UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (63)
Lidka
Uczelnia zatrudnia niekompetentne osoby które posuwają się nawet do podnoszenia głosu na osoby dorosłe co w dzisiejszy czasach nie powinno mieć miejsca. Brak pomocy studentowi ze strony uczelni potęguje bezkarność zarówno u pracowników administracji (mowa o chamstwie pani z 4 piętra) jak i niektórych wykładowców. Powszechnie znana jest także informacja ze szkoła zatrudnia osobę zwolniona uprzednio za mobbing w poz. Nie polecam kierunku pielęgniarstwo- są lepsze uczelnie gdzie spokojnie można osiągnąć ten zawód. Tutaj liczą się tylko układy i znajomosci
26.02.2021
23.02.2021
Nie polecam
Mimo pandemii osoby musza jezdzic na ppuz 200 km tylko na sam wf. Nawet dzieci w podstawówce maja ten przedmiot zdalne. Szkoła myśli ze wszyscy mieszają kilometr od uczelni. Pani sekretarka ordynarna, kierunek pielęgniarstwo zmarnował mi 3 lata z życia. Wszystko utrudniają, nie ma tak na żadnej konkurencyjnej uczelni
Misiek
Kierunek pielęgniarstwo Dramat podkreślam Dramat!!!
01.02.2021
28.12.2020
basia
Uczelnia słabo prowadzona, w szczególności kierunek pielęgniarstwo to dramat. Zadufani w sobie wykładowcy mający o wszystko problem, niemiłe Panie z obsługi studenta, generalnie nie polecam.
Puchatek
Kierunek pielęgniarstwo! No cóż.. Jedna wielka porażka :) Student zdany jest tylko na siebie. Chcąc coś załatwić na uczelni spotyka się z wielką falą pretensji ze strony wykładowców i innych pracowników. Pretensje o wszystko i o nic. Niesprawiedliwe ocenianie studentów oraz napotykanie się z sytuacją, że jest się oblewanym tylko dlatego, że jest się mniej lubianym przez wykładowcę. Obecnie kiedy panuje nauczanie zdalne jest jeszcze gorzej niż można było sobie to wyobrazić. Na tej uczelni po prostu wykładowcy wiecznie i o wszystko mają i będę mieć pretensje do studentów.. Każdemu kto się zastanawia nad tą uczelnią, szczerze odradzam! Jeden wielki chaos. Szkoda marnować sobie nerwów na tę uczelnię :)
15.12.2020
02.10.2020
Anonim
Podejście do studenta karygodne, organizacja fatalna. Niektóre Panie z obsługi studenta w ogóle nie powinny tam pracować, ze wszystkim mają problem, są niedoinformowane i zdaję się jakby Ci robiły łaskę, a przecież to ich praca. Nie polecam tej uczelni!
Ewa
Ta uczelnia to dno totalne. Nie opłaca się na niej studiować. Nie szanują studento. Wysyłają na staż podyplomowy, a później wiedząc, że jestem na stażu poza granicami kraju każą dostarczyć osobiscie pracę dyplomową o dwa tygodnie wcześniej niż było uzgadniane.
17.07.2020
01.06.2020
kasia
Bardzo słaba uczelnia. Gorąco nie polecam. Kierunek pielęgniarstwo to dramat.
Nat45
Witam, Chciałabym zapytać czy lepiej wybrać się na studia zaoczne na Uek z rachunkowości i finanów czy na Podhalańską Państową Uczelnie w Nowym Targu ? W tym roku zdaje maturę, chodziłam do technikum ekonomicznego, dobrze uczę się matematyki i przedmiotów zawodowych. Czy studia zaoczne będą dobrą opcją ?
31.05.2020
03.08.2019
TypowaGóralka
Hejka. Jest ktoś kto idzie w tym roku na fizjo ? Ja idę I chętnie poznam :)
Anonimowy
Podejście do studenta jest karygodne. Organizacja leży kompletnie. Wykładowcom się wydaje, że mogą wszystko a ostatecznie jest taki bajzel, że ze wszystkim trzeba się użerać samemu, żeby cokolwiek ogarnąć tak jak powinno być. Załatwienie czegokolwiek trwa niezmiernie długo i napotyka po drodze nawet nie falę, a tsunami problemów i niedogodności. Jeśli macie inną opcję to nawet się nie zastanawiajcie, Podhalanka to dno.
21.06.2019
30.04.2019
Olcia12
Witam. Chciałam sie spytac czy kolo uczelni jest akademik gdzie mozna wynająć pokój ? Prosze o odpowiedz :)
Lola1234
Wie ktoś jaka trzeba mieć średnia do stypendium rektora?
18.04.2019
15.04.2019
kand. na BN
hejka, od kiedy w NT mają kierunek Bezpieczeństwo Narodowe? To jakaś nowość na tegoroczną rekrutację czy są już studenci? Jeśli już były te studia to czy możecie napisać, jak oceniacie ich sesnowność? namnożyło się tych kierunków z bezpieczeństwem przeróżnym i zastanawiam się na ile ten trend się utrzyma i jak będzie za parę lat z pracą po tym kierunku?
Ola12
Witam.Chciałam się spytać czy trudno dostać się na studia Podhalańska Szkoła Zawodowa w Nowym Targu o profilu ,,Rachunkowości i finanse'' i co lepiej wybrać : doradztwo podatkowe czy coś innego ?
12.04.2019
05.02.2019
Nowa
Znajdzie się tutaj ktoś z fizjoterapii?
Asia
Witam czy trudno jest się dostać na finanse i rachunkowość z matematyką podstawową?
24.10.2018
30.08.2018
Wiki
Cześć! studiował badź studiuje ktoś filologie angielska ? interesuje mnie poziom? czy będąc na poziomie B1 mam co ta robic?
Agata
Jest ktoś na zaocznych studiach na kierunku finanse i rachunkowość ? Polecacie ? Bo zastanawiam się czy iść na dzienne czy zaoczne ?
04.07.2018
03.07.2018
Mela
Zamierzam iść na pielęgniarstwo , wie ktoś ile jest miejsc i jakie są progi pkt?
Mela
Zamierzam iść na pielęgniarstwo , wie ktoś ile jest miejsc i jakie są progi pkt?
03.07.2018
02.07.2018
Ali123
Odnośnie pytania o finanse i rachunkowość na PONE - jednostkę wspólną PPWSZ i UEK, jestem właśnie po pierwszym roku na tym kierunku i mogę śmiało zachęcić! Profesorowie to w większości kadra właśnie krakowskiego UEK-u, nauki jest sporo, szczególnie podczas sesji. Wcale nie jest tak że na tej uczelni każdy się utrzyma bez minimalnego poziomu wiedzy, u nas bardzo dużo osób odpadło już po 1 semestrze. Jednak wykładowcy są bardzo przyjaźni widząc starania studentów, jeśli komuś zależy prędzej czy później zda (choć zdarzyli się nam i tacy wykładowcy u których w pierwszym terminie nie zdało nawet 30% studentów, jednak za 3 czy 4 podejściem wszyscy zaliczyli). Dużym plusem jest również większa ilość praktyk (na krakowskim FiRze praktyki trwają 4 tygodnie, na PONE jest to 12 tygodni rozłożone w trakcie licencjatu, po kilka tygodni na każdy semestr). Właśnie odbywam pierwszą praktykę (po 2 semestrze) i jestem zadowolona, zajęcia praktyczne są bardzo zbliżone do przyszłego zawodu który będziemy wykonywać po tym kierunku. Jeśli chodzi o progi punktowe do rekrutacji: na pewno były niższe niż w Krakowie na ten kierunek, jednak później i tak sporo najsłabszych osób odpadło, więc dostać się było łatwo, gorzej utrzymac. Myślę, że dość niskie progi w tamtym roku były efektem tego, że byla to pierwsza rekrutacja na PONE, obecnie zyskał on więcej rozgłosu, otrzymaliśmy dofinansowanie na realizacje właśnie tych dodatkowych zajęć praktycznych (studenci będą otrzymywać wynagrodzenie za praktyki), więc myślę że progi mogą wzrosnąć. Jednym słowem - polecam! Nie żałuję że wybralam tę uczelnię
Eveeveline
Witam! Czy mógłby ktoś wypowiedzieć się w temacie kosmetologii? Jaki jest poziom? Czy warto wybierać ten kierunek? Jakieś opinie? Pozdrawiam :)
15.06.2018
14.05.2018
Janusz
finanse i rachunkowośc - w tym roku uruchomiono PONE to jednostka wspólna z UeKiem z Krakowa. Podobno dostaniemy dyplom 2 uczelni tzn. PPWSZ i UE w Krakowie. Poziom jak to na ekonomicznych dużo nauki głównie na sesjach.
Nowa
Witam :) , czy mógłby ktoś odpowiedzieć na parę pytań. Czy trudno dostać się na studia fizjoterapełtyczne stacjonarne ? Jaki jest poziom? I czy jest jakiś problem z praktykami? Pozdrawiam😊
18.04.2018
15.04.2018
kilko
jak z finansami i rachunkowością? Trudno się dostać? Jakieś opinie?
baska
bardzo słabo przygotowuje nauczycieli
13.04.2018
05.02.2018
Oburzona
Obsługa administracyjna reprezentuje iście komunistyczne standardy. Biurestwo pełną gębą! Myślałam, że robienie łaski przeszło do lamusa, ale widać nie. Czy aż tak trudno zdobyć się na profesjonalizm, uprzejmy ton w rozmowie z petentem/studentem? No, chyba, że to nie jest uczelnia publiczna finansowana z PUBLICZNYCH pieniędzy, czyli każdego z nas, tylko prywatny folwark, gdzie króluje chamstwo i arogancja! Widać niektórzy rekompensują sobie kompleksy bycia pracownikiem niższego stopnia, poprzez wyręczanie z zadań (do czego absolutnie nie mają kompetencji) tych wyższego szczebla. W efekcie nie da się tam załatwić absolutnie nic! Jeżeli tak jest na wejściu traktowana osoba z zewnątrz, której nie da się nawet dojść do głosu, to jak tam w tym Hadesie ma cokolwiek załatwić student, skoro z góry jako zaledwie student stoi na przegranej pozycji w zderzeniu z biurwami?! Choć może moim przewinieniem było zakłócenie picia kawy i stąd ta fala złości, bólu d#%y i zniecierpliwienia wylana na mnie przez pewną mega-niekulturalną osobę ewidentnie nierozumiejącą charakteru swojej pracy!
Magda
skończyłam pielęgniarstwo (licencjat) w tym roku - na uczelni zero organizacji - koszt dojazdu na praktyki we własnej kwestii ( Zakopane, Rabka, Myślenice) - panie prowadzące zajęcia na szpitalu, które w zawodzie pracowały sto lat temu - średnie poszanowanie studenta Studia magisterskie wybrałam na innej uczelni
26.10.2017
27.09.2017
Opioła Leszek
Pani Malwino Niedawno prowadziłem wywiady z poszczególnymi studentami którzy zaliczyli obozy letnie w Ośrodku Sportów wodnych AWF. Większość, zdecydowana większość jest bardzo zadowolona z wiedzy praktycznej która jest uniwersalna, niezależnie od kierunku podjętych studiów. Cześć z nich przyjeżdżała prywatnie w kolejnych latach.Baza celowo została dobrana tak aby warunki nie były "cieplarniane', aby w trudniejszych warunkach sprawdzić się i zintegrować. Niestety trafiło się kilka osób (być może, pani jest tą osobą)( z żalem stwierdzam ), które miały problemy integracji z grupą i przystosowawcze. Proszę na podstawie własnych odczuć nie malować nieprawdziwych subiektywnych opinii. W odróżnieniu od Pani nie jestem anonimowy i zapraszam wszystkich niezadowolonych na merytoryczną dyskusje.
turystyka - fantastika! :)
A mnie się tam podobało! Turystyka i rekreacja nie jest dla "panisi" z kolorowymi paznokciami i na szpilkach, W tym zawodzie trzeba wszystko przeżyć na sobie by potem wiedzieć o czym rozmawia się z klientem. Po tych studiach wiem na czym polega wspinaczka, na co zwracać uwagę wysyłając klientów na rafting, znam realia panujące na jachcie, wiem jak szukać zasypanego w lawinie itp. Zdobyłem wiele innych przydatnych PRAKTYCZNYCH umiejętności. Znam też postawy oprogramowania (koleżanka chyba chodziła na inne zajęcia niż ja!!!). A co do stroju regionalnego... toż to w końcu Podhalanka, na której dba się o tradycję! ... tak, że polecam :) Ula :)
13.08.2017
07.08.2017
Malwina
Witam, każdemu, kto będzie się zastanawiał nad kierunkiem Turystyka i Rekreacja na PPWSZ- stanowczo odradzam. To, co tam się dzieje, to jakaś kpina! Przez trzy lata nie nauczyłam się tam nic, a tylko wydałam kupę kasy na wycieczki, które student musi zapłacić, jeśli chce zaliczyć jakiś przedmiot. Straciłam tylko nerwy i zdrowie, bo ludzie, którzy tam idą studiować, chcą się tylko bawić i pić, i nie obchodzi ich to, że nie będą mieć po tym pracy. Najgorsze są tam obozy, ponieważ NIEKTÓRZY wykładowcy nie potrafią zrozumieć, że student wybrał inną specjalność, niż rekreacja ruchowa (są dwie specjalizacje: rekreacja ruchowa i obsługa ruchu turystycznego), ponieważ nie radzi sobie w sporcie, ale oni dalej uporczywie twierdzą, że umiejętność robienie fikołków jest niezbędna w życiu. Obozy są prowadzone w ośrodku sportów wodnych w Tabaszowej, gdzie warunki sanitarne są w opłakanym stanie (dwie ubikacje wraz z dwiema kabinami prysznicowymi na 40 studentów, brudne i zakrwawione poduszki, karaluchy w domkach), nie wspominając już o tym, że studenci obsługi ruchu turystycznego są zmuszani do wskakiwania do wody, w ramach zaliczenia przedmiotu zupełnie im niepotrzebnego- CYRK!!! Pytałam się innych osób, które studiują ten kierunek i są załamane poziomem przekazywanej im tam wiedzy. Obsługa ruchu turystycznego jest tylko z nazwy, ponieważ nie nauczą was tam jak obsługiwać systemy rezerwacyjne, ani podstaw obsługi klienta w takich obiektach! Na egzamin z ekonomii student miał przyjść ubrany w strój regionalny, z co dostawał dodatkowe punkty- nigdzie tak nie ma!! Wszytko co, tam będziecie robić, jest dyktowane pod wykładowców z AWF, którzy żyją sobie świetnie i żerują na studentach! Tak samo jest na magisterce. STUDENCIE, jeśli planujesz tam iść, licz się z tym, że o pracy możesz zapomnieć, a mówienie do profesora w gwarze jest na porządku dziennym. ZDECYDOWANIE odradzam i polecam inne kierunki niż Turystyka i Rekreacja na kokoszkowie!!!!
Michał
na architekturze jest egzamin, ale tydzień wcześniej organizują kurs rysunku gdzie przygotowują cie do egzaminu. Kurs jest płatny ale nie pamiętam ile - zadzwoń do szkoły i dopytaj. Jeśli bardzo chcesz to dasz radę można się nauczyć ale lepiej jak byś miał jakieś predyspozycje
23.05.2017
09.05.2017
Sun
Jak w tej szkole z architekturą. Trzeba umieć rysować ? Bo dopiero teraz pomyślałam o tym kierunku i myślę czy warto i czy się dostane
edi
do "krynica", zdecydowałem się na tę uczelnie bo nie chciałem iść do krakowa. Po co wydawać tyle kasy za studia w krk jak ci sami wykładowcy są w nowym targu. w tym roku fizjo można było podjąć ostatni czas do licencjata. Od przyszłego roku juz tylko studia 5 letnie. Trudno dostać się na zaoczne bo kandydatów było dużo,ale prędzej dostaniesz się tu niż w krk. więc nie ma co się zastanawiać
13.12.2016
27.09.2016
pg.vp
witam !;) czy mógłby się ktoś wypowiedzieć o kierunku 'ratownictwo medyczne' na tej uczelni ? czy dużo studentów podejmuje kierunek na tej uczelni ? czy uczelnia zawyża próg punktowy ? ogólnie poproszę o opinię ... chciałabym podjąć studia w roku 2017, dlatego doradzajcie czy to dobry wybór, z góry dziękuję za odpowiedzi;)
krynica
witam, czy znajdzie sie tu ktos kto sie dostal na fizjo niestacjonarne ?..
19.09.2016
15.09.2016
Asia
Teraz będę na drugim roku i już nie mogę się doczekać praktyk bo laboratorium kosmetologi jest po prostu nieziemskie. Wszystko nowe : foto finder, sauna na podczerwień kilkanaście stanowisk do pracy, szkolenia z firmami kosmetycznymi, sprzęt do mikroabrazji i wiele innych. Do tego podobno otwierają II stopień. Wejdź na FB https://www.facebook.com/kosmetologia.ppwsz/
świeżak
czy ktoś może wie jak jest z kierunkiem KOSMETOLOGIA??? proszę o Wasze opinię
11.09.2016
30.08.2016
gg
Jeśli wybierasz się na kierunek pielęgniarstwo to mam dobrą wiadomość uczelnia dostała wsparcie finansowe z UE i 50 % najlepszych studentów otrzyma dodatkowe niezależne stypendium w kwocie 660 zł m- c, dofinansowanie dojazdów, płatne praktyki, dodatkowe płatne praktyki i inne , dodatkowo można się starać o stypendium Rektora za wyniki w nauce + socjalne
ananas73
zgadzam się z wypowiedzią użytkownika , ja też kończyłam w 2012 roku w trybie stacjonarnym, faktycznie poziom takich przedmiotów jak geometria wykreślna był wysoki, kilka osób podchodziło do egzaminu kilka razy (rekord, o jakim słyszałam, to 7 podejść)
03.08.2016
03.08.2016
ananas73
...ale atmosfera na uczelni bardzo mi się podobała
ananas73
na architekturę nie trzeba się wysilać, wystarczy sam fakt zdanej matury i cokolwiek narysować, talentu do rysowania nie trzeba mieć, kryteria przyjęć jest niepotrzebna i śmieszna i tak się wszyscy dostają (więcej miejsc niż kandydatów), wbrew pozorom nie trzeba się wysilać, aby przetrwać i ukończyć studia, chyba że się jest ambitnym (jak ja), to profesorowie będą od takich typów ludzi wymagać niewiadomo jakie cuda, 6 osób z 60 wypadło z własnej woli, 2 osoby I semestr z własnego lenistwa olewali tak kompletnie, że byłam pewna 100 %, że zostaną wyrzuceni, ale uczelnia zamiast nauczyć ich pokory, to bez niczego przepuścili
03.08.2016
15.06.2016
niepolecam
nie polecam, dużo zamieszania, nic nie wiadomo, nie szanują studenta = bardzo kiepska organizacja
pociagdonauki
Witam. Chciałabym studiować pielegniarstwo i bardzo proszę o kilka informacji: -czy pogodzę studia z pracą dorywczą, - czy na wszystkie ćwiczenia trzeba chodzić (dodam, że mam do pakietu dwoje dzieci, w tym jedno roczne ;-) ) - o jakie stypendium można się starać -czy naprawdę jest ciężko Dziękuję za odpowiedzi -
10.04.2016
16.06.2015
papkova
witam interesuje mnie architektura w trybie dziennym, chciałabym dowiedzieć się jakichś szczegółów, na jakim poziomie jest egzamin wstepny z rysunku, czy konkurencja jest duża, czy cięzko sie dostać (ew. ile osób na jedno miejsce) i czy warto iść na tygodniowy kurs przygotowywawczy?
Devie
polecam, jest klimatycznie, dobrze się studiuje, jestem zadowolony
25.05.2015
07.05.2015
ratownictwo
kto studiuje ratownictwo medyczne???? jak jest? warto? polecacie?
Dennis
witek pisze:mf3j ma nawet tytuł :PA tak na serio to wynika to ze w podręcznikach za dużo jest wspf3łczesnej poejzi, ktf3ra po 1, ma zerowe znaczenie dla kultury wspf3łczesnej (gf3wno wszystkich obchodzi) po drugie nie nadaje się do sztywnych interpretacji.
07.05.2015
26.01.2015
gospodarka przestrzenna
wszystko na temat kierunku Gospodarka przestrzenna mnie interesuje plus ogólne opinie, jak jest w Podhalańskiej? Ktos bierze u nich stypendium i wie, jakie limity, żeby dostać socjalne?
Janek2
trochę mało tych informacji, w innych szkołach można się wiecej dowiedzieć .... czy jest tak dobrze, że studenci nie piszą??? czy tym niezadowolonym się nie chce???? polecacie Podhalańską???
30.06.2014
30.06.2014
Janek
Uczelnia bardzo konkretna, dużo można się nauczyć. Miasto też świetne, mieszkanie można znależc juz od 300 zł / msc bez dodatkowych opłat. W porównaniu do Krakowa życie jest tutaj dużo tańsze. Nowy Targ jest super miastem. Polecam
Artur
Chętnie złożyłbym dokumenty na tej uczelni, jakby utworzyli informatykę. Więc w efekcie studiuje na innym PWSZ. Niech rektor uczelni o tym pomyśli, teraz niemal każda PWSZ ma w ofercie informatykę i chętnych do podjęcia tych studiów jest wiele, bo to obecnie jeden z najbardziej perspektywistycznych kierunków.
02.11.2013
09.08.2013
RQ
Super uczelnia. Na serio warta polecenia a miasto Nowy Targ świetne !
absolwentka 2012 roku
rok temu skończyłam architekturę w PPWSZ, powiem tak, że bardzo miło wspominam tam studia i fajna atmosfera, a propo poziomu ciężko powiedzieć jednoznacznie jaki, zależy to od samego studenta, jeśli jest się ambitnym, to profesor wymaga od tego typu studenta coraz więcej, bo prowadzący wie że stać studenta na więcej, a jeżeli jest się typu leser, to jak wiadomo prowadzący nie wywali go ze szkoły, u mnie na roku dużą część stanowili leserzy, a nikt nie był ze szkoły wyrzucony, było kilka osób, które nie ukończyły, bo zrezygnowali z własnej woli, jest parę profesorów z PK, którzy prowadzili przedmioty na wysokim poziomie: z geometrii wykreślnej, konstrukcje i mechanika, budownictwo i materiałoznawstwo.
03.07.2013
04.06.2013
Kasiaa
Też chce zacząc tam studiaa na inż środow lub fizjoterapii? Może ktoś wie o tych kierunkach cokolwiek? Jak jest z opłatą rekrutacyjną ? płacę dwa razy po 85 zł?
Paulina .
Chciałam się dowiedzieć czy uczelnia dysponuje akademikiem ? Myślałam o wyborze tej uczelni ; ) Ale jestem z dość daleka. Dojazdy odpadają, mieszkanie w ostateczności.
12.02.2013
17.11.2012
architektura
jakie są wasze komentarze na temat architektury w tej szkole?
Turysta
Jeśli chodzi o poziom nauczania to moim zdaniem jest on na przyzwoitym poziomie. Nauczyciele są z UJ, AWF, AP. To co mnie denerwuje to kontakt uczelni ze studentami zaocznymi. I kwestie organizacyjne. np, zajęcia wyznaczono w sali 0.20 okazało się że to kibel i trzeba szukać innej sali przez 30min, albo wykładowca męczy się żeby uruchomić prezentację, nikt nie powiadamia że wykładowcy nie będzie i nie ma jak się dowiedzieć bo w niedzielę sekretariat zamknięty i człowiek czeka niepotrzebnie dobrych parę godzin.
19.10.2012
10.06.2012
irua
nie czepiajcie sie, uczelnia jest spoko, maja dobra oferte, wszystko na stronie jest czytelnie przedstawione, kazdy znajdzie cos dla siebie, no chyab, ze koniecznie chcecie uciekac gdzies daleko, to nie ma sensu przekonywanie, bo Was nic nie zatrzyma, mam znajomych w NT i sa zadowoleni,
wda
ocena jest blisko średniej na skali, nie wydaje mi się, żeby to było bardzo źle. Zdobywa się wyższe, to najważniejsze. na jakim poziomie to kwestia gustu chyba, tytuł jednak zobowiazuje
11.05.2012
21.03.2012
turystyka i rekreacja
kto studiuje na Podhalanskiej kierunek turystyka i rekreacja? bede wdzieczna za opinie o tych studiach. Szczegolnie chcialabym wiedziec, skad sa wykladowcy, jaki jest poziom trudnosći na pierwszym roku, czy uruchamiane sa wszystkie oferowane specjalnosci i gzdie odbywaja sie praktyki zawodowe w czasie studiów?
slaba ocena raczej
z czego wynika ta ocena uczelni? co jest z nia nie tak?
21.03.2012
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni