• 26 Festiwal Nauki i Sztuki
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Wyższa Szkoła Planowania Strategicznego w Dąbrowie Górniczej

uczelnia niepubliczna, woj. śląskie, 41-303 Dąbrowa Górnicza, ul. Kościelna 6, (+32) 264 74 75,

Wyższa Szkoła Planowania Strategicznego w Dąbrowie Górniczej istnieje już niemal dwadzieścia lat i prowadzi studia licencjackie i uzupełniające magisterskie na kierunku pielęgniarstwo, zdrowie publiczne oraz ratownictwo medyczne. Ofertę dydaktyczną uczelni uzupełniają kursy i studia podyplomowe z zakresu wielu specjalności związanych z pielęgniarstwem. Celem szkoły jest wyposażenie studentów w gruntowną wiedzę teoretyczną oraz umiejętności praktyczne, które umożliwią absolwentom podjęcie pracy w różnych sektorach życia gospodarczego i społecznego.

Placówka otrzymała również zgodę na prowadzenie studiów na kierunku pielęgniarstwo w ramach dwóch wydziałów zamiejscowych: Wydziału Medyczno-Społecznego w Jarocinie oraz Wydziału Nauk Społecznych w Piotrkowie Trybunalskim. Osoby zainteresowane studiami z zakresu nauk medycznych mogą zapoznać się z propozycją WSPS oraz wymaganiami rekrutacyjnymi.


Ocena uczelni

7.08 / 10
115 głosów

Opinie (129)
Wyższa Szkoła Planowania Strategicznego w Dąbrowie Górniczej, WSPS Dąbrowa

RM
wsps piotrkow trybunalski jedna wielka porażka! Nieudolny Dziekan mgr Lis, który nie wie co robi, Kanclerz Szopa udaje ze nie widzi problemu, liczy sie tylko KASA. NIE POLECAM!
21.02.2024
16.02.2024
pielęgniarka
WSPS Piotrków Trybunalskiego jedna wielka tragedia, przy zapisywaniu mówią że zajęcia odbywają się piątek sobota niedziela a w rzeczywistości praktycznie cały tydzień od poniedziałku do niedzieli ponieważ nie mają wykładowców na weekendy a więc wstawiają zajęcia na tygodniu. Plan zmienia się co chwilę. Grupy ćwiczeniowe liczące prawie 30 osób gdzie jedyna sala która to pomieści to jakaś aula na której nie ma jak ćwiczyć. Prośba o zmniejszenie grup olana.
Bambi
Uczelnia jest dobra. Studiuje wszystko przebiega wg. Planu ewentualne L.4 wyklado cow w innych terminach nie ma na co narzekać. Prac do pisania dużo ale to w końcu mgr. Więc myślę że jest ok.
12.02.2024
19.01.2024
Absolwent
WSPS Oddział Piotrków Trybunalski. 3 lata udręki dla papierka. Najgorsza uczelnia ever. Totalna dezorganizacja, plan zajęć ciągle zmieniany. Szpitale w Łodzi nie chcą podpisywać umów z tą uczelnią, wobec czego praktyki trzeba robić na powiecie. Wielokrotnie mimo wcześniejszego telefonu do Planowania zajęć czy oby na pewno są zajęcia, po pojechaniu wielu km na miejscu okazywało się po godzinie czekania zajęć nie ma i nie będzie. Na większości zajęć najważniejsza umiejętność pisania procesów pielęgniarskich i nic więcej.
Blue
Czy wykłady na kierunku licencjat pielęgniarstwa są prowadzone online ?
05.12.2023
27.11.2023
Student
Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat profesora Żurawińskiego? Jaki jest, czy faktycznie taki ostry jak to wygląda. Jak wyglądają te testy? Może są tu osoby, które z nim miały już anatomię i mogą się podzielić doświadczeniami ?
Jojko
Ja się wybieram na RM do Piotrkowa. Zastanawiam się tylko czy zajęcia teoretyczne odbywają się stacjonarnie, czy online, bo mam kawałek na uczelnię.
24.09.2023
22.09.2023
RMola
Witam, czy jest tu ktoś, kto wybiera się na Ratownictwo medyczne w Piotrkowie Trybunalskim?
Nxt
Poleca ktoś pielęgniarstwo w Piotrkowie Trybunalskim? Wybiera się ktoś w tym roku?
07.08.2023
24.02.2023
Wiwi
Studiuje w filii w Piotrkowie. Na pewno nie polecam osobom pracującym, które nie mogą na ostatnia chwile dokonywać zmian w grafiku. Zero szacunku do studenta ze strony filii w dsbrowie górniczej, która odpowiada za wszystko, informacja o zajęciach praktycznych na tydzień przed gdzie i kiedy, planu brak, człowiek płaci za studia, a jest traktowany jak przedszkolak. Na plus na pewno bardzo fajni wykładowcy plus panie w dziekanacie w piotrkowie są przemiłe i bardzo fajnie nastawione do studentów.
Aga
Ja się nadal zastanawiam ... (pielęgniarstwo l stopnia) jestem z Krakowa
07.02.2023
08.12.2022
Anna
Czy ktoś planuje od marca 2023 pielęgniarstwo 1st w Dąbrowie G. . Jest ktoś z Krakowa ? panga13@wp.pl
AS
Jestem studentką pielęgniarstwie II stopnia ,w Jarocinie wykładowcy bardzo rzetelnie prowadzą zajęcia,doskonała organizacja zajęć ,traktowanie studenta jak normalnego człowieka, życzliwość pań z dziekanatu, chętnych zawsze do pomocy, sprawia ,że atmosfera w tej uczelni jest miła , a to w dużym stopniu podnosi standard tej uczelni.
03.12.2022
14.10.2022
Ag
Czy ktoś jest może na zdrowiu publicznym II Stopnia? I powie mi czy zajęcia są zdalne czy stacjonarne?
Do kandydatka
Faktycznie masakra. Dzięki za ostrzeżenie!
27.09.2022
25.09.2022
Podologia
Witam, czy wybiera sie ktoś na studia podyplomowe z podologii w Dąbrowie Górniczej w październiku 2022?
Kandydatka
Jeszcze nie zaczęłam studiów na pierwszym roku pielęgniarstwo licencjat w Jarocinie a już żałuję. Za parę dni wykłady a planu ZERO. Boję sie co będzie dalej jak tam taka dezorganizacja. MASAKRA !!!
21.09.2022
05.09.2022
Ewelina
Witam, Czy ktoś wybiera się od października na studia I stopnia pielęgniarstwo od października 2022r? Z takich miast jak Ruda Śl., Świętochłowice, Chorzów, Katowice?
Do Kaisa
Nie. Nie można. Trzeba mieć ukończone studia licencjackie na kierunku: pielegniarstwo.
20.08.2022
07.08.2022
XD
Tak zaoczne są zapisy
Jacek
To ratownictwo jest pewne? Myślałem o Kaliszu ale jak będzie w Jarocinie to bomba. Ciekawe czy zaoczne też będzie?
06.08.2022
30.07.2022
XD
Hejka w Jarocinie otwiera się kierunek ,,ratownictwo medyczne" od października 2022r
Kaisa
Czy można pójść na studia 2go stopnia z pielęgniarstwa po studiach jednolitych magisterskich z innego kierunku? (Nie po licencjacie z pielęgniarstwa)
12.07.2022
03.07.2022
Ona
Podobno od października w Piotrkowie T. WSZYSTKIE zajęcia mają odbywać się stacjonarnie, również wykłady. Biorąc pod uwagę ceny paliw nieopłacalne, lepiej się przenieś bliżej. Poza tym chamstwo jakie panuje w Dziekanacie i brak kompetencji przerasta już wszystkich i zniechęca KAŻDEGO kto tam wchodzi. Nic tam nie można załatwić. Ta starsza Pani ma największy problem z każdą sprawą. Nic nie można załatwić od ręki. Władze Uczelni udają, że nic nie wiedzą mimo że nieraz były pisane maile w tej sprawie aby zajęli stanowisko - zostaliśmy zlekceważeni przez Władze. Brak Władz w Piotrkowie - nikt nic nie wie. Nie ma z kim pogadać. Brak informacji kto jest dziekanem? dyrektorem? Bóg wie kim. NIE POLECAM.
ONA
Ja od października zaczynam licencjat pielęgniarstwa.
02.07.2022
03.06.2022
Do ona
Jeżeli chodzi o atmosferę i poziom nauczania w WSPS w Jarocinie to mogę powiedzieć że jest ok. Brakuje tylko czasami organizacji np. trudno zaplanować praktyki bo nie ma terminów wcześniej podanych a jak pracujesz to musisz dużo wcześniej na nie sobie urlop ogarnąć. Plusem jest to że Uczelnia ma umowy z kilkoma szpitalami. Pracownie mają bardzo skromne, podstawowe wyposażenie ale jak komuś zależy to naprawdę jest się w stanie nauczyć wszystkich procedur. Ja nie żałuję wyboru tej uczelni :)
Kk
Hej czy wybiera się ktoś do Jarocina od października 2022 na pielęgniarstwo ?
30.05.2022
12.05.2022
Ona
Jaka jest atmosfera na studiach w Jarocinie ? jaki jest poziom nauczania ?
AA
Do G - Piotrków
24.04.2022
22.04.2022
G
Do Absolwentt i Student. O jakiej uczelni piszecie? Chyba nie o Jarocinie prawda?
Absolwentt
Popieram wpis studenta. Panie w dziekanacie są jak za karę. Nigdy nic nie wiedzą, obiecują, że zadzwonią jak się dowiedzą, ale to się nie dzieje.
03.04.2022
13.03.2022
Student
Ciągłe zmiany na Uczelni, wykładowców, pracowników dziekanatu. Aktualnie pracownicy nie potrafią odpowiedzieć na żadne pytania. Jest chaos. Nikt nic nie wie. Niestety, ale jest co raz gorzej. Nie ma żadnej stabilizacji.
Mimi
Czy zajęcia na 2 i 3 roku pielęgniarstwa odbywają się co 2 tygodnie ? Plus oczywiście dochodzą zajęcia praktyczne w szpitalach
11.03.2022
06.03.2022
G
Witaj Martyno, ja jestem dopiero na pierwszym roku i nie wiele jeszcze widziałem. Tylko tyle że wykłady mamy w piątki od 15 do ok 21, w sobotę natomiast i w niedzielę od 8 do 21 zazwyczaj. Dodatkowo jeden dzień w tygodniu jest pracownia podstaw pielęgniarstwa (ja na nią chodzę we wtorki od 12 do ok 18). Wykładów jest dużo, egzaminy niektóre łatwe a niektóre bardzo trudne: życie :) Szkołę ogólnie oceniam bardzo dobrze i polecam :) Jest fajna kameralna atmosfera, profesorowie znają nas po imieniu i są w wiekszosci bardzo życzliwi. Również Władze Uczelni, Dziekanat i pozostali pracownicy są bardzo otwarci i pomocni. W razie pytań pisz śmiało, jak będę potrafił to odpowiem.
Martyna
Hejka wszystkim! Studiuje ktoś pielegniarstwo licencjackie w Jarocinie? Słyszałam że jest tam tryb stacjonarny ale weekend-owy dla pracujących. Poproszę o jakieś opinie. Ja pracuję od pon. do pt. od 7.30 do 15.30 Da się to pogodzić ze studiami na tej uczelni? Mocno cisną na egzaminach?
03.03.2022
25.02.2022
Kati
Zajęcia będą w piątek sobotę i niedzielę oraz jeden dzień w tygodniu popołudniu zajecia praktyczne
Pink
Tam są zajęcia co weekend na pielęgniarstwie ?
25.02.2022
23.02.2022
PB
Kierunek na Pielęgniarstwie się otwiera :)
PB
Aby powstał kierunek: Pielęgniarstwo - musi zostać utworzona grupa z 30 chętnych...czekamy:)
19.02.2022
11.02.2022
Aga
Dla osób dojeżdżających z Krakowa i okolic.... otwiera się też pielęgniarstwo lic. zaocznie w Limanowej. Rekrutacja do 25.02 ....cena za rok tylko 3490zl. Musi być 40 osób żeby się otworzył kierunek... póki co jest 10
Kati
Czy ktoś będzie dojeżdżać z Siewierza lub okolic?
10.02.2022
10.02.2022
Student
Fajna Uczelnia. Nie pasuje wykładowca? Piszesz skargę i już zmieniają na łagodniejszego.
Agnieszka
Tak, taki mam zamiar 🙃 Zuzi jesteś z Krakowa?
10.02.2022
09.02.2022
Zuzi
Będziesz dojeżdżać z Krakowa do dąbrowy?
Agnieszka
Cześć 😊 wybiera się ktoś na pielęgniarstwo z Krakowa?
09.02.2022
07.02.2022
Ona
Czy ktoś już dostał decyzję czy jest się przyjętym lub kiedy można się spodziewać?
X
Pewnie przez jakiś czas tak. Zreszta teraz chyba i tak za dużego wyboru nie ma bo to odgórne zarządzenie.
06.02.2022
04.02.2022
Pz
Czy zajęcia będą online?
PB
Hej MR - jestem z Sosnowca:) i raczej powinien się otworzyć kierunek : Pielęgniarstwo.
03.02.2022
03.02.2022
PB
Hej MR - jestem z Sosnowca:) i raczej powinien się otworzyć kierunek : Pielęgniarstwo.
MR
Z Dąbrowy :) wiecie może już czy jest wystarczająca liczba chetnych?
29.01.2022
29.01.2022
MR
Ja z Dąbrowy :) także blisko
PB
Hej MR:), z jakiej miejscowości jesteś?
16.01.2022
15.01.2022
MR
I ja też się wybieram od marca. : )
PB
Hej EB:). Miejmy nadzieję, ze od marca utworzy się kierunek: Pielęgniarstwo :)
17.12.2021
12.12.2021
EB
Witam, również wybieram się na zaoczne I stopień pielęgniarstwo :) nie podjęłam do końca decyzji czy WSM Sosnowiec czy WSB DG :)
PB
Ok. Tylko wieczorem lub jutro, bo jestem na dyżurze w pracy:) myślę nad WSM w Sosnowcu, a Wsps w DG
08.12.2021
07.12.2021
Kati
Jestem z siewierza napisz do mnie na email katianna7@o2.pl
PB
Ewa skąd jesteś?
30.11.2021
30.11.2021
PB
Dzisiaj dzwoniłam. Rekrutacja już rusza. Miejmy nadzieję, ze kierunek się otworzy, ze będzie na tyle chętnych osob:)
Ewa
Hejka tez zamierzam od marca. Od kiedy bedzie rekrutacja???
29.11.2021
29.11.2021
PB
Z Sosnowca centrum. Napisz mi Kati nr telefonu i skąd jesteś i ile masz lat*-)
Kati
Hej ja też się wybieram od marca na pielęgniarstwo w Dg a z kąd jesteś?
17.11.2021
07.11.2021
PB
Hej:) czy ktoś wybiera się na Pielęgniarstwo I stopnia zacznie od marca 2022 - rekrutacja od stycznia 2022 *-)
mgr inż. Marcin Badoń
Przeszedłem 6 szkół wyższych, ale ta jest zdecydowanie najgorsza. Zaczęło się od rekrutacji. Byłem już studentem, miałem dostęp do wirtualnego dziekanatu, w którym plan zajęć był pusty. Myślałem ze późno zaczynają. Dopiero kiedy zapytałem w listopadzie okazało się że plan jest w innym miejscu, do którego wcześniej szkoła mi nie dała loginu ani hasła. Na dwóch zjazdach przez to byłem nieobecny bo o nich nie zostałem poinformowany. Jako że jestem osoba niepełnosprawną zwróciłem uwagę ze w tej szkole funkcjonuje „Rzecznik Praw Studentów Niepełnosprawnych”. Jednak to tylko fikcja, bo nie ma do niego absolutnie żadnych namiarów. Kolejna sprawa to że wykładowca zapomniał mi wpisać ocenę w terminie pomimo ze się upominałem o to, na co miałem potwierdzenie w emailach. Dziekanat uznał że to moja wina i ja mam za to zapłacić. Przez taką organizację studiów nie zaliczyłem pierwszego semestru. Oczywiście szkole nie przeszkodziło to w tym żeby ode mnie wziąć pieniądze na drugi semestr. Po drugim semestrze już nie chciałem się tam uczyć, zostałem skreślony z listy studentów. Chciałem jeszcze od nich tylko zaświadczenie że uczęszczałem na zajęcia żeby uzyskać dofinansowanie dla osoby niepełnosprawnej. Wielokrotnie pisałem o to do dziekanatu, to już nawet nie raczyli odpisać. Z żadną szkołą nie było aż tyle problemów.
18.10.2021
28.08.2021
Absolwent
Polecam Wydział w Piotrkowie Trybunalskim. Nauka jak wszędzie. Super podejście wykładowców do studentów. Na pewno POLECAM wszystkim pracującym, mającym rodziny. Wszystko da radę pogodzić.
Domi
Zapisałam się, jeśli ktoś z Krakowa bądź okolic to piszcie 😊 Dominikagierek9@gmail.com
24.08.2021
19.08.2021
Kos
Wiadomo, uczyć trzeba się wszędzie. Ogólnie daję uczelni w Jarocinie duży plus. Panie w dziekanacie zawsze zorientowane, pomocne , mogą być wzorem dla niejednej uczelni.
Marysia
Kto wybiera sie na pielegniarstwo w WSPS w Dg na pierwszy stopien ?
13.08.2021
13.08.2021
WSPS w Jarocinie
odpowiedź dla Jola z dnia 10.08.2021
WSPS w Dąbrowie Górniczej Wydział Medyczno-Społeczny w Jarocinie prowadzi nabór na studia licencjackie I stopnia. Rekrutacja trwa do końca września. Studia licencjackie trwają 6 semestrów, zajęcia teoretyczne odbywają się w weekendy. Szkoła zaprasza również osoby już pracujące. Wszystkie potrzebne informacje można uzyskać pod numerem 574 127 463 lub osobiście w dziekanacie przy ul. Wrocławskiej 79 B w Jarocinie. Serdecznie zapraszamy.
Jola
Podłączam się do pytania Agi. Jakieś info na temat pielęgniarstwa licencjackiego w Jarocinie? Może ktoś z Uczelni mógłby podać kilka informacji. Prosimy :)
10.08.2021
06.08.2021
Aga
Dominika, ile trwa pielęgniarstwo w Dąbrowie? 7 czy 6 semestrów?
Dominika
Złożyłam dziś papiery na studia pielegniarskie w Dąbrowie, moje pytanie ile czekaliście na informację o przyjęciu na studia ? 😊
05.08.2021
27.07.2021
Aga
Czy można poprosić o jakieś info na temat pielęgniarstwa licencjackiego w Jarocinie? Na stronie podają że trwa 7 semestrów. Trochę długo. Da się tam studiować pracując jednocześnie? Często oblewają na egzaminach? Praktyki zawodowe organizuje uczelnia czy trzeba je załatwiać po szpitalach we własnym zakresie?
Studentka pielegniarstwa
Bardzo fajna i profesjonalna kadra. Bardzo pozytywnie podchodzaca do studentow. Caly czas doposazane sale ćwiczeniowe. Właśnie skonczylam licencjat pielegniarstwa i złożyłam dokumenty na magistra. Polecam WSPS W PIOTRKOWIE TRYBUNALSKIM
22.07.2021
05.07.2021
StudentRM
Nie zgadzam się z całą opinią Studenta RM. Może faktycznie w dziekanacie brak organizacji i częste słowa - nie wiem. Jednak zaplecze dydaktyczne jest na wysokim poziomie. Co chwilę jest nowy sprzęt, nowoczesny. A jeśli studentowi nie odpowiada kształcenie w PT może studiować w DG.
Student Ratownictwa Medycznego
Brak organizacji w dziekanacie, brak odpowiedniego zaplecza dydaktycznego w porównaniu do placówki w Dąbrowie Górniczej - ponosimy takie same koszty kształcenia. Zła opinia w śród absolwentów i pracowników służby zdrowia. Częsta zmiana planu zajęć bez informacji studentów.
20.05.2021
04.04.2021
Student
Polecam ratownictwo medyczne w Piotrkowie Trybunalskim. Dużo zajęć praktycznych prowadzonych przez praktyków. Nie ma problemów z dogadaniem się z wykładowcami. Prowadzący starają się jak mogą aby przekazać jak najwięcej wiedzy i umiejętności. Polecam.
kandydat
Czy mógłby ktoś przybliżyć;jak wyglądaja studia niestacjonarne na ratownictwie medycznym w Piotrkowie.Czy dużo praktycznych zajęć z w Centrum Symulacji? Czy trudne przedmioty? Czy wykładowcy i asystenci w miarę życzliwi .Czy trudno zdać anatomię ,fizjologię i inne przedmioty .Każda opinia jest cenna i dziękuję jesli ktoś mi odpowie Czy wartowybrać Piotrków
10.09.2020
10.08.2020
Student
Jeśli Ratownictwo Medyczne to tylko w Piotrkowie. Wykładowcy przedmiotów ratowniczych to praktycy - ratownicy medyczni którzy ciągle przytaczają sytuacje z życia wzięte. Bardzo angażują się w prowadzenie zajęć. Są wymagający, ale to na plus dla studentów. Naprawdę warto - polecam.
Absolwent
No w Dziekanacie to nikt nic nie wie. Każdy żyje swoim życiem. Ile razy by się człowiek nie zapytał, tyle jest innych odpowiedzi. Widać brak zarządzającego wydziałem. Chaos i bałagan na poziomie HIGH.
24.06.2020
19.06.2020
Kuba
Najgorsza uczelnia jaka znam. NIE POLECAM! niczego sie nie nauczycie, tylko kase wydacie . Caly czas problemy ze skladaniem papierow, kazdy w dziekanacie mowi co innego. Oddzial w Piotrowie to czysta pomylka. Wyklady na auli, w lato nie da sie wytrzymac tam. Nie ma gdzie zostawiac kurtek itp. Wykladowcy to jaka pomylka
Anna
Studiuję II stopień pielęgniarstwo niestacjonarnie w WSPS o/Jarocin, jestem zadowolona bardzo z jakości wykładów, podają nowoczesną wiedzę, są tam konkretni ludzie, Wykładowcy przekazują wiedzę bezstresowo co jest ważne w zapamiętywaniu materiałów, starch, stres silny nie pomaga w nauce, Wykładowcy dyscyplinują Studentów co zachęca do szukania i pogłębiania zdobytej tam wiedzy. Panie w sekretariacie przemiłe i cierpliwe wobec tylu pytań...niejedna osoba może się od tych Pań uczyć cierpliwości. Krytyczne opinie zawsze wynikają ze złej oceny, kto chce się uczyć na WSPS zawsze się nauczy, a kto nie...zawsze zobaczy "dziurę w całym", w j. łacińskim słowo "stude, studere " ma znaczenie uczyć się samodzielnie, pogłębiać wiedzę...każdy Student powinien wiedzieć, że studia i Wykładowcy dają ruch, początek ku samodzielności.
24.11.2019
14.09.2019
Absolwent - Piotrków T.
Zajęcia na ratownictwie medycznym SUPER!. Wykładowcy są praktykami. Może nie jest bardzo lajtowo, ale są przystępni dla Studenta. Zawsze pomocni, kiedy tylko ktoś czegoś nie rozumie, tłumaczą. Dużo zajęć praktycznych na sprzęcie. Dobrze przygotowują do zawodu. Polecam.
Agnes
Czy ktoś wybiera się na studia magisterskie pielęgniarstwo w Jarocinie?
18.07.2019
07.05.2019
Piel.
Pielęgniarstwo zaoczne oddział Piotrków - uczelnia przyjazna dla studenta. Mili wykładowcy , sympatyczne panie w sekretariacie. Pozdrawiam Panią Anitę z sekretariatu - super osoba, zorientowana we wszystkim , miła , życzliwa . Opłaty szkoły zgodnie z umową.
ratmed
Ratownictwo medyczne w Piotrkowie Trybunalskim SUPER - wykładowcy to większość ludzi młodych, co ważne PRAKTYKÓW !, którzy na co dzień wykonują zawód ratmed. nie jest czasami łatwo, ale idą na rękę jeśli ktoś pracuje, czy mus wcześniej wyjść z zajęć, a uważam, że to bardzo dużo. Sprzęt fajny. Dużo zajęć praktycznych.
29.04.2019
31.01.2019
ruda
Bardzo polecam studia pielęgniarskie. Nieprawdą jest , że są dodatkowe opłaty wymyślane od tak sobie. Ja kończę w tym roku mgr i żal się z uczelnią rozstawiać. Wykładowcy super, panie w dziekanacie super, nie wiem czego się czepiacie!!!
RobRM
Bardzo mało zajęć przeznaczonych na ćwiczenia, ale to jest problem chyba wszystkich studiów niestacjonarnych, niezależnie od uczelni.
07.12.2018
16.09.2018
baska
wsps --- ciezko skonczyc pielegniarstwo.. juz trzeci rok sudiuje magisterke. trzeba bulic kase . przestwianie zajec godzine przed to normalne w tej uczelni. NIE POLECAM
ilona
nie polecam pilegniarstwa... ciagle dodatkowe opłaty za jakies dziwne rzeczy
16.09.2018
16.09.2018
marta
wsps w dąbrowie to tragedia szcególnie pielegniarstwo
marta
wsps w dąbrowie to tragedia szcególnie pielegniarstwo
16.09.2018
14.09.2018
Jajaola
Czesc wam!! Czy ktoś wybiera się na ratownictwo niestacjonarne w tym roku? Dąbrowa Górnicza :p
Jjj
Czy ktoś się z was wybiera w tym roku na pielęgniarstwo I stopnia licencjat w DG?
10.07.2018
29.01.2018
Ania
Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat studiów podyplomowych z kosmetologii z medycyny estetycznej?
Paula
Hej czy ktoś wybiera się na pielęgniarstwo niestacjonarne??
12.12.2017
20.11.2017
Max
Witam, mam pytanie do studiujących ratownictwo (zaocznie), jakie jest podejście wykładowców i ogólnie jak się prezentuje poziom nauczania? Pozdrawiam
Dżekson
Hej Wszystkim, Mam pytanie odnośnie Ratownictwa Medycznego, dzieli mnie od podjęcia studiów jedno kliknięcie i szukam dobrej rady, bo wiadomo 3 lata nie mogą być błedem w życiorysie :D. Pozdrawiam
22.09.2017
01.09.2017
Agnieszka
Heej. Czy jest ktoś kto będzie teraz od października zaczynał studia na kierunku pielęgniarstwo?
Aleksandra
Chciałam zapytać jak wyglądają studia magisterskie z pielęgniarstwa na tej uczelni, czy jest dużo zajęć? Czy można pogodzić je z pracą w szpitalu czy na wszystkich zajęciach trzeba być obowiązkowo? Jaki poziom jest na tej uczelni? Jak podchodzą do studentów wykładowcy?
25.04.2017
31.03.2017
b.b
Ja studiuje pielegniarstwo pomostwe,a powaznie sie zastanawialam..czytajac opinie tutaj.Nie wiem kto pisze te negatywne opinie,moze konkjrencja.Nie wiem nic o poziomie studiow licencjackich stacjonarnych,ale na pomostowych jest w porzadku.Sa intenshwne to fakt,w 1semestfze trzeba zaliczyc 23 przedmioty i 4praktyki.Ale wykladowcy pomagaja,rownidz panie s dziekanacie i w dziale praktyk.Wiadomo ze bsaja drobne niedociagniecia,ale ogolnie jestem zadowolona
Ania
Część. Mam zamiar rozpoczac pielęgniarstwo zaoczne na tej uczelni. Może mi ktoś coś powiedzieć o wykładowcach, czy zajęcia są co tydzień czy co dwa i czy ogólnie jest ciężko??
10.03.2017
16.12.2016
niki
Najgorsza szkoła na Śląsku dokładnie najważniejsza jest dla nich kasa dążenie po trupach do celu i zgnojenia człowieka.
TrueStory
wszystko jest normalnie, nie ma żadnych pism, nawet jak opózni sie zaplate, a to ze ktos nie placi za miesiac przez nie wiem ile to ich rozumiem, chyba cos podpisywaliscie...dziecinada, a jak wiecie ile to kosztuje to trzeba bylo albo zaoszczedzic albo wcale nie podejmowac sie studiow... nie pozdrawiam
27.03.2016
09.03.2016
Martyna
Ja mam to samo. Nakazy zapłaty, problemy i traktowanie człowieka jak ścierwo. Mimo, że sie do nich jeździło, spłacało ratalnie, dogadywało itd, to i tak oddali sprawę do sądu. Jak można???? Moja sprawa toczy się już 4 rok i zapłaciłam im już chyba 2 razy więcej niż powinnam, jakby zliczyć wszystkie pseudo odsetki itd. DRAMAT!!!!
EWA
Każdy popełnia błędy ja też zapisując się do tej szkoły niestety wykładowca mnie wystraszył mnie i po 2 miesiącach zrezygnowałam złożyłam wypowiedzenie w 3 miesiącu i pomimo tego, że nie byłam ani razu na zajęciach obciążyli mnie całością czesnego. Dogadałam się na spłaty ratalne ale to im nie wystarczyło i pomoimo, iż część zapłaciłam nakaz zapłaty opiewał na całóść kwoty czesnego. Nie ma z kim rozmawiać kilkanaście pism, ciągłe wizyty pomimo mojej trudnej sytuacji materialnej nie uchylam się od zapłaty TO IM NIE WYSTARCZY muszą człowieka zdusić, zdeptać, doliczają dod. koszta jestem bezsilna i bezradana. Nie polecam STRASZNY WIERZYCIEL I NIEUCZCIWY
08.03.2016
08.03.2016
Iwona
NIE POLECAM to nie jest szkoła - cytat " tak naprawdę studiowanie fizjoterapii nic wam nie da i tak będzie ciężko z pracą to trudny kierunek więc lepiej teraz zrezygnować ... "
Beata
czy ktoś z Was miał problemy z tą uczelnią w zakresie płatności, nakaz zapłaty lub inne piszcie
08.03.2016
08.03.2016
ROBERT
Osobiście nie polecam tej pseudo uczelni są aspołeczni, nieuczciwi, nieprofesjonalni tylko kasa kasa i jeszcze raz kasa jak najdalej od nich jedno wielkie dziadostwo.
Lili
Hej!!jest tu ktoś kto studiuje ratownictwo i może się wypowiedzieć jak ocenia ?będę wdzięczna
04.09.2015
01.09.2015
TrueStory
Cześć, mógłby ktoś opisać jak wyglada tam pielęgniarstwo stacjonarne? tj, wymiar godzin, dni tygodnial ,czy dobrze uczą , wykładowcy itp .
anna
Jak prezentuje się fizjoterapia na tej uczelni? Poziom, jakieś spostrzeżenia odnośnie studiów, jak wygląda sprawa praktyk? Warto studiować tu fizjoterapię? Proszę o informacje.
19.07.2015
19.07.2015
anna
Jak prezentuje się fizjoterapia na tej uczelni? Poziom, jakieś spostrzeżenia odnośnie studiów, jak wygląda sprawa praktyk? Warto studiować tu fizjoterapię? Proszę o informacje.
Pielegniarstwo
Pielegniastwo! Mam zamiar podjac Studia pomostowe z pielegniarstwa na tej uczelni . Czy ktos moze konczyl takie studia tam i moze cos o nich napisac i czy poleca ta uczelnie! dziekuje z gory.
22.05.2015
20.05.2015
nata
NIE POLECAM!!!!
michał
najgorsza uczelnia!!!!!Byłem tam rok i się przeniosłem stwierdziłam,że nic nie wynosze
20.05.2015
03.02.2014
Logistyczna 2013
Jeśli chodzi o logistykę:) Chcesz zdobyć odpowiednie kompetencje, musisz przysiąść do nauki. Wykładowcy z prawdziwego zdarzenia, wymagający a jednocześnie wyrozumiali. W mojej grupie na 26 osób jedenaście przeniosło się z WSB, po stwierdzeniu, że stawiają na szkołę gdzie można zdobyć wiedzę.Wiedzę która jest zdobyta uczciwie!!!!!!!
ewkamarchewka
Dla ciekawskich i spostrzegawczych. Poszukacie sobie w necie jedną rzecz - NICK - cała prawda o strategicznej itp i zobaczcie, że wiele jest takich samych nicków o bardzo podobnych komentarzach o rożnych uczelniach tylko nie o WSB. Zastanawiające i daje do myślenia.
05.09.2013
01.09.2013
miśka
fajna szkoła, nie przeginają z poziomem, co trzeba to i owszem, ale nie przesadzają z nadmiarem wymagań. Solidni studenci mają skończyć uczelnię, a prawdziwa praktyka to już praca zawodowa ... jak w życiu i żadna nadęta szkoła ze sztandarami o super wysokim poziomie nie działa inaczej. Polecam, szczególnie, że istnieją już wiele lat. Absolwentka pielęgniarstwa.
cała prawda o WSPS Dabrowa Górnicza
Uczelnia beznadziejna traktują studenta jak totalne 0! Za rezygnacje ze studiów uczelnia nalicza opłatę czesnego nawet jeśli ktoś nie był ani razu na zajęciach tym tematem powinien się zając UOKIK. Człowiek jest w trudnej sytuacji materialnej a oni jeszcze żerują żeby wyciągnąć jak najwięcej od studenta i to jest urok prywatnych uczelni zero szacunku dla studenta a wręcz odwrotnie wielkie chamstwo ze strony WSPS W DĄBROWIE GÓRNICZEJ. Odradzam tą uczelnie jak tylko się da niby na kartce pisze że można się odwołać w ciągu 14 dni od otrzymania papierka o przyjęciu człowiek się chce odwołać a uczelnia WSPS mówi że termin minął więc jakim prawem tak piszą na tych swoich dokumentach skoro nie dawają takiej możliwości dla studenta??? Człowiek nie rozpoczął studiów a już ma za nie zapłacić pierwszą ratę w wysokości 540,00 tylko pytanie za co? Skoro zajęcia październikowe się nie skończyły....Dno totalne jeśli uczelnia ta będzie tak robić dalej to straci studentów.....
18.10.2012
13.09.2012
jaka jest logistyka
czy ta uczelna stawia na kierunki medyczne? bo one sa w przewadze: pielegniarstwo, ratownictwo medyczne, zdrowie publiczne, fizjoterapia... A ja chce spytac o logistyke!!!! jak jest na kierunku logistyka?
błajet
@abece: cieszę się że wspomniałeś/aś o wybranym przeze mnie kierunku - fizjoterapii. spodziewam się że nie będzie łatwo i mam nadzieję że poziom jaki prezentuje Wyższa Szkoła Planowania Strategicznego w Dąbrowie Górniczej nie zawiedzie mnie. To dobrze że jest dużo praktyk i ćwiczeń, bo dzięki nim człowiek uczy się zastosowania teorii!
27.08.2012
18.08.2012
abece
Studiuje Fizjoterapię w tej uczelni. Jeżeli się będziecie uczyć to skończycie ten kierunek bez problemu. Jest bardzo dużo praktyk i ćwiczeń klinicznych. Czasami jest ciężko, ale jeżeli będziecie systematycznie pracować to spokojnie dacie rade. Wykładowcy dość wymagający, zwłaszcza z przedmiotów zawodowych- ale to jest duży plus.
logistyka
a ktoś studiuje logistykę tutah? chciałbym się dowiedzieć jak jak wyglądają te studia, czy warto iść na prywatną uczelnię a nie publiczną?
18.07.2012
06.07.2012
zal
co z tego że budynek brzydki? chyba lepiej zeby inwestowali w technologię, kadrę, różne pomoce dla studentów jak akademiki, kursy i wyjazdy, niż o budynek...
brzydal
jest to chyba najbrzydsza szkola prywatna na śląsku! jak dla mnie, płacąc tyle kasy za studia budynek powinnien wyglądać lepiej, bo się milej studiuje. co do poziomu slyszalam rozne opinie
20.06.2012
19.03.2012
grzesiek
Planuję podjąć tam studia, jakie sa wasze opinie na jej temat?
fizjoterapia
kto studiuje w tej uczelni kierunke fizjoterapia???? poprosze o opinie i jak najwiezej informacji,
17.03.2012
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet WSB Merito Gdynia
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Politechnika Białostocka
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet WSB Merito Łódź
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet WSB Merito w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Akademia Tarnowska
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet WSB Merito we Wrocławiu
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Politechnika Śląska
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Uniwersytet WSB Merito Warszawa
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet WSB Merito Chorzów
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Akademia Zamojska
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Uniwersytet WSB Merito Opole
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Dolnośląski DSW we Wrocławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Zielonogórski