UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (51)
kandydat
Czy mógłby ktoś przybliżyć;jak wyglądaja studia niestacjonarne na ratownictwie medycznym w Piotrkowie.Czy dużo praktycznych zajęć z w Centrum Symulacji? Czy trudne przedmioty? Czy wykładowcy i asystenci w miarę życzliwi .Czy trudno zdać anatomię ,fizjologię i inne przedmioty .Każda opinia jest cenna i dziękuję jesli ktoś mi odpowie Czy wartowybrać Piotrków
10.09.2020
10.08.2020
Student
Jeśli Ratownictwo Medyczne to tylko w Piotrkowie. Wykładowcy przedmiotów ratowniczych to praktycy - ratownicy medyczni którzy ciągle przytaczają sytuacje z życia wzięte. Bardzo angażują się w prowadzenie zajęć. Są wymagający, ale to na plus dla studentów. Naprawdę warto - polecam.
Absolwent
No w Dziekanacie to nikt nic nie wie. Każdy żyje swoim życiem. Ile razy by się człowiek nie zapytał, tyle jest innych odpowiedzi. Widać brak zarządzającego wydziałem. Chaos i bałagan na poziomie HIGH.
24.06.2020
19.06.2020
Kuba
Najgorsza uczelnia jaka znam. NIE POLECAM! niczego sie nie nauczycie, tylko kase wydacie . Caly czas problemy ze skladaniem papierow, kazdy w dziekanacie mowi co innego. Oddzial w Piotrowie to czysta pomylka. Wyklady na auli, w lato nie da sie wytrzymac tam. Nie ma gdzie zostawiac kurtek itp. Wykladowcy to jaka pomylka
Anna
Studiuję II stopień pielęgniarstwo niestacjonarnie w WSPS o/Jarocin, jestem zadowolona bardzo z jakości wykładów, podają nowoczesną wiedzę, są tam konkretni ludzie, Wykładowcy przekazują wiedzę bezstresowo co jest ważne w zapamiętywaniu materiałów, starch, stres silny nie pomaga w nauce, Wykładowcy dyscyplinują Studentów co zachęca do szukania i pogłębiania zdobytej tam wiedzy. Panie w sekretariacie przemiłe i cierpliwe wobec tylu pytań...niejedna osoba może się od tych Pań uczyć cierpliwości. Krytyczne opinie zawsze wynikają ze złej oceny, kto chce się uczyć na WSPS zawsze się nauczy, a kto nie...zawsze zobaczy "dziurę w całym", w j. łacińskim słowo "stude, studere " ma znaczenie uczyć się samodzielnie, pogłębiać wiedzę...każdy Student powinien wiedzieć, że studia i Wykładowcy dają ruch, początek ku samodzielności.
24.11.2019
14.09.2019
Absolwent - Piotrków T.
Zajęcia na ratownictwie medycznym SUPER!. Wykładowcy są praktykami. Może nie jest bardzo lajtowo, ale są przystępni dla Studenta. Zawsze pomocni, kiedy tylko ktoś czegoś nie rozumie, tłumaczą. Dużo zajęć praktycznych na sprzęcie. Dobrze przygotowują do zawodu. Polecam.
Agnes
Czy ktoś wybiera się na studia magisterskie pielęgniarstwo w Jarocinie?
18.07.2019
07.05.2019
Piel.
Pielęgniarstwo zaoczne oddział Piotrków - uczelnia przyjazna dla studenta. Mili wykładowcy , sympatyczne panie w sekretariacie. Pozdrawiam Panią Anitę z sekretariatu - super osoba, zorientowana we wszystkim , miła , życzliwa . Opłaty szkoły zgodnie z umową.
ratmed
Ratownictwo medyczne w Piotrkowie Trybunalskim SUPER - wykładowcy to większość ludzi młodych, co ważne PRAKTYKÓW !, którzy na co dzień wykonują zawód ratmed. nie jest czasami łatwo, ale idą na rękę jeśli ktoś pracuje, czy mus wcześniej wyjść z zajęć, a uważam, że to bardzo dużo. Sprzęt fajny. Dużo zajęć praktycznych.
29.04.2019
31.01.2019
ruda
Bardzo polecam studia pielęgniarskie. Nieprawdą jest , że są dodatkowe opłaty wymyślane od tak sobie. Ja kończę w tym roku mgr i żal się z uczelnią rozstawiać. Wykładowcy super, panie w dziekanacie super, nie wiem czego się czepiacie!!!
RobRM
Bardzo mało zajęć przeznaczonych na ćwiczenia, ale to jest problem chyba wszystkich studiów niestacjonarnych, niezależnie od uczelni.
07.12.2018
16.09.2018
baska
wsps --- ciezko skonczyc pielegniarstwo.. juz trzeci rok sudiuje magisterke. trzeba bulic kase . przestwianie zajec godzine przed to normalne w tej uczelni. NIE POLECAM
ilona
nie polecam pilegniarstwa... ciagle dodatkowe opłaty za jakies dziwne rzeczy
16.09.2018
16.09.2018
marta
wsps w dąbrowie to tragedia szcególnie pielegniarstwo
marta
wsps w dąbrowie to tragedia szcególnie pielegniarstwo
16.09.2018
14.09.2018
Jajaola
Czesc wam!! Czy ktoś wybiera się na ratownictwo niestacjonarne w tym roku? Dąbrowa Górnicza :p
Jjj
Czy ktoś się z was wybiera w tym roku na pielęgniarstwo I stopnia licencjat w DG?
10.07.2018
29.01.2018
Ania
Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat studiów podyplomowych z kosmetologii z medycyny estetycznej?
Paula
Hej czy ktoś wybiera się na pielęgniarstwo niestacjonarne??
12.12.2017
20.11.2017
Max
Witam, mam pytanie do studiujących ratownictwo (zaocznie), jakie jest podejście wykładowców i ogólnie jak się prezentuje poziom nauczania? Pozdrawiam
Dżekson
Hej Wszystkim, Mam pytanie odnośnie Ratownictwa Medycznego, dzieli mnie od podjęcia studiów jedno kliknięcie i szukam dobrej rady, bo wiadomo 3 lata nie mogą być błedem w życiorysie :D. Pozdrawiam
22.09.2017
01.09.2017
Agnieszka
Heej. Czy jest ktoś kto będzie teraz od października zaczynał studia na kierunku pielęgniarstwo?
Aleksandra
Chciałam zapytać jak wyglądają studia magisterskie z pielęgniarstwa na tej uczelni, czy jest dużo zajęć? Czy można pogodzić je z pracą w szpitalu czy na wszystkich zajęciach trzeba być obowiązkowo? Jaki poziom jest na tej uczelni? Jak podchodzą do studentów wykładowcy?
25.04.2017
31.03.2017
b.b
Ja studiuje pielegniarstwo pomostwe,a powaznie sie zastanawialam..czytajac opinie tutaj.Nie wiem kto pisze te negatywne opinie,moze konkjrencja.Nie wiem nic o poziomie studiow licencjackich stacjonarnych,ale na pomostowych jest w porzadku.Sa intenshwne to fakt,w 1semestfze trzeba zaliczyc 23 przedmioty i 4praktyki.Ale wykladowcy pomagaja,rownidz panie s dziekanacie i w dziale praktyk.Wiadomo ze bsaja drobne niedociagniecia,ale ogolnie jestem zadowolona
Ania
Część. Mam zamiar rozpoczac pielęgniarstwo zaoczne na tej uczelni. Może mi ktoś coś powiedzieć o wykładowcach, czy zajęcia są co tydzień czy co dwa i czy ogólnie jest ciężko??
10.03.2017
16.12.2016
niki
Najgorsza szkoła na Śląsku dokładnie najważniejsza jest dla nich kasa dążenie po trupach do celu i zgnojenia człowieka.
TrueStory
wszystko jest normalnie, nie ma żadnych pism, nawet jak opózni sie zaplate, a to ze ktos nie placi za miesiac przez nie wiem ile to ich rozumiem, chyba cos podpisywaliscie...dziecinada, a jak wiecie ile to kosztuje to trzeba bylo albo zaoszczedzic albo wcale nie podejmowac sie studiow... nie pozdrawiam
27.03.2016
09.03.2016
Martyna
Ja mam to samo. Nakazy zapłaty, problemy i traktowanie człowieka jak ścierwo. Mimo, że sie do nich jeździło, spłacało ratalnie, dogadywało itd, to i tak oddali sprawę do sądu. Jak można???? Moja sprawa toczy się już 4 rok i zapłaciłam im już chyba 2 razy więcej niż powinnam, jakby zliczyć wszystkie pseudo odsetki itd. DRAMAT!!!!
EWA
Każdy popełnia błędy ja też zapisując się do tej szkoły niestety wykładowca mnie wystraszył mnie i po 2 miesiącach zrezygnowałam złożyłam wypowiedzenie w 3 miesiącu i pomimo tego, że nie byłam ani razu na zajęciach obciążyli mnie całością czesnego. Dogadałam się na spłaty ratalne ale to im nie wystarczyło i pomoimo, iż część zapłaciłam nakaz zapłaty opiewał na całóść kwoty czesnego. Nie ma z kim rozmawiać kilkanaście pism, ciągłe wizyty pomimo mojej trudnej sytuacji materialnej nie uchylam się od zapłaty TO IM NIE WYSTARCZY muszą człowieka zdusić, zdeptać, doliczają dod. koszta jestem bezsilna i bezradana. Nie polecam STRASZNY WIERZYCIEL I NIEUCZCIWY
08.03.2016
08.03.2016
Iwona
NIE POLECAM to nie jest szkoła - cytat " tak naprawdę studiowanie fizjoterapii nic wam nie da i tak będzie ciężko z pracą to trudny kierunek więc lepiej teraz zrezygnować ... "
Beata
czy ktoś z Was miał problemy z tą uczelnią w zakresie płatności, nakaz zapłaty lub inne piszcie
08.03.2016
08.03.2016
ROBERT
Osobiście nie polecam tej pseudo uczelni są aspołeczni, nieuczciwi, nieprofesjonalni tylko kasa kasa i jeszcze raz kasa jak najdalej od nich jedno wielkie dziadostwo.
Lili
Hej!!jest tu ktoś kto studiuje ratownictwo i może się wypowiedzieć jak ocenia ?będę wdzięczna
04.09.2015
01.09.2015
TrueStory
Cześć, mógłby ktoś opisać jak wyglada tam pielęgniarstwo stacjonarne? tj, wymiar godzin, dni tygodnial ,czy dobrze uczą , wykładowcy itp .
anna
Jak prezentuje się fizjoterapia na tej uczelni? Poziom, jakieś spostrzeżenia odnośnie studiów, jak wygląda sprawa praktyk? Warto studiować tu fizjoterapię? Proszę o informacje.
19.07.2015
19.07.2015
anna
Jak prezentuje się fizjoterapia na tej uczelni? Poziom, jakieś spostrzeżenia odnośnie studiów, jak wygląda sprawa praktyk? Warto studiować tu fizjoterapię? Proszę o informacje.
Pielegniarstwo
Pielegniastwo! Mam zamiar podjac Studia pomostowe z pielegniarstwa na tej uczelni . Czy ktos moze konczyl takie studia tam i moze cos o nich napisac i czy poleca ta uczelnie! dziekuje z gory.
22.05.2015
20.05.2015
nata
NIE POLECAM!!!!
michał
najgorsza uczelnia!!!!!Byłem tam rok i się przeniosłem stwierdziłam,że nic nie wynosze
20.05.2015
03.02.2014
Logistyczna 2013
Jeśli chodzi o logistykę:) Chcesz zdobyć odpowiednie kompetencje, musisz przysiąść do nauki. Wykładowcy z prawdziwego zdarzenia, wymagający a jednocześnie wyrozumiali. W mojej grupie na 26 osób jedenaście przeniosło się z WSB, po stwierdzeniu, że stawiają na szkołę gdzie można zdobyć wiedzę.Wiedzę która jest zdobyta uczciwie!!!!!!!
ewkamarchewka
Dla ciekawskich i spostrzegawczych. Poszukacie sobie w necie jedną rzecz - NICK - cała prawda o strategicznej itp i zobaczcie, że wiele jest takich samych nicków o bardzo podobnych komentarzach o rożnych uczelniach tylko nie o WSB. Zastanawiające i daje do myślenia.
05.09.2013
01.09.2013
miśka
fajna szkoła, nie przeginają z poziomem, co trzeba to i owszem, ale nie przesadzają z nadmiarem wymagań. Solidni studenci mają skończyć uczelnię, a prawdziwa praktyka to już praca zawodowa ... jak w życiu i żadna nadęta szkoła ze sztandarami o super wysokim poziomie nie działa inaczej. Polecam, szczególnie, że istnieją już wiele lat. Absolwentka pielęgniarstwa.
cała prawda o WSPS Dabrowa Górnicza
Uczelnia beznadziejna traktują studenta jak totalne 0! Za rezygnacje ze studiów uczelnia nalicza opłatę czesnego nawet jeśli ktoś nie był ani razu na zajęciach tym tematem powinien się zając UOKIK. Człowiek jest w trudnej sytuacji materialnej a oni jeszcze żerują żeby wyciągnąć jak najwięcej od studenta i to jest urok prywatnych uczelni zero szacunku dla studenta a wręcz odwrotnie wielkie chamstwo ze strony WSPS W DĄBROWIE GÓRNICZEJ. Odradzam tą uczelnie jak tylko się da niby na kartce pisze że można się odwołać w ciągu 14 dni od otrzymania papierka o przyjęciu człowiek się chce odwołać a uczelnia WSPS mówi że termin minął więc jakim prawem tak piszą na tych swoich dokumentach skoro nie dawają takiej możliwości dla studenta??? Człowiek nie rozpoczął studiów a już ma za nie zapłacić pierwszą ratę w wysokości 540,00 tylko pytanie za co? Skoro zajęcia październikowe się nie skończyły....Dno totalne jeśli uczelnia ta będzie tak robić dalej to straci studentów.....
18.10.2012
13.09.2012
jaka jest logistyka
czy ta uczelna stawia na kierunki medyczne? bo one sa w przewadze: pielegniarstwo, ratownictwo medyczne, zdrowie publiczne, fizjoterapia... A ja chce spytac o logistyke!!!! jak jest na kierunku logistyka?
błajet
@abece: cieszę się że wspomniałeś/aś o wybranym przeze mnie kierunku - fizjoterapii. spodziewam się że nie będzie łatwo i mam nadzieję że poziom jaki prezentuje Wyższa Szkoła Planowania Strategicznego w Dąbrowie Górniczej nie zawiedzie mnie. To dobrze że jest dużo praktyk i ćwiczeń, bo dzięki nim człowiek uczy się zastosowania teorii!
27.08.2012
18.08.2012
abece
Studiuje Fizjoterapię w tej uczelni. Jeżeli się będziecie uczyć to skończycie ten kierunek bez problemu. Jest bardzo dużo praktyk i ćwiczeń klinicznych. Czasami jest ciężko, ale jeżeli będziecie systematycznie pracować to spokojnie dacie rade. Wykładowcy dość wymagający, zwłaszcza z przedmiotów zawodowych- ale to jest duży plus.
logistyka
a ktoś studiuje logistykę tutah? chciałbym się dowiedzieć jak jak wyglądają te studia, czy warto iść na prywatną uczelnię a nie publiczną?
18.07.2012
06.07.2012
zal
co z tego że budynek brzydki? chyba lepiej zeby inwestowali w technologię, kadrę, różne pomoce dla studentów jak akademiki, kursy i wyjazdy, niż o budynek...
brzydal
jest to chyba najbrzydsza szkola prywatna na śląsku! jak dla mnie, płacąc tyle kasy za studia budynek powinnien wyglądać lepiej, bo się milej studiuje. co do poziomu slyszalam rozne opinie
20.06.2012
19.03.2012
grzesiek
Planuję podjąć tam studia, jakie sa wasze opinie na jej temat?
fizjoterapia
kto studiuje w tej uczelni kierunke fizjoterapia???? poprosze o opinie i jak najwiezej informacji,
17.03.2012
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy