• WSAIB Gdynia patronat medialny
  • Uniwersytet Medyczny Łódź Drzwi Otwarte
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Uniwersytet Jana Kochanowskiego Filia w Piotrkowie Trybunalskim

uczelnia publiczna, woj. łódzkie, 97-300 Piotrków Trybunalski, ul. Słowackiego 114/118, (+44) 732 74 18 , rekrutacjapt@ujk.edu.pl

Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach od 1981 roku prowadził wydział zamiejscowy w Piotrkowie Trybunalskim. Następnie wydział stał się filią, jedną z dwóch aktualnych filii kieleckiej uczelni (druga mieści się w Sandomierzu).

Obecnie uczelnia oferuje studentom kilkanaście różnorodnych kierunków studiów. Rekrutacja na UJK w Piotrkowie Trybunalskim daje możliwość studiowania ekonomii, finansów i rachunkowości, historii, logistyki, pedagogiki czy zarządzania. Ponadto uczelnia uruchamia też takie kierunki jak bezpieczeństwo narodowe, anglojęzyczna administracja czy 5-letnie magisterskie studia z pedagogiki przedszkolnej i wczesnoszkolnej.

Studia w Piotrkowie Trybunalskim to dobra alternatywa dla osób, które nie chcą dojeżdżać do większych ośrodków miejskich. Filia Uniwersytetu Jana Kochanowskiego w tym mieście daje piotrkowianom możliwości, aby zdobyć wyższe wykształcenie nie porzucając rodzinnych stron.


Ocena uczelni

7.67 / 10
35 głosów

Opinie (38)
Uniwersytet Jana Kochanowskiego Filia w Piotrkowie Trybunalskim, UJK Piotrków

Planuję
Witam serdecznie planuje od przyszłego roku zacząć studia na UJK w Piotrkowie Trybunalskim na kierunku administracja, był bym wdzięczny za wszelkie informacje, opinie i przemyślenia osób które studiowały lub studiują ja owej uczelni na wyżej wspomnianym kierunku ( tomasz _3.4.1994@wp.pl)
24.10.2022
24.07.2022
Bdjdx
Bardzo dobrze że zwolnili Piotrka Solarza, który był totalnie niekompetentny
Krzychu
odpowiedź dla Małgosia z dnia 03.10.2021
Tak. Rejestracja w systemie elektronicznym na studia stacjonarne trwa do 04.10.2021 a na niestacjonarne do 12.10.2021. Kierunek fajny - jest FiR, Zarządzanie, Ekonomia.
04.10.2021
03.10.2021
Małgosia
Jest może jakaś grupa z finansów albo ekonomii? Bo zastanawiam się nad rekrutacja, ale nie wiem czy w ogóle otworza ten kierunek. Chodzi mi o dzienne, pierwszego stopnia
Tomuś
Witam proszę o kontakt osoby z Bezpieczeństwo Narodowe I stopnia niestacjonarne z UJK Piotrków Tryb. Kontakt na tomek-9449@tlen.pl Pozdrawiam
13.08.2021
09.08.2021
TER
Czy zjazdy na kierunku zarządzanie są tylko w soboty i niedziele, czy piątki też się zdarzają?
Ola
Hejj Studiuje ktoś tu mając indywidualny tok?
30.06.2021
26.06.2021
Do Wiki
Do Wiki: czy mogłabym się jakos z tobą skontaktować? Mam pytania odnosnie studiów z finansów na tej uczelni.
Kwiatek
Cześć, ile punktów miała ostatnia osoba która została przyjęta na pedagogikę?
22.06.2021
17.05.2021
MMM
Cześć, czy zjazdy na filologii angielskiej są co tydzień czy co dwa tygodnie ?
Wiki
Cześć, studiuje fir w Ptb 2 rok i polecam. Wymagania chyba jak wszędzie, ogólnie uważam kierunek za przyszłościowy. Co do przedmiotów, to większość ok.
18.04.2021
13.04.2021
Lila
Podbijam poprzednie pytanie! Interesują mnie finanse, niech ktoś odpowie, plis
Musia
Cześć, czy jest tutaj ktoś, kto studiuje fir? Zastanawiam się czy jest trudno się dziennie na tym kierunku utrzymać. Czy można dostać indywidualny tok studiów jeśli się mieszka w innym mieście? Chętnie na tej uczelni jest przyznawany?
12.04.2021
09.03.2021
Bea
Czy zajęcia prowadzą wykładowcy z Kielc? Ci sami?
Ewa
Strasznie szkoda, że żadne kierunki teraz nie ruszają:(
08.12.2020
06.11.2020
UJK
odpowiedź dla Hanka z dnia 30.10.2020
Niestety nie prowadzimy naboru zimowego. Kolejna rekrutacja zacznie się 1 czerwca. Zapraszamy.
Hanka
Na jakie kierunki będzie zimowy nabór na tej Uczelni? Proszę o szybką odpowiedź
30.10.2020
27.10.2020
Ela
Czy na logistykę będzie nabór zimą?
Maja
Jak oceniacie studia na filologii angielskiej? Czy poziom jest podobny do studiów w Kielcach??
20.09.2020
17.09.2020
UJK Filia Piotrków
odpowiedź dla aK z dnia 15.09.2020
Kierunek bezpieczeństwo narodowe jest otwarty. Co roku na tym kierunku studiuje sporo osób, zwłaszcza te, które chcą swoją przyszłość połączyć z służbami mundurowymi. Rekrutacja trwa do 4 października. Zapraszam.
aK
Ma ktos wiedze jak wygląda kieunek Bezpieczeństwo narodowe w PJ . Ilu jest chętnych . Czyw PT wogóle otworzą. Nie dostałem sie na Uł.
15.09.2020
11.08.2020
Edyta
Czy przeniesienie się z Piotrkowa do Kielc (chodzi o pedagogiki) jest możliwe po pierwszym roku?
UJK Filia Piotrków
odpowiedź dla Ela z dnia 10.07.2020
Wymagany próg punktowy na kierunku filologia angielska studia pierwszego stopnia wynosi 25
14.07.2020
10.07.2020
Ela
Jakie były progi punktowe na filologię angielską?
studentka
Ukończyłam UJK całkiem niedawno i osobiście polecam. Dzięki zdobytym umiejętnościom nigdy nie miała problemu w znalezieniu fajnej pracy, ponieważ zdobyłam umiejętności a nie tylko przysłowiowy "papierek". Na uczelni panuje rodzinna atmosfera, jest blisko i co najważniejsze to uczelnia państwowa. Działalność UJK w zakresie prowadzenia UTW i PUPW ( seniorzy, dzieci) w niczym mi nie przeszkadza.
03.10.2018
09.07.2018
Nicki
Poziom pewnie taki jak wszędzie. Wielu studentów studiuje według zasady kopiuj- wklej. Zero reakcji od profesorków- aby było dużo studentów. Uczelnia nie ma kandydatów na kierunek, a mimo to, po raz kolejny jest on otwierany z 3-4 studentami, co z pozostałymi 16 potrzebnymi aby został otwarty ? Fikcja? Kombinacja ze strony panów wykładowców ? Nie wiem, mogę się tylko domyślać. Następnie wciska się specjalność która nie odpowiada, aby ,,pan kolega" mógł sobie zarobić. Szczerze? Wymaga się od studentów pełnej lojalności tzn. wazeliniarstwa, bo pan dziekan i kumple obsesyjnie boją się utraty pracy. Państwo nie powinno utrzymywać ujk w PT po to by paru psorków miało pracę, a dziesiątki absolwentów rocznie zostawało bezrobotnych po bzdurnych kierunkach typu stosunki międzynarodowe albo obrona narodowa. I jeszcze jedno, te ciągłe marcepany i wycieczki przedszkolaków to naprawdę jest żałosne.
Łukasz
Ukończyłem uczelnię 2 lata temu. Ogólnie wrażenia raczej negatywne są ludzie z powołaniem do zawodu jak Pani Gal bądź Łabęcka ale obok tego szereg osób które zachowują się chamsko i są totalnie nie przygotowani do zajęć. Nie wspomnę już o tym że obiecują że zostanie utworzony kierunek a potem każą zostawać na innych niezwiązanych z tym co chciało się studiować(dziekan przoduje w obiecywaniu). Niektóre zaliczenia to formalnosc wystarczy być a prowadzący zajęcia dyktuje na zaliczeniu odpowiedzi. Mam nadzieję że ktoś z władz uczelni to przeczyta i zobaczy że jednak z jakiegoś powodu ludzie unikają tej uczelni.
08.02.2018
12.02.2014
absolwent
Polecam. Nawiązując do tych, którzy krytykują kadrę naukową mogliby napisać o jaki kierunek im chodzi?! Bo ja przeżyłem tu edukacyjne piekło, ale przeżyłem a z pracą później nie miałem problemu bo pracodawca zbadał moją wiedzę, a nie gdzie i za ile studiowałem. Tak też dziękuję UJK za wszystkie nieprzespane noce, które teraz dają mi sukces :)
były student
Atmosfera na uczelni jak najbardziej pozytywna i przyjazna studentom. Uczelnia jednak od kilku lat notuje ciagły spadek, jesli chodzi o poziom nauczania i atrakcyjnosci. Wiekszosc wykładowców nie przygotowana do prowadzenia zajec, zwłaszcza pseudo wykładowcy-magistrzy. Jako studenci prezentowali przeciętny poziom, nawet w porownaniu z innymi studentami którzy opuscili mury tej uczelni, ale byli usilnie promowani i faworyzowaniu przez pewnych wykładowców. Tak więc, mimo spedzenia na tej uczelni 3 wspaniałych lat, gdzie poznałem dużo fantastycznych ludzi, to nie polecam tej uczelni głownie z uwagi na jej poziom dydaktyczny i ciemnogród panujący wsród niektórych wykładowców, uważajacych się za najlepszych w tym kraju ( hehe )
11.02.2014
11.02.2014
ONAAAA
Witam, Uczelnia w Piotrkowie -SUPERRR! Spędziłam tam pięć lat i do tej pory bardzo miło je wspominam. Wykładowcy jak najbardziej w porządku, zawsze chętnie pomagali, choć oczywiście przez te pięć lat zdarzył się jeden, góra dwóch którzy nie wzbudzali sympatii, ale wszędzie zdarzają się wyjątki.Gdybym miała ponownie wybierać studia i miejsce, bez wahania wybrałabym Uniwersytet w Piotrkowie. Polecam innym tą Uczelnię! Pozdrawiam redakcję ! :)
WNS
Według mnie ta uczelnia mimo poziomu powinna zająć się studentami, którzy nie uczęszczają a otrzymują zaliczenia nie mając its A co do wykładowców część z nich wg nie ma pojęcia o prowadzeniu przedmiotów !!!
11.02.2014
11.02.2014
ehhhh
Widzę, że propaganda idzie całą parą... nawet tutaj. Oczywiście wiemy, że Kielce chcą nas zamknąć i trzeba pisać jak to jest wesoło i wspaniale u nas..... aby im sumienie ruszyć ale nie okłamujmy się, każdy wie jak jest tutaj...
SHE
Poziom rzeczywiście w porządku, tak samo jak wykładowcy. Jednakże ktoś mógłby zrobić coś z osobami palącymi papierosy na podeście przy wejściu do budynku B, tragedia !!!!
11.02.2014
11.02.2014
ONA
Wszytko pięknie gdyby nie wybujałe "fantacjie" niektórych wykładowców ewentualnie magistrów uważających sie za najważniejszych na tej uczelni :/ mimo to poleca ! nie ma zbyt wielu takich :P
nowa
Suuuuper uczelnia!!!!! Największy hit Piotrkowa Trybunalskiego, przynajmniej publiczna i nie to co "królewska" banda. Polecam!!!!!
26.01.2014
13.01.2014
zainteresowana
Faktycznie jeżeli chodzi o rynek edukacyjny w Piotrkowie to jest jedyna uczelnia która trzyma poziom na odpowiednim szczeblu i przynajmniej prowadzi kierunki legalnie nie to co konkurencja z "siedzibą" w piotrkowskim grodzie.
Studentka
Polecam. Miła atmosfera, duży wybór specjalności, atrakcyjne życie studenckie ;)
13.01.2014
13.01.2014
redakcja
prosimy o opinie na temat UJK w Piotrkowie :-)
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Politechnika Poznańska
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Coventry University Wrocław
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Szkoła Wyższa Wymiaru Sprawiedliwości w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Politechnika Lubelska
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Zamojska
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Uniwersytet Opolski
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Gdański
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Politechnika Łódzka
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu