularnie, czy przygotować się na to, że mogą go nie otworzyć (z powodu małej liczby chętnych)?
26.05.2019
22.05.2019
Niki
Hejka, wybiera się ktoś od października na Kosmetologie niestacjonarnie ? 😊
Daria
Mam zamiar w październiku isc na kosmetologię w SWSM stacjonarnie. Moze jest tu ktoś kto tez sie wybiera ? Moj mail: darus215@gmail.com
27.04.2019
26.03.2019
Paula
Ktoś wie czy wkoncu otwierają na ten semestr letni dietetyke I stopnia?
KARO
Szkoła...jak dla mnie najlepszy wybór jakiego mogłam dokonać! Studiuje dietetykę I stopnia. Wykładowcy są 'ludzcy', rozumieją studentów i z każdym da się dogadać. Moi zdaniem ciekawe zajęcia, ciekawie prowadzone a dodatkowo moim zdaniem wykładowcy o ogromnej wiedzy, którą umieją przekazać. Powiem szczerze, że widać za co się płaci. Szkoła jest ładna, schludna. Sale do zajęć bardzo dobrze wyposażone i po prostu ładne. Na stołówce przepyszne rzeczy i w dobrej cenie syte obiady. Słyszałam wiele niepochlebnych opinii na temat pracy dziekanatu, jednak ja osobiście jak do tej pory nie miałam żadnego problemu. Bardzo fajny aspektem tej szkoły jest ogromna możliwość rozwoju. Wysokiej jakości prowadzone szkolenia, warsztaty. Dużo kół dodatkowy, np fotografia czy specjalnie dedykowane dla poszczególnych kierunków. Szkoła dba moim zdaniem o uczniów i włąśnie o możliwość rozwoju. Ja z całego serca polecam wybór tej szkoły!
24.03.2019
06.02.2019
AGA
Czy ktoś przepisany z ŚUMu może porównać kosmetologię?
Tala
Hej czy ktoś wybiera się na kosmetologie 1 stopnia od lutego?
22.01.2019
08.01.2019
agga
Czy wybiera się ktoś na dietetykę, semestr letni 2018/19/
Weronika
Witam ktos sie wybiera na kosmetologie w tym roku?
07.01.2019
21.10.2018
Nor
SWSM Katowice dietetyka stacjonarnie ? Jakaś grupa / forum / materiały ?:D
Rena210
Witam , czy ktoś może idzie na podyplomówkę kierunek podologie.
07.10.2018
27.09.2018
Kinga
Klaudia, proszę: hajzysia@gmail.com
Ania
Hej ;) Jakaś grupa na kosmetologię niestacjonarną od października ;)?
26.09.2018
18.09.2018
Klaudia
Kinga, podaj maila to napisze do ciebie:)
karoweinhofen
Kosmetologia niestacjonarna od października, IG: karoweinhofen Chętnie kogoś poznam, bo idę tam zupełnie sama :D
18.09.2018
14.09.2018
Kinga
Klaudia, ja wybieram się na dietetykę II stopnia, zaocznie. Mam nadzieję, że to dobry wybór. Wahałam się między SUMem, bo to zawsze państwowa, ale ostatecznie zdecydowałam się na SWSM. Jutro jadę dopełnić formalności
Iwoncia
mozecie rowniez pisac na emial : tercjak0@op.pl
07.09.2018
07.09.2018
Iwoncia
Hej ,dziewczyny wybieram się na kosmetologie od października. Czy któraś z Was jest z okolicy Rybnika,Żor :) Z chęcią poznam :) Instagram: tercjakiwona
Cichakejti
Podyplomowe z kosmetologii w medycynie estetycznej 2018/2019 https://www.facebook.com/groups/682886262086521/ Zapraszam ;)
07.09.2018
05.09.2018
Andzia
Hejka :) mam pytanko, jakie przedmioty rozszerzone musze zdawać na maturze, by dostać się na kosmetologię ?
Weronika
hej hej :) jak ktoś wybiera się na kosmetologię niestacjonarną pierwszy rok i chciałby pogadać to można pisać na insta verczi.x :)
31.08.2018
25.08.2018
mikitiki3
hejka :) ide na kosmetologie stacjonarnie od pazdziernika . Jesli jest jakas grupa chetnie dolacze lub popisze z kims na pv. Moj instagram mikitiki3 .
Emilia
Gastronomia niestacjonarnie :) Zapraszam do grupy na fb :) https://m.facebook.com/groups/255748615041012?ref=m_notif&notif_t=group_comment
24.08.2018
23.08.2018
Natalia
Wybiera się ktoś może na gastronomię zaocznie? :)
Magda
Ja idę na dietetykę niestacjonarnie ;)
22.08.2018
18.08.2018
Malami
Ja ide na dzienną kosmetologie ;)
Patrycja
Witam, i ja od października wybieram się na kosmetologię! :) Wybrałam tryb dzienny, ale teraz sama nie wiem czy to był dobry pomysł. Jest ktoś kto idzie na dzienne?
10.08.2018
06.08.2018
ca
Monika możesz się ze mną skontaktować na maila, bo mam kila pytań beatrix.beatrix@onet.pl. chciałam porozmawiać.
Monika
Jeżeli teoretycznie nie spełniasz wymogów które oni ci podają a się zapiszesz to i tak musisz zapłacić ta opłatę mimo tej wspaniałej promocji.
06.08.2018
04.08.2018
ca
Monika a możesz napisać dlaczego nie możesz studiować na danym kierunku?Jaki zwrot wpisowego? przecież nie ma wpisowego do końca sierpnia
Monika
Jeszcze nie zaczęłam studiować a już próbują naciągnąć mnie na pieniadze. Przed podpisaniem umowy powiedzieli co innego a po podpisaniu co innego. Teraz wychodzi na to ze nie mogę studiować na danym kierunku i zadają zwrotu wpisowego. Ktoś miał podobna sytuacje?
04.08.2018
29.07.2018
Grupa na Fb
grupa na FB Dietetyka SWSM 2018 (niestacjonarne I stopnia)
XYZ
ja też idę na dietetykę niestacjonarnie ;)
29.07.2018
27.07.2018
Paulina
Ktoś dietetyka stacjonarnie, 1 rok?
Sebi
Jutro jadę złożyć papiery na dietetyke 1 stopnia niestacjonarne. Fajnie widzieć, że są już jakieś osoby na kierunku. Pozdrowionka dziewczyny. 👌
23.07.2018
21.07.2018
Pytanie do studentów dietetyki
Czy ktoś może podać jaki zakres materiału, tematy, co trzeba opanować na chemii żywienia. Jakakolwiek podpowiedz. Może z jakiego podręcznika korzystaliście .
Karola
Kto na dietetyke I stopnia niestacjonarnie? 😃 Karolinamisz@tlen.pl
21.07.2018
19.07.2018
Nick
Hej hej;) może jakaś grupa kosmetologia stacjonarna od października ?
wieczorynka
Czy ktoś wybiera się na zaoczną dietetykę I stopnia z Żor lub okolic?
16.07.2018
09.07.2018
cichakejiti
Czy ktoś wybiera się na podyplomówkę z kosmetologii w medycynie estetycznej?
Sara
Malami tu przyjmują Cię z marszu. To szkoła prywatna - każdy kto płaci się dostaje
07.07.2018
06.07.2018
Klaudia
Ktoś idzie na dietetykę drugi stopień zaocznie? :)
Malami
Hejka ! Kiedy bedzie wiadomo czy sie dostałam na studia ? :) ~kosmetologia
06.07.2018
04.07.2018
michelle_
Grupa założona ;) Dietetyka SWSM 2018 (niestacjonarne I stopnia). Zapraszam osoby startujące z nami od października :D
anami
Hej ja tez nam duzy dylemat chce studjowac kosmetologie chyba padnie na SWSM. Co o tym sadzicie?
03.07.2018
29.06.2018
_michelle
Żeby założyć grupę, musze dodać jedną osobę ze znajomych, więc może mi któraś z Was wysłać zaproszenie na FB - Michaela Dreja ;) ja pojadę z papierami dopiero jak obronię się na obecnej uczelni 07.07 :D
sara2442
michelle_ super! ja dzisiaj złożyłam papiery :D
29.06.2018
26.06.2018
Ig: locia2299
Hejka hej wybieram się od października dziennie na kosmetologię i chętnie dołączę do jakiejś grupki 😊 jeżeli macie jakiejś info o tym to możecie śmiało pisac na insta🤔
michelle_
W takim razie jesteśmy już 3 :D Dobrze wiedzieć :) Myślę, że warto też założyć jakąś grupę na FB :D Może ktoś się tu jeszcze ujawni w międzyczasie ;)
26.06.2018
20.06.2018
Milka
Hej złożyłam papiery na zaoczną kosmetologię. Z tego co wiem muszę zaliczyć jeszcze zajęcia wyrównawcze z chemii. Wiecie może czy po takich zajęciach są już jakieś testy/zaliczenia, czy to głównie kwestia samej obecności na nich i doszkolenia?
Pestka
Cześć dziewczyny, ja też wybieram się na dietetykę zaoczną na SWSM od października :).
19.06.2018
17.06.2018
michelle_
Sara2442 ja już też się zapisałam :) Jednak stanęło na ŚWSM :)
Sara2442
Hej Michelle_ ja właśnie zastanawiam się nad dietetyką zaoczną dostałam już skierowanie na badania itp i chyba się przejdę
15.06.2018
14.06.2018
michelle_
Hej ;) czy ktoś wybiera się na dietetykę zaocznie od października na SWSM ? Teoretycznie zastanawiam się jeszcze nad ŚUM,.. ale słyszałam różne opinie :/ Może ktoś ma jakieś porównanie?
Sara
Paulina ja tez na dzienne ;)) napisz na fb: Sara Sycz
04.06.2018
02.06.2018
Paulina
Sara, ja zaczynam dzienne na kosmetologii od października :) Może jakaś grupa na Fb? :D
Niki
Hej. Jest tutaj może ktoś kto mógłby więcej powiedzieć o turystyce? Czy często są jakiej wyjazdy i dużo zajęć z wf-u?
02.06.2018
31.05.2018
Ola
Ok grupa stworzona jak cos.Prosze wpisać w wyszukiwarce na fb: kosmetologia zaocznie 2018.Slaska Wyższa Szkoła Medyczna w Katowicach.Zapraszam tych co wybierają się na zaoczne w tym roku 😊
Ola
https://www.facebook.com/Kosmetologia-AG-222863691640751/ to moja strona na fb proszę napisać do mnie wiadomość ponieważ żeby utworzyc grupę potrzebuje miec chociaż jedną osobę z ze studiów.pozdrawiam 😊
31.05.2018
31.05.2018
ann_k
Hej dobry pomysł z tą grupą będziemy mogły się lepiej poznać :) Ola dasz rady ją utworzyć i podać nam namiary na nią ? :)
Ola
Ja już dawno nie mam gg ;p w sumie myślałam dzisiaj żeby może jakaś grupę na Facebooku założyć ;p
30.05.2018
30.05.2018
Beata
Dziewczyny, które wybierają się na kosmetologię zaoczną od października, odezwijcie się na GG nr 63381112;)
Sara
A ktos na dzienne od tego roku? Fajnie by bylo kogos poznac wczesniej :D
29.05.2018
28.05.2018
Olaaa
Ja takze od pazdziernika kosmetologia zaocznie😊
Justyna
Hej ann_k Ja również planuje od września :)
28.05.2018
28.05.2018
Patrycja
ann_k ja planuje :)
ann_k
Hej wybiera się ktoś na kosmetologie zaocznie ?
26.05.2018
14.05.2018
paulina828
Czy rekrutacja na I stopień studiów już się zakończyła? Interesuje mnie kosmetologia. Patrzyłam na stronę swsm ale chcę się upewnić.
różnice?
Interesuję się zdrowym trybem życia, jogą, ajurwedą i rozważam studia w tym kierunku. Pytanko do studentów: czym się różni kierunek Gastronomia od Dietetyki? Według Was na co lepiej iść? Bardzo liczę na Wasze wskazówki, Iza
11.05.2018
29.04.2018
Asia
Nie ma żadnych progów, wystarczy mieć zdane. Jeśli nie zdajesz biologii na maturze to będziesz musiała chodzić na zajęcia wyrównawcze przed rozpoczęciem roku akademickiego. To jest uczelnia prywatna więc tylko kasa się liczy, nie zdanie matury na ile.
Locia2299
Hejka, w tym roku planuje kosmetologię 1 stopnia, ale nigdzie nie pisze jak jest z maturą(progi punktowe, jakie rozszerzenia itp.) mam plan żeby pojechać tam i po prostu się podpytać, ale jeżeli macie jakieś info o tym to możecie napisać tu albo insta: locia2299
29.04.2018
08.04.2018
Karola
Hej! Planuje wybrać się na tą uczelnie na kierunek dietetyka. Co sądzicie o tym kierunku tutaj? Lepsze studia stacjonarne czy zaoczne? :) proszę o odpowiedź karolinamisz@tlen.pl
Sara
Heeej, planuje ktos isc na dni otwarte teraz w czwartek? Tj 12.04 - jak tak to piszcie do mnie na instagramie: heeroine to sie zgadamy razem :D
07.04.2018
03.04.2018
.
Brak szacunku dla studenta
Paula
Hej, Wybiera się ktoś na kosmetologię stacjonarnie od października? Jak coś to piszcie: lena_123@poczta.onet.pl
02.04.2018
31.03.2018
Magdalena
Jakby ktoś wybierał się na kosmetologię niestacjonarna II stopnia to piszcie ;)
Magdalena
Dzięki wielkie za odpowiedz ;*
31.03.2018
30.03.2018
Asia
Poziom nauczania wysoki, co 2 tygodnie są zjazdy, jestem zadowolona dobrze wyposażone sale. Z opłatami jest różnie zależy jakie raty wybierzesz 10 rat to masz 5 miesięcy promocji, 12 rat 6 miesięcy promocji, 2 raty 1 rata promocji, tak są opłaty za poprawki znaczy za warunek dopiero jest opłata.
Magdalena
I najważniejsze... opłaty. Na stronie jest jakaś promocja, ile miesięcy ona obejmuje? Poprawki płatne? Jakieś dodatkowe koszty?
30.03.2018
30.03.2018
Magdalena
Dzięki ;)i są co tydzień ? Czy co 2 tyg? A jak z poziomem nauczania? Jesteś zadowolona? ;)
Asia
W piątki np od 16 lub 18 do 21 lub 20,a w sobotę i w niedzielę różnie od rana do 21 lub 18/19 albo od popołudnia do 21
30.03.2018
30.03.2018
Magdalena
Hej;) mógłby ktoś podać jak wyglada plan zajęć na kosmetologii II stopnia? Jak to się prezentuje godzinowo? Bo widzę ze zjazdy są także w piątki ;)
Angelika
Czy ciężko jest na kosmetologii ? A zwłaszcza interesuje mnie czy ciężko zaliczyć tam chemię ? :)
13.03.2018
01.03.2018
Asia
A rekrutacja na semestr zimowy zaczyna się od czerwca :)
Asia
Pewnie rekrutacja na dzienną będzie na semestr zimowy. Pewnie miejsc już nie ma, żeby się na dzienną w semestrze letnim zapisać
01.03.2018
01.03.2018
Patrycja
Cześć ! Mam pytanie czy można studiować na SWSM stacjonarnie dietetykę ? I kiedy zaczyna się rekrutacja na rok 2018/2019 , bo na stronie teraz jest tylko rekrutacja na niestacjonarna dietetykę :/
J123
Hej ;) ja wybieram się na kosmetologię od semestru letniego - zaocznie, ale wciąż czekam na decyzję :(
28.02.2018
20.02.2018
Patrycja
Kosmetologia I stopnia, semestr zimowy, ktos będzie zaczynał?
student
Ja się wybieram na zaoczna dietetykę od semestru letniego, ale wciąż czekam na informacje zwrotna czy się teraz otworzy
20.02.2018
15.02.2018
Roksi
Ktoś wybiera się na gastronomię semestr letni? Teraz wydaje mi się strasznie nierealne, że ta grupa się utworzy, może jednak jest nas więcej?
Sara
Ola ja sie wybieram na kosmetologie ale jeszcze nie wiem czy zaocznie czy dziennie ;) jakby co to piszcie na instagramie: heeroine
15.02.2018
31.01.2018
Allik
Ja sie wybieram na dietetyke zaocznie, mam nadzieje ze grupa sie utworzy
Olaa
hej, wybiera się ktoś na semestr letni na dietetyke? studia 1 stopnia zaocznie ? :)
23.01.2018
13.01.2018
Husky93
Hej Ola, ja się wybieram na semestr letni na kosmetologie;)
grish
Hej. Mam zamiar iść na kierunek Gastronomia. W jakich godzinach odbywają się zajęcia w pt,sob,niedz.
10.01.2018
07.01.2018
Ola
Hej , czy ktoś z Was wybiera się w tym roku na studia I stopnia zaocznie na kosmetologie?
annana
Hey wybieram się na studia dietetyka i ziołolecznictwo studia magisterskie i chciałabym dowiedzieć się jaki mają odczucia studenci 2 stopnia ?
22.11.2017
12.11.2017
Kaja
Hej! Zastanawiam się nad gastronomią na SWSM i potrzebuję poznać opinie na temat tego kierunku. Pomożecie?
Niki
Dziewczyny ide za rok za dietetyke na swsm i jakie przedmioty mialyscie brane pod uwage przy rekrutacji ? Trudno sie dostac ? kika14711@wp.pl
02.11.2017
28.10.2017
magisterka_dietetyka
Witam, wiadomo że ze studiów trudno jest wszystkiego się dowiedzieć, należy samodzielnie pogłębiać wiedzę. Nie znam innych Uczelni, lecz na SWSM-ie jestem juz 4 rok i moja opinia jest następująca: za kwotę studiów magisterskich (około 3 tys. zł/sem.) nie opłaca się studiować (chyba że dla przysłowiowego papierka). Płacą tyle pieniędzy, Uczelnia mieszcząca się na ul. Mickiewicza 29 w Katowicach, zamiast wynająć/zapewnić naukę w miejscu Uczelni, wynajmuje sale w Śląskich Zakładach Technicznych (student w ciągu dnia wykonuje nawet 3 razy przejście z jednego do drugiego miejsca nauczania), które nie są wyposażone nawet w rzutnik!!! Rzutnik na studiach magisterskich w SZT jest wyrywany z rąk do rąk wykładowców (w salach go nie ma, należy "bić się o niego" na portierni). Jeśli zdobędzie się rzutnik, to sale nie spełniają warunków to wyświetlania slajdów! Tablica powoduje, że obraz jest nieczytelny, czcionka jest mała a jakość zajęć nikła i w dodatku płacąc- podkreślam 3 tys/sem, zajęcia trwają krócej niż powinny- z powodu problemu z załatwieniem rzutnika i jeśli dojdzie do tego etapu- problemem z załączeniem slajdów/ ustawienia prawidłowego obrazu. Jako student 4-roku SWSM, pytam się Kanclerza za co ja płacę? Za skrócone /opłacone zajęcia? Czy za złe/niekorzystne warunki studenckie? Nie rozumiem jak można być tak skąpym i jak bardzo można nie zauważyć problemu, jakim jest zły komfort nauczania..... Warto też nadmienić, że w SZT najczęściej w ubikacjach nie ma papieru toaletowego, mydła!!!! Może pracownicy SWSM mieszczącego się na ul. Mickiewicza 29, sprawdzili stan SZT zanim wyślą tam swoich studentów?!
domcia1083
hej ! Zastanawiam się nad wyborem studiów na SWSM na kierunku - kosmetologia :) Czy jest tu jakaś osoba, która może mi dokładnie opisać studia na tej uczelni ( jak to wszystko wygląda, jakie są przedmioty , wykładowcy, itp. ) i czy warto w ogóle je podjąć ? :) z góry dziękuję :D - domcia1083@onet.eu
27.10.2017
12.10.2017
Asia
Lepiej skończyć Uczelnie Medyczną niż Handlową na kierunku kosmetologia, lepiej to wygląda na papierze, pracodawcy lepiej na to patrzą później. Na GWSH są jakieś beznadziejne specjalizacje takie jak Mikropigmentacja z elementami wizażu,Odnowa biologiczna i wellnness, Psychologia w kosmetologii, a SWSM ma o wiele lepsze specjalizacje (bloki) np. medycyna estetyczna itp.
Justyna
Dziewczyny która uczelnie polecacie bardziej GWSH czy SWSM (kosmetologia) ?
10.10.2017
28.09.2017
Przemek
Hej, będzie ktoś studiował gastronomię zaocznie? Jest już jakaś grupa?
Mika
Ja tez ale mgr :)
26.09.2017
26.09.2017
Asia
Mika na kosmetologie zaoczna ☺ a Ty?
Mika
wyczytałam , że jeżeli ktos nie posiada takiego certyfikatu to będzie pisał test z jez angielskiego.. prawda to jest ? niech sie absolwenci wypowiedza w tym temacie :D Asia na co idziesz ?
26.09.2017
26.09.2017
Asia
Ja też nie wiem o co chodzi z tym certyfikatem.. Nic mi nie mówili,żebym coś takiego miała przynieść :P może chodzi o to, że niektórzy nie mieli na maturze angielskiego
Mika
O co chodzi z tym certyfikatem z jez ang? Co jezeli go nie mam Napiszcie jak bylo w waszym przypadku
26.09.2017
26.09.2017
Asia
Yaba nie ma jeszcze jako tako planu, są tylko podane daty zjazdów. 2017-10-06 2017-10-07 2017-10-08 2017-10-20 2017-10-21 2017-10-22 2017-11-03 2017-11-04 2017-11-05 2017-11-17 2017-11-18 2017-11-19 2017-12-01 2017-12-02 2017-12-03 2017-12-15 2017-12-16 2017-12-17 2018-01-12 2018-01-13 2018-01-14 2018-01-26 2018-01-27 2018-01-28 2018-02-09 2018-02-10 2018-02-11
Katarzyna_wuu
Ja dietetyka zaoczna I stopnia :) wieczorekkatarzyna@onet.eu
26.09.2017
26.09.2017
Agataa
Cześć, ktoś rozpoczyna na dietetyce I stopnia zaocznie> Jak coś to Wronaagata@onet.pl macie już plan?
Care
Czy wszyscy posiadaja certyfikat z jez ang B2?
26.09.2017
25.09.2017
Violeta
Vanessa pisz Email ; wpwioletta67@gmail.com
yaba
hej, dziewczyny możecie wrzucić plan zajęć z pierwszego roku zaocznej kosmetologii? Byłabym wdzięczna, bo nie wiem czy ogarnę czasowo :)
25.09.2017
24.09.2017
Vanessa
Hej! Wybiera się ktoś na kosmetologię II stopnia w systemie zaocznym ? :)
Lala
Napisałam :)
23.09.2017
22.09.2017
klaudixm
LaLa.. Też idę na zaoczne. Możesz śmiało pisać na maila: dzordi10@gmail.com Byłabym mega wdzięczna :D
Asia
LaLa to pisz na poniższy maila :)
22.09.2017
22.09.2017
LaLa
Hej! Ja tez wybieram sie na kosmetologie zaocznie ;D
Asia
Klaudixm jak coś to pisz : asia_buziaszek@wp.pl
21.09.2017
20.09.2017
Martynax
Hej dziewczyny, wybieram się na kosmetologię zaoczna, maartyna23@o2.pl mój email. Piszcie śmiało 😉
Asia
Hej! Ja się wybieram na magisterke zaoczną z dietetyki na SWSM😀 Jak to wygląda w weekendy, zajęcia są od rana do samego wieczora? Asia
19.09.2017
19.09.2017
klaudixm
O to super dziewczyny. A jaka grupa? Fajnie by było się poznać!! :D
Monica
Hej :) wybieram się na kosmetologie zaoczna. Jakieś opinie?
19.09.2017
18.09.2017
Ola
Hej wybiera się ktoś na dietetyke dzienną? Czy lepiej wybrać zaoczną? :)
Asia
Hej :)Ja się wybieram na kosmetologię zaoczna :)
14.09.2017
07.09.2017
klaudixm
Hej! Wybiera się ktoś od października na kosmetologie zaoczną?
