Ocena uczelni


Komentarze (59)


  • Administrator

    Pani Violu, wszystkie informacje znajdują się na naszej stronie internetowej. Wszelkich informacji udzielimy pod numerem telefonu 570-010-654.
    6/14/19
  • Viola

    Tam mają ponoć reżyserię i operatorkę. Nie dostałam się do łódzkiej filmówki, a znajoma mówiła, że wykładają u nich profesorowie z państwowych szkół, więc chyba spróbuję. Studiował ktoś?
    6/12/19
  • Administrator

    zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszej uczelni. REKRUTACJA TRWA.
    5/30/19
  • grafika

    interesują mnie studia graficzne, co w Łodzi warto rozważyć? będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi, Fleur
    5/23/19
  • Administrator

    Uczelnia prowadzi NABÓR na studia 2019/2020.
    5/8/19
  • studia artystyczne

    sztuka użytkowa czy wzornictwo - jak to porównać? co radzicie?
    9/25/18
  • MT

    dlaczego w likwidacji , przecież taka dobra uczelnia ???????
    7/27/18
  • Igor

    Interesuje mnie fotografia i rozważam studia tutaj. Podrzucicie więcej informacji na temat tego, jak wyglądaja zajęcia, z kim są, jaki poziom, zaliczenia, itd.
    6/29/18
  • Anita

    raczej nie dostanę się na ASP, dlatego rozglądam się za studiami tutaj. Słyszałam różne głosy, sporo pozytywnych, ale niektórzy wspominali o kiepskim planie zajęć. Jak na dziennych wygląda to w praktyce? W jakich godzinach jesteście na uczelni? Rozumiem, że weekendy zawsze są wolne?
    5/17/18
  • st

    JEST TO UCZELNIA z PEŁNĄ KLASĄ - GODNA POLECENIA
    4/5/18
  • STUDENTKA

    Na Wyższej Szkole Sztuki i Projektowania panuje wspaniały klimat tworzony przez wykładowców oraz pozostały personel. Większość wykładów jest prowadzona w profesjonalnej i ciekawej formie. Ponadto jest pełne szacunku podejście do studenta. Polecam.
    4/3/18
  • xyz

    Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w łodzi jest uczelnią godną polecenia. Wykładowcami są wspaniali ludzie, którzy przekazują ogrom wiedzy teoretycznej i praktycznej a przy tym z szacunkiem traktują studentów.
    3/14/18
  • fifi

    czy przyjmą na architekturę wszystkich chętnych? ile osób na roku?
    5/16/17
  • studia bey maturz w ofercie

    studia bez matury?? ile płaci się za dzienne? i jak jest na kierunku wzornictwo
    3/4/17
  • architektura

    interesuje mnie wszystko na temat kierunku Architektura wnętrz. Piszcie proszę jak najwięcej.
    8/21/16
  • Korum

    Byłam 2 lata w WSSIP na architekturze wnętrz. Mam porównanie z dwoma innymi uczelniami, w których wczesniej byłam. Super szkoła. Kadra rewelacyjna. Warto jeżdzić 350 km. na zajecia. Jak odchowam dzieci to na pewno tam wróce. Polecam
    6/29/16
  • Kamil

    Witam, Prosiłbym o opinie na temat studiów podyplomowych 'Fotografia artystyczna'. Chciałbym zacząć w tym roku. Warto? :)
    2/14/16
  • PASTEL

    WITAM Serdecznie - proszę o opinię na temat kierunku ;WZORNICTWO ..Wybieram się w przyszłym roku Ale chcę być pewna ,że wszystko jest ok. Muszę niestety iść na studia zaoczne - chciałabym studiować dwa kierunki ...
    9/25/15
  • PASTEL

    WITAM Serdecznie - proszę o opinię na temat kierunku ;WZORNICTWO ..Wybieram się w przyszłym roku Ale chcę być pewna ,że wszystko jest ok. Muszę niestety iść na studia zaoczne - chciałabym studiować dwa kierunki ...
    9/25/15
  • Mooovies

    Ukończyłem -WSSiP realizacje tv i filmową. POLECAM!.
    7/26/15
  • Vivace con Amore

    WSSiP-wydział ROFiTV. FINISZ !!! ;Nerwowe przeglądanie notatek z wykładów;Wejście na sale;obrona i egzamin mgr.Wydawało się ,ze ponad godzinę ( nie wiem).Ogłoszenie wyników. Gratulacje od Komisji.Wracam do domu,odruchowo przeglądam notatki z wykładów ( głupi nawyk).Uświadamiam sobie: jak mnie Szkoła intelektualnie wyprowadziła. Po chwili świadomość ,ze to Koniec. Jakoś k....cze -smutno,chociaż tak narzekałem na nadmiar zadań,materiałów,ćwiczeń,czasami wręcz byłem wściekły.TERAZ wiem:po co to wszystko.Dzięki "WSSiPie" dzięki Profesore!!! Szymański,Matula,Brylski,Sołodki. Piątkowski, H.Usielska-Pełech,Andrejew... jadę do pubu się napić-zapić smutek Finiszu.
    7/5/15
  • pagon

    A jak to Studium Aktorskie przy WSSiP? Był ktoś...? A może studenci innych kierunków np. ROFiTv wiedzą coś więcej na jego temat?
    6/17/15
  • timingowy biegacz

    ekom odpowiadam: Znam |4 szkoły filmowe) WSSiP W łodzi TO bardzo dobra uczelnia,"wydajna kadra"profesorowie z praktyką i sporą wiedzą.Od Ciebie ekom zależy-CO Z TYM ZROBISZ? JA GORĄCO POLECAM. jestem PRAWIE NA MECIE-finiszuje i trochę mi żal,ze się kończy, chociaż nie było "letko"filmuj!
    6/12/15
  • ekom

    realizacja obrazu filmowego i telewizyjnego , czy warto wybrać , jaki jest poziom zajęć ? proszę o porady studentów i absolwentów ?
    6/1/15
  • Anioł Zagłady

    Spoglądam na notatki z ubiegłych lat;wydział ROFiTV- prof. S. Szymański;sztuka operatorska i nie tylko,P. Andrejew; film fabularny i dokument,P. Sołodki; analiza filmu, R.Brylski: reklama w filmie, K,Piątkowski;antropologia sztuki i inni: sporo tego! Patrzę na ćwiczenia operatorskie ,konspekty,prezentacje ,materiały... uff...Sporo tego -myślę ,ze coś mi tam we łbie zostanie z WSSiP w Łodzi.Było OK. Było...szkoda! Wszystko się kończy...
    6/1/15
  • Panta rhei

    Niedługo koniec.Slęczę nad pracą dyplomową ( ROFiTV )i teraz do mnie dochodzi ile fajnych zagadnien i tematów miałem okazje poznać.Bez względu na wynik,zostanę przy nich na dłuzej.ŁZA spada na compa,kap,kap...Fnito! Vivat academia,vivant professores!, vivat membrum quodlibet, vivant membra quaelibet, semper sint in flore!
    3/6/15
  • compendium ruchu

    Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi - WSSIP Łódź. dla mnie naprawdę big-OK !Chociaż nie jest łatwo-sporo ćwiczeń i zagadnien na ,które nie mam zbyt duzo czasu.Doszedł przedmiot:Intermedia w filmie.Ludzie "porobili" naprawdę fajne prace.Zbliza sie do końca i jakoś mi robi się smutno.Kurcze-przywiązałem się!!! I NaprawdĘ -WIEM WIĘCEJ i nabrałem ,mam nadzieje przyzwoitej pokory -do zawodu "filmowca"ZACHĘCAM ambitnych-twórców!
    1/25/15
  • Arial

    Chodzę do tej szkoły od roku i po kilki zjazdach byłem bardzo zadowolony, jednak jest kilku wykładowców, którzy faktycznie chyba są tylko po to by wyciągnąć pieniądze. Zajęcia z grafiki i opakowan jak najbardziej na plus to wykładowcy z którymi chce sie wspolpracować . Inne przedmioty leza i 3 godzinne wykłady co dwa tygodnie na fotografii o Instagramie czy Facebooku, lub o rzucaniu palenia na innym przedmiocie potrafia dobić, bo jednak przyszedłem tu po naukę a to, że palenie szkodzi zdrowiu to mądry człowiek umieścił te informację na pudełku od papierosów.
    1/14/15
  • Camera obscura

    Dodam jeszcze! antropologia kultury- u prof.K.Piątkowskiego! JAK uczestniczysz w wykładach-to po roku-możesz być w tej dziedzinie (związanej mocno z filmem) świadomym twórcą-jest wiele projekcji opatrzonych interesującym nowatorskim komentarzem) Całość ma super moduł nauczania.Tyle.Jadę na plan!
    10/2/14
  • compendium ruchu

    Nie wiem jak na innych wydziałach na ROFiTV- jeśli chcesz rozwijać tematy i zagadnienia poruszane na fajnych wykładach-to możesz naprawdę bardzo wiele skorzystać. Chociaż mam tak zwane doświadczenie zawodowe to ta Uczelnia dała mi więcej niż oczekiwałem.
    7/21/14
  • eneos

    polecam
    1/17/14
  • stieglarson

    architektura i architektura wnetrz - super, zreszta z innych kierunkow tez nie slyszalem złych opinii, kadra spoko, uczą, wymagają ale nie gnoją jak na polibudzie, jak ktos chce studiowac i byc traktowany jak człowiek a nie jak w gimnazjum to to jest to. no i mozliwosc robienia 2 kierunkow naraz - super sprawa. fajna szkoła, juz koncze wiec moge polecic
    1/17/14
  • zn

    a szkoła o której pisze anonim to wyższa szkołą informatyki i umiejętności
    9/9/13
  • JaSem

    Witam, zastanawiam sie nad kierunkiem fotografii na tej uczelni, zaocznie. Chcialabym sie dowiedziec, czy kto moze mi cos powiedziec na temat tej szkoly? Nie krytykujac szkoly za lazienki jeszcze dodam :) Malo ma sie do siebie.
    8/18/13
  • pytanko

    stronka www rzeczywiscie fajna, to sie zgadza, a macie zdanie na temat podobnych kierunkow na Politechnice Lodzkiej? jakies porownanie?
    7/25/13
  • igi pop

    to najlepsza artystyczna uczelnia w łodzi, wzornictwo, grafika, formy przemysłowe, projektowanie ubrań mają super!
    7/17/13
  • saco z zaocznej architektury

    architektura w WSSiP jest specyficzna. ma swoj klimat. jest bardzo wielu zaangazowanych nastawionych na studenta wykładowców. jeden z prowadzących przez cały rok przychodził z uśmiechem na ustach godzinę przed rozpoczęciem zajęć, aby zrobić dodatkowe korekty. w tym roku na architekturze będą świetne warsztaty dla tych, którzy nie czują się pewnie w 3dsMaxie.Dla mnie jest ok, nie żałuję wydanej kasy.
    7/6/13
  • mag

    wzornictwo, formy przemysłowe, zaoczne - wg mnie szkoła jest super. Wykładowcy zaangażowani, zostają często po zajęciach, gdy ktoś jest czymś zainteresowany, nawet w ciągu 2 tygodniowej przeryw wymieniają ze studentami maile na temat pomysłów i inspiracji, zajęcia mega ciekawe, do tego warsztat biżuterii - można pracować z materiałem, są do tego warunki i sprzęt. Jedyny problem to brak przerw i okienek, ale gdy płaci się tyle za szkołę fajnie, że wykorzystuje się czas na maxa. Moim zdaniem super szkoła, roboty na zocznych jest tyle, że trudno jest wyrobić się ze wszystkim, gdy jednocześnie się pracuje. Moje spostrzeżenie jest takie: ci co chcą się nauczyć i wiedzą po co tu przyszli są super zadowoleni, ci co przyszli sobie ot tak postudiować narzekają.
    7/1/13
  • krucza

    kurcze, stronke maja fajna, opinie tez niezle, ja probuje najpierw na Politechnike Lodzka, ale WSSiProjektowania mam na drugim planie, napiszcie jeszcze wiecej o architekturze wnetrz, prosze
    5/24/13
  • K

    Chodzę do tej szkoły już dwa lata , i jestem naprawdę szczęśliwa ,że się tu znalazłam. Jestem zadowolona z wykładowców , którzy chętnie pomagają w potrzebie . Podejście do ucznia jest indywidualne. Zajęcia są prowadzone rzetelnie , wykładowcy NORMALNIE przychodzą na zajęcia . DRUGI kierunek jest bezpłatny , a nawet można dobrać sobie dodatkowe przedmioty z innych wydziałów i realizować WŁASNY program zajęć jeżeli jest to przydatne do specjalizacji ; papierowe legitymacje nie są dla mnie problemem , filmówka obok też takie ma:) w szkole jest od jakiegoś czasu gorąco zimą , naprawili ogrzewanie teraz jest elegancko ; w-f też jest , był basen teraz zamiennie chyba jest siłownia ; ogólnie szkołę oceniam na plus , to ze znajduje sie w zabytkowym pałacu ma swój klimat , nie ma syfu , jest duzo ciekawych zakamarków np. strych na którym czasem udaje sie nakrecic etiude lub zrobic ciekawą sesję fotograficzną:) A co do kibelków.. . no cóż luksusem nie sa ale czy to jest najwazniejsze?
    5/20/13
  • w sumie lubię

    Nie wydaje mi się, że jest aż tak źle, jak pisze to obiektywny. Studiuję grafikę i muszę powiedzieć, że wykładowcy naprawdę dają nam dobry warsztat. Są konkretni, nigdy nie zdarzyło się, aby wykładowca bez powodu nie przyszedł na zajęcia. Mam porównanie z inną warszawską szkołą prywatną i muszę powiedzieć, że we wssip jest o niebo lepiej... co z tego, ze w innej szkole za pieniądze z unii mam wirtualny dziekanat, jeśli nie mam wiedzy i umiejętności pozwalających mi znaleźć pracę.
    5/14/13
  • ruslana

    Wzornictwo jest akurat na wysokim poziomie. Moim zdaniem to najlepsza prywatna szkoła w Łodzi, gdzie można studiować grafikę, wykładowcy naprawdę się starają przygotować studenta do zawodu grafika, nie tylko obsługa programów, ale i trochę wiedzy praktyka zawodu. A i ostatnio nieźle grzeją ;-)
    2/17/13
  • kasia

    siema, czyli jednak jeśli chodzi o zaoczne to się nie płaca? bo fakt faktem dać 8 stów na dwa zjazdy w weekend to porażka.. to w takim razie gdzie na grafika komputerowego??? chodzi mi o wzornictwo(reklama itp)
    1/25/13
  • ann

    ja właśnie zrezygnowałam. Nie dałam rady finansowo: 920 zł za miesiąc (zaocznie, czyli dwa zjazdy w miesiącu). Na co te pieniądze idą? Jedyny duży plus dla tej szkoły to naprawdę spoko wykładowcy (przynajmniej na wzornictwie).
    11/17/12
  • Lady_Gi z filmu

    spoko szkoła. kto się chce nauczyć, ten się nauczy. kto nie chce, zaplaci i ma święty spokój. Dla mnie luz.
    10/25/12
  • ja

    Studiowałam na WSSiP fotografię (licencjat) i nie powiem - pierwsze dwa lata były maksymalnie inspirujące. Leciałam do szkoły jak na skrzydłach po to aby brać udział w zajęciach. To dzięki dwóm wykładowcom - panom Kobylińskiemu (reportaż) i Komorowskiemu (fot. autorska). Z tego co wiem - szkoła uznała, że jeden i drugi nauczyciel jest ZA DROGI. W miejsca świetnych nauczycieli przyjęli magisterków bez żadnych osiągnięć i o średnich umiejętnościach. Szkoda
    10/21/12
  • Karola

    Zdecydowanie nie polecam tej uczelni. Jest droga, a do tego na każdym kroku próbują wyciągnąć więcej kasy. Sam budynek, ( w łazienkach dopiero od zeszłego roku jest ciepła woda w kranie) jest w stanie okropnym, a do tego zazwyczaj jest tam tak zimno, że ledwo daje się wytrzymać na zajęciach. Co do samej edukacji to, przynajmniej na architekturze wnętrz, poza paroma ciekawymi i przydatnymi przedmiotami w planie znajdują się zajęcia, które nie mają związku z kierunkiem albo powtarzają się co roku tylko pod inną nazwą. Zresztą samych zajęć jest bardzo mało, to nie szkoła w której siedzi się od rana do wieczora i wychodzi się naładowanym wiedzą. W ciągu pierwszego zjazdu okazało się, że 3 wykładowców nie ma na zajęciach, bo mają inne ważniejsze zajęcia... Rektor na jakiekolwiek próby skarg nie reaguje. Zrobiłam w tej szkole licencjat, a teraz jestem na magisterskich, ale gdyby nie to, że nie ma w pobliżu żadnej innej uczelni o tym kierunku (gdzie mogę zrobić magisterkę), nigdy bym się tam już nie pojawiła. Nie znoszę tej uczelni za to jak traktuje się tam studenta. Jesteśmy dla nich chodzącymi portfelami, z których chcą ciągnąć kasę
    10/7/12
  • adamo91

    A ja jestem zadowolony :))) Wykładowcy są ok. wyjątki wszędzie się znajdą. bez problemu mogę godzić studia dzienne z pracą, dorabiam projektowaniem infografik. koledzy z pracy mimo, że po łódzkiej asp mają podobny poziom wiedzy. generalnie wszędzie jest tak, że musisz duzo robic sam w domu i żadna nawet najlepsza uczelnia nic tutaj nie pomoże. fakt, łazienki do remontu :(
    8/3/12
  • lemoniada

    meble (zaoczne) było ciekawie do teraz był dobry wykładowca z ASP w Łodzi (szef katedry wzornictwa)... ale jak mi wiadomo rektor nie przedłużył z nim kontraktu no i będzie zapewne słabo. naprawdę zajęcia z nim był warte uczęszczania to nie było pitu pitu trzymanie i głaskanie za rączkę :) jeśli chodzi o zajęcia to tylko jeden semestr. w pierwszym jak dobrze pójdzie to 2 ćw. a ponieważ 50% studentów to łagodnie mówiąc opierdalacze więc drugie ćw. przechodzi na 2 sem. i tyle. Jak chcesz robić specjalizacje z mebla to zapomnij bo tylko w teorii mają tak napisane na str. internetowej ale w praktyce to już znacznie gorzej wygląda. Okazuje się, że jest problem z promotorem :)
    8/3/12
  • meble

    w architekturze wnętrz jest specjalność projektowanie mebli, brzmi mega ciekawie bo uwielbiam nowe wystroje wnętrz, czy ktoś mógłby opisać akurat ten kierunek i tą specjalność?
    7/18/12
  • Sylwia

    Moim zdaniem ocena 4,8 jest zbyt niska, nie wiem z czego to wynika. Ja studiuję architekturę i urbanistykę i jestem bardzo zadowolona, szczególnie z wysokiego poziomu, bardzo dobrej kadry. Naprawdę sporo się już tutaj nauczyłam. Są to szalenie interesując studia, nie można się tu nudzić. Mam nadzięję że po skończeniu szukając pracy, znajdę się w odpowiednim miejscu i czasie i uda mi sie jak najszybciej pracować w zawodzie bo inna opcja raczej w rachubę nie wchodzi.
    7/12/12
  • celine

    Co do WSSiP, to myślę, że mimo tego co napisał igipop, warto wziąć tę uczelnię pod uwagę. Na pewno jednego nie można jej odmówić ma doskonałą kadrę, bardzo silny kierunek wzornictwo. Powstają tam fajne projekty modowe i niezły graphic design. Znajoma, która studiuje tam architekturę raczej nie narzeka... A tak na marginesie, Igipop nie rozumiem twojego zarzutu bezsensownego oglądania filmów. W jaki sposób chciałeś nauczyć się robić dobre filmy bez analizy kanonu? Zeby zrobić coś swojego, najpierw trzeba się dowiedzieć co inni zrobili przed tobą?! W końcu nie byłoby Szymowskiej bez Kieślowskiego itd.
    6/24/12
  • celine

    Co do WSSiP, to myślę, że mimo tego co napisał igipop, warto wziąć tę uczelnię pod uwagę. Na pewno jednego nie można jej odmówić ma doskonałą kadrę, bardzo silny kierunek wzornictwo. Powstają tam fajne projekty modowe i niezły graphic design. Znajoma, która studiuje tam architekturę raczej nie narzeka... A tak na marginesie, Igipop nie rozumiem twojego zarzutu bezsensownego oglądania filmów. W jaki sposób chciałeś nauczyć się robić dobre filmy bez analizy kanonu? Zeby zrobić coś swojego, najpierw trzeba się dowiedzieć co inni zrobili przed tobą?! W końcu nie byłoby Szymowskiej bez Kieślowskiego itd.
    6/24/12
  • igipop

    a i zapomniałem dodać... jeśli będziecie rozglądać się nad uczelniami to popatrzcie na cenę. w WSSiP ponad 800zł czy tam 900zł (już nie pamiętam) miesięcznie to śmiech na sali, do tej pory nie wiem na co te pieniądze idą bo w zimie zimno więc raczej nie na ogrzewanie, sprzętu niema więc nie na sprzęt a budynek nie zachwyca więc nie na renowacje...
    6/5/12
  • pytanko

    opinie o architekturze????
    6/5/12
  • julia93

    Realizacja Obrazu Filmowego, Telewizyjnego i Fotografia - brzmi ciekawie, ale z czym to się je? Filmem od zawsze się interesuję, ale nie wiem czy w takim kontekście, jakiego dotyczą zajęcia na tym kierunku. Jak bardzo zaawansowana jest praca z nowoczesną technologią przy realizacji filmów?
    5/15/12
  • radek

    Bardzo interesuje mnie kierunek architektura wnętrz. Czy ciezko jest sie dostać? i utrzymać juz bedąc na studiach? liczę na wszelkie informacje na ten temat.
    5/8/12
  • Rys

    Jak Łódź to powinno być na wysokim poziomie, w tej tematyce. Chętnie poczytam jak jest naprawdę, czyli poproszę o opinię.
    2/15/12
  • MonikaP

    zastanawiam sie nad kierunkiem Wzornictwo i mysle wlasnie o tej uczelni, czy ktos studiuje u nich? mozecie napisac cos wiecej o samej szkole, warunkach, wykladowcach, a najlepiej o wzornictwie
    2/11/12