• UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Uczelnia Korczaka, Wydział Nauk Społeczno-Pedagogicznych w Katowicach

uczelnia niepubliczna, woj. śląskie, 40-173 Katowice, ul. Katowicka 27, (+32) 351 37 31, katowice@uczelniakorczaka.pl

Uczelnia Korczaka, Wydział Nauk Społeczno-Pedagogicznych w Katowicach (dawniej Wyższa Szkoła Pedagogiczna) to palcówka o ugruntowanej pozycji na rynku edukacyjnym. Od wielu lat kształci w wielu miastach w Polsce, w tym od ponad dwudziestu lat również w Katowicach, gdzie prowadzi Wydział Nauk Społeczno-Pedagogicznych. Szkoła oferuje studia na kierunkach i specjalnościach w dziedzinie pedagogiki, pracy socjalnej i polityki społecznej oraz zarządzania, na I i II stopniu, jednolitych studiach magisterskich oraz na studiach podyplomowych.

Uczelnia stawia sobie za cel powiązanie teorii z praktyką oraz wyposażenie absolwentów w praktyczne przygotowanie do przyszłej pracy zawodowej. Wydział dysponuje własną bazą dydaktyczną, którą tworzy kompleks budynków z salami wykładowymi i ćwiczeniowymi oraz pracowniami komputerowymi. Warto bliżej przyjrzeć się ofercie kierunków prowadzonych w Katowicach i zapoznać się z wymogami rekrutacyjnymi.


Ocena uczelni

6.89 / 10
46 głosów

Opinie (41)
Uczelnia Korczaka, Wydział Nauk Społeczno-Pedagogicznych w Katowicach, Uczelnia Korczaka Katowice

Nowa studentka
Hej. Planuję od października studiować na tej uczelni. Ale mam mieszane uczucia. Nie wiem co robić jak myślicie?
29.08.2021
28.08.2021
Kasia
Witam. Planuję wybrać się na tą uczelnie od października. Ale mam bardzo mieszna uczucia bo opinie są różne. Polecacie uczelnie? Warto wybrać się?
Kasia
Fantastyczna kadra, pełen profesjonalizm, dużo praktyki. Polecam z całego serca, jeśli zależy Ci na dobrej uczelni z dobrą renomą. Pozdrawia świeżo upieczona Pani magister ;)
08.07.2021
08.07.2021
Natalia
Uważam, że warto studiować na Uczelni Korczaka, ponieważ daje ona ogromne możliwości rozwoju. Nauczanie bazuje na filozofii Janusza Korczaka. Wszystkie wartości uczelni idealnie obrazuje cytat Janusza Korczaka 'Bądź sobą - szukaj własnej drogi. Poznaj siebie, zanim zechcesz dzieci poznać. Zdaj sobie sprawę z tego, do czego sam jesteś zdolny, zanim dzieciom poczniesz wykreślać zakres ich praw i obowiązków.'
Weronika
Na tej uczelni studenci znajdą szereg możliwości zdobywania praktycznych umiejętności. Są tu spotkania, panele a także dyskusje z ekspertami z różnych dziedzin którzy są gotowi dzielić się bogatym doświadczeniem. Prowadzone zajęcia oprócz przekazywania wiedzy teoretycznej obfitują w praktyczne ćwiczenia i aktywności. Reasumując warto tutaj studiować a w celach kontaktu z uczelnią najszybsza droga to rozmowa telefoniczna ;)
08.07.2021
07.07.2021
Anita
Profesjonalna kadra na europejskim poziomie, duża ilość wiedzy. Bez problemu da się połączyć pracę z studiami na tej uczelni :)
p3
Dobra uczelnia która wybija się nad konkurencją odpowiednim podejściem do studentów które jest otwarte i przyjazne.
04.07.2021
26.06.2021
Piotrek
Panie G.N. większość wykładowców tej uczelni niestety prezentuje bardzo niski poziom. Wiadomo, że nie należy "wrzucać wszystkich do jednego wora" ale jeśli wór jest kiepskiej jakości to taka osoba, albo jest jedną z niewielu promyków i miło zaskakuje studentów, albo sama powinna się zorientować w czym tkwi i poszukać innego miejsca do pracy. Niestety tak to już jest, jeśli na wielu płaszczyznach uczelnia nie daje rady, nie ma profesjonalnej, odpowiedzialnej i odpowiednio przygotowanej do zajęć kadry, dziekanaty wiecznie na zdalnym (chyba w kosmosie), plany zajęć zmieniane na kolanie. Jeśli jest cała lista wad i usterek to niestety będzie się generalizowało i oceniało całą uczelnię jako tragedię. Jeszcze nie widziałem studenta, który by się imieniem i nazwiskiem podpisywał pod opiniami. Przecież to grozi konsekwencjami - choćby utrudnieniem w skończeniu tych studiów. A czy tak trudno domyślić się dlaczego tu studenci zostają? Bo nie czytają tych opinii, a jak już się orientują w jakim bagienku wylądowali to zainwestowali swój CZAS, PIENIĄDZE I NERWY w to, aby tu studiować. Mogliby złożyć reklamacje i dostaliby zwrot kosztów za cały semestr/rok? Wątpię...szarpanina niewarta niczego. Poza tym taki student byłby w tzw. plecy z semestrem/rokiem rezygnując. Tylko na tym bazujecie, że zanim ktoś się zorientuje to już trochę w was wtopi i już będzie brnął dalej, byle do przodu. DO IZABELI: Studiuj w innym miejscu, poszukaj lepszej uczelni- nie będzie to trudne.
Izabela
Jak aktualnie wygląda studiowanie na uczelni?? Chcę wystartować na pracę socjalną II-ego stopnia zaocznie i po przeczytanych opiniach mam trochę obawy co do organizacji.
23.05.2021
19.05.2021
G.N.
Piszę jako wykładowca tej uczelni i bardzo przykro mi było czytać, że nie odbywam zajęć, albo, że zajęcia to żenada. Szkoda, że osoby te, nie mają cywilnej odwagi się ujawnić..../ a rozumiem/ jeszcze studiują.... Proszę tylko o jedno, nie wrzucajcie wszystkich do jednego wora:)
Obecna studentka
Uczelnia mała, kameralna ale dokłada wszelkich starań aby w dobie edukacji online wszystko działało. Od pracowników administracyjnych, dziekanatu, planowania po wykładowców wszystko działa, jest ogrom zaangażowania i troski aby student był zadowolony.
19.03.2021
18.03.2021
Niestety studentka tej pseudouczelni
Najgorsza uczelnia. Nikt niczego nigdy nie wie, student to narzędzie do zarabiania pieniędzy, a nie klient. Myślę, że ich standardy nie są nawet niedostateczne - fikcja. Na szczęście większość wykładowców jest ok, z pasją i powołaniem... Chociaż planista to jakiś żart i porażka, podobno został wkręcony przez swoją żonę na uczelnię... Żałuję, że miałam z tym miejscem kiedykolwiek do czynienia.
Studentka
