Ocena uczelni


Komentarze (27)


  • Aneta

    Witam, szukam kogoś kto mógłby opowiedzieć mi o kierunku technologia chemiczna ze specjalizacją chemia kosmetyczna II stopień na PK. Jak wygląda test kwalifikacyjny ? Czy ciężko się dostać i jak ogólnie przebiegają studia. Z góry dziękuje za informację:)
    4/23/18
  • jacob

    hmmm, wydaje mi się że jeszcze niedawno było tutaj więcej informacji o tym wydziale, ale teraz ich nie widzę...
    8/28/17
  • Technologia chemiczna

    Powiedzcie mi cos o tym kierunku. Lepszy tu czy na AGH? Dlaczego PK jest tak daleko w rankingu szkol? Czy latwo po tym znalesc prace? Mialam dobre wyniki matur i zastanawiam sie teraz pk czy agh. Czy warto kierowac sie specjalnosciami przy wybnorze kierunku? (Bo fajniejsze sa na pk) prosze o odpowiedz
    7/11/17
  • Inżynieria chemiczna

    Witam! Czy mógłby ktoś wyrazić opinie o inżynierii chemicznej na PK? Jacy są wykładowcy i najtrudniejsze przedmioty do zaliczenia? Chciałabym się dowiedzieć co mnie czeka jeżeli się dostanę ;)
    6/1/17
  • chemia/technologia

    Po obu tych kierunkach możesz od razu po studiach zacząć pracę w każdym zakładzie produkcyjnym. Z tego co czytałam to jednak większe możliwości na zdobycie dobrej pracy daje technologia, mam wrażenie, że chemia budowlana za bardzo spisuje na jedną dziedzinę chemii.
    5/22/17
  • krami

    Co polecacie: technologia chemiczna czy chemia budowlana? co daje większe możliwości?
    2/23/17
  • kalii

    zdecydowanie polecam, fantastyczni ludzi, dobrze wyposażony wydział, mili wykładowcy ;)
    10/6/16
  • simonsx

    u mnie na kierunku jest ok 75% kobiet i mam wrażenie, że z tego powodu czasem zdarzają się konflikty, z grupach pół na pół chyba jest najlepiej ale nie mamy na to wpływu :D
    7/21/16
  • madzia

    na politechnikach zazwyczaj jest więcej panów ale ja odbierałabym to jako plus :D
    4/28/16
  • BIOTECHNOLOGIA

    Na tym portalu Opinie o Uczelniach jest zakładka "Kierunki studiów", wybierasz alfabetyczny wykaz kierunków, szukasz swojego i tam masz listę uczelni i państwowych i prywatnych na których jest Biotechnologia. Ogólnie możliwości jeżeli chodzi o ten kierunek jest naprawdę bardzo wiele, ale zdecydowanie polecam właśnie PK. Jestem studentką tego wydziału i mi się podoba :) Z tego co mi wiadomo na studia I stopnie nie ma rekrutacji zimowej...
    2/29/16
  • robert

    czy PK prowadzi zimową rekrutację na studia I stopnia? czy taki nabór jest realizowany na tym wydziale??? chodzi mi o kierunek biotechnologia? gdzie jeszcze na państwowych uczelniach można studiować biotechnoliogię?
    1/3/16
  • pytanie krótkie

    jaki jest stosunek mężcyzn (studentów) do kobiet (studentek)??? nie chciałabym byc totalnie osamotniona :-)
    12/3/15
  • bbb

    jeśli 2 osoby na jedno miejsce, to całkiem nieźle, kiedyś słyszałam o 9 osobach na jedno... to jest dopiero selekcja :(
    11/12/15
  • dd

    Kiedyś słyszałem, że średnio 2 osoby na jedno miejsce ale to wszystko zależy od kierunku studiów ;)
    8/4/15
  • ile chętnych?

    ile jest osób na jedno miejsce? tak średnio? czy trudno się dostać?
    3/24/15
  • grudiii

    fakt, nauki jest sporo, ale w końcu to polibuda, to nie przelewki!
    3/24/15
  • felsss

    moim zdaniem jest ciężko jak ktoś sobie olewa naukę a tak sie nie da na tym wydziale...tutaj trzeba przysiąść i powkuwać...ale coś za coś, chcesz mieć dobra pracę musisz sie postarać...
    1/26/15
  • swojak

    nie strasz Hubert , tak bardzo ciężko nie jest :-)
    10/18/14
  • hubert

    no jasne, to fakt ze wydział super ale poziom jest wysoki i same studia do łatwych nie należą, sam znam paru kumpli, którzy spasowali i wybrai w ich mniemaniu bardziej praktyczne i prostsze kierunki studiów
    9/9/14
  • nn

    polecam ten wydział każdemu kto myśli o nanotechnologii, bogate zaplecze naukowe, świetna kadra, wysoki poziom nauczania, na prawdę warto!
    9/2/14
  • damian

    Po latach też pamiętam datę 1410, ale dzisiaj można to skojarzyć z przepisem na trunek wysoko procentowy, a w podstawówce nie mogłem zapamiętać... Zawsze możemy coś zmienić w swoim życiu. Na szczęście dzisiaj możemy znaleźć wiele porad jak gospodarować swój czas ;)
    8/25/14
  • darek

    Ja na studiach miałam problem z czasem wolnym, tylko nauka i nauka... Po latach wiem, że to tylko złudne wrażenie. Wystarczy regularnie powtarzać materiał i pilnować notatek ja miałam kilka poprawek, ale przez wszystko można przejść, pozdro
    8/7/14
  • karolina

    jak sie starasz i znajdujesz czas na naukę to nie jest tak źle, ja sobie daję radę, mam pozaliczane wszytskie egzaminy ;) moim zdaniem warto ukończyć taką uczelnię jak Politechnika Krakowska gdyż daje ona szansę na znalezienie wymarzonej pracy ;)
    5/29/14
  • stan

    to nie są łatwe studia, ostrzegam
    5/24/14
  • z branży chemii budowlanej

    chemia budowlana odgrywa dzis w gospodarce bardzo dużą rolę, firmy takie jak Basf, Sika, Mapey, MCBauchemie szukają wykształconych specjalistów i .... mają spory problem. Potrzebny jest młody narybek z absolwentów, którzy będą naprawde dobrze wyksztalceni i zechca uczyc sie w firmach, wierzcie mi, ze maja naprawde dobrą przyszlośc przed sobą, dobre finanse, premie, szkolenia, wyjazdy zagraniczne, socjal, opieka medyczna, porządne auta służbowe, itd. cały czas realizowane są duże inwestycje i to się szybko nie zmieni, co oznacza ze zatrudnienie dla Was się znajdzie
    1/20/14
  • krystian

    Cała PK jest uczelnią o naprawdę wysokim poziomie nauczania i prestiżu. Ja jestem na pierwszym roku studiów na WITC i naprawdę muszę pochwalić ten wydział. Wiadomo że teraz jest najgorszy czas dla studenta bo sesja, egzaminy itd, ale naprawdę dobrze nas wykładowcy przygotowali, wymagają bardzo dużo ale to się potem przekłada na wyniki. Nie wiem jeszcze jak będzie z pracą, ale chyba po takich studiach nie powinno być zle ;)
    1/20/14
  • piszcie o tym Wydziale

    kto studiuje na Wydziale Inżynierii i Technologii Chemicznej PK??? piszcie swoje uwagi, opinie, rady, wskazówki :-)
    1/17/14