Ocena uczelni


Komentarze (124)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • Karolina

    Hej :) idzie ktoś w tym roku na pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolna zaocznie ? Ja się zapisałam, ale boję się, że nie będzie wystarczającej ilości studentów i kierunek nie ruszy :p
    9/19/19
  • Basia

    Hej, mam pytanie dotyczące specjalizacji. Kiedy się ją wybiera i czy jest możliwość ją zmienić?
    9/15/19
  • Magisterka

    Przez jakiś czas była informacja na stronie, że będzie magisterka z Informatyki, ale już nie ma. Czy wiadomo coś o uruchomieniu wtedy w nastepnym roku?
    9/7/19
  • Informatyk

    To są uroki uczelni niepublicznych. Osoby, które wybierają tego typu uczelnie muszą się liczyć z tym, że wybitni studenci raczej idą na najlepsze politechniki i uniwerki. Uczelnie prywatne sprawiają tez, że dyplom coraz mniej znaczy i jest wręcz wymagany w każdej pracy. Ale z drugiej strony patrząc to najważniejsze jest to, co student robi poza zajęciami. Chyba, że są osoby, które potrzebują tzw. "bata" nad sobą i nie zrobią nic, jeśli się od nich nie wymaga. Ja planuję iść na magisterskie na WSB, ale chciałem z Informatyki, a tu tylko I stopień. Może od przyszłego roku uruchomią.
    9/2/19
  • WSB Gdańsk

    Reply for the comment of Maria from date 6/5/19
    Dzień dobry, serdecznie zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z naszym Biurem Rekrutacji WSB, Nasi pracownicy z chęcią odpowiedzą na wszelkie pytania i wątpliwości dotyczące naszej oferty. Dodatkowo doradzą również w wielu kwestiach związanych z wyborem odpowiedniego kierunku i trybu studiów. Kontakt dostępny jest w na naszej stronie www.wsb.pl/gdansk w zakładka kontakt.
    8/22/19
  • izka

    Czy na zaocznym zarządzaniu program jest mocno okrojony w stosunku do dziennych studiów?
    8/21/19
  • logistyka stacjonarnie

    Opinie o logistyce stacjonarnej?
    8/21/19
  • MGR

    Jestem zadowolona z wybranego kierunku Psychologia w Biznesie. Praktyczna wiedza połączona z teorią, dwa kierunki w jednym. Po obronie licencjatu postanowiłam kontynuaować naukę na studiach magisterskich.Uczelnia spełnia moje oczekiwania.
    8/9/19
  • Karol

    była informacja, że mają być magisterskie z Informatyki w Gdańsku, a teraz nie można wybrać. Czy może od marca albo od przyszłego roku będzie możliwość magisterki z Infy?
    8/6/19
  • psychologia

    Czy po licencjackiej psychologii w biznesie jest szansa na mgr z psychologii? Nie ma studiów II stopnia, czy można przenieść się od np. 4 roku??
    7/18/19
  • Agata

    Jest/Był ktoś na kierunku kryminalistyka? Jak wrażenia, warto tam iść czy lepiej na inną uczelnię?
    7/9/19
  • Paweł

    Witam, jak wyglądają finanse i rachunkowość? Na papierze mi się podoba, ale może ktoś studiuje i podpowie.
    7/8/19
  • wika

    Cześć! Czy studiuje ktoś może stosunki międzynarodowe? Najbardziej zależy mi na tej specjalności z językiem chińskim, czy warto? Proszę ładnie o odpowiedź :(
    7/6/19
  • matura

    Proszę o opinie na temat pedagogiki resocjalizacyjnej w trybie zaocznym. Warto czy iść na inną uczelnie?
    7/5/19
  • zuza

    WSAiB czy WSB? Ktos studiował zarządzanie przedsiębiorstwem? Jakie opinie?
    7/3/19
  • Kandydat

    Witam moze ktos cos moze powiedziec na temat informatyki stacjonarnej i logistyki stacjonarnej ?
    6/27/19
  • Student z wsb

    wykładowcy może i mają lepsze podejście niż na politechnice, ale dosyć mało wymagają. mała ilość zajęć na zjazdach w porównaniu z bardziej prestiżowymi uczelniami, a pieniądze takie same. Pozdrawiam z niestacjonarnej informatyki.
    6/18/19
  • Maria

    Wybieram między specjalnosciami Zarządzania (II stopnia): psychologia/ Marketing i komunikacja społeczna/ Zarządzanie zasobami ludzkimi. Jakie opinie macie?
    6/5/19
  • WSB w Gdańsku

    W jakie dni prowadzone są zajęcia na studiach stacjonarnych i czy można to połączyć z pracą ?
    5/30/19
  • Bezpieczenstwo wewnetrzne

    Ktos sie o tym wypowie czy warto czy sa zajęcia praktyczne
    5/24/19
  • Logistyka.stac

    Osobiście bardzo odradzam, studiowałam pół roku i cieszę się że tak szybko podjęłam decyzję o rezygnacji. Kierunek logistyka- na tylu wykładowców dosłownie 1 starała się nam coś przekazać i czegokolwiek nauczyć, reszta porażka. Zajęcia po 2 dni w tygodniu co na trybie stacjonarnym wydaje mi się kpiną bo często zajęć mieliśmy mniej niż tryb zaoczny :) Wizualnie szkoła nowoczesna, wszystko wygląda ładnie lecz chyba nie o to chodzi na studiach ale żeby cokolwiek z nich wyciągnąć. Moim zdaniem strata czasu i pieniędzy. Ludzie jak ludzie zależy na jakich się trafi, a atmosfera w tej szkole zbytnio do mnie nie przemawiała. Egzaminy można pozaliczać nawet nie chodząć na zajęcia, spokojnie nikt tam od ciebie nie będzie niczego wymagał :) Także jeśli chcesz mieć papier w ręku bez żadnej nauki i staran to to właśnie uczelnia dla Ciebie.
    5/18/19
  • Mch

    Jak adminidtracja zaocznie?
    4/22/19
  • Alus

    Naciągają na hajs, nie mają zajec zgodnych z programem, odwołują zajęcia 5 minut przed ich rozpoczeciem. Ogółem żałość
    4/8/19
  • Błażej

    Witam,ktoś śmiga od marca na informatykę zaocznie?a dokładniej programowanie...jak się czujecie z tematem i na jakim etapie jesteście?
    2/24/19
  • Wiki

    Ktoś coś o bezpieczeństwie, zaocznie? Najlepiej militarnym? Jestem ze Szczecina i się zastanawiam czy warto tyle dojeżdżać..
    2/11/19
  • Cukierkov

    Kiedyś, jak byłam jeszcze przed maturą, zainteresowali mnie swoją ofertą kiedy promowali się w moim liceum. Minęły ok 4 lata, a ja do tej pory dostaję od nich telefony, smsy i imienne maile. Wytrwali są, to im muszę przyznać xd
    2/6/19
  • Dominika

    Uczelnia niestety bardzo droga, potrafią odwołać zajęcia tego samego dnia. Jedynym plusem jest to, że nie ma przerw między zajęciami. Rozpoczynam teraz na czwarty semestr i nic z uczelni nie wyniosłam. o dziekanacie nie wspomnę. pracują tam osoby, z którymi się nie da dogadać w żaden sposób, nie da się niczego dowiedzieć, żadnego wsparcia. Niestety kolokwialnie mówiąc- debile.
    1/30/19
  • Kacper

    Cześć. Potrzebuje opinii na temat tej uczelni, a zwłaszcza kierunku zarządzanie. Z góry dziękuję
    1/29/19
  • lidia

    marketing na najwyższym poziomie, w realu ten oczekiwany obraz wygląda już słabiej, powinni się bardziej starać o studentów, bo z nas żyją, i my wystwaiamy uczelni opinię
    1/22/19
  • Dd

    Czy ktoś wie jak wyglądają egzaminy u prof Pietrka?
    1/17/19
  • Admin

    Komentarz usunięty.
    12/12/18
  • Iwona

    Nie polecam. Studiowałam zaocznie. Szkoła leci na ilość, a nie na jakość. Płacisz dużo, a nic z tej szkoły nie wyciągasz. Uczelnia ma gdzieś nawet wykładowców. Co rusz przekładają zajęcia, dezorganizacja okropna. Gdybym wcześniej wiedziała na pewno nie poszłabym na tą uczelnię. To co piszą na stronie, że 95 na 100 absolwentów poleca szkołę, jest totalną nieprawdą. Z kim nie rozmawiam to mówi że żałuje. Tylko nieliczni wykładowcy potrafią naprawdę przekazać wiedzę i są dla studenta. Reasumując? Szkoda czasu i pieniędzy.
    12/4/18
  • Karo

    Hej, ktoś może się wypowiedzieć o kierunku logistyka na studia dzienne?
    11/12/18
  • anka

    WSB Gdańsk leci na ilość. Przykro, bo jednak płacimy sporo kasy
    11/7/18
  • asia

    ktoś od tego roku na zarządzanie niestacjonarnie?:)
    10/9/18
  • Ewka

    Paulina, psychologia sprzedaży jest nowością- jest w ofercie od tego roku i szczerze się nad nią zastanawiam :) W czerwcu skończyłam inną podyplomówkę- brand management, zarządzanie marką firmy. Szczerze mogę polecić. Co do studiów dziennych- było to dość dawno temu skończyłam je gdy siedziba była jeszcze na Żabim Kruku. Wspominam dobrze, choć kierunku nie wybrałam przyszłościowo.
    9/3/18
  • Gastronomia i dietetyka

    Ktoś studiował na WSB gastronomie i dietetykę? Nie wiem czy jest warto patrząc na te negatywne opinie.
    8/30/18
  • STUDIA DZIENNE

    Jakieś opinie o studiowaniu dziennym? O zaocznych jest sporo, ale ten tryb mnie nie interesuje. Napiszcie o swoich doświadczeniach. Polecacie?
    8/16/18
  • frik

    Dwa słowa od studenta zaocznego do Uczelni - nie jest dobrze, gdy odwołuje się zajęcia na ostatnią chwilę. Warto byłoby informować nas abyśmy nie wydawali kasy na dojazd i na miejscu usłyszeli, że sory ale odwołane. Strzelacie sobie w kolano w ten sposób, bo ludzi się wkurzają, no i słusznie.
    8/15/18
  • Nicoletta

    Ktoś od tego roku na zarządzanie niestacjonarnie ?
    8/12/18
  • Lilka

    Co sądzicie o WSB w Gdańsku? Jaki jest poziom? Czy waszym zdaniem warto startować na tą uczelnię? Będę wdzięczna za każde info.
    8/9/18
  • Nikola

    Stacjonarnie
    8/9/18
  • Do Nikola i Natalia

    Dziewczyny, a idziecie na stacjonarne czy niestacjonarne?
    8/9/18
  • Nikola

    Ja również prawo w biznesie
    8/9/18
  • Natalia

    Hej, chciałabym zacząć studia na kierunku prawo w biznesie. Czy jest ktoś, kto także myśli o tym kierunku?
    8/6/18
  • Paulina

    Hej, wybieram się na podyplomówkę "Psychologia sprzedaży". czy ktoś z Was może kończył ten kierunek i jest w stanie się wypowiedzieć? z góry dziękuję.
    8/2/18
  • Aga

    Witam. Czy ktoś studiuje na logistyce? Mam zamiar iść na ten kierunek jednak przeczytałam sporo sprzecznych opinii o uczelni. Czy ktoś mógłby mi opisać poziom nauczania? Słyszałam, że jest mało miejsc parkingowych czy nie ma windy jednak nie jest to dla mnie takie ważne. Liczy się głównie to, czy czegoś tam się nauczę. Dziękuję za każdą opinię.
    7/23/18
  • Ggggg

    Prawo w biznesie, wybiera się ktoś ?
    7/18/18
  • fibak

    @xxxkk Ja wybieram sie wlasnie na ten kierunek zaocznie od pazdziernika i tez szukam opinii ;)
    7/17/18
  • xxxkk

    Hej! Filologia angielska w biznesie, jakies opinie? ktos wybiera sie zaocznie od tego roku? :)
    7/15/18
  • Lili

    Hej,hej:) Pedagogika zaoczna na WSB- opinie?
    7/15/18
  • :)

    Pedagogika wczesnoszkolna na WSB.. - polecacie, odradzacie ?
    7/15/18
  • Co lepsze

    Inzynierskie z informatyki czy podyplomowe z programowania?
    6/16/18
  • Martyna

    Czy ktoś wybiera się na pedagogikę wczesnoszkolną z jęz. angielskim w tym roku? :)
    6/6/18
  • Ewelina

    Studiuję na wsb już trzeci kierunek. Jestem bardzo zadowolona. Zachęcam do zapisywania się na studia przez doradcę, który super pomaga we wszystkim i świetnie tłumaczy. Macie pytania ? Piszcie ! 664090419
    5/18/18
  • Wsb Gdańsk logistyka

    Praktyki na zaocznych studiach magisterskich trwają 3 miesiące. Jak pracować?!
    4/21/18
  • Ja

    Praktyki na zaocznych studiach magisterskich trwają 3 miesiące. Jak pracować?!
    4/21/18
  • WSB WSZ PORÓWNANIE

    Zarządzanie, porównanie WSB i WSZ, mógłby ktoś pomóc? :)
    4/6/18
  • Finanse i rachunkowość

    Chciałabym dowiedzieć się jak ciężko dostać się na tą uczelnie na Finanse i Rachunkowość ? Jestem tegoroczną maturzystką i nie wiem czy mam jakieś szanse.
    4/5/18
  • Ania

    Zarządzanie w trybie weekendowym, jakieś opinie? :)
    4/4/18
  • porównanie WSZ i WSB?

    jeśli chodzi o kierunki; Informatyka i Zarządzanie to macie porównanie między WSZzarządzania a WSBankową? Może ktoś studiował na obu, albo się przenosił? albo ma znajomych i wiedzę na ten temat? Co rozważać w wyborze?
    2/28/18
  • Adam

    Byłem studentem informatyki na WSB, tyle że studiowałem dziennie. Ukończenie tej szkoły to nie tylko papier, zdecydowanie można się wiele nauczyć z tej dziedziny, szczególnie gdy ktoś naprawdę się tym interesuje. :) :)
    2/27/18
  • Informatyka

    Witam, chce podjac studia na kierunku Informatyka zaocznie. Ukonczylem inny kierunek na polibudzie i chcialbym sprobowac informatyki, lubie programowac i pewnie by pracowac jako programista musze miec papier. A jak wyglada tam naprawde? Moge sie nauczyc czegos?
    2/6/18
  • Kryminalistyka

    Czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda kryminalistyka w Wyższej Szkole Bankowej? Jak ogólnie to wygląda?
    2/5/18
  • Przyszla studentka

    Jest ktoś kto studiuje dietetykę z trenerstwem na WSB Gdańsk? Chciałam się dowiedzieć o jakości prowadzonych zajęć
    1/23/18
  • Menadżer BHP

    Witam, czy ktoś studiował/studiuje zaocznie na kierunku „menadzer BHP”? Jestem zainteresowana, ale najpierw chciałabym poznać opinie. Nauczyciele, poziom, wiedza? Jak to wyglada?
    1/14/18
  • oluś

    jak wsb wygląda od strony realizacji programów podyplomowych - zagadnienia graficzne / internetowe?
    1/10/18
  • dzasta

    Hej :) a ja mam pytanie do absolwentów WSB (głównie kierunek logistyka ale i inne). Jak jest z pracą po WSB? Bo wiem, że nieraz pracodawcy nieprzychylnie patrzą na papierek z uczelni prywatnej. Jak to jest po WSB?
    9/12/17
  • zarządzanie przedsiębiorstwem - 3 semestr

    Cześć, chciałam się dowiedzieć jak wyglądają studia dzienne, a jak zaoczne na 3 semestrze. Z góry dziękuję za pomoc :)
    9/11/17
  • do informatyka-niestacjonarnie

    W internecie masz multum darmowych kursów programowania, osobiście polecam Ci kanał "Pasja Informatyki" pana Mirosława Zelenta. Bardzo przystępnie tłumaczy różne kwestie związane z C++, Javą i innymi rzeczami. Jeżeli się przyłożysz to na pewno sobie poradzisz, piona ziomuś, trzymam kciuki za Ciebie, nie zawiedź mnie!
    8/24/17
  • Psychologia w biznesie. Nie polecam!

    Pierwszy semestr był spoko. Byłam mega nakręcona ponieważ kierunek bardzo mi się podobał i ćwiczenia też były fajne, coś wynosiłam z zajęć ale ciągle czułam niedosyt. Cóż myslałam, że dalej się rozkręci. Właśnie minął mi 2 semestr i czekam na 3 od października i szczerze mówiąc odradzam... większość wykładowców niby miła ale kompletnie niekompetentna. Mam wrażenie, że nie wyniosłam niczego i w zasadzie mówili tylko o rzeczach które większość osób już wie wybierając ten kierunek. Niepotrzebne przedmioty jak BHP czy WF w formie elearning... strata naszego czasu w domu. Na wiele wykładów nie trzeba chodzić po czym na egzaminie okazuje się oczom pytanie " Jak nazwałem to i to na wykładzie drugim" . Godziny zajęć są absurdalne bo potrafią trwać od 8 do 21:10 a innego dnia już przyjeżdża się tylko na jeden wykład czy ćwiczenia co jest kompletnie bez sensu... Wykładowcy robią wiele problemów jeśli komuś nie uda się zaliczyć przedmiotu w pierwszym ani drugim terminie... Generalnie jedynym plusem jest dostęp do elektrycznego dziennika, nowoczesny wystrój uczelni, i dość szybki kontakt z różnymi działami obsługi uczelni.. Cały system nauczania i przedmiotów "aby zapchać godziny" jest do niczego. Nie polecam. Osobiście żałuję, że się zdecydowałam, ale cóż zapłaciłam już ponad 4000zł...
    8/22/17
  • Paulina

    bezpieczeństwo wewnętrzne zaocznie. jakieś opinie? :))
    7/18/17
  • informatyka - niestacjonarne

    Jestem dobry z matmy, ale nigdy nie miałem styczności z programowaniem. Czy ciężko? Oni czegoś nauczą czy od razu wymagają?
    7/18/17
  • nini

    Jakie opinie na temat zarządzanie marketing i nowe media ? Błagaaaam o pomoc !!
    7/2/17
  • Kasia

    Jakie opinie na temat finansów i rachunkowości przedsiębiorstw? :) Ta szkoła czy może lepsza Wyższa Szkoła Sopocka? :)
    6/10/17
  • ques

    Witajcie, chciałabym zapytać, jak to jest z Informatyką, po której otrzymuje się tytuł inżyniera? Ile specjalności zwykle się otwiera? Interesuje mnie "programowanie" bądź "software development". Niestety, na stronie nie mogę znaleźć siatki godzin czy jakiegokolwiek programu studiów, a byłby to mój drugi kierunek, toteż nie chcę iść w ciemno. Pozdrawiam!
    5/18/17
  • maturzystka

    Witam, chciałabym sie dowiedzieć jak wyglądają studia dzienne na WSB. Interesuje mnie administracja i pedagogika. Uczelnia godna polecenia?
    4/18/17
  • Maturzystka - prawo

    Witam, wybieram sie na prawo, lecz mam problem z wybraniem uczelni. Wiem jak jest na UG, ale interesuje sie mnie jeszcze WSAiB w Gdyni oraz właśnie WSB w Gdańsku. Zastanawia mnie czy WSB jest lepsza od WSAiB. Warto isc do WSB na prawo?
    4/18/17
  • maturzystka

    Witam, planuję pójść zaocznie na bezpieczeństwo wewnętrzne na WSB. Poszukuję opinii studentów na temat tych studiów;)
    4/18/17
  • filologie? jakie?

    jakie języki oferuje WSB w ramach kierunku filologia? Bo z strony i opisu na ww nie wynika jakie.
    3/27/17
  • studentka

    Uczelnia ma ponoć podejście praktyczne, ale wykładana jest tylko teoria i to zamierzchła, z czasów kiedy szanowni profesorowie studiowali. Studiując na finansach i rachunkowości nawet nie zobaczyłam programu księgowego. Mam wrażenie, że po 2 latach spędzonych na WSB umiem mniej niż gdy zaczynałam te studia. Szkoda wydanych pieniędzy. Kontakt z jakimkolwiek działem szkoły jest niezwykle trudny. Godziny pracy na pewno nie są dostosowane do ludzi pracujących, a w reklamach tyle się mówi, że jest to uczelnia dla nich przyjazna. Pracownicy tej uczelni mają wylane na studentów i zajęcia. Mam wrażenie, że uważają że skoro to szkoła prywatna to każdy student tam nie chce się niczego nauczyć a tylko dostać dyplom.
    2/6/17
  • Przemo246

    Witam wszystkich, chciałbym usłyszeć od Was opinię na temat studiów podyplomowych o nazwie "Zarządzanie sprzedażą z certyfikatem Franklin University (studia modułowe)". Czy studia te okazały się przydatne w karierze zawodowej? Czy polecacie ten wydatek, czy raczej nie? Pozdrawiam
    1/22/17
  • patrycja

    czy warto studiować w WSB w Gdańsku kierunek Logistyka? jeśli nie w tej szkole, to co polecacie? która uczelnia, jeśli chodzi prywatne za kasę?
    1/18/17
  • gigi

    Nie polecam eyscig szczurow pelno rozpuszczonych dzieciakow a nawet jak jestes ok to wykladowcy cie za takich maja i nie rozumieja ze zapieprzasz na czesne ale chcesz byc na dziennych bo sami wykladowcy przyznaja ze program zaocznych jest baaardzo okrojony to nie jest uczelnia dla pracujacych idzcie na publiczne a i oblewaja profesorki bo za 2 poprawke placiasz 200 zl wiec czesto kogos uwalaja
    1/18/17
  • Grafik

    Studiowałem grafikę i multimedia. Ciężko polecić. Właściwych zajęć z grafiki był JEDEN semestr. I niestety wiele pomimo najszczerszych chęci nie wyniosłem. Przykład? Zajęcia z grafiki 3D oraz mediów społecznościowych prowadzone przez jednego człowieka, którego zamiłowaniem jest film. Co na nich robiliśmy? Oglądaliśmy filmy. Przez cały semestr. Oczywiście o ile ów pan pojawił się, bo obecność niektórych prowadzących na zajęciach była jakby to powiedzieć "znikoma". Czasami nawet nie wiedzieli, że mają z nami zajęcia... Oczywiście mieliśmy kontakt z programami graficznymi. Więcej o pakiecie Adobe (podstawa w tym zawodzie) można wynieść z darmowych tutoriali dla początkujących o długości 30 minut na YouTube. Można to porównać do tego jakby w szkole samochodowej uczono nas "tu wlewa się olej, tu płyn do spryskiwaczy i to byłoby na tyle". Rozumiem, że studiowanie polega na własnej pracy ale za "wiedzę" zdobytą na tej "uczelni" zapłaciłem 12 000 złotych. Dowiedziałem się tyle co przez kilka wieczorów można znaleźć w internecie za darmo. O becnie pracuję w zawodzie związanym z grafiką komputerową i bardzo często miałem wrażenie, iż posiadam większą wiedzę od człowieka, który ma mnie czegoś uczyć. Pracuję tylko dzięki nauce na własną rękę.
    9/11/16
  • EMI

    Siemka. Odnośnie pytań o zarzadzanie spec. Marketing nowe media- chętnie poznam kogos kto wybiera sie na ten kierunek. e.kwiatek94@gmail.com
    8/23/16
  • piotr.gdynia

    Czy ktoś wybiera się na zarządzanie 2016?
    8/17/16
  • anka

    Kto idzie na logistykę do WSB? Mój kolega jest na drugim roku zaocznych i jest bardzo zadowolony. Przekonał mnie do studiów na WSB. Wybrałam niestacjonarne inżynierskie, bo niby najwiecej ofert pracy po tych studiach. Szukam ludzi z okolic Tczewa do wspólnych dojazdów. Zainteresowanych zapraszam do napisania anka.madeja@gmail.com
    8/1/16
  • pytanie o studia ekonomiczne

    podajcie w takim razie, gdzie w Gdańsku wybrać się na studia z zakresu ekonomii? najlepiej z argumentami, dlaczwgo dana uczelnia jest wg was dobra?
    6/26/16
  • Hanna

    Witam! Mam zamiar studiować na tej uczelni Zarządzanie / Marketing i nowe media /. Napiszcie coś o tym kierunku lub o całej uczelni.
    4/26/16
  • Ona122

    Witam. Mam jedno pytanie. Myślałam nad pójściem na tą uczelnię na kierunek Pedagogika resocjalizacyjna z profilaktyką społeczną. Czy ktoś mógłby powiedzieć czy warto się tam wybrać ?
    4/9/16
  • seba

    Witam mam pytanie na temat kierunku psychologia w zarządzaniu na WSB Gdańsk Czy na studiach jest ciężko zdać egzaminy i jaka jest atmosfera na uczelni
    2/17/16
  • ona

    wypowiem się nt Logistyki. Wybrałam tę szkołę jak jeszcze miała dobre opinie, podobno był wysoki poziom kilka lat temu i był trzymany. Teraz? Pierwszy rok jeszcze jakoś, natomiast od drugiego roku zaczęło się... przedmioty zawodowe razy piętnaście, na każdym to samo, tylko każdy inaczej się nazywa. Wykładowcy i prowadzący ćwiczenia jedyne co chcą to "Projekty", zazwyczaj w grupach i grupowo oceniane. Efekt jest taki że pięć osób z grupy cały rok z 8śmiu przedmiotów robi projekty na resztę nielotów z grupy. Prowadzący nie równają do średniej, równają do dna. Niektórzy nie wiedzą, co wykładają, przychodzą i pytają jaki mają z nami przedmiot. Owszem jest garstka, która próbuje coś wskrzesać, natomiast na takim materiale wyrzutków gimbazjalnych którym mamusia i tatuś płacą za "studia", niestey wiele się nie da. Uczelnia równa do dołu, by jak to mówią, nie podcinać gałęzi na której siedzi. Znam takich, co po niezlaiczonym przedmiocie szli do Dziekanatu i wkręcali paniom, że wykładowca miał dać 3 ale się pomylił, a teraz nie ma z nim kontaktu (część faktycznie szybko zakończyła współpracę chyba z wycieńczenia nerwowego i zniknęła urywając kontakt bez możliwości poprawki) i panie wpisywały 3 do elektronicznego indeksu. Koleś ode mnie zgrupy miał w ten sposó zaliczone 3 przedmioty w zeszłym roku. Tak że sami soie odpowiedźcie na pytanie jaka to "uczelnia". Jak ktoś coś chce wynieść, to wyniesie, ale irytacja i poczucie straty czasu jest rzeogromna. Dochodzi szalony plan, która potrafią zmienić w nocy poprzedzającej zajęcia(zaoczne): dwa weekendy pod rząd, weekend przerwy, dwa pod rząd, przerwa, trzy pod rząd itd... Zajęcia potrafią zacząć się w połowie września, bo nabrali tylu studentów że muszą gdzieś upchnąć zajęcia. Ferie zimowe? Hmm,, w trzeci weekend lutego zaczyna się następny semestr. Taka organizacja. A, nie wspomniałam o językach. Obiecali pięć czy cztery do wyboru, wypełnialiśmy ankiety - natomiast nic nie dało i tak zrobili tylko angielski z podziałem na poziomy, który dla osób pracujących z tym językiem na codzień jest na poziomie żenującym. Jeszcze ściemniali, że nie było chętnych na hiszpański czy rosyjski, zupełnie jakbyśmy ze sobą nie rozmawiali i nie wiedzieli jak głosowaliśmy. Generalnie: KUPOWANIE DYPLOMU i w sumie 3/4 wygląda tak, jakby po to przyszła
    2/2/16
  • finanse i rachunkwość

    czy kończąć kierunek Finanse i Rachunkowość można założyć biuro księgowe? chodzi mi o to, czy z prawnego puntktu widzenia jest to możliwe. i Druga rzecz, czy absolwent takich studiów ma wiedzę i umiejętności, aby takie biuro prowadzić?
    12/3/15
  • o zarządzaniu

    Spędziłam tu 3 lata na kierunku zarządzanie. Obrona? Zależy na jakiego promotora się trafi, ale moje doświadczenia słabe! raz z seminarium wyszłam z płaczem... Ciągłe poprawianie pracy, najmniejszej pierdoły, wieczna zmiana zdania, wieczne problemy. Ekonomiczne oraz matematyczne przedmioty są nie do zniesienia na psychologii biznesu. Pierwszy rok to był właściwie tylko biznes. Na drugim było już więcej psychologii, ale za to pojęcia i podejmowana tematyka przewijały się na tych samych zajęciach. Mam wrażenie, że niektóre przedmioty były wymyślane tylko po, żeby wydawało się ich więcej. Niektórzy mają pozytywne doświadczenia. Albo oczarowani kilkoma fascynującymi pojęciami nie widzą co tam się dzieje naprawdę, albo bez zastanowienia dostosowują się do sytuacji. J
    9/10/15
  • Baba

    Siemka, jak jest na zarządzaniu? chciałbym pójść zaocznie, zastanawiam się nad WSZ lub WSB, gdzie wybrać sie na zarządzanie?
    7/7/15
  • niewiem

    Czy ma kierunku Służby specjalne i policyjne na WSB Gdańsk jest coś z wf-em? albo coś podobnego?
    6/12/15
  • stary

    A co sądzicie o poziomie studiów podyplomowych na WSB w Gdańsku http://www.wsb.pl/gdansk/kandydaci/studia-podyplomowe - chodzi mi o ofertę kierunków pod tym linkiem. Odpowiedzcie proszę, jeśli ktoś tam studiował.
    4/1/15
  • TiR

    Opłaty co roku sie zwiększają, za wszystko trzeba płacić, I jeszcze turystyka jako kierunek, nie wiem kto to wymyślił. A ile kosztuje obrona? Samo podejście do niej kosztuje od 450 zł
    2/27/15
  • magiera@hays.pl

    Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
    2/11/15
  • podyplomowe

    nie wiem, jak w Gdańsku, mam znajomych ktorzy chodzili na studia podyplomowe w Poznaniu i Wrocławiu, wszyscy byli zadowoleni, organizacyjnie bez z arzutu, materiały pokserowane dla sluchaczy, wykladowcy prof i dr z uczelni publicznych, albo praktycy menagerowie, obsluga sluchaczy na wysokim poziomie, opiekunowie grup dbali o przyjazna atmosfere, rowniez prace i egzaminy na zakonczenie nie byly zle, w sensie nie stresoway zbyt mocno, tak wiec - raczej same pozytywy,
    10/9/13
  • Tina

    Witam. Czy może ktoś studiuje/ studiował podyplomowo na WSB Nowoczesny Marketing? Byłabym bardzo wdzięczna za opinie: jaki jest poziom nauczania, czy dobrze ten kierunek przygotowuje do pracy w branży, czy jest nastawiony na praktyczne kształcenie, a nie tylko teorie, no i - rzecz jasna - czy jesteście zadowoleni z tych studiów. Zostało mi niewiele czasu na decyzję, więc Wasza pomoc jest dla mnie bardzo cenna.
    10/8/13
  • goharz

    jak ktoś chce mieć zlewke na wykształcenie to może tam iść, jest łatwo, co roku sie ślizgam:)
    8/22/13
  • Katerina

    Jak wygląda sprawa na Turystyce i Rekreacji :)? Warto? Poziom jest porównywalny z WSTiH? Dużo praktyki czy raczej lipa? interesują mnie specjalności jak Turystyka uzdrowiskowa spa&wellness oraz gastronomia i dietetyka
    8/3/13
  • ness

    Polecam WSB z czystym sumieniem, wykładowcy w porządku, poziom wysoki i przyjemna atmosfera ;)
    7/31/13
  • adam

    gdzie na logistykę najlepiej isc w Gdańsku z prywatnych szkól??? czy mysleć o WSB czy darować sobie? napiszcie proszę, jak jest, zwlaszcza na drugim i trezcim roku, gdy juz sa specjalnosci, itd.
    5/26/13
  • Kandy

    Mam pytanie odnośnie "Projektowanie Gier Komputerowych" jak to wygląda ? Czy to dobry kierunek dla kogoś kto lubi programowanie i tworzenie grafiki 3D i chce iść w kierunku tworzenia gier ? To jest w końcu Informatyka czy Inf z ekonometrią ?
    5/8/13
  • Kandy

    Mam pytanie odnośnie "Projektowanie Gier Komputerowych" jak to wygląda ? Czy to dobry kierunek dla kogoś kto lubi programowanie i tworzenie grafiki 3D i chce iść w kierunku tworzenia gier ? To jest w końcu Informatyka czy Inf z ekonometrią ?
    5/8/13
  • prawie absolwent

    WSB to świetna uczelnia,szczególnie jak chcesz się pośmiać na wykładach.Studiuję IiE specjalizacja multimedia i grafika,najtrudniejszy był dla mnie pierwszy rok... no ale miałam długą przerwę i trudno było mi się wkręcić.Powiem tak-grafikiem dobrym po tej uczelni nie bedziesz,bo brak jest tu naprawdę dobrych wykładowców.Wspaniałym człowiekiem,od którego naprawdę można się dużó nauczyć z grafiki jest dr Mostowski.Jednak zdecydowanie jest za mało zajęć z nim.Kolejnymi perłami tej uczelni są prof.Wrycza i prof.Bołt.Dzięki nim zrozumiałam informatykę i ekonometrię,jednak nie o takie przedmioty mi chodziło ! Na mojej specjalności na pewno za mało zajęć zawodowych a za dużo statytyk,ekonometrii i matematyki...Wydaje mi się jednak,ze poziom jest naprawdę dobry !
    3/6/13
  • kand

    Wybierałem się do tej uczelni, ale w końcu wybrałem WSZ w Gdańsku. Chciałem iść na informatykę i mogłem porównać oferty z opowiadań dwóch moich kolegów z firmy. Razem pracujemy w dziale informatyki w dużej firmie. Ten który studiował na WSB narzekał na zbyt duży udział przedmiotów ekonomicznych na kierunku informatyka i ekonometria. No ale to wynika z kierunku jaki obrał. Poszedł tam by skończyć studia po trzech latach a nie po czterech jak to ma na informatyce inżynierskiej na WSZ. Drugi, ten po WSZ jest dzisiaj szanowany inżynierem administratorem systemu i bazy danych :) Sam wybrałem WSZ bo tam jest czysta informatyka. Moim zdaniem kto chce studiować informatykę, powinien raczej wybrać kierunek czysto informatyczny, a nie informatykę z ekonometrią. Można się zawieść.
    1/25/13
  • sceptycznie

    Zatrudniają kilku speców, którzy windują poziom kadry ale reszta wykładowców jest przeciętna nie ma nad czym się zachwycać. Szkoła nie jest zła, ale naprawdę - porównywanie jej z ug to przesada. Rozumiem że są w jednym mieście, ale to nie zbliża ich poziomów...
    8/11/12
  • photo

    No moim zdaniem ta uczelnia nie jest lepsza od uniwersytetu gdańskiego ogólnie, ale w szczegółach może go przewyższać. przez szczegóły rozumiem domenę tej uczelni czyli kierunki związane z bankowością. jakkolwiek dyplom ug może być wyżej ceniony, tak też wykształcenie nakierowane na bankowość w wsb może znajdować się na wyższym poziomie.
    8/4/12
  • adam

    A czy te specjalności oznaczone jako nowość na kierunku Informatyka i Ekonometria to już weszły czy dopiero maja wejść? Jesli ktos je juz studiował to prosze o opinie.
    7/17/12
  • bifor

    Wydaje mi się że z papierkiem takiej uczelni łatwiej znaleźć pracę , niż po skończeniu uniwersytetu w gdańsku, co o tym sądzicie? wsb gdańsk zawsze kojarzyło mi sie z prestiżem, ale nie wiem jak wygląda to od wewnątrz. myśle że wybiore sie tu na finanse i rachunkowosc, bo to chyba przyszłościowy kierunek :)
    5/18/12
  • radek

    A jesli chodzi o informatyke i ekonometrie to jaki jest poziom? Czy idąc na ten kierunek trzeba mnieć infę w jednym palcu? Czy można zdobyć pełną wiedzę na tych studiach?
    4/6/12
  • Bosy

    moge sie wypowiedziec o Informatyce i Ekonometrii, kuzyn studiuje ten kierunek w WSB drugi rok, wedlug niego jest dosc trudny, jesli ktos nie ma mocnego ukierunkowanaia na przedmioty scisle i dobrej podbudowy z informatyki, on bardziej interesowanl sie grafika komputerowa, a to okazalo sie zbyt malo w kontekscie egzaminow i zaliczen, owszem- dal rade, ale nie do konca jest to kierunke studiow dla niego, bynajmniej jest to subiektywna jego ocena, bo chyba spodziewal sie czegos innego, sama uczelnia jest w porzadku i porownujac z innymi szkolami prywatnymi w Gdansku ma dobra opinie, pojawia sie w rozmowach znajomych jako jedna z tych uczelni, ktora \'wchodzi w gre\" jako wybor studiow
    2/26/12
  • emil

    bezpieczeństwo narodowe staje się coraz popularniejszym kierunkiem, chętniej studiują go również panie ;) wydaje mi się idealny dla przyszłych policjantów oraz pracowników wszelkich służb specjalnych
    5/29/11
  • michalina

    składałam tam swoje papiery, ostatecznie wybrałam WSZ w Gdańsku ale ta szkoła ma również ciekawą ofertę
    5/25/11
  • kaśka

    kończyłam 3 lata temu Turystykę w WSB, obecnie nie pracuje w tej branży ale mimo tego bardzo dobrze wspominam studenckie lata,miła atmosfera w szkole, spoko wykładowcy, poziom nie był zabójczy, każdy lepiej lub gorzej dawał sobie radę, także polecam
    5/25/11
  • tomek

    podczas wyboru uczelni zastanawiałem się nad bezpieczeństwem narodowym ale w końcu wybrałem zupełnie inna branże, mimo to polecam ten kierunek
    5/24/11
  • anonim

    Z tego co wiem to nowy kierunek oferowany przez tą uczelnię, ale wydaje się bardzo interesujący, niewątpliwie po tym można pracować w służbach mundurowych, ale nie tylko, osobiście od października chciałbym studiować właśnie na tym kierunku, niestety nie wiem ile można zarabiać po tych studiach, ale interesuję mnie praca w policji wiec po tych studiach wydaje mi się, że osiągnięcie mojego marzenia będzie o wiele łatwiejsze. \"za mundurem panny sznurem\" :)
    5/22/11