Ocena uczelni


Komentarze (171)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • Psychologia

    Biznesu
    7/11/19
  • XYZ

    Jakości życia czy biznesu?
    7/11/19
  • Psychologia

    Ja dostałem się na wydział nauk społecznych
    7/11/19
  • Wojtek

    Witam. Komuś braklo punktów na psychologię jakości życia? Ile mieliście?
    7/11/19
  • asia

    Jaki jest poziom języków na ekonomii?
    6/19/19
  • piter

    Informatyka w języku angielskim? Wybrane przedmioty, czy cały cykl studiów? Obrona też po angielsku?
    6/17/19
  • Michalina

    Witam! Na jakim poziomie jest wykładany język angielski/włoski na pedagogice na pierwszym roku???
    6/4/19
  • nunu

    Czy z 30% z biologii lub chemii mam szanse dostać się na biotechnologię?
    5/11/19
  • a

    cześć, jak oceniacie filologię angielską? czy są szanse z wynikiem 76% z rozsz? czy jest ciężko? dużo przedmiotów typowo religijnych?
    1/22/19
  • Zainteresowana

    Czy jest ktoś, kto studiuje e pedagogikę?
    11/30/18
  • xxxx

    Czy edytorstwo jest też zaocznie czy tylko dziennie? Bo na stronie nigdzie nie widzę, żeby coś pisało.
    10/10/18
  • Agaa

    Siemanko, jest tu ktoś, kto będzie studiował edytorstwo?
    9/26/18
  • Rose

    Hej wszystkim? Mam kilka pytań odnośnie studiów: Jak wygląda pierwszy dzień? Czy są prowadzone wykłady dla studentów pierwszego semestru? Kiedy i gdzie można odebrać legitymację studencką? Jak i gdzie dopasować sobie grupy i lektoraty? Czy każdy kierunek studiów ma konkretnie narzucone język obce do nauki? Czy można wybrać indywidualnie?
    9/23/18
  • Do Nobody

    Z czystym sumieniem mogę polecić ten kierunek na tej uczelni. Sporo się tam nauczyłam. Wykładowcy duży nacisk stawiają na przedmioty z zakresu edytorstwa naukowego, ale są też zajęcia przygotowujące do pracy w wydawnictwie. Uczą też obsługi programów typu Adobe InDesign, Photoshop. Prowadzący potrafią przekazywać swoją wiedzę, są wymagający i przede wszystkim nie są teoretykami, jeśli chodzi o edytorstwo naukowe (patrząc w tej chwili na plan studiów, to zazdroszczę przyszłym studentom pierwszego roku dwóch semestrów tekstologii z prof. Pachockim). Wadą są chyba jedynie przedmioty typu "Figury inspiracji", czyli tzw. zapchajdziury, które niestety pojawiają się na każdym roku. Ciekawym zwieńczeniem tych studiów jest wykonanie edycji jako pracy licencjackiej. Pozdrawiam :)
    9/15/18
  • nobody

    studiował ktoś edytorstwo? jakie opinie?
    9/11/18
  • Dziennikarstwo

    Jeśli ktoś studiował bądź dostal się w tym roku na kul na dziennikarstwo i może podać kontakt do siebie będę bardzo wdzięczna
    9/6/18
  • Dziennikarstwo

    Jak oceniacie dziennikarstwo na kul? A może ktoś coś wie o prawie na ujk?
    9/6/18
  • Ola

    Czy osoba studiująca psychologię mogłaby się do mnie odezwać na maila ola.pola1@op.pl. Mam ważne pytanie, proszę o pomoc.
    8/13/18
  • Studentka Biotechnologii

    Hej, skończyłam 1 rok biotechnologii. Jeśli chodzi o studia to tak w skrócie jest bardzo miła atmosfera na uczelni ze strony personelu, studentów i wykładowców. Wydział jest nowoczesny przez co jest duży komfort pracy w laboratorium. Jeśli chodzi o liczbę studentów to nie ma tłoku ale to akurat duży plus - na ćwiczeniach każdy ma możliwość zrobić coś samemu i się nauczyć a nie tylko przyglądać się pracy innych. Prowadzący ćwiczenia są mili ale też wymagający jeśli chodzi o naukę (wejściówki i odpytki). Ogólnie jest sporo nauki trafiają się trudne tygodnie kiedy serio trzeba przysiąść do nauki ale są też lżejsze. Sesja na pierwszym roku nie jest taka zła - są 4 egzaminy w obu semestrach ale można załapać się na zwolnienie z egzaminu . Podsumowując jest to uczelnia przyjazna dla studentów ale też trzeba pamiętać że to wymagający kierunek i trzeba czasami się pouczyć. Jeśli ktoś będzie miał jeszcze jakieś pytania co do wydziału chętnie odpowiem ;)
    8/3/18
  • Jula

    Sorki za pomyłkę Kont 🙈🙈Podaj mi swój adres e-mail to się zgadamy i może jakaś grupę utworzymy na fb 🙂
    8/3/18
  • Kont

    Podaj mi swój adres e-mail to się zgadamy i może jakaś grupę utworzymy na fb 🙂
    8/3/18
  • Kont

    Mmm Jula w październiku zaczynamy :*
    8/2/18
  • Jula

    Hey keppo! I która uczelnie wybrałeś? Ja dostałam się na KUL, tak pomyślałam ze warto jest stworzyć grupę na fb 🙂
    8/2/18
  • Biotechnologia

    Jak jest z biotechnologia na kul? Ktoś studiował lub ma informacje czy warto studiować ten kierunek na kulu
    7/19/18
  • Mariusz

    Dziękuję :)
    7/19/18
  • Do Mariusza – filologia polska

    Studiowałam na KUL-u edytorstwo, które jest pokrewnym kierunkiem filologii polskiej. Mogę ci zagwarantować, że wykładowcy znają się na tym, czego uczą i są wymagający. Na filologii polskiej jest ciężko, więc jeśli nie czujesz się na siłach, żeby uczyć się starocerkiewnosłowiańskiego albo gramatyki historycznej, to polecam edytorstwo, gdzie odpadają wszystkie ciężkie polonistyczne przedmioty.
    7/13/18
  • Des

    Zapraszam do nowo powstałej grupy przyjętych na kierunek Prawo, link do grupy: https://www.facebook.com/groups/606291853077741/
    7/13/18
  • keppo

    Hej, polecacie tę uczelnię? Dostałem się właśnie na dziennikarstwo i komunikację społeczną zarówno na KUL, jak i na UMCS, ale nie wiem co wybrać.
    7/13/18
  • Daniel

    Cześć dostałem się na prawo na KUL-u. Czy jest tutaj jakiś student tego kierunku i mógłby się wypowiedzieć na jego temat . Chodzi mi o kadrę, atmosferę , czy jest warto czy nie. UJK również mnie przyjął na prawo i teraz nie wiem co zrobić. Proszę o pomoc.
    7/12/18
  • Wiola

    Ja również dostałam się na prawo.
    7/12/18
  • Sebastian

    To napiszcie na maila bo nie chce dodawać tu swojego Fb i dodamy się do grupy, Pozdrawiam.
    7/12/18
  • Adrian

    Z grupą świetny pomysł również się dołączę 😊
    7/12/18
  • Sebastian

    napisz na maila sonon@o2.pl
    7/12/18
  • Arczi

    Tak samo się dostałem na prawo grupa świetny pomysł :)
    7/12/18
  • Sebastian

    Witam, dostałem się na kierunek prawo czy ktoś również się dostał? miło było by się zapoznać lub stworzyć grupę, pozdrawiam!
    7/12/18
  • marci

    Polecam PRAWO. W załączeniu ranking zdawalności na aplikacje; prawi 73 % absolwentów WP KUL z ubiegłego roku dostało się na aplikacje! http://www.rp.pl/Aplikacjeegzaminy/302069938-Uczelnie-najlepiej-przygotowujace-do-egzaminow-na-aplikacje-prawnicze-w-2017.html
    7/5/18
  • Mariusz

    Hej Wybieram się na filologię polską i zastanawiam się czy lepszy będzie KUL czy UMCS. KUL-u trochę się boję bo wiem że w programie studiów jest język starocerkiewnosłowiański, a ja nie znam nawet rosyjskiego alfabetu. Którą uczelnię byście wybrali i dlaczego? Jeśli jest tu ktoś kto miał styczność z tym SCS-em, i mógłby mi powiedzieć czy to jest możliwe żeby jakoś go przetrwać nie mając pojęcia o rosyjskim, czy też nauka od zera pisania i czytania będzie tu konieczna? Pozdrawiam
    6/26/18
  • andrej

    nie polecam !! nie ucza w ogole jezyka a na koniec wymagaja takiego poziomu ze glowa mała.. co wiecej trzeba za to placic grube pieniadze. ludzie przez jezyki nie koncza studiow !!! 3 lata w plecy.. masz wszystko zdane, praca napisana a nie zaliczony jeden przedmiot czyli język i koniec!!! maja ciebie gdzies! nie polecam!!!
    6/25/18
  • witex

    Jak wygladaja ezgaminy koncowe z jezykow ? Mój angielski kuleje i obawiam sie, ze moge nie podołać, a slyszalem ze teraz trzeba zdac na wyższym poziomie
    6/10/18
  • sky

    pppo dlaczego tak sadzisz ? Wlasnie mialam zamiar złożyć tam papiery ...
    6/7/18
  • pppo

    bardzo słaba uczelnia
    5/27/18
  • RoM

    Witam zastanawiam się nad Romanistyką,może się ktoś wypowiedzieć kto miał styczność ? Lepiej wybrać romanistyke na KULu czy na UMCSie ?
    5/27/18
  • gmyrek

    Ja mieliście zdaną maturę żeby si dostać na angielską?
    4/30/18
  • Ll

    I wpisz sobie ranking aplikacji to się zdziwisz
    4/17/18
  • Ll

    A myślisz ze w Rzeszowie same szychy intelektualne? Tam to dopiero jest zreszta ranking mówi sam za siebie nawet ich nie ma i nie widać a uczelnie z Lublina wypadają lepiej a gadanie ze się uczą to żenada bo poziom jaki tam jest to żenada widzę ze bie wiesz jak tam jest a się wypowiadasz i bardzo ci przeszkadzają duchowni i nazwa katolicki.
    4/17/18
  • Mikołaj

    co ty pleciesz !!! Lublin dobry? chyba zartujesz. Patrz gdzie ląduja absolwenci, to żart a nie uczelnia. Moze w rzeszowie sie nie modla ale uczą przyzwoicie i aplikacje kończa w znakomitej wiekszosci. Lublin, szczególnie zamiejscowe placówki od lat przyjmują wszystkich z matura bez wzgledu na wyniki. Tu chodzi tylko o dotacje koscioła i prace dla duchownych !!!
    4/17/18
  • Do jack

    Trochę dziwne to co mówisz Rzeszow jaka uczelnia? Uniwersytet Rzeszowski nie jest nawet w pierwszej 20 rankingu a wspia prywatna uczelnia które zajmuje 20 miejsce tez nie jest najlepsza, ludzie tam inteligentni nie idą wystarczy poczytać opinie o tych uczelniach. A UMCS i kul wyglądają przyzwoicie. O Rzeszowie same złe opinie słyszałem są tam ludzie którzy chcą poimprezować i tylko skonczyc studia a nie wynieść jak najwiecej wiedzy. To jest opinia moich znajomych którzy studiują w Rzeszowie. Renoma Lublina a Rzeszowa to jednak przepaść a UJ jest najlepszy w Polsce wiec tam przetrwać napewno jest trudno
    4/13/18
  • jack

    PRAWO w Lublinie - nie polecam. Są lepsze uczelnie np rzeszów jest swietny ewentualnie UJ. W Rzeszowie doskonale przygotowuja do aplikacji, w wiekszości ludzie konczą z dobrym rezultatem a atmosfera super. Na Uj trochę wiecej trzeba zakuwać i nie wszystko potrzebne. W lublinie nacisk na prawo kanoniczne, wykładowcy czesto duchowni, nie rozumieją zwykłych smiertelników a poziom niski z zakresu, który potrzebny do dalszej kariery.
    4/13/18
  • Pr

    Polecacie prawo na tej uczelni? Jacy wykładowcy, ludzie atmosfera?
    4/11/18
  • maturzystka

    Hej :D Jest ktoś może z kierunku e-pedagogika ? Ponieważ rozważam studia niestacjonarne na tej uczelni i chciałabym sie dowiedzieć czegoś wiecej na ten temat ;d ( jak ogolnie wygladaja studia przez internet i w jakiej formie zalicza sie cwiczenia itp ) :) Z góry dziękuje za odpowiedz :)
    3/2/18
  • do Magdy

    Madzia, pamiętaj tylko, że na dzień dzisiejszy spece od rynku mówią, że mamy przesyt absolwentów kierunków humanistycznych, społecznych, w tej grupie jest Pedagogika, o którą pytasz :-) Nie .... żebym Cię odwodziła od studiów pedagogicznych, bo ja sama robię to samo, tylko coraz częśćiej zastanawiam się, co z nami będzie, gdy zaczniemy szukać pracy??? ostatnio znajoma zażartowała - "oj, tam, zrobimy kurs agenta celnego" :-) pozdrawiam
    9/19/17
  • stw

    Witam ;) Czy ktoś orientuje się jak jest na Wydziale Zamiejscowym KUL w Stalowej Woli? Jaki jest poziom? Jacy są wykładowcy? Czy w ogóle warto tam studiować?
    8/22/17
  • Magda

    Witam ;) Głęboko zastanawiam sie nad wyborem kierunku, lecz cieżko mi sie zdecydować. Mam pytanie odnośnie pedagogiki na KUL'u. Jak tam jest ? Czy poziom jest wysoki ? Moze ktos juz skonczyl. Prosilabym o krótki opis (jak wygladaja cwiczenia itd ) :)
    8/4/17
  • Retoryka stosowana

    Zastanawiam się nad tym kierunkiem. Czy ktoś mógłby o nim troche opowiedziec? :)
    7/13/17
  • Ola

    Zastanawiam się nad wyborem psychologii :) Czy ktoś mógłby podać jakąś opinię na ten temat?
    7/3/17
  • Zdr

    Ja mam pytanie co do IOSu, czy dobrze funkcjonuje na KULu i czy prowadzący nie robią problemów z terminami egzaminów (jeśli np. miałbym dwa w tym samym czasie) :)
    6/20/17
  • Efffka

    Jak jest z ekonomią na KUL-u? Mam wielki dylemat i nie wiem czy wybrać UMCS czy właśnie KUL.
    5/24/17
  • Kriket

    Wie ktoś, jak wygląda historia na KULu? Przyjmują każdą nogę czy trzeba się wykazać na maturze? Jak atmosfera? Warto się tam wybierać? Jak wygląda wskaźnik feminizacji wśród studentów (poważnie pytam....)? Co myślicie o akademikach na Konstantynów? Są jakieś stołówki uczelniane?
    5/3/17
  • Tak

    Po 5 latach na psychologii muszę stwierdzić, że poziom był dużo niższy w stosunku do tego, co o niej słyszałem zanim na nią poszedłem. Wykładowcy od psychologii klinicznej są dobrzy, ale niewiele mogą zrobić wobec stale rozrastającej się rzeszy studentów (zwiększają limity niemal co roku) o coraz niższym poziomie. Ja byłem na psychologii biznesu i to jest tragedia - ludzi znających się na psychologii biznesu jest może 3-4 (w międzyczasie 2 wyrzucili za brak habilitacji), praktycznie sama teoria, człowiek wychodzi po studiach i nie ma pojęcia, jak firma funkcjonuje i jak rozmawiać z ludźmi, ale za to zna milion definicji...
    3/22/17
  • targi

    z tego co wiem to studenci z innych uczelni też mogą brać w tym udział ale lepiej dowiedz się osobiście
    3/2/17
  • targi - praca?

    czy jak ktoś nie jest studentem KUL-u to też może przyjść na te Targi Pracy? czy może bezpłatnie skorzystać z rozmowy z doradcą? czy to tylko dla KUL-owych studentów oferta?
    11/23/16
  • realistka

    do Kingi: słabe jest to Twoje pytanie, wiesz? bo niby co chcesz osiagnąć? papier KUL? może lepiej zainwestowac w wiedzę, zrobić staż podczas studiów, wyjechać na Erasmusa i język podszlifować? wówczas nie będziesz miała probemu ze znalezieniem pracy. Co to dla Ciebi znaczy - dobrze płatna praca? Ile chcesz zarabiać? 3 tys? 6 tys? 12 tys? Może od razu prezes zarządu w jakiejś korporacji???? obudź się dziewczyno, weź za prawdziwe studia, ogarnij życie jak wielu innych młodych ludzi. Papier nie jest najwazniejszy, tylko człowiek i to, co ma w głowie.
    10/25/16
  • Kinga

    Czy po KULU jako uczelni nie wymieniając jakiegoś specjalnego kierunku można dostać dobrze płatną pracę?
    10/18/16
  • Володя

    студентов из России обращаются хорошо?
    9/13/16
  • aniarainbow

    Witam , prosze o kontakt z absolwentem fil. ang II stopnia lub osobami które dostały się na ten kierunek. Pozdrawiam
    9/13/16
  • argo

    Znam doświaczenia kuzyna z tej uczelni - są pozytywne. Czasem żartujemy w domu, że świętoszek z niego, ale ani nie wygląda, ani nie jest jakis pokręcony ideologicznie. Mówi, że jest okey, uczyś sie trzeba, jak wszędzie żeby pozaliczać, ale bez jakichś nie wiadomo jakich spin. no i tyle
    9/13/16
  • mloda103

    a wiecie cos na temat prof. dr hab. Krystyny Chałas? dobrze się z nia współpracuje?
    8/29/16
  • do Kasi

    Kasiu, nie wierz w opowieści pod tytułem "źli wykładowcy", bo to bzdura jest. Na KULu jest naprawde dobra kadra. Bardzo wiele zależy od grupy, sami studenci wyrabiają sobie relacje z kadrą. Pewnie że sporadycznie ktoś tam może Ci nie podejść mentalnie, osobowościowo, jak to wszędzie się zdarza. Ale nie nastawiaj się negatywnie, bo zwyczajnie nie warto i nie masz ku temu powodów.
    8/17/16
  • Kasia

    Dostałam się na pedagogikę na KUL i zastanawiam się czy próbować czy iść na studium bo słyszałam wiele złego o KULu że jest ciężko i że wykładowczy są naprawdę nieludzcy. czy mógłby ktoś się na ten temat wypowiedzieć czy warto ? bardzo mi na tym zależy bo naprawdę jestem rozdarta w tym co mam teraz zrobić.
    8/12/16
  • Ania

    Witam jest tu ktoś kto dostał się na f. angielską II st. niestacjonarnie?
    8/8/16
  • Doma

    Ja też dostałam się na prawo 😀😀😀
    7/27/16
  • aniarainbow

    Witam kto wybiera sie na filologię angielską II st. zaocznie?
    7/19/16
  • Monika

    Ja również wybieram się na prawo :) Tutaj macie link do grupy; https://www.facebook.com/groups/1734420366845703/
    7/15/16
  • Gwiezdna

    Witajcie ja także dostałam się na prawo w tym roku. Czekam jeszcze na wyniki z Rzeszowa (również prawo). Sadzę że czeka mnie ogromny dylemat:/
    7/15/16
  • Iwona

    Ja w tym roku wybieram się na Prawo :) Chociaż boję się tych najgorszych początków ;)
    7/15/16
  • Ola

    Ktoś wybiera się w tym roku na Prawo ? :)
    7/15/16
  • aniarainbow

    Witam! kto wybiera się na magisterke zaocznie z filologii angielskiej w tym roku? ciężko jest się dostać?
    7/5/16
  • kxoo

    zastanawiam się nad studiowaniem psychologii na KUL, spec. wspierania jakości życia. ktoś coś powie na ten temat? :)
    7/4/16
  • Monika

    Oceny wystawiane według upodobania wykładowcy. Osoby z IOS-em są traktowane niesprawiedliwie. Ogólnie pod względem nauczania w porównaniu do innych uczelni słabizna. Wykładowcy mają swoje własne standardy. Podwyższanie ocen za obecności na wykładach (zdarza się nawet obniżanie ocen osobom, które na wykłady nie chodzą). Z czymś takim spotkałam się po raz pierwszy na tej uczelni. Poziom nauczania w porównaniu do UMCS bardzo słaby. Ogólnie jedynym plusem tej uczelni są bardzo miłe panie w dziekanacie. Niektórzy wykładowcy przekazują studentom informacje sprzeczne z literaturą przedmiotu!!! Nie polecam studiowania na KUL.
    6/15/16
  • haha

    na stronie spotkałam zakładkę: kościół akademicki online, to jakiś żart? o co z tym chodzi? :D
    6/3/16
  • daria

    jak sądzicie, czy po studiach na kierunku filologia romańska mam szansę na pracę w jakimś innym zawodzie niż tłumacz? nie chciałabym siedzieć 8 godzin w biurze i zajmować się tylko tłumaczeniem dokumentów
    5/3/16
  • Administracja

    Polecam i zachęcam. Jestem dopiero na 1 roku, ale jest to szkoła z imponującą historią. Słyszę wiele krytyki ze względu na to że jest "katolicki" Ale tylko z ust ludzi niewyksztalconych
    4/30/16
  • holahola

    Fajna uczelnia, wiele ciekawych kierunków do wyboru. Polecam dziennikarstwo i komunikację społeczną.
    4/20/16
  • olamnieksze

    NAJLEPSZY! :)
    3/4/16
  • pobnm

    Mam jak najlepsze wrazenia odnosnie KUL. Przede wsyztskim relacja uczen - mistrz, pełen szacunek do studenta...
    3/4/16
  • elizka

    czytając komentarze nie wierzę wręcz jak wiele osób negatywnie wypowiada się na temat kadry :O studiuję ekonomię i uczelnia spełnia wszystkie moje oczekiwania, uczę się tego czego chciałam się uczyć, z chęcią chodzę na zajęcia, ponieważ prowadzone są w odpowiedni sposób... wykładowcy nie są źli. kiedy studenci okazują im szacunek odwdzięczają się tym samym.
    2/29/16
  • rrr4t

    w Stalowej wykladowcy opuszczaja wyklady a pozniej wielkie ale ze to studenci nie chodza
    1/31/16
  • gth

    kawa i herbata czy ciastka na egzaminowaniu KUL w Stalowej, ale to pomaga tym co chodza pozwalaja im sciagac a tym z IOS nie daja spokoju...
    1/31/16
  • rr

    KUL Stalowa Wola u ks nie tak łatwo zawyza punktacje, egzamin haotyczny, durnie dopowiada, wymogi ze hoho z KNS, nawet wywala z aubior
    1/31/16
  • edi

    Na idywidualnym toku nie ma tak pomocy, egzaminy na bazie notatek, skad tu je brac tyle, jak wiadomo ze sie chodzi sie kilka razy namiesiac, wykladowcy jescze bardziej wymagaja, zro zrozumienia i pomocy
    1/31/16
  • TylkoPolska

    Wie ktoś jak jest na profilu informatycznym? ile osób maksymalnie przyjmują oraz czy wymagają bardzo dużej znajomości na starcie?
    12/8/15
  • greentea

    Studiuje architekturę krajobrazu i gospodarkę przestrzenną na Wydziale Matematyczno-Przyrodniczym i jestem bardzo zadowolona. Kadra (oczywiście są wyjątki) w ciekawy sposób stara się przekazać materiał i zachęcić studentów to aktywności poza studiami.
    11/29/15
  • Historia na KULu leży

    szkoda czasu na ten kierunek, kadra juz mierna, mało jest juz prawdziwych profesorów mistrzów w tym instytucie. Walka o stołki i to widać niesamowicie. Mam wrażenie, ze cieszą się jak człowiekowi powinie się noga. Zresztą widać to przy każdym kolokwium, robić tak by najwięcej ubić i przy tym wyśmiać. Szkoda, bo kolega, który tu studiował w latach 90 chwali sobie ten Instytut. Ja mam zupełne odmienne zdanie. Zaraz po licencjacie odchodzę chociażby na UMCS.
    8/22/15
  • izka

    Hejka. Co powiecie na temat żeńskiego akademika? Opłaca się o niego starać czy może coś innego szukać?
    8/7/15
  • Tomasz

    Przed składaniem papierów nie sprawdzając jak wygląda sprawa akademików KUL, ale uznałem, że jest to tak duża uczelnia, że ma miejsca dla wszystkich zainteresowanych. Niestety tak nie jest. Jest jedynie kilkaset miejsc(NA KILKA TYSIĘCY!) i miejsca dostają najbiedniejsi. Kierownik akademika na słowa co jeśli się nie dostanę powiedział. Nie ma problemu w ciągu trzech dni znajdzie Pan pokój w Lublinie. To jest wasz katolicyzm?! Mam do Lublina kilkaset kilometrów i nie znam Lublina więc dlaczego mam cierpieć tylko dlatego, że moi rodzice zarabiają nieco więcej od przysłowiowego Kowalskiego. Śmiech na sali i komedia.
    7/16/15
  • ewa

    studiowałam prawo na kul-u, polecam. Do tej pory utrzymuję kontakt z wykładowcami. Uczelnia przyjazna studentowi. natomiast jak poszłam na doktorat do krakowa to porażka tam traktują studenta za zło konieczne.
    6/25/15
  • małpka

    A jak z psychologią na tej uczelni? Polecacie?
    6/2/15
  • Aga

    Nikt nikogo nie szykanuje, nikt nie zmusza do modlitwy, nikt nie pyta jakiego jesteś wyznania. Chyba najlepiej ocenią uczelnię sami studenci , a nie osoby, które gdzieś coś od kogoś słyszały i powtarzają głupoty. Na każdej uczelni znajdzie się osoba niezadowolona, której wyobrażenia były inne- to normalne.A co do wykładowców to wystarczy wejść na stonę uczelni żeby zorientować się ilu z nich to księża/niewielu, chyba że na teologii/.NIE PISZCIE BZDUR JEŚLI NIE WIECIE I NIE WPROWADZAJCIE W BŁĄD LUDZI!!!!!!!! I JESZCZE JEDNO- JEŻELI KOGOŚ RAZI WIDOK KSIĘDZA, NIE MUSI PATRZEĆ. TAK NA KUL SAMI KSIĘŻA JAK NA WAT SAMI WOJSKOWI. POMYŚLCIE TROCHĘ.
    4/28/15
  • absolwent

