Ocena uczelni


Komentarze (222)


  • Anka

    Grupa na FB: NWSM KOSMETOLOGIA 2019-niestacjonarna Zapraszam na grupę. Chętnie dowiem się od starszych roczników coś na temat kosmetologii na tej uczelni. filipowiak123@gmail.com
    6/20/19
  • Zadowolona

    Do Monika: Podologia w NWSM super. Mogę polecić. Właśnie kończę. Wysoki poziom, dużo zajęć z lekarzami. Dużo godzin pracy z modelami. Można naprawdę się dużo nauczyć, nawet jak nie ma się wcześniejszego wykształcenia medycznego.
    6/11/19
  • Monika

    Czesc Czy jest tutaj ktoś kto studiował podologie podyplomowo? Czy może wyrazić swoją opinię? Z góry dzięki!
    4/29/19
  • weronikas

    Czesc powielam pytanie czy moze ktos podzielic sie opinia na temat pielegniarstwa niestacjonarnego? Prosze o maila na weronika0294@wp.pl
    1/17/19
  • pati

    hej, szukam informacji nt kierunku ratownictwo medycznie - niestacjonarnie. chcę startować w tym roku. proszę o kontakt patrycja.k82@gmail.com
    1/14/19
  • Kasia

    Hej, napiszecie opinie o kierunku pielęgniarstwa niestacjonarnego (weekendowego) jak zajęcia wykładowcy?
    11/12/18
  • Hmmm

    Szukam kogos kto wybiera sie na podyplomowa dietetykę i będzie nocowal w hostelu. Może udaloby sie cos wspolnie wynajać, zeby razem jeźdźic na zajecia?
    10/8/18
  • Aswqe

    Nazwa grupy pielęgniarstwa stacjonarne/niestacjonarne na facebooku: Pielęgniarstwo NWSM 2018-2022
    9/24/18
  • Jakws

    Myśle, że tak, zadzwoń i zapytaj czy rekrutują jeszcze
    9/23/18
  • Spozniona

    Czesc, nie wiecie czy jest jeszcze szansa dostac sie na dzienne na dietetyke?
    9/21/18
  • Ddd

    Nazwa grupy kosmetologi niestacjonarnej na Facebooku: Kosmetologia niestacjonarna NWSM 2018
    9/18/18
  • Szymeeeek

    Hej :) poszukuje ludzi z ratownictwa niestacjonarne pierwszy rok ;)) jak ktoś coś podaje maila: stanek_szymon@wp.pl
    9/15/18
  • Madzia

    W tym roku wybieram sie na studia niestacjonarne na kierunek kosmetologia, chętnie sie z kimś zapoznam :) m.willczynska@gmail.com :)
    9/14/18
  • Magdalena

    Pani z dziekanatu mówiła, że zrezygnowali z poprzedniego ubezpieczyciela i szukają kogoś innego, mają dać znać.
    9/14/18
  • ???

    Podpinam się pod pytaniem o wysokość składki.
    9/10/18
  • Hmm

    Wie ktoś ile kosztuje składka za OC i NNW która należy wpłacić uczelni?
    9/10/18
  • Filip

    Nazwa grupy kosmetologii stacjonarnej na FB to: kosmetologia wrocław NWSM 2018 - zapraszamy do dołączenia!
    9/1/18
  • Studentka

    Julia podaję swojego maila z drugiej uczelni :) : 284915@uwr.edu.pl
    8/30/18
  • Jula

    A jak się z tobą skontaktować ?😀😀
    8/30/18
  • Studentka

    Julia ja idę na kosmetologię zaocznie :)
    8/29/18
  • Julia

    Czy jest ktoś kto wybiera się na kosmetologię zaocznie ? :) Chętnie się z kimś zapoznam :D
    8/28/18
  • 1 rok

    Na fb jest grupa dla 1 roku kosmetologii stacjonarnej (:
    8/26/18
  • Kosetologia

    Ja idę na kosmetologię 🙋🏽‍♀️ Daj znać jak się skontaktować :)
    8/26/18
  • Studentka

    Hej :) jest tu ktoś z pierwszego roku kosmetologii stacjonarnej??
    8/16/18
  • poszukująca

    Cześć, wie ktoś czy jeszcze można się zapisać na dzienną kosmetologię? I co jest brane pod uwagę? Chemia i biologia, czy inne przedmioty?
    7/17/18
  • Maryna

    Hej poszukuje ludzi z pielęgniarstwa niestacjonarnych.... Proszę o kontakt
    7/11/18
  • Przyszła studentka

    Wczoraj zarekrutowałam się na kosmetologię. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Szkoła tętni życiem i jest bardzo ładna.
    6/9/18
  • enrgjl

    czy komus udalo sie przeniesc z tej uczelni na umed? zostaw do siebie prosze kontakt
    4/26/18
  • Karo

    Hejka! Chciałabym się od przyszłego semestru zapisać na kierunek pielęgniarstwo stacjonarne i mam duuużo pytań! Czy ktoś zechciałby mi pomóc? :) ros.ben@wp.pl
    3/8/18
  • Max

    Witam, mam pytanie do studiujących ratownictwo (zaocznie), jakie jest podejście wykładowców i ogólnie jaki jest poziom nauczania? Pozdrawiam
    11/20/17
  • Hania Gąsior

    Witam. Czy ma ktoś plan zajęć 1 roku kosmetologii niestacjonarnej? I był ktoś na pierwszych zajęciach? Proszę o kontakt sms 503109641, lub na fb Hania Gąsior.
    10/15/17
  • Ewa

    Witam, czy mogę prosić o opinie nt. Dietetyki niestacjonarnej? Chodzi mi o poziom zajęć, o wykładowców, o to,czy są notorycznie odwoływane niektóre zajęcia, czy się regularnie odbywają? Czy szkoła przygotuje tak,by człowiek czuł się pewnie zaczynając pracę? Dobre dusze chcące coś podpowiedzieć proszę o maila aldala@wp.pl
    10/4/17
  • biedraxd

    Hej,w tym roku wybieram się na pielegniarstwo stacjonarne i jeżeli jest ktoś chętny ,to zapraszam do zapisania się ,bo w chwili obecnej jest nas dosyc mała grupka
    10/1/17
  • Ada

    Hej, kto wybiera się na PODOLOGIE podyplomowe? Podaje maila: adrianna.izuk@wp.pl
    9/26/17
  • Kat

    Jak ktos sie wybiera na elektroradiologie prosze o kontakt na gg 63725325 lub email she.art14@yahoo.co.uk
    9/25/17
  • Klaudix

    @K. ja się wybieram ;) możesz napisać do mnie na insta : uniquelk _ ;)
    9/25/17
  • K.

    Czy ktoś się wybiera się na studia stacjonarne kosmetologia ?
    9/24/17
  • Kaya

    Magda 84 nie jest tak zle zz wykładowcami idzie sie dogadać, złap kogoś ze starszego rocznika niech się materiałami odzieli :)
    9/20/17
  • Kat

    Czy ktos sie wybiera na elektroradiologie ?
    9/20/17
  • Nikol

    Cześć :-) Pytanie dotyczy czy z wykładów można dużo wynieść wiedzy na studiach stacjonarnych kosmetologia ? Czy wykładowcy dobrze tłumaczą ?
    9/17/17
  • absolwentka NWSM

    @ Nikol - pytasz o kosmetologię stacjonarną - co dokładnie chcesz wiedzieć? Może będę mogła pomóc, bo kończyłam ten kierunek, a teraz zaczynam tam dietetykę.
    9/16/17
  • Szewczykowa

    Nie mam gdzie zapytać, a więc pytam tu... Wybiera się ktoś może w tym roku na kosmetologie niestacjonarną i posiada plan? :D zostawiam maila weronikaszewczyk45@gmail.com
    9/10/17
  • magda84

    Cześć, Wybieram się w tym roku na pielęgniarstwo stacjonarne,przeraziłam się jednak ilością zajęć,od rana do wieczora....Mam dziecko i obawiam się o to,czy podołam.Napiszcie proszę, czy naprawdę jest ich aż tak dużo?czy wykłady są obowiązkowe?Dzięki...
    9/7/17
  • Kaya

    Skończyłam ratownictwo na tej uczelni i normalnie na SORze pracuje. Za niedługo i tak nie będzie miało znaczenia jaką uczelnie się kończyło bo zostanie wprowadzony PERM. Dla nie obeznanych -Osoba chcąca wykonywać zawód ratownika medycznego będzie zobowiązana, po złożeniu ostatniego wymaganego planem studiów egzaminu i odbyciu 6-miesięcznej praktyki zrealizowanej w łącznej liczbie 960 godzin dydaktycznych, do przystąpienia do Państwowego Egzaminu z Ratownictwa Medycznego (PERM). Do konsultacji trafił właśnie projekt rozporządzenia Ministra Zdrowia w sprawie PERM.
    9/4/17
  • Klaudzikk

    Też tak właśnie przeszukuje strony i facebooka w poszukiwaniu może jakiejś grupy na kosmetologie stacjonarną, Ale nie mogę nic znaleźć ;/ Nikol , na stronie nwsm masz organizację roku ,tam jest troszkę na temat tego kiedy rozpoczęcie itd...więcej niestety jeszcze nie wiem ;D
    9/3/17
  • Nikol

    Witam czy ktoś udzieli mi informacji o studiach stacjonarnych kosmetologia ?
    8/31/17
  • szok

    Kacperku przemyśl jeszcze tą decyzje przeczytaj jeszcze komnety... kolega starał sieo prace na sorze to lekarz jak usłyszał jaka to szkoła to tylko odp: uuuuuu
    8/29/17
  • Kacper

    Wybieram sie na ratownika medycznego ktos cos mi opowie cos wiecej?
    8/23/17
  • Nikol

    Cześć czy ktoś udzieli mi informację na temat kosmetologi stacjonarnej ?
    8/22/17
  • weronika

    też się zapisałam na elektroradiologię :) Ale z tego co Pani w sekretariacie mówiła, nie będzie stacjonarnego kierunku bo za mało chętnych ; ( chyba , że już grupa się utworzyła ;)
    8/3/17
  • Podo

    @Zainteresowana. Pytasz o podologię, więc odpowiadam, bo w tym roku skończyłam. Są tylko zaoczne. Z niektórych przedmiotów wymagania są naprawdę wysokie. Dużo nauki na egzamin końcowy., więc ostatni miesiąc trzeba rezerwować na wkuwanie (jeśli oczywiście chcesz skończyć z minimum 4). Zajęcia się odbywają. Chyba tylko raz mieliśmy odwołane zajęcia, ale potem odrabialiśmy je w inny dzień. Nic nie przepadło. Mnie rok temu jak wybierałam kierunek przekonało to, że na ćwiczenia są zapraszani prawdziwi klienci i nie pracuje się na sztucznych modelach, jak na kursie. Szkoła ogólnie fajna. Jedyny minus - brak sklepiku.
    7/31/17
  • Przyszły elektroradiolog

    Ja się zapisałam na dzienną elektroradiologię, bo 2 semestry są darmowe. Od znajomych wiem, że poziom wysoki i po studiach tam łatwo o pracę. Tyle że chciałabym też robić ratownictwo i do końca nie wiem co wybrać.
    7/26/17
  • nati

    hej. Wybieram się w tym roku na elektoradiologie, jakieś info o tym kierunku i uczelni?
    7/10/17
  • AA

    Cześć, idzie ktoś z was na elektroradiologa ?:)
    7/5/17
  • Zainteresowana

    Witam. Interesuje mnie podologia podyplomowa w systemie zaocznym. Wybiera się ktoś na ten kierunek? Macie jakieś wiadomości do do poziomu zajęć i tego czy zajęcia naprawdę się odbywają? Już robiłam jedne studia podyplomowe, tylko, że na uczelni państwowej i zajęcia ciągle były odwoływane. Nie chcę drugi raz dać się naciąć.
    6/28/17
  • viksta

    do Paula. Chemią na kosmetologii się nie martw. Jest od podstaw. Nie było problemów z zaliczeniem. Jest bardzo fajna pani doktor od chemii kosmetycznej. Też się bałam jak zaczynałam tam studia, a skończyłam z 4+ na dyplomie i zastanawiam się nad powrotem tam i zaczęciem drugiego kierunku. Tylko nie wiem, czy pielęgniarstwo, czy dietetyka.
    6/13/17
  • Rafal

    Witam, czy ktoś wybiera się na ratownika medycznego? Trochę przeraziłem się opiniami..czy są może absolwenci, którzy szczerze wypowiedzą się na temat uczelni? mój mail: rafal_andrzejewski@o2.pl
    6/8/17
  • B.W.

    Polecam studiowanie w NWSZ!!!!Jak na każdej uczelni uczyć się trzeba, ale wszyscy wykładowcy są w porządku wobec studentów. Kameralna uczelnia, w której nie ma większej anonimowości-ale to jest zaleta!Pani Dziekan natomiast jest miłą osobą i nie rozumiem kierowanych pod jej adresem oszczerstw!
    5/25/17
  • Mal

    Witam,kończę pielęgniarstwo pomostowe i bardzo polecam.Atmosfera na uczelni super.Pani Dziekan pełna empatii kobieta. Wykłady na wysokim poziomie .Uczyc się trzeba,ale przeciez po to tu przychodzimy.Żałuje tylko ,ze nie mozemy kontynuowac edukacji przez kolejne dwa lata -brak magistra pielęgniarstwa.POLECAM!!!1
    5/25/17
  • Babi

    Jest ktoś kto skończył ratownictwo lub jeszcze studiuje i może się wypowiedzieć?
    5/20/17
  • Babi

    Witam, czy ktoś wybiera się w tym roku na ratownictwo??
    5/20/17
  • Baśka

    Pielegniarstwo pomostowe.Polecam .Trzeba wiedziec na co się decydujesz , płacąc nie znaczy że wszystko dostajesz.
    5/15/17
  • Krystyna

    Hej, czytać się nie da tego co piszecie .Kończe pielęgniarstwo pomostowe .JEST OK.POLECAM . Bożena
    5/15/17
  • Joanne

    Dodam prywatnego mail a, gdyby chcial ktos zasiegnac szerszej informacji,dodam uczyc sie trzeba i placic tez,Ale wlasnie dzieki zyczliwosci pani dziekan i nauczycieli dacie rade. Joamed5@tlen.pl -moj mail
    5/14/17
  • Joanne

    Hej, jestem na koncowce pomostowki pielegniarstwa w Niepublicznej Wyzszej we Wroclawiu. Jak sie zapisywalam mialam watpliwosci,bo wlasnie naczytalam sie jakis chorych opinii. Ale zaufalam swojemu instyktowi i to byla super decyzja. Tym bardziej ze latam na zajecia z Ireland ii. POLECAM TA SZKOLE!
    5/14/17
  • Kaśka

    Ja bronię się w tym roku u Pomorskiej i jest wszystko ok. Wychodzę z założenia jaki student taki wykładowca, to że płacisz nie znaczy że zdasz.
    5/13/17
  • Paula

    Witam Jak wygląda chemia na kierunku kosmetologia stacjonarne studia pierwszego stopnia ? Jest ciężko ?
    5/9/17
  • klaudia

    Jestem studentką drugiego roku i mam całkiem inne zdanie o Pani Dziekan niż to opisane w kwietniu 2017r. Uważam, że można z nią wszystko załatwić,widocznie źle się do tego zabrałaś. Poza tym od początku wiedziałaś, że szkoła jest płatna to teraz nie miej do nikogo pretensji.
    5/7/17
  • Ania

    Ukończyłam w tej szkole pielęgniarstwo stacjonarne.Pani Dziekan jest w porządku.
    5/5/17
  • Nick

    Witam Mam pytanie czy ktoś wybiera się na kosmetologie I stopnia od października? Jak wygląda chemia na tym kierunku jest trudna czy da się dzięki wykładowcą zrozumieć i nauczyć chemii ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
    4/17/17
  • Nick

    Witam, Na 100% ta szkoła to tylko przykrywka jej właścicieli i pralnia brudnych pieniędzy. Począwszy od Dziekan Pomorskiej, którą trzymają i jeszcze jej płacą z naszych pieniędzy, która jest nieobliczalna i do tego wredne i mściwe babsko dla studentów to żadna szanująca się uczelnia takie kogoś by nie zatrudniła. Osób przyjmowanych jest tak mało że o wszystkich plotkują i chcą wiedzieć, komu jaką pcenę postawić komu nie zaliczyć że to jest jakaś dziecinada i burdel a nie uczelnia wyższa. Po za tym najlepsi wykładowcy po współpracy z pomorską odchodzą a zostają sami którzy jej się słuchają i boją. Ta pani jest przeciwko studentą i ich nie szanuje i nie traktuje jak ludzi i nie zna znaczenia słowa "dziekan".
    4/7/17
  • Nick

    Witam, Na 100% ta szkoła to tylko przykrywka jej właścicieli i pralnia brudnych pieniędzy. Począwszy od Dziekan Pomorskiej, którą trzymają i jeszcze jej płacą z naszych pieniędzy, która jest nieobliczalna i do tego wredne i mściwe babsko dla studentów to żadna szanująca się uczelnia takie kogoś by nie zatrudniła. Osób przyjmowanych jest tak mało że o wszystkich plotkują i chcą wiedzieć, komu jaką pcenę postawić komu nie zaliczyć że to jest jakaś dziecinada i burdel a nie uczelnia wyższa. Po za tym najlepsi wykładowcy po współpracy z pomorską odchodzą a zostają sami którzy jej się słuchają i boją. Ta pani jest przeciwko studentą i ich nie szanuje i nie traktuje jak ludzi i nie zna znaczenia słowa "dziekan".
    4/7/17
  • Maja

    Cześć Tomek tego nie wiem ale ja się zapisałam na kosmetologie stacjonarną 1 i 6 bezpłatnie
    4/4/17
  • Tomek

    A jak z niestacjonarnymi? terz 1 i 6 bezpłatny?
    4/4/17
  • Kaśka

    Dzwoniłam do Uczelni pytałam sie o dietetyke stacjonarną pan w sekretariacie powiedział mi że 1 i 6 semestr jest bezpłatny,zapisałam sie Pozdrawiam
    4/4/17
  • Kosmetologia Kasia

    Hej :) Sądząc po komentarzach nie jestem pierwszą osobą,która chce się dowiedzieć czegoś na temat Kosmetologii na NWSM. Moim pytaniem jest czy jeśli chemia nie jest moją mocną stroną to czy poradzę sobie na tym kierunku.No i ogólnie czy polecacie :)
    2/22/17
  • Joanna

    hej jak wrażenia po pierwszych znazdach z dietetyki niestacjonarnej????
    11/12/16
  • studentka podyplomowa

    @ Kamila - pytasz od której są zajęcia w piątki - nie wiem jak na zwykłych studiach. Na podyplomowych w piątki nie ma zajęć. Są w soboty i niedziele.
    10/30/16
  • studentka podyplomowa

    Zapisałam się na podyplomową dietetykę w tej szkole i po 2 zjeździe jestem zadowolona i mile zaskoczona. Naprwdę dużo zajęć, a o to mi chodziło żeby w krótkim czasie zdobyć jak największą wiedzę. Kilka dni temu trafiłam na tą stronę i tak mnie przeraziło to co napisała niżej Żulianka, że aż się zagotowałam, bo wystraszyłam się, że wyrzuciłam pieniądze w błoto. Zadzwoniłam do dziekanatu dowiedzieć się o co chodzi z tymi ECTS. Dowiedziałam się, że studia podyplomowe muszą dawać 30 ECTS, a te dają nawet więcej, czyli jest wszystko w porządku. Pani powiedziała, że jak chcę to może mi dać to na piśmie. Sprawdzałam na necie i z tego co wyczytałam wynika, że to prawda. Że wystarczy 30 ECTS. Odnosząc się dalej do tego co napisała Żulianka - dyplomów nie ma, ale o tym wiedziałam już jak się zapisywałam. Poza tym taka informacja jest przecież na stronie. Są świadectwa zgodnie z wytycznymi ministerstwa, bo tak mówi jakieś tam rozporządzenie o studiach. Nawet mi pani przez telefon podała jakie, ale nie zapamiętałam. Na pewno nie jest to kurs, bo żeby iść na kurs dietetyczny nie trzeba mieć wcześniej skończonych studiów, więc kurs może zrobić każdy, nawet po szkole podstawowej. Najlepszą rekomendacją tych studiów dla mnie jest opinia mojej pracodawczyni, która prowadzi przychodnię z poradnią dietetyczną i mi je poleciła. Rozumiem, że jest duża konkurencja w tym zawodzie, ale żeby posuwać się do tego, żeby zniechęcać zainteresowanych do studiowania to już przesada. Moja rada, dla tych którzy po przeczytaniu takich postów jak ten Żulianki poczuli się zniechęceni – weryfikujcie wiadomości u źródła.
    10/30/16
  • była studentka

    o rany! słabo się robi czytając te posty! co was trzymało w tej uczelni skoro było tak źle ? przecież studia wyższe nie są objęte obowiązkiem szkolnym czy rejonizacją:) poznałam tą szkołę, bo ją ukończyłam. od jej wykladowców dostałam fach do ręki choć nie powiem- trzeba było sie narobić, ale warto było! mam teraz prace i to dobrą. narzekacie na kasę i dziekanat ? Fakt drogo, ale cos za coś. nie masz kasy idź do państwowej szkoły. a dziekanat? no cóż- to cecha każdej uczelni:)
    10/20/16
  • Edyta

    Cześć chciałabyś się dowiedzieć coś o dietetyce niestacjonarnej jak wygląda program studiów warto studiować na tej uczelni? Proszę na napisanie na pocztę edzia070@onet.pl
    10/10/16
  • Zuza

    Ktoś idzie na dietetyke stacjonarną?
    9/26/16
  • Zuza

    Ktoś idzie na dietetyke stacjonarną?
    9/26/16
  • mm

    Marta zdecydowałaś się już na ten kierunek?
    9/26/16
  • mm

    Marta zdecydowałaś się już na ten kierunek?
    9/26/16
  • kamila

    A jak z zajęciami w piątki ? wie ktoś o której mniej więcej rozpoczynają się ? pracuję od poniedziałku do piątku do 16:00
    9/22/16
  • marta

    Czy ktoś w tym roku zaczyna ratownictwo niestacjonarnie?
    9/22/16
  • kamila

    hej , wie ktoś czy można się jeszcze jutro zapisać ? wczoraj był ostatni dzień rekrutacji :(
    9/18/16
  • agataa

    Ktos cos o kosmetologii niestacjonarnej??
    9/15/16
  • klaudia

    dietetyka licencjat może ma ktoś notatki i chciałby się podzielić? 1 rok najbardziej mnie interesuje, ale drugi i trzeci też spoko :) z góry dziękuję ! klaudia941@onet.com.pl
    9/15/16
  • abs. nwsm

    Chciałbym dodać jeszcze ze na zajeciach u Doktora J.K cwiczą ratownicy medyczni przygotowywujący sie do zawodów medycznych a nie studenci rat medyczego,wiec ludzie którzy chca podjąć nauke w tej szkole niech sie grubo zastanowią. . . .
    9/14/16
  • absolwent nwsm

    ukończyłem NWSM w tym roku i powiem tylko tyle nigdy wiecej takich szkół nie liczy sie człowiek tylko pieniądz na kazdym kroku chcą wyciągnąć grosz a od siebie nic przykład opłaciłem wczesne a Pan który siedzi w sekretariacie nie zaksiegował gotówki której wpłaciłem co skutkowało tym ze nie chciano dopuscic do egzaminu. fantomy etc na których ma cwiczyć przyszła kadra w oplakanym stanieeee , jedynie co zawdzięczam tej szkole to przyjaciół których poznałem tylko tyle. Nie polecam tej szkoły . Jezeli nauczyciele lub założyciele tej szkoły czytają ten post to chciałbym tylko prosić aby rzetelnie podchodzili to księgowania czesnego bo jest straszny kocioł.Pozdrawiam:)))
    9/9/16
  • klaudia

    o super, napisz do mnie klaudia941@onet.com.pl :)
    9/5/16
  • kk

    Klaudia również idę na dietetykę niestacjonarna! ;)
    9/4/16
  • Żulianka

    STUDIA PODYPLOMOWE Z DIETETYKI W ZDROWIU I CHOROBIE. Skończyłam w tym roku. Poziom wykładowców - super, ale NIE POLECAM TEJ UCZELNI I NIKT JEJ NIE POLECI CHYBA!!!! Nie tylko z mojego kierunki, ale tez innych. Szkoła jest żenująca, za 1 rok koło 7 tysięcy, a w połowie roku okazało się, że nie dadzą nam wystarczająco punktów ECTS, aby można to było nazwać STUDIAMI PODYPLOMOWYMI. W związku z tym dziś odebrałam świadectwo, ale nie mam dyplomu i nie będę go miała, bo szkoła nas oszukała i zostało to potraktowane jako KURS za 7 tys.!!!!!!!!!!!!!!!!!! Żenada. Myślimy nad sądzeniem się z nimi, bo w umowie jest wyraźnie (w ofercie też) STUDIA PODYPLOMOWE, więc jak można je skończyć bez dyplomu??? Zagadka. Prócz tego zajęcia są źle dobrane. Tam, gdzie potrzeba większej liczby godzin - nie ma tych godzin, zaś tam, gdzie na realizację wystarczyłoby np. 6 godzin, jest 18 i nawet sami wykładowcy łapią się za głowę!!!!!!!!!!!! Jak zaczęliśmy robić dym, okazało się, że poprzedni rok miał dokładnie to samo i obiecywali im wielce zmiany, a nic nie zrobili. Na koniec za to, że chciałyśmy zmian, zostałyśmy zgnojone na obronie, np. Promotor dopuszczał prace, zaś recenzent nie dopuszczał - śmiech na sali. Co to w ogóle świadczy o tej szkole?? Jeden dopuszcza, zaś drugi blokuje? Tym samym podważają własne kompetencje. Przez to kilka dziewczyn ma przesunięte obrony na październik. Mam nadzieję, że władze uczelni wystarczająco się już "namściły". POWIEM TAK -TO MOJE 3 STUDIA, w tym 2 podyplomowe, zrobiłam też wiele kursów i przeszłam wiele szkoleń i NIGDY NIE SPOTKAŁAM SIĘ Z TAKIM TRAKTOWANIEM UCZNIÓW. Podkreślam jednak, że to nie wina kadry, lecz władz UCZELNI. ŻYCZĘ im, aby więcej nie udało im się otworzyć tego kierunku, bo są oszustami.
    9/1/16
  • klaudia

    dietetyka niest. 2016/2017 ktoś?
    8/31/16
  • Ola

    Również chciałabym się dowiedzieć coś o elektroradiologi niestacjonarnej na tej uczelni :)
    7/23/16
  • zainteresowany

    Witam, czy ktoś wybiera się na elektro niestacjonarne? Coś możecie powiedzieć o tym kierunku, jak to tam wygląda?
    7/14/16
  • Marta

    Witam! szukam osoby, która na tej uczelni studiuje ratownictwo medyczne zaocznie, mam kilka pytań. :) prosze o kontakt na maila: martolina1996@wp.pl
    6/30/16
  • Miła studentka

    Poziom wykładowców jest super. Idzie się dogadać. Angielski jest łatwy i dla każdego. Ale jeśli chodzi o dziekanat to dno totalne. Pani dziekan nic nie potrafi załatwić, strasznie utrudnia pobyt na tej uczelni. Jest wredna, wgl nie wykłada zajęć, a wymaga strasznie dużo. Potrafi podnieść ciśnienie. Jest w stanie utrudnic życie każdemu studentowi. Powiem tam. 10 razy bym się teraz zastanowiła zanim bym wybrała tą szkole. Nie mówię tu o dietetyce czy kosmetologii, bo z tą panią nie macie doczynienia raczej :)
    6/28/16
  • agatie

    Czy ktos wybiera sie na kosmetologie niestacjonarna w tym roku??
    6/20/16
  • Karo

    HAALO Chcialam sie dowiedziec, jak wyglada angielski na kierunku dietetyka stacjonarna. Mam problemy z rozumieniem ze sluchu i chcialabym wiedziec czy jest sens isc czy dac sobie rok na nauke jezyka i potem probowac skladac papier na dietetyke.... KTOS, COS? z gory dziekuje za odpowiedz
    6/16/16
  • KATARZYNA

    Studiuje pielęgniarstwo pomostowe JESTEM BARDZO ZADOWOLONA I POLECAM. Bardzo wysoki poziom wykładów .
    6/9/16
  • Wiki

    Jak czytam te komentarze to jestem w szoku. Mam wrażenie że to jakas antyreklama. Studiuje ratownictwo medyczne. Kończę I rok i jestem bardzo zadowolona. Poziom jest wysoki. Polecam :)
    5/30/16
  • Dietetyka2016

    Hej) Czy mógłby ktoś, kto studiuje na dietetyce I stopnia stacjonarna, napisać wykaz podręczników z chemii ogólnej i nieorganicznej, i chemii organicznej. Byłabym bardzo wdzięczna))
    5/28/16
  • paula

    Szukam kogoś kto studiuje ratownictwo medyczne na nwsm. Mam kilka pytań na temat uczelni i kierunku, jeżeli mógłby mi ktoś pomóc, to byłabym wdzięczna. GG: 7379718
    4/10/16
  • Witek

    Witajcie! A ja mam takie pytanko ? Czy trudno się dostać na niestacjonarną dietetykę ? Bo u mnie matura w zasadzie tylko zaliczona
    4/9/16
  • Miśka

    Jakie są wasze opinie na temat kosmetologii? jak wygląda sytuacja na uczelni? Chętnie dowiedziałabym się czegoś więcej od osób które studiują ten kierunek. Polecacie ten kierunek? Proszę o kontakt: misia.misiula@onet.pl
    3/31/16
  • Ania94

    Hej :) studiuje analityke na umed we Wrocławiu , chciałabym zaczac od przyszłego roku dietetykę niestacjonarna , orientuje sie ktoś jak to jest z przepisywaniem przedmiotów , jakby pokrywał sie program zajęć, np z chemii nieorganicznej ? Pozdrawiam ~ A
    3/18/16
  • Nattali

    HEj, chciałabym kogoś 'namierzyć' kto studiuje juz na tej uczelni dietetyke niestacjonarna i wypytac dokladnie o program studiów, chodzi mi glównie o chemie bo nie jest moją mocną stroną , a mam zamiar od pazdziernika podjąć nauke na tym kierunku noi dowiedzieć sie czy warto studiować na tej uczelni :) czy znalazłaby się taka osoba , ktora podala by namiar na siebie i zeby zgadac sie np. na facebooku? byłabym baaardzo wdzięczna
    3/10/16
  • Nattali

    HEj, chciałabym kogoś 'namierzyć' kto studiuje juz na tej uczelni dietetyke niestacjonarna i wypytac dokladnie o program studiów, chodzi mi glównie o chemie bo nie jest moją mocną stroną , a mam zamiar od pazdziernika podjąć nauke na tym kierunku noi dowiedzieć sie czy warto studiować na tej uczelni :) czy znalazłaby się taka osoba , ktora podala by namiar na siebie i zeby zgadac sie np. na facebooku? byłabym baaardzo wdzięczna
    3/10/16
  • Youstynaa

    Kaśka, a jak wyglądają praktyki? miałaś już? i jeszcze jestem ciekawa jak chemia, bo szczerze mówiąc nie jest moją najmocniejszą stroną.
    2/17/16
  • byczu

    Kurna 94 zaliczam teraz 2 rok fak kasę trzeba wyłożyć ale moim zdaniem warto cze byczu
    2/12/16
  • wredna

    Kevvvski to zmień kierunek
    2/12/16
  • Kaśka

    Youstynaa Jest dietetyka niestacjonarna ja się zapisałam w tamtym roku jest ok fajna jest pani Hawrylkiewicz dziekanatu
    2/12/16
  • jojo

    Trochę nerwowa ale znosna , bez przesady
    2/12/16
  • nowy żak

    Ja byłem pytać się o kierunki ì spoko dowiedziałem się czego chciałem
    2/12/16
  • wiewiórki

    A co myślicie o tej pani z z sekretariatu? Baaardzo miła opiera ziela zanim się już wejdzie do sekretariatu
    2/12/16
  • Youstynaa

    I jak tam dietetyka niestacjonarna? Bo jestem zainteresowana, ale nie wiem już kogo słuchać :) dajcie znać
    2/8/16
  • Youstynaa

    I jak tam dietetyka niestacjonarna? Bo jestem zainteresowana, ale nie wiem już kogo słuchać :) dajcie znać
    2/8/16
  • student

    nie polecam, kasa kasa , to wyciagaja i nic w zamian, poziom ustala raczej grupa studentow , mam wrażenie ze nauczyciele tylko czekaja ze zajecia sie nie odbeda, lub ktoś zajął sale , to akurat sie czesto zdarza i pół nawet godzine zajec z głowy , nauczyciele odchodza, bo nie widza sensu dalej istnienia w tej szkole skoro fachowiec może zawsze znależć pracę .
    10/8/15
  • absolwentka

    W tym roku skończyłam NWSM - kosmetologia niestacjonarna i jestem w szoku, że tak dużo osób jest niezadowolonych. Ja byłam raczej zadowolona z zajęć i poziomu nauczania. Od razu dostałam pracę i wiem, że jestem do niej dobrze przygotowana. Na plus na pewno oceniam nauczycieli przedmiotów typowo związanych z zawodem i atmosferę w szkole. Na minus kolejki w sekretariacie. Teraz zastanawiam się nad podologią w tej szkole, bo słyszałam dobre opinie, ale przeraża mnie cena.
    9/28/15
  • Jusiaa

    Ania.d Jaką szkołę w końcu wybrałaś?
    9/25/15
  • Kamil

    Wybiera się ktoś w tym roku na dietetykę stacjonarną?
    9/21/15
  • Kamil

    Wybiera się ktoś w tym roku na dietetykę stacjonarną?
    9/21/15
  • kevvvski

    sttudiuje dietetyke zaocznie w nwsm, jestem na 2 roku i moge stwierdzić, że moja największa i najgorsza pomyłka w życiu, stracone lata. Nie polecam nikomu
    9/2/15
  • pat

    wybieram sie na elektroradiologie, ktos studiuje? jakie opinie? ciezko sie utrzymac, co z praktykami? :)
    8/10/15
  • asiaaa

    Anna, studiowałaś dziennie czy zaocznie?
    8/7/15
  • Anna

    Niestety wszystkie negatywne opinie są prawdziwe. Mimo tych opinii zapisałam się do szkoły. Zaliczyłam pierwszy rok dietetyki i rezygnuję. Jest to szkoła nastawiona tylko i wyłącznie na pieniądze. Jeżeli ktoś ma kasę i nie chcę nabyć wiedzy to jest idealna szkoła. Z dwóch kursów wszyscy dostali piątki, mimo że zajęcia się nie odbyły. Z reszty przedmiotów zaliczenia/egzaminy banalnie proste. Wszyscy ściągają- niektórzy wykładowcy to widzą, a i tak nie reagują. W takim razie ile wart jest dyplom ukończenia takiej szkoły? Z czystym sumieniem nie polecam tej szkoły.
    8/6/15
  • asiaaa

    Cześc, wybiera się ktoś na dietetyke niestacjonarną? Może jakieś wczesniejsze spotkanie?
    8/1/15
  • Kitka

    Hej! Ja jestem studentką tej uczelni i po przeczytaniu tych wszystkich negatywnych komentarzy jestem mocno zniesmaczona. Skąd w ludziach tyle jadu?! Jeśli coś nie pasuje, to weryfikuje się to u źródła, a nie obrzuca błotem w internecie! Mam wrażenie, że te wszystkie roszczeniowe opinie wypisują ludzie, którzy nie mają doświadczenia z innymi uczelniami. Ja mam i zapewniam, że tam (uczelnia państwowa) wszystko funkcjonowało dużo gorzej, a o samym Dziekanacie nawet nie wspomnę, bo na samym wejsciu było się zabijanym wzrokiem Pani znad biurka. Tutaj wszystkie Panie w Dziekanacie są miłe i pomocne, przynajmniej takie są moje osobiste odczucia. Ktoś wypowiedział się nt. kompetencji P. Hawryłkiewicz- nie dość, że to bardzo niekulturalne, to do tego bzdurne. Po skończeniu jakiegokolwiek kierunku można wybrać jedną z zawodowych dróg i to, że P. Hawryłkiewicz akurat wybrała taką dla siebie wcale nie świadczy o tym, że jest złą specjalistką w swojej dziedzinie. Ludzie, opamiętajcie się! Przecież ktoś musi też prowadzić te zajęcia! Wszyscy piszą tutaj o negatywach samej szkoly, ale nikt nie wypowiada się o samych studentach, którzy często mają zdanie, że skoro płacą pieniądze, to wszystko im się z góry należy. Wiem, bo czasami wystarczy popatrzec, albo posluchać pewnych osób, żeby wyciągnąć wnioski. Część ludzi w ogóle nie powinna studiować, ze swoim lenistwem, podejsciem do nauki, a często i do życia reprezentują ledwo co poziom szkoły podstawowej. Ale o tym się nie pisze, najlepiej za wszystkie trudności i niepowodzenia obwinić szkołę, bo tak jest najprościej i do tego można to zrobić incognito. Prawda jest taka, że nikt nie ma przymusu, żeby kończyć tę, czy inną szkołę, a jak się rzeczywiscie komuś nie podoba, to zawsze można przenieść się gdzieś indziej, trzeba tylko uważać, żeby czasami nie wskoczyć z przysłowiowego deszczu pod rynnę. Nie zniechęcajcie ludzi do tej uczelni, bo akurat Wam coś nie przypasowało. Niech przyjdą i sami ocenią. Póki co, to mnie ta szkoła odpowiada i jestem pewna, że większości jej studentom również, tylko, że oni się tutaj nie wypowiadają, są zadowoleni i już, w przeciwieństwie do sfrustrowanych desperatów, dla których rozwiązanie problemu polega na wejsciu w internet i wylaniu pomyj na uczelnię. To najprostsza droga do wyładowania swojej złości, a jednocześnie świadcząca o niedojrzałości emocjonalnej do zwykłej szczerej rozmowy, która rozwiązuje problemy z dużo lepszym efektem, niż monologi żalu w internecie. Pozdrawiam :)
    7/27/15
  • kuraa94

    Cześć, wybieram się w tym roku na rat. medyczne - ktoś może też idzie/jest na tym kierunku i może się wypowiedzieć, jakieś opinie? :D
    7/8/15
  • eekk22

    Czy idzie ktoś na ratownictwo medyczne w tym roku do Niepub. Wyższej Szkoły Medycznej? :-) i czy znacie jakieś opinie dot. tej uczelni?
    7/7/15
  • Ania.d

    Myślę nad tą szkołą już od jakiegoś czasu. Gdy przeczytałam opinie ludzi trochę mnie to przeraziło.. Jakie zdanie jest o tej szkole a już nie wspomnę o kosmetologi u Czamary. Może znajdzie się osoba która doradziła by mi dobrą szkołę kosmetyczną ?? Proszę o kontakt 691378382
    7/3/15
  • Rafi

    Myślę o dietetyce w zdrowiu i w chorobie,możecie coś doradzić w tej kwestii,jeśli chodzi o uczelnie...
    7/3/15
  • pinka

    A jak na uczelni na nowowiejskiej ze stypendium?? Ktoś ma jakies doświadczenia?
    7/3/15
  • ewa piel.

    do Paula 10X. Hej Paula, ja już kończę licencjat, a w październiku wybierają się moje koleżanki z pracy. O szkole powiem tyle: kasa się liczy, w dziekanacie niczego się nie dowiesz, bo nic nie wiedzą, a traktują cię jak przedmiot. Łatwo jest natomiast zaliczyć wszystkie przedmioty, wykładowcy nie robią żadnych trudności. Dziekan jest tragiczna, nie umie ułożyć planu, jest niezorganizowana. Sala, na której miałyśmy zajęcia okropnie niewygodna, krzesła stare jak świat. Cierpliwości trzeba dużo, żeby tę szkołę przejść. Powodzenia!
    6/23/15
  • kosm

    ta szkola jest tragiczna, nikomu jej nie polecam.. studiuje kosmetologie, caly czas czegos brakuje, choc placi sie grube pieniadze.. kosmetyki kolorowe prztereminowane kilka lat.. liczy sie tylko to czy wplaciles kase za czesne, jestes dla nich pieniążkiem :). Szczerze NIE polecam tej szkoly nikomu.
    6/9/15
  • paula10x

    Witam :) czy ktoś z Was wybiera się od nowego roku na Pielęgniarstwo niestacjonarne ? Ja chciałabym podjąć w tej szkole nauke :)
    6/8/15
  • paula10x

    Witam :) czy ktoś z Was wybiera się od nowego roku na Pielęgniarstwo niestacjonarne ? Ja chciałabym podjąć w tej szkole nauke :)
    6/8/15
  • corey121

    Ponawiam swoją prośbe na ta temat rat.med zaocznego. Warto??? czy jednak szykują sie jakieś przeboje ;-)
    4/27/15
  • ...

    Dziekanem dietetyki jest pielegniarka. Cześć obecnych wykładowców odchodzi, w tym jedyni praktycy. Jaka będzie dietetyka-nie wiadomo.Egzaminy bardzo róznie, jak wszędzie. Jak wykładowcy podchodza do studenta-bardzo róznie, super zajecia były z zywienia klinicznego.
    4/23/15
  • anett

    Wita. Wybieram sie w tym riku na nwsm na dietetyke niestacjonarnie. Wczesniej studiowalam na pwr ale zrezygnowalam z tych studiow no wole jednak zajac sie czyms co naprawde mnie interesuje i piglebic moja wiedze. Jak czytam komentarze ze dziekanat/sekretariat jest tu taki straszny i w ogole to nue chcialybyscie chyba wiedziec jaj jest na polibudzie...i jestem pewna ze na zasnej uczelni nue zaznacid tyle nerwow stresow,nueprzespanych nocy co na pwr. Interesuje mnie jak wygladaja zajecia na dietetyce, jak wykladowcy podchodza do studenta, jak wygladaja egzaminy?
    4/13/15
  • corey121

    Witam!!!! Jak wygląda obecnie sytuacja na Ratownictwie Medycznym- zaocznym???? Chodzi mi o jakieś podwyżki zmiany w kadrze.....
    4/13/15
  • studentka 2r.

    hej :) jestem na drugim roku dietetyki niestacjonarnej na nwsm. i jestem zadowolona ;) przeczytałam komentarze i jestem zniesmaczona. jesli ktos myslal ze to ze placi za szkole zwalnia go z nauki i dostanie "papierek" za nic to niestety sie pomylil ;) trzeba sie uczyc. z jednym sie mog zgodzic pani z sekretariatu juz powinna dawno przejsc na emeryture :) ale panie z dziekanatu są naprawde ok. jesli jest jakis klopot to zawsze pomoga. mysle ze gdybym drugi raz miala wybrac uczelnie, wybralabym nwsm :)
    4/4/15
  • opinia

    to, że wykładowcy odchodzą to norma, mają do tego prawo, nikt na siłę ich nie trzyma, a to że próbują nastawiać studentów przeciwko szkole, to porażka! jak nie Ci to będą inni, doświadczeni z wiedzą z zakresu dietetyki a nie tacy co klepią w koło to samo i traktują dietetyka jako swojego podwładnego zamiast partnera. a jeśli chodzi o dziekanat, nikt z Was chyba nigdy nie był na uczelni publicznej, tam dziekanat jest dla studenta otwarty dwie godziny dziennie i niczego nie załatwi się poza tymi godzinami, tutaj możecie wejść zawsze. kończmy te studia i szukajmy lepiej mgrki!
    4/1/15
  • Studentk kosmet.

    Mam wrażenie, że pozytywne opinie piszą osoby zatrudnione w dziekanacie. Fakt, jest wielu wspaniałych wykładowców, ale niestety najlepsi odchodzą. Pani w sekretariacie może nie jest najmilsza, ale przecież inne rzeczy się bardziej liczą, np. przedmioty praktyczne. Do Buba: zapytaj panią WH o doświadczenie zawodowe i czemu tak wspaniała specjalistka w swojej dziedzinie nie pracuje w zawodzie tylko prowadzi Dziekanat. Zgadzam się z "Porażka'" liczy się tylko wpłata kasy na konto szkoły, ale żeby dostać potwierdzenie od szkoły to już ciężko. Podobno Dietetyka jest OK, chociaż wymagania wykładowców co do nauki są różne. czasami można nic nie robić i dostać zaliczenie.
    3/30/15
  • Studentk kosmet.

    Mam wrażenie, że pozytywne opinie piszą osoby zatrudnione w dziekanacie. Fakt, jest wielu wspaniałych wykładowców, ale niestety najlepsi odchodzą. Pani w sekretariacie może nie jest najmilsza, ale przecież inne rzeczy się bardziej liczą, np. przedmioty praktyczne. Do Buba: zapytaj panią WH o doświadczenie zawodowe i czemu tak wspaniała specjalistka w swojej dziedzinie nie pracuje w zawodzie tylko prowadzi Dziekanat. Zgadzam się z "Porażka'" liczy się tylko wpłata kasy na konto szkoły, ale żeby dostać potwierdzenie od szkoły to już ciężko. Podobno Dietetyka jest OK, chociaż wymagania wykładowców co do nauki są różne. czasami można nic nie robić i dostać zaliczenie.
    3/30/15
  • marje

    Mnie się podoba na tej uczelni. Jestem na zaocznych i już raz zmieniałam szkołę, wiec wiem jak jest gdzieindziej (duuużo gorzej) i dlatego się przeniosłam na Nowowiejską. Koleżanki, które też się wcześniej przenosiły poleciły mi tą szkołę i to był dobry wybór. Tutaj wszystko jest jasne. Plany lekcji i terminy zjazdów są podane na cały semestr. Z każdym nauczycielem da się dogadać jak ktoś nie może przyjechać na zajęcia i można odrobić je w innym terminie. Cena za studia się nie zmienia w trakcie nauki. Nie trzeba kupować wyprawek i dopłacać do kosmetyków. Na drugim roku zaczęłam szukać pracy w zawodzie i znalazłam bez problemu.
    3/26/15
  • Zadowolona

    Ja również studiuję w NWSM. To naprawdę porządna i godna polecenia szkoła. Bardzo dobrze wykształcona kadra i sprawnie działający Dziekanat. Nie doświadczyłam żadnych trudności w załatwieniu jakiejkolwiek sprawy. A to, że czasem nie wszystko układa się tak, jakbyśmy chcieli, no cóż... samo życie :) Wystarczy trochę dać z siebie i ze wsparciem odpowiednich osób, można tutaj rozwiązać kazdy problem. Wiem, bo sama nieraz doświadczyłam :) Ogólnie polecam wszystkim, z mojej strony to był naprawdę świetny wybór :)
    3/26/15
  • Studentkaa

    Jestem studentką tej szkoły i gdybym ponownie stanęła przed wyborem, to bez wahania podjęłabym taką samą decyzję. Przede wszystkim nie zależy mi tylko na uzyskaniu tzw. papieru, tylko na zdobyciu rzetelnej wiedzy teoretycznej, jak rówmież praktycznej i wiem, że ta uczelnia mi to zapewni. To, że Pani w Sekretariacie nie jest zbyt mila, ma dla mnie małe znaczenie, szczególnie, że kontakt z nią jest naprawdę znikomy. Chciałabym stanąć również w obronie funkcjonowania Dziekanatu. Skończyłam wcześniej studia na innej uczelni i mam porównanie. Tutaj naprawdę sprawnie to wszystko fukcjonuje, a negatywne opinie są bardzo przesadzone i niesprawiedliwe. Pani Wanda dwoi się i troi, żeby nam pomóc, zawsze i w każdej sytuacji, wypadałoby to docenić... Jestem w tej szkole, bo chcę, a jeśli komuś się ona nie podoba, to niech się przeniesie gdzie indziej,na nie wypisuje bzdury krzywdzące nie tylko samą uczelnię, ale również nas, jej studentów. Nie podcina się gałęzi, na której się siedzi!
    3/26/15
  • Gengry

    Studiuję pielęgniarstwo NWSM we Wrocławiu i bardzo sobie chwalę tą uczelnię.Wysoka jakość nauczania, wykładowcy mili i pomocni. Uczelnia świetnie przygotowuje mnie do przyszłej pracy, już teraz mam dużą wiedzę, która przekłada się na praktykę.Wiem, że po ukończeniu studiów będę dobrą pielęgniarką. Polecam wszystkim tym którzy poważnie myślą o zawodzie pielęgniarki.
    3/26/15
  • a stronka super

    tak ładnie podaja info na stronie www, no i maja elektroradiologię.... słyszałam, że jest ok
    3/26/15
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    3/26/15
  • a

    szkoła się rozpada, z dietetyki odchodza najlepsi wykładowcy-to pewna wiadomosć bp poinformowali o tym na wykąłdach, od przyszłego semestru ich już nie będzie, dietetyką zajmowac się będzie pielegniarka ..... kierunek się wali.... nie polecam NIKOMU dieityki na tej uczelni
    3/24/15
  • buba

    Szerze powiem studiuję kosmetologię i jestem zadowolona. Mam zajęcia z WH i muszę stwierdzić, że jest to chyba jedna z lepszych osób jak nie najlepsza we Wrocławiu, która powinna uczyć. Potwierdzę fakt, że kobita z szopą w sekretariacie jest delikatnie mówiąc nie do strawienia..., ale każda szkoła ma swoją historię :D Żadna nie jest idealna, a jeśli wybierać studia patrząc się na to jak funkcjonuje sekretariat to trochę dziecinne podejście ;) Jak to @karmel69 napisał/ napisała P. J. Sz. P. do wymiany, ale tacy "nauczyciele" to chyba uroki każdej szkoły. Podsumowując, polecam tą uczelnię mimo swoich mankamentów. Mam nadzieję, że pomogłam.
    2/26/15
  • kaśka90

    Co wy piszecie!? NWSM to rewelacyjna szkoła! Skończyłam ją rok temu i żal , że tak szybko mineły te 3 lata. Wykładowcy - bomba! Fakt sekretariat szwankuje, ale nie on jest tu najważniejszy. Polecam gorąco!!!!
    2/26/15
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    2/10/15
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    2/10/15
  • Nastia

    Cześć.Chciałam dowiedzieć się jak studia na kosmetologii,bo myślę przeprowadzać się tam?)
    1/24/15
  • życzliwa

    Chodzę do tej szkoły już pół roku i nie polecę jej nigdy nikomu! pani w sekretariacie to porażka nie wiadomo jak się odezwać, aby jej nie urazić, jedyne co potrafi to krzyczeć i się denerwować. O wszystko trzeba się prosić, niczego nie dopilnują, masakra... sprzęty stare, cały czas czegoś brakuje.. zgadzam się w 100% z moją przedmówczynią. Nie sądze, aby ta szkoła kiedyś się zmieniła i ludzie w niej pracujący.
    1/15/15
  • Smutek

    Jestem studentem Ratownictwa Medycznego co jedynie przychodzi mi na język to że ta szkoła to wyzysk w biały dzień.. Wyciągają ręke nie po to by Ci pomóc tylko aby zabrać Ci ostatni grosz.Nie warto studiować w tej szkole podpisuje sie rękoma i nogami i zapewne nie tylko moja szara osoba....
    12/17/14
  • nataliak

    Byłam studentką tej Uczelni, zrezygnowałam po 3cim semestrze. Uważam to za zmarnowany ogrom czasu, pieniędzy i nerwów. Pomimo wysokiego czesnego studenci są traktowani jak śmieci. Zachowanie kobiet zatrudnionych w dzieknacie jest skandaliczne - brak szacunku do studenta, traktowanie go z góry. Generalnie doprosić się o cokolwiek było ciężko, miałam wrażenie że to wszystko po to żeby zastraszyć studentów. Pracownia kosmetyczna - poziom tragiczny. Stare, popsute fotele, stara aparatura - już nigdzie się tego nie używa, kosmetyków brak. Ciągłe wizyty "klientek" z zewnątrz na ćwiczeniach przy braku kosmetyków. Słyszałam wiele o wsf, podobno o niebo lepsze warunki a pieniądze takie same. Stanowczo odradzam. Życzę tej "szkółce' rychłego upadku. Zasady bhp w pracowni są szokujące, jestem pewna że przy pierwszej lepszej kontroli zamknęli by tą szkołę. Jeszcze raz - odradzam.
    10/28/14
  • Marzena

    Anicia, ja w tym roku wybieram się na kosmetologie stacjonarną :)
    9/22/14
  • Donia

    witam!! Chciałabym iść na Podyplomową Dietetykę .. czy mógłby ktoś napisać czy warto , jakie są opinie o tym kierunku itd
    9/9/14
  • xoxoxo

    Hej, wybieram się na dietetykę stacjonarną może jest tu ktoś kto miałby ochotę na jakieś spotkanie jeszcze przed rozpoczęciem roku ;)
    9/7/14
  • Irmina

    Wybiera sie ktos na dietetyke niestacjonarnie?
    9/3/14
  • Karolina

    Kurcze, chciałam iść na dietetykę zaocznie, ale coś się obawiam tych opini na temat ludzi pracujących na tej uczelni, traktowania studentów itp. Co oczywiście ma się nijak do pieniędzy, które trzeba zapłacić za studia.
    9/3/14
  • Karolina

    Kurcze, chciałam iść na dietetykę zaocznie, ale coś się obawiam tych opini na temat ludzi pracujących na tej uczelni, traktowania studentów itp. Co oczywiście ma się nijak do pieniędzy, które trzeba zapłacić za studia.
    9/3/14
  • Anicia

    Wybiera się ktoś na kosmetologii stacjonarna ? :D
    8/30/14
  • kaska

    Witam, kto sie wybiera na pielęgniarstwo w tym roku?
    8/28/14
  • Wera

    Anett pielęgniarstwo stacjonarne kosztuje 700 zł miesięcznie plus praktyki 250 zł na semestr, rekrutować tylko można zanosząc osobiście papiery do dziekanatu ;) też tam złożyłam papiery ;)
    7/25/14
  • Anett

    wie może ktoś ile kosztuje pielęgniarstwo stacjonarne? i w jaki sposób rekrutują na te uczelnie , poniewaz nic nie znalazłam na ten temat .
    6/23/14
  • olaa

    Jest ktoś kto może powiedzieć coś więcej o kierunku dietetyka na tej uczelni ?:)
    6/20/14
  • olaa

    Jest ktoś kto może powiedzieć coś więcej o kierunku dietetyka na tej uczelni ?:)
    6/20/14
  • magi

    Czy masz pracę po ratownictwie?
    2/24/14
  • Kamilla

    Proszę o kontakt jakąś osóbkę, która studiuję pielęgniarstwo we Wrocławiu najlepiej na 2 roku ale nie koniecznie ja jestem obecnie na 3 roku. Moje gg 45559526 zależy mi na czasie. z góry dzięki pozdrawiam
    12/3/13
  • student.oo

    Jestem studentem tej uczelni, wiec wiem już trochę na jej temat. Jeśli chodzi o kadrę, to są to faktycznie specjaliści, którzy znają się na swoim fachu, a i przekazanie tej wiedzy studentom wychodzi im całkiem dobrze. Materiały z wykładów są zawsze dostępne, a i kontakt do wykładowców nie jest niemożliwy do zrealizowania. Uderzające jest natomiast podejście do studenta w dziekanacie. Oczywiście student musi poczuć kto nad kim ma władzę i to, że to student jest dla uczelni, a nie uczelnia dla studenta. Wydaje mi się jednak, że konkretnie w tej szkole lekceważące podejście wykracza poza wszelkie ramy, a inne uczelnie powinny brać przykład, jak nie powinno się traktować studentów. To nie jest mój pierwszy kierunek, ale jedzenie ciasta, picie kawy i odsyłanie studenta, żeby przyszedł za 10 min. tylko dlatego, że Pani delektuje się ciastem spotykam pierwszy raz. Przypomnieć należy, że za szkołę i za Pani ciasto płaci się niemałe pieniądze. Przykładów jest wiele, ale przez dziekanat tej szkoły traci się wiele zdrowia i czasu.
    11/4/13
  • katty

    studiuje na tej uczelni i uważam,że nie warto jest wybierać tą uczelnie. Ceny za czesne i praktyki co rusz wzrastają, a szkoła w zamian nie daje za to nic, sala komputerowa to porażka, komputery ledwo działają i na dodatek trzeba siedzieć przy jednym stanowisku w trzy lub cztery osoby, ponieważ szkoła przyjęła więcej studentów niż ma na to warunki. A to tylko ze najważniejszy jest pieniądz a nie studenci
    10/22/13
  • Aleksandra

    szkoła zaprasza pisząc,że ma otwarte drzwi i serce a gdzie jest serce na wielkiej uroczystości rozdania dyplomów,kiedy panie z dziekanatu nie pracują rzetelnie,bo zapomniały zabrać dla wszystkich dyplom. Cały rok czekałam na ten moment i co się okazuje - nie ma dla mnie,bo nie wywiązała się ze swoich obowiązków.Czy poniesie za to jakąś karę? W końcu zawiniła i to nie pierwszy raz.Może ktoś się ich pracy w końcu przyjrzy bo co roku to samo lekceważenie ludzi to już za dużo-BASTA!
    10/15/13
  • renata

    pani Hania z sekretariatu ponownie zachowała sie do mnie chamsko, jak przyszłam, aby złożyc dokumenty na kosmetologie podyplomową. Z wielka łaską powiedziała mi, ze nie bedzie studiów bo nie ma chetnych. Ci co chcieli (jeszcze 4 osoby oprócz mnie) wycofali się. Wcale sie nie dziwie, najpewniej zorientowali sie jaka to szkoła i dali drapaka. Powiedziałam jej, ze mam nagrana rozmowę, na której słychac jak sie do mnie zachowuje i nie bedzie problemu z identyfikacją, kto to mówi, Ona myślała, ze napotkała naiwną, która sie przestraszy, jak mi powie, ze skad wiem, ze to była ona. A ona po moim pytaniu przez telefon czy rozmawiam z pania Hania, potwierdziła to, a teraz próbowała sie wypierac tego. Ale chyba ta sytuacja czegos ja nauczyła, bo jak dzwonilam kilka godzin pozniej aby zapytac co z kosmetologia podyplomowa, to się już grzecznie sie zachowywała (widocznie podejrzewała, ze mogę to nagrywać). Znajoma napisała skarge na jej zachowanie, na razie bez odpowiedzi. Ciekawe kto czyta listy wysyłane na adres rektor@wsns.pl. Chyba bedzie trzeba wysłac ta skarge listem poleconym zaadresowanym do rektora. My takiego zachowania nie odpuscimy, póki jej nie skompromitujemy publicznie.
    10/15/13
  • Aleksandra

    12.10 Wielka uroczystość rozdania dyplomów. Po przygotowaniu i przybyciu do auli okazuje się, że panie z dziekanatu jak co roku zapomniały wziąć dyplomy ze szkoły. Czuję wielkie rozczarowanie i ogromne niezorganizowanie się dziekanatu do tej sprawy. Nie przyjemna pani stwierdziła, że to tylko jedna osoba i powiedziała, że ona jakoś to przeżyje. Oby ktoś kiedyś nie ominął jej w trudnej sytuacji mówiąc, że to tylko jedna osoba.
    10/14/13
  • Zosia

    MLKMFK
    10/14/13
  • katia

    Jestem studentką 3 roku kosmetologii, szczerze mówiąc nie sądzę żebym postanowiła pozostać w tej szkole lub gdybym miała raz jeszcze wybierać na pewno bym się na nią niezdecydowała. W tej szkole rządzi pieniądz, nacisk na zysk nie dla studenta ale wykładowców i pracowników szkoły...tyle z mojej strony
    9/30/13
  • ania

    hej Paula ja tez sie wybieram na kosmetologie zaocznie ;)
    9/29/13
  • Dyt

    Hej, Marta to mój email: judka_m@wp.pl odezwij się :D
    9/29/13
  • ewa

    Pani Hania w sekretariacie zachowuje się niegrzecznie i niemiło do osób poważnych, dorosłych kandydatów na studia podyplomowe, traktując je jakby zbierały śmieci, a przy okazji chciały coś załatwić. Robi łaskę, że w ogóle z nimi rozmawia. Ale to świadczy tylko o poziomie tej pani.
    9/26/13
  • karooola

    Dziewczynki napiszcie do mnie na maila jeśli możecie: karola15a@wp.pl :) pogadamy sobie przed zjazdem ;)
    9/25/13
  • Natalia

    Widzę, że oblegana dietetyka niestacjonarna :) fajnie byłoby Was poznać :)
    9/22/13
  • Anita

    Hej ja też wybieram się na dietetykę niestacjonarną ;) Fajnie by było was poznać przed zajęciami :)
    9/14/13
  • Marta

    Hej Dyt! Ja wybieram się na pielęgniarstwo stacjonarne :)
    9/13/13
  • Natalia

    HEJ :) również zaczynam w tym roku dietetykę niestacjonarną :)
    9/13/13
  • Dorotka

    Witam wybieram sie również na dietetykę niestacjonarnie. chetnie bym poznala kogos przed rozpoczeciem roku zawsze to raźniej;)) jesli jest ktos zainteresowany kontaktem to moj mail dorotka93@onet.pl Pozdrawiam;)
    9/5/13
  • kat19

    masz rację ana , bez sensu w ten sposób się kontaktować... może zróbmy tak podam Ci mój stary adres email i i tam się jakoś konkretniej dogadamy żeby tutaj na forum nie podawać żadnych prywatnych numerów czy nazwisk ;) katee15@op.pl
    9/5/13
  • ana

    jestem oczywiście za, a możemy się skontaktować jakoś inaczej niż przez tą stronę? :)
    9/4/13
  • kat19

    O jak fajnie,że ktoś się znalazł :) To co ana może udałoby nam się spotkać przed rozpoczęciem roku ? ;)
    9/4/13
  • ana

    @kat19 ja się wybieram na dietetykę stacjonarną :) też myślałam o jakimś spotkaniu, ale nie mogłam nikogo znaleźć :P
    9/4/13
  • Dyt

    Hej, wybiera się ktoś na pielęgniarstwo stacjonarne? Może ktoś chce się wypowiedzieć na temat tego kierunku?
    9/3/13
  • kat19

    Wybieram się na dietetykę stacjonarną. Kto jeszcze wybiera się na ten kierunek? Może jakieś spotkanie zanim jeszcze zacznie się szkoła , np. w ostatnim tygodniu września? Potem będzie razniej ;)
    9/3/13
  • Paula 123

    Hej. Wybieram się na kosmetologie zaoczną do NWSM czy może ktoś jeszcze tam się wybiera??? Może spotkanie przed rozpoczęciem roku ?
    8/21/13
  • karooola

    hej :) jutro jadę zawieźć papiery na dietetykę niestacjonarną :) ktoś idzie na ten kierunek ??
    8/20/13
  • ana

    czy wybiera się może ktoś na dietetykę stacjonarną?
    8/20/13
  • olivia

    szkola nie warta pieniedzy. Praktyki dodatkowo platne 400 zł. nie polecam
    7/22/13
  • ABSOLWENTKA

    rowniez wybieram sie na dietetyke i chcialabym poznac opinie ludzi z tego kierunku ;-)
    6/30/13
  • pepe

    Witam czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaki jest poziom na dietetyce - studia I stopnia - tryb zaoczny
    6/9/13
  • 2013

    W tym roku wybieram się na studia konkretnie kosmetologie. Mam dylemat, który byc możne pomożecie mi rozwiązać:) Rozważam dwa typy Wsf A. Czamary oraz Nwsm. Co lepsze? Gdzie więcej zakuwania ? Skąd wyniosę więcej ?
    6/1/13
  • ula234

    Czesne jest ogromne ! szkoda pieniędzy miała to być konkurencja dla Medycznej ale teraz to chyba lepiej iść na medyczną i mieć dyplom szkoły. Powoli pieniądze są te same.....
    5/21/13
  • fakty

    ta uczelnia warta jest tych pieniedzy, bo jusisz pamietac o specyfice studiow, to nie marketing, socjologia, czy praca socjalna, to sa po prostu studia medyczne, a studia medyczne nie moga byc tanie, zreszta realnie patrzac te ceny sa na bardzo przyzoitym poziomie, a w samej szkole przemili ludzie, ktorzy maja serce dla stluchaczy, szacunem, zyczliwosc i poklady cierpliwosci, polecam, polecam
    5/16/13
  • lusy

    czesne 620 zl na miesiac???? o Jezuuuuu, to koszmarnie duzooooo! to moze juz lepiej na zaocznych na panstwowej, co?
    5/14/13
  • hhh

    Chyba te wielce pozytywne opinie to sami pracownicy napisali bo jakoś nie wierze, że to studenci. Czy dobrym sprzętem jest np. cewnik z 1980 roku?
    5/10/13
  • OLka

    Wybieram sie na dietetyke. Mógłby mi ktoś powiedziec jak jest na tym kierunku? Z góry dziękuje :)
    5/3/13
  • studentka

    Jeśli chodzi o czesne to na chwile obecną jest to 620 złotych / miesięcznie
    4/28/13
  • Zainteresowana

    Witam :) ! mam pytanie, czy mógłby mi ktoś powiedzieć ile kosztuje studiowanie na tej uczelni na kierunku pielęgniarstwo ? ponieważ nigdzie nie mogę tego się doszukać a zdaję sobie sprawę że skoro to szkoła nie publiczna to ma jakieś opłaty :P. Z góry dziękuję
    1/19/13
  • dziala

    nie wiem, o co wam chodzi, strona normalnie sie odpala, fakt ze moze nie powala na kolana, ale jest co trzeba
    10/23/12
  • magda

    Czemu ich stronka nie działa? Jak wchodzę to mogę tylko jakąś wiadomość wysłać.
    7/9/12
  • kasia

    owszem, ja jestem na kosmetologii i zgadzam się z przedmówca że pozom jest wysoki i bardzo się z tego cieszę. Chcę się dobrze wyuczyć zawodu, bo po studiach zamierzam otworzyć własny gabinet. mamy wysoko wykwalifikowaną kadrę oraz nowoczesny sprzęt i sale co sprawia że miło się pracuję. Duzo zajęć praktycznych pomaga zdobić doświadczenie.
    3/21/12
  • Yahu

    ponoc Kosmetologie i Zdrowie publiczne maja na dobrym poziomie, to wiem z zaslyszanych opinii, ktos pytal o dzietetyke - tutaj sie nie wypowiem, bo nie wiem. Logika jedynie podpowiada, ze lepiej wybrac przy takim kierunku uczelnie medyczna, niz jakas szkole \"wszystko w jednym\". Wieksze szanse, ze sie nie rozczarujecie.
    2/14/12
  • olkas

    konkurs miss kosmetyczek. Ludziska super sprawa zobaczcie jak u nas fajnie jest . Nie to co w niektórych szkołach nuda i nudne gadki przez 8 godzin :)
    1/23/12
  • Onek

    Ja nie ograniam czasem i tutaj trzeba powiedzieć wprost, że nie jest czasami łatwo. Tak jak wcześniej liczy sie systematycznosc tutaj przede wszystkim
    1/19/12
  • maturzystko

    Poziom jest dobry, nauczysz się dużo. Tylko trzeba ogarnąć materiał. Dla systematycznych spoko.
    12/11/11
  • maturzystka

    Witam, czy studiuję ktoś dietetykę? Czy mogę prosić o opiniowanie tego kierunku? Czy poziom nauczania jest na tyle wysoki, że będę mogła po skończeniu studiów pracować w tym zawodzie?
    5/25/11
  • Ratownik

    Jestem studentem kierunku Ratownik Medyczny. Program nauczania wyczerpująco przygotowuje do zawodu, liczne praktyki, szkolenia wspomagają proces nauczania. Zawód z przyszłością, pasją, misją. Polecam wszystkim, którzy marzą o pomaganiu ludziom.
    5/23/11