Opinie o Uczelni Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi (UNS Łódź)

Komentarze (72)

  • Magda

    Aniazett, mnie też interesuje terapia pedagogiczna, z tego co czytam wygląda interesująco. Czy papier tej szkoły becie tolerowane w każdej placówki? Boję się, że wydam kasę i o kant ściany będzie można klepać. Czy ktoś studiował tu?
    15.11.2018
  • Elżbieta

    Mam pytanie. Czy ktoś studiuje logopedię on-line? Jak to wyglada?
    24.10.2018
  • aniazett

    Chciałabym się zapytać o studia podyplomowe. Interesuje mnie terapia pedagogiczna. Czy ktoś skończył? Jakie wrażenia? Chciałabym tylko e-learningowo.
    17.09.2018
  • tylko podyplomowe????

    Czy UNS ma tylko studia podyplomowe? ja szukałam pedagogiki i mi na liście wyskoczyła UNS, ale na stronie są same podyplomowe? czy jest jakiś błąd?
    16.08.2018
  • Anna

    Właśnie ukończyłam studia na UNS. Z czystym sercem polecam tę uczelnię!! Super wykładowcy, znakomity kontakt z rektoratem, w razie problemów wszyscy bardzo pomocni. Najważniejsze to oczywiście, że ćwiczenia (moje akurat z metodyki) prowadzili praktycy, którzy są czynni zawodowo - pracują w szkołach, przedszkolach, itd. No i oczywiście najcudowniejsza osoba na tej uczelni - Pani Doktor Szpak, kobieta z sercem na dłoni, z zamiłowaniem do pracy. Jako promotor rewelacyjna, na obronie wprowadza bardzo miłą atmosferę. Bardzo miło było studiować na tej uczelni, swojego wyboru nie żałuję i polecam gorąco jeżeli ktoś jeszcze się zastanawia.
    21.07.2018
  • Asia

    Znajoma skończyła podyplomówkę z terapii pedagogicznej- jak pokazała segregator z pomocami,które dostała od wykładowców to mało z krzesła nie spadłam! Oni naprawdę uczą! Wysępiłam od niej część, ale przy niektórych brakuje mi wiedzy jak je zastosować. Myślicie, że można się przenieść z innej uczelni? Ktoś był w taiej sytuacji? Kazała mi się kontaktować z kierowniczką studiów - p. Edytą, ale zgubiłam kontakt, a na stronie pod kierunkiem jest tylko adres mailowy dr Agnieszki Szpak. Zaczęłam studia w marcu, skończyłam jeden semestr, chce przepisać te zaliczone przedmioty i zmienić uczelnie bo zostały mi jeszcze dwa semestry i nie wytrzymam tych nudów :/
    11.07.2018
  • Pawel K

    @Kasia - specjalność "Edukacja przedszkolna i wczesnoszkolna" (EPiW) otwiera się co roku. To jedna z najpopularniejszych specjalności. Zatem nie ma powodów do obaw :)
    27.06.2018
  • Kasia

    Czesc! Piszę z takim pytaniem(może ktoś będzie mógł mi pomóc;)). Czy wiecie jaka jest szansa na to, że na studiach magisterskich na kierunku pedagogika otworzy się specjalność prEdszkolna i wczesnoszkolna? Zalezyvmi na tej konkretnej specjalnosci i mam obawy ze jesli zapisze sie na uns to mogą takowej specjalnosci nie otworzyc i wtedy klapa. Z gory dzieki za pomoc!
    06.06.2018
  • Dragon

    Witam. Szukam kogos kto studiuje bezpieczeństwo elearning. Może podpowie czy warto
    17.05.2018
  • Pawel K

    @Magda - trochę mogę pomóc. Na część pytań z pewnością znam odpowiedź. Jakby co to pisz pawel.klepczarek(at)uns.lodz.pl
    19.04.2018
  • Magda

    Szukam kogoś z pedagogiki II rok magisterium. Jestem nowo przyjęta i mam kilka pytań. Podaję maila: magda1274@op.pl Dzięki.
    13.03.2018
  • Myszka

    Tu wszyscy są ludzcy - nie czujesz się jak uczniak postawiony pod tablicą. Trzeba się uczyć, czasem naprawedę dużo, ale nie ma problemu z przesunięciem terminu, więc uczysz się, aż sie nauczysz. Wykładowcy to praktycy, nawet ci z tytułami i to mnie chyba najbardziej zaskoczyło (na plus oczywiście). I co ważne w razie problemów możesz liczyć na pomoc. Chciałam już zrezygnować ze studiów, bo nie mogłsm znaleźć pracy i wciąż nie mogę w to uwierzyć, ale dzięki uczelni dostałam pracę o jakiej marzyłam. I
    02.02.2018
  • Krystian L

    Zapomniałem dopisać :) Polecam serdecznie Uczelnię - studiuję tam...jest dużo, dobrze przygotowanych materiałów dydaktycznych, nie trzeba biegać po bibliotekach...wszystko praktycznie podane na tacy ....Polecam jeszcze raz...
    29.12.2017
  • Krystian L

    Uczelnia wporządku, bardzo sprawnie funkcjonuje dziekanat, platforma bardzo dobrze prowadzona...ważna jest systematyczność i idzie się ze wszystkim wyrobić...
    29.12.2017
  • do Alicji

    Jest, tylko rekrutacja już zamknięta i dlatego nie można kliknąć w kierunkach na zarządzanie. A jak Zarządzanie w Łodzi to tylko na tej uczelni. Jeżeli mogę sobie pozwolić na udzielenie Ci rady to spróbuj na kolejnej rekrutacji na UNS.
    15.10.2017
  • alicja

    czy ta szkoła prowadzi kierunek Zarządzanie? Bo na stronie jest, a tutaj tylko podane jest Bezpieczeństwo wewn. i Pedagogika. Gdzie w Łodzi najlepiej iść na zarządzanie do prywatnej szkoły?
    10.10.2017
  • Truskawka

    Skończyłam licencjat z pedagogiki, jestem na magisterce i mam zamiar zapisać się na podyplomówkę. Na pierwszym roku było nudnawo, ale na ostatnim uczyli praktycy, którzy dzielili się swoim doświadczeniem. Szwagierka ledwo zaczęła studia podyplomowe, a już dzięki wykładowcom dostała pracę w przedszkolu. Tu naprawdę pomagają. Mnie na praktyki do wspaniałego miejsca pokierowała jakaś kobitka, którą siedziała w pokoju z koordynatorem praktyk. Też mam szansę na podjęcie pracy - muszę tylko uzupełnić kwalifikacje o oligofrenopedagogikę.
    29.09.2017
  • NieszkaP

    W tym roku obroniłam licencjat na UNSie. Studiowałam niestacjonarnie więc mogłam w tym czasie również pracować. Polecam!
    23.08.2017
  • praktyki - bezpieczeństwo

    moja koleżanka praktyki odbywała w KPP, głównie praca za biurkiem, papierkowa robota ale bardzo sobie chwaliła ten czas, ponoć wiele się nauczyła
    22.05.2017
  • praktisss

    Jak wygląda sytuacja z praktykami na bezpieczeństwie wewnętrznym? Jak długo trwają i w jakich miejscach można je odbyć?
    23.02.2017
  • administracja uczelni

    @logistyka - to nie tak. Rekrutacja na kierunek Logistyka została zamknięta jeszcze w wakacje. Dlatego chętnych do podjęcia kształcenia z obszaru logistyki zachęcaliśmy do wyboru kierunku Zarządzanie i specjalności związanej z logistyką. Obecnie rekrutacja na Zarządzanie również jest już zamknięta. Można się jeszcze rekrutować na kierunki: Pedagogika i Bezpieczeństwo wewnętrzne (oficjalnie do 15.10 - ale plotka głosi, że będzie to możliwe do końca października).
    12.10.2016
  • logistyka

    czy dobrze rozumiem info na stronie szkoły, że oferta studiów logistycznych jest dwojaka, czyli: kierunek Logistyka plus specjalność Logistyka na kierunku Zarządzanie? Jakie macie doświadczenia w tym zakresie i co polecacie? Na ile dużo jest zajęć logistycznych na specjalności???
    03.10.2016
  • do Kimka

