UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (94)
Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu, PPUZ Nowy Targ

Zosia
Czytam te słabe komentarze i zastanawiam się jak to jest możliwe, że studiując na tej samej uczelni mamy tak różne doświadczenia. Jestem na architekturze, harmonogram studiów mieliśmy ponad tydzień przed rozpoczęciem zajęć a pani z sekretariatu wysyła nam zawsze wszystkie informacje na maile. Mamy opiekunów roku więc jak czegoś nie wiemy to oni wszystko nam tłumaczą. Studiuje się super w małych grupach, a profesorowie to mega goście, którzy chętnie dzieła się swoją wiedzą i doświadczeniem.
05.10.2021
27.09.2021
Anonim
Uważam że wszystkie komentarze o ppuz na temat organizacji to szczera prawda. Mamy 27.09.2021 a my nadal nie mamy planu lekcji. Brak kompenetcji, komunikacji i szczerej prawdy. Regulamin szkolny zmieniany w każdej chwili na potrzeby ppuz. Praktyki wakacyjne ustalane na tydzień przed rozpoczęciem. Dramat.
PPUZ Nowy Targ
odpowiedź dla Anonim z dnia 22.09.2021
Większość praktyk zawodowych na studiach odbywa się w okresie wakacyjnym, jednakże istnieje możliwość, po uzgodnieniu z opiekunem praktyk, przesunięcia terminu ich realizacji.
24.09.2021
22.09.2021
Anonim
Witam. Wie ktoś może czy praktyki odbywają się w wakacje? Nie można sobie ich jakoś rozłożyć? W wakacje wyjeżdżam z kraju i to mnie martwi. :/
Anonik
Czy może ktos wypowiedzieć sie na temat pielęgniarstwa na ppuz?
17.09.2021
31.08.2021
PPUZ w Nowym Targu
odpowiedź dla Paula z dnia 31.08.2021
Wymogi kwalifikacyjne są dokładnie takie same. Są jeszcze wolne miejsca! Zachęcamy do zapisania się na studia jeszcze dzisiaj:) https://ppuz.edu.pl/zasady-rekrutacji-ii.html
Paula
Wymogi kwalifikacyjne w dodatkowej rekrutacji są takie same? Czy na dietetykę/kosmetologię jest jeszcze dużo wolnych miejsc?
31.08.2021
30.07.2021
PPUZ w Nowym Targu
odpowiedź dla Anonim z dnia 21.05.2021
Studenci są dla nas najważniejsi, dlatego pracujemy nad dalszą poprawą organizacji zajęć. W razie pojawienia się problemów, prosimy o kontakt: centrum.promocji@ppuz.edu.pl.
PPUZ w Nowym Targu
odpowiedź dla Lidka z dnia 14.04.2021
Egzamin oceniany jest w skali punktowej od 0 do 100, przy czym minimalna liczba punktów wymaganych do zaliczenia egzaminu z rysunku wynosi 30. Kandydaci na studia mogą wziąć udział w kursie przygotowującym. Nie ma się czego bać!:)
30.07.2021
30.07.2021
PPUZ w Nowym Targu
odpowiedź dla Daron z dnia 07.04.2021
Szanowny Panie, chcielibyśmy poznać Pana pełniejszą, bardziej konkretną opinię na temat naszej uczelni. Staramy się rozwiązywać problemy na bieżąco. Prosimy o kontakt: centrum.promocji@ppuz.edu.pl.
PPUZ w Nowym Targu
odpowiedź dla Lidka z dnia 26.02.2021
Pani Lidko, zarzuty, które pojawiły się w Pani komentarzu są bardzo poważne i nie znajdują odzwierciedlenia w posiadanych przez nas informacjach. Prosimy o kontakt: centrum.promocji@ppuz.edu.pl
30.07.2021
30.07.2021
PPUZ w Nowym Targu
odpowiedź dla Nie polecam z dnia 23.02.2021
Studenci są dla nas najważniejsi. Na bieżąco staramy się rozwiązywać ewentualne problemy związane z organizacją zajęć. W razie jakichkolwiek kłopotów, prosimy o kontakt: centrum.promocji@ppuz.edu.pl.
PPUZ w Nowym Targu
odpowiedź dla Misiek z dnia 01.02.2021
Chcielibyśmy poznać Pana pełniejsze zdanie na temat wskazanego przez Pana kierunku. Prosimy o kontakt: centrum.promocji@ppuz.edu.pl.
30.07.2021
30.07.2021
PPUZ w Nowym Targu
odpowiedź dla basia z dnia 28.12.2020
Pani Basiu, chcielibyśmy móc rozwiązać wskazane przez Panią problemy. Niestety, nie będzie to możliwe, jeśli nie poznamy konkretów. Prosimy o kontakt: centrum.promocji@ppuz.edu.pl.
PPUZ w Nowym Targu
odpowiedź dla Puchatek z dnia 15.12.2020
Chcielibyśmy podjąć próbę zrewidowania oraz rozwiązania wskazanych w komentarzu problemów, dlatego prosimy o kontakt: centrum.promocji@ppuz.edu.pl
30.07.2021
30.07.2021
PPUZ w Nowym Targu
odpowiedź dla Anonim z dnia 02.10.2020
Szanowna/szanowny Pani/Panie, będziemy bardzo wdzięczni za wskazanie sytuacji, w której poczuł/a się Pan/i źle potraktowany/a w Działu Obsługi Studenta. Prosimy o kontakt: centrum.promocji@ppuz.edu.pl
PPUZ w Nowym Targu
odpowiedź dla Ewa z dnia 17.07.2020
Pani Ewo, studenci są dla nas najważniejsi. Niestety, w tym przypadku musiało dojść do nieporozumienia. Wszystkie uwagi prosimy kierować na adres: centrum.promocji@ppuz.edu.pl. Postaramy się rozwiązać każdy problem.
30.07.2021
30.07.2021
PPUZ w Nowym Targu
odpowiedź dla kasia z dnia 01.06.2020
Pani Kasiu, dokładamy wszelkich starań, aby nasi studenci byli zadowoleni z jakości kształcenia oraz obsługi w PPUZ. Chcielibyśmy rozwiązać problemy, które skłoniły Panią do wystawienia negatywnej opinii na nasz temat. Prosimy o kontakt: centrum.promocji@ppuz.edu.pl
Anonim
Polecam uczelnie, Pielęgniarstwo to kierunek bardzo ciężki, nie którzy prowadzący nie ida na reke, ale i zdarzają sie osoby, ktore pomogą. Polecam :)
27.07.2021
26.07.2021
PPUZ w Nowym Targu
odpowiedź dla Anonim z dnia 24.07.2021
Staramy się dbać o wysoką jakość obsługi naszych studentów. Chcielibyśmy móc odpowiednio zareagować na zgłoszony problem, dlatego prosimy autora/autorkę komentarza o kontakt: centrum.promocji@ppuz.edu.pl. Jesteśmy dla Was.
Anonim
Pielęgniarstwo to porażka. Nie polecam. Brak organizacji w sprawach studenta. Niekompetentna obsługa w sekretariacie.
24.07.2021
07.06.2021
Anonim
Kosmetologia : Jest ktoś z trzeciego roku studiów pierwszego stopnia? Chciałabym uzyskać kilka informacji na temat zajęć na pracowni, co obejmuje materiał, jakie zabiegi są wykonywane na trzecim roku?
Nikt
Proszę o opinię kierunku kosmetologia. Na czym polegają zajęcia na pracowni, jakie zabiegi są wykonywane?
07.06.2021
21.05.2021
Anonim
Organizacja oraz komunikacja na uczelni jest bardzo zła. To co dzialo się na WF w trybie zdalnym to chyba żart, ludzie mieszkający daleko musieli przyjechać na salę, gdzie dłużej schodzi im dojazd niż sam czas trwania WF. Popieram komentarze poniżej, nie polecam.
Anonim
Nie polecam Ta uczelnia to dramat, nic nie można załatwić , z ludźmi się nie idzie wgl dogadać. Studiuję Finanse i rachunkowość, wykładowcy na bardzo niskim poziomie (oczywiście nie wszyscy), nie uczą nic, czasem nawet mają wywalone i nie prowadzą zajęć. Podczas pandemii , gdy wszystko było prowadzone zdalnie , uczelnia wymyśliła sobie wf stacjonarny, przecież to jakaś kpina. Serdecznie odradzam studiowania na tej uczelni , każda inna będzie napewno lepszym wyborem.
20.05.2021
20.05.2021
ANONIM
Jestem bardzo nie zadowolona z wyboru tej Uczelni i kierunku Finanse i Rachunkowość. Na tym kierunku uczą osoby, które nie mają pojęcia o podejściu do uczniów. Wymyślają zjazdy na zajęcia wf pomimo że jest pandemia i jest zaraz zgromadzeń. Nauczyciele wf uważają iż ich przedmiot i obecność na tych zajęciach jest najważniejsze. Wf w formie zdalnej wogóle nie przemyślany, nudne prezentacje. Student nie ma prawa wyboru bo uczelnia zmienia jego wybór bez jego zgody np. wybór promotora. Zajęcia są prowadzone zdalnie wykładowcy wymyślają kolokwia bądź egzaminy na uczelni. Utrudniają odbycie praktyk, ogólnie utrudniają życie studentowi. Nie polecam tej uczelni, bardzo mnie zawiodła.
Anonim
Nie polecam, drugi raz nie wybrałabym tej uczelni. Kierunek finanse i rachunkowość miał być na takim samym poziomie jak w Krakowie, okazuje się, że do Nowego Targu wysyłani są wykładowcy, którzy nie potrafią przekazać żadnej wiedzy. Nie mówię o wszystkich, ale jest dużo wykładowców z brakiem podejścia do studenta. Organizacja na uczelni to cyrk. Nie można nic załatwić, o nic się doprosić, na każde pytanie odsyłają do kolejnych osób. Jednym słowem dno i porażka.
15.05.2021
29.04.2021
Adam
Jestem bardzo zadowolony z wyboru Podhalanki. Studiuję filologię angielską, wykładowcy są bardzo kompetentni, życzliwi i w bardzo ciekawy sposób prowadzą zajęcia! Duży nacisk kładzie się na naukę języka oraz poznanie literatury i kultury. POLECAM filologię angielską
Anonim
Żeby zdać egzamin na architekturę musisz uzyskać 30%. Jak znasz podstawowe zasady rysunku perspektywicznego to na pewno zdasz 😁
20.04.2021
14.04.2021
Lidka
Napiszcie coś więcej o egzaminie z rysunku na architekturę. Czy trudno go przejść?
Daron
Odradzam, podejście tragiczne, nic nie można się dowiedzieć ani załatwić.
07.04.2021
26.02.2021
Lidka
Uczelnia zatrudnia niekompetentne osoby które posuwają się nawet do podnoszenia głosu na osoby dorosłe co w dzisiejszy czasach nie powinno mieć miejsca. Brak pomocy studentowi ze strony uczelni potęguje bezkarność zarówno u pracowników administracji (mowa o chamstwie pani z 4 piętra) jak i niektórych wykładowców. Powszechnie znana jest także informacja ze szkoła zatrudnia osobę zwolniona uprzednio za mobbing w poz. Nie polecam kierunku pielęgniarstwo- są lepsze uczelnie gdzie spokojnie można osiągnąć ten zawód. Tutaj liczą się tylko układy i znajomosci
Nie polecam
Mimo pandemii osoby musza jezdzic na ppuz 200 km tylko na sam wf. Nawet dzieci w podstawówce maja ten przedmiot zdalne. Szkoła myśli ze wszyscy mieszają kilometr od uczelni. Pani sekretarka ordynarna, kierunek pielęgniarstwo zmarnował mi 3 lata z życia. Wszystko utrudniają, nie ma tak na żadnej konkurencyjnej uczelni
23.02.2021
01.02.2021
Misiek
Kierunek pielęgniarstwo Dramat podkreślam Dramat!!!
basia
Uczelnia słabo prowadzona, w szczególności kierunek pielęgniarstwo to dramat. Zadufani w sobie wykładowcy mający o wszystko problem, niemiłe Panie z obsługi studenta, generalnie nie polecam.
28.12.2020
15.12.2020
Puchatek
Kierunek pielęgniarstwo! No cóż.. Jedna wielka porażka :) Student zdany jest tylko na siebie. Chcąc coś załatwić na uczelni spotyka się z wielką falą pretensji ze strony wykładowców i innych pracowników. Pretensje o wszystko i o nic. Niesprawiedliwe ocenianie studentów oraz napotykanie się z sytuacją, że jest się oblewanym tylko dlatego, że jest się mniej lubianym przez wykładowcę. Obecnie kiedy panuje nauczanie zdalne jest jeszcze gorzej niż można było sobie to wyobrazić. Na tej uczelni po prostu wykładowcy wiecznie i o wszystko mają i będę mieć pretensje do studentów.. Każdemu kto się zastanawia nad tą uczelnią, szczerze odradzam! Jeden wielki chaos. Szkoda marnować sobie nerwów na tę uczelnię :)
Anonim
Podejście do studenta karygodne, organizacja fatalna. Niektóre Panie z obsługi studenta w ogóle nie powinny tam pracować, ze wszystkim mają problem, są niedoinformowane i zdaję się jakby Ci robiły łaskę, a przecież to ich praca. Nie polecam tej uczelni!
02.10.2020
17.07.2020
Ewa
Ta uczelnia to dno totalne. Nie opłaca się na niej studiować. Nie szanują studento. Wysyłają na staż podyplomowy, a później wiedząc, że jestem na stażu poza granicami kraju każą dostarczyć osobiscie pracę dyplomową o dwa tygodnie wcześniej niż było uzgadniane.
kasia
Bardzo słaba uczelnia. Gorąco nie polecam. Kierunek pielęgniarstwo to dramat.
01.06.2020
31.05.2020
Nat45
Witam, Chciałabym zapytać czy lepiej wybrać się na studia zaoczne na Uek z rachunkowości i finanów czy na Podhalańską Państową Uczelnie w Nowym Targu ? W tym roku zdaje maturę, chodziłam do technikum ekonomicznego, dobrze uczę się matematyki i przedmiotów zawodowych. Czy studia zaoczne będą dobrą opcją ?
TypowaGóralka
Hejka. Jest ktoś kto idzie w tym roku na fizjo ? Ja idę I chętnie poznam :)
03.08.2019
21.06.2019
Anonimowy
Podejście do studenta jest karygodne. Organizacja leży kompletnie. Wykładowcom się wydaje, że mogą wszystko a ostatecznie jest taki bajzel, że ze wszystkim trzeba się użerać samemu, żeby cokolwiek ogarnąć tak jak powinno być. Załatwienie czegokolwiek trwa niezmiernie długo i napotyka po drodze nawet nie falę, a tsunami problemów i niedogodności. Jeśli macie inną opcję to nawet się nie zastanawiajcie, Podhalanka to dno.
Olcia12
Witam. Chciałam sie spytac czy kolo uczelni jest akademik gdzie mozna wynająć pokój ? Prosze o odpowiedz :)
30.04.2019
18.04.2019
Lola1234
Wie ktoś jaka trzeba mieć średnia do stypendium rektora?
kand. na BN
hejka, od kiedy w NT mają kierunek Bezpieczeństwo Narodowe? To jakaś nowość na tegoroczną rekrutację czy są już studenci? Jeśli już były te studia to czy możecie napisać, jak oceniacie ich sesnowność? namnożyło się tych kierunków z bezpieczeństwem przeróżnym i zastanawiam się na ile ten trend się utrzyma i jak będzie za parę lat z pracą po tym kierunku?
15.04.2019
12.04.2019
Ola12
Witam.Chciałam się spytać czy trudno dostać się na studia Podhalańska Szkoła Zawodowa w Nowym Targu o profilu ,,Rachunkowości i finanse'' i co lepiej wybrać : doradztwo podatkowe czy coś innego ?
Nowa
Znajdzie się tutaj ktoś z fizjoterapii?
05.02.2019
24.10.2018
Asia
Witam czy trudno jest się dostać na finanse i rachunkowość z matematyką podstawową?
Wiki
Cześć! studiował badź studiuje ktoś filologie angielska ? interesuje mnie poziom? czy będąc na poziomie B1 mam co ta robic?
30.08.2018
04.07.2018
Agata
Jest ktoś na zaocznych studiach na kierunku finanse i rachunkowość ? Polecacie ? Bo zastanawiam się czy iść na dzienne czy zaoczne ?
Mela
Zamierzam iść na pielęgniarstwo , wie ktoś ile jest miejsc i jakie są progi pkt?
03.07.2018
03.07.2018
Mela
Zamierzam iść na pielęgniarstwo , wie ktoś ile jest miejsc i jakie są progi pkt?
Ali123
Odnośnie pytania o finanse i rachunkowość na PONE - jednostkę wspólną PPWSZ i UEK, jestem właśnie po pierwszym roku na tym kierunku i mogę śmiało zachęcić! Profesorowie to w większości kadra właśnie krakowskiego UEK-u, nauki jest sporo, szczególnie podczas sesji. Wcale nie jest tak że na tej uczelni każdy się utrzyma bez minimalnego poziomu wiedzy, u nas bardzo dużo osób odpadło już po 1 semestrze. Jednak wykładowcy są bardzo przyjaźni widząc starania studentów, jeśli komuś zależy prędzej czy później zda (choć zdarzyli się nam i tacy wykładowcy u których w pierwszym terminie nie zdało nawet 30% studentów, jednak za 3 czy 4 podejściem wszyscy zaliczyli). Dużym plusem jest również większa ilość praktyk (na krakowskim FiRze praktyki trwają 4 tygodnie, na PONE jest to 12 tygodni rozłożone w trakcie licencjatu, po kilka tygodni na każdy semestr). Właśnie odbywam pierwszą praktykę (po 2 semestrze) i jestem zadowolona, zajęcia praktyczne są bardzo zbliżone do przyszłego zawodu który będziemy wykonywać po tym kierunku. Jeśli chodzi o progi punktowe do rekrutacji: na pewno były niższe niż w Krakowie na ten kierunek, jednak później i tak sporo najsłabszych osób odpadło, więc dostać się było łatwo, gorzej utrzymac. Myślę, że dość niskie progi w tamtym roku były efektem tego, że byla to pierwsza rekrutacja na PONE, obecnie zyskał on więcej rozgłosu, otrzymaliśmy dofinansowanie na realizacje właśnie tych dodatkowych zajęć praktycznych (studenci będą otrzymywać wynagrodzenie za praktyki), więc myślę że progi mogą wzrosnąć. Jednym słowem - polecam! Nie żałuję że wybralam tę uczelnię
02.07.2018
15.06.2018
Eveeveline
Witam! Czy mógłby ktoś wypowiedzieć się w temacie kosmetologii? Jaki jest poziom? Czy warto wybierać ten kierunek? Jakieś opinie? Pozdrawiam :)
Janusz
finanse i rachunkowośc - w tym roku uruchomiono PONE to jednostka wspólna z UeKiem z Krakowa. Podobno dostaniemy dyplom 2 uczelni tzn. PPWSZ i UE w Krakowie. Poziom jak to na ekonomicznych dużo nauki głównie na sesjach.
14.05.2018
18.04.2018
Nowa
Witam :) , czy mógłby ktoś odpowiedzieć na parę pytań. Czy trudno dostać się na studia fizjoterapełtyczne stacjonarne ? Jaki jest poziom? I czy jest jakiś problem z praktykami? Pozdrawiam😊
kilko
jak z finansami i rachunkowością? Trudno się dostać? Jakieś opinie?
15.04.2018
13.04.2018
baska
bardzo słabo przygotowuje nauczycieli
Oburzona
Obsługa administracyjna reprezentuje iście komunistyczne standardy. Biurestwo pełną gębą! Myślałam, że robienie łaski przeszło do lamusa, ale widać nie. Czy aż tak trudno zdobyć się na profesjonalizm, uprzejmy ton w rozmowie z petentem/studentem? No, chyba, że to nie jest uczelnia publiczna finansowana z PUBLICZNYCH pieniędzy, czyli każdego z nas, tylko prywatny folwark, gdzie króluje chamstwo i arogancja! Widać niektórzy rekompensują sobie kompleksy bycia pracownikiem niższego stopnia, poprzez wyręczanie z zadań (do czego absolutnie nie mają kompetencji) tych wyższego szczebla. W efekcie nie da się tam załatwić absolutnie nic! Jeżeli tak jest na wejściu traktowana osoba z zewnątrz, której nie da się nawet dojść do głosu, to jak tam w tym Hadesie ma cokolwiek załatwić student, skoro z góry jako zaledwie student stoi na przegranej pozycji w zderzeniu z biurwami?! Choć może moim przewinieniem było zakłócenie picia kawy i stąd ta fala złości, bólu d#%y i zniecierpliwienia wylana na mnie przez pewną mega-niekulturalną osobę ewidentnie nierozumiejącą charakteru swojej pracy!
05.02.2018
26.10.2017
Magda
skończyłam pielęgniarstwo (licencjat) w tym roku - na uczelni zero organizacji - koszt dojazdu na praktyki we własnej kwestii ( Zakopane, Rabka, Myślenice) - panie prowadzące zajęcia na szpitalu, które w zawodzie pracowały sto lat temu - średnie poszanowanie studenta Studia magisterskie wybrałam na innej uczelni
Opioła Leszek
Pani Malwino Niedawno prowadziłem wywiady z poszczególnymi studentami którzy zaliczyli obozy letnie w Ośrodku Sportów wodnych AWF. Większość, zdecydowana większość jest bardzo zadowolona z wiedzy praktycznej która jest uniwersalna, niezależnie od kierunku podjętych studiów. Cześć z nich przyjeżdżała prywatnie w kolejnych latach.Baza celowo została dobrana tak aby warunki nie były "cieplarniane', aby w trudniejszych warunkach sprawdzić się i zintegrować. Niestety trafiło się kilka osób (być może, pani jest tą osobą)( z żalem stwierdzam ), które miały problemy integracji z grupą i przystosowawcze. Proszę na podstawie własnych odczuć nie malować nieprawdziwych subiektywnych opinii. W odróżnieniu od Pani nie jestem anonimowy i zapraszam wszystkich niezadowolonych na merytoryczną dyskusje.
27.09.2017
13.08.2017
turystyka - fantastika! :)
A mnie się tam podobało! Turystyka i rekreacja nie jest dla "panisi" z kolorowymi paznokciami i na szpilkach, W tym zawodzie trzeba wszystko przeżyć na sobie by potem wiedzieć o czym rozmawia się z klientem. Po tych studiach wiem na czym polega wspinaczka, na co zwracać uwagę wysyłając klientów na rafting, znam realia panujące na jachcie, wiem jak szukać zasypanego w lawinie itp. Zdobyłem wiele innych przydatnych PRAKTYCZNYCH umiejętności. Znam też postawy oprogramowania (koleżanka chyba chodziła na inne zajęcia niż ja!!!). A co do stroju regionalnego... toż to w końcu Podhalanka, na której dba się o tradycję! ... tak, że polecam :) Ula :)
Malwina
Witam, każdemu, kto będzie się zastanawiał nad kierunkiem Turystyka i Rekreacja na PPWSZ- stanowczo odradzam. To, co tam się dzieje, to jakaś kpina! Przez trzy lata nie nauczyłam się tam nic, a tylko wydałam kupę kasy na wycieczki, które student musi zapłacić, jeśli chce zaliczyć jakiś przedmiot. Straciłam tylko nerwy i zdrowie, bo ludzie, którzy tam idą studiować, chcą się tylko bawić i pić, i nie obchodzi ich to, że nie będą mieć po tym pracy. Najgorsze są tam obozy, ponieważ NIEKTÓRZY wykładowcy nie potrafią zrozumieć, że student wybrał inną specjalność, niż rekreacja ruchowa (są dwie specjalizacje: rekreacja ruchowa i obsługa ruchu turystycznego), ponieważ nie radzi sobie w sporcie, ale oni dalej uporczywie twierdzą, że umiejętność robienie fikołków jest niezbędna w życiu. Obozy są prowadzone w ośrodku sportów wodnych w Tabaszowej, gdzie warunki sanitarne są w opłakanym stanie (dwie ubikacje wraz z dwiema kabinami prysznicowymi na 40 studentów, brudne i zakrwawione poduszki, karaluchy w domkach), nie wspominając już o tym, że studenci obsługi ruchu turystycznego są zmuszani do wskakiwania do wody, w ramach zaliczenia przedmiotu zupełnie im niepotrzebnego- CYRK!!! Pytałam się innych osób, które studiują ten kierunek i są załamane poziomem przekazywanej im tam wiedzy. Obsługa ruchu turystycznego jest tylko z nazwy, ponieważ nie nauczą was tam jak obsługiwać systemy rezerwacyjne, ani podstaw obsługi klienta w takich obiektach! Na egzamin z ekonomii student miał przyjść ubrany w strój regionalny, z co dostawał dodatkowe punkty- nigdzie tak nie ma!! Wszytko co, tam będziecie robić, jest dyktowane pod wykładowców z AWF, którzy żyją sobie świetnie i żerują na studentach! Tak samo jest na magisterce. STUDENCIE, jeśli planujesz tam iść, licz się z tym, że o pracy możesz zapomnieć, a mówienie do profesora w gwarze jest na porządku dziennym. ZDECYDOWANIE odradzam i polecam inne kierunki niż Turystyka i Rekreacja na kokoszkowie!!!!
07.08.2017
23.05.2017
Michał
na architekturze jest egzamin, ale tydzień wcześniej organizują kurs rysunku gdzie przygotowują cie do egzaminu. Kurs jest płatny ale nie pamiętam ile - zadzwoń do szkoły i dopytaj. Jeśli bardzo chcesz to dasz radę można się nauczyć ale lepiej jak byś miał jakieś predyspozycje
Sun
Jak w tej szkole z architekturą. Trzeba umieć rysować ? Bo dopiero teraz pomyślałam o tym kierunku i myślę czy warto i czy się dostane
09.05.2017
13.12.2016
edi
do "krynica", zdecydowałem się na tę uczelnie bo nie chciałem iść do krakowa. Po co wydawać tyle kasy za studia w krk jak ci sami wykładowcy są w nowym targu. w tym roku fizjo można było podjąć ostatni czas do licencjata. Od przyszłego roku juz tylko studia 5 letnie. Trudno dostać się na zaoczne bo kandydatów było dużo,ale prędzej dostaniesz się tu niż w krk. więc nie ma co się zastanawiać
pg.vp
witam !;) czy mógłby się ktoś wypowiedzieć o kierunku 'ratownictwo medyczne' na tej uczelni ? czy dużo studentów podejmuje kierunek na tej uczelni ? czy uczelnia zawyża próg punktowy ? ogólnie poproszę o opinię ... chciałabym podjąć studia w roku 2017, dlatego doradzajcie czy to dobry wybór, z góry dziękuję za odpowiedzi;)
27.09.2016
19.09.2016
krynica
witam, czy znajdzie sie tu ktos kto sie dostal na fizjo niestacjonarne ?..
Asia
Teraz będę na drugim roku i już nie mogę się doczekać praktyk bo laboratorium kosmetologi jest po prostu nieziemskie. Wszystko nowe : foto finder, sauna na podczerwień kilkanaście stanowisk do pracy, szkolenia z firmami kosmetycznymi, sprzęt do mikroabrazji i wiele innych. Do tego podobno otwierają II stopień. Wejdź na FB https://www.facebook.com/kosmetologia.ppwsz/
15.09.2016
11.09.2016
świeżak
czy ktoś może wie jak jest z kierunkiem KOSMETOLOGIA??? proszę o Wasze opinię
gg
Jeśli wybierasz się na kierunek pielęgniarstwo to mam dobrą wiadomość uczelnia dostała wsparcie finansowe z UE i 50 % najlepszych studentów otrzyma dodatkowe niezależne stypendium w kwocie 660 zł m- c, dofinansowanie dojazdów, płatne praktyki, dodatkowe płatne praktyki i inne , dodatkowo można się starać o stypendium Rektora za wyniki w nauce + socjalne
30.08.2016
03.08.2016
ananas73
zgadzam się z wypowiedzią użytkownika , ja też kończyłam w 2012 roku w trybie stacjonarnym, faktycznie poziom takich przedmiotów jak geometria wykreślna był wysoki, kilka osób podchodziło do egzaminu kilka razy (rekord, o jakim słyszałam, to 7 podejść)
ananas73
...ale atmosfera na uczelni bardzo mi się podobała
03.08.2016
03.08.2016
ananas73
na architekturę nie trzeba się wysilać, wystarczy sam fakt zdanej matury i cokolwiek narysować, talentu do rysowania nie trzeba mieć, kryteria przyjęć jest niepotrzebna i śmieszna i tak się wszyscy dostają (więcej miejsc niż kandydatów), wbrew pozorom nie trzeba się wysilać, aby przetrwać i ukończyć studia, chyba że się jest ambitnym (jak ja), to profesorowie będą od takich typów ludzi wymagać niewiadomo jakie cuda, 6 osób z 60 wypadło z własnej woli, 2 osoby I semestr z własnego lenistwa olewali tak kompletnie, że byłam pewna 100 %, że zostaną wyrzuceni, ale uczelnia zamiast nauczyć ich pokory, to bez niczego przepuścili
niepolecam
nie polecam, dużo zamieszania, nic nie wiadomo, nie szanują studenta = bardzo kiepska organizacja
15.06.2016
10.04.2016
pociagdonauki
Witam. Chciałabym studiować pielegniarstwo i bardzo proszę o kilka informacji: -czy pogodzę studia z pracą dorywczą, - czy na wszystkie ćwiczenia trzeba chodzić (dodam, że mam do pakietu dwoje dzieci, w tym jedno roczne ;-) ) - o jakie stypendium można się starać -czy naprawdę jest ciężko Dziękuję za odpowiedzi -
papkova
witam interesuje mnie architektura w trybie dziennym, chciałabym dowiedzieć się jakichś szczegółów, na jakim poziomie jest egzamin wstepny z rysunku, czy konkurencja jest duża, czy cięzko sie dostać (ew. ile osób na jedno miejsce) i czy warto iść na tygodniowy kurs przygotowywawczy?
16.06.2015
25.05.2015
Devie
polecam, jest klimatycznie, dobrze się studiuje, jestem zadowolony
ratownictwo
kto studiuje ratownictwo medyczne???? jak jest? warto? polecacie?
07.05.2015
07.05.2015
Dennis
witek pisze:mf3j ma nawet tytuł :PA tak na serio to wynika to ze w podręcznikach za dużo jest wspf3łczesnej poejzi, ktf3ra po 1, ma zerowe znaczenie dla kultury wspf3łczesnej (gf3wno wszystkich obchodzi) po drugie nie nadaje się do sztywnych interpretacji.
gospodarka przestrzenna
wszystko na temat kierunku Gospodarka przestrzenna mnie interesuje plus ogólne opinie, jak jest w Podhalańskiej? Ktos bierze u nich stypendium i wie, jakie limity, żeby dostać socjalne?
26.01.2015
30.06.2014
Janek2
trochę mało tych informacji, w innych szkołach można się wiecej dowiedzieć .... czy jest tak dobrze, że studenci nie piszą??? czy tym niezadowolonym się nie chce???? polecacie Podhalańską???
Janek
Uczelnia bardzo konkretna, dużo można się nauczyć. Miasto też świetne, mieszkanie można znależc juz od 300 zł / msc bez dodatkowych opłat. W porównaniu do Krakowa życie jest tutaj dużo tańsze. Nowy Targ jest super miastem. Polecam
30.06.2014
02.11.2013
Artur
Chętnie złożyłbym dokumenty na tej uczelni, jakby utworzyli informatykę. Więc w efekcie studiuje na innym PWSZ. Niech rektor uczelni o tym pomyśli, teraz niemal każda PWSZ ma w ofercie informatykę i chętnych do podjęcia tych studiów jest wiele, bo to obecnie jeden z najbardziej perspektywistycznych kierunków.
RQ
Super uczelnia. Na serio warta polecenia a miasto Nowy Targ świetne !
09.08.2013
03.07.2013
absolwentka 2012 roku
rok temu skończyłam architekturę w PPWSZ, powiem tak, że bardzo miło wspominam tam studia i fajna atmosfera, a propo poziomu ciężko powiedzieć jednoznacznie jaki, zależy to od samego studenta, jeśli jest się ambitnym, to profesor wymaga od tego typu studenta coraz więcej, bo prowadzący wie że stać studenta na więcej, a jeżeli jest się typu leser, to jak wiadomo prowadzący nie wywali go ze szkoły, u mnie na roku dużą część stanowili leserzy, a nikt nie był ze szkoły wyrzucony, było kilka osób, które nie ukończyły, bo zrezygnowali z własnej woli, jest parę profesorów z PK, którzy prowadzili przedmioty na wysokim poziomie: z geometrii wykreślnej, konstrukcje i mechanika, budownictwo i materiałoznawstwo.
Kasiaa
Też chce zacząc tam studiaa na inż środow lub fizjoterapii? Może ktoś wie o tych kierunkach cokolwiek? Jak jest z opłatą rekrutacyjną ? płacę dwa razy po 85 zł?
04.06.2013
12.02.2013
Paulina .
Chciałam się dowiedzieć czy uczelnia dysponuje akademikiem ? Myślałam o wyborze tej uczelni ; ) Ale jestem z dość daleka. Dojazdy odpadają, mieszkanie w ostateczności.
architektura
jakie są wasze komentarze na temat architektury w tej szkole?
17.11.2012
19.10.2012
Turysta
Jeśli chodzi o poziom nauczania to moim zdaniem jest on na przyzwoitym poziomie. Nauczyciele są z UJ, AWF, AP. To co mnie denerwuje to kontakt uczelni ze studentami zaocznymi. I kwestie organizacyjne. np, zajęcia wyznaczono w sali 0.20 okazało się że to kibel i trzeba szukać innej sali przez 30min, albo wykładowca męczy się żeby uruchomić prezentację, nikt nie powiadamia że wykładowcy nie będzie i nie ma jak się dowiedzieć bo w niedzielę sekretariat zamknięty i człowiek czeka niepotrzebnie dobrych parę godzin.
irua
nie czepiajcie sie, uczelnia jest spoko, maja dobra oferte, wszystko na stronie jest czytelnie przedstawione, kazdy znajdzie cos dla siebie, no chyab, ze koniecznie chcecie uciekac gdzies daleko, to nie ma sensu przekonywanie, bo Was nic nie zatrzyma, mam znajomych w NT i sa zadowoleni,
10.06.2012
11.05.2012
wda
ocena jest blisko średniej na skali, nie wydaje mi się, żeby to było bardzo źle. Zdobywa się wyższe, to najważniejsze. na jakim poziomie to kwestia gustu chyba, tytuł jednak zobowiazuje
turystyka i rekreacja
kto studiuje na Podhalanskiej kierunek turystyka i rekreacja? bede wdzieczna za opinie o tych studiach. Szczegolnie chcialabym wiedziec, skad sa wykladowcy, jaki jest poziom trudnosći na pierwszym roku, czy uruchamiane sa wszystkie oferowane specjalnosci i gzdie odbywaja sie praktyki zawodowe w czasie studiów?
21.03.2012
21.03.2012
slaba ocena raczej
z czego wynika ta ocena uczelni? co jest z nia nie tak?
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
Politechnika Łódzka
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Uniwersytet Gdański
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni