UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (170)
Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach, UE Katowice

Marcysia
@Alicja dowiedziałam się ze można próbować ale jeżeli brakło Ci punktów w rekrutacji do Katowic i dostałaś się do Rybnika to nie ma możliwości się przenieść
13.09.2021
07.09.2021
Alicja
Witam, czy jest możliwe przeniesienie się z fir Rybnik na fir katowice w ciągu roku np
Marcysia
@Juliaxyz niestety nie dostałam odpowiedzi
02.09.2021
31.08.2021
Julia
Witam! W przyszłym roku pisze maturę :) Jestem zainteresowana kierunkiem Zarządzanie 1 stopnia stacjonarnie na UE. Jakieś opinie na temat tego kierunku? Jak z nauczaniem języków obcych? Czy język włoski jest otwierany co roku?
Juliaxyz
@Marcysia , otrzymałaś odpowiedź na swoje pytanie? Też mnie to zastanawia
07.08.2021
01.08.2021
Julia
Wita, bardzo prosze o opinie o kierunku Logistika w Biznesie studia II stopnia niestacjonarne. Czy da sie je pogodzic w praca na pelen etat ? Czy jest duzo trudnych przedmiotow ? z gory dziekuje.
Marcysia
Witam, czy jest możliwe przeniesienie się z fir Rybnik na fir katowice w ciągu roku np
19.07.2021
12.07.2021
Wiola
Cześć, czy jest mi ktoś w stanie opisać jak wyglądają studia zaoczne na kierunku Finanse i Rachunkowość? Mam dylemat odnośnie wyboru uczelni. Bardzo chciałabym poznać Wasze zdanie na ten temat.
Wiki
Hejka jakie były progi punktowe na ekonomię w poprzednich latach?
06.07.2021
18.06.2021
Stella
Hej, mam pytanie odnośnie języków na UE... Jest bardzo wysoki poziom? I czy istnieje możliwość zdawania egzaminu na poziomie B2 z innego języka niż angielski?
Mik
Zastanawiam się nad kontunuowaniem nauki i rozpoczęciem studiów II stopnia, Finanse i rachunkowość. Dajcie znać czy wymagana jest dobra znajomość angielskiego?
14.06.2021
11.06.2021
Tomek
odpowiedź dla Pau z dnia 09.06.2021
Bardzo się cieszę, że mogłem uczestniczyć w zajęciach dzięki możliwości studiowania w formie online. Wszystkie wykłady i ćwiczenia były prowadzone w sposób bardzo ciekawy i zrozumiały. Obsługa administracyjna profesjonalna, panie zawsze chętne do pomocy. Dodatkowo skorzystałem ze zniżki w opłacie czesnego. Nie był to mój ostatni kontakt z uczelnią, mam zamiar rozpocząć kolejne studia podyplomowe w UE w Katowicach.
Pau
Cześć, Zarządzanie i marketing w biznesie - studia podyplomowe. Proszę o opinię :)
09.06.2021
05.06.2021
Martyna
Cześć dlaczego w tym roku nie można się rejestrować na ekonomię stacjonarna 1 stopnia?
Patryk
Student zaoczny drugiego roku, w sumie to już kończę drugi rok. Zacznijmy od braku obniżenia czesnego, gdy wiele osób potraciło pracę na początku pandemii, skąd niektóre osoby miały wziąć pieniądze... chwilówka, kredyt?. Zakładam się, że uczelnia stała pusta. Nie trzeba było używać energii na oświetlenie czy ogrzewanie. Nie potrzebne były sprzątaczki. Czemu nie było można obniżyć? Prosząc Panią w dziekanacie o zaświadczenie o studiowaniu na koniec usłyszałem tylko mocne uderzenie słuchawką, zero słowa "do widzenia" - brak kultury. Podejście niektórych wykładowców tragiczne, traktowanie przedmiotów wypychaczy jakby były najważniejszymi na świecie. Nauka programu, który zdecydowanie NIGDY w życiu się nie przyda. Seksistowskie żarty jednego wykładowcy totalnie nie na miejscu. Chcąc zaplanować swój miesiąc, czekasz aż z łaską wstawią harmonogram sesji. Często niedziałająca strona uczelniana. Wybór promotora, którego chciałem okazał być się nie możliwy - strona się zawieszała... Mam szczerą nadzieję, że w miarę sprawnie skończę kierunek i już więcej nie będę musiał korzystać z Waszych "nauk". Nie pozdrawiam.
31.05.2021
24.05.2021
Dawid
Czy na uniwersytecie ekonomicznym jest rekrutacja zimowa?
N
Czy mając punkty poniżej progu jest szansa się dostać?
23.05.2021
22.05.2021
Natalia
Witam, proszę o opinię o kierunku gospodarka i zarządzanie publiczne, czy da się pogodzić z drugim kierunkiem czy ilość zajęć na to nie pozwala?
MisiaPysia
Cześć, co sądzicie o tym że progi punktowe mogą w tym roku sporo spaść?
22.05.2021
15.05.2021
Klaudia
W sumie to pójdę tam gdzie się dostanę a wiem, że do Rybnika jest się łatwiej dostać :). Bliżej mam do Katowic ale ogólnie jestem ze Śląska ale i tak trzeba będzie jakieś mieszkanko wynająć :) do Katowic mam +- 60 km w jedną stronę :)
FIR
odpowiedź dla Klaudia z dnia 10.05.2021
Jedna i druga opcja jest super! A gdzie masz bliżej?
13.05.2021
10.05.2021
Klaudia
Cześć pytanie do studentów fir :) Polecacie oddział w Rybniku czy lepiej iść do Katowic?
Rekrutacja
odpowiedź dla Martyna z dnia 08.05.2021
Dzień dobry, może Pani brać udział w rekrutacji na studia dzienne oraz zaoczne i wtedy faktycznie można złożyć 2 opłaty i wybrać 6 różnych kierunków w ramach oferty. Jeśli chciałaby Pani tylko na stacjonarne albo tylko na niestacjonarne, to nie ma możliwości dokonania podwójnej opłaty i wyboru 6 kierunków. Pozdrawiamy Rekrutacja UE Katowice
10.05.2021
08.05.2021
Martyna
Witam :) czy można jednoczesnie złożyć opłatę rekrutacyjna na np 6 kierunków ( 2 x opłata rekrutacyjna)?
UE Katowice
odpowiedź dla Nicole z dnia 05.05.2021
Dzień dobry, na studia niestacjonarne jest zdecydowanie łatwiej niż na studia stacjonarne. Proszę nie stresować! Zapraszamy na stronę: https://www.ue.katowice.pl/studia-niestacjonarne.html Pozdrawiamy UE Katowice
06.05.2021
05.05.2021
Nicole
Witam, czy na studia niestacjonarne na kierunku fir, ekonomia jest się bardzo trudno dostać?
Monika
Hej, jest ktoś z FiR specjalność analityka finansowa ( I stopień zaocznie) i mógłby wypowiedzieć się na temat wykładowców, poziomu nauczania, czy podczas rekrutacji brane są pod uwagę punkty z matury, czy zajęcia są co drugi weekend? Była bym wdzięczna za dużo informacji, ponieważ nie znam nikogo z tej uczelni.
18.03.2021
15.03.2021
RM
Czy da się przepisać na FIR z ekonomii po zakończonym roku?
student
osoba na B2 powinna sobie spokojnie poradzić. Pomimo wszystko uważam, że studia są źle zorganizowane. Na wszystko jest mniej czasu niż na studiach w języku polskim (chociażby wybór promotora odbywa się ROK później), duża część wykładowców ma braki w języku angielskim
20.01.2021
11.01.2021
Julka
Piszę w tym roku maturę i chciałabym spróbować swoich sił na kierunku international business, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć jak ciężko jest i czy osoba znająca angielski na poziomie mniej więcej B2 sobie poradzi z czasem? i czy polecacie oczywiście?
Joanna
Ranking Perspektywy mówi sam za siebie, przed ostatnie miejsce zobowiązuje. Uczelnia natomiast cieszy się, że nie spadli. :D Wyższy poziom reprezentuje między innymi Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II, Źródło: http://ranking.perspektywy.pl/2020/ranking/ranking-uczelni-akademickich
12.12.2020
01.12.2020
Student
Człowiek płaci za czesne. Następnie bez żadnej informacji na mailu uczelnianym czy prywatnym trzeba dokonać wyboru specjalizacji (W systemie który ładuje się 2.5h). Na wybór specjalizacji ma się około 30h, po tym czasie specjalizacja jest przypisywana automatycznie i nie ma możliwości zmiany. Wirtualna Uczelnia zależy od dnia, raz działa raz nie. Dziekan odrzuca podania na zasadzie nie bo nie.
Marta
Cześć, może się ktoś wypowiedzieć na temat studiów niestacjonarnych 2 stopniach na kierunku zarządzanie? Są bardzo ciężkie? Jest dużo projektów do robienia?
04.11.2020
18.09.2020
Paulo
Zajęcia na kierunku finanse i rachunkowość (I stopień, stacjonarne) składają się z trzech rzeczy: teorii, teorii i teorii. Niewielu jest psorów i doktorów, którym zależy na studencie, w czasie studiów spotkałem ich tam może z 5 na ok. 40 i byli to ludzie, po których się tego nie spodziewałem. Kontakt z niektórymi z nich bywa utrudniony, jedna pani doktor, z którą miałem zajęcia, nie odpowiadała w ogóle na maile. U części wykładowców można zdobyć "punkty wizerunkowe", prosząc o dodatkowe zadania do rozwiązania; rozwiązywać ich nie trzeba, chyba że ktoś chce dobrze przygotować się do zaliczeń. Administracja kuleje, i to mocno - nie zapomnę sytuacji, gdy na kierunku trzeba było powtórzyć wybór przedmiotów dodatkowych, bo dziekanat nie poinformował nas, że należy wybrać przedmiot w języku angielskim. Jednak jako osoba niepełnosprawna mogę pochwalić i polecić organizację studentów niepełnosprawnych oraz rzecznika tychże - organizację za naprawdę wspaniałych ludzi, otwartych na innych, a rzecznika za poważne traktowanie swojej roli.
Różnice
Jest jakaś różnica między Katowicami a Rybnikiem na kierunku finanse i rachunkowość? To znaczy uczą tego samego tylko w 2 różnych miejscach czy to dwa inne kierunki? I jak to wygląda później z magisterską: można np po Rybniku aplikować na Katowice?
16.09.2020
13.09.2020
RG
Czy studia magisterskie na kierunku zarządzanie są bardzo ciężkie? Czy osoba po kierunku filologii angielskiej będzie w stanie się wszystkiego nauczyć?
Kandydat
Jak dokonać zwrotu opłaty rekrutacyjnej ? Czy jest to w tej chwili możliwe?
06.09.2020
05.07.2020
Ssawka
Właśnie jestem świeżo upieczoną absolwentka studiów podyplomowych na kierunku Manager e-commerce, uczelnia świetnie sobie poradziła z organizacją zajęć on-line w dobie korona wirusa 😀mam już kilka kierunków za sobą na innej uczelni, ale pierwszy raz spotkałam się z takim zaangażowaniem naszego wykładowcy a zarazem opiekuna, bardzo pomocny, zawsze pod telefonem, zawsze odpisywał na wiadomości, wszystko można było z nim załatwić, więc grupa absolutnie nie była pozostawiona sama sobie. W kwestii samego kierunku, dużo praktyków prowadziło zajęcia, co było dużym plusem bo uczyliśmy się w praktyczny sposób wykorzystywać narzędzia przydatne w naszej branży, dużo pracy grupowej, więc polecam ten kierunek z czystym sumieniem, bo nauczyłam się nowych rzeczy przydatnych do mojej pracy 😉
Carmell
Jak oceniacie FIR na UE ? Zastanawiam się nad tym kierunkiem w trybie niestacjonarnym
02.07.2020
17.06.2020
Czy łatwo się dostać?
Czy mają około 50% z matematyki i 70 z angielskiego z podstawy jestem w stanie dostać się na informatykę?
alibaba2020
Czy ktoś zamierza iść na ekonomie i wie już ile będzie mieć punktów? Niby próg jest 119 , a ja bede miec okolo 117 i boje sie że sie nie dostane.
14.06.2020
11.04.2020
Szkoda czasu
Podejście do studentów niestacjonarnych to jedna wielka porażka. Większość przedmiotów nie jest związana ze studiowanym kierunkiem, niepotrzebna i ich prowadzenie polega na puszczaniu i czytaniu slajdów. Zajęcia typu "zapchajgodziny". Wybór promotora graniczy z cudem bo system działa poniżej jakichkolwiek norm, a jeśli już to wirtualną uczelnia uruchamiana jest dla części studentów. Efekt? Brakuje już miejsc do promitorow i przypisują Cię do kogokolwiek Zmiana promotora- jeśli się zgadza osoba, do której chce się ktoś zapisać i promotor, ktory został na siłę przypisany - mimo to nie da się przepisać, paranoja. Egzaminy organizowane w tygodniu, np wtorek, środa. Jeśli ktoś mieszka poza Katowicami to jak ma dojechać w godzinach szczytu? Kogo w pracy obchodzi że ja mam egzamin? Pp licznych próbach kontaktu z danymi profesorami o możliwość napisania w innym terminie - zero odzewu. Po co udostępniane są maile pracowników skoro nie odpisuja na wiadomości? Konsultacje tylko w tygodniu, telefonów też nie odbierają. Brak jasnych sytuacji. W nawet najprostszych rzeczach robią problemy. Człowiek płaci za to i więcej z tego ma nerwów. Rezygnacja z "nauki" na tej uczelni to najlepsza decyzja w moim życiu. Nie polecam nikomu i będę odradzać wszystkim, którym przyjdzie do głowy wybór tej placówki.
Student
3 lata na uczelni spędzone i z każdym rokiem jest coraz gorzej. Wykładowcy posiadają bardzo niską wiedzę, wklepują nam tylko formułki z książek. Większość z wykładowców jest w podeszłym wieku, przez co ich wiedza już dawno wyszła z użycia. Nieaktualne, przestarzałe technologie, których zdecydowanie nie warto się uczyć. O działaniu e-dziennika to nawet nie chcę wspominać, bo to jest porażka. Macie 50% szans na to, że sprawdzicie plan zajęć na kolejny dzień, bo strona co chwile pada. Właśnie takich technologii używają na uczelni - i takich uczą studentów. Oceny z egzaminów? Jak wam się poszczęści to zobaczycie je dzień przed kolejnym terminem tego samego egzaminu, bo wykładowcom się nie chcę tych ocen wpisywać, klasyka. To, że masz potem dzień na naukę nikogo nie interesuję. Każdy problem z wykładowcą jest rozwiązywany przez dziekana na korzyść nauczyciela. Ręka rękę myję, a 200zł za warunek się przyda. Polecam tę uczelnię omijać szerokim łukiem.
30.03.2020
30.03.2020
Student
3 lata na uczelni spędzone i z każdym rokiem jest coraz gorzej. Wykładowcy wklepują nam tylko formułki z książek. Większość z wykładowców jest w podeszłym wieku, przez co ich wiedza już dawno wyszła z użycia. Nieaktualne, przestarzałe technologie, których zdecydowanie nie warto się uczyć. O działaniu e-dziennika to nawet nie chcę wspominać, bo to jest porażka. Macie 50% szans na to, że sprawdzicie plan zajęć na kolejny dzień, bo strona co chwile pada. Właśnie takich technologii używają na uczelni - i takich uczą studentów. Oceny z egzaminów? Jak wam się poszczęści to zobaczycie je dzień przed kolejnym terminem tego samego egzaminu, bo wykładowcom się nie chcę tych ocen wpisywać, klasyka. To, że masz potem dzień na naukę nikogo nie interesuję. Każdy problem z wykładowcą jest rozwiązywany przez dziekana na korzyść nauczyciela. Ręka rękę myję, a 200zł za warunek się przyda.
Kasia
Kiedy trzeba załatwiać wszystkie formalności związane z Erasmusem? Czy wyjazd jest w dowolnym semestrze?
19.02.2020
07.02.2020
Karol
Czy trudno dostać się na msg? Ile punktów trzeba było mieć w zeszłym roku?
Abcd
Zmarnowany czas na naukę bezsensowych definicji, na wykładach przepisywanie slajdów, taktowanie studentów w sposób poniżający, a o działaniu wirtualnej uczelni już nie wspomnę.. nie widzę po tych studiach jakichkolwiek perspektyw. Nie jestem w stanie pojąć jakim ta instytucja jeszcze funkcjonuje.
11.12.2019
27.09.2019
kandydat wstępnie przyjęty
Zgroza. Mieli podać ko 19.09.2019 czy będą uruchamiane kierunki a przedłużyli do 15.10.2019 decyzję. Tak aby blokować ludzi na decyzję odnośnie innych uczelni. Śmieszne i żenujące postępowanie. Nie polecam współpracy z UE.
Agnes
Czy ktoś może wyrazić opinie na temat studiów podyplomowych na kierunku Analiza danych z wykorzystaniem narzędzi SAS lub Analiza i wizualizacja danych z wykorzystaniem narzędzi informatycznych
04.09.2019
20.08.2019
Ania
Czy jest jeszcze szansa na akademik?
Ania
Czy ktoś może mi powiedzieć jakie są perspektywy po studiowaniu na gospodarce przestrzennej?
26.07.2019
24.07.2019
Waldek
Czy po studiach anglojęzycznych otrzymuje się podwójny dyplom? Zagranicznej uczelni dodatkowo?
karolina
Jakie języki można wybrać na msg?
18.07.2019
14.07.2019
Stacjonarne
Jak oceniacie studia stacjonarne na kierunku gospodarka przestrzenna
numer1
xyz mam 122,2pkt a ty?
08.07.2019
03.07.2019
xyz
numer1 jakie masz wyniki matury? bo chce wiedziec czy mam jakies szanse xd
numer1
Wie ktoś miej więcej ile było chętnych na informatykę rok temu? Ile chętnych na jedno miejsce?
01.07.2019
27.06.2019
ania
Gdzie polecacie praktyki? jestem na finansach i rachunkowości.
Zaoczne
Jak oceniacie studia zaoczne na UE? Chodzi mi głównie o FiR . Zastanawiam się również nad prywatnymi uczelniami. Mam dylemat.
04.06.2019
02.06.2019
Sandra
Finanse i Rachunkowość jak oceniacie ten kierunek? Jaki jest poziom trudności i czego można się spodziewać na zajęciach?
niezadowolona
Dramat po prostu ta uczelnia to jedno wielkie dno nigdy więcej. Traktowanie studenta zaocznego jak śmiecia który płaci. Na ostatnim semestrze miesiąc przed obrona uczelnia zmienia promotora i nowy promotor twierdzi że cała praca napisana jest zła i do poprawy. To jest normalne ? dziekanat twierdzi że wszystko jest ok ?
01.06.2019
29.05.2019
Dorota
Myślę o podyplomowych z Rachunkowości właśnie, czy jest ktoś, kto mógłby również podzielić się swoimi wrażeniami? Będę wdzięczna za wszelkie opinie!
Kunegunda
Ja studiuję podyplomowo Rachunkowość. Bardzo fajne studia. Od zera nauczyli mnie księgować. Wiadomo, że jak się jest straszy to jest już trudniej, ale trochę pracy i da się radę. Mam porównanie z 3 innymi uczelniami i na UE podoba mi się najbardziej.
22.05.2019
09.05.2019
M.L.
Orientuje się ktoś, jaki był próg na studia niestacjonarne w tamtym roku? FiR bądź ekonomia.
Kamila
Jak wygląda studia ma analizie gospodarczej? Jak trudno się tam utrzymać? Jak wygląda sprawa z wymianami między uczelniami w Polsce?
23.04.2019
23.04.2019
Anna W
Czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda przedmiot Rachunek prawdopodobieństwa? Nie wiem na ile jest trudny i czy sobie poradzę.
Informatyka i ekonometria?
Czy ktoś jest na kierunku informatyka i ekonometria? Polecacie ten kierunek? I jeśli nie miałam rozszerzonej informatyki to dam radę to tam nadrobić?
21.04.2019
13.04.2019
Frontmaniaac
Na informatykę było 117pkt, wystarczy do nich maila napisać to dostaniesz infomrację
rupi3232
Czy orientuje się ktoś jakie progi były na informatyke albo informatyke i ekonometrie rok temu?
11.04.2019
27.03.2019
Kama
Na FIR 124ptk, a na Ekonimię 112. Przedsiębiorczość i Finanse 85, natomiast Finanse Menagerskie 100.
xddd12
Klaudi, w 2018 roku próg punktowy na FiR wynosił chyba 126pkt :P, na ekonomie niestety nie wiem
25.02.2019
25.09.2018
klaudi
Orientuje sie ktoś z was jaki był próg punktowy w tym roku na Finanse i Rachunkowość lub Ekonomie?
Finanse dla niefinansistów ?
Ja też w temacie podyplomówek. Rozważam program oferowany przez Uniwerek Ekonomiczny - Finanse dla niefinansistów, choć mam pewne obawy, czy podołam wyzwaniu. Nie mam za sobą studiów ekonomicznych, ale z matematyką nigdy nie miałam problemów. Zastanawiam się tylko, czy decydując się na ten kierunek robie dobrze. Ta formuła "dla niefinansistów" mnie zachęciła. Bo sam opis jest krótki i mało zachęcający. Zależy mi na wsparciu firmy męża od strony księgowości, fakturowania, rozliczania podatków, itd. Może coś doradzicie mi?
19.09.2018
17.09.2018
podyplomówki dofinansowane?
Czy ktoś realizował studia podyplomowe na UE w Katowicach np. z administracji i finansów? Korzystaliście z tego dofinansowania, o którym piszą na stronie? Jak to w realu wygląda? Poziom ok? Jesteście zadowoleni?
obóz adaptcyjny
Kto jedzie na adapciaka w Ustroniu w terminie 12-20 września 2018 r.? Może warto jakąś grupę stworzyć dla nowych studentów???
03.09.2018
19.08.2018
Gabi
Od ilu pkt dostaje się na rachunkowość na studia stacjonarne??
pytanie o studia
Czy na te kierunki można jeszcze się rekrutować: https://www.ue.katowice.pl/studia-stacjonarne/kierunki-studiow/studia-stacjonarne-i-stopnia.html
08.08.2018
18.07.2018
Ania
Cześć! Zapraszamy do nowej grupy na Facebooku osoby zaczynające w tym roku FiR na specjalności Finance and Accounting for Business ❗❗❗ Nazwa grupy to: Finance and Accounting for Business / UE Katowice / 2018
humanos
Cześć! Czy ktoś tu obecny może odnieść się do tego jak wyglądają finanse i rachunkowość na mgr na UE Kato? Jak oceniacie stopień trudności na tym kierunku na mgr? Które z przedmiotów sprawiają największe trudności na mgr? Zamierzam zmienić znacznie kierunek studiów z humanistycznego właśnie na FIR, myślicie, że jest się w stanie ogarnąć mgr na tym kierunku na UE. W grę wchodzą studia zaoczne Z góry dzięki za odp. :)
09.07.2018
30.05.2018
Lucas907
Witam. Poprosiłbym studentów stacjonarnych informatyki, albo informatyki i ekonometrii o wypowiedzenie się na temat poziomu i jakości wiedzy jaką przekazują prowadzący. Z poprzednich komentarzy widzę że ludzie bardzo źle się wypowiadają. Chciałbym wiedzieć czy na prawdę jest tak źle, czy po prostu ludzie oczekują "gruszek na wierzbie".
Angie
Jak często są zjazdy na logistyce (studia zaoczne)? Wiem, że na niektórych uczelniach czasem jest nawet miesiąc przerwy między zajęciami, dlatego pytam.
07.05.2018
21.04.2018
Nick
Czy znajdzie się ktoś kto studiuje/studiował Informatykę i Ekonometrię? Czy warto według was? Na co trzeba się przygotować? Co warto już wcześniej zacząć się uczyć? Z góry dzięki:)
07x
Przedmioty dobierane do kierunków są przypadkowe, a tym bardziej nauczyciele, którzy prowadzą zajęcia z przedmiotu nie ze swojej dziedziny. Ważne jest abym wspomniała, że jestem tym typem studenta, który chodzi na wszystkie zajęcia, stara się i chce się naprawdę czegoś nauczyć. Jestem na trzecim roku, jeszcze tylko kilka miesięcy i będę mogła na zawsze zapomnieć o UE.
01.03.2018
28.02.2018
do martaG
Ja dobrze oceniam tę uczelnię, poziom jest dość wysoki, ale wykładowcy mają realne oczekiwania względem studentów, trochę chęci, samozaparcia i da się przejść bez problemu. Kilka osób zawsze odpada, ale wydaje mi się, że to przez brak zainteresowania kierunkiem, a wtedy nauka to nic przyjemnego przecież ;)
martaG
czy UE w Katowicach ma rzeczywiście taką wysoką ocenę w Waszej opinii? te punkty dotyczą poziomu studiów? czy należy je traktować w kategoriach rankingu? boję się, czy sobie poradzę na FiR :-( oceny mam bardzo dobre i dobre, zakłądam, że maturę zdam nieźle i się dostanę. Tylko najgorzej by było odpaść, już po tym jak się zacznie studia. Dużo jest takich osób, które nie przetrwały pierwszego roku?
29.12.2017
16.12.2017
Monika132
Czy jest ktoś kto skończył studia o kierunku FiR w poprzednim roki bo chciałabym się dowiedzieć jakie są progi, jacy wykładowcy i czy łatwo jest później znaleźć pracę??
Jurek
Jestem absolwentem Akademi Ekonomicznej w Katowicach , studia zaoczne magisterskie, obrona pracy w 2006 r .chce dotrzec do listy absolwentow mojego roku i kierunku , ale bez efektu. Moze ktos wie pod jakim linkem ukryta jest lista absolwentow studiow zaocznych AE, obecnie Uniwersytet Ekonomiczny. Prosze o o info dziekuje i pozdrawiam :Jurek, obrona pracy mgr 2006 kier ekonomia , specj ,miedznarodowe stosunki ekonomiczne i problemy globalne.
12.12.2017
18.10.2017
do Patryk21
Jak wyglądają takie studia? Ogólnie masz wykłady, na których poznajesz teorię oraz ćwiczenia, na których teorię przekuwasz w praktykę. Czy ciężko jest zdać? Powiem Ci tak - wszystko zależy od Twoich umiejętności i wiedzy. Jeżeli zaczynasz przygodę z informatyką to z pewnością będzie Ci mega trudno i będziesz musiał w tygodniu nadrabiać podstawy. Ale jeżeli umiesz programować, ogarniasz dobrze matmę i fizykę to nie widzę powodu dlaczego miałoby być Ci trudno.
Patryk21
Witam, chciałbym zacząć studia niestacjonarne na kierunku informatyka. Może ktoś wyrazić swoją opinię, jak wyglądają takie studia? Czy ciężko jest zdać itd.
27.07.2017
15.07.2017
Olcia
Proszę o opinie na temat studiów mgr na kierunku finanse i rachunkowość. Czy przeciętny student da radę się utrzymać!?
Mati95
Witam! Chciałbym zacząć od pazdziernika 1 rok magisterki zaocznej kierunek : Gospodarka Przestrzenna , wypowie się ktoś czy spoko wszystko , jak wykladowcy itp ? Dodam że mam zamiar dojeżdżać z Częstochowy. Pozdrawiam !
11.07.2017
28.06.2017
Dominika
Czy ktos z was miał problem z wpisaniem przedmiotów kwalifikacyjnych? Bo mi wyskakuje nieznany błąd.
Jasiek
Jak oceniacie FiR? Interesują mnie studia na tym kierunku a Katowice są jedną z moich awaryjnych opcji. Byłbym wdzięczny za szczegóły, co jest na plus a co minus
21.06.2017
19.06.2017
Kandydat
Co sadzicie o kierunkach Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze ze specjalizacją Biznes Międzynarodowy oraz o kierunku Ekonomia ze specjalizacją Handel Zagraniczny? Głównie wchodzą w grę studia zaoczne.
studen_inf
Informatyka lipa, prowadzacy zbytnio sami nie ogarniaja tego czego powinni nauczac, wyklady to czytanie slajdow z power pointa/pdfa, cwiczenia to szybkie rzucenie zadaniami bez wytlumaczenia. Czlowiek dam by sie wiecej nauczyl nie tracac czasu na te cwiczenia/laboratoria. Cena za studia zaoczne smiech na sali! Ogółem 4/10 za możliwość dostania papieru
18.05.2017
07.05.2017
Ola
Polecacie bardziej Finanse i Rachunkowość w Katowicach czy Rybniku?
Patrycja
Dziękuje Dominika za opinie ;)
05.05.2017
04.05.2017
Dominika
Hej Patrycja :) ja studiuje zaocznie finanse i rachunkowość. Jest naprawdę przyzwoicie. Zjazdy są praktycznie co tydzień. Jeśli chodzi o materiał to trzeba nad nim posiedzieć też w domu co wymaga dobrej organizacji czasu zwłaszcza jeśli chcesz pogodzić to z pracą. Ale wszystko jest do ogarnięcia. Na początku byłam zmęczona bardzo i miałam kryzys ale z pierwszą sesja wszystko minęło. Ogólnie polecam, ja jestem zadowolona z wyboru. Pozdrawiam
sfgdrg.
Polecam kierunek LOGISTYKA (WZ)!! Ciekawie prowadzone zajęcia, zarówno praktyka jak i teoria, zaangażowani wykładowcy... Trochę sporo materiału, ale wszystko da się ogarnąć i z pewnością większość się przyda w przyszłej pracy związanej z logistyką.
29.04.2017
27.04.2017
Karol
AnnaJ. Mnie własnie nie interesują wykłady czysto programowe, bo wiedzę praktyczną już jakąś mam (co prawda w Corelu a nie Adobe) lecz właśnie teoria na temat procesów myślowych, itp. A polecasz jakąś alternatywę zamiast tej uczelni (najlepiej Śląsk, Krk raczej odpada)?
AnnaJ
Karol, to, co ta uczelnia mówi, a to, jak jest na prawdę, to dwie róże rzeczy. na 4 semestrze, czyli pierwszym ze specjalizacji, była grafika, komputerowa( ta, na której nie włączyliśmy komputerów cały semestr), projektowanie informacji i wprowadzenie do komunikacji wizualnej. Na 5 semestrze była animacja komputerowa gdzie robiliśmy na Adobe, witryny internetowe CMS i teoria design. A 6 semestr to już tylko seminarium, nie ma zajęć poza jednym wykładem z wyboru. I tak właśnie wygląda ta specjalizacja, której są 2 semestry, a nie 3. To, czego się nauczyliśmy z pakietu Adobe, można samemu sobie ogarnąć z tutoriali na yt. Tak więc jest 6 przedmiotów specjalistycznych, z których 'na programach' jest jeden.
27.04.2017
24.04.2017
Karol
Do AnnaJ. Z tego co mi przysłali z uczelni wynika, że jest 8 przedmiotów specjalistycznych, z czego 4 są "na programach", a 4 teoretyczne? Tak więc... Jak to jest?
AnnaJ
Żeby wylecieć z UE trzeba się bardzo postarać. Dziennikarstwo polecam każdemu, kto chce sobie przedłużyć wakacje o 3-5 lat. GRAFIKA na dziennikarstwie na specjalizacji projektowanie komunikacji wizualnej - praca na photoshopie, illustratorze i flashu. Zdecydowanie jest to dalej dziennikarstwo, bo przedmiotów 'grafika' jest... jeden ;) jeden na 4 semestrze gdzie nie włączyliśmy w ogóle komputerów cały semestr i na 5 animacja komputerowa, czyli praca na wyżej wymienionych programach. A wręcz powiedzenie, że jest to dalej dziennikarstwo mija się też z celem, bo większośc przedmiotów jest niezwiązana z kierunkiem, tak oto przez 3 lata mieliśmy ekonomię, finanse i rachunkowość, prawo, historię, zarządzanie itp, a z samego dziennikarstwa po zakończeniu studiów zostaje ci mniej napisanych prac dziennikarskich niż palców u rąk.
24.04.2017
20.04.2017
Programy
Wie ktoś na jakich programach graficznych pracują na uczelni?
Patrycja
Witam. Zastanawiam się nad kierunkiem Finanse i rachunkowość właśnie na tej uczelni. Chciałabym studiować zaocznie. Wiek ktoś może, jak wygląda nauka na tym kierunku? Jak często są zjazdy?
12.04.2017
12.04.2017
Natalia
Nie polecam, jest po 10 przedmiotów na semestr na niemal wszystkich kierunkach studiów, z tego większość jest niezwiązana z kierunkiem/specjalnością.
Sylwia
Również nie polecam Informatyki na tej uczelni.... PORAŻKA. Zero tłumaczenia. U części prowadzących zajęcia nawet nie są prowadzone... siedzą na 4 literach przy komputerze, a grupa na fejsie xD. Tak jak ktoś napisał, wymagania duże, a nauczanie żadne.
12.04.2017
08.04.2017
Karol
Może ktoś powiedzieć jak wygląda sprawa grafiki na Dziennikarstwie i komunikacji społecznej? Głównie chodzi mi o specjalność: Projektowanie komunikacji wizualnej i narracji. Jak często jest otwierana i własnie, czy jest tam więcej grafiki czy typowo dziennikarstwo?
Tofik
Ciężko się dostać na dzienne ? Ciężko się utrzymać? Interesuje mnie zarządzanie/ przedsiębiorczość i finanse ostatecznie logistyka proszę o szczere opinie;)
29.03.2017
16.03.2017
asdf
Ktoś studiuje Finanse i Rachunkowość? Polecacie, nie polecacie?
Marek
Jestem studentem 1 roku informatyki. Moja ocena tyczy się tylko przedmiotów informatycznych. Ogółem jestem zawiedziony. Poziom NAUCZANIA jest bardzo NISKI - nie współmierny do wymagań, które są bardzo wygórowane... niektórzy najwyraźniej nie wiedzą co to znaczy wyskoki poziom... to nie tylko wysokie wymagania, ale i nauczanie na odpowiednim poziomie. Na wykładach prezentacje są czytane przez prowadzących, natomiast na ćwiczeniach prowadzący nie dają żadnych materiałów i nikt nic nie tłumaczy, a jak nikt nie zadaje pytań, bo nikt nic nie rozumie to wtedy prowadzący przechodzi do kolejnego zadania, a zadanie jest do rozwiązania w domu. Materiały na wykładach i ćwiczeniach z większości przedmiotów w ogóle się nie pokrywają. Dodatkowo prowadzący powiedzieli nam na zajęciach, że w tym roku uczelnia przyjęła za dużo studentów i dlatego chce jak najwięcej wyrzucić... oczywiście drogą eliminacji, czyli jak już wspomniałem wcześniej poprzez wygórowane wymagania i zerowy poziom nauczania. Poziom nauczania jest na tyle niski, że godziny spędzone na ćwiczeniach to zmarnowany czas... podczas którego można by się uczyć samemu wszystkiego.... bo inaczej się nie da..
24.02.2017
21.02.2017
logistyka
Zdecydowanie warto, zanim poszedłem na te studia obawiałem się, że zanudzę się na zajęciach a ilość nauki mnie przerośnie, na szczęście program jest na tyle ciekawy, ze chodzę na większość zajęć a zaliczenia nie są tragiczne
Darek
Cześć, chciałem się zapytać, czy jest ktoś do studiuje logistykę na UE w Katowicach? Jakie wrażenia, opinie? Warto, iść tutaj na studia magisterskie?
22.11.2016
17.11.2016
bubbba
z tego co pamiętam to w formularzu rekrutacyjnym pada pytanie czy ma się nową czy starą maturę, jeśli podajesz rok to chyba wezmą pod uwagę chociażby różnice programowe także ja śmiało składałabym dokumenty, fajnie jeśli masz potwierdzone umiejętności językowe jakimś certyfikatem, to pewnie też da się gdzieś wpisać
andrzej
Witam. Mam taką sobie maturę którą zdałem w 2006. Mam teraz czas i chęć by kształcić się dalej i chciałbym iść na zaoczne na UE w Katowicach. Mam lekkie obawy co do rekrutacji na niestacjonarne a mianowicie czy też patrzą na świadectwo maturalne? Mam języki bardzo słabe ...choć teraz jest świetnie :) może jakieś rady?..
04.11.2016
04.11.2016
andrzej
Witam. Mam taką sobie maturę którą zdałem w 2006. Mam teraz czas i chęć by kształcić się dalej i chciałbym iść na zaoczne na UE w Katowicach. Mam lekkie obawy co do rekrutacji na niestacjonarne a mianowicie czy też patrzą na świadectwo maturalne? Mam języki bardzo słabe ...choć teraz jest świetnie :) może jakieś rady?..
hania
Z jakiego powodu obrona nie odbyła się w terminie? Promotora nie było na uczelni? Trochę mnie to dziwi, zawsze myślałam, że po akceptacji pracy nie ma problemów z umówieniem się na obronę.
30.10.2016
10.10.2016
Tylko nie Pan P*rnes
Powiem szczerze. Odradzam studia na kierunku DKS. Niczego się nie nauczyłam. To był mój 3 kierunek, a promotor PAN JAKUB P*RNES to dla każdego studenta informacja, że może już zapomnieć o obronie w terminie i szykować pieniądze na wykupienie semestru i przełknięcie wylecenia z hukiem z uczelni po 3 roku. Nie radzę też iść i na Niego skarżyć do PRODZIEKANA, bo mają ze sobą komitywę. Jeśli już to od dziekan lub wyżej, albo instytucje nadzorujące
Olga
Witam Czy ktoś zamierza podjąć lub jest absolwentem UE studiów podyplomowych na kierunku Rekrutacja i Selekcja oraz rozwój pracowników w nowoczesnym przedsiębiorstwie ? Czy może się ktoś podzielić opinią ?
26.09.2016
26.09.2016
Olga
Witam Czy ktoś zamierza podjąć lub jest absolwentem UE studiów podyplomowych na kierunku Rekrutacja i Selekcja oraz rozwój pracowników w nowoczesnym przedsiębiorstwie ? Czy może się ktoś podzielić opinią ?
Olga
Witam Czy ktoś zamierza podjąć lub jest absolwentem UE studiów podyplomowych na kierunku Rekrutacja i Selekcja oraz rozwój pracowników w nowoczesnym przedsiębiorstwie ? Czy może się ktoś podzielić opinią ?
26.09.2016
25.09.2016
Absolwentka
Kilka lat temu zakończyłam swoją 5-letnią przygodę z tą uczelnią i z czystym sumieniem mogę ją polecić :) Wykładowcy są różni - niektórzy niczym gestapowcy sprawiają, że na zajęciach panuje bezdech, inni są luzaccy i mają prostudenckie podejście, są tacy, którzy usypiają już przy omawianiu warunków zaliczenia oraz tacy, przy których półtora godziny wykładu mija jak 10 minut. Uczelnia może się pochwalić świetną współpracą z placówkami zagranicznymi - oferta wyjazdów w ramach Erasmusa czy szkół letnich bije na głowy większość uczelni na Śląsku - mam znajomych, którzy dzięki UE mogli wyjechać np. do Korei Południowej czy Tajwanu. Na uczelni panuje miła atmosfera i nie czuć tak rywalizacji czy wyścigu szczurów. Szkoła znajduje dobry balans między utrzymaniem wysokiego poziomu nauczania a zadbaniem o to, by studenci mogli także ochłonąć na dobrze zorganizowanej imprezie :) Jedyny minus w moim odczuciu to wybór specjalizacji, który odbywa się online. Zostaje uruchomiony wybranego dnia o północy i faktycznie trzeba czatować do tej godziny, bo inaczej można się nie załapać na to, co chce się wybrać. Co jednak najważniejsze - pracę znalazłam bez problemu jeszcze w trakcie studiów i teraz, kilka lat po obronie, nie narzekam na zarobki, a studiowałam kierunek będący rzekomo kuźnią bezrobotnych, czyli zarządzanie :)
Yuzu
Witam, czy ktoś studiował informatykę na UE zaocznie? Jak wygląda studiowanie w takim trybie na uczelni? Czy dużo można się nauczyć od prowadzących? Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
17.08.2016
18.07.2016
gallito_jodye
Czy są tu osoby które studiowały dziennikarstwo na UE w Katowicach? Jeśli tak, to polecacie te uczelnie? Jak wykładowcy?
kandyydat
Cześć, co myślicie o kierunku gospodarka przestrzenna? Czy jest to przyszłościowy kierunek? A myśląc przyszłościowo, to powiedzcie mi proszę, jeżeli chciałabym robić magisterkę, to czy budownictwo czy geodezja nadałyby się, a jak nie to co innego? Niestety jeszcze nie jestem obeznana w tych sprawac, więc proszę Was o pomoc! Pozdrawiam :)
16.07.2016
30.05.2016
Kandydat
Studiował ktoś może Biznes elektryczny ? Czy mógłby udzielić jakiś informacji na temat tego kierunku i czy warto się na niego wybrać? Czy jest programowanie i w jakich językach?
Kaja
Od liceum wiedziałam, że chcę studiować jakiś ekonomiczny kierunek, więc wybór był prosty. UE w Ktowicach to strzał w dziesiątkę! Zdecydowałam się na kierunek ekonomia, a potem specjalność- handel zagraniczny. Uczelnia super, zajęcia nie usypiają, wykładowcy potrafią wzbudzić zainteresowanie studentów. Ogólnie szkoła stawia wysokie wymagania, poziom nauczania wysoki, ale w końcu "dla chcącego nic trudnego".
06.04.2016
30.03.2016
student
W październiku 2015 nie było ciężko, przyjeli wszystkich bo nie było za dużo chętnych (tzn wg mnie tak, bo jest nas 300 zaocznych :P ).
depewu
Mam pytanie. Planuję w tym roku spróbować swoich sił właśnie na UE w Katowicach. Chciałabym studiować FiR niestacjonarnie. I stąd pojawia się moje pytanie czy ciężko jest się dostać i czy zaocznie progi są wysokie? Pozdrawiam ;)
15.02.2016
01.02.2016
zainteresowany
Dobry wieczór. Mam pytanie. Czy ktoś studiował może na UE w Katowicach studia magisterskie z gospodarowania nieruchomościami? Chciałbym znać opinie osób które studiowały ten kierunek i jak go oceniają z perspektywy czasu? Pytam gdyż rozważam studia z nieruchomości właśnie na UE w Katowicach.
olga
kto studiuje kierunek International Business, bo chciałabym się skontaktować na prv i dowiedzieć szczegółów. Na stronie piszą, że studia są płatne, ale czy także na dziennych? no bo z reguły dziennne studia w uczelniach publicznyh są za darmo, ale tutaj nie zaznaczono, że chodzi o niestacjnarne.
04.01.2016
03.01.2016
zimowa rekrutacja
czy na państwowych uczelniach jest realizowana rekrutacja zimowa? czy to jest tylko w prywatnych szkołach? gdzie szukać takich informacji? interesuje mnie kirrunek związany z finansami na uczelni państwowej w Katowicach?
ptanie
macie porównanie jak wygląda ekonomia w Opolu? albo porównanie Katowice i Opole? myśle o ekonomii albo czymś bliskim, jakieś finanse, jak to wygląda na UE w Katowicach?
14.12.2015
11.12.2015
logistyka na podyplomówkach
popatrz sobie na uczelnię z Wrocławia, oni mają głownie kierunki logistyczne i robią też podyplomówki: http://www.studia-podyplomowe-wroclaw.com/ znajomy chodził do nich, był zadwolony
studia podyplomowe na UE w Katowicach
Interesują mnie studia podyplomowe z zakresu Logistyki w Katowicach (ew. niedaleko), na stronie widziałem ofetę UE - Menedzer Logistyki, wchodzi w grę. Czy ktos realizował ten program i może go zaopiniować??? Warto? Jeśli nie tu, to gdzie polecacie?
27.11.2015
10.09.2015
Aga
Jest fajna strona nowego Wydziału Uczelni w Rybniku: http://www.ue.katowice.pl/uczelnia/wydzialy/wbfia.html - tam można znaleźć wszystkie informacje. Studia na tym Wydziale mają charakter praktyczny, myślę, że to dobra propozycja ;)
moni
czy ktos moze sie wypowiedziec n tema ue w kato ale ODDZIAL RYBNIK ?
06.09.2015
04.08.2015
Angela
Aga, ja studiowałam na specjalności dystrybucja i handel na ekonomii i moim zdaniem nie było jakoś bardzo trudno. Może dlatego, że interesowały mnie treści, których się uczyłam. Dosyć dużo marketingu i tego typu przedmiotów :)
mimi
idziesz na UE i jeśli przetrwasz / pozaliczasz / obronisz się - to masz dyplom, z którego możesz być dymny, nie dajcie sobie wmówić, że jakieś szkoły prywatne mogą konkrować z nami, bo to śmiech na sali jest, zrszta sami się przekonacie ;-)
04.08.2015
29.07.2015
aga
czy studiuje ktoś dystrybucje i handel na rynku krajowym i zagranicznym? jak to wygląda, bardzo trudne?
Karol
Jak tu jest z otwieraniem specjalizacji na wydziale FiR, Gospodarowanie nieruchomościami? Często otwierana czy raczej nie ciesząca się zbytnim zainteresowaniem?
19.03.2015
06.11.2014
marcin
bardzo dobra ale i wymagajaca uczelnia, jak ktos chce papier to radze odpuscic...
filo
wszedzie jest tak ze specjalnosciami, podaj duzy wybór, a potem otwieraja te, gdzie sie najwiecej osób zapisalo, to norma na wszystkich uczelniach, z kim nie rozmawiam, to tak jest, ale ja z innej beczki, bo akurt osoby, które studiują na UE w Katowicach i które dobrze znam - one sobie chwalą studia i nikt nie mówił nic złego, no może oprcz narzekania na sesję, gdy nie mogli iść na imprezkę bo zakuwali, cha, cha
03.09.2014
17.02.2014
karolina
Studiuję GOSPODARKĘ TURYSTYCZNĄ i polecam
volto
Studiuję rachunkowość od 4 lat, teraz 5 ostatni rok...nie jest łatwo, uwierzcie mi, jesli ktoś mysli, że jak się dostanie, to jakoś to będzie, niech zapomni, naprawde trzeba swoje przysiedzieć i zakuć, nie ma taryfy ulgowej
02.10.2013
16.08.2013
Emi
Wybrałam UE w Katowicach, bo to w powszechnej opinii najbliższa dobra uczelnia. Nie ma na Śląsku wybitnie dużego wyboru. Chciałam skończyć dobrą uczelnię, żeby mieć solidne podstawy na rynku pracy, a nie pchać się na uczelnię prywatna. Po roku mogę stwierdzić, że ta uczelnia to porażka. Największe grzechy uczelni moim zdaniem to: - wysokość czesnego - jeśli chodzi o studia niestacjonarne - chyba stawka najwyższa w województwie śląskim (uczelnia ekonomiczna); - kandydaci są wabienie niewyobrażalną liczbą specjalności, np. na ekonomi 13 do wyboru, przy czym otwiera się JEDNA i narzuca się ją 40 studentom. Nie ważne, że chcieliście coś innego. Wybór specjalizacji następuje po I semestrze, więc albo zawczasu odchodzisz i godzisz się ze strata pieniędzy, albo mecz się dalej i studiuj nie to co chciałeś; - to samo dotyczy tzw przedmiotów swobodnego wyboru; - zjazdy czasami przez 3 miesiące w KAŻDY weekend; - egzaminy w środku tygodnia na studiach zaocznych; - najlepsze na koniec: za to wszystko po roku następuje podniesienie czesnego (i tak bardzo wysokiego do tej pory). Naprawdę radzę przemyśleć 20 razy tę uczelnię i nie dać się nabrać na chwyty marketingowe. Może jednak lepsza jest już jakaś prywatna, tańsza, gdzie przynajmniej będzie się studenta traktować z szacunkiem.
Luki1985d
Opisywana uczelnia to mistrzostwo świata w "biciu piany", że o kompetencjach kadry nie wspomnę. Przekazywana wiedza totalnie nieadekwatna do rzeczywistego zapotrzebowania rynku pracy i wymagań pracodawców, w zasadzie niewykorzystywalna w praktyce. Jako były student (obrona '09) stanowczo nie polecam.
04.06.2013
20.05.2013
xkatarzyna
a jak z przedmiotami zdawanymi na maturze ? co trzeba zdawać i na ile. % , żeby się dostać ? myśle np. o analityce gospodarczej
Beti
baaaardzo fajna szkoła, przyjazna studentowi :) studiowałam ekonomię na Uniwersytecie Ekonomicznym im. Karola Adamieckiego w Katowicach i jestem bardzo zadowolona, bardzo miło wspominam ten czas :) chętnie zamieniłabym teraz swoją pracę na przynajmniej jeden rok studiów :P
18.02.2013
15.02.2013
niki
a jak pracodawcy widza dyplomy z Katowic i Wrocławia? czy jest roznica w prestizu? na ile odgrywa to role, gdy szuka sie pracy? ja mam tak samo daleko do Katowic jak i do Wroclawia, wiec co byscie doradzili?
klaudia
ja próbowałam studiować dwa kierunki na raz i można się zamordować! musisz przepisywać oceny, zapisywać się osobno na zajęcia bo ci kolidują z drugim kierunkiem, a w czasie sesji to już jakaś masakra! dwa razy więcej materiału. ja ze swojej strony wybrałabym finanse i rachunkowość (mówię tu już na przyszłość;p) bo ekonomia to taki ogólny kierunek , a finanse już ściślej określone i ukierunkowane. ale wybór należy do każdego osobiście ;p
04.02.2013
23.08.2012
do biba
nie wiem czy moja odpowiedź jest eszcze na czasie. Pewnie nie. Ale ja na Twoim miejscu studiowałabym dwa kierunki jednocześnie. Wiadomo - trudno. Ale nic nie tracisz próbując.
bila
Dostałam się na tej uczelni zarówno na finanse i rachunkowość jak i na ekonomię. To pewnie podobne kierunki, choć ekonomia jest raczej szerszą dziedziną. Nie podjęłam jeszcze decyzji jakie które studia rozpocząć. Macie może jakieś rady na ten temat, związane np. z kadrą lub stopniem trudności studiów?
22.07.2012
17.07.2012
adam
nie dostałem się na ekonomię, kurde a tyle się przykładałem do matury! idę na zaoczne, bo bardzo chcę tu studiować. powiedzcie mi, słyszałem że jeśli będę miał dobre wyniki w nauce to jest szansa, ze po pierwszym roku mogą mnie przenieść na dzienne, to prawda?
luza
A co sądzicie o tym kierunku analityka gospodarcza? W tym roku to kierunek zamawiany to chyba warto to studiować, prawda? Jak widać potrzeba ludzi w tej dziedzinie skoro do tego dopłacają. Do tego czytając komentarze które są pozytywne coraz bardziej się przekonuje do tej uczelni.
11.07.2012
06.07.2012
Dżuuusti
A mógłby mi ktoś powiedzieć coś o gospodarce turystycznej?
gazi
widzę że analityka gospodarcza jest w tym naborze kierunkiem zamawianym, czy ktoś mógłby to przybliżyć, jak wyglądają zajęcia? studiowałam semestr msgi bardzo mi sie podobalo ale musiałam zrezygowac i teraz chcialabym wrocic na studia, ale moze coś innego?
04.07.2012
02.06.2012
me
hehe, wiadomo że dobra impreza podstawą studiów. z moim rokiem integrujemy się podczas zajęć i po zajęciach i jest meeega. co do uczelni, to mam bardzo dobrą opinię o niej, ale wiadomo że na taką opinię składają się głównie ludzie. a że ludzie są fajni, to mniej przejmuję się sesją, czy denerwującymi wykładowcami. jest dobrze:)
pięść
Dobra impreza to podstawa studiów, a takiej nam nie brakuje. W trakcie roku i tak lepiej się zintegrujesz, niż na takich wypadach, gdzie jest zazwyczaj zlepek ludzi, z którymi później się tylko witasz. Aczkolwiek jak już będzie coś wiadomo, to tutaj napiszę
30.05.2012
14.05.2012
integra
Hej! Czy ta uczelnia organizuje wyjazdy integracyjne i jeśli tak, to czy warto na nie jechać? Wiele uniwersytetów ma coś takiego w ofercie, ale nie zawsze cieszy się dużą popularnością wśród studentów, chciałabym wiedzieć jak jest tutaj, bo dobra integracja to podstawa studiów!
logistyka
ja mysle o logistyce, co sadzicie o studiowaniu tego kierunku na Uni Ekonomicznym? bo gdzie jeszcze w Katowicach warto isc na logistyke? z panstwowych uczelni rzecz jasna.
18.04.2012
01.04.2012
selfdefence
Płatny staż to złapałeś Pana Boga za nogi chyba, co ? heh. UEK, że tak sobie skrócę, to dobra, państwowa uczelnia. Jako student nie wiem co mogę napisać, żeby zachęcać do studiowania tutaj.. właściwie, to moim zdaniem nie trzeba zachęcać, uczelnia broni się sama
stażysta
To właśnie te " nie - orły" zaczynają błyszczeć na studiach. Ja w liceum miałem coś koło 3.5 średnią, a teraz na studiach mam 4.2 Ba ! Trudno jest dosyć, ale studia ciekawe, fajnie mi się tutaj pracuje, a pozostając w temacie, pracę też łatwo znaleźć dosyć - dorabiam sobie na płatnym stażu
20.03.2012
11.03.2012
informatyka i ekonometria
kto studiuje informatyke i ekonometrie???? jak Wam sie podobaja te studia i ten kierunek???? ja sie przymierzam do niego, jestem w klasie matematyczno-fizycznej, ale do orlow najwyzej fruwajcych nie naleze, troche mam wiec obawy, czy dam rade, nawet jesli sie dostane, co wiecej chce studiowac dziennie, moze skrobniecie co nieco na temat studiow, poziomu trudnosci, wykladowcow i czy bardzo piłuja niemiłosiernie na pierwszym roku, dzieki adam
tomasz
13-14 są dni otwarte, mam zamiar się przejść i zobaczyć co mają do zaoferowania. Dosyć wychwalana uczelnia wśród moich znajomych, ale nie należą do kujonów, więc nie wiem jak to odbierać. Jakby na to nie patrzeć, najlepiej przekonać się samemu
03.03.2012
28.02.2012
gospodarka przestrzenna
kto studiuje na UE w Katowicach gospodarke przestrzenna? a jakimi wynikami sie dostawaliscie? i jak jest ciezko na studiach? jstescie zadowoleni?
Polecam
Bardzo fajna i przyjazna uczelnia. A jeśli chodzi o przepływ informacji, to wszystko w czas i łatwo dostępne. Jedna z trzech najlepiej rozwiniętych uczelni pod względem social media - naprawdę zewsząd napływają do Ciebie informacje o kursach, praktykach, stażach, konkursach.
25.02.2012
20.02.2012
rorke
Nie za dużo tego \"super\" ? Uczelnia jak uczelnia, kadra ogarnięta, ludzie też do pogadania, ale spodziewałem się czegoś więcej. Mam nadzieję, że kierunki są bardziej praktyczne niż mi się wydaje i będę miał dobrą pracę po ukończeniu
Antek2
Daje rade. Fajnie sie tam studiuje i mozna zatrzymac troszkę młodosc. Super lata spedzone w murach tej szkoły. Super imprezki do rana, co wiecej nieraz trwajace 2 dni :)No super po prostu!
09.12.2011
07.12.2011
!:)
Oceniam na poziomie 7:) Chodzę tam zadowolony i uśmiechnięty. Nie mam powodów do narzekań:)Logistyka to fajny kierunek, aczkolwiek słysze tez glosy przeciw. Wiara mówi, że jest już dużo specjalistów w tej dziedzinie. Ja tam jestem zadowlony i myśle, że nalezy być optymistą !
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Uniwersytet Gdański
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie