Ocena uczelni


Komentarze (278)


  • Niki

    Hej :) jak cos stworzylam grupe dla osób które wybieraja sie na Kosmetologie zaocznie 1 stopnia. Nazwa grupy: SWSM Kosmetologia 1 zaocznie 2019/2020 😊
    7/17/19
  • Martaa

    SWSM Kosmetologia I stacjonarnie 2019/2020
    7/17/19
  • Emiliaa

    Hej, jak nazywa się ta zamknięta grupa na fb kosmetologia st.?
    7/16/19
  • Monia

    Czołem. Chcę studiować dietetykę, podobno w SWSM jest najlepiej. Czy możecie coś napisać, jak tam jest?
    7/16/19
  • Martaa

    Hey, jak coś to stworzyłam zamkniętą grupę na fb dla tych którzy wybierają sie na kosmetologię stacjonarnie 1 stopnia w tym roku
    7/13/19
  • P

    Cześć! Ja również chcę się wybrać na kosmetologię w trybie dziennym, gdyby ktoś chciał można śmiało pisać: ig paulina.wrobel
    6/30/19
  • Ania

    Hej, czy ktoś mógłby powiedzieć coś o kosmetologii, szczególnie magisterskiej? Widziałam że w tej szkole jest dużo fajnego nowoczesnego sprzętu ale nie zawsze to co na zdjęciach okazuje się być rzeczywistością, dlatego interesuje mnie czy wszystkie wymienione urządzenia ze strony uczelni są dostępne dla studentek? Jakie zabiegi były do tej pory wykonywane na pracowni kosmetycznej i czy warto po prostu iść. Czy zajęcia są w tym budynku na al. Mickiewicza 29 i czy są jakieś problemy z zaliczeniami, niesprawiedliwym ocenianiem?
    6/26/19
  • Pikaczu

    Ja byłam w zeszłym roku na takich zajęciach wyrównawczych z biologii i to mi wystarczyło żeby ogarnąć. Też się stresowałam, że nie dam rady z tymi przedmiotami ścisłymi ale nie jest aż tak źle.
    6/26/19
  • Emilia

    Wybieram się na kosmetologię dziennie od października, moj ig: emilovyo ☺️
    6/26/19
  • Niki

    Zajęcia nadal się odbywają, we wrześniu beda zajęcia z biologii dla tych którzy jej nie zdawali na maturze :)
    6/23/19
  • bajo2

    Cześć. Czy to, że nie zdawałam biologii i chemii na maturze, dyskwalifikuje mnie przy rekrutacji na dietetykę? Czytałam, że kiedyś były zajęcia wyrównawcze z biologii i tak można było to obejść - to nadal jest?
    6/22/19
  • Malinka

    Bardzo fajni wykładowcy, spoko pracownie i dobry dojazd bo to samo centrum Katowic - to jest moim zdaniem istotne i dlatego polecam SWSM. Problemy z załatwieniem czegoś w dziekanacie czy z planem zajęć to inna historia i odwieczny problem wielu studentów ale z tego co wiem to też norma na innych uczelniach i SWSM nie jest wyjątkiem.
    6/17/19
  • Mikulsh

    Studiuję kosmetologię dziennie na SWSM. Organizacja na tej uczelni jest po prostu koszmarna. Niewielki wybór kosmetyków, brak odpowiedniej ilości kosmetyków i ich wątpliwa jakość to jeden problem. Kolejny - zbyt mała ilość sprzętu na grupę 30 osobową. O dziekanacie można by było napisać bardzo wiele i nie są to pozytywne rzeczy. Niezorientowanie i podłość niektórych pań tam pracujących przechodzi ludzkie pojęcie. Brak możliwości otrzymania rzetelnej informacji to standard. Panie niechętnie przyjmują wnioski pisemne, każą wszystko wysyłać na maila. Zmiana ocen w systemie z pozytywnej na negatywną bez poinformowania dlaczego, wpisywanie niezaliczenia przedmiotu bez zorientowania się u prowadzącego zajęcia czy praca została oddana (w przypadku moim i koleżanek, była). Istny cyrk. Niestety, nie polecam, a szkoda bo większość wykładowców jest bardzo fajnych.
    6/14/19
  • Martaa

    Hey, wybieram się na kosmetologię stacjonarnie od października, jak ktoś też to mój ig marta.stolarzewicz 😊😊
    6/5/19
  • Laura

    Wybieram się na kosmetlogie zaocznie, jeżeli ktoś też to mój insta: Laura_Smyrkoska można pisać :D
    6/5/19
  • Nika

    Hejka, ktoś w tym roku wybiera sie na kosmetologie pierwszego stopnia zaocznie ? Moj insta: raaspbeerry 😊
    5/28/19
  • Natix

    Hej :) wybiera się ktoś na dietetykę pierwszego stopnia od października 2019? A może jest tu ktoś z wcześniejszych roczników i da znać, czy dietetyka jest kierunkiem otwieranym regularnie, czy przygotować się na to, że mogą go nie otworzyć (z powodu małej liczby chętnych)?
    5/26/19
  • Niki

    Hejka, wybiera się ktoś od października na Kosmetologie niestacjonarnie ? 😊
    5/22/19
  • Daria

    Mam zamiar w październiku isc na kosmetologię w SWSM stacjonarnie. Moze jest tu ktoś kto tez sie wybiera ? Moj mail: darus215@gmail.com
    4/27/19
  • Paula

    Ktoś wie czy wkoncu otwierają na ten semestr letni dietetyke I stopnia?
    3/26/19
  • KARO

    Szkoła...jak dla mnie najlepszy wybór jakiego mogłam dokonać! Studiuje dietetykę I stopnia. Wykładowcy są 'ludzcy', rozumieją studentów i z każdym da się dogadać. Moi zdaniem ciekawe zajęcia, ciekawie prowadzone a dodatkowo moim zdaniem wykładowcy o ogromnej wiedzy, którą umieją przekazać. Powiem szczerze, że widać za co się płaci. Szkoła jest ładna, schludna. Sale do zajęć bardzo dobrze wyposażone i po prostu ładne. Na stołówce przepyszne rzeczy i w dobrej cenie syte obiady. Słyszałam wiele niepochlebnych opinii na temat pracy dziekanatu, jednak ja osobiście jak do tej pory nie miałam żadnego problemu. Bardzo fajny aspektem tej szkoły jest ogromna możliwość rozwoju. Wysokiej jakości prowadzone szkolenia, warsztaty. Dużo kół dodatkowy, np fotografia czy specjalnie dedykowane dla poszczególnych kierunków. Szkoła dba moim zdaniem o uczniów i włąśnie o możliwość rozwoju. Ja z całego serca polecam wybór tej szkoły!
    3/24/19
  • AGA

    Czy ktoś przepisany z ŚUMu może porównać kosmetologię?
    2/5/19
  • Tala

    Hej czy ktoś wybiera się na kosmetologie 1 stopnia od lutego?
    1/22/19
  • agga

    Czy wybiera się ktoś na dietetykę, semestr letni 2018/19/
    1/8/19
  • Weronika

    Witam ktos sie wybiera na kosmetologie w tym roku?
    1/7/19
  • Nor

    SWSM Katowice dietetyka stacjonarnie ? Jakaś grupa / forum / materiały ?:D
    10/21/18
  • Rena210

    Witam , czy ktoś może idzie na podyplomówkę kierunek podologie.
    10/7/18
  • Kinga

    Klaudia, proszę: hajzysia@gmail.com
    9/27/18
  • Ania

    Hej ;) Jakaś grupa na kosmetologię niestacjonarną od października ;)?
    9/26/18
  • Klaudia

    Kinga, podaj maila to napisze do ciebie:)
    9/18/18
  • karoweinhofen

    Kosmetologia niestacjonarna od października, IG: karoweinhofen Chętnie kogoś poznam, bo idę tam zupełnie sama :D
    9/18/18
  • Kinga

    Klaudia, ja wybieram się na dietetykę II stopnia, zaocznie. Mam nadzieję, że to dobry wybór. Wahałam się między SUMem, bo to zawsze państwowa, ale ostatecznie zdecydowałam się na SWSM. Jutro jadę dopełnić formalności
    9/14/18
  • Iwoncia

    mozecie rowniez pisac na emial : tercjak0@op.pl
    9/7/18
  • Iwoncia

    Hej ,dziewczyny wybieram się na kosmetologie od października. Czy któraś z Was jest z okolicy Rybnika,Żor :) Z chęcią poznam :) Instagram: tercjakiwona
    9/7/18
  • Cichakejti

    Podyplomowe z kosmetologii w medycynie estetycznej 2018/2019 https://www.facebook.com/groups/682886262086521/ Zapraszam ;)
    9/6/18
  • Andzia

    Hejka :) mam pytanko, jakie przedmioty rozszerzone musze zdawać na maturze, by dostać się na kosmetologię ?
    9/5/18
  • Weronika

    hej hej :) jak ktoś wybiera się na kosmetologię niestacjonarną pierwszy rok i chciałby pogadać to można pisać na insta verczi.x :)
    8/31/18
  • mikitiki3

    hejka :) ide na kosmetologie stacjonarnie od pazdziernika . Jesli jest jakas grupa chetnie dolacze lub popisze z kims na pv. Moj instagram mikitiki3 .
    8/25/18
  • Emilia

    Gastronomia niestacjonarnie :) Zapraszam do grupy na fb :) https://m.facebook.com/groups/255748615041012?ref=m_notif¬if_t=group_comment
    8/24/18
  • Natalia

    Wybiera się ktoś może na gastronomię zaocznie? :)
    8/22/18
  • Magda

    Ja idę na dietetykę niestacjonarnie ;)
    8/22/18
  • Malami

    Ja ide na dzienną kosmetologie ;)
    8/18/18
  • Patrycja

    Witam, i ja od października wybieram się na kosmetologię! :) Wybrałam tryb dzienny, ale teraz sama nie wiem czy to był dobry pomysł. Jest ktoś kto idzie na dzienne?
    8/9/18
  • ca

    Monika możesz się ze mną skontaktować na maila, bo mam kila pytań beatrix.beatrix@onet.pl. chciałam porozmawiać.
    8/6/18
  • Monika

    Jeżeli teoretycznie nie spełniasz wymogów które oni ci podają a się zapiszesz to i tak musisz zapłacić ta opłatę mimo tej wspaniałej promocji.
    8/6/18
  • ca

    Monika a możesz napisać dlaczego nie możesz studiować na danym kierunku?Jaki zwrot wpisowego? przecież nie ma wpisowego do końca sierpnia
    8/4/18
  • Monika

    Jeszcze nie zaczęłam studiować a już próbują naciągnąć mnie na pieniadze. Przed podpisaniem umowy powiedzieli co innego a po podpisaniu co innego. Teraz wychodzi na to ze nie mogę studiować na danym kierunku i zadają zwrotu wpisowego. Ktoś miał podobna sytuacje?
    8/4/18
  • Grupa na Fb

    grupa na FB Dietetyka SWSM 2018 (niestacjonarne I stopnia)
    7/29/18
  • XYZ

    ja też idę na dietetykę niestacjonarnie ;)
    7/29/18
  • Paulina

    Ktoś dietetyka stacjonarnie, 1 rok?
    7/27/18
  • Sebi

    Jutro jadę złożyć papiery na dietetyke 1 stopnia niestacjonarne. Fajnie widzieć, że są już jakieś osoby na kierunku. Pozdrowionka dziewczyny. 👌
    7/23/18
  • Pytanie do studentów dietetyki

    Czy ktoś może podać jaki zakres materiału, tematy, co trzeba opanować na chemii żywienia. Jakakolwiek podpowiedz. Może z jakiego podręcznika korzystaliście .
    7/21/18
  • Karola

    Kto na dietetyke I stopnia niestacjonarnie? 😃 Karolinamisz@tlen.pl
    7/21/18
  • Nick

    Hej hej;) może jakaś grupa kosmetologia stacjonarna od października ?
    7/19/18
  • wieczorynka

    Czy ktoś wybiera się na zaoczną dietetykę I stopnia z Żor lub okolic?
    7/16/18
  • cichakejiti

    Czy ktoś wybiera się na podyplomówkę z kosmetologii w medycynie estetycznej?
    7/9/18
  • Sara

    Malami tu przyjmują Cię z marszu. To szkoła prywatna - każdy kto płaci się dostaje
    7/7/18
  • Klaudia

    Ktoś idzie na dietetykę drugi stopień zaocznie? :)
    7/6/18
  • Malami

    Hejka ! Kiedy bedzie wiadomo czy sie dostałam na studia ? :) ~kosmetologia
    7/6/18
  • michelle_

    Grupa założona ;) Dietetyka SWSM 2018 (niestacjonarne I stopnia). Zapraszam osoby startujące z nami od października :D
    7/4/18
  • anami

    Hej ja tez nam duzy dylemat chce studjowac kosmetologie chyba padnie na SWSM. Co o tym sadzicie?
    7/3/18
  • _michelle

    Żeby założyć grupę, musze dodać jedną osobę ze znajomych, więc może mi któraś z Was wysłać zaproszenie na FB - Michaela Dreja ;) ja pojadę z papierami dopiero jak obronię się na obecnej uczelni 07.07 :D
    6/29/18
  • sara2442

    michelle_ super! ja dzisiaj złożyłam papiery :D
    6/29/18
  • Ig: locia2299

    Hejka hej wybieram się od października dziennie na kosmetologię i chętnie dołączę do jakiejś grupki 😊 jeżeli macie jakiejś info o tym to możecie śmiało pisac na insta🤔
    6/26/18
  • michelle_

    W takim razie jesteśmy już 3 :D Dobrze wiedzieć :) Myślę, że warto też założyć jakąś grupę na FB :D Może ktoś się tu jeszcze ujawni w międzyczasie ;)
    6/25/18
  • Milka

    Hej złożyłam papiery na zaoczną kosmetologię. Z tego co wiem muszę zaliczyć jeszcze zajęcia wyrównawcze z chemii. Wiecie może czy po takich zajęciach są już jakieś testy/zaliczenia, czy to głównie kwestia samej obecności na nich i doszkolenia?
    6/20/18
  • Pestka

    Cześć dziewczyny, ja też wybieram się na dietetykę zaoczną na SWSM od października :).
    6/19/18
  • michelle_

    Sara2442 ja już też się zapisałam :) Jednak stanęło na ŚWSM :)
    6/17/18
  • Sara2442

    Hej Michelle_ ja właśnie zastanawiam się nad dietetyką zaoczną dostałam już skierowanie na badania itp i chyba się przejdę
    6/15/18
  • michelle_

    Hej ;) czy ktoś wybiera się na dietetykę zaocznie od października na SWSM ? Teoretycznie zastanawiam się jeszcze nad ŚUM,.. ale słyszałam różne opinie :/ Może ktoś ma jakieś porównanie?
    6/14/18
  • Sara

    Paulina ja tez na dzienne ;)) napisz na fb: Sara Sycz
    6/4/18
  • Paulina

    Sara, ja zaczynam dzienne na kosmetologii od października :) Może jakaś grupa na Fb? :D
    6/2/18
  • Niki

    Hej. Jest tutaj może ktoś kto mógłby więcej powiedzieć o turystyce? Czy często są jakiej wyjazdy i dużo zajęć z wf-u?
    6/2/18
  • Ola

    Ok grupa stworzona jak cos.Prosze wpisać w wyszukiwarce na fb: kosmetologia zaocznie 2018.Slaska Wyższa Szkoła Medyczna w Katowicach.Zapraszam tych co wybierają się na zaoczne w tym roku 😊
    5/31/18
  • Ola

    https://www.facebook.com/Kosmetologia-AG-222863691640751/ to moja strona na fb proszę napisać do mnie wiadomość ponieważ żeby utworzyc grupę potrzebuje miec chociaż jedną osobę z ze studiów.pozdrawiam 😊
    5/31/18
  • ann_k

    Hej dobry pomysł z tą grupą będziemy mogły się lepiej poznać :) Ola dasz rady ją utworzyć i podać nam namiary na nią ? :)
    5/31/18
  • Ola

    Ja już dawno nie mam gg ;p w sumie myślałam dzisiaj żeby może jakaś grupę na Facebooku założyć ;p
    5/30/18
  • Beata

    Dziewczyny, które wybierają się na kosmetologię zaoczną od października, odezwijcie się na GG nr 63381112;)
    5/30/18
  • Sara

    A ktos na dzienne od tego roku? Fajnie by bylo kogos poznac wczesniej :D
    5/28/18
  • Olaaa

    Ja takze od pazdziernika kosmetologia zaocznie😊
    5/28/18
  • Justyna

    Hej ann_k Ja również planuje od września :)
    5/28/18
  • Patrycja

    ann_k ja planuje :)
    5/28/18
  • ann_k

    Hej wybiera się ktoś na kosmetologie zaocznie ?
    5/26/18
  • paulina828

    Czy rekrutacja na I stopień studiów już się zakończyła? Interesuje mnie kosmetologia. Patrzyłam na stronę swsm ale chcę się upewnić.
    5/14/18
  • różnice?

    Interesuję się zdrowym trybem życia, jogą, ajurwedą i rozważam studia w tym kierunku. Pytanko do studentów: czym się różni kierunek Gastronomia od Dietetyki? Według Was na co lepiej iść? Bardzo liczę na Wasze wskazówki, Iza
    5/11/18
  • Asia

    Nie ma żadnych progów, wystarczy mieć zdane. Jeśli nie zdajesz biologii na maturze to będziesz musiała chodzić na zajęcia wyrównawcze przed rozpoczęciem roku akademickiego. To jest uczelnia prywatna więc tylko kasa się liczy, nie zdanie matury na ile.
    4/29/18
  • Locia2299

    Hejka, w tym roku planuje kosmetologię 1 stopnia, ale nigdzie nie pisze jak jest z maturą(progi punktowe, jakie rozszerzenia itp.) mam plan żeby pojechać tam i po prostu się podpytać, ale jeżeli macie jakieś info o tym to możecie napisać tu albo insta: locia2299
    4/29/18
  • Karola

    Hej! Planuje wybrać się na tą uczelnie na kierunek dietetyka. Co sądzicie o tym kierunku tutaj? Lepsze studia stacjonarne czy zaoczne? :) proszę o odpowiedź karolinamisz@tlen.pl
    4/8/18
  • Sara

    Heeej, planuje ktos isc na dni otwarte teraz w czwartek? Tj 12.04 - jak tak to piszcie do mnie na instagramie: heeroine to sie zgadamy razem :D
    4/6/18
  • .

    Brak szacunku dla studenta
    4/3/18
  • Paula

    Hej, Wybiera się ktoś na kosmetologię stacjonarnie od października? Jak coś to piszcie: lena_123@poczta.onet.pl
    4/2/18
  • Magdalena

    Jakby ktoś wybierał się na kosmetologię niestacjonarna II stopnia to piszcie ;)
    3/30/18
  • Magdalena

    Dzięki wielkie za odpowiedz ;*
    3/30/18
  • Asia

    Poziom nauczania wysoki, co 2 tygodnie są zjazdy, jestem zadowolona dobrze wyposażone sale. Z opłatami jest różnie zależy jakie raty wybierzesz 10 rat to masz 5 miesięcy promocji, 12 rat 6 miesięcy promocji, 2 raty 1 rata promocji, tak są opłaty za poprawki znaczy za warunek dopiero jest opłata.
    3/30/18
  • Magdalena

    I najważniejsze... opłaty. Na stronie jest jakaś promocja, ile miesięcy ona obejmuje? Poprawki płatne? Jakieś dodatkowe koszty?
    3/30/18
  • Magdalena

    Dzięki ;)i są co tydzień ? Czy co 2 tyg? A jak z poziomem nauczania? Jesteś zadowolona? ;)
    3/30/18
  • Asia

    W piątki np od 16 lub 18 do 21 lub 20,a w sobotę i w niedzielę różnie od rana do 21 lub 18/19 albo od popołudnia do 21
    3/30/18
  • Magdalena

    Hej;) mógłby ktoś podać jak wyglada plan zajęć na kosmetologii II stopnia? Jak to się prezentuje godzinowo? Bo widzę ze zjazdy są także w piątki ;)
    3/29/18
  • Angelika

    Czy ciężko jest na kosmetologii ? A zwłaszcza interesuje mnie czy ciężko zaliczyć tam chemię ? :)
    3/13/18
  • Asia

    A rekrutacja na semestr zimowy zaczyna się od czerwca :)
    3/1/18
  • Asia

    Pewnie rekrutacja na dzienną będzie na semestr zimowy. Pewnie miejsc już nie ma, żeby się na dzienną w semestrze letnim zapisać
    3/1/18
  • Patrycja

    Cześć ! Mam pytanie czy można studiować na SWSM stacjonarnie dietetykę ? I kiedy zaczyna się rekrutacja na rok 2018/2019 , bo na stronie teraz jest tylko rekrutacja na niestacjonarna dietetykę :/
    2/28/18
  • J123

    Hej ;) ja wybieram się na kosmetologię od semestru letniego - zaocznie, ale wciąż czekam na decyzję :(
    2/28/18
  • Patrycja

    Kosmetologia I stopnia, semestr zimowy, ktos będzie zaczynał?
    2/19/18
  • student

    Ja się wybieram na zaoczna dietetykę od semestru letniego, ale wciąż czekam na informacje zwrotna czy się teraz otworzy
    2/19/18
  • Roksi

    Ktoś wybiera się na gastronomię semestr letni? Teraz wydaje mi się strasznie nierealne, że ta grupa się utworzy, może jednak jest nas więcej?
    2/15/18
  • Sara

    Ola ja sie wybieram na kosmetologie ale jeszcze nie wiem czy zaocznie czy dziennie ;) jakby co to piszcie na instagramie: heeroine
    2/15/18
  • Allik

    Ja sie wybieram na dietetyke zaocznie, mam nadzieje ze grupa sie utworzy
    1/31/18
  • Olaa

    hej, wybiera się ktoś na semestr letni na dietetyke? studia 1 stopnia zaocznie ? :)
    1/23/18
  • Husky93

    Hej Ola, ja się wybieram na semestr letni na kosmetologie;)
    1/13/18
  • grish

    Hej. Mam zamiar iść na kierunek Gastronomia. W jakich godzinach odbywają się zajęcia w pt,sob,niedz.
    1/10/18
  • Ola

    Hej , czy ktoś z Was wybiera się w tym roku na studia I stopnia zaocznie na kosmetologie?
    1/7/18
  • annana

    Hey wybieram się na studia dietetyka i ziołolecznictwo studia magisterskie i chciałabym dowiedzieć się jaki mają odczucia studenci 2 stopnia ?
    11/22/17
  • Kaja

    Hej! Zastanawiam się nad gastronomią na SWSM i potrzebuję poznać opinie na temat tego kierunku. Pomożecie?
    11/12/17
  • Niki

    Dziewczyny ide za rok za dietetyke na swsm i jakie przedmioty mialyscie brane pod uwage przy rekrutacji ? Trudno sie dostac ? kika14711@wp.pl
    11/2/17
  • magisterka_dietetyka

    Witam, wiadomo że ze studiów trudno jest wszystkiego się dowiedzieć, należy samodzielnie pogłębiać wiedzę. Nie znam innych Uczelni, lecz na SWSM-ie jestem juz 4 rok i moja opinia jest następująca: za kwotę studiów magisterskich (około 3 tys. zł/sem.) nie opłaca się studiować (chyba że dla przysłowiowego papierka). Płacą tyle pieniędzy, Uczelnia mieszcząca się na ul. Mickiewicza 29 w Katowicach, zamiast wynająć/zapewnić naukę w miejscu Uczelni, wynajmuje sale w Śląskich Zakładach Technicznych (student w ciągu dnia wykonuje nawet 3 razy przejście z jednego do drugiego miejsca nauczania), które nie są wyposażone nawet w rzutnik!!! Rzutnik na studiach magisterskich w SZT jest wyrywany z rąk do rąk wykładowców (w salach go nie ma, należy "bić się o niego" na portierni). Jeśli zdobędzie się rzutnik, to sale nie spełniają warunków to wyświetlania slajdów! Tablica powoduje, że obraz jest nieczytelny, czcionka jest mała a jakość zajęć nikła i w dodatku płacąc- podkreślam 3 tys/sem, zajęcia trwają krócej niż powinny- z powodu problemu z załatwieniem rzutnika i jeśli dojdzie do tego etapu- problemem z załączeniem slajdów/ ustawienia prawidłowego obrazu. Jako student 4-roku SWSM, pytam się Kanclerza za co ja płacę? Za skrócone /opłacone zajęcia? Czy za złe/niekorzystne warunki studenckie? Nie rozumiem jak można być tak skąpym i jak bardzo można nie zauważyć problemu, jakim jest zły komfort nauczania..... Warto też nadmienić, że w SZT najczęściej w ubikacjach nie ma papieru toaletowego, mydła!!!! Może pracownicy SWSM mieszczącego się na ul. Mickiewicza 29, sprawdzili stan SZT zanim wyślą tam swoich studentów?!
    10/28/17
  • domcia1083

    hej ! Zastanawiam się nad wyborem studiów na SWSM na kierunku - kosmetologia :) Czy jest tu jakaś osoba, która może mi dokładnie opisać studia na tej uczelni ( jak to wszystko wygląda, jakie są przedmioty , wykładowcy, itp. ) i czy warto w ogóle je podjąć ? :) z góry dziękuję :D - domcia1083@onet.eu
    10/27/17
  • Asia

    Lepiej skończyć Uczelnie Medyczną niż Handlową na kierunku kosmetologia, lepiej to wygląda na papierze, pracodawcy lepiej na to patrzą później. Na GWSH są jakieś beznadziejne specjalizacje takie jak Mikropigmentacja z elementami wizażu,Odnowa biologiczna i wellnness, Psychologia w kosmetologii, a SWSM ma o wiele lepsze specjalizacje (bloki) np. medycyna estetyczna itp.
    10/12/17
  • Justyna

    Dziewczyny która uczelnie polecacie bardziej GWSH czy SWSM (kosmetologia) ?
    10/10/17
  • Przemek

    Hej, będzie ktoś studiował gastronomię zaocznie? Jest już jakaś grupa?
    9/28/17
  • Mika

    Ja tez ale mgr :)
    9/26/17
  • Asia

    Mika na kosmetologie zaoczna ☺ a Ty?
    9/26/17
  • Mika

    wyczytałam , że jeżeli ktos nie posiada takiego certyfikatu to będzie pisał test z jez angielskiego.. prawda to jest ? niech sie absolwenci wypowiedza w tym temacie :D Asia na co idziesz ?
    9/26/17
  • Asia

    Ja też nie wiem o co chodzi z tym certyfikatem.. Nic mi nie mówili,żebym coś takiego miała przynieść :P może chodzi o to, że niektórzy nie mieli na maturze angielskiego
    9/26/17
  • Mika

    O co chodzi z tym certyfikatem z jez ang? Co jezeli go nie mam Napiszcie jak bylo w waszym przypadku
    9/26/17
  • Asia

    Yaba nie ma jeszcze jako tako planu, są tylko podane daty zjazdów. 2017-10-06 2017-10-07 2017-10-08 2017-10-20 2017-10-21 2017-10-22 2017-11-03 2017-11-04 2017-11-05 2017-11-17 2017-11-18 2017-11-19 2017-12-01 2017-12-02 2017-12-03 2017-12-15 2017-12-16 2017-12-17 2018-01-12 2018-01-13 2018-01-14 2018-01-26 2018-01-27 2018-01-28 2018-02-09 2018-02-10 2018-02-11
    9/26/17
  • Katarzyna_wuu

    Ja dietetyka zaoczna I stopnia :) wieczorekkatarzyna@onet.eu
    9/26/17
  • Agataa

    Cześć, ktoś rozpoczyna na dietetyce I stopnia zaocznie> Jak coś to Wronaagata@onet.pl macie już plan?
    9/26/17
  • Care

    Czy wszyscy posiadaja certyfikat z jez ang B2?
    9/26/17
  • Violeta

    Vanessa pisz Email ; wpwioletta67@gmail.com
    9/25/17
  • yaba

    hej, dziewczyny możecie wrzucić plan zajęć z pierwszego roku zaocznej kosmetologii? Byłabym wdzięczna, bo nie wiem czy ogarnę czasowo :)
    9/25/17
  • Vanessa

    Hej! Wybiera się ktoś na kosmetologię II stopnia w systemie zaocznym ? :)
    9/24/17
  • Lala

    Napisałam :)
    9/23/17
  • klaudixm

    LaLa.. Też idę na zaoczne. Możesz śmiało pisać na maila: dzordi10@gmail.com Byłabym mega wdzięczna :D
    9/22/17
  • Asia

    LaLa to pisz na poniższy maila :)
    9/22/17
  • LaLa

    Hej! Ja tez wybieram sie na kosmetologie zaocznie ;D
    9/22/17
  • Asia

    Klaudixm jak coś to pisz : asia_buziaszek@wp.pl
    9/21/17
  • Martynax

    Hej dziewczyny, wybieram się na kosmetologię zaoczna, maartyna23@o2.pl mój email. Piszcie śmiało 😉
    9/20/17
  • Asia

    Hej! Ja się wybieram na magisterke zaoczną z dietetyki na SWSM😀 Jak to wygląda w weekendy, zajęcia są od rana do samego wieczora? Asia
    9/19/17
  • klaudixm

    O to super dziewczyny. A jaka grupa? Fajnie by było się poznać!! :D
    9/19/17
  • Monica

    Hej :) wybieram się na kosmetologie zaoczna. Jakieś opinie?
    9/19/17
  • Ola

    Hej wybiera się ktoś na dietetyke dzienną? Czy lepiej wybrać zaoczną? :)
    9/18/17
  • Asia

    Hej :)Ja się wybieram na kosmetologię zaoczna :)
    9/14/17
  • klaudixm

    Hej! Wybiera się ktoś od października na kosmetologie zaoczną?
    9/7/17
  • Martyna

    Hej:) ktoś wybiera się na kosmetologię - dziennie ? Jakieś opinie , wrażenia?
    9/7/17
  • Paula

    Cześć , czy ktoś z Was wybiera sie na zaoczne studia o kierunku dietetyka ? Jeśli tak to piszcie paulina.koziol@opoczta.pl w gronie raźniej niż samemu :)
    9/6/17
  • Marta

    Słyszałam o SWSM same dobre opinie od koleżanek. Czy są tu jakieś osoby, które zapisały się też w tym roku na gastronomię?
    8/1/17
  • Wera

    Cześć, studiuję zaocznie dietetykę w SWSM. Zjazdy są co 2 tygodnie w piątki od 16:00 a potem soboty i niedziele od rana. Jestem bardzo zadowolona z wyboru kierunku i uczelni. Praca dietetyka to moje powołanie :))
    7/13/17
  • NOVA CENTRUM EDUKCYJNE

    Zapraszamy do Nova Centrum Edukacyjne w Katowicach!! Czesne 0zł na kierunkach MEDYCZNYCH HIGIENISTKA STOMATOLOGICZNA ASYSTENTKA STOMATOLOGICZNA TECHNIK MASAŻYSTA OPIEKUN MEDYCZNY
    5/25/17
  • Olga

    Cześć. Jaki jest poziom nauczenia na kietunku dietetyka?
    5/13/17
  • Weronika

    Cześć :) Wybieram się na dietetyke na ŚWSM zaoczną i chciałam zapytać jak to jest z tymi zajęciami? Zjazdy co tydzień, co dwa, pt sb ndz, czy sam weekend? Dajcie znać dietetycy :)
    5/12/17
  • Monika

    Hej, znajdę kogoś kto był lub jest na studiach podyplomowych z podologii ? Będę wdzięczna za wszelkie informacje w kwestii tego kierunku. Proszę o kontakt :) mk.93@wp.pl
    5/8/17
  • Magda W

    Polecam Kosmetologię w SWSM - super wykładowcy, dobrze wyposażone sale i fajni ludzie. Mnie się tu dobrze uczy :) Koleżanka studiuje to samo na ŚUM i mam porównanie.
    4/24/17
  • Maciek

    Polecam dzienną gastronomię!! Nie byłem pewien czy dobrze robię wybierając ten kierunek ale okazał się super ciekawy i mam super grupę :)
    2/8/17
  • Witam

    To fakt, że plan na Kosmetologii jest późno podawany ale nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Moje znajome poszły na AWF i GWSH i też na to narzekają. Chyba większość uczelni tak ma. Ja właśnie zaczęłam tu studia wiec jest za wcześnie żebym oceniała uczelnie ale na ten moment jest pozytywnie :)
    10/19/16
  • O.l.a.

    Należę do osób, które nie będą wypowiadały się pochlebnie na temat tej uczelni. Skończyć muszę skoro zaczęłam, ale nie wybrałabym się tam kolejny raz. System nauczania jest słaby, plany wstawiane są bardzo późno, kontakt z promotorem jest niemożliwy, pomimo wielokrotnych próśb o interwencję dziekanatu. Uczelnia ma bardzo duże parcie na pieniądze...
    10/6/16
  • youstyna

    hej! jest tu ktos kto zaczyna w tym roku mgr zaoczna z dietetyki? prosze o kontakt. borkowskajustyna94@gmail.com
    9/18/16
  • Inga

    Witam, wybiera się ktoś może na dietetykę w trybie stacjonarnym (dziennym)? :)
    9/14/16
  • Pieter

    Witam, czy ktoś się orientuje jak wyglądają zajęcia wyrównawcze z biologii przed studiami na kierunku dietetyka? Pozdrawiam
    9/9/16
  • Ania

    hej dziewczyny, ja nie polecam tutaj studiowania. Koncze bo koncze ale uczelnia ma parcie tylko na piedniadze... poziom jest, uczyc sie trzeba ale szacunek dla studenta? hahahahaha
    8/29/16
  • PAULINA

    hej. Studiowałam dietetyke w Krakowie, jednak musiałam zrezygnować i teraz zastanawiam się nad dietetyka(zaocznie) na swsm. Po przeczytaniu komentarzy jestem zainteresowana. Czy jest tutaj ktoś kto sie wybiera? moj email: paulina.zielinska@onet.pl Piszcie!
    6/22/16
  • Jolanta

    Dietetyka jest najlepszym kierunkiem w ofercie SWSM - szczerze polecam. Skończyłam w zeszlym roku licencjat i otworzyłam wlasny gabinet i mam tak duzo klientów że szukam kogos do wspolpracy bo sama nie daje rady wszystkich przyjac. Jeśli sa tu jacyś absolwenci Dietetyki odezwijcie się!
    6/21/16
  • Joasia

    a czy ktoś studiuje na podyplomowych Dietetykę? i mógłby coś napisać, czy warto, czy można coś wynieść z tych studiów
    6/16/16
  • Wiktoria

    Ja już się zapisałam na Gastronomię bo mnie interesuje praca menadżera restauracji ale z tego co widziałam to jeszcze nikt tego nie studiuje bo to jest nowo otwarty kierunek, który ruszył dopiero teraz.
    6/15/16
  • hrypka4

    Cześć czy studiuje ktoś na swsm kierunek Gastronomia? Interesują mnie studia stacjonarne. Czego mozna sie nauczyc po takich studiach i jak to wygląda w praktyce? Będę wdzięczna za odpowiedź :) Mój mail: hrypka96@wp.pl
    6/14/16
  • marlena

    Cześć, studiuję zaocznie Dietetykę w SWSM - szczerze polecam, zwłaszcza ze względu na wykładowców - naprawdę super ludzie. Zjazdy są co 2 tygodnie, zajęcia ruszają w piątki popołudniu i potem całe soboty i niedziele. Ogólnie jestem zadowolona z kierunku i uczelni, u mnie w grupie nikt nie narzeka :)
    6/7/16
  • Sonia

    ahh no i jeszcze jak to wygląda z piątkami, nie wiem czy na każdy piątek będę mogłą sobie pozwolić ze względu na pracę ... Czy studia odbywają sie co 2 tyg ? czy w każdym tygodniu
    6/2/16
  • Sonia

    Zastanawiam się nad podjęciem studiów zaocznych na kierunku dietetyka. proszę o informację o kierunku oraz czy ciężko się tam dostać, jak wygląda nauka ? Proszę o za i przeciw :) email : helix@onet.com.pl
    6/2/16
  • asia

    Cześć Zastanawiam się nad podjęciem studiów na SWSM, kierunek dietetyka Czy jest ktoś kto tam studiuje i wypisał by mi swoje "za" i "przeciw"? Była bym bardzo wdzięczna jakby ktoś wypowiedział się również czy zwykły pasjonat zdrowego prowadzenia się da sobie tam radę jeśli w szkole średniej był na humanie? kontakt: jma.orlowska@gmail.com Dziękuję !
    4/18/16
  • Marlena

    Cześć, Studiuje na SWSM od 2 lat i szczerze polecam, bo jestem zadowolona z uczelni. Najczesciej wszyscy narzekaja na plan ktory jest pozno podawany ale wydaje mi sie ze to norma. Mam kolezanki na AWF i GWSH na kosmetologii i tam tez dostaja plan w ostatniej chwili. Mamy bardzo ladne pracownie, jestesmy w centrum miasta wiec wszedzie jest blisko, wylkadowcy sa wporzadku no i jak sie dobrze uczysz to normalnie masz stypendium. Wiem ze sa tez stypendia socjalne. Uwazam ze SWSM to byl dobry wybor.
    3/23/16
  • kinia11179

    Witam, Studia w SWSM odbywają się w dwóch trybach: dziennym i zaocznym, ja jestem studentką zaoczną 2 roku czyli mam zajęcia od piątku do niedzieli w różnych godzinach. W SWSM można studiować na kosmetologii i dietetyce, moim kierunkiem jest nauka o żywieniu czyli dietetyka. Polecam bardzo ten kierunek ze względu na duże urozmaicenie zajęć. Na I roku może się studentom wydawać,że przedmioty są mało ważne i nie przydatne jednak w dalszym toku studiów można się przekonać,że jest inaczej np. organizacja pracy czy etyka się przydają chociaż by pod tym względem że można się dowiedzieć jak np. założyć swój gabinet i na co zwrócić uwagę. Na II roku studiów zaczynają się już przedmioty pod specjalizację, są np. bardzo ciekawe zajęcia z dietetyki pediatrycznej czy parazytologii. Jak już wspomniałam o specjalizacji jest kilka do wyboru m.in. sportowa, kliniczna. Zajęcia są za równo teoretyczne jak i praktyczne. Można się nauczyć różnych metod kulinarnych w dobrze wyposażonej kuchni z bardzo drogim sprzętem i dobrej jakości produktami spożywczymi. Zachęcam do zapoznania się z programem studiów na stronie internetowej www.swsm.pl, studia są wymagające ale dają też dużo satysfakcji, a także pozwalają zdobyć nową wiedzę i obalić mity usłyszane np. w telewizji czy też przeczytane na internecie. Kadra wykładowców jest bardzo dobrze wykwalifikowana a co najważniejsze ma się zajęcia z osobami, które pracują w swoim zawodzie i przekazują życiowe informacje. Jeżeli chodzi o dodatkowe informację to jestem bardzo zadowolona z studenckiej restauracji- obiady są pyszne, przepyszne robione na bieżąco, ciepłe. Jest duży wybór sałatek, porcje są bardzo duże. Dla niezainteresowanych obiadem można też kupić koktajle, owoce, ciasta, bułki, kawe itp. Zawsze w restauracji jest czyściutko a personel miły i zawsze służy pomocą. Z dodatkowych plusów to jest bliska odległość do komunikacji miejskiej jak i dworca pkp, biedrona, parking, centra handlowe. Uczelnia posiada również salę komputerową z której można w każdej chwili skorzystać by coś sprawdzić czy dokończyć. Dział planowania czasami sprawia problemy z planem zajęć i zamieszaniem z salami ale zawsze można zadzwonić do dziekanatu i uzyskać potrzebnych informacji. Studia nie są aż tak drogie zawsze można wybrać opcję z płatnością na raty. Ja jestem zadowolona ze swojego kierunku i szczerze mogę polecić dietetykę zaoczną. Pozdrawiam, Studentka zaocznej dietetyki Kinga
    3/15/16
  • Carolajna

    Witam, Studentką SWSM jestem od 3 lat, studiuje zaocznie. Szkoła zachęciła mnie swoim kierunkiem - dietetyka oraz realizowanymi w niej przedmiotami. Koszty związane z uczeniem się w na tej uczelni są spore. Jeśli chodzi o kadrę mogę śmiało stwierdzić, że są to bardzo wykwalifikowani ludzie z ogromem wiedzy i chęcią przekazania jej dalej, ale... Jeśli chodzi o dział planowania - to ciężka sprawa, plany rozpisywane są kilka dni przed zjazdem i trudno pogodzić to z pracą. Dziekanat nie zawsze przekazuje ważne informacje studentom, ale co ważne wszystko można załatwić mailowo. Ogólnie uczelnia położona w dobrym miejscu jeśli chodzi o komunikację miejską, dobre domowe jedzenie na uczelni w normalnych cenach. Sale zawsze czyste i zadbane. Moją ogólna ocena SWSM - dobra. Pozdrawiam serdecznie :)
    3/15/16
  • pat20

    Pani dziekan nie dba w zadnym wypadku o kadre. Moj promotor nie pomagal mi w niczym, za kazdym razem gdy przeslalam czesc pracy wszystko wedlug niego bylo ok a na samym koncu obnizyl mi ocene o caly stopien bo nie dodalam jednego zdjecia ... inna dziewczyna piszaca u niej prace tez miala z nia problemy - czesc pracy odrzucona przez dziekanat ... i dalej ta osoba tam pracuje i jest promotorem na studiach licencjackich... oksydermabrazja byla zepsuta przez ponad pol roku i szkola nic z tym nie robila... na trzecim roku panie na pracowni nie pozwalaly korzystac z masek algowych bo sa przeznaczone dla roku nizej! placilysmy tak samo a nie moglysmy korzystac z wszystkiego. pewnego dnia na pracowni bylo tak ze nie dzialaly 2 lub 3 urzadzenia do kawitacji...
    3/15/16
  • o.a

    Jeśli chodzi o uczelnię... Pani Dziekan bardzo dba o kadrę (po złożeniu podania na niekompetentnego wwykladowcę - osoba ta zniknęła z uczelni w ciągu tygodnia. Kosmetyki wymieniane na bieżąco (raz tylko sie zdarzyla przeterminowana henna, nic wiecej), organizacja roku FATALNA, da się pogodzić pracę ze studiami stacjonarnymi ale niestety oznacza to życie na wariackich papierach (plan zmieniają z dnia na dzien, nie mozna nic zaplanowac z wyprzedzeniem). Kadra super, widać że każdy wkłada w to dużo serca, szczególnie Pani mgr AB :)
    3/10/16
  • Karoo

    Witam, zamierzam iść na dietetykę do ŚWSM. Interesuje mnie jak wygląda cała rekrutacja, zajęcia oraz ogólna opinia o szkole. Dziękuje! karo5050@wp.pl
    2/19/16
  • livinatalia

    Cześć. Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat kierunku kosmetologia na SWSM. Dużo negatywnych zarówno o SWSM jak i o GWSH. Ktoś obiektywnie coś napisze? Z gory dziekuje!
    2/4/16
  • Magbi85

    Ja rowniez rozpatruje dietetyke zaoczna na swsm.prosze o wszelkie wskazówki i opinie. Dziekuje .
    1/25/16
  • Akk

    Czy mogę uzyskać informacje dot.kierunku dietetyka. Czy ktoś studiuje ją niestacjonarnie? Jak wrażenia? Czy da się pogodzić pracę z praktykami (ile godz trzeba odbyć ?). Jak długo w weekendy trwają zajęcia? Będę wdzięczna za odpowiedź.
    12/10/15
  • Klaudia

    Witam,wybieram się na kosmetologie w tym roku na SWSM. Nie znam nikogo kto tam studiował.Prosiłabym o opinie innym studentów oraz kontakt osób,które się też ewentualnie tam wybierają :) klaudia1859@gmail.com
    9/10/15
  • Sandra

    Hej, ja się wybieram na Kosmetologię od października tego roku, jestem z okolic Skoczowa, ktoś coś ? :) Dobra jest ta uczelnia? na pierwszy rzut oka wydaje się dobra ale chciałabym opinii od kogoś kto tam studiuje ten kierunek Aleksandra@interia.pl proszę o kontakt :)
    7/27/15
  • Vanillia

    Ja zamierzam iść na dietetykę zaocznie od października :) jak coś to piszcie sylwia_18@vp.pl
    7/13/15
  • DARIA

    Hej,od pazdziernika zaczynam dietyke na swsm. Jest ktos kto tam idzie z raiborza lub okolic? Podaje maila daryna222@gmail.com
    6/21/15
  • anna

    Hej, złozyłam papiery do SWSM na kierunek kosmetologia, czy ktoś z Rybnika lub okolic też idzie na ten kierunek? Jak coś to podaję mail antonia-1983@o2.pl
    5/24/15
  • kamila

    ja również mam zamiar wybrać się na kosmetologię zastanawiam się nad wyborem swsm lub gwsh katowice, która lepsza ??
    4/13/15
  • paula

    Mam zamiar wybrać sie na kosmetologie. Spotkałam nie z wieloma negatywnymi opiniami. nie wiem czy wybór tej szkoły to dobry wybór, pomóżcie! znacie moze podobne uczelnie o tym kierunku w okolicy ?
    3/27/15
  • dietetyka podyplomowo

    prosze o informacje na temat studiów podyplomowych z zakresu dietetyki (żywienie człowieka, dietetyka) w tej i innych uczelniach w Katowicach najchetniej, szukam programu sprawdzonego, dobrze prowadzonego, z wykladowcami, którzy są specjalistami, na wysokim poziomie, nie chodzi o papierek, ale o wiedzę, jeśli robiliście podyplomówki w Śląskiej WS Medycznej, to napiszcie proszę, jakie macie odczucia, z góry dziękuję, joanna
    1/27/15
  • nilii

    hej.. chcę iść na dietetykę choć NIE zdaję na maturze biol. ani chem... jak myślicie czy bez tych przedmiotów można dać sobie radę na tych studiach??
    4/8/14
  • dddd

    dziewczyny jestem na ostatnim semestrze na tej uczelni (na szczęście). Kosmetyki do niedawna były przeterminowane (pod wpływem nacisków i skarg zostały wymienione), dziewczyny łapały różne uczulenia, a ostatnio nawet panoszyła się opryszczka oczna (która może wywołać zapalenie mózgu) przez brak trzymania pędzli w należytej czystości. Przez trzy lata, właściwie co każdy zmieniony przedmiot, męczymy te same materiały. Wykładowcy w większości są przystępni, ale nie zachęcają do działania w tym kierunku...szczególnie gdy trafi się na prowadzącą zajęcia praktyczne której się właściwie nie chce przekazywać należytej wiedzy (zdarzają się wyjątki które dużo wymagają i to jest akurat plus). Aha nie wierzcie w śpiewki o gwarantowanej stałości kwoty czesnego. Szczerze polecam zrobić technikum w którym zdobędziecie więcej umiejętności. Studia dadzą wam wiedzę, to się może przydać po technikum w celu dokształcenia ;)
    3/3/14
  • pati

    uff to cieszy mnie to bardzo :) w takim razie do zobaczenia 14ego ;) jak będziecie miały jakieś newsy to piszcie :)
    3/1/14
  • Monia

    dziewczyny nie ma żadnych zajęć , niby piszę w regulaminie że są ale ja o to pytałam i nie trzeba matury z biol. no chyba że się idzie na studia nie w prywatnej uczelni tylko do publicznej to wtedy tak.
    3/1/14
  • pati

    ja też właśnie nie mam matury z biologii i z tego co czytałam to w swsm są jakieś zajęcia wyrównawcze z biologii zanim się rozpocznie studia także nie wiem czy to nadal aktualne. Wiecie coś na ten temat?
    3/1/14
  • gapa

    Nie ;) Byłam na profilu humanistycznym, mam licencjat z kierunku humanistycznego i tego typu pracę (choć nie w zawodzie). Mam nadzieję, że jakoś dam radę;)
    3/1/14
  • pati

    dziewczyny a Wy macie mature z biologii ?
    3/1/14
  • Monia

    Sprawdzcie maila :) juz jest informacja pierwszy zjazd 14-16 marzec :) do zobaczenia!
    3/1/14
  • gapa

    Dzwoniłam, no chyba, że źle zrozumiałam panią z sekretariatu. Najlepiej jak ktoś się jeszcze upewni, bo trochę przerywało rozmowę ;)
    3/1/14
  • lararel

    a ktoś wie czy kierunek kosmetologia zostanie otwarty?
    2/28/14
  • Monia

    gapa dzwonilas tam??
    2/28/14
  • pati

    gapa a skąd wiesz?
    2/28/14
  • gapa

    Kierunek zostanie otwarty.
    2/28/14
  • gapa

    Dajcie znać jak będziecie coś wiedzieć!! :)
    2/28/14
  • pati

    hej ja też się zapisałam na semestr letni na dietetykę. Wiecie może w jaki sposób nas poinformują o tym czy zostanie otwarty kierunek?
    2/27/14
  • Monia

    Pewnie tak,trzeba przyznać , że są cierpliwe :):) ale w umowie jest napisane , że powinniśmy dostać informację czy kierunek się otworzy 2 tygodnie wcześniej, ja właśnie też chciałabym wiedzieć na czym stoję :) jak zresztą każdy . pozdrawiam
    2/24/14
  • gapa

    Dziękuję za odpowiedź :-) Domyślam się, że panie w dziekanacie mają już dosyć tych telefonów, ale szkoda, że tyle trzeba czekać na decyzję. Chciałabym wiedzieć na czym stoję, bo domyślam się, że w marcu byłyby już zajęcia.
    2/24/14
  • Monia

    Ja dowiedziałam się tyle, jak dzwoniłam 20.02 , że przedłużyli do 28.02 rekrutację... i dopiero w czwartek - piątek będzie wiadomo na 100% co i jak..
    2/23/14
  • gapa

    I co wie ktoś coś? :)
    2/22/14
  • gapa

    Dzięki za info :) Zaskoczyli mnie ;-)
    2/11/14
  • Monia

    Ja dzwoniłam dzisiaj rano i pani w sekretariacie powiedziała ze od stycznia przybylo duzo osob i ze bardzo prawdopodobne ze kierunek sie oworzy ale nie chce obiecywac bo wszystko zalezy od wladz uczelni i ze najlepiej dopytywac sie jeszcze około 20 lutego. czyli szanse sa :)
    2/10/14
  • gapa

    Ja też złożyłam na semestr letni i z tego co wiem jest mało osób. W przyszłym tygodniu będę tam dzwonić, żeby dowiedzieć się ilu jest chętnych, bo domyślałam się, że w ciągu ostatnich dwóch tygodni rekrutacji za wiele się nie zmieni.
    2/9/14
  • Monika

    Kasia i jak zaczęłaś te studia? jakie wrażenia? ja również jestem z Bielska :)
    2/8/14
  • Monia

    Cześć wszystkim! Ja również złożyłam papiery na semestr letni na dietetyke zaoczna na semestr letni, tylko podobno mało osób zapisanych i nie wiadomo czy kierunek się otworzy teraz czy dopiero od pazdzietnika (przynajmniej tak mi powiedziano miesiac temu jak skladalam papiery) kos ma moze jakies bardziej aktualne informacje??
    2/8/14
  • gapa

    Daga - imienniczko:) złożyłaś już dokumenty? Miałaś problem z uzyskaniem zaświadczenia od lekarza bez skierowania czy też miałaś skierowanie? Pozdrawiam!
    1/25/14
  • Daga

    ja właśnie mam zamiar składać papiery na dietetykę niestacjonarne. Nie ma problemu z dostaniem się tam ? i jeśli część przedmiotów mam już zaliczoną na innej uczelni przepisują bez problemu ? :))
    1/19/14
  • gapa

    Ja się wybieram na dietetykę :)
    1/16/14
  • Sylwiax23

    Witam, zamierzam złożyc papiery na nabór letni na SWSM, wybiera się ktoś może na ten semestr? i czy wogóle warto dojeżdżac sporo kilomenrów, tak jak w moim przypadku z Krakowa?
    1/12/14
  • Studentka kosmetologii

    Nie rozumiem poniższych komentarzy... Jeżeli ktoś myśli, że może zostać kosmetologiem bez nauki to się myli. :) Zajęcia już od piątku, aż do niedzieli tylko dlatego, że materiału jest dużo. Skoro ktoś idzie na studia zaoczne to musi się z tym liczyć ! Na dziennych zajęcia są rozłożone, choć i tam czasem są zajęcia od 8-16:30, wolne dni też wpadają. Jeżeli możecie to studiujcie dziennie. Nikt na moim roku nie wylądował w szpitalu, a kosmetyki nie są przeterminowane. ;) Często przy nas otwierane nowe. Wykładowcy są różni, ale i to chyba jest normalne. Nie polecam ŚUM i GWSH ponieważ tam nie mają prawie kosmetyków, trzeba wszystkim się dzielić na 10 osób, a sprzęty i stanowiska stare. Uczelnia nie podoba się tym, którzy myślą, że tylko zapłacą i nie muszą już się wysilać. ;) Pozdrawiam.
    12/12/13
  • nigdy więcej SWSM

    witam, jestem studentką 3 roku na SWSM, dziewczyny NIE POPEŁNIAJCIE MOJEGO BŁĘDU NIE IDŹCIE NA TĄ UCZELNIĘ !!! płacisz kupę kasy a kosmetyki przeterminowane, dziewczyny lądują po zajęciach w szpitalach albo u lekarza, w dziekanacie nigdy nic nie wiedzą, część wykładowców jest spoko ale niektórzy są tam zatrudnieni po to , żeby uprzykrzać nam życie. kompletnie nie liczą się z tym, że studenci zaoczni głównie pracują, a jak już np. dadzą Ci tą jedną nieobecność nieusprawiedliwioną to potem Cię z tego odpytują, gorzej niż w gimnazjum czy podstawówce. Rozumiem odrobienie zajęć praktycznych, ale inne zajęcia? Marzę o tym by przetrwać do obrony i nigdy więcej tej uczelni na oczy nie widzieć. Zanim podejmiecie decyzję, dobrze się nad tym zastanówcie :)
    12/10/13
  • studentka dietetyki

    ja jestem studentką dietetyki na SWSM i szczerze nie polecam tej uczelni. O ile wykładowcy w większości są w porządku, to władzę uczelni i ich organizacja woła o pomstę do nieba. Student spózni się jeden dzien z oddaniem dokumentów to od razu go skreslaja z listy studentow a za przywrocenie oczywicie trzeba placic. Zajecia do drugi weekend w piatki od 16-21 a sb i nd od 8-21. Można oszaleć! Na podstawowych przedmiotach takich jak żywienie czlowieka nie dowiesz sie za wiele i jezeli faktycznie chcesz byc dietetykiem z prawdziwego zdarzenia musisz douczac sie sam. Po kazdym zakonczonym roku musisz odbyc obowiazkowe praktyki, szkola ci nic nie proponuje wiec zostajesz sam z zalatwianiem tych spraw. Dziekana nie interesuje czy pracujesz czy nie, nie zrobisz praktyk, mozesz zegnac sie z uczelnia. Jezeli macie mozliwosc idźcie na ŚUM, po pierwsze panstwowa uczelnia, po drugie mają wieksze doświadczenie i lepszą kadrę.
    10/11/13
  • Kasia

    Hej ;-) jest ktoś z Bielska? ja też zaczynam dietetykę w tym roku ;))
    10/2/13
  • Bubble

    Materiały dla przyszłej studenki kosmetologii, zapraszam :)
    9/27/13
  • Kasia

    Ktoś studiuje dietetykę na tej Uczelni.Opinie są ogólnie niedobre
    9/24/13
  • Ula84

    Czy ktoś ma jakieś dobre opinie o tej szkole medycznej?Bo miałam składać dokumenty,ale opinie niektórych są przerażające.Chciałam iść na dietetyke
    9/24/13
  • Essrte

    Dopiero teraz się zapisałaś?
    9/18/13
  • nowa

    jak długo dziewczyny czekałyście na odpowiedź z uczelni?? w ostatniej chwili zdecydowałam się złożyć tu papiery na kosmetologię zaocznie.
    9/12/13
  • skendra

    czesc, zlozylam papiery do swsm na kierunek kosmetologia (tryb stacjonarny), jestem z raciborza i szukam osob, które też sie tam wybieraja, bo jakoś tak sama jestem i nic nie wiem na temat tego czy trzeba zakupic jakies książki badz tez kiedy zakonczy sie ta niby rekrutacja, chetnie tez poznam kogos, zostawiam gg 28861877, nr tel 733043295
    8/11/13
  • hera

    A czy ktoś studiuje zaocznie podyplomowe Kosmetologia i Body Fitness,bo ja chciałabym ale tyle jest złych opinii o tej szkole że się zastanawiam????
    8/11/13
  • k

    uczelnia prywatna, zarówno studia dzienne jak i zaoczne są płatne. dietetyka 7 sem, kosmetologia 6 sem.
    7/30/13
  • ania

    ta uczelnia jest płatnaw całości? nawet studia stacjonarne? ile trwają oba kierunki?
    7/29/13
  • ania

    czy ta uczelnia jest prywatna czy państwowa?
    7/29/13
  • k

    ja ją wydrukowałam też w domu w razie czego, ale w biurze też mi ją dali ;p
    7/26/13
  • OnA

    dziewczyny , czy przy składaniu dokumentów na dietetykę tę umowę edukacyjną dostałyście w biurze rekrutacji czy miałyście z domu wydrukowaną ? bo w sumie na stronie pisze,że druk pobiera się w punkcie rekrutacji,ale dla pewności wolę zapytać :)
    7/24/13
  • OnA

    witam dziewczyny :) czy któraś wie coś nt. dietetyki w ŚWSM ? chodzi mi o to z którym przedmiotem jest najtrudniej i ogólnie coś wiecęj o uczelni :))
    7/19/13
  • ;)))

    już wszystko wiem :) odpisała jakaś Pani i poinformowała mnie,że jak najbardziej wystarczy odpis :) tak więc zaczynam dietetykę od października :)
    7/19/13
  • @ ;)))

    moze sprobuj zadzwonic? wydaje mi sie ze odpis swiadectwa jest taka kopia zapasowa, jakby sie zgubilo oryginal i przyjmą tego ksero, ale lepiej sie upewnic:)
    7/18/13
  • ;)))

    hej :) mam mały problem,ponieważ chcę złożyć dokumenty, ale mature zdawałam 4 lata temu i nie mogę znaleźć oryginału świadectwa dojrzałości, natomiast mam odpis. wymagają kopię świadectwa dojrzałości,to wystarczy że zrobię ksero tego odpisu,czy sam odpis w tym przypadku jest kopią ? niestety nikt mi nie odpisał-a pisałam tam maila :/ a nie chce jechać tak w ciemno,ponieważ do katowic mam spory kawałek, możekóraśz Was właśnie oddawała ksero odpisu ? :)
    7/17/13
  • Agata93

    Hej, dziewczyny! ja się wybieram na kosmetologie zaoczną, do zobaczenia w październiku. Jakby ktoraś chciała pogadać to mój nr 12882048
    7/17/13
  • Ami

    Wszyscy wybierają się na dietetykę... A wybiera się ktoś na kosmetologie zocznie? ;) 38803725 gg.
    7/16/13
  • sandrusia1989

    Witam. Ja również zaczynam dietetykę zaocznie od października. Mój nr gg: 1373563 e-mail: sandrusia1989@tlen.pl Pozdrawiam, Sandra :)
    7/16/13
  • a

    zapraszam dietetyków do dołączenia do grupy https://www.facebook.com/groups/354412067995871/
    7/15/13
  • woow

    a czy ktoś wybiera się zaocznie na dietetykę?:)
    7/15/13
  • Essrtel.

    Witam może wybiera się ktoś na Kosmetologię zaocznie?
    7/15/13
  • oenely

    do przyszłych dietetyczek - moj e-mail oenely22@gmail.com. Odezwijcie się, bo do założenia grupy wyskakuje, że konieczne jest dodanie członków, więc zgadamy się na mailu :)
    7/14/13
  • niezdecydowana

    też zastanawiam się nad dietetyką zaocznie :) aczkolwiek jeszcze rozważam pedagogikę specjalną na UŚ :) daje sobie jeszcze dwa dni na przemyślenie sprawy :) a ma ktoś jakieś informacje czy ciężko tak przetrwać ? :D
    7/14/13
  • a

    Może ktoś odważny założy jakąś otwartą grupę na facebooku?
    7/14/13
  • kaka

    oenely - oo, byłoby miło :)) wreszcie kogoś znalazłam. :)
    7/12/13
  • oenely

    kaka i kamucha - ja tez:) Moze jakos się, hm, zgadamy?
    7/10/13
  • dd

    Ja zaczynam :)
    7/9/13
  • a

    Czy ktoś również zaczyna od października dietetykę zaocznie?
    7/5/13
  • Kasia

    Jestem w trakcie niestacjonarnych studiów na tej uczelni Kosmetologia i nie polecam. gdyby nie ta kasa która włozyłam juz dawno bym zrezygnowałam
    7/3/13
  • niezadowolona

    nie polecam !!!!!!!!!!!!!!! Byłam studentka tej uczelni nic nie ucza praktycznego tylko sama teoria i na tym sie skupiaja, poziom niby wysoki ale jesli chodzi o teorie. Nic z tej szkoły nie wyniesiecie!!!!
    7/3/13
  • kaka

    kamucha, ja równiez wybieram się na dzienną dietetyke :)
    7/1/13
  • kinqa

    Jestem studentką na drugim roku kosmetologii zaocznie. Ogólnie zacznę od tego: czesne totalnie nie jest adekwatne do standardów jakie panują na uczelni, jest ono stanowczo za wysokie. Poziom nauczania zależy od przedmiotu i wykładowcy, jeśli chodzi o sesję śmiechu warte całe te egzaminy, uczysz się to nie zdajesz, a jak nic nie umiesz to akurat masz 4 lub 5... ćwiczenia z kosmetologii to też porażka sprzęt niby jest ale jak jest potrzebny, to albo go nie ma, albo zepsuty albo jeden na 30 dziewczyn ;/ tak samo z wacikami i innymi niezbędnymi przyborami. Generalnie gdyby nie to, że zainwestowałam tam już kupe kasy dawno bym zrezygnowała, ale cóż teraz już musze dotrwać do końca. Jednym zdaniem nikt nie szanuje tam studentów, którzy sporo im płacą za te studia...
    7/1/13
  • dzeluu

    hej:) . tez sie zastanawam tam nad kosmetologia zaocznie . Jednak nie moge sie do konca zdecydowac . Czytałam w necie bardzo skrajne opinie na temat tej szkoły .
    6/29/13
  • Gosia

    Ja również wybieram się na kosmetologie, zaocznie, mam nadzieje ze się dostane :D studia jak dla mnie drogie, mam nadzieje ze nie bedzie to strata pieniedzy tak jak uwaza kilka osób wypowiadających sie poniżej ;/
    6/26/13
  • kamucha

    witam, ja sie wybieram na studia dzienne z dietetyki :))
    6/25/13
  • Marta

    zaczynam kosmetologię od października chętnych do zapoznania się zapraszam :) 726068037
    6/18/13
  • daria

    zdecydowałam się w 100% na dietetykę zaocznie . Trochę drogie te studia ;/ i trwają aż 7 semestrów :/ szkoda...
    6/10/13
  • nick

    jakie sa do wyboru języki obce?
    6/5/13
  • karlajn

    też rozpoczynam dietetykę zaoczną od października i mam nadzieję, że nie będę tego żałowała ;) jakby ktos się chciał skontaktować to można się odezwać na nr gg 10894893 ;D
    5/31/13
  • Kasik

    Też rozpoczynam dietetykę od października, zobaczymy co to będzie :) Warto?
    5/22/13
  • claudia

    I ja planuję zacząć zaocznie dietetykę od października ; ) Jeżeli jest tu ktoś, kto tak jak ja w październiku startuje i ma ochotę porozmawiać- zapraszam ; d gg:4718891
    5/18/13
  • Ania

    Jestem studentka dietetyki na 2 semestrze i nie narzekam. Kadra w miare zależy z jakiego przedmiotu, ale no. Studia kosztowne, teraz juz egzaminy nie sa wcale latwe bo pytania nie sa testowe tylko problemowe. Ja uczelnie polecam, tylko ze my nie korzystamy ze sprzetow wiec nie moge narzekac tak jak kosmetologia. Narazie jest spoko. Okaże sie jak bedzie później. Tylko kasa, kasa. Warunek bardzo drogi ale 2 poprawki sa albo jedna za darmo wiec spoko. Chodź na umowie warunek 250 a wzieli 300. Ciekawe czy to sie wyjaśni ;)
    5/9/13
  • aaa

    Jestem na trzecim roku kosmetologi, doi końca pozostały mi 3 miesiące. Moja wielce p. dr promotorka porażka totalna!!! Nie odpisuje na maile, zero kontaktu a do tego wszystkiego za bardzo nie ghrzeszy inteligencją. Nie wiem czy któkolwiek sprawdza tam wiedze i umioejętności zatrudnianych wykładowcxow!!! Ogólna kich i nie polecam tej szkoły nikomu. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    4/8/13
  • daria

    do Roksany : dziennie czy zaocznie ? no bo ja zaocznie, aczkolwiek mam sporo wątpliwości :/ mam 22 lata i zastanawiam się czy warto tam się pchać ? :P a przede wszystkim ,że wyrzucę pieniądzę w błoto:/
    4/5/13
  • roksana

    ja również od października planuję rozpocząć dietetykę ;)
    3/31/13
  • daria

    mam zamiar zacząć dietetykę od października 2013 - czy może mi ktoś co nie co napisać jak się studiuje ? ;)
    3/30/13
  • agati

    nie polecam swsm! najgorsza szkoła na świecie. żałuje, ze tu w ogole zaczęłam studiowac i wydałam mnostwo pieniedzy które poszły w błoto. a co wiecej.. egzaminy to totalna loteria. najgorsze głąby zdają, a ci którzy napiszą dobrze oblewają. cóż - odradzam ten syf!
    2/16/13
  • no to gdzie na kosmetologie?

    gdzie jeszcze w Katowicach albo aglomeracji jest dobra kosmetologia? orientujecie sie, co polecicie?
    1/31/13
  • Ela

    kosmetologia podyplomowa ...tragedia. niski poziom nauczania, brak kosmetykow jak i sprzętu ( bo popsuty).
    1/30/13
  • ewelina

    Jestem studentką kosmetologii.Wszystkie urządzenia w pracowni notorycznie zepsute,brak kosmetyków i ręczników.Na wszystkim oszczędzają.Kadra z SUM się wykrusza.Zwolnili nawet Dziekana,który coś dla tej uczelni i studentów próbował zorganizować.Ogólnie nie polecam stracony czas i pieniądze.
    1/4/13
  • ewelina

    Jestem studentką kosmetologii.Wszystkie urządzenia w pracowni notorycznie zepsute,brak kosmetyków i ręczników.Na wszystkim oszczędzają.Kadra z SUM się wykrusza.Zwolnili nawet Dziekana,który coś dla tej uczelni i studentów próbował zorganizować.Ogólnie nie polecam stracony czas i pieniądze.
    1/4/13
  • kleo

    zarowni kosmetologia jak i dietetyka prowadzone na wysokim poziomie, wiedza praktyczna, ale i sporo teorii, czasem trzeba zakuc porzadnie i czujesz sie jak na medycynie, ludzie raczej zadowoleni, nie pamietam przypadkow, zeby ktos sie zmniechecil i zrezygnowal, albo gzdies przenosil papiery,
    9/12/12
  • arni

    Witam, Szkoła oferuje sensowne studia dofinansowane z środków unii europejskiej. Poziom dobry, baza dydaktyczna dobra. Fajna kadra. Pewnie o cos tam by się można doczepić ale ja nie narzekam.
    7/10/12
  • o dietetyce

    Dietetyka to bardzo fajny kierunek studiow i alternatywa dla tych, ktorzy nie sa scislowcami, maja awersje na matme, fize, badz nie odnajduja sie w humanistycznym swiecie literackim. Dietetyka to wiedza wazna dla kazdego czlowieka, ale tez wiedza, na ktorej mozna zarabiac dzielac sie swoimi umiejetnosciami, wskazowkami, radami z innymi, to nie znaczy, ze sa to studia latwe, bo zwyczajnie wymagaja przyswojenia duzej wiedzy z zakresu zywienia, biologii, prawie medycyny, ale jest to niezla opcja na znalezienie miejsca dla siebie, na wlasny biznes, na robienie czegos co sie lubi i - mam nadzieje - zarabianie na tym, co sie umie i lubi
    3/17/12
  • luiza

    Moja opinia jest taka, ze wysoki poziom nauczania, megaa trudne sesji, nie ma mowy o olewaniu nauki. Jestem dumna, że tu studiuję.
    3/15/12
  • SWSM Katowice

    Dzięki za opinię. Zasadniczo, SWSM stara się ciągle podnosić poziom kształcenia. Po to wprowadzamy m.in. do programu nauczania szereg zabiegów z wykorzystaniem najnowszej aparatury z zakresu kosmetologii i medycyny, dbamy o wysoki poziom merytoryczny materiałów dydaktycznych, systematycznie monitorujemy opinie studentów nt. prowadzenia zajęć i jakości kształcenia przez poszczególnych nauczycieli, starości grup mogą przekazać opinie/uwagi studentów dziekanowi, do dyspozycji każdego studenta pozostaje skrzynka opinie@swsm.pl, na którą każdy może przekazać uwagi dotyczące zajęć czy nauczycieli. Napisz, którym przedmiotom warto poświecić więcej uwagi. Czy dotyczy to nauczyciela, prowadzonych ćwiczeń, rodzaju zabiegów? Chętnie sprawdzimy sprawę. Bardzo ważne są dla nas uwagi studentów na temat warunków studiowania, bo to dzięki nim możemy zmieniać to, co studenci uważają za istotne. Dlatego napisz – zajmiemy się sprawą. Pozdrawiamy.
    2/2/12
  • Sandi

    Fajnie jest? Chce tam iśc na dietetyke na stacjonarne i szukam jakis opini na temat tej własnie uczelni. Sam kierunek to chyba dobry wybór, teraz tylko pozstał mi wybór uczelni
    12/10/11
  • Marcia

    To zalezy. Słyszałam od niektórych to samo co napisałaś Kasieńka... Lecz mam faceta na uczelni i on mówi, że tonie jest prawdą On jest akurat bardzo zadowolony i chwali sobie tą uczelnie własnie.
    12/7/11
  • Kasienka

    Kończę 3 rok kosmetologi. Szkoła fajna, lecz muszę zaznaczyć, że zajęcia praktyczne z przedmiotów, które moim zdaniem są bardzo ważne są przeprowadzane bardzo powierzchownie... Rożne są opinie, niektórzy twierdzą, że super mamy sprzety i świetnie się pracuje w labolatoriach
    12/6/11