Ocena uczelni


Komentarze (20)


  • Paweł Kot

    Bez znajomości nie probojcie i nie pisze tego złośliwie... Takie są realia
    6/13/19
  • 1

    xd
    4/25/19
  • Xxx

    Cześć :-) zacznę od tego iż z aktorstwem związana jestem od dziecka . Uwielbiałam grać,godziny spędzone na deskach teatru małych form,proby do późnych godzin I niesamowita atmosferą. Nawet cos sie udało wygrać kilka razy !! Niestety zly wybór liceum ,problemy ze zdrowiem -musiałam wszystko rzucić w cholerę. Dodatkowo mam problem z wymową r,w codziennym życiu nie słychać tego az tak ,jednak aktora cechuje nienaganna dykcja/wymową. Stąd moje pytanie drodzy studenci ast ,czy warto w ogóle próbować? Nie widzę siebie nigdzie ,nie umiem znaleźć ścieżki kariery zawodowej . Jedyny spokój,azyl czuje myśląc wlansie o ast. Z góry dziękuję za odpowiedź! :)
    12/26/18
  • o przyjęciach na studia

    jakie są limity, po ile osób przyjmują, skoro piszecie, że zdaliście, ale nie przyjęli Was? jak należy to rozumieć? że szukacie gdzie indziej studiów? czy czekacie aż kogoś obleją po semestrze?
    9/18/18
  • Iza

    Czy ktos korzystał z poradni dla kandydatów na Wydział Aktorski? opinie? warto? napiszcie please, bonie wiem gdzie planowć studia.
    8/27/17
  • kuba marek

    żenada, dostałem się i nie ma dla mnie miejsca, a moja dobra znajoma, która grywa już w teatrze i dostaje za to gaże, nie przeszła nawet do II ETAPU! to chyba prawda, że liczą się układy, nie polecam, wybieram się do w-wy
    9/20/16
  • 9lop0

    Tak jak wszyscy piszą niżej , jest mega ciezko . Sama nie dostalam sie a probowalam trzykrotnie ... nie polecam jak nie macie pleecow
    3/15/16
  • Piotr Zamojski

    Również nie dostałem się na akademię mimo dobrego przygotowania. Nie mam bogatych rodziców.
    2/26/16
  • xxx

    Znajomości i układziki.. przykra prawda o pwst.
    2/21/16
  • Majka

    Magdo, kierunek Reżyseria obrazu telewizyjnego, filmowego i fotografia prowadzony jest od zeszłego roku w WST, w Zabrzu: www.zabrze.pl
    9/2/13
  • Magda

    a czy jest kierunek reżysera filmowego czy tylko reżyseria dramatu?
    7/22/13
  • bigben

    MASARKA. Zdałem egzamin wstępny na wydziale aktorskim PWST w Krakowie na specjalność aktorstwo dramatyczne, ale niestety nie mam szansy na studia bo NIE MA MIEJSCA DLA MNIE. tragedia. może ktoś zrezygnuje, choć na to nie liczę!!!;/
    8/26/12
  • pureimagination

    Takie moje marzenie to dostać się do szkoły teatralnej, a po zdobyciu odpowiedniego wykształcenia, wyszlifowaniu umiejętności, rozpocząć karierę aktorską na deskach polskich teatrów. Długa przede mną droga, a szanse na powodzenie niewielkie, ale spróbuję spełnić to marzenie dzięki studiowaniu w Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej im. Ludwika Solskiego w Krakowie!
    8/18/12
  • hipster

    Skoro to jest wyższa szkoła, to znaczy że jest płatna, a jeśli się płaci, to mimo wszystko na studia są jakieś eiminacje czy przyjmują każdego kto się zgłosi? Bardzo chcę się dostać tutaj za rok, ale nie wiem czego się spodziewać!
    8/9/12
  • maniek

    jak się zastanawiałem gdzie studiować i szukałem w googlach różnych uczelni, czytałem na temat kierunków, to natrafilem na info o Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej im. Ludwika Solskiego w Krakowie. szczerze mówiąc wcześniej o tej uczelni nie słyszałem, ale opinie w internecie wyglądają ciekawie, więc chyba wybiorę się tu na studia. co sądzicie o kadrze?
    6/3/12
  • bercik

    pierwszym wyborem jest dla mnie łódzka filmówka, ale jak nie, to spróbuję dostać się na aktorstwo w krakowie. tutaj poziom też podobno cholernie wysoki, prawie tak samo ciężko się dostać, jak do łodzi, ale mam nadzieję, że choć w jednej z placówek dostanę szansę... jeśli nie - wybiorę inne studia. i za rok spróbuję znowu, z marzeń tak łatwo się nie rezygnuje!
    5/19/12
  • Greg

    Gdzie chodzicie na imprezki studenci? Dajcie jakiś pomysł bo mi już powoli ich brakuje
    1/18/12
  • Yoor

    ciężko jest, ale to ze względu na wysoki poziom. Ciężka robota aby się utrzymac. ogolnie Fajnie ale sporo nauki, narzekać można na brak czasu
    1/11/12
  • Igor

    Krążą opinie, że jest duży odsiew. Ludzie zdają po kilka razy. Czy to prawda?
    5/23/11
  • Martynika

    Czy łatwo się tam dostać? Myślę o Wydziale Tańca...
    5/23/11