    Sposób realizacji studiów jest jak najbardziej zgodny z polskimi przepisami i wymaganiami MNiSW. Ten model edukacji na studiach niestacjonarnych (opartych na e-learningu) z powodzeniem jest realizowany od prawie 10 lat na partnerskiej dla UNS-u uczelni - czyli w Wyższej Szkole Edukacji Zdrowotnej i Nauk Społecznych. E-learning zawsze budził wiele pytań wśród ludzi, którzy go nie znali - ale prawda jest taka, że to uznana i akceptowalna forma prowadzenia edukacji. To już norma na świecie. W Polsce przepisy są bardziej restrykcyjne niż np. w Australii i nie można całości studiów zrealizować tą metodą - dlatego są i muszą być zjazdy. PKA oraz MNiSW systematycznie kontrolują jak uczymy tą metodą i nigdy nie było poważnych zastrzeżeń (tylko drobiazgi do poprawki). Mamy pełną akceptację aby nadawać normalny dyplom studiów niestacjonarnych (nie ma tam żadnych dopisków o e-learningu - realizujemy w pełni ten tryb studiowania, tak jak wymaga tego Ministerstwo)
    06.04.2016
  • Kimka

    Ja otrzeźwiałam po pierwszym semestrze. 3 zjazdy po 3 dni w semestrze. Boję się, że nikt mi takich studiów nie uzna. Czy tak można?
    29.02.2016
  • danon5

    Gdyby każdy miał takie podejście to w Polsce uczelni by było co najmniej o połowę mniej, gdyż żadna "nowsza" by nie miała możliwości rozwoju. Lepiej porozmawiać ze studentami o poziomie nauczania i atmosferze panującej na uczelni, bo to czynniki, które powodują, że nam się chce tam studiować czy też chodzimy z przymusu by cokolwiek ukończyć. Ja osobiście słyszałem wiele pozytywnych opinii na temat UNS. A pracodawcy przy ocenie kandydata do pracy zdecydowanie biorą pod uwagę o wiele więcej aspektów niż ukończona uczelnia.
    18.02.2016
  • do Kamień

    wydaje mi się, że Twoje oczekiwania są zbyt wygórowane, pracodawcy patrzą na Twoje umiejętności, przebyte kursy czy znajomość języków obcych a nie tylko na nazwę uczelni....
    09.08.2015
  • Kamień

    Uczelnia funkcjonuje od 2014 roku, stąd nie ma swoich absolwentów. W związku z czym efektywność nauczania jest niewiadoma. Niewiadomo, jaki procent studentów tej uczelni znajduje pracę i po jakim czasie to następuje. Uczelnia jest nieznana wśród pracodawców, więc jej nie wybiorę, bo później po prostu nie chcę mieć problemów ze znalezieniem pracy.
    09.08.2015
  • Prawdziwy dydaktyk UNS

    Szkoda, że tak przydatne narzędzie jak portal, na którym można wygłaszać opinie o uczelniach jest głównie wykorzystywane do walki konkurencyjnej między szkołami, a nie do rzetelnych wpisów, z których można wyciągnąć wnioski. Bo jak inaczej traktować wpis, który jednocześnie (prawie w tym samym zdaniu) "objeżdża" UNS i AHE a wychwala WSInf. Co do uwag (niby) bardziej merytorycznych. Platforma UNS to Moodle - z takiej samej korzysta ponad 50% Polskich uczelni wykorzystujących e-learning - np UMK czy UE w Katowicach - czyli tam też są sami kretyni i stosują beznadziejne rozwiązania? Litości .. A "innowacyjni" jesteśmy - niewiele szkół wykorzystuje e-learning w tak dużym stopniu jak my :-) Kolejny nadużywany zarzut - to "wykładowcy teoretycy" - od razu widać, że nie pisali tego ludzie, którzy choć trochę chcieli komukolwiek doradzić - teoria musi być, to w końcu studia nie szkoła rzemieślnicza - wiedza praktyczna jest po pierwszym roku - to się nazywa "specjalność" i "praktyki studenckie". Sam pracuję zawodowo poza uczelnią. Większość z dydaktyków także. Swoje praktyczne doświadczenia przekazujmy podczas ćwiczeń - a nie wykładów. Każdy kto u nas studiuje wie na czym polega ta różnica. Osoby, które potrzebują dowiedzieć się więcej o przebiegu studiów zapraszam do kontaktu: klepczarekp@gmail.com
    10.07.2015
  • studentka

    Ja również jestem zadowolona, osoba (osoby) które piszą te bzdurne komentarze chyba nigdy nie była na zajęciach w tej Uczelni, albo Uczelnie mu się pomyliły. Według mnie zajęcia są ciekawe, a na platformie e-learningowej zamieszczanych jest dużo materiałów. Koszt studiów nie jest duży. Wszystkich zainteresowanych zachęcam, aby sami przekonali się że warto.
    09.07.2015
  • Marcin Lipiec

    A ja tam jestem zadowolony. Tyle hejtu w komentarzach to chyba działanie działów promocji konkurencyjnych uczelni i sfrustrowanych ludzi co myślą że jak płacą to im się studia należą bez zaliczania.
    09.07.2015
  • ???

    wymieńcie 3 najlepsze szkoły w Lodzi z prywatnych z argumentami, dlaczego te?
    09.07.2015
  • zofijka

    pierwsze wrażenie pozytywne, zobaczymy co będzie dalej :-)
    08.07.2015
  • lobster

    jakies konkretne opinie od studentów, którzy sie tutaj ucza i moga coś od siebie sensownego powiedzieć
    05.07.2015
  • Patyk

    Uczelnia nie przygotowuje do oczekiwań pracodawców, wykładowcy są teoretykami, mają archaiczne podejście. Od studentów bardzo dużo wymagają, nic od siebie nie dając.
    04.07.2015
  • pytanie

    czy dużo się trzeba uczyć na zaocznych?
    04.07.2015
  • gonia

    jak długo działa ta Uczelnia? czy ma juz absolwentów?
    02.07.2015
  • Darek

    Ja studiuje w UNS bezpieczeństwo i uczelnia coraz częściej proponuje ciekawe zajęcia dodatkowe. W lipcu jest opcja na darmowe skoki spadochronowe. Później spływy kajakowe chyba za ok. 100 zł. Sesja już za mną - był jeden pan doktor co się chyba za mocno wczuł w rolę ale jakoś poszło.
    29.06.2015
  • pytanie

    jak się sprawdza ta platforma w przekazywaniu wiedzy i sposobie nauki? czy ten system nauki nie rozleniwia? jak to się sprawdza w realu?
    24.06.2015
  • brodacz

    czy oni mają te kierunki, co tutaj je widać, bo na stronie są inne, np, zarzadzanie. A jak z logistyką jest? Gdzie w Łodzi polecacie na prywatnych?
    23.06.2015
  • Raffi

    Uczelnia twierdzi, że kształci absolwentów bardzo dobrze przygotowanych do potrzeb rynku pracy, a wykładowcy są praktykami życia społecznego i gospodarczego. Z kolei uczestnicy forum twierdzą, że wykładowcy są teoretykami i że reprezentują poziom "poniżej minimum", a na dodatek "specjalnie utrudniają". Takie komentarze podważają wiarygodność deklarowanych przez uczelnię treści. Z doświadczenia wiem, że należy brać pod uwagę opinie osób, które rozpoczęły już studia, a opinie te nie są najlepsze w tym przypadku.
    18.06.2015
  • Wnikliwy

    Na swojej stronie internetowej piszą, że prowadzą kształcenie w oparciu o "innowacyjne/unikatowe w skali kraju metody kształcenia". Szkoda, że nie napisali ani jednego zdania objaśniającego na czym polega ta "innowacyjność", ani też nie podali konkretnych przykładów. Dla mnie pachnie to po prostu ściemą i obietnicami bez pokrycia w dowodach. Z doświadczenia wiem, że jeśli coś jest niewiarygodne, to należy to po prostu "omijać szerokim łukiem", bo później są z tego same problemy.
    13.06.2015
  • Truskawka

    Brałam pod uwagę wybór bezpieczeństwa wewnętrznego na Uczelni Nauk Społecznych, ale szybko wycofałam się z tego. Rozważam jednak wybór tego kierunku na Wyższej Szkole Informatyki i Umiejętności. Zauważyłam, iż pracodawcy niechętnie odnoszą się do nieznanych i małych uczelni, a do takich właśnie zalicza się Uczelnia Nauk Społecznych. Czytając opinie innych forumowiczów na temat UNS, zauważyłam iż nie są one najlepsze. Na dodatek, uczelnia działa dopiero od ok. roku, to tym bardziej nie chciałabym mieć później problemów ze znalezieniem pracy. Moi znajomi, którzy ukończyli AHE mają duże problemy na rynku pracy, a obawiam się, że ta sytuacja może również dotknąć absolwentów UNS, dlatego wolę wybrać uczelnię znaną. Poza tym, zauważyłam, iż oferta Wyższej Szkoły Informatyki i Umiejętności przewiduje więcej zajęć praktycznych.
    12.06.2015
  • Maciej

    Studiuję tu i potwierdzam, słaba platforma, a właściwie beznadziejna. Wykładowcy poniżej minimum. Szukam innej uczelni.
    07.06.2015
  • Modest

    Wstępnie zastanawiałem się nad wyborem tej uczelni pod kątem studiów podyplomowych, ale doszedłem do wniosku, że na pewno NIE pójdę tam. Na swojej stronie podają, że ich wykładowcy są "wybitnymi specjalistami", "uznanymi naukowcami", "praktykami życia społecznego i gospodarczego", "osobami z dużym doświadczeniem praktycznym". Zastanawia mnie jednak to, czemu nie podali nazwiska, ani jednego wykładowcy, nie mówiąc już o opisaniu jego dorobku zawodowego. Skoro ci wykładowcy są tacy świetni i wybitni, to chyba powinni to pokazać i poprzeć to faktami, a nie jedynie opierać się na górnolotnych i patetycznych sloganach. Z wypowiedzi innych forumowiczów wynika raczej, że są to teoretycy. Wszystko to powoduje, że NIE wybiorę tej uczelni, bo nie wzbudza ona mojego zaufania.
    06.06.2015
  • Werona

    Studiuje pedagogike na Uczelni Nauk Spolecznych w Lodzi. Nacisk jest polozony na przekazywanie wiedzy teoretycznej a nie na zdobywanie praktycznych umiejetnosci. Wykladowcy sa teoretykami. Niechetnie odpowiadaja na pytania studentów. Nie opowiadaja nam, jak w praktyce wyglada proces diagnostyczny i terapeutyczny. Zero pozytecznej wiedzy. A platforma - trudno na niej znalezc potrzebne materialy.
    05.06.2015
  • michael

    abc
    04.06.2015
  • Tomasz

    studiuje tu od października, trochę kiepska platforma :(, zaliczenia w jeden dzień to jakaś masakra myślałem że padnę nigdy więcej. Co do wykładowców to rożnie z tym jest ale największa masakra to pan Barański nie polecam. Myślę nad zmiana uczelni
    23.05.2015
  • Tomasz

    studiuje tu od października, trochę kiepska platforma :(, zaliczenia w jeden dzień to jakaś masakra myślałem że padnę nigdy więcej. Co do wykładowców to rożnie z tym jest ale największa masakra to pan Barański nie polecam. Myślę nad zmiana uczelni
    23.05.2015
  • pataaaa

    w UNS nie ma studiów dziennych?
    15.04.2015
  • jest stronka

    Tutaj znajdziesz aktualną www www.uns.lodz.pl
    22.03.2015
  • nie ma stronki

    www - w przebudowie !!
    01.03.2015
  • ?

    jakie są możliwości zdobycia pracy w Łodzi po logistyce??
    24.02.2015
  • Justyna

    Hej ja studiuje na tej uczelni Bezpieczeństwo, trzy zjazdy w semestrze - naprawdę wygoda, platforma również fajna sprawa aczkolwiek jeśli na bieżąco do niej nie zaglądacie to można przegapić jakieś testy, czaty itp. Przede wszystkim trzeba sukcesywnie przyswajać materiał bo pod koniec jest ciężko ogarnąć wszystko. Wykładowcy są naprawdę ok. Jeśli chodzi o zaliczenia to zrobiła uczelnia w jeden weekend zaliczenia z 10 przedmiotów, to była masakra. Ale dla pocieszenia są trzy terminy zaliczeń, trzeci to poprawka :) Powodzonka
    05.02.2015
  • Rafaelnl

    Sam bym się chętnie dowiedział czegoś więcej o uczelni ale niestety, mało jest tutaj ludzi chcących podzelić się informacjami.Może pojawi się ktoś w końcu i podzieli się wiedzą na temat UNS
    23.01.2015
  • Deco

    Witam mógłby ktoś coś opowiedzieć jak wyglądają zaliczenia na kierunku Bezpieczeństwo Wewnętrzne, chciałbym się przenieść na tą Uczelnie.
    21.01.2015
  • Rafaelnl

    kamil999 miałbym do ciebie kilka pytan odnośnie uczelni, jeśli nie sprawi to problemu to bardzo proszę o kontakt ... rafal11nl@o2.pl
    16.01.2015
  • kamil999

    dobry wybór! ja również złożyłem tutaj papiery na bezpieczeństwo, po pierwszym semestrze jestem zadowolony z wyboru, przede wszystkim dzięki profesjonalnemu podejściu wykładowców do zajęć, nie ma spania na zajęciach!
    15.01.2015
  • Rafaelnl

    Ja właśnie szukam uczelni z kierunkiem bezpieczeństwo wewnętrzne i prawdopodobnie złożę do nich papiery. Dziś do nich dzwoniłem z pytaniem jak przebiega rekrutacja, na obecną chwilę sami nie wiedzą czy ten kierunek ruszy bo jest to uzależnione od ilości kandytatów(minimum to chyba 15) trzeba dzwonić w lutym, to może będzie już więcej info.
    07.01.2015
  • UNS

    gdzie znajdę info o Władzach UNS? chodze po ich stronie i nigdzie tego nie mogę znaleźć. Przy okajzi chętnie poznam opinie studentów logistyki.
    18.10.2014
  • Tomasz

    No i sie zaczeło, dzis wybralismy samorzad. Jest GIT ::))
    11.10.2014
  • aneta

    To akurat uważam ze normę w polskich uczelniach, zawsze trafi się profesorek, który uważa, że jego przedmiot jest najważniejszy, student jest nic nie warty a uśmiech na jego twarzy pojawia się gdy wpisuje Ci 2 do indeksu... takich wykładowców trzeba ścierpieć i zapomnieć. Całe szczęście zdecydowana większość prowadzących zajęcia to normalnie i wyrozumieli ludzie ;)
    02.09.2014
  • gabiii

    Niektórzy przesadzają... Jest kilku wykładowców, którzy chyba specjalnie utrudniają...
    25.08.2014
  • gradii

    ja również polecam, studiuję na 2 roku i jestem zachwycona, nie mogłam wybrać lepiej, uczelnia też jest super, głównym atutem są wykładowcy którzy bardzo fachowo podchodzą do swojej pracy
    05.08.2014
  • ankaanka

    ja się zapisałam, bo słyszałam sporo pozytywnych opinii o tym kierunku ;) podobno zajęcia są nawet ciekawe, wykładowcy nie cisną za bardzo i atmosfera przyjemna ;)
    26.07.2014
  • Asia

    Widze ze maja w ofercie Logistyke, czy sie tam ktos wybiera. Nawet cena jest przystepna a i te zjazdy 3 w sem. dobry patent jak na moje zycie zawodowe. Dajcie znac czy juz ktos sie zapisal ?
    21.07.2014
  • Agniecha

    A wypowie sie jakis abolwent? Uczelnia chyba malo znana ale ten e-learning mnie ciekawi
    13.07.2014
  • brita

    czy ta szkoła ma związek ze Społeczną Akademią Nauk???
    30.06.2014
  • Krzysiek

    Mnie zainteresowały tylko 3 zjazdy w semestrze plus reszta materiałów na e-platformie. Jestem poważnie zainteresowany bo mam prace w weekendy i nie mam szans na uczestnictwo w zajęciach a tu taka fajna opcja. W tygodniu tam zadzwonie i dowiem się co i jak.
    27.06.2014
  • GravisBane

    moja dziewczyna chce sie tam zapisac. na doradztwo personalne (pedagogika). maja tylko 3 zjazdy w semestrze i jest chyba najtaniej - 260 zl
    27.06.2014
  • Marta

    Ja wlasnie dzis sie zapisalam przez formularz internetowy, okazuje sie ze jest to najlepsza cenowo oferta w regionie. Zobaczymy jak bedzie
    18.06.2014
  • bezp wewnetrzne

    ktos sie wybiera do UNS na bezpieczeństwo wewnętrzne? czy bliżej coś wieceie o tej szkole?
    11.05.2014