    Moje studia na KUL były wspaniałe! Ludzie, których poznałem (z całej Polski i z różnych kierunków); koła naukowe i teatry, w których uczestniczyłem; prawdziwa relacja mistrz-uczeń z moim promotorem; kultura Lublina, w której ludzie z KUL aktywnie biorą udział - to wszystko sprawiło, że moje studia były takie, jakie je sobie wymarzyłem. A skończyłem KUL baardzo niedawno :) Jeżdżę po Polsce, moi znajomi są z różnych stron i myślę też, że Lublin jest świetnym miejscem do studiowania: wolniejszy niż Warszawa, bardziej rodzinny niż Wrocław (choć tak jak Wrocław skupiony na kulturze), mniej "turystyczny" niż Kraków. Tu jest przestrzeń, żeby robić coś fajnego oddolnie. Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, więc tym bardziej boli mnie medialna nagonka na KUL. I to z jednej i z drugiej strony. Jak to czytam, to zastanawiam się "o co chodzi?". Bo chodzi chyba o to, że KUL JEST uniwersytetem katolickim. I dba zarówno o rzetelność naukową jak i katolickie wartości. Może to najbardziej przeszkadza, że to jest zarówno UNIWERSYTET jak i KATOLICKI. Ja, jako katolik, nigdy nie spotkałem się wśród znajomych z takim problemem, żeby ktoś za to mnie "mniej lubił". Ludzie patrzą na to, co robię i to oceniają. A znajomych mam z różnymi poglądami politycznymi. Rozpisałem się :) Chciałem tylko napisać, że skończyłem studia na KUL i mam poczucie, że robię fajne rzeczy i studiowałem na jednym z czołowych uniwersytetów w Polsce. Piszę, bo mam wrażenie, że ludzie którzy są zadowoleni powinni pisać o swoich wrażeniach częściej :D Pytajcie w realu osób, które skończyły KUL: zobaczycie, że im cały czas zależy na uczelni.
    1/28/15
  • kasia

    Czy mógłby mi ktoś powiedzieć o poziomie nauczania, organizacji studiów na kierunku ekonomia? Bardzo zależy mi na tej informacji ponieważ rozważam studiowanie go w 2015. Myślę jeszcze nad gospodarką przestrzenną.
    1/19/15
  • P.

    Kiedyś zadałem pytanie, kiedy odbywają się dni otwarte, do dnia dzisiejszego nie otrzymałem odpowiedzi. Zresztą dobrze się złożyło, bo nie zamierzam składać tam swoich papierów. Wykłady, w których popierają gender pokazują co ta śmieszna uczelnia ma związanego z katolicyzmem... NIC
    12/30/14
  • miś,kas

    Hej opowiedzcie mi czy naprawdę warto studiować jest na KULU i czy atmosfera na uczelni jest fajna i czy mozna spotkac naprawdę prawdziwych przyjaciół? :)
    11/11/14
  • Noddam

    W zeszłym roku, moja przyjaciółka przeniosła się w 2 tygodniu z UMCS na KUL. Nie była studentką KULu w pierwszym tygodniu (fizycznie nie było jej na tej uczelni ani nawet w dziekanacie nie wiedziano o niej) a mimo to dostała nieobecności, których nie mogła usprawiedliwić. Żadne tłumaczenie nie pomogło a nawet dokument z dziekanatu potwierdzający przeniesienie w drugim tygodniu nic nie dał... Logika? Celowe działanie na niekorzyść studenta, zwykłe chamstwo.
    10/29/14
  • KUL - naprawdę OK

    wiem, wiem, wiem ... KUL ma rożne opinie, mnie samą zawsze irytowalo, że w kościele na mszy ksiądz zbierał tacę na Katolicki Uniersytet Lubelski (wtedy nie wiedziałam jeszcze gdzie bede studiowac) i moj tata mawiał, a dlaczego akurat na te szkole???? przeciez oni sa normana uczelnia, ktora czerpie kase z państwa jak każda inna??? pomijam to - było minęło. Dziś jako studentka KUL moge pisać tylko pozytywnie o tej szkole, bo wiele opinii jest niesprawiedliwych alo bazujących na jednostkowych indywidualnych ocenach studenta. Naprawde jest akademicka atmosfera, i nikt nikogo nie zmusz ado niczego w kwestiach reigijnych, choc ducha katolickiego czuć, ale ja to postrzegam na plus. W dziekanacie załatwicie wszystko i w miłej asmosferze. Wykladowcy - ja sie nie spotkalam z żadnymi nieprzyjemnosciami, ale mam świadomość, że przy tylu wykladowcach jednych lubimy bardzej, inych mniej. Ale tak jesr wszedzie. Reasumujac - polecam KUL.
    10/8/14
  • Wert

    Studiowałem polonistykę, polecam
    4/16/14
  • paula

    Opowie ktoś cośo historii sztuki na kul?
    3/19/14
  • Cała prawda o KUL

    Zlikwidować wydziały zamiejscowe. Profesorowie na tych wydziałach zaniżają oceny po to żeby studenci się nie poprzenosili bo wydziały upadają z braku chętnych na studia.
    2/23/14
  • Zoone

    Podam przykład koleżanki która prawdopodobnie jest szykanowana na polecenie kilku księzy prawdopodobnie pracujących na kulu. Dziewczyna z zamożnej rodziny , pasożyty w sutannach z kulu wyczaiły interes i strasznie niszczą opinie dziewczyny i ogólnie rodziny tej dziewczyny, zaniżają stopnie, utrudniają życie. gdyby pewnie mogli to by ją tam jeszcze zmusili do wiadomo czego.Ja bym się na kul nie wybierał .
    2/15/14
  • KUL

    A pro po studentów większość z nich to ludzie naiwnie wierzący księżom , ludzie którzy mieszkają na wsi, ludzie biedni. Księża obecnie to mafia która szuka kasy w kieszeniach swoich naiwnych wyznawców. Więc na waszym miejscu kochani abiturienci poszukał bym sobie inne uczelni. A
    2/15/14
  • megi

    Zgadzam się z tym że ten uniwersytet trzeba omijać . Kiepski pozom i ten pazerny kler coś okropnego , bardzo zadowoleni z porażki studenta, celowo zaniżają oceny żeby przetrzymać studentów Siatka przedmiotów rozłożona jest tak żeby trudniej było się przenieść, Celowo poniżają i szykanują ludzi o odmiennych poglądach od tych dzięki którym dostają na tacę. Każą podsłuchiwać niektórych studentów w akademiku , księża niszczą opinię studentom o odmiennych poglądach i wymuszają na niektórych korzyści majątkowe za wyższe oceny. Ale ci....... o tym się nie mówi bo to przecież uczelnia "katolicka".
    2/15/14
  • k9

