• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (340)
Molo
Ktoś wie jaki koszt czesnego?
21.06.2020
26.05.2020
Prawo stacjonarne
Ktoś w tym roku na prawo stacjonarne ?
ahmecajodpub
http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ - Amoxicillin 500mg Capsules Buy Amoxicillin Online Without Prescription sxp.aywg.opinieouczelniach.pl.ple.bb http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
23.05.2020
17.07.2019
PRAWO
Ja już złożyłem dokumenty na prawo stacjonarne, szkoda tylko, że nigdzie nie ma napisane ile osób już się zapisało na te studia.. Mam nadzieję, że nie będę tam sam
G
Jezeli chodzi o PRAWO zarówno dziennie i zaocznie, to polecam, jak dla mnie największym plusem sa bardzo dobrzy wykładowcy( niektorzy przyjeżdzają z innych dużych uniwersytetów, poza tym sa praktykami, dzięki czemu pokazują jak wszystko działa od podszewki) , zawsze jest możliwość zapytania o cos, pogłębienia wiedzy. Dodatkowo na uczelni mozna zrobic wiele darmowych (dotacje z Unii) certyfikatów z jezyka ang np. TOEIC, toelf itp
26.06.2019
26.04.2019
TC
Ktoś na prawo stacjonarnie? Prosiłbym również o opinie studentów prawa na WSFiP :)
Werrr
Cześć ;) W tym roku piszę maturę. Chciałam się dowiedzieć coś o uczelni, konkretnie interesują mnie finanse i rachunkowość. Jak wygląda siatka godzin, czy po liceum mam szansę ogarnąć to wszystko, bo wiem, że pewnie po technikum ekonom. byłoby łatwiej. Jeżeli ktoś miałby ochotę udzielić głębszej opinii o tym kierunku proszę o kontakt :)
26.02.2019
25.01.2019
DavidPoppy
https://tv-maniak.pl
Scottgom
Czy Ktos Sie Orientuje Gdzie Android Przechowuje. Identification Number Adobe Photoshop CS6 - Photoshop adalah aplikasi editor image terbaik saat ini dan sekarang sudah upgrade terbarunya yaitu CS6 yang telah banyak sekali beredar didunia net dengan link download complete version gratis, Nah disini saya akan berbagi untuk sobat identification number untuk digunakan mengaktivasinya agar photoshop cs6 anda menjadi full version tanpa test lagi. Was hoping this list will offer some ideas as to what I can play after the Witcher that has incredible tale, however the minute I saw Skyrim( enjoyed the game btw, yet it's simply miles far from the story-telling in Witcher 3) there - I knew it would not happen.\n\nSimilar to various other MOBAs the game is best when having fun with buddies, as well as given that it is a 3v3 experience you only require 2 various other gamers for a group, which every real MOBA follower will know is a very eye-catching recommendation.\n\nAttributes consist of in-game voice conversation to make communication in between you and your allies a lot easier, an AI system to replace gamers that get or leave detached, private sound sets for heroes to produce an one-of-a-kind video gaming experience, a better and improved match-making system to make certain all video games are a challenge, a viewer system to enable gamers to quickly enjoy other games and also an incentives system based on community participation as well as mentorship.\n\nThe Android-based MOD Live ships with four new, sector initially applications: Friend Tracking, Smart Device Connection, a Navigating application pre-loaded with the biggest database of trail maps worldwide, Songs Playlist Setting, as well as Electronic camera Connectivity for use in the future with pick wireless point-of-view action cams.\n\nFIFA 19 is perhaps the best football game now ahead of the Pro Advancement Football 2019 FIFA 19 was first released on Console, Xbox and PS4, as well as now the game is available for you to play on your Android as well as iOS gadgets.\n\nSeveral of the featured leading football superstar gamers in PES 19 Apk Mod consists of Messi, Ronaldo, Mo Salah, Harry Kane, Lewandowski, Eden Risk, Kylian Mbappé, Pogba, Lukaku, Morata, Higuan, Dembele, Sanchez, Suarez, Hair, Williams, Sagio Ramos, John Stones, Ngolo Kanté, Sane, Aguero and so on\n\nSo right here we go ahead and pick different missions as you go on opening you will be up proceeding keeping that so there's gon na be a great deal a whole lot a great deal an airplane below there's a lot of playing their sows go back again one thing to remember make sure you most likely to your account ensure you sign in with the WB account on that particular method we have this game in the console you will such as a pair points in the council social reach level 20 before you eliminate like the casualty at thinkers he fatality when you reach level 20 assistance card will be below.\n\nAndroid followers: you no longer have to watch on the sidelines as your buddies play TV tennis with their iPhones Rolocule has actually launched Motion Tennis Cast, an Android version of its cost-free sporting activities game that utilizes screen matching technology (such as Chromecast, Miracast or Samsung's AllShare Cast) to turn your phone right into a Wii Sports -like activity controller, with your TV or a Chrome internet browser tab acting as the display. mod for games
25.01.2019
14.11.2018
żaba
hej prawnicy przyszli, studenci Prawa, czy możecie coświęcej napisać o studiach prawniczych w tej szkole? licze na Wasze szczere opinie.
werka
ale chyba kierunku Pedagogika to oni juz nie prowadzą, tak przynajmniej wynika z ich strony
06.11.2018
06.11.2018
Aneta
Karolek2, nikt nie podwaja wpisów,napisałam prawdę i nie promuję uczelni,a jestem jej studentką.
Aneta
czy ktos jest na rachunkowosci zaocznie?
02.10.2018
28.09.2018
Karolek2
Ktoś tutaj podwaja te same wpisy. Wpisujcie prawdę i gros to wpisy z promocji chyba
Anka
Ekonomistka, jeśli chodzi o FiR zaoczne, mogę polecić uczelnię, co prawda wykładowcy są różni jak to wszędzie, ale naprawdę nie będziesz żałować, oczywiście jeśli czujesz,że to właśnie Twój kierunek. Jeśli się nie uczysz to albo oblewasz i masz poprawki, albo fuksem ściągasz i może zdasz (nie rozumiem takiego podejścia, ale tacy też są studenci) , jeśli się uczysz i finanse, rachunkowość to Twoja pasja, to bez problemu możesz osiągnąć wysokie wyniki i satysfakcję. Osobiście nie żałuję wyboru (mam porównanie z innymi uczelniami, ponieważ to moje kolejne studia).
29.08.2018
31.07.2018
triki
Czy jest ktoś w stanie powiedzieć coś o Bezpieczeństwie wewnętrznym, II stopniu, studia niestacjonarne?
bessa
hej . orientuje się ktoś może jaka jest kadra dydaktyczna na fir ? ekonomistka ja się raczej wybieram.
24.07.2018
19.07.2018
Ekonomistka
Hej wybiera się ktoś w tym roku na rachunkowość i finanse na zaoczne? Albo studiuje już i chciałby coś o tym opowiedziec?
Karolek
Ktoś tutaj podwaja te same wpisy. Wpisujcie prawdę
13.07.2018
10.07.2018
anka
Witam studiował ktoś pedagogikę i może wyrazić opinię na temat tego kierunku? :)
Ana
Kasia, jestem studentką FiR i jak najbardziej polecam podjęcie studiów właśnie na WSFiP. Wykładowcy bywają różni, ale mają bardzo ludzkie podejście do studenta, jeśli jest problem wystarczy podejść i porozmawiać (czego na innej uczelni nie doświadczyłam). Co prawda materiał jest obszerny od samego początku, ale do przejść, wystarczy trochę motywacji, chęci działania i wiary we własne możliwości. :)
23.05.2018
23.05.2018
Ana
Kasia, jestem studentką FiR i jak najbardziej polecam podjęcie studiów właśnie na WSFiP. Wykładowcy bywają różni, ale mają bardzo ludzkie podejście do studenta, jeśli jest problem wystarczy podejść i porozmawiać (czego na innej uczelni nie doświadczyłam). Co prawda materiał jest obszerny od samego początku, ale do przejść, wystarczy trochę motywacji, chęci działania i wiary we własne możliwości. :)
Kasia
dlaczego nie warto za nic płacić? zamierzam od września rozpocząć studia na kierunku finanse i rachunkowość. Czy ktoś powie mi, jak to wygląda? i czy opłaca się tu uczyć?
08.05.2018
14.03.2018
kola
tutaj nie warto płacić za cokolwiek
hanka
Prawo - czy warto tutaj płacić za studia prawnicze????
24.01.2018
02.01.2018
abc
Orientuje sie ktoś jak wyglądają seminaria z finansów zaocznych?
Administrator
Komentarz usunięty.
23.11.2017
30.09.2017
DZ
orientuje się ktoś może czy jest grupa na FiR studia dzienne?
PD
Prawo dzienne grupa, zapraszam https://www.facebook.com/groups/218589938677930/
29.09.2017
27.09.2017
Pati
Domi, tak wybieram się na bezpieczeństwo zaocznie :-)
Domi
Hej czy jest ktoś kto idzie na bezpieczeństwo ? :)
27.09.2017
26.09.2017
Ana
Natlina, semestr 2200,a nie 1100. W semestrze masz dwie raty,pierwsza płatna do 15.10 ,a druga do 15.12 ,
natlina
platnosc 1100 semsetr a da sie to jakos w ratach zaplacic czy trzeba od razu calosc ?
22.09.2017
21.09.2017
Adam
Cześć! Wie ktoś coś o teście z angielskiego? Ma on zaklasyfikować do określonej grupy - kierunek prawo.
Olma
Hej :) czy jest ktoś z finansów (magisterki) ? Opinie ? Poziom trudności ? Ile osób jest zazwyczaj na roku ? :)
20.09.2017
02.09.2017
Agata
@XYZ tak widziałam to ale wiem też ze na niektórych uczelniach jest rozpoczęcie wcześniej a dopiero potem inauguracja :) dziękuję :)
XYZ
@Agata pisze na stronie juz dawno- 3 październik godz 11 :)
02.09.2017
02.09.2017
Agata
Cześć, wybieram się na prawo dzienne. Jest tutaj też ktoś taki? :) Czy wiecie może kiedy pojawi się informacja w którym dniu będzie rozpoczęcie?
noe
jeśli chodzi o matmę to jest ok. Co do Finansów przedsiębiorstw to co roku przenoszą na rachunkowość, więc od razu można iść na np. ath
31.08.2017
31.08.2017
noe
jeśli chodzi o matmę to jest ok. Co do Finansów przedsiębiorstw to co roku przenoszą na rachunkowość, więc od razu można iść na np. ath
anette
Hej, czy ktoś z Was ciągnie 2 kierunki? Chciałabym połączyć FIR z Prawem, ale nie wiem czy jest to do ogarnięcia.
27.08.2017
23.08.2017
Johny
Zdane przedmioty z tego co się orientuję można przepisać :)
Izi03
Czy ktoś moglby się jeszcze podzielic opinia o informatyce w tej szkole ze specjalizacja grafiki? Pozdrawiam
18.08.2017
15.08.2017
Patrycja
@domino co do przepisania nie mam pojęcia, musiałbyś się dowiedzieć tego w dziekanacie bo mnie taka sytuacja nie dotyczyła. Jestem na 2 roku więc nowiutka. Ogólnie ja jestem bardzo zadowolona i polecam, wykladowcy bardzo mili, dobrze tłumacza przez co mało trzeba się uczyć jeśli się słucha wykładów. Czy mam porównanie fakt moje odczucie faktycznie że to nie jest uczelnia UW czy inna. Tu jest kameralnie bo 20osob na roku, za pewne też wykłady się różnią, każda uczelnia jest inna. Ja bardzo polecam i nie zmieniła bym swojej decyzji :)
Domino
@Patrycja, proszę o info nt. prawa. Zamierzam przepisać się po 2 latach na UŚ. Czy jest szansa na przeniesienie zdanych już przedmiotów? Jaki poziom ogólnie? Masz porównanie z jakąś inną uczelnią? Na którym roku jesteś? Przepraszam za zalew pytań, to tylko takie wskazówki o czum mogłabyś mi (i wielu innym) tutaj napisać :)
13.08.2017
12.08.2017
Johny
@Izi03 Jeśli chodzi o informatykę to i tak pierwsze zajęcia z grafiki będziesz mieć na 3 semestrze, a dopiero od 4 zaczyna się specjalizacja. Co do matematyki to jest do przejścia, wystarczy chcieć ;)
Patrycja
Jak ktoś wybiera się na prawo służę porada :) mam również na sprzedaż książki :)
03.08.2017
26.07.2017
Izi03
Witam ponownie. Ponawiam pytanie. Czy ktoś wybiera się na studia Informatyczne ze specjalizacją Grafika Komputerowa czy być może już studiował ktoś ten kierunek i mógłby w skrócie napisać jak mniej więcej wyglądała nauka i jak jest z matematyką?? I czy jest dużo zajęć z grafiki która najbardziej mnie interesuje? Bardzo proszę o jakąś odpowiedź. Pozdrawiam
Izi03
Cześć. Jestem zainteresowana składaniem papierów na kierunek Informatyka ze specjalnością Grafika Komputerowa i Techniki Multimedialne. Czy ktoś wie coś więcej na temat tego kierunku i specjalności? Jakie są przedmioty na tym kierunku ( czy jest coś związane z programowaniem itp.) i na którym semestrze jest wybierana specjalność?? No i ogólnie czy warto składać papiery do tej szkoły. Chciałabym aby te 3,5 roku dały mi pełną wiedzę a nie że połowy rzeczy się nie wie jak to na niektórych uczelniach bywa bo słyszy się opinie. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam :)
22.07.2017
20.07.2017
Weronika.
Cześć.! Czy ktoś wybiera się na bezpieczeństwo wewnętrzne ( zaocznie ).? :)
przyszła studentka
hej ;) ja się zastanawiam czy nie złożyć papierów na finanse i rachunkowość zaocznie. Boję się tylko o poziom... Ktoś z was już się dostał albo składa papiery w najbliższym czasie?
18.07.2017
17.07.2017
andzelika
Ja na zaoczne zastanawiam sie nad finansami przedsiebiorstwa lub rachunkowość w zarzadzaniu.
Angelika
wybiera się ktoś na Finanse i Rachunkowość specjalność Finanse przedsiębiorstw zaocznie?
17.07.2017
14.07.2017
anna
Hej, ja tez planuje isc na Fir zaoczne zastanawiam sie co z tą matma będzie jakie specjalizację wybierasz?
00p
Ktoś wybiera się na finanse i rachunkowość?
10.07.2017
06.07.2017
Kacper
@Krzysiek na dzienne
Krzysiek
@Kacper: Wybierasz się na dzienne czy zaoczne?
06.07.2017
06.07.2017
Kacper
Hej, wybieram się na prawo, jest tu ktoś, kto również idzie na ten kierunek?
Krzysiek
Cześć! Czy na tą uczelnie trzeba się rejestrować przez internet czy wystarczy dostarczyć dokumenty do dziekanatu?
05.07.2017
29.06.2017
aga
Cześć :) Wybiera się ktoś tutaj na prawo?
Patrizia
witam ;) myślę o wybraniu sie na finanse i rachunkowość na tej uczelni i tu pojawia sie moje pytanie, jak duzo jest matmy i czy jest trudno ? nie jestem orłem z tego przedmiotu i myslalam raczej o wyborze kierunku gdzie tego przedmiotu nie bedzie ale teraz sama juz nie wiem.
21.06.2017
18.06.2017
Nick
@Aga Tak, tylko potem masz jeszcze Statystykę i Ekonometrię, także przygotuj się na pisanie sporego projektu z tego drugiego przedmiotu.
Patricknug
http://minecraftpolska.pl/member.php?action=profile&uid=9781 http://www.kwiatyl.pl/members/cidbjfmma6f.html http://www.skills-hive.com/profile/7786 https://community.windytv.com/user/nkdcnlgdl9m
16.06.2017
13.06.2017
anet
ja właśnie kończę magisterkę na FiR. Studiowałam całe 5 lat na tej uczelni i nie żałuje wyboru. Dużo się nauczyłam i na zajęciach i na praktykach które załatwia uczelnia
Jojo
Hejka. Polecacie studiować na tej uczelni ? W tym roku skończyłam liceum i planuję wybrać się na Finanse i Rachunkowość na tej uczelni. Jakieś opinie ? Proszę piszcie bo naprawde niewiem gdzie się wybrać na studia.
10.06.2017
06.06.2017
Monia
hej :) ja też wybieram się w tym roku na prawo na tej uczelni. Moja koleżanka studiuje na II roku i mówi że jest okej, wykładowcy są spoko
aga
Czy polecacie studiować na tej uczelni prawo czy nie bardzo?
30.05.2017
29.05.2017
Aga
Jestem na kierunku Finanse i rachunkowość. Matematyka do przejścia, tym bardziej że jest tylko na pierwszym semestrze :)
Dariusz
Cześć, chciałbym zadać pytanie jaki jest poziom matematyki na kierunku finanse i rachunkowość?
11.04.2017
27.03.2017
Michał
Cześć, mam pytsanie - jak jest z poziomem matematyki na studiach informatycznych, czy jest trudno?
AntonyEtTD
Actually i looking for some sollutions to methods of snoring
07.02.2017
24.11.2016
Nikt
A jak jest z progami? Ciężko się dostać na finanse i rachunkowość?
Patrycja
Ktoś może jest z Cieszyna ?
03.10.2016
30.09.2016
noe
co tam jest z matematyki? na FIR zaocznie
.....
Zapraszam do grupy na fb: https://web.facebook.com/groups/637761719715219/?ref=aymt_homepage_panel. BW II STOPNIA 2016/2018 🙂
29.09.2016
28.09.2016
lalo
kto wybiera sie na RIF dziennie?
p.
Kto wybiera się na FiR dzienne 1 rok? :)
27.09.2016
27.09.2016
:D
Do :) link do mojego facebooka https://www.facebook.com/sylwia.marek.71
Żaneta
Do Kasia: mój mail: czerneckaz@gmail.com ;-)
26.09.2016
26.09.2016
Kasia
Do Żaneta: Ja się wybieram, może się jakoś skontaktujemy? :)
:)
do :D : moze jakis kontakt do Ciebie ? :)
25.09.2016
25.09.2016
Patrycja
do Paulina: Ja idę na prawo dzienne :) link do mojego profilu: https://www.facebook.com/patrycja.antoniuk.3 :)
Irena
Zapraszam do grupy na fb: https://web.facebook.com/groups/637761719715219/?ref=aymt_homepage_panel. BW II STOPNIA 2016/2018 🙂
25.09.2016
25.09.2016
Żaneta
Wybiera się ktoś na finanse i rachunkowość zaocznie licencjat? ;-)
Paulina
Osoby, które idą na prawo dzienne od tego roku może jakiś kontakt ? :)
25.09.2016
24.09.2016
:D
Do :) ja sie wybieram na dzienne BW :)
A.
Prawo niestacjonarne - zapraszam do grupy: https://www.facebook.com/groups/644339009066601/
22.09.2016
20.09.2016
Patrycja
może kogoś znacie kto idzie na 1 rok stacjonarne/prawo? :
Piotr
Do A: Przesyłam linka do mojego konta na facebook: https://www.facebook.com/piotr.boro
20.09.2016
20.09.2016
:)
idzie ktos moze na bezpiczenstwo wewnetrzne na 1 rok licencjat ale na dzienne ?
Joanna
Asia i N daje linka do mojego facebooka: https://web.facebook.com/j.romanowska
20.09.2016
20.09.2016
A
Do Piotr: a masz konto na fb? Jeśli tak, to podaj swoje nazwisko albo linka do profilu i tam się skontaktujemy :).
A
Do Piotr: a masz konto na fb? Jeśli tak, to podaj swoje nazwisko albo linka do profilu i tam się skontaktujemy :).
20.09.2016
19.09.2016
N
Asia, Joanna dołączam do was :) jakiś kontakt ?
.......
Ja też idę na bezpieczeństwo wewnętrzne zaocznie:)
19.09.2016
19.09.2016
Asia
Do Joanna: może się jakoś skontaktujemy?
Joanna
Też idę na bezpieczeństwo wewnętrzne zaocznie :)
19.09.2016
19.09.2016
Neta
Do Dm : licencjackie, zaocznie ;-)
Asia
Do N: Ja wybieram się na bezpieczeństwo wewnętrzne zaocznie
19.09.2016
19.09.2016
....
Do N: chodzi Ci o studia magisterskie?
Piotr
Do,, A". Wybieram się na prawo w systemie niestacjonarnym.Jak mogę się z Tobą skontaktować?
19.09.2016
19.09.2016
N
wybiera się ktoś na bezpieczeństwo 1 rok niestacjonarne?
dm
Do Neta: Magisterskie czy Licencjackie? ;)
19.09.2016
18.09.2016
Patrycja
do A: hej, chyba pisałaś do mnie na fejsie ale dałam przez pomyłke 'ignoruj' napisz jeszcze raz ;) ps. ide na prawo stacjonarne ;) Ale wiem kto idzie na zaoczne wiec jak napiszesz podam Ci link do profilu ;)
Can
Jeżeli chcesz się uczyć to na pewno się nauczysz. Nigdy nie było tak, żeby wykładowca odmówił swojej pomocy. W szczególności mogę wyróżnić mgr J. Fibinger i mgr J. Jasińskiego za fenomenalną umiejętność przekazania wiedzy.
18.09.2016
18.09.2016
Can
Jeżeli chcesz się uczyć to na pewno się nauczysz. Nigdy nie było tak, żeby wykładowca odmówił swojej pomocy. W szczególności mogę wyróżnić mgr J. Fibinger i mgr J. Jasińskiego za fenomenalną umiejętność przekazania wiedzy.
A
Ktoś wybiera się na prawo niestacjonarne?
18.09.2016
17.09.2016
Neta
Cześć ;) Jest tutaj ktoś kto wybiera się na Finanse i Rachunkowość - administracja skarbowa, I rok niestacjonarnie? ;)
Monika
Zapraszam do grupy na fb: https://web.facebook.com/groups/637761719715219/?ref=aymt_homepage_panel. BW II STOPNIA 2016/2018 :)
16.09.2016
15.09.2016
...;)
Hej, a kto wybiera się na bezpieczeństwo wewnętrzne 1 rok? Jest moze jakaś grupa ?
Patrycja
Hej Piotrek! https://www.facebook.com/patrycja.antoniuk.3 tak będzie prościej i do szybkiego usłyszenia !
15.09.2016
15.09.2016
Piotrek
Patrycja jak można sie z Toba skontaktować?
Patrycja
Cześć wybiera się ktoś na prawo na 1 rok? może jakaś grupa, spotkanie ?:)
15.09.2016
13.09.2016
OLEOLA
mam pytanie- chcę studiować na studiach niestacjonarnych, czyli zjazdy co drugi weekend. Pracuję na 3 zmiany i czasami może się zdarzyć sytuacja że po 3 zmianie bedę mieć zajęcia i nie będę w stanie od rana być na nich. Czy ze strony profesorów mogę liczyć na jakieś wyrozumienie, jak wygląda kwestia nieobecności na zajęciach?
Monika
Dorota musisz skontaktować się telefonicznie lub mail do właściwego dziekanatu, jaki kierunek? Podadzą Ci dane.
08.09.2016
08.09.2016
dorota
skąd mam zabrać identyfikator by się zalogować po raz pierwszy???
krzysiek86
Tu w Bielsku ta szkoła jest uważana za dobrą, o wysokim poziomie, jeśli tylko ktoś chce się uczyć, ma pozytywne opinie, więc raczej powinniście być zadowoleni
08.09.2016
07.09.2016
robi
dobrze że mamy taką dobrą szkołę wyższą w samym Bielsku, bo nie za bardzo mogłem pozwolić sobie na studia poza miastem. trenuję piłkę nożną, ale uczyć też się chciałem, bo kariera piłkarza wieczna nie jest. wybrałem WSFiP i sądzę że w tych warunkach lepiej nie mogłem trafić!
nadi
według mnie ale i wielu innych osób, które maja rozeznanie wsród uczelni prywatnych, ta Uczelnia wypada zdecydowanie najlepiej, jeśli ktoś chce studiować prawo i nie dostanie się na uniwerek, to praktycznie tutaj jest jedyna szansa, ale wcale nie znaczy, ze jest gorzej, prawda jest taka, ze to co masz w głowie, w największym stopniu zleży tylko i wyłącznie od Ciebie.
05.09.2016
31.08.2016
Monika
Do joasia: zapraszam do grupy na fb: https://web.facebook.com/groups/637761719715219/?ref=aymt_homepage_panel. BW II STOPNIA 2016/2018 :)
blondi
No cóż. Uczelnia może ciekawa, ale niektórzy wykładowcy bez sensu. Zwłaszcza ci, którzy niedawno zrobili awanse i wydaje im się, że rozumy pozjadali. Taki np. profesor Wieczorek, udaje, że dużo wie... a nic nie uczy tylko filmy włącza i robi sobie coś swojego. Z jednej strony fajnie, ale nic nie umiemy z tych zajęć... po co takich zatrudniać i jeszcze im za to płacić. Filmy możemy sobie sami obejrzeć i to jeszcze w domu...
30.08.2016
26.08.2016
kaśka
Ja jestem zadowolona ze studiowania, studiuje tu 3 rok i nie narzekam, wykładowcy kompetentni, dobra organizacja zajęć, dziekanat czynny 6 dni w tygodniu i zawsze pomocny więc wszystko załatwisz, pracownicy szybko reagują na nasze prośby a poza tym atmosfera w szkole jest miła i widać, że dbają o studenta :)
prawo
ktos pisal, ze prawo jest slabe .... z tego co wiem z rozmow ze znajomymi, ci studenci prawa, ktorzy zaliczaja, przechodza z roku na rok nie narzekaja, choc musza sie duzo uczyc, sfrustrowani sa raczej tacy, ktorym nie udaje sie zaliczyc sesji, albo sami widza, ze nie daja rady i rezygnuja, ja studiuje prawo i naleze do grypy zadowolonych studentek , podoba mi sie klimat i atmosfera studiowania, to ze nauczyciele akademiccy traktuja nas z szacunkiem, jak osoby dorosle, odpowiedzialne, rownych partnerow do dyskusji, wlasiciwie nie znajduje takich rzeczy, ktore moglabym skrytykowac, bo to, co zastalam na tej Uczelni spelnilo moje oczekiwania o studiach, rowniez spośrod moich znajomych nie slyszalam opinii negatywnych, poza okazjonalnym narzekanie na koniecznosc nauczenia sie przed zaliczeniami, nikt nie zglasza zastrzezen, nigdy nie jest tak, ze lubi sie wszystkie przedmioty i wszystkich wykladowcow, ale trzeba im oddac, ze sie staraja, egzekwuja wiedze, wskazuja zrodla, tytuly, zawsze mozna sie umowic na dyzur, jeśli piszesz prace i potrzebujesz sie poradzic, w bibliotece jest wszystko, co musisz przeczytac, no i ludzie sa fajni,
25.08.2016
24.08.2016
:)
Ja jestem teraz absolwentem kierunku Bezpieczeństwo wewnętrzne i naprawde polecam. teraz mam zamiar isc do szkółki policyjnej i z tego co się orientowałem będę miał skrócony cały kurs więc to też dla mnie lepiej bo zamierzam się niedługo ożenić a nie chcę zostawiać mojej lubej samej na długo :)
bezpie
Obecnie jestem studentką II roku BW. Wybór był bardzo trafny, jeżeli mówimy tutaj i o uczelni i specjalizacji. Nie było dnia, żebym żałowała wyboru. Na I roku bardzo szybko przyszło mi się zaaklimatyzować ponieważ licencjata ukończyłam na innym kierunku i innej Uczelni. Szybko sie zaklimatyzowałam i nie miałam trudności z przyswojeniem materiału.Kadra dydaktyczna bardzo profesjonalnie podchodzi do własnej pracy. Nigdy nie spotkałam się z sytuacją żeby wykładowca podchodzi do studenta z wrogim czy wręcz chamskim nastawieniem. Wręcz przeciwnie, jeżeli wyszłam z prośbą, szybko została mi udzielona pomoc czy uzyskałam odpowiedź na różnego rodzaju ważne pytania. Wykładowcy budzą respekt, jednak w zwykłej codziennej rozmowie są po prostu ludźmi z którymi można pożartować.
23.08.2016
23.08.2016
absolwentka
Jako zadowolona absolwentka powiem tak: moje oczekiwania zostały spełnione, nie zawsze byłam zadowolona, czasem kręciliśmy nosami na jakieś pomysły, ale jak porównuje ze znajomymi, gdy opowiadają, co się u nich dzieje, to u nas było wspaniale. W tym roku zapisuje się tu na podyplomówke. POZDRAWIAM
polaa
Wie ktos cos o godzinach w jakich odbywają się wykłady na kierunku FiR na dziennych?
22.08.2016
22.08.2016
mika
Ja zapisałam się do tej Uczelni w ubiegłym roku na studia II stopnia FiR, bo większosć znajomych mi ją polecało.Dziś wiem , że to dobry wybór. Oczywiscie jak w każdej Uczelni są plusy i minusy. Nie dogodzi sie każdemu, bo każdy ma inne oczekiwania. Jedni chcą by zajecia były tylko 8 godzin i co tydzień, inni by były dłużej ale co 2 tygodnie, by było dużo imprez , mało nauki, itp, ale pamietajmy to szkoła a nie klub:) Zdecydowanie mogę polecić Uczelnię. Zajecia są co 2 tygodnie i co najważniejsze nie trzeba przemieszczać się po innych budynkach na zajecia , tak jak mają to w innych Uczelniach. .Wszystko w jednym miejscu. Kontakt z wykładowcami też nie jest utrudniony wystarczy tylko chcieć. Przyjdzcie do uczelni i zobaczcie jak wyglada w środku .
prawo
wybieram się na prawo i uważam, że to dobry pomysł tylko boję się trochę nawału nauki, tego, że sobie po prostu nie dam rady! ale moi koledzy kończyli prawo i byli w stanie to zrobić więc ja mam nadzieję, że też dam radę :P może mi ktoś przybliżyć jak wygląda edukacja na tym kierunku, żebym mogła się przygotować ;p
22.08.2016
21.08.2016
aniszka91
do domka: anula1991@hotmail.com, napisz na ten mail:)
domka
Do aniszka91: Daj jakieś namiary na siebie :)
19.08.2016
19.08.2016
aniszka91
2 rok dzięki za info:) domka ja się wybieram na zaoczne z rachunkowości:)
domka
Wybiera się ktoś na rachunkowość (mgr zaoczne)?
17.08.2016
16.08.2016
czecho
moja siostra tu studiuję i mówi że jest ok. jeśli chodzi o integracje, ludzi itd to wiem że nie można się nie nudzić, Często gdzieś wychodzą. Nauki nie ma aż tak dużo, chyba ze w sesji.
marcek
Wbrew wszystkim negatywnym komentarzom chcę powiedzieć, że to jest naprawdę dobra szkoła! uczymy się tak samo jak na uczelniach wyższych w Katowicach zdobywamy kwalifikacje, wiedzę i mamy zapewniony dobry start w przyszłość! Będę bronił honoru WSFiP!
13.08.2016
12.08.2016
2 rok
aniszka91 jak sie nie uczysz i nie chodzisz na zajęcia to jest ciężko ,ja też skończyłem inny kierunek na innej uczelni jestem przeciętnym studentem i nie mam większych problemów z zaliczeniem sesji
student
Osobiście studiuję tu już drugi kierunek, więc jakby było coś nie tak, to dokonałbym zmiany uczelni.
12.08.2016
12.08.2016
monia
Ja osobiście polecam studia na WSFiP. Studiowanie jest tutaj "na luzie"; dobrzy profesorowie, którzy w większości traktują cię, jak równego sobie, którzy pójdą nawet z tobą na pizze COLORATA; panie z Dziekanatu są zawsze pomocne; na całym Wydziale jest aura spokoju, a nie "wyścigu szczurów"; liczba osób na roku prawie na wszystkich kierunkach jest niska, więc każdy sobie pomaga, jak może; każdy jest dla siebie przyjacielem na każdym roku i także kierunku; sesje i egzaminy nie są tutaj "apokalipsą" nie do zdania; nie ma trudności aby się dostać na któryś z kierunków na tym Wydziale. Polecam i widzimy się w październiku
joasia
Skończyłam tu licencjat z BW rok temu 2014 - i było extra, teraz zapisałam się na BW II stopnia, mam nadzieje że ekipa będzie równie fajna z jaka kończyłam licencjat
12.08.2016
12.08.2016
magdziula
Wykłady są ciekawe, szczególnie polecam dr M. Wróbla
student
Dobra Kadra, ciekawe kierunki studiów Do tego małe grupy, fajny kontakt z każdym wykładowcą- nie trzeba stać pod drzwiami godzinami. Nowoczesne sale i aule. Polecam!!!!
12.08.2016
11.08.2016
aniszka91
Do Alllwka: Ja wybieram się na mgr. na Finanse i Rachunkowość i też mam lekkie obawy, bo również studiowałam zupełnie odmienny kierunek:)
moniaa
Zapraszam studentów II stopnia bezpieczeństwa wewnetrznego 2016-2018r. https://web.facebook.com/groups/637761719715219/?ref=aymt_homepage_panel
19.07.2016
14.07.2016
Monia...
Wybiera się ktoś na bezpieczeństwo Ii stopnia ?
lexis
Hasant nie do końca zgadzam się z twoją opinią. Owszem można tam iść i przepłynąć ten okres a jakość skończyć tą szkołę. Natomiast jeśli ktoś naprawdę chce coś osiągnąć musi dać z siebie wszystko. A wykładowców wykorzystywać na każdy możliwy sposób.
27.06.2016
21.06.2016
hasant
Idąc na tą uczelnie każdy powinien wiedzieć, że nic z niej nie wyniesie. Po studiach na wsfip nie wie się nic, kompletnie nic... Wszystko na uczelni jest nastawione na zbicie jak największej sumy pieniędzy od studentów a studenci i ich oczekiwania są spychani na bok. Wszystkim, którzy wybierają się na wsfip odradzam i nie polecam ze stanowczością ponieważ szkoda czasu i pieniędzy a można obie rzeczy spożytkować znacznie ale to znacznie lepiej .
Kamil
Jak wygląda informatyka na tej uczelni ?
20.06.2016
18.06.2016
Alllwka
Siemka, wybiera się ktoś na studia magisterskie Finanse i Rachunkowość ? Jestem po innym kierunku niż ten, zastanawiam się czy jest bardzo ciężko :) Powiedziano mi ze mozna studiować bez różnic programowych, dlatego pytam ;)
Arminda
wybiera się ktoś na finanse i rach. ? Albo ktoś już studiuję? ciężko jest na tym kierunku?
16.06.2016
07.06.2016
Studentka
Ta szkoła to jakieś nieporozumienie! Oddajesz indeks do dziekanatu a potem okazuje się,że go nie ma! i jeszcze Ci wmawiają,że go zgubiles... NIE POZDRAWIAM PAN Z DZIEKANATU! 4 tys. za rok a jak chcesz głupia kartkę wydrukować to trzeba płacić...parking 2 zł... Tragedia. NIE POLECAM!!!!!!
Szymek
Myślę nad zapisaniem się na prawo na WSFIP jakie macie opinię o tym kierunku na tej uczelni - warto czy nie
01.06.2016
01.06.2016
Szymek
Myślę nad zapisaniem się na prawo na WSFIP jakie macie opinię o tym kierunku na tej uczelni - warto czy nie
.....
Mam takie pytanie czy istnieje możliwość zmiany kierunku w 2 semestrze ?
15.01.2016
27.09.2015
Piotrek
osoby z BW1 - zapraszam!!! https://www.facebook.com/groups/1686534998226414/
Piotrek
ja na bw dzienne. https://www.facebook.com/groups/1015529641800848/1016276345059511/?notif_t=group_activity kto BW niech dołączy do grupy ;)
27.09.2015
26.09.2015
bang
kto bw dzienne ?
cv
Takie małe pytanie, wie ktoś jakie były progi stypendium socjalnego w zeszłym roku i ile ono wynosiło?
26.09.2015
26.09.2015
absolwentka
W każdej szkole są problemy... ale jako absolwentka WSFiP i studentka innej uczelni obecnie moge powiedzieć, że tęsknie za Paniami z dziekanatu i ta uczelnią... nie bylo problemu z załatwieniem niczego jesli tylko sie chciało, informacje dostepne, kadra wybitna... brakuje mi tej pomocy na obecnej uczelni
bw
a ja tam nie mam problemu z paniami z dziekanatu.co semestr mam problem z uzupełnieniem indeksu , jakos nigdy nie moge tego załatwic do porządku . A one mnie pokierują i zawsze mozna na nie liczyć.
25.09.2015
25.09.2015
Zuzka
Jak dla mnie szkoła COOOL ma swoje za i przeciw ale stwierdzam jednak po namyśle ze więcej jest tych za :)
bw
a ja tam nie mam problemu z paniami z dziekanatu.co semestr mam problem z uzupełnieniem indeksu , jakos nigdy nie moge tego załatwic do porządku . A one mnie pokierują i zawsze mozna na nie liczyć.
25.09.2015
25.09.2015
Nikita
ja się wybieram na prawo, mam sprawdzone info, że jest dobre, koleżanka skończyła w tym roku i sobie chwaliła, wykładowcy Ci sami co na uniwerku, nie trzeba za nimi gnać po 200 kilometrów, są na miejscu, 2 dni wolnego w tygodniu, więc mogę sobie dorobić... mam nadzieję, że po tych 5 latach swojej opinii nie zmienię;)
Daro
Jak chcesz się dowiedzieć o rozpoczęciu to wejdź na swoje indywidualne konto studenta ;) poprostu
25.09.2015
24.09.2015
A2355
https://www.facebook.com/groups/1619087588354159/ również zapraszam :)
Justii
Ja BW dzienne ;)
24.09.2015
24.09.2015
yolo
zapraszam do grupy na fb https://www.facebook.com/groups/1015529641800848/
studenciak
ciężko to miejsce nazwać uczelnią. Nie liczy się człowiek,tylko pieniądz. Na każdym roku znajdzie się taki wykładowca,który musi zarobić dla uczelni poprzez wpisy warunkowe. Na początku twierdzą,że wpis warunkowy dotyczy dwóch terminów. Jednak kiedy przychodzi do płacenia- okazuje się, że wpłata 200 złotych obejmuje jeden termin. Drugi termin również jest płatny. A to wydatek kolejnych 200 zł. Śmiechu warte. Wszystko nakręcają panie z dziekanatu. Są nieuprzejme,notorycznie gubią indeksy studentów. Jednak na kawę i ciasteczka zawsze mają czas :) Nie można jednak nie docenić "perełek" wśród wykładowców. Profesor Żakowska-Henzler,Profesor Tyszkiewicz, dr Machay, dr Święcicka czy mgr Piątek. To naprawdę wykształceni i wspaniali wykładowcy.
24.09.2015
24.09.2015
Viki
A2355 https://www.facebook.com/viktoria.gazurek
Bang
Kto się wybiera na bezpieczeństwo? Dzienne
23.09.2015
23.09.2015
Bang
Kto się wybiera na bezpieczeństwo? Dzienne
A2355
Viki a masz może fb, bo chciałabym się skontaktować :D
23.09.2015
23.09.2015
Syll
A kto się wybiera na bezpieczeństwo wewnętrzne, studia zaoczne ? :)
Viki
A2355 ja się wybieram :D
23.09.2015
23.09.2015
Syll
Wybieram się na BW, mógłby mi ktoś powiedzieć jak ogarnąć legitymacje studencką ? Gdzie jest ten wniosek ;>
beti
Jestem absolwentem tej szkoły-potwierdzam wpis Anety-jak chcesz się czegos nauczyć-wybierz inna uczelnię.tak naprawdę na tej uczelni duzo się nie nauczysz.Wielka niesprawiedliwość, wykładowcy mało kompetentni-wykłady nie umia poprowadzic samodzielnie-sciagawki,oceny za obecnosć.czasami miałam wrażenie,że im nie zalezy-tylko żeby sie nazywało,ze wykład przeprowadzony i kase dostali!przychodzili nawet na zajęcia wykładowcy chorzy-to sobie wyobraźcie-podpis i puszczali 3 godziny wcześniej studentów,jak poszłam do pracodawcy to jak usłyszał o tej uczelni to powiedział:przecież tam pani się nic nie nauczyła,szkoda czasu i kasy było!Dlatego zastanówcie się odbrze,zanim tam zaczniecie-ja jestem bardzoniezadowolona-nie moge znaleź pracy po tej uczelni a znajomości nie mam!
23.09.2015
22.09.2015
A2355
Wybiera się ktoś na prawo z okolic Skoczowa ? :)
A2355
Wybiera się ktoś na prawo z okolic Skoczowa ? :)
22.09.2015
22.09.2015
Viki
Zajęcia rozpoczynają się od 2 października na studiach stacjonarnych a na niestacjonarnych 3 października. 8 października jest uroczysta inauguracja :D
Jack
@olaaa Ja tylko wiem, że 8 października jest uroczysta inauguracja roku akademickiego o godz. 11. Więcej nic mi nie wiadomo. Żadnych innychinformacji nie ma. :D Ciekawie się zapowiada xd
17.09.2015
17.09.2015
olaaa
Czy gdzieś są jakieś informacje na temat rozpoczęcia ? Czy sama na własną rękę mam dzwonić i się pytać?
xxxx
anettee ja się wybieram na rachunkowość zaoczną :)
17.09.2015
14.09.2015
aaaa
Wybieram się na BW, mogłby ktoś dokładniej powiedzieć jak zajęcia wykładowcy ? i czy ciężko później z pracą ?
jack
Witam, mam pytanie jak wyglądają studia informatyczne na tej uczelnii, a dokładnie profil Inżynieria oprogramowania i systemy sieciowe. Jest ciężko zaliczyć? Chodzi mi o studia zaoczne. Z góry dzięki za odpowiedź .
13.09.2015
03.09.2015
anettee
ktoś się wybiera na rachunkowość (zaoczne)?
Żaneta
Wybiera się ktoś na prawo z okolic Zywca na ta uczelnię? jesli tak proszę o kontakt 3421515
02.07.2015
08.06.2015
lukasz
Szukam osoby która ukończyła magisterkę z gospodarki nieruchomościami na tej uczelni. luki63@vp.pl
piotrek
Maturzystka- to chodzi o to, że kto pierwszy ten lepszy;) Też w tym roku składam tam papiery i miałem styczność z osobami z katowic które studjują w uczelniach jak ta- jak się sprężysz z dokumentami i wgle to jesteś. A mature musisz zdać- tyle tylko im potrzeba
08.06.2015
06.05.2015
maturzystka
Co oznacza "przyjęcie w poczet studentów za kolejnościa zgłoszeń? Nie ważne sa wyniki z matury, czy jak? Szukam odpowiedniej szkoły dla siebie i nie mogę znaleźć informacji na temat punktów za maturę. Pomoże ktoś?
aneta
jestem na drugim roku magisterki i mogę dużo powiedzieć, przeżyłam tu dużo różnych sytuacji,upokarzania,niesprawiedliwości, jeśli jesteście młodzi i chcecie się czegoś nauczyć,mieć papier który cośkolwiek będzie znaczył gdy będziecie szukali pracy to zapomnijcie o WSFIP. Jeśli komuś zależy tylko na papierku, nie chce mu się uczyć i nie ma jakichś wygórowanych ambicji to niech próbuje , zastanawiam się tylko co ten papierek po ukończeniu będzie kiedyś znaczył...chyba niewiele. mam wrażenie że osoby które opisują tę szkołę w aż tylu superlatywach są albo pracownikami uczelni albo podstawionymi osobami ,informacje które podają nie są prawdziwe,wyssane z palca,ale po co? każdy może spróbować tam postudiować i przekonać się sam,zawsze przecież można się przenieść....
14.04.2015
03.04.2015
zdererwowana
na tej uczelni dzieją się jakieś jaja!!! Nie szanuje się studentów, nie sprawdza się przelewów tylko wysyła wezwania do zapłaty. Jestem studentką tej uczelni ale jestem BARDZO NIEZADOWOLONA z traktowania władz i dziekanatu studentów którzy ich finansują. Zdziercy, oszuści, lenie!!!
Filip
Mam pytanie odnośnie prawa w systemie niestacjonarnym. Czy duże są grupy wykładowe? chodzi o ilość osób. Z doświadczenia wiem że że nadmiar słuchaczy niczemu nie służy. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
29.11.2014
29.11.2014
Filip
Mam pytanie odnośnie prawa w systemie niestacjonarnym. Czy duże są grupy wykładowe? chodzi o ilość osób. Z doświadczenia wiem że że nadmiar słuchaczy niczemu nie służy. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
jn966
Dostać się na prawo w WSFiP?.... wszędzie się dostaniesz jak wpłacisz wpisowe i czesne. Niestety :) w WSFiP trza się ucyć...
20.10.2014
03.10.2014
antek
Czy ciężko się dostać do tej szkoły na PRAWO? Proszę o informacje...
xyz
na ćwiczenia trzeba chodzić, na wykłady w zależności od wykładowcy. generalnie zazwyczaj mówią czy trzeba czy nie
01.10.2014
30.09.2014
studentka
Czy trzeba chodzić na ćwiczenia na WSFiP ? Wykładowcy dużą wage przykładają do obecności na wykładach i ćwiczeniach ?
Magda
Hej!!! Poszukuję kogoś kto jest na Finansach i rachunkowości na drugim roku studiów uzupełniających magisterskich. Przeniosłam się na tą uczelnię i od października będę na drugim roku. Proszę o wiadomości na maila(magda8.3@wp.pl).
02.09.2014
11.08.2014
Shakira
ogólnie jest tu ok
MonikaOświęcim
Czy ktoś z okolic Oświęcimia wybiera się na tą uczelnię na studia uzupełniające magisterskie na rachunkowość od pażdziernika 2014?Jeśli tak, to proszę o info mgalaz@wp.pl.Szukam kompana;)
07.08.2014
02.08.2014
studentka
Ale sie rozpisali na opiniach ;), no cóż dodam też i swoje dwa grosze: ogólnie polecam szkołę Na Prawie nie jest tak łatwo jak inni piszą ale znośnie jak się postara człowiek to nawet stypendium można dostać (raz mi się udało i prawie starczyło na roczne czesne) a do Dara co pyta o stypendia z tego co słyszałamod kolegów z roku to dają wszystkie stypendia tak jak ustawa przewiduję i nie ma problemu - jeżeli się należy oczywiście.
do Micke
są tak mało liczne grupe, że ja akurat tylko skorzystałem pod każdym względem. Traktowałem zajęcia jak indywidualne :) wiesz wykładowca na wyłączność :)
01.08.2014
01.08.2014
absolwent
Skończyłem informatyke w tej szkole i POLECAM. dużo się nauczyłem i nie było problemu ze znaleziem pracy
absolwent
Skończyłem informatyke w tej szkole i POLECAM. dużo się nauczyłem i nie było problemu ze znaleziem pracy
01.08.2014
01.08.2014
Micke
dzięki za info ale jak mam rozumieć zajęcia indywidualne?
Micke
dzięki za info ale jak mam rozumieć zajęcia indywidualne?
01.08.2014
01.08.2014
do Micke
jeśli masz ambicje i interesują cię "indywidualne" zajęcia to tylko ta Uczelnia. Mała grupa, wykładowca na zajęciach praktycznych ma możliwość podejść do każdego studenta indywidualnie.
DARO
yoo, czy ktoś poleca WSFiP Bezpieczeństwo wewnętrzne? są jakieś zniżki dla mundurowych, jakies stypendia? czekam na info
01.08.2014
31.07.2014
Micke
piszecie tylko o prawie,finansach i bw, a kto coś powie o informatyce?kilku kumpli mi tą szkołę poleciło,ale kończyli jakiś czas temu. Czy coś się zmieniło?mam jeszcze na decyzję, bo podobno dokumenty można tu składać do końca września. Proszę o opinie!!!
absolwent
Polecam Prawo na WSFiP, skończyłem, jestem zadowolony, 5 lat nauki, jak się uczysz, dasz radę, teraz złozyłam dokumenty na aplikację radcowską, egzamin 27 września, jestem dobrej myśli;)
31.07.2014
31.07.2014
do Karo
hej, może jeszcze tego nie doświadczyłaś, ale dziś nie jest istotny "papier" tylko doświadczenie i umiejetności, studiowałam na WSFiP finanse i rachunkowość, nieraz na naukę zarywałam noc, ale opłaciło się, doceniono mnie...ufff, mój dyplom, umiejetności, uczelnia pomogła mi w znalezieniu praktyk, na staż tez się załapałam; skończyłam też na WSFiP podyplomówke z rachunkowości- zachecam, świetni praktycy, fajnie jest na podbeskidziu taka uczelnia, poziomem nauczania i swietna kadrą nie odbiegamy od "starych" ośrodków akademickich. Ja POLECAM
do Ady
jestem po pierwszym roku BW. Zajęcia, wykładowcy - nie mam nic do zarzucenia. Uczelnia pomogła mi załatwić praktykę i jeszcze dodatkowo załapała się na płatny staż. Ogólnie jestem zadowolona
31.07.2014
30.07.2014
Ada
Proszę o informację o kierunek Bezpieczeństwo wewnętrzne?
Mona
jestem absolwentką kierunku Finanse i rachunkowość, studia uzupełniajace, powiem, że dwa lata mineły szybko, atmosfera przyjazna, wykładowcy prezentowali wysoki poziom nauczania przynajmniej w porównaniu z moją poprzednią uczelnią, gdzie zamiast profesor czy doktora, który była na planie pojawiała się pan czy pani magister, tutaj takie zdarzenia nie miały miejsca, ogólnie mogę powiedzieć, że WSFiP polecam, poza tym wielki plusem jest rozratowanie czesnego co przy studenckiej kieszeni jest jednak ważnym aspektem podjęcia decyzji o kontynuacji dalszego kształcenia
30.07.2014
30.07.2014
absolwent
końcem czerwca ukończyłem studia na kierunku Prawa. Ten okres 5 lat wspomnam bardzo pozytywnie. Uczelnia pomogła mi odbyć praktyki i staż w renomowanych instytucjach. Ogólnie polecam
student
poziom nauczania na prawie bardzo dobry, wykładowcy profesjonalni, a wiedza Pani prof. Żakowskiej czy prof. Tyszkiewicza praktyczna, a nie sama teoria
30.07.2014
26.05.2014
flappy
A jaki jest poziom na wydziale prawa? Czy warto tam iść? Chciałbym faktycznie wynieść jakąś wiedzę ze studiów prawniczych, ale nie wiem, czy akurat na WSFiP warto. Będę wdzięczny za opinie już studiujących
karo.
Witam, może dla odmiany napisze ktoś coś o kierunku finanse i rachunkowość? czy warto? zdaję na maturze m.in. rozszerzoną matematykę i zastanawiam się czy nie zmarnuje się na tej uczelni. Jestem nią zainteresowana ze względu na dojazd (jestem z okolic Żywca). Warto tu studiować, czy lepiej dać sobie spokój i iść na UE w Krk albo Kato? Pracodawcy chętniej przyjmą kogoś z prestiżowej uczelni publicznej niż z prywatnej z BB, czy może terazliczą się umiejętności?
22.04.2014
03.03.2014
Gośka
Jak tam na kierunku bezpieczeństwa wewnetrznego, coś się dzieje, są jacyś ciekawi wykładowcy, zajecia. Czy warto wybrać ten kierunek.. Dajcie znać...
racio
dramat - a tak naprawdę to czego nie zdałeś/zaliczyłeś? Jak powiedział Lec "To bardzo nieładnie dla swojej prywatnej sprawy robić publicznie koniec świata" więc skoro jesteś takim dupkiem że nawet w wsfip nie dałeś rady, to chyba tWOJE wkurzenie wynika z innych powodów...
10.02.2014
31.01.2014
Dramat
Jaka ulga, że nie tylko ja wiem, jaka żenująca jest ta szkoła i jak bardzo niski poziom sobą prezentuje. I dobrze! Niech coraz więcej ludzi przekona się o tym! W tej szkole można spokojnie nic nie robić, nic się nie uczyć, nie chodzić na zajęcia, a i tak się zda. Nauczyciele "muszą" każdego przepuścić. To chore. A większość tych tępych, próżnych studentów (bo większość taka tam jest niestety. są tacy, co mieli 30% z matury i teraz teoretycznie są na prawie...) poprawiają nawet naście razy jeden egzamin i to dosłownie ciągnący się latami, że np. student jest na 4 roku, ale poprawia egzamin z 2 roku. Nie do ogarnięcia dla normalnego studenta, wykładowcy, człowieka... Nie wiem, w co ci nauczyciele się tam bawią. Jeszcze nigdzie czegoś takiego nie widziałam, ani w państwowej szkole/uczelni ani w prywatnej. To już przekracza wszystko. Jestem za zlikwidowaniem tej szkoły, tej pseudo szkoły. Choć ciekawią mnie tylko tegoroczni absolwenci prawa.
Benjamin Breeg
Dziękuję za odpowiedź :)
27.01.2014
24.01.2014
odp
w tym roku uczelnia wyda pierwszych absolwentów prawa tak więc dopiero się okaże jaki procent z nich zda na aplikacje.
Benjamin Breeg
Według mnie jedynym obiektywnym miernikiem poziomu studiów prawniczych w Wyższej Szkole Finansów i Prawa jest poziom zdawalności na aplikacje. Chodzi mi tu zarówno o aplikacje prawnicze: ogólną, adwokacką, radcowską, notarialna komorniczą czy jakąkolwiek inną. Tak swoją drogą: mógłby ktoś podać jakieś wiarygodne zestawienia dotyczące zdawalności na poszczególne aplikacje dotyczące Absolwentów Wyższej Szkoły Finansów i Prawa? Sam jestem ciekaw...
22.01.2014
11.12.2013
Wracajac do prawa
Odnosnie profesorow prawa to na 1 roku jest jeden na drugi 2 bardzo fajnych a na trzecim 1-slowak. To sa jakies bzdury z ta niepowtarzalna wiedza. Moze inaczej, ta uczelnia moglaby dawac ta niepowtarzalna wiedze ale wykladowcy musze dostosowac poziom do poziomu glupoty studentow dlatego jest taki niski, bo wiekszosci, w zasadzie wszystkim nie chce sie uczyc i dlatego tak to wyglada, a nie inaczej. wiele pozytywnych opini jest o tej uczelni wystawianych wlasnie przez tych gorszych studentow bo latwo jest zdawac. Naprawde jest latwo zdawac. I naprawde jest roznica pomiedzy stacjonarnymi studiami na uniwersytetach a na wsfip jesli chodzi o studentow ktorzy chodza na wyklady i chca zdobywac wiedze. Tutaj pomimo chodzenia na wyklady/cwiczenia tej wiedzy nie ma.Pozytywnie moge sie wypowiedziec jedynie o p cywilnym i karnym ktore jest na dobrym poziomie.
Dla przypomnienia cennego postu
Nie chcę nikogo obrażać, ale dla mnie jako prawnika (2003 ukonczyłam studia, 2007 - uk. apl. adw) wydział prawa w tej szkole jest nieporozumieniem. Poziom nauczania w porównaniu do uniwersyteckiego jest żenujący i uważam, że to duża niesprawiedliwość wobec studentów uniwersyteckich, ktorzy aby skończyć ten wydział muszą w ciągu jednego roku przyswoić tyle materiału, ile w WSFiP za cały okres studiów. Wypowiadam się wyłącznie w temacie tego kierunku. Równie dobrze można niedługo otworzyć wyższą szkołę medyczną, każdy będzie mógł ją skończyć i nazywać się lekarzem. Bez urazy wszystkim. Pozdrawiam
11.12.2013
11.12.2013
Prawo?
Prawo? Tak, zdecydowanie na tym kierunku nie wymagaja od studentow przyswajania materialow. jedynym wykladowcom ktory trzyma poziom jest prof. Tyszkiewicz jesli egzaminuje ustnie. Cwiczenia poziom raczej slaby. Przede wszystkim nie rozwiazujemy na nich zadnych kazusow ( moze jeden czy dwa zdazyly sie z prawa cywilnego przez 2 lata). jesli teraz licza sie umiejetnosc i ewentualne doswiadczenie najlepiej wybrac panstwowa uczelnie niz ta prywatna. Komentarze typu ze bez sensu jest wkuwac partie materialu na pamiec pisza studenci ktorzy nawet nie czytaja a co dopiero wkuwaja.
Ewcia91
Pilnie poszukiwany ktoś z 1 roku prawa ! Zaocznie !
22.10.2013
16.10.2013
xxx
Dlaczego tak uważasz?
pomylka
prawo na tej uczelni to jakas pomylka...
15.10.2013
14.10.2013
flappy
Sprzedam książkę do powszechnej historii panstwa i prawa
Ewcia91
Szukam kogoś kto jest na Prawie zaocznie 1semestr ? Kontakt do mnie 1740236.
11.10.2013
03.10.2013
BW
Mk podaj jakiś kontakt do Ciebie;)
mk1905
Ja jestem na BW zaocznie w I gr ;)
03.10.2013
02.10.2013
BW
Ktoś na Bw zaocznie grupa I?;
oberecka
Siems:) Ktoś wybiera sie na finanse i rachunkowość specjalność ---- bankowość?:D Oczywiscie zaocznie?:D
01.10.2013
29.09.2013
Ewcia91
Joanna odezwe sie dzis wieczorem do ciebie na gadu :)
Ewcia91
Joanna odezwe sie dzis wieczorem do ciebie na gadu :)
29.09.2013
28.09.2013
Czesc
Witam, ja rownież na bezpieczenstwo wewnetrzne :). A co z planem dostaliscie juz loginy do wirtualnego dziekanatu ?
joanna
Ewcia 91 masz moje gg 12174104
27.09.2013
25.09.2013
Klaudia
Również wybieram się na prawo-dzienne....i jak zobaczyłam,że w piątki zajęcia kończą się o 20.00...to zwątpiłam..Ktoś jeszcze idzie na ten kierunek?
foxik
no witam wszystkich, kto wbija na bezpieczeństwo wewnętrzne (studia dzienne) :)
24.09.2013
21.09.2013
mr.m
kiedy sie placi za legitymacje i indks?
xzz
To niby dlaczego na stronie nic nie ma?
21.09.2013
21.09.2013
abc
rozpoczęcie roku ( oficjalna inauguracja) zawsze jest już po pierwszych paru dniach zajęć
Ewcia91
Joanna podaj gg zgadamy się ;)
21.09.2013
20.09.2013
xzz
Jakim cudem skoro rozpoczęcie jest dopiero 2 października?
abc
Plan zajęć będzie pod koniec przyszłego tygodnia (czyli na ostatnią chwilę-więc norma). Dzienni podobno zaczynają już 30 września.....
20.09.2013
19.09.2013
Joanna
Hej ja ide na prawno, nic nie wiem ani jaki jest plan ani kiedy się wszystko zaczyna. Na innych uczeniach już dawno wszystko jest jasne. :/
Ewcia91
Czy ktoś idzie na kierunek prawo teraz od tego semestru ?
19.09.2013
06.09.2013
eww
kkk, gdyby coś to moje gg: 48533977 :)
kkk
Tak, ja się wybieram na rachunkowość ;) Ktoś jeszcze? ;
06.09.2013
03.09.2013
eww
Wybiera się ktoś w tym roku na rachunkowość? :)
kto
Tak, zdecydowanie na tym kierunku nie wymagaj od studentow przyswajania materialow. jedynym wykladowcom ktory trzyma poziom jest prof. Tyszkiewicz jesli egzaminuje ustnie. Cwiczenia poziom raczej slaby. Przede wszystkim nie rozwiazujemy na nich zadnych kazusow ( moze jeden czy dwa zdazyly sie z prawa cywilnego przez 2 lata). jesli teraz licza sie umiejetnosc i ewentualne doswiadczenie najlepiej wybrac panstwowa uczelnie niz ta prywatna. Komentarze typu ze bez sensu jest wkuwac partie materialu na pamiec pisza studenci ktorzy nawet nie czytaja a co dopiero wkuwaja.
25.08.2013
21.07.2013
student
Teraz już bardziej liczą się umiejętności i ewentualne doświadczenie. Mit o rzekomej wyższości szkół publicznych już pada. Na prywatnej i publicznej jak ktoś chce to się na uczy. żaden prof na siłę nikomu wiedzy do głowy nie wtłoczy. Zresztą jak idzie się na aplikacje to nie patrzą skąd jesteś tylko czy coś z Ciebie będzie....
Piotrek
Witam, Mam dylemat ponieważ jestem z okolic żywca i muszę wybrać prawo zaoczne pomiędzy WSFiP a UŚ, katowice zniechęcają mnie przez dojazdy, a z drugiej strony słyszałem że lepiej studiować na uniwersytecie publicznym niż na prywatnej wyższej szkole. Chciałbym wiedzieć czy ta granica pomiędzy uniwersytetem a wyższą szkołą się już zaciera czy pracodawca nadal patrzy na ten szczegół?
21.07.2013
19.07.2013
abc
Zapraszam Panią "prawnik" na sesję egzaminacyjną żeby zderzyć jej wiedzę na temat prawa na tej uczelni z rzeczywistością (ciekawe skąd takową wiedzę posiada). Prof Tyszkiewicz czy Prof Żakowska-Henzler zapewne z przyjemnością porównają ilość wiedzy jaką wymagają na WSFiP z taką rzekomo dużo większą jaka jest wymagana na innych uczelniach..... Ale grunt to masa nauki na państwówce....tylko ciekawe czemu właściciele kancelarii narzekają, że absolwenci uczelni publicznych prostego pisma nie potrafią napisać bo trzeba ich dopiero uczyć... Ciekawe...bo na WSFiP na ćwiczeniach studenci dużo piszą....
prawnik
Nie chcę nikogo obrażać, ale dla mnie jako prawnika (2003 ukonczyłam studia, 2007 - uk. apl. adw) wydział prawa w tej szkole jest nieporozumieniem. Poziom nauczania w porównaniu do uniwersyteckiego jest żenujący i uważam, że to duża niesprawiedliwość wobec studentów uniwersyteckich, ktorzy aby skończyć ten wydział muszą w ciągu jednego roku przyswoić tyle materiału, ile w WSFiP za cały okres studiów. Wypowiadam się wyłącznie w temacie tego kierunku. Równie dobrze można niedługo otworzyć wyższą szkołę medyczną, każdy będzie mógł ją skończyć i nazywać się lekarzem. Bez urazy wszystkim. Pozdrawiam
19.07.2013
11.07.2013
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
11.07.2013
11.07.2013
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
11.07.2013
11.07.2013
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
11.07.2013
11.07.2013
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
11.07.2013
11.07.2013
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
11.07.2013
11.07.2013
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
11.07.2013
11.07.2013
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
11.07.2013
11.07.2013
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
11.07.2013
11.07.2013
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
11.07.2013
11.07.2013
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
11.07.2013
11.07.2013
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
11.07.2013
11.07.2013
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
11.07.2013
11.07.2013
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
11.07.2013
11.07.2013
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
11.07.2013
11.07.2013
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
11.07.2013
11.07.2013
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
11.07.2013
11.07.2013
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
11.07.2013
11.07.2013
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
11.07.2013
11.07.2013
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
11.07.2013
11.07.2013
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
11.07.2013
11.07.2013
Ada
Czy na studia niestacjonarne są jakieś egzaminy wstępne?
ell
co z stypendiami? jest jakaś ciekawa oferta?
25.06.2013
17.06.2013
student
Co do prawa na tej uczelni to ogólnie jest w porządku. Wykładowcy szczególnie z głównych gałęzi prawa (cywilne, karne, konstytucyjne i admin) stoją na wysokim poziomie i jako praktycy (a nie tylko teoretycy jak to bywa na uczelniach publicznych) przekazują dużo przydatnej wiedzy. Egzaminy nie są wcale takie łatwe, w ciągu 4 lat były może ze 2-3 testowe reszta w większości ustne. Jak ktoś się choć trochę postara to na 3 zaliczy, na wyższe oceny trzeba już się pouczyć - jak ktoś nie wierzy to studenci z prawa są w mniejszości osób które otrzymują stypendium za wyniki w nauce - może z 15 osób na 3 roczniki. Niektóre przedmioty stoją niestety na niezbyt wygórowanym poziomie za sprawą dziwnego czasem doboru wykładowców ale w są to głównie marginalne przedmioty. Zresztą jak ktoś chce się nauczyć to się przyłoży i będzie dobry w tym co robi. Uczelnie publiczne też kończą ludzie co do których wiedzy można mieć duże wątpliwości. Prawda jest taka, że liczy się Twoja wiedza a nie papierek. Na tej uczelni są dobrzy fachowcy, którzy jeżeli student ma chęci do go dobrze poprowadzą. Co do części osób, które są po prostu leniami i chyba się minęli z powołaniem ... no cóż. Studia i sesja to też dużo szczęścia;p
xyz
przeciez to prywatna uczelnia nie trzeba miec pkt nominalne zeby sie dostac. co do prawa to polecam uczelnie publiczna jesli jest opcja zeby sie dostac na dzienne bo ta im nigdy nie dorowna i nie biore bod uwage przy ocenie zyczliwosci studentow i kadry czy pan w dziekanacie.
08.06.2013
07.06.2013
rachunkowość
ile potrzba punktów aby dostać sie na finanse i rachunkowość?
xyz
od kiedy d kiedy trwa rekrutacja?
07.06.2013
26.05.2013
prawo, prawo, prawo
od jak dawna ta szkola ma kierunek prawo? czy sa juz absolwenci tego kierunku z tej szkoly? czy mozecie napisac wiecej o stdiach tutaj, na prawie oczywiscie
mikser
Zastanawiam się nad studiowaniem bezpieczeństwa wewnętrznego. Można to stdiować zaocznie? Jest dużo zajęć fizycznych?
20.05.2013
09.05.2013
Ania152103
Mniamałyga tyle kosztuje semestr w tej szkole a nie rok i to w zależności na jakim kierunku chcesz studiować. Atmosfera w szkole jest przyjemna. Wszędzie spotkasz się z życzliwością zarówno wśród uczniów jak i wykładowców. Jeśli chodzi o poziom nauczania to przyznam, że nie jest on zbyt wysoki. Są wykładowcy którzy wymagają jak i tacy u których łatwo jest coś zaliczyć. Uważam jednak ze to plus. Ponieważ trudność w zaliczeniu odnosi się gównie do stopnia w jakim dany przedmiot jest nam potrzebny na określonym kierunku. Osobiście polecam studiowanie w tej szkole jak i kierunek Finanse.
Mniamałyga
Czy to prawda, że rok studiów na tej uczelni kosztuje tylko 2500 zł? Myślałam o niej, ale coś mi się wydaje dziwna ta kwota.
25.04.2013
07.04.2013
Aga
Witam :) Czy ktoś studiujący na tej własnie uczelni ma może do odsprzedania książkę ,,Podstawy rachunkowości " Micherdy ? Jeśli tak proszę o kontakt 788870440 lub gg 12601680
finanse i rachunkowosc
Witam. Mam pytanie odnoscie studiow na uczelni WSFIP. Czy ktos studiuje kierunek Finanse, rachunkowosc badz logistyke? Jaki klimat panuja na uczelni? Czy stypendia mozna w miare łatwo dostac (sr ok 4.0?) Z gory dziekuje za odp:)
31.03.2013
18.03.2013
anitaM.
darujcie sobie handel pracami, albo oglaszajcie sie gdzies indziej, ja jestem zainteresowana politologia i chetnie byc sie dowiedziala jak najwiecej na temat tego kierunku, bede wdzieczna za rzeczowe i wiarygodne informacje od osob, ktore tutaj rzeczywiscie obecnie studiuja, byloby tez super, gdyscie podali do siebie GG albo maila
dyś
mnie się ta uczelnia podoba, więc polecam
09.03.2013
08.03.2013
RR
w razie czego moj email to roberto44@onet.eu
Robert
Wybieram się w tym roku na prawo, do tej właśnie szkoły, ktoś z forumowiczów również o tym myśli? Może się spotkamy w październiku jak cos to piszcie moje gg 264573 ;) Co do prawa, to napiszcie czy bardzo ciężko jest, wiem że jest to ciężki kierunek ale jak to wygląda dokładnie ? ;)
05.03.2013
24.02.2013
Iza
hah....etat powiadasz? :) Ja sobie bardzo chwalę. Mam porównanie z Uniwersytetem i piszę to z własnego doświadczenia. Zarówno profesorowie czy doktorzy są świetni i zależy im na tym abyśmy tą wiedzę nabyli. A co do ilości profesorów to w każdym roku się to zmienia niestety....ja mialam ich akurat więcej niż Ty piszesz. Bardzo sobie chwalę tę uczelnię jak i z resztą cała moja grupa, bez wyjatków!
ania
bezpieczeństwo wewnętrze-kierunek świetny, ciekawe zajęcia. minus średni kontakt z dziekanem
04.02.2013
04.02.2013
juja
a co powiecie o kierunku bezpieczenstwo wewnetrzne na tej uczelni?
kamil
obsługa i wykladowcy w porządku, poziom niski (jak już wszędzie-znajmomi studiujący gdzie indziej też takich słów używają)- brak kandydatów równa się z pochłonięciem każdego, by studiował; z władzami trudno nawiązać kontakt
04.02.2013
31.01.2013
nie rozumiem
przepraszam, ale nie rozumiem kamila i wpisu xyz-a, czy mozecie sie wyopowiadac w sposob, ktory pozwoli nam nabrac wyobrazenia, czy warto tu studiowac, czy tez nie, a jesli nie - to dlaczego szukac gdzies ingzdiej, z gory wam dziekujemy
xcd
jestem studentem prawa na tej uczelni,wiadomo, że trzeba się uczyć za darmo nic nie ma, a co najważniejsze dziekanaty super miłe i przyjazne, nie ma żadnego strachu by tam wejść i się czegoś dowiedzieć,czy poprosić!!!
30.01.2013
30.01.2013
kamil
iza i zyzia!!
zyzia
ja wiem jedno, dzisiaj nie ma znaczenia jaką uczelnię kończysz liczą się tylko układy i znajomości ciekawe? myślisz że łatwiej zostać sędzią czy też notariuszem jak skończysz uniwersytet jeżeli tak to straszna naiwność z Twojej strony. Ja wiem jedno w tym roku kończę szkołe i chyba pójdę na prawo do wsfip bo niby dlaczego mam jeździć do Katowic jak wykładowcy przyjeżdżają do Bielska przynajmniej będę miała więcej czasu na imprezy
25.01.2013
22.01.2013
dfsdfs
Widac ze IZA ma etat na uczelni. Odnosnie profesorow prawa to na 1 roku jest jeden na drugi 2 bardzo fajnych a na trzecim 1-slowak. To sa jakies bzdury z ta niepowtarzalna wiedza. Moze inaczej, ta uczelnia moglaby dawac ta niepowtarzalna wiedze ale wykladowcy musze dostosowac poziom do poziomu glupoty studentow dlatego jest taki niski, bo wiekszosci, w zasadzie wszystkim nie chce sie uczyc i dlatego tak to wyglada, a nie inaczej. wiele pozytywnych opini jest o tej uczelni wystawianych wlasnie przez tych gorszych studentow bo latwo jest zdawac. Naprawde jest latwo zdawac. I naprawde jest roznica pomiedzy stacjonarnymi studiami na uniwersytetach a na wsfip jesli chodzi o studentow ktorzy chodza na wyklady i chca zdobywac wiedze. Tutaj pomimo chodzenia na wyklady/cwiczenia tej wiedzy nie ma.Pozytywnie moge sie wypowiedziec jedynie o p cywilnym i karnym ktore jest na dobrym poziomie.
Iza
Ale niektórzy piszą głupoty.....kierunek prawo na tej uczelni ma naprawdę świetnych profesorów! Są oczywiście również tacy wykladowcy , że ja nie mam pojęcia skąd się tam wzieli ale zdecydowana większość to wykładowcy z Uniwersytetów i nie jest tak że mniej wymagaja (ponieważ poprawek jest mnóstwo pomimo tego ze są bezpłatne) wygląda to po prostu tak, że na państwowej uczelni musi taki wykładowca meczyc się z "bydłem" , a u Nas ma szansę poznać każdego z osobna, ZAPAMIETAĆ JEGO IMIĘ, wie dobrze kogo na ile stać, komu w jaki sposób pomóc, jak nakierować, w małych bo ok 20-30 os grupach jest w stanie na spokojnie z rewelacyjnym kontaktem ze studentami wszystko wytłumaczyc. na UŚ na ktorym robiłam 1 rok większość poprostu nie chodzi, a potem liczy na cud rozgadując że tak wielce trudno jest zdac bo to taka renomowana uczelnia.....renomowana uczelnia zapewnia studentom taki dostęp do wiedzy, żeby każdy potrafił na zajęciach wszystko zrozumieć, dlatego z autopsji moge powiedzieć że gorąco polecam WSFiP bo nigdzie nie nauczycie się więcej,lepiej...Tylko tu macie niepowtarzalną okazję mieć profesjonalnie wytłumaczone wszystko przez profesorów z UW,UJ,UŚ czy KUL ....bo tu zwyczajnie dzięki mało liczącym sobie grupom są w stanie poświęcić Wam maksimum uwagi czego nigdy nie dostaniecie na państwowej uczelni. pozdrawiam.
06.01.2013
29.12.2012
xxx
ile się płaci za rok studiów ?
JKJ
Jesli ktos chce studiowac prawo i naprwde studiowac to nie polecam tej uczelni bo poziom jej mega niski, wykladowcy w wiekszosci(bo sa wyjatki) daja prymitywne pytania na egzaminach a studenci w wiekszosci to nieuki i sie z tego ciesza wiec w konsekwencji beda robic niemile wrazenie o tej uczeli u przyszlych pracodawcow.Pisze odnosnie tego konkretnego kierunku, nie wiem jak jest z innymi.
24.11.2012
01.11.2012
n
Obecnie na tej uczelni studiuję finanse i rachunkowość (studia II stopnia) i póki co jestem zadowolona.
nieZGODA
Pewnie, lepiej jest recytować z pamięci, ale bez zrozumienia, komentarz do kodeksu i podniecać się tym że mogę czekać 8h w kolejce do ustnego egzaminu na renomowanej uczelni. Uczelnie państwowe są lepsze? Pod jakim względem skoro Ci sami wykładowcy uczą zarówno na prywatnych jak i publicznych uczelniach? Nie zgadzam się w całości ze stwierdzeniem, że WSFIP jest dla ludzi mało ambitnych. Jeśli rzeczywiście chcesz być dobrym prawnikiem nauczysz się tutaj wszystkiego czego potrzebujesz a leserów można spotkać, jak wszędzie, i u nas i na UŚ czy UJ. Żadna szkoła niczego Cię nie nauczy jeśli sam nie będziesz chciał się uczyć.
03.10.2012
29.09.2012
Zgoda
Polecam kierunek prawo na tej uczelni dla wszystkich ktorzy chca zdobyc tytul mgr bez wiekszych trudnosci, bez koniecznosci uczenia sie na sesje i miec stycznasc z takimi samymi ludzmi jak opisana osoba:) Bardzo nie polecam tej uczelni dla osob ktora rzeczywiscie zamierzaja pracowac w tym zawodzie i cos w nim znaczyc. Nie wiem czy wykladowcy maja obowiazek nie wymagania wiedzy na tej uczelni bo w przeciwnym razie musza byc niesamowicie slepi na glupote studentow.
Boni
Studiuje na tej uczelni prawo i polecam ją każdemu. Nie ma co ukrywać, studiowanie prawa prawa jest wymagające, ale jeśli ktoś ja do tego powołanie, to ten kierunek daje ogromną satysfakcję. Mamy dobre sale wykładowe, małe grupy (!!!) i przede wszystkim świetną kadrę( z wyjątkiem wykładowcy i babki prowadzącej ćwiczenia z logiki prawniczej:P). Polecam!!
28.09.2012
25.09.2012
sudi
jest ok.. polecam
jest strona, dziala
jest podana strona szkoly, dziala, najedz i kliknij, pytanie ode mnie: kto tutaj studiuje politologie???? jakie macie odczucia? wybralibyscie jeszcze raz za te kase? chetnie poslucham waszych opinii
16.08.2012
18.07.2012
mat
ooo dzięki! Na politologii jest specj dziennikarstwo i PR? dziwna sprawa, a czemu to nie jest normalnie osobny kierunek? co dziennikarstwo i PR mają wspólnego z politologią? Słabo trochę to zorganizowane chyba, zresztą najlepiej by było jakby ktoś opisał jak to funkcjonuje
strona
czemu ta szkoła nie ma strony internetowej? Czy ktoś mógłby napisać coś więcej na temat prawa? tylko tak konkretnie
07.07.2012
04.07.2012
bonio
też bym chciał przyjsć tutaj na prawo. mam nadzieje ze placąc i starając się utrzymać, ucząc na sesję nie wyrzucą mnie od razu. jak to z tym jest? naprawdę trzeba się tak dużo uczyć jak na przykład na warszawskim?
Biox
Prawo jest godne polecenia, lecz to ciezki kierunek i też mysle, ze dla pasjonatów w pewnym sensie. Nic nie ma tam łatwego, jesli ktoś nie ma do tego zaciecia i checi studiowania tego. Ciezko jest, ale zanjomi chwala ten kierunek
09.12.2011
04.06.2011
Dogi
Dlaczego tak malo osob pisze o tej uczelni? W innych jest po 30 informacji, a tutaj zaledwie kilka. Czy nie ma nikogo, kto zna te szkole i napisalby cos wiecej o niej. Mnie interesuje glownie bezpieczenstwo wewnetrzne. Ale poslucham tez opinii od kolegow z innych kierunkow na temat samej szkoly.
Arniko
Jestem dobry z historii i WOS-u. Slysze od nauczycieli, ze powinienem sprobowac zdawac na prawo. Mam jednak swiadomosc, ze uniwerek wybierze najlepszych, a ja jakos nie wierze do konca w swoj dobry wynik maturalny. W koncu prawo to trudny kierunek. Rozwazam szkole prywatna, choc tez się boje, gdyby to miala byc utopiona kasa. Wiec pytanko, jak jest? jaki jest poziom iile osob odpada po pierwszym roku? jestescie zadowoleni z wyboru tej uczelni?
30.05.2011
25.05.2011
Robi
Kazdy spodziewa sie czegos innego i ocenia wedlug siebie. Ja moge powiedziec z perspektywy drugiego roku politologii, ze jestem zadowolony. Zajecia prawie planowo, wiekszych wtop nie bylo, wykladowcy raczej bezproblemowi, kiedy trzeba przysiasc, to nie ma zmiluj, po prostu kujesz, ludzie fajni.
Dagmara
A ja zrezygnowałam z tej szkoły :( nie miałam kaski aby zainwestować w naukę i teraz pracuje bez konkretnego wykształcenia w zasadzie bo jestem po liceum, żałuje bo miałam iść do tej właśnie szkoly.
23.05.2011
21.05.2011
necia
Szkoła do której mój brachol uczęszcza. Jego opinia dosyc była na plus, takze z jego perspektywy warto, mówił, że jest sporo nauki. Sporo jego starszych kumpli pracuje już w zawodze, dużo też pomogły im praktyki.
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie