Opinie o Uczelni Akademia Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach (AWF Katowice)

Komentarze (45)

  • Student

    WF to dramat. Kochalem koszykowke, ale na tych studiach znienawidzilem ten sport, panowie sa tam na sile, oddawac konsoekt 9 razy 😂. LA tez sporo do zyczenia. Ogolnie maja studentow w d. Dziekuje dobranoc
    30.01.2019
  • STRANGER

    Witam, chciałam się dowiedzieć co sądzicie, jakie wrażenia po TIR (turystyka i rekreacja) Może opinie starszych ludzi pozwolą mi być bardziej pewną w wyborze... Czy sam rozszerzony angielski wystarczy?
    06.11.2018
  • pytanie

    Hej, możecie coś więcej powiedzieć na temat kierunku aktywność fizyczna i żywienie w zdrowiu publicznym? Warto? Są testy sprawnościowe na uczelnie, czy już to nie obowiązuje? Z góry dzięki za odp!:)
    02.03.2018
  • Karol

    Dzień dobry, Na wszystkie pytania chętnie odpowiem Wam pod adresem k.bar@awf.katowice.pl :)
    18.01.2018
  • Arturro

    Studiowałem parę lat temu WF ale z tego co widzę to większość wykładowców została. Ogólnie fajne imprezy i ludzie . W mojej opinii połowa przedmiotów to strata czasu, które niestety trzeba zaliczyć.Terminy poprawek i zaliczeń tak absurdalne , że szkoda czasu o tym pisać. Mam nadzieje że teraz się trochę pozmieniało i traktują studentów normalnie a nie jak numerki do wykoszenia. Pozdrawiam i powodzenia dla przyszłych trenerów.
    16.11.2017
  • Daria

    Czy jest tu ktoś kto studiował medycynę sportową lub przygotowanie motoryczne w grach zespołowych i może mi powiedzieć w jakich miejscach oprócz siedziby uczelni są zajęcia?
    30.09.2017
  • Student001

    Zależy czego oczekujesz po kierunku aktywność fizyczna i żywienie .. jeśli chcesz pracować jako trener etc to nie polecam
    04.06.2017
  • abc

    Witam. Mam pytanie do osób, które studiują bezpieczeństwo wewnetrzne. Chiałabym się dowiedziec coś o tym kierunku, co się tam robi, czy łatwo się dostać itp. W przyszłości planuję pracę w policji. Czy ten kierunek jest warty studiowania? Wiele osób mówi, że po tym nic nie ma, kierunek bez przyszłościowy. Bardzo proszę o pomoc :)
    22.03.2017
  • Anastazja

    Bardzo polecam kierunek fizjoterapia.Dużo nauki i praktyki ale wiele można sie nauczyć a co najważniejsze wiele ciekawych zajęć ;)
    15.03.2017
  • Ktoś

    Mógłby ktoś napisać czy na kierunku zarzadzanie sportem są gry zespołowe ???
    29.09.2016
  • Annaz1

    Witam, czy można o kontakt z kimś kto studiuje zarządzanie sportem lub ukończył ten kierunek? rys3anna@gmail.com
    26.09.2016
  • Oli

    Jak widać nic się tu nie dowiemy : ( :(
    03.07.2016
  • Yuzu

    hej, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat dosyć nowego kierunku na AWF: aktywność fizyczna i żywienie w zdrowiu publicznym? Czy warto studiować? Czy zaliczenia praktycznych egzaminów są ciężkie? Czy poradzi sobie przeciętna osoba? Jaka atmosfera jest na uczelni?
    03.07.2016
  • Yuzu

    hej, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat dosyć nowego kierunku na AWF: aktywność fizyczna i żywienie w zdrowiu publicznym? Czy warto studiować? Czy zaliczenia praktycznych egzaminów są ciężkie? Czy poradzi sobie przeciętna osoba? Jaka atmosfera jest na uczelni?
    03.07.2016
  • Oli

    Hej :) studiuje ktoś turystykę i rekreację na tej uczelni? Bądź wybiera się w tym roku na ten kierunek? Opłaca się wybrać ten kierunek na tej uczelni czy może lepsza GWSH w Katowicach? jakiekolwiek informacje : ))
    28.06.2016
  • ?

    Cześć. Mam pytanie odnośnie kierunku: aktywność fizyczna i żywienie w zdrowiu publicznym. Czy warto studiować ten kierunek? Czy ktoś kto studiuje jest zadowolony? Mógłby ktoś wyrazić swoją opinię na ten temat. Proszę o odpowiedź :) Pozdrawiam.
    21.06.2016
  • niqola

    Chcę iść na fizjoterapię na AWF w Katowicach. Mam pytanie, czy wysokie są progi punktowe i czy trudno się dostać ?
    07.06.2016
  • Cadavre

    Polecam kierunek turystyka i rekreacja na AWF Katowice. Mamy wiele zajęć wyjazdowych, np. wspinaczka na Jurze, spływy kajakowe w Augustowie i na Liswarcie, narty w Gerlitsen, nurkowanie, snowboard itp. Jakość zajęć jest w porządku, prowadzący też niczego sobie. Nie było większych problemów ze zdawalnością i koniecznością brania „warunków”. Ilość zajęć nie jest jakaś przytłaczająca więc spokojnie można podjąć dorywczą pracę. Jedyny bezsens to konieczność zaliczenia praktyk typu papierologia w MOSiR. I najważniejsze – mamy super awuefalia i świetne imprezy.
    28.05.2016
  • vivien

    porównuje ich oceny z innymi uczelniami w regionie i z innymi awf-ami, no wysoka mają ta punktację, czyli chyba jednak ludzie sa zadowoleni...
    19.10.2015
  • pabllo

    Cześć. Wybiera się ktoś może na fizjoterapie na AWF w Katowicach na niestacjonarne ?
    21.07.2015
  • wiktor

    Może mi ktoś napisać, jak jest z zajęciami z wychowania fizycznego na fizjoterapii na AWF w Katowicach - jakie są to przedmioty sportowe i czy jest pływanie, jakieś zajęcia z piłkami, biegi? Pytam o fizykoterapię w tej uczelni.
    14.07.2015
  • Serafin

    Fizjo jest super. Naprawdę wysoki poziom.
    06.05.2015
  • Absolwent AWF

    Mieszane uczucia. Jak na każdej pewnie uczelni można mówić o dobrych i złych stronach studiowania na AWF. Wykłada tu naprawdę wielu świetnych specjalistów od których sporo można się nauczyć ale zgadzam się z opiniami poprzedników ... gry to masakra
    28.04.2015
  • Gutek

    Uczelnia jest ok. Na plus: obiekty, przyjazność dla studenta (chociaż to w dobie niżu to już raczej powszechne), niektórzy prowadzący. Na minus: gry sportowe i LA to jedna wielka tragedia. Prowadzący utknęli chyba w prehistorycznych czasach i nie wiedzą jak dzisiaj wygląda światowe szkolnictwo wyższe. Nie wiem też kto wpadł na to żeby z poszczególnych gier robić egzaminy ale to akurat kompromitacja uczelni. Nic dziwnego że potem mamy nauczycieli wf którzy nic nie robią tylko rzucą uczniom piłkę i czytają gazetę skoro nauczyli się tego na studiach.
    28.04.2015
  • abdul

    Organizacja roku fatalna , co roku podwyższane płące za warunki 170zł pkt ECTS . Wykłądowcy nie wszyscy ale większość to porażka ,np. zakład koszykówki piłki ręcznej to DRAMAT nie wiem skąd ci ludzie się biorą do tego egzaminy niektóre to śmiech na sali typu Egzamin z lekkoatletyki czy piłki ręcznej. Biomechanika kolejne niepotrzbne g z których na moim roku z 170 studentow 110 ma warunek ( 4x 170zł pozdro ). Albo taka sytuacja z organizacja od polowy sem. miałem mieć Piłkę Ręczną i mialo być 7 zajęć powypadaly swieta itp odbyly sie 4 nie zdarzylismy odbyc zaliczen co wiąże sie z tym ,że trzeba bylo latac w terminy ustalone przed nich tydzien przed egzaminem które sie nakładały z innym przedmiotami- skutek taki , że przez jakieś msiensze sędziowanie ktore zdawałem w zeszylm roku nie zostałem dopuszcozny do 1 temrminu egzaminu.. ( wgl nie mialem możliwośći podejśc do takowego sedziowania) a jak przyjechałem w sobote to prowadzaąca zrobiła celwo , że sedziowaly osoby pojedynczo a nie jak zazwyczaj po dwóch..
    26.01.2015
  • student

    Jedynym atutem jest to, że imprezy i organizacja jest najlepsza . Ale pozostałe sprawy jakie mają podejście do studentów jest oceną najniższą, potem co do niesprawiedliwego systemu oceniania, najpierw przyciągają studentów a potem chcą się ich wyzbyć właśnie dając niezaliczony przedmiot .
    24.09.2014
  • jogi

    chetnie doweidziałbym się czegoś więcej od samych studentow, ale chyba nie za badzo chce im się pisać, niewiele także osób oceniło AWF w Katowicach porównujac do innych uczelni, co mnie dziwi, gdzie znajde jakieś forum zeby było więcej opinii??? zwlaszcza na temat fizjoterapii?
    05.09.2014
  • zarządzanie na AWF ???

    kochani, czy jest sens studiowac zarzadzanie na AWF? czym takie zarzadzanie rozni sie od tego samego kierunku na uczelniach ekonomicznych albo uniwerku? czy w przyszlosci chpdzi o sprofilowanie na prace w obiektach sportowo-rekreacyjnych i zarzadzanie nimi? jak trudny jest ten kierunek wedlug was?
    13.03.2013
  • ajfon

    Mam wrażenie że nogi mam tylko po to żeby uprawiać sport, więcej biegam niż chodzę, z kumplami gramy w co się da, a na zawodach reprezentowałem szkoły w kilku różnych dziedzinach, dlatego awf to coś dla mnie. Od kiedy w tamtym roku rozpocząłem tu studia, ani razu nie żalowałem podjętej decyzji, może narzekam na zbyt dużą ilość anatomii, ale trzeba zrobić co musi być zrobione, więc staram się z tym pogodzić!
    02.08.2012
  • burol

    Jestem na wychowaniu fizycznym, generalnie jest fajnie chyba ze się złapie kontuzję. Życie studenckie 1 klasa, najfajniesze są imprezy w akademikach.
    10.07.2012
  • mateusz

    ja studiuje tu fizjoterapie i jest super. bardzo mi sie podoba, ciekawe zajecia, masa szkoleń, możesz sobie robić różne kursy dzieki którym juz w trakcie studiów możesz sobie dorabiać w sporcie.
    04.07.2012
  • ktos o fizjo pytal

    wal smialo, fizjoterapia na porzadnym poziomie, nie ma sie czego wstydzic, kierunek ciekawy, zaplecze awfu dobre, moj brachol nie narzeka,
    06.06.2012
  • joraj

    Ja się tutaj przyłączam do pytania kolegi, bo interesuje mnie AWF, a nie słyszałem nic o egzaminach wstępnych i wg. mnie to trochę lipa, że takich nie ma... być może jestem w błędzie i mnie z niego wyprowadzicie?
    29.05.2012
  • sport

    Interesuje mnie wychowanie fizyczne na tej akademii. Czy jest jakiś egzamin wstępny przed dostaniem się na ten kierunek, jak on wygląda i kiedy mniej więcej się odbywa? Swoją sprawność fizyczną oceniam raczej pozytywnie, ale zastanawiam się czego się spodziewać...
    15.05.2012
  • marta

    A jak jest na fizjoterapii? Duzo zajęc? Jacy wykładowcy?
    17.04.2012
  • wordtoo

    jak zwykle najlepsi jeśli chodzi o sportowy Śląsk, jeśli ktoś chce się kształcić w kierunku zdrowia, sportu itp to lepmiej, niż nasz awf wybrać po prostu nie może. może takie zachwalanie wydawać się próżne, ale klimat tego miejsca po prostu nie do oddania w słowach
    31.03.2012
  • Agnes

    Chyba żadna uczelnia na Śląsku nie daje tyle możliwości, kursów, szkoleń, co nasz AWF. Jestem MEGA zadowolona, nie zamieniłabym tej uczelni na żadną inną.
    19.03.2012
  • awufer

    Wydawałoby się, że AWF to tylko podbiegać, poćwiczyć i na nauczyciela wfu, a to nieprawda. Mamy chyba ze 20 kół naukowych, gdzie można rozwijać wiedzę naukową i realizować się teoretycznie oraz praktycznie. Naprawdę godna polecenia uczelnia
    03.03.2012
  • zadowolony

    Bardzo praktyczna wiedza przekazywana na uczelni. Dowiedziałem się podstawowych, wydawałoby się głupich rzeczy, takich jak \" jak zabezpieczyć się przed mrozami\", ale też górnolotnych twierdzeń i wiadomości. Powiem szczerze, że nie wiem jak jest na innych uczelniach, ale nie zamierzam tego sprawdzać. Bardzo mi się tutaj podoba.
    25.02.2012
  • hanysek

    Niewątpliwym plusem jest położenie uczelni i względna bliskość gór. Uczelnia na nieco niższym poziomie niż w Poznaniu, aczkolwiek nie ma co narzekać. W końcu to AWF. Nie trzeba w ogóle się stąd przenosić, a i goroli się trochę znajdzie
    19.02.2012
  • Sebusiek

    Polecam;) Nie ma to jak AWF, zawsze jest fajna wiara i zajecia tez dość ciekawe. Nie chciałbym studiowac jakiegos kierunku typu filozofia to nie dla mnie
    14.12.2011
  • Janek12

    Fajne zajęcia, fajne laski, wysportowani ludzie i na ludzie wiarka, idzie się dogadać i z ludźmi i z wykładowcami.
    12.12.2011
  • boksi

    Wybierałem miedzy wychowaniem fizycznym a fizjoterapią. Wiem całkiem odmienne kierunki w sumie. Wybrałem wychowanie fizyczne i nie żałuje tego wyboru. Fajna atmosfera i w ogóle zajęcia bardzo ciekawe i można było też troche schudnąć i przy okazji zadbac o sylwetke hehe
    07.12.2011
  • Mari

    Ja dałam 8 punkcików.Jest to dobra uczelnia. Fajnie prowadzone zajęcia. Wybór kierunków wystarczający jak dla mnie. Ja jestem na TiR i super. Nie żałuje mojego wyboru. Moj kuzyn chodzi na AWF do Poznania i mówi, że wysoki poziom tam mają. My mamy też dobry poziom
    06.12.2011
  • ~~~dah

    jak ktos ma zaciecie sportowe, to AWF w Katowicach jest dla niego jedyną opcją na studiowanie, no chyba, ze ma ochotę wyjechać stad, to inna sprawa, ale nie za bardzo wiem, czego mialby szukac we Wrcoławiu czy Krakowie? szkoła jest ok, kadra wykwalifikowana, zaplecze jak trzeba, moze wybor specjalnosci móglby byc wiekszy, ale tragedii nie ma, wedlug mojej opinii ta uczelnia wyższa jest na przyzwoite 9 punktów
    05.12.2011