Odradzam! Zero organizacji, wykładowcy nie pojawiają sie na zajęciach. Oferują kierunki gdzie 98% sie nie otwiera. Wodza za nos zniżkami których nie wprowadzają!!! Nie polecam, wielki burdel
30.01.2021
16.11.2020
Uczelnia Korczaka
odpowiedź dla Studentka z dnia 12.11.2020
Jako najstarsza w Polsce uczelnia niepubliczna, funkcjonująca od niemal 30 lat, dokładamy na co dzień wszelkich starań by nasi polscy i zagraniczni studenci traktowani byli z należytym szacunkiem i na najwyższym poziomie. Jesteśmy dumni, że mimo upływu lat - z respektem do naszej tradycji, ale i zamiłowaniem do unowocześniania i podwyższania swych standardów, możemy pochwalić się niesłabnącą przychylnością ze strony tych, których mamy przyjemność kształcić. Życie jednak bywa zaskakujące. Przekonujemy się o tym ostatnio wszyscy. Na nowo uczymy się rzeczywistości, w której przyszło nam żyć. Nie popełnia błędów tylko ten, kto nic nie robi. Wyciągamy jednak z tego wnioski, by uniknąć podobnych sytuacji w przyszłości. Jeśli zatem ktokolwiek poczuł się niekomfortowo, przepraszamy. Liczymy, że spotka się to ze zrozumieniem. Mamy nadzieję, że dokonany przez Państwa wybór okaże się trafny. Jeśli nie, służymy pomocą. Pozdrawiamy, życząc sił w tych trudnych czasach! Uczelnia Korczaka
Studentka
Nie polecam. Bardzo nie polecam. Niepoważna uczelnia. Rekrutowałam w 2020 na Pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną. Jednolite magisterskie, niestacjonarne. Inaczej się tego opisać nie da: Byłam wodzona za nos cały październik, że niby kierunek wystartuje. Że póki co online bo koronawirus ale potem już normalnie. I przy każdym moim kolejnym telefonie Pani potwierdzała, że kierunek wystartuje. A ja naiwna wierzyłam. Aż w końcu zadzwoniłam i dostałam krótką informację, że w sumie to nie, jednak nie wystartuje i czy może jestem chętna na studia całkowicie online. A zaznaczałam, że nie jestem zainreresowana studiami online przy każdej rozmowie! Przypuszczam, że liczono na to, że zostawieni bezdusznie na lodzie studenci zdecydują się na studiowanie online na ich uczelni. Ja napisałam podanie do dziekana na inną uczelnie i teraz na szczęście studiuje gdzieś indziej. Prawie przegapiłabym przez nich rok.
12.11.2020
06.10.2020
Asia
Powiem krótko "NIE POLECAM". Faktycznie kadra była dobra a nawet doskonała, ale to już czas przeszły. Plany na ostatnią chwilę, legitymacje i dyplomy daleko po terminach. Ostatnio byłam na stronie Uczelni i moim oczom ukazał się jakiś facet z odsłoniętą klatą - chyba już tylko to zostało Uczelni do zaoferowania przyszłym studentom. Chcesz się przytulić do klaty wybierz tą Uczelnię, chcesz dyplom a przede wszystkim wiedzę, zdecydowanie wybierz coś innego.
Zażenowana
Rzeczywiście potwierdzam że kadra pracy socjalnej była bardzo dobra z naciskiem była. Z tego co wiem od kolegów z Ośrodka to tych najbardziej wartościowych Uczelnia się pozbyła żenada zatem obecnie nie polecam A to co zostało to chaos i kompletny brak kompetencji i wiedzy.
06.10.2020
16.09.2020
Beata
Czy ktos obecnie studiuje Pedagogikę na WSP? Jak wrażenia? Rzeczywiscie taki chaos i tragedia?
Kamila
Kończyłam pracę socjalną 2 lata temu na magisterce. Bardzo otwarta i pomocną kadra, zajęcia miałam głównie z magistrami, ale mają oni duża wiedzę i dobre podejście do studenta. Generalnie uczelnia pro-student.
22.09.2019
17.09.2019
xxxx
czesc ;) czy sa tu jacys chetni na I rok praca socjalna?
Laura
Hej :) Czy ktos moglby sie podzielic opinia nt pracy socjalnejn najlepiej na zaocznych? Jak kadra, podejscie do studenta, material, organizacja itd BardO prosze o pomoc Dzieki!
12.09.2019
30.07.2019
Kvmilv0
Mam parę pytań dotyczących uczelni, a sama strona wszystkiego nie wyjaśnia mam nadzieję że, znajdę tutaj kogoś kto mi pomoże. Zaczynam studia na pedagogice wczesnoszkolnej i przedszkolnej :)
Katarzyna
Mam dobre wspomnienia po tej uczelni. Nie spotkałam się z większymi trudnościami i znalazłam pracę w zawodzie. Studiowałam pedagogikę wczesnoszkolną. Jeśli będę potrzebowała jakiejś podyplomowki, na pewno rozważe powrót.
14.07.2019
11.07.2019
Absolwent
Praca socjalna na dobrym poziomie, nie żałuję że wybrałam tę uczelnie. Jestem tegoroczną absolwentką, miło wspominam zajęcia - kadra na wysokim poziomie, zajęcia ciekawe. Bardzo pomocne Panie z dziekanatu. Służyły mi wielokrotnie pomocą. Pod uczelnią jest darmowy parking. Generalnie polecam
w2019
Co powiecie o zaocznej pracy socjalnej? Chce do Katowic dojeżdżać samochodem , czy jest pod uczelnia darmowy parking?
04.07.2019
24.11.2018
były_student
Totalny chaos organizacyjny. Plany przesyłane na dwa dni przed zajęciami. Ciągle są zmieniane. Nie można doprosić się o zaświadczenia i ważne papiery. Odsyłanie od drzwi do drzwi. Cały czas nie wiem czy rozpoczęte studia na pewno dają uprawnienia. Zero kontaktu z dziekan. Do tego drogo... Omijajcie!
Manga
Była Studentka, czy tam naprawdę wymagają zaświadczenia lekarskiego o braku przeciwwskazań do studiowania danej specjalności??? Musiałam wyprosić skierowanie, które mogę sobie wsadzić, albowiem uczelnia nie ma podpisanej umowy z żadną przychodnią, mało tego, nie ma tam wyszczególnionych czynników szkodliwych, więc czekam teraz aż pani z rekrutacji mi oddzwoni i naświetli sytuację...
03.10.2018
03.10.2018
Manga
Zapraszam wszystkich wybierających się na mgr na edukację wczesnoszkolną i przedszkolną do wydziału w Katowicach do tajnej grupy na FB https://www.facebook.com/groups/481206325729703/about/
xyz
Po tej uczelni zapomnij o przygotowaniu pedagogicznym! Omijać z daleka!
02.10.2018
07.09.2018
Kasia
Witajcie!. Czy ktoś wybiera się na Pedagogikę Przedszkolną I Wczesnoszkolną ( Magisterka), albo Pedagogika Opiekuńczo- Wychowawcza ( jeszcze się waham)? Co możecie powiedzieć , o tej uczelni, trudny poziom?. Wymagający wykładowcy?. Czy jest się tam gdzie zatrzymać na noc ?
Była studentka
UCIEKAJCIE! Ta uczelnia to po prostu kpina i złodziejstwo! Byłam studentką wsp w Katowicach i mogę Wam powiedzieć, że zmarnowany rok i stracone pieniądze, to nic przy tych nerwach, których się tam najadłam. Na moim roku Dziekan zrezygnował i do końca roku nie było nikogo... Sekretariat cały czas zamknięty, nic nie da się załatwić, żadnego opiekuna roku, zajęcia cały czas odwoływane, wykładowcy mieli tam tylko po kilka godzin i przychodzili kiedy chcą albo wcale, Czterech planistów w ciągu roku i Meksyk taki, że wiadomość o tym że będzie zjazd przychodziła w ten sam dzień (np godzinę wcześniej) Odwoływanie zajęć - brak wiedzy i później wysyłają na praktyki a człowiek nie ma pojęcia kompletnie o niczym Przez cały rok nie dostałam umowy do podpisania, bo cały czas nas zbywali a pieniądze chcieli brać... Po prostu uciekajcie gdziekolwiek indziej bo nie wyniesiecie z tej uczelni nic prócz pustego portfela i zmarnowanych lat.
22.08.2018
05.06.2018
Jola
Macie opinie jak teraz tam się studiuje? Jest duży wybór pedagogik na slasku ale łatwo wejśc na minę.
julia
Wybieram sie na pedagogikę wczesnoszkolną. Mógłby ktoś studiujący na tej uczelni powiedziec jak wygląda aktualna sytuacja z wykładowcami, czy warto isc na te uczelnie, czy studia sa wymagające. Panicznie boje sie pomylki w wyborze szkoly, bo juz takowa popelnilam wybierać moja szkole srednia. Z góry dziekuje za odpowiedź :)
20.03.2017
17.10.2016
GaBa
Słyszałam, że dziekan po prostu odszedł z uczelni, ludzie czasem zmieniają pracę, taki lajf. Przyjdzie nowy dziekan, no i tyle. Nic nie wiem o omijaniu uczelni, mnie tutaj się podoba i nie planuję omijać :))
Studentka
Co się stało z dziekanem Wąsińskim? Dlaczego mówicie o omijaniu uczelni z daleka.? Fakt, że bajzel, ale tak chyba na innych też jest.
12.10.2016
06.10.2016
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
agnes
no nie powiedziałabym, że tragedia. na przedszkolnej i wczesnoszkolnej poziom wysoki, nie słyszałam, żeby na innych specjalnościach było gorzej.
22.09.2016
13.09.2016
anka
tragedia!
kaja
cześć, czy ktoś studiował może terapię zajęciową z arteterapią na WSP? jakieś opinie? warto? czy to tylko maszynka do zarabiania kasy? chciałabym się jak najwięcej nauczyć, a nie tylko zapłacić za dyplom.
05.06.2016
20.12.2014
minia
Zbyt ogólne to pytanie, ale spoko, wiem o co chodzi - taki skrót myślowy :) Studiuję w WSP w Katowicach i jestem z tych studiów zadowolona, więc, odpowiadając na Twoje pytanie, dla mnie (ale przypuszczam, że i dla znajomych ze studiów) najlepsza pedagogika w Katowicach jest właśnie w WSP im. Korczaka.
gdzie najlepsza pedagogika?
pedagogika w Katowicach na prywatnych uczelniach - KTÓRA NAJLEPSZA?
01.12.2014
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Coventry University Wrocław
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Politechnika Częstochowska
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Politechnika Łódzka
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Politechnika Lubelska
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Opolski
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