    Dziekanat hum. Niebo w gębie. Te panie wiedzą o ludziach i ich potrzebach wszystko i robią wszystko. Szacunek i klękam na kolanko. Do końca życia pamięć i szacunek
    2/15/14
  • k9

    totalny syf. To moja ostatnia na szczęście sesja. Szanowny Pan Profesor KUL spóżnia się godzinę na egzamin! Z 1h 45 min zostało tylko 45 min!!! Bez słowa. W ubiegłym roku jeden zapomniał o egzaminie ale przynajmniej powiedział, że zapomniał. Pani Profesor( też tytularna KUL) zmienia po egzaminie zasady punktowania! Całe szczęście, że na plus. Pełna ignorancja i olewanie studenta. Traktowani byliśmy w wielu sytuacjach jak intruzi. Jeżeli uważacie, że człon "Katolicki" coś znaczy, to jesteście w błędzie. Właściwie to może coś znaczy ale dokładnie to co można pomyśleć na podstawie hierarchów kościoła. Pełna znieczulica. Rozmowy z ludżmi z UMCS widać ogromną różnicę w podejściu do ludzi z ostatniego roku. Wcale nie chodzi o luz czy brak zajęć. Pomoc, wsparcie, chęć do konsultacji i rozmowy. W KUL tego nie doświadczycie.
    2/15/14
  • obiektywny

    Miszane uczucia. KUL 2 czasach przed 1989 roku cieszył sie duzym prestiżem ale w ciagu ostatniej dekady poleciał moim zdaniem w doł. Namnozyli bardzo duzo nowych kierunków, nie zawsze przydatnych studentowi, bardziej przydatny wyklądowcom( z tego mają chleb) Poziom również na niektórych wydziałach spadł, chcociaz zawsze mocna była u nich psychologia, filologia angielska, filozofia, nie wiem jak z wydz prawa. Mam sporo wspomnień z tą uczelnia zarówno dobrych i złych, wykłądowcy równi- tak rózni jak i ludzie. Poziom był dosc dobry. ale jest jedno ale. mam kilka kolzanke po KUL-u i , 2 znich uciekły za granice na zmywak, trzecia wyszłą za maz i siedzi nic nie robac na wsi. Chyba przygotowanie zawodowe na niektóych kierunkach jezt zadne obecnie. smutne to. KUl poleciał na ilosc a nie na jakość, ale coz niz demograficzny duzy a rozrosnieta kadra musi sie jakos utrzymac.... moja oecna 6/10 z sentymentu, ale bardziej w kierunku 5.5/10
    12/11/13
  • żuczek

    Skończyłam 2 kierunki na KULu,a jestem osobą niewierzącą. Na początku bałam się, że będą chcieli mnie chrystianizować,ale nie,nic takiego nie miało miejsca. Za to spotkałam bardzo dobrą kadrę, wysoki poziom nauczana i kompetencje. Polecam wszystkim, którym zależy na dobrych studiach. Podobnie jak kilka osób na forum dementuję jakoby na kulu wpajano studentom regułę zakonną. To uniwersytet jak każdy inny, z tą różnicą, że tu studiują również duchowni. Nie ma się czego bać:) Polecam Wydział Humanistyczny! Co ważne, Panie w dziekanacie są najlepsze na świecie. Nie pozwolą skrzywdzić studenta :)
    9/29/13
  • justyna

    chciałabym studiować historię sztuki, zostałam przyjęta na uksw i kul nie wiem na co się zdecydować, waszym zdaniem gdzie jest lepiej???
    7/13/13
  • fucze

    Nie wiecie jakie podejście na tej uczelni wykładowcy maja do ludzi innego wyznania, albo w ogóle bez wyznania? Zastanawia mnie to, bo podjęłam decyzję, że będę na KULu studiować, a nie jestem katoliczką.
    7/11/13
  • kulka

    zdecydowanie polecam, tez bałam sie KULu, a spedzialam tu cudowne 3 lata. świetni ludzie i rzetelne podejscie ze strony wykladowcow;)
    7/2/13
  • martinez

    Nie warto i jeszcze raz nie warto. Studiowałem tam historię. Stary gmach ma oczywiście swój klimat i zostało jeszcze kilku dobrych prof., ale to już resztki. A reszta nie prezentuje sobą nic (vide słynny z Uwagi prof. K. - autor 2 publikacji he he ). Tylko walka o stołki i kasę. Żałosna uczelnia. Nowa władza zajęta tylko własnymi stołkami i czystką. Więc jeżeli ktoś ma jakiś wybór niech na KUL nie idzie
    7/2/13
  • do Ali

    Alu, zaskakująca jest Twoja opinia, czy możesz napisać coś więcej o swoich studiach i doświadczeniach? podaj tez prosze kierunek studiów i napisz, co Ci sie nie podobało, a co bylo nie tak, jak powinno, pozdrawiam Cie, być moze przyszla studentka KULu
    5/27/13
  • ala

    studiowałam 3lata uzyskując tytuł licencjata nigdy więcej kulu Jan Paweł patrzy z żałością na ten pseudo uniwersytet zwłaszcza na mściwych wykładowców
    5/27/13
  • Agnieszka

    Bardzo się fascynuję filozofią :) dlatego bardzo chciałabym studiować na wydziale filozofii. Tym bardziej na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim Jana Pawła II. Słyszałam wiele pozytywnych opinii, obym tylko się dostała :))
    5/7/13
  • Kasia

    Witam :) Skończyłam teologię na tej uczelni i w czerwcu br. będę bronić tytułu mgr z filologii polskiej (literatura staropolska). Wybór tej uczelni to jedna z najlepszych decyzji mojego życia. Serdecznie polecam KUL, jego bardzo dobrą, kompetentną kadrę. Wiele osób uważa, że na KULu nosi się habity i prowadzi zakonne życie. Dementuję tę nieprawdziwą informację. Uczelnia jak każda inna i do tego z zasadami. Studenci mają również duży wybór jeśli chodzi o organizacje studenckie i życie pozanaukowe :) Polecam
    4/18/13
  • justyna

    robiłam tam magisterkę, a licencjat wcześniej w Jańskim w Łomży, w sumie niczym te uczelnie nie różnia sie jeśli chodzi o poziom nauczania, kul natomiast ma do zaoferowania większą renomę i dużo atrakcji dla studentów
    3/19/13
  • zuzanna

    co to znaczy "katolicki tryb życia"? :D ja myślę, że studiowanie w takiej świętej uczelni, jak to nazwaliście byłoby fajną przygodą :P chociaż wolałabym się upewnić i doinformować jak wygląda nauka w takiej szkole ;))
    1/29/13
  • Daje dupy za 2 złote - Ania

    dupa dupa ddupa dupa dupa. Hmmm chyba o wszystkim co istotne napisałam.
    12/13/12
  • alfons

    zależy kto co lubi. Niektórzy się boją, a nie którzy nie chcą takiego trybu życia. Szczególnie, że w dzisiejszych czasach wszyscy wiemy jacy święci są księża...
    11/20/12
  • Igencja

    To jest świetna uczelnia ;d też miałam obawy co do katolickiego trybu życia ale przekonałam się, że nie było się czego bać :P wykładowcy są cudowni, ludzie też. Z całego serca polecam ;p składajcie dokumenty i przyłączajcie się do naszej studenckiej społeczności ;)))
    11/11/12
  • ateista

    A kto prowadzi zajęcia na tej uczelni?
    11/7/12
  • Erwin

    Nauka wygląda tak samo jak na innych uczelniach, ewentualnie podejście wykładowców i czasami strój jest nieco inne, bardziej sacrum niż profanum. Generalnie to uniwersytet o dużych tradycjach i poziom nauczania powinien Cię zadowolić.
    10/28/12
  • bartek

    zawsze sie zastanawialem jak to jest z katolickimi uczelniami... czy nauka tam bardzo rozni sie od tej na innych uczelniach? Z jednej strony ciągnie mnie na KUL ale nie jestem pewien jak to bedzie wygladalo ;) żaden z moich znajomych tam nie studiował i nie mam gdzie zasięgnąć opinii ;) każde wasze zdanie jest dla mnie bardzo wazne i pomocne ;d
    10/21/12
  • ola

    beznadziejna uczelnia wiele niepotrzebnych przedmiotów np filozofia, biblia, wykładowcy cieszą sie z niepowodzeń studentów są mściwi, katolicki tu nic nie znaczy a już na pewno nic nie ma z nauk JPII. Nigdy więcej KUL-u
    10/2/12
  • kursy

    czy te bezpłatne kursy informatyczne sa tylko dla studentów obecnych? Za rok chciałabym przyjsć na KUL i jako kandydatkę bardzo mnie interesuje wszystko, co się dzieje na uniwerku
    8/23/12
  • woodstocker

    Zawsze wierzylem że KUL to jedna z lepszych uczelni, tyle pochwal o niej słyszalem, że przyrównywałem nawet do UJotu, tymczasem tutaj średnia relatywnie niska, opinie podzielone! dziwi mnie to prawdziwie, ale i tak tutaj studiować będę, sam się przekonam na jaką ocenę zasługuje KUL JPII!
    8/22/12
  • cool

    Wiem jakie są wymogi aby otrzymać stypendium socjalne, nie wiem jednak kiedy otrzymuje sie wiadomość o jego przyznaniu, ani też kiedy zostaje przyzne po raz pierwszy. Koleżanka na innej uczelni dostaje nawet dopiero w grudniu, czy tutaj też należy spodziewać się takich opóźnień?
    7/29/12
  • depp

    Myślicie że lepiej wybrac stosunki międzynarowode czy politologię? Dostałam się na oba kierunki, kadra jest pewnie podobna, ale bardziej mnie interesuje co stwarza lepsze perspektywy? Od dawna biorę udział w różnych projektach dotyczących UE, interesuję się też polityką i nie wiem na co się zdecydować!
    7/20/12
  • Rollin\'

    DOSTAŁEM SIĘ!!! W tym szarym świecie czasem aż źle jest mieć marzenia, ze strachu przed rozczarowaniem, ale widać czasem się one spełniają! Przyłożyłem się do nauki, zdałem dobrze maturę i teraz jestem studentem KULu! A pochodzę z małej miejscowości, gdzie na studia do wielkiego miasta dostają się naprawdę nieliczni, bo poziom nauczania w liceum jest dość żałosny. ale DA SIĘ ;))
    7/18/12
  • obóz

    shake nie masz się czego obawiać. jestem z parlamentu studentów i byłem nie raz na adapciakach. Bardzo fajna atmosfera, o to właśnie chodzi że jest masa ludzi którzy się nie znają a zaczynasz znajomości już w trakcie podróży. Naprawdę polecam, niezapomniane wrażenia i przydatne znajomości ;)
    7/17/12
  • ciela

    a mediteranistyka? KUL jako jedyny ma taki kierunek i bardzo mnie on zastanawia, bo może wezme sobie drugie studia skoro to ostatni darmowy nabór...
    7/9/12
  • shake

    ktoś jedzie albo był na obozie adaptacyjnym? mam zamiar się wybrać i trochę się obawiam że jak sama pojadę to będzie troche dziko.. czy ktos mógłby coś więcej mi opowiedzieć jak wyglądają takie obozy?
    7/7/12
  • shake

    ktoś jedzie albo był na obozie adaptacyjnym? mam zamiar się wybrać i trochę się obawiam że jak sama pojadę to będzie troche dziko.. czy ktos mógłby coś więcej mi opowiedzieć jak wyglądają takie obozy?
    7/7/12
  • fiskus

    uczelnia beznadziejna, niektórzy wykładowcy bardzo zadowoleni z niepowodzeń studentów katolicki lepiej omijać wszystko co ma w nazwie własnie katolicki,
    6/20/12
  • diana

    kuzyn jest po KULu, wstąpił do jezuitów i jest bardzo zadowolonym z życia człowiekiem. teraz uczy w jakiejś szkole religii, mówi że ciężko, bo młodzież dzisiaj coraz mniej szanuje nauczycieli, ale daje radę :d a ja z chęcią poszłabym na teologię, ale nie chcę wstąpić do żadnego zakonu, raczej zgłębiłabym z chęcią tajniki religii, ale myślę że jako drugi kierunek. tylko czy da się połączyć z czyms teologię, czy może nawał zajęć jest zbyt duży?
    5/31/12
  • wojciech

    Zawsze pozytywnie kojarzył mi się KUL, na serio, nigdy nie słyszałem złej opinii. Wysoko w rankingach, dobrze wykwalifikowana kadra, najlepszy wydział teologii w polsce - takie mam skojarzenia. no i moi rodzice bardzo dobrze postrzegają tę uczelnię. myślę że rozpocznę studia na wydziale teologicznym. a jak nie będzie pasowało, to zawsze mozna zrezygnować.
    5/22/12
  • kul

    Dlaczego wybieram KUL? Bo to uniwersytet z tradycjami, który nadąża za biegiem czasu. Wystarczy spojrzeć chociażby na stronę internetową - nowoczesna, przejrzysta. Po tym co widziałam przeglądając witryny innych uczelni jestem zadowolona i mile zaskoczona! Przeraża mnie trochę to, że rejestracja już się rozpoczęła. Dopiero kończę matury, a tu trzeba ostatecznie wybrać kierunek! myślę że złożę papiery na historię sztuki, zobaczymy co z tego będzie.
    5/15/12
  • rimejn

    Witam, chciałam zapytać o prace socjalną. Czy jest to dobry kierunek akurat na KULu? Co myślicie, jaka jest wasza opinia o tym kierunku? Czy w każde wakacje są praktyki w ośrodkach pomocy? Takie coś mi się obiło o uszy. Proszę o odpowiedzi, pozdrawiam
    5/1/12
  • europeistyka w języku angielskim

    poszukuje maturzystów, którzy wybieraja sie na KUL na kierunek europeistyka w języku angielskim? kiedy odbywaja sie te zajecia dodatkowe wyrównawcze?
    3/15/12
  • historia

    chetnie przyczytam cos wiecej na temat kierunku historia realizowane na KUL-u. POd warunkiem, ze wypowiedzi beda od starszych kolegow z tego uniwersytetu.
    1/21/12
  • KRYSTYNA

    Poziom jest bardzo przyzwoity, na wszystkich wydzialach i wszystkich kierunkach. Niech sie wypowiadaja Ci, ktorzy tutaj studiuja i najlepiej znaja uczelnie. NIe na sensu, aby zabieraly glos osoby, ktore studiuja gdzie indziej i sieja ferment
    1/21/12
  • setnm jk,o

    Bardzo wysoki poziom Ekonomii. No i oczywiście bardzo wysoko ceniona dyrektor Instytutu Pani profesor Zyta Gilowska. Niektórzy wykładowcy fajnie jeżdżą po UMCS z racji komunistycznej przeszłości tej uczelni. Studenci tych obu uczelni też wzajemnie za sobą nie przepadają;):)
    1/16/12
  • rambo II

    wysoki poziom, ale istotnie uniwersytet z racji tego, ze jest katolicki ma w programie nauczania dość duże skrzywienie w wiadomych kwestiach. Kto jest Katolikiem powie,że uniwersytet jest świetny, że jest fajny klimat na studiach. Kto jest jakims Nergalem będzie miał odrobinę inne zdanie.
    1/16/12
  • witek

    Oferta zajęć pozadydaktycznych: -modlitwa, -post, -jałmużna.
    1/5/12
  • anty kościelny

    kiedy słysze w niedzielę w kościele, że mamy się modlić za studentów Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, to zadaje sobie pytanie: a dlaczego nie za WSZYSTKICH polskich studentów. Ale to jeszcze nic. Bo gdy jest zbiorka TACY na KUL, to juz robi mi sie słabo!!!!
    12/30/11
  • wit

    Poniżej widać straszną propagandę ....
    12/28/11
  • na psychologię

    Na psychologię przyjmowali od 60 punktów. Często jest drugi nabór.
    12/8/11
  • frommilka

    Ekonomia na świetnym poziomie. Polecam. Wykładowcy wymagający ale sprawiedliwi. To zmusza do systematycznej pracy, która owocuje świetnym przygotowaniem do zawodu.
    12/8/11
  • mona

    Hej, KUL jest jedną z lepszych uczelni w kraju. Świetny poziom, dokładny i czytelny program nauczania. Studiuję tutaj psychologię.
    12/8/11
  • milka

    Hej, czy ekonomia jest na poziomie uniwersytetów ekonomicznych? Zastanawiam się nad startowaniem na ten kierunek, po maturze.
    6/4/11
  • zbych

    Ile trzeba mieć punktów żeby się dostać na psychologię?
    6/4/11
  • lula

    Cześć, jestem tegoroczną maturzystką. Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej nt. tego uniwersytetu. Jaka jest organizacja? Czy zaplecze socjalne jest ok?
    6/4/11
  • maks

    Praca socjalna, 2 rok. Po ukończonych studiach chciałbym pracować w ośrodku pomocy rodzinie. Wspierać, edukować, pomagać.
    6/2/11
  • Kris

    Studiuję naukę o Rodzinie. W przyszłości chciałbym pracować w placówkach oświatowych, opiekuńczo-wychowawczych, poradniach.
    6/2/11
  • Anka

    Międzywydziałowe Indywidualne Studia Humanistyczne na KUL to super ciekawe studia. Można dzięki nim uzyskać dwa dyplomy lic oraz mgr. prowadzone są w sposób nowoczesny i przyjazny studentowi. ZDECYDOWANIE polecam
    6/2/11
  • kara

    Hej, witajcie. Studiuje pedagogikę w zamiejscowym ośrodku w Stalowej Woli. Niczym nie umniejsza to studiowanie w Lublinie. Poziom wysoki, studia szalenie ciekawe. Rozwijające naszą ciekawość.
    6/2/11
  • Al

    Studiuję europeistykę. Studia bardzo ciekawe. Pozwalają mi zrozumieć kulturę i historię Europy. Dają wiedzę nt. prawa, mechanizmów społecznych, kulturowych, ekonomicznych w UE.
    6/2/11
  • o KUL

    KUL jest uczelnią z tradycjami. Nowocześnie prowadzona proponuje studentom szeroki wachlarz stypendialny, praktyk zagranicznych - Erasmus oraz wymiany studenckiej MOST - czyli studiowanie np. przez semestr na innej uczelni. Jest fajnie!
    6/2/11
  • Stach

    Gospodarka przestrzenna na KUL jest kierunkiem nowoczesnym. Uczy nas jak organizować przestrzeń wokół nas. Bardzie ciekawe studia, rozwijające.
    6/2/11
  • Mika

    Ja z kolei jestem na polonistyce. Dużo czytania, dużo nauki ale tak z pasją. Wykładowcy są dla nas, nie my dla nich. Super!
    6/2/11
  • ang

    Witam, studiuję anglistykę na KUL. Poziom jest bardzo wysoki, program nauczania świetny acz wymagający. Pracowici i ambitni dadzą sobie radę.
    6/2/11
  • Maria

    KUL jest uczelnia prestiżową. Świetnie uczą, przygotowują do praktycznego wykorzystania wiedzy. Studiuję na Wydziale Nauk społecznych. Wg mojej opinii szkoła daje mi niezbędną wiedzę będąc jednocześnie bardzo pro studencka.
    6/2/11
  • Aaa

    Jeden z prężniej działających uniwersytetów w Polsce. Stawia na gruntowne wykształcenie poparte samodzielnym myśleniem. Stawiam na KUL!
    5/25/11
  • martyna

    Witam, studiuję Religiologię na Wydziale Filozofii. Uważam, że w dzisiejszych konsumpcyjnych czasach bardzo ważne jest zwrócenie uwagi na kwestię wiary. Dzięki specjalizacji, którą studiuję mam okazję pokazać jak ważna jest dla nas wiara.
    5/21/11