Opinie o Uczelni Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza (PR, Politechnika Rzeszów)

Komentarze (88)

  • Cezary

    Zarządzanie na PRz to strata czasu. Najgorsze studia w Polsce.
    16.01.2019
  • Marcin

    jak ktoś mieszka dość blisko, to można się wybrać na drzwi otwarte, ja nie będę jechał 140 km, ale jakbyś napisał, co ciekawego o budownictwie powiedzieli albo się dowiedziałeś - to fajnie by było.
    19.11.2018
  • drzwi otwarte - czy warto?

    sądzicie, że warto się bujnąć na te dni otwarte na rzeszowskiej? dowiemy się czegoś więcej, czego nie ma na stronach? ktoś ma doświadczenia?
    13.11.2018
  • odp. budownictwo

    składaj wszędzie i zobaczysz, gdzie się dostaniesz, a wybierzesz, jak juz będziesz wiedział, gdzie się dostałeś, akurat w przypadku budownictwa ja bym stawiał na Polibudę Krakowską jako pierwszy typ
    06.11.2018
  • gdzie budownictwo

    planuję studia inżynierskie na kierunku Budownictwo (matura w następnym roku), chcę skłądać papiery na Politechnice Rzeszowskiej, Pol Krakowskiej, może na AGH. No właśnie - macie jakieś porównanie tych uczelni? zwłaszcza jeśli chodzi o wydział i studia z budownictwa, które mnie interesują? czy rynek nadal potrzebuje takich specjalistów, czy się nimi nasycił? róznie mówią i mam mętlik w głowie.
    25.10.2018
  • Informatyka - progi.

    Jak to jest z tymi progami ? Czy trzeba wziąć tą informatykę na maturze żeby się dostać, czy dobrze napisane ang. i matma w rozszerzeniu wystarczą ?
    14.08.2018
  • Kosmonautyka

    hihihihihihihihihihi-w rzeszowie.
    11.08.2018
  • olek

    dziwiłem się że ta stronka nie działa, ale to chyba była zmiana adresu www, bo teraz jest już ok
    31.07.2018
  • Katia

    Chciałabym się dowiedzieć na co bardziej się opłaca pójść. Zarządzanie czy Finanse i rachunkowość. Dostałam się na oba kierunki. Myślę bardziej o Zarządzaniu. Chciałabym poznać Wasze opinie.
    15.07.2018
  • Pola

    Studiowałam Zarz. i Inż. Produkcji na WBMiL. To kierunek o wszystkim i o niczym, więc warto jak najszybciej wybrać dziedzinę, w której chcesz się kształcić. Ja skupiłam się na przedmiotach związanych z CAD/CAM i obróbką skrawaniem, resztę byle zaliczyć. Wyszło mi to na dobre bo od 4 lat pracuję jako programista CNC. Gdybym miała wybrać kierunek jeszcze raz, to zdecydowałabym się na mechanikę i budowę maszyn, chociaż znajomi z roku nie mieli problemu ze znalezieniem pracy (kontrola jakości, Lean Manufacturing, produkcja itd.)
    09.07.2018
  • xyz

    również prosiłabym o opinię o Architekturze na Politechnice Rzeszowskiej :)
    09.06.2018
  • Architektura

    Czy ktoś może mi opowiedzieć coś więcej o tym kierunku ? 1. Jak jest, czy jest nacisk na majce ? 2. jak wygląda egzamin wstępny i kiedy się odbywa ?
    18.05.2018
  • xyz

    Co myślicie o kierunku zarządzanie na PRZ ? Dość popularny kierunek, "po którym nie ma pracy" ,ale bardziej chodzi mi o studiowanie tego kierunku typowo dla samego siebie np. żeby w przyszłości otworzyć własną działalność
    17.05.2018
  • radek

    zdarza się jakiś piernik, co każe pisać z kartki, ale nie przesadzajmy, ogólnie wykładowcy są w porzo, sale, zaplecze, sprzęt też bez większych zarzutów, więc jak dla ok
    14.05.2018
  • beouralways

    Co myślicie o kierunkach: inżynieria medyczna i matematyka w ekonomii na wydziale matematyki i fizyki stosowanej? Warto?
    11.05.2018
  • do zenka

    Niestety nie mam porównania do AGH, ale studiując na PRZ informatykę (obecnie drugi stopień) mogę śmiało polecić. Kierunek nie jest prosty, ale bardzo ciekawy, można zebrać przydatną wiedzę, wykładowcy potrafią zainteresować studenta tematem. Trzeba poświęcić trochę czasu na naukę, nie tylko przy sesji, ale z całą pewnością nie jest to zmarnowany czas, a taki, który zaowocuje w przyszłości
    30.04.2018
  • zenek

    Witam! Jeśli informatyka to gdzie lepiej PRZ czy AGH, jakieś sugestie pod różnymi względami?
    30.04.2018
  • Bartek1999

    Witam. Mam pytanie odnośnie kierunku inżynieria środowiska? Jak z progami punktowymi? Ciężko sie dostać? :D
    04.04.2018
  • Piotrek

    Witajcie! Interesuje mnie Pilotaż na Politechnice Rzeszowskiej. Czy byłby ktoś w stanie powiedzieć mi, czy warto, czy wysoki jest poziom, czy cieżko się utrzymać i jakie są orientacyjnie progi punktowe. Będę niezmiernie wdzięczny! Pozdrawiam!
    16.03.2018
  • Pawel

    Jestem absolwentem PRz i PW, więc mam porównanie 2-óch uczelni. Wiele osób co chwali PRz nie ma porównania i uważa ową uczelnią na tak samo dobrą jak inne prestiżowe uczelnie w kraju, lecz jest to nieprawdą. Studiowałem Informatykę 1-stopnia na PRz, Profesorowie mają olewające podejście do studentów. Za chodzenie na wykłady podwyższają oceny, za nie chodzenie obniżają. Podobnie jest z aktywnością na zajęciach, można napisać kolokwium na 100% a ocenę dostać na koniec 4 (za brak aktywności). W przypadku nie przyjścia na ćwiczenia masa kłopotów (profesorowie nie odpisują na maile, nie pojawiają się na konsultacjach, za które mają płacone przez PRz). Co do treści zajęć. Jedna profesorka która uczy dla możliwości robienia kolejnych tytułów, mówi że uczenie to najgorsza rzecz jaka wiąże się z byciem pracownikiem naukowym. W skrócie Profesorowie podchodzą do zajęć, jak by to rubli za karę. (oczywiście są wyjątki tacy jak profesor Śnieżek który uczy z powołania). Co do przedmiotów nie kierunkowych to tragedia. Wielu profesorów na wykładach mówi o polityce, co więcej nie podejmują dyskusji tylko wmawiają swoje poglądy. Na PRz są profesorowie należący i startujący w wyborach z partii KORWIN (obecnie Wolność), nie mam nic przeciwko partii, lecz jeżeli np. na przedmiocie "Podstawy Zarządzania" prof. zw. dr hab. inż. Leszek Woźniak potrafi przegadać przez 2 godziny o Tym że Ryszard Petru jest finansowany przez Soros-a, lub że Nowoczesna należy do tajnego stowarzyszenia Iluminatów, chcąca przejąć władzą nad światem. Do czego zmierzam? do tego iż wielu profesorów powinno trafić do psychiatryka, a nie wykładać na uczelni. Sam poziom nauczania języka na PRZ jest żałosny. Na studiach miałem powtórkę z Liceum, nic ponadto choć bylem w lepszej grupie. Wracając do poziomu PRz, na kierunku Informatyka, jeżeli kogoś nie interesuje Programowanie, nie nauczy się go, gdyż nie jest aż tak bardzo wymagany. Na PW jest niedopuszczalne, aby absolwent nie potrafił biegle posługiwać się w C++. Na PRz, student kończący Informatykę ze słabymi wynikami, może nie potrafić programować, nie potrafić naprawiać komputerów (lutować smd) itp itd. Na PW w przeciwieństwie do PRz nie obchodzi profesorów to czy studenci chodzą, na zajęcia czy nie. Ważne jest opanowanie materiały, nie ma taryfy ulgowej, nie można wyżebrać lepszej oceny, jak jak to jest w Rzeszowie. Podsumowawszy, jeżeli ktoś chce się czegoś nauczyć, lepiej iść do uczelni z wyższej półki, a jeżeli ktoś chce tylko papierek, to niech idzie do jakiejś prywatnej uczelni typu WSIiZ gdzie bezstresowo przebrnie przez studia, a przy okazji lepiej opanuje język angielski. Nie radzą robić tak jak ja, czyli inżynier w Rzeszowie, Magister w Warszawie. Ja po Informatyce na PRz miałem tak olbrzymie zaległości iż musiałem sporo czasu i pieniędzy poświęcić na korepetycje. Czasem myślałem nawet aby zrezygnować i wrócić do PRz, ale dopiłem swego.
    25.01.2018
  • a propos matematyki

    mój kolega studiuje matematykę i od roku programuje, z tym że na kursach, bardzo konkretnych, nie jako studia. Właśnie dostał propozycje pracy czy stażu płatnego. Wspominał, że planuje isc w tym kierunku właśnie, infromatycznym, ale on uważa że matma daje mu bardzo dobre podstawy :-) inna rzecz, że bystrzacha z niego :-)
    23.11.2017
  • matematyka

    nikt nie pisał o kierunku matematyka :-( czy są tuta studenci z matematyki i mogliby się podzielić swoimi uwagami na temat tych studiów na PRz. Co najczęściej robią absolwenci po skończeniu matmy? czy jest ktoś, kto wziął do matematyki drugi kierunek studiów?
    20.11.2017
  • dobra rada

    Do studentów I roku - nie zniechęcajcie za szybko. Dlaczego? Bo zwyczajnie nie warto odpuszczać. Wiem, co piszę, bo miałam podobnie .... chciałam zmienic na szkołe prywatną, słabo mi szło na logistyce, nie miałam zaliczeń, jak po grudzie, chciałam się poddać. Okazało się, że takich osób jak ja są dziesiątki. Trzeba mieć dystans tych wszystkich mądrych profesorów przekonanych, że ich przedmiot nudny jak flaki z olejem jest najważniejszy. Zbierzcie siły, nie odpuszczajcie, łaźcie po te zaliczenia, jak przerbniecie pierwszy rok, to potem będzie z górki.
    08.11.2017
  • do Elektrotechnika

    Nie poddawaj się ziomek, przyłóż się i z czasem będzie Ci łatwiej. Wiadomo, to są studia i ciężko się przestawić z liceum na uniwersytet. Też miałem z początku problem i zwątpienie. Myślałem sobie "kurde co ja tu robię, przecież nie daję sobie rady już na początku a co dopiero będzie potem" ale mój przyjaciel powiedział mi, żebym się nie poddawał i tak też zrobiłem. Teraz jestem absolwentem i wierzę, że Ty również nim zostaniesz. Głowa do góry, przyłóż się do nauki, weź może jakieś korepetycje i będzie git!
    18.10.2017
  • Elektrotechnika

    Jest ktoś z elektrotechniki? zapisałem się na kierunek ale zaczynam mieć wątpliwości czy sobie poradzę. Jakby mi dał ktoś znać co o tym sądzić to proszę o komentarz.
    05.10.2017
  • NiKo0o0o

    Mega spoko uczelnia, na spokojnie wszystko zdałem bez poprawek, nawiązałem super znajomości i przyjaźnie także polecam w Rzeszowie :>
    22.08.2017
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    05.07.2017
  • buc

    CiENSZko
    30.06.2017
  • Tina

    cienszko się dostać na logistykę ?
    27.06.2017
  • Kamileo

    do Patrycji Z tego co słyszałem, lepszym wyborem jest logistyka zaoczna, stąd też sam się na nią rekrutuję. Wszystko dlatego, że ponoć wykładowcy skupiają się na tym co najważniejsze pomijając tak zwane zapychacze, które nie mają takiej wagi jak na dziennych. Kogo bym się nie pytał, to transport/logistykę polecają zaoczną. Możliwe że się spotkamy od października ;)
    18.06.2017
  • Michał

    Cześć, chciałbym iść na Automatyke i Robotyke i rozważam dwie opcje Politechnike Krakowską i Politechnikę Rzeszowską. Która waszym zdaniem jest lepsza i dlaczego?
    19.05.2017
  • Patrycja

    Cześć, interesuję mnie logistyka na Politechnice Rzeszowskiej. Byłabym wdzięczna za udzielenie jakichkolwiek informacji o tym kierunku, np. czy jest to ciężki kierunek i jak jest z dostaniem się na niego, jak wyglądają zajęcia, czy ciężko z matmą i czy lepiej wybrać logistykę dzienną czy zaoczną. ;)
    26.04.2017
  • strona

    Przez święta dużo szkół miało prace konserwatorskie, strona działa prawidłowo ;)
    18.04.2017
  • ??? pol rzeszow nie działa ???

    ich stronka - Forbidden You don't have permission to access / on this server. Apache/2.2.16 (Debian) Server at www.prz.edu.pl Port 80 też tak u Was jest?
    17.04.2017
  • Wiki

    Hej ! Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak to jest z dostaniem się na PRZ na logistykę. Jakie wyniki trzeba mieć żeby się spokojnie dostać :)
    08.02.2017
  • BUDOWNICTWO

    czy ktoś poleca ten kierunek na prz? jestem studentką pk, ale z powodów osobistych chciałabym spróbować się przenieść. pk nie polecam, ale też nie chciałabym się wkopać w to samo piekło jakie tu panuje :)
    04.02.2017
  • wydział chemiczny

    interesuja mnie studia na wydziale Chemicznym PRz, zastanawiam się nad wyborem kierunku studiów.... no właśnie: co polecacie? Technologia Chemiczna? Inżynieria chemiczna i procesowa? Biotechnologia? Bede wdzięczna za wypowiedzi z uzasadnieniem :-)
    16.11.2016
  • aniarainbow

    Witam , podyplomowe z zarządzania logistycznego? warto? jak wyglądają zajęcia?
    22.09.2016
  • qwerty

    Energetyka na PRZ to cięzki kierunek? może ktos studiuje?
    13.09.2016
  • Magda

    Ktoś studiuje lotnictwo i kosmonautyka spec. pilotaż na URZ?? Mógłby opisać tzn. czy ciężko się dostać i czy ogólnie opłaca się??
    29.08.2016
  • Ewa

    Witam, co myślicie o pedagogice na URZ? A może ktoś zaczerpnął opinie o pedagogicznym w Krakowie ewentualnie na Fryczu w Krk tez na pedagogice.
    25.07.2016
  • logistyka

    Opinie zawsze spotkasz różne, ja przy wyborze szkoły kierowałam się tym, przy której było najmniej negatywnych, ale takie zawsze się zdarzają, każdy wymaga czego innego od uczelni. Poza tym mam wrażenie, że złe opinie są często od osób, które miały problem z jakimś wykładowcą lub czegoś nie zaliczyły...
    20.07.2016
  • lolka

    cześć , słuchajcie studiuje ktoś zarządzanie bezpieczeństwem? może sie podzielić jakimiś opiniami w tym temacie jak jest?
    09.06.2016
  • aneta

    Ludzie to jak jest wkoncu z ta logistyka? Tyle chetnych az? Ja tez na logistyke. To jak jest w końcu jedni pisza ze to dobry kierunek na Prz a drudzy ze słaby? Może są tu jacyś studenci?
    12.05.2016
  • logistyk

    logistyki na PRZ nie polecam, nie trzeba sie nic uczyć, zajecia nudne, wykładowcy tez zaangazowanie 0%. Jestem na 4 semestrze i żaluję ze tu poszedłem, wydaje mi sie ze lepiej już pójść na zarządzanie i inż prod na wydziale budowy maszyn i tam wybrac sobie specjalizacje z logistyką, bo logistyka na WZ to porażka i typowy przedmiot na przeczekanie studiów.
    11.05.2016
  • zeneklog

    Jesli chodzi o logistgę, to na na PRZ bardzo cięzko sie dostać,ale z tego co wiem to jak i wszedzie. Kierunek innowacyjny, oblegany. Jeśli zdasz rozszerzenia na ok 70%, bo są podwójnie pkt-owane to się dostaniesz.
    01.05.2016
  • emma

    czy cieżko sie dostać na logistyke? czy jest tutaj ktoś kto studiuje logistyke, jakie miałeś/as wyniki na maturze? bardzo prosze o opinie
    28.04.2016
  • ala

    Polecam logistykę. Ogólnie jest to kierunek, który daje wiele możliwości jeżeli chodzi o pracę w przyszłości. Na tej uczelni jest to kierunek o wysokim poziomie nauczania, zajęcia są fajnie prowadzone, nie przysypia się, wykładowcy potrafią zainteresować. To ogromny plus.
    14.04.2016
  • matrii

    czy ktos studiuje logistyke na PRZ? jaki jest poziom na tym kierunku? polecacie? :)
    09.04.2016
  • stka

    Polecacie zarządzanie i inżynierie produkcji?
    30.03.2016
  • gryfo

    wielu maturzystów ma stracha przed polibudą i sam miałem.... do pierwszej sesji spory stresik, przy zaliczeniach przedmiotów typu mechanika, wytrzmalościówki chwile zwątpienia... czy się nie poddać, nie zmienić uczelni, nie pojść do prywatnej.... tylko trzymało nie to, że tutaj nie bule na naukę, a jednak czesne troche kosztuje. Powiem tak: udało się pozaliczać, jestem do przodu i czuje sie silniejszy, bo jest troche tak, że wykladowcy czasem chcą nas przeczołgać psychicznie, jakby sprawdzić, czy się nie poddamy, czy się nadajemy, czy damy radę, zy potrafimy wziąć się w garść i zawalczyć o siebie. Więc uspokajam - studia są dla ludzi. Miejcie wiarę w siebie, ne zrażajcie się drobnymi niepowodzeniami. Rozmawiam trochę ze znajomymi z wyższych roczników i wiem, że to jest spoko do przejścia, nawet te nudne wykłady, z których wiedza nigdzy mi się nie przyda w życiu czy pracy.
    10.03.2016
  • justa

    Czy mógłby mi ktoś ze studentów lub absolwentów PRZ doradzić czy lepiej zdecydować się studiować bezpieczeństwo wewnętrzne czy logistykę na Wydziale Zarządzania? Może macie jakieś osobiste doświadczenia lub znacie kogoś kto studiował na którymś z tych kierunków? Z góry dziękuję za odpowiedź!
    25.02.2016
  • Natka4

    Nie wiem jak to wygląda na PR ale u mnie Studium Sportu to był obiekt, w którym większość kierunków miała prowadzone zajęcia z WFu a po zajęciach był on dostępny dla studentów za niewielką opłatą.
    02.01.2016
  • wychowanie fizyczne

    co to jest Studium Wychowania Fizycznego i Sportu Politechniki Rzeszowskiej???? Czy to jest rodziaj Wydziału, na którym można studiować wychowanie fizyczne? Bo nie widzę takiego kierunku w wykazie na Politechnice Rzesowskiej?
    23.11.2015
  • studia podyplomowe BHP

    Szukam informacji na temat studiów podyplomowych w Rzeszowie z zakresu BHP w budownictwie. Czy ktoś robił je na Politechnice i może się wypowiedzień na ten temat?
    19.11.2015
  • wydział elektrotrchniki i informatyki

    Najbardziej problemowy to kierunek Elektronika i Telekomunikacja, jeśli macie czas i pieniądze to możecie sobie to postudiować. Podejście tych osób od których zależy to czy student pójdzie na kolejny semestr czy nie jest poniżające i przeciwko studentowi. Zróbcie porządny wywiad, to gdzie się da NORMALNIE skończyć kierunek jaki was interesuje i pójść do pracy a nie studiować 10 lat i mieć zmarnowane młode lata. Ci prowadzący o których mówię NIE pomagają w zdobywaniu wiedzy tylko sukcesywnie przeszkadzają studentom życie na tym wydziale...znane jest także takie postępowanie na innych wydziałach na wybranych kierunkach także tam problemowych. Tegoroczni maturzyści, wybierajcie z głową uczelnie, Politechnikę ostatecznie także, lecz kierunek który jest możliwy do skończenia :)
    07.07.2015
  • się dzieje

    no trzeba przyznać że Politechnika Rzeszowska w ostatnim czasie jakby zrozumiała, że trzeba się trochę postarać i o tego studenta zadbać, więc przyznaje obiektywnie, że ruszyło się ku dobremu ... oby na długo i skutecznie, za co trzymam kciuki sama
    15.03.2015
  • wydział chemiczny

    który kierunek na Wydziale Chemicznym jest najsensowniejszy według Was? czym się różni technologia chemiczna od inzynierii chemicznej i procesowej?
    26.10.2014
  • lotnik

    jak mieliście zdaną maturę, że się dostaliście na dzienną logistykę? czy jakieś dodatkowe zajęcia, korki, konsultacje, a jeśli to gdzie, u kogo?
    18.10.2014
  • studia podyplomowe na PRz

    czy na Wydziale Wychowania Fizycznego i Sportu są robione studia podyplomowe??? Bo jestem zainteresowany w Rzeszowie i pomysłaem o Prz, ale szukam opinii od osób, które wcześniej tu studiowały???
    21.09.2014
  • mati

    a jest jeszcze nabór na Politechnikę Rzeszowską? gdzie znajdę info o kierunkach? na stronie nie widzę...
    20.09.2014
  • technologia chemiczna

    bede studiować na PRZ technologi chemiczną, czego mogę się spodziewać na pierwszym roku w znaczeniu poziomu trudności i jak dużo studentów zwyczajowo odpada po semestrze czy po roku?
    18.09.2014
  • kris

    czy na politechnice w Rzeszowie jest Wydział Wychowania Fizycznego???? od kiedy? studiuje ktoś tam i może sie wypowiedzieć?
    10.09.2014
  • michalina

    narzekałam? hmmm osobiście irytowało mnie, gdy któryś z wykładowców strasznie przynudzał, prowadził 3 h zajęć mówiąc jednym tonem bez odrobiny zainteresowania tematem... ja się wtedy totalnie wyłączam...
    02.09.2014
  • karolina

    wszystko super, a na co narzekałaś na uczelni? bo dzisiaj coraz częściej uczelnie są dobrze wyposażone, ale co Cię denerwowało? :)
    25.08.2014
  • niki555

    Świetna uczelnia z tradycjami, bardzo duży wybór kierunków, wyspecjalizowana kadra i świetne zaplecze naukowe np bardzo dobrze wyposażone laboratoria, polecam ;)
    05.08.2014
  • aneta

    Polecam Politechnikę Rzeszowską, mają fachową kadrę, która potrafi przekazać wiedzę studentom w należyty sposób, atmosfera w szkole bardzo miła, można spotkać mnóstwo fantastycznych ludzi ;)
    02.04.2014
  • wydział maszyn i lotnictwa

    pytanie mam; teraz jestem w klasie maturalnej, mysle o Polibudzie Rzeszowskiej, konkretnie interesuje mnie Wydzial Maszyn i Lotnictwa, chodzi o to, na co postawic w nauce? czy korepetycje sa niezbedne? jesli tak, to do kogo z wykladowcow? z jakimi wynikami na maturze udalo Wam sie dostac?
    23.09.2013
  • tomi

    nie dostałem się na architekturę na Uni Wrocławskim, czy sa jakies procedury, opcje, mozliwosci, zeby jeszcze teraz gdzies sie zalapac (dowolny uniwerek) na ten kierunek? wiem, ze architektura jest total oblegana, ale moze ktos probowal jakichs sposobow i sie udalo, z gory dzieki
    31.07.2013
  • 123456

    Witam, ja mam ogromną prośbe do studiujących na tej politechnice biotechnologie, mógłby mi ktoś udzielić mniej więcej program zajęć ?? w sensie działy jakie są brane w poszczególnych semestrach, dzieki z góry
    10.05.2013
  • kj

    Politechniki mają wzięcie w tych czasach. a czy to politechnika w Łodzi, w Warszawie, w Rzeszowie czy na końcu świata, nie robi to większej różnicy :))
    30.04.2013
  • marcin

    ale i tak w tym regionie jest to jedna z lepszych opcji na studia, i to juz nie chodzi o miejsca w rankingach, bo pewnie pozycje mozna sobie sztucznie zalatwic, tylko o fakt, ze to uczelnia panstwowa, techniczna no i z dlugimi juz tradycjami, oczywiscie nie kazdemu jest po drodze z kierunkami inzynierskimi, bo i studia techniczne nie naleza do najlatwiejszych, ale ja osobiscie zamierzam isc w slady starszego brata i studiowac wlasnie tutaj, dla mnie fizyka jest piekna dziedzina nauki i tego zamierzam sie trzymac
    06.02.2013
  • Adam

    Swego czasu studiowałem budownictwo na Politechnice Rzeszowskiej. Po roku stwierdziłem, że to jednak miasto, które mnie ogranicza, że duszę się tutaj. Postanowiłem więc przenieść się do Warszawy. Kontynuuję tam naukę na tym samym kierunku i w końcu czuję, że żyję. Nie ma sensu zatrzymywać się w Rzeszowie, trzeba poszerzać horyzonty :)
    05.12.2012
  • student

    Osobiscie bardzo polecam PRz jestem na kierunku inzynieria materialowa, rowniez goraco polecam ten kierunek ze wzgledu na jedne z najlepszych laboratoriow do badania materialow lotniczych w Europie. Ekstra kadra ;)
    29.11.2012
  • Realista

    Rzeszów jest pięknym miastem ale muszę przyznać że jestem niezadowolony z Prz. Mimo kilku ciekawych wykładowców poziom jest niski gdyż studiują tam w dużej mierze ludzie, którzy ledwo co zdali maturę, nigdzie się nie dostali i są to ludzie głównie z okolic,ze wsi. Nawet rzeszowiacy omijają tą uczelnie wybierając KRK, Lublin czy Warszawę. Kolejnym minusem jest to że w Rzeszowie brakuje życia studenckiego, wszyscy mądrzy wyjechali do innych ośrodków. Podsumowując PRz jest bardziej gimnazjum niż studiami (brak kultury niski poziom itp). Nie polecam dla ambitnej osoby Student pierwszego roku
    24.11.2012
  • gilla

    Może politechnika reszowska nie jest w top10, może nie wszyscy wyrobili sobie o niej najlepszą opinię, ale ja uważam że jest świetna! Otrzymuję tu przyzwoite wykształcenie, a to jest najważniejsze. Poza tym mam szansę na rozwój, zdobycie doświadczenia. Poznaję teorię i stosuję ją w praktyce, czego chceć więcej?
    29.07.2012
  • klei

    Ja wiem, że na studia się tutaj dostanę, bo wyniki miałam naprawdę dobre. Ale mam pytanie dotyczące chóru- uczyłam się śpiewu 2 lata, śpiewałam w chórze Kościelnym, czy z takim zapleczem mam szansę się dostać do chóru akademickiego? Marzy mi się solo, ale to już będę musiała tam na to pracować :)).
    06.07.2012
  • barabasz

    bardzo podoba mi się zdjęcie na głownej stronie politechniki rzeszowskiej. czy jest to jedyny budynek w jakim miesci sie uczelnia? czy wnetrze jestw miare nowoczesne i ogólnie czy uczelnia stawia na innowacje? no i jak jest z kadrą, ma dobre kwalifikacje do nauczania?
    03.06.2012
  • grgh

    Właśnie, ja słyszałem, że stypendium jest na początku dla wszystkich, a później zależnie od średniej, bo trzeba utrzymywać jakiś tam poziom.. czy to aby nie trochę głupie? Tzn. nie wiem do końca jak tam jest, jak funkcjonuje system, ale może ktoś kompetentny wyrazi swoją opinię ?
    29.05.2012
  • Polek

    Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak to jest z tymi kierunkami zamawianymi ? Napisane jest, że przyznają stypendium na 9 miesięcy przez 3 lata, ale nie określają dokładnie ile i czy wszystkim.. Są jakieś dodatkowe kryteria, oprócz studiowania tego właśnie konkretnego kierunku ? Z góry dziekuję za każdą opinię i informację.
    14.05.2012
  • Wiktor - pytam o logistykę

    mnie interesuje kierunek logistyka i zamierzam go tutaj studiowac, mam pytanie do starszych rocznikow z logistyki, jakie specjalnosci macie do wyboru i czy wszystkie z oferty uczelni sa otwierane? czy sama Politechnika orgazuje studentom praktyki? a jelsi tak, to gdzie? czy macie informacje, jaki procent absolentow Politechniki Rzeszowskiej otrzymuje prace w wyuczonym kierunku studiow?
    13.03.2012
  • automatyka i robotyka

    interesuje mnie kierunke studiow automatyka i robotyka, czy koledzy mogliby cos wiecej na ten temat napisac? jaki jest poziom i stopien trudnosci? co sprawia najwiecej klopotu na zaliczeniach na pierwszym roku? i czy w Rzeszowie mozna studiowac ten kierunke na jakiejs uczelni prywatnej, gdyby sie okazalo ze tutaj nietety?
    28.02.2012
  • gapek

    zalezy, czego sie oczekuje od uczelnia, moje ambicje chyba sa wyzsze, bo spodziewalem sie wyzszego poziomu, ale znajomi w grupie nie narzekaja, i raczej sa zadowoleni ze studiow tutaj
    15.02.2012
  • biotech

    Jak jest na biotechnologii ?
    28.01.2012
  • owa

    mi sie tam podoba. Fajni są ludzie, nie jakies sztywniaki pod krawatem jak na innych SUPER uczelniach o poziomie do nieba
    23.01.2012
  • nosi

    no polibuda to jest polibuda, ale poziom według innych to taki średni. Nie ma co jednak narzekać. Sami studenci chyba tworza taki własnie poziom a nie inni? Orły cyba do nas nie przychodza.
    23.01.2012
  • Joasia

    politechnika rzeszowska - lepsza niż uniwersytet rzeszowski, ale w skali kraju dalej jesteśmy za murzynami. Z Politechniką Gdańską, Wrocławską, Poznańską, Lubelską, Krakowską czy Śląską nie mamy się nawet co porównywać
    16.01.2012
  • mati2

    Politechnika Rzeszowska słynie z bardzo dobrze prowadzonego kierunku studiów lotnictwo i kosmonautyka. POd tym wzgledem nie ma sobie rownych. Natomiast w samym regionie najwyższy prestiż maja 2 uczelnie; uniwersytet Rzeszowski i POlitechnika Rzeszowska. Zalety politechniki znane sa powszechnie z racji boomu na ksztalcenie techniczne, zapotrzebowanie na inzynierow, kierunki zamawiane dofinansowane przez panstwo.
    02.06.2011