Opinie o Uczelni Kujawsko-Pomorska Szkoła Wyższa w Bydgoszczy (KPSW Bydgoszcz)

85-098 Bydgoszcz , ul. M. Piotrowskiego 12-14
+48 (52) 322 0 322,

Komentarze (162)

  • ZielonyPomidor

    Czy ktoś studiuje lingwistykę stosowaną? Jaka jest wasza opinia o kierunku i uczelni? jaki poziom? warto? lingwistyka niemiecki-angielski
    11.10.2018
  • Zbysia

    Czy ktoś studiuje hiszpański ( licencjat zaoczne od podstaw)? Jaka jest wasza opinia? Czy warto zaczynać? Bardzo trudno? Jaka kadra (Hiszpanie?)
    25.09.2018
  • Mimi

    Co możecie powiedzieć o stosunkach międzynarodowych?
    24.09.2018
  • Zoya

    Prawo w trybie dziennym na KPSW to świetna okazja dla tych którym najzwyczajniej nie chce się jeździć do Poznania. Co o tym sądzicie?
    21.09.2018
  • Ryba

    Do @Smurf a Ty niby kto? hejter czy konkurencja? Nie rozumiem czego się tak uczepiles.. Prawda w oczy kole ze na KPSW tlumy studentów wciąż zapisują się na studia!? Poziom i prestiż Uczelni mówią same za siebie. Konkurencyjne czesne i możliwość kształcenia równoległego to otwarta ścieżka do kariery,a to dla wielu z nas teraz najważniejsze. Czego chcieć więcej ?
    19.08.2018
  • Smurf

    Chyba same trolle tu siedzą, co student?
    09.08.2018
  • Roman

    Również polecam kierunek informatyka - dla mnie była to inspiracja do dalszego pogłębiania wiedzy na temat programowania. Akademia CISCO świetna sprawa dla tych którym rzeczywiście chce się uczestniczyć w "tym świecie"
    01.08.2018
  • Bartek

    Co do wykładowców na informatyce, bo widzę że taki tutaj temat już padł.. Nie rozumiem czemu się tego uczepiliście? Przecież chyba nie ma lepszego kierunku niż właśnie ten? Może jeszcze poza prawem i filologią, tam też wykładowcy mają świetny kontakt ze studentami. Można z nimi przepraszam za wyrażenie "konie kraść". Tyle robią dla uczelni i żeby zainteresować studenta daną tematyką - inne uczelnie typowa masówka. Zaczynałem na ukw i wiem co tam się dzieje
    29.07.2018
  • Student 2

    Uczelnią KPSW w Bydgoszczy jest uczelnią przyjazną dla studentów. Studiując na kierunku informatyki, można nauczyć się wielu ciekawych i przydatnych w rzeczy, które mogą pomóc w codziennej pracy IT. Oczywiście również należy poświęcić trochę czasu na edukację we własnym zakresie aby jeszcze bardziej zgłębić temat, który nas interesuje. Jeżeli ktoś myśli, że same wykłady wystarczą, to jest w błędzie. Jak wiadomo dziedzina IT rozwija się praktycznie codzienne (jak np. medycyna) i aby sprostać zadaniom należy systematycznie uzupełnić swoją wiedzę. W ramach kierunku informatyki, można darmowo korzystać z kursów online i praktycznych w ramach Akademii CISCO (CCNA, CCNP). Również odnośnie programowania (C++, JAVA) można nauczyć się od podstaw jak i również rozwinąć swoją wiedzę. Wykładowcy profesjonalnie wykładają wiedzę, nierzadko można dyskutować na tematy związane z IT w codziennej pracy jak i w życiu prywatnym. Zdecydowanie polecam.
    16.07.2018
  • Student

    Kierunek Informatyka- polecam, normalne podejście wykładowców do studentów. Możliwość zaliczenia Akademii Cisco z programowania, sieci komp., bezpieczeństwa. Jak ktoś chce się uczyć- to się przyłoży do nauki i to zaprocentuje w przyszłości. Dobra szkoła dla tych po Technikum jak i dla "starszych" czyli pracujących parę lat i chcących zdobyć tytuł inżyniera. No i nie okłamujmy się- korzystne czesne w porównaniu do innych.
    12.07.2018
  • Basia

    Chyba wiem skąd ta opinia odnośnie informatyki. Jednemu się podoba to,że wykładowcy mają dobry kontakt ze studentami innym nie. Akurat na tym kierunku zajęcia są prowadzone dosyć specyficznie, jeśli komuś się to nie podoba to zawsze może wybrać przecież inny. Niezadowolony zawsze się ktoś znajdzie,a to że ~Wera wycofałaś się po 1 semestrze za dużo nie mówi. Przereklamowana sprawa z tym Atosem nawiasem mówiąc..
    02.07.2018
  • Janek

    Czysta ściema z tą niską oceną informatyki, bo poziom jest bardzo wysoki. Wykładowcy to przede wszystkim praktycy, którzy przygotowują ludzi do pracy czy to w Atosie ale również w wielu innych firmach. Szczególnie miło wspominam akademię cisco gdzie w praktyce można było nauczyć się zarządania switchami ich konfiguracji, routingu, ...ale pozatym było dużo zajęć z adminstracji systemami sieciowymi, a z innej beczki... grafika wektorowa i 3d. Ja sam dzisiaj po KPSW zostałem przyjęty do dobrze płatnej pracy, gdzie patrzy się na umiejętności nie tylko na dyplom.
    26.06.2018
  • Wera

    byłam studentką informatyki tylko jeden semestr, wycofałam się ze względu na niski, wręcz żenujący poziom, nie zgodzę się z moimi przedmówcami, iż KPSW przygotowuje i zapewnia dobry start w życiu zawodowym, egzaminy to naprawdę śmiech na sali - piątki i czwórki sypały się jak z rękawa, często dobre oceny dostawało się za żartowanie z wykładowcą, bycie już pracownikiem Atosa lub np za to, że było się kobietą ;), jedyne porządne zajęcia to matematyka, niestety z końcem semestru okazało się, iż poprawka obejmuje wciąż te same pytania co na egzaminie i można poprawiać, ąż do uzyskania lepszego wyniku, który w konsekwencji stawał się oceną końcową....:/ KPSW - uczelnia nie jest godna polecenia, to tylko marnowanie czasu i pieniędzy,
    22.06.2018
  • Robert

    Spotkania ze statystyką może ktoś powiedzieć coś więcej na ten temat?
    18.06.2018
  • Dorota

    Polecam Międzynarodowe Otwarte Dni Nauki w KPSW. Jak co roku z pewnością będę brała udział i polecam każdemu, kto choć w inny sposób chce poznać Uczelnie...
    29.05.2018
  • Paweł

    Musisz się wybrać Tatiana to się przekonasz :) KPSW zawsze z wielką fetą urządza takie imprezy. Co ważne są tematyczne, więc zawsze znajdziesz coś dla siebie.
    15.05.2018
  • Tatiana

    Wybiera się ktoś na MODN? Zauważyłam post na fb i ciekawi mnie czy rzeczywiście jest to tak ciekawie i z rozmachem jak opisują?
    07.05.2018
  • Fabian

    Ciekawie dobrany materiał jeśli chodzi o kursy prawnicze. Z pewnością dużo mi dało ukończenie tego kursu,a wiadomo,że jest co powtarzać...
    17.04.2018
  • Adan

    Kursy na prawie są ciekawe i pomocne dla zdających na aplikacje- ja polecam
    16.04.2018
  • Tomek

    A co ze spacjalistycznymi kursami prawniczymi, które są dostępne na kpsw? Opłaca się rzeczywiście do nich przystapić przed aplikacją?
    04.04.2018
  • John

    Dzięki Uczelni ukończyłem prawo. Poprzeczka stawiana jest dość wysoko, ale o to przecież chodzi by wynieść jak najwięcej ze studiów. Z pewnością polece każdemu Klinikę Prawa tam nauczycie się wielu rzeczy. Dzięki styczności z osobami z zewnątrz podczas bezpłatnych porad prawnych wykorzystacie swoją wiedzę i empatię do pomocy innym.
    13.03.2018
  • Marta

    Uczelnia kształci na wielu kierunkach. Dzięki niej mam wymarzoną pracę i perspektywy na przyszłość. Program Erasmus to świetny pomysł na podróżowanie i kształcenie w jednym. Polecam dla wszystkich niezdecydowanych
    10.03.2018
  • Tamara

    Nowy kierunek Pedagogika- Integracja Sensoryczna! Coraz wieksze zainteresowanie. Zapisujecie się póki sa miejsca.
    10.03.2018
  • Johneck

    Prawo na bardzo dobrym poziomie, polecam!
    09.03.2018
  • Nick

    Dział marketingu bardzo ładne umieścił komentarze buahaha
    03.03.2018
  • student

    Nie zgodzę się do końca z brakiem skuteczności w rozwiązywaniu problemów z wykładowcami. Zawsze można się jakoś porozumieć z wykładowcą na jego dyżurze - trzeba tylko chcieć się umówić. Niektórzy są tak przystępni,że spokojnie nawet na korytarzu rozwieją wszelkie wątpliwości czy niesnaski. Jestem studentem ekonomii i owszem czasami są zgrzyty pomiędzy studentami,a wykładowcami jednakże wszystko można naprawić i ustalić inny tok danej sprawy.
    03.03.2018
  • Student

    Uczelnia KPSW w Bydgoszczy na kierunku Informatyka, który skończyłem. Jest uczelnią przyjazną, panuje tam miła atmosfera, można tam poszerzyć wiedzę w wielu dziedzinach a zajęcia prowadzone są bardzo profesjonalnie. oraz są na wysokim poziomie np. angielski, matematyka, programowanie, projektowanie sieci, grafika komputerowa. Szkoła również daje możliwości rozwoju poprzez darmowe kursy takie jak kurs CISCO CCNA oraz CCNP. Polecam.
    27.02.2018
  • WKa

    Uczelnia daje szansę na znalezienie pracy. Wielu absolwentów tej uczelni osiąga wysokie wyniki. Dzięki stypendium studenci są w stanie bez problemu utrzymać się na tej uczelni, a co więcej projekt Erasmus daje wiele możliwości rozwoju języka. Uczelnia nie sprawia kłopotów studentom. Stwarza im dobre warunki nauki. Natomiast nigdzie nie jest idealnie, więc jednym z problemów jest brak możliwości innej specjalizacji niż sieci na wydziale "Informatyka", brak skuteczności rozwiązania sporów studentów z wykładowcami. Jednak ocena jest z mojej strony pozytywna.
    27.02.2018
  • Patryk

    Ja również mogę powiedzieć wiele dobrego o studiach na kpsw. Otworzyły mi "drzwi" na nową pracę z której jestem niezmiernie zadowolony. Robić coś co się lubi to dziś wielka rzecz. Szczerze polecam kierunek prawo - naprawdę warto wybrać studia właśnie w kpsw.
    26.02.2018
  • Hanna

    Studia podyplomowe, jak i wiele kierunków w tym prawo, pedagogika i informatyka przechodzą ostatnio niesamowite oblężenie wśród studentów - byłam świadkiem co się działo na parterze koło pokoju Rekrutacji. Uczelnia z polecenia od znajomych i nie zawiodłam się studiuję pedagogikę i z pewnością będą też studia podyplomowe.
    22.02.2018
  • Tamara

    Moim zdaniem ta akurat Uczelnia ma największy wybór studiów podyplomowych właśnie związanych ze wspomaganiem terapeutycznym. Aktualnie robię już drugą podyplomówkę i pracuję dzięki temu w przedszkolu integracyjnym. Polecam
    14.02.2018
  • Patrycja

    Jest wiele rodzajów studiów przygotowania zawodowego i wspomagania terapeutycznego. Jeśli chodzi o wspomnią niżej opiekę/ rehabilitację dzieci z autyzmem to jest tego naprawdę sporo. Zależy na czym najbardziej chciałabyś się skupić Nadia? Jest integracja sensoryczna, wspomaganie rozwoju i edukacja uczniów z autyzmem, komunikacja alternatywna, terapia dzieci o specjalnych potrzebach edulacyjnych. Co do terminów to musisz szukać na stronie studiów podyplomowych - podyplomowe.kpsw.edu.pl
    12.02.2018
  • Nadia

    Co możecie powiedzieć na temat studiów podyplomowego konkretnie przygotowanie do opieki /rehabilitacji dzieci z autyzmem?
    09.02.2018
  • Janka

    Studia na kierunku praca socjalna dają szerokie pojęcie i przygotowanie do zawodu pracownika socjalnego,a także duże szansę na zatrudnienie w urzędach dot. np. pomocy pieczy zastępczej. Tak było w moim przypadku i dzięki tej Uczelni zawdzięczam nie tylko solidne przygotowanie do tego zawodu ale także pasję niesienia pomocy ludziom.
    29.01.2018
  • Basia

    Praca socjalna to od zawsze był mój upragniony kierunek. Na KPSW zajęcia z prof. Teclawem i dr Małecka to sama przyjemność. Doskonale wprowadzają w środowisko i zamysł pracy socjalnej. Godziny zajęć też jak dla mnie odpowiednie, dzięki temu nie muszę wracać późno do akademika i zawsze można jeszcze skorzystać z dnia.
    22.01.2018
  • Magdalena

