Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Bielsku-Białej (WSIiZ Bielsko-Biała)

Komentarze (28)

  • Bella

    Czy ktos jeszcze moglby się wypowiedzieć na temat informatyki w tej szkole? Ze specjalizacja Grafika? Pozdrawiam
    17.08.2017
  • Bella

    Ramzii czy mogę się skontaktować z Tobą mailowo i porozmawiać o tej specjalizacji Grafika?? Jeśli tak to będę wdzięczna za kilka odpowiedzi gdyż trochę nie jestem pewna czy składać tam dokumenty bo widząc po zdjęciach które publikuje uczelnia lub słysząc opinię innych to widać że studia kończy bardzo mała ilość studentów. Nie wiem czym to jest spowodowane. Pozdrawiam i czekam na wiadomość.
    02.08.2017
  • Bella

    Jestem zainteresowana studiami na specjalizacji Grafika komputerowa. Czy mogłabym prosić o jakieś szczegolowe opinie na temat szkoły i tego kierunku? Z tego co wyczytalam to Szkola jest chwalona. Ale chcialabym więcej sie dowiedziec czy warto.
    21.07.2017
  • Ramzii

    Polecam ten kierunek, grafika rządzi! Świetni ludzie. Super atmosfera.
    11.05.2017
  • Tomasz W.

    Ktoś pytał o grafikę komputerową. Na tej uczelni, nie było zbytnio takiej specjalizacji tylko podstawy. Teraz ponoć rozkręca się też grafika. Było zawsze dużo programowania od assemblera włącznie, sieci i baz danych oraz telekomunikacja, która utorowała moją ścieżkę w ICT. Poziom był wysoki i bardzo dobra renoma u pracodawców też.
    19.03.2017
  • Krzysztof

    Gdy studiowałem jeszcze w 2006 roku, była to elitarna jedna z najlepszych uczelni wyższych informatycznych w Polsce. Wówczas również w rankingach - gazet Wprost oraz Perspektyw plasowała się w czołówce. Uczelnia ta ma już swoją tradycje, od roku uczęszcza do niej nawet mój syn. Jestem na bieżąco a niezdecydowanym polecam.
    17.03.2017
  • Mateusz

    Ukończyłem Wyższą Szkołę Informatyki i Zarządzania w Bielsku-Białej w 2009 roku, później jeszcze studiowałem na Uniwersytecie Warszawskim Informatykę robiłem wówczas magisterium. Cóż mogę rzec. Było różnie raz łatwiej, raz cholernie ciężko. Zarówno na WSIiZ jak i UW, ale to jednak na WSIiZ się najwięcej nauczyłem. Pracuję w najlepszej firmie - gracze znają CDP Red !!!! ps. nie zapomnę min. tych wtedy nie łatwych zajęć z programowania w C'epie
    16.02.2017
  • Marcin

    Jak wygląda z progami punktowymi? Ciężko się dostać?
    29.01.2017
  • Paweł

    Nie żałuję wyboru tej uczelni. Prowadzący zajęcia dbają o to, by nauczyć, a nie "uwalać" potem na egzaminach z materiału, którego nie było. Skończyłem naukę już jakiś czas temu, ale z tego co wiem, odkąd trochę młodszej kadry doszło - jest jeszcze lepiej. Zajęcia z programowania, grafiki, sieci i baz danych to głównie praktyka, co także jest na plus.
    26.10.2016
  • Dawid

    Interesują mnie studia ze specjalizacja Grafika Komputerowa na tej uczelni, ktoś może się wypowiedzieć na temat tego kierunku ? :D
    12.07.2016
  • Magda

    Nie polecam tej szkoły głównie dlatego, że ma "niby" specjalizacje a tak na prawdę na dyplomie nie ma słowa o tym. Inżynier informatyk i tyle, jak nie pójdziesz potem na specjalizacje to nic z tego nie masz
    18.11.2015
  • Krzysztof

    Znam gościa informatyka, pracuje w Jastrzębiu jako IT czy kierownik IT w jakiejś firmie dystrybucyjnej chemii i kosmetyków czy coś takiego. Jeśli ta uczelnia kształci takich informatyków to nic tylko ją polecać.
    01.10.2015
  • Zoltodziob

    zaczynam studia od pazdziernika, czy polecacie ta uczelnie??? ma jakies minusy???
    21.07.2015
  • Zoltodziob

    zaczynam studia od pazdziernika, czy polecacie ta uczelnie??? ma jakies minusy???
    21.07.2015
  • Ing. Daniel

    Wybór tej uczelni był dobrą decyzją w moim życiorysie. Po szczebelkach kariery jestem specjalistą IT w Microsofcie. Zajmuję się głównie bazami - hurtowniami danych. Dzięki pamiętnym zaliczeniom, poprawkom z baz danych na WSI w Bielsku, utrwaliłem wiedzę i rozwinąłem się do takiego poziomu.
    02.04.2015
  • Henryk

    Bardzo dobra uczelnia informatyczna. Kończyłem ją w 2009 roku. Obecnie jestem doktorantem informatyki w Niemczech.
    21.01.2015
  • Mateusz

    Wysoki poziom, ukończyłem szkołę w 2009, dzięki niej rozwinąłem swoją wiedzę IT do tego stopnia, że pracuję jako IT Direcotor w dużej firmie w USA.
    12.11.2014
  • Zdziś

    Po takiej szkółce można skakać po piwo prawdziwym informatykom. Mam kilku takich współpracowników.
    23.02.2014
  • Kacper

    Bardzo dobra szkoła. Znam kilku informatyków po tej uczelni i naprawdę zajmują dobre stanowiska w firmach.
    18.02.2014
  • Tomek

    Kończyłem WSIiZ w 2003 roku, poziom nauczania był wysoki. Jak jest teraz, nie wiem, ale ja mogę tylko pochwalić.
    21.01.2014
  • Krystian

    nie polecam tej szkoły
    27.12.2013
  • @paca

    ta średnia tutaj według mnie jest nieadektwatna do poziomu, jest absolutnie za niska! co do ulg to może nie o to chodzi że płacisz i masz ulgę, ale o to że płacisz to masz lżej jednak niż na państwowej uczelni zaliczyć egzaminy i skończyć uczelnię, w końcu płacisz więc dbają o to żebyś został :)
    18.07.2012
  • paca

    Z tego co widzę uczelnia specjalizuje się tylko w informatyce, czy to znaczy że poziom jest wysoki? Z czego wynika ocena 4,4, jest to raczej dość niska ocena. Którą speckę polecacie?
    11.07.2012
  • Dorota12

    Karci chyba sobie żartujesz :) Jakie ulgi. Ja o tym nie słyszałam. Nie wiem jak możesz tak myśleć. Pojdziesz i nie bedzie zadnych ulg to zrezygnujesz ?:) hehe
    02.06.2011
  • Karci

    Ja słyszałem, ze w niektorych jednak jest taki zwyczaj, ze jak płacisz masz jakies ulgi.I to nie tylko moja opinia,lecz te innych. Ale szkołę ludzie chwalą bo ma dobry poziom
    29.05.2011
  • Oliwia

    Coś Ty! Myslisz , że jesli płacisz to nic nie bedą wymagali od Ciebie? Nietstety muszę Cię zmartwić bo wymagają w takiej sytuacji również. I to nie jest tak , że tylko w tej szkole bo z tego co się orientuje to w każdej trzeba się uczyć . Nie ma zasady , że skoro płacisz to nic nie robisz.
    24.05.2011
  • maciek

    Chcialbym iść na grafike komputerową , możecie mi powiedzieć coś wiecej o tej szkole? Sporo się płaci za czesne? Czy jesli płace kase to dają luzy troche? Nie wymagaja aż tak wiele jak na Uniwerkach? Są jakieś taryfy ulgowe?
    21.05.2011
  • Olka

    Nooooo lubie tą szkołę , co tutaj dużo gadać ten niebieski budynek zostanie na zawsze w mojej pamięci . Oczywiście , ludzie , z którymi imprezuje się do rana oraz komputery do dyspozycji studetów , co na innych uczelniach jest żadko spotykane! !
    16.05.2011