Ocena uczelni


Komentarze (428)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • ciekawy

    Warto warto wystartować w rekrutacji zimowej na studia w Wyższej Szkole Ekonomiczno-Humanistycznej? Jakie polecacie kierunki? I czy w ogóle warto tak w zimie rozpoczynać studia? czy może lepiej poczekać do czerwca, października?
    12/7/19
  • L

    @Henio05 Dziękuję za informację!
    12/3/19
  • Henio05

    @L Administracja również. Jestem tego pewny,
    12/1/19
  • L

    @Henio05 tylko powiedz mi proszę, czy rekrutacja na wszystkie kierunku? Chodzi mi konkretnie o administrację. Z góry dzięki za informację.
    11/30/19
  • Henio05

    @WWR rekrutacja rozpocznie się w nowym roku. wiem bo dzwoniłem do dziekantu
    11/30/19
  • WWR

    Czy WSEH przeprowadza nabór zimowy tak jak w zeszłym roku? Poproszę o więcej informacji odnośnie zimowej rekrutacji! Chciałabym rozpocząć studia na kierunku administracja, ale od kolejnego semestru i czy można w drugim naborze dołączyć do grupy na studiach stacjonarnych?
    11/30/19
  • RS

    WSEH właśnie znów przyjmuje zapisy na kursy przygotowawcze do egzaminów certyfikatowych z języka polskiego jako obcego, bo z tego co wiem to kolejny egzamin odbędzie się już w marcu. pozdrawiam
    11/27/19
  • Juryj

    Egzaminy odbyły się 23,24.11. Byłem i było bardzo fajnie i profesjonalnie
    11/25/19
  • bbb

    Czy wiecie coś więcej na temat szkoleń dla cudzoziemców? Chodzi o egzaminy z języka polskiego w Bielsku / uczelnia WSEH
    11/14/19
  • PrYszla studentka WSEH

    Reply for the comment of Henio05 from date 11/12/19
    Szkoda, że się spóźniłam i ze nie złożyłam dokumentów do WSEH, bo już teraz żałuję, ze wybrałam administracje w innym miejscu.
    11/12/19
  • Henio05

    Rekrutacja zakończyła się 31.10. Nowa od stycznia ale nie wiem dokładnie od którego dnia
    11/12/19
  • Michal

    hej. rekrutacja na studia na WSEH już zakończona? Proszę o informację.
    11/9/19
  • Kacper

    @Baal jaki wybrałeś kierunek? Ja również zostałem studentem WSEH. Niestacjonarne zarządzanie, ale mam już jeden zjazd do nadrobienia.
    10/23/19
  • Paweł

    Czy kierunek sport daje uprawnienia nauczycielskie?
    10/22/19
  • Baal

    Ja również studiuję na Wyższej Szkole Ekonomiczno - Humanistycznej w Bielsku i jestem zachwycony. Nie tylko samym sposobem prowadzenia zajęć ale również otwartością ludzi - od studentów po profesorów. Jeśli mamy jakikolwiek problem każdy stara nam się pomóc. Dodatkowo bardzo satysfakcjonuje mnie kierunek, który sobie wybrałem spośród ich ogromnej liczby.
    10/22/19
  • Artreyu

    Uważam, że dzięki determinacji można bardzo dużo osiągnąć, a studiując na WSEH szanse na lepszą przyszłość podskakują w górę. Myślę, że głównie ze względu na świetną kadrę dydaktyczną, która pomaga i nie stwarza jakiegoś zbędnego dystansu prowadzący zajęcia-student. jeśli miałbym znowu iść na studia, bez najmniejszego zastanowienia ponownie wybrałbym WSEH.
    10/22/19
  • Piter

    Coraz mniej miejsc na studia w WSEH. Dziś załapałem się na zniżkę no i dołączyłem do grupy na kierunku zarządzanie. Będę musiał szybko nadgonić zajęcia. bo już pierwsze wykłady za mną. Bardzo miłe panie w sekretariacie.
    10/21/19
  • maciej

    @Jasiek z tego co wiem to dokumenty można jeszcze składać do końca października! Zajęcia już się zaczęły, ale można jeszcze dołączyć do konkretnych grup. Najlepiej będzie jak sobie tam zadzwonisz do sekretariatu WSEH. AAAA i zapomniałem o najważniejszym, bo w październiku załapiesz się jeszcze na zniżkę!
    10/16/19
  • Jasiek

    Czy można jeszcze awaryjnie złożyć dokumenty na zarządzanie dzienne?
    10/16/19
  • katia

    Cieszę się, bo od dziś oficjalnie jestem studentką WSEH:-) Przyjęto mnie na studia! Wybrałam kierunek zarządzanie tak jak moja kuzynka 4 lata temu. Pozdrawiam
    10/8/19
  • Wiolek

    @Ss Ja jednak zachęcam do pytań. Uczelnia od lat jest otwarta i co najważniejsze szczera w działaniu. Polecam i tyle
    10/7/19
  • Ss

    Informacji na temat kierunków studiów i poszczególnych specjalności należy szukać u źródeł, a nie na forum.Zachęcam zagubionych i niezdecydowanych do kontaktu z dziekanatem WSEH.
    10/7/19
  • Wiolek

    Widać ktoś się rozpisał o zarządzaniu z takimi ładnymi pytajnikami. Lepiej nie komentować lub nie podpowiadać wcale innym
    10/7/19
  • gret i mikrokasia serio ?

    serio ??? bez komentarza
    10/7/19
  • gret

    zarządzanie menedżer kreatywny dziś złożyłem dokumenty wybór świetny i oby było świetnie Ktoś z was studiował zarządzanie w WSEH?
    10/4/19
  • Martha S.

    Dziś złożyłam dokumenty na filologię angielską na WSEH z bonifikatą. Jeszcze można składać składać dokumenty na studia do końca października. Anglistyka zawsze mi się marzyła i WSEH ma duży wybór specjalizacji. Czy ktoś z Was może powiedzieć jak wyglądają zajęcia na anglistyce i jacy są wykładowcy, a przede wszystkim czy są jakieś problemy ze zdawaniem egzaminów?
    10/2/19
  • ktoś

    @mikrokasia poczytaj na stronie WSEH do kogo dedykują taką specjalność bo nie sądzę, że do osoby, która w planach ma zamiar pracować w biurze
    9/25/19
  • mikrokasia

    Coraz więcej nas na tym zarządzaniu - super :D mi specjalność Zarządzanie bezpieczeństwem bardzo odpowiada. Kto @Konrad wg Ciebie jest określonym odbiorcą?
    9/25/19
  • Kamil

    Dziś złożyłem dokumenty na Zarządzanie. WSEH ma jeszcze wolne miejsca na zarządzaniu. Mają nowe specjalności. Myślę, że to przyszłościowy kierunek. Jakie są wasze wrażenia? Dobrego dokonałem wyboru?
    9/23/19
  • Guśka

    W jakich godzinach trwają zajęcia na studiach niestacjonarnych?
    9/22/19
  • ola

    czy ktoś wie kiedy pojawi się dokładny plan zajęć
    9/21/19
  • kj

    zarządzanie bezpieczeństwem? ktoś?coś? Wybieracie się?
    9/20/19
  • Konrad

    @mikrokasia właśnie złożyłem dokumenty na studia II stopnia i mam wahanie z tym bezpieczeństwem, z jednej strony zapowiada się mega ciekawie tylko czy oni nie kierują tego programu tylko do określonego odbiorcy? muszę podpytać w dziekanacie. a Ty wybierasz tę specjalność? pzdr
    9/19/19
  • mikrokasia

    Ktoś na studia II stopnia na Zarządzanie i specjalność Zarządzane bezpieczeństwem??
    9/19/19
  • Wanda03

    Rob po pierwsze zastanów chcesz studiować w J.polskim czy angielskim, po drugie czy wolisz studiować w tygodniu, czy w weekendy a po trzecie specjalność wybierasz po pierwszym roku wiec masz sporo czasu na podjęcie decyzji. Rozpoznasz, która najlepsza i po problemie. Pozdr
    9/15/19
  • rob

    Jaką polecacie specjalność na zarządzaniu? chodzi mi o 1 stopień to strasznie dużo tych specjalności.
    9/13/19
  • Wanda03

    Nie wiem czego obawia się Izka? Napisz coś więcej
    9/12/19
  • Ola

    Hejka, czy składając papiery na WSEH można złożyć na kilka kierunków żeby zabezpieczyć się jeśli na jeden się nie dostanę? W kwestionariuszu online jest tylko jedno okienko.
    9/11/19
  • Izka

    Dzień dobry Internauci! W październiku rozpoczynam studia na kierunku administracja. Mam nadzieję, że WSEH mnie nie zawiedzie jeśli chodzi o program studiów, o kadrę i ogólnie o klimat panujący na WSEH! Ktoś z Was również będzie studentem administracji?
    9/10/19
  • Aneta

    Cieszę sie, że udało mi się dostać do WSEH.
    9/10/19
  • Wanda03

    Super ta specjalność na magisterce z bezpieczeństwa. Jutro decyzja i idę się zapisać
    9/9/19
  • Wanda03

    Super ta specjalność na magisterce z bezpieczeństwa. Jutro decyzja i idę się zapisać
    9/9/19
  • Wanda03

    Super ta specjalność na magisterce z bezpieczeństwa. Jutro decyzja i idę się zapisać
    9/9/19
  • Majka

    WSEH ma nową specjalność na studiach magisterskich na zarządzaniu świetnie!
    9/9/19
  • Dimitryj

    o jak się cieszę, bo załapałem się na kurs przygotowawczy do egzaminu z języka polskiego podobno ostatnie wolne miejsca i kolejne kursy w marcu Ktos z was również będzie zdawal egzyjamin z polkego wseh?
    9/6/19
  • pracodawca cudzoziemca

    16 września ruszają kursy przygotowawcze do egzaminu z języka polskiego jako obcego czy wiecie gdzie nalezy się zgłaszczać i kiedy odbędzie się egzamin? W mojej firmie pracuje kilku cudzoziemców Czy ktoś ma jakieś wiesci bo nie mogę się dodzwonić do WSEH tel zajęty!
    9/5/19
  • Max

    dziś na FB WSEH piszą o nowej specjalności na magisterskim zarządzaniu zarządzanie bezpieczeństwem czy wiecie coś więcej na ten temat? Czy można zmienić specjalizację w trakcie studiów?
    9/3/19
  • orko

    tak tak dzisiaj opłata za postępowanie związane z przyjęciem na studia to kwota 80 zł dzwoniłem do sekretariatu
    9/2/19
  • jaro 1

    obowiązuje bonifikata przy rekrutacji na studia Od września inna kwota sprawdz na stronie wseh Ja dziś załapałem się na zniżkę.
    8/30/19
  • nikkie

    @jaro jaką bonifikatę?
    8/30/19
  • jaro

    jutro idę zlozyc dokumenty na zarzadzanie na WSEH bo chce załapać się na bonifikatę
    8/29/19
  • Marcin

    WSEH ma mocno rozszerzoną współpracę w ramach Erasmus czytałem na stronie że gościnnie przeprowadzają też wykłady goście z Turcji i Bułgarii Świetny pomysł na taką wymianę kulturową, a do tego można wybrać studia w konkretnym kraju. wchodzę w to!
    8/26/19
  • patizaga

    Zarządzanie z Business English super - w tą stronę bym się kierowała
    8/26/19
  • paweł m.

    hello a jaka specjalność na administracji? W sumie mam wahanie bo może lepiej zarządzanie z business english? Ja dopiero pod koniec września będę mógł złożyć papiery, ale dzwoniłem tam i powinienem jeszcze zmieścić się w rekrutacji.
    8/23/19
  • Joka

    ja też na Administrację!
    8/23/19
  • L

    @cudzoziemcy najlepiej będzie jak w tej sprawie skontaktujesz się z sekretariatem WSEH!?
    8/22/19
  • cudzoziemcy

    Dzień dobry, poproszę o więcej informacji na temat certyfikowanych egzaminów z języka polskiego jako obcego. Moja firma zatrudnia cudzoziemców i proszę o kontakt.
    8/21/19
  • Baska studentka

    @olka Business English z elementami translacji szczerze polecam!
    8/19/19
  • olka

    Jaką polecacie specjalność na I stopniu zarządzania na WSEH?
    8/16/19
  • Aga

    Germanistyka I stopień to mój wybór! Myślę o specjalizacji biznesowej z elementami zarządzania.
    8/14/19
  • Monia

    Również wybrałam administrację jedynie co do specjalności mam wahanie, ale to już w trakcie studiów zadecyduję.
    8/13/19
  • Mateusz

    Administracja samorządowa to dobry kierunek, na który właśnie złożyłem dokumenty. Koleżanka studiuje na WSEH administrację i mam nadzieję, że to dobry wybór i nie będę żałował. Czy ktoś z Was może coś więcej powiedzieć o wykładowcach i programie studiów?
    8/12/19
  • TS

    ja wybieram się za zarządzanie w trybie niestacjonarnym ale nie wiem jeszcze jaka specjalność.
    8/9/19
  • wiola

    Adami trochę cierpliwości! Rekrutacja w trakcie w nowe kierunki studiów pewnie "się otworzą" byłam tam ostatnio i poszukaj odpowiedzi kontaktujac się z uczelnią
    8/8/19
  • Ciekawa

    Ktoś na zarządzanie zaocznie?
    8/8/19
  • Wsehadm

    Reply for the comment of Adam from date 8/7/19
    Kierunek sport i zdrowie jest w przygotowaniu. Prosimy o cierpliwość.
    8/7/19
  • Adam

    To jest ten sport w ofercie, czy go nie ma??? niby na wykazie wpisany, jak klikam na rekrutację i rozwijam kierunki studiów, to nie wyskakuje mi. No chyba, że był ale już nabór zakończony????
    8/7/19
  • Jolanta23

    Super, ze takie miłe oponie o wsehu. Zastanawiam się nad administracja skarbowa.
    8/6/19
  • marta studentka

    Filologia angielska studia I stopnia WSEH - dokumenty złożone! Czekam na październik i mam nadzieję, że wykładowcy i studenci będą ok!
    8/5/19
  • iwo

    1 dzień opóźnienia no szkoda, że wczoraj nie złożyłem dokumentów w WSEH bo bonifikata od 1 sierpnia to 70 zł. Koleżanka zapisała się na filologię germańską i do lipca obowiązywała kwota 50 zł. Ja dziś złożyłem dokumenty na administrację. Fajne specjalizacje!
    8/1/19
  • kuba

    hello złożyłem dokumenty na filologię niemiecką podobno świetni wykładowcy i program ok do zobaczenia! a i załapałem się na zniżkę. Pozdrowienia dla miłych pań w dziekanacie!
    7/30/19
  • Jacko

    Przyłączam się do pytania @Izunia.
    7/30/19
  • Izunia

    Ktoś na germanistykę?Jaki poziom? Warto?
    7/26/19
  • irek l.

    czy ktoś może coś powiedzieć więcej na temat egzaminów certyfikowanych z języka polskiego jako obcego w WSEH? co? jak? kiedy? gdzie? Kilku cudzoziemców chciałbym tam wysłać ma kurs wakacyjny.
    7/25/19
  • Hubert

    Według mnie najlepsze rozwiązanie do kierunek zarządzanie ze specjalnością business english. Znajomi kończyli inni są w trakcie. Sprawdzone i polecone. Hubert
    7/23/19
  • Marlena

    Jakby ktoś był zainteresowany to są utworzone grupy na fb
    7/19/19
  • Marlena

    Jakby ktoś był zainteresowany to są utworzone grupy na fb.
    7/19/19
  • Natt

    Też myślałam nad administracją. Mają ciekawą ofertę.
    7/19/19
  • Ela

    Marek w jakimś stopniu tak, ale nie mają jeszcze decyzji czy ten kierunek zostanie otwarty.
    7/18/19
  • marek

    Czy kierunek sport jest alternatywny do wychowania fizycznego?
    7/18/19
  • Ciekawa

    Otwiera ktoś jakąś grupę na FB na zarządzanie (zaoczne)
    7/18/19
  • weta

    Na WSEH idę na germanistykę. Czy ktoś z was studiuje tam filologię? Jacy wykładowcy itd itp?
    7/18/19
  • Ula

    Jak wygląda poziom, ciężko jest na zarządzaniu i jak z tą nieszczęsną matmą?
    7/15/19
  • Ula

    Kto, w tym roku na zarządzanie?!
    7/15/19
  • Michela

    Na administracji będą nowe specjalności i akurat to coś dla mnie!
    7/15/19
  • Maciek

    Ja Ekonomia. Myślę przyszłościowo ;)
    7/15/19
  • MW

    Ja złożyłam dokumenty na ADMINISTRACJĘ.
    7/8/19
  • TymTym

    Papiery złożone. Wybór - Sport i zdrowie, który mam nadzieję, że się otworzy bo mam wielkie nadzieje co do tego kierunku ;)
    7/8/19
  • Iwona

    @XY WSEH właśnie przeprowadza nabór na kursy przygotowawcze do egzaminów z języka polskiego jako obcego. Mąż koleżanki właśnie się zapisał na taki kurs. Najlepiej będzie jeśli skontaktujesz się z sekretariatem WSEH.
    7/2/19
  • XY

    Dzień dobry. Czy WSEH przeprowadza egzaminy z języka polskiego jako obcego? Poproszę o więcej informacji, bo czytałam coś na stronie uczelni.
    6/27/19
  • WSEH

    Reply for the comment of Ratka from date 6/19/19
    Zapraszamy do kontaktu z pracownikami uczelni, którzy z wielką chęcią pomogą w wyborze najlepszego kierunku studiów.
    6/25/19
  • LL

    QLaura Studenci niestacjonarni z reguły rozpoczynają zjazd w piątki od godziny 16.00. Jestem studentką pierwszego roku na zarządzaniu pYTAJ ŚMIAŁO, Polecam uczelnię, bo to dobry wybór i świetni wykładowcy!
    6/24/19
  • Lauraa98754

    Czy zjazdy (studia niestacjonarne) odbywają się również w piątki? I czy warto pójść na magisterkę na Zarządzanie: Management in Culturally Diversified Environment?
    6/20/19
  • Ratka

    Również uważam, że WSEH to dobry wybór i na pewno złożę tutaj papiery tylko jeszcze waham się na jakie kierunki..
    6/19/19
  • czekam na świadectwo

    Też w przyszłym tygodniu wybieram się z dokumentami do Bielska. WSEH wyróżniona jako najlepsza uczelnia na Podbeskidziu i mają 12 miejsce w skali kraju wśród niepublicznych. Koleżanka która tam studiuje mówi, że uczelnia otrzymuje wyróżnienie co roku w Perspektywach. To chyba o czymś świadczy.
    6/17/19
  • Malwa

    @Aga4 a to niby po co jest to forum? mam pytanie to pytam ;) na pewno znajdzie się ktoś kto mi odpowie a jak Cie to irytuje to równie dobrze możesz tutaj nie zaglądać ;) nie uzyskam odpowiedzi to zadzwonię na WSEH i sie dowiem, ale póki co udzielam się tutaj bo mogę i mam do tego prawo...
    6/13/19
  • BaranM

    Reply for the comment of Mariusz from date 6/11/19
    Ja się dzisiaj zapisałem na business english i rabat został przyznany bez pytań.
    6/11/19
  • Mariusz

    czołem. te rabaty przy rekrutacji WSEH to fałsz czy prawda?
    6/11/19
  • Aga4

    hej malwa Dziś w końcu byłam w Bielsku i złożyłam dokumenty na administrację. Nie pytaj na forum o ekonomię tylko odwiedź WSEH, a jak jesteś z daleka to sobie tam zadzwoń. Na forum nie szuka się odpowiedzi. Ludzie pomyślcie. Czasami mnie irytujecie.
    6/5/19
  • Malwa

    właśnie, co z Ekonomią? wie ktoś? pomożecie?
    6/5/19
  • hiszpanka

    czy wie ktoś jak się zapisać na ekonomię na wseh, bo w formularzu rekrutacyjnym nie mam takiej opcji?
    6/2/19
  • Zybi78

    Anglistyka góra a nowy kierunek business english z elementami translacji to hit w tej części kraju. Wiem co pisze, bo jestem w grupie dziennej.
    6/1/19
  • k123

    Stawiam na anglistykę tłumaczeniową - pokładam duże nadzieje w związku z tym kierunkiem :)
    6/1/19
  • k123

    Dziś rusza rekrutacja
    6/1/19
  • maturzysta q1

    cześć studentki i studenci! Dziś można już wziąć udział w rekrutacji na WSEH. Zalogowałem się ich stronie i teraz czekam na odzew. Czy oni sami dzwonią do studentów czy sam muszę udać się do tej siedziby aby zlożyć dokumenty osobiście? Czekam na odpis świadectwa maturalnego, bo oryginał zawieruszyłem. Mam nadzieję, że z tego powodu nie będą stwarzać żadnych problemów. No i raczej administracja bo słyszałem o fajnych specjalnościach, skarbowa albo organizacje pozarządowe. co myślicie?
    6/1/19
  • studentka wseh z samorzadu

    @Basiaaa najlepiej będzie jak skontaktujesz się z dziekanatem WSEH. Dokładne reguły dotyczące rekrutacji krok po kroku znajdziesz tu https://wseh.pl/pl/page/vademecum-kandydata/rekrutacja-krok-po-kroku.html
    5/30/19
  • Basiaaa

    Jak wygląda rekrutacja na WSEH? Może mi ktoś powiedzieć krok po kroku?
    5/30/19
  • miro

    Polecam administrację, jestem studentką od tego roku i nie żałuję wyboru, a po administracji szybko znajdę pracę.
    5/29/19
  • Benek78

    @Maro Dzieje się z nasza ekonomia. Wszystko OK!
    5/25/19
  • Maro

    i co z Ekonomią?
    5/24/19
  • Natalia78

    Czy ktoś może podzielić się opinią na temat kierunku zarządzanie sprzedażą? :)
    5/22/19
  • szarak

    @Iwo jestem studentką zarządzania ze specjalnością Business English z elementami translacji i jeśli chodzi o poziom języka angielskiego i zaangażowanie wykładowców to pierwsza klasa. WSEH zawsze słynęło się z wysokiego poziomu jeśli chodzi o english i ogólnie lingwistykę
    5/22/19
  • przed obroną

    @monia z. Administracja na WSEH zarówno w trybie stacjonarnym i niestacjonarnym.
    5/21/19
  • Iwo

    Jaki poziom filologii angielskiej? Ciężko ?
    5/17/19
  • monia z.

    kto studiuje administrację na WSEH? czy administarcję można studiować w trybie stacjonarnym?
    5/17/19
  • kacper

    @Antek Dzięki za info!
    5/16/19
  • Antek

    @Kacper Podsyłam link: https://wseh.pl/pl/page/odplatnosci/oplaty-za-studia-i-promocje.html
    5/15/19
  • kacper

    Jakie koszta studiów zaocznych, chodzi o zarządzanie? ktoś coś? z góry dzięki za odpowiedzi
    5/14/19
  • Waldi12

    @Angelika Każda uczelnia ma swój autorski program studiów a jakie przedmioty zdajesz to chyba powiedzą w dziekanacie. Kierunek na czasie
    5/14/19
  • Angelika

    Czy ktoś studiuje administrację na WSEH? Proszę o informację ile trzeba zaliczyć egzaminów na tym kierunku w sesji zimowej i letniej i dokładnie z jakich przedmiotów? Czy ktoś ze studentów może mi podpowiedzieć? Zastanawiam się czy kierunek administracja ma podobny program na wszystkich innych uczelniach.
    5/11/19
  • oti

    Piszą, że do lipca WSEH wprowadza jakieś promocje przy rekrutacji. Podobno duży nacisk kładą na przedmioty anglojęzyczne i do tego w ramach programu erasmus można na cały semestr studiować sobie za granicą. Czy ktoś z Was wie jakie kraje można wybrać na cały semestr? A może ktoś z Was korzystał już może z tego programu? Chętnie poznam szczegóły! Na poważnie zastanawiam się WSEH w Bielsku.
    5/10/19
  • Waldi12

    @Maciejka Przypuszczam, że po 1.06.
    5/10/19
  • Maciejka

    @Waldi12 a kiedy oni to ogłoszą?
    5/9/19
  • sergitto

    hej maturzyści jak Wam wczoraj i dziś poszło na egzaminach? jakie wybieracie kierunki? co sądzicie o administracji na wseh? warto? gorzej jak nie zdam matury bo wtedy to będzie klops ale czas pokaze:D
    5/7/19
  • Waldi12

    Musisz czekać aż ogłoszą, że uruchamiają rekrutacje na ekonomie oraz sport i zdrowie.
    5/2/19
  • Maciejka

    składać na Ekonomię? co z kierunkiem Sport i Zdrowie? pozdrawiam
    5/2/19
  • lukki

    @dorotka ja już złożyłem taki wniosek, ale lepiej będzie jak bezpośrednio zapytasz w dziekanacie a nie na forum. pozdro
    4/29/19
  • dorotka

    Kiedy studenci 1 roku mogą składać wnioski o stypendium rektora dla najlepszych studentów???
    4/28/19
  • dorotka

    Marek, tak wseh przeprowadza certyfikowane egzaminy z języka polskiego :)
    4/28/19
  • wojtek

    Jakie WSEH ma propozycje jeśli chodzi o specjalności na administracji?
    4/27/19
  • Marek

    Dzień dobry. Czy to prawda, że WSEH przeprowadza certyfikowane egzaminy z języka polskiego jako obcego? Marek
    4/23/19
  • Maciek

    Stawiam na ADMINISTRACJĘ!
    4/16/19
  • Natka

    Hej. Dołączam się do pytania @Pawel. Składać papiery na Ekonomię? Bo w sumie mam taki plan, ale dobrze by było jeszcze zasięgnąć opinii osób, które studiują ten kierunek na WSEHu ;)
    4/15/19
  • Pawel

    nie wiem co będzie z maturą 2019, ale jak już w końcu się odbędzie w opóźnionym terminie po strajku to chciałbym złożyć papiery na ekonomię na WSEH. Czy warto?
    4/15/19
  • M

    @wojtek s Mam zapytanie odnośnie III edycji olimpiady- również jestem finalistą i otrzymałem, informację, że na egzaminie ustnym mam pojawić się o godzinie 15, a właśnie przyszedł mail, że początek o godzinie 10:00. Dzwoniłem do dziekanatu, ale jakoś nie mogę się dodzwonić i pytanie moje jest takie czy na egzaminie mam się pojawić o 10 czy o 15?
    4/11/19
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    4/10/19
  • maja

    Czy ktos moglby mi dac jakies informacje na temat administracji na wseh? interesuja mnie terminy zjazdów, oraz staki studiow.. nigdzie na stronie ich nie znalazlam. Duzo osob jest aktualnie na 1 roku administracji?
    4/10/19
  • majka

    ja startuję na ADMINISTRACJĘ! od razu znajdę pracę po administracji. Świetnie, że WSEH z taką propozycją wychodzi do swoich studentów. Interesują mnie jeszcze specjalności na tym kierunku, ale na razie wiedzy na ten temat nie posiadam.
    4/10/19
  • Janina

    Dzień dobry. Czy ktoś z Państwa orientuje się może czy na kierunek Ekonomia na WSEH będzie można składać dokumenty na kolejny rok akademicki? Pytam, bo moja córka jest tegoroczną maturzystką i zdecydowała się na kierunek ekonomia i Bielsko zamiast Katowic to dla nas zdecydowanie lepsze rozwiązanie. Poproszę o więcej informacji. Z góry dziękuję za odpowiedź.
    4/6/19
  • kasianna

    @wojtek s. brawo! do zobaczenia ;)
    4/4/19
  • wojtek s.

    13 kwietnia III edycja 15.Międzynarodowej Olimpiady z Języka Angielskiego w siedzibie WSEH haha Zakwalifikowałem się! Może będę studentem tej uczelni jak wygram!
    4/2/19
  • Pola

    @Błazej olimpijczyk na medla mi zabrakło punkta niestety ;( co nie zmienia faktu, że chcę studiować na WSEH więc może się spotkamy ;) i powodzenia na kolejnym etapie!!!
    3/29/19
  • Błazej olimpijczyk na medal

    kto z Was brał udział w olimpiadzie z języka angielskiego zorganizowanej przez WSEH? Świetna inicjatywa i zastanawiam się czy będę mógł studiować tam jak wygram bo właśnie zakwalifikowałem się do 3 etapu. Czy ktoś z Was również się zakwalifikował? Do zobaczenia w kwietniu! Będzie stres bo ja muszę wygrać hehe
    3/27/19
  • studentka WSEH od niedawna

    jestem studentką WSEH od niedawna z drugiego naboru wiosennego i bardzo sobie chwalę wykłady i oczywiście wykładowców. Polecam koła naukowe no i oczywiście wybór padł na administrację.
    3/23/19
  • Justynka

    Czy ktoś z Was studiuje ADMINISTRACJĘ? Proszę o kontakt bo na poważnie biorę pod uwagę WSEH i kierunek Administracja,
    3/21/19
  • Anna

    @Olimp mnie również bardzo interesuje kierunek Sport i Zdrowie, oby go utworzyli!!!
    3/21/19
  • Bartosz

    Czy ktoś z Was wybiera się na ekonomię na WSEH? Czy możecie powiedzieć coś więcej na temat ekonomii? Czy można będzie składać dokumenty na ekonomię?
    3/20/19
  • Olimp.

    @Paweł Dzięki! jak zapewne widziałeś było nas w sobotę sporo na drugim etapie. Grup na twojej administracji może być kilka. Ja liczę za sport i zdrowie powstanie , bo mnie ten kierunek na teraz bardzo interesuje. Do zoba
    3/19/19
  • Paweł

    @Olimp. również brałem udział w olimpiadzie zorganizowanej przez WSEH i czekam na wyniki, Ciekawe doświadczenie i świetni ludzie. Chciałbym złożyć dokumenty po maturze na studia do tego miasta. Bielsko piękne i fajna uczelnia. WSEH ma administrację i może to dobry wybór.
    3/19/19
  • Olimp.

    Dziękuję bardzo za możliwość udziału w sobotnim drugim etapie olimpiady z j.ang. Konkurs wymusił na mnie sporo godzin przygotowań, które zaowocują na maturze. Super
    3/17/19
  • Wiolek

    Agnes wseh prowadzi od lat otwarte wykłady trzeba się tylko zapisać na wybrane przez siebie zajęcia w dziekanacie
    3/16/19
  • Artur

    Czy w czerwcu będzie można składać dokumenty na kierunek ekonomia na WSEH? Słyszałem, że uczelnia mocno poszerza ofertę edukacyjną. Wolę studiować w Bielsku na WSEH niż w Katowicach.
    3/15/19
  • Szkoła Języka i Kultury Polskiej_WSEH

    @klaudis22 Uczelnia otrzymała uprawnienia do prowadzenia certyfikacji z języka polskiego jako obcego a dodatkowo prowadzi obecnie zapisy na kursy przygotowawcze. W razie pytań proszę o kontakt z dziekanatem uczelni.
    3/13/19
  • klaudis22

    Witam. Czy WSEH naucza języka polskiego jako obcego? Potrzebuje informacji dla koleżanki z zagranicy.
    3/13/19
  • Alicja

    Dzień dobry. Słyszałam, że uczelnia WSEH prowadzi wykłady otwarte dla przyszłych studentów. Czy macie może jakieś informacje na temat takich wykładów i czy wiecie coś może o dniach otwartych WSEH? Z chęcią wzięłabym udział w takich wykładach. Chciałam też podczas takich dni uzyskać więcej informacji na temat kierunków studiów, bo podobno można tam studiować administrację, zarządzanie i też inne kierunki. Czy można liczyć na odpowiedź?pozdrawiam
    3/13/19
  • K123

    W takim razie już nie mogę się doczekać! :) Fajnie, że będzie nas więcej, wtedy na pewno kierunek zostanie otwarty ♥️
    3/9/19
  • przyszła studentka WSEH

    to może się miniemy bo ja wybieram zarządzanie chociaż jeszcze zastanawiam się nad administracją. Oba kierunki przyszłościowe i brawo dla WSEH, że potrafią się dopasować z programem do potrzeb swojego studenta!
    3/7/19
  • nickie01

    @K123 to chyba się zobaczymy, bo mam taki sam plan ;)
    3/5/19
  • K123

    Już wiem, że składam po maturze papiery na anglistykę tłumaczeniową, bardzo liczę na to, że kierunek zostanie otwarty na tej właśnie uczelni od pazdziernika :-)
    2/28/19
  • bbbt

    byłam na pierwszym moim zjeździe studenckim, bo wstapiłam w szeregi WSEH w miniony weekend po rekrutacji w lutym i powiem tylko tyle: ŚWIETNI LUDZIE, SUPER KLIMAT i wykładowcy wydają się być bardzo przychylni! Zobaczymy po pierwszej mojej sesji!
    2/27/19
  • Baśka J.

    @Brydzia przecież administracja już jest otwarta! Do zobaczenia na wykładach! Też wybieram administrację! pozdrowienia
    2/27/19
  • Brydzia

    ja to się ciesze, że otwierają Administrację I stopnia - jeszcze tylko nie wiem czy pójde stacjonarnie czy niestacjonarnie ;)
    2/26/19
  • Krzycho

    i jakie wrażenia po pierwszym zjeździe? czy można jeszcze dołączyć do grupy z rekrutacji w lutym? Czy lepiej poczekać do czerwca? WSEH ma fajne kierunki
    2/24/19
  • MMM

    Tak, ja również zostałam przyjęta na studia WSEH. Bardzo się cieszę, że zaistniała taka możliwość rekrutacji letniej, bo w październiku ze względów zdrowotnych nie byłam w stanie wziąć udziału w rekrutacji. Teraz spokojnie mogę dołączyć do grupy studenckiej. Uważam, ze rekrutacja w lutym na semestr letni to świetne rozwiązanie!
    2/21/19
  • Waldo02

    @NowyStudent? Nie odebrałeś chyba tel z dziekanatu. Do mnie dzwonili około 16 dzisiaj aby przekazać najlepsza wiadomość dnia. Jestem przyjęty .Zajęcia się zaczynaja w pt. Jak się martwisz to dzwon rano do dziekanatu aby usłyszeć to samo. Pozdra i do zobaczenia na zajęciach
    2/20/19
  • WSEH

    Szanowny Studencie, proszę w tej sprawie skontaktować się z Dziekanatem WSEH.
    2/20/19
  • NowyStudent?

    Hej:) Wiecie może czy jest już decyzja czy otwierają teraz studia I stopnia??
    2/19/19
  • Jakub

    @AnnaHanna pewnie jesteś prymuską! Tak się składa, że wlasnie załapałem się na poprawkę! Ale przyznam, że wykładowcy znakomici i ogólnie fajna atmosfera.
    2/18/19
  • AnnaHanna

    wykładowcy na WSEHu są super - fajnie prowadzą zajęcia, posiadają ogromną wiedzę i jak ktoś się uczy bądź jest na bieżąco to nie ma problemu ze zdaniem egzaminów ;)
    2/18/19
  • madzia m

    @Adrian wykładowcy podobno świetni i sporo też cudzoziemców. Kolezanka mowi ze egzaminy pisemne i ze ma poprawkę w sesji poprawkowej pewnie będzie trochę stresu. Dziś do niej zadzwonię i spytam. ja w październiku zapisuje się na zarzadzanie WSEH podobno poszerza ofertę edukacyjna
    2/18/19
  • Adrian

    jacy są wykładowcy na WSEH i czy trudno zdaje się egzaminy w trakcie sesji?
    2/15/19
  • WE

    polecam zarządzanie i specjalność business English Koleżanka mi poleciła i w czerwcu też składam tam dokumenty
    2/12/19
  • marta

    hej w czerwcu planuję złożyć dokumenty na WSEH bo widzę że mają fajne kierunki. Myślicie, że to dobry wybór?
    2/12/19
  • Wojtek

    @kinga jeśli chodzi o zarządzanie to WSEH ma świetne specjalności! Miałem wahanie co do administracji czy zarządzania, ale jednak decyzja zapadnie we wtorek i zdecydowałem się na zarządzanie. Business English to specjalność, która zdecydowanie najbardziej mnie interesuje. Daj znać Kinga co wybrałaś.
    2/8/19
  • kinga

    @waldi jaki wybrałeś kierunek? Ja mam wahanie czy administracja czy zarządzanie?
    2/7/19
  • waldi

    wszystkie się dowiedziałem, dokumenty złożyłem ;) dzieki za informacje i rady
    2/7/19
  • ola

    hey ja mam zamiar w środę złożyć dokumenty na administrację. Czy ktoś z Was wybiera się na administrację na WSEH? Warto?
    2/4/19
  • Majka

    ja dziś złożyłam dokumenty na studia bo w sobotę i niedzielę teraz uczelnia WSEH była czynna. Cieszę się, bo zaczynam studia! Zarzadzanie! ehh do tego widziałam dziś zestresowanych studentów bo właśnie mają sesję. Trochę porozmawiałam sobie z nimi i ogólnie fajny klimat. Te panie z sekretariatu też bardzo miłe i zaproponowały zniżkę Jednym słowem warto dziś był pojawić się w WSEH.
    2/2/19
  • Michał

    pomyliłem się . WSEH od kolejnego tygodnia przyjmuje dokumenty dopiero od środy. Literówka
    1/31/19
  • Michał

    Tak się składa, że jesteście w błędzie bo właśnie dzwoniłem do dziekanatu WSEH i z powodu sesji dokumenty można składać jutro do 17, a później dopiero do środy. Dobrze, że zadzwoniłem bo miałem w planach poniedziałek. Teraz w weekend uczelnia będzie zamknięta. pozdrawiam
    1/31/19
  • martyna

    @waldi Z tego co wiem to teraz trwa sesja egzaminacyjna i dokumenty na studia można składać teraz w tygodniu chyba do 17.00 Zadzwoń tam sobie do sekretariatu bo tylko tam uzyskasz pewne informacje.
    1/31/19
  • Mr

    @waldi Najlepiej będzie jak sobie zadzwonisz do dziekanatu WSEH, bo z tego co wiem to przyjmują dokumenty podczas zjazdów studenckich w trybie weekendowym jednak spytaj czy mają teraz zjazd, bo jak nie to po co masz tracić czas skoro wtedy lepiej w tygodniu załatwić wszystkie formalności.
    1/30/19
  • waldi

    @mroz a nie wiesz czy jak pojadę w najbliższy weekend tj. 2-3 luty to mnie jeszcze przyjmą??
    1/29/19
  • mroz

    Dziś można składać dokumenty na studia. Właśnie wróciłem z WSEH i złożyłem dokumenty na studia bo w niedzielę mają zjazd to spokojnie można składać dokumenty. Faktycznie zniżka obowiązuje do końca rekrutacji. Jak dobrze pójdzie to znów będę studentem od lutego. Zarządzanie to najlepsze rozwiązanie jak dla mnie. Fajny klimat tam mają, sympatyczni ludzie. Ktoś z Was też rozpoczyna studia w lutym?
    1/27/19
  • WSEH

    @Anita Rekrutacja trwa do 17 lutego i oficjalnie dokumenty spokojnie można składać do lutego. Dlatego proszę się nie denerwować, bo otrzymała Pani jakieś błędne informacje. Na określone kierunki studiów nabór jest otwarty! Zapraszamy serdecznie do siedziby WSEH z kompletem dokumentów po wcześniejszej rejestracji online.
    1/26/19
  • Absolwentka

    Chyba jeszcze nie było takiej sytuacji żeby nie utworzyła się grupa na kierunku zarządzanie, bo z tego co pamiętam to uczelnia WSEH zawsze miała studentów niestacjonarnych na zarządzaniu, a teraz też stacjonarnych. Warto zwrócić też uwagę na to, że uczelnia ma nowe specjalności na tym właśnie kierunku. Żałuję, że mnie ominęły te specjalizacje.
    1/26/19
  • Anita

    Wiem że musi być 20 osób bo tak jest u nich na stronie napisane w jakiejś uchwale chyba, również byłam w dziekanacie i poprostu mi powiedziała tak Pani która przyjmowała dokumenty. I mailowo się kontaktowałam w sprawie umowy.
    1/25/19
  • Ll

    @Anita Zastanawia mnie skąd masz takie informacje, bo byłam w tym tygodniu w dziekanacie WSEH i złożyłam dokumenty na zarządzanie i nikt mnie nie poinformował o tym, że najpierw musi się zebrać jakaś grupa osób. Z tego co wiem to zarządzanie cieszy się dużym zainteresowaniem, a zawsze lepiej sprawdzić osobiście co piszczy w trawie. A i załapałam się na zniżkę :-)
    1/25/19
  • Anita

    @MS chodzi mi o studia które zaczynają się teraz w lutym. Musi się zebrać 20 osób na jednym kierunku żeby otworzyli.
    1/24/19
  • MS

    @Anita jak widać posiadasz jakieś dziwne informacje, bo z tego co mi brat mówił (student zarządzania studia magisterskie) to na zarządzanie studia licencjackie i magisterskie uczelnia przeprowadza nabór już od wielu lat. Dodatkowo na zarządzaniu pojawiły się nowe specjalności. Jestem dość dobrze zorientowana, bo właśnie dzięki bratu i znajomym, którzy mnie namówili na WSEH rozpoczęłam naukę również na tym kierunku. Polecam kontakt z sekretariatem WSEH.
    1/23/19
  • Anita

    Hej ktoś się wybiera na zarządzanie od lutego ? Babeczka mówiła mi że mało chętnych i nie wiedzą czy wgl otworzą teraz kierunek
    1/23/19
  • pawelo

    Kżyś Dziękuję za informację:-) Dziś lub jutro wybieram się do sekretariatu WSEH.
    1/22/19
  • Kżyś

    @pawelo hej;) opłata rekrutacyjna wynosi 50zł
    1/21/19
  • pawelo

    hej czy faktycznie te zniżki na opłatę rekrutacyjną są wprowadzone? pytam bo nie wiem czy należy mieć przy sobie większą gotówkę czy mam się przygotować na kwotę ze zniżką o jakiej piszą/.
    1/21/19
  • Karix

    @Patryk no to jest super! ja tak czy siak czekam jeszcze na decyzję czy otworzą kierunek Sport i Zdrowie bo jestem go bardzo ciekawa
    1/18/19
  • Patryk

    Świetnie, że WSEH prowadzi nabór w lutym, bo po co mam czekać do października skoro mogę już teraz rozpocząć studia. Dla mnie znakomite rozwiązanie, bo właściwie długo dojrzewałem do tego aby rozpocząć studia i mogę już za miesiąc zostać studentem. haha Wybieram się na zarządzanie, o ile zostanę przyjęty. mhm
    1/18/19
  • Wanda.12

    w drodze po dyplom trzeba się spieszyć aby zdążyć złożyć papiery na zarządzanie.
    1/14/19
  • WSEH_adm

    @WWW Od pierwszego semestru wszystkie specjalności prowadzone są w języku angielskim zatem wyboru należy dokonać przed rozpoczęciem studiów/zajęć.
    1/14/19
  • WWW

    Dzień dobry. Czy specjalność Business English z elementami translacji można wybrać od razu na pierwszym roku studiów na kierunku zarządzanie?
    1/14/19
  • w drodze po dyplom

    hey Wybieram się na zarządzanie na WSEH. Czy ktoś z Was studiował na tym kierunku? Warto? A może polecicie coś innego? W kolejnym tygodniu chcę złożyć tam papiery. Ktoś coś? Podpowie?
    1/11/19
  • Magda

    Czy ktoś z Was składał może dokumenty na administrację zaoczną? Proszę o informacje czy po studiach licencjackich mogę kontynuować później naukę na poziomie magisterskim? Kolejne pytanie- jaką polecacie specjalizację? Zastanawiam się czy na początku lutego złożyć dokumenty na WSEH. Proszę o podpowiedzi. Z góry dzięki.
    1/10/19
  • mariola z zarządzania

    Szczerze polecam zarządzanie. Niedawno program specjalności na zarządzaniu został rozszerzony o Business English with elements of translation i Business Studies. Z mojego punktu widzenia świetne specjalności z perspektywą przyszłego zatrudnienia. W dzisiejszych czasach warto inwestować w języki. Warto też zaznaczyć, że WSEH ma świetnych wykładowców z różnych zakątków świata.
    1/9/19
  • madziks

    Też mnie interesuje zarządzanie i super, że jest nacisk na English! studiów czysto filologicznych nie chcę ale to mogłoby być ciekawe
    1/8/19
  • rafalo

    Ja złożyłem dokumenty na administrację zaoczną. Mama nadzieję, że dokonałem dobrego wyboru. Fajnie, że WSEH prowadzi teraz nabór na semestr letni. Dla mnie to świetne rozwiązanie. Zastanawiałem się też nad zarządzaniem bo z tego co widzę to mają nowe specjalności i sporo nacisku na English.
    1/8/19
  • Agii

    @jolka ja niestety wybrałam kierunek Ekonomia, mam nadzieję, że się utworzy
    1/7/19
  • jolka

    Cześć. Złożyłam dziś dokumenty na kierunek Administracja na WSEH. Oczywiście wcześniej zarejestrowałam się poprzez stronę WSEH. Czy ktoś z Was również przymierza się do tego kierunku? Zastanawiam się ile osób przyjmą na studia dzienne na administrację, bo zależy mi na tym kierunku i mam nadzieję, że w trybie dziennym. Z tego co wiem to na zaoczną Administrację też można składać dokumenty, ale nie ukrywam, że tryb dzienny bardziej mnie interesuje. Czy ktoś z Was również wybiera się na ten kierunek?
    1/7/19
  • Olka

    Świetne forum! Dobrze, że tu trafiłam bo szukałam jakiegoś miejsca gdzie można pozyskać trochę informacji na temat szkół wyższych na terenie Śląska. Słyszałam sporo dobrych opinii o WSEH w Bielsku i mam ochotę wziąć udział w rekrutacji na studia magisterskie kierunek zarządzanie. Czy możecie polecić jakąś konkretną specjalność na poziomie magisterskim? Ogólnie oferta edukacyjna jest całkiem bogata. Zastanawiam się również nad administracją albo ekonomią. Proszę o podpowiedzi. Na stronie WSEH pisze, że rekrutacja na semestr letni trwa do lutego czy to znaczy, że wiosną już nie można składać dokumentów? Trudno tak wcześnie podjąć decyzję. Pozdrawiam
    1/4/19
  • MM

    @Dorotka Cześć Dorotka. Osobiście wybieram się w najbliższy poniedziałek do dziekanatu WSEH z dokumentami w celu złożenia podania na Zarządzanie. Dzwoniłem do sekretariatu WSEH jeszcze przed Świętami i podobno trwa nabór na semestr zimowy od stycznia 2019 do 17 lutego. Z doświadczenia wiem, że warto wcześniej złożyć dokumenty. Mam nadzieję do zobaczenia. Pozdrawiam
    1/4/19
  • Dorotka

    Cześć wszystkim;) Chciałam się zapytać czy są tu osoby zainteresowane składaniem dokumentów na obecna rekrutacje. Bo właśnie się zastanawiam nad ZARZĄDZANIEM i nie wiem czy będzie wystarczająco dużo osób na otwarcie kierunku. Pozdrawiam;)
    1/2/19
  • Julia

    WSEH jest super! Sporo się tutaj nauczyłam a jeszcze wiele przede mną :D poza tym naprawdę grono profesorów jest wspaniałe, ludzie sympatyczni. WSEH to był dobry wybór.
    12/27/18
  • SW

    @lukasz NA WSEH spokojnie możesz kontynuować naukę na stopniu magisterskim na zarządzaniu zarówno w trybie dziennym jak i zaocznym. Jestem absolwentem tej uczelni i studia magisterskie po wcześniejszym licencjacie realizowałem już w trybie zaocznym, ale w trybie dziennym masz taką możliwość. Przypuszczam, że od września od mojej obrony niewiele się zmieniło jeśli chodzi o program. Najlepiej będzie jak osobiście zapytasz jak to wygląda. Jak kończyłem studia to właśnie pojawiły się nowe specjalności na zarządzaniu i nawet żałowałem, że wcześniej takich nie mieli. Tak czy inaczej polecam WSEH. Pracuję w zawodzie i jestem szefem własnej firmy.
    12/18/18
  • lukasz

    Fajnie, że w Bielsku jest uczelnia z kierunkami stworzonymi dla mnie. Powiedzcie mi proszę, czy w momencie kiedy mam dyplom na poziomie licencjata z zarządzania (stacjonarne jednej ze śląskich uczelni ) to czy mogę na WSEH przystąpić do naboru na studia uzupełniające (najlepiej dzienne, choć zaocznie też biorę pod uwagę)? Zastanawiam się czy program z zarządzania pokryje się z programem zarządzania WSeH. Myślicie, że mógłbym kontynuować na poziomie magisterskim jakiś inny kierunek? Na zarządzaniu mają ciekawe specjalności. Co możecie mi polecić? Nie chcę już kontynuacji na Śląsku, bo dojazdy będą już zbyt męczące. pozdrawiam
    12/17/18
  • student 1 rok wseh

    Polecam zarządzanie studia pierwszego stopnia! Jestem studentem stacjonarnym i jestem w trakcie pierwszego roku i powiem, że program studiów i wykładowcy znakomici. Bardzo się cieszę ze swojego wyboru, bo WSEH jest godne polecenia. Dodatkowo uczelnia prowadzi różne koła tak jak np. koło filozoficzne z marketingowe. Polecam
    12/14/18
  • MAdzia

    @pawel polecam zarządzanie - uczą nas świetni profesorzy, którzy posiadają wielką wiedzę, atmosfera jest super a poza tym Panie w dziekanacie bardzo pomocne i miłe, same plusy
    12/14/18
  • pawel

    W zeszłym roku moja dziewczyna rozpoczęła studia na WSEH w Bielsku i teraz mnie namówiła na studia włąsnie tam i zobaczymy, ale opinie są całkiem dobre zarówno na temat programu jak i wykladowcow. Chcę studiować w trybie zaocznym i wybieram zarządzanie no chyba, że podpowiecie mi coś innego, podobny kierunek lub rownie godną polecenia uczelnię
    12/13/18
  • Kuba R

    Dobra atmosfera, którą tworzą studenci i wykładowcy to podstawa. Na facebooku WSEH na zdjęciach widać, że panuje tam przyjazna atmosfera. Niektóre uczelnie nie wychodzą z żadną inicjatywą integracji do studentów. Chociaż moja uczelnia w Katowicach też jest godna polecenia no ale nie będę tu robił reklamy. Na WSEH może złoże papiery we wrześniu bo przeprowadzamy się z dziewczyną do Bielska i muszę po licencjacie kontynuować naukę. Czy możecie powiedzieć jak wygląda kontynuacja na studiach magisterskich na zarzadzaniu? no i specjalności też mnie interesują pozdr
    12/12/18
  • luki

    Widzę, że WSEH jest nieźle zintegrowana. Widziałem relacje na ich stronach i ciekawa inicjatywa z Christmas party widać że studenci mają tam dobry klimat i wykładowcy chyba tez. Szkoda ze moja uczelnia była tak drętwa i nieprzychylna studentom. Tylko pozazdrościć. Możliwe, ze od kolejnego roku akademickiego zarejestruję się na studia magisterskie zarządzanie właśnie w Bielsku na WSEH. Kolezanka tam studiuje i też sporo dobrego slyszalem.
    12/10/18
  • mike171

    Ekonomia ma się uruchomić w bieżącym roku akademickim zatem się nie denerwuj. Pewnie dadzą info na stronie!
    12/9/18
  • WR

    A czy ekonomia ma szansę pojawić się w programie na kolejny rok akademicki?
    12/8/18
  • Basiakss

    Świetnie wiedzieć, że Sport i Zdrowie jednak ruszy bo bardzo chciałabym iść na ten kierunek a to że WSEH jest dobrą uczelnią to słyszałam od wielu osób w tym od siostry, która tam studiowała :)
    12/6/18
  • Rafał

    Świetna uczelnia! Szczerze polecam! WSEH w Bielsku- Białej po raz kolejny została wyróżniona w rankingu Perspektywy 2018 na najlepszą niepubliczną uczelnię. Szeroki wachlarz ciekawych kierunków i specjalności zarówno dla studentów stacjonarnych jak i niestacjonarnych. WSEH od stycznia 2019 prowadzi rekrutację na administrację, a od roku akademickiego 2019/2020 ruszają kolejne kierunki- EKONOMIA I SPORT I ZDROWIE. Warto też sprawdzić nowe specjalności na kierunku ZARZĄDZANIE. W październiku wracam na studia magisterskie. Pozdrawiam
    12/5/18
  • majka

    @Złotowłosa ja mam zamiar w styczniu złożyć papiery na administrację. To przyszłościowy kierunek. Jeśli chodzi o WSEH w Bielsku to zbadałam temat i to godna polecenia uczelnia. Widzę, że uczelnia znajduje się też w rankingu Perspektywy 2018. Znajomi kończyli na WSEH zarządzanie i też chwalili sobie a kumpel w swojej firmie wykorzystuje wiedzę i zarządza dyryguje swoimi podwładnymi. W sumie to on mi polecil. pozdrawiam i powodzenia. Daj znać jak złożysz dokumenty to może w realu się poznamy :D
    12/5/18
  • Złotowłosa

    CześćXD Mam pytanie: będzie ktoś skladał papiery na rekrutacje letnią? Tzn od 01.01.2019?
    12/4/18
  • rrrr

    Według mnie administracja to atrakcyjny kierunek współgrający z moimi planami zawodowymi.
    12/4/18
  • Gracjan

    Cześć. Sport i zdrowie to podobno dopiero w kolejnym roku akademickim a teraz trwa jeszcze nabór na administrację i mam wahanie czy teraz wystartować czy poczekać do października, bo interesują mnie oba kierunki. WSEH To uczelnia, której absolwenci stosunkowo szybko znajdują pracę.
    12/3/18
  • mike171

    Wybieram się na sport i zdrowie kierunek jedyny i najlepszy, polecam innym mało zdecydowanym. Wseh ma dobrą opinię wśród absolwentów i nie tylko.
    11/30/18
  • agiii13

    w takim razie też się skontaktuję, żeby mieć pewność bo ten kierunek to mój pierwszy wybór póki co :) dzięki za odpowiedź @Kacper :) słyszałam, że ma pojawić się też Ekonomia
    11/29/18
  • Kacper

    @agiii13 Z tego co wiem to kierunek Sport i zdrowie na WSEH w Bielsku- Białej zostanie uruchomiony od nowego roku akademickiego i w tej sprawie ponowię kontakt w marcu 2018 bo przed maturą chcę mieć pewność, że ten kierunek wystartuje. Dla mnie to najlepszy kierunek i celowo wybieram WSEH bo uczelnia znajduje się w Bielsku i ma świetne opinie. Podobno pojawią się też kolejne kierunki.
    11/29/18
  • agiii13

    hej hej, wiecie może coś na temat kierunku Sport i zdrowie, który ma zostać otwarty w roku akademickim 2018/2019 ?? Chciałabym na niego iśc, ale zastanawiam sie czy to jest dobry wybór
    11/28/18
  • Student tez to wie

    Lukaszstudent napisał prawdę , na zjeździe w 12.trzeba samemu sprawdzić
    11/26/18
  • WSEHadm

    @Pierwszoroczniak c.d. Oczywiście nadal będziemy ulepszać bazę dydaktyczną oraz socjalną, która służy całej społeczności akademickiej. Warto jednak opisać, która toaleta wymaga poprawy.
    11/26/18
  • lukasz student

    Na fb WseH widziałem na zdjęciu nowe toalety i na żywo również zatem nie wiem co to za komentarze. Zawsze lepiej przekonać się osobiście na żywo zamiast pisać jakieś elaboraty na formach internetowych. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zajęć na WSEH, świetni wykładowcy i ludzie na roku też są ok.
    11/26/18
  • Pierwszoroczniak

    @Nowa Tak był komentarz. Dlatego w później pisze Pierwszoroczniak c.d. , nie trudno się było domyślić😊👍 Pozdrawiam 😊
    11/25/18
  • Pierwszoroczniak

    @ Do tych którzy się na mnie "rzucili" Koleżanki i Koledzy krytykujecie mnie o te toalety, a ta strona czyż nie jest po to żeby wyrazić swoją opinię? Dlaczego tutaj mają być same superlatywy??? Gdzie wolność słowa? Uczelnia jest w porządku, mała, kameralna, super wykładowcy, bardzo miła obsługa w sekretariacie. Czasem negatywny komentarz nie służy żeby ubliżyć tylko może coś zmienić, ulepszyć? Dlatego bardzo proszę, moi rówieśnicy nie ubliżajcie mi bo to nie jest fajne.
    11/25/18
  • Student tez to wie

    A w innych uczelniach to w wcetach maja Zlote kurki. Co to za wpisy negatywne. Ja jestem veryyy zadowolony ze wszystkiego we wsehu. Kurde ludzie maja problemy
    11/25/18
  • Jolka studentka 1 rok

    @Pierwszoroczniak c.d.nie wiem co miałeś na myśli mówiąc o miejscach parkingowych (których przed uczelnią WSEH jest mnóstwo i to za darmo w trybie zjazdowym) i o toaletach, które wyglądają bardzo nowocześnie, są czyste, schludne. Tak się składa, że jestem studentką 1 roku i bardzo sobie chwalę lokalizację WSEH, świetną kadrę, parking i toalety z dużymi lustrami! Polecam wszystkim WSEH
    11/25/18
  • Discentem comitantur opes, comitantur honores

    wA grupa waszej zaprasza
    11/24/18
  • miś grupa FiZ

    Co za wpis pierwszaka gdzie kiedyś studiowal a może miał private toaletę , masakra zacwpus
    11/24/18
  • Wseh Admini

    @Nowa Nie było niczego podobnego w słowie wyrażanym dla publici, ale trzeba pomoc😀🙏
    11/24/18
  • WSEH ADM

    @Pierwszoroczniak c.d. 🙃 20. stanowisk w toaletach, które odpowiadają warunkom inspekcji sanitarnej. Zapraszam do dziekanatu aby poznać lokalizacje wielu innych punktów WC na terenie kampusu. 😁 PS. Jeżeli to żart to 😂😇
    11/24/18
  • Nowa

    @pierwszoroczniak C.D?? Tzn był wcześniej jakiś komentarz?
    11/22/18
  • Pierwszoroczniak c.d.

    Uczelnia w centrum, gdyby nie problem z parkingiem i niezbyt ładne toalety i ich ograniczona ilość można powiedzieć, że uczelnia jest w porządku😉 dziewczyny współczuję Wam i życzę cierpliwości w oczekiwaniu do toalety 😂👍
    11/22/18
  • wa

    Jestem z administracji. Proszę pytać
    11/22/18
  • nikoletta13

    Na WSEHu skończyłam studia I i II stopnia z których jestem bardzo zadowolona, a obecnie jestem na studiach podyplomowych. Fantastyczna kadra i warunki: uczelnia oferuje parking i przytulną kawiarnię.
    11/20/18
  • WSEH Admin

    @kontakt Zapraszam do kontaktu z dziekantem. Najlepsze są informacje u źródła, a w razie braku zdecydowania zapraszamy na studia w Najlepszej Uczelni na Podbeskidziu 👍😀
    10/22/18
  • Kontakt

    Czy mógłby ktoś z administracji (I rok, niestacjonarne) dać namiary na kontakt? Muszę się o coś wypytać, a na Facebooku nie ma żadnej grupy z administracją i nie mogę nikogo znaleźć. Z góry dziękuję :)
    10/22/18
  • WSEHadmin

    @anglistyka2019/2020 Robimy wszytko aby właśnie ta specjalność została otwarta w kolejnym roku akademickim. W tym roku powstała specjalnosc łącząca filologie z zarządzaniem - język biznesu z elementami translacji. Na dzień dzisiejszy studenci są zadowoleni z takiego właśnie połączenia a ich poziom językowy na start jest bardzo wysoki👍😃 Proszę o pozostawienie swoich namiarów w dziekanacie abyśmy mogli powiadomić o wprowadzeniu kolejnych nowości - specjalności👨‍🎓👩‍🎓
    10/18/18
  • anglistyka2019/2020

    Mam pytanie odnośnie filologii angielskiej specjalizacji tłumaczeniowej (planuję wybrać się na takie studia w przyszłym roku po maturze) - ilu chętnych jest potrzebnych do otwarcia kierunku? Od dłuższego czasu wiem to, że chcę studiować właśnie ten kierunek na właśnie tej uczelni, ale obawiam się, że nie zostanie otwarty :(
    10/18/18
  • WSEHadm

    @student indeksy przeszły do lamusa kilka lat temu zgodnie z trendami panującymi w świecie. Nowa ustaw również nie wymaga wydawania indeksu. Jeżeli samorząd studentów, w drodze referendum oraz większością głosów, wskaże na potrzebę wydawania indeksu oczywiście tak się stanie👍😁
    10/12/18
  • Student

    A jak z indeksami?
    10/12/18
  • studencik

    @studencik Szanowny Studencie, w takiej sytuacji zapraszamy jutro w godzinach popołudniowych na spotkanie z Panem Rektorem, który musi szybko podjąć decyzję. Prosimy o kontakt w dniu jutrzejszym z Dziekanatem. Zapraszamy.
    10/11/18
  • studencik

    Czy ktoś, kto złożył dokumenty dopiero dzisiaj i dopiero oczekuje na przyjęcie ma uczestniczyć w zajęciach, które odbędą się w najbliższy weekend? Czy też ma czekać do kolejnego zjazdu?
    10/11/18
  • WSEH

    Drodzy STUDENCI, na wszystkie pytania znajdziecie odpowiedź już w tym tygodniu podczas pierwszych zajęć dla studentów stacjonarnych i w piątek podczas pierwszego zjazdu dla studentów niestacjonarnych. Część z Was pewnie otrzymała odpowiedzi na pytania już dziś podczas pierwszych zajęć, które rozpoczęły się właśnie 10 października. Pozdrawiamy
    10/10/18
  • Monika

    Czyli przez większość czasu na I roku grupy mają łączone wykłady? I tylko ćwiczenia są podzielone?
    10/10/18
  • Myśliciel

    Gdzie dokładniej znajduje się aula nr 1?
    10/10/18
  • AdminWSEH

    @dunkier Tworzy się kolejna grupa-zapraszamy😃
    10/9/18
  • dunkier

    Czy jest maksymalny limit dla studiów zaocznych na administrację? Pytam, bo wiem, że musi być przynajmniej 20, ale nie wiem czy są jeszcze wolne miejsca.
    10/9/18
  • WSEH

    Wszystkie szczegóły odnośnie rekrutacji, planu zajęć, inauguracji roku akademickiego, liczby studentów w grupach na konkretnym kierunku uzyskacie Państwo w Dziekanacie. Pozdrawiam
    10/9/18
  • Badias

    A co chcesz się przenieść? Zadzwoń to pewnie otrzymasz dane.
    10/8/18
  • studentka

    Ile osób liczy grupa zaoczne administracja ?
    10/8/18
  • WSEHadm

    @Basia Pomimo lokalizacji uczelni w starej cześć miasta można znaleźć miejsca na parkingu przed budynkiem A 👍lub wzdłuż ulicy Cieszyńskiej czy Kopernika. 😃
    10/7/18
  • Basia

    Mam pytanko, gdzie można zaparkować auto podczas weekendowych zjazdów ? Z góry dziękuje za odpowiedź 😄
    10/7/18
  • WSEHadm

    @Przyszłastudentka Podczas pierwszych zajęć zostaną wyjaśnione wszystkie wątpliwości 👍😃 W razie potrzeby uruchomione zostaną dodatkowe służby porządkowe kampusu 💪
    10/4/18
  • WSEH

    @Przyszła studentka Aktualnego planu naszych budynków i rozkładu sal na stronie WSEH teraz nie ma, ale może pojawi się niedługo zaktualizowana, nowa wersja. Zapewniamy, że Pani w siedzibie WSEH się nie zgubi, bo wskażemy właściwą drogę. Pozdrawiamy
    10/4/18
  • WSEH

    @studentka Plan zajęć jaki Państwo otrzymaliście jest oficjalny, a jeżeli pojawią się w planie jakieś zmiany to będziecie Państwo informowani na bieżąco. Pozdrawiamy
    10/4/18
  • studentka

    Czy plan zajęć ulegnie jeszcze zmianie czy jest to już oficjalny ?
    10/4/18
  • Przyszła studentka

    Czy jest gdzieś dostępny rozkład sal w budynkach? Żeby się nie zgubić podczas szukania auli albo sali?
    10/4/18
  • WSEH

    @Oliwia Szczegółowy plan zajęć pojawi się jeszcze w tym tygodniu. Zapraszamy do śledzenie naszej strony. Pozdrawiamy
    10/3/18
  • Oliwia

    Wiadomo kiedy będzie szczegółowy plan zajęć?
    10/3/18
  • WSEHadm

    @Klaudia Studenci 1.roku studiów stacjonarnych rozpoczynają zajęcia 10 października.
    9/29/18
  • Klaudia

    Czy studenci stacjonarni 1 roku też zaczynają zajecia 10 października? 😎
    9/28/18
  • WSEH

    @przyszłastudentka Zajęcia od 10.10 😃💪
    9/28/18
  • Przyszła studentka

    Witam, kiedy studenci stacjonarni mają rozpoczęcie i zaczynają zajęcia?
    9/28/18
  • @Oliwia

    Z wielka chęcią zorganizujemy spotkanie integracyjne a zajęcia dla studentów stacjonarnych (dzienne) już 10 👍👩‍🎓👨‍🎓 a dla niestacjonarnych 12 😃👨‍🎓👩‍🎓 Zachęcam do kontaktu z dziekanatem aby dowiedzieć się więcej i oczywiście ustalić termin spotkania 😀
    9/28/18
  • Oliwia

    Czy udostępniacie listę studentów osobom z tego samego kierunku? Przykładowo żeby można było wcześniej poznać kilka osób, albo zorientować się z kim, albo ile osób będzie na roku?
    9/28/18
  • WSEH

    @przyszla studentka Szanowna Pani, proszę uzbroić się w cierpliwość. Informacje wkrótce pojawią się na naszej stronie. Pozdrawiam
    9/26/18
  • @przyszla studentka

    Ministerstwo ma jeszcze trochę czasu na wysłanie decyzji 😀
    9/26/18
  • przyszła studentka

    Czy otrzymali już Państwo odpowiedź na wniosek z Ministerstwa ?
    9/25/18
  • WSEH

    @Góral Inauguracja roku akademickiego 2018/19 13 października. Więcej informacji na temat inauguracji już wkrótce! Pozdrawiam
    9/19/18
  • Góral

    Wiadomo kiedy będzie rozpoczęcie roku akademickiego?
    9/19/18
  • WSEH

    @Zarządzanie W trakcie pierwszego zjazdu studenci będą musieli rozwiązać test "poziomujący", na podstawie którego będzie można sprawdzić właściwy poziom znajomości języka. W kolejnym etapie studenci, którzy będą musieli zdać dodatkowy test sprawdzający ich poziom, otrzymają materiały, które zostaną opublikowane na platformie Moodle.
    9/17/18
  • WSEH

    @Monika Zajęcia dla studentów niestacjonarnym odbywają się w dwóch budynkach sąsiadujących ze sobą. Pozdrawiam
    9/17/18
  • WSEH

    @Karolina plany zajęć powinny pojawić się na platformie Moodle jednak więcej informacji na temat planu zajęć już wkrótce
    9/17/18
  • Zarządzanie

    Jak wygląda kwestia z egzaminem z języka? Na uczelni powiedziano mi, że będzie on przeprowadzony dopiero kiedy dostaniemy list z przyjęciem na studia. List doszedł, ale nie było tam żadnej informacji o egzaminie. Ktoś się orientuje jak to wygląda?
    9/16/18
  • Monika

    Czy wszystkie zajęcia w trybie niestacjonarnym odbywają się w jednym budynku?
    9/16/18
  • Karolina

    Witam, chciałam się zapytać kiedy dostaniemy plany zajęć? Czy będą udostępnione na stronie szkoły, czy do każdego studenta będzie wysłana wiadomość na platformie moodle?
    9/16/18
  • WSEH Adm

    @w Ilość kandydatów chętnych do podjęcia studiów na kierunku administracja jest już odpowiedni. Wolne miejsca są jeszcze do grupy stacjonarnej. Liczymy, że do końca września Ministerstwo odpowie na wniosek. Zajęcia zaczynaja się w drugiej połowie 10 zatem jest jeszcze czas. Pozdrawiam
    9/14/18
  • WSEH

    @Filip Spodziewamy się odpowiedzi z Ministerstwa do końca września. Zajęcia rozpoczynają się od 11.10 (studia stacjonarne), 13.10 (studia niestacjonarne) zatem jest spory zapas czasu.
    9/14/18
  • Filip

    Chciałbym zapisać się na Sport i Zdrowie, czy ten kierunek zostanie uruchomiony już teraz, czy dopiero za rok?
    9/13/18
  • w

    Witam, czy na kierunek administracja uzbierała się odpowiednia liczba kandydatów? Kiedy najpóźniej ma dotrzeć odpowiedź Ministerstwa? Pozdrawiam
    9/13/18
  • WSEH

    @Milka Jeżeli chodzi o studia stacjonarne to uprzejmie informujemy, że wciąż prowadzimy nabór na kierunek zarządzanie. Jeżeli chodzi o konkretne specjalizacje i przedmioty na tym kierunku to zapraszam do kontaktu z Dziekanatem. Tam również będzie można uzyskać więcej informacji odnośnie innych specjalizacji. Pozdrawiam
    9/12/18
  • Milka

    Witam kierunek ekonomia się nie utworzył, kierunek administracja również brak chętnych? Dlaczego studia stacjonarne są tylko na kierunku zarządzanie finansami przedsiębiorstw? Jakie są przedmioty na tym kierunku?
    9/11/18
  • WSEH

    @Studentka W tym roku akademickim ekonomia jednak nie zostanie uruchomiona. W zamian możemy zaproponować specjalność zarządzanie finansami przedsiębiorstw na kierunku zarządzanie.
    9/11/18
  • Studentka

    Witam, czy jest szansa aby w tym roku akademickim otworzyła się ekonomia?
    9/7/18
  • WSEH

    @G na studiach niestacjonarnych nie ma zajęć z WF
    8/31/18
  • G

    Czy jest Wf na studiach niestacjonarnych Administracja?
    8/30/18
  • WSEH

    @student Jeżeli chodzi o kierunek administracja w trybie zaocznym to musi sie uzbierać grupa minimum 20 osób. Rekrutacja w trakcie. Coraz więcej osób zapisuje się na listę studentów jednak największa aktywność (jeśli chodzi o zapisy na studia) jest we wrześniu. Wniosek o uruchomienie w/w kierunku został złożony do Ministerstwa i w chwili obecnej uczelnia oczekuje na decyzję.
    8/7/18
  • student

    Czy w tym roku zostanie utworzony kierunek administracja-zaocznie ?
    8/6/18
  • WSEH.

    @Elżbieta 4-letnie studia licencjackie obejmują filologię angielską / niemiecką - wynika to z zaawansowania językowego kandydata. Administracja trwa 3 lata.
    7/27/18
  • WSEH

    @Elżbieta Proszę w tej sprawie skontaktować się z Dziekanatem WSEH, bo pytanie jest dość skomplikowane.
    7/20/18
  • Elżbieta

    Czy przedłużenie do 4 roku licencjat w zalezności od zdania matury obejmuje tez kierunek administracja?
    7/19/18
  • WSEH

    @Dominika Jeżeli chodzi o plan zajęć na kierunku zarządzanie w trybie stacjonarnym, to zajęcia odbywają się w sposób bardzo zróżnicowany, czasami w godzinach popołudniowych, czasami przedpołudniowych, a czasami jak zajdzie taka potrzeba, to niektóre wykłady mogą się odbyć nawet w sobotę. Proszę skontaktować się w tej sprawie z Dziekanatem. Tam uzyska Pani odpowiedzi na wszystkie pytania.
    7/19/18
  • Dominika

    jak wygląda miej więcej plan zajęć na kierunki zarządzanie w systemie stacjonarnym?
    7/17/18
  • WSEH

    @Pytajaca Zajęcia w piątki odbywają się od godziny 15/15.30. W razie dalszych pytań proszę o kontakt.
    7/15/18
  • WSEH

    @Pytająca Zajęcia z zakresu matematyki nie są przewidziane w programie kształcenia dla tego kierunku studiow. W razie dalszych pytań proszę o kontakt.
    7/15/18
  • WSEH

    @Pytająca Zajęcia z zakresu matematyki nie są przewidziane w programie kształcenia dla tego kierunku studiow. W razie dalszych pytań proszę o kontakt.
    7/15/18
  • Pytająca

    Czy na kierunku administracja są przedmioty matematyczne ?
    7/14/18
  • WSEH

    Dzień dobry @Gość zajęcia na studiach niestacjonarnych I stopnia odbywają się w trybie piątek- sobota- niedziela. W celu uzyskania więcej informacji na temat trybu zjazdów i zajęć proszę skontaktować się z Dziekanatem.
    7/10/18
  • Gość

    Witam, mam pytanie czy zajęcia na studiach niestacjonarnych I stopnia odbywają się pt-sb-nd czy sb-nd ?
    7/9/18
  • W

    @Aleksandra Według uchwały rekrutacyjnej kandydaci na I stopień studiów https://wseh.pl/uploads/images/Dokumenty/uchwa%C5%82a%20I%20stopie%C5%84.pdf punkt 12 Warto się wczytać. Polecam kontakt w tej sprawie z Dziekanatem.
    6/26/18
  • Aleksandra

    W przyszłym roku bardzo chciałabym złożyć papiery na germanistykę. Nie mogłam się jednak doczytać jakie przedmioty są wymagane na podstawie (na rozszerzeniu wiadomo niemiecki). Czy mogłabym prosić o informacje? I czy trudno jest dostać się do WSEH? Pozdrawiam.
    6/22/18
  • przed obroną

    @NorB ADMINISTRACJA, SPORT i ZDROWIE, EKONOMIA
    6/22/18
  • NorB

    Dzień dobry. Poproszę o więcej informacji na temat powstających nowych kierunków na WSEH.
    6/20/18
  • studentka WSEH z dyplomem

    Jeśli chodzi o praktyki w trakcie studiów zaocznych, to na kierunku zarządzanie nie ma takiego wymogu co do praktyk. Jeżeli chodzi o nowe kierunki, które powstaną (administracja, sport i zdrowie, ekonomia) to tu już będą wymagane praktyki. Proszę skontaktować się z dziekanatem, bo tam otrzyma Pani pewne informacje. Ja już ukończyłam studia na WSEH.
    6/18/18
  • kandydatka2

    Czy podczas studiów zaocznych są praktyki ?
    6/18/18
  • WSEH

    @S Studia stacjonarne (dzienne) otwierane są na wszystkich proponowanych w tym roku kierunkach. Nowe kierunki to m.in administracja , ekonomia oraz sport i zdrowie. W ramach kierunków proponowane są ciekawe specjalność. W razie dalszych pytań z chęcią odpowiem na kolejne pytania.
    6/15/18
  • S

    Jakie uczelnia WSEH proponuje studia dzienne? Słyszałam, że otwierają jakieś nowe kierunki. Poproszę o więcej informacji.
    6/15/18
  • WSEH

    @Kandydatka Jeśli chodzi o wybór specjalności to studenci po pierwszym roku I stopnia dokonują wyboru specjalizacji. Jeśli chodzi o sesję egzaminacyjną dla studentów w trybie zaocznym to egzaminy odbywają się w piątki, soboty i niedziele.
    6/14/18
  • WSEH studentka

    Nawiązując do języka angielskiego ciekawym rozwiązaniem jest możliwość pisania pracy magisterskiej w języku angielskim i kilka osób już teraz się na to zdecydowało. Praca magisterska w kolejnym roku. Natomiast w tym semestrze mieliśmy już seminarium magisterskie, wybieraliśmy wstępnie tematy i opracowywaliśmy kartę pracy zatem już trochę zaczęlismy. Ten kierunek to również Zarządzanie, Specjalizacja „Psychologia w biznesie- studentka
    6/13/18
  • S

    @Kandydatka Z moich informacji wynika, że studenci zaoczni mają egzaminy najczęściej w trybie weekendowym, a jeśli chodzi o wybór specjalności to najczęściej w 3 semestrze studiów. Jednak może mogło coś się zmienić jeśli chodzi o wybór specjalizacji, Polecam WSEH.
    6/13/18
  • student

    Studenci zarządzania 2 stopnia mają już w tym semestrze seminaria magisterskie i z tego co słyszałem to sporo osób napisze swoje prace w języku angielskim. Też wezmę pod uwagę takie rozaiwązanie, ale to dopiero w przyszłym roku.
    6/13/18
  • Kandydatka

    Posiadam dwa pytania odnośnie nauki w trybie zaocznym. Wszelkie egzaminy przeprowadzane są w tygodniu czy również w weekendy? Oraz na jakiej zasadzie, można dobrać specjalności? Wybierając kierunek zarządzenie, od razu wybieram swoja specjalność?
    6/12/18
  • WSEH

    @kandydatka Prace dyplomowa można napisać m.in. w języku angielskim na takich samych zasadach jak w przypadku pracy napisanej w języku polskim. Wszystko uzależnione jest od wyboru promotora, który wyrazi zgodę na poprowadzenie pracy w języku obcym lub prowadzi seminarium w języku obcym.
    6/12/18
  • kandydatka

    Slyszałam, że na WSEH w Bielsku można pisać pracę magisterską w języku angielskim. Poproszę o więcej szczegółów.
    6/12/18
  • MS

    Warto zwrócić uwagę na fakt, że Wyższa Szkoła Ekonomiczno- Humanistyczna w Bielsku- Białej ponownie została wyróżniona w rankingu "najlepsza uczelnia" na Podbeskidziu w Perspektywach 2018! Takie wyróżnienie w kolejnym rankingu to chyba najlepszy dowód na to, że warto zastanowić się nad nowymi kierunkami studiów właśnie w Bielsku.
    6/8/18
  • WSEH

    Drogi Kandydacie, jeżeli chodzi o zjazdy dla studentów II stopnia w trybie niestacjonarnym to zajęcia odbywają się zawsze w piątki od godziny 16.00. Zapraszamy!
    6/8/18
  • Kandydat

    Mam pytanie odnośnie zjazdów dla studentów II stopnia w trybue nestacjoarnym. Czy w piątki po południu również są zajęcia?
    6/6/18
  • Wiesiek

    Uczelnia znowu pozytywnie zaskakuje tym razem nowymi kierunkami studiów i specjalności na prowadzonych od lat kierunkach studiów. Pomimo świetnej pozycji w rankingu uczelni wyższych cały czas starają się bardziej i bardziej. Widać zależy im abyśmy byli zadowoleni z kadry, zajęć, infrastruktury. Brawo!
    6/4/18
  • Brave

    Tegoroczny ranking uczelni wyższych ponownie wskazał najlepszą uczelnię w regionie. Zapisuje się na studia bez obaw o jakość uczenia czy przyszłą pracę.
    6/1/18
  • Inez

    Można się duzo nauczyć, kadra na wysokim poziomie.
    6/1/18
  • Ewa P

    Świetna szkoła! Obecnie jestem na 3 roku zarządzania i jestem bardzo zadowolona z całokształtu. Zajęcia są ciekawe i nabywam na nich duo wiedzy, prowadzący sympatyczni, a panie w sekretariacie nie robią problemów i zawsze służą pomocą. Warto ją wybrać
    6/1/18
  • WSEH

    @Zainteresowana Administracją Zjazdy dwa razy w miesiącu, ok. osiem zjazdów w semestrze.
    5/20/18
  • Zainteresowana Administracją

    Proszę o podanie informacji jaki koszt studiów zaocznych na Administracji. Jaka częstotliwość zjazdów ?
    5/17/18
  • WSEH

    @PRZYSZŁA STUDENTKA na tym kierunku planujemy uruchomić dwie specjalności: samorządową oraz organizacje pozarządowe. Chodzi nam o to, aby absolwent w zależności od wybranej specjalizacji był jak najlepiej przygotowany do pracy w jednostkach państwowych lub innych organizacjach. Pojęcie administracji jest bardzo szerokie, dlatego też zamierzamy dać naszemu Studentowi solidny fundament i dobre przygotowanie merytoryczne do administrowania we wszelakich dziedzinach.
    5/14/18
  • PRZYSZŁA STUDENTKA

    Zastanawiam się nad podjęciem studiów zaocznych, kierunek administracja, czy ktoś mógłby udzielić informacji odnośnie tego kierunku ? :)
    5/10/18
  • Paweł

    Studia skończyłem rok temu, ale zawsze z sentymentem będę wspominać te czasy. Ciekawe zajęcia, które procentują teraz w wykonywanej pracy, pozytywni ludzie.
    4/6/18
  • Nikola

    Studia na WSEHu to prawdziwa przyjemność. Poznałam tu mnóstwo wspaniałych ludzi, z którymi do teraz utrzymuję kontakt i wykładowców, którzy swoją wiedzą przygotowali nas do pracy w zawodzie :)
    3/30/18
  • Aleksandra

    Lubię, jak ludzie wkładają serce w wykonywaną przez siebie pracę. Na WSEHu wszyscy dbają o to, aby studiowało się miło i przyjemnie. Ciekawe zajęcia, mili pracownicy i wykładowcy, którzy zawsze służą pomocą. Polecam wszystkim!
    3/23/18
  • Wiktoria

    Na WSEHu kończyłam studia 1szego i 2giego stopnia, a teraz jestem na podyplomówce. Uczelnia oprócz wysokiego poziomu nauczania zapewnia dobre warunki: parking, kawiarenka z pyszną kawą, czystość. Polecam!
    3/16/18
  • WSEH

    @Natalia Na germanistykę rekrutujemy co roku, ale jak już wspomnieliśmy od kilku lat brakuje chętnych do otwarcia tego kierunku. Natomiast Zarządzanie od lat cieszy się sporą popularnością i dużym zainteresowaniem wśród kandydatów. :)
    3/14/18
  • Natalia

    Dziękuję za szybką odpowiedz! :) A germanistyka dzienna otwiera się co roku? Pozdrawiam
    3/13/18
  • WSEH

    @Natalia kierunek ten jest w naszej ofercie, jednak od kilku lat nie zebrała się wystarczająca grupa osób chętnych do podjęcia tych studiów. Jeżeli sytuacja powtórzy się w tym roku to zaoferujemy osobom, które aplikowały na germanistykę możliwość kształcenia na kierunku zarządzanie, specjalność logistyka - gdzie część zajęć prowadzona będzie w języku niemieckim. Wprowadzenie tej specjalności jest efektem badania zapotrzebowania rynku pracy na specjalistów z zakresu logistyki, ze znajomością języka niemieckiego (fachowego). Pozdrawiamy :)
    3/12/18
  • Natalia

    Zastanawiam się nad podjęciem studiów zaocznych, kierunek GERMANISTYKA. Jest ktoś, kto ukończył ten kierunek albo obecnie go studiuje i mógłby cokolwiek mi o nim powiedziec? :)
    3/12/18
  • Daria

    Nigdy bym nie przypuszczała, że uczelnia będzie miejscem, gdzie spotkam tak wielu ciekawych i miłych ludzi. Klimat WSEHu tworzą dosłownie wszyscy, począwszy od wykładowców, którzy profesjonalnie podchodzą do swoich obowiązków, ale jednocześnie mają "ludzkie" podejście do studentów. Oprócz tego panie sprzątające, panie z sekretariatu, pracownicy pubu studenckiego. Idealne miejsce do studiowania, polecam :)
    3/10/18
  • Baltazar Gąbka

    @wseh dziękuję za odpowiedź, super że macie takie plany, jak już wspominałem dobrze wspominam studia na wseh-u :-)
    3/6/18
  • WSEH

    @Baltazar dziękujemy za twoją opinię :) Dla Studentów od lat przez cały rok dostępny jest ogród przy budynku B. Dodatkowo zakupiliśmy już ławki, które od wiosny planujemy umieścić w drugiej części, tak aby zapewnić Studentom odpowiedni komfort :)
    3/5/18
  • Baltazar Gąbka

    Czytam opinie przedmówców i cieszy mnie, że tak wiele osób podziela moje dobre zdanie o wseh'u. Sam studiowałem tu zarządzanie i obroniłem się w lipcu 2017 roku. Jedyny minus to ten, że jako studenci mieliśmy ograniczony dostęp do uczelnianego ogrodu znajdującego się na terenie campusu.
    3/5/18
  • Paulina

    Oprócz tego, że jest wysoki poziom nauczania i zajęcia są ciekawe, to uczelnia dba o to żeby studenci dobrze się czuli. Czystość to pierwsza rzecz jaka się rzuca w oczy, nie wszystkie uczelnie zwracają uwagę na takie rzeczy. Tutaj mam wrażenie, że myślą o wszystkim :)
    3/4/18
  • Malwina K

    Bardzo się cieszę, że wybrałam właśnie WSEH. Niesamowita atmosfera, która sprawia, że z przyjemnością przychodzę na uczelnię. Zajęcia prowadzone w ciekawy i praktyczny sposób, dzięki czeku mam poczucie, że w przyszłości będę odpowiednio przygotowana do pracy w zawodzie. Polecam z całego serca!
    2/24/18
  • DSZ

    Bardzo dobry program nauczania, wysoko wykwalifikowana kadra nauczycielska, ktora zawsze indywidualnie podchodzi do studenta. Atmosfera w szkole przyjazna dla wszystkich. Polecam ja kazdemu kto chce studiowac i poszerzac swoja wiedze.
    2/23/18
  • KM

    Uczelnia w zakresie kształcenia na kierunku Zarzadzanie w pełni spełniła moje oczekiwania. Niesamowicie ciekawy tok przedmiotowy zajęć, które prowadzili wykładowcy z uczelni całej Polski pozwolił na poznanie wielu ciekawych opinii i teorii zarówno naukowych, jak i życiowych. Studia na tym kierunku w mojej opinii niesamowicie pozytywnie i efektywnie przygotowują do podjecia zarobku na dzisiejszym rynku potrzeb produkcyjnych. Bardzo szeroki wachlarz zajęć akademickich roszerzył moje horyzonty umysłowe i przyczyniłsię do podejmowania bardziej przedsiębiorczych decyzji w życiu prywatnym i zawodowym. POLECAM uczelnię WSEH z pełną szczerością! P. S. Ogromne podziękowania za całokształt osobowości kieruję do Pani Rektor!
    2/18/18
  • Kamil

    Uczelnia jak najabrdziej przyjazna dla studentów. Przygotowuje do późniejszej pracy w zawodzie, parking przy uczelni, pub studencki, w którym można zjeść i napić się coś dobrego pomiędzy zajęciami. Bardzo pozytywna atmosfera. Polecam
    2/17/18
  • Anna

    Bardzo się cieszę, że wybrałam właśnie WSEH. Zajęcia są bardzo ciekawe, prowadzone w bardzo ineresujący sposób przez wykładowców, którym zależy na tym, aby nauczyć studentów jak najwięcej, a nie tylko "odbębnić" wykład ze slajdów. Oprócz tego jest parking, uczniowski pub, gdzie można kupić kawę lub jakieś przekąski. Miejsce zdecydowanie sprzyja zdobywaniu wiedzy.
    2/11/18
  • Sabina

    Studiuję na WSEHu już na drugim stopniu. Powiem szczerze, że wybór uczelni nie był przypadkowy bo wielu starszych znajomych mi ją polecało i się nie dziwię bo sama śmiało mogę plecić tutaj studia! Przede wszystkim poznałam tu mnóstwo ciekawych ludzi, wykładowcy mają świetne podejście do studentów - bardzo im zależy żeby jak najwięcej nas nauczyć i wydaje mi się, że dobrze im to wychodzi. 10/10 bez wątpliwości
    2/3/18
  • Karolina

    Świetna szkoła! Obecnie jestem na 3 roku zarządzania i jestem bardzo zadowolona z całokształtu. Zajęcia są ciekawe i nabywam na nich duo wiedzy, prowadzący sympatyczni, a panie w sekretariacie nie robią problemów i zawsze służą pomocą. Warto ją wybrać
    1/24/18
  • Ewelina

    Rok temu skończyłam WSEH i muszę powiedzieć, że bardzo za nią tęsknię. Gdybym miała wybierać drugi raz, to byłaby to właśnie ta szkoła. Podejście do studentów jest super, sale nowoczesne, jest gdzie napić się dobrej kawy i nikt nie robi z niczym problemów. Poza tym z tego co widzę szkoła wychodzi naprzeciw potrzebom rynku i otwiera nowe ciekawe kierunki. Jak dla mnie warto
    1/24/18
  • Paulina

    Bardzo dobra szkoła :) Wszystko tak jak powinno być. Świetna kadra, fantastyczne podejście do studentów i piękne, nowoczesne sale
    1/24/18
  • Iga

    Wspaniała szkoła! Polecam wszystkim, którzy poważnie myślą o przyszłości i chcą się czegoś nauczyć, a jednocześnie nie zapomnieć o tym, że to najpiękniejszy czas w życiu. Naukę tam wspominam z dużym sentymentem
    1/22/18
  • Patrycja

    Długo zastanawiałam się nad wyborem tej szkoły, ale ostatecznie na nią postawiłam. Dziś wiem, że zrobiłam bardzo dobrze. Jestem pod wrażeniem całokształtu. Tak jak jest napisane niżej przez innych studentów - podejście do nas jest fantastyczne, plus za plany zajęć, które są ułożone logicznie, a tym samym nie zabierają nam bezmyślnie czasu (Znajomi na innych uczelniach mają ten problem) Zajęcia są bardzo ciekawe i świetnie prowadzone. Nic tylko chwalić i chwalić, ale naprawdę jest co i za co
    12/21/17
  • Kinga

    Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że warto wybrać tę szkołę. Jest fantastyczna pod każdym możliwym względem. Zajęcia są na wysokim poziomie, a prowadzący oraz panie w sekretariacie przyjaźnie nastawieni do studentów. Oprócz tego uczelnia ma swój własny klub studencki, co jest dużym komfortem. Nie trzeba biegać i szukać kawy, czy przekąsek. Lokalizacja jest taka, że nie jest to problem, ale zawsze to na miejscu :)
    12/18/17
  • Anna

    Bardzo dobra szkoła, Wspominam ją z sentymentem i nie żałuję, że ją wybrałam
    12/4/17
  • Marek Miko

    @Neo Dzięki wielkie za rzeczywisty obraz dziekanatu i profesorów. Zapisuje się na tysiąc procent a swoim znajomym wiem już jaką uczelnie polecić.
    12/3/17
  • Neo

    @Marek Miko Pani Marzenka i Małgosia sa niezastapione! Zawsze pomogą ogarnąć różne sprawy, mam porównanie bo rok byłem na Transporcie na ATH i tam ze wszystkim pod górkę, a zajęcia i cześć prowadzących była chyba z kosmosu. WSEH polecam, przedmioty sensowne, a Profesorowie konkretni.
    12/3/17
  • Marek Miko

    @Neo Dzięki wielkie za rzeczywisty obraz dziekanatu i profesorów. Zapisuje się na tysiąc procent a swoim znajomym wiem już jaką uczelnie polecić.
    11/29/17
  • Neo

    @Marek Miko Pani Marzenka i Małgosia sa niezastapione! Zawsze pomogą ogarnąć różne sprawy, mam porównanie bo rok byłem na Transporcie na ATH i tam ze wszystkim pod górkę, a zajęcia i cześć prowadzących była chyba z kosmosu. WSEH polecam, przedmioty sensowne, a Profesorowie konkretni
    11/29/17
  • Marek Miko

    Dzięki tym opinią wiem jaka uczelnie wybrać w nadchodzącym roku akademickim. Miła obsługa w dziekanacie mam nadzieje ze jest równie profesjonalna co wykładowcy. W innych szkołach to co wiem to czysta porażka. Piszcie co wiecie ...
    11/28/17
  • Renata

    Na razie jeszcze się uczę w tej szkole, ale jestem bardzo zadowolona z całokształtu. Wszystko mi odpowiada i jak na razie moje oczekiwania zostały spełnione. Podoba mi się atmosfera i ludzkie podejście do studentów, co nie oznacza oczywiście, że mamy fory. Jest nacisk na widzę i bardzo dobrze, bo po to zdobywamy wyższe wykształcenie :) Ponad to zajęcia są mądrze rozplanowane co jak wiadomo jest rzadkością. Polecam!
    11/28/17
  • Błażej

    Naprawdę warto. W tej chwili kończę pierwszy stopień zarządzania, o które pytacie. Mogę napisać, że jestem bardzo zadowolony i gdybym miał drugi raz wybierać szkołę, to byłby to WSEH. Myślę, że zapewniają wszystko, czego oczekuje student. Ciekawe zajęcia, podejście (chęć pomagania uczniom, a nie robienie pod górkę) przemyślany plan zajęć, świetna okolica (puby, restauracje). Do tego inwestują w szkołę. W tym roku byłem miło zaskoczony nowym wyglądem korytarzy i gablotek. Polecam z czystym sercem!
    11/22/17
  • Elza

    Obecnie jestem na drugim roku i mam same pozytywne odczucia, jeśli chodzi o tą szkołę. Oprócz tego, że zajęcia są bardzo ciekawe, to szkoła jest bardzo zadbana. W tym roku wszystko odnowili - korytarze, gabloty, w których jest ciekawa treść. Naprawdę warto
    11/22/17
  • Iwona

    Świetna Szkoła. Nie żałuję, że mój wybór padł na WSEH, a szybkie znalezienie pracy po jej ukończeniu tylko utwierdziło mnie w tym fakcie. Wspaniała kadra prowadzących, którzy każde zajęcia prowadzili ciekawie i byli dla nas mili, co nie zmienia faktu, że wymagający (i bardzo dobrze!) Dobra lokalizacja - po zajęciach zawsze można było skoczyć na piwko czy obiad. Uważam, że zostałam dobrze przygotowana do podjęcia pracy, a w tej chwili pracuję w HR i to praca moich marzeń.
    11/14/17
  • Karo

    @Kasia też polecam zarządzanie na WSEHu, co prawda jestem na I stopniu ale prowadzący w większości się pewnie powtarzają. Szczerze mogę Ci polecić te studia, poziom dobry a kadra sympatyczna i zawsze się można porozumieć. Co do Bielska to też polecam, uczelnia jest w centrum więc blisko do rynku, galerii, restauracji, klubów, dookoła miasta góry itp, na pewno znajdziesz w BB coś dla siebie ;)
    11/3/17
  • Kaisa

    @Mateo Bardzo dziękuje za twoją opinie, jest ona dla mnie naprawdę przydatna :) Jeśli ktoś z was będzie miał coś jeszcze do powiedzenia na temat moich pytań to bardzo proszę. Będę wdzięczna za każdą rade i opinie.
    11/3/17
  • Mateo

    @Kasia Obie specjalności są dobrym wyborem, ale obecnie najbardziej popularna to psychologia w biznesie. Zajęcia, które są na niej prowadzone są bardzo przydatne w pracy. Wykładowcy jak to wykładowcy jedni bardziej surowi drudzy mniej, ale nie uda się przebrać przez specjalność bez pracy. Co do miasta to wg mojej opinii jedno z najładniejszych, położenie świetne a bliskość gór to gratka dla wszystkich. Uważam, ze warto podjąć studia w tej uczelni. Ja nie żałuje ani trochę!
    11/1/17
  • Kasia

    Witajcie mam pytanie : Zastanawiam się nad wyborem kierunku zarządzanie 2 stopnia (niestacjonarne), specjalność komunikacja w biznesie, albo psychologia w biznesie. Czy moglibyście wyrazić swoją opinie na temat tych specjalności i która, jest lepsza?. Jacy są wykładowcy , czy jest bardzo ciężko i co myślicie, o samym Bielsku ?
    10/31/17
  • Mateusz

    Polecam wszystkim zainteresowanym tą szkołę, a w szczególności kierunek zarządzanie. Mają dużą ilość specjalizacji i każdy znajdzie coś ciekawego dla siebie. Dodatkowo wykładowcy podchodzą do studenta z zrozumieniem gdzie na większości uczelni studentów traktują jak zło konieczne.
    10/22/17
  • Karol

    @Damian i @Olga Lepiej do nich zadzwonić bo jest szybsza odpowiedź i konkretniejsza. Jestem studentem na zarządzeniu i sobie chwale kontakt z sekretariatem. Jeden telefon i wszystko wiem, gdyż Panie w sekretariacie są bardzo otwarte do studentów.
    10/17/17
  • Damian

    @Olgaa napisz do nich przez formularz kontaktowy ze strony: https://wseh.pl/pl/node/138 Ja studiowałem na wsehu anglistykę i sobie chwalę, z tego co pamiętam to w moich czasach - 2 lata temu, ludzie z zarządzania też raczej byli zadowoleni.
    9/25/17
  • Olgaa

    Heja, studiuje ktos z was zarzadzanie finansami przedsiebiorstw? Jakie sa przedmioty na tym kierunku? Czy cos z rachunkowoscia? Ogolnie czy mozna podejrzec podstawa programowa tego kierunku?
    9/24/17
  • Karolina

    Dzięki za info :) Jeszcze pytanie jak wygląda kwestia literatury i historii na anglistyce? Jest sporo materiału? Czy fajnie są te przedmioty wykładane?
    7/21/17
  • MsJinx

    Gdyby ktoś posiadał jakieś informacje, proszę o kontakt na email: ms.jinx94@gmail.com. Chciałabym przy okazji zadać parę pytań :) Pozdr
    7/18/17
  • MsJinx

    Cześć :) poszukuję osób, które studiują/studiowały anglistykę II stopnia na Wyższej Szkole Ekonomiczno-Humanistycznej w Bielsku. Interesują mnie wszystkie specjalności ze szczególnym naciskiem na specjalizację biznesową, film i media oraz zarządzanie w środowisku międzykulturowym. Chciałabym zasięgnąć opini. Pozdrawiam :)
    7/18/17
  • przyszła studentka

    hej :) wybiera się ktoś na zarządzanie zaocznie? ;)
    7/17/17
  • 00p

    Witam ;) zastanawiam się nad zarządzaniem.. ktoś może mógłbyś napisać w jakie dni odbywają się zajęcia dzienne?
    7/11/17
  • Tomix

    Studiowałem filologię angielską na tej uczelni i właśnie obroniłem pracę licencjacką. Jak każda ma swoje wady, ale zalet jest dużo więcej. Fajni, sympatyczni prowadzący, z którymi można się porozumieć i poszukać kompromisu. Miłe Panie w sekretariacie no i dobre położenie w centrum bielska - blisko rynek... :) Generalnie polecam
    7/3/17
  • Karolina

    Tez rozważam anglistykę ale waham się jeszcze nad specjalizacją (albo tłumaczenia albo biznesowa). Ktoś może podzielić się opinia? :)
    6/30/17
  • prawie studentka

    Hej. Zastanawiam się nad rekrutowaniem niestacjonarnie na tej uczelni na kierunku anglistyka ze specjalnością tłumaczeniową.. czy warto? W ogóle w poprzednich latach otwierał się ten kierunek? Z góry dziękuję za wszystkie opinie! :)
    6/5/17
  • Student

    Cześć :) Studia stacjonarne I-go stopnia na kierunku Zarządzanie. Podzieli się ktoś informacjami na temat planu zajęć, przedmiotów, ogólnej organizacji studiów? :) Z góry dziękuję! :)
    2/21/17
  • natka

    hej, czy ktos jest na kierunku zarzadzanie maretingowe w sprzedazy?? jak oceniacie kierunek, szkole itp czy zjazdy sa w piatki tez ?
    10/20/16
  • Kasia

    Czesc Powiedzcie mi czy na kierunku zarządzanie jest cieżko czy w miare mozna sobie poradzic pracuje po 12 h dziennie i boje sie ze nie bede miała tyle czasu na nauke:(
    9/6/16
  • Tak

    Polecam! Szczególnie zarządzanie.
    8/5/16
  • adell

    Osobiście to szczerze NIE POLECAM nawet wrogowi !!! błąd życia, strata czasu i pieniędzy !!! zajęcia prowadzone w sposób żenujący, 90% z wykładowcami z Ukrainy, którzy nie rozumieją polskiego... ogólnie to jeden wielki dramat co do ważnych przedmiotów, a i cyrk na kółkach pod kątem zasad płatności, o których wcześniej nie była mowa... jednym słowem nie poleca...kto nie wierzy niech spróbuje sam...pod warunkiem że nie szkoda mu kasy xD
    6/21/16
  • adell

    Osobiście to szczerze NIE POLECAM nawet wrogowi !!! błąd życia, strata czasu i pieniędzy !!! zajęcia prowadzone w sposób żenujący, 90% z wykładowcami z Ukrainy, którzy nie rozumieją polskiego... ogólnie to jeden wielki dramat co do ważnych przedmiotów, a i cyrk na kółkach pod kątem zasad płatności, o których wcześniej nie była mowa... jednym słowem nie poleca...kto nie wierzy niech spróbuje sam...pod warunkiem że nie szkoda mu kasy xD
    6/21/16
  • iza

    Czy ktos studiuje germanistyke tlumaczeniowa zaocznie.Jak to wyglada, ile jest zjazdow,egzaminow itd,czy wogole warto?
    5/26/16
  • eva12

    SE. nie zgadzam się z twoja opinią na temat władz uczelni. Miałam problem natury osobistej i myślałam, że będą musiała przerwać studia ale dzięki pomocy pani rektor i władz uczelni studia zakończyłam i jestem bardzo zadowolona. Polecam każdemu tę uczelnię.
    4/23/16
  • aga160

    Mnie się studia na WSEH podobały, a komentarzy idiotów po prostu nie czytam.
    4/23/16
  • SE.

    A ja nie jestem zadowolona z uczelni. Być może sami wykładowcy w większości chcą czegoś nauczyć, być może studenci są w większości zdecydowani i zdeterminowani, żeby się uczyć, ale władze mają studentów i jakby nie patrząc swoich chlebodawców w głębokim poważaniu. Stwarzają pozory, że słuchają zastrzeżeń, że problemy będą rozwiązywać ale nic takiego nie robią. Ja miałam problem z jednym wykładowcą, bo poniżył mnie na forum grupy. Zgłosiłam sprawę do rektora uczelni, pani obiecała, że to załatwi... Nie zrobiła nic. Jedyna osoba, która się za mną wstawiła to był ówczesny dyrektor... Już nie pracuje. Chyba był człowiekiem nie na rękę, bo uczciwym, szczerym i wymagającym, który od siebie też dawał 100%. Jak widać to za mało. Nie jestem zadowolona z zajęć, bo zapisywałam się na studia stacjonarne i zostałam przyparta do muru w październiku, kiedy poinformowano mnie, że jednak takowe nie będą otwarte i albo zdecyduję się na niestacjonarne, albo mam sobie w październiku (!) szukać nowej uczelni. Organizacja? Tragedia. Na koniec semestru została zmieniona formuła egzaminu, do której nie byliśmy przygotowani. Inne sprawy organizacyjne również leżą, bo jeśli są jakieś informacje to są zamieszczane dzień przed wydarzeniem, bardzo rzadko jest informacja z kilkudniowym wyprzedzeniem. Jak dla mnie władze WSEHu to fałszywa banda, widząca jedynie czubek własnego nosa. Regulaminy i statuty, które powinny być ZAWSZE dostępne dla studenta i wykładowcy, są niedostępne. Cieszę się, że poznałam tam człowieka, który pokazał mi, że mogę coś w życiu osiągnąć, ale nie tam. Jestem zadowolona, że odeszłam z uczelni. Szkoda mi tylko pieniędzy...
    3/18/16
  • Inez

    Można się duzo nauczyć, kadra na wysokim poziomie.
    6/24/15
  • xxx

    @bubu właśnie ja też chcę ten kierunek! Ponawiam pytanie dot. tego kierunku :)
    6/19/15
  • Bubu

    Czy ktoś może napisać coś o kierunku zarządzanie i marketing? Chodzi o niestacjonarne studia. Lanie wody czy można się czegoś nauczyć?
    3/13/15
  • jacek

    ok, ale opinię o uczelni trudno znaleźć w internecie :( dopiero tutaj liczę na waszą pomoc, co mi powiedzie o tej uczelni?
    8/25/14
  • michał

    W dzisiejszych czasach nie będziesz miał z tym problemu, internet jednak jest najlepszym źródłem informacji, a rodzaj stancji zależy od finansów, ja miałem pokój u milej babci, jedyny minus cisza nocna po 22, ale tylko u niej w mieszkaniu
    8/7/14
  • bog

    składam tu dokumenty, raczej na 100 procent, ale muszę gdzieś się zakotwiczyć, jak wygląda kwestia wynajmu chaty dla studentów? gdzie szukać?
    6/30/14
  • daria

    śmieciowe przedmioty są na każdych studiach... po co na turystyce statystyka albo na filologii psychologia? wykładowca zawsze znajdzie argument a Ty musisz sie uczyć czegoś zupełnie nieprzydatnego...
    5/29/14
  • zadowolona

    uczelnia spoko, wykładowcy się nie napisanają i nie próbują nam udowodnić, że jesteśmy głupkami, choć powiem szczerze, że wielu by się to przydało, problem polega na tym, że sami studenci chca Bóg wie czego, najchętniej to żeby im wpisać zaliczenia, ale bez konieczności pisania prac, uczenia się do kolokwiów, egzaminów, jak ktos chce studiować, to ma tu naprawdę dobre warunki
    5/29/14
  • WTF?

    Co to za specjalność biznesowa, na której przewaga literatury? Hahaha....typowe zapychanie programu śmieciowymi przedmiotami...
    12/11/13
  • businessEng

    Jestem studentem BE na WSEH-u i generalnie wsehowski ma rację. Poziom nauczania bardzo wysoki, nie ma przedmiotu na którym można "przebimbać", nie dają zaliczeń za to,że płacisz czy masz 100% obecności. Czesne bardzo wysokie (720zl/msc) biorąc pod uwagę,że jest tylko 5 zjazdów. Nauki dużo, akurat moj promotor kompletnie nie pomaga przy pisaniu pracy.. Na specializacji biznesowej stanowczo za dużo literatury, kultury itd a za mało biznesowych przedmiotów. Gorąco polecam tą uczelnię osobom, którym zależy na wiedzy a nie samym dyplomie ale też nie wszystkich stać na te studia.
    12/6/13
  • Beznadzieja

    Specjalności?! Niby taki wybór a potem łatanie dziur....jest za mało chętnych do uruchomienia większości specjalności...ja się przeniosłam.
    11/14/13
  • ta szkola to sciema

    dokladnie zmniejszaja liczbe zjazdow...a za tym nic nie idzie...takie nauczanie na odleglosc to sciema...
    10/13/13
  • nie idzcie tu

    assss masz racje. tez bylam w podobnej sytuacji. wybralam specjalnosc z ktorej praktycznie nie bylo zadnych przedmiotow...pewnie dlategoa oferuja tyle specjalnosci aby sciagnac ludzi a potem po kilka osob je wybiera i nie maja co zrovic z ludzmi to im scieme pociskaja...sa specjalistami w zapychaczach
    10/13/13
  • kwestia oceny

    nie zgodzę się z opiniami o specjalnościach, bo na wszystkich uczelniach jest ten sam problem, jeśli nie ma wystarczającej liczby osób chętnych - to dana specjalność nie jest uruchomiona, osobiście uważam, że w tej sutuacji uczelnie powinny podawać mniej ich do wyboru, bo zbyt duża liczba tylko wprowadza ferment, a pózniej są głosy krytyki
    10/13/13
  • agata

    Jeśli studiowałaś np finanse i rachunkowość to uważam to za dobry wybór, moja koleżanka poszła na magisterkę z zarządzania i bardzo sobie chwila ten kierunek na WSEH. Dzięki dobremu przygotowaniu podczas licencjatu i poznaniu podstawowych zagadnień z tych dziedzin nauka przychodziła jej z łatwością
    10/2/13
  • ala

    witam zastanawiam się nad podjęciem studiów 2 stopnia na zarządzaniu, czy ktoś może cos powiedzieć na temat tego kierunku?
    9/19/13
  • wsehowski

    ja nie polecam uczelni, czesne są wysokie, nauka przez internet - 5 zjazdów w semestrze (dla słuchaczy, którym zależy na nauce to jest to kompletne nieporozumienie), wszystko odbywa się bez wiedzy słuchaczy, w sekretariacie na każde pytanie usłyszymy - proszę z tym do wykładowcy, wykładowcy mówią jedno robią drugie, przedmioty nie są skupione na kierunku, egzaminy robione tak, by oblać większość studentów lub z góry ustalone są oceny! zajęcia zamiast zaczynać się piątek w godzinach popołudniowych i kończyć o wieczornych i w niedziele w normalnych porach, to jest na odwrót, w niedziele się siedzi do 19-20 (nieważne, że większość osób idzie rano do pracy i nie jest z Bielska) w piątek 2-3h zajęć. Brak jakiejkolwiek pomocy z strony promotorów (nie wszystkich) ale trzeba mieć szczęście, żeby wybrać odpowiedniego. Wszystko co dzieje się na moodlu, dzieje się bez wiedzy studenta - jeśli sam sobie nie wejdziesz kilka albo kilkanaście razy dziennie to nic nie wiesz, bo nie informują o niczym tylko wrzucają swoje i czekają na odpowiedź. nie wiem na jakiej podstawie szkoła ma nagrody, bo "idąc studentom na rękę" tak na prawdę utrudniają im naukę! Rozmowa wstępna dopiero po testach, które są na poziomie studiów mgr, a nie licencjackich. Następnie rozmowa, która jest już chyba tylko formalnością. ogólnie nie polecam, no cóż ale jak się zacznie i tyle się zapłaciło to trzeba skończyć - mam tylko nadzieję, że przy obronie też "pójdą studentom na rękę"
    9/18/13
  • asss

    robilem magisterke na tej uczelni. wybralem specjalizaje business English, jednak przedmiotów biznesowych bylo tam tyle, co kot naplakal, wielka szkoda - za to pelno zapyahcaczy typu literatura, kultura WB i USA. czesne bardzo wysokie na 2 ponad 700 zł na miesiac, dodatkowo na 2-gim roku bez naszej wiedzy (choz na stronie oglaszaja sie ze to niby na prosbe studentow) zmniejszyli nam ilosc zjadow do 5!
    9/13/13
  • kasiaa77

    Hej, chciałabym dowiedzeć się jak wygląda ten test i rozmowa na językowe studia (niemiecki w tym wypadku) ?? Ogolnie, co warto przygotowac na tą rozmowę?
    9/3/13
  • Maka

    czy ktoś studiuje na filologii germańskiej? Prosze powiedźcie czy warto tam iść :)
    8/23/13
  • Ala6

    Parking jest dostępny dla wszystkich, nie tylko dla wykładowców. Z tym, że płatny. Niemniej Uczelnia jest w takim miejscu, że z parkowaniem nie ma większego problemu. Poza nauką wszystko zależy od studentów, jeżeli chcemy coś zorganizować, zawsze można się dogadać. Uczelnia organizuje imprezy okolicznościowe, ma drużynę sportową i WSEH-ART dla osób zainteresowanych sztuką. Polecam!
    7/12/13
  • miejsca dla zaocznych z samochodami

    jak wyglada kwestia parkingu dla studentow studiow zaocznych??? czy szkola ma swoj parking (nie tylko dla wykladowcow)? ogolnie - jaki klimat pozazajeciowy? dzieje sie cos?
    1/21/13
  • Ekim

    Uczelnia doskonale zorganizowana zarówno pod względem organizacyjnym jak i dydaktycznych. Kadra suuuuper! Zapisałem się online bez problemu a do tego dziekanat kontaktował się ze mną ws. egzaminu kwalifikacyjnego aby wybrać termin wraz z dogodną pora. Polecam!!!
    1/11/13
  • specjalista

    @mops: myślę że specjalność europejska to w dzisiejszych czasach niezły wybór, bo dość duże zawirowania są na scenie politycznej na naszym kontynencie, może dojść do wielu zmian personelu, zarówno niższych jak i wyższych szczebli. poznając tendencje podczas studiów osoba szczerze zainteresowana tematem powinna nie mieć problemów z wywnioskowaniem w jaki sposób najlepiej zasilić szeregi polityków bądź politologów.
    8/22/12
  • jak na filologii angielskiej?

    kto u nich studiuje anglistyke? jak jest? z kim macie zajecia? jak sa wyposazone pracownie? jak oceniacie poziom? warto im placic za nauke angielskiego?
    8/16/12
  • mops

    Zastanawiam się nad tą politologią a właściwe nad tym czy znajdę po niej pracę. Nie jestem jakimś mózgiem w zakresie fizy lub maty, bo wtedy poszedł bym na polibudę i szukam czegoś w miarę lajtowego po czym mam możliwość cos robić. Którą spacjalność polecacie w tej politologii? Ja się zastanawiam nad specjalnością europejską, czy to dobry wybór?
    7/11/12
  • gabi

    Uczelnia ma dobre podejscie do studenta, czuje się, że są po to by pomagać studentom a nie aby utrudniać im życie. Nie zmienia to faktu, że do nauki trzeba się przyłożyć bo piekne oczy nic nie dadzą.
    3/19/12
  • Roberto

    Szkoła jak szkoła to od Ciebie tylko zalezy co z niej wyniesiesz. Wiekszosc kadry jest młoda i nawet dobrze potrafia wytłumaczyc niektóre rzeczy.Minusem jest to ze na 1 i 2 zajęcia czasem mgą być az 6 razy w tygodniu ja tak miałem np... Minus tez taki, ze obecnosc na wykładach jest obowiązkowa!
    6/1/11
  • Ewelina

    Możesz robić tam licencjat , magisterke i podyplomowe. Możesz wybierać pomiędzy anglistyką ,germanistyką ,politologią i zarządzaniem. Wybór raczej nie jest jakiś ogromny, ale ja akurat polecam tą szkołę
    5/29/11
  • Sandi

    super, o ile to co pisza, jest prawda. Niby szkoła daje perspektywy na skalę europejską. Jestem pozytywnie zaskoczona. Chetnie pozbieram informacje na jej temat, coś wiecej mozecie powiedzieć?
    5/22/11
  • dorcia

    jestem absolwentką tej uczelni, muszę przyznać, że szkoła kładzie duży nacisk na kształcenie w zakresie nauk o Europie. Były prowadzone zajęcia o Unii Europejskiej podczas studiów oraz otrzymujemy dwa dyplomy w języku polskim oraz angielskim. Także polecam osobom, które interesują się naukami o Europie, ale też polecam każdemu ;P
    5/21/11
  • marek111

    czy ktoś mi powie jakie kierunki warto tam studiować? Wiem, ze to pytanie może wydać sie głupie, ale kompletnie sie nie orientuje jakie kierunki są przyszłościowe. Dodam, ze rownie kiepsko czuje sie w humanistycznych, jak i matematyczno-fizycznych klimatach. Ale cos musze chyba oprzeciez wybrac. Zeby sie za bardzo nie przemeczac. No.
    5/16/11