    Czy ktoś wypowie się o pracy socjalnej? Zastanawiam się czy wybrać ją akurat tutaj
    18.01.2018
  • Patryk

    Jeśli chodzi o Prawo to mogę polecić z czystym sercem. Kadra to głównie wykładowcy Wydziału Prawa i Administracji z Poznania. Czesne myślę,że jak najbardziej korzystne, ja płacę 420zł/mc. Więcej informacji o czesnym: http://kpsw.edu.pl/rekrutacja-kpsw/czesne-na-rok-akademicki-2017-2018
    11.01.2018
  • Ciekawski

    Na prawie chyba dobrze jest, jak można poczytać: Arkadiusz Lachutta uzyskał najlepszy wynik w Bydgoszczy na egzaminie wstępnym na aplikację radcowską http://www.bydgoszczinaczej.pl/artykul/absolwenci-kpsw-odebrali-dyplomy/
    09.01.2018
  • Alka

    Nikt nie wspomina tu o kierunku Prawo. Czy warto spróbować, jaki jest poziom nauki, cena za semestr?
    09.01.2018
  • Adi

    W rzeczy samej sądzę, że kPSW kształci na wielu kierunkach, po których stosunkowo łatwo jest dostać pracę.
    05.01.2018
  • Małgorzata

    Do Agnieszka - Akurat w tym roku w naborze jesiennym germanistyka nie ruszyła w KPSW, więc nie rozumiem skąd ta wyssana z palca opinia? Widać też,że jest ona wielokrotnie umieszczana w innych miejscach w sieci. Zapewne ma zbojkotować kierunek - sami przemyślcie czy warto takie opinie czytać.
    04.01.2018
  • Małgorzata

    Do Agnieszka
    04.01.2018
  • Anka

    Na KPSW studiuję Pedagogikę i uważam, że poziom jest dobry. Wykładowcy wymagają wiele od studentów co pewnie jest ok . W każdej uczelni znajdą się lepsi i gorsi wykładowcy. Ale jest kilku na KPSW, których darzę wielkim szacunkiem.
    21.12.2017
  • Mateusz C.

    Z jestem bardzo zadowlony opinie oglnie moich kolegów są dobre. Jest to zawsze jakaś alternatywa dla uczelni publicznych ,a tam lepiej nie mówić co się dzieje. Nie wysokie czesne, ogolnie polceam
    21.12.2017
  • Edyta

    Agnieszko, nie zgodzę się z twoją opinią. Też studiuje i miałam okazję poznać że nasi germanisci są bardzo dobrze przygotowani, niektórzy są wieletnimi praktymai. ZAWSZE dawali nam sylabusy na czas. A z temperaturą to ja raczej narzekalabym na wrecz zbyt wysoką co można uznać za niedogodność... pomocna (6) odpowiedz
    01.12.2017
  • Agnieszka

    Jeśli chcecie popełnić największy błąd w waszej edukacji to wybierzcie filologię germańską w KPSW. Ja właśnie popełniłam ten błąd i teraz ponoszę jego konsekwencję studiując. Zacznę od tego że do jednej grupy na filologię germańską przyjęto osoby z znajomością języka i takie, które nigdy nie uczyły się niemieckiego co wpłynęło na poziom nauczania, zamiast się czegoś nauczyć można się raczej uwstecznić. Wykładowcy jawnie mówią o tym jakie błędy popełniła szkoła i współczują nam studentom. Oczywiście w czasie 1,5 roku szkoła nie zdążyła udostępnić sylabusów a może nawet ich nie przygotowała. Siatkę godzin dla germanistów podobno przygotowywał anglista. Niektórym wykładowcą trzeba było zwracać uwagę na błędy jakie popełnili przy wykonywaniu ćwiczeń np. na zajęciach z gramatyki. Jeszcze jednym problemem jest zimno, które panuje w salach wykładowych, czasami na zajęciach siedziałam w kurtce a i tak siniały mi palce. Ciekawostką jest to że w pokoju Pani dziekan zawsze jest ciepło.
    18.11.2017
  • A.

    Jak jest na dyplomowych studiach z pedagogiki resocjalizacyjnej i penitencjarnej z kuratelą sądową? Czy ciężko na tym kierunku?
    16.10.2017
  • Gabi

    Ruszyła praca socjalna! To dobra widomosc dla wielu zainteresowanych.
    16.10.2017
  • mi

    Studujię filologię już 2 rok i oby dalej było dobrze jak jest teraz.
    14.10.2017
  • Marta

    Nareszcie otworzyli studia magisterskie. To chyba duży plus bo wielu z nas chciałoby iść jednym tokiem. Nic tylko studiować dalej..
    11.10.2017
  • zbych

    Po raz drugi rozwalają anglistykę kochane władze; a wykładowców z łapanki biorą - ślepy kulawego prowadzi
    07.10.2017
  • Ola

    Ktoś wie może co to jest "spotkanie z władzami Dziekańskimi"? Dostałam dzisiaj taki telefon z KPSW ze mam przyjść na spotkanie.
    14.09.2017
  • Marek

    Studiuję Pedagogikę i jestem zadowolona. Zajęcia jak najbardziej dostosowane do potrzeb studenta. Dziekan Witkowska wcale nie tak straszna - jak tu co niektórzy twierdzą :) Trzeba tylko się uczyć i mieć pogląd na aspekty pedagogiczne.
    23.03.2017
  • Grzegorz

    Ci którzy piszą o jakimś ślizganiu się na dostatecznych chyba nie mają racji albo nie studiowali na KPSW. Polecam kierunek Informatyka. Kadra jest świetna, życiowa i nie zamieniłbym kierunku na inny
    24.02.2017
  • Romek

    Ja równięż studiuję na KPSW i nie widzę tu żadnych uchybień, o których piszą tutaj niektórzy. Kadra jest jak najbardziej na poziomie, bo jeśli ktoś się chce czegoś nauczyć,a nie zaliczać sesję "ślizgając" się z semestru na semestr to zdecydowanie polecam. Teraz ma nawet ruszyć nowy kierunek pielęgniarstwo, zatem konkurencja dla Collegium M.
    14.02.2017
  • fiz

    Szkoła bardzo fajna. Studiowałem ekonmię, a w tym roku planuje tu iść na filologię angielską. Nauczycile są w porządku wymagają swoje i jak się to zrobi to ma się dobrą ocenę , w przeciwnym razie trzeba się zadwolić tróją...
    04.02.2017
  • Zbig

    Na dostateczne nie trzeba się uczyć. Można się prześlizgać całe studia. Studiowałem budownictwo ... chcąc się czegoś nauczyć i nie wstydzić braku wiedzy, trzeba poświecić trochę czasu pracując w domu. Weryfikacja wiedzy na tej uczelni jest symboliczna. Przy normalnym egzekwowaniu wiedzy, powinny być oceny o stopień niżej.
    21.12.2016
  • Marcin

    Uczelnia wg mnie fajna nie ma problemów z niczym z wszystkimi idzie się dogadać, studiuje Geodezję i jest ok z matmą jest też sprzęt do nauki (nie tylko wirtualnie) więc na prawdę warto. Z minusów - plany chociaż jest już zdecydowanie lepiej jak było, bywają przedmioty gdzie na prawdę trzeba się uczyć w domu żeby zdać - ale to chyba wiadomo
    06.10.2016
  • Anka

    jak z matmą na geodezji? ciężko jest?Pytam bo na ART sobie z matą nie poradziłam może tutaj ogarnę
    27.09.2016
  • Cyborg

    na KPSW polecam szczególnie studia techniczne Informatykę oraz geodezję
    26.09.2016
  • Uwaga

    Hejter z WSG wszystkim obniża ocenę
    25.09.2016
  • Paulina

    Czy ktoś może jest na oligofrenopedagogice na magisterce ?? Chciałabym wiedzieć czy jest wysoki poziom oraz czy za semestr płaci się 1700zł i coś jeszcze w to trzeba wliczyć
    14.06.2016
  • Karolaj

    Geodezja to jest to czego szukałam. Pewne miejsce pracy to się liczy dlatego zaczęłam studia na KPSW.
    07.03.2016
  • justyn

    Słyszałem że jest tam kierunek hiszpański i prywatnie też można studiować w miejscowości bydgoszcz z Preply http://forum.aekatowice.pl/korepetycje-z-rachunkowosci-t-5051.html#pid44812
    02.03.2016
  • dominik79

    Prawo na wysokim poziomie, dobra kadra naukowa,uczyć się trzeba. I polecam
    06.02.2016
  • Slave

    Czy ktoś podpowie, czy idąc na magisterkę w KPSW z administracji po studiach inżynierskich trzeba nadrabiać jakieś różnice programowe? Czy na magisterce jest język obcy? Jeśli tak to jakie są do wyboru?
    17.01.2016
  • Ola

    Studije filologie angielska. Obecnie jest to przyszlosciowy kierunek i faktycznie mysle ze znajde po nim prace.
    23.11.2015
  • Xeloo

    Na dzisiaj jesytem zadowlony. Studiuję prawo potem aplikacja.
    15.11.2015
  • Janina

    Poziom mnie nie zawiódł jestem bardzo zadowolona. Studiuję administrację.
    13.11.2015
  • Tony

    Jestem bardzo zadowolony kończę informatykę i mogę tylko polecić innym
    11.11.2015
  • szkoda słów

    Kolejne kino objazdowe dla chcących dorobić sobie małym nakładem pracy i wysiłku.
    11.11.2015
  • OK - Paulinka

    Nie chciałam pisać ale przekonał mnie mąż. Obydwoje dzisiaj studiujemy na 2 roku magisterki wcześniej licencjat robiłam w innej prywatnej, on na ukw. Obydwoje dzisiaj z kpsw jestesmy bardzo zadowoleni. To co nas przyciagnelo to napewno niskie czescne jak wiele par bowiem nie mamy nieograniczonych funduszy. Ale teraz juz po ponad rocznym pobycie stwierdzamy wspolnie ze organizacja, porzadek w przeciwienstwie do wczesniejszych naszych uczelni stoi na wysokim poziomie. Co prawda w tym roku na poczatku pazdziernika byly spore kolejki do dziekanatu ale bylo to przez nowych kandydatow, ktorzy chyba masowo sie zapisywali Co nie zmienia faktu ze w kpsw pracuje znana i dobra kadra profesorska, w przeciwinstwie do mojej bylej prywatnej uczelni gdzie byli to chyba jacys swiezi magistrowie z lapanki. Nawet moj maz stwierdzil ze na ukw wcale lepszej kadry niz na kpsw nie maja. Zajecia mamy w nowych niedawno zbudowanych budynkach z nowym sprzetem. Ktos chyba nie studiowal na kpsw jesli pisze ze nie ma bufetu bo ja co zjazd tam jem calkiem niedrogo obiad i przynajniej w domu nie trzeba gotowac. co warte podkreslenia to panie z dziekanatu sa naprawde mile i kompetentne nawet jak maja duzo roboty to zawsze pomoga To bybylo tyle z mojego moze zbyt przydlugiego wywodu.
    01.11.2015
  • Nie polecam

    Uczelnia jest nastawiona na zysk a nie na jakość kształcenia, aby pozyskać jak największą liczbę studentów oferują atrakcyjne promocje cenowe. Prestiżowe uczelnie nie muszą stosować tego typu sztuczek marketingowych, to też o czymś świadczy. Poza tym na KPSW panuje totalny chaos organizacyjny, studenci często nie wiedzą gdzie odbędą się zajęcia, szukają sal. Nikt mnie nie raczył poinformować o możliwości odbioru dyplomu. Budynki nie są ogrzewane, zimą można zamarznąć pomimo przesiadywania w kurtkach. Brakuje bufetu. Warto poszukać lepszej uczelni, żeby studiować w przyzwoitych warunkach z bardziej wymagającą kadrą, dzięki temu można zdobyć cenną wiedzę chyba, że komuś zależy jedynie na "papierku".
    31.10.2015
  • Adas

    Jestem na podyplomowce , wczesniej szwagier studiowal licencjat z administracji. Obydwoje jestesmy zadowoleni.
    28.10.2015
  • Daria

    Witam. Jak wygląda kwestia specjalizacji na pedagogice II stopnia? Czy wszystkie są uruchamiane?
    30.09.2015
  • Kempka

    jednak najlepsza jest INFORMATYKA, zobaczcie jak wiele firm z branży IT poszukuje pracowników, sam Atos ma olbrzymi oddział w Bydgoszczy i ciągle go rozbudowuje, po innych kierunkach jest dużo, dużo trudniej o pracę. Naprawdę wybierajcie Informatkę - przecież studia kosztują - to powinna być przemyślana inwestycja w przyszłość,
    30.08.2015
  • Iliona

    Ja przyszłam na magisterkę z ekonomii i jestem zadowolona. Na pedagogice też słyszałam, że wszystko ok.
    20.08.2015
  • Ilona

    Zaczynam magisterke z pedagogiki dobry pomysł? jestem po pracy socjalnej czy sądzicie, że dużo do zaliczenia ?
    19.08.2015
  • Adam

    Skończyłem administrację zarówno licencjat i magisterkę, jest całkiem zadowolony, bo w czasie studiów odbyłem dobrą praktykę i pracuję teraz za przyzwoite pieniądze.
    14.08.2015
  • kolesie studenta powaznie wydojom

    kolesie studenta powaznie wydojom
    13.08.2015
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    13.08.2015
  • Hania

    Pedagogika na bardzo wysokim poziomie, chyba najlepsza w Bydgoszczy, wielu wybitnych profesorów. Całość bardzo pozytywnie dlatego po licencjacie zostałam na magisterkę.
    11.08.2015
  • Niny

    Administracja w porządku, dużo praktyk dla chętnych i profesjonalni wykładowcy. Koleżanka poszła na filologię angielską i też jest całkiem zadowolona.
    30.07.2015
  • ella

    FILOLOGIA HISZPAŃSKA - NIE POLECAM , jeszcze 2 lata temu można było się czegoś nauczyć jeśli chodzi o osoby , które były początkujące. Teraz już nie jest tak kolorowo . Aczkolwiek dobre rozwiązanie dla osób znających język aby zdobyć papier.
    17.07.2015
  • Ania

    Uczelnia OK. Studiuję prawo i nie mam zamiaru nigdzie się przenosić. Potem aplikacja i w świat. Wykładowcy OK. Wymagający, ale gdzie nie wymagają.
    27.05.2015
  • Żaneta

    budownictwo jest naprawdę OK, ale najlepsze perspektywy zawodowe daje i tak Informatyka
    14.03.2015
  • Bart81

    KPSW zapamiętałem bardzo dobrze. Fajne czasy studenckie, teraz już minęły a jet rodzina ,praca...
    02.03.2015
  • budow

    jakies opinie o budownictwie chodzi o inzynierke, pozdrawiam
    19.02.2015
  • Stanowiska pracy w Gdańsku!

    Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozwijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
    11.02.2015
  • ren

    Czy to prawda ze na filologi hiszpańskiej nauka jest od podstaw
    14.01.2015
  • Natalia

    Witam. Jak wygląda kwestia specjalizacji na pedagogice? Czy wszystkie są uruchamiane? Z góry dziękuję za informacje.
    08.01.2015
  • Roberto

    warto studiować INFORMATYKĘ - ta branża oferuje najwięcej miejsc pracy
    30.12.2014
  • Roberto

    warto studiować INFORMATYKĘ - ta branża oferuje najwięcej miejsc pracy
    30.12.2014
  • Vera

    Jak jest na filologii hiszpańskiej
    27.12.2014
  • Jan

    Jako, że jestem przedstawicielem trochę starsze pokolenia miałem duże oczekiwania, które zostały spełnione. Uczelnia jest bardzo dobrze zorganizowana, zajęcia są ciekawe a atmosfera miła.
    29.11.2014
  • aniela

    Na budownictwie całkiem dobra kadra własna oraz chyba z kilku politechnik, dużo sprzętu, pracownie specjalistyczne (kiedyś jakiś projekt chyba wygrali) i praktyki w dużych firmach. jako absolwentka szczerze polecam.
    31.10.2014
  • wk

    Szkółka niedzielna, ściema porównywalna z wsg, z tym, że tam to chociaż sprzęt jakiś mają..
    29.10.2014
  • kris

    interesuje mnie budownictwo energooszczedne. Ktoś moze udzielić jakichkolwiek infornacji? kierunek warty studiowania?
    01.10.2014
  • kris

    interesuje mnie budownictwo energooszczedne. Ktoś moze udzielić jakichkolwiek infornacji? kierunek warty studiowania?
    01.10.2014
  • karol

    Ja robiłem nauczycielska podyplomówkę. Zajęcia, poziom obrona ok. Fajnie, że całość prowadziła spora grupa praktyków.
    07.09.2014
  • j23

    ktoś jeszcze ostatnio robił podyplomowki na kpsw? np. logistykę gospodarczą? jakieś opinie i wrażenia?
    23.08.2014
  • miałam nic nie mówić....

    ale szacunek do studentów studiów podyplomowych zerowy. Podczas obrony wyszedł sobie promotor i już na obronę nie wrócił. Recenzenta w ogóle nie zobaczyliśmy!!!! Właściwie obronę przeprowadził Pan Dyrektor, który pojęcia nie miał o naszych pracach,!!!!! buuu Podczas pisania pracy kontakt z promotorem zerowy!!!! Nie ma uroczystego rozdania dyplomów, niby dlaczego???? trzeba sobie odebrać w dziekanacie!!!! Jestem zawiedziona na maksa!!!! same zajęcia i poziom ok
    18.08.2014
  • Luiza

    Przyjemne studiowanie, dużo dobrych wspomnień, trochę stresów i wysiłku. Aż się łezka w oku kreci...
    02.07.2014
  • Fotos

    КПВШ - страшная история. Мы студенты из Украины. Поступали на информатику стационар, по приезде в Быдгощ нас присоединили к нестационарной группе. Учимся 1 раз в 2 недели с утра и до вечера, хотя платим из своего кармана за дневное обучение. Общежитие в 1 часе езды, хотя обещали в 10 минутах ходьбы. После 1 курса все будем переводиться в другие места.
    24.06.2014
  • Kolo

    Ok, dlatego zostaje dalej na magisterkę.
    22.06.2014
  • Monia

    Bardzo miła obsługa, życzliwi nauczyciele, ciekawe praktyki. W sumie spełniła moje oczekiwania.
    21.06.2014
  • Adam

    Dobre warunki studiowania, miła atmosfera, ogólnie polecam.
    20.06.2014
  • smol

    porazka
    19.06.2014
  • Marcin

    Na informatyce jest całkiem nieźle w szczególności choćby, że można uczestniczyć w kursach Cisco, a po tym większość pracodawców przyjmuje bez problemu.
    14.05.2014
  • Monika.

    Witam. Czy ktoś studiuje inżynierię bezpieczeństwa? Opinie? Poziom?
    12.05.2014
  • agnieszka

    Bardzo dobrze wspominam czas w KPSW. Mineło już kilka lat, sama polecałam szkołę koleżance i tez niedawno ją skończyła i była zadowolona. Co prawda ja skończyłam pedagogikę a ona geodezję i kartografię, więc bardzo odmienne kierunki.
    23.02.2014
  • Ariel

    zamiast ekonomii lepiej wybrać informatykę co prawda na jednym i drugim kierunku jest sporo matematyki, ale po informatyce możliwości zatrudnienia są o wiele, wiele lepsze wystarczy zorientować się jak wiele koncernów IT inwestuje w Bydgoszczy
    11.02.2014
  • Greg

    Niedawno skończyłem magisterkę na KPSW. Ogólnie szkoła warta polecenia, atmosfera przyjemna, faktycznie czasem nauki było sporo, ale ostatecznie cel osiągnąłem. Dla mnie najważniejsze było jednak, że mogłem odbywać praktyki w wybranych przez siebie instytucjach.
    07.02.2014
  • Ania

    Ja też studiuję na KPSW i mam całkowicie inne zdanie. Czasem co prawda zdarzają się trudniejsze przedmioty, ale jak trzeba to nauczyciele przeważnie są cierpliwi i chętnie odpowiadają na pytania. Dziwię się twojej sytuacji, wiadomo jak samemu się nic nie robi to nic z nauki nie będzie, ale jak się trochę checi ma to nie ma problemów.
    27.01.2014
  • Kasia

    Ja studiuję na KPSW-niestety. Nie polecam, zero organizacji, masz przygotować coś na zajęcia, ale nikt nie wytłumaczy Ci jak. Zrobisz i mówią, że źle ale nadal zero wytłumaczenia jak ma być poprawnie, Jeśli ktoś chce się czegoś nauczyć i wynieść ze studiów to na pewno nie z tej uczelni!!!
    22.01.2014
  • m

    wystarczająca,
    12.01.2014
  • m

    wystarczająca,
    12.01.2014
  • katka

    Przede wszystkim kpsw w bydgoszczy, to nie tylko prawo......to także ekonomia, administracja, dziennikarstwo, studia inzynierskie itd. Jestem na III roku i mogę powiedzieć, ze poziom jest porównywalny z utp, a wykładowcy wykwalifikowani. Z planami rzeczywiscie nieco przesadzaja, ale wszedzie jak się poszuka, to coś znajdziemy. Liczy się zdobyta wiedza, a nie papierek z uczelni....
    07.01.2014
  • zniesmaczony/a

    KPSW to największa porażka uczelni polskich. Nadal tam uczęszczam i bardzo żałuję. Zero organizacji, plan w kilka dni przed zajęciami. Nie uśmiecha mi się tam wracać,ale skończyć trzeba. Srednią, jak wykazało- przyznaję 3
    05.01.2014
  • qwa

    liczy się praktyka, a nie papier; lepsze jakiekolwiek zaoczne prawo i nabywanie praktyki, niż skończenie studiów z wyróżnieniem i ... zerem praktyki; taki człowiek bez doświadczenia nikomu w kancelarii się nie przyda, zwykle nic nie umie (bo po prostu nie miał praktyki) ale łąpke po kase wyciąga
    20.12.2013
  • www

    do pani Ali: liczą się umiejętności i doświadczenie a nie papierek i piątku z dyplominu na UMA czy UAM, prosze o tym pamętać. Tam dużo osób poszło tylko papier zrobić, n apokrycie sfoich faktycznych umiejętności
    20.12.2013
  • ala

    Prawnicy po KPSW :D hahahahahaah trzymajcie mnie!!! Oby był nakaz pokazywanie dyplomu przez prawnika dla klineta. Żebyśmy nieukom nie płacili za złe porady prawne!!!
    16.12.2013
  • Ag

    Myślę, że prawo uruchomili. Pytanie tylko czy stacjonarnie czy zaocznie. Kolega niżej wspomniał że po jednym studencie z każdego I roku odbierali indeksy i z prawa też ktoś odbierał więc możemy stwierdzić ze prawo działa. Na stronie uczelni wspomnieli też że jedna ze studentek I roku prawa dostała stypendium za wyniki maturalne. Mnie też zaskoczył ten wpis i byłam w szoku. Może po prostu było mało chętnych i stacjonarne prawo przenieśli na zaoczne? Fajnie gdyby odezwał się tutaj jakiś student kpsw :)
    23.11.2013
  • pytanie o PRAWO

    czytam wasze opinie i trochę mnie mrozi, najbardziej mnie zaskoczyl wpis a dole strony o prawie, czy to prawda, ze tego kierunku nie uruchomiono? ze powiedziano w ostatniej chwili i ze nie oddali pieniędzy? bo ktos pisał, ze 30% zwrócili, ale to chyba niemożliwe, zeby nie oddali skoro z ich winy kierunek nie został prowadzony do studiowania? sorry, ze wracam do stergo wątku, ale bardzo mnie to zaniepokoilo, dlatego jelsi ktoś ma wiedzę i mógły odpisać, to byłoby super, bo przecież na uczelni nikt mi takic informacji nie udzieli
    20.11.2013
  • qq

    dlaczego "O BOŻE"?? a Popatrz, kto teraz wykłąda prawo np. na UMK; tylko cisną a dużych nazwisk juz tam nie ma, jak kiedyś
    07.11.2013
  • nie tylko

    nie żartujcie .... w każdej branży potrzebni są specjaliści, nie tylko w informatyce!
    03.11.2013
  • medelin

    chyba tylko Informatykę warto dziś studiować
    02.11.2013
  • Boże!!!!!!!!!!!!!!!

    Chroń mnie przed takimi prawnikami!!!!!!!!!!!!
    25.10.2013
  • Ag

    Dziękuję za odpowiedź. Ah,czyli jednak prawo działa na KPSW. Strasznie mało chętnych w tym roku, mam nadzieje że nie zrezygnują z tego kierunku, bo myśle nad prawem w przyszłym roku.
    06.10.2013
  • monre

    Prawo działa, z tego co slyszałem od kolegi na inaguracji po 1 studencie z każdego kierunku odbierali pamiatkowy indeks(bo normalnie mają elektroniczne) na 1 rok , może dziennych niema, ale skoro na umk biorą jeszcze w październiku to pewnie ludzie darmowe wybrali i tyle.
    06.10.2013
  • monre

    Prawo działa, z tego co slyszałem od kolegi na inaguracji po 1 studencie z każdego kierunku odbierali pamiatkowy indeks(bo normalnie mają elektroniczne) na 1 rok , może dziennych niema, ale skoro na umk biorą jeszcze w październiku to pewnie ludzie darmowe wybrali i tyle.
    06.10.2013
  • Ag

    czyli mam rozumieć ze w tym roku akademickim w ogóle nie otworzono PRAWA? Czy tylko trybu stacjonarnego nie otworzono?
    06.10.2013
  • dno

    takie samo dno jak na WSG. No może tam nieco bardziej wyrafinowani złodzieje.
    04.10.2013
  • niedoszły student

    SKANDAL!!! Informacja o nie otwarciu kierunku przekazano studentom dzień przed rozpoczęciem roku akademickiego o 14 godzinie. Co niektórzy opłacili za cały rok z góry a teraz dostaną tylko 30% poniesionych kosztów. Według uczelni wszystko zgonie z prawem, może i tak ale pieniądze wzięto za nic. O IRONIO SPRAWA DOT. STACJONARNYCH KIERUNEK PRAWO!!!
    01.10.2013
  • Jestem pracownikiem tej szkoły

    i musze przyznać, że od chwili od kiedy rektorem jest właścicielka mamy totalną zapaść organizacyjną. Cchyba tylko na zasadzie koła zamachowego jeszcze to wszystko się kręci, smutne to ale prawdziwe.
    09.09.2013
  • M.

    Czy skończył ktoś Socjoterapię, trenera warsztatu umiejętności psychospołecznych w ramach studiów podyplomowych na KPSW, będę bardzo wdzięczna za opinię:)
    02.09.2013
  • haggga

    ja studiowałam filologię angielską, całkiem dobrze była ona tu prowadzona, sporo nauki, sporo czytania książek i masa trudnych egzaminów, ale mimo tego uważam, że warto ;)
    03.08.2013
  • monika

    a czy ktoś z Was był na studiach podyplomowych na KPSW z logopedii albo z oligofrenopedagogiki? Jakie macie opinie?
    02.08.2013
  • J.

    Jak jest na filologii angielskiej?
    15.07.2013
  • avalon

    Jeszcze małe sprostowanie dotyczące specjalności. KPSW prowadzi wszystkie specjalności ale na studiach które zaczynają się w październiku. Problem jest z grupami tzw. śródrocznymi gdzie jest np 30 osób i tylko trzy chcą studiować inne specjalności. Tych trzech to tez studenci... Poza tym i tak dobra ocena i szkoła godna polecenia.
    05.07.2013
  • avalon

    Perspektywy? Zależy co chcesz robić po prawie. Absolwenci prawa albo robią aplikacje prawnicze albo pracują w działach personalnych, zarządzają kadrą w firmach, prowadzą firmy doradcze itp. Nie ma znaczenia czy skończysz UAM czy KPSW - gwarancji sukcesu nikt nie daje. Tym bardziej, że w przypadku zawodów prawniczych jest to hermetyczne środowisko. Bez znajomości lub wyjątkowego poświęcenia [praca przez kilka lat za najniższą krajową] nie zostaniesz prawnikiem. Poziom prawa na KPSW pewnie podobny lub wyższy niż na Administracji, wykładowcy tacy sami. Jak zareaguje środowisko prawnicze na dyplom KPSW to już inna sprawa - tam liczą się układy. KPSW może stanąć na głowie ale i tak dyplom niepublicznej uczelni będzie mniej prestiżowy od publicznej. Jak potrzebujesz do pracy w HR itp to polecam.
    23.06.2013
  • prawo

    kto studiuje PRAWO w KPSW w Bydgoszczy??? jak jest? jaki poziom? jacy wykladowcy? czy warto placic tutaj za studia na tym kierunku? jakie perspektywy po prawie w ich wydaniu?
    23.06.2013
  • Slaby punk KPSW

    Najsłabszym punktem tej szkoły jest pani rektor osoba źle zorganizowana, bardzo niepunktualna, praktycznie zawsze się spóźnia nawet na zaplanowane spotkania przez siebie, co jak sądzę jest objawem lekceważenia innych. Zapewne jest rektorem tylko dlatego, że jest właścicielką szkoły.
    23.06.2013
  • avalon

    Skończyłem na KPSW Administrację Publiczną, wcześniej studiowałem na poznańskiej Akademii Ekonomicznej. Różnice? Trudno porównać oba, skrajnie różne kierunki. Zrobię to w kilku kategoriach. 1. Baza dydaktyczna - KPSW na Piotrowskiego posiada niezbyt atrakcyjną bazę dydaktyczną - małe i ciasne lub duże ale duszne i źle wentylowane sale. Niewygodne krzesła, sprzęt audio-wizualny w krytycznym stanie. Parking tylko w Focusie, na PKS lub przy Bazylice jednak najlepiej dojechać tramwajem czwórką, jak w moim przypadku :) 2. Kadra - na WPiA w dużej części "własna" + wykładowcy z UMK i UKW oraz UEP i UTP. Poza kilkoma przypadkami byli to dobrzy wykładowcy którzy chcieli na swoje działce podnosić poziom uczelni. Kilka bardzo znanych nazwisk - spotkałem tam ludzi, którzy tworzyli Polskie prawo. W dużej części wykładowcy na KPSW rozmawiali ze studentami, elastycznie dopasowywali zajęcia do zainteresowań i potrzeb aktywnej części studentów. 3. Egzaminy / zaliczenia + zajęcia dydaktyczne - podobnie jak na UEP [AE] zdarzyło mi się kilka razy dostać ocenę za obecność jednak większość egzaminów czy zaliczeń była przeprowadzona na dość wysokim poziomie. Niewtóre przedmioty ludzie zaliczali dwa lub trzy semestry - raczej nie było taryfy ulgowej. Pana profesora Mariana Kallasa niektórzy zapamiętają do końca życia - poziom uniwersytecki :) Podobny poziom miało jeszcze kilku wykładowców. Minusem jest to, że na ogół obowiązywał materiał przekazany na zajęciach + znajomość Ustaw i Kodeksów. Rzadkością był wymóg opanowania materiału z podręczników - dotyczyło to jednak tylko ważnych przedmiotów, takich jak Prawo Administracyjne, Postępowanie Administracyjne, Prawo Karne czy Prawo Cywilne. Angielski niestety cieniutki - jak ktoś nie znał wcześniej to w KPSW i tak się nie nauczył. 4. Administracja uczelni - 8/10 5. Specjalności - duży minus. Na początku oferowali kilka specjalności ale docelowo nasz rocznik miał do wyboru... jedną - AP. Przyczyna oficjalnie była zbyt mała liczba chętnych na określone specjalności. Co prawda zaproponowano zmianę toku nauczania żeby trafić na swoja specjalizacje jednak znacznie komplikowało to studia i nikt z tego nie skorzystał... Ogólnie mówiąc - poziom raczej niższy niż np. na UMK ale w porównaniu z UKW być może nawet wyższy. KPSW wydaje się dążyć w kierunku podnoszenia poziomu. Być może dotyczy to tylko Wydziału Prawa i Administracji na którym utworzono pierwszy i jedyny w Bydgoszczy kierunek Prawo. KPSW musiało włożyć sporo wysiłku w związku z utworzeniem tego kierunku. Zainwestowano w kadrę, bibliotekę, Wydział uznano chyba za prestiżowy i może dlatego studia mają dość wysoki poziom. Podsumowanie WPiA KPSW: 7/10
    22.06.2013
  • Trendon

    przede wszystkim warto zapisać się na informatykę, co do innych kierunków do absolwentom jest naprawdę ciężko znaleźć pracę no może geodezja i kartografia to fajny, dość unikatowy na Kujawach i Pomorzu kierunek
    15.06.2013
  • iri

    Biorąc pod uwagę inne uczelnie w Bydgoszczy, Kujawsko-Pomorska Szkoła Wyższa wydaje się być najlepsza. Kształci na wielu kierunkach, po których stosunkowo łatwo jest dostać pracę. Absolwenci tej szkoły to mądrzy, odpowiedzialni ludzie. Dlatego warto zostać studentem tej właśnie uczelni.
    30.04.2013
  • Michał

    Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl
    29.04.2013
  • małolat

    jeśli jesteś studentem to nie raz już byłeś zmuszony do negatywnej opinii na temat swojego dziekanatu, wykładowców, profesorów lub innych rzeczy związanych z tą uczelnią. To normalne, nic nie jest idealne, jesteśmy tylko ludźmi A jeśli chodzi o tą szkołę to bym nie przesadzał z tak negatywnymi opiniami.
    26.03.2013
  • kika

    Bez przesady, wiadomo, że wykłady czasem się nie odbywają ale tak jest wszędzie, czy to szkoła prywatna czy publiczna. Jak jest Ci tak bardzo źle to zmień uczelnię na państwową i zobaczysz gdzie Ci się bardziej spodoba.
    12.03.2013
  • BartoszSz

    Ta uczelnia to smiech na sali. Ok 30% wykladow zaocznych wogole sie nie odbywa (kier. poradnictwo zawodowe), a i tak trzeba placic. Co roku zmieniaja program, wiec jesli z jakiegos powodu trzeba bylo wziasc dziekanke, to w nastepnym roku juz jest masa dodatkowych przedmiotow do zaliczenia, za co oczywiscie uczelnia tez kaze sobie slono placic. Dziekanat pedgogiki to wielka pomylka - niekompetencja i chamstwo w czystej postaci. Promotorzy sami nie wiedza jak ma wygladac praca magisterska, co roku zmieniaja co do jej formy wymagania, raz teoretyczna, raz przedstawienie, praca wlasna, etc. !!!!!!! ODRADZAM !!!!!!! TĄ UCZELNIĘ - SŁUŻY JEDYNIE DO DOJENIA STUDENTÓW Z KASY. Skrót KPSW = Kolesie Poważnie Studenta Wydoją.
    11.03.2013
  • Robert

    Co moglibyście powiedzieć o kierunku budownictwo? Szukam opinii studentów, bo te są najbardziej wiarygodne :P Wybieram się na ten kierunek ale boję się , że sobie nie poradzę, bo tak naprawdę nie wiem czego mogę się spodziewać po nauce na budownictwie. Proszę o pomoc :P
    18.02.2013
  • Lucyna

    to prawda, opinie są różne. dwoje ludzi studiuje na tym samym kierunku, na tej samej uczelni, jeden jest zachwycony, drugi chce zrezygnować ;d także różnie to bywa :P mi się np bardzo podobało i polecam ;p
    04.02.2013
  • iza

    Jeśli się zastanawiasz to przemyśl, rozważ i sam zdecyduj... :) bo opinie ludzi są tylko subiektywnymi ocenami. I tak wszystko zależy od Ciebie, bo połowie studentów może się nie podobać ta uczelnia, a Ty możesz być ewenementem :p
    20.11.2012
  • roman

    tom: czyli polecasz tą uczelnie? Bo powiem szczerze zastanawiałem się nad kontynuowaniem edukacji na tej uczelni.
    08.11.2012
  • Tom

    Moim zdaniem KPSW jest fantastyczną uczelnią. Naprawde daje możliwości rozwoju własnych pasji i zainteresowań. Malkontenci, którzy czasami narzekają myślą, że wszystko dostaną na tacy i każdy pracodawca będzie się o nich bił. No niestety, ale trzeba też coś dawać od siebie, samemu pracować itd. Oferta dydaktyczna uczelni jest naprawdę bogata i prestiżowa, a kadra dydaktyczna jest z tych najwyższych półek. Dla mnie nauka w tej szkole to ogromna przygoda, zwłaszcza naukowa. Dzięki właśnie tej uczelni zdecydowałem się podjąć studia doktoranckie.
    30.10.2012
  • we will see

    Tak przeglądam tą stronę Kujawsko-Pomorskiej Szkoły Wyższej w Bydgoszczy i myślę sobie, że nie złożyłabym tu papierów...Mały wybór kierunków studiów... wszystko jakieś takie przygnębiające :D nie wiem, może to tylko moje wrażenie..
    29.10.2012
  • migotka

    Też robilam tu podyplomówkę, a wcześniej byłam na uniwersytecie bydgoskim i musze przyznać że Kujawsko-Pomorska Szkoła Wyższa w Bydgoszczy nie jest wiele gorsza. Poziom może nie jest tak samo dobry, ale za to podejście do studenta dużo lepsze, więc się to wyrównuje :) zdecydowanie wolałam studia podyplomowe tu niż wcześniejsze na uniwerku
    29.08.2012
  • romi

    moja siostra uczyla sie u nich, ale na studiach podyplomowych, ona otwiera gabinet logopedyczny, generalnie pracuje z dziecmi, nie wiem, na ile poziom na licencjacie moze byc zblizony, ale ona byla zadowolona z zajec, z organizacji, i atmosfery, wiadomo, ze to sa studia platne, te ceny do malych nie naleza, ale z tego co sie orwintuja, to te jeszcze nie sa najwyzsze
    21.08.2012
  • romi

    moja siostra uczyla sie u nich, ale na studiach podyplomowych, ona otwiera gabinet logopedyczny, generalnie pracuje z dziecmi, nie wiem, na ile poziom na licencjacie moze byc zblizony, ale ona byla zadowolona z zajec, z organizacji, i atmosfery, wiadomo, ze to sa studia platne, te ceny do malych nie naleza, ale z tego co sie orwintuja, to te jeszcze nie sa najwyzsze
    21.08.2012
  • aneta

    dlaczego o tej uczelni nie piszecie? cos z nia jest nie halo? co jest grane? pod innymi szkolami jest duzo informacji, a tutaj pustka wieje, mysle o stusunkach miedzynarodowych w Kujawsko-Pomorskiej i chetnie bym sie dowiedziala czegos wiecj od studentow z wyzszych lat, jak jest trudno, co na pierwszy roku bylo najciezsze, ile osob odpadlo, itd.
    25.04.2012
  • mika

    INŻYNIERIA BEZPIECZEŃSTWA - to chyba nowość, jest ktoś kto się tego podjął? Czytając o tym mam coraz większą ochotę złożyć tam papiery.
    18.01.2012