Opinie o Uczelni Małopolska Wyższa Szkoła im. Józefa Dietla w Krakowie (MWS Dietl Kraków)

Komentarze (423)

  • Pracownik były

    Kilka miesięcy temu przestałam współpracować z tą uczelnią w tym czasie zwolniło się sporo osób w związku z niewypłacalnością szkoły...wielu wykładowców, panie z księgowości, pani kanclerz, pani z rekrutacji, pani z dziekanatu. na całej uczelni wtedy został rektor, jedna pani z dziekanatu i prorektor. Nie wiem jak teraz wygląda sytuacja ale ja do dzis nie odzyskałam swoich pieniędzy od pana M.
    12.03.2019
  • Była pracownik

    Wszystko to jest pikuś, ale przeraża mnie to, ze taki oszust ( MOHNACZEWSKI ) chodzi bezkarny, a Ministerstwo, które powinno czuwać , żeby ludzie nie byli oszukiwani NIE ROBI ABSOLUTNIE NIC !!!Panie Gowin, co Pan zamierza z tym zrobić ???Czy dalej wszyscy w Ministerstwie będą udawać, ze nic się nie stało .
    10.03.2019
  • Byli pracownicy

    Byli Pracownicy, (i aktualni też, jeśli jeszcze jesteście zatrudnieni, choć mam szczerą nadzieję, że 100 % wykładowców byłych, aktualnych i nie daj boże przyszłych daje kompletnego bana tej instytucji) wiecie, że szkolę odkupili nowi inwestorzy z Pakistanu?????? Oczywiste, że to słupy w celu uniknięcia odpowiedzialności. W głowie się nie mieści, że to jeszcze istnieje. Porażka na kółkach... Powinny być wyciągnięte najcięższe działa przeciw takim oszustom. A Władze jeszcze w to brną i próbują dalej oszukiwać. Prawda Pani Rektor?
    09.03.2019
  • Były pracowik któremu zapomnieli wypłacić pensję

    Niestety niczego dobrego napisać się nie da. Jako były pracownik tej placówki zostałam oszukana i nie otrzymałam wynagrodzenia za pracę. Sprawa w sądzie. ciekawe kto tam jeszcze został zarówno z pracowników jak i studentów. Czy uczelnia jest w likwidacji tego nie wiem, ale niestety po tym jak mnie potraktowali i nie wypłacili pieniędzy nikomu nigdy tej szkoły bym nie poleciła.
    21.02.2019
  • ciekawostka

    widzieliście? :D :D :D www.policealna.dietl.edu.pl
    17.02.2019
  • byly pracownik

    Och, ciekawe z tym wyrokiem, zastanawiam się, kiedy przyjdzie czas na Małopolską naszą szkołę. Na razie ani PIP, ani MNiSW nic nie robi, może układy... Natomiast rozbawił mnie ostatnio fakt podtrzymywania plotki o domniemanym likwidatorze, mec Wędżyku, ha, okazuje się, ze to prawnik Mochnaczewskiego. Z ciekawością obserwuję już jako były pracownik, co się będzie działo i jednocześnie współczuję obecnym, którzy się łudzą, że wyjdzie jeszcze z tego coś pozytywnego. Odnoszę wrażenie, że pod pozorem udawania głupich/nieświadomych/naiwnych/ jak zwał, tak zwał, wszyscy 'z góry' tam równo manipulowali. Adios Amigos!
    17.02.2019
  • ciekawostka o byłym rektorze

    nooo ... to są juz wyroki, grozi mu do 8 lat więzienia, ani on ani małżonka nie komentują sprawy ..... też bym milczała: https://wiadomosci.wp.pl/maz-magdaleny-ogorek-zasiadzie-na-lawie-oskarzonych-powazne-zarzuty-6349038367021185a?src01=d3f2c&src02=6349083126274177
    13.02.2019
  • Do byłego pracownika

    Również jestem byłym pracownikiem, ale zrezuygnowalem jak tylko przyszedł Mohnaczewski. Zrezygnowałem, bo ta szkoła nigdy nie miała dobrej opini. Mówiono, ze nie wolno pozbywać się ani jednego studenta, bo za studentemIDZIE KASA . Wtedy zrezygnowałem, żeby nie podpisywać się pod kiepska jakością. Wygrałem, bo nie promowałem dziadostwa. To nigdy nie była dobra szkoła .
    09.01.2019
  • Michał

    Prezes Mochnaczewski kupił inną uczelnie po to, aby ich okraść tak samo jak nas. Sprawa jest w Prokuraturze. Analogiczna sytuacja do naszej .Piszą , czekają .....Szanowna małżonka również wie o poczynaniach swojego męża. Sprawa w toku . Nic dodać , nic ująć.
    09.01.2019
  • były pracownik

    Już przeszło rok czekam na uczciwie zapracowaną pensję. Już straciłem nadzieję na pozytywne rozwiązanie tej sprawy. Pisałem do P. Mochnaczewskiego, jego szanownej małżonki, rektora i Bóg jeden wie do kogo jeszcze. Jest mi przykro, szczególnie, pracowałem w tej szkole przed Mochnaczewskim i jeszcze wcześniej. Szkoła miała bardzo dobre notowania, znakomitych wykładowców i tylko nie miała szczęścia do właścicieli.
    08.01.2019
  • Pracownik

    Też nie mam zaległego wynagrodzenia, MNiSW nie jest z jakiś tajemniczych względów powiadamiane o stanie uczelni (choć Rektor miał już napisane pismo), media nie są informowane przez studentów (choć obiecali to zrobić do grudnia), nikt nie reaguje, zareagujmy sami. "Bo jak nie my, to ktoooo...?" Zważywszy na problem komunikacyjny pomiędzy nami, proponuję, aby każdy pokrzywdzony pracownik napisał list do min. Gowina. Im więcej listów, tym większy oddźwięk. A za pozwem zbiorowym jestem jak najbardziej, kto to widział, żeby prezes kupował inną uczelnię za 220000 zł, podczas, gdy tu okrada pracowników?!
    02.01.2019
  • Nick - POZEW ZBIOROWY

    Czy jest przygotowywany zbiorowy pozew do sądu przez pokrzywdzonych ? Chcę się dołączyć, proszę o jakiś kontakt. Może jakaś grupa na Facebook ?
    15.12.2018
  • Były OSZUKANY pracowik

    Jestem byłym pracownikiem uczelni i również oczekuje na swoje pieniądze od pana "prezesa" - ot co 3 pensje wstecz. Oczywiście kontakt zerowy. Pracownicy zostali również oszukani, nie tylko studenci. Uczelnia to jedna wielka fikcja.
    11.12.2018
  • BYŁA - NIE - BYŁA STUDENTKA

    Ja również zostałam oszukana, do chwili obecnej nie zwrócono mi kwoty czesnego, które wpłaciłam a kierunek nie został uruchomiony. Wielokrotnie wzywała do zwrotu moich pieniędzy bezpodstawnie przetrzymywanych. NADAL CZEKAM
    20.11.2018
  • Była Studentka

    Oczywiście, ze czytam ze zrozumieniem. Wiem, ze Rektor robi co może, ale właściciela raczej uczciwości nie nauczy. Albo się jest uczciwym, albo nie. Nie można być w połowie uczciwym. Albo się jest, albo nie. Szkoda mi tylko wykładowców, którym nie płaci. Wielokrotnie wykładowcy o tym mówili jak jeszcze tam studiowałam . Wstyd za piątkę . SZKODA, bo kiedyś ta szkoła była całkiem niezła , jak tam zaczynałam . Trzeba być wyjątkowo „ zdolnym „ żeby w kilka lat tak zniszczyć szkole
    01.11.2018
  • Studentka MWS

    Prosiłabym o czytanie ze zrozumieniem. Moją intencją nie jest namawianie kogokolwiek do studiowania na MWS, a zwrócenie uwagi na niezwykłych ludzi, jacy tam pracują. Są to osoby, które gdziekolwiek by nie pracowały, tworzyłyby pewną szczególną wartość. Wartość, która jest teraz zaprzepaszczana, nie z ich winy. Moja intencją jest też zwrócenie uwagi właściciela MWS i zaapelowanie do niego, aby ratował Uczelnię. Dla Studentów i Wykładowców, którzy pomimo bardzo trudnej sytuacji, pozostali w niej.
    01.11.2018
  • Była studentka do studentki

    Szanowna Koleżanko, Co ty opowiadasz, czy aż tak jesteś nieświadoma ? MWS najlepsza szkoła ?pewnie Rektor i Sekretarka się starają, ale co zrobią z komornikiem ? Przeniosłam się na inna uczelnie rok temu i od roku żyje bez stresu. Nie muszę się już martwić czy jutro będzie jeszcze moja uczelnia czy już ja zlikwidują . Żałuje tylko jeszcze tego, ze tam byłam , bo cały rok musiałam nadrabiać to czego powinni mnie tamuczyc, a czego tam nie było . Myśle, ze to nie wina Rektora, tylko nieodpowiedzialnego właściciela. Jeśli właściciel kradnie garnki za pół miliona ( artykuły w necie ) to jak może nie mieć problemów finansowych ? Zastanów się nad tym co piszesz, bo bierzesz sobie na sumienie osoby, które zostaną jeszcze oszukane. Życzę Ci mądrości w wypowiedziach i podejmowanych decyzjach
    31.10.2018
  • Studentka MWS

    Sytuacja MWS jest rzeczywiście trudna, czego nie ukrywają władze uczelni. Pan Rektor i Pani Prorektor dwoją się i troją, aby tę sytuację zmienić, niestety nie mają wpływu na sprawy finansowe. Jestem świadkiem ich ponadprzeciętnego oddania się swojej pracy i Studentom, to samo można powiedzieć o Wykładowcach, którzy wciąż tu uczą. Tych osób nie wolno obwiniać, im należą się szczególne podziękowania ze strony Studentów za ich czas, wysiłek i zaangażowanie w ratowanie naszej Szkoły. Jeśli Uczelnia przetrwa ten kryzys finansowy, może okazać się jeszcze jedną z najlepszych, właśnie ze względu na postawę ludzi, którzy w niej pracują, łącznie z Panem Rektorem, który prowadzi dla nas niecodzienne, wartościowe, a przy tym okraszone humorem wykłady, jaki i serdeczną, niezastąpioną Panią Recepcjonistką. Warto mieć również na uwadze, że w zeszłym roku MWS otrzymała pozytywną opinię Komisji Akredytacyjnej. Warto, aby to wszystko wziął pod uwagę właściciel Uczelni. Życzę mu, aby udało mu się ocalić ten przez lata budowany dorobek.
    31.10.2018
  • Studentka kosmetologii

    Jestem obecnie studenta tek Uczelni o ile można nazwać ja uczelnią.. żałuję każdej złotówki wydana na "nauke " w tej szkole. Siedziba zmieniana już 3 raz . W tamtym roku studenci dostali listy od komornika i musieliśmy wpłacać czesne na konto komornika . Sprzęt na pracowni również jest zajęty prze komornika. Semestr zaczął się w październiku a trzeci tydzień pod rząd mamy te same zajęcia jedne i te same wykłady a pracowni jak nie było tak nie ma. Nie wiemy na jakie konto wpłacac pieniądze. Nie chca nam podbić legitymacji. Plan zajęć dostajemy w piątki wieczór o północy. Nikt nam nie chce nic powiedzieć. Nie wiemy nawet czy uda nam się skończyć ta szkole. Organizacja porażka. Ciągle zapewnienia że strony władz uczelni że wszystko jest ok i mamy się nie martwić. Dramat. Najgorsza decyzja jaka mogłam podjąć. Niepotrzebny stres i nerwy.
    27.10.2018
  • Do Nick

    Czy Ty. nie czytałaś wcześniejszych komentarzy ? Ludzie co się z wami dzieje ? To już czwarty kierunek który w tensam sposób likwidują !!! Mamy 21 wiek i każdego można sprawdzić . Jeśli tego nie robicie, to niestety Frycowe kosztuje, pod warunkiem, ze wiesz co to Frycowe. Ręce opadają !!!!!!!
    05.10.2018
  • Nick

    25.09.br. dostałam wiadomość, że mój kierunek nie zostanie uruchomiony z powodu zbyt małej ilości chętnych, a w lipcu otrzymałam decyzję, że zostałam przyjęta co oznaczało dla mnie, że grupa się zebrała... Rozumiecie 25.09. !!! Pięć dni przed rokiem akademickim. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałam zwrotu zapłaconego już czesnego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    05.10.2018
  • była studenka

    Studiowałam tam jeden semestr i najlepsze co zrobiłam to przeniosłam się na AWF. Mówię teraz bardzo szczerze. Poziom jest nie porównywalny. Wykładowcy na ogół mają Cie gdzies, czy chodzisz czy nie chodzisz zawsze masz zaliczenie. Do studentów przychodziły listy od komorników (!!!) żeby płaić im czasne jednocześnie spłacając dług... No jakaś zgroza normlanie xd Każdy mebel mił nalepke z napisem 'zajęte -komornik'. Wykładowcy co chwile inni ale czemu tu sie dziwić jak wypłate dostawali z wielkim opóźnieniem pytając jeszcze studentów czy coś wiemy.... Z tego co wiem aktualnie szkoła PO RAZ KOLEJNY zmieniła swoją placówke (wczesniej byli połączeni z gimnazjum).. Od razu powiem nie ma to na celu obrażenia uczelni czy jej władz, po porstu chce ostrzec innych zeby tam nie szli.
    01.10.2018
  • Do Karola

    Hej, hej co się dzieje ? Kiedy inauguracja ? Odezwijcie się
    01.10.2018
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    14.09.2018
  • Do Karola

    Na litość, czy WY nie potraficie czytać ????????? Ta szkoła to jest kompletna MASAKRA. poczytajcie sobie wcześniejsze uwagi i nie zachowajcie się jak kompletni d..... Nawet nie potrafię tego skomentować .
    12.09.2018
  • Karola

    Nic nie wiem dalej cisza. A robiłaś już przelew?
    12.09.2018
  • do Karola

    Grupy raczej jeszcze nie ma chyba tylko JA tu jestem... Co powiesz na zmianę lokalizacji szkoły, bo mnie to zupełnie nie pasuje, teraz będę miała daleko. Czy wiesz coś kiedy zaczynamy NIESTACJONARNI ? Na stronie nic nie ma, cisza ...
    12.09.2018
  • Karola

    Witam, też wybieram się na niestacjonarną dietetyka czy jest może jakaś grupa na FB ?
    12.09.2018
  • Do Nick

    Człowieku jakie szkalowanie ??? To sama prawda. Nowi ludzie idący do tej szkoły powinni wiedzieć w jakie pchają się bagno ! Skoro nie znasz wewnętrznie tej szkoły to po co się odzywasz . Każdy kto pisze takie rzeczy o tej szkole tzn że musiał tego doświadczyć...na początku poczytaj sobie o zarządzającym a dopiero później się wypowiadaj!
    27.08.2018
  • NOWA do Natala

    Ze mną się spotkasz na niestacjonarnej dietetyce :) DO ZOBACZENIA
    26.08.2018
  • Nick

    Co tu się dzieje na tym forum !!!!! Komu zależy na szkalowaniu tej szkoły ???? Nie znam, jej ale czytając wpisy mam wrażenie, że ktoś siedzi i monitoruje wpisy. Ktoś się bardzo zawziął aby szkalować wizerunek tej szkoły.
    26.08.2018
  • Student

    Współczuć tylko osobom które mają obrony we wrześniu.... Raczej watpliwe że będą je mieć. Wiecie dlaczego tak jest z tą szkołą ? Bo zarządza nią człowiek który dawno powinien zostać odsunięty z tego stanowiska.... Pasozyt, który tak źle dysponuje finansami szkoły... Naprawdę każda nowa osoba ma jeszcze wątpliwości czy wybrać tą szkołę czy nie? Jeżeli chcecie płacić czesne i mieć świadomość że Mochnaczewski dysponuje dla swoich potrzeb waszymi pieniędzmi to powodzenia.... Chcecie utrzymywać takiego oszusta???
    26.08.2018
  • Do Natalia

    Życzę w takim razie powodzenia. Widocznie lubisz takie gnioty, no cóż nie każdy musi być mądry .
    24.08.2018
  • studentka23

    Gorszej uczelni chyba w Krakowie nie ma . To że komornik wisi nad uczelnