Ocena uczelni


Komentarze (61)


  • Kala

    Super
    5/9/19
  • Robert Dusza

    Super uczelnia. Pan Prezydent Dziewiątkowski człowiek o dobrym sercu, liczy się dla niego człowiek , pieniądz na dalszym planie , niech inne uczelnie uczą się takich postaw. PISZĘ TO NA PODSTAWIE WŁASNYCH ZŁOŻONYCH DOŚWIADCZEŃ. POLECAM TĘ UCZELNIĘ. LUDZIE NA POZIOMIE;. PANI W SEKRETARIACIE - PRAWDZIWY ANIOŁ..
    3/24/19
  • doktor- Do BOBR

    Ja tu studiuję 2-gi rok i zadowolony jestem. Zawsze możesz się przenieść jeśli coś Ci tu nie odpowiada.
    1/29/19
  • bobr

    Stypendia tylko na zachete potem dawaja nowym i sobie plac. Jak na kierunek Pielęginarstwo nie wiem kiedy mi sie te studia zwroca- i praktyki za darmo i na swoj koszt -czesto ponizane przez niektorych pracownikow sluzby zdrowia . Dziekanat nigdy nic nie wie... a jak wie to wprowadza w błąd i jedna pani jest tam bardzo nie mila ...Jesli chce sie czegos nauczyc to wiadomo ze jest tam poziom i nauczyciele wpajaja nam wiedzę której studenci nie doceniaja...taka prawda ..-ale niektórzy wgl nie chodza i za pieniazki wszystko zdawaja... Męcząca szkola i problemowa bardzo... moglam isc panstwowo ...bo licencjat 3 lata jest a nie 4 lata po 5 tysiecy rocznie masakra nie wliczajac ok 1.000zl na dojazdy ksiazki czy ksero i inne --porazka
    12/15/18
  • monika

    witam jezeli ktos studiuje pielegniarstwo badz studiowal na tej uczelni bede wdzieczna za kontakt. monika_moni@wp.pl
    11/21/18
  • Do Oli

    Witam, jestem absolwentka tej uczelni. Skończyłam 6 lat temu licencjat. Teraz będzie się bronić moja córka. I nie ma problemu z terminami. jest wszystko po kolei. Niestety niektóre osoby, w przyspieszonym trybie nauki zapomniały chyba , że oprócz nauki na uczelni są i do zaliczenia praktyki. I należy się wywiązać ze swoich obowiązków, a nie tylko psioczyć i narzekać. Ja się cieszę,, bo w tym roku w tej uczelni ruszają studia magisterskie i już złożyłam dokumenty !
    9/11/18
  • Ola

    Gdybym studiowała na innej uczelni już dawno byłabym po obronie ,a tak jest problem bo w każdym szpitalu ,gdzie chciałam się zatrudnić prosili mnie o dyplom:/Nigdy więcej WSZ.
    8/24/18
  • Dorota piguła

    Przez opóźnianie na siłę obrony nie możemy się zapisać na studia magisterskie.Kto to wymyślił,żeby obronę robić we wrześniu.
    8/24/18
  • Ula

    Ja jestem zadowolona. Kadra to praktycy. Ciekawe zajęcia, dore przygotowanie do zawodu pielęgniarki.
    8/21/18
  • Niezadowolona Ania

    Ewa jak dla mnie nie warto.Studiowałam tam na kierunku pielęgniarstwo licencjackie i w sumie więcej wyniosłam z nauki własnej ,niż z zajęć. Koordynacja praktyk chaotyczna , spóżniający się wykładowcy i bardzo małe przełożenie teorii na praktykę.
    7/31/18
  • EWA

    Chcę zacząć naukę w WSZ na kierunku pielęgniarstwo, proszę o opinię ,czy warto:-)
    2/16/18
  • Ewa

    Chodzę do tej szkoły prawie rok i muszę powiedzieć że ta szkoła jest w porządku wobec studentów. Opłaty na uczelni są chyba najtańsze w kraju a wykłady bardzo ciekawe , polecam te z prawa i biochemii. Panie w dziekanacie przemiłe, zawsze chętne do pomocy, gdy czegoś się nie wie. Polecam!!! Z niecierpliwością czekam na studia magisterskie z pielėgniarstwa.
    12/3/17
  • Duska

    Studiuje pielęgniarstwo w WZS i muszę powiedzieć, ze jestem bardzo zadowolona z uczelni. Super klimat, super ludzie, super wykładowcy .. czego chciec więcej? Ja z czystym sumieniem mogę polecić ta uczelnie ;)
    10/4/17
  • Kat

    Czy ktos sie wybiera na pielegniarstwo w tym roku??
    9/24/17
  • Arek

    Wzrost na wszystkich dwóch kierunkach. Bezpieczeństwo otwarte było tam chyba od zeszłego roku skąd te wzrosty 3 letnie Poza tym z ta garstka studentów do AJD nie jesteście żadną konkurencja.. Pozdrawiam właścicieli i pracowników WSZ
    8/20/17
  • Ewa

    Witam Uczelnia ma od 3 lat wzrost liczby studentów na wszystkich kierunkach ani myśli się sprzedawać i nie szuka kupca :) Pozdrawiam
    8/16/17
  • Karol

    :) konkurencja nie odpuszcza naszemu WSZtowi a my wiemy, że dobry klimat to podstawa :))
    8/15/17
  • Ania

    Nie polecam, ściema i nic więcej. Na AJD nie potrzeba płacić na Pielęgniarstwie. Ciekawe ile to jeszcze pociągnie? Po liczbie studentów widać, że to już końcówka.
    8/2/17
  • ula

    skonczylam teraz WSZ i polecam!!!! wykladowcy super pani Madzia,pani Ewa praktycy a do tego ludzie atmosfera mila i zyczliwa -konkurencja widze robi krecia robote NASZEMU WSZ-towi:))))
    7/27/17
  • Ewa

    Niestety chyba się sypie, bo próbują usilnie znaleźć kupca na szkołę.
    7/2/17
  • Ona

    Po pierwszym roku zrezygnowałam... Raczej nie polecam
    6/28/17
  • ania

    ja jestem zadowolona i polecam pielęgniarstwo
    8/11/16
  • Aleksandra

    Witam, ja ukończyłam w tym roku studia podyplomowe i jestem zadowolona z uczelni. Kadra z doświadczeniem, ciekawe zajęcia, grupy małe ,organizacja ok. Przyszłam z polecenia i sama polecam . Pozdrawiam Aleksandra
    7/9/16
  • Była studentka

    Kiedyś robiłam licencjat z pedagogiki na tej uczelni, teraz magisterkę robię w wyższej szkole lingwistycznej. I muszę przyznać , że jest decydowanie lepsza niż WSZ.
    6/23/16
  • st

    https://www.facebook.com/Wy%C5%BCsza-Szko%C5%82a-Zarz%C4%85dzania-w-Cz%C4%99stochowie-139804149385775/
    5/30/16
  • show

    Uczelnia, która nie ma nic więcej do zaoferowania niż tylko naciągane kierunki podyplomowe i licencjat na pielęgniarstwie. Jeszcze kilka lat temu uczelnia lepiej prosperowała a w ciągu ostatnich 2-3 lat pozamykano kierunki studiów I i II stopnia bo zwyczajnie nie przyznano akredytacji na dalsze kształcenie z powodu braku kadry i studentów. Tej uczelni grozi upadek już wkrótce.
    5/17/16
  • Łukasz

    Skończyłem podyplomówke z BHP i bardzo dobrze wspominam ten czas, wykładowcy z praktyką ciekawie przekazują informację. I miła pani w dziekanacie :))
    5/13/16
  • Patrycja

    A mi się w tej szkole podoba - fajna atmosfera, sympatyczni wykładowcy. Wiadomo - jak w każdej szkole - na jednym przedmiocie musisz starać się bardziej, a na drugim mniej. Jednak nie masz poczucia, że płacisz i masz - pieniądze to nie wszystko, nauczyć też się musisz. Pozdrawiam.
    3/15/16
  • Ewa

    Ciekawa jestem czy ktokolwiek z negatywnie tu wypowiadających się rzeczywiście chodził do tej szkoły? Bo ja sama trafiłam do niej głównie dzięki pozytywnym opiniom znajomych.
    3/4/16
  • Ola

    Hej ja studiuję pielęgniarstwo jest super klimat i bardzo fajni nauczyciele, ja polecam aaaa teraz jest nowy kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne, grupy są małe aaaa PAKA dała pozytywną opinię kształcenia na pielęgniarstwie , konkurencja niech sobie da spokój, pozdrawiam Daria
    2/14/16
  • wsz

    Uczelnia dno szkoda czasu i pieniędzy!!! Zamknąć w cholerę bo pewnie nie długo tak będzie, studentów można policzyć na palcach. Marna renoma, wszelkie kierunki takie jak pedagogika czy zarządzanie pozamykane przez PKA. Kiedyś była również informatyka czy filologia również pozamykane. Uczelnia nie radzi sobie z uzyskiwaniem pozwolenia na nauczanie keirunków a co dopiero jak radzi sobie na polu nauczania.
    2/11/16
  • Andrzej

    Byłem studentem WSZ i wiem jak to wygląda. Taki prywatny folwark, mały biznes rodzinny. Jak studiowałem to główne zmartwienie nasze było czy PKA nie zabierze kierunku i czy będzie nam dane skończyć. Jeśli PKA nie odpierze Pielęgniarstwa WSZ to zrobi to rynek. Budynek i administracje trzeba z czegoś utrzymać, a studentów jest tam garstka. Niech każdy sobie pomyśli zdroworozsądkowo to nie jest jakaś elitarna szkółka gdzie jest wysoki poziom i jeszcze wyższe czesne , dlatego sądzę, że w bardzo krótkim czasie ta szkoła zniknie z rynku.
    1/31/16
  • do dags

    Co Ty dziewczynko wypisujesz za brednie?? Dla Twojej informacji nie ma kierunku pedagogika od 3 lat bo dostała negatywną opinie z Państwowej Komisji Akredytacyjnej. To samo dotyczy kierunku Zarządzanie które zostało zamknięte w tamtym roku i nie ma naboru. Jest tylko nędzne pielęgniarstwo i Bezpieczeństwo narodowe. Życzę powodzenia tej marnej ''uczelni'' mającą bogatą ofertę dydaktyczną ... :D
    1/28/16
  • dags

    haha, niby dlaczego mieliby zamknąć pielęgniarstwo? studiuję na tej uczelni i wszystko jest w jak najlepszym porządku! nauczyciele są świetni, poziom dość wysoki, ja właśnie jestem po sesji i nie było łatwo, ale daliśmy radę! zarządzanie i pedagogika nadal istnieją. nie wiem kto pisze takie bzdury, ale podejrzewam, że nieuczciwa konkurencja z akademii pożal się boże polonijnej, do której nikt nie chce chodzić.
    1/21/16
  • Bartek

    Jeżeli zamkną kierunek pielęgniarstwo co jest bardzo możliwe, to niech się studenci będą mogli przenieść się na dobrą uczelnię jaką jest Akademia Polonijna , która dosyć dobrze sobie radzi otwarli tam również studia magisterskie z pielęgniarstwa a więc wszystkim polecam :)
    11/22/15
  • Seba

    To już chyba końcówka tej szkoły. Szkoda tylko tej resztki studentów - pielęgniarek. W razie godziny "W" będą musiały sobie poszukać innej uczelni do ukończenia studiów. Podobnie zrobili z inżynierią produkcji, gdzie powiedzieli im zamykamy kierunek, jeśli chcecie ukończyć studia to poszukajcie sobie innej uczelni.
    11/19/15
  • ljlj

    omijajcie tą ,,uczelnie" z daleka. Niski poziom brak renomy. Kierunek pielągniarstwo tylko , bo na pedagogike i zarządzanie została zabrana akredytacja. Śmieszna ogólnie ta szkoła, do której brak jest chętnych.
    9/20/15
  • wsz

    najgorsza uczelnia w Częstochowie, mały wybór kierunków w tej chwili tylko pieleniarstwo) szkoda kasy i czasu. Znikoma renoma i beznadziejny klimat uczelni, mało studentów. Polecam inne bardziej nowoczesne prywatne uczelnie w Częstochowie.
    9/1/15
  • Amdrzej

    Studiowałem kiedyś na WSZ. Atmosfera teka, że w każdej chwili mógł być odebrany kierunek. Poziom niski. W zeszłym roku odebrali im Zarządzanie Licencjackie i Magisterskie i Pedagogikę jak się nie mylę. Dla ryzkatów zapisujesz się, płacisz i nie wiesz czy skończysz tak zapamiętałem WSZ.
    7/28/15
  • hg

    ja studiuje pielęgniarstwo i jestem bardzo zadowolona pozdrawiam
    6/26/15
  • ania

    Hej ja studiowałam pielęgniarstwo jestem bardzo zadowolona, dużo nauki ale wykładowcy i klimat super pozdrawiam ekipę z WSZ:) Aniia
    10/16/13
  • facet

    tak teraz dużo mówią o braku pielęgniarek i zastanawiam sie czy mężczyzna ma szanse w tym zawodzie?? Wiem, że w WSZ pielęgniarstwo maja na poziomie więc poważnie się zastanawiam nad rozpoczęciem nauki. hm... p
    8/12/13
  • gosia86

    Może ktoś napisać o podyplomowych z oligofrenopedagogiki??? Pilne!
    7/2/13
  • zarządzanie i inzynieria produkcji

    jak jest na kierunku Zarządzanie i Inzynieria Produkcji? prosze o opinie osoby, ktore sie tutaj ucza, jelsi nie WSZ, to ktora szkole w Czestochowie jest wedlug Was najlepsza?
    6/23/13
  • OLA

    Ja w tym roku sie bronie licencjat Pielęgniarstwo z Uczelni jestem zadowolona, fajni ludzie sympatyczna atmosfera, kadra poziom nauki ok!
    6/20/13
  • 7

    Witam zachęcam do udziału w konkursie na fb www.wsz.edu.pl
    4/29/13
  • majki

    witam, polecam te uczelnie, skonczylem pielegniarstwo 2010 roku, bez problemu dostalem sie na mgr w SUM po WSZ i nie bylo problemu ze znalezieniem pracy, opinia dot. pielegniarstwa na WSZ jest dobra, nie wiem jak inne kierunki.
    4/17/13
  • jabol

    odradzam Akademie Polonijna, WSZarzadzania wydaje sie byc lepsza, w Czestochowie szalu nie ma, nie oszukujmy sie
    3/18/13
  • Raziel

    Szkoła ok, jak na częstochowskie warunki. Według mnie jedna z najlepszych uczelni prywatnych w Częstochowie. Polonijna ma tylko ładny budynek i to wszystko do tego dochodzi jeszcze nie miła obsługa i rektor ..... bez komentarza. Ja chodzę na kierunek Zarządzanie i inżynieria produkcji w WSZ jest super!!! Polecam
    2/1/13
  • bebzol

    a skad oni maja taka wysoką ocene, ze sa wsrod 20-stu najlepszych uczelni w calej Polsce? czy 7,5 to przypadkiem nie przesada dla szkoly z Czestochowy?
    11/2/12
  • gdzie lepsze zarzadzanie?

    jelsi chce isc na zarzadzanie, to lepiej isc na Akademie Polonijna czy do Wyzszej Szkoly Zarzadzania? ma ktos porownanie, albo doswiadczenia z obu tych szkol? na co zwrocic uwage przy wyborze, czym sie kierowac?
    10/10/12
  • cyber

    Elo! Podobno w wyższej szkole zarządzania w częstochowie można się wybrac na kierunek pielęgniarstwo, czy to prawda? Jaki jest tam poziom nauczania, czy kadra jest dobrze do tego wykwalifikowana? Dużo ludzi zainteresowanych jest tym kierunkiem?
    9/1/12
  • pedagogika

    czy w Czestochowie kierunke pedagogika ma jeszcze jakas inna szkola? jeslie tak, to macie jakies porownanie? nie chodzi mi o ceny, tylko o zajecia, nauczycieli, klimat, warunki, sale, bufet, itd. angela
    8/14/12
  • MACIEK

    Witam Właśnie teraz trwa promocja na kierunku Zarządzanie serdecznie zapraszam na naszą strunę
    8/9/12
  • karol

    lepsz kierunek to zarządzanie czy zarządzanie i inżynieria produkcji? mnie sie wydaje ze ta druga opcja, ale moze tez sie okazac ze szerszy material = bardziej powierzchownie omowiony, czy tak to wygląda w tym przypadku?
    8/1/12
  • artur

    a to ten studen z turcji przyjedzie na erazmusa czy jakąś inną wymianę czy po prostu przyjedzie tutaj normalnie studiować? ciekawe że chce przyjechać do częstochowy zamiast do jakiegoś większego miasta w Polsce :)
    7/18/12
  • MACIEK

    Witam na pewno nie będziesz pierwszym facetem na tym kierunku w tym roku odwiedzi nas student z Turcji Pozdrawiam
    7/10/12
  • Mąkol

    Ja studiuję pedagogikę i jestem zadowolony, uczelnia przyjazna studentom, traktowani są poważnie przez wykładowców. Poziom odpowiedni, dobrze przygotowują do wykonywanego zawodu. A jeśli chodzi o kadrę to również nie mam na co narzekać.
    7/10/12
  • artur

    jak wygląda sprawa z mężczyznami na kierunku pielęgniarstwo? Zdaję sobie sprawę z tego że jesteśmy w mniejszości, jednak chciałbym pracować jako pielęgniarz i wydaje mi sie, że są to studia dla mnie. czy ktoś mógłby mi napisać jak wyglądają takie zajęcia i czy jako mężczyzna będę miał z czymś większe problemy?
    7/6/12
  • anka

    Ja również stoję przed ciężkim wyborem, czy zrezygnować z miasta rodzinnego i wyjechać gdzies na studia czy zostać i iść np. tutaj. Nie jestem jakoś wybitnie ambitna, ale jak już coś robie to z sensem :p A na takim kierunku jak inżynieria produkcji też jest tak lajtowo?
    7/2/12
  • goul

    jak dla mnie to szału nie ma, byłam tutaj przez rok i zrezygnowałam, bo poziom był nie za wysoki, a poprawiłam maturę i dostałam się na uw. no i nie ma porównania co do poziomu, kadry, możliwości. nie narzekam na WSZ w Częstochowie, ale jak dla mnie to jednak za słaba szkoła wyższa.
    6/28/12