• Uniwersytet Medyczny w Łodzi Summer School 2024
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024

Uczelnia Korczaka, Wydział Nauk Społeczno-Pedagogicznych w Katowicach

uczelnia niepubliczna, woj. śląskie, 40-173 Katowice, ul. Katowicka 27, (+32) 351 37 31, katowice@uczelniakorczaka.pl

Uczelnia Korczaka, Wydział Nauk Społeczno-Pedagogicznych w Katowicach (dawniej Wyższa Szkoła Pedagogiczna) to palcówka o ugruntowanej pozycji na rynku edukacyjnym. Od wielu lat kształci w wielu miastach w Polsce, w tym od ponad dwudziestu lat również w Katowicach, gdzie prowadzi Wydział Nauk Społeczno-Pedagogicznych. Szkoła oferuje studia na kierunkach i specjalnościach w dziedzinie pedagogiki, pracy socjalnej i polityki społecznej oraz zarządzania, na I i II stopniu, jednolitych studiach magisterskich oraz na studiach podyplomowych.

Uczelnia stawia sobie za cel powiązanie teorii z praktyką oraz wyposażenie absolwentów w praktyczne przygotowanie do przyszłej pracy zawodowej. Wydział dysponuje własną bazą dydaktyczną, którą tworzy kompleks budynków z salami wykładowymi i ćwiczeniowymi oraz pracowniami komputerowymi. Warto bliżej przyjrzeć się ofercie kierunków prowadzonych w Katowicach i zapoznać się z wymogami rekrutacyjnymi.


Ocena uczelni

6.29 / 10
60 głosów

Opinie (42)
Uczelnia Korczaka, Wydział Nauk Społeczno-Pedagogicznych w Katowicach, Uczelnia Korczaka Katowice

Absolwentka
Nie polecam uczelni - na prawdę niski poziom, chyba nie da się tam nie zdać. Żałuję 2 lat spędzonych na tej uczelni. Były tam tylko 2 - 3 bardzo dobre wykładowczynie, które w kreatywny sposób przekazały wiedzę. Reszta to dno - wieczne zadawanie prezentacji multimedialnych i czytanie slajdów z własnych prezentacji.
27.02.2024
29.08.2021
Nowa studentka
Hej. Planuję od października studiować na tej uczelni. Ale mam mieszane uczucia. Nie wiem co robić jak myślicie?
Kasia
Witam. Planuję wybrać się na tą uczelnie od października. Ale mam bardzo mieszna uczucia bo opinie są różne. Polecacie uczelnie? Warto wybrać się?
28.08.2021
08.07.2021
Kasia
Fantastyczna kadra, pełen profesjonalizm, dużo praktyki. Polecam z całego serca, jeśli zależy Ci na dobrej uczelni z dobrą renomą. Pozdrawia świeżo upieczona Pani magister ;)
Natalia
Uważam, że warto studiować na Uczelni Korczaka, ponieważ daje ona ogromne możliwości rozwoju. Nauczanie bazuje na filozofii Janusza Korczaka. Wszystkie wartości uczelni idealnie obrazuje cytat Janusza Korczaka 'Bądź sobą - szukaj własnej drogi. Poznaj siebie, zanim zechcesz dzieci poznać. Zdaj sobie sprawę z tego, do czego sam jesteś zdolny, zanim dzieciom poczniesz wykreślać zakres ich praw i obowiązków.'
08.07.2021
08.07.2021
Weronika
Na tej uczelni studenci znajdą szereg możliwości zdobywania praktycznych umiejętności. Są tu spotkania, panele a także dyskusje z ekspertami z różnych dziedzin którzy są gotowi dzielić się bogatym doświadczeniem. Prowadzone zajęcia oprócz przekazywania wiedzy teoretycznej obfitują w praktyczne ćwiczenia i aktywności. Reasumując warto tutaj studiować a w celach kontaktu z uczelnią najszybsza droga to rozmowa telefoniczna ;)
Anita
Profesjonalna kadra na europejskim poziomie, duża ilość wiedzy. Bez problemu da się połączyć pracę z studiami na tej uczelni :)
07.07.2021
04.07.2021
p3
Dobra uczelnia która wybija się nad konkurencją odpowiednim podejściem do studentów które jest otwarte i przyjazne.
Piotrek
Panie G.N. większość wykładowców tej uczelni niestety prezentuje bardzo niski poziom. Wiadomo, że nie należy "wrzucać wszystkich do jednego wora" ale jeśli wór jest kiepskiej jakości to taka osoba, albo jest jedną z niewielu promyków i miło zaskakuje studentów, albo sama powinna się zorientować w czym tkwi i poszukać innego miejsca do pracy. Niestety tak to już jest, jeśli na wielu płaszczyznach uczelnia nie daje rady, nie ma profesjonalnej, odpowiedzialnej i odpowiednio przygotowanej do zajęć kadry, dziekanaty wiecznie na zdalnym (chyba w kosmosie), plany zajęć zmieniane na kolanie. Jeśli jest cała lista wad i usterek to niestety będzie się generalizowało i oceniało całą uczelnię jako tragedię. Jeszcze nie widziałem studenta, który by się imieniem i nazwiskiem podpisywał pod opiniami. Przecież to grozi konsekwencjami - choćby utrudnieniem w skończeniu tych studiów. A czy tak trudno domyślić się dlaczego tu studenci zostają? Bo nie czytają tych opinii, a jak już się orientują w jakim bagienku wylądowali to zainwestowali swój CZAS, PIENIĄDZE I NERWY w to, aby tu studiować. Mogliby złożyć reklamacje i dostaliby zwrot kosztów za cały semestr/rok? Wątpię...szarpanina niewarta niczego. Poza tym taki student byłby w tzw. plecy z semestrem/rokiem rezygnując. Tylko na tym bazujecie, że zanim ktoś się zorientuje to już trochę w was wtopi i już będzie brnął dalej, byle do przodu. DO IZABELI: Studiuj w innym miejscu, poszukaj lepszej uczelni- nie będzie to trudne.
26.06.2021
23.05.2021
Izabela
Jak aktualnie wygląda studiowanie na uczelni?? Chcę wystartować na pracę socjalną II-ego stopnia zaocznie i po przeczytanych opiniach mam trochę obawy co do organizacji.
G.N.
Piszę jako wykładowca tej uczelni i bardzo przykro mi było czytać, że nie odbywam zajęć, albo, że zajęcia to żenada. Szkoda, że osoby te, nie mają cywilnej odwagi się ujawnić..../ a rozumiem/ jeszcze studiują.... Proszę tylko o jedno, nie wrzucajcie wszystkich do jednego wora:)
19.05.2021
19.03.2021
Obecna studentka
Uczelnia mała, kameralna ale dokłada wszelkich starań aby w dobie edukacji online wszystko działało. Od pracowników administracyjnych, dziekanatu, planowania po wykładowców wszystko działa, jest ogrom zaangażowania i troski aby student był zadowolony.
Niestety studentka tej pseudouczelni
Najgorsza uczelnia. Nikt niczego nigdy nie wie, student to narzędzie do zarabiania pieniędzy, a nie klient. Myślę, że ich standardy nie są nawet niedostateczne - fikcja. Na szczęście większość wykładowców jest ok, z pasją i powołaniem... Chociaż planista to jakiś żart i porażka, podobno został wkręcony przez swoją żonę na uczelnię... Żałuję, że miałam z tym miejscem kiedykolwiek do czynienia.
18.03.2021
30.01.2021
Studentka
Odradzam! Zero organizacji, wykładowcy nie pojawiają sie na zajęciach. Oferują kierunki gdzie 98% sie nie otwiera. Wodza za nos zniżkami których nie wprowadzają!!! Nie polecam, wielki burdel
Uczelnia Korczaka
odpowiedź dla Studentka z dnia 12.11.2020
Jako najstarsza w Polsce uczelnia niepubliczna, funkcjonująca od niemal 30 lat, dokładamy na co dzień wszelkich starań by nasi polscy i zagraniczni studenci traktowani byli z należytym szacunkiem i na najwyższym poziomie. Jesteśmy dumni, że mimo upływu lat - z respektem do naszej tradycji, ale i zamiłowaniem do unowocześniania i podwyższania swych standardów, możemy pochwalić się niesłabnącą przychylnością ze strony tych, których mamy przyjemność kształcić. Życie jednak bywa zaskakujące. Przekonujemy się o tym ostatnio wszyscy. Na nowo uczymy się rzeczywistości, w której przyszło nam żyć. Nie popełnia błędów tylko ten, kto nic nie robi. Wyciągamy jednak z tego wnioski, by uniknąć podobnych sytuacji w przyszłości. Jeśli zatem ktokolwiek poczuł się niekomfortowo, przepraszamy. Liczymy, że spotka się to ze zrozumieniem. Mamy nadzieję, że dokonany przez Państwa wybór okaże się trafny. Jeśli nie, służymy pomocą. Pozdrawiamy, życząc sił w tych trudnych czasach! Uczelnia Korczaka
16.11.2020
12.11.2020
Studentka
Nie polecam. Bardzo nie polecam. Niepoważna uczelnia. Rekrutowałam w 2020 na Pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną. Jednolite magisterskie, niestacjonarne. Inaczej się tego opisać nie da: Byłam wodzona za nos cały październik, że niby kierunek wystartuje. Że póki co online bo koronawirus ale potem już normalnie. I przy każdym moim kolejnym telefonie Pani potwierdzała, że kierunek wystartuje. A ja naiwna wierzyłam. Aż w końcu zadzwoniłam i dostałam krótką informację, że w sumie to nie, jednak nie wystartuje i czy może jestem chętna na studia całkowicie online. A zaznaczałam, że nie jestem zainreresowana studiami online przy każdej rozmowie! Przypuszczam, że liczono na to, że zostawieni bezdusznie na lodzie studenci zdecydują się na studiowanie online na ich uczelni. Ja napisałam podanie do dziekana na inną uczelnie i teraz na szczęście studiuje gdzieś indziej. Prawie przegapiłabym przez nich rok.
Asia
Powiem krótko "NIE POLECAM". Faktycznie kadra była dobra a nawet doskonała, ale to już czas przeszły. Plany na ostatnią chwilę, legitymacje i dyplomy daleko po terminach. Ostatnio byłam na stronie Uczelni i moim oczom ukazał się jakiś facet z odsłoniętą klatą - chyba już tylko to zostało Uczelni do zaoferowania przyszłym studentom. Chcesz się przytulić do klaty wybierz tą Uczelnię, chcesz dyplom a przede wszystkim wiedzę, zdecydowanie wybierz coś innego.
06.10.2020
06.10.2020
Zażenowana
Rzeczywiście potwierdzam że kadra pracy socjalnej była bardzo dobra z naciskiem była. Z tego co wiem od kolegów z Ośrodka to tych najbardziej wartościowych Uczelnia się pozbyła żenada zatem obecnie nie polecam A to co zostało to chaos i kompletny brak kompetencji i wiedzy.
Beata
Czy ktos obecnie studiuje Pedagogikę na WSP? Jak wrażenia? Rzeczywiscie taki chaos i tragedia?
16.09.2020
22.09.2019
Kamila
Kończyłam pracę socjalną 2 lata temu na magisterce. Bardzo otwarta i pomocną kadra, zajęcia miałam głównie z magistrami, ale mają oni duża wiedzę i dobre podejście do studenta. Generalnie uczelnia pro-student.
xxxx
czesc ;) czy sa tu jacys chetni na I rok praca socjalna?
17.09.2019
12.09.2019
Laura
Hej :) Czy ktos moglby sie podzielic opinia nt pracy socjalnejn najlepiej na zaocznych? Jak kadra, podejscie do studenta, material, organizacja itd BardO prosze o pomoc Dzieki!
Kvmilv0
Mam parę pytań dotyczących uczelni, a sama strona wszystkiego nie wyjaśnia mam nadzieję że, znajdę tutaj kogoś kto mi pomoże. Zaczynam studia na pedagogice wczesnoszkolnej i przedszkolnej :)
30.07.2019
14.07.2019
Katarzyna
Mam dobre wspomnienia po tej uczelni. Nie spotkałam się z większymi trudnościami i znalazłam pracę w zawodzie. Studiowałam pedagogikę wczesnoszkolną. Jeśli będę potrzebowała jakiejś podyplomowki, na pewno rozważe powrót.
Absolwent
Praca socjalna na dobrym poziomie, nie żałuję że wybrałam tę uczelnie. Jestem tegoroczną absolwentką, miło wspominam zajęcia - kadra na wysokim poziomie, zajęcia ciekawe. Bardzo pomocne Panie z dziekanatu. Służyły mi wielokrotnie pomocą. Pod uczelnią jest darmowy parking. Generalnie polecam
11.07.2019
04.07.2019
w2019
Co powiecie o zaocznej pracy socjalnej? Chce do Katowic dojeżdżać samochodem , czy jest pod uczelnia darmowy parking?
były_student
Totalny chaos organizacyjny. Plany przesyłane na dwa dni przed zajęciami. Ciągle są zmieniane. Nie można doprosić się o zaświadczenia i ważne papiery. Odsyłanie od drzwi do drzwi. Cały czas nie wiem czy rozpoczęte studia na pewno dają uprawnienia. Zero kontaktu z dziekan. Do tego drogo... Omijajcie!
24.11.2018
03.10.2018
Manga
Była Studentka, czy tam naprawdę wymagają zaświadczenia lekarskiego o braku przeciwwskazań do studiowania danej specjalności??? Musiałam wyprosić skierowanie, które mogę sobie wsadzić, albowiem uczelnia nie ma podpisanej umowy z żadną przychodnią, mało tego, nie ma tam wyszczególnionych czynników szkodliwych, więc czekam teraz aż pani z rekrutacji mi oddzwoni i naświetli sytuację...
Manga
Zapraszam wszystkich wybierających się na mgr na edukację wczesnoszkolną i przedszkolną do wydziału w Katowicach do tajnej grupy na FB https://www.facebook.com/groups/481206325729703/about/
03.10.2018
02.10.2018
xyz
Po tej uczelni zapomnij o przygotowaniu pedagogicznym! Omijać z daleka!
Kasia
Witajcie!. Czy ktoś wybiera się na Pedagogikę Przedszkolną I Wczesnoszkolną ( Magisterka), albo Pedagogika Opiekuńczo- Wychowawcza ( jeszcze się waham)? Co możecie powiedzieć , o tej uczelni, trudny poziom?. Wymagający wykładowcy?. Czy jest się tam gdzie zatrzymać na noc ?
07.09.2018
22.08.2018
Była studentka
UCIEKAJCIE! Ta uczelnia to po prostu kpina i złodziejstwo! Byłam studentką wsp w Katowicach i mogę Wam powiedzieć, że zmarnowany rok i stracone pieniądze, to nic przy tych nerwach, których się tam najadłam. Na moim roku Dziekan zrezygnował i do końca roku nie było nikogo... Sekretariat cały czas zamknięty, nic nie da się załatwić, żadnego opiekuna roku, zajęcia cały czas odwoływane, wykładowcy mieli tam tylko po kilka godzin i przychodzili kiedy chcą albo wcale, Czterech planistów w ciągu roku i Meksyk taki, że wiadomość o tym że będzie zjazd przychodziła w ten sam dzień (np godzinę wcześniej) Odwoływanie zajęć - brak wiedzy i później wysyłają na praktyki a człowiek nie ma pojęcia kompletnie o niczym Przez cały rok nie dostałam umowy do podpisania, bo cały czas nas zbywali a pieniądze chcieli brać... Po prostu uciekajcie gdziekolwiek indziej bo nie wyniesiecie z tej uczelni nic prócz pustego portfela i zmarnowanych lat.
Jola
Macie opinie jak teraz tam się studiuje? Jest duży wybór pedagogik na slasku ale łatwo wejśc na minę.
05.06.2018
20.03.2017
julia
Wybieram sie na pedagogikę wczesnoszkolną. Mógłby ktoś studiujący na tej uczelni powiedziec jak wygląda aktualna sytuacja z wykładowcami, czy warto isc na te uczelnie, czy studia sa wymagające. Panicznie boje sie pomylki w wyborze szkoly, bo juz takowa popelnilam wybierać moja szkole srednia. Z góry dziekuje za odpowiedź :)
GaBa
Słyszałam, że dziekan po prostu odszedł z uczelni, ludzie czasem zmieniają pracę, taki lajf. Przyjdzie nowy dziekan, no i tyle. Nic nie wiem o omijaniu uczelni, mnie tutaj się podoba i nie planuję omijać :))
17.10.2016
12.10.2016
Studentka
Co się stało z dziekanem Wąsińskim? Dlaczego mówicie o omijaniu uczelni z daleka.? Fakt, że bajzel, ale tak chyba na innych też jest.
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
06.10.2016
22.09.2016
agnes
no nie powiedziałabym, że tragedia. na przedszkolnej i wczesnoszkolnej poziom wysoki, nie słyszałam, żeby na innych specjalnościach było gorzej.
anka
tragedia!
13.09.2016
05.06.2016
kaja
cześć, czy ktoś studiował może terapię zajęciową z arteterapią na WSP? jakieś opinie? warto? czy to tylko maszynka do zarabiania kasy? chciałabym się jak najwięcej nauczyć, a nie tylko zapłacić za dyplom.
minia
Zbyt ogólne to pytanie, ale spoko, wiem o co chodzi - taki skrót myślowy :) Studiuję w WSP w Katowicach i jestem z tych studiów zadowolona, więc, odpowiadając na Twoje pytanie, dla mnie (ale przypuszczam, że i dla znajomych ze studiów) najlepsza pedagogika w Katowicach jest właśnie w WSP im. Korczaka.
20.12.2014
01.12.2014
gdzie najlepsza pedagogika?
pedagogika w Katowicach na prywatnych uczelniach - KTÓRA NAJLEPSZA?
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Politechnika Łódzka
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Zamojska
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Politechnika Białostocka
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Politechnika Poznańska
  • Akademia Tarnowska
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Politechnika Śląska
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Kaliski
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie