Ocena uczelni


Komentarze (88)


  • Detlev

    Nadzwyczaj kompetentna, rzetelna i bardzo pomocna ekipa w dziale rekrutacji . Wspolpraca wzorowa, zadne zapytanie nie pozostaje bez odpowiedzi. Prowadza krok po kroku , trzeba oczywiscie spelniac tylko kryteria, ale polecam serdecznie i uprzejmie dziekuje pracownikom, tak trzymac!
    6/7/19
  • TECHNIKI DENTYSTYCZNE

    Czy mógłby ktoś wypowiedzieć się o kierunku TECHNIKI DENTYSTYCZNE na tym uniwersytecie? Bardzo mi zależy na szczerych opiniach błagam.
    5/29/19
  • OLGA

    Hej, czy ktos moze mi powiedziec jak u was wyglada drugi rok pielegniarstwa? Czy jest bardzo ciezko? . Ja studiuje na pierwszym w Bydgoszczy i mysle o przeniesieniu? Tu jest tragedia ale jakos daje rade.
    5/23/19
  • Marchewka

    Psychologia zdrowia bardzo fajna, jak można się domyśleć, jest skupiona na pracy klinicznej, więc jest więcej anatomii, ogółem neuronauki. Fajne ćwiczenia praktyczne, faktycznie coś się na nich robi i jest nacisk na umiejętności typu wypowiadanie się, umiejętności interpersonalne itp. Na początku jest trochę przytłaczająca ilość zajęć, ale to po to, żeby od razu odbębnić mniej ważne przedmioty typu WF, więc moim zdaniem to też jest plus. Kadra zróżnicowana wiekowo i dziedzinowo (w sensie różnych dziedzin psychologii), chętnie dzielą się swoim doświadczeniem. Na moim roczniku nikt nie odszedł w trakcie studiów, może to też o czymś świadczy? Polecam, nowy kierunek, więc trochę eksperymentują, ale z każdym rokiem jest coraz lepiej.
    4/22/19
  • Aga

    Hej, czy mógłby ktoś powiedzieć coś o psychologii zdrowia?
    4/1/19
  • Zapytajka

    Hejo. Czy jest jakaś dobra duszyczka, która by mogła wypowiedzieć się w sprawie polożnictwa. Zastanawiam się nad Wrocławiem i właśnie Gdańskiem. Dlatego też chciałabym się czegoś dowiedzieć na temat tego kierunku. Czy ciężko się dostać, jak wyglądają zajęcia i czy są jakieś dodatkowe oraz jak wygląda wyjazd na Erasmusa itd. ;) Bardzo proszę o odpowiedź. Również będę wdzięczna, jeśli napisze ktoś do mnie na snapchacie: JZapytajka. :)
    2/8/19
  • Ratownictwo medyczne

    Hej hej~ Czy ktoś może się wypowiedzieć o rat medzie na uniwerku?
    11/13/18
  • Dietetyka

    Czy wiecie coś dokładniej na temat egzaminu wstępnego na II stopień dietetyki, oprócz listy przedmiotów na stronie?
    8/23/18
  • Klaudia

    Cześć! Czy orientuje się ktoś z Was czy warto isc na mgr z pielęgniarstwa na Gumed? Jakie opinie macie a temat tej uczelni, tego kierunku, jak jest prowadzony? Z góry dzięki za odpowiedź :)
    8/12/18
  • Indeks w Kieszeni

    Zdecydowanie warta uwagi uczelnia pod kątem studiów medycznych. Dla laureatów i finalistów wybranych olimpiad przedmiotowych prowadzi ułatwione postępowanie rekrutacyjne. Zainteresowanych zapraszamy na najlepsze w Polsce przygotowania tylko na https://indekswkieszeni.pl/
    8/2/18
  • Dietetyka

    Siemka ciężko się dostać na dietetykę niestacjonarnie?
    7/24/18
  • halohalo

    jak jest na kierunku psychologia zdrowia? dobra kadra? na jakich przedmiotach cisna?
    7/5/18
  • Rekrutacja

    Czy tylko ja muszę czekać prawie 2 tygodnie na wysłanie przez dział rekrutacji formularzy z ocenami??
    6/28/18
  • A.

    Czy po lic z fizjo mogę startować na dietetykę mgr na tej uczelni? Jakie są wymogi?
    6/11/18
  • Paula

    Polecam zdrowie środowiskowe! Jedyny tak szeroko prowadzony kierunek. Żadna inna uczelnia nie prowadzi takiego kierunku. Wiele ciekawych zajęć, prawie same praktyczne. Wszyscy moi znajomi z roku dostali pracę. Wybraliśmy specjalizacje bhp. Mega ludzie i prowadzący
    5/31/18
  • rekrutacja

    kiedy startuje rekrutacja na studia? kiedy będą wyniki znane i podane kandydatom?
    5/9/18
  • Doktoranci

    Myślę o studiach doktoranckich z tematyki wpływu określonego wysiłku fizycznego na organizm. Zagadnienie ogólne do sprecyzowania. Proszę o radę co do opiekuna/ promotora który mógłby się podjąć takiego tematu. Interesuje mnie również egzamin z języka angielskiego, czy gdzieś znajdę przykładowy test. Będę wdzięczna za wszelkie informacje / podpowiedzi.
    3/7/18
  • Porażka

    Bardzo chciałam studiować na tej uczelni - udało się. Patrząc z perspektywy spędzonych tutaj trzech lat i widząc to, co się wyprawia, to żałuję bardzo swojego wyboru i, gdybym miała wybierać drugi raz, w życiu nie startowałabym na Gdański Uniwersytet Medyczny. Częste okienka po 5-7 godzin, celowe uwalanie studentów, burdel w papierach - to wszystko jest na porządku dziennym. Sporo ludzi na GUMedzie walczy z depresją i nerwicą, jakiś czas temu były przeprowadzane takie badania wśród studentów. Mocno zastanawiam się nad zmianą uczelni, bo kolejnych trzech lat mogę tu nie wytrzymać. Chcecie wrócić do domu na weekend? Zajęcia z języka obcego czy innej historii w piątki do 19:30/20. A na plus - wysoki poziom nauczania. Część wykładowców, którzy zachowują się jak ludzie(wprowadzają pozytywną atmosferę na zajęciach pomimo ciężkiego materiału) i wiedzą, że studenci to ludzie. Prezentowanie pięknego Centrum Medycyny Inwazyjnej? Smutna rzeczywistość to CBM i zajęcia z fizjologii czy histologii, gdzie sale pamiętają doskonale komunę.
    3/1/18
  • Hejhej

    Przedstawiłby ktoś swoją opinię na temat lekarsko-dentystycznym? Jak wyglądały przygotowania do zdania matury?
    2/12/18
  • niezdecydowana

    Może się ktoś wypowiedzieć na temat psychologii zdrowia na gumed? Warto?
    1/3/18
  • ja123

    Uczelnia nieprzyjazna studentom, jeżeli ktoś chce się nabawić nerwicy to jak najbardziej
    11/19/17
  • student medycyny

    Bedąc na 2 roku medycyny na tej uczelni niestety nie mogę wyrazić zbyt pozytywnych opoinii :( Uczelnia ma dobre zaplecze i większość prowadzących jest miłych, ale plan jest ułożony tak by było chyba dużo okienek, gdzie trójmiast jest dość duże i mase osób dojeżdża tu z Gdynii. Ten dziwny system z grupami, że jak się nie zda w I lub II terminie danego egzaminu to już nie można być ze sobą w grupie :( Na innych uczelniach to nie problem by kogoś kto miał III termin czy nawet dopytke po III terminie wrzucić do tej samej grupy a dla tej uczelni to bardzo duży problem. Kolejna negtywna cecha tej uczelni to akadmiki, możę nie to jak wyglądają ale jak usłyszałem cene za 1-osobowy pokój w akademikach tej uczelni to mi szczęka opadła. W zeszłym roku było to 1050 zł. No cóż myślałem że biorąc akademik wybieram "tańszą" opcję ale nie na GUMedzie :/ (w każdym ich akademiku jest taka cena). Za miejsce w 2-osobowym jest to 525zł więc nie tak źle, no ale na większości uczelniach za 1-osobowy pokój płaci się 600-700 zł maks a nie 1050 zł! A co z przedmiotami, trudność z zdaniem. Trudno stwierdzić bo nie uczyłem się na innej uczelni. Na I roku wydaje mi się że o wiele wiele więcej niż na innych uczelniach mieliśmy z embriologii. Jeszcze nie słyszałem by ktoś na innej uczelni uczył się tyle tego co na GUMedzie. Pozostałe przedmioty na I roku podobnie jak na innych. A na drugim ta biochemia jest nie do przejścia. Rozważam przeniesienie się do innych uczelni jak byłaby taka możliwość.
    9/27/17
  • Dietetyka

    Mam pytanie czy na zajęciach z anatomii na dietetyce sa prawdziwe zwłoki ludzi??!
    7/21/17
  • kandydat

    dużo jest chętnych na dietetykę w tym roku ?
    7/17/17
  • Studentka

    Powiem tak,że jest trudno się dostać na dietetykę
    7/12/17
  • dietetyka

    czy trudno się dostać na dietetykę na GUMed ?
    7/3/17
  • Dietetyka

    Czy wiecie coś dokładniej na temat egzaminu wstępnego na II stopień dietetyki, oprócz listy przedmiotów na stronie?
    6/8/17
  • xyz

    czy orientuje się ktoś jakie są warunki w akademikach?
    6/1/17
  • Dietetyka

    Przecież masz podane progi na stronie.... 😒
    5/27/17
  • Dietetyka

    Czy łatwo się dostać?
    5/26/17
  • medycyna Ukraina

    Widzę, że wpis o studiach medycznych pojawił się też pod innymi szkołami, tam już została udzielona odpowiedź
    5/21/17
  • medycyna na Ukrainie?

    Zbieram informacje na temat studiów na kierunku lekarskim na Ukrainie na wypadek, gdybym nie dostała się na polskiej uczelni. Koszty, zakwaterowanie, warunki studiów, poziom? Będę wdzięczna za wszelkie sprawdzone informacje.
    3/13/17
  • techniki dentystyczne

    egzamin polega od odwzorowaniu danego modelu na co masz chyba godziny, oczywiście robisz to w woskowej kostce, nie jestem pewna ale studia są 3 letnie a nie 5 bo to wystarcza do nauczenia zawodu, lekarzem po tym nie będziesz:P
    3/7/17
  • techniki dentystyczne - egzamin z modelarstwa?

    czy polecacie techniki dentystyczne? dlaczego ten kierunek jest tylko 3-letni? co potem? jak z pracą? No i wreszcie najważniejsze: egzamin z modelarstwa - jak on wygląda na GUM-edzie? Czego się spodziewać, podpowiedzcie.
    11/23/16
  • Holi

    Studiowałam na GUMedzie fizjoterapię. Nie ma żadnych projektów, inicjatyw. Plan zrobiony tak, żebyście mieli jak najwięcej okienek i siedzieli na uczelni od 8 do 20. Porównajcie sobie przedmioty w Warszawie, Poznaniu lub Krakowie, a na GUMedzie... Ani słowa na temat osteopatii, czy technik powięziowych. Nie wiem skąd ta stagnacja na WNoZ, ale program studiów realizowany na tym kierunku aż prosi się o zmiany
    10/21/16
  • farmacja

    Problemy z chemią analityczną na 2 roku. Nie zdajesz- płacisz ok 3000 zł i nie zdajesz na kolejny rok..
    9/19/16
  • student II rok

    Jestem po I roku w tej szkółce (nie wiem, jak to zrobiłem), zaliczonym roku ... i jestem w trakcie przenoszenia się do innej UCZELNI. Tyle. PS. Pozdrawiam tych wszystkich, którzy tu zostają i przede wszystkim tych, którzy przez całe wakacje zakuwają anatę i histo (łącznie pewnie ok. 180 osób) . Trzymajcie się.
    7/30/16
  • groszek

    oj, ciężko będzie, ciężko ... nie widzę tego w jasnych barwach, moja wina, moja wina, jak się baluje, to się nie zalicza,
    7/26/16
  • notatki

    a notatki dotyczą I roku fizjoterapii II stopnia ;)
    7/25/16
  • notatki

    Sprzedam notatki z całego 1 roku z Fizjoterapii. Osobiście sama z nich korzystałam i nadal korzystam :) chętni? moj mail to: reh.at.home@gmail.com
    7/25/16
  • zdrowie środowiskowe

    gdzie pracują absolwenci po kierunku Zdrowie Środowiskowe? poprosze o jakięs konkrretne pzykłady instytucji, firm. Jak można dalej się kształcić po tym kierunku?
    7/25/16
  • Zuza

    jak dużo osób odpada średnio po pierwszych egzaminach w sesji na kierunku lekarsko-dentystycznym? co należy wiedzieć, jeśli rozważam studia tutaj? czy mogą się wypowiedzieć studenci z wyżsych lat?
    6/27/16
  • Dietetyka

    Dziękuję za odpowiedź. Na maturze zdawałam matematykę na podstawie i język obcy rozszerzony, które na szczęście są brane pod uwagę w rekrutacji. Myślę, że poszło mi całkiem nieźle, ale nadal trzeba czekać na wyniki... W gimnazjum i pierwszej klasie liceum lubiłam uczyć się biologii, miałam 4 i 5, podobnie z chemii, oczywiście zdaję sobie sprawę, że to zupełnie inny poziom, ale jednak spróbuję swoich sił. :)
    6/4/16
  • franks

    to zależy od wymagań rekrutacyjnych i przedmiotów jakie zdawałaś/zdawałeś na maturze, dietetyka to bardzo ciekawy kierunek ale jest tam sporo biologii i chemii, takze też nie dla każdego
    6/3/16
  • Dietetyka

    Witam, czy mógłby ktoś przedstawić swoją opinię na temat tego kierunku, poziom studiów jest wysoki? Czy osoba po klasie humanistycznej, ale pełna zapału i pozytywnej energii da sobie radę na dietetyce? :)
    5/31/16
  • Fizjoterapia 2'

    Witam, jakie są zasady przyjęcia na fizjoterapie II stopnia? Jak są postrzegani absolwenci fizjoterapii z WSZ, bo słyszano różne opinie?
    5/17/16
  • julcia

    Czy jest tutaj ktoś z analityki medycznej na gumedzie? Zależy mi głównie na tym, żeby ktoś napisał jak jest na matematyce, biofizyce i statystyce. Proszę tylko, żeby nikt mi nie pisał komentarzy w stylu "nie polecam tego kierunku, bo po tym są małe pieniądze i nie ma pracy".
    5/16/16
  • nauczek

    Spada zdawalność na wysokim poziomie LEK,mimo przekręconej, a nie tylko dociśniętej maksymalnie śruby. Może trzeba coś zmienić....a nie zarabiać ?
    5/14/16
  • sandra

    szansę masz zawsze, szczególnie, że piszesz rozszerzoną biologię, trudno jest z góry powiedzieć ilu będzie chętnych ponieważ to zmienia się z roku na rok, ja nie miałam problemu aby się dostać i przede wszystkim utrzymać na tej uczelni, jestem bardzo zadowolona z wyboru GUM
    5/3/16
  • Nick28

    Jestem w 3 klasie technikum o profilu Technik Technologii Żywności i chciałabym iść do GUMedu na Dietetyka i chciałam się spytać osób już studiujących na tym kierunku. Czy jest bardzo dużo chętnych na ten kierunek? Ciężko się dostać? Obecnie wiem że zawaliłam 3-cią klasę i nie wiem czy w maturalnej uda mi się wyjść na taki poziom, żeby świetnie napisać maturę (na pewno z rozszerzeń będę pisać biologię i angielski). Dlatego chciałam się dowiedzieć czy do GUMedu jest bardzo dużo chętnych, że ciężko się dostać, czy mam szanse? :/ Zależy mi na studiach w Trójmieście, a jednakowoż nie robię tego Technika po to żeby na nim skończyć...
    4/19/16
  • anula1448

    Z perspektywy już kończących się moich 6-letnich studiów mogę z całą odpowiedzialnością powiedzieć że wybór GUMed-u to był najlepszy wybór. Opiekunowie lat mimo że czasami zakręceni swoją robotą zawsze pomagają studentom z ich problemami druga władza na uczelni- dziekanat- pani Marta zawsze służy dobrą radą, pomoże napisać pismo powie do kogo się zwrócić szczególnie potrzebne to pierwszakom ;) rektorzy- ds studenckich złoty człowiek rozwiąze każdy konflikt znajdzie pieniądze na wyjazd na konferencje, ds klinicznych dba o rozwój zaplecza i kadry klinicznej. Nowy szpital, Centrum Medycyny Inwazyjnej najlepszy taki ośrodek w Polsce północnej teraz w budowie Centrum Medycyny Nieinwazyjnej. Wiele kół naukowych organizacji studenckich działających przy uczelni, IFMSA, samorząd studencki, PTSS. akcje społeczne, białe dni, szpital pluszowego misia, medykalia :) Nauki jest dużo jak to na kierunkach medycznych ale Gdańsk to najlepszy wybór :)
    3/6/16
  • florka

    krótko i konkretnie: GUM jest bardzo dobrą uczelnią, nie znaczy że studiuje się lekko łatwo i przyjemnie. To sobie trzeba powiedzieć od razu, bo nauki jest bardzo dużo. Ale nie znaczy to, że wykładowcy niewiele od sibie dają, że student sam mógłby się nauczyć. Do Olki / Okla: nie wiem z kim masz zajęcia, ale student medycyny z książek nie wyczyta wszstkiego i taka jest prawda. Jednak nie demonizujmy, bo przecież nie zakuwamy non stop dzień i noc. Reasumując, ja studia w Gdansku na Medycznym oceniam bardzo dobrze, studentka lekarskiego, II rok
    2/23/16
  • kaśka999

    Jestem w szoku tak negatywną wypowiedzią na temat wydziału farmaceutycznego. Moja znajoma go ukończyła i była zadowolona z wyboru tej uczelni...
    2/18/16
  • Olka

    Uczelnia nieprzyjazna dla studentów, nie interesuje ich, że może cię spotkać jakieś wydarzenie losowe, mają to totalnie gdzieś. Sami niewiele dają a wiele wymagają, równie dobrze można by się wszystkiego uczyć z książek bez chodzenia na jakiekolwiek zajęcia. Praktyczne zajęcia? co to jest? Wydział Farmaceutyczny chyba o nich nie słyszał. Ach ci wykładowcy sami do końca nie wiedzą o czym mówią. Serdecznie nie polecam!!!!
    11/6/15
  • orka na okrągło

    moja znajoma na wakacje po drugiej klasie jechała z ksiażka od jakiegos profesora, do ktorego chodzi na korepetycje, teraz kontynuuje korki - a obecnie jest w klasie trzeciej, czyli w maju 2014 matura, no i caly czs równo kucie, jest na maksa zdeterminwana, matka jej tylko jedzenie donosi, sprzata za nia, a ta w kolko ryje
    10/8/13
  • korki na medycznych

    czy każdy kto idzie na kierunek lekarsko-dentystyczny chodzi minimum rok na korepetycje?
    9/23/13
  • pytanko

    jaka alternatywa w Gdańsku dla tych, co nie dostali się na GUM? czekacie rok? rozważacie jakąś inną uczelnię na przeczekanie? jest coś w mieście o profilu medycznym, albo chociaż jakas fizjoterapia, byle na poziomie?
    9/18/13
  • próbujcie!!!

    Ty sie nie zastanawiaj, tylko sie rejestruj, nie wiesz, jakie wyniki maja inni, i czy rzeczywiscie z twoja punktacja masz szanse czy nie, wyjdzie w praniu, ja uwazam, ze trzeba probowac
    6/10/13
  • Dietetyka czy da się tam w ogóle dostać?

    Chciała bym iść na kierunek dietetykę na Gdański Uniwersytet Medyczny ale strasznie słabo zdałam maturę. Czy jest możliwość , że jednak mogła bym się tam dostać czy po prostu jest tyle chętnych , że nie ma szans?
    6/4/13
  • pozytywny

    GUM Gdańsk bardzo OK !!!
    4/6/13
  • paula

    `pytanie wazne ja osobiście wybrałabym UM w Poznaniu, o tej uczelni słyszałam najwięcej pozytywnych opinii, choć wszystkie te szkoły są mniej więcej na równym poziomie moim zdaniem, dlatego wybór jest trudny, ja pokierowałabym się miłością do Poznania :P
    3/7/13
  • podyplomowki, jakie opinie?

    czy arteterapia to jest zupelna nowosc tegoroczna, czy moze ktos juz to studiowal w ramach podyplomowek? jelsi tak, to prosze o info, czego sie spodziewac? na stronce znalazlam tylko oferte, zadnych szczegolow
    1/30/13
  • STUDENTIIROKULEK

    Uczelnia jak najbardziej na plus,dobra kadra, wysoki poziom, nowoczesny szpital kliczniczny, minusem jest słabe zaplecze sportowe
    11/23/12
  • pytanie wazne

    ktory uniwerek medyczny obstawic jako najwazniejszy i ktory medyczny jest najlepszy: - UM Szczecin - UM Gdansk - UM Poznan Te rozwazam, choc coraz wiecej slyszy sie dobrego o Bialymstoku, ale to juz mi sie wydaje rtoche za daleko. Warszawe odposzczam, za drogo, i tez dla mnie za daleko, choc dojazd bylby niezly, co myslicie o tych trezch pierwszych???
    11/19/12
  • mała mi

    Planuję rozpocząć studia na kierunku ratownictwo medyczne. Ale nie wiem czy dam sobie radę... Powiedzcie czy dużo jest nauki, trudne egzaminy? Bo perspektywa studiowania w Gdańsku bardzo mi sie podoba :)
    10/28/12
  • monia

    minęło kilka dni od rozpoczęcia moich studiów na kierunku farmacja i powiem szczerze ze jestem przerażona bardzo wysokim poziomem nauczania oraz wymaganiami wykładowców:(
    10/3/12
  • farma

    ooo, wydział farmaceutyczny został doceniony, jak super! bo właśnie od tego roku zaczynamtam studia i już nie mogę się doczekać! ale świetnie do zobaczenia wszytkim w październiku!
    8/23/12
  • glanek

    bardzo dobra szkoła, dobrze przygotowująca do danego zawodu, wykładowcy bardzo odpowiedzialni i pomocny, poziom nauczania wysoki
    8/6/12
  • artie

    Czy ta uczelnia bierze może udział w konkursach typu wygraj indeks czy raczej nie oferuje czegoś takiego? Moja siostra własnie dzieki takiemu konkursowi znalazła miejsce na uczelni i ja również z chęcią spróbowałbym w taki sposób je zdobyć!
    7/29/12
  • britta

    Akademiki Gdanskiego Uniwersytetu Medycznego prezentują jaki dobry poziom, da się tam żyć, czy raczej trzeba obawiać się niskiego standardu i ciągłej imprezy? To drugie pewnie nie jest złe, ale przypuszczam że podczas sesji potrafiłoby niemiłosiernie wkurzyć...
    7/18/12
  • zaocznie

    a czy ktoś studiuje zaocznie kierunek lekarski? cena mnie trochę przeraża ale nie dostałam się na dzienne a zawsze chciałam zostać lekarzem... czy na studiach zaocznych uczy się tego samego z tymi samymi wykładowcami?
    7/17/12
  • pjotr

    skończyłem tutaj ratownictwo medyczne i naprawde jestem zadowolony. na magisterke poszedlem na dietetyke, ale jednak pracy bede szukac jako ratownik. to praca dla ludzi o mocnych nerwach, nawet na zajeciach nam to tlumaczyli i czasem pokazywali (wkoncu to ratownicy sa pierwsi na miejscu wypadku)
    7/4/12
  • zonk

    Ani to slang, ani to wartościowa informacja. Ja usłyszałem, że " no jakaś różnica tam jest, ale generalnie to nie ma tak dużej, jak mogłoby się wydawać, zależy, czego pan oczekuje i co chce wybrać" .. No ale nic, może tutaj coś więcej powiecie? Przyłączam się do poprzedniej prośby/zapytania
    5/29/12
  • a zdrowie srodowiskowe

    warto rozwazac studia na kierunku zdrowie srodowiskowe? czy lepiej wybrac po prostu zdrowie publiczne? jaka jest miedzy nimi roznica? orientujecie sie, bo z tego co pisza, za wiele nie wynika, jakis belkotliwy slang
    5/16/12
  • cir

    W tamtym roku rozpocząłem na tym uniwersytecie naukę na kierunku analityka medyczna, jednak studia nie miały wystarczającego poziomu, a tematyka niespecjalnie mnie pociągała. Zrezygnowałem przed pierwszą sesją i przygotowywałem się przez pół roku do poprawy matury. Mam nadzieję dostać się na medycynę. Ogólnie nie polecam analityki medycznej osobom, które nie dostały się na medycynę i szukają alternatywy na ostatnią chwilę. Ja przynajmniej byłem bardzo niezadowolony, a pół roku uczęszczania na zajęcia uważam za stratę czasu. Tutaj naprawdę potrzeba pasji, zainteresowania tym tematem, tak przynajmniej sądzę.
    5/15/12
  • pese

    kto studiuje na Gdanskim techniki dentystyczne???? podrzuciecie cos wiecej?
    5/11/12
  • futura

    Patrzcie trochę w przyszłość - zostać lekarzem w Gdańsku to świetna sprawa. Przyjeżdżają ludzie nie tylko z Polski nad morze, ale z innych krajów, leczenie jest u nas stosunkowo tanie, więc generalnie na plus. Każdy szczęśliwy. Medyczny w Gdańsku to świetna opcja
    4/1/12
  • werygut

    Po prostu zachwycony jestem, przeniosłem się z innego miasta i naprawdę odczuwam różnicę poziomu, dostępności materiałów naukowych, kadry, kolegów z roku, wszystko na plus w porównaniu z.. no, nie będę robił tutaj antyreklamy. Grunt, że na gdańskim medyku jest bardzo dobrze
    3/31/12
  • limit

    Czy ma ktoś jakieś konkretne info odnośnie podyplomówki z psychiatrii ? Bardzo mi zależy, na informacjach z tą specjalizacją związanymi. Jakie są kryteria i limit miejsc?
    3/21/12
  • innovator

    Bardzo, ale to bardzo dobry medyk, z ogromnym zapleczem. Mnogość konferencji, zajęć dodatkowych, spotkań. Czasami tylko informacja o nich szwankuje, ale generalnie nie ma na co narzekać. Ba, nawet jest się czym chwalić, nie tylko forbesem, ale chociażby wyróżnieniami w "top 500 innovators"
    3/19/12
  • pryś

    Bardzo polecam, wspaniała baza dydaktyczna. Pierwsza trzydziestka Forbesa mówi o zarządzaniu i rozwoju tej \"firmy\". Gdańscy medycy od lat w czołówce Polski. Liczę, że też się w niej znajdę.
    2/25/12
  • przeszły student

    Jeśli chodzi o farmację, to polecam Poznań. Ogólnie jednak rzecz ujmując, gdański medyk słynie z dobrego poziomu. Odsiew na studiach jest mały, bo jeśli naprawdę chcesz studiować kierunki medyczne, to nie jesteś laikiem dziedziny, który nie ma co ze sobą zrobić. Są to konkretne studia, do których ludzie się przykładają, dużo uczą i efektem jest ukończenie uczelni
    2/19/12
  • medyk

    Jak medyczne studia to tylko tutaj. Renoma, gwarancja dobrego wykształcenia. Jest jakiś odsiew po 1 roku ale to raczej ci co chcieli tu być ale nie wiedzieli ile pracy ich czeka.
    2/15/12
  • Luc

    Chcę studiować analitykę medyczną. proszę o opinie
    1/18/12
  • natalia

    farmacja jest ciężkim kierunkiem, dla ludzi z pasją i chęcią do nauki, sama studiuje na tym kierunku i mogę powiedzieć ze lekko nie jest... ale dla chcącego nic trudnego, wykładowcy są sympatyczni, uczniowie jeszcze bardziej (nigdy nie miałam problemu z pożyczeniem notatek ;) )
    12/7/11
  • misiek

    również mogę wystawić pozytywną opinie o tej szkole, możesz śmiało wybrać ten uniwersytet
    5/29/11
  • olka

    polecam ten uniwersytet, będziesz mieć na prawdę dużo nauki, ale to normalka na takich kierunkach, ja studiuję w tej szkole dietetykę, jestem na 2 roku, zapraszam do nas ;)
    5/25/11
  • przyszły student

    moim marzeniem jest farmacja, od zawsze chciałem pracować w tej branży, jaką uczelnie wybrać? jestem dość ambitny i nie straszna mi nauka godzinami, jak bywa to na kierunkach medycznych, proszę o poradę
    5/23/11