• UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Wyższa Szkoła Planowania Strategicznego w Dąbrowie Górniczej

uczelnia niepubliczna, woj. śląskie, 41-303 Dąbrowa Górnicza, ul. Kościelna 6, (+32) 264 74 75,

Wyższa Szkoła Planowania Strategicznego w Dąbrowie Górniczej istnieje już niemal dwadzieścia lat i prowadzi studia licencjackie i uzupełniające magisterskie na kierunku pielęgniarstwo, zdrowie publiczne oraz ratownictwo medyczne. Ofertę dydaktyczną uczelni uzupełniają kursy i studia podyplomowe z zakresu wielu specjalności związanych z pielęgniarstwem. Celem szkoły jest wyposażenie studentów w gruntowną wiedzę teoretyczną oraz umiejętności praktyczne, które umożliwią absolwentom podjęcie pracy w różnych sektorach życia gospodarczego i społecznego.

Placówka otrzymała również zgodę na prowadzenie studiów na kierunku pielęgniarstwo w ramach dwóch wydziałów zamiejscowych: Wydziału Medyczno-Społecznego w Jarocinie oraz Wydziału Nauk Społecznych w Piotrkowie Trybunalskim. Osoby zainteresowane studiami z zakresu nauk medycznych mogą zapoznać się z propozycją WSPS oraz wymaganiami rekrutacyjnymi.


Ocena uczelni

8.10 / 10
69 głosów

Opinie (116)
Wyższa Szkoła Planowania Strategicznego w Dąbrowie Górniczej, WSPS Dąbrowa

Ag
Czy ktoś jest może na zdrowiu publicznym II Stopnia? I powie mi czy zajęcia są zdalne czy stacjonarne?
14.10.2022
27.09.2022
Do kandydatka
Faktycznie masakra. Dzięki za ostrzeżenie!
Podologia
Witam, czy wybiera sie ktoś na studia podyplomowe z podologii w Dąbrowie Górniczej w październiku 2022?
25.09.2022
21.09.2022
Kandydatka
Jeszcze nie zaczęłam studiów na pierwszym roku pielęgniarstwo licencjat w Jarocinie a już żałuję. Za parę dni wykłady a planu ZERO. Boję sie co będzie dalej jak tam taka dezorganizacja. MASAKRA !!!
Ewelina
Witam, Czy ktoś wybiera się od października na studia I stopnia pielęgniarstwo od października 2022r? Z takich miast jak Ruda Śl., Świętochłowice, Chorzów, Katowice?
05.09.2022
20.08.2022
Do Kaisa
Nie. Nie można. Trzeba mieć ukończone studia licencjackie na kierunku: pielegniarstwo.
XD
Tak zaoczne są zapisy
07.08.2022
06.08.2022
Jacek
To ratownictwo jest pewne? Myślałem o Kaliszu ale jak będzie w Jarocinie to bomba. Ciekawe czy zaoczne też będzie?
XD
Hejka w Jarocinie otwiera się kierunek ,,ratownictwo medyczne" od października 2022r
30.07.2022
12.07.2022
Kaisa
Czy można pójść na studia 2go stopnia z pielęgniarstwa po studiach jednolitych magisterskich z innego kierunku? (Nie po licencjacie z pielęgniarstwa)
Ona
Podobno od października w Piotrkowie T. WSZYSTKIE zajęcia mają odbywać się stacjonarnie, również wykłady. Biorąc pod uwagę ceny paliw nieopłacalne, lepiej się przenieś bliżej. Poza tym chamstwo jakie panuje w Dziekanacie i brak kompetencji przerasta już wszystkich i zniechęca KAŻDEGO kto tam wchodzi. Nic tam nie można załatwić. Ta starsza Pani ma największy problem z każdą sprawą. Nic nie można załatwić od ręki. Władze Uczelni udają, że nic nie wiedzą mimo że nieraz były pisane maile w tej sprawie aby zajęli stanowisko - zostaliśmy zlekceważeni przez Władze. Brak Władz w Piotrkowie - nikt nic nie wie. Nie ma z kim pogadać. Brak informacji kto jest dziekanem? dyrektorem? Bóg wie kim. NIE POLECAM.
03.07.2022
02.07.2022
ONA
Ja od października zaczynam licencjat pielęgniarstwa.
Do ona
Jeżeli chodzi o atmosferę i poziom nauczania w WSPS w Jarocinie to mogę powiedzieć że jest ok. Brakuje tylko czasami organizacji np. trudno zaplanować praktyki bo nie ma terminów wcześniej podanych a jak pracujesz to musisz dużo wcześniej na nie sobie urlop ogarnąć. Plusem jest to że Uczelnia ma umowy z kilkoma szpitalami. Pracownie mają bardzo skromne, podstawowe wyposażenie ale jak komuś zależy to naprawdę jest się w stanie nauczyć wszystkich procedur. Ja nie żałuję wyboru tej uczelni :)
03.06.2022
30.05.2022
Kk
Hej czy wybiera się ktoś do Jarocina od października 2022 na pielęgniarstwo ?
Ona
Jaka jest atmosfera na studiach w Jarocinie ? jaki jest poziom nauczania ?
12.05.2022
24.04.2022
AA
Do G - Piotrków
G
Do Absolwentt i Student. O jakiej uczelni piszecie? Chyba nie o Jarocinie prawda?
22.04.2022
03.04.2022
Absolwentt
Popieram wpis studenta. Panie w dziekanacie są jak za karę. Nigdy nic nie wiedzą, obiecują, że zadzwonią jak się dowiedzą, ale to się nie dzieje.
Student
Ciągłe zmiany na Uczelni, wykładowców, pracowników dziekanatu. Aktualnie pracownicy nie potrafią odpowiedzieć na żadne pytania. Jest chaos. Nikt nic nie wie. Niestety, ale jest co raz gorzej. Nie ma żadnej stabilizacji.
13.03.2022
11.03.2022
Mimi
Czy zajęcia na 2 i 3 roku pielęgniarstwa odbywają się co 2 tygodnie ? Plus oczywiście dochodzą zajęcia praktyczne w szpitalach
G
Witaj Martyno, ja jestem dopiero na pierwszym roku i nie wiele jeszcze widziałem. Tylko tyle że wykłady mamy w piątki od 15 do ok 21, w sobotę natomiast i w niedzielę od 8 do 21 zazwyczaj. Dodatkowo jeden dzień w tygodniu jest pracownia podstaw pielęgniarstwa (ja na nią chodzę we wtorki od 12 do ok 18). Wykładów jest dużo, egzaminy niektóre łatwe a niektóre bardzo trudne: życie :) Szkołę ogólnie oceniam bardzo dobrze i polecam :) Jest fajna kameralna atmosfera, profesorowie znają nas po imieniu i są w wiekszosci bardzo życzliwi. Również Władze Uczelni, Dziekanat i pozostali pracownicy są bardzo otwarci i pomocni. W razie pytań pisz śmiało, jak będę potrafił to odpowiem.
06.03.2022
03.03.2022
Martyna
Hejka wszystkim! Studiuje ktoś pielegniarstwo licencjackie w Jarocinie? Słyszałam że jest tam tryb stacjonarny ale weekend-owy dla pracujących. Poproszę o jakieś opinie. Ja pracuję od pon. do pt. od 7.30 do 15.30 Da się to pogodzić ze studiami na tej uczelni? Mocno cisną na egzaminach?
Kati
Zajęcia będą w piątek sobotę i niedzielę oraz jeden dzień w tygodniu popołudniu zajecia praktyczne
25.02.2022
25.02.2022
Pink
Tam są zajęcia co weekend na pielęgniarstwie ?
PB
Kierunek na Pielęgniarstwie się otwiera :)
23.02.2022
19.02.2022
PB
Aby powstał kierunek: Pielęgniarstwo - musi zostać utworzona grupa z 30 chętnych...czekamy:)
Aga
Dla osób dojeżdżających z Krakowa i okolic.... otwiera się też pielęgniarstwo lic. zaocznie w Limanowej. Rekrutacja do 25.02 ....cena za rok tylko 3490zl. Musi być 40 osób żeby się otworzył kierunek... póki co jest 10
11.02.2022
10.02.2022
Kati
Czy ktoś będzie dojeżdżać z Siewierza lub okolic?
Student
Fajna Uczelnia. Nie pasuje wykładowca? Piszesz skargę i już zmieniają na łagodniejszego.
10.02.2022
10.02.2022
Agnieszka
Tak, taki mam zamiar 🙃 Zuzi jesteś z Krakowa?
Zuzi
Będziesz dojeżdżać z Krakowa do dąbrowy?
09.02.2022
09.02.2022
Agnieszka
Cześć 😊 wybiera się ktoś na pielęgniarstwo z Krakowa?
Ona
Czy ktoś już dostał decyzję czy jest się przyjętym lub kiedy można się spodziewać?
07.02.2022
06.02.2022
X
Pewnie przez jakiś czas tak. Zreszta teraz chyba i tak za dużego wyboru nie ma bo to odgórne zarządzenie.
Pz
Czy zajęcia będą online?
04.02.2022
03.02.2022
PB
Hej MR - jestem z Sosnowca:) i raczej powinien się otworzyć kierunek : Pielęgniarstwo.
PB
Hej MR - jestem z Sosnowca:) i raczej powinien się otworzyć kierunek : Pielęgniarstwo.
03.02.2022
29.01.2022
MR
Z Dąbrowy :) wiecie może już czy jest wystarczająca liczba chetnych?
MR
Ja z Dąbrowy :) także blisko
29.01.2022
16.01.2022
PB
Hej MR:), z jakiej miejscowości jesteś?
MR
I ja też się wybieram od marca. : )
15.01.2022
17.12.2021
PB
Hej EB:). Miejmy nadzieję, ze od marca utworzy się kierunek: Pielęgniarstwo :)
EB
Witam, również wybieram się na zaoczne I stopień pielęgniarstwo :) nie podjęłam do końca decyzji czy WSM Sosnowiec czy WSB DG :)
12.12.2021
08.12.2021
PB
Ok. Tylko wieczorem lub jutro, bo jestem na dyżurze w pracy:) myślę nad WSM w Sosnowcu, a Wsps w DG
Kati
Jestem z siewierza napisz do mnie na email katianna7@o2.pl
07.12.2021
30.11.2021
PB
Ewa skąd jesteś?
PB
Dzisiaj dzwoniłam. Rekrutacja już rusza. Miejmy nadzieję, ze kierunek się otworzy, ze będzie na tyle chętnych osob:)
30.11.2021
29.11.2021
Ewa
Hejka tez zamierzam od marca. Od kiedy bedzie rekrutacja???
PB
Z Sosnowca centrum. Napisz mi Kati nr telefonu i skąd jesteś i ile masz lat*-)
29.11.2021
17.11.2021
Kati
Hej ja też się wybieram od marca na pielęgniarstwo w Dg a z kąd jesteś?
PB
Hej:) czy ktoś wybiera się na Pielęgniarstwo I stopnia zacznie od marca 2022 - rekrutacja od stycznia 2022 *-)
07.11.2021
18.10.2021
mgr inż. Marcin Badoń
Przeszedłem 6 szkół wyższych, ale ta jest zdecydowanie najgorsza. Zaczęło się od rekrutacji. Byłem już studentem, miałem dostęp do wirtualnego dziekanatu, w którym plan zajęć był pusty. Myślałem ze późno zaczynają. Dopiero kiedy zapytałem w listopadzie okazało się że plan jest w innym miejscu, do którego wcześniej szkoła mi nie dała loginu ani hasła. Na dwóch zjazdach przez to byłem nieobecny bo o nich nie zostałem poinformowany. Jako że jestem osoba niepełnosprawną zwróciłem uwagę ze w tej szkole funkcjonuje „Rzecznik Praw Studentów Niepełnosprawnych”. Jednak to tylko fikcja, bo nie ma do niego absolutnie żadnych namiarów. Kolejna sprawa to że wykładowca zapomniał mi wpisać ocenę w terminie pomimo ze się upominałem o to, na co miałem potwierdzenie w emailach. Dziekanat uznał że to moja wina i ja mam za to zapłacić. Przez taką organizację studiów nie zaliczyłem pierwszego semestru. Oczywiście szkole nie przeszkodziło to w tym żeby ode mnie wziąć pieniądze na drugi semestr. Po drugim semestrze już nie chciałem się tam uczyć, zostałem skreślony z listy studentów. Chciałem jeszcze od nich tylko zaświadczenie że uczęszczałem na zajęcia żeby uzyskać dofinansowanie dla osoby niepełnosprawnej. Wielokrotnie pisałem o to do dziekanatu, to już nawet nie raczyli odpisać. Z żadną szkołą nie było aż tyle problemów.
Absolwent
Polecam Wydział w Piotrkowie Trybunalskim. Nauka jak wszędzie. Super podejście wykładowców do studentów. Na pewno POLECAM wszystkim pracującym, mającym rodziny. Wszystko da radę pogodzić.
28.08.2021
24.08.2021
Domi
Zapisałam się, jeśli ktoś z Krakowa bądź okolic to piszcie 😊 Dominikagierek9@gmail.com
Kos
Wiadomo, uczyć trzeba się wszędzie. Ogólnie daję uczelni w Jarocinie duży plus. Panie w dziekanacie zawsze zorientowane, pomocne , mogą być wzorem dla niejednej uczelni.
19.08.2021
13.08.2021
Marysia
Kto wybiera sie na pielegniarstwo w WSPS w Dg na pierwszy stopien ?
WSPS w Jarocinie
odpowiedź dla Jola z dnia 10.08.2021
WSPS w Dąbrowie Górniczej Wydział Medyczno-Społeczny w Jarocinie prowadzi nabór na studia licencjackie I stopnia. Rekrutacja trwa do końca września. Studia licencjackie trwają 6 semestrów, zajęcia teoretyczne odbywają się w weekendy. Szkoła zaprasza również osoby już pracujące. Wszystkie potrzebne informacje można uzyskać pod numerem 574 127 463 lub osobiście w dziekanacie przy ul. Wrocławskiej 79 B w Jarocinie. Serdecznie zapraszamy.
13.08.2021
10.08.2021
Jola
Podłączam się do pytania Agi. Jakieś info na temat pielęgniarstwa licencjackiego w Jarocinie? Może ktoś z Uczelni mógłby podać kilka informacji. Prosimy :)
Aga
Dominika, ile trwa pielęgniarstwo w Dąbrowie? 7 czy 6 semestrów?
06.08.2021
05.08.2021
Dominika
Złożyłam dziś papiery na studia pielegniarskie w Dąbrowie, moje pytanie ile czekaliście na informację o przyjęciu na studia ? 😊
Aga
Czy można poprosić o jakieś info na temat pielęgniarstwa licencjackiego w Jarocinie? Na stronie podają że trwa 7 semestrów. Trochę długo. Da się tam studiować pracując jednocześnie? Często oblewają na egzaminach? Praktyki zawodowe organizuje uczelnia czy trzeba je załatwiać po szpitalach we własnym zakresie?
27.07.2021
22.07.2021
Studentka pielegniarstwa
Bardzo fajna i profesjonalna kadra. Bardzo pozytywnie podchodzaca do studentow. Caly czas doposazane sale ćwiczeniowe. Właśnie skonczylam licencjat pielegniarstwa i złożyłam dokumenty na magistra. Polecam WSPS W PIOTRKOWIE TRYBUNALSKIM
StudentRM
Nie zgadzam się z całą opinią Studenta RM. Może faktycznie w dziekanacie brak organizacji i częste słowa - nie wiem. Jednak zaplecze dydaktyczne jest na wysokim poziomie. Co chwilę jest nowy sprzęt, nowoczesny. A jeśli studentowi nie odpowiada kształcenie w PT może studiować w DG.
05.07.2021
20.05.2021
Student Ratownictwa Medycznego
Brak organizacji w dziekanacie, brak odpowiedniego zaplecza dydaktycznego w porównaniu do placówki w Dąbrowie Górniczej - ponosimy takie same koszty kształcenia. Zła opinia w śród absolwentów i pracowników służby zdrowia. Częsta zmiana planu zajęć bez informacji studentów.
Student
Polecam ratownictwo medyczne w Piotrkowie Trybunalskim. Dużo zajęć praktycznych prowadzonych przez praktyków. Nie ma problemów z dogadaniem się z wykładowcami. Prowadzący starają się jak mogą aby przekazać jak najwięcej wiedzy i umiejętności. Polecam.
04.04.2021
10.09.2020
kandydat
Czy mógłby ktoś przybliżyć;jak wyglądaja studia niestacjonarne na ratownictwie medycznym w Piotrkowie.Czy dużo praktycznych zajęć z w Centrum Symulacji? Czy trudne przedmioty? Czy wykładowcy i asystenci w miarę życzliwi .Czy trudno zdać anatomię ,fizjologię i inne przedmioty .Każda opinia jest cenna i dziękuję jesli ktoś mi odpowie Czy wartowybrać Piotrków
Student
Jeśli Ratownictwo Medyczne to tylko w Piotrkowie. Wykładowcy przedmiotów ratowniczych to praktycy - ratownicy medyczni którzy ciągle przytaczają sytuacje z życia wzięte. Bardzo angażują się w prowadzenie zajęć. Są wymagający, ale to na plus dla studentów. Naprawdę warto - polecam.
10.08.2020
24.06.2020
Absolwent
No w Dziekanacie to nikt nic nie wie. Każdy żyje swoim życiem. Ile razy by się człowiek nie zapytał, tyle jest innych odpowiedzi. Widać brak zarządzającego wydziałem. Chaos i bałagan na poziomie HIGH.
Kuba
Najgorsza uczelnia jaka znam. NIE POLECAM! niczego sie nie nauczycie, tylko kase wydacie . Caly czas problemy ze skladaniem papierow, kazdy w dziekanacie mowi co innego. Oddzial w Piotrowie to czysta pomylka. Wyklady na auli, w lato nie da sie wytrzymac tam. Nie ma gdzie zostawiac kurtek itp. Wykladowcy to jaka pomylka
19.06.2020
24.11.2019
Anna
Studiuję II stopień pielęgniarstwo niestacjonarnie w WSPS o/Jarocin, jestem zadowolona bardzo z jakości wykładów, podają nowoczesną wiedzę, są tam konkretni ludzie, Wykładowcy przekazują wiedzę bezstresowo co jest ważne w zapamiętywaniu materiałów, starch, stres silny nie pomaga w nauce, Wykładowcy dyscyplinują Studentów co zachęca do szukania i pogłębiania zdobytej tam wiedzy. Panie w sekretariacie przemiłe i cierpliwe wobec tylu pytań...niejedna osoba może się od tych Pań uczyć cierpliwości. Krytyczne opinie zawsze wynikają ze złej oceny, kto chce się uczyć na WSPS zawsze się nauczy, a kto nie...zawsze zobaczy "dziurę w całym", w j. łacińskim słowo "stude, studere " ma znaczenie uczyć się samodzielnie, pogłębiać wiedzę...każdy Student powinien wiedzieć, że studia i Wykładowcy dają ruch, początek ku samodzielności.
Absolwent - Piotrków T.
Zajęcia na ratownictwie medycznym SUPER!. Wykładowcy są praktykami. Może nie jest bardzo lajtowo, ale są przystępni dla Studenta. Zawsze pomocni, kiedy tylko ktoś czegoś nie rozumie, tłumaczą. Dużo zajęć praktycznych na sprzęcie. Dobrze przygotowują do zawodu. Polecam.
14.09.2019
18.07.2019
Agnes
Czy ktoś wybiera się na studia magisterskie pielęgniarstwo w Jarocinie?
Piel.
Pielęgniarstwo zaoczne oddział Piotrków - uczelnia przyjazna dla studenta. Mili wykładowcy , sympatyczne panie w sekretariacie. Pozdrawiam Panią Anitę z sekretariatu - super osoba, zorientowana we wszystkim , miła , życzliwa . Opłaty szkoły zgodnie z umową.
07.05.2019
29.04.2019
ratmed
Ratownictwo medyczne w Piotrkowie Trybunalskim SUPER - wykładowcy to większość ludzi młodych, co ważne PRAKTYKÓW !, którzy na co dzień wykonują zawód ratmed. nie jest czasami łatwo, ale idą na rękę jeśli ktoś pracuje, czy mus wcześniej wyjść z zajęć, a uważam, że to bardzo dużo. Sprzęt fajny. Dużo zajęć praktycznych.
ruda
Bardzo polecam studia pielęgniarskie. Nieprawdą jest , że są dodatkowe opłaty wymyślane od tak sobie. Ja kończę w tym roku mgr i żal się z uczelnią rozstawiać. Wykładowcy super, panie w dziekanacie super, nie wiem czego się czepiacie!!!
31.01.2019
07.12.2018
RobRM
Bardzo mało zajęć przeznaczonych na ćwiczenia, ale to jest problem chyba wszystkich studiów niestacjonarnych, niezależnie od uczelni.
baska
wsps --- ciezko skonczyc pielegniarstwo.. juz trzeci rok sudiuje magisterke. trzeba bulic kase . przestwianie zajec godzine przed to normalne w tej uczelni. NIE POLECAM
16.09.2018
16.09.2018
ilona
nie polecam pilegniarstwa... ciagle dodatkowe opłaty za jakies dziwne rzeczy
marta
wsps w dąbrowie to tragedia szcególnie pielegniarstwo
16.09.2018
16.09.2018
marta
wsps w dąbrowie to tragedia szcególnie pielegniarstwo
Jajaola
Czesc wam!! Czy ktoś wybiera się na ratownictwo niestacjonarne w tym roku? Dąbrowa Górnicza :p
14.09.2018
10.07.2018
Jjj
Czy ktoś się z was wybiera w tym roku na pielęgniarstwo I stopnia licencjat w DG?
Ania
Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat studiów podyplomowych z kosmetologii z medycyny estetycznej?
29.01.2018
12.12.2017
Paula
Hej czy ktoś wybiera się na pielęgniarstwo niestacjonarne??
Max
Witam, mam pytanie do studiujących ratownictwo (zaocznie), jakie jest podejście wykładowców i ogólnie jak się prezentuje poziom nauczania? Pozdrawiam
20.11.2017
22.09.2017
Dżekson
Hej Wszystkim, Mam pytanie odnośnie Ratownictwa Medycznego, dzieli mnie od podjęcia studiów jedno kliknięcie i szukam dobrej rady, bo wiadomo 3 lata nie mogą być błedem w życiorysie :D. Pozdrawiam
Agnieszka
Heej. Czy jest ktoś kto będzie teraz od października zaczynał studia na kierunku pielęgniarstwo?
01.09.2017
25.04.2017
Aleksandra
Chciałam zapytać jak wyglądają studia magisterskie z pielęgniarstwa na tej uczelni, czy jest dużo zajęć? Czy można pogodzić je z pracą w szpitalu czy na wszystkich zajęciach trzeba być obowiązkowo? Jaki poziom jest na tej uczelni? Jak podchodzą do studentów wykładowcy?
b.b
Ja studiuje pielegniarstwo pomostwe,a powaznie sie zastanawialam..czytajac opinie tutaj.Nie wiem kto pisze te negatywne opinie,moze konkjrencja.Nie wiem nic o poziomie studiow licencjackich stacjonarnych,ale na pomostowych jest w porzadku.Sa intenshwne to fakt,w 1semestfze trzeba zaliczyc 23 przedmioty i 4praktyki.Ale wykladowcy pomagaja,rownidz panie s dziekanacie i w dziale praktyk.Wiadomo ze bsaja drobne niedociagniecia,ale ogolnie jestem zadowolona
31.03.2017
10.03.2017
Ania
Część. Mam zamiar rozpoczac pielęgniarstwo zaoczne na tej uczelni. Może mi ktoś coś powiedzieć o wykładowcach, czy zajęcia są co tydzień czy co dwa i czy ogólnie jest ciężko??
niki
Najgorsza szkoła na Śląsku dokładnie najważniejsza jest dla nich kasa dążenie po trupach do celu i zgnojenia człowieka.
16.12.2016
27.03.2016
TrueStory
wszystko jest normalnie, nie ma żadnych pism, nawet jak opózni sie zaplate, a to ze ktos nie placi za miesiac przez nie wiem ile to ich rozumiem, chyba cos podpisywaliscie...dziecinada, a jak wiecie ile to kosztuje to trzeba bylo albo zaoszczedzic albo wcale nie podejmowac sie studiow... nie pozdrawiam
Martyna
Ja mam to samo. Nakazy zapłaty, problemy i traktowanie człowieka jak ścierwo. Mimo, że sie do nich jeździło, spłacało ratalnie, dogadywało itd, to i tak oddali sprawę do sądu. Jak można???? Moja sprawa toczy się już 4 rok i zapłaciłam im już chyba 2 razy więcej niż powinnam, jakby zliczyć wszystkie pseudo odsetki itd. DRAMAT!!!!
09.03.2016
08.03.2016
EWA
Każdy popełnia błędy ja też zapisując się do tej szkoły niestety wykładowca mnie wystraszył mnie i po 2 miesiącach zrezygnowałam złożyłam wypowiedzenie w 3 miesiącu i pomimo tego, że nie byłam ani razu na zajęciach obciążyli mnie całością czesnego. Dogadałam się na spłaty ratalne ale to im nie wystarczyło i pomoimo, iż część zapłaciłam nakaz zapłaty opiewał na całóść kwoty czesnego. Nie ma z kim rozmawiać kilkanaście pism, ciągłe wizyty pomimo mojej trudnej sytuacji materialnej nie uchylam się od zapłaty TO IM NIE WYSTARCZY muszą człowieka zdusić, zdeptać, doliczają dod. koszta jestem bezsilna i bezradana. Nie polecam STRASZNY WIERZYCIEL I NIEUCZCIWY
Iwona
NIE POLECAM to nie jest szkoła - cytat " tak naprawdę studiowanie fizjoterapii nic wam nie da i tak będzie ciężko z pracą to trudny kierunek więc lepiej teraz zrezygnować ... "
08.03.2016
08.03.2016
Beata
czy ktoś z Was miał problemy z tą uczelnią w zakresie płatności, nakaz zapłaty lub inne piszcie
ROBERT
Osobiście nie polecam tej pseudo uczelni są aspołeczni, nieuczciwi, nieprofesjonalni tylko kasa kasa i jeszcze raz kasa jak najdalej od nich jedno wielkie dziadostwo.
08.03.2016
04.09.2015
Lili
Hej!!jest tu ktoś kto studiuje ratownictwo i może się wypowiedzieć jak ocenia ?będę wdzięczna
TrueStory
Cześć, mógłby ktoś opisać jak wyglada tam pielęgniarstwo stacjonarne? tj, wymiar godzin, dni tygodnial ,czy dobrze uczą , wykładowcy itp .
01.09.2015
19.07.2015
anna
Jak prezentuje się fizjoterapia na tej uczelni? Poziom, jakieś spostrzeżenia odnośnie studiów, jak wygląda sprawa praktyk? Warto studiować tu fizjoterapię? Proszę o informacje.
anna
Jak prezentuje się fizjoterapia na tej uczelni? Poziom, jakieś spostrzeżenia odnośnie studiów, jak wygląda sprawa praktyk? Warto studiować tu fizjoterapię? Proszę o informacje.
19.07.2015
22.05.2015
Pielegniarstwo
Pielegniastwo! Mam zamiar podjac Studia pomostowe z pielegniarstwa na tej uczelni . Czy ktos moze konczyl takie studia tam i moze cos o nich napisac i czy poleca ta uczelnie! dziekuje z gory.
nata
NIE POLECAM!!!!
20.05.2015
20.05.2015
michał
najgorsza uczelnia!!!!!Byłem tam rok i się przeniosłem stwierdziłam,że nic nie wynosze
Logistyczna 2013
Jeśli chodzi o logistykę:) Chcesz zdobyć odpowiednie kompetencje, musisz przysiąść do nauki. Wykładowcy z prawdziwego zdarzenia, wymagający a jednocześnie wyrozumiali. W mojej grupie na 26 osób jedenaście przeniosło się z WSB, po stwierdzeniu, że stawiają na szkołę gdzie można zdobyć wiedzę.Wiedzę która jest zdobyta uczciwie!!!!!!!
03.02.2014
05.09.2013
ewkamarchewka
Dla ciekawskich i spostrzegawczych. Poszukacie sobie w necie jedną rzecz - NICK - cała prawda o strategicznej itp i zobaczcie, że wiele jest takich samych nicków o bardzo podobnych komentarzach o rożnych uczelniach tylko nie o WSB. Zastanawiające i daje do myślenia.
miśka
fajna szkoła, nie przeginają z poziomem, co trzeba to i owszem, ale nie przesadzają z nadmiarem wymagań. Solidni studenci mają skończyć uczelnię, a prawdziwa praktyka to już praca zawodowa ... jak w życiu i żadna nadęta szkoła ze sztandarami o super wysokim poziomie nie działa inaczej. Polecam, szczególnie, że istnieją już wiele lat. Absolwentka pielęgniarstwa.
01.09.2013
18.10.2012
cała prawda o WSPS Dabrowa Górnicza
Uczelnia beznadziejna traktują studenta jak totalne 0! Za rezygnacje ze studiów uczelnia nalicza opłatę czesnego nawet jeśli ktoś nie był ani razu na zajęciach tym tematem powinien się zając UOKIK. Człowiek jest w trudnej sytuacji materialnej a oni jeszcze żerują żeby wyciągnąć jak najwięcej od studenta i to jest urok prywatnych uczelni zero szacunku dla studenta a wręcz odwrotnie wielkie chamstwo ze strony WSPS W DĄBROWIE GÓRNICZEJ. Odradzam tą uczelnie jak tylko się da niby na kartce pisze że można się odwołać w ciągu 14 dni od otrzymania papierka o przyjęciu człowiek się chce odwołać a uczelnia WSPS mówi że termin minął więc jakim prawem tak piszą na tych swoich dokumentach skoro nie dawają takiej możliwości dla studenta??? Człowiek nie rozpoczął studiów a już ma za nie zapłacić pierwszą ratę w wysokości 540,00 tylko pytanie za co? Skoro zajęcia październikowe się nie skończyły....Dno totalne jeśli uczelnia ta będzie tak robić dalej to straci studentów.....
jaka jest logistyka
czy ta uczelna stawia na kierunki medyczne? bo one sa w przewadze: pielegniarstwo, ratownictwo medyczne, zdrowie publiczne, fizjoterapia... A ja chce spytac o logistyke!!!! jak jest na kierunku logistyka?
13.09.2012
27.08.2012
błajet
@abece: cieszę się że wspomniałeś/aś o wybranym przeze mnie kierunku - fizjoterapii. spodziewam się że nie będzie łatwo i mam nadzieję że poziom jaki prezentuje Wyższa Szkoła Planowania Strategicznego w Dąbrowie Górniczej nie zawiedzie mnie. To dobrze że jest dużo praktyk i ćwiczeń, bo dzięki nim człowiek uczy się zastosowania teorii!
abece
Studiuje Fizjoterapię w tej uczelni. Jeżeli się będziecie uczyć to skończycie ten kierunek bez problemu. Jest bardzo dużo praktyk i ćwiczeń klinicznych. Czasami jest ciężko, ale jeżeli będziecie systematycznie pracować to spokojnie dacie rade. Wykładowcy dość wymagający, zwłaszcza z przedmiotów zawodowych- ale to jest duży plus.
18.08.2012
18.07.2012
logistyka
a ktoś studiuje logistykę tutah? chciałbym się dowiedzieć jak jak wyglądają te studia, czy warto iść na prywatną uczelnię a nie publiczną?
zal
co z tego że budynek brzydki? chyba lepiej zeby inwestowali w technologię, kadrę, różne pomoce dla studentów jak akademiki, kursy i wyjazdy, niż o budynek...
06.07.2012
20.06.2012
brzydal
jest to chyba najbrzydsza szkola prywatna na śląsku! jak dla mnie, płacąc tyle kasy za studia budynek powinnien wyglądać lepiej, bo się milej studiuje. co do poziomu slyszalam rozne opinie
grzesiek
Planuję podjąć tam studia, jakie sa wasze opinie na jej temat?
19.03.2012
17.03.2012
fizjoterapia
kto studiuje w tej uczelni kierunke fizjoterapia???? poprosze o opinie i jak najwiezej informacji,
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Akademia Zamojska
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Politechnika Lubelska
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Coventry University Wrocław
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Opolski
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Politechnika Łódzka
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki