Ocena uczelni


Komentarze (36)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • humanos

    Cześć! Czy ktoś tu obecny studiował na Wydziale ES UŁ finanse i rachunkowość na mgr? Jak oceniacie stopień trudności na tym kierunku na mgr? Które z przedmiotów sprawiają największe trudności na mgr? Z góry dzięki za odp. :)
    7/9/18
  • martaxd

    Hej. Czy ktoś mógłby udzielić jakiś informacji o kierunku ekonomia ekobiznes? Czy ciężko się tam dostać?
    6/1/16
  • dzennikarstwo i komunikacja społeczna ?

    od kiedy oni mają ten kierunek? to jest nowość? czy jakiś bład w przekazie?
    3/10/16
  • Student

    jest tak: raz nie wymagają nic od studenta i zaliczają a raz wymagają nie wiadomo czego, i nie zaliczysz, nie ma mocnych, trzeba się wyluzować, a czsem wziaz na przeczekanie, panie w dziekanacie mało życzliwe i lubią stwarzac problemy. liczcie sie z tym, że przedłużenie sesji na tym wydziale nie istnieje, cha, cha
    2/24/15
  • gg

    Jestem na III roku gospodarki przestrzennej I stopnia na specjalności samorząd terytorialny w systemie niestacjonarnym. Pierwszy rok był dość nudny, a właściwie I semestr. Teraz jest już naprawdę interesująco. Kadra ok. Są wśród nich znani profesorowie,którzy potrafią wpłynąć na rozwój osobisty i oczywiście zawodowy (prof. E. Wojciechowski, A. Jewtuchowicz, A. Nowakowska, E. Psyk-Piortowska,do niedawna W. Wiśniewska-to była kosa buu ). No należy tu wspomnieć o 4 piętrze :). Wydział ładny, zadbany choć na początku można zabłądzić. Poziom nauki oceniam na wysoki i nie mam pojęcia skąd wzięła się opinia ze na zaocznych jest łatwo. Polecam ten kierunek. Jest mieszanką ekonomi, matematyki ( w różnych postaciach statystyka, ekonometria), zarządzania, prawa, geografii, historii. Pozdrawiam
    8/18/14
  • maturzystka

    Od października zaczynam naukę na UŁ. Zastanawiam się co wybrać: Finanse i Rachunkowośc na Ek- Socu czy może Finanse i Inwestycje na Wydziale Zarządzania. Możecie coś doradzić? Na którym wydziale więcej się nauczę, gdzie są większe możliwości itd? Z góry dziękuję za pomoc :)
    6/28/14
  • justynnna

    Co sądzicie na temat Logistyki jako studia II stopnia. Mam dylemat, kończę teraz zarządzanie, lecz na innej uczelni..i nie wiem do końca jaki obrać kierunek. Boję się, że nie dam rady..i też wiadomo potem z pracą ciężko może być po takim kierunku :/
    4/25/14
  • Anna

    Uczelnia dobra ale organizacja tragiczna, w ułożonym przez dziekanat planie zajęcia się nakładają, by je przełożyć wykładowcy odsyłają do dziekanatu, dziekanat do informatyków a informatycy do wykładowców.
    10/11/13
  • minio

    uczyc sie trzeba, wykladowcy wymagaja, ale nie zamęczają na śmierć, cha, cha, studia w porządku, wydział ok, raczej wszystko planowe, jest to poukładane, jak należy, no reszte to w praniu zobaczycie :-)
    9/5/13
  • Stu

    A czy może mi ktoś powiedzieć czy ciężko jest na analityce gospodarczej? czy dużo ludzi z niej odpada?
    7/18/13
  • studentka

    Moja współlokatorka studiuje MSG na 3 roku i niestety nie poleca;/ Mało zajęć, uczą się nieprzydatnych rzeczy.
    7/5/13
  • pozytywnie zaskoczona

    tutaj opinie to jakis ewenement - same dobre, wszystkie pozytywy, normalnie szoking, w porownaniu z innymi, mnie tylko zastanawia jedna rzecz, ze ogólna ocena jest 4,8, to tak nie za duzo chyba, nie wiem, z zczego to wynika?
    6/6/13
  • Inga

    Wydział jest bardzo ładny, wyremontowany, wykładowcy i zajęcia też okej, czasem się uczymy rzeczy zupełnie zbędnych, ale na to nic się nie poradzi :) jedyne co mnie denerwuje to to, że plan zajęć jest ułożony bez sensu. Są dwa czy trzy zajęcia ale tak rozrzucone w czasie, że dzień jest zupełnie rozbity i stracony . Nic się już nie zrobi...
    4/21/13
  • aga

    Mnie bardzo interesuję jak wyglądają studia na kierunku miedzynarodowe stosunki gospodarcze. Orientuje sie ktoś?
    4/1/13
  • Agata

    Ja chcę rozpocząć tutaj studia na wydziale prawa i administracji.Czy ktoś wie jak jest z kierunkiem administracja ?Można ogarnąć materiał czy raczej ciężko?Jak z wykładowcami?
    1/10/13
  • hmm?

    dlaczego tylko wydział ekonomiczno-socjologiczny ma swoją osobna stronę???
    1/6/13
  • Ja

    Wydaje mi się, że każdy kierunek na UŁ jest wart polecenia. Bo każdy daje dobre perspektywy na przyszłość. W ogóle ten uniwerek jest bardzo dobry. Ponad to wydział jest naprawdę ładny. Wszystko odnowione, w szkole ciepło więc nie trzeba zakładać na siebie mnóstwa warstw ubrań ;d Polecam :)
    11/8/12
  • Gosia

    Hej! Bardzo chciałabym studiować na wydziale ekonomiczno - socjologicznym na UŁ. Ale mam ogromny problem z wyborem kierunku studiów! Każdy mnie w jakiś sposób interesuje, a nie wiem co byłoby dla mnie najlepsze :) Możecie wyrazić swoje opinie na temat kierunków? To z pewnością ułatwi mi podjęcie decyzji ;)
    10/7/12
  • Marta

    Sama zaczęłam studiować finanse i rachunkowość na tym wydziale. Muszę przyznać, że bardzo mi się spodobało! Wykłady ciekawe, miła atmosfera, sympatyczni studenci :) Problemem jest to, że wydział ekonomiczno-socjologiczny jest duży i czasem można zabłądzić ;)
    10/6/12
  • darek

    w Katedrze (Ekonomia Przemysłu i Rynku Kapitałowego) jest super atmosfera, swobodna, prawdziwa współpraca ze studentami itd. Inne Katedry są różne ale ogólne opinie są dobre. Poziom także jest różny ale np. na Ek-Socu jest bardzo wysoki także na wydziale prawa i adm, polecam moją specjalność: Inwestycje kapitałowe / Rynek kapitałowy - pod kierownictwem prof. Jerzego Gajdki.
    8/3/12
  • manoia

    kierunek ekonomia: podejście wykładowców jest przyjazne, starają się przekazać wiedzę w oparciu o wiele przykładów praktycznych, zależy im żeby student wyniósł jak najwięcej z ich zajęć; materiał w przypadku systematycznej nauki jest do opanowania; atmosfera bardzo przyjazna; poziom z wiodących przedmiotów wysoki ;)
    8/3/12
  • Karola

    Super uczelnia, na prawdę bardzo polecam. Nasz wydział jest największym w rejonie, chociaż nie wiem czy nie największym w kraju. Jest świetnie wyposażony, wszystko jest nowoczesne, nie brakuje sprzętów w salach, sale z klimatyzacjami no ful wypas. Ja akurat studiuje gospodarkę przesrzenna, na 1 roku było dość nudno, same ogólne przedmioty teraz jest juz o wiele ciekawiej, szczególnie po wyjazdach terenowych. Poziom jest wysoki, cały 2 rok było sporo nauki a w sesji już w ogóle ale obyłam się bez poprawek. Jeśli chodzi o wykładowców oczywiście sama elitka dydaktycznego świata, już nie wspominając o 4 piętrze naszego wydziału ;) Ale da się ich polubić:)
    7/12/12
  • Ola

    Wydział eksoca jest największym z wydziałów uł, wszystko eleganco, szczególnie polecam kierunki informatyczne. Niedawno postawł nowy budynek przystosowany właśnie do kierunków informatycznych, które jak wiadomo opłaca isę studiowac.
    5/8/12
  • nejm

    Socjologia na najwyższym poziomie ! Nie odstaje jeśli chodzi o resztę kraju, naprawdę warto studiować tutaj ten akurat kierunek. Specyficznie dosyć jest, kadra, ludzie, ale opinię mamy raczej dobrą w mieście, powiecie, województwie i kraju
    5/5/12
  • robert

    Czy wyjeżdzał ktoś z was na erazmusa? Jeśli tak bądź wie od znajomych którzy byli to mógłby napisać jak to wygląda? nauka tam, i w ogole co zrobić aby móc na niego się dostac? Na jakim poziomie trzeba znać język?
    3/19/12
  • Tomsi

    Jeżeli miałbym się odnieść do całego wydziału to naprawdę super! Po pierwsze nowy, zadbany, wyposażony w odpowiednie sprzęty budynek - ogólnie wszystko jest ogarnięte. Ja akurat studiuję ekonomię, kadra spoko, czuję sens moich studiów. Ewentualnie mógłbym polemizować na temat Pań z DZIEKANATU ale to chyba jak wszedzie ;)
    3/14/12
  • monik

    Studiuję na tym wydziale stosunki międzynarodowe. Generalnie jestem dość leniwą studentką tak więc uczę się głownie w czasie sesji, ale i w ciągu roku zdarzają się kolokwia i zaliczenia. Jestem zadowolona z kierunku, tylko obym znalazła później pracę.
    3/14/12
  • Pouli

    Studiuje niestracjonarnie. Zanim zacząłem studia słyszałem trochę wątpliwych opinii nt tego rodzaju nauczania ale okazały się mylne. Studiowanie \"zaoczne\" ma swoje plusy. Zbieram punkty doświadczeniem zawodowym. Z nauką w weekendy też nie jest dramatycznie.
    2/15/12
  • Olo

    Zastanawiam się poważnie nad polityką społeczną. Czy jest ktoś kto studiuje ten kierunek? Proszę, przybliżcie tematykę.
    2/1/12
  • alec

    Na dziennikarstwie jest bardzo dużo pracy. To wychodzi na dobre. Dzięki temu zdobywasz umiejętności. Generalnie polecam
    1/22/12
  • wiki

    Socjologia jest taką dziedziną, która łączy teorię z praktyką. Nie da się inaczej. Świetne i ciekawe konwersatoria. Wykłady z przytupem. Nie zanudzisz się na bank.
    1/18/12
  • Yes18

    Myślę nad socjologią. Jak jest prowadzona? Ciekawie? Wyniosę coś poza czystą teorią?
    1/16/12
  • Majka

    chciałabym uzyskać opinię osób studiujących dziennikarstwo i komunikację społeczną, co sądzicie o tym kierunku? jak dajecie sobie rade?
    12/8/11
  • maciek

    studiując na takim wydziale w dzisiejszych czasach bez problemu znajdziesz pracę, w każdej firmie potrzebny jest informatyk, to bardzo przyszłościowy zawód gdyż branża informatyczna cały czas się rozwija, polecam ten kierunek studiów
    6/2/11
  • student

    studiuję na II roku II stopnia na kierunku Informatyka i Ekonometria na wydziale Ekonomiczno - Socjologicznym Uniwersytetu Łódzkiego. Jestem bardzo zadowolony z tych studiów, ale będę jeszcze bardziej zadowolny jezeli znajde dobra prace
    5/22/11
  • Damian

    witam, jestem jeszcze licealistą, ale zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów na tym wydziale na kierunku Informatyka i Ekonometria, ale chciałbym dowiedzieć się więcej o tym kierunku...
    5/22/11