Martyna
Hej:) ktoś wybiera się na kosmetologię - dziennie ? Jakieś opinie , wrażenia?
07.09.2017
06.09.2017
Paula
Cześć , czy ktoś z Was wybiera sie na zaoczne studia o kierunku dietetyka ? Jeśli tak to piszcie paulina.koziol@opoczta.pl w gronie raźniej niż samemu :)
Marta
Słyszałam o SWSM same dobre opinie od koleżanek. Czy są tu jakieś osoby, które zapisały się też w tym roku na gastronomię?
01.08.2017
13.07.2017
Wera
Cześć, studiuję zaocznie dietetykę w SWSM. Zjazdy są co 2 tygodnie w piątki od 16:00 a potem soboty i niedziele od rana. Jestem bardzo zadowolona z wyboru kierunku i uczelni. Praca dietetyka to moje powołanie :))
NOVA CENTRUM EDUKCYJNE
Zapraszamy do Nova Centrum Edukacyjne w Katowicach!! Czesne 0zł na kierunkach MEDYCZNYCH HIGIENISTKA STOMATOLOGICZNA ASYSTENTKA STOMATOLOGICZNA TECHNIK MASAŻYSTA OPIEKUN MEDYCZNY
25.05.2017
13.05.2017
Olga
Cześć. Jaki jest poziom nauczenia na kietunku dietetyka?
Weronika
Cześć :) Wybieram się na dietetyke na ŚWSM zaoczną i chciałam zapytać jak to jest z tymi zajęciami? Zjazdy co tydzień, co dwa, pt sb ndz, czy sam weekend? Dajcie znać dietetycy :)
12.05.2017
09.05.2017
Monika
Hej, znajdę kogoś kto był lub jest na studiach podyplomowych z podologii ? Będę wdzięczna za wszelkie informacje w kwestii tego kierunku. Proszę o kontakt :) mk.93@wp.pl
Magda W
Polecam Kosmetologię w SWSM - super wykładowcy, dobrze wyposażone sale i fajni ludzie. Mnie się tu dobrze uczy :) Koleżanka studiuje to samo na ŚUM i mam porównanie.
24.04.2017
09.02.2017
Maciek
Polecam dzienną gastronomię!! Nie byłem pewien czy dobrze robię wybierając ten kierunek ale okazał się super ciekawy i mam super grupę :)
Witam
To fakt, że plan na Kosmetologii jest późno podawany ale nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Moje znajome poszły na AWF i GWSH i też na to narzekają. Chyba większość uczelni tak ma. Ja właśnie zaczęłam tu studia wiec jest za wcześnie żebym oceniała uczelnie ale na ten moment jest pozytywnie :)
19.10.2016
06.10.2016
O.l.a.
Należę do osób, które nie będą wypowiadały się pochlebnie na temat tej uczelni. Skończyć muszę skoro zaczęłam, ale nie wybrałabym się tam kolejny raz. System nauczania jest słaby, plany wstawiane są bardzo późno, kontakt z promotorem jest niemożliwy, pomimo wielokrotnych próśb o interwencję dziekanatu. Uczelnia ma bardzo duże parcie na pieniądze...
youstyna
hej! jest tu ktos kto zaczyna w tym roku mgr zaoczna z dietetyki? prosze o kontakt. borkowskajustyna94@gmail.com
18.09.2016
14.09.2016
Inga
Witam, wybiera się ktoś może na dietetykę w trybie stacjonarnym (dziennym)? :)
Pieter
Witam, czy ktoś się orientuje jak wyglądają zajęcia wyrównawcze z biologii przed studiami na kierunku dietetyka? Pozdrawiam
09.09.2016
29.08.2016
Ania
hej dziewczyny, ja nie polecam tutaj studiowania. Koncze bo koncze ale uczelnia ma parcie tylko na piedniadze... poziom jest, uczyc sie trzeba ale szacunek dla studenta? hahahahaha
PAULINA
hej. Studiowałam dietetyke w Krakowie, jednak musiałam zrezygnować i teraz zastanawiam się nad dietetyka(zaocznie) na swsm. Po przeczytaniu komentarzy jestem zainteresowana. Czy jest tutaj ktoś kto sie wybiera? moj email: paulina.zielinska@onet.pl Piszcie!
22.06.2016
21.06.2016
Jolanta
Dietetyka jest najlepszym kierunkiem w ofercie SWSM - szczerze polecam. Skończyłam w zeszlym roku licencjat i otworzyłam wlasny gabinet i mam tak duzo klientów że szukam kogos do wspolpracy bo sama nie daje rady wszystkich przyjac. Jeśli sa tu jacyś absolwenci Dietetyki odezwijcie się!
Joasia
a czy ktoś studiuje na podyplomowych Dietetykę? i mógłby coś napisać, czy warto, czy można coś wynieść z tych studiów
16.06.2016
15.06.2016
Wiktoria
Ja już się zapisałam na Gastronomię bo mnie interesuje praca menadżera restauracji ale z tego co widziałam to jeszcze nikt tego nie studiuje bo to jest nowo otwarty kierunek, który ruszył dopiero teraz.
hrypka4
Cześć czy studiuje ktoś na swsm kierunek Gastronomia? Interesują mnie studia stacjonarne. Czego mozna sie nauczyc po takich studiach i jak to wygląda w praktyce? Będę wdzięczna za odpowiedź :) Mój mail: hrypka96@wp.pl
14.06.2016
07.06.2016
marlena
Cześć, studiuję zaocznie Dietetykę w SWSM - szczerze polecam, zwłaszcza ze względu na wykładowców - naprawdę super ludzie. Zjazdy są co 2 tygodnie, zajęcia ruszają w piątki popołudniu i potem całe soboty i niedziele. Ogólnie jestem zadowolona z kierunku i uczelni, u mnie w grupie nikt nie narzeka :)
Sonia
ahh no i jeszcze jak to wygląda z piątkami, nie wiem czy na każdy piątek będę mogłą sobie pozwolić ze względu na pracę ... Czy studia odbywają sie co 2 tyg ? czy w każdym tygodniu
02.06.2016
02.06.2016
Sonia
Zastanawiam się nad podjęciem studiów zaocznych na kierunku dietetyka. proszę o informację o kierunku oraz czy ciężko się tam dostać, jak wygląda nauka ? Proszę o za i przeciw :) email : helix@onet.com.pl
asia
Cześć Zastanawiam się nad podjęciem studiów na SWSM, kierunek dietetyka Czy jest ktoś kto tam studiuje i wypisał by mi swoje "za" i "przeciw"? Była bym bardzo wdzięczna jakby ktoś wypowiedział się również czy zwykły pasjonat zdrowego prowadzenia się da sobie tam radę jeśli w szkole średniej był na humanie? kontakt: jma.orlowska@gmail.com Dziękuję !
18.04.2016
23.03.2016
Marlena
Cześć, Studiuje na SWSM od 2 lat i szczerze polecam, bo jestem zadowolona z uczelni. Najczesciej wszyscy narzekaja na plan ktory jest pozno podawany ale wydaje mi sie ze to norma. Mam kolezanki na AWF i GWSH na kosmetologii i tam tez dostaja plan w ostatniej chwili. Mamy bardzo ladne pracownie, jestesmy w centrum miasta wiec wszedzie jest blisko, wylkadowcy sa wporzadku no i jak sie dobrze uczysz to normalnie masz stypendium. Wiem ze sa tez stypendia socjalne. Uwazam ze SWSM to byl dobry wybor.
kinia11179
Witam, Studia w SWSM odbywają się w dwóch trybach: dziennym i zaocznym, ja jestem studentką zaoczną 2 roku czyli mam zajęcia od piątku do niedzieli w różnych godzinach. W SWSM można studiować na kosmetologii i dietetyce, moim kierunkiem jest nauka o żywieniu czyli dietetyka. Polecam bardzo ten kierunek ze względu na duże urozmaicenie zajęć. Na I roku może się studentom wydawać,że przedmioty są mało ważne i nie przydatne jednak w dalszym toku studiów można się przekonać,że jest inaczej np. organizacja pracy czy etyka się przydają chociaż by pod tym względem że można się dowiedzieć jak np. założyć swój gabinet i na co zwrócić uwagę. Na II roku studiów zaczynają się już przedmioty pod specjalizację, są np. bardzo ciekawe zajęcia z dietetyki pediatrycznej czy parazytologii. Jak już wspomniałam o specjalizacji jest kilka do wyboru m.in. sportowa, kliniczna. Zajęcia są za równo teoretyczne jak i praktyczne. Można się nauczyć różnych metod kulinarnych w dobrze wyposażonej kuchni z bardzo drogim sprzętem i dobrej jakości produktami spożywczymi. Zachęcam do zapoznania się z programem studiów na stronie internetowej www.swsm.pl, studia są wymagające ale dają też dużo satysfakcji, a także pozwalają zdobyć nową wiedzę i obalić mity usłyszane np. w telewizji czy też przeczytane na internecie. Kadra wykładowców jest bardzo dobrze wykwalifikowana a co najważniejsze ma się zajęcia z osobami, które pracują w swoim zawodzie i przekazują życiowe informacje. Jeżeli chodzi o dodatkowe informację to jestem bardzo zadowolona z studenckiej restauracji- obiady są pyszne, przepyszne robione na bieżąco, ciepłe. Jest duży wybór sałatek, porcje są bardzo duże. Dla niezainteresowanych obiadem można też kupić koktajle, owoce, ciasta, bułki, kawe itp. Zawsze w restauracji jest czyściutko a personel miły i zawsze służy pomocą. Z dodatkowych plusów to jest bliska odległość do komunikacji miejskiej jak i dworca pkp, biedrona, parking, centra handlowe. Uczelnia posiada również salę komputerową z której można w każdej chwili skorzystać by coś sprawdzić czy dokończyć. Dział planowania czasami sprawia problemy z planem zajęć i zamieszaniem z salami ale zawsze można zadzwonić do dziekanatu i uzyskać potrzebnych informacji. Studia nie są aż tak drogie zawsze można wybrać opcję z płatnością na raty. Ja jestem zadowolona ze swojego kierunku i szczerze mogę polecić dietetykę zaoczną. Pozdrawiam, Studentka zaocznej dietetyki Kinga
15.03.2016
15.03.2016
Carolajna
Witam, Studentką SWSM jestem od 3 lat, studiuje zaocznie. Szkoła zachęciła mnie swoim kierunkiem - dietetyka oraz realizowanymi w niej przedmiotami. Koszty związane z uczeniem się w na tej uczelni są spore. Jeśli chodzi o kadrę mogę śmiało stwierdzić, że są to bardzo wykwalifikowani ludzie z ogromem wiedzy i chęcią przekazania jej dalej, ale... Jeśli chodzi o dział planowania - to ciężka sprawa, plany rozpisywane są kilka dni przed zjazdem i trudno pogodzić to z pracą. Dziekanat nie zawsze przekazuje ważne informacje studentom, ale co ważne wszystko można załatwić mailowo. Ogólnie uczelnia położona w dobrym miejscu jeśli chodzi o komunikację miejską, dobre domowe jedzenie na uczelni w normalnych cenach. Sale zawsze czyste i zadbane. Moją ogólna ocena SWSM - dobra. Pozdrawiam serdecznie :)
pat20
Pani dziekan nie dba w zadnym wypadku o kadre. Moj promotor nie pomagal mi w niczym, za kazdym razem gdy przeslalam czesc pracy wszystko wedlug niego bylo ok a na samym koncu obnizyl mi ocene o caly stopien bo nie dodalam jednego zdjecia ... inna dziewczyna piszaca u niej prace tez miala z nia problemy - czesc pracy odrzucona przez dziekanat ... i dalej ta osoba tam pracuje i jest promotorem na studiach licencjackich... oksydermabrazja byla zepsuta przez ponad pol roku i szkola nic z tym nie robila... na trzecim roku panie na pracowni nie pozwalaly korzystac z masek algowych bo sa przeznaczone dla roku nizej! placilysmy tak samo a nie moglysmy korzystac z wszystkiego. pewnego dnia na pracowni bylo tak ze nie dzialaly 2 lub 3 urzadzenia do kawitacji...
15.03.2016
10.03.2016
o.a
Jeśli chodzi o uczelnię... Pani Dziekan bardzo dba o kadrę (po złożeniu podania na niekompetentnego wwykladowcę - osoba ta zniknęła z uczelni w ciągu tygodnia. Kosmetyki wymieniane na bieżąco (raz tylko sie zdarzyla przeterminowana henna, nic wiecej), organizacja roku FATALNA, da się pogodzić pracę ze studiami stacjonarnymi ale niestety oznacza to życie na wariackich papierach (plan zmieniają z dnia na dzien, nie mozna nic zaplanowac z wyprzedzeniem). Kadra super, widać że każdy wkłada w to dużo serca, szczególnie Pani mgr AB :)
Karoo
Witam, zamierzam iść na dietetykę do ŚWSM. Interesuje mnie jak wygląda cała rekrutacja, zajęcia oraz ogólna opinia o szkole. Dziękuje! karo5050@wp.pl
19.02.2016
04.02.2016
livinatalia
Cześć. Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat kierunku kosmetologia na SWSM. Dużo negatywnych zarówno o SWSM jak i o GWSH. Ktoś obiektywnie coś napisze? Z gory dziekuje!
Magbi85
Ja rowniez rozpatruje dietetyke zaoczna na swsm.prosze o wszelkie wskazówki i opinie. Dziekuje .
25.01.2016
10.12.2015
Akk
Czy mogę uzyskać informacje dot.kierunku dietetyka. Czy ktoś studiuje ją niestacjonarnie? Jak wrażenia? Czy da się pogodzić pracę z praktykami (ile godz trzeba odbyć ?). Jak długo w weekendy trwają zajęcia? Będę wdzięczna za odpowiedź.
Klaudia
Witam,wybieram się na kosmetologie w tym roku na SWSM. Nie znam nikogo kto tam studiował.Prosiłabym o opinie innym studentów oraz kontakt osób,które się też ewentualnie tam wybierają :) klaudia1859@gmail.com
10.09.2015
27.07.2015
Sandra
Hej, ja się wybieram na Kosmetologię od października tego roku, jestem z okolic Skoczowa, ktoś coś ? :) Dobra jest ta uczelnia? na pierwszy rzut oka wydaje się dobra ale chciałabym opinii od kogoś kto tam studiuje ten kierunek Aleksandra@interia.pl proszę o kontakt :)
Vanillia
Ja zamierzam iść na dietetykę zaocznie od października :) jak coś to piszcie sylwia_18@vp.pl
13.07.2015
21.06.2015
DARIA
Hej,od pazdziernika zaczynam dietyke na swsm. Jest ktos kto tam idzie z raiborza lub okolic? Podaje maila daryna222@gmail.com
anna
Hej, złozyłam papiery do SWSM na kierunek kosmetologia, czy ktoś z Rybnika lub okolic też idzie na ten kierunek? Jak coś to podaję mail antonia-1983@o2.pl
24.05.2015
13.04.2015
kamila
ja również mam zamiar wybrać się na kosmetologię zastanawiam się nad wyborem swsm lub gwsh katowice, która lepsza ??
paula
Mam zamiar wybrać sie na kosmetologie. Spotkałam nie z wieloma negatywnymi opiniami. nie wiem czy wybór tej szkoły to dobry wybór, pomóżcie! znacie moze podobne uczelnie o tym kierunku w okolicy ?
27.03.2015
27.01.2015
dietetyka podyplomowo
prosze o informacje na temat studiów podyplomowych z zakresu dietetyki (żywienie człowieka, dietetyka) w tej i innych uczelniach w Katowicach najchetniej, szukam programu sprawdzonego, dobrze prowadzonego, z wykladowcami, którzy są specjalistami, na wysokim poziomie, nie chodzi o papierek, ale o wiedzę, jeśli robiliście podyplomówki w Śląskiej WS Medycznej, to napiszcie proszę, jakie macie odczucia, z góry dziękuję, joanna
nilii
hej.. chcę iść na dietetykę choć NIE zdaję na maturze biol. ani chem... jak myślicie czy bez tych przedmiotów można dać sobie radę na tych studiach??
08.04.2014
03.03.2014
dddd
dziewczyny jestem na ostatnim semestrze na tej uczelni (na szczęście). Kosmetyki do niedawna były przeterminowane (pod wpływem nacisków i skarg zostały wymienione), dziewczyny łapały różne uczulenia, a ostatnio nawet panoszyła się opryszczka oczna (która może wywołać zapalenie mózgu) przez brak trzymania pędzli w należytej czystości. Przez trzy lata, właściwie co każdy zmieniony przedmiot, męczymy te same materiały. Wykładowcy w większości są przystępni, ale nie zachęcają do działania w tym kierunku...szczególnie gdy trafi się na prowadzącą zajęcia praktyczne której się właściwie nie chce przekazywać należytej wiedzy (zdarzają się wyjątki które dużo wymagają i to jest akurat plus). Aha nie wierzcie w śpiewki o gwarantowanej stałości kwoty czesnego. Szczerze polecam zrobić technikum w którym zdobędziecie więcej umiejętności. Studia dadzą wam wiedzę, to się może przydać po technikum w celu dokształcenia ;)
pati
uff to cieszy mnie to bardzo :) w takim razie do zobaczenia 14ego ;) jak będziecie miały jakieś newsy to piszcie :)
01.03.2014
01.03.2014
Monia
dziewczyny nie ma żadnych zajęć , niby piszę w regulaminie że są ale ja o to pytałam i nie trzeba matury z biol. no chyba że się idzie na studia nie w prywatnej uczelni tylko do publicznej to wtedy tak.
pati
ja też właśnie nie mam matury z biologii i z tego co czytałam to w swsm są jakieś zajęcia wyrównawcze z biologii zanim się rozpocznie studia także nie wiem czy to nadal aktualne. Wiecie coś na ten temat?
01.03.2014
01.03.2014
gapa
Nie ;) Byłam na profilu humanistycznym, mam licencjat z kierunku humanistycznego i tego typu pracę (choć nie w zawodzie). Mam nadzieję, że jakoś dam radę;)
pati
dziewczyny a Wy macie mature z biologii ?
01.03.2014
01.03.2014
Monia
Sprawdzcie maila :) juz jest informacja pierwszy zjazd 14-16 marzec :) do zobaczenia!
gapa
Dzwoniłam, no chyba, że źle zrozumiałam panią z sekretariatu. Najlepiej jak ktoś się jeszcze upewni, bo trochę przerywało rozmowę ;)
01.03.2014
28.02.2014
lararel
a ktoś wie czy kierunek kosmetologia zostanie otwarty?
Monia
gapa dzwonilas tam??
28.02.2014
28.02.2014
pati
gapa a skąd wiesz?
gapa
Kierunek zostanie otwarty.
28.02.2014
28.02.2014
gapa
Dajcie znać jak będziecie coś wiedzieć!! :)
pati
hej ja też się zapisałam na semestr letni na dietetykę. Wiecie może w jaki sposób nas poinformują o tym czy zostanie otwarty kierunek?
27.02.2014
24.02.2014
Monia
Pewnie tak,trzeba przyznać , że są cierpliwe :):) ale w umowie jest napisane , że powinniśmy dostać informację czy kierunek się otworzy 2 tygodnie wcześniej, ja właśnie też chciałabym wiedzieć na czym stoję :) jak zresztą każdy . pozdrawiam
gapa
Dziękuję za odpowiedź :-) Domyślam się, że panie w dziekanacie mają już dosyć tych telefonów, ale szkoda, że tyle trzeba czekać na decyzję. Chciałabym wiedzieć na czym stoję, bo domyślam się, że w marcu byłyby już zajęcia.
24.02.2014
23.02.2014
Monia
Ja dowiedziałam się tyle, jak dzwoniłam 20.02 , że przedłużyli do 28.02 rekrutację... i dopiero w czwartek - piątek będzie wiadomo na 100% co i jak..
gapa
I co wie ktoś coś? :)
22.02.2014
11.02.2014
gapa
Dzięki za info :) Zaskoczyli mnie ;-)
Monia
Ja dzwoniłam dzisiaj rano i pani w sekretariacie powiedziała ze od stycznia przybylo duzo osob i ze bardzo prawdopodobne ze kierunek sie oworzy ale nie chce obiecywac bo wszystko zalezy od wladz uczelni i ze najlepiej dopytywac sie jeszcze około 20 lutego. czyli szanse sa :)
10.02.2014
09.02.2014
gapa
Ja też złożyłam na semestr letni i z tego co wiem jest mało osób. W przyszłym tygodniu będę tam dzwonić, żeby dowiedzieć się ilu jest chętnych, bo domyślałam się, że w ciągu ostatnich dwóch tygodni rekrutacji za wiele się nie zmieni.
Monika
Kasia i jak zaczęłaś te studia? jakie wrażenia? ja również jestem z Bielska :)
08.02.2014
08.02.2014
Monia
Cześć wszystkim! Ja również złożyłam papiery na semestr letni na dietetyke zaoczna na semestr letni, tylko podobno mało osób zapisanych i nie wiadomo czy kierunek się otworzy teraz czy dopiero od pazdzietnika (przynajmniej tak mi powiedziano miesiac temu jak skladalam papiery) kos ma moze jakies bardziej aktualne informacje??
gapa
Daga - imienniczko:) złożyłaś już dokumenty? Miałaś problem z uzyskaniem zaświadczenia od lekarza bez skierowania czy też miałaś skierowanie? Pozdrawiam!
25.01.2014
19.01.2014
Daga
ja właśnie mam zamiar składać papiery na dietetykę niestacjonarne. Nie ma problemu z dostaniem się tam ? i jeśli część przedmiotów mam już zaliczoną na innej uczelni przepisują bez problemu ? :))
gapa
Ja się wybieram na dietetykę :)
16.01.2014
12.01.2014
Sylwiax23
Witam, zamierzam złożyc papiery na nabór letni na SWSM, wybiera się ktoś może na ten semestr? i czy wogóle warto dojeżdżac sporo kilomenrów, tak jak w moim przypadku z Krakowa?
Studentka kosmetologii
Nie rozumiem poniższych komentarzy... Jeżeli ktoś myśli, że może zostać kosmetologiem bez nauki to się myli. :) Zajęcia już od piątku, aż do niedzieli tylko dlatego, że materiału jest dużo. Skoro ktoś idzie na studia zaoczne to musi się z tym liczyć ! Na dziennych zajęcia są rozłożone, choć i tam czasem są zajęcia od 8-16:30, wolne dni też wpadają. Jeżeli możecie to studiujcie dziennie. Nikt na moim roku nie wylądował w szpitalu, a kosmetyki nie są przeterminowane. ;) Często przy nas otwierane nowe. Wykładowcy są różni, ale i to chyba jest normalne. Nie polecam ŚUM i GWSH ponieważ tam nie mają prawie kosmetyków, trzeba wszystkim się dzielić na 10 osób, a sprzęty i stanowiska stare. Uczelnia nie podoba się tym, którzy myślą, że tylko zapłacą i nie muszą już się wysilać. ;) Pozdrawiam.
12.12.2013
10.12.2013
nigdy więcej SWSM
witam, jestem studentką 3 roku na SWSM, dziewczyny NIE POPEŁNIAJCIE MOJEGO BŁĘDU NIE IDŹCIE NA TĄ UCZELNIĘ !!! płacisz kupę kasy a kosmetyki przeterminowane, dziewczyny lądują po zajęciach w szpitalach albo u lekarza, w dziekanacie nigdy nic nie wiedzą, część wykładowców jest spoko ale niektórzy są tam zatrudnieni po to , żeby uprzykrzać nam życie. kompletnie nie liczą się z tym, że studenci zaoczni głównie pracują, a jak już np. dadzą Ci tą jedną nieobecność nieusprawiedliwioną to potem Cię z tego odpytują, gorzej niż w gimnazjum czy podstawówce. Rozumiem odrobienie zajęć praktycznych, ale inne zajęcia? Marzę o tym by przetrwać do obrony i nigdy więcej tej uczelni na oczy nie widzieć. Zanim podejmiecie decyzję, dobrze się nad tym zastanówcie :)
studentka dietetyki
ja jestem studentką dietetyki na SWSM i szczerze nie polecam tej uczelni. O ile wykładowcy w większości są w porządku, to władzę uczelni i ich organizacja woła o pomstę do nieba. Student spózni się jeden dzien z oddaniem dokumentów to od razu go skreslaja z listy studentow a za przywrocenie oczywicie trzeba placic. Zajecia do drugi weekend w piatki od 16-21 a sb i nd od 8-21. Można oszaleć! Na podstawowych przedmiotach takich jak żywienie czlowieka nie dowiesz sie za wiele i jezeli faktycznie chcesz byc dietetykiem z prawdziwego zdarzenia musisz douczac sie sam. Po kazdym zakonczonym roku musisz odbyc obowiazkowe praktyki, szkola ci nic nie proponuje wiec zostajesz sam z zalatwianiem tych spraw. Dziekana nie interesuje czy pracujesz czy nie, nie zrobisz praktyk, mozesz zegnac sie z uczelnia. Jezeli macie mozliwosc idźcie na ŚUM, po pierwsze panstwowa uczelnia, po drugie mają wieksze doświadczenie i lepszą kadrę.
11.10.2013
02.10.2013
Kasia
Hej ;-) jest ktoś z Bielska? ja też zaczynam dietetykę w tym roku ;))
Bubble
Materiały dla przyszłej studenki kosmetologii, zapraszam :)
27.09.2013
24.09.2013
Kasia
Ktoś studiuje dietetykę na tej Uczelni.Opinie są ogólnie niedobre
Ula84
Czy ktoś ma jakieś dobre opinie o tej szkole medycznej?Bo miałam składać dokumenty,ale opinie niektórych są przerażające.Chciałam iść na dietetyke
24.09.2013
18.09.2013
Essrte
Dopiero teraz się zapisałaś?
nowa
jak długo dziewczyny czekałyście na odpowiedź z uczelni?? w ostatniej chwili zdecydowałam się złożyć tu papiery na kosmetologię zaocznie.
12.09.2013
12.08.2013
skendra
czesc, zlozylam papiery do swsm na kierunek kosmetologia (tryb stacjonarny), jestem z raciborza i szukam osob, które też sie tam wybieraja, bo jakoś tak sama jestem i nic nie wiem na temat tego czy trzeba zakupic jakies książki badz tez kiedy zakonczy sie ta niby rekrutacja, chetnie tez poznam kogos, zostawiam gg 28861877, nr tel 733043295
hera
A czy ktoś studiuje zaocznie podyplomowe Kosmetologia i Body Fitness,bo ja chciałabym ale tyle jest złych opinii o tej szkole że się zastanawiam????
12.08.2013
30.07.2013
k
uczelnia prywatna, zarówno studia dzienne jak i zaoczne są płatne. dietetyka 7 sem, kosmetologia 6 sem.
ania
ta uczelnia jest płatnaw całości? nawet studia stacjonarne? ile trwają oba kierunki?
29.07.2013
29.07.2013
ania
czy ta uczelnia jest prywatna czy państwowa?
k
ja ją wydrukowałam też w domu w razie czego, ale w biurze też mi ją dali ;p
26.07.2013
24.07.2013
OnA
dziewczyny , czy przy składaniu dokumentów na dietetykę tę umowę edukacyjną dostałyście w biurze rekrutacji czy miałyście z domu wydrukowaną ? bo w sumie na stronie pisze,że druk pobiera się w punkcie rekrutacji,ale dla pewności wolę zapytać :)
OnA
witam dziewczyny :) czy któraś wie coś nt. dietetyki w ŚWSM ? chodzi mi o to z którym przedmiotem jest najtrudniej i ogólnie coś wiecęj o uczelni :))
19.07.2013
19.07.2013
;)))
już wszystko wiem :) odpisała jakaś Pani i poinformowała mnie,że jak najbardziej wystarczy odpis :) tak więc zaczynam dietetykę od października :)
@ ;)))
moze sprobuj zadzwonic? wydaje mi sie ze odpis swiadectwa jest taka kopia zapasowa, jakby sie zgubilo oryginal i przyjmą tego ksero, ale lepiej sie upewnic:)
18.07.2013
17.07.2013
;)))
hej :) mam mały problem,ponieważ chcę złożyć dokumenty, ale mature zdawałam 4 lata temu i nie mogę znaleźć oryginału świadectwa dojrzałości, natomiast mam odpis. wymagają kopię świadectwa dojrzałości,to wystarczy że zrobię ksero tego odpisu,czy sam odpis w tym przypadku jest kopią ? niestety nikt mi nie odpisał-a pisałam tam maila :/ a nie chce jechać tak w ciemno,ponieważ do katowic mam spory kawałek, możekóraśz Was właśnie oddawała ksero odpisu ? :)
Agata93
Hej, dziewczyny! ja się wybieram na kosmetologie zaoczną, do zobaczenia w październiku. Jakby ktoraś chciała pogadać to mój nr 12882048
17.07.2013
16.07.2013
Ami
Wszyscy wybierają się na dietetykę... A wybiera się ktoś na kosmetologie zocznie? ;) 38803725 gg.
sandrusia1989
Witam. Ja również zaczynam dietetykę zaocznie od października. Mój nr gg: 1373563 e-mail: sandrusia1989@tlen.pl Pozdrawiam, Sandra :)
16.07.2013
15.07.2013
a
zapraszam dietetyków do dołączenia do grupy https://www.facebook.com/groups/354412067995871/
woow
a czy ktoś wybiera się zaocznie na dietetykę?:)
15.07.2013
15.07.2013
Essrtel.
Witam może wybiera się ktoś na Kosmetologię zaocznie?
oenely
do przyszłych dietetyczek - moj e-mail oenely22@gmail.com. Odezwijcie się, bo do założenia grupy wyskakuje, że konieczne jest dodanie członków, więc zgadamy się na mailu :)
15.07.2013
14.07.2013
niezdecydowana
też zastanawiam się nad dietetyką zaocznie :) aczkolwiek jeszcze rozważam pedagogikę specjalną na UŚ :) daje sobie jeszcze dwa dni na przemyślenie sprawy :) a ma ktoś jakieś informacje czy ciężko tak przetrwać ? :D
a
Może ktoś odważny założy jakąś otwartą grupę na facebooku?
14.07.2013
12.07.2013
kaka
oenely - oo, byłoby miło :)) wreszcie kogoś znalazłam. :)
oenely
kaka i kamucha - ja tez:) Moze jakos się, hm, zgadamy?
10.07.2013
09.07.2013
dd
Ja zaczynam :)
a
Czy ktoś również zaczyna od października dietetykę zaocznie?
05.07.2013
03.07.2013
Kasia
Jestem w trakcie niestacjonarnych studiów na tej uczelni Kosmetologia i nie polecam. gdyby nie ta kasa która włozyłam juz dawno bym zrezygnowałam
niezadowolona
nie polecam !!!!!!!!!!!!!!! Byłam studentka tej uczelni nic nie ucza praktycznego tylko sama teoria i na tym sie skupiaja, poziom niby wysoki ale jesli chodzi o teorie. Nic z tej szkoły nie wyniesiecie!!!!
03.07.2013
01.07.2013
kaka
kamucha, ja równiez wybieram się na dzienną dietetyke :)
kinqa
Jestem studentką na drugim roku kosmetologii zaocznie. Ogólnie zacznę od tego: czesne totalnie nie jest adekwatne do standardów jakie panują na uczelni, jest ono stanowczo za wysokie. Poziom nauczania zależy od przedmiotu i wykładowcy, jeśli chodzi o sesję śmiechu warte całe te egzaminy, uczysz się to nie zdajesz, a jak nic nie umiesz to akurat masz 4 lub 5... ćwiczenia z kosmetologii to też porażka sprzęt niby jest ale jak jest potrzebny, to albo go nie ma, albo zepsuty albo jeden na 30 dziewczyn ;/ tak samo z wacikami i innymi niezbędnymi przyborami. Generalnie gdyby nie to, że zainwestowałam tam już kupe kasy dawno bym zrezygnowała, ale cóż teraz już musze dotrwać do końca. Jednym zdaniem nikt nie szanuje tam studentów, którzy sporo im płacą za te studia...
01.07.2013
29.06.2013
dzeluu
hej:) . tez sie zastanawam tam nad kosmetologia zaocznie . Jednak nie moge sie do konca zdecydowac . Czytałam w necie bardzo skrajne opinie na temat tej szkoły .
Gosia
Ja również wybieram się na kosmetologie, zaocznie, mam nadzieje ze się dostane :D studia jak dla mnie drogie, mam nadzieje ze nie bedzie to strata pieniedzy tak jak uwaza kilka osób wypowiadających sie poniżej ;/
26.06.2013
25.06.2013
kamucha
witam, ja sie wybieram na studia dzienne z dietetyki :))
Marta
zaczynam kosmetologię od października chętnych do zapoznania się zapraszam :) 726068037
18.06.2013
10.06.2013
daria
zdecydowałam się w 100% na dietetykę zaocznie . Trochę drogie te studia ;/ i trwają aż 7 semestrów :/ szkoda...
nick
jakie sa do wyboru języki obce?
05.06.2013
31.05.2013
karlajn
też rozpoczynam dietetykę zaoczną od października i mam nadzieję, że nie będę tego żałowała ;) jakby ktos się chciał skontaktować to można się odezwać na nr gg 10894893 ;D
Kasik
Też rozpoczynam dietetykę od października, zobaczymy co to będzie :) Warto?
22.05.2013
18.05.2013
claudia
I ja planuję zacząć zaocznie dietetykę od października ; ) Jeżeli jest tu ktoś, kto tak jak ja w październiku startuje i ma ochotę porozmawiać- zapraszam ; d gg:4718891
Ania
Jestem studentka dietetyki na 2 semestrze i nie narzekam. Kadra w miare zależy z jakiego przedmiotu, ale no. Studia kosztowne, teraz juz egzaminy nie sa wcale latwe bo pytania nie sa testowe tylko problemowe. Ja uczelnie polecam, tylko ze my nie korzystamy ze sprzetow wiec nie moge narzekac tak jak kosmetologia. Narazie jest spoko. Okaże sie jak bedzie później. Tylko kasa, kasa. Warunek bardzo drogi ale 2 poprawki sa albo jedna za darmo wiec spoko. Chodź na umowie warunek 250 a wzieli 300. Ciekawe czy to sie wyjaśni ;)
09.05.2013
08.04.2013
aaa
Jestem na trzecim roku kosmetologi, doi końca pozostały mi 3 miesiące. Moja wielce p. dr promotorka porażka totalna!!! Nie odpisuje na maile, zero kontaktu a do tego wszystkiego za bardzo nie ghrzeszy inteligencją. Nie wiem czy któkolwiek sprawdza tam wiedze i umioejętności zatrudnianych wykładowcxow!!! Ogólna kich i nie polecam tej szkoły nikomu. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
daria
do Roksany : dziennie czy zaocznie ? no bo ja zaocznie, aczkolwiek mam sporo wątpliwości :/ mam 22 lata i zastanawiam się czy warto tam się pchać ? :P a przede wszystkim ,że wyrzucę pieniądzę w błoto:/
05.04.2013
31.03.2013
roksana
ja również od października planuję rozpocząć dietetykę ;)
daria
mam zamiar zacząć dietetykę od października 2013 - czy może mi ktoś co nie co napisać jak się studiuje ? ;)
30.03.2013
16.02.2013
agati
nie polecam swsm! najgorsza szkoła na świecie. żałuje, ze tu w ogole zaczęłam studiowac i wydałam mnostwo pieniedzy które poszły w błoto. a co wiecej.. egzaminy to totalna loteria. najgorsze głąby zdają, a ci którzy napiszą dobrze oblewają. cóż - odradzam ten syf!
no to gdzie na kosmetologie?
gdzie jeszcze w Katowicach albo aglomeracji jest dobra kosmetologia? orientujecie sie, co polecicie?
31.01.2013
30.01.2013
Ela
kosmetologia podyplomowa ...tragedia. niski poziom nauczania, brak kosmetykow jak i sprzętu ( bo popsuty).
ewelina
Jestem studentką kosmetologii.Wszystkie urządzenia w pracowni notorycznie zepsute,brak kosmetyków i ręczników.Na wszystkim oszczędzają.Kadra z SUM się wykrusza.Zwolnili nawet Dziekana,który coś dla tej uczelni i studentów próbował zorganizować.Ogólnie nie polecam stracony czas i pieniądze.
04.01.2013
04.01.2013
ewelina
Jestem studentką kosmetologii.Wszystkie urządzenia w pracowni notorycznie zepsute,brak kosmetyków i ręczników.Na wszystkim oszczędzają.Kadra z SUM się wykrusza.Zwolnili nawet Dziekana,który coś dla tej uczelni i studentów próbował zorganizować.Ogólnie nie polecam stracony czas i pieniądze.
kleo
zarowni kosmetologia jak i dietetyka prowadzone na wysokim poziomie, wiedza praktyczna, ale i sporo teorii, czasem trzeba zakuc porzadnie i czujesz sie jak na medycynie, ludzie raczej zadowoleni, nie pamietam przypadkow, zeby ktos sie zmniechecil i zrezygnowal, albo gzdies przenosil papiery,
12.09.2012
10.07.2012
arni
Witam, Szkoła oferuje sensowne studia dofinansowane z środków unii europejskiej. Poziom dobry, baza dydaktyczna dobra. Fajna kadra. Pewnie o cos tam by się można doczepić ale ja nie narzekam.
o dietetyce
Dietetyka to bardzo fajny kierunek studiow i alternatywa dla tych, ktorzy nie sa scislowcami, maja awersje na matme, fize, badz nie odnajduja sie w humanistycznym swiecie literackim. Dietetyka to wiedza wazna dla kazdego czlowieka, ale tez wiedza, na ktorej mozna zarabiac dzielac sie swoimi umiejetnosciami, wskazowkami, radami z innymi, to nie znaczy, ze sa to studia latwe, bo zwyczajnie wymagaja przyswojenia duzej wiedzy z zakresu zywienia, biologii, prawie medycyny, ale jest to niezla opcja na znalezienie miejsca dla siebie, na wlasny biznes, na robienie czegos co sie lubi i - mam nadzieje - zarabianie na tym, co sie umie i lubi
17.03.2012
15.03.2012
luiza
Moja opinia jest taka, ze wysoki poziom nauczania, megaa trudne sesji, nie ma mowy o olewaniu nauki. Jestem dumna, że tu studiuję.
SWSM Katowice
Dzięki za opinię. Zasadniczo, SWSM stara się ciągle podnosić poziom kształcenia. Po to wprowadzamy m.in. do programu nauczania szereg zabiegów z wykorzystaniem najnowszej aparatury z zakresu kosmetologii i medycyny, dbamy o wysoki poziom merytoryczny materiałów dydaktycznych, systematycznie monitorujemy opinie studentów nt. prowadzenia zajęć i jakości kształcenia przez poszczególnych nauczycieli, starości grup mogą przekazać opinie/uwagi studentów dziekanowi, do dyspozycji każdego studenta pozostaje skrzynka opinie@swsm.pl, na którą każdy może przekazać uwagi dotyczące zajęć czy nauczycieli. Napisz, którym przedmiotom warto poświecić więcej uwagi. Czy dotyczy to nauczyciela, prowadzonych ćwiczeń, rodzaju zabiegów? Chętnie sprawdzimy sprawę. Bardzo ważne są dla nas uwagi studentów na temat warunków studiowania, bo to dzięki nim możemy zmieniać to, co studenci uważają za istotne. Dlatego napisz – zajmiemy się sprawą. Pozdrawiamy.
02.02.2012
10.12.2011
Sandi
Fajnie jest? Chce tam iśc na dietetyke na stacjonarne i szukam jakis opini na temat tej własnie uczelni. Sam kierunek to chyba dobry wybór, teraz tylko pozstał mi wybór uczelni
Marcia
To zalezy. Słyszałam od niektórych to samo co napisałaś Kasieńka... Lecz mam faceta na uczelni i on mówi, że tonie jest prawdą On jest akurat bardzo zadowolony i chwali sobie tą uczelnie własnie.
07.12.2011
06.12.2011
Kasienka
Kończę 3 rok kosmetologi. Szkoła fajna, lecz muszę zaznaczyć, że zajęcia praktyczne z przedmiotów, które moim zdaniem są bardzo ważne są przeprowadzane bardzo powierzchownie... Rożne są opinie, niektórzy twierdzą, że super mamy sprzety i świetnie się pracuje w labolatoriach
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie