Ocena uczelni


Komentarze (147)


  • JANKA

    PIELEGNIARSTWO CZY JEST TU KTOŚ KTO OD PAZDZIERNIKA WYBIERA SIE NA PIELEGNIARSTWO II STOPNIA MGR, ALE NA GWSH DO KATOWIC PIOTROWIC?????
    6/5/19
  • ewa

    DO BEATY Nie wypowiadaj sie skoro nie miałas doczynienia z negatywnymi stronami ucelni, zwlaszacza ze jak piszesz jestes dopiero na I roku. Widać mało jeszcze miałas doczynienia z szkołą i malo wiesz, albo po prostu trafiasz na kompetentniejszych ludzi. Piszesz przeciez tylko o swoich doświadczeniach, ale pamietaj że sa jeszcze inni studenci którzy mieli inne te gorsze doświadczenia. Ja wlasnie skonczyłam uczelnie, i zawsze, powiem ogolnikowo robiono nam pod górke. I nie jestem osoba pretensjonalną, czy rozczeniową. Do ludzi zawsze podchodze zyczliwie i z usmiechem. Nie bede pisac szczegółów, ale na pewno nigdy bym juz nie wróciła do tej szkoly. A jeśli chodzi o opinię Adama, to po to jest ta strona by opinie swe wyrażać!
    6/5/19
  • Beata

    Tylko z pozoru zaskakująca jest rozbieżność opinii o dziekanacie, czy też biurze praktyk. Sama jestem studentką I roku na tej uczelni i na podstawie obserwacji mogę już śmiało powiedzieć, że rozbieżność ta wynika z osobowości osoby, która się wypowiada. Fatalne opinie mają osoby pełne pretensji o wszystko, roszczeniowe, nie umiejące współpracować w grupie, nie umiejące z nikim żyć w komitywie. Z mojego grona nikt nie miał powodów do narzekania, wręcz przeciwnie. Ale trzeba troszkę się postarać (dla niektórych bariera nie do pokonania) i po ludzku być po prostu kulturalnym, uśmiechniętym, miłym. Jak do tej pory zawsze udawało mi się załatwić każdą sprawę pozytywnie. Naprawdę każdą. Spotykamy takich ludzi jacy sami jesteśmy. Stąd wynika rozbieżność. P.S. Opinia "Adama" jest niezwykła - nagle przypomniał sobie, że kiedyś studiował i koniecznie teraz musi napisać opinię ;)
    5/31/19
  • Aniol

    Jestem starosta pierwszego roku pielęgniarstwa. Nie rozumiem, tych komentarzy w stosunku do biura praktyk. Pani która wykonuje te prace jest otwarta dla studenta. My jako studenci musimy rozumieć że nie wszystko można załatwić od razu. Bo są sprawy które z roku na rok się zmieniają i dziekanat oraz biuro praktyk muszą mieć czas aby się przeorganizowac. Wszędzie pracują ludzie... Nie można iść załatwiać ważnych dla nas spraw z pretensjami lub być egoistycznym. Więcej zrozumienia. Proszę zapoznać się z struktura szkoły i szkolnictwa a potem komentować. Ja osobiście wszystkie sprawy a było ich wiele załatwiam z powodzeniem i uśmiechem bo łatwiej jest trudne sprawy tak załatwić. Rozwiązania same się nasuwają. Pozdrawiam
    5/31/19
  • Marianna

    Pani z działu praktyk do zwolnienia! Bardzo nie miła, nie da się nic z nią załatwić. Koszmar co to ma być! Nikt nie szanuje studentów na tej uczelni.
    5/31/19
  • Adam

    Powiem tak studiowałem tam 3,5 roku, jeśli chodzi o wykładowców to super, kompetentni, wykształceni, większość wykładów bardzo ciekawa i na poziomie, jak ktoś się chce uczyć to się nauczy i tu, poza tym mnóstwo praktyk zawodowych, zajęć praktycznych, na pierwszym roku zjazdy co tydzień od sb do pn włącznie bo w pn zajęcia praktyczne na uczelni także jest co robić, od tej strony ok natomiast kierownictwo i dział praktyk PORAZKA!!! W sekretariacie zawsze pretensje, ale w dziale praktyk to jest dopiero tragedia, Pani tam siedząca powinna już zdecydowanie odpocząć na emeryturze bo jest totalnie wypalona i doprosic się czegoś to można tygodniami czekać...tragedia
    5/28/19
  • PIELEGNIARSTWO MGR

    OD TEGO ROKU PIELĘGNIARSTWO II STOPNIA MGR MOŻNA TEŻ STUDIOWAĆ NA GWSH W KATOWICACH....................
    5/21/19
  • IZZZ

    OD TEGO ROKU PIELĘGNIARSTWO II STOPNIA MGR MOŻNA TEŻ STUDIOWAĆ NA GWSH W KATOWICACH....................
    5/21/19
  • Roxi

    Jestem absolwentką UŚ może nie medycznego ale jednak. Zdobyłam tam tytuł mgr. Studiowałam też i skończyłam studia mgr w Akademi Biznesu w DG. Teraz jestem studentką WAM w Sosnowcu. Mogę porównać poziomy i szczerze ja nie widzę żadnej różnicy bo na każdej uczelni trzeba się uczyć. I tak jak na UŚ zdarzają się głąby które kończą z ledwością na samych 3 i to z poprawkami tak i w WSM tak się zdarza. Jak się ktoś chce uczyć to uczy się wszędzie. Ja różnicy w poziomach nie widzę. Mam dwie mgr zdobyte na w różnych uczelniach państwowych i prywatnych i teraz jest to mój trzeci keru ek studiów w WSM. I nie dokonca zgodzę się że stwierdzeniem że są to studia zaoczne. Jeśli ktoś na nie idzie bo myśli że będzie mógł na nich pracować sobie od poniedziałku do piątku od 7-15 to się głęboko myli. Na pierwszym roku są 2 miesiące praktyk w szpitalu w godzinach 7-13, na drugim roku 7 miesiec y ( godziny te same) na 3 roku 5 miesiecy i na ostatnim semestrze 3.5 miesiąca. Pozdrawiam
    5/20/19
  • Dorota

    Czy ktos z Krakowa lub okolic wybiera sie na pielegniarstwo od pazdziernika? Razem byloby raźniej... Czekam na info... dorota565@wp.pl
    5/15/19
  • Kania

    Jakie są opłaty za semestr studiów na kierunku ratownictwo? Co ile są zjazdy? Na stronie nie ma w ogóle tak istotnych informacji...
    4/21/19
  • Morek 81

    Hi Jak często są zjazdy na zaocznych specj.ratownictwo medyczne?
    4/9/19
  • Mfobeusgjsb

    Im dłużej uczęszczam na tę uczelnie, tym bardziej się zastanawiam nad przeniesieniem się na inną. Komunikacja z władzami uczelni - daremna, wszystko tak zacofane jakby zatrzymali się XX w. Jest to dla studenta strasznie uporczywe, szczególnie w okresie zaliczeń jak się nie ma czasu jeździć co 2 dzień osobiście do dziekanatu, gdzie pani która tam pracuje i tak wyjeżdża z pretensjami po 30 min stania w kolejce, że jest 14:02 a dziekanat jest do 14. Jeżeli macie inny wybór, uciekajcie.
    2/28/19
  • Iwona

    Proszę o kontakt osobę z 6tego semestru pielęgniarstwa I stopnia . Przenoszę sięi chciałabym zasięgnąć informacji o roli. iwi1@poczta.onet.eu
    2/25/19
  • Olivia

    Czy może mi ktoś powiedzieć jak jest z praktykami na mgr II stopnia? Można je robić we własnym zakresie w wybranym szpitalu czy uczelnia gdzieś wysyła?
    1/12/19
  • hurra

    OD 2019 r. GWSH W KATOWICACH PIOTROWICACH WPROWADZA STUDIA II STOPNIA MGR NA KIERUNKU PIELĘGNIARSTWO.....................także SUM straci na pewno kandydatów na ten kierunek...................
    12/2/18
  • Miśka

    Jeżeli ktoś się uczy nie wyrzuca pieniędzy. Szkoła nie uczy;) Uczy się człowiek. Od wykładowców wiele zależy, np. motywacja do nauki, ale jeżeli ktoś nie chce, nie ma czasu to najlepszy profesor nie pomoże...Moja znajoma ukończyła SUM, dziennie. Praca pełny etat szpital, pół etatu w przychodni i studia dzienne. No cóż. SUM mocno spuścił z tonu...
    10/6/18
  • Er

    Nie polecam każdemu kto chce się czegoś nauczyć i kto nie chce wyrzucić pieniędzy w błoto
    10/1/18
  • Basia

    Hej. Pielęgniarstwo I stopnia, jeśli ktoś byłby chętny pójść razem ze mną na inaugurację to zostawiam email, razem raźniej ^^. Basia. 882@interia.pl
    9/30/18
  • Kama

    hej! ja wybieram się na studia pielęgniarstwo I stopnia od października 2018. ktoś z Jaworzna?
    9/27/18
  • Aga

    Cześć! Z Siemianowic przez K-ce i Mysłowice :) Na inauguracji nie będę . Jest tutaj jeszcze ktoś , kto zdecydował się studiowanie Pielęgniarstwa I stopnia? Pozdrawiam :)
    9/25/18
  • Aneta

    Hej, czy będzie ktoś dojeżdżał z Katowic ? Przy okazji może taka osoba również wybiera się na inaugurację ? W razie w zostawiam swój e mail: aneta.gryczon2@gmail.com
    9/25/18
  • Aneta

    Hej, czy będzie ktoś dojeżdżał z Katowic ? Przy okazji może taka osoba również wybiera się na inaugurację ? W razie w zostawiam swój e mail: aneta.gryczon2@gmail.com
    9/25/18
  • Aga

    Dzien dobry, Czy ktoś wybiera się na inaugurację roku w WSM 11 października ?
    9/23/18
  • Patry

    Studia zaoczne różnią się od dziennnych właśnie tym, że na zajęciach dostajesz 30% informacji, reszty uczysz sie w domu. Poziom jaki prezentują ludzie po takich uczelniach świadczy o tym jak sami się przykładali. Sum ma dzienne, uczeń ma więcej godzin zajęć, tu też pewnie różnica między tymi uczelniami. Znam osoby po wsm ktore pracują w zawodzie, byli dobrymi uczniami, ale poziom ich wiedzy zależał od tego jak bardzo przyłożyli sie do nauki na własną rękę. Tak jak ktos nizej napisał, nie każdy moze sobie pozwolic na studia dzienne, SUM zaocznych niestety nie oferuje. Jasne że sam bym chciał żeby mi ktoś cały tydzień wykładał. Praca niestety mi na to nie pozwala, a za coś żyć trzeba:) kto sie utrzymuje, ten zrozumie.
    9/23/18
  • i tyle

    DO PATRY: ludzie sie przenoszą z SUM na inne uczelnie bo jest lżej, taka prawda..................ida po prostu na łatwiznę..........
    9/22/18
  • Kate

    Hej ktos z Rybnika lub okolic na II stopień pielegniarstwa do Sosnowca? Kontakt jagna19@autograf.pl
    9/19/18
  • Patry

    Oczywiście nikt nie był, ale każdy ma coś do powiedzenia o poziomie nauczania. Z tego co mi wiadomo to SUM jest mocno podkoloryzowany, bo z jakiegoś dziwnego powodu ludzie poprzenosili się do WSM właśnie z SUMa.
    9/10/18
  • Aneta

    Hej, bardzo demotywujace są wpisy, że szkoła nie uczy, nie ma renomy, etc. Chce iść na pielęgniarstwo od października. Niestety renomowane szkoły o których piszecie jak np. SUM w Katowicach nie prowadzi studiów zaocznie. Podobnie inne medyczne uczelnie. Podejrzewam, że większość osób które się zapisały bądź chcą zapisać to osoby które z różnych względów nie mogą pozwolić sobie na studia dzienne. Jak np ja, pracuję na cały etat jako opiekun medyczny i nie wyobrażam sobie połączenia pracy w systemie 12-godzinnych dyżurów z dziennymi studiami. Więc może zamiast odradzać i pisać jaka to zła ta szkoła nie jest, postawilibyście się w sytuacji osób które chcą się uczyc. Po co te zbędne komentarze ? Wg mnie jeśli ktoś już dorosły idzie na takie studia to na pewno nie tylko po to, żeby za pieniądze zdobyć papier. Może i poziom nauczania jest niższy niż na państwowej uczelni medycznej, ale chyba jednak bardziej liczą się umiejetnosci, które nabywa sie podczas praktyk a nie wykładów. To moje zdanie.
    9/7/18
  • ktos

    ANETA, prawda jest taka że każdy się smieje z uczelni prywatnych typu WSM, WSPS, WST itp. jak ktos napisal poniżej. Poziom nauczania jest tam godny pożałowania. Prawda jest taka że ci którzy tam chcą się uczyć idą tak naprawde na łatwiznę. Po na SUM-ie jednak trzeba się uczyć, napisanie pracy mgr czy lic jest bardzo wymagajace i egzaminy, w porównaniu z uczelniami prywatnymi. I czy chcesz czy nie, wstyd się chwalic papierami po takiej szkole jaką jest WSM W Sosnowcu o tak niskim poziomie nauczania, szkole bez żadnej renomy. To szkola ktora niczego nie wymaga, tylko płacenia, miałam koleżanke która tam chodzila, to wiem, a miała porównaie po skonczyla tez SUM.
    8/28/18
  • Aneta

    Do postów poniżej, nie każdy może pozwolić sobie na studiowanie dzienne a ŚUM owego nie prowadzi. Co do nauczania hmm jeśli chce zostać się pielęgniarką to nie ważne jaką uczelnię ukończysz,prawda jest taka żeby mieć w głowie nie trzeba uniwersytetu ukończyć,trzeba wiedzieć i polegać tylko na sobie a nie na wykładach. W pielęgniarstwie najważniejsze są praktyki bo dużo rzeczy nie ma w podręcznikach. Nauka indywidulana w domu to jest podstawa,praktyki z odpowiednimi ludźmi a nauka na uczelni to trzeci i ostatni stopień.
    8/27/18
  • justa

    Podpisuję sie pod postem pielegniarki ponizej. Tez kiedys chcialam iśc na ta uczelnie, ale przeprowadzilam sporo wywiaddów u osób które tam chodziily i odradzały i zrezygnowalam. To tak samo jakby lekarz skończył prywatna uczelnie o niskim poziomie jaka jest ta szkola. Wolę uczelnie Państwową jaka jest Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach ktory akurat prowadzi drugi nabór na pielegniarstwo. Z takich szkół jak WSM, WSPS itp każdy tylko sie smieje...........
    8/25/18
  • pielegniarka

    NIE ROZUMIEM CZEMU WSZYSTKIE SIE PCHACIE NA PRYWATNĄ UCZELNIE O TAK NISKIM POZIOMIE ZAMIAST IŚĆ NP. NA ŚUM w Katowicach Ligocie?? TA SZKOŁA MA TAK NISKI POZIOM ŻE MASAKRA, U MNIE W PRACY JAK SŁYSZĄ ŻE KTOŚ TAM CHODZI TO ZARAZ JEST ŚMIECH I TO WIDAĆ PO UMIEJĘTNOŚCIACH A RACZEJ ICH BRAKU. Chyba tam chodza tylko osoby którym nie chce się uczyć, bo tam nie uczą, wystarczy tylko płacić. Moja koleżanka tam chodzila i zrezygnowała bo wstyd byłoby ją pokazać papiery po takiej szkole............a różnica czesnego między tą szkołą a SUM-em nie jest aż tak kolosalana. Chyba lepiej skończyć prestiżową Państwową uczenie niż taka pseudouczelnie a potem się jej wstydzić???????
    8/23/18
  • anka

    czy ktos wie ile kosztuje czesne za zaocznie pielegniarstwo mgr???????????????
    8/23/18
  • Aneta

    ZAINTERESOWANA Wysłałam meila do Ciebie Jeśli ktoś z Katowic będzie od października jeździć to dajcie sygnał anetakuba8 @wp.pl Jeśli ktoś wie na temat praktyk proszę także o informacje.
    8/22/18
  • zainteresowana

    Hej:) mam pytanie odnośnie praktyk do kogoś kto już to ma za sobą albo się orientuje. Dowiedziałam się, że praktyki po każdym roku można zrobić w szpitalach, z którymi mają podpisane umowy np. ze szpitalem w Tychach. Pani mi także powiedziała, że owe praktyki można robić tylko i wyłącznie w godzinach rannych tj 7-15, w grę nie wchodzą inne godziny. Czy ktoś się orientuje jak to jest, czy jeśli pracuję 7-15 i bd mogła przychodzić na praktyki tylko w godzinach popołudniowych- ewentualnie weekendy- czy szpitale i opiekunowie praktyk przystają na to?? Dzięki
    8/14/18
  • DoAlona

    Juz nieważne, nie doczytałam i nie zauważyłam że mail podany;)
    8/11/18
  • DoAlona

    Hej, ja jestem z okolic wodzisławia śl, też chętnie zagrałabym kogoś do samochodu, zaczynam od października, jak mogę się z Tobą skontaktować?
    8/11/18
  • A

    NowaJaZ mo podano 440 zł miesięcznie, zajęcia tylko soboty i niedziele dwa razy w tygodniu. Szkoda, że na stronie internetowej jest tak mało wiadomości. Ciekawa jestem jaki jest plan na poszczególne semestry.
    7/24/18
  • NowaJa Z

    Czy ktoś wie ile czesne na dietetyce bo nie mogę znaleźć. I czy dużo chętnych od września? :)
    7/23/18
  • Pytanie do studentów dietetyki

    Czy ktoś może podać jaki zakres materiału, tematy, co trzeba opanować na chemii żywienia. Jakakolwiek podpowiedz. Może z jakiego podręcznika korzystaliście .
    7/21/18
  • Do KNORR

    Jeśli twoim zdaniem studia przeznaczone są tylko dla młodych, jeszcze tak półinteligentnych jak TY , to strach się bać co będzie w przyszłości. Wg ciebie kobieta mająca 40 lat jest stara? Mam 42, rozpoczynam zaocznie dietetykę. Czuję się z tym doskonale. Mam zamiar otworzyć prywatną praktykę i jestem pewna, że mi sie uda. Aaaa dodam jeszcze, że mam dorosłego syna który już za rok też będzie studiował i to właśnie on mnie zmotywował. Ty równie dobrze po studiach, możesz skończyć w markecie bądz oblać je na pierwszych zaliczeniach. Mam nadzieję , że na takich jak ty nie trafię.
    7/19/18
  • Paulina

    Czy ktoś wie ile wynosi czesne za studia niestacjonarne? kierunek dietetyka , na stronie nie znalazłam.
    7/18/18
  • IZZ

    CZY JEST TU KTOS KTO WYBIERA SIE NA PIELEGNIARSTWO II STOPNIA MGR, ZAOCZNE NA ŚLĄSKIM UNIWESRYTECIE MEDYCZNYM W KATOWICACH?????????
    7/2/18
  • Alona

    Ktoś z Jastrzębia-Zdroju lub bliskich okolic planuje dojeżdżać do Sosnowca na tą uczelnię ? Szukam wspólnego dojazdu. Pisałam też o sobie niżej. Na szczęście to nie na mnie spadła ta fala hejtu. :D Pozdrawiam kochane dinozaury. może ktoś z żor? wodzisławia ? etc. ? Ktoś jedzie po drodze przez Jastrzębie? Piszcie na maila jak coś. xi.yang(małpka)wp.pl Pozdrawiam :*
    7/2/18
  • Alona

    Witajcie. Czy ktoś z Jastrzębia-Zdroju planuje uczyć się w wsm w Sosnowcu od października ? Dorzucę się chętnie na paliwko. :) Czuje powołanie w tym kierunku, choć szukałam go w sobie długo. Podoba mi się strona tej uczelni., wszystko jasne, bez ściemy. A i Znajoma tam studiowała, zadowolona jest. Zasuwa na odddziale. Jest ceniona. Ma kwalifikacje i umiejętności. A pracowała już w tym zawodzie jako studentka. PS: Jestem dinozaurem :) Ale wesołym i głowę też mam nie od parady. ;) Jestem już po szkole opiekun medyczny. Tam było pełno tzw. ryczących 40-tek. Oni są najlepsi powiem wam. Ja akurat wyglądam młodo i ludzie się dziwią jak mówie ile mam lat. Jestem też już po studiach magisterskich na innej uczelni i zakuwanie to dla mnie przyjemność. :) Nikogo ze względu na wiek nie dyskryminuję, szanuję innych bez względu na to czy mają 20 czy 40 czy 50 lat czy więcej i bardzo chętnie bym się z takimi osobami pouczyła na tych studiach w Sosnowcu. I chetnie się dołączę do takiej ekipy jeśli chodzi o dojazd lub do młodszej. Jedynie problem dla mnie jest ten dojazd, więc jak ktoś chętny z Jastrzębia lub bliskich okolic, kto by mnie zgarniał po drodze, to chętnie się podczepię i sypnę groszem na paliwko. :))) A i w kupie będzie weselej. :) Piszcie na maila: xi.yang(małpka)wp.pl . Pozdrawiam serdecznie wszystkie sensowne osoby, który się wypowiadały parę poziomów niżej na tej stronie, czyli dinozaury i całą resztę, która chce służyć innym.
    7/2/18
  • KNORR

    XD a ty na pewno jestes niedowartościowana stara 40-letnią kobieta ktorej nagle się na stare lata zachciało zostac pielegniarką haha!! Dopiero na starość doszłaś do tego kim chcesz być i co chcesz w życiu robić. Wsplczuć tylko pacjentom takich pielegniarek od 7 boleści haha które na starość dopiero UCZA SIE ZAWODU, A GDY NABIORA DOŚWDCZENIA DO PÓJDA JUZ NA EMERYTURĘ..........i taki z was ryczących 40-tek bedzie pozytek!!!!
    6/30/18
  • XD

    KTOŚ - odpowiedz mi po co wchodzisz na to forum skoro jesteś taka wyuczona i wyspecjalizowana ???? Naprawdę masz nie po kolei w głowie, żeby po raz kolejny pisać te same posty. Jesteś potworną zołzą i naprawdę współczuje wszystkim pacjentom, którzy mają z tobą doczynienia ..,..
    6/30/18
  • ktos

    mając i 40 i 50 lat można sie uczyc i podnosić kwalifikacje, ale podkreslam podnosić, mająć juz zdobyte te te podstawowe wykształcenie w okręslonym wieku. Śmieszy mnie jak ktoś majac 40 lat nagle chce isć na studia z 19-20 -to latakami by od podstaw zdobywać zaawód. Co innego mając 40-50 lat i robić mgr, bo to jest już podnoszenie zdobytych wczesniej kwalifikacji... Każdy ma swoje zdanie. Ja w każdym razie zle bym się czuła z mlodzeżą w szkole mając na karku 40-tkę. Ja mając 22 lata zrobiłam licencjat z pielegniarstwa, 25 lat skonczylam mgr, a mając 27 lat zrobilam specjalizację. A nie z 40 tką na karku wybierac sie na licencjat, troche to żalosne
    6/30/18
  • izz

    CZY JEST TU KTOS KTO WYBIERA SIE NA PIELEGNIARSTWO II STOPNIA MGR, ZAOCZNE NA ŚLĄSKIM UNIWESRYTECIE MEDYCZNYM W KATOWICACH?????????
    6/30/18
  • moje zdanie

    Panie (i) XD Nie mam nic do 40-latek, ale sama tez uważam że w tym wieku to o 20 lat za pózno na naukę zawodu. Nie chce nikogo obrażać, ale to trochę dziwne jak ktoś w tym wieku nagle chce zostac pielegniarką?? Wiem bo sama w pracy mam 3 takie osoby po "póznej edukuacji" ale i tak mlodsze, bo skonczyły pielegniarstwo majac 32 lata i każdy na nie dziwnie patrzy nawet lekarze z nimi nie chca brac dyzurów bo nie mają doświadczenia, zapalu do pracy itp.A od osób w tym wieku juz sie oczekuje jakiej wiedzy i umiejetności. Doszlo do tego że nawet jedna zwolniono bo same skargi były od wspólpracownic bo tylko wstyd przynosiła nie majac o niczym pojecia. W takim wieku juz dawno powinno sie miec ukierunkowane swoje cele., ustabilizowaną prace. A tak na marginesie takie osoby sa traktowane jak marginess, obgadywane i wysmiewane. Bo nie ukrywajmy że dorosla kobieta chodząca do szkoly z 20 latami to jest troche smieszne. Ale to tylko moje zdanie. To nie jest zawód ktory nagle jest kaprysem "starszej pani"
    6/30/18
  • XD

    KNORR żałosny człeku po co tutaj wchodzisz, hejtowac to możesz sam siebie patrząc w lustro!!!!! Czasy się zmieniły, ale ty tego nie zrozumiesz bo nie masz w sobie za grosz empatii i nie chciałabym trafić w szpitalu na taką osobę ja ty. Twoje wpisy to żenada na poziomie dziecka z piaskownicy ( nie obrażając dzieci)
    6/29/18
  • KNORR

    ŚMIAĆ MI SIE CHCE JAK CZYTAM ŻE STARE 40-TKI NAGLE CHCĄ IŚĆ DO SZKOŁY Z 19-LATKAMI ROZUMIEM ŻE GDYBY NA MGR ALE DOPIERO NA LICENCJAT??? ............. HAHA CZY WY SOBIE ZDAJECIE SPRAWĘ JAK WY BEDZIECIE POSTRZEGANE POTEM W PRACY PO 40-TCE BEZ DOŚWIADCZENIA??? MNIE BY BYŁO WSTYD W TYM WIEKU...WIEM BO PRACUJĘ I WIDZE
    6/28/18
  • Agnes /Aga

    Do Kasi : Dawno mnie tutaj nie było dlatego przepraszam, ze dopiero teraz odpisuję . Również jak większość miałam nadzieję na rozpoczęcie nauki od marca ale jak już wspomniałam w ostatnim wpisie i inni również zauważyli , podobno bylo nas za mało... Moje dokumenty złożyłam ( kilka miesięcy temu) tak więc od października zaczynam przygodę z pielęgniarstwem;)) Zostawię e-mail do kontaktu bo przeczytałam forum do końca i wnioskuję, ze tych dinozaurów będzie chyba więcej ;) abbas.agnes@gmail.com
    6/28/18
  • Agnes

    Ja mam lat 40 . Jedne studia za sobą a teraz mam ochotę się przekwalifikować i dlatego wybieram pielęgniarstwo. Z różnych względów. Zupełnie nie rozumiem dlaczego my przed 40 bądź po miałybyśmy się czuć inaczej. Idę po to co mi odpowiada albo jest opłacalne albo kiedyś będzie. Moja decyzja gdzie a jeżeli ktoś z osób ma kłopot bo mu czyjś wiek nie odpowiada to niech już problem stara się rozwiązać sam ze sobą. Niestety ja tez usłyszałam, ze kierunek od marca nie ruszy bo jest zbyt mało osób . Liczę na to, ze będzie nas wystarczająca ilość i od października wszystko odbędzie się zgodnie z założeniami. Pozdrawiam i do zobaczenia ! Aga
    6/28/18
  • gabi

    CZY KTOS WIE JAK WYGLĄDAJĄ TU STUDIA ZAOCZNE MGR??? CZY SA TO ZJAZDY WEEKENDOWE CO TYDZIEŃ CZY CO 2 TYGODNIE??? PROSZE O ODPOWIEDZ..............i czy na praktyki trzeba daleko jezdzić?? i czy wszystkie zajęcia odbywają sie w jednym budynku czy trzeba gdzies dojezdrzac?
    6/24/18
  • anka

    INFO DLA CHCĄCYCH STUDIOWAĆ PIELĘGNIARSTWO II STOPNIA MGR: GWSH W KATOWICACH PIOTROWICACH WPROWADZA STUDIA MGR (na razie czekają na decyję )......................
    6/10/18
  • WWW

    Taaaa... spadłem z krzesła jak czytam te brednie :) Izolda nie przejmuj sie tym co inni gadają bo życia za Ciebie nikt nie przeżyje. Jeśli tylko czujesz się na siłach to wiek nie gra roli. Może się zdążyć że będziesz lepszą pielęgniarką 40 letnią niż pielęgniarka po licencjacie w wieku 25 lat. To praca dla osób dojrzałych emocjonalnie. Jestem przekonany na 100 % że większość w 2018r będzie po 30 i 40 :)
    5/17/18
  • buhaha

    Haha, nie ma to jak starym babom do szkoły się zachciało iść............
    5/16/18
  • GABI

    PONAWIAM PYTANIE: CZY KTOS WIE JAK WYGLĄDAJĄ TU STUDIA ZAOCZNE MGR??? CZY SA TO ZJAZDY WEEKENDOWE CO TYDZIEŃ CZY CO 2 TYGODNIE??? PROSZE O ODPOWIEDZ..............i czy na praktyki trzeba daleko jezdzić?? 09.05.2018
    5/16/18
  • ktos

    ANETA, mając i 40 i 50 lat można sie uczyc i podnosić kwalifikacje, ale podkreslam podnosić, mająć juz zdobyte te te podstawowe wykształcenie w okręslonym wieku. Śmieszy mnie jak ktoś majac 40 lat nagle chce isć na studia z 19-20 -to latakami by od podstaw zdobywać zaawód. Co innego mając 40-50 lat i robić mgr, bo to jest już podnoszenie zdobytych wczesniej kwalifikacji... Każdy ma swoje zdanie. Ja w każdym razie zle bym się czuła z mlodzeżą w szkole mając na karku 40-tkę.
    5/16/18
  • Aneta

    dziwne to..... Piszesz głupoty, że osoby które są przed 40stką niby za stare na naukę? Patrząc w przyszłość mam 21 lat do emerytury więc teraz jest najlepszy okres aby wyższe składki szły. Pracując jako opiekun prawie rok na oddziale mogę śmiało napisać, że idę bez obaw na licencjat. Praca ciekawa, mało stresujące. Czego więcej mogę chcieć.
    5/16/18
  • dziwne to

    No trochę o ...20 lat za pózno. Nagle na" stare lata" zachciało ci się zostać pielegniarką? Ja licencat robilam mająć 19 lat, zaraz po LO, a mając 23 lata robiłam mgr. Nie moja sprawa, ale bedziesz się zle czuła, wyobcowana w szkolnej lawie majac tyle lat w środwisku osób 20+. No a jak pójdziesz do pracy bez doświadczenia w tym zwodzie mając 40 lat też będą na ciebie patrzec spod byka. Wiem, bo pracuje już nąscie lat i byly podobne przypatki, (choć byly to modsze osoby od ciebie) Nie mniej jednak życzę powodzenia. Robić lic amgr w tym wieku to jednak różnica.
    5/15/18
  • izoda_2010

    A dlaczego {dziwne to) myślisz że to za późno?
    5/15/18
  • izolda_2010

    Też dlatego właśnie się nad tym mocno zastanawiam ...
    5/15/18
  • dziwne to

    Izolda, Trochę pozno iść na licencjat mając 37 lat.............
    5/15/18
  • izolda_2010

    Hej Aniu! Tylko że ja wybieram się na licencjat nie na mgr
    5/15/18
  • GABI

    CZY KTOS WIE JAK WYGLĄDAJĄ TU STUDIA ZAOCZNE MGR??? CZY SA TO ZJAZDY WEEKENDOWE CO TYDZIEŃ CZY CO 2 TYGODNIE??? PROSZE O ODPOWIEDZ..............i czy na praktyki trzeba daleko jezdzić??
    5/9/18
  • anka

    DO IZOLDA_2010; JA TEZ MAM 37 LAT I WYBIERAM sie na zaoczne mgr, ale nie wiem czy do sosnowca czy na sum
    5/8/18
  • K.

    Aneta! Im więcej dinozaurów tym lepiej!!!
    5/2/18
  • michaello

    Witam ludziska. Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa opłat za studia (kierunek ratownictwo medyczne)? Chodzi mi o studia stacjonarne.
    4/30/18
  • Aneta

    Dziewczyny które wybierają się na pielęgniarstwo zaocznie dawajcie znać od października 2018 . Myślę nad Sosnowcem. Jak co piszcie anetakuba8 @ wp.pl Jestem z Ligoty lat hmmm dinozaur😂😂😂
    4/28/18
  • Maciej

    witam, jestem zainteresowany dietetyką. Jak wyglądają studia na tym kierunku? jakie przedmioty? Czy dużo ciekawych przedmiotów kierunkowych? No i proszę napiszcie jacy są wykładowcy - czy przekazują wiedzę bardziej praktyczną czy tylko czytają slajdy ;)
    3/12/18
  • Monia

    Czesc, kto z was rusza na zaocznych studiach Ratownictwa Medycznego? Oczywiscie na wsm? Ja zamierzam od pazdziernika.
    3/3/18
  • K.

    Izolda, bądź ze mną w kontakcie na priv kasbas@vp.pl jestem starsza i się wybieram :) zawiązała się tu grupa ludzi, którzy chcą realizować swoje oczekiwania i na pewno nie są to młodziaki po średniej szkole. Do tego zawodu trzeba dojrzeć, sama skończyłam liceum medyczne lecz potem wybrałam inny kierunek studiów. A teraz zamierzam zrealizować to co kiedyś za młodziaszka planowałam, szkoda, że nie od marca :( bo czas mi ucieka...i pomyśleć, że za rok o tej porze zaliczalibysmy drugi semestr.....Wszyscy nieznajomi z fora piszcie bądźmy w kontakcie, zobaczymy jak nam się to zakończy. Do zobaczenia!
    2/27/18
  • izolda_2010

    No to kto z Was teraz czeka do października?bo ja już myślę ,że to nie jest mi dane, mam już 37 lat i tak to ciągle mi się odwleka.
    2/27/18
  • anetarcla

    Też tak uważam, ze coś tu nie gra. Mnie bardzo zależało,zeby zaczac od.marca i nie chce mi sie wierzyc ze nie uzbieralaby się grupa. Nic dziwnego ze sie nie uzbierala, skoro kazemu mówią ze nie otworzą...brak słów
    2/27/18
  • WWW

    Poza tym na stronie Facebooka szkoły teraz pojawiło się że jeszcze dzień rekrutacji... dziwne to wszystko. Powinni napisać oficjalnie że z braku ilości osób kierunek nie zostanie otwarty. Tyle w temacie
    2/26/18
  • WWW

    Każdy kto chce od marca wprowadzany jest w błąd, ponieważ jak dzwonimy i pytamy to mówią nam że przecież nikt od marca nie chce bo czeka na platne praktyki. Trochę to nie fair ze strony władz uczelni. No ale cóż.. .
    2/26/18
  • izolda

    No super a co z tymi co chcieli od marca, tak mało ich jest?
    2/26/18
  • anetarcla

    Cześć, najswiezsze info z dziś -dzwoniłam do dziekanatu i okazuje sie na 100% że pielegniarstwo nie ruszy od marca ze względu na projekt platnych praktyk, w ktorym wszyscy chca uczestniczyc i na marzec nie uzbierala sie grupa...:(
    2/26/18
  • Abosolwent

    Witajcie jestem absolwentem tej śmiesznej uczelni. Poziom nauczania pozostawia wiele do życzenia, jeżeli sam/ sama nie weźmiesz się do nauki to nic się nie nauczysz. Ja trzymając dyplom w rękach nie jestem na tyle odważny i pewny w tym co robię aby pójść do pracy. Uczelnia skupia się w głównej mierze na projekcie który reasumując komplikuje studentowi życie a nie pomaga mu. Oprócz pieniędzy i podlapania doświadczenia ( jeśli traficie na super prerosnel w placówce) nic ten projekt nie wnosi. Kupa papierologii, ciągle rozliczanie się i profity dla uczelni bo zakupicie im książki do biblioteki za ponad 2 tysie od osoby. Warto zastanowić się kilka razy i pójść na państwową uczelnię gdzie uzyskamy nie tylko wiedzę praktyczną jak o teoretyczna. Może kiedyś władza uczelni zmieni nastawienie i skupi uwagę na tym jaki personel wypuszcza z swojej uczelni. Według mojej opinii w dalszym.ciagu przedmiot podstaw pielęgniarstwa leży na łopatkach. Mam na myśli to że jest nastawiony tylko na tzw. ścielenie łóżka... Mało uwagi i ćwiczeń poświęconych jest wykonywanym zabiega. Jedyny plus tej uczelni to praktyki zawodowe organizowane w własnych placówkach. jak trafisz na spoko oddział nauczysz się wiele Jak Ja. Ktoś powinien wkoncu wsiąść się za to i pozmieniać zasady tam panujące
    2/24/18
  • WWW

    Każdy kto zapisał się ma semestr letni to zrobił to żeby iść na studia od marca. Gdybyśmy chcieli od października to prawdopodobnie nie było by nas teraz na tym forum. Zapisujcie się i ruszamy z nauką od marca :)
    2/23/18
  • K.

    Zjazdy co drugi weekend, zaczynają się w pt po południu ćwiczeniami pielegniarskimi. Sobota, niedziela od 8.00 do 17-18.00 zależy. Pewnie jakieś okienka wskoczą miedzy wykładami co do poziomu nauczania to przecież uczelnia prywatna ;) dasz radę :)
    2/23/18
  • izolda

    No chyba pojadę K w poniedziałek tylko dalej nic nie wiem jak to ma wyglądać, ile zjazdów i czy ciężko bo jak nie podołam to podobno i tak trzeba zapłacić za rok
    2/23/18
  • K.

    To JA się wcale nie dziwie, że grupa się nie uzbiera!!! Ludzie chcą złożyć podania a tu informacja, że nie warto bo i tak studia nie ruszą, że nie ma chętnych...Gdzie w tym wszystkim sens??????? Na Twoim miejscu Izolda i tak bym złozyła
    2/23/18
  • izolda

    Jak dzwoniłam to Pan mi przekazał ,że jest za mała grupa, 15 osób a powinno być ok 20-25, no chyba że do poniedziałku ruszą wszyscy się dopiszą. K jak to ta pani z praktyk zrobiła na Tobie wrażenie? Macie kogoś kto tam studjuje? jakie opinie? dużo nauki?
    2/22/18
  • XY

    Jak to???? Na stronie FB ciągle ogłaszają nabór, że jeszcze 5 dni zostało i zapraszają
    2/22/18
  • K.

    Nam wszystkim poniżej przy składaniu papierów oznajmiono, że studia od marca ruszą. Jeżeli nie- to będę czekać do października :( pozytywne wrażenie zrobiła na mnie kobietka od praktyk i dlatego będę się trzymać tej uczelni. Zresztą dojazd prosty choć daleki
    2/22/18
  • izolda_2010

    Hej K! Skąd jesteś? dzwoniłam do nich i raczej na 99% od marca nie ruszą bo wszyscy chcą od października podobno na na ten projekt się załapać.
    2/21/18
  • K.

    izoda! Zapisuj!!! Ja tez mam dzieci i pracuje. Nie zwlekaj bo rekrutacja trwa do 26.02 Damy radę! Im więcej nas chętnych tym lepiej
    2/21/18
  • izoda_2010

    Hej! Zastanawiam się nad pielęgniarstwem od marca, bardzo bym chciała ale nie wiem czy sobie poradzę , nie jestem najmłodsza(, pracuje i mam dwójkę dzieci a do Sosnowca ok 60 km. Napiszcie coś ile nauki i czy bardzo ciężko bo nie wiem co robić czy się zapisywać czy nie bo kasa nie mała!
    2/21/18
  • WWW

    Dokladnie. Mnie też zapewniano że od marca to ruszy. A gadka że wszyscy chcą od października to wg mnie oczywista sciema
    2/18/18
  • Pppp

    Hmm no ciekawe bo ja złożyłam dokumenty s od razu mówiłam że bardzo mi zależy żeby od marca więc nie wszyscy... Coś chyba ściemniają... Chyba trzeba się faktycznie zastanowić nad Dąbrowa Gornicza
    2/16/18
  • WWW

    Osobiście przekazano mi że projekt to praktyki platne... nic więcej niewiem, ile to ma trwać itd itp. Powiedziano mi również że wszyscy którzy złożyli papiery na marzec, chcą iść od października z powodu wlasnie płatnych praktyk :)
    2/15/18
  • Pppp

    Jestem tego samego zdania. A wiecie może cis więcej na temat tego projektu?
    2/15/18
  • WWW

    Myślę że jeśli od marca nie ruszy to należy upomnieć się o zwrot wpisowego i przenieść się na uczelnie sąsiednią czyli w Dąbrowie Górniczej.
    2/14/18
  • K.

    Przeszukałam cały Śląsk, nigdzie nie ma :( to po co ta rekrutacja??? A wpisowe??? Dawanie nadziei, zebranie kasy a potem zapraszamy ponownie od października.....
    2/12/18
  • WWW

    ...ale tam w swsm nie ma pielęgniarstwa
    2/11/18
  • Darek

    Ja polecam wam SWSM są tam podobne kierunki i też rekrutacja na marzec.
    2/9/18
  • WWW

    Jak coś będzie wiadome to proszę dajcie znać... Ja jak też się dowiem to napisze.
    2/8/18
  • Kasia

    Niestety sama...ale widzę tu 3 osoby, którym bardzo zależy. Ostateczna decyzja ok 20 lutego kazano mi dzwonić. Nie wiem co moglibyśmy zrobić.....chciałam dołączyć do roku, który zaczął się od października, ale niestety nie ma takiej opcji. Są uczelnią prywatną więc powinno im zależeć na studentach.....póki co krzyżują moje plany :(
    2/8/18
  • Paula

    Hej ja też składałam i wolałabym od marca
    2/7/18
  • WWW

    A Ty Kasia sama składałaś czy z kimś? I ew. może masz jakiś kontakt do ludzi którzy składali papiery ? W grupie siła :)
    2/7/18
  • WWW

    Powiedziano mi że większość osób które złożyły podania jest za rozpoczęciem semestru od października bo jest jakiś projekt odnośnie płatnych praktyk. Ktos tu chyba kreci ... Do DG dzwoniłem i babeczka powiedziała mi że napewno od marca nic nie bedzie.
    2/7/18
  • WWW

    Powiedziano mi że większość osób które złożyły podania jest za rozpoczęciem semestru od października bo jest jakiś projekt odnośnie płatnych praktyk. Ktos tu chyba kreci ... Do DG dzwoniłem i babeczka powiedziała mi że napewno od marca nic nie bedzie.
    2/7/18
  • Kasia

    Witam! Otrzymałam dziś identyczną informacje, że semestr letni prawdopodobnie nie ruszy- brak chętnych... Na cito szukam innej uczelni... Może Dąbrowa G. ... Czas mnie goni i odkładanie do jesieni jest dla mnie abstrakcją...
    2/7/18
  • WWW

    Witam. Złożyłem papiery ma semestr letni 2018r od marca. Dzwoniłem dzisiaj do WSM odnośnie tego czy studia ruszą. Powiedziano mi że jest za mała grupa i prawdopodobnie studia będą od października z czego nie jestem zbytnio zadowolony. Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Pozdrawiam
    2/6/18
  • Paula

    Z tego co pamietam to cos kolo 2200
    1/21/18
  • anetarcla

    Czy ktos orientuje sie ile teraz kosztuje miesiąc nauki ? Chyba sie wybiore od marca, jeszcze mysle ciagle...
    1/19/18
  • Paula

    tak Kasia ja juz złozylam a Ty/
    12/30/17
  • Kasia

    Witaj Paula 😊 JA niestety z daleka - Cieszyn... Ale pełna optymizmu. Zlozyłas juz dokumenty?
    12/27/17
  • Paula

    Hej Kasia ja się wybieram ;) jestem z Bytomia a ty?
    12/27/17
  • Kasia

    Paula, skąd jesteś? Szukam kogoś kto się wybiera od lutego. Też mam rozterke.....raźniej jak się juz kogoś pozna :)
    12/17/17
  • Kasia

    Aga! Ja tez dinozaur 😉 i tez myślę o tych studiach od lutego 2018, odezwij się!!! Czy dalej jesteś chętna???
    12/17/17
  • paula

    Hej ja wlasnie mysle nad Pielegniarstwem od lutego ale te opinie troche mnie zniechecily...tez jestem ze slaska
    12/12/17
  • Aga

    Cześć ! Kto wybiera się na Pielęgniarstwo w lutym 2018 i jest z okolic Śląska ? ;) Fajnie jakby tez był lub była po 40. Nie czułbym się jak dinozaur ;)
    11/17/17
  • Wielkadama

    Ja uczesczam na te ulczelnie. Pielegniarstwo. I szczerze nie polecam. Mieszkam i pracuje za granica, bardzo pod gorke mam. Wykladowcy sa na poziomie srednim. Organizacja czyt.dziekanat etc na poziomie bardzo niz mizernym. Komunikacja ze studentem rowniez... Nie polecam uczelni. Jestem po innym medycznym zawodzie i wiedze juz jako tako pisiadam jedak zaraz po maturze odradzam pojsc na te studia- poziom wiedzy po ukonczeniu tego kierunku mysle ze nie bedzie odpowiedni aby pojsc do pracy. Chyba ze bedziesz sie ksztalcil/a we wlasnym zakresie...
    9/15/17
  • O.

    Witam. Nie polecam wsm. Tym bardziej gdy ktos posiada rodzinę. Zajecia praktyczne moga byc wykonywane tylko w miejscu gdzie jest podpisana umowa tak więc. Osoby mieszkajace daleko musza przez kilka tygodni dojeżdżać do szpitali w Sosnowcu i Świętochlowicach. Wiedza jaka przekazują jest zerowa a koszty dość spore (jest kilka wykładowców z pasja którzy rzeczywiscie sie przyglądają do swojej pracy, i chca przekazac swoja wiedzr ktora bedzoe przydatna w pracy).
    8/23/17
  • agnieszkas224

    Witam napiszcie proszę jak wyglądają studia zaoczne na kierunku dietetyka zastanawiam się nad tym kierunkiem pracuję mam dzieci i mieszkam 100 km od Sosnowca czy zajęcia są sobota i niedziela czy piątek sobota niedziela jakie godziny
    4/15/17
  • Elżbieta

    Chodziłam do tej szkoły i odradzam Uczelnia na bardzo słabym poziomie, trudno po niej znalezc prace
    11/19/16
  • ewelina

    witam chciałam zapytać czy ktoś konczyl w sosnowcu licencjat pomostowy na pielęgniarstwo po 5 latach liceum medycznego ? czy było ciężko i czy dużo wymagali ?
    9/4/16
  • Gosienka

    czy nie ma już położnictwa w tej szkole? mam wrazenie że mieli wcześniej. Czy pielęgniarka może został położną? jakiś kurs? no bo podstawy przecież ma. Jak to wygląda?
    8/21/16
  • mgr pielęgniarstwa

    Ukończyłam na tej uczelni licencjat, mgr pielęgniarstwa, teraz uczęszczam na Zarządzanie i organizację w ochronie zdrowia. Wszystkim , którzy chcą się nauczyć a nie tylko mieć papier polecam tą uczelnię. Kadra fachowa, miła atmosfera, życzliwi ludzie, panie z dziekanatu na 5 z plusem. Uczyć się trzeba dużo, czasami nawet bardzo dużo, ale nic co łatwo przychodzi nie daje satysfakcji, jestem dumna że dałam radę i pogodziłam pracę z nauką i życiem prywatnym, a jest to możliwe proszę mi wierzyć.Polecam WSM .
    12/12/15
  • Agi....

    hej studiowalam w WSM 3 lata ratownictwo medyczne i uwazam ze szkola dobrze uczy ,,, wymaga i uczy praktycznie...dlatego od tego roku zaczynam pielegniarstwio tez WSM,,,bo wiem ze wyjde z wierza i umiejetnosciami a nie tylko z papierkiem .pozdrawiam do milego kolezanki i koledzy :)
    9/30/15
  • Daria

    Hej,zastanawiam się nad tą uczelnią.Problem w tym,że czytając wasze opinie trochę się przeraziłam.Jak wygląda sprawa ze studiami zaocznymi? Dodam,że pracuję w systemie zmianowym po 12h i chcę pójść na ratownictwo medyczne.
    9/10/15
  • Anna

    Witam wszystkich, rozpoczynam studia na WSM w Sosnowcu od października na I roku pielęgniarstwa ( licencjat stacjonarne), mam pytanie czy ktoś ewentualnie będzie dojeżdżał z Krakowa? Nie jestem mobilna, ale chętnie dorzuce się do paliwa ;) jeśli jest ktoś chętny to piszcie, wówczas podam tel,:)
    9/3/15
  • Alka

    Hej Dziewczyny, ja tez zastanawiam sie nad pielegniarstwem w Sosnowcu. Moze sie spotkamy w pazdzierniku. Na razie mam jeszcze watpliwosci czy podolam , bo te studia sa bardzo wymagajace.
    8/5/15
  • taran

    Uczęszczałam 3 długie lata do tej uczelni i mogę powiedzieć ,że jeśli chce się coś osiągnąć to nie za darmo . Musicie się uczyć ,uczyć i jeszcze raz uczyć . Nic nie przychodzi od...tak sobie .Nauka ,Praca ,Dom .Dzieci ,Mąż itd. Nic nie jest proste. Wszystko przed wami . Ja jestem szczęśliwa ,że mam to już za sobą. Życzę siły, zdrowia i dużo pieniędzy.
    7/16/15
  • conse@op.pl

    Ja również postawiłam na WSM. Nie mam pojęcia co to będzie, bo co osoba, to inna opinia. Zostawiam e-maila, jeśli któraś chciałaby czuć się raźniej - pisać śmiało :)
    7/14/15
  • ajka

    Witam, ja także zapisałam się na kierunek pielęgniarstwa w Sosnowcu. Czytając opinie o tej uczelni jestem trochę przerażona, sama pracuję więc obawiam się że będę miała problemy. Jestem jednak cała optymizmu:) Prawdopodobnie będziemy razem studiować lowczse
    6/27/15
  • lowczse

    Martyna, dziekuje Ci za wypowiedź. Wnioskuje, że absolwenci i ludzie studiujący w WSM Sosnowiec nie maja potrzeby, aby tu zaglądać i narzekać. To dobrze dla mnie wróży, bo zapisałem się na studia pielęgniarskie i zaczynam w październiku. Jak oceniacie system zjazdowy? Konkretnie pytam o organizacje dnia w piątek lub poniedziałek. Pozdrawiam!
    6/13/15
  • Martyna

    Dla tych, którzy zastanawiają się, co lepsze WSM w Sosnowcu czy WSPS w Dąbrowie Górniczej. Miała okazję zacząć naukę na tej drugiej, ale po roku przeniosłam się na Niwkę. Zdecydowanie była to najlepsza decyzja w moim życiu. Poziom bez porównania, kadra - sami fachowcy, pracownicy - przyjaźni i sympatyczni. Naprawdę polecam Wyższą Szkołę Medyczną w Sosnowcu.
    5/22/15
  • Do Stjudent

    Dziwię się, że tak piszesz, widać nie chciało ci się uczyć i teraz próbujesz na kogoś zwalić winę. Uczelnia jest okej, dużo zajęć praktycznych, wykwalifikowana kadra praktycznie sami doktorzy, a kanclerz - widać tak na prawdę nie miałeś okazji jej poznać, bo to bardzo pomocna osoba, która nie raz nam pomogła. P.s. Studiuję pielęgniarstwo i gorąco polecam.
    5/22/15
  • consa

    lowczse, jeżeli chodzi o pielęgniarstwo w Dbąbrowie Górniczej, to zapewne jest mowa o Wyższej Szkole Planowania Strategicznego. Sama zastanawiam się, którą uczelnię wybrać, a niestety żadnych konkretnych opinii nie mogę znaleźć.
    5/15/15
  • Lowczse

    Czytam komentarze i zastanawiam się, czym tak faktycznie różni się pielęgniarstwo w Sosnowcu i Dąbrowie G???? Czy mogą się wypowiedzieć aktualni studenci? O którą szkole w Dąbrowie chodzi?
    2/22/15
  • Student

    Studiuje na ratownictwie w WSM. Kadra super, dużo praktyki, ciekawe zajęcia. Trochę problemów z obozem kondycyjnym bo nie każdemu pasuje termin, ale uczelnia jak najbardziej na plus. Polecam przyszłym i obecnym ratownikom.
    11/4/14
  • Pielęgniarka

    Jestem bardzo zadowolona z tej uczelni. Dziekanat super. Pani Marzena i Pani Kasia zawsze chętnie pomogą i udzielą informacji. Dział praktyk też na plus. Polecam gorąco.
    11/4/14
  • grażka 1

    Chciałam podziękować Pani z dziekanatu , która w dniu dzisiejszym udzielała mi informacji telefonicznej dot. rekrutacji na Pielęgniarstwo a konkretnie opłat. Pani mnie zakrzyczała i nie dała dojść do słowa. Na moje zdziwienie ,że pobierają opłatę semestralną we wrześniu zanim zacznie się rok akademicki gdzie na większości uczelni płaci sie w Pażdzierniku odpowiedziała ,że jak coś kupuje to płace zanim zjem i jak mi się nie podoba to mogę nie składać dokumentów. co uczyniłam. Tej paniusi poprzewracało się chyba w głowie inie wie ,że jak sie coś sprzedaje to należy zachęcić klienta a nie odwrotnie. Na pewno nic nie kupiłabym u takiego babsztyla. To ona jest dla studenta a nie odwrotnie tym bardziej ,że zostawia tam nie małe pieniądze. Trochę kultury bo nikogo nie interesują fochy zmanierowanej baby. Gratuluję uczelni personelu.
    9/16/14
  • grażka 1

    chciałam podziękowac
    9/16/14
  • ilona

    jakie warunki lokalowe ma ta uczelnia? jak wyglada zaplecze, sale cwiczeniowe, czy jest parking dla studentow? gdzie w weekendy mozna cos zjesc? jest stolowka? co oznacza, ze poloznictwo jest pomostowe? jak jest na zaocznych? jak oceniacie poziom?
    4/1/13
  • kam

    Zgadzam sie z poprzedniczka,skonczylam ta szkole(pielegniarstwo) ale tez nie bylam zadowolona z nauczania przez pania G...wiedza wyrecytowana z ksiazki,duze wymagania potem na egzaminie,a tak naprawde wszystkiego nauczylismy sie od innych pielegniarek na oddzialach:/ teraz robie magisterke w Dabrowie i jestem znacznie bardziej zadowolona i z tego co rozmawiam z mlodszymi rocznikami to tez maja tu przyjemniejsze i nieemerytowane nauczycielki pielegniarstwa.. Odradzam wiec sosnowiec...ZE SZCZERYM SERCEM POLECAM DABROWE!!!
    4/1/13
  • maja

    Nie polecam!!!\chociaz generalnie do ogolu wykladowcow nie mam zastrzezen...gorzej jak ktos jest na pielegniarstwie i ma zajecia pania ANNA G.to wspolczuje stare metody nauczania,kobieta wogole nie nadaza za wspolczesnym pielegniarstwem,sama ma bardzo mala wiedze,a wymagac potrafi...Szkola zbiera duza kase a zatrudnia emerytow..;/
    4/1/13
  • joj

    Porażka tylko obiecują a jak pojawia się jakiś problem to mówią studentom że im sie uczyc nia chce a oni są wspaniali
    3/21/13
  • xxx

    szkoła ekstra,pani Kanclerz wraz z całym gronem ok.szkoła z dużymi możliwościami i wspaniałymi wykładowcami posiadającymi dużą wiedzę,skończyłem WSM Sosnowiec.POLECAM!!!
    12/5/12
  • Stjudent

    Szkoła porażka, pseudo pani kanclerz nic tylko liczy kasę i bezpodstawnie podnosi czesne mimo iż umowa mówi inaczej, jezeli chodzi o naukę to podczas rekrutacji mówią jedno że można praktyki robić we własnym zakresie a później okazuje się że mimo trybu niestacjonarnego to ktoś kto pracuje ma dramat
    11/24/12
  • Angela

    Tylko4 kierunki kształcenia... Ale można wybrać coś dla siebie. Ja wybrałam ratownictwo medyczne i super. Nie mam zastrzeżeń. Moja opinia o szkole - dobra, o kierunku - bardzo dobra
    12/7/11