Ocena uczelni


Komentarze (220)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • Myślący

    Nie polecam, w żadnym wypadku!!!! Informacja o odwołaniu kierunku podana 11.10.19,kiedy nie ma szans na rekrutacje na innych uczelniach, jawna kpina, studia niestacjonarne i takie podejście do klienta?! Człowiek ma ochotę pozwać za stracony rok... oczywiście wpłata czesnego wymuszona, bo jakże to tak? Mam nadzieję że nie będzie problemu ze zwrotem czesnego, już kij że straconym czasem...
    10/13/19
  • Pati

    Dzień Dobry, Cześć. Chcialam zapytać czy polecacie studia 2 stopnia administracje na tej uczelni. jak z wykładowcami ?
    9/30/19
  • Gość

    Hej. Ilu jest chętnych na adm.2 stopnia? Można w miesięcznych ratach opłacić sem?
    9/22/19
  • xoxo

    Do Xyz : tak, kierunek zostanie otwarty :)
    9/17/19
  • Xyz

    Są tu jacyś chętni na administrację 2 stopnia :)
    9/11/19
  • TWT

    Do "Były wykładowca". Ja już nie czekam dłużej na moje wynagrodzenie. Minął właśnie rok oczekiwania i zdecydowałam przekazać sprawę do prowadzenia prawnikowi. Dalsze zabieganie i proszenie o swoje nie ma sensu. Pozdrawiam
    7/31/19
  • Były wykładowca

    Jak mam się umówić jak nie mogę wysłać maila? Numeru telefonu nie podano do kanclerza. Ja w pismach nawet mailem wysyłanych podaję wszelkie swoje dane i mam je wysłać na jakiś dziwny adres??? Przecież tutaj każdy może podać się za kanclerza! Legion coś tam to żaden profesjonalny adres. Do dziekanatu szkoda dzwonić, nic nie można załatwić. Kpina!!!
    7/30/19
  • Były wykładowca 1

    To już sam nie wiem. Adres kanlerz@wsa.bielsko.pl nie może istnieć. Poprawny powinien kanclerz@.... A najlepiej umówić się trzeba na spotkanie bez tych wpisów
    7/30/19
  • Były wykładowca

    Jaki legion znowu? Wysyłam na maila podanego ostatnio!!!
    7/30/19
  • Były wykładowca 1

    Prawidłowy to legion1207@wp.pl. Taki podał pan kanclerz w swoim wpisie z 27 czerwca.
    7/30/19
  • Były wykładowca

    Ludzie, co to za cyrki??? Czy ten mail podany przez "Kanclerza" jest poprawny???? Wysyłam wiadomości i nic! Nie jestem z Bielska i nie mam zamiaru jeszcze dokładać na paliwo, żeby znów nie otrzymać moich pieniędzy!
    7/30/19
  • Obserwator

    Ma początku lipca "nowy " kanclerz napisał tutaj tak " "Kanclerz. Obserwator uwaga jak najbardziej trafna. Chce pójść jeszcze dalej i zbudować stronę od nowa z nową szatą graficzną i profesjonalnym panelem obsługi studenta - tak żeby większość spraw można było załatwić bez wychodzenia z domu. Mamy w końcu 21 wiek i wypada się dostosować. Pozdrawiam 03.07.2019" I... nadal strona , gdzie podane są władze uczelni, od dwóch lat jest taka sama. Również strony , na której podani są wykładowcy nie zmieniły się. Historia uczelni zatrzymała się chyba na 2014 roku i potem już jakby nic się nie działo (5 lat), bo na stronie tylko do tego roku są informacje . A tymczasem zmieniały się panie Kanclerz, pewien dziekan wyleciał z hukiem ( co mu się słusznie należało). Oto słowo kanclerza.... Tymczasem strony innych uczelni puchną od informacji, wszystko na nich jest jawne, czytelne. Podane są władze, struktura uczelni, pracownicy, informacje dotyczące wydarzeń itp. A WSA? Jest, a jakoby jej nie było.
    7/28/19
  • Były wykładowca1

    Oto dowód na pana kanclerza twierdzenia http://www.wsa.bielsko.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=58&Itemid=61 Jednak warto się ujawnić.
    7/25/19
  • Kanclerz.

    Były wykładowca nieprofesjonalnym zachowaniem jest porozumiewanie się z kanclerzem na forum internetowym. Ja zawsze myślałem, że takie sprawy załatwia się osobiście. Jeśli chce Pan porozmawiać prosze napisać e-mail kanlerz@wsa.bielsko.pl Chętnie się z Panem spotkam. Jestem zapracowanym człowiekiem i nie mam czasu bywać co chwile na forum. Co do danych nie mam zamiaru podawać ich na forum. Były wykładowca tez nie afiszuje swojego imienia i nazwiska. alejka dane władz uczelni są dostępne na stronie internetowej uczelni. Wystarczy sprawdzić. To napewno prostsze niż szukanie ich na forach 😊 Pozdrawiam wszystkich
    7/24/19
  • Były wykładowca

    Dlaczego kanclerz nie chce się przedstawić? Co to za profesjonalizm? Do kogo mamy się zwracać w pismach? Czy to wszystko to jest żart????
    7/24/19
  • Lejla

    Proszę o informację, kto obecnie zarządza uczelnią, czy spółka proedu, czy Towarzystwo Reja czy ktoś inny? Proszę o podanie aktualnych władz, tj. Kanclerza, rektora, Dziekan ów w ci z imienia i nazwiska..Uczelnia będzie musiała przejść gruntowną metamorfozę aby studenci odzyskali do niej i jej władz zaufanie.
    7/19/19
  • Anna

    tylko weekendy co dwa tygodnie, czasami może wypaść piątek przed weekendem zjazdowym
    7/16/19
  • Andzia

    Czy na studiach niestacjonarnych zjazdy sa tylko w sobote i niedziele czy czesciej?
    7/15/19
  • ONA

    Powodzenia
    7/7/19
  • Kanclerz.

    Obserwator uwaga jak najbardziej trafna. Chce pójść jeszcze dalej i zbudować stronę od nowa z nową szatą graficzną i profesjonalnym panelem obsługi studenta - tak żeby większość spraw można było załatwić bez wychodzenia z domu. Mamy w końcu 21 wiek i wypada się dostosować. Pozdrawiam
    7/3/19
  • obserwator

    No cóż, jeśli nowy kanclerz zapewnia, że wszystko idzie ku lepszemu, to wypada tylko czekać aż się spełni. A może tak jeszce zakyualizowac stronę internetową uczelni? Wszystko, co tam "wisi" jest dawno nieaktualne.
    7/2/19
  • Nowy Kanclerz1

    W poprzednim poście omyłkowo podałem nieprawidłowy adres email. Prawidłowy to legion1207@wp.pl. Pozdrawiam
    6/27/19
  • Nowy Kanclerz

    Dzień Dobry, Prawdą jest, że był problem z wypłatą stypendiów. Wina nie leży jednak całkowicie po stronie uczelni, 1.09.2018 weszła w życie nowa ustawa o szkolnictwie wyższym która wprowadziła dużo zamieszania. Muszę przeprosić wszystkich studentów za długi czas oczekiwania i za cierpliwość. Pieniądze są już przelane na konto w BGK, pracownicy administracyjni już wprowadzają dane do przelewow. Proszę się spodziewać swoich pieniążków nawet jeszcze w tym tygodniu, najpóźniej w nastepnym. Muszę obiecać, że teraz osobiście będe pilnował aby taka sytuacja nie powtórzyła sie w przyszłości. Osoba odpowiedzialna za ten błąd już nie pracuje. Chciałbym się odnieść co do kilku komentarzy które Państwo tu zamieścili: - Prawdą jest, że uczelnia jest w trudnej sytuacji finansowej. Uczelnie czekają w najbliższym czasie duże zmiany, zarówno kadrowe jak i organizacyjne. Obecnie jestem w trakcie sporządzania planu naprawczego. Są prowadzone rozmowy na temat przejęcia praw założycielskich. - Mogę obiecać, że w uczelni zapanuje zasada, że student jest najważniejszy. Jeżeli prawdą jest to co można przeczytać na tym forum, ze zdarzało się, że student jest traktowany w sposób arogancki czy wręcz chamski, mogę obiecać, że w tej kwesti będą prowadzone stanowcze działania. - Całą krytykę przyjmuję z dużą pokorą i przepraszam za wszelkie niedogodności. Pragnę wyrazić nadzieję, że już niedługo uczelnia wróci na właściwe tory co zapewni, ze dalsza współpraca ze studentami i kadrą będzie układać się jak najlepiej. Mam nadzieję, ze odbudujemy zaufanie które zostało nadszarpnięte. Jeżeli ktoś ma uwagi na temat funkcjonowania uczelni chętnie porozmawiam. Proszę pisać na adres mailowy: legion1208@wp.pl Kanclerz WSA
    6/26/19
  • kobitka1

    do ONA , nie dziękuję , twój komentarz bardzo dużo wnosi !
    6/24/19
  • ONA

    Do kobitki Powodzenia :'(
    6/24/19
  • kobitka

    ja idę już się zapisałam i coś wspominali że trochę chętnych już jest
    6/21/19
  • xoxo

    mam pytanie czy ktoś lub znacie kogoś kto wybiera się na magisterkę na administracje ? Ponieważ ja rozważam taką opcje a boje się ze może nie być tylu chętnych żeby otworzyli grupę...
    6/20/19
  • zzz

    Czy to prawda że uczelnia zmienia lub zmieniła już właściciela? Bo nie wiemy do kogo udać się po zwrot pieniedzy
    6/16/19
  • Rozczarowany student

    Uczelnia ma mega długi i tego nie da się ukryć. Studenci czekają na wypłatę stypendium od grudnia, ale uczelni raczej likwidować nie będą chociaż taka sytuacja odbija się na jakości kształcenia i na studentach, którzy nie otrzymują kasy, chociaż ta im się należy i są zbywani tekstami o braku decyzji ministerstwa chociaż jeszcze w październiku takowe przyznawali. Jednym słowem PORAŻKA!!! Zarówno uczelnia, poziom nauczania, organizacja, jak i sposób traktowania studenta
    6/12/19
  • Wanda03

    A jakie maja miejsce w najnowszym rankingu bo znaleźć nie mogę
    6/11/19
  • XXX

    No to powodzenia życzę tym "chętnym". Jak się przejadą, będą potem tu wypłakiwać. Nic tak nie boli, jak dostać po kieszeni.
    6/11/19
  • zygzakmc

    I co malkontenci ? Szkoła działa jest nabór i są już zapisani chętni!
    6/9/19
  • Stefan311

    To pojechałaś Eliza nieznajomością jakichkolwiek przepisów co ma Ministerstwo do braku naboru ? Są dwa typy zamykania uczelni likwidacja i przerzucenie słuchaczy od razu do innej uczelni na podstawie porozumienia a drugi wygaszenie czyli brak nowych naborów a pozostałe kończą zgodnie z trybem!!! Widze że ta wiedza jest ci obca ale warto szczekać! A co do dlugów to jak twoja firma bedzie je mieć to firmy nie bedziesz mogła zamknąć ! Co za ignorancja!
    6/6/19
  • Eliza

    Uczelnia działa bo Ministerstwo nie wydało zgody na jej likwidację. Musi spłacić długi i doprowadzić studentów do ukończenia studiów. Działa, bo szkoła podstawowa która tam się wprowadziła pokrywa większość kosztów utrzymania.
    6/5/19
  • Lucek23

    Szkoła działa i będzie działać nie wiem o co taki nagły spęd negatywnych informacji które w większości są wyssane z palca. Znaczna część podmiotów gospodarczych ma odrębne firmy do zarządzania i WSA to nie tylko jedna taka uczelnia. Ponadto wpisy o przejmowaniu uczelni przez spółkę i to jej oferty czy też majątku to totalna bzdura . Ludzie weźcie trochę zapoznajcie się z realnymi faktami a nie pseudo plotkami albo waszymi wymysłami !
    6/1/19
  • K123

    Pomimo tylu wpisów na portalu ogłoszono rekrutacje na studia czyli problem nie wydaje się być poważny lub ktoś szuka jeszcze dodatkowych środków dla ratowania szkoły
    6/1/19
  • XXX

    Powstała pod patronatem Towarzystwa Szkolnego im M. Reja ,czyli sprawującym wtedy nadzór nad uczelnią ( jak i nad jego szkołami) miało Towarzystwo. Uczelnia zaczęła mieć kłopoty gdzieś od 2010 roku, potem wyleciała pewna zasiedziała kanclerz, która narobiła szkód, ale chyba było za późno. Nie pomogła zmiana władz i zmiana kanclerza. Kontrole ministerialne prowadzone są pod kątem kształcenia, a nie zarządzania. Za to bierze się prokurator, jeżeli są skargi. Widocznie takich nie złożono. Jak uczelnia upada, to zajmuje się masą upadłościowa syndyk, a potem komornik. Nie wiemy na jakich zasadach uczelnię. przejęła spółka. Fakt, że dziekan pedagogiki jest prezesem spółki, a jej członkami zarządu są wykładowczynie też jest zastanawiający. Poza tym, faktycznie spółka ma wpisane: "wspomagająca edukację", co chyba nie jest jednoznaczne z działalnością stricte edukacyjną. Decydującym słowem jest tu "wspomagająca".
    6/1/19
  • Eryk

    A może ktoś ma znajomych w osobach wizytujacych uczelnię?
    5/31/19
  • Zenek

    Jak nie ma kontroli to wszystko musi być w porządku.
    5/25/19
  • Krycha

    Pytam się, jak ten twór ma prawo działać? Gdzie są komtrole z Ministerstwa i innych organów? Kto na taki szwindel pozwolił?
    5/16/19
  • Niki

    Nie to nie żadna pomyłka, to przekręt, jeden z wielu na tej uczelni! Prezesem Pani Dziekan wydziału Pedagogiki, ubaw w pełni! Osoba wywslona z hukiem z innej uczelni, prezesem WSA! O dlaczego nikt temu bliżej się nie przyjży??
    5/16/19
  • Wanda93

    Dzięki za link. Sprawdziłem i nic tam nie ma o prawie do prowadzenia uczelni wyższej!Jest tylko: Działalność wspomagająca edukację. To chyba jakaś pomyłka lub ...
    5/16/19
  • Wanda93

    Dzięki za link. Sprawdziłem i nic tam nie ma o prawie do prowadzenia uczelni wyższej!Jest tylko: Działalność wspomagająca edukację. To chyba jakaś pomyłka lub ...
    5/16/19
  • XXX

    Twórcy spółki-n resztę sobie sami dopowiedzcie. http://www.krs-online.com.pl/proedu-plus-sp-z-o-o-krs-10225910.html
    5/15/19
  • Zoja

    Po wpisach widać, kto je umieszcza, zapewne członkowie szemranej spółki, zaciekle tuszujacy prawdę o bałaganie, bramkach i przekrętach uczelni. Aż mdli w jak się to czyta!
    5/14/19
  • Ksawier

    Wiele rzeczy powinno być na uczelni przestrzegane, ale na WSA nie jest! Dokumenty nigdzie nie zostały przekazane, wiele teczek poprostu znikło, zostało wyniesione celowo i wiele dokumentów celowo zniszczono. Archiwum uczelni to ściema, stos teczek rzuconych na podłodze!
    5/14/19
  • K123

    Dokumenty musza być w archiwum uczelni lub przekazane do archiwum państwowego. Nic nie ginie a teczki studentów musza być przechowywane pewnie z 50 lat
    5/10/19
  • Miki

    Jeśli ktoś pisze, że dokumenty są w porządku to lepiej niech napisze, że ich po prostu nie ma! Mnie zagubiono karty okresowych osiągnięć, nie znaleziono również protokołu z egzaminów i zaliczeń! Pan, który pracował w dziekanacie bezczelnie mnie potraktował i to mnie wypytywał gdzie moje dokumenty zostały położone!!! To jeden wielki bajzel a nie uczelnia!
    5/8/19
  • Agitech93

    Czy ktoś z Państwa jeszcze ma problem z wypłacaniem stypendium dla os. niepełnosprawnych?
    5/8/19
  • Stefan 1

    Mówiąc z mojej perspektywy i z tego co się dowiedziałem to obecnie wszyscy pracownicy na bieżąco mają wypłacane wynagrodzenie . Cięzko wypowiadać się co do byłych pracowników i otrzymywania przez wynagrodzenia ale jak idzie wyczytać to pomału sukcesywnie i to jest regulowane. Co do dokumentów i nadziei to nie chce mi się nawet tego słuchać ani czytać bo to śmieszne wszytsko funkcjonuje jest na miejscu i nie ma problemów. Pozdrawiam wszytskich
    5/5/19
  • K123

    Przykro czytać te wszystkie wpisy byłych pracowników WSA. Osoba o pseudonimie Stefan chyba jedyna miała szczęście i otrzymała swoje honorarium! Na krzywdzie ludzi trudno budować markę, czy w tym przypadku uczelnie wyższa.
    5/4/19
  • Elwira

    Dla zainteresowanych : Pracownicy dziekanatów i rektoratu sami odeszli z paragrafu "55" kodeksu pracy, mając zaległe pensje i składki na ubezpieczenie społeczne. Nie wspominając o bezczelnym, aroganckim i bardzo niskim poziomie kulturalnym władz uczelni. Archiwum to jedna wielka sterta zmiksowanych dokumentów, które walają się wszędzie, w różnych komórkach w szafach, podłogach po całej uczelni. Zaległe pensje są spłacane w ratach ściąganych przez komorników,wiele spraw sądowych jest nadal w toku. Wynagrodzenia na bieżąco mają wypłacani tylko znajomi Pani dziekan. Sytuacja finansowa uczelni jest bardzo zła, obecnie zarządza nią spółka Pro Edu, która zdnia na dzień może się z zarządzania wycofać. Ogólnie to w uczelni panowało kolesiostwo, kto umiał donosić to miał wypłatę na czas, dostawał premie i nagrody, a pracownicy administracji byli traktowani na równi z personelem sprzątającym. Odradzam ten przybytek, bo tu nawet nadzieja już zdechła.
    5/2/19
  • Elwira

    Dla zainteresowanych : Pracownicy dziekanatów i rektoratu sami odeszli z paragrafu "55" kodeksu pracy, mając zaległe pensje i składki na ubezpieczenie społeczne. Nie wspominając o bezczelnym, aroganckim i bardzo niskim poziomie kulturalnym władz uczelni. Archiwum to jedna wielka sterta zmiksowanych dokumentów, które walają się wszędzie, w różnych komórkach w szafach, podłogach po całej uczelni. Zaległe pensje są spłacane w ratach ściąganych przez komorników,wiele spraw sądowych jest nadal w toku. Wynagrodzenia na bieżąco mają wypłacani tylko znajomi Pani dziekan. Sytuacja finansowa uczelni jest bardzo zła, obecnie zarządza nią spółka Pro Edu, która zdnia na dzień może się z zarządzania wycofać. Ogólnie to w uczelni panowało kolesiostwo, kto umiał donosić to miał wypłatę na czas, dostawał premie i nagrody, a pracownicy administracji byli traktowani na równi z personelem sprzątającym. Odradzam ten przybytek, bo tu nawet nadzieja już zdechła.
    5/2/19
  • Przeżyłam

    Do Stefana- "Obecnie nie mam żadnych zaległości", słusznie napisane"obecnie". Gadanie o wpisach konkurencji jest żenujące. To tak na zasadzie: "Mamo, a Antek mnie opluł... Antek ty jestes gupi wies?" Nie dotarło do pana, że pracownicy uczelni są "swoi" i "nie swoi"? To coś takiego, jak w sławnym powiedzeniu" Jak nie z Mieciem, to go zmieciem". Pan dostaje swoją forsę na czas, bo pan jest od kilku lat i pewnie wrósł w miejsce, czyli w uczelniany układ. Inni, pewnie młodzi doktorzy, niekoniecznie muszą swoje pensje dostawać. Pana uczelnia pod względem układów, układzików i paskudnych zagrywek, wcale nie odstaje od innych. Dlatego, kiedy tu ludzie piszą, że coś na niej nie gra, to przyjęłabym ich wpisy z większą pokorą i być może przyjrzałabym się baczniej temu, co się w uczelni dzieje.
    4/22/19
  • Stefan

    A ja pracuje już od ładnych kilku lat na uczelni i obecnie nie mam żadnych zaległości więc ciekawe skąd osoby mają aż takie informacje o tych zaległościach wypłat czy te stypendium ! Ponadto rotacja w dziekanacie? którym ? Pracownice są takie same od kilku lat ! Czyżby dalej nalot konkurujących uczelni które nie umieją grac czysto ? Żenujące . Nawet domyślam się z jakiej uczelni pracownicy to piszą gdyż to już nie pierwsza uczelnia i nie pierwszy raz a taka polityka bardzo znana
    4/2/19
  • K123

    Niestety osoby o pseudonimie K129 nie widzę zatem ktoś tutaj nadal robi krecia robotę.
    3/31/19
  • PK

    Raz K123 a raz K129? To chyba ktoś z zarzadu? "Martwe grupy". Nauczyciele, którzy nie uczą od lat wciąż na liście kadry uczelni! Zaległości w stypendiach dla studentów, wpłatach dla pracowników a ... nadal wszystko gra. No no. Rzeczywiście.
    3/30/19
  • K123

    Wszystko wydaje się być jednym wielkim atakiem na uczelnię, szczególnie widać to teraz przed maturami. Nie ma żadnych symptomów likwidacji. Wszystko gra i jest pod kontrola. Niezadowolonych jest zawsze paru, ale to nie zmieni dobrej opinii o WSA.
    3/29/19
  • Przeżyłam

    Czytam również o rotacjach w dziekanacie/dziekanatach. Wiem, co działo się w dziekanacie, kiedy dziekanem został fizyk atomowy. Najpierw wyleciała sekretarka, która naprawdę znała się na swojej pracy i wiedziała na czym ona polega. Milusiński zamiast docenić- zwolnił. Potem była następna pani i następna pani, a bałagan się potęgował. No i nastał pan , który. kompletnie na takiej pracy się nie znał. Widać "tradycja" trwa. Pan dziekan "rył" gdzie mógł, parę kumpli- desant, wyciął w przeciągu trzech lat. Czytam o niewypłacanych pensjach sprzed kilku lat. Mnie przynajmniej regularnie wypłacano. A studenci różni- jak to wśród uczniów i studentów bywa. Szkoda, że tak ich potraktowano. O co chodzi z tymi martwymi grupami?
    3/27/19
  • TWT

    Ja swój "gościnny występ" zakończyłam po przesłuchaniu w KMP ... Szkoda mi tylko moich studentów.:'( Fajni ludzie, którym z całego serca kibicuję.
    3/26/19
  • Przeżyłam

    Zaczęło się, kiedy dziekanem na pedagogice został pewien milusiński ze Śląska. Kumpel ściągnął kumpla i poleciało. Pewna pani nie umiała milusińskiemu odmawiać, a ten forsował swoje głupie pomysły. W końcu uczelnia padła. Najpierw wyleciał milusiński, potem pani, a może razem wylecieli, ale uczelnia nie potrafi się odbudować, Dziwie się, ze dostali akredytacje na dalsze lata. A w sumie się nie dziwię, bo wiem, jak to się robi, by PAKA zatwierdziła. Jeden wielki szwindel w papierach. A szkoda, bo uczelnia miała szansę być naprawdę na poziomie. Wtedy administracja i fizjoterapia "ciągnęły" uczelnię.. A pedagogika się rozkręcała. Ale jak do pedagogiki bierze się dyletant z fizyki atomowej, to zazwyczaj wychodzi wielkie Bum. I co... no i widać , co jest...Nie wierzę w odbudowę uczelni, a wykładowcy, to raczej są na gościnnych występach- połowa z nich to pracownicy US w Cieszynie.
    3/25/19
  • Wiola

    Martwe grupy to chyba jakaś pomyłka lub ktoś odpowiedzialny zapomniał ich wyłączyć
    3/23/19
  • PK

    "Martwe grupy"w planie zajęć. W jakim celu tam są?
    3/20/19
  • K128

    Panie Stefanie nadal twierdze ze inne uczelnie nie prowadzą kierunków jakie posiada uczelnia w której pan pracuje. Oferta danej uczelni nie oznacza chyba ze ma studentów i tym samym prowadzi kształcenie. Cieszę się ze uczelnia wyszła z problemów i nadal będzie obecna na rynku edukacyjnym. Wszystkiego dobrego!
    3/17/19
  • PK

    Jak uczelnia poradziła sobie z "tym problemem" skoro wykładowcy czekają na wynagrodzenie od 2017 roku???
    3/17/19
  • Stefan

    Pani/Panie K128 proszę zapoznać się z ofertą uczelni w Bielsku to dowie się Pani/ Pan czy nagle gro z nich nie uzyskała w bieżącym roku akademickim akredytacji do prowadzenia tych samych kierunków co WSA. Zatem najpierw polecam lekturę a dopiero później osądzać o pisanie kłamstw. Pracuję w WSA już ładnych parę lat i faktycznie był kiepski okres kilka lat temu ale całe szczęście uczelnia poradziła sobie z tym problemem.
    3/16/19
  • K128

    Panie Stefanie z tego co i ja widzę komentarzy mało przychylnych uczelni jest sporo. Jeżeli uważa pan inaczej to proszę pisać tylko prawdę. Nie znam konkurencji o podobnym profilu wiec szkoda czasu na takie wpisy.
    3/16/19
  • M-ce

    Panie Stefanie Właśnie zaczęłam działać w tym zakresie i dam Panu znać, czy coś wyegzekwuję. Pozdrawiam
    3/15/19
  • Stefan

    A ja znam gro pracowników którzy w całości mają wypłacone pensje nawet ci którzy już w WSA nie pracują. Jeżeli to prawda z twoimi zarobkami to zacznij działać a nie czekać i myśle że wszystko otrzymasz.
    3/14/19
  • M-ce

    Ja na pensję czekam od wakacji 2018 a pismem Rektora o "cierpliwość" nigdzie nie zapłacę. A znam osoby, które na wynagrodzenie czekają od 2017. Może pensje otrzymują wybrane osoby?
    3/14/19
  • Stefan

    Czytam i nie dowierzam gdyż szkoła otwiera nowie kierunki są słuchacze i pensje również są wypłacane ! Czy te opinie to nie próby ataku konkurencji która stara się o podobne kierunki? Lepiej każdy niech zajmie się swoimi obowiązkami a nie pisaniem głupot.
    3/13/19
  • Pracownik

    Wszystko co zostało napisane to niestety prawda.Smutne, ale prawdziwe.Uczelnia zalega z wypłatami.Zero godności i etyki zawodowej
    3/10/19
  • :'(

    Odchodzę
    3/1/19
  • Bezradna. Odp.

    Uczelnia musi wydać dokumenty będące własnością studenta. Archiwum wiele lat ma obowiązek trzymać teczkę akt studenta. Możliwe jednak ze gdzieś przekazali ale musisz wiedzieć gdzie
    2/14/19
  • Bezradna

    Witam, czy ktoś był w podobnej sytuacji - mianowicie 2 lata temu po obronie musiałam pilnie wyjechać- sprawy osobiste.nie odebrałam dyplomów i pozostałych dokumentów- obecnie uczelnia nie możemy ich znaleźć co robic?
    2/12/19
  • Walduk

    Straszne opinie a podobno maja mieć studia mgr. Szkoda tych wszystkich osób, które nie będą mogły kontynuować studiów z uwagi na bałagan w archiwum.
    9/27/18
  • izydor

    Dla zainteresowanych! Poziom Uczelni sięga dna. Kadra zatrudniana to sami podstarzali emeryci, średnia wieku 80 lat! Zajęcia ciągle są odwoływane i to w ostatniej chwili, gdyż to jedyny sposób wykładowców na to ,żeby władze im zapłaciły zaległe wynagrodzenia. Ogólny bałagan, chaos, rozgardiasz, archiwum to jeden stos wymiksowanych dokumentów. Przez pół roku pisałem pisma z prośbą o znalezienie moich akt ze studiów pierwszego stopnia, które ukończyłem osiem lat temu. Moje zabiegania okazały się bezskuteczne, gdyż Pani w dziekanacie powiedziała mi, ze archiwum jest, ale nic w nim nie można znaleźć i w ten sposób nie mogę odzyskać swojego świadectwa dojrzałości, które zostało w moich aktach. Odradzam tą żenadę! W dziekanatach ciągle giną karty, indeksy, protokoły, dokumenty walają się wszędzie. Rotacja pracowników w biurach jest po prostu zatrważająca, aż strach pomyśleć kto ma dostęp do danych studentów i gdzie może je wynieść. O żadnym poziomie nauczania, traktowania studentów nie można tu mówić. Dno! Totalne dno i to na każdej płaszczyźnie. Zdecydowanie odradzam!
    9/27/18
  • ????

    I wylazło ze Studenta- A skąd Ty możesz wiedzieć, jaką ja mam wiedzę i umiejętności, kiedy w ogóle mnie nie znasz.? Człowieku, opamiętaj się w ocenianiu innych. A jak nie potrafisz odczytać prostego przekazu, to nie zabieraj głosu, bo takimi wpisami sam siebie pogrążasz. Pozdrawiam wszystkich zamieszczających tutaj informacje i życzę, by nikt nie trafił na takiego "dyskutanta', z jakim ja się zmierzyłam.
    9/21/18
  • Student

    Ja do WSA nic nie mam spędziłem tam czas na studiach w dobrej atmosferze i na podyplomówce też i życzę im odrodzenia. Jednakże jak widzę takie ofiary losu tak ta pseudo wykladowczyni to aż żal. Poziom poniżej dna a wiedza umiejętności to już tego nie da się ocenić taka tragedia . Nie wiem kto Cię chce jako nauczyciela jedynie mentor głupoty
    9/20/18
  • ????

    Spokojnie, jeszcze mnie chcą i to nie tylko w jednej uczelni:) Student, nie gorączkuj się tak. Zadałam na wstępie proste pytanie, napisałam, dlaczego nie potrafię znaleźć na nie odpowiedzi w Necie, a spotkałam się z jakimś "studenckim" hejtem. Ot, kultura współczesnego Studenta. Znam takich z autopsji. Na szczęście jest ich bardzo mało.
    9/19/18
  • BolekAtomek

    Student dajeszcz ognia na całego :))) Tak nie lubisz WSA czy tylko była wykładowczynię?
    9/18/18
  • student

    Właśnie ciekawe kto jest agresywny i napastliwy . Już teraz nie dziwie się że szkoda wygląda jak wygląda jeżeli zatrudniała tak elitarną kadrę jak Ciebie! Oby była wykładowczyni wszędzie a nie tylko w WSA , bo nie wiem co ty chcesz przekazywać studentom na pewno nie wiedzę !
    9/17/18
  • ????

    Student- Twoja kultura poraża. Nigdzie nie napisałam, ze nie dorastasz mi do pięt, a tylko to, że jeszcze dużo trzeba Ci czasu, by osiągnąć samodzielność na poziomie, jaki ja posiadam. Przykro mi, że naruszyłam Twoje EGO i wyzwoliło to, tym samym, Twoją agresję. Dojrzałość człowieka poznaje się, między innymi po tym, że przyjmuje spokojnie krytykę, a na postawione pytania stara się kulturalnie odpowiedzieć. PS. Ponawiam pytanie- kto jest aktualnie właścicielem WSA? Była wykładowczyni w tej szkole:):):):):):) Uśmiech dla studenta ekstra:):):):
    9/16/18
  • student

    Twoja elokwencja jest tak głęboka jak woda w toalecie , jeżeli jesteś aż tak zdolną osobą że nikt Ci nie dorasta do pięt to dziwi mnie fakt że do dnia dzisiejszego nie masz informacji dotyczących szkoły
    9/12/18
  • ????

    Student, Internet jest jak Wszechświat, a ta strona jest po to, by udzielać odpowiedzi na pytania oraz dzielić się swoimi spostrzeżeniami a także wiedzą. Jeżeli możesz, to podaj stronę, na której przeczytam informacje dot. WSA, ale te szczegółowe, o których piszesz, bo na razie to na taką stronę się nie natknęłam. Poza tym, nie musisz się wymądrzać- Ty nie wiesz, a ja wiem, kim jestem i jaki mam stopień samodzielności. Zapewniam Cię, że jeszcze długo będziesz pracować nad sobą, by taki osiągnąć:):):) Uśmiech dla Ciebie i pozdrowienia:):):)
    9/5/18
  • student

    Poczytaj w internecie wszystko pisze trochę samodzielności ci się przyda
    9/3/18
  • ????

    A kto przejął szkołę? Pedagogika jeszcze istnieje?
    8/29/18
  • student

    Nie mają zgody niby planują otworzyć ale na razie nie ma żadnej decyzji w tym temacie
    8/26/18
  • studentka

    A maja już prawo do mgr ??????? Kadra skąd
    8/24/18
  • Studentka

    Uczelnia działa bez zmian bo jestem na trzecim roku adm lic :) zastawiam się na kontynuacją administracji mgr - bo mają otwierać kierunek.
    8/24/18
  • ?????

    A kto teraz jest właścicielem? Proszę napisać:)
    8/14/18
  • studentka

    Z tego co nam wiadomo wygaszają tylko fizjoterapie. Reszta kierunków pozostaje, a sama uczelnia przeszla w inne rece
    8/7/18
  • ??????

    To jak jest z tą uczelnią? Tu opinie, że zamykają, a na stronie ogłaszają rekrutację?
    8/7/18
  • Nataliya

    Szkola
    7/28/18
  • BP

    Tak to jest jak do rządzenia uczelnią wyższą zabierają się księża i to w dodatku księża-oszuści, którzy zwierają umowy ze studentami i pracownikami, a potem z tych umów się nie wywiązują, zwalając wine na innych. Dziwię się, że prokurator jeszcze nie zamknął ojca i syna. Nie wiem na co czeka, chyba tylko na to, by więcej osób było oszukanych. W tej szkole niczego już nie można załatwić, nawet telefonów nie odbierają
    4/11/18
  • Tom

    Ta szkoła to jeden wielki bajzel, który niebawem zostanie zamknięty!!! Nikt już tam nie chce pracować, ponieważ obwiniają o wszystko pracowników, a sami nie radzą sobie z potężnym zadłużeniem. Nikt nie będzie świecił za nich oczami przed oszukanymi wykładowcami, którym nie wypłacono pensji. Kto o zdrowych zmysłach, niech szuka innych studiów.
    4/3/18
  • Z8

    Kolejni pracownicy odeszli szkola niewiadomo jeszcze dlaczego istnieje . Wladze uczelni wyprzedaja caly pozostały majątek. W kulisach krążą informacje o podjętych decyzjach o likwidacji szkoły. Nikt oficjalnie nie ogłasza tego a później studenci zostana z reka w nocniku! Bo szkola z dnia na dzień zamknie drzwi i koniec tematu . A do tego teraz zmierzają i wcale nie myślą o studentach i o ich dobru.
    3/21/18
  • ?

    Ale co tam się dzieje?
    3/21/18
  • Egon

    Z8 - może warto z tym tematem pójść do mediów? Może trzeba nagłośnić ten skandal? Niech w końcu ktoś da temu dziadostwu kres.
    3/21/18
  • Z8

    Jestem studentem administracji 2 roku i uciekam to co teraz tam się dzieje to skandal
    3/21/18
  • Kasia

    Za kulisami szkoly idzie informacja ze wladze szkoły szykują dokumenty o likwidacji z końcem semestru!!
    3/16/18
  • 43300

    Smutno mi czytać to co dzieje się na mojej byłej uczelni, kiedy zaczynałem studiować administrację na WSA było super, niestety z każdym semestrem kłopoty, które zostały poniżej opisane zaczęły się dawać we znaki i było coraz gorzej. @Lucek jeśli to prawda to tym większa szkoda. Z tego co widzę wseh już od jakiegoś czasu informował o otwarciu administracji, a wsfip zrobiła to po nich. Nie rozumiem czemu wsfip chce robić sztuczną rywalizację w naszym przecież nie ogromnym mieście. Zamiast otwierać nowe kierunki, niespotykane na innych uczelniach w bielsku to tworzą chorą rywalizację. Nie przyczyniając się do zatrzymania młodych ludzi - studentów w Bielsku oferując im bogaty wybór różnorodnych kierunków :(
    3/14/18
  • krycha

    Koniec WSA już nadciąga i to nie przez to, że WSFiP uruchamia kierunek administracja, ale przez ogrom spraw sądowych i działań prokuratury. I oby żadna Uczelnia nie zatrudniła osób, które przyczyniły się do upadku WSA, bo jeżeli same Władze Uczelni i Dziekanie działali świadomie na szkodę własnej uczelni to niech ręka boska broni tych, którzy sięgną po ich cv.
    3/12/18
  • Lucek

    WSFiP w Bielsku też otwiera Administrację . Nareszcie koniec WSA !
    3/12/18
  • ola

    WSEH w Bielsku otwiera od nowego roku akademickiego kierunek administracja.. to juz chyba przesadzi o losach WSA...
    2/24/18
  • Wcale mnie to nie zaskoczyło

    Spółka Pred jest zarejestrowana, ale na panie dochtorki, w tym na dziekanową http://www.krs-online.com.pl/proedu-plus-sp-z-o-o-krs-10225910.html Zastanawiam się, dlaczego panowie zarejestrowali spółkę na te osoby? Znam te panie i wcale się nie dziwię, że zgodziły się, lptnością to one nie grzeszą, niestety. A WSA już a rządów dziekana W. i kanclerz K. Była w "upadku". Takiej bezczelności i buty nie widziałem w ogóle na jakiejkolwiek uczelni
    2/2/18
  • Olaf

    Wpisy to nie plotki, to cała prawda o sytuacji WSA, mnóstwo długów, sprawa karna władz w toku, bałagan, chaos, brak kompetencji Dziekanów i Rektora, byle jaka kadra dydaktyczna, brak pracowników administracyjnych, no i oczywiście podejrzana spółka bez KRS, konto podane na stronie uczelni to nie konto WSA, lecz Spółki Proedu! Tak wygląda prawda o WSA!
    1/24/18
  • Olaf

    Wpisy to nie plotki, to cała prawda o sytuacji WSA, mnóstwo długów, sprawa karna władz w toku, bałagan, chaos, brak kompetencji Dziekanów i Rektora, byle jaka kadra dydaktyczna, brak pracowników administracyjnych, no i oczywiście podejrzana spółka bez KRS, konto podane na stronie uczelni to nie konto WSA, lecz Spółki Proedu! Tak wygląda prawda o WSA!
    1/24/18
  • Wojtek

    @Lalande, słusznie opisano jak należy się zachować. Czy inne wpisy to tez złe plotki? Jak należy je potraktować? Pisz co wiesz.
    1/23/18
  • Lalande

    @Igor, zwróć się do Dziekana, wyjaśnij sprawę. Piotr nie opisał sprawy tak jak jak ona wygląda. Raczej puścił zła plotkę w obieg. Błędy w obiegu przelewów zawsze mogą się trafić, jeśli konto zostało zmienione, Urząd mógł uznać to za coś podejrzanego. Sytuacje w instytucjach też nieraz się zmieniają. Myślę, że nie tylko ty jeden masz studia finansowane z UP. Wyjaśnij sprawę u źródeł czyli u Dziekana, nie pytaj urzędników z dziekanatu, którzy zajmują się sprawami biurowymi de facto.
    1/19/18
  • Wojtek

    @Igor Piotr opisał cała sytuacje. Nic innego się nie dowiesz.
    1/10/18
  • Igor

    Dziwna sytuacja z Wsa, jestem studentem WSA i moje studia finansuje urząd pracy, zostałem wezwany do urzędu, gdyż numer konta jaki podano mi w dziale finansowym WSA nie należy do Wsa i przelew się wrócił! Co jest grane??? Konto widnieje na stronie uczelni, pracownik finansowy podał mi dane do przelewu na dokumencie z pieczątką uczelni a urząd twierdzi, że wsa nie jest odbiorcą, czyli właścicielem wsa! Czyżby to wszystko co piszą w opiniach było prawdą? Jestem zszokowany! Zrodził mi się nie lada problem, gdyż urząd pokrywa studia z dofinansowań tylko przelewem, a w uczelni nikt nic nie wie! Został tylko jeden pracownik dziekanatu i tylko pracuje dwa dni w tygodniu a pracownik działu finansów to Pani emerytka, z którą nie można się w żaden sposób sposób porozumieć! Czy kto coś wie na temat konta, płatności i wogóle co na prawdę się dzieje w WSA? Będę wdzięczny za info.
    1/8/18
  • Wojtek

    To się zacznie niezła awantura. Kto myśli o studentach???
    12/8/17
  • Piotr

    Władze WSA założyły podejrzaną spółkę, która nawet nie posiada KRS! Wszystko zostało ukartowane, aby odciąć się od zaległych zobowiązań wobec pracowników i instytucji. To przekręt, którym z całą pewnością zainteresuje się prokuratura! Wszyscy oszukani przez księży Uglorzy i Dziekanów Uczelni złóżcie zawiadomienie do prokuratury!
    12/6/17
  • Wojtek

    To trzeba się zbierać. Sprawa dziwna!
    12/6/17
  • Alek

    Panowie rektorzy i państwo dziekani kończcie i wstydu nie róbcie, wszakże prokuratorzy i komornicy pukają do waszych drzwi! Wstyd!
    12/6/17
  • WiFi

    Czy ktoś napisze co się tutaj dzieje?
    11/28/17
  • Wojtek

    @Jan Trudno się z tym zgodzić co napisałeś, bo przecież uczelnia działa i realizuje zajęcia dydaktyczne. A propos jak ktoś uczy prawa to nie znaczy, ze w praktyce potrafi z tej wiedzy korzystać. Jeżeli są osoby poszkodowane to niech zadbają o swoje a nie wykorzystują tej platformy do hajtu.
    11/26/17
  • Jan

    Skoro są problemy ze ściąganiem należności to może trzeba uderzyć do Rady Załóżyciela, to ona jest organem nadzorczym! Poza tym Księża Uglorze prowadzą swoje biznesy więc mają środki i zabezpieczenia. To dziwne, że na uczelni pracowało wielu prawników i innych specjalistów a teraz sami nie potrafią sięgnąć po swoje.
    11/24/17
  • dobrze poinformowany

    @ do były już pracownik. Dziekani odpowiadają w wysokim stopniu za to co dzieje się na uczelni, mają wiele za uszami, to oni zawiązali spółkę, której rola jest co najmniej podejrzana, choćby w procesie egzekucji należności, więc pisanie były pracowniku że od roku nie pobierają pensji jest robieniem z uczciwych, szeregowych niewypłaconych pracowników idiotów.
    11/19/17
  • Student

    @byly już pracownik Nic nie wiedziałem, ze dzieją się takie straszne rzeczy w uczelni. Dziękuję za opisanie problemu i jednocześnie życzę powodzenia i większej wiary w bielski rynek edukacyjny. Kraków tez na swoje hermetyczne środowisko, ale ...
    11/16/17
  • Były już pracownik

    Jestem byłym pracownikiem, te opinie to prawda, uczelnia jest bankrutem, dziekani pracują od roku bez pensji, zusu nie reguluje uczelnia od trzech lat, niezapłaconych faktur są pełne segregatory, komornicy nie schodzą z konta uczelni, rotacja pracowników ogromna, kto się w porę zorientował to odszedł. Ja miałam już dość walki władzy między sobą, ciągłych ataków wierzycieli, chamowatych zachowań przełożonych, tytuły doktoranckie widać nie zawsze idą z kulturą dialogu. Jeżeli osoba pisząca poniżej nic nie wie, to chyba nie chce wiedzieć i słyszeć o prawdziwym obliczu wsa, i widać nic nie wie o warunkach likwidacji czy wygaszania uczelni wyższych. Bielsko to małe, hermetycznie zamknięte środowisko oświatowe, wszyscy z branży wiedzą że to zbliżający się nieuchronnie schyłek WSA.
    11/16/17
  • Student.

    @Kinga Ciekawe czy jest to prawda, bo uczelnia istnieje i nic nie wiem o opisywanych problemach. Czy te wpisy nie są obrazem czystej złośliwości?
    11/16/17
  • Kinga

    Wsa to jakaś kpina! W połowie listopada nadal nie ma planu! Dla zamknięcia nam studentom ust na szybko i przed samym weekendem zrobili nam zjad o czym nawet nikt nas nie poinformował mailowo, na dodatek gdy usiedliśmy w sali okazało się, że te zajęcia mieliśmy i już zaliczyliśmy je w drugim semestrze!!! I ta banda nieudaczników, nie kompetentnych i nie udolnych władz śmie nas studentów studiów podyplomowych zastraszać sankcji karnymi za nie wpłacone czesne?? Dlaczego tego bajzlu jeszcze nikt nie zamknął? Może prokuratura powinna temu bliżej się przyjrzeć!
    11/14/17
  • Meg

    Również należę do osób, którym nie wyplacono wynagrodzenia. Nie chcę jedynie hejtować czy pisać. Chcę działać. Zanim zrobię to sama to może ktoś z poszkodowanych będzie chciał się dołączyć, wówczas możemy napisać pozew zbiorowy. Ma to większą moc i prawdopodobienstwo wygrania sprawy.
    11/6/17
  • Dawidek

    do student - Jak nie płacą za studia to czemu się dziwisz?
    11/3/17
  • student

    A w korytarzu powiesili śmieszną kartkę z wezwaniem studentów do płacenia
    10/30/17
  • Konrad

    Należę do grona osób oszukanych i okradzionych przez władze WSA! Może księża Uglorze sprzedadzą mercedesy i oddadzą pracownikom ich ciężko zapracowane pieniądze?!
    10/25/17
  • marek

    To jest fakt, brak poczucia obowiązku do regulowania należności przez władze WSA jest PORAŻAJĄCY; zastanawiam się czy żądanie od ludzi wykonywania pracy bez świadczenia ekwiwalentnego jest zgodne z ewangelicznym ucieleśnieniem sprawiedliwości.
    10/20/17
  • Studentka

    Hej ludzie, którzy studiujecie na wsa, moim zdaniem trzeba interweniować do Ministerstwa i innych służb, to coś niesamowitego, jest połowa października a nadal nie ma planu na studia podyplomowe na trzeci semestr! W dodatku upominają się o wpłatę czesnego a nie na z kim rozmawiać poważnie o naszych wątpliwościach, w dodatku czytając poniższe opinie dziwię się, że jeszcze ktoś ma zamiar kontynuować studia na tej upadłej uczelni, gdzie traktują nas wykształconych ludzi jak pół głupków! Ja osobiście zabieram swoje dokumenty i przenoszę się na konkurencyjną uczelnię i innym radzę zrobić to samo!
    10/16/17
  • Joasia

    Ja również zostałam oszukana i okradziona przez władze WSA! W semestrze letnim 2015 roku przeprowadziłam zajęcia na studiach podyplomowych i do dnia dzisiejszego nie otrzymałam zapłaty! Mało tego, pracowałam na umowę o dzieło, wystawiłam fakturę z której musiałam odprowadzić podatek! Jestem zażenowana niskim poziomem władz tej uczelni i brakiem poczucia jakiegokolwiek obowiązku do regulowania należności. Niech moja osoba będzie przestrogą dla kolejnych, których Pan Rektor WSA ma w planie okraść.
    10/15/17
  • praktyk

    Ludzie ! Zwracam się do wszystkich wobec których szkoła zalega przez wiele miesięcy z wypłatą wynagrodzeń. Piszcie do PIP z żądaniem niezwłocznego kierowania wniosków o ukaranie do sądu wobec dopuszczających się wykroczenia z art. 282 par. 1 pkt 1 kp zagrożonego karą grzywny nawet do 30 000 zł. To nie wszystko, żądajcie od PIP skierowania do prokuratury zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa z art. 218 par. 1a kk polegającego na uporczywym naruszaniu uprawnień pracowniczych poprzez długotrwałe niewypłacanie pracownikom wynagrodzeń za pracę i innych świadczeń ze stosunku pracy. Niech każdy który czuje się pokrzywdzony sam skieruje podobne zawiadomienie do prokuratury. Interweniujcie w lokalnych redakcjach. Zainteresujecie sprawą media i polityków. Wasze działania muszą być zorganizowane.
    10/13/17
  • Dominika

    Potwierdzam obłudę księży Uglorzy! Działają świadomie i z premedytacją! Zalegają wiele miesięcy z pensjami i i składkami zus swoim wieloletnim wykładowcom, uchylają się od płacenia zobowiązań, unikają kontaktu. Zresztą nie wywiązali się z płatności pracowniczych również wobec pracowników administracyjnych, dlatego wszyscy w miesiącu lipcu odeszli! Żerując na ludzkim zaufaniu, bo kto jak nie ksiądz będzie uczciwy, zatrudniają kolejnych nowych pracowników, koloryzując sytuację i wizję odnowy i odrodzenia uczelni, która już dawno zbankrutowała. Nie dajcie się oszukać! Ci ludzie nie mają sumienia i żerują na ludzkiej krzywdzie!
    10/13/17
  • Mirka

    Jestem byłym wykładowcom WSA. Po weryfikacji informacji w urzędach okazało się, że od roku 2015 Uczelnia zalega z obowiązującymi składkami na ubezpieczenia społeczne, od listopada 2016 nie wypłaciła mi należnego wynagrodzenia! I takich jak ja są tłumy! W chwili obecnej Uczelnia nie posiada minimum kadrowego, szuka nowych naiwnych, łatwo wiernych i zdesperowanych wykładowców, których znów będzie mogła oszukać i okraść, jak postąpiła ze mną i gronem innych wykładowców! Nie pozwólcie się oszukać! Tych pieniądzy nie będziecie w stanie odzyskać! Kolejka komorników jest bardzo długa!
    10/12/17
  • marek

    Proszę o informację czy ta szkoła posiada minimum kadrowe do każdego z kierunków studiów jaki prowadzi ?
    10/12/17
  • magda

    Jan ma rację. Studiowałam tam kilka lat temu na studiach podyplomowych z administracji. Z grona znakomitych prawników nie został nikt. Dzisiaj jak wynika z planów nie znani szerszej publiczności magistrzy prowadzą wykłady. A propos , co z tą inauguracją roku akademickiego ? Była już czy w ogóle nie będzie ?
    10/11/17
  • barka

    Jan. widzę po nazwiskach, że są tam nie emeryci i nie magistrzy, również, w tym nowe osoby. Bądźmy optymistami.
    10/10/17
  • jan

    Jest plan ? A co jest w planie ? Ja się pytam jak szkoła zadbała o swoich wykładowców, że ostało się paru emerytów i magistrów do prowadzenia wykładów...
    10/10/17
  • barbara

    O już jest plan. Zaczynamy w sobotę :)
    10/9/17
  • Barpie

    Idzie ktoś na mgr na wczesnoszkolna ? Studia zaoczne ?
    10/9/17
  • barbara

    Powiedziano mi, że mają zacząć od 14 października. Pewnie plan zajęć pojawi się w tym tygodniu.
    10/8/17
  • iga

    Czy ktoś wie co dzieje się z wsa? Jestem studentką drugiego roku i jestem przerażona! Jest już październik a uczelnia nie ma planu zajęć ! Nie było nawet inauguracji ! Czy ktoś wie co się tam dzieje? Będę wdzięczna za informacje, czy uczelnia upadła ? Kontakt z dziekanatem jest wręcz niemożliwy, nawet jeżeli centrala łączy rozmowę to nikt nie odbiera! Nikt nie odpisuje na maile!
    10/7/17
  • Monia

    Jestem studentką studiów podyplomowych, od października mam zacząć trzeci semestr, jest już połowa września i nie ma planu zajęć! Telefonu nikt nie odbiera, dziekanat wciąż zamknięty, jedyny konkretny pracownik tej uczelni, Pani Magda podobno opuściła uczelnię jako ostatnia i nie ma tam nikogo kompetentnego w swoim fachu! Pracuję jako nauczyciel i nie mam możliwości zaplanowania sobie pracy zawodowej ze studiami, gdyż uczelnia nie ma nikogo z wykładowców i żadnego pracownika administracyjnego! To jakieś nieporozumienie, Stanowczo nie polecam tej dogorywajacej ruiny!
    9/16/17
  • absolwENt

    Jako absolwent administracji mogę powiedzieć że kierunek wbrew wszelkim pozorom stoi na dość wysokim poziomie merytorycznym (tak przynajmniej było jakiś czas temu, jak jest teraz to trudno mi oceniać bo nie mam większego kontaktu z uczelnią). Harmonogram studiów wydaje się być zbliżony do tych z UŚ i UJ, co dobrze świadczy o uczelni. Obecnie, robiąc magistra na jednym z większych uniwersytetów, nie czuję się jakiś gorszy czy zacofany w stosunku do wychowanków tego uniwersytetu a już tym bardziej do absolwentów I stopnia adm z innych uczelni prywatnych co jest kolejnym plusem dla WSA. Odnośnie do kadry - nigdy nie narzekałem, do dziś ciepło wspominam wiele nazwisk, niestety dochodzą do mnie słuchy że rozstają się z uczelnią... Jeśli to prawda obawiam się że może to mieć złe strony. Pod tym względem wspominam bielską uczelnię pozytywnie, inna sprawa że przez 3 lata przyszło mi współpracować z nie zawsze życzliwymi rówieśnikami, jednak trudno tutaj winić władze czy kadrę bo to zupełnie inny temat. Co do spraw technicznych i finansowych to problem pojawiał się już od dłuższego czasu, jednak uczelnia ciągle się trzymała (dobrą robotę wykonywała pani kanclerz, niestety również jakiś czas temu opuściła WSA). Teraz też nie jest kolorowo, jednak wierzę że WSA jakoś z tego wyjdzie, nawet jeśli konieczne byłyby cięcia, zawieszenie kierunków i restrukturyzacja. Jeśli ktoś chce iść - może spróbować. Gdy okaże się że jednak rok nie zostanie uruchomiony i ktoś chce wybrać się w kierunku krakowskim lub katowickim to sugeruję jednak uczelnie publiczne. Pozdrawiam.
    9/14/17
  • Barpie

    Kurcze również zaczynam kierunek pedagogika i czytając Wasze wypowiedzi troche się przeraziłam, aczkolwiek ciesze sie, że z wykładowcami można się dogadać, no nic zobaczymy :)
    9/10/17
  • pats

    Witajcie, bardzo proszę o poradę i opinie osób, które studiują administracje na WSA. Z przyczyn osobistych przenoszę się na WSA z innej uczelni. Jak jest tam aktualnie? Jacy wykładowcy się zwolnili?
    9/7/17
  • Iwan

    Ludzie uciekajcie z wsa, Ci którzy studiujecie zabierajcie dokumenty i kontynuujcie na innej uczelni, Ci którzy macie w planie tam studiować zmieńcie plany! Ja chcę się przenieść z fizjoterapii na uczelnię do Katowic, ale nie ma kto mi wydać dokumentów do przeniesienia, bo dziekanat nie a pracownika, a najgorsze jest to, że okazało się że mam aż 10 różnic programowych! Jak to jest możliwe?!
    9/1/17
  • Mialam byc studentką

    W tym roku zlozylam papiery na administracje publiczna, przy skladaniu dokumentow doatalam informacje ze w polowie sierpnia zostane poinformowana o wynikach rekrutacji telefonicznie lub na email. Sierpien sie skończył i wciaz nie wiem nic na ten temat.
    8/31/17
  • Studentka

    Czytam opinie i potwierdzam to co pisze. Sama zostałam zaatakowana krzykiem, pretensjonalmyn tonem Pani Dziekan, gdy domagałam się dyplomu ukończenia studiów, który uczelnia miała wystawić nam studentom do 31 lipca, ale wszyscy pracownicy odeszli i do tej pory ich nikt nam nie wydał. Mam przez to zaniedbanie uczelni problem, gdyż bez dyplomu nie mogę podjąć pracy w zawodzie. Myślę, że Pani Dziekan będzie się tłumaczyć w instytucjach wyższych instancji.
    8/31/17
  • Miranda

    Uczciwie i po koleżeńsku odradzam tą uczelnię. Pani Dziekan wydziału pedagogiki to osoba z problemami emocjonalnymi, krzyczy, bije pięściami po biurku, widać to jej niski poziom, gdyż pogłoski mówią że już z jednej uczelni ją wyrzucili. Sama byłam świadkiem jak rzuciła na biurko stos indeksów pracownikowi, które rozsypały się po całym dziekanacie. Zaliczenie praktyk też graniczy z cudem, gdyż opiekun praktyk wciąż jest nie uchwytna, bo jak twierdzi od listopada nie dostała pensji więc nie przychodzi na uczelnię.
    8/31/17
  • STUDENTKA

    Jest bałagan, ale aż takiej tragedii nie ma, a podejście do studentów bardzo na luzie. Bez problemu można się z wykładowcami dogadać i idą na rękę, ale załatwienie formalności to jest faktycznie porażka. No i problemy finansowe, ale one są od kilku lat takie same.
    8/28/17
  • PrzyszlyStudent

    Naparwdę aż tak żle na tej uczelni? Jestem zainteresowana pedagogiką w systemie niestacjonarnym. Możecie mi troche przybliżyć jak wygląda nauka na tej uczelni? Czy wykładowcy są ok wobec studentów. Za każdą odpowiedź będę wdzięczna. Dziekuje i pozdrawiam.
    8/23/17
  • Lopez

    Stanowczo odradzam tą uczelnię, komplety rozgardiasz, bałagan, brak organizacji i co najbardziej nieprawdopodobne to brak pracowników administracji! Jak zostałem poinformowany ostatni pracownik dziekanatu odszedł w lipcu, gdyż uczelnia zalega z wynagrodzeniem i składkami zus. Puste biura,tylko Pani na portierni znerwicowana, brak pracowników dziekanatu, rektoratu, kadr, księgowości, że nawet biura dziekan ów są pozamykane. Od czerwca nie ma możliwości otrzymania jakichkolwiek dokumentów, zaświadczenia, dyplomu i nawet dokumentów do przeniesienia na inną uczelnię. Gdzie jest w tej sprawie Ministerstwo? Może prokuratura powinna się tym zająć? Uciekajcie z tej ruiny!
    8/23/17
  • marta1141

    Wyższa szkoła administracji to jedno wielkie uczelniane dno. Zero jakiejkolwiek organizacji i zero jakiegokolwiek podejścia do studenta. Powód? Brak pracowników na uczelni! Brak osoby w dziekanacie brak Pań w dziale finansowym brak nawet księgowej! A wszystko za sprawą ogromnego zadłużenia uczelni. Wszyscy poważni wykładowcy którzy byli podporą uczelni złożyli wypowiedzenie. Także kadra składa się bądź składać będzie z samych magistrów. Wniosek? Poziom nauczania zerowy. Na dyplom bądź zaświadczenie kazano studentom czekać po kilka tygodni przez co niemożliwym jest zapisanie się na inne studia IIstopnia... ponieważ nie ma kto wydrukować dyplomów...gdyż nie ma pracowników!! A dziekan katedry administracji.. cóż, Pan w podeszłym wieku, który ma problem z obsługą komputera oraz nawet ze słuchaniem ze zrozumieniem, nie radzi sobie z nadmiarem obowiązków. Gdybym mogła wybierać ponownie uczelnie, nigdy w życiu nie wybrałabym WSA... szkoda zdrowia, nie warto...
    8/2/17
  • 00p

    Chciałabym się wybrać na administrację publiczna ale niestety przy składaniu papierów dostałam informację że może się nie udać otworzyć kierunku dziennego ... i stąd moje pytanie .. zaoczne zajęcia odbywają się od piątku do niedzieli ? Po ile godzin? Co 2 tygodnie?
    7/11/17
  • studentka

    Uczelnia ma problemy i to duże, wykładowcy odchodzą, pracownikom nie płacą
    7/11/17
  • Studentka

    Jestem studentka WSA i polecam. Co prawda uczelnia ma problemy finansowe, ale informacje o komornikach to plotki. Problemy wynikają z braku płatności w terminie czesnego przez wielu studentów, ale sytuacja poprawia się zawsze pod koniec semestrów jak każdy potrzebuję karty i indeksy, a te wydawane są tylko po uregulowaniu zaległości. Nic nie zapowiada się, żeby uczelnia mogła zbankrutować, a co do odejścia wielu wykładowców - nie ma ludzi niezastąpionych.... Uczyć trzeba się wszędzie. A poza tym jak widać wielu dalej tam pracuje. Atmosfera na uczelni też jest dobra.
    7/10/17
  • An

    Przez pierwszy rok , a nawet drugi było super. Jak odeszli wykładowcy i zmieniła się Pani dziekan na wydziale fizjoterapii to niestety dramat. Ciężko cokolwiek załatwić...
    6/4/17
  • Monia

    Czytam te opinie i mam mieszane uczucia... dalej jest tak zle z finansami? Wyjaśniło się coś? Polecacie czy odradzacie?
    3/27/17
  • Mihau

    wykladowcy odchodza, bo uczelnia im nie placi, sam nie wiem czy placic dalej czesne.
    2/18/17
  • Ziomson

    Uwaga, nie płacą wykładowcom, lepiej nie zaczynać studiów na tej uczelni. Konta zajęte przez komorników.
    1/24/17
  • Agata

    A ja w tym roku skończyłam fizjoterapię i uważam, e to bardzo dobra uczelnia. Dobrze przygotowani wykładowcy, dobre praktyki. Polecam
    9/20/16
  • Studentka

    Jestem na II roku i stanowczo nie polecam a wręcz odradzam te studia. Wykładowcy, próbują czegoś nauczyć nie mając w ogóle żadnej wiedzy, wymagają czegoś o czym sami nie mają pojęcia. Oczywiście są wyjątki ale takich wyjątków jest bardzo niewiele. Dziekanat jest w ogóle niezorganizowany, terminy popraw w sesji poprawkowej wysyłają studentom dzień przed egzaminem na e-mail ponieważ od 3 miesięcy mają rzekomo problem z naprawieniem strony internetowej na której POWINNY pojawić się terminy poprawkowe przynajmniej z tygodniowym wyprzedzeniem, przez telefon zapewniają, że od przyszłego tygodnia strona internetowa będzie czynna (takie wytłumaczenie studenci słyszą od przynajmniej 2 miesięcy), a swój brak zorganizowania i niewiedzę usprawiedliwiają powrotem z urlopu. Dodatkowo dla studentów zaocznych terminy poprawkowe są ustalane w tygodniu specjalnie po to, żeby student nie miał możliwości pojawienia się w terminie przez nich ustalonym czyli zostaje jedynie warunek (warunkowe zaliczenie przedmiotu kosztuje 550 zł dodatkowo do tego jeszcze opłata za niezłożenie indeksu w terminie). A co do terminów to jeżeli student spóźni się z zapłaceniem czesnego bądź innych opłat nękają telefonami i grożą wyrzuceniem z uczelni jednocześnie sami nie dotrzymując żadnego terminu, który zresztą sami sobie wcześniej ustalili. Podsumowując urządzają sobie po prostu kpiny ze studenta. Dlatego szczerze NIE POLECAM tej uczelni.
    9/19/16
  • Studentka

    Jestem na II roku i stanowczo polecam. Mam porównanie do innych uczelni i moim zdaniem zarówno wykładowcy, przedmioty jak i sama uczelnia są ok.
    9/17/16
  • Maciek

    Uczelnia jest ok, niezły poziom ciekawe zajęcia. Z tego co rozmawiałem z kilkoma znajomymi, podyplomówki zdecydowanie najlepsze w Bielsku, szczególnie jeśli chodzi o pedagogikę. Uczelnia ma rzeczywiście problemy finansowe, ale to nie sa bieżące sprawy tylko zaszlości sprzed kilku lat. Dwa lata temu zmienili się właściciele i powoli próbują wyprowadzić te kwestie.
    9/15/16
  • lena

    wie ktoś jak jest na logopedii na podyplomówce w WSA? Za każdą odpowiedź będę wdzięczna bo zamierzam się wybrać w tym roku na ten kierunek.
    7/4/16
  • Boguta

    Uciekajcie od WSA. Afera, na aferze, atmosfera wśród pracowników fatalna - odbija się to na zaangażowaniu wykładowców, ludzie w dziekanacie nerwowi bo podobno nie płacą pracownikom, wyrzucili ostatnią Kanclerz, która dawała jakieś szanse istnienia tej uczelni. Fatalnie. Były student.
    7/1/16
  • Mańka

    Czytam te komentarze i szczerze mówiąc to już nie wiem jak odbierać sytuację z uczelnią. Nie rozumiem - tu jakieś afery finansowe, tu jakieś problemy z dziekanatem itd., a to wszystko przeplata się z komentarzami w stylu "jest okej". Bardzo zależy mi na pozytywnej atmosferze na uczelni - wśród wykładowców i samych studentów. Zastanawiam się nad fizjoterapią na WSA. Czy ktoś mógłby krótko wyjaśnić, czy w końcu warto się tam wybierać, czy lepiej nie? Będę ogromnie wdzięczna. Czekam na odpowiedź :)
    5/13/16
  • Maturka

    Warto startować na pedagogikę? Jaka kadra? Jak oceniacie zajęcia? Ciągle się waham.
    4/21/16
  • igor

    Mieli problemy, ale też widać, że nowa kanclerz działa wszędzie gdzie może. Idźcie- super babka. Pogada , nie odburkuje i męczy się tam chyba z innymi. Sami widzicie jak jest, ale tak jest i w innych miejscach.
    4/7/16
  • Andrew

    Przeniosłem się z innej uczelni, WSA tańsze, a podejście do studenta jak wszędzie. Nie narzekam na wykładowców, ale jak słyszałem mieli w zeszłym roku wielka drake z finansami i to nowi naprawiają.
    12/3/15
  • Asia

    Największy bałagan jaki kiedykolwiek widziałam. Trzymajcie się z daleka od tej uczelni.
    11/16/15
  • nicki

    asiaz ja złożyłam papiery na studia podyplomowe z logopedii dzisiaj. Rekrutacja jest do końca października przedłużona.
    10/9/15
  • asiaz

    Czy aktualnie uczelnia prowadzi studia podyplomowe z logopedii?
    10/1/15
  • asia

    omijać szerokim łukiem Edytę Janus
    5/1/15
  • pytanie o specjalność

    ile jest logistyki w specjalności na stosunkach międzynarodowych: Międzynarodowa turystyka i logistyka??? ktoś to studiował i może więcej napisać, bo na stronie nie ma programu ani przedmiotów, nie nardzo wiadomo czego się spodziewać?
    3/18/15
  • mimi

    Czy ktoś wie, co dzieje się z byłą kanclerz WSA Renatą Rosowską i z dziekanem Wąsińskim?
    11/27/14
  • kasandra

    do asiasmart a na jaką specjalizacje zaniosłaś papiery z pedagogiki??
    10/4/14
  • aga

    Jak jest na administracji, polecacie kierunek, jak profesorowie, okej?:>
    8/21/14
  • asiasmart

    Nic nie slyszalam o aferze. ktos cos wie
    8/13/14
  • asiasmart

    Bylam ddzis zaniesc papiery i rekrutacja trwa wiec,chyba mgr bedzie na pedagogice
    8/13/14
  • ciekawy

    podobno była jakaś afera z namawianiem studentów na przejście do innej uczelni. Jak teraz jest na WSA? Co z pedagogiką, bo chce w przyszłym roku startować.
    8/13/14
  • xyz

    do Greg... jeżeli już piszesz, to konkretnie, a nie ogólnikowo... na studiach mgr fizjoterapii nie utraciła, studiuję i jest ok...pozdrawiam
    7/15/14
  • Greg

    masakra, uczelnia utraciła uprawnienia do prowadzenia studiów mgr a mimo to nadal prowadzi rekrutację. To jest KRYMINAŁ! Ewakuuj się kto może!
    7/7/14
  • student2

    Czy ktoś wie czy w tym roku odbędą się obrony wrześniowe prac magisterskich na WSA (pedagogika) ?
    6/23/14
  • co tam się dzieje

    uczelnia bankrut, wielu wykładowcom nie płacą już od zimy...omijajcie szerokim więc łukiem
    6/22/14
  • anka

    człowiek głupieje, jak czyta te komentarze
    6/22/14
  • maturzysta

    Co z rekrutacją? A co się tam dzieje?
    6/12/14
  • gerard

    Generalnie uczelnia robi wszystkich na szaro. Wiekszosc wykladowcow z UŚ i UJ, ktorzy cokolwiek mieli ciekawego do powiedzenia zrezygnowala tu z pracy w ciagu ostatnich dwoch lat (nie placili im chyba). Na ich miejsce poprzyjmowano jakies kaleki umyslowe, nie potrafiace sie nawet wyslowic, a uwazajace sie za nie wiem co. Wciskanie studentow w jakies kretynskie programy unijne, to proba wyludzenia pieniedzy z Brukseli na przetrwanie szkolki, bo jest coraz marniej. Nigdy ponownie nie pisalbym sie na administracje a juz przenigdy na II stopien tzw. stosunkow miedzynarodowych - koszmar, dno i upokorzenie studenta. Tyle w temacie.
    1/4/14
  • Ja też nie

    Dokładnie "Ja" - jestem tego samego zdania!!! A pieniadze za czesne zawsze mozesz poprosic o zwrot z powodu rezygnacji.
    12/11/13
  • ja

    Nie podoba mi się podejście do studenta na tej uczelni. Zostaliśmy- bez naszej wiedzy, po uprzednim dokonaniu płatności- zakwalifikowani do projektu unijnego i tym samym doszło nam zjazdów i same problemy z realizacją praktyk. Gdyby nie fakt, że zapłaciłam całe czesne, a nie zostanie mi ono zwrócone, zrezygnowałabym. NIE POLECAM!!!!
    12/6/13
  • Joa

    Odkupie notatki z kierunku Stosunki Miedzynarodowe administracja europejska z WSA w Bielsku-Białej,studia mgr I rok!
    11/21/13
  • fizjo

    a jak jest na fizjoterapii?
    11/20/13
  • absolwent

    ...co masz na myśli pisząc konkretny zawód? Ja uważam, że dobra specjalność na stosunkach czy na innych kierunkach plus przedsiębiorczy student równa się sukces
    11/15/13
  • Stosunki

    Moja siostra tam studiowała te stosunki...w sumie żałuje wyboru bo nie ma pracy po tym...niby teraz ogólnie wiadomo bezrobocie duże ale po tych stosunkach to nić konkretnego nie można znaleźć....lepiej już iść na jakieś studia po których konkretny zawód...
    11/14/13
  • Stosunki

    Moja siostra tam studiowała te stosunki...w sumie żałuje wyboru bo nie ma pracy po tym...niby teraz ogólnie wiadomo bezrobocie duże ale po tych stosunkach to nić konkretnego nie można znaleźć....lepiej już iść na jakieś studia po których konkretny zawód...
    11/14/13
  • stosunki

    Ktos jest na stosunkach miedzynardowyxh?
    10/14/13
  • Przeniesc sie?

    Mysle zeby sie przenies z tej pedagogikii...tylko na co i gdze? Ktos w podobnej sytuacji?chcialabym chociaz czesc przedmiotow miec przepisanych...
    10/12/13
  • Pedagogika?

    A po co na pedagogike jak szkoly zamykaja i coraz mniej miejsc pracy?
    10/11/13
  • Nie polecam

    Nie poelcam za podejscie do kandydata. Do konca trzymali mnie w niepewnosci jesli chodzi o uruchomienie studiow stacjonarnych. Niby wszystko ok a potem okazalo sie ze nie ruszaja i koncem wrzesnia postawili mnie pod sciana albo ide na administracje albo bye bye. A interesowalo mnie kulturoznawstwo...zrezygnowalam w koncu.
    10/10/13
  • absolwent

    Warto wybrać administrację. Kierunek dość uniwersalny, daje duże możliwości i dużą wiedzę, którą można wykorzystać w życiu. Zajęcia są na wysokim poziomie i przez to egzaminy też. Ogólnie polecam
    9/22/13
  • Pytająca.

    a teraz jak Wam się zapatruje ta szkoła ?? Jak na pedagogice jest ? Czekam na Wasze opinie.
    9/20/13
  • co w BB wybrać????

    a co polecacie w Bielsku-Białej? czym się kierować? opinia o uczelni? czy nastawic się na kierunek? bo caly czas sadzilam, ze kierunek studiow jest wiodący, a jak czytam, że admninistracja - błeee, albo stosunki miedzynarodowe - błeee, to zaczynam wątplić, do tego okazuje sie, ze w wielu szkolach nie pootwierały sie niektóre kierunki, teraz znajomi krąża z dokumentami i przenoszą do innych, poradźcie coś, pliiizz
    9/17/13
  • wlad

    na stosunki miedzynarodowe isc nie warto, koszmarne zajecia z wiekszoscia prowadzacych, nuda.
    9/17/13
  • Sasza

    Polecam studia lic. na administracji spec. administracja publiczna!
    8/29/13
  • Franek

    czy warunkiem przyjęcia na studia jest termin złożonych dokumentów?
    5/11/13
  • stosunki miedzynarodowe

    kto jest na stosunkach miedzynarodowych? interesuje mnie jak najwiecej na ten temat, chetnie przeczytam jak oceniaja ten kierunek studenci obecni WSA, czy jeszcze raz byscie wybrali ta szkole?
    3/18/13
  • ja

    jestem na III roku administracji. zjazdy sa dobrze rozplanowane na profesorow tez nie mozna narzekac, jak na kazdej uczelni sa ci przychylni i ci bardziej 'zawzieci';) dziekanat dziala dobrze, kazda swoja sprawe zalatwilam od reki uzykujac wszystkie informacje.
    2/22/13
  • niezadowolony

    zaczęłam tę szkołę jednak nie skończyłam-zrezygnowałam... Bardzo interesująca jest dla mnie ilość godzin na studiach, zjazdy co 3 tygodnie i wcale nie były do godziny 20 ani 21, ciekawe dla mnie także było, że wykładowca nie przepisywał ocen z przedmiotu od licencjatów, którzy ukończyli Wsa a z innych uczelni już tak... Na innych uczelniach na mgr jest na prawdę dużo zajęć a cena za semestr niższa.. odczucia średnie...
    5/27/12
  • Sierko

    To fakty ze profesorzy są bardzo dobrze przygotowani do pracy. Nie zgodze się jednak co do dziekanatu. Nie zawsze działa rak sprawnie jak powinien. Czasami latałem kilka godzin aby załatwić jedną rzecz pożądnie. Ale można usprawiedliwic to maja mnóstwo roboty ;)
    6/2/11
  • polecam

    ja polecam z kilku wzgledów. Świetni profesorzy i świetni ludzie w dziekanatach. Idzie wszystko załatwić od razu a nie jak na innych uczelniach nigdy nic nie wiaodmo. Działania społeczne są również mile widziane. Wielu znajomych i to bardzo dobrych. Szkoła ma też przyjazne otoczenie
    6/1/11
  • kulturoznawstwo

    jestem na kulturoznawstwie ze specjalnoscia - Wizualizacja w reklamie i przemyśle z projektowaniem użytkowym. Musze przyznac, ze jest nieraz calkiem ciekawie. Ja sie nie nudze, dltego, ze wybrałem kierunek zgodnie ze swoimi zainteresowaniami. Nie ma co narzekac :) Jest spoko
    6/1/11
  • Sabrina

    Tez jestem za pedagogiką. Masz wiele kierunków pedagogiki do wyboru. Nie jest to typowy kierunek skoncentrowany na jednym temacie. Jest to kierunek różnorodny i każdy znajdzie specjalność , która w jakiś sposób bedzie dla niego zadowowalająca.
    5/28/11
  • Jolanta

    Moim zdaniem pedagogika. Jest więcej ciekawych specjalności u nas z pedagogiki niż fizjoterapii. Dużo pracy w przyszłości z pedagogiki -przynajmniej tak mi mówiono. Ja jestem na pedagogice akurat :-)
    5/25/11
  • Edyta

    ja cały czas się waham jesli chodzi o wybór uczelni. Jaką uczelnie wybrać? To jest mój ostatni \" problem\" . Myślę dość intensywnie o tej szkole. Biorę pod uwagę fizjoterapie lub padegogikę. Może ktoś ma jakieś doświdczenia jesli chodzi o te kierunki?
    5/24/11
  • Pedagogika opiekuńczo-wychowawcza z pedagogiką rodziny

    Pedagogika opiekuńczo-wychowawcza z pedagogiką rodziny to mój kierunek. Myslę , że wybrałam dość przyszłościowo. Jak będzie , dowiem się dopiero za kilka lat. Ciesze się , że zdecydowalam się na to co mi się podoba i z chęcią przez to chodzę na zajęcia.
    5/23/11
  • Irenka

    Polecam tą szkołe, jak dla mnie ma ona same plusy.Dużą rolę kładą na współpracę miedzynarodowa. Uczestniczymy w programie Lifelong Learning – \\\"Uczenie się przez całe życie\\\", finansowanym przez UE. Więc jak widać jest się czym pochwalić jeśli chodzi o wspólpracę zagraniczną:)
    5/22/11
  • Aniołek

    Być może już niedługo bede studentką tej uczelni. Słyszałam ,zostaną uruchomione nowe kierunki studiów , miedzy innymi Mediacje i negocjacje społeczne , ktoś coś może wiecej powiedzieć ? Ciekawa jestem czy bedą chętni .
    5/21/11
  • monia

    Dałam ocene 2,6 - ogolnie może być , szkoła jak to szkoła - chodzić trzeba. Ogolnie fajnie...
    5/16/11
  • amandzia

    Administracja dobry kierunek dla mnie , fajne specjalności maja. Nawet nawet , ale czy fajna atmosfera na uczelni ?
    5/15/11