Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie (WSBPII Kraków)

Komentarze (128)

  • Paweł

    Polecam szkołę Apeiron. udało mi się ukończyć studia w miłej atmosferze bez większego stresu. Profesjonalne podejście do każdego studenta. Fajne zajęcia, ciekawe szkolenia, dobrze wspominam!
    27.02.2019
  • Admirał

    studiowałem na Apeiron, kierunki są dostosowane do potzreb rynku pracy - a to jest dosyć istotne, bo szkołę kończysz nie tylko dla iwedzy, ale po to, żeby ją wylkorzystać
    21.01.2019
  • lodzia

    czy trudno z nalezieniem akademiku blisko tej szkoly?
    21.01.2019
  • Agnieszka

    Moim zdaniem jedna z lepszych szkół. Ukończyłam ją i jestem bardzo zadowolona z wyboru, nie ma problemu ze znalezieniem pracy. Sama atmosfera super, fajni ludzie i prowadzący. Zajęcia też przydatne i sporo praktycznych. Ja gorąco polecam :)
    03.09.2018
  • Marek

    I teoretycznie i praktycznie :) uczą po ludzku, luźna przyjemna atmosfera- super ludzie ;)
    22.08.2018
  • Agata

    Bardzo polecam tą uczelnie. Jestem zadowolona że akurat ją wybrałam. Profesorowie i prowadzący rzeczowi, można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy. Atmosfera też miła :)
    27.07.2018
  • ujadyn

    Bardzo polecam tę uczelnię, ciekawy i przyszłościowy kierunku studiów. Uczelnia nowoczesna, która pomoże Ci zdobyć zarówno wiedzę teoretyczną, jak i praktyczną.
    26.07.2018
  • Kinga

    czy mogę się dostać na studia w Apeironie jeśli chodzę aktualnie do technikum ?
    24.07.2018
  • Karolina

    Ile wynosi opłata roczna za studia stacjonarne?
    06.07.2018
  • Magda

    Potwierdza, Apeiron jest świetną szkołą- z pewnością dasz sobie rade :)
    25.06.2018
  • Michalina

    Jeśli nie jest na bardzo niskim poziomie to wydaje mi sie, że sobie poradzisz :) w sumie zajęcia są po to żeby ćwiczyć i stawać się coraz lepszym :) Apeiron to naprawdę super szkoła :)
    13.05.2018
  • Sam

    Zastanawiam się nad Apeironem, ale przyznam, że moja sprawność i kondycja fizyczna pozostawia wiele do życzenia w związku z tym chciałam zapytać czy poradzę sobie na tej uczelni jeśli chodzi o wszelkie zajęcia fizyczne?
    30.04.2018
  • Janek

    Szkoła na bardzo wysokim poziomie- świetni wykładowcy ;) Poznałem tam ogrom wspaniałych ludzi :)
    29.04.2018
  • Konrad

    Uczelnia po której można znaleźć dobrą pracę, rewelacyjnie przygotowuje do zawodu :)
    20.04.2018
  • Sandra

    Najlepsza szkoła! Po jej ukończeniu bez problemu znalazłam pracę, w której spełniam marzenia. Ta szkoła daje wiele możliwości :)
    05.04.2018
  • Asia

    Szkoła, po której bez problemu dostaniesz pracę. Stawiają oni przede wszystkim na praktykę. Mnóstwo warsztatów i wyjazdów, świetna sprawa :)
    20.03.2018
  • Marek

    Ukończyłem tę szkołę dwa lata temu, dwa lata też zajmują się bezpieczeństwem wewnętrznym w jednej z większych instytucji w Krakowie. Przyznaję, że szkoła ta pomogła mi ogromnie wiele. Zaczynając od podstaw teoretycznych, po praktyki a później pracę. Dzisiaj jestem pewien, że szkoła ta była dobrym wyborem.
    08.03.2018
  • Olek Pikuła

    Bardzo dobrze wspominam czas spędzony na studiach w Apeironie. Teraz już pracuję i często przydaje mi się wiedza, którą zdobyłem na studiach. I potwierdzam, że najlepsze momenty to udział w szkoleniach. Bardzo przydatne doświadczenie!
    05.02.2018
  • Mieszko

    Same negatywne opinie.... www.omzochroniarz.strefa.pl/apeiron.html
    04.02.2018
  • igorrr

    Super szkoła. Skończyłem, znalazłem pracę od razu. Polecam!
    26.01.2018
  • grzesiek23

    Warto pobierać naukę w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego "Aperion". Po ukończeniu z pewnością jest praca dla każdego, ponieważ mają umowy z MSW, policją oraz wojskiem. Szkoła dobra. Polecam.
    26.01.2018
  • marek123

    Najlepsza szkoła pod słońcem, kadra fachowo wyszkolona i z pasją przekazują swoją wiedzę innym. Zapisując się do tej szkoły obawiałem się czy po skończeniu szkoły znajdę pracę. Mają podpisane umowy z borem, wojskiem i policją oraz zapewniają, że każdy znajdzie pracę.
    16.01.2018
  • ewela23

    Najlepsza szkoła jaką spotkałam,miła atmosfera ciekawe zajęcia teoretyczne .Mają umowę z Borem wojskiem dzieki temu po szkole pracę może znależść każdy bo dają taką taką gwarancję.Naprawdę każdy może przystąpić do tej szkoły nie ma ograniczeń.POLECAM
    16.01.2018
  • marcinek

    Atmosfera nauki jest wyjątkowa, a na szczególną pochwałę i szacunek zasługuje życzliwość i gotowość do pomocy ze strony władz uczelni, wykładowców i pracowników dziekanatu. Polecam studiowanie w „Apeironie” jako przepustkę do dalszej kariery! Ta szkoła naprawdę ma przyszłość!
    15.01.2018
  • Ania12

    Dzięki Wyższej Szkole Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego "Apeiron" uzyskałem solidne wyższe wykształcenie. Szkołę wybrałem ze względu na ciekawy kierunek i profil. Dużym atutem był brak przedmiotów matematycznych. Kolejnym plusem jest możliwość płatności w ratach. Największą jednak zaletą są ciekawe przedmioty. Wykładowcy są dobrze dobrani, rzetelnie prowadzą zajęcia. Obozy szkoleniowe - interesujące. Polecam!
    15.01.2018
  • alicja1809

    Apeiron to fantastyczna szkoła dla każdego, kto chce w przyszłości pracować z czymkolwiek związanym z kierunkiem: bezpieczeństwo wewnętrzne. Nie wiem czy istnieje w Polsce szkoła lepiej kształcąca w tej dziedzinie. Zajęcia praktyczne ciekawe i zajmujące, nikt na nich nie będzie się nudził. Polecam jako absolwentka.
    11.01.2018
  • Adam

    To uczelnia dla osób które sprecyzowały swoją przyszłość i wiedzą w jakim zawodzie mogą się spełnić. Wszystkie szkoły mundurowe nie powstają bo jest to "trendy" ale po to bo są chętni do pracy w "mundurówce". Apeiron to uczelnia kształcąca dalej w wybranym zawodzie. Są tu specjaliści w swoich dziedzinach chętni do podzielenia się swoją wiedzą. Wg mnie dobrze, że szczególny nacisk kładą na praktykę. Kto chce się naprawdę uczyć to nie będzie miał żadnych problemów na tej uczelni. Mój kumpel miał wątpliwości czy dobrze wybrał ale szybko zmienił zdanie. Jesteśmy na 2 -im roku i nie żałujemy.
    09.01.2018
  • jarek_m

    Świetna uczelnia. Dużo wiedzy praktycznej, przydatnej później w zawodzie. Zdecydowanie dobrze będę wspominał lata spędzone w tej szkole. Zarówno rówieśników, jak i nauczycieli. Warto tam studiować ! ;)
    18.12.2017
  • Natalia

    Bardzo chciałabym iść na Bezpieczeństwo - detektywistyka. Na czym ten kierunek polega, co się na nim robi, czy jest nacisk na sporty itp?
    14.12.2017
  • students

    Obozy sa chyba 2 na 3 lata(okres licencjata)
    02.10.2017
  • zainteresowana11

    hej ;) czy ktoś z was wie że ile trwają tam te obozy szkoleniowe i czy są ciężkie?
    19.09.2017
  • studentka

    tak ja się wybieram :)
    20.08.2017
  • Studia

    Tak, ja sie wybieram :)
    04.08.2017
  • Studentka

    Jest ktos kto wybiera się do apeironu na studia stacjonarne 2017/2018 ? :)
    19.07.2017
  • Maturzystkaa

    Dzwoniłam do apeironu bo sama się tam wybieram i jeśli się rejestrowales online tzn że masz zaklepane miejsce na jakość okres czasu , chyba 2 tyg . Wiec spokojnie możesz donieść dokumenty tr oche pozniej- Mistifitis :)
    19.07.2017
  • Mistifitis

    Mam pytanie. Czy jak sie "zarejestrowałam" czyli mam swoje indywidualne konto to czy mogę złożyć papiery w późniejszym terminie i nikt nie "wskoczy" na moje miejsce?
    19.07.2017
  • Patrycja123

    Hej wszystkim. Zastanawiam się nad specjalnością detektywistyczną. (zaoczone) Jeżeli ktoś był na tej specjalności to proszę o szczere opinie. Bardzo mi zależy, z góry dziękuję ! :)
    29.06.2017
  • webo

    Apeiron to uczelnia, która się specjalizuje w określonym typie kształcenia z zakresu bezpieczeństwa. To jest największy atut, co nie podoba się niektórym - tym, co to zaniżają oceny.
    04.05.2017
  • Basia

    Polecam wszystkim tą uczelnię. Ciekawe zajęcia praktyczne i fachowa kadra profesorska. Mają umowę z wojskiem, policją i Borem przez co łatwiej znajdujemy pracę.
    28.04.2017
  • Wiki

    Szkoła stawia na zajęcia praktyczne, na których można się wiele nauczyć. Nauczyciele bardzo pomocni i chętni do pracy, odpowiedzą na każde nurtujące pytanie. Ja skończyłam już studia w apeironie, ale z chęcią bym wróciła do tych lat :) Polecam tę szkołę każdemu :)
    26.04.2017
  • praktyki

    Jakie korzyści płyną z tych umów z policją czy BORem? Nie ma problemu z praktykami?
    27.02.2017
  • Dorota

    Bardzo fajna uczelnia dużo praktyk ,po tej szkole jest praca dla wszystkich. A wielkim atutem jest to że mają umowy z MSW ,policją,wojskiem i Borem.Polecam
    17.12.2016
  • Gosia

    Polecam serdecznie gdyż po szkole jest praca prawie dla wszystkich, maja umowy z MSW, policją wojskiem Boremc extra zajecia praktyczne. Moim zdaniem najlepsza szkoła :)
    10.12.2016
  • matu708

    Mogą gorąco polecić, fajni ludzie praca dla każdego, znakomite zajęcia. Super
    03.12.2016
  • Mateusz

    Ja jestem zadowolony z wyboru uczelni. jestem już na drugim roku i jest ok. Ciekawie prowadzone zajęcia przez kompetentnych wykładowców. "Współstudenci" też spoko, nawiązałem wiele ciekawych znajomości. Polecam Apeirona.
    29.11.2016
  • Macio

    Na tej szkole się nigdy nie zawiedziecie! naprawdę jest super i dojazd ok oraz w sumie cala uczelnia :DD Dzięki za te 3 wspaniałe lata!
    28.11.2016
  • Czarek

    W odniesieniu do tych negatywnych opinii to gdyby to była taka zła uczelnia to APEIRON nie zostałby uhonorowany tytułem Uczelni Liderów 2016. A taki tytuł to chyba świadczy o prestiżu szkoły. Zresztą sam tam studiuję i jestem zadowolony. Świetni wykładowcy, dużo zajęć praktycznych. Uważam, że dokonałem dobrego wyboru uczelni
    23.11.2016
  • Rafał

    Czytam poniższe opinie i wnioskuję, że zażalenia mają jedynie ci, którzy myśleli, że jak zapłacą to wiedza sama wejdzie do głowy. Niestety, jeśli poważnie podchodzi się do życia i chce się zdobyć konkretny zawód to nie można się użalać, że wymagana jest dyscyplina, poszanowanie czasu innych, obowiązkowe obozy sportowe. Czy ktokolwiek chciałby aby przyszły policjant, lub strażnik traktował go lekceważąco i nie posiadał wiedzy teoretycznej ani praktycznej, a jedynym jego atutem był tylko wygląd fizyczny, a raczej okrycie – mundur? No, chyba nie. Jeśli swoją przyszłość chce się wiązać z pracą w służbach mundurowych to ja z autopsji polecam naukę w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego APEIRON w Krakowie. To tu nauczą jak być dobrym „strażnikiem” publicznym. To tu przekażą wiedzę teoretyczną i praktyczną. To właśnie tu na praktykach zdobywa się swoje pierwsze doświadczenia w tej pracy.
    08.11.2016
  • Lando

    Studiuje na Apeironie I rok, byłem raptem na 5 wykładach /no... na dniach uczelnianych.../ i całkowicie pozytywnie ocieniam tą uczelnię!!!! Super wykłady, super prowadzący, a przede wszystkim suuuuperrr ludzie/ studenci., Naprawdę świetna szkoła.. Nadmieniam iż pracuje od kilku lat w policji...
    31.10.2016
  • Przemo

    Idąc na studia, czytałem mnóstwo opinii i komentarzy na temat Apeirona. Po tym miałem mętlik w głowie, jedni chwalą, inni negują. Dobrze, że poznałem osobę która tam studiowała i mi powiedziała jak jest naprawdę. Chwalą Ci co są ambitni i chcą w życiu coś osiągnąć, nie bojąc się nauki, pracy i wytrwałości. Negują zaś tylko Ci, którzy myślą, że wszystko dostaną bez żadnego wkładu ze swojej strony. Także jeśli jesteś ambitny/ambitna to nie sugeruj się internetowymi opiniami, tylko śmiało składaj papiery :)
    27.10.2016
  • Dagmara

    Studia na Apeironie miło wspominam, rzetelnie prowadzone zajęcia, fajna atmosfera i sporo poznanych fajnych ludzi. Polecam bo to fajna przygoda i szansa na dobrą pracę.
    17.10.2016
  • Paulina P.

    Ja absolwentka 5 roku, zdecydowanie mówię Wam idzcie na Apeirona ! Cieszę się że podjęłam decyzję pójścia włąsnie na tą uczelnię. Faktycznie sporo tutaj praktycznych zajęć – strzelanie, walki itd. Ale to dobre przygotowanie do przyszłej pracy. Wyjzazdy na obozy sportowe bardzo fajna forma nauki, integracji i może i wypoczynku (jak ktoś pracuje i jedzie w tak piękne miejsce). Będę tęsknić za tymi czasami…
    13.10.2016
  • słuzbista

    Skończyłem APEIRONA i zaraz dostałem pracę w zawodzie, pracuje sobie teraz na całkiem niezłych warunkach i czasem siedzę i miło wspominam czas spędzony w tej szkole. Naprawdę fajne zajęcia i fajne czasy. Jeśli się ktoś waha czy iść na Apeiron to powiem że warto :)
    10.10.2016
  • Dawid

    Ja też muszę powiedzieć że to bardzo spoko szkoła, duzo zajęć praktycznych - to potwierdzony fakt. Myślę że wybierając Apeirona nie ma czego załować :)
    10.10.2016
  • donpedro

    Bardzo fajna uczelnia gdzie nacisk kładzie się przede wszystkim na praktyke a nie tylko na suchą i nudną teorię. Skończyłem bezpieczeństwo, a teraz sobie pracuje w zawodzie :) Mam teraz zamiar zapisac się na podyplomówkę z negocjacji i mam nadzieje że znowu spotkam nowych fajnych ludzi. Myślę że warto tam studiować :)
    05.10.2016
  • Śmieszek

    No po prostu uwielbiam tę szkołę! Tyle wspomnień mam z nią związanych, aż na samo wspomnienie łezka kręci się w oku. Poznałem tutaj fantastycznych ludzi, wiele się nauczyłem i nabyłem praktyki. Za nic nie zamieniłbym tych lat. Polecam tę szkołę każdemu, kto jeszcze waha się, co i gdzie studiować. Moim skromnym zdaniem uczelnia proponuje bardzo przyszłościowy kierunek. Ja się nie zawiodłem. :)
    30.09.2016
  • Marzenka

    Uśmiecham się na samą myśl o dokonanym wyborze :) Jestem w APEIRON od jakiegoś czasu i ten czas jest moim najlepszym wspomnieniem. Jestem osobą energiczną i lubię efektywnie wykorzystywać swój czas. Ucząc się w APEIRON, czuję że ten czas nie poszedł na marne. Trenuję dużo, coraz bardziej zagłębiam się (przeważnie) w praktykę. Uwielbiam to! Polecam też innym, aby do nas dołączyli. :)
    29.09.2016
  • Bartek

    APEIRON wymiata! Fajni prowadzący, ciekawe zajęcia i spoko ludzie - oto co mnie spotkało na tej uczelni. Uwielbiam do niej chodzić i każdego dnia dziękuję sobie, że w końcu się zdecydowałem. Robię to, co naprawdę mnie interesuje i to mi wystarcza. :)
    27.09.2016
  • Student

    Zachęcam wszystkich do dołączenia do APEIRON! Uczelnia gwarantuje dużo praktyki oraz pracę po ukończeniu nauki. Co do praktyki, to już co nieco wiem na ten temat i mogę powiedzieć, że faktycznie jest tutaj dużo zajęć praktycznych. Organizowany jest obóz szkoleniowo-treningowy, który jest obowiązkowy do zaliczenia roku. Jest to według mnie super opcja! Bardzo mi się tutaj podoba, więc wpadajcie i dołączajcie do nas! :)
    26.09.2016
  • Bajlando

    APEIRON to uczelnia dla ambitnych osób! Mamy tutaj dużo praktyki, treningi są konkretne, zajęcia na strzelnicy ciekawe, a wyjazdy i obozy to czas, gdzie nie tylko mamy zorganizowane treningi i ćwiczenia. W doborowym towarzystwie jest naprawdę śmiesznie i można wyjazd ten w pewien sposób nazwać 'odpoczynkiem' . Szkoła zdecydowanie dla tych, co są zdeterminowani i chcą się czegoś nauczyć :) Dla tych, komu potrzebna codzienna dawka motywacji i uśmiechu! Zapraszam do nas!
    23.09.2016
  • Vera

    Moje zdanie na temat APEIRONu jest jak najbardziej pozytywne. Dobrze mnie traktowano w tej szkole, a kiedy pojawiał się jakiś problem, nie było przeszkód, by go rozwiązać. Prowadzący zawsze służyli dobrymi radami, można było na nich liczyć. Grupa również fantastyczna. Tak samo jak zajęcia. Było warto :) To były fajne czasy.
    22.09.2016
  • Mateusz

    Uczelnia może jak każda inna z pewnym wyjątkiem. Tutaj naprawdę uczą praktyki. Do dzisiaj pamiętam te wszystkie ciekawe zajęcia, w których dane mi było uczestniczyć. Cieszyłem się każdą chwilą na strzelnicy, nie wspomnę już o obozach, gdzie można się było czegoś nauczyć ale również zintegrować ze swoją grupą, którą nawiasem mówiąc również dobrze wspominam. :) Łezka kręciła się w oku, kiedy przyszedł czas się rozstać. Bez wątpienia były to fajne lata!
    21.09.2016
  • Zuza

    Polecam APEIRON :) Szkoła dla tych, którzy chcą się czegoś nauczyć nie tylko od strony definicji i formułek, ale są przygotowani na nauczenie się czegoś praktycznie i przede wszystkim praktycznie. Jak zapamiętałam zajęcia w APEIRON? Strzelnica, obozy, ciekawe zajęcia, na których pokazywane były triki i ćwiczenia. Na wyjazdach było dużo śmiechu i zabawnych sytuacji. Kontakt z ludźmi poznanymi na zajęciach mam do dziś. Teraz mam miłe wspomnienia.
    20.09.2016
  • Kamilos

    APEIRON wymiata! To była dobra decyzja z mojej strony. I pomyśleć, że tyle się wahałem. Z przyjemnością chodzę do tej szkoły. Swobodnie czuję się na zajęciach i nie brak mi mobilizacji. Najbardziej cieszy mnie to, że po szkole czeka na mnie wymarzona praca. Idealnie! ;)
    16.09.2016
  • Ziomek

    Co na temat APEIRONu mogę powiedzieć? Studiuję tutaj kolejny rok i jak dla mnie jest świetnie! Od zawsze marzyłem, żeby iść na Bezpieczeństwo. Szkoła oferuje praktyki w policji i w wojsku. To już w ogóle bajka! Ja tam się cieszę, że faktycznie mam dużo praktyki. Nie były to słowa rzucane na wiatr w ramach reklamy. Pozdro :)
    14.09.2016
  • Samantha

    Cześć wszystkim! :) Z tej strony absolwentka Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego APEIRON. Jestem po studiach z Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Aktualnie pracuję w policji. Nie wiem jak oddział w Katowicach - ja studiowałam w Krakowie - ale z moich studiów jestem bardzo zadowolona. Wielki ukłon dla prowadzących, którzy wykazali się znajomością w swoim fachu i poprowadzili nas do samego końca we właściwym kierunku. Na zajęciach praktycznych przekonałam się, że niewiele wiedziałam na ten interesujący mnie temat. Człowiek uczy się całe życie, ale nauka w APEIRONie to było podkręcenie moich umiejętności w krótkim czasie. Pozdrawiam Uczelnię! :)
    26.08.2016
  • Pixel

    Hej! Fajna szkoła, fajne zajęcia i dużo ciekawostek, którzy dostarczają prowadzący, a które są bardzo przydatne!
    24.08.2016
  • Filip

    Polecam tą szkołę, ma szeroką ofertę i dużo zajęć praktycznych!
    23.08.2016
  • Natalia

    Szkoła godna polecenia :) Ciekawe zajęcia i duży nacisk na praktykę!
    19.08.2016
  • Gradient

    Bardzo fajna szkoła. Dużo sie nauczyłem. Wielkim plusem jest nacisk na praktykę. Obecnie pracuję w zawodzie!
    28.07.2016
  • Polecam

    Mnie szkoła się bardzo podoba :) Studiuje bw i jest dużo praktyki... Znam absolwentów, praktycznie każdy, który chciał znaleźć pracę w zawodzie to znalazł
    21.07.2016
  • piko

    Proponuję się najpierw zapoznać z tym tekstem: http://omzochroniarz.strefa.pl/images/pdf/apeiron1.pdf a następnie bardzo mocno zastanowić się nad tą "wyższą" a może raczej "wyrzszom" uczelnią ...
    16.07.2016
  • Natalia

    Apieron jest zdecydowanie najlepszy. Trzeba się trochę uczyć, ale na każdej uczelni trzeba. Wyjazdy organizowane przez uczelnie są wymagające, ale praktyczne. W przyszłości jestem pewna, że dostanę pracę!
    12.07.2016
  • Michał

    Super uczelnia! W czasie moich studiów pracowałem, więc uczęszczałam na studia zaoczne. Nic nie kolidowało, mogłem spokojnie pracować i się uczyć. Wykładowcy są na luzie, zabawni i praktyczni. Uwielbiałem wyjazdy, gdzie ćwiczyliśmy, uczyliśmy się strzelać i rozbierać broń. Najlepsze lata życia!
    12.07.2016
  • Kondzio

    Ta szkoła jest genialna :D Dzięki chłopaki za te wspólne lata! Jeśli chcesz skończyć uczelnię, po której masz właściwie pracę w zawodzie gwarantowaną, to uderzaj śmiało do Apeirona. Praca generalnie zawsze się znajdzie, a wiem, że teraz mają rozbudowywać służby porządkowe i ludzi do pracy na bank będą potrzebować. Ci których znam, pracują w zawodzie i świetnie sobie radzą w życiu. A jeśli chodzi o pieniądze, no cóż, na każdej prywatnej uczelni się płaci :) zresztą, na nie prywatnej również - w gwoli ścisłości. Pozdrawiam
    30.06.2016
  • Miki

    Fajna uczelnia, rewelacyjne ćwiczenia. Polecam
    16.06.2016
  • Antek

    Cześć, obecnie jestem studentem uczelni APEIRON i bardzo się cieszę, że znalazłem się właśnie tutaj. W skrócie to dobra uczelnia, przygotowuje do pracy zarówno pod względem merytorycznym jak również praktycznym. Praktyki faktycznie nie brakuje. Polecam
    23.05.2016
  • Wyspany

    Jestem obecnym studentem tej uczelni i jestem zadowolony, zarówno z wykładowców jak i z samych zajęć. Jeśli ktoś się zastanawia, to ja ze swojej strony polecam APEIRON, mam nadzieję na pracę w zawodzie.
    28.04.2016
  • Niewieczny student

    Witam opiniotwórców! Na początku chciałem wyrazić wielkie dzięki za ludzkie podejscie do studenta - nawet takiego czasami opornego, ale to bardziej wynikało z moich dodatkowych rodzinnych zobowiązań. Niemniej uczelnie skończyłem, pracę otrzymałem. A wspomnienia są bardzo pozytywne. Fajną mieliśmy ekipę, każdy na każdego zawsze mógł liczyć, co w dzisiejszych czasach naprawdę coraz trudniej zauważyć i doświadczyć. Uczelnia jak uczelnia, trzeba się było uczyć, ale wykładowcy byli w porządku wobec nas, to i my odwdzięczamy się tym samym. Bardzo dobrze wspominam wyjazdy na obóz :)
    19.04.2016
  • Ochroniarz

    Studiowałem na Pedagogicznej, niestety na rynku pracy było kiepsko. Zrobiłem studia na Apeironie i co? Nie narzekam, pracuje w zawodzie i jestem zadowolony. Nie wiem, czemu tak wydziwiacie niektórzy. Pozdro!
    14.04.2016
  • Kaśka

    Hej, jestem absolwentką uczelni Apeiron Kraków. Wiele osób pytało mnie, co sądzę o tej uczelni, różne opinie na forum czytam i dlatego postanowiłam napisać swoją prywatną "przeżytą" na studiach opinie. Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa jest przyjazną uczelnią zarówno dl nowo przyjętych, jak również dla już studiujących na niej. Kadra wykładowców - nie mam zastrzeżeń, chociaż jak na każdych studiach różne mniej przyjemne dla studenta incydenty się zdarzają. Generalnie na każdych studiach trzeba się uczyć - tutaj także, dodatkowo duży nacisk jest na kondycję fizyczną , także to nie sa studia dla leniwych ;) A to co dla mnie jeszcze ważne, mam pracę w zawodzie, a o taką w dzisiejszych realiach trudno.
    12.04.2016
  • 3 lata po

    Jestem 3 lata po studiach. od 4 roku studiów pracowałem więc już 5 lat w pracy. Teraz zmieniałem bo wyprowadziliśmy się do WAWY. Ii na rozmowie w Ministerstwie była 2 pytania i jeden telefon do Rektora Apeirona. Ludzie w Ministerstwie znają Rektora i Szkołę :). Oczywiście pracę dostałem. Dlatego postanowiłem napisać. A nieudacznicy niech sobie plują że z murów odpada tynk. Nie pasuje im niech nie aplikują do szkoły. Ja daje 5 na 5 szkole głównie za bezproblemowość z pracą i praktyczną wiedzę.
    07.04.2016
  • Marek

    Jestem absolwentem szkoły. Kończyłem kierunek Bezpieczeństwo Wewnętrzne, a moja opinia o szkole jest jak najbardziej pozytywna. Mam wykształcenie, pracę. Przecież o to chodzi, żeby po studiach znaleźć pracę, a po Apeironie właśnie tak się stało.
    30.03.2016
  • IM

    Witam, studiuje już 4 rok na tej Uczelni. Szczerze powiem, że piękny budynek i luksusy, które wymagają osoby poniżej nie są najważniejsze! Ważne jest to co zostanie Ci w głowie. Bo drogi kolego/ koleżanko będziesz się chwalił,że studiowałeś w pięknym budynku czy będziesz swoją wiedzą zdobytą na studiach. Ja jestem zadowolona,że wybrałam tą szkołę:) Płacić trzeba wszędzie...ciężkie pieniądze za studia zaoczne... nie mówie,że mało płacę...ale wiem za co. Nie narzekam, bo te kilka lat dużo w życie mi wniosło!!
    22.02.2016
  • @ Absolwent Apeirona

    Najgorszą tzw. szkołą tzw. wyższą w Polsce i najbardziej zabagnioną moralnie, dydaktycznie i intelektualnie jest katolicka SWBJ, czyli Szkoła Wyższa im. Bogdana Jańskiego, na której od lat nie płacą wykładowcom za zajęcia, a od studentów kasę ciągną. Mało tego, za spóźnienie nawet o dzień z opłatą czesnego jest 40 zł kary, co jest niezgodne z prawem.
    08.02.2016
  • MONOFAGIUS

    Tak sobie myszkowałem po internecie i trafiłem tutaj. Szkoły nie znam ale trochę w przepisach dotyczących szkolnictwa wyższego siedzę i jak czytam niektóre wypowiedzi to po prostu ręce opadają. Pretensje do całego świata wynikające tak naprawdę z braku znajomości przepisów i chyba świadomości znaczenia słowa student. Wprawdzie nie czuję się upoważniony do wypowiadania się na temat tejże placówki jaką jest WSB ale ogólnie o szkołach wyższych możemy porozmawiać.
    04.02.2016
  • MONOFAGIUS

    Myślę, że POLICJANT Z KRK nie masz zielonego pojęcia o tym o czym piszesz. Ale nie przejmuj się, czasami tak się zdarza, że ludzie z czystej indolencji zabierają głos w materii, o której, delikatnie mówiąc, nie mają najmniejszego rozeznania
    04.02.2016
  • MONOFAGIUS

    Czytam że co niektórzy na tym forum są bardzo rozczarowani i zszokowani tą uczelnią, nie tak poszło jak oni chcieli wniosek jest prosty. Nie ma szkoły w całej Polsce gdzie by się płaciło za dobrą naukę, za dobrą naukę nigdzie się nie płaci natomiast płaci się za wykłady, sale , i opłacenie wykladowców
    04.02.2016
  • Absolwent Apeirona

    Ta szkoła to była katastrofa, jestem absolwentem tej szkółki . Powiem tak ta szkoła ciągnie kasę jak się da co miesiąc po 370 zł do tego dodatkową kasa za poprawkę, poprawka to 30 zł, kilka lat temu weszła ustawa ze uczelnie nie mogą brać dodatkowej kasy za egz poprawkowy, Apeiron to przekształcil na opłata 30 zł za wyznaczenie terminu ponownego egzaminu i dalej kasę ciągli. Do tego dochodzą obowiązkowe obozy co rok obóz to między 300 zł a 500 zł obecność obowiązkowa. A teraz najlepsze na licencjackich studiach jak cie skreśla z listy studentów za byle co nawet za gupote bo np nie wyrobiles się z terminem złożenia pracy albo nie przed użyłeś sesji albo coś tam albo coś tam od nas dużo osób skreślić o byle co. Wiec jak cie skreśla dostajesz pismo ze cie skreślili i do tego pismo ile jeszcze im kasy zalegasz i masz 7 dni by ich spłacić a płacisz za ten miesiąc w którym cie skreślić i dodatkowo za 3 miesiące do przodu wiec minimum 1400 zł dostaniesz. To jeszcze nic chcesz wrócić czyli wznowić studia spokojnie da się wznawiasz a tu się dowiadujemy ze wznowienie 500 zł + trzeba uzupełnić różnice ptogramowe około 14 przedmiotów i za kazdy przedmiot trzeba zapłacić 200 zł .do jak masz z różnic programowych przedmiot który już miałeś zaliczony to ci go przepisza ale zapłacic i tak musisz . A jeszcze jak przerwiesz studia pod koniec 5 semestru to jak wznawiasz studia studia zaczynasz od 4 semestru i zaliczas semestr 4 i 5 i 6 czyli 3 semestry i za kazdy normalnie płacisz 370 zł miesięcznie czyli 6600 zł + 500 zł za znowienie + 2800 zł za różnice programowe na szczęście jak wznowić studia na obóz nie musisz jechać bo juz masz zaliczone jak wcześniej chodziłes. Odradzam również pisanie pracy licencjackiej u rektora uczelni Juliusza. znam przypadki ze koles co u niego pisał miał napisana prace a Juliusz mu kazał zmienić promotora to ten zmienił ale uczelnie . Oraz przypadek iż koleś który się bronił u Julka usłyszał od Julka tekst kilka miesięcy przed obrona: musi Pan zmienić temat pracy ale koleś się im postawił tematu nie zmienił i się obronił i skończył studia . A tak jak by zmienił temat postulował by jeszcze kilka miesięcy dłużej co się równa × 370 zł miesięcznie. Oraz przypadek ze do kolesia dzwonili kilka dni przed obrona ze ten ma jakieś zaległości około 200 zł i ze nie zostanie dopuszczony do obrony koleś juz Kończył uczelnie wiec się nie chciał kłócić tylko zrobił przelew i zapłacił. Do tego uczelnia pilnuje płatności Dyrektorka stoi przed wejściem do uczelni ma listę kto ile zapłacił i jak masz zaległości nie puszcza cie na zajęcia. DLATEGO JAKO ABSOLWENT ODRADZAM UCZELNIE chyba że za te parę lat jak ja zakończyłem coś się zmieniło na lepsze.
    04.02.2016
  • co jest grane?

    ich numer 12 422 30 68 jest głuchy, podany na stronie www, jak się dzwoni to "nie ma takiego numeru"
    29.09.2015
  • URSUS

    Studiuję na APEIRONie. Tera będę na 2 roku. Nie zgadzam się opinią prezentowaną np. przez: uciekiniera, policjantką z krk, penitencjariusza. Wszytko wskazuje, że Ci ludzie nie studiowali na APEIRONie. Prezentują podstawowe braki w zakresie wiedzy czysto praktycznej o tej uczelni. Wypisują jakieś brednie bez składu i ładu. Typowe trolle.
    20.07.2015
  • Solfernus

    Znalazłem jeszcze jedną ciekawostkę Apeiron jest na 275 miejscu na 430 szkół wyższych w Polsce. Wskaźnik według Ranking web of universities 2014: http://www.webometrics.info/en/Europe/Poland?page=2 Według tego samego rankingu zajmuje 14125 miejsce na świecie na 23536 szkół wyższych na świecie.. To chyba nie jest najgorszy wynik. Plasuje tę uczelnię gdzieś tak w połowie listy światowej. Coś chyba jest prawdy w tych zawiedzionych ambicjach ojczulka byłego studenta Apeirona.
    13.07.2015
  • Solfernus

    Zastanawiałem się dość długo czy wybrać Apeirona czy inną uczelnię. Rozważałem za i przeciw. Wahałem się. Okazało się jednak, że studiuje tam kilku kolesi z kwartału i są zadowoleni. W dodatku twierdzą, że wszystkie negatywne wpisy robi jedna i ta sama osoba. Dokładnie rzecz biorąc tatuś jakiegoś studenciny, który ponoć oblał egzaminy i został skreślony z listy studentów. Podobno tatusiowi zawiedzionemu osiągnięciami synalka psyche klękła do reszty, bo początki tego były już ponoć widoczne od kilkunastu lat ale apogeum miało miejsce kilka lat temu. W październiku zaczynam, zobaczę co będzie.
    13.07.2015
  • wieczny student

    nieźle się dziekanat apeirona wysila, żeby neutralizować negatywne wpisy o nich ... na nic to.... w świat już poszło o tej szkole. już tego nie odkręcą. W Krakowie jest wiele uczelni gdzie jest lepszy poziom, stała profesjonalna kadra, nie po jakichś Cejlonach (tatuś Piwowarski) albo po średnim z maturą w rok (synuś Piwowarski) albo tylko po maturze (mamusia Piwowarska) . Kończcie coś gdzie nie będą się z Was potem śmiali. Polecam Frycza. Wystarczy porównać kadrę i bazę...
    10.07.2015
  • kaczka dziwaczka

    Mają bardzo dużo różnych wpisów negatywnych na wszystkich forach i to nie jest być przypadek. Osobiście przestrzeżona tymi informacjami sprawdziłam ich sale wykładowe przy ul Rzeźniczej. To urąga cywilizowanym studiom. nikt tu nie kłamał. nie dajcie się nabrać na pozytywne wpisy, to są działania pracowników szkoły. Jak nie wierzycie sami sobie sprawdźcie i nie patrzcie na luksusowy dziekanat, to dla zmyłki. Wybrałam UP. I wszystkim innym też radzę, przynajmniej nie Apeiron.
    06.07.2015
  • policjantka z krk

    Apeiron? To oni jeszcze działają? Nigdy w życiu do tej szkoły!!! Edukacja dla prostych wieśniaków i naiwniaków, których łatwo nabrać pokazując jak się rozkłada karabin do asg.
    04.07.2015
  • uciekinier

    Po tej szkole można co najwyżej obstawiać mecze Cracovii z firmą ochronną Hektor... jak nie przymierzając czyni synulo naszego rekcja, znany z tego że maturę robił u tatusia w rok. Takie tam jaja som! odradzam
    03.07.2015
  • penitancjariusz

    Teraz apeironowcy organizują dni otwarte szkółki na jakimś stateczku na Wiśle pod Wawelem, żeby nie pokazywać tego syfu gdzie odbywają się "wykłady". Pokazują uczniom szkół z klasami mundurowymi jakieś pistolety na plastikowe kulki i plakaty szkoły robione graficznie w konwencji komandosów. Ale nawet na to coraz mniej osób się nabiera. Młodzież szybciej wykrywa fałsz tej oferty edukacyjnej niż różni dyrektorzy tych szkół których łatwo jest zbajerować. Podsumowując: Trzeba być kompletnym osłem, żeby z najbogatszej oferty studiów w Polsce jaką oferuje Kraków, wybrać najgorszą szkołę wyższą w Polsce, według rankingu Hiszpańskiej organizacji rankingowej działającej w strukturach UE.
    03.07.2015
  • szperacz

    Właśnie się okazało, e szkółka rodzinki Piwowarskich APEIRON musi zamknąć swój sztandarowy kierunek czyli "Administrację" bo okazało się, że nikt tam nie chce wykładać i nie mogli skompletować kadry. Właśnie pisała o tym Polska Komisja Akredytacyjna. Na tzw. "Bezpieczeństwo" też już szukają chętnych wykładowców nawet z zagranicy bo krakusy już wiedzą żeby tam nie wdepnąć. Trochę to trwało ale teraz nikt się już na to nie nabiera. Uczelnia dla studentów z bardzo małymi rozumkami.
    02.07.2015
  • Ewka

    Ludzie,nie bądźcie głupi, w tym kraju edukacja spada na psy,na Pedagogicznym AGH,ASp,wszędzie się kupuje wykształcenie.Na UP myślicie,że nie dawali mi za darmo wpisów na ładne oczy,byleby przepuścić?Teraz nigdzie na żadnej uczelni nie robią porządnych egzaminów sumiennie sprawdzających moją widzę,wszędzie mam niedosyt,że tylko kupuj sobie wykształcenie,a i tak wszyscy po każdych studiach w każdej robocie będziecie zieloni,bo ile tak naprawdę siedzicie nad książkami i jaką naprawdę macie wiedzę?
    26.06.2015
  • piorun

    Omijać!!! OMIJAĆ!!! OMIJAC!! Bardzo szerokim łukiem... Szkoła dla lubiących płacić za wszystko, łącznie z książkami aby zdać egzamin. Pisali o tym DZIENNIKU POLSKIM
    28.05.2015
  • pytanko

    czy brać w ogóle pod uwagę bezpieczeństwo wew. w tej uczelni?
    11.03.2015
  • gość

    no czytam i głupieję, bo niby stronka szkoły ok, ale wpisy strzaszą
    14.12.2014
  • boss2

    a ten nick BOSS to jakiś ułomny? Ale argument do studiowania. Strona się otwiera, bo nikt tam nie zagląda....
    21.10.2014
  • boss 2

    Ściema i syf.... Przejdźcie się na ul . Rzeźniczą gdzie odbywają się te sabaty i otworzycie oczy... Strych to brzmi dumnie.. Popatrzcie na ranking szkół wyższych Perspektyw który nawet ich nie bierze pod uwagę... Jak nauka? Dla naiwnych frajerów... Wpisy pozytywne to robota rodziny... nikt przy zdrowych zmysłach ich nie poleci a tutaj artykuły dla nie wierzących... http://www.omzochroniarz.strefa.pl/apeiron.html
    21.10.2014
  • boss

    ale przynajmniej strona uczelni się otwiera normalnie
    01.10.2014
  • Marcin

    Widzę, że koledzy i koleżanki narzekają. Jak ktoś sobie z nauką nie radzi, to może sobie iść tam gdzie nie ma wymagań. Mnie polecono w moim miejscu pracy tą uczelnie, ponieważ osoby, które przychodzą mają wiedzę teoretyczną i bardzo dobre przygotowanie praktyczne do pracy w służbach. W innych szkołach jest zbyt wielu wykładowców, którzy znają tematykę tylko z książek, a tu spotkałem się z bardzo ciekawymi przykładami z życia... Z resztą najlepiej iść do studentów w danym okresie czasu chodzących dopytać się o szczegóły, bo niektórzy albo oczerniają albo mają przestarzałe informacje.
    24.02.2014
  • kulfon

    ha, ha, ha, ha, NIGDY!!!
    05.02.2014
  • kulfon

    Apeiron? HA
    05.02.2014
  • mbm

    brat kolegi mojego szwagra mówił o tej szkole koledze mojego znajomego z wojska i gorąco odradzał... uwierzyłam reklamie i chodziłam przez rok. porażka...
    03.01.2014
  • Maryja

    Mój kolega dał się nabrać ale uciekł po pierwszym semestrze. Jeszcze robili mu trudności wymyślając dodatkowe opłaty. Nie polecam!!
    19.12.2013
  • miśka

    nie dla myślących. Ci szybko się zorientują z czym mają do czynienia...Edukacja dla ubogich intelektualnie...
    05.11.2013
  • Płomień

    Dla naiwnych którzy wierzą, że ktoś neutralny pisze tutaj pozytywne wpisy. Każdy kto miał przez przypadek albo w swojej naiwności do czynienia z tą pseudoedukacją nie napisze nic na plus. W Krakowie macie ludzie możliwość wyboru. Idźcie tam gdzie jest prestiż, baza szkoleniowa, kadra z prawdziwego zdarzenia, niższe czesne i jakiś poziom nauki.
    11.10.2013
  • pietia

    Zobaczcie sobie najpierw miejsce edukacji na ulicy Rzeźniczej a nie dziekanat zrobiony dla naiwnych. oczka wam się otworzą...
    19.09.2013
  • jaka uczelnia + bezpieczeństwo wewnętrzne???

    to gdzie najlepiej na Bezpieczeństwo Wewnętrzne w Krakowie???
    13.09.2013
  • były

    Maturzysto nie daj się zmanipulować pozytywnymi wpisami na tym forum etatowych pracowników Apeirona. Ta szkoła to dno. Polecam artykuł Pani redaktor Ewy Kopcik w Dzienniku Polskim. I wszystko będziecie mieli wyjaśnione i opisane.
    09.05.2013
  • kasia

    Polecam tegoroczny ranking szkół wyższych "Rzeczpospolitej". Apeirona nawet nie wzięto pod uwagę, bo znowu zająłby ostatnie miejsce w Polsce. Zresztą sami, drodzy studenci odpowiedzcie sobie na pytanie, jakie miejsce może zająć Wyższa Szkoła APEIRON, skoro brane są pod uwagę takie czynnki jak: PRESTIŻ, INNOWACYJNOŚĆ, POTENCJAŁ NAUKOWY, EFEKTYWNOŚĆ NAUKOWA, WARUNKI STUDIOWANIA, UMIĘDZYNARODOWIENIE Dla porównania: Krakowska Akademia im. Frycza- Modrzewskiego jest dopiero 13-ta. To gdzie jest APEIRON? Na szarym końcu:-)
    09.05.2013
  • Magda

    Czytałam te artykuły. Jak je zestawiłam z faktami to się okazało, że ktoś się bardzo starał pisać nieprawdę.
    26.04.2013
  • Ala

    Wspaniali wykładowcy, wspaniała atmosfera, praca jest możliwa już podczas studiowania!!!! Interesujące przedmioty!
    20.08.2012
  • @derk

    a mógłbyś powiedzieć cos więcej o tej penitencjarystyce? brzmi strasznie :D. Ale jak tak zachwalasz że fascynujące i super to może napisałbyś czego się tam uczycie?
    18.07.2012
  • derk

    studiuję bw na specj Penitencjarystyka i naprawdę muszę powiedzieć, e to jest meeega interesujące. wybierając ten kierunek nawet nie myślałem, że to będzie aż tak fascynujące! absolutnie polecam
    04.07.2012
  • maturzystka

    Witam, czy ktoś studiuję Wychowanie Fizyczne na tej uczelni? Jak jest? Dobrze? Poproszę o podpowiedzi
    18.05.2011
  • Jolka

    Chce wejsc na strone tej uczelni. Z podanego adresu sie nie udaje, wiec szukalam w googlach, ale inne adresy (o dziwo jest ich kilka) tez nie przenosza mnie na strone www tej szkoly. Zrobcie cos z tym, po co komu adres, jak on nie dziala?!
    16.05.2011
  • gosiaczek

    moj brachol tam studiuje, niby zadowolony i niby poleca. Cos tam nieraz marudzi pod nosem, ze za duzo nauki. Ale ja sobie tak mysle, ze na studiach nauki zawsze troche jest. Mówi, ze sporo fajnych lasek tam chodzi ;p ale to już jego opinia :) Co do wykładowców to na żadnego nie narzekał
    16.05.2011
  • niewtajemniczony

    Możecie napisać coś wiecej o tej uczelni? Chce sie tam wybrać. Szukam opini po całym necie. Dla mnie wszystkie wskazówki są ważne w końcu ładnych pare lat tam spędze. Cięzko jest ? Jaka atmosfera? Może ktoś też się wybiera tam? Razem raźniej.
    16.05.2011
  • Ewkaa

    Fajna nazwa szkoły:) maturka tuż tuż , trzeba myśleć o przyszłości. Tylko jaki kierunek wybrać hmmm?
    16.05.2011
  • Margolcia

    Polecacie? Nie wiem czy się zdecydować na ta szkołe . Dla mnie najważniejsza jest atmosfera i poziom nauczania. Jednak nie chciałabym kuć po nocach.
    16.05.2011
  • Anka

    Super! Dobra opcja to wtorkowe i czwartkowe możliwości rozmowy na gadu z lektorami języka włoskiego. Szkoda , że tylko od 10 do 12, ale zawsze coś. Polecam
    16.05.2011