Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej (WSA Bielsko-Biała)

43-300 Bielsko-Biała , ul. A. Frycza Modrzewskiego 12
+48 (33) 815 11 07,

Komentarze (78)

  • Monia

    Jestem studentką studiów podyplomowych, od października mam zacząć trzeci semestr, jest już połowa września i nie ma planu zajęć! Telefonu nikt nie odbiera, dziekanat wciąż zamknięty, jedyny konkretny pracownik tej uczelni, Pani Magda podobno opuściła uczelnię jako ostatnia i nie ma tam nikogo kompetentnego w swoim fachu! Pracuję jako nauczyciel i nie mam możliwości zaplanowania sobie pracy zawodowej ze studiami, gdyż uczelnia nie ma nikogo z wykładowców i żadnego pracownika administracyjnego! To jakieś nieporozumienie, Stanowczo nie polecam tej dogorywajacej ruiny!
    16.09.2017
  • absolwENt

    Jako absolwent administracji mogę powiedzieć że kierunek wbrew wszelkim pozorom stoi na dość wysokim poziomie merytorycznym (tak przynajmniej było jakiś czas temu, jak jest teraz to trudno mi oceniać bo nie mam większego kontaktu z uczelnią). Harmonogram studiów wydaje się być zbliżony do tych z UŚ i UJ, co dobrze świadczy o uczelni. Obecnie, robiąc magistra na jednym z większych uniwersytetów, nie czuję się jakiś gorszy czy zacofany w stosunku do wychowanków tego uniwersytetu a już tym bardziej do absolwentów I stopnia adm z innych uczelni prywatnych co jest kolejnym plusem dla WSA. Odnośnie do kadry - nigdy nie narzekałem, do dziś ciepło wspominam wiele nazwisk, niestety dochodzą do mnie słuchy że rozstają się z uczelnią... Jeśli to prawda obawiam się że może to mieć złe strony. Pod tym względem wspominam bielską uczelnię pozytywnie, inna sprawa że przez 3 lata przyszło mi współpracować z nie zawsze życzliwymi rówieśnikami, jednak trudno tutaj winić władze czy kadrę bo to zupełnie inny temat. Co do spraw technicznych i finansowych to problem pojawiał się już od dłuższego czasu, jednak uczelnia ciągle się trzymała (dobrą robotę wykonywała pani kanclerz, niestety również jakiś czas temu opuściła WSA). Teraz też nie jest kolorowo, jednak wierzę że WSA jakoś z tego wyjdzie, nawet jeśli konieczne byłyby cięcia, zawieszenie kierunków i restrukturyzacja. Jeśli ktoś chce iść - może spróbować. Gdy okaże się że jednak rok nie zostanie uruchomiony i ktoś chce wybrać się w kierunku krakowskim lub katowickim to sugeruję jednak uczelnie publiczne. Pozdrawiam.
    14.09.2017
  • Barpie

    Kurcze również zaczynam kierunek pedagogika i czytając Wasze wypowiedzi troche się przeraziłam, aczkolwiek ciesze sie, że z wykładowcami można się dogadać, no nic zobaczymy :)
    10.09.2017
  • pats

    Witajcie, bardzo proszę o poradę i opinie osób, które studiują administracje na WSA. Z przyczyn osobistych przenoszę się na WSA z innej uczelni. Jak jest tam aktualnie? Jacy wykładowcy się zwolnili?
    07.09.2017
  • Iwan

    Ludzie uciekajcie z wsa, Ci którzy studiujecie zabierajcie dokumenty i kontynuujcie na innej uczelni, Ci którzy macie w planie tam studiować zmieńcie plany! Ja chcę się przenieść z fizjoterapii na uczelnię do Katowic, ale nie ma kto mi wydać dokumentów do przeniesienia, bo dziekanat nie a pracownika, a najgorsze jest to, że okazało się że mam aż 10 różnic programowych! Jak to jest możliwe?!
    01.09.2017
  • Mialam byc studentką

    W tym roku zlozylam papiery na administracje publiczna, przy skladaniu dokumentow doatalam informacje ze w polowie sierpnia zostane poinformowana o wynikach rekrutacji telefonicznie lub na email. Sierpien sie skończył i wciaz nie wiem nic na ten temat.
    31.08.2017
  • Studentka

    Czytam opinie i potwierdzam to co pisze. Sama zostałam zaatakowana krzykiem, pretensjonalmyn tonem Pani Dziekan, gdy domagałam się dyplomu ukończenia studiów, który uczelnia miała wystawić nam studentom do 31 lipca, ale wszyscy pracownicy odeszli i do tej pory ich nikt nam nie wydał. Mam przez to zaniedbanie uczelni problem, gdyż bez dyplomu nie mogę podjąć pracy w zawodzie. Myślę, że Pani Dziekan będzie się tłumaczyć w instytucjach wyższych instancji.
    31.08.2017
  • Miranda

    Uczciwie i po koleżeńsku odradzam tą uczelnię. Pani Dziekan wydziału pedagogiki to osoba z problemami emocjonalnymi, krzyczy, bije pięściami po biurku, widać to jej niski poziom, gdyż pogłoski mówią że już z jednej uczelni ją wyrzucili. Sama byłam świadkiem jak rzuciła na biurko stos indeksów pracownikowi, które rozsypały się po całym dziekanacie. Zaliczenie praktyk też graniczy z cudem, gdyż opiekun praktyk wciąż jest nie uchwytna, bo jak twierdzi od listopada nie dostała pensji więc nie przychodzi na uczelnię.
    31.08.2017
  • STUDENTKA

    Jest bałagan, ale aż takiej tragedii nie ma, a podejście do studentów bardzo na luzie. Bez problemu można się z wykładowcami dogadać i idą na rękę, ale załatwienie formalności to jest faktycznie porażka. No i problemy finansowe, ale one są od kilku lat takie same.
    28.08.2017
  • PrzyszlyStudent

    Naparwdę aż tak żle na tej uczelni? Jestem zainteresowana pedagogiką w systemie niestacjonarnym. Możecie mi troche przybliżyć jak wygląda nauka na tej uczelni? Czy wykładowcy są ok wobec studentów. Za każdą odpowiedź będę wdzięczna. Dziekuje i pozdrawiam.
    23.08.2017
  • Lopez

    Stanowczo odradzam tą uczelnię, komplety rozgardiasz, bałagan, brak organizacji i co najbardziej nieprawdopodobne to brak pracowników administracji! Jak zostałem poinformowany ostatni pracownik dziekanatu odszedł w lipcu, gdyż uczelnia zalega z wynagrodzeniem i składkami zus. Puste biura,tylko Pani na portierni znerwicowana, brak pracowników dziekanatu, rektoratu, kadr, księgowości, że nawet biura dziekan ów są pozamykane. Od czerwca nie ma możliwości otrzymania jakichkolwiek dokumentów, zaświadczenia, dyplomu i nawet dokumentów do przeniesienia na inną uczelnię. Gdzie jest w tej sprawie Ministerstwo? Może prokuratura powinna się tym zająć? Uciekajcie z tej ruiny!
    23.08.2017
  • marta1141

    Wyższa szkoła administracji to jedno wielkie uczelniane dno. Zero jakiejkolwiek organizacji i zero jakiegokolwiek podejścia do studenta. Powód? Brak pracowników na uczelni! Brak osoby w dziekanacie brak Pań w dziale finansowym brak nawet księgowej! A wszystko za sprawą ogromnego zadłużenia uczelni. Wszyscy poważni wykładowcy którzy byli podporą uczelni złożyli wypowiedzenie. Także kadra składa się bądź składać będzie z samych magistrów. Wniosek? Poziom nauczania zerowy. Na dyplom bądź zaświadczenie kazano studentom czekać po kilka tygodni przez co niemożliwym jest zapisanie się na inne studia IIstopnia... ponieważ nie ma kto wydrukować dyplomów...gdyż nie ma pracowników!! A dziekan katedry administracji.. cóż, Pan w podeszłym wieku, który ma problem z obsługą komputera oraz nawet ze słuchaniem ze zrozumieniem, nie radzi sobie z nadmiarem obowiązków. Gdybym mogła wybierać ponownie uczelnie, nigdy w życiu nie wybrałabym WSA... szkoda zdrowia, nie warto...
    02.08.2017
  • 00p

    Chciałabym się wybrać na administrację publiczna ale niestety przy składaniu papierów dostałam informację że może się nie udać otworzyć kierunku dziennego ... i stąd moje pytanie .. zaoczne zajęcia odbywają się od piątku do niedzieli ? Po ile godzin? Co 2 tygodnie?
    11.07.2017
  • studentka

    Uczelnia ma problemy i to duże, wykładowcy odchodzą, pracownikom nie płacą
    11.07.2017
  • Studentka

    Jestem studentka WSA i polecam. Co prawda uczelnia ma problemy finansowe, ale informacje o komornikach to plotki. Problemy wynikają z braku płatności w terminie czesnego przez wielu studentów, ale sytuacja poprawia się zawsze pod koniec semestrów jak każdy potrzebuję karty i indeksy, a te wydawane są tylko po uregulowaniu zaległości. Nic nie zapowiada się, żeby uczelnia mogła zbankrutować, a co do odejścia wielu wykładowców - nie ma ludzi niezastąpionych.... Uczyć trzeba się wszędzie. A poza tym jak widać wielu dalej tam pracuje. Atmosfera na uczelni też jest dobra.
    10.07.2017
  • An

    Przez pierwszy rok , a nawet drugi było super. Jak odeszli wykładowcy i zmieniła się Pani dziekan na wydziale fizjoterapii to niestety dramat. Ciężko cokolwiek załatwić...
    04.06.2017
  • Monia

    Czytam te opinie i mam mieszane uczucia... dalej jest tak zle z finansami? Wyjaśniło się coś? Polecacie czy odradzacie?
    27.03.2017
  • Mihau

    wykladowcy odchodza, bo uczelnia im nie placi, sam nie wiem czy placic dalej czesne.
    18.02.2017
  • Ziomson

    Uwaga, nie płacą wykładowcom, lepiej nie zaczynać studiów na tej uczelni. Konta zajęte przez komorników.
    24.01.2017
  • Agata

    A ja w tym roku skończyłam fizjoterapię i uważam, e to bardzo dobra uczelnia. Dobrze przygotowani wykładowcy, dobre praktyki. Polecam
    20.09.2016
  • Studentka

    Jestem na II roku i stanowczo nie polecam a wręcz odradzam te studia. Wykładowcy, próbują czegoś nauczyć nie mając w ogóle żadnej wiedzy, wymagają czegoś o czym sami nie mają pojęcia. Oczywiście są wyjątki ale takich wyjątków jest bardzo niewiele. Dziekanat jest w ogóle niezorganizowany, terminy popraw w sesji poprawkowej wysyłają studentom dzień przed egzaminem na e-mail ponieważ od 3 miesięcy mają rzekomo problem z naprawieniem strony internetowej na której POWINNY pojawić się terminy poprawkowe przynajmniej z tygodniowym wyprzedzeniem, przez telefon zapewniają, że od przyszłego tygodnia strona internetowa będzie czynna (takie wytłumaczenie studenci słyszą od przynajmniej 2 miesięcy), a swój brak zorganizowania i niewiedzę usprawiedliwiają powrotem z urlopu. Dodatkowo dla studentów zaocznych terminy poprawkowe są ustalane w tygodniu specjalnie po to, żeby student nie miał możliwości pojawienia się w terminie przez nich ustalonym czyli zostaje jedynie warunek (warunkowe zaliczenie przedmiotu kosztuje 550 zł dodatkowo do tego jeszcze opłata za niezłożenie indeksu w terminie). A co do terminów to jeżeli student spóźni się z zapłaceniem czesnego bądź innych opłat nękają telefonami i grożą wyrzuceniem z uczelni jednocześnie sami nie dotrzymując żadnego terminu, który zresztą sami sobie wcześniej ustalili. Podsumowując urządzają sobie po prostu kpiny ze studenta. Dlatego szczerze NIE POLECAM tej uczelni.
    19.09.2016
  • Studentka

    Jestem na II roku i stanowczo polecam. Mam porównanie do innych uczelni i moim zdaniem zarówno wykładowcy, przedmioty jak i sama uczelnia są ok.
    17.09.2016
  • Maciek

    Uczelnia jest ok, niezły poziom ciekawe zajęcia. Z tego co rozmawiałem z kilkoma znajomymi, podyplomówki zdecydowanie najlepsze w Bielsku, szczególnie jeśli chodzi o pedagogikę. Uczelnia ma rzeczywiście problemy finansowe, ale to nie sa bieżące sprawy tylko zaszlości sprzed kilku lat. Dwa lata temu zmienili się właściciele i powoli próbują wyprowadzić te kwestie.
    15.09.2016
  • lena

    wie ktoś jak jest na logopedii na podyplomówce w WSA? Za każdą odpowiedź będę wdzięczna bo zamierzam się wybrać w tym roku na ten kierunek.
    04.07.2016
  • Boguta

    Uciekajcie od WSA. Afera, na aferze, atmosfera wśród pracowników fatalna - odbija się to na zaangażowaniu wykładowców, ludzie w dziekanacie nerwowi bo podobno nie płacą pracownikom, wyrzucili ostatnią Kanclerz, która dawała jakieś szanse istnienia tej uczelni. Fatalnie. Były student.
    01.07.2016
  • Mańka

    Czytam te komentarze i szczerze mówiąc to już nie wiem jak odbierać sytuację z uczelnią. Nie rozumiem - tu jakieś afery finansowe, tu jakieś problemy z dziekanatem itd., a to wszystko przeplata się z komentarzami w stylu "jest okej". Bardzo zależy mi na pozytywnej atmosferze na uczelni - wśród wykładowców i samych studentów. Zastanawiam się nad fizjoterapią na WSA. Czy ktoś mógłby krótko wyjaśnić, czy w końcu warto się tam wybierać, czy lepiej nie? Będę ogromnie wdzięczna. Czekam na odpowiedź :)
    13.05.2016
  • Maturka

    Warto startować na pedagogikę? Jaka kadra? Jak oceniacie zajęcia? Ciągle się waham.
    21.04.2016
  • igor

    Mieli problemy, ale też widać, że nowa kanclerz działa wszędzie gdzie może. Idźcie- super babka. Pogada , nie odburkuje i męczy się tam chyba z innymi. Sami widzicie jak jest, ale tak jest i w innych miejscach.
    07.04.2016
  • Andrew

    Przeniosłem się z innej uczelni, WSA tańsze, a podejście do studenta jak wszędzie. Nie narzekam na wykładowców, ale jak słyszałem mieli w zeszłym roku wielka drake z finansami i to nowi naprawiają.
    03.12.2015
  • Asia

    Największy bałagan jaki kiedykolwiek widziałam. Trzymajcie się z daleka od tej uczelni.
    16.11.2015
  • nicki

    asiaz ja złożyłam papiery na studia podyplomowe z logopedii dzisiaj. Rekrutacja jest do końca października przedłużona.
    09.10.2015
  • asiaz

    Czy aktualnie uczelnia prowadzi studia podyplomowe z logopedii?
    01.10.2015
  • asia

    omijać szerokim łukiem Edytę Janus
    01.05.2015
  • pytanie o specjalność

    ile jest logistyki w specjalności na stosunkach międzynarodowych: Międzynarodowa turystyka i logistyka??? ktoś to studiował i może więcej napisać, bo na stronie nie ma programu ani przedmiotów, nie nardzo wiadomo czego się spodziewać?
    18.03.2015
  • mimi

    Czy ktoś wie, co dzieje się z byłą kanclerz WSA Renatą Rosowską i z dziekanem Wąsińskim?
    27.11.2014
  • kasandra

    do asiasmart a na jaką specjalizacje zaniosłaś papiery z pedagogiki??
    04.10.2014
  • aga

    Jak jest na administracji, polecacie kierunek, jak profesorowie, okej?:>
    21.08.2014
  • asiasmart

    Nic nie slyszalam o aferze. ktos cos wie
    13.08.2014
  • asiasmart

    Bylam ddzis zaniesc papiery i rekrutacja trwa wiec,chyba mgr bedzie na pedagogice
    13.08.2014
  • ciekawy

    podobno była jakaś afera z namawianiem studentów na przejście do innej uczelni. Jak teraz jest na WSA? Co z pedagogiką, bo chce w przyszłym roku startować.
    13.08.2014
  • xyz

    do Greg... jeżeli już piszesz, to konkretnie, a nie ogólnikowo... na studiach mgr fizjoterapii nie utraciła, studiuję i jest ok...pozdrawiam
    15.07.2014
  • Greg

    masakra, uczelnia utraciła uprawnienia do prowadzenia studiów mgr a mimo to nadal prowadzi rekrutację. To jest KRYMINAŁ! Ewakuuj się kto może!
    07.07.2014
  • student2

    Czy ktoś wie czy w tym roku odbędą się obrony wrześniowe prac magisterskich na WSA (pedagogika) ?
    23.06.2014
  • co tam się dzieje

    uczelnia bankrut, wielu wykładowcom nie płacą już od zimy...omijajcie szerokim więc łukiem
    22.06.2014
  • anka

    człowiek głupieje, jak czyta te komentarze
    22.06.2014
  • maturzysta

    Co z rekrutacją? A co się tam dzieje?
    12.06.2014
  • gerard

    Generalnie uczelnia robi wszystkich na szaro. Wiekszosc wykladowcow z UŚ i UJ, ktorzy cokolwiek mieli ciekawego do powiedzenia zrezygnowala tu z pracy w ciagu ostatnich dwoch lat (nie placili im chyba). Na ich miejsce poprzyjmowano jakies kaleki umyslowe, nie potrafiace sie nawet wyslowic, a uwazajace sie za nie wiem co. Wciskanie studentow w jakies kretynskie programy unijne, to proba wyludzenia pieniedzy z Brukseli na przetrwanie szkolki, bo jest coraz marniej. Nigdy ponownie nie pisalbym sie na administracje a juz przenigdy na II stopien tzw. stosunkow miedzynarodowych - koszmar, dno i upokorzenie studenta. Tyle w temacie.
    04.01.2014
  • Ja też nie

    Dokładnie "Ja" - jestem tego samego zdania!!! A pieniadze za czesne zawsze mozesz poprosic o zwrot z powodu rezygnacji.
    11.12.2013
  • ja

    Nie podoba mi się podejście do studenta na tej uczelni. Zostaliśmy- bez naszej wiedzy, po uprzednim dokonaniu płatności- zakwalifikowani do projektu unijnego i tym samym doszło nam zjazdów i same problemy z realizacją praktyk. Gdyby nie fakt, że zapłaciłam całe czesne, a nie zostanie mi ono zwrócone, zrezygnowałabym. NIE POLECAM!!!!
    06.12.2013
  • Joa

    Odkupie notatki z kierunku Stosunki Miedzynarodowe administracja europejska z WSA w Bielsku-Białej,studia mgr I rok!
    21.11.2013
  • fizjo

    a jak jest na fizjoterapii?
    20.11.2013
  • absolwent

    ...co masz na myśli pisząc konkretny zawód? Ja uważam, że dobra specjalność na stosunkach czy na innych kierunkach plus przedsiębiorczy student równa się sukces
    15.11.2013
  • Stosunki

    Moja siostra tam studiowała te stosunki...w sumie żałuje wyboru bo nie ma pracy po tym...niby teraz ogólnie wiadomo bezrobocie duże ale po tych stosunkach to nić konkretnego nie można znaleźć....lepiej już iść na jakieś studia po których konkretny zawód...
    14.11.2013
  • Stosunki

    Moja siostra tam studiowała te stosunki...w sumie żałuje wyboru bo nie ma pracy po tym...niby teraz ogólnie wiadomo bezrobocie duże ale po tych stosunkach to nić konkretnego nie można znaleźć....lepiej już iść na jakieś studia po których konkretny zawód...
    14.11.2013
  • stosunki

    Ktos jest na stosunkach miedzynardowyxh?
    14.10.2013
  • Przeniesc sie?

    Mysle zeby sie przenies z tej pedagogikii...tylko na co i gdze? Ktos w podobnej sytuacji?chcialabym chociaz czesc przedmiotow miec przepisanych...
    12.10.2013
  • Pedagogika?

    A po co na pedagogike jak szkoly zamykaja i coraz mniej miejsc pracy?
    11.10.2013
  • Nie polecam

    Nie poelcam za podejscie do kandydata. Do konca trzymali mnie w niepewnosci jesli chodzi o uruchomienie studiow stacjonarnych. Niby wszystko ok a potem okazalo sie ze nie ruszaja i koncem wrzesnia postawili mnie pod sciana albo ide na administracje albo bye bye. A interesowalo mnie kulturoznawstwo...zrezygnowalam w koncu.
    10.10.2013
  • absolwent

    Warto wybrać administrację. Kierunek dość uniwersalny, daje duże możliwości i dużą wiedzę, którą można wykorzystać w życiu. Zajęcia są na wysokim poziomie i przez to egzaminy też. Ogólnie polecam
    22.09.2013
  • Pytająca.

    a teraz jak Wam się zapatruje ta szkoła ?? Jak na pedagogice jest ? Czekam na Wasze opinie.
    20.09.2013
  • co w BB wybrać????

    a co polecacie w Bielsku-Białej? czym się kierować? opinia o uczelni? czy nastawic się na kierunek? bo caly czas sadzilam, ze kierunek studiow jest wiodący, a jak czytam, że admninistracja - błeee, albo stosunki miedzynarodowe - błeee, to zaczynam wątplić, do tego okazuje sie, ze w wielu szkolach nie pootwierały sie niektóre kierunki, teraz znajomi krąża z dokumentami i przenoszą do innych, poradźcie coś, pliiizz
    17.09.2013
  • wlad

    na stosunki miedzynarodowe isc nie warto, koszmarne zajecia z wiekszoscia prowadzacych, nuda.
    17.09.2013
  • Sasza

    Polecam studia lic. na administracji spec. administracja publiczna!
    29.08.2013
  • Franek

    czy warunkiem przyjęcia na studia jest termin złożonych dokumentów?
    11.05.2013
  • stosunki miedzynarodowe

    kto jest na stosunkach miedzynarodowych? interesuje mnie jak najwiecej na ten temat, chetnie przeczytam jak oceniaja ten kierunek studenci obecni WSA, czy jeszcze raz byscie wybrali ta szkole?
    18.03.2013
  • ja

    jestem na III roku administracji. zjazdy sa dobrze rozplanowane na profesorow tez nie mozna narzekac, jak na kazdej uczelni sa ci przychylni i ci bardziej 'zawzieci';) dziekanat dziala dobrze, kazda swoja sprawe zalatwilam od reki uzykujac wszystkie informacje.
    22.02.2013
  • niezadowolony

    zaczęłam tę szkołę jednak nie skończyłam-zrezygnowałam... Bardzo interesująca jest dla mnie ilość godzin na studiach, zjazdy co 3 tygodnie i wcale nie były do godziny 20 ani 21, ciekawe dla mnie także było, że wykładowca nie przepisywał ocen z przedmiotu od licencjatów, którzy ukończyli Wsa a z innych uczelni już tak... Na innych uczelniach na mgr jest na prawdę dużo zajęć a cena za semestr niższa.. odczucia średnie...
    27.05.2012
  • Sierko

    To fakty ze profesorzy są bardzo dobrze przygotowani do pracy. Nie zgodze się jednak co do dziekanatu. Nie zawsze działa rak sprawnie jak powinien. Czasami latałem kilka godzin aby załatwić jedną rzecz pożądnie. Ale można usprawiedliwic to maja mnóstwo roboty ;)
    02.06.2011
  • polecam

    ja polecam z kilku wzgledów. Świetni profesorzy i świetni ludzie w dziekanatach. Idzie wszystko załatwić od razu a nie jak na innych uczelniach nigdy nic nie wiaodmo. Działania społeczne są również mile widziane. Wielu znajomych i to bardzo dobrych. Szkoła ma też przyjazne otoczenie
    01.06.2011
  • kulturoznawstwo

    jestem na kulturoznawstwie ze specjalnoscia - Wizualizacja w reklamie i przemyśle z projektowaniem użytkowym. Musze przyznac, ze jest nieraz calkiem ciekawie. Ja sie nie nudze, dltego, ze wybrałem kierunek zgodnie ze swoimi zainteresowaniami. Nie ma co narzekac :) Jest spoko
    01.06.2011
  • Sabrina

    Tez jestem za pedagogiką. Masz wiele kierunków pedagogiki do wyboru. Nie jest to typowy kierunek skoncentrowany na jednym temacie. Jest to kierunek różnorodny i każdy znajdzie specjalność , która w jakiś sposób bedzie dla niego zadowowalająca.
    28.05.2011
  • Jolanta

    Moim zdaniem pedagogika. Jest więcej ciekawych specjalności u nas z pedagogiki niż fizjoterapii. Dużo pracy w przyszłości z pedagogiki -przynajmniej tak mi mówiono. Ja jestem na pedagogice akurat :-)
    25.05.2011
  • Edyta

    ja cały czas się waham jesli chodzi o wybór uczelni. Jaką uczelnie wybrać? To jest mój ostatni \" problem\" . Myślę dość intensywnie o tej szkole. Biorę pod uwagę fizjoterapie lub padegogikę. Może ktoś ma jakieś doświdczenia jesli chodzi o te kierunki?
    24.05.2011
  • Pedagogika opiekuńczo-wychowawcza z pedagogiką rodziny

    Pedagogika opiekuńczo-wychowawcza z pedagogiką rodziny to mój kierunek. Myslę , że wybrałam dość przyszłościowo. Jak będzie , dowiem się dopiero za kilka lat. Ciesze się , że zdecydowalam się na to co mi się podoba i z chęcią przez to chodzę na zajęcia.
    23.05.2011
  • Irenka

    Polecam tą szkołe, jak dla mnie ma ona same plusy.Dużą rolę kładą na współpracę miedzynarodowa. Uczestniczymy w programie Lifelong Learning – \\\"Uczenie się przez całe życie\\\", finansowanym przez UE. Więc jak widać jest się czym pochwalić jeśli chodzi o wspólpracę zagraniczną:)
    22.05.2011
  • Aniołek

    Być może już niedługo bede studentką tej uczelni. Słyszałam ,zostaną uruchomione nowe kierunki studiów , miedzy innymi Mediacje i negocjacje społeczne , ktoś coś może wiecej powiedzieć ? Ciekawa jestem czy bedą chętni .
    21.05.2011
  • monia

    Dałam ocene 2,6 - ogolnie może być , szkoła jak to szkoła - chodzić trzeba. Ogolnie fajnie...
    16.05.2011
  • amandzia

    Administracja dobry kierunek dla mnie , fajne specjalności maja. Nawet nawet , ale czy fajna atmosfera na uczelni ?
    15.05.2011