Ocena uczelni


Komentarze (252)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • Gośka

    Hej, kiedy wybierana jest specjalizacją? Jestem na Bezpieczeństwie w biznesie i administracji.
    10/18/19
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu

    Reply for the comment of Łukasz from date 10/8/19
    Jest nam bardzo miło czytać tak pozytywne opinie :) W imieniu zespołu z Działu Studiów Podyplomowych dziękujemy i zapraszamy ponownie!
    10/9/19
  • Łukasz

    Witam jestem absolwentem studiów podyplomowych z zarządzania nieruchomościami na tej uczelni. Studia oceniam bardzo pozytywnie, specjaliści z nami przeprowadzali zajęcia, szkołą naprawdę się stara standardy utrzymywać. Dziekanat studiów podyplomowych to powinien być wzorzec do naśladowani przez urzędników w jaki sposób powinno się załawiać sprawy z obywatelami. Gorąco polecam tym bardziej że mam porównanie z inną uczelnią.
    10/8/19
  • alec

    Witam, interesuje mnie kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne, ale jeśli ktokolwiek kto tam studiował czy studiuje mógłby mi w e-mailu akenssss04@gmail.com opisać ogólnie te szkołę to będę wdzięczna! Mianowicie chodzi mi np. o płatność za studia i jak się odbywają zajęcia, jak na ogół tam jest i czy jest aż tak źle jak to inni piszą takie bzdury. pozdrawiam;)
    9/24/19
  • Sylwia

    Jakie języki obce są na informatyce do wyboru?
    9/17/19
  • Julia

    Interesuje mnie kierunek Turystyka i Rekreacja z dietetyką i turystyka zdrowotną. Jak wyglądają zajęcia z zakresu dietetyki i czy w ogóle są?
    9/15/19
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu

    Reply for the comment of Maria from date 8/15/19
    Cześć, zajęcia na studiach stacjonarnych odbywają się 3-4 dni w tygodniu :)
    8/19/19
  • Maria

    Hej, czy na studiach stacjonarnych kazdego dnia są zajecia? Zaczynam studia licencjackie i się zastanawiam
    8/15/19
  • Marta

    Czy ktoś mógłby mi przesłać swój plan lekcji z pierwszego roku? Obojetnie jaki kierunek choć najchętniej angielski w biznesie, oczywiście chodzi o studia stacjonarne :) Mój e-mail marta.mx1001@gmail.com
    8/15/19
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu

    Reply for the comment of koko from date 7/22/19
    Nowy kampus będzie prawie dokładnie w tym samym miejscu :)
    8/2/19
  • Nikodem

    Cześć czy ktoś tutaj z obecnych studiował turystyka i rekreacje oraz mógłby się wypowiedzieć na ten temat ? Osobiście bardzo zainteresował mnie ten kierunek ze specjalizacją : Dietetyka i turystyka zdrowotna . Byłbym bardzo wdzięczny o udzielenie jakichkolwiek informacji z góry dziękuję . Do dyskusji zapraszam ludzi którzy również się interesują tą specjalizacją , co o niej sądzicie , jak myślicie będą wyglądać studia ?
    7/31/19
  • Piotr

    Hej. Czy ktoś wybiera się w tym roku na Trendy & Design w marketingu II stopnia zaocznie na WSB? Może ktoś już ukończył ten poziom na WSB? Kochani dajcie znać :)
    7/29/19
  • koko

    Ktoś wie, do jakiej dzielnicy Wrocławia zostanie przeniesiony kampus WSB za ok. 2 lata? Bardzo proszę o odp.
    7/22/19
  • zainteresowana

    WSB - czy moglibyście otworzyć jakiś kierunek dla osób interesujących się archiwistyką i ogólnie dokumentacją (mniej lub bardziej tajną...), w tym ochrona informacji niejawnych i danych osobowych?!... I właśnie coś typowo dla archiwistów - typy/podział tej dokumentacji i.t.p. To rzadko spotykane, myślę że by taki kierunek miał powodzenie...
    7/20/19
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu

    Reply for the comment of Martha from date 7/14/19
    Dziękujemy za miłe słowa :) Staramy się rozwijać ofertę na studiach II stopnia, aby każdy nasz absolwent znalazł coś dla siebie. Do zobaczenia!
    7/18/19
  • WSB we Wrocławiu

    Reply for the comment of Nikiiiii from date 6/14/19
    Kierunek ma zbliżony program do kierunku Programista aplikacji w chmurze. Przy tworzeniu programu tej specjalności duży nacisk położyliśmy na umiejętności programistyczne w języku Java oraz Python. Studenci nauczą się też, jak zastosować metodologię DevOps oraz poznają różne modele architektury dla aplikacji w chmurze (np. mikroservice, serverless, architektury reactive). Część zajęć poświęcimy teorii związanej z budową systemów rozproszonych. W czasie zajęć studenci będą używać również najpopularniejszych platform w chmurze. Przedmioty na specjalności: 2D graphics, 3D graphics, Creation and administration of cloud-based appliactions, Introduction to Python and Open Source tools, Practical issues in graphic design, Programming and architecure of cloud-based appliacations, Services and development platforms for cloud-based appliactions.
    7/16/19
  • Martha

    Byłam na bezpieczeństwie wewnętrznym we Wrocku, a może/chyba pójdę se na turystykę (magisterka)... Wyjścia innego nie mam, bowiem nie ufam DSW, biorąc pod uwagę fatalną opinię jaką ma... A na WSB nie ma magisterki z bezpieczeństwa... Ogólnie, jakoś tak się przyzwyczaiłam do WSB... Nie było tam idealnie, ale nie było też fatalnie!! Niektórzy wykładowcy "do rany przyłóż" ;) Pan dr Opaliński - jest wspaniałym człowiekiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uczelnię polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Idźcie - warto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    7/14/19
  • Sandra

    Hej, czy jest tu ktoś, kto studiuje lub studiował na WSB we Wrocławiu anglistykę specjalizacja translatoryka? Przerażają mnie trochę opinie o samej uczelni, dlatego chciałabym dowiedzieć się więcej o samym kierunku. Niestety nie mam dużego wyboru co do uczelni jeżeli chodzi o ten kierunek, ponieważ nie zdawałam na maturze rozszerzonego polskiego, a na większości z nich jest on wymagany. Proszę o jakiekolwiek opinie i rady.
    7/3/19
  • Franca

    Prawo czy warto ?
    7/1/19
  • Nikiiiii

    Cześć, czy ktoś tu jest na Software Development na WSB we Wrocławiu? Cy ktoś może się wypowiedzieć na temat kierunku informatyki jak to wygląda? Pozdrawiam
    6/14/19
  • Monikaaaaaa

    WSB WARSZAWA Witam, czy ktoś z Was studiował kierunek "Zarządzanie procesami i projektami logistycznymi"? Czy to jest ciężki orzech do zgryzienia? Jacy są wykładowcy? Bardzo surowi i wymagający, czy raczej życzliwi i pomocni? Jeśli chodzi o godziny szkoły, to faktycznie zajęcia trwają do 20-21 :( Pytałam się na stronie na czacie...
    6/10/19
  • Służby mundurowe

    polecacie kierunek Służby mundurowe i bezpieczeństwo państwa ?
    5/11/19
  • Bhp

    Hej może ktoś mi napisać o kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne specjalizacja bhp, czy warto na to iść?
    5/5/19
  • Kaśka (FiR)

    Do hahaha: Płacą to mi w pracy. Jak czytam:,, wszyscy znajomi mówią", ,,wszyscy wiedzą". Wszyscy to znaczy kto? Ci którzy tej uczelnie nie skończyli? Litości. Tak jak pisałam. Kończcie co chcecie. Jak ktoś jest idiotą to nim pozostanie i nie ma znaczenia jaką uczelnię skończy. Wszystko i tak później wyjdzie. Ja po firze pracuję jako analityk biznesowy i jestem bardzo zadowolona. A ostatnio przyjęli u mnie w pracy osobę po UE, już skończyła okres próbny i przygodę z firmą, bo totalnie nie ogarniała. Jak widać dyplom UE nie pomógł. A ponoć tacy tam wszyscy świetni i mają większą wiedzę niż ci z wsb. :) A mojego ,,marnego" dyplomu z WSB nikt nie oceniał. Tak jak pisałam, ocenili mnie na podstawie umiejętności. Pozdrawiam.
    4/25/19
  • niestety

    Do K: potwierdzam - zajęcia są prowadzone w pierwszej części semestru zwykle 9.00 -20.00, w drugiej połowie schodzi od 8.00 do 14.00 mniej więcej. Ale też zależy od kierunku, na jednym miałam ok zwykle 8.00-16.00, na drugim masakra 8.00-20.00 prawie cały rok.
    4/8/19
  • adusia494

    Cześć, zastanawiam się nad wyborem WSB w Chorzowie, kierunek Turystyka i Rekreacja - specjalizacja hotelarstwo. Czy może się ktoś z Was wypowiedzieć na temat studiów dziennych i zaocznych? Interesują mnie bardziej dzienne. Jak prowadzone są zajęcia, czy są jakieś dodatkowe obozy, na które trzeba jeździć i czy zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku, czy np. jak to bywa na prywatnych uczelniach np. 3/4 razy w tygodniu?
    4/8/19
  • Kot

    Czy ktoś orientuje się jak wyglądają studia dualne na kier. zarządzanie. Jest napisana, że 1,2,6 semestr na uczelni, reszta praktyki. Czy w takim razie przez cały drugi rok nie ma się zajęć i zdobywa się wiedzę tylko z praktyk? Jakoś ciężko jest mi to sobie wyobrazić, bo jak wtedy płacisz i tak za naukę na uczelni, a nie masz prowadzonych zajęć? I czy warto na to iść?
    3/29/19
  • asia

    hej, chciałabym studiowAĆ PRAWO W BIZNESIE, JAKIE PRZEDMIOTY MUSZE ZDAWAC NA MATURZE, czy wystarczy zdana matura?
    3/28/19
  • K

    Czy to prawda,że zajęcia na zaocznych są prowadzone od 8 do 20. Nie sądzicie ze to lekka przesada szczególnie dla osób które muszą dojechać i wstać o 4-5 rano żeby dotzec na rano. Lekko męczące to musi być szczególnie jak na następny dzień do pracy
    3/15/19
  • Betii

    Heyka! Uważajcie na rozliczanie się ze szkołą, gdy będziecie rezygnować ze studiów!! Ja zrezygnowałam pod koniec listopada 2017roku, od tamtej pory nie dostałam żadnych maili, listów czy telefonów, że coś jest nie tak. Dwa dni temu odebrałam pismo, że siadła na mnie firma windykacyjna , że mam zadłużenie w WSB... Wyszło, że powinnam zapłacić wyrównanie rat za studia o czym nie byłam swiadoma. Zadzwoniłam do działu finansowego przedstawiłam sprawę,, a Pani do mnie że oni nie informują o takich sprawach i że tym już zajmuje się firma windykacyjna. Czuję się być oszukana przez szkołę, nie dlatego, że muszę zapłacić - bo to nie jest problem i rozumiem że wyszło jakieś wyrównanie, ale przez to, że przez 15 miesięcy ANI SŁOWEM, LISTEM CZY TELEFONEM nie poinformowali mnie i takiej sytuacji, aż tu nagle pismo i telefon z windykacji.... Porażka i niesmak pewnie pozostanie na długo... Nie polecam.
    2/27/19
  • Gosia

    Kto idzie od marca na II stopnia zarządzanie zasobami ludzkimi?
    2/26/19
  • Hahahah

    Kaśka z FiR ile ci płaca od jednej pochlebnej opinii? Przecież to bzdury, wszyscy wiedza ze wsb to uczelnia dla debili na która idzie się tylko po papier xd
    2/20/19
  • monikaa

    Ola, ja idę ;) logistyka inżynierskie. Jakieś opinie?
    2/15/19
  • Ola

    Kto idzie na studia od marca?
    2/13/19
  • moje zdanie

    generalnie uczelnie z grupy WSB trzymają poziom, starają się i dość dobrze to im wychodzi - dbać o studenta, opinia o ich studiach jest taka, że lepiej wypadaja na kierunkach ekonomicznych i społecznych, gorzej z technicznymi, ale też pewnie w każdej placówce jest inna kadra, więc trochę to gdybanie, ich wykładowcy są poddawani ocenom i sama szkoła stara się wybierać takich, z którymi jest dobry kontakt (czytaj - nie leśne dziadki, jakich wielu na polibudach czy uniwerkach), jeśli pytacie o szczegółowe spawy dotyczące programu na konkretnych kierunkach - to trudno będzie tutaj o odpowiedź, bo każdy ma subiektywną opinię i jednemu Informatyka pasuje, innemu nie i odchodzi, albo zmienia na Logistykę w nadziei, że będzie łatwiej, "Zły" poniżej złości się na brak odpowiedzi, ale nie wiadomo, o co pytałeś Stary, bo Nicka "Zły" nie widzę wcześniej, zatem doprecyzuj, pozdrówka
    2/6/19
  • Zly

    Nikt tu nie odpowiada swietnie
    2/5/19
  • Jurek

    Jak jest na prawie?
    2/1/19
  • Roman

    Ktoś może wypowiedzieć się na temat informatykę w WSB? Interesuję się "Programowanie aplikacji VR/AR"
    1/29/19
  • Kasia

    Ktoś może wypowiedzieć się na temat przedmiotu analiza instrumentów finansowych a dokładniej na temat wykładowcy prof. Rafała S. Jak jest z zaliczeniem?
    1/28/19
  • sesja

    Sesji jako takiej nie ma, ale to jest zależne od kierunku... Egzaminy są częściej, ale jest ich z mniejszej ilości przedmiotów. Fajne jest to, że można zaliczyć przedmiot robiąc jakąś szczegółową i "perfekcyjną" prezentację!... Lecz na Prawie to mają sporo na raz do nauki!... - Cóż taki trudy kierunek...
    1/26/19
  • .

    Czy to prawda, że u nich nie ma sesji ?
    1/15/19
  • Agnieszka

    idzie ktoś na studia od marca?
    1/3/19
  • Katarzyna

    Czy warto studiować tu logistykę ?
    12/29/18
  • ciekawska

    Czy warto iść na turystykę zaocznie, magisterskie??
    12/2/18
  • Jurek

    Czy warto studiowac tu prawo?
    11/18/18
  • do: ja

    Potwierdzam - zajęcia weekendowe są od 8,00/9.00 do 20.00 i to w dodatku ĆWICZENIA :/ A na drugi rok chyba nawet po 20.00 jeszcze nam dorzucą.
    10/25/18
  • ja

    Podobno w tym półroczu w WSB powariowali i ludzie (zaoczni) mają zajęcia aż do 20 godziny!... Wielu moich znajomych strasznie na to narzeka...
    10/23/18
  • do: michał

    Kiedyś było łatwo, ale jak zmienili regulamin, to nagle się zrobiło ciężko :)
    10/22/18
  • michał

    Witam, jestem studentem pierwszego roku. Jak wyglądają zaliczenia? Łatwo sie przechodzi?
    10/11/18
  • do Kaśki (FiR)

    Ale przechwalasz tą uczelnię!!! Jaka to uczelnia praktyczna?? Ja niczego takiego, przez trzy lata studiów tam, nie zauważyłam!... Żadnej praktyczności!! ZERO!!! Tylko wkuwanie w większości przypadków zupełnie niepotrzebnych przedmiotów/wiadomości................. Żadnej praktyczności! Żadnej!! A wykłady różniły się tym od ćwiczeń, że na tych drugich było mnie osób...
    9/28/18
  • odp.

    Myslę, że akurat WS Bankowe są dobre w tych kierunkach, ekonomicznych, bankowych, związanych z zarządzaniem, finansami, marketingiem - zatem śmiało.
    9/9/18
  • mc2012

    ja właśnie się zastanawiam co wybrać, FiR na UE na ZiF, czy FiR na WSB. UE na pewno więcej nauki, tylko pytanie czy czegoś praktycznego można się nauczyć, czy będą to 2 lata na wkuwaniu. Na pewno lepiej wygląda w CV. A WSB to WSB... mniej nauki ale czy czegoś nauczą, czy tylko dadzą papier? I jak pracodawcy patrzą na WSB? Za to jest możliwość zrobienia mgr i podyplomowych jednocześnie.
    9/6/18
  • mc2012

    ja właśnie się zastanawiam co wybrać, FiR na UE na ZiF, czy FiR na WSB. UE na pewno więcej nauki, tylko pytanie czy czegoś praktycznego można się nauczyć, czy będą to 2 lata na wkuwaniu. Na pewno lepiej wygląda w CV. A WSB to WSB... mniej nauki ale czy czegoś nauczą, czy tylko dadzą papier? I jak pracodawcy patrzą na WSB? Za to jest możliwość zrobienia mgr i podyplomowych jednocześnie.
    9/6/18
  • Kaśka (FiR)

    Byłam ciekawa co piszą o WSB we Wrocławiu, a po przeczytaniu tych wszystkich negatywnych bzdur postanowiłam się wypowiedzieć. W odpowiedzi do wszystkich tych którzy chcą poznać prawdę o WSB we Wrocławiu. Najpierw studiowałam na publicznej uczelni we Wrocławiu więc mam porównanie. WSB jest taką samą uczelnią jak inne, publiczne. Jak na każdej uczelni są bardziej i mniej kompetentni wykładowcy i jak na wszystkich uczelniach studenci są różni, jedni chcą coś wynieść, a inni chcą tylko IŚĆ na studia. Plusy WSB: zawsze byłam dobra z przedmiotów ścisłych, ale zdając maturę wybrałam takie przedmioty które nie liczyły się przy rekrutacji, np. na UE. WSB dało mi szansę żebym robiła to co chcę! Jest uczelnią PRAKTYCZNĄ! Przygotowują cię do pracy w zawodzie, a nie wkładają do głowy tony teorii, która później do niczego się nie przydaje. Wielokrotnie spotkałam się z sytuacjami kiedy studenci UE mówili o teorii, cytowali podręczniki i nie potrafili tej teorii wykorzystać w praktyce. Gdyby na uczelniach publicznych nie pakowali studentom wszystkiego, tylko potrzebne i konkretne przedmioty, to też okazałoby się że mogą oni mieć dni wolne i dzięki temu gdzieś dorabiać. W czasie studiów uczelnia zorganizowała mi płatny staż., oczywiście trzeba wykazać zainteresowanie, bo wszystkiego za ciebie nie załatwią. Teraz jestem po licencjacie i zaczynam studia magisterskie i podyplomowe, dalej na WSB. Dostałam też pracę w zawodzie, mimo że moim jedynym doświadczeniem był staż, bo zrobiono mi test sprawdzający moje umiejętności i okazało się że wypadł lepiej niż u ludzi z większym doświadczeniem zawodowym. Podsumowując.... to WSB nauczyło mnie praktyki która wyróżniła mnie na tle innych mimo braku doświadczenia i to umiejętności cenią pracodawcy a nie nazwę uczelni, bo to że ktoś studiuje na publicznej uczelni nie świadczy o tym że jest lepszy, czy że potrafi więcej, Uczelnia też docenia twoją pracę. Ja co roku dostawałam ponad 6000 stypendium za wyniki w nauce i nikt nie daje tego za nic. Jak się jest w czymś dobrym to zostanie się docenionym i to zaprocentuje, a jak ktoś ma gdzieś swoją przyszłość to nawet studiując na najbardziej renomowanej uczelni nie odniesie sukcesu, bo pracodawcy szybko zweryfikują twoje umiejętności. Jeżeli chcesz praktycznych studiów, które możesz pogodzić z pracą to jak najbardziej polecam. A jeżeli chcesz mieć jedynie dyplom, niepoparty żadną wiedzą to też idź, czy na WSB, czy UE, czy Politechnikę, czy jakąkolwiek inną uczelnię... nic ci to nie da. Prędzej czy później twoja wiedza zostanie zweryfikowana i staniesz się jedną z osób które winę za brak sukcesów zawodowych zrzucają na uczelnię, a nie na swoją pracę. Pozdrawiam.
    9/1/18
  • Aga

    Witam, czy mógłby ktoś napisać coś o logistyce tz. czy jest ciężko, jak wyglądają zjazdy czy regularnie co dwa tygodnie... i w jakich mniej więcej godzinach. Z góry dziękuję.
    8/30/18
  • Do prawo zaoczne

    No wejdź na ich stronę, na pewno bardziej prestiżowa uczelnia, znam ludzi, którzy tam są na prawie i zadowoleni, ale jak jest na wsb na prawie nie wiem, bo znam tylko ludzi, którzy co innego tu studiowali.
    8/28/18
  • Prawo zaoczne

    Szczerze to pierwszy raz słyszę o tej uczelni. Jest lepsza? Na pierwszy rzut wybrałam wsb jeszcze nie patrzyłam na inne uczelnie
    8/28/18
  • Do prawo zaoczne

    A myślałaś o SWPS?
    8/28/18
  • Prawo zaoczne

    Cześć :) zastanawiam się nad rozpoczęciem studiowania prawa na WSB zaocznie. Czy jest tu ktoś kto mógłby powiedzieć kilka słów o tym kierunku? Czy jest bardzo ciężko? Zdaje sobie sprawę że prawo to wymagający kierunek. Wybieram prawo ponieważ już 2 lata pracuję w kancelarii adwokackiej i mam możliwość awansu z sekretarki na asystenta i właśnie tylko rozpoczęcie studiów(oraz ukończenie) w tym kierunku może mi dać 100% szans na awans. Nigdy nie myślałam, że pójdę na prawo. Matura z wosu nie zachwyca wynikiem... Czy myślicie że uda mi się przebrnąć przez te 5 lat?
    8/28/18
  • FiR II stopień zaoczne

    FiR Rachunkowośc i sprawozdzawczość finansowa zaocznie II stopień Ktoś się orientuje jaki poziom jest na ww. kierunku ? Jestem po administracji i nie wiem czy powinnam się bać ?? :D Jak wyglądają zjazdy oraz jaka jest ich częstotliwość ? Mam nadzieję, że jak najmniejsza :)
    8/10/18
  • Pytanie

    Mam pytanie kiedy wyślą mi na pocztę wiadomość z logowaniem do dziennika elektronicznego ?
    8/5/18
  • FiR zaoczny

    To już byłyby dwie osoby, napisz do mnie maila: miaura@zoho.com :)
    7/24/18
  • do FIR

    OO super ja rowniez planuje isc na rachunkowowsc zaocznie :)
    7/22/18
  • Pytanie

    Czy mógłby ktoś, napisać coś na temat kierunku Prawo zaoczne tzn. jaki jest poziom?
    7/20/18
  • Cała prawda

    Mam dylemat czy warto iść na tę uczelnie. Dużo opini jest, że nie warto, a potencjalni pracodawcy nie biorą na poważnie absolwentów WSB. Może ktoś pomoże obalić ten mit lub go potwierdzić?
    7/17/18
  • FiR

    FiR zaocznie od października :)
    7/17/18
  • do NIKA

    Hej :) FiR chcesz studiowac zaocznie czy stacjonarnie?
    7/16/18
  • Zuzik

    Czesc zamierzam rozpoczac studia II stopnia logistyka a konkretniej menedżer logistyki. Czy ktoś może się wybiera na ten kierunek? Czy może ktoś już studiuje i podzieli się opinią na ten temat?
    7/8/18
  • Paulina

    Cześć, planuje studiować zarządzanie- małą i srednią firmą, polecacie ten kierunek? czy jest na tym kierunku sporo dziewczyn czy raczej przewaga chłopców?
    7/5/18
  • Do Paweł

    Liczy sie kolejność a nie wyniki w WSB. Ustalasz online na ile rat rozłożysz koszt studiów. To uczelnia prywatna.
    7/3/18
  • Paweł

    Ktoś mi opowie o WSB we Wrocławiu? Właśnie wybieram sie na studia i rozwazam kilka opcji. Napisalem slabo mature, ale wazne ze zdane. WSB jak to jest, ze trzeba cos placic? To uczelnia niepubliczna?
    7/3/18
  • .

    Cześć mam pytanie czy studia logistyczne (licencjat) są bardzo wymagające chodzi mi głównie o matme i język obcy ?
    6/27/18
  • log

    Jestem na logistyce inżynierskiej (bo jest jeszcze licencjacka, która Cię interesuje?). Specjalizację wybiera się w zależności od ilości chętnych, ja np. będę chyba na takiej, na której nie chce być, ale chce ją większość ludzi, a jest nas mało. Także nie nastawiaj się, że akurat będzie to, co chcesz. Ja robię tam zaocznie dwa kierunki i mam dwie prace, więc wszystko jest możliwe :) Jeden zaoczny bez problemu pogodzisz z pracą. Co masz na myśli mówiąc "nie ma czasu na nic" to nie wiem, zależy od organizacji i fizycznych możliwości organizmu.
    6/27/18
  • logistyka

    Napisz tutaj bo jest co najmniej kilka osób zainteresowanym tym kierunkiem
    6/27/18
  • do: Radek

    Hej, Jestem na logistyce zaocznie, podaj maila to Ci wszystko opiszę. Wybierasz się do Wrocławia? :)
    6/26/18
  • Radek

    Cześć, planuje studiować na WSB Logistyke a specjkalizacja Transport. Chcę zaocznie i czy moze mi ktos powiedziec czy da rade studiowac (poswiecac czas na nauke ) a jednoczesnie pracowac? Czy po prostu za duzo nauki i nie ma czasu na nic. Czy jest osoba tutaj która tak studiuje?
    6/24/18
  • Logistyka transportu

    Cześć co możecie powiedzieć o logistyce transportu, czy to trudny kierunek ?
    6/22/18
  • do: NiKA

    Jeśli wybierasz się na FiR: ja będę studiować od października tego roku jako drugi kierunek.
    6/18/18
  • do hanka

    Co do stypendium naukowego to ja prawie przegapiłam datę składania wniosku, ale to akurat moja wina, bo słyszałam, że trzeba go złożyć dopiero w październiku - weszłam w lipcu przypadkowo na dziekanat, a tam było jeszcze kilka dni na składanie wniosku. Wniosek rozpatrzyli dopiero pod koniec listopada, kwotę dostałam dosyć wysoką, bo miałam też wysoką średnią, po odebraniu decyzji dwa dni później przelali mi dwie raty. Od tego czasu bywa różnie, bo raz dostałam stypendium np. 24 danego miesiąca, a raz 19, nie ma po prostu dokładnej daty, co mi czasami przeszkadza, ale jednak zawsze to stypendium było wypłacone. Warunek to średnia powyżej 4,5 i zaliczenie wszystkiego w pierwszym terminie.
    6/10/18
  • hanka

    jak jest ze stydpendiami na WSB, bo piszą pięknie ładnie ... a w realu?
    6/6/18
  • Ola

    Cześć, czy jest tu ktos po hotelarstwie i gastronomii na WSB?
    4/16/18
  • NiKA

    Cześć! Wybiera się ktoś może na rachunkowość i finanse? Polecacie? Jakieś wady/zalety tej uczelni, mieszkam na drugim końcu Polski ale chcę studiować, gdzieś dalej, mam już kwalifikacje a. 35 i a. 36
    4/13/18
  • Maciej

    Cześć słuchajcie czy ktoś może mi napisać coś o przedmiocie "pomiar i modelowanie w zarządzaniu"? Wydaje mi sie ze to jest liczeniówka ale moze siw myle . Trudny jest ten przedmiot?
    4/6/18
  • ewa

    ile dziewczyn na informatyce? jaki poziom i ile osób odpada / zostaje do końca?
    3/12/18
  • 25 w POlsce

    patrze sobie na rankingi szkół i na Uczelnie Bankowe, wysoko jest Poznań, Gdańsk, dalej Toruń, WSB we Wrocławiu jest na 25 pozycji. Spośród wszystkich niepublicznych magisterskich, to takie info dla tych co powoli rozeznanie robią.
    3/6/18
  • K

    Czy jest tu ktoś, kto może polecić bądź nie filologię angielską z językiem hiszpańskim na WSB ?
    2/26/18
  • L

    Nie przesadzajmy z tymi negatywnymi opiniami. Mnie z reguły ciężko dogodzić, jednak tryb zaoczny bardzo mi odpowiada, nie ma co się oszukiwać: praca i studia naraz są nie tyle ciężkie, co niewygodne, tutaj na studiach jak ktoś chce zgłębić wiedzę, to i tak zrobi to we własnym zakresie, kto z kolei nie ma aż tyle czasu, będzie zadowolony, że nie cisną ze wszystkich przedmiotów. Moje doświadczenia z dziekanatem są pozytywne, narzekanie, jak sądzę, wynika z tego, że ludzie nie precyzują swoich problemów, nie piszą właściwie podań i nie czytają regulaminów.
    1/18/18
  • andzia

    Ja też nie mam nic specjalnie, za bardzo do zarzucenia tej szkole!... Czasem jest OK, czasem coś im nie bardzo wychodzi - jak to w życiu bywa!... Ostatni rok na kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne... No i nadal uważam, że za mało bezpieczeństwa jest na tym bezpieczeństwie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    1/9/18
  • Kiki

    Nie rozumiem w ogóle atakowania tej szkoły... Jeśli ktoś sądzi, że szkoła jest mało ambitna to czemu nie pójdzie na zaoczne do np. Ekonomicznej, Jagiellońskiego? Wasz wybór. Według mnie poziom jest satysfakcjonujący. Jestem po mgr Zarządzania z podyplomówką, jako osoba, która wcześniej zarządzania nie miała wyniosłam bardzo dużo wiedzy, szczególnie, że uczą tam praktycy w większości i podają przykłady z życia, a nie wymyślone. Panie w dziekanacie, czy w dziale biura karier bardzo miłe i pomocne. Szczególnie zaskoczyło mnie, kiedy napisałam do dziekanatu e-maila z tematem dotyczących studiów, a na następny dzień Panie do mnie zadzwoniły. Kto mówi, że zdają wszyscy - ciekawe, że kilka osób nie zaliczyło u mnie egzaminów i nie przeszło dalej? Szkoła jak szkoła - jak ktoś się nie uczy i nic nie umie to nie zda i tyle.
    12/22/17
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    11/17/17
  • Student-logistyka

    Bankowe to sieć uczelni i mają dobre standardy nauczania. Co do wykładowców, to jak wszędzie - różni są. Jedni starsi a inni młodsi, jedni fajniejsi, a inni mniej sympatyczni, jedni wymagaja więcej inni mniej, tak jest na studiach.
    11/12/17
  • Studentka

    Hej! Jakieś opinie na temat filologii (a konkretnie język angielski z językiem hiszpańskim) na wsb niestacjonarnie?
    10/9/17
  • odp. Mila

    Wszyscy tam zdają!... To nie jest szkoła dla ambitnych...
    10/3/17
  • Mila

    Hejka. Rozważam zapisanie się do tej szkoły. jednak na oku mam jeszcze jedna. Powiedzcie jak to jest ? Warto czy nie warto? Jak jest z egzaminami? Da się zdać? Czy jest to na zasadzie.. zakuwaj cały tydzień a będzie 3 ?? Dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.
    10/3/17
  • Moniq

    Interesuje mnie podyplomówka SAP ERP. Ktoś kończył ten kierunek?
    9/25/17
  • PaShAVP

    Ooo, dzięki kolego za szybką odpowiedź ;)
    9/22/17
  • do Pashavp

    Nie studiowałem w Pzn osobiście, ale mam kolegę, który właśnie skończył na WSB w Pzn i nie narzeka. Co prawda trochę kasy poszło, ale traktuje to jako dobra inwestycja w samego siebie. Wydaje mi się, że WSB jest dobrą uczelnią we wszystkich oddziałach więc myślę, że możesz kierować się innymi czynnikami niż poziom uczelni.
    9/22/17
  • PaShAVP

    Polecacie bardziej WSB we Wrocku czy w Pozku? Mieszkam praktycznie po środku - do obu miast mam po tyle samo km więc nie wiem na co się zdecydować ;d
    9/22/17
  • Student

    Co możecie powiedzieć o studiach zaocznych na kierunku Zarządzanie (ll stopnia z podyplomówką - prawo dla menedzera)
    9/8/17
  • emboy87

    witam. czy ktos moze sie wypowiedziec na temat kierunku grafika komputerowa?
    9/4/17
  • pierwszy zjazd

    Chyba 30 września się zaczyna, albo w niedzielę 1 października... Zawsze można puścić maila do Dziekanatu!...
    9/2/17
  • l

    Ktoś wie, kiedy jest pierwszy zjazd?
    9/2/17
  • Inka

    Ciągle te same treści choć na innych przedmiotach, jeden wykładowca jest specjalista w kilku dziedzinach i prowadzi po 4-5 przedmitów. No coś, ponoć jak ktoś od wszystkiego to od niczego. Studia robię bo potrzebuję papier. Resztę wniosków wyciągnijcie sami
    8/30/17
  • Mateusz96

    Czy opowiedziałby ktoś o logistyce na WSB?
    8/23/17
  • andzia do Patrycji 123

    Bezpieczeństwo wewnętrzne już powoli kończę... Specjalności narobili, że hej! Ale prawda jest taka, że nie ma żadnej różnicy w toku studiów i w przedmiotach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... Za mało jest "bezpieczeństwa" na tym "bezpieczeństwie"! Za dużo ogólnie rzecz biorąc - "podstaw przedsiębiorczości"!!! Wacław I - napisał wiele prawdy!!!...
    7/26/17
  • andzia do Anety P.

    Moja koleżanka chodzi na Prawo (zaoczne) i nie narzeka. Jest zaskoczona wysokim poziomem nauki! Według niej wykładowcy są OK. Ale coś nie do końca jest OK z przesyłaniem materiałów... Pozdrawiam.
    7/26/17
  • Ania98

    Hej ;) Czy może wypowiedzieć się ktoś na temat kierunku logistyka (zaoczne specjalność logistyka transportu ) na WSB? Lepiej wybrac licencjat czy inżyniera? Jestem po klasie humanistycznej i rozszerzonej maturze z polskiego i historii. Po maturze rozpoczęłam prace na stanowisku spedytora międzynarodowego ze względu na znajomość języka niemieckiego i myśle o podjęciu studiów logistycznych na WSB. Obawiam się tylko przedmiotów takich jak matematyka, ekonomia itp ponieważ w liceum miałam matematyke tylko na poziomie podstawowym.
    7/24/17
  • Gosia

    Hej:) Wybiera sie ktos na dzienne na finanse i rachunkowosc?
    7/23/17
  • Iza

    lepiej wybrać zaoczne czy dzienne studia ? dużo osób chodzi na dzienne?
    7/17/17
  • log

    Czy ktoś mógłby coś powiedzieć o logistyce w WSB Wrocław
    7/12/17
  • zaoczne_prawo

    Cześć, czy ktoś studiował tutaj prawo zaocznie? Chciałbym wiedzieć, czy poziom jest trzymany, czy można się czegoś nauczyć, jeśli się przyłoży, a jednocześnie czy robią pod górkę, żeby ugrać pieniążki? Zastanawiam się jeszcze nad Chodkowską. Dzięki
    7/11/17
  • XY

    Szukam uczelni i się zastanawiam nad wsb studiował ktoś informatykę? i może powiedzieć coś o niej?
    7/9/17
  • Tina

    Witajcie, zastanawiam się nad Logistyką -magisterskie. Czy ktoś studiuje ten kierunek lub studiował. Czy możecie mi coś napisać na ten temat. Jaki poziom i czy warto. Z góry dziękuję. Pozdrawiam
    7/2/17
  • Patrycja123

    Cześć wszystkim. Czy ktoś studiował bezpieczeństwo wewnętrzne ze specjalnością detektywistyczno-dochodzeniową i podzieliłby się doświadczeniem i opinią? Z góry bardzo dziękuję ! :)
    6/29/17
  • Aneta P

    Witam . czy jest tu ktos kto studiuje prawo jednolite zaocznie ? Chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej na temat nauczania .czy jest ciezko z egz ? Jak wykladowcy czy sa wporzadku idzie sie z nimi dogadac czy zadzieraja nosa ? Albo czy np wysylaja materialy do nauki na @ bo wiem ze w innych wsb tak jest ...prosze o szybka odp .
    6/29/17
  • Zenono

    Nie polecam tej szkoły. A szczególnie kierunku Turystyka i rekreacja ze ścieżką podyplomową fitness i doradztwo dietetyczne. Wykładowcy z wiedzą mniejszą od studentów... Czy tak powinna prosperować uczelnia wyższa??
    6/25/17
  • Wacław I

    Turystyka i Rekreacja. Gdy rozpoczynałem edukację w WSB w 2011 roku na kierunku turystyka i rekreacja w formie stacjonarnej był to kierunek dofinansowany przez Unie Europejską w ramach programu Kapitał Ludzki. Wiązało się to z tym, że UE finansowała połowę czesnego, zaopatrywała w podręczniki do języków obcych itd. Kierunek ten w formie stacjonarnej stwarzał realne szanse i możliwości dla chętnych osób aby rozwinęły swój zakres wiedzy i umiejętności w dziedzinie szeroko rozumianej turystyki. Sądzę, że miało to związek z faktem konieczności rozliczania się z Unią za studentów oraz "raportowania" przeprowadzanego programu ( Program skończył się w ok 2015 roku). Takie wnioski nasunęły mi się po tym, gdy poszedłem na studia magisterskie na WSB na tym samym kierunku ale już w trybie zaocznym. Była to strata czasu a dobór tematów i zajęć jest co najmniej dyskusyjny. Ci sami wykładowcy prowadzą po 4 przedmioty, które zmieniają nazwy ale ich treść się nie zmienia. Wielu wykładowców pomimo szczerych chęci i intencji nie orientuję się w branży turystycznej w związku z czym opowiadają o tym co wiedzą - przykłady ekonomii i zarządzania, nie jakby się mogło wydawać na firmach,organizacjach itd, związanych z turystyką tylko na fabryce silników :). Mam również porównanie z UWR, na którym ukończyłem Historię. Różnic jest tak wiele, że trudno porównywać ale na pewno jeśli chodzi o obsługę klienta w dziekanatach itd. to uważam, że WSB jest na wysokim poziomie. WSB nie kreuję się na uczelnie, która jest kuźnią inteligentów i erudytów, tylko dobrych w swojej branży fachowców i tutaj stwarza jakąś tam szansę. Dziś WSB z roku na rok przyjmuję coraz więcej studentów i jest coraz większą masówką więc coraz trudniej będzie się "przebić" . Sądzę, że WSB może pomóc w zdobywaniu wiedzy ale wszystko zależy od wykładowców, grupy no i chęci. Jeżeli pracujesz i przy okazji chcesz zdobyć wiedzę i możliwość rozwoju to warto się zastanowić nad WSB. Ostatecznie i tak liczy się to, jakie ma się podejście do danego kierunku, czego od niego oczekujemy i ile damy od siebie. Niestety decydując się na studia - chyba każde- zostawia się sporą dozę niepewności czy to jest właśnie to czego szukamy i czy spełni to nasze oczekiwania/wyobrażenia. Pozdrawiam, - nie zachęcam, nie zniechęcam -
    6/23/17
  • Ans

    Czy ktoś przeszedł pierwszą edycje Drukowania 3D na WSB i może mi powiedzieć czy warto? Program wygląda interesująco, tylko zastanawiam się jak się ma teoria z praktyką. Ktoś się orientuje w temacie?
    6/19/17
  • BHP

    Może jakieś opinie na temat specjalisty bhp? Zawód wydaje się być przyszłościowy, ale czy szkoła daje odpowiednio wiele od siebie?
    6/17/17
  • Angel

    Hej, interesuje mnie kierunek zarządzanie, specjalność grafika komputerowa w reklamie ? Jeśli ktoś na ten kierunek uczęszcza, proszę o opinie :) Poza tym ogólnie mnie interesuje grafika, ale ciężki wybór, jeśli chodzi o Wrocław.
    6/16/17
  • Ewa

    Studiował ktoś może w tej szkole turystykę i rekreację?
    6/9/17
  • Prawo

    Ktoś się pytał o PRAWO? Otóż moja koleżanka tam studiuje na tym kierunku i jest bardzo zaskoczona wysokim poziomem!!! Nie spodziewała się tego...
    5/18/17
  • Ta szkoła to dno

    Studiowałam na 4 uczelniach, ukończyłam 4 kierunki. Tutaj przyszłam ze względu na swoje zainteresowania. Nigdy nie spotkałam się z takim traktowaniem studentów. Zero wiedzy wyniosłam z zajęć, prowadzący bez kwalifikacji o danym przedmiocie powołują się na książki Jerzego Zięby!!! SKANDAL! Panie w dziekanacie z wielkimi pretensjami odpowiadają na pytania i twierdzą, że wszystko co się dzieje, to wina studentów. NIE POLECAM! Pieniądze wyrzucone w błoto!
    5/13/17
  • Prawo

    Hej, są tu jacyś studenci prawa? Możecie się wypowiedzieć, czy warto, jakieś porównania?
    5/10/17
  • Martha

    Kto chce dołączyć do naszego Koła Naukowego studentów Bezpieczeństwa Wewnętrznego??? Potrzeba nam kogoś, kto się zna na organizowaniu konferencji, czy też wykładów otwartych... Zapraszamy!
    5/9/17
  • jolanda

    wszyscy na to bezpieczeństwo idą? a co polecicie z bardziej ogólnych, bardzoej humanistycznych kierunków?
    4/16/17
  • BW

    Dołączam do pytania. Jakie są wymagane przedmioty na maturze na bezpieczeństwo wewn?
    4/7/17
  • Bezpieczeństwo Wewnętrzne

    Witam, chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej jak wyglądają studia na tym kierunku i czy warto się na nie wybierać? Proszę o wyczerpujące odpowiedzi
    4/7/17
  • prawo_wsb

    Cześć, mógłby ktoś przybliżyć, jak wyglądają studia prawnicze na WSB we Wrocławiu? Czy warto się zapisać? Może jakieś odniesienie do uczelni publicznych? Dzięki.
    4/6/17
  • Sss

    Ja zaczynam prawo w ramach naboru zimowego.
    3/14/17
  • nenka

    Koleżanka studiowała w tej szkole inżynierię zarządzania i dostała bardzo dobrze płatną pracę w trakcie studiów oczywiście w tym kierunku. A jeszcze jedna przeniosła się w Uniwersytety Przyrodniczego i jest teraz na prawie w biznesie, Obydwie polecają.
    3/8/17
  • ema11

    Studiował ktoś PRAWO i może mniej więcej przybliżyć, czy opłacalne jest pójście na to w tej szkole?
    3/3/17
  • Rozczarowani studenci WSB

    Szkoła ta tworzy wizerunek ale tylko na zdjęciach i plakatach, w rzeczywistości sale poniżej standardów, jest bardzo brudno, brak papieru w toaletach, budynki, sale, korytarze wymagają remontu, budynek H katastrofa! Tyle studentów zero inwestycji, nie polecam za takie pieniądze, nie warto
    2/25/17
  • Honorata

    Ktoś na prawo od marca?
    2/24/17
  • Adrian

    Ja cały czas zastanawiam się nad zarządzaniem od marca :)
    2/22/17
  • Monia

    Ja sie wybieram na zarzadzanie od marca niestacjonarne
    2/15/17
  • Studentka

    Ktoś z was wybiera się na zarządzanie w marcu? :)
    2/10/17
  • bronię Excela

    Pozwolę sobie nie zgodzi si,e z Andzią - wg mnie program Excel jest bardzo przydatny, tylko może jeszcze nie potrafisz tego docenić i zrozumieć :-)
    11/29/16
  • andzia

    Co wy wypisujecie o tej szkole??? I o paniach z dziekanatu??? To w większości bzdury!!!!!!!!!!!!!! Miłe, serdeczne panie!!! W tej szkole są i prymusy i tacy co im "tata kazał" tam iść!... Jak to zwykle bywa... I czasem bywa coś fajnego, czasem denerwującego... "Tłuk" taki przechodzi z semestru na semestr, po znajomości... A i ambitni słuchacze są! Bezpieczeństwo wewnętrzne na WSB jest nawet OK, oprócz niepotrzebnego do niczego Excela na pierwszym semestrze... Niektórzy się pytacie- czy zajęcia dla dziennych są tylko 3 razy w tygodniu - tak, to prawda - czasem 3, czasem 4 razy. To moim zdaniem - stanowczo za mało!... No, chyba, że się gdzieś pracuje popołudniu! Na zaocznych pierwszy semestr to był do niczego, męczarnia od 9 rano do 19 godziny... Na pierwszym roku jest wiele do niczego nie potrzebnych przedmiotów!!! Wykładowcy/ćwiczeniowcy - często się powtarzają!!... W ten sposób można się przyzwyczaić do człowieka ;) A i wyczuć gościa/gościówę, co i jak ocenia, jakie ma podejście! Sporo gliniarzy wykłada na WSB! A w biurze karier, naprawdę nie ma nic ciekawego!!! A już na pewno dla studiujących bezp.wewnętrzne!!! Pozdrawiam!!!
    11/26/16
  • katrina

    Dla tych trochę ambitniejszych, to nie polecam, bo się zwyczajnie rozczarujecie. Nie tyle szkolą co poziomem innych studentów. Bo tutaj uczelnia dostowosuje się do ich poziomu, no albo ulewa, ale na jedno wychodzi.
    10/31/16
  • Klaudia

    Wybiera się ktoś na studia magisterskie (niestacjonarne) o kierunku: turystyka i rekreacja (international tourism albo menadżer hotelu)? Może mi ktoś coś powiedzieć o samej uczelni, a dokładnie o turystyce?
    9/15/16
  • rufi

    jest jak na większości prywatnych uczelni, rozmawiam ze znajomymi, wszedzie podobnie, zawsze znajdą sie problemy, żale, jednym się bardzoej widzi innym niej
    9/6/16
  • L

    Hej, A jest ktoś może na specjalności związanej z kryminalistyką itp.? Niby jest coś takiego w ramach kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne, a ten kierunek sam w sobie to trochę strata czasu. Specjalność jest jednak ciekawa. Dzięki za odpowiedzi.
    8/23/16
  • kaaroola

    Studiuję PwB i nie narzekam. Oczywiście program różni się znacznie od tego na UWr ale pamiętajcie że nie jesteście studentami prawa tylko Prawa w Biznesie. Są zarówno przedmioty prawne takie jak cywilne, administracyjne, ale też finansowe. Jeśli student chce się czegoś nauczyć to się nauczy. Wykładowcy sa jak wszędzie. Mieszanina. Jest kilku wymagających, ale jak wszędzie znajdą się tacy, którzy powiedzą Ci: napisz co wiesz i masz 5! Co do opłat to za każde studia zaoczne trzeba płacić. Byłam na Ekonomicznym i uwierzcie mi, że tam opłaty są wyższe. Na WSB możesz je też do siebie dostosować. Masz kilka możliwości płatności i od Ciebie zależy którą z nich wybierzesz. Organizacja uczelni mi sie podoba. Extranet jest przejrzysty. Oceny pojawiają się w miarę szybko. Z dziekanatem nie mam szczególnych problemów, chociaż rzadko się z nim kontaktuje. Raz się zdarzyło, że Panie nie potrafiły udzielić mi informacji i wyprowadziły mnie z równowagi. Myślę, że WSB jak każda szkoła ma swoje plusy i minusy. Zależy od podejścia każdego z nas. Mi studiuje się tam w miarę ok i z tego co wiem nie ma fatalnych opinii wśród innych szkół. Wiadomo, że uniwerek i dzienne studia to inna bajka. Zaocznie trzeba w dużej mierze przyłożyć się samemu.
    8/4/16
  • Magda

    Jest ktos na finansach i rachunkowości? polecacie ? zaczynam od pazdziernika
    7/25/16
  • kuba

    10% ma zaliczyć, reszta ma oblać tylko dlatego że rektor chce sobie zarobić.
    7/8/16
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    7/1/16
  • ania

    Wysylaja cie niby na jakies praktyki które trzeba zrobić idziesz do pracodawcy na praktyki a on ci mowie ,ze cie tu nie potrzebuje . Idziesz do biura karier chcesz porozmawiać i choć pani jest i nic nie robi to i tak masz isc do domu i napisac do niej maila to może po 2 tygodniach laskawie odpisze.... a praktyki w ZOO TAK W ZOO TO SMIECH NA SALI .
    6/22/16
  • Tomasz

    Jest problem z wykładowcami. Umawiasz się z nimi na poprawke oni sobie nie przychodzą,nie odpisują na maile ,a władze uczelni nie wyciagaja z tego zadnych konsekwencji. Dziekanat to samo nie załatwi się tam niczego... Z innymi działami jest tak samo .
    6/22/16
  • Lina

    Jestem na prawie w biznesie . Przedmiotow prawniczych nie ma prawie wcale. Jeśli chodzi o dziekanat nic tam nie załatwisz panie sa niemile a gdy mówisz ze masz z czyms problem i potrzebujesz się czegos dowiedzieć mowia ze to nie jest ich problem... Studenci placa tam za nauke grube pieniądze wiec tez czegos wymagają.
    6/22/16
  • juls

    .. mam pytanie jaki jest poziom na logistyce ? jakie sa przedmioty na I semestrze ? studiowalam na mwsl we wro ale nie dalam rady pogodzic tego z studium .. jeszcze zostal mi semestr bhp i chcialabym isc na studia ale nie wiem czy dam rade to pogodzic . i co z obecnoscia ? wyklady i cwieczenia sa obowiazkowe ? czy jest jakis ustalony procent zajec na ktorych trzeba byc zeby pozwolili podejsc do egzaminu ? mozna sie dogadac z wykladowca jakos ?
    6/9/16
  • Ania

    Hej, poszukuje notatek i materiałów na studia II stopnia rachunkowość i finanse w WSB - chętnie kupie, czekam na kontakt meil: eralove@gmail.com
    6/1/16
  • jazz

    Jak jest z praktykami zawodowymi na zaocznych? Dużo uczelni wymaga kilkumiesięcznych praktyk, na które nie mam czasu. Czy można jakoś przepisać sobie praktyki z poprzednich studiów lub w ramach pracy zawodowej?
    5/16/16
  • Tynka

    a co z turystyką i rekreacją? robię licencjat w Łódzkim i jest raczej średnio a wiążę swą przyszłość z Wrocławiem bo mam tam chłopaka więc chcę się tam przenieść
    5/3/16
  • baśka.kaśka

    ja nigdy w WSB nie miałam problemu z płatnościami, nie spotkałam się z sytuacją aby pieniądze były ważniejsze niż student, osobiście oceniam tą uczelnię bardzo pozytywnie
    2/29/16
  • Dorota

    Hej, hej, zapisałam się na zarządzanie na WSB od marca... Zastanawiam się, czy nie podjęłam pochopnej decyzji, bo znalazłam różne opinie na temat tej uczelni. Niektóre wręcz tragiczne.. ;/
    2/2/16
  • Anna

    Cześć, chciałaby aplikować na zarządzanie, na WSB. Jakie są wasze opinie na temat tego kierunku ? Jak wykładowcy ? Zajęcia ? Itp. Spotykam sie z rożnymi opiniami, większość to pozytywne opinie ma temat samego WSB, a kierunek ?
    1/31/16
  • Ola

    Czy studiował ktoś lub studiuje na WSB pedagogikę? Jak tam jest? Czy warto tam sie wybrać? Znalazłam też PWSZ w Legnicy i nie wiem co wybrać. Proszę o pomoc :) W tym roku pisze maturę
    1/27/16
  • logistyk

    Nie polecam logistyki na WSB we Wrocławiu ponieważ Ci "praktycy" to są ludzie z ulicy, którzy nie poradzili sobie w prawdziwym życiu i na zajęciach wylewają swoją frustrację na studentów. Nie uczą nic i podejście mają jakby byli na własnym folwarku, zero wiedzy merytorycznej..itp. jeśli Logistyka to tylko na MWSLiT we Wrocku (robiłem tam mgr) zdecydowanie wyższy poziom, kadra jest z Politechniki i są to ludzie, którzy potrafią zachęcić i zmotywować studentów do nauki.
    1/20/16
  • kok

    To jak tam w końcu jest, bo opinie są sprzeczne: uwalają na egzaminach na złość pomimo tego, że się uczysz, czy raczej łatwo wszystko zdać?
    1/9/16
  • zarządanie

    mam pytanie mianowicie studiów dziennych, czy to prawda ze studia dzienne na WSB są tylko 3 dni w tygodniu ? chciałbym iść na zarządzanie za rok na wsb
    11/28/15
  • bezpieczeństwo - jakie wybrać?

    Na fali ostatnich zdarzeń (ataki terrorystów oraz inne niepojące doniesienia o sytuacji na świecie i w Polsce) rosnie zainteresowanie studiami z zakresu Bezpieczeństwa, Ja sam sie przyznaje że myślę o takich studiach. Pytanie: czy ma jakieś większe znaczenie, czy wybierzesz: B - wewnętrzne, B - narodowe, B- publiczne, B- międzynarodowe, bo jak mniemam B - zdrowotne to już inna bajka. Więc poradźcie, co wybrać?
    11/23/15
  • studentkaWSB

    Ja właśnie jestem na ostatnim semestrze logistyki inż. na WSB. 50% osób według mnie, nie zasługuje na to, aby dostać dyplom inż. Oczywiście była matematyka, fizyka, konstrukcje maszyn..ale większość ze studentów do tej pory nie potrafi obliczyć macierzy, które były podstawą. Trafiałam na wykładowców, którzy starali się coś wymagać. Ale co z tego jak przed władze uczelni, prędzej czy później (na 4 czy 5 popr. ) i tak przepuszczali tych, którym nawet nie chciało się zajrzeć do notatek, o ile w ogóle takowe posiadali. Dla mnie to 3,5 roku zmarnowane. Gdyby nie to, że sama się interesuje i czytam książki związane z logistyką, to nie byłabym o wiele mądrzejsza, niż wtedy gdy zaczynałam te studia. Są tam oczywiście wykładowcy, którym zależy na tym, aby chociaż parę osób wyniosło coś z zajęć ale to nieliczni. Ale większość z nich wie mniej niż studenci, którzy naprawdę się interesują tematem. Dla mnie trochę żenujące. Dziwię się sama sobie, co ja tam robię. Pomijając, że panie które tam pracują, uważają się za nie wiem co, a prawa jest taka, że gdyby nie tacy naiwni ludzie jak ja, którzy wierzyli, że coś się dowiedzą na WSB, nie miałyby pracy. Zamierzam po studiach wyjechać do UK,, dobrze, że tam nie wiedzą nic o poziomie WSB, jedynym plusem jest to, że nazwa WSB ładnie brzmi po angielsku. Ja osobiście wstydzę się tego, że tam studiuje. Więc jeśli planujecie wybrać logistykę, to odradzam WSB.
    10/23/15
  • BP

    Moniko tak naprawdę wiele „tępych dzid „ po uczelni publicznej nie potrafi znaleźć sobie pracy !!!! Siedzą na kasie w marketach lub po Politechnice wykonują proste prace elektroinstalacyjne - czyli resumując „ ciągną kabel „ ;-) Nasze umiejętności, przebojowość, wiedza oraz szczęście decydują o dobrej pracy ( Oczywiście papier również trochę jest tu pomocny) Znam osobę studentkę ostatniego roku Uniwerystetu Wrocławksiego która po przyjściu do pracy nie potrafiła zrobić nic ! nie wspomnę jakie było zdziwienie gdy zapytała o zaadresowanie koperty ? adresat – nadawca ))) Nie łudźmy się, że to studia i papier renomowanej uczelni dają pracę.
    10/7/15
  • papa

    Witam. Co możecie powiedzieć o kierunku Logistyka, najlepiej studia 2 stopnia, lepiej wybrac logistykę na WSB czy na innej uczelni np. MWSLiT?
    9/16/15
  • Eliasz

    Dzień dobry. Co możecie powiedzieć o kierunku Finansy i Rachunkowość?
    9/7/15
  • studentka

    nie mam porównania z inymi szkołami, bo nie studiowałam gdzie indzej, ale mam wielu znajomych tak w państwowych jak i prywatnych uczelniach, wierzcie mi, że wszędzie sa osoby zadowolone, oraz te niezadowolone, co więcej studenci ambitni i chcący się naprawdę wiele nauczyć są i w tych i w tamtych uczelniach, to wszystko zlaeży od nas, od studentów, czy nam się chce, jak traktujemy ieniądze, które płacimy by zdobyć wiedzę, nie zwalajcie na wykładoców, oni po prostu - niestety - zaniżają poziom bo w przeciwnym wypadku z grupy 25 osób powinna by zostać 10, którzy ogarniają temat, nawet jak będą nas cisnąć, to efekt będzie jeden - 3/4 wyleci, nie dlatego nawet, że tępi, ale nie chce im się zwyczajnie przysiąść i poczuc co to są studia.
    9/7/15
  • sebasiatka

    chciałbym wybrać kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne ktoś mi może powiedzieć więcej o tym czy warto jak poziom uczelni ?
    8/10/15
  • PwB

    Właśnie, a jak na Prawie w Biznesie? Dużo nauki? czy też bez problemu?
    7/14/15
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    7/8/15
  • prawo w bisnezie

    PRAWO w biznesie - kto to studiuje??? czy macie porównanie z prawem na uniwersytecie w sensie programu? skąd WSB bierze wykładowców? będę wdzięczna jesli nApiszą studenci tego kierunku :-)
    5/31/15
  • rita

    się było uczyć - dobrze zdać maturę - iść na państwową uczelnię , a nie narzekać, że na prywatne płacić trzeba, jak idziesz do lekarza prywatnie to też lamentujesz?
    5/21/15
  • mróweczka

    ja jestem zadowolona, mogę polecić WSB jako dobrą szkołe prywatną , jedyny minut to opłaty ... no czesne jednak płacić trzeba, taki life
    5/18/15
  • logistyka

    ktoś pytał już wcześniej o logistykę, ja też jestem zainteresowany tym kierunkiem w porównaniu do Międzynarodowej WS Logistyki i TRansportu. Czy ktoś zna jedną i drugą szkołę i ma porównanie? na stronie www wygląda to dobrze i tu i tu, więc fajnie, jakby się wypowiedział student tego kierunku
    5/13/15
  • aruska

    reklamowo to wszytko wygląda super, elegancko, aż się chce wpaść w zachwyt, jak już się jest studentem, to w praniu wychodzą hocki klocki na dobranocki, jak np. wykładowcy nienajwyższych lotów, dodatkowe opłaty, itd. no polska małomiasteczkowa rzeczywistość i tyle
    3/19/15
  • natan

    Logo uczelni chyba nie ma znaczenia przy wyborze szkoły... ale zmartwiły mnie tak negatywne komentarze pod tą uczelnią, sam zastanawiałem się czy do niej rekrutować...
    1/26/15
  • Klaudia

    ale brzydkie logo - takie prehistoryczne ://////
    1/14/15
  • Kamil

    wsb nie powinni nazywać się uczelnia a maszynka do robienia kasy i półanalfabetów. Jak będziesz chciał odejść to ci jeszcze opłaty naliczą z kosmosu na złość. Wykładowcy to z manowcy; część to ludzie którzy właśnie magistra skończyli i sami chyba nie mogli znaleść roboty bo tam uczą; koleś robi slajdy w których sam się gubi a potem jak nie ogarnia mówi nam że resztę nauczymy się z książki tego i tego. Mają praktyków co gadają kim to oni nie są; wchodzisz głębiej w neta koleś pracował rok w biurze turystycznym, chyba jako młodszy parzący kawę. Ale praca się nie spodobała; lepiej bzdury gadać młodym i naiwnym...Mają praktyki jak se znajdziesz u znajomego królika (czytaj rodzina). Studia na poziomie podstawówki z gotowcami sprzed 5 lat bo w wsb program się nie zmienia więc i egzaminy takie same non stop. Jak płacisz to ogarniesz a potem bezrobocie wita...
    12/13/14
  • mak

    Proszę o informację dotyczące logistyki na tej Uczelni? Najlepiej logistyka 2 stopnia SUM?
    5/30/14
  • tom

    Moje przemyślenia są następujące: "Opakowanie" wygląda nawet nieźle - chwalenie się tym, że WSB Wrocław jest jedną z najlepszych uczelni na Dolnym Śląsku (ciekawe pod jakim względem?), otwartość na studenta (tu trzeba się zgodzić - student płaci i może wszystko; uczelnia zrobi bardzo dużo, aby nie stracić dawcy kapitału) czy też ciągłe inwestowanie w infrastrukturę. Natomiast obraz "Wnętrza" jest przerażający - ciągłe naciski na prowadzących aby szli na rękę studentom zaniżając wymagania, pakowanie do grup takiej ilości osób, że w salach się nie mieszczą oraz tak niski poziom wiedzy większości studentów, że prowadzanie zajęć to droga przez mękę....., ale czego nie zrobi się dla pieniędzy - WSB do firma a nie uczelnia, liczy się kasa a nie poziom nauczania.
    5/17/14
  • ann

    Uczysz się dla siebie- racja, ale jeśli uczą Cię głupot, lub poziom informacji serwowanych jest tak niski, lub co najgorsze mijający się z prawdą? Nie każdy dostaje się na państwowe, nie każdego stać na państwowe- zaoczne ( dla porównania UE czesne to około 500 zł, WSB 350zł) Nie zawsze wybór jest ten dyktowany zostaniem studentem WSB, tylko np. kwestiami finansowymi) Niewspominając już o studentach WSZIF, którzy zostali wchłonięci przez WSB.
    2/20/14
  • ala

    Witam. Nie studiuję na tej uczelni, ale jak czytam wasze komentarze to śmiać mi się chce. Pokażcie szkołę prywatną gdzie jest tak wysoki poziom że połowa oblewa. przecież uczysz się dla siebie a nie dla nich. Każda prywatna szkoła patrzy tylko czy się płaci. A ten kto chce mieć tak wysoki poziom to niech idzie do szkoły publicznej, bo tam mają w nosie czy zdasz czy nie.
    2/18/14
  • ann

    Żenada w każdym calu. W ciągu studiów licencjackich trafiłam może na 3-4 dobrych wykładowców, reszta? Przykłady : Pani prowadząca przedmiot o karierach zawodowych nie ma bladego pojęcia czym zajmują się firmy headhunterskie. Pan od statystyki na egzaminie prosi o narysowanie pudełka z uszami. Angielski ? Pożal się Boże platforma, ( na zaliczenie trzeba zrobić 30%) , zaliczenie? Test zamknięty. Litości. Pieniądze wyrzucone w błoto. Jeśli musisz mieć papier- idź. Jeśli chcesz mieć wykształcenie nie polecam.
    1/28/14
  • bączek

    ja tam nie narzekam, podoba mi się, jest gites, za bardzo się nie namęcze, a za chwilę bede licencjatem !!!
    12/10/13
  • Administrator

    Komentarz usnięty - naruszenie zasad regulaminu.
    12/6/13
  • bata

    każdy ma prawo mieć własne zdanie, gwarancji na prace nie da ci żadna uczelnia, to chyba oczywiste, w każdej szkole są studenci zdolni, operatywni, chętnie uczący się i miernoty, lenie, a tych coraz więcej zlwaszcza w szkolach prywatnych, rownie dobrze mozna nazwać najlepsze uniwersytety wylęgarnia bezrobotnych alsolwentów
    10/25/13
  • el\'studentos

    Zacytuje : "dno i wodorosty oraz kilo mułu" a także "Wyższa Szkoła Bezrobocia"
    10/23/13
  • podyplomówki są na wysokim poziomie

    nie zgadzam sie z Wami, akurat WSB studia podyplomowe ma na wysokim poziomie i jak z kimś porozmawiacie, to na 100 procent nie uslyszycie złych opinii, o licencjacie sie nie wypowiem, bo nie mam zdania, ale slyszalam, ze studenci po prostu sa słabi, skladaja dokumenty na kierunki ekonomiczne, nie daja rady, wiec zaczynaja sie problemy (poprawki, brak zaliczen, egzaminy w plecy) ... i tu są schody, frustracja, niezadowolenie, natomiast podyplomówek bede bronić, bo jest narawdę ok
    10/16/13
  • dundi

    a ja proponuje by wsb otworzyło studia magisterskie z podyplomowymi i z doktoranckimi w jednym; a jak dopłacisz to jeszcze profesure i tableta dostaniesz w gratisie; to tyle na temat studiowania dla papierka i studiowania w wsb
    10/10/13
  • Edis

    Skończyłam Uniwerek Ekonomiczny we Wrocku - mgr dzienny i teraz wybieram sie na mgr WSB-sowski dla legitki i "papierka dodatkowego mgr+podypl." ale to co piszecie mnie przeraza...wykladowcy beznadziejni? Z tego co widze 40% z nich wyklada na UE, wiec tak po prostu nauka wyglada. A szkola, do najlepszych nie nalezy, ale o UE tez nie mam dobrego zdania - dno.
    9/29/13
  • ddd

    A jeśli chodzi o chodzenie do szkołay to trzeba regularnie chodzić?
    9/26/13
  • do przedmówców pytanie

    Ewa i Krzysiek - na którym jesteście roku i jaki kierunek? chce cos zweryfikowac, aska
    9/23/13
  • ewka

    a to moja opinia, tak beznadziejnej kadry to chyba nie ma nikt; praktycy-niedacznicy, naukowcy-co nic nie napisali od 100 lat, wykładowcy-od gotowcy nie dziwota że wsb przoduje w produkcji bezrobotnych; znalazłam w necie o praktykach...studenci wsb nie aplikować; jak tam będziecie zobaczycie co to za dno
    9/22/13
  • Krzysiek

    Jasne ze praca sama do nikogo nie przyjdzie :-) ale wykładowcy muszą wymagać czegoś od studenta - a prawda jest taka, ze w WSB chodzi o to zeby zdać i przejść dalej - bo taka jest zasada- ma być lekko, łatwo, imprezowo i przyjemnie - a dyplom sam wpaść w ręce :-) Dlatego - i każdy student WSB (ci z szarymi komórkami) widzą z jakim podejściem mają ludzi na roku - blond błyskotki, złote łańcuchy i bransoletki, Versace i Diory i jeden temat: gdzie imprezujesz dzisiaj :-)))) A więc - do was decyzja - chcecie mieć dyplom i wiedzę na poziomie 0 - zero - zostań studentem WSB - tylko się pospiesz bo promocja trwa do końca września :-))))))))))
    9/20/13
  • do Bartka

    a czy Ty myslisz, że jak skonczysz uniwerek, albo awf, albo nawet poltechnikę, to od razu każdy Cie weżmie do pracy? na jakim Ty świecie żyjesz? obudz sie, zejdz na ziemie, otzrasnij, jak sam bedziesz zdetermniwany, to ci sie uda, a najlepszy nawet alien antyspoleczny na 3 fakultetach moze siedzec lata bez pracy, znam takiego, mea bystrego, perfest angielski i co? i nic, bo facet jest nieprzystosowany!
    9/18/13
  • bartek

    WSB - wyższa szkoły bezrobocia; mój brat to skończył teraz płacze, roboty znaleść nie może taj jak jego kumple z roku; uważajcie na tą uczelnie
    9/13/13
  • donka

    znajoma z Poznania, tez na WSB, zadowolona, moze nie ma lekko z nauka, ale wykladowcy spoko i do dogadania, praca to juz inna bajka - wiemy jak jest na rynku, slabiutko dla absolwentow, nie można się zrażać, trzeba wysyłać aplikacje, szukać kontaktów, czasem zaczepic sie na gorszych warunkach i pozniej szukac czegos ciekawszego
    9/11/13
  • Magda

    Majka ma rację ta szkoła niczego Was nie nauczy i nie chodzi nawet o rodziców u których ma się pracę i nie chce się ludziom uczyć, tylko o materiał, który się przerabia.Jestem na III roku finansów i rachunkowości i niczego potrzebnego do pracy się nie uczę (pracuję w księgowości, pomijam 2 przedmioty które są przydatne). Na zaliczeniach studenci oblewani są mimo tego, że mają wiedzę, uczęszczają na każde zajęcia a lista obecności jest podpisana. Nie mam dobrych wspomnień z tą szkołą, nie polecam jej.
    9/6/13
  • Ewela

    Czesc Ola ;-) ja ogolnie zapisalam sie na ten kierunek bo chcialabym pracowac w dziale ksiegowosci .. Slyszlam ze to fajna szkola .
    9/5/13
  • Ola

    Hej Ewelina:) Ja wlasnie zastanawiam sie nad tym kierunkiem w tej oto szkole:)
    9/3/13
  • Ewela

    Hej czy ktos idzie moze na kierunek finanse i rachunkowosc ( zaocznie) ??
    9/2/13
  • Tomek

    ludzie kto idzie na logistykę ( przedsiębiorstw ) - magister
    8/24/13
  • Maria

    5 lat imprez i nic nie robienia; 40 lat biedy i bezrobocia; witajcie w progach wsb
    8/21/13
  • ola

    to fajnie ja tez stacjonarne , a skad jestes ?
    8/19/13
  • Majka

    Hej, szkoła ma fatalną opinię jeśli chodzi o znalezienie pracy. Kilku znajomych skończyło WSB i nie mogą znaleźć pracy (od kilku miesięcy!!!!) - jeśli zależy komuś na papierku to luz. Ale szkoda pieniędzy i czasu bo później okazuje się, że to stracone lata. Polecam wybierać szkołę gdzie jednak czegoś się nauczycie i coś się jeszcze od studenta wymaga :-) Chyba, że macie już posadkę u tatusia lub mamusi w firmie - bo w WSB jest 99% takich studentów - i to oni psują wszystko - bo nic się od nich nie wymaga - tylko podpisu na liście obecności.
    8/19/13
  • agness

    Najeżdżacie na WSB, ja skończyłam WSB w Chorzowie, opinie są podobne, dla tumanów, dla leniwych, etc...Rok zaczynało 300 studentów, zakończyło ok.100. Wniosek: łatwo nie było, odpadali na matmie, statystyce.
    8/9/13
  • Kasia

    hej, ja wybieram sie na TIR zaocznie :)
    8/5/13
  • Dominika

    Ja wybieriam sie na turystyke i rekreacje na stacjonarne;)
    8/1/13
  • Ola

    Hej . kto z was idzie na T i R do WSB na dzienne ?
    7/31/13
  • MADGA

    HEJ HEJ. czy idzie ktoś na turystykę i rekreację zaocznie ?! :)
    7/18/13
  • ANIELA

    nie nie studiowałam filologii studiowałam turystykę i coś ci powiem większego bagna niż wsb nie znajdziesz; to nie jest uczelnia to prywatna inicjatywa do nabijania kabzy; nie nauczysz tam się nic; ale nie to jest najgorsze; jak będziesz chciała iść na pracy to dupa blada NIKT CIĘ NIE ZATRUDNI; dyplom wsb to iluzja; pracuję w stanach jako niańka i bez wsb bym mogła nią być...
    7/16/13
  • aga

    studiował ktoś tam filologię angielską? jak jest Wasza opinia?
    7/2/13
  • SANDRAZ

    DO MATU : BYŁAM DZISIAJ , DOSTAŁAM SIE ROWNIEZ NA TURYSTYKE I REKREACJE, ZALEŻY JAKIE MASZ WYNIKI . ALE BARDZO PRZYJEMNA ATMOSFERA W TEJ SZKOLE PANUJE:)
    7/1/13
  • matu

    Hej :) Zastanawiam się nad Turystyką i rekreacją (studia dzienne). Opłaca się? Fajny kierunek? Ciężko się dostać? Są jakieś progi? Myślę o specjalności turystyka międzynarodowa.
    6/27/13
  • seb92

    Ogólnie nie jest źle. Większość i tak robi studia dla papierka więc w zasadzie co za różnica ;D A propos, mam do sprzedania bon zniżkowy dla nowych studentów wsb o wartości 995 zł (zniżka za czesne 600zł + zniżka za wpisowe 395zł) do wykorzystania przez wszystkich do 15 lipca tego roku. Ja mogę go sprzedać za 400 zł (do negocjacji). Najlepiej z obiorem osobistym we Wrocławiu. Pisać (seb92@hmamail.com).
    6/25/13
  • Kasia

    Hej:) Czy ciezko sie dostac wedlug Was na studia Turystyke i rekreacje do Wyzszej Szkoly Bankowej?
    6/12/13
  • 23

    Jestem na 3 roku Logistyki na WSB Wrocław. Niektórzy wykładowcy otwarcie śmieją się z nas syudentów, że płacimy tyle kasy czesnego a otrzymujemy taki chłam w zamian. Jedynym atutem szkoły jest to, że małym nakładem siły otrzymujemy dyplom po paru latach, ile ten dyplom jest wart ? - oceni rynek pracy.
    6/9/13
  • ramba

    problem z takimi pseudo-uczelniami jak wsb że nie uczą nic i pracodawcy dobrze to wiedzą, ci co szukali roboty po wsb dobrze to wiedzą . Płacisz 3 lata za iluzję wiedzy dostajesz nic nie wart papier i idziesz do pośredniaka a tam 1000 innych z śieciowych szkół już czeka...
    5/30/13
  • arek%&*

    Panie Zawod to podstawa...ja tam wole sobie rak nie brudzic... moze i ten kolega zarobi na fure, ale pogadaj z nim za pare lat... bedzie stary, zmeczony i spracowany, a Ty bedziesz sobie do pracy w banq dojezdzal hehe... teraz Ty zazdroscisz jemu, za pare lat jego fucha sie skonczy i on bedzie zazdroscil Tobie... wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. Z reszta... ukladales kiedys plytki? Ja wole pisac maile i odbierac telefon hehe pozdro
    5/23/13
  • :) kandydatka

    hej :) Nie wiem o co tyle zamieszania. Po komentarzach mozna wywnioskowac, ze ci co chca sie uczyc i ucza sie z wlasnej woli uczelnie chwala, reszta, czyli ci, ktorzy potrzebyja bata sa niepocieszeni, ze zaplacili i maja dyplom :) ja mysle ze to bonus... zadna uczelnia nie zmusza do nauki, wiec nie rozumiem stwierdzenia, ze nie musisz sie tam uczyc.. studiujesz z wlasnej woli i to od Ciebie zalezy co z tego wyciagniesz... to nie wina uczelni, ze jak masz furtke, to wybierasz droge na skroty... jedni podloza gotowca inni sami napisza egzamin :) Odnosnie pracy, z doswiadczenia wiem, ze dla chcacego nic trudnego... to nie zalezy od uczelni, a raczej od umiejetnosci interpersonalnych, zapotrzebowania pracodawcy w danym momencie i odrobinki szczescia. Ja jestem po filolgii ang. (licencjat) i pracuje w finansach na rynku US, bo znam jezyk (przyslowiowy zmywak w UK w koncu sie na cos przydal) i mam wymagany poziom wyksztalcenia (licencjat). Najlepsze jest to, ze dostalam dobrze platna prace jako analityk na 1 roku studiow, wiec tak na prawde z wyksztalceniem srednim, a wymagany byl licencjat! Teraz potrzebny mi mgr przed nazwiskiem... taki, zeby dobrze wygladal w CV... WSB juz w tym momencie spelnia moje oczekiwania, bo przeciez ktory w zagranicznych przedsiebiorcow bedzie szukal opinii o szkole? Oni po prostu wiedza, ze we WRO jest wielu wyksztalconych ludzi i wiele dobrych uczelni, oni patrza czy masz mgr przed nazwiskiem :) Pytanie tylko, czy byles akurat na wykladzie z negocjacji, czy sprzedazy produktu (ktorym sam jestes), zeby wiedziec jak sie na rozmowie o prace zareklamowac? Pewnie byles na bibce w wina jest uczelni, co pracy w zawodzie nie zapewnila :) Powodzenia ... rzetelna opinie o WSB napisze za rok :)
    5/23/13
  • zawod to podstawa

    ty sie nie smiej!!!!! reklame spoleczna w telewizorni widziales????? teraz na topie jest wyksztalcenie zawodowe, bo po nim jest kasa, mozemy sobie studiowac, odbierac dyplomy, ale mozemy sie zdziwi, ze kumpel z klasy srednio ogarniety zajedzie na piwo fura kupiona w Niemczech z kasy za ukladamnie plytek
    5/22/13
  • real

    taaaa, jasneeee .... jak chcesz układac płytki, robic dachy, krecic zaprawe na budowie, wywozić szambo, robic na koparce, jeżdzic jako kurier to nie uch sie, bo po co .... powodzenia stary!
    5/20/13
  • BUAHAHAHAHAHA

    wsb = wyzsza szkoła bezrobocia = wyzsza szkoła beznadziei sorki ale byłem tam przez rok i to wielkie oszustwo i klamstwo; latwiej bez dyplomu tej psełdo szkoły znajdziesz robotę
    5/19/13
  • hana

    jak studenci marni to najwieksi i najlepsi nie uczynia z nich naukowcow!!! z moich znajomych prawie polowa chce isc na studia dla papierka i nie nie zmeczyc, i co ty na to?
    5/14/13
  • bb

    skończyłam WSB we Wrocławiu, jestem bardzo zadowolona, polecam tę uczelnię, poziom naprawdę wysoki, zakuwać trzeba
    5/3/13
  • michał

    hahahha wsb dobrą uczelnią ? uśmiałem się i to mocno. Jestem na UWr na prawie i ćwiczeniowcy niektórzy mieli ,, przyjemność'' pracować na tej uczelni. Z tego co jeden na zajęciach mówił : ,,wytrzymałem tam 2 tygdonie ! z bandą idiotów dłużej się nie da. Już młodzież z gimnazjum ma więcej do powiedzenia. Nie wiem do czego zmierza dzisiejsza edukacja, ale już powoli mają zamykać te szkoły, więc na całe szczęście bo to wstyd. ''
    4/9/13
  • Gotteee

    Jak najbardziej polecam WSB. Najlepsza obok UE uczelnia ekonomiczna na Dolnym Śląsku.
    3/19/13
  • mokka

    mnie sie podoba, choc przyznaje szczerze, ze znajomi z innych szkol wroclawskich ucza sie w innych uczelniach, i jak rozmawiamy, to chyba nie ma zbyt wielu różnic, nikt sie nie przeucza za mocno, kazdy ma jakies slabsze przedmioty, za ktorymi nie przepada, wykladowcy sa rozni, a czasem Ci sami, nie ma jedynie porowniania z uniwerkiem czy politechnika
    2/26/13
  • misiek

    Tu nie musisz się uczyc, wystarczy ze im płacisz :)
    2/22/13
  • malina

    beznadziejna uczelnia a jak bedziecie się chcieli przenieść to nie będzie jak bo wszedzie będą megaróżnice programowe
    2/19/13
  • Ula

    Witam! Jestem tegoroczną maturzystką i zastanawiam się nad studiami turystycznymi, ponieważ kończę technikum hotelarskie. Zastanawiam się pomiędzy WSH, a WSB, co polecacie? Czy może jeszcze coś innego? Jestem świeżakiem w tym temacie więc proszę o rade..
    2/6/13
  • lampi

    miałem kontakt z WSB; byłem tam studentem właśnie na finansach; co za porażka! Chłopie WSB = Wyższa Szkoła Bezrobocia; są relatywnie tani ale nie uczą nic, ściemniają szumnym marketingiem a i tak potem do roboty nikt cię nie chce.
    1/19/13
  • student

    Czy ktoś miał coś wspólnego z kierunkiem 'bankowość i rynki finansowe'? jeśli tak, to proszę o opinie ; )
    1/18/13
  • turystyka turystyce nierowna

    jedni imprezuja - inni sie ucza, jak jestes taka bystra to trzeba bylo na prawo isc a nie na turystyke !!! swoja droga sie troche dziwie, bo siora na turystyce na uniwerku zakuwa jak najeta na pierwszym roku i sesje zaczela juz w listopadzie, i dodam, ze jest bystra i wszyscy sie u nich na roku ucza, wiec ....
    12/17/12
  • turystyka

    studiowanie tu jest tak banalne, że aż szkoda czasu :( jedyne w czym się wyspecjalizowali to imprezy :)
    12/12/12
  • ulaaa90

    Jestem aktualną studentką III roku na WSB. O uczelni mogę śmiało powiedzieć, że spełniła moje oczekiwania. Poziom nauczania dopasowany i do to tych "orłów" i do "leniwców" , znakomici wykładowcy, zajęcia przede wszystkim praktyczne a nie sama nudna teoria. Do tego wiele bezpłatnych szkoleń i warsztatów, które świetnie wyglądają potem w CV oraz dają lepsze wdrożenie się w swoje specjalności. Nauka również na różnych programach specjalistycznych, wykorzystywanych później w firmie. Pomoc w znalezieniu pracy, nie pozostawienie samemu sobie. Przede wszystkim super organizacja zajęć, jaką jest brak okienek oraz dni wolne w tygodniu, co pozwala na nie marnowanie swojego czasu wolnego oraz dopasowanie do pracy dorywczej jak i stałej. Polecam!
    11/28/12
  • justyna

    ja skończyłąm TiR spec hotelarstwo i jestem zadowolona, pracuję w *** hotelu na dobrym stanowisku, pensję mam naprawdę zadowalającą porównując z tym co robię więc wydaje mi się, że te studia naprawdę dużo mi dały. Jeśli ktoś się zastanawia nad specjalnością na TiR to naprawdę wg mnie hotelarstwo jest najlepszym wyborem
    7/18/12
  • aarni

    Nie jestem jakimś orłem, uzcysz się za bardzo nie lubię ale skończyć studia wypada. Z drugiej strony nauczyć się czegoś tez bym chciał. Czy tu na prawdę jest tak łatwo że kazdy przechodzi? Duzo jest nauki w roku, czy tylko w sesji? Myślę o logistyce, na stronce wyświetla sie jako nowość. Czy został juz otwarty ten kierunek czy dopiero w tym roku?
    7/9/12
  • leeds

    Słuchaj skończyłem finanse na wsb we wrocku i pracodawcy jak słyszą wsb to zamykają drzwi; wsb to szkoła którą każdy tuman przejdzie; i nie chce obrażać nikogo bo zapewne nie każdy kto kończy wsb jest tumanem; chodzi o to że płacisz i masz dyplom i szumny marketing tego nie zmieni dyplom wsb mówi tylko tyle że kupiłeś papier; i nic więcej. Oczywiście jak sam jesteś dobry to nawet bez studiów wyzszych wybijesz się ale dla tej przeciętnej większości wsb nic nie oferuje bo pracodawcy nie są głupi i już poznali jak bezwartościowe są te studia
    7/8/12
  • lukasz

    to nie tylko od uczelni zależy gdzie pracujesz. ja jestem po WSB we Wrocku i pracuje w Aliorze. Zacząłem pracę już na studiach i teraz tylko awansuję. Jak w trakcie studiów leżysz i czekasz na cud to się nie dziw że siedzisz na zmywaku. Ja teraz widzę że WSB nauczyło mnie wielu przydatnych rzeczy bez których nie dałbym sobie rady w aliorze.
    7/4/12
  • kent

    skończyłem tą uczelnię; pracuję w uk na zmywaku; poziom: płacisz masz tylko co?
    6/28/12
  • o WSB

    nie kojarze zeby cos sie mialo dziac z WSB we Wroclawiu w sensie polaczenia z jakas inna uczelnia wroclawska, ale to co moge napisac, to moja kumpela studiuje w WSB i jest dosc zadowolona, troche narzeka ze nauki duzo, zwlaszcza ze ona zaocznie i pracuje, ale poza tym to spoko
    4/5/12
  • jakieś połaczenia WSB z inną szkoła?

    czy obiło Wam sie o uszy, ze WSBankowa z Wroclawia ma sie polaczyc z jakas inna prywatna uczelnia wroclawska tez o charakterze ekonomicznym? kojarzycie takimotyw? pisali gdzies o tym? bo mi kumpel wspomnial, ale on to zaslyszal od kogos i nie bardzo kojarzy konkrety,
    4/1/12
  • monika

    Ja również zgadzam się z przedmówcami! Ta uczelnia jest na prawdę super. Cieszę się ze tu przyszłam. Studiuję turystykę i rekreację ze specką turystyka międzynarodowa. Mam praktyki w rożnych miejscach jak np ośrodki wypoczynkowe. Oprócz nauki mam szansę też pozwiedzać! polecam
    3/21/12
  • Marcin

    rewelacyjna uczelnia :)
    2/27/12
  • Majoszka

    WSB to jedna z lepszych uczelni we Wrocku. Jest jeszcze kilka, ktore mozna rozwazac, wiadomo, kazdy szuka pod siebie i wedlug walsnych gustow. Atutem WSB jest dobra kadra i oni trzymaja poziom. NIe znaczy to, ze nie pomagaja wyciagac za uszy co bardziej zrelaksowanych studentow (moja koleznaka w ciazy jest i bardzo jej sie dobrze tam studiuje, chwali sobie bardzo zyczliwe i kulturalne podejscie). Z prywatnych szkol we Wroclawiu, to chyba naprawde ta jest spoko.
    2/14/12
  • leokad

    na wysokim poziomie jest. Nieraz słysze, że bardzo trudno jest z nauka. Tak mi mówili moi znajomi, którzy tam studiowali chyba stosunki miedzynarodowe
    1/23/12
  • onise

    WSB - podobno dobra
    1/19/12
  • fosik

    potwierdzam komentarz pod spodem :)
    1/16/12
  • Barbarcia

    Wszystko można przejść tylko trzeba włożyć w to troszkę pracy no i mieć chęci do tego. Nie ma kierunków nie do przejścia pamietajcie o tym :)
    1/13/12
  • igi

    Czy zarządzanie jest kierunkiem nie do przejścia? Na czym się skupić podczas I roku żeby przejść dalej?
    12/11/11
  • martin

    Słyszałem że kierunek turystyka jest dofinansowywany z UE? W jakim stopniu? Jak to wygląda w praktyce?
    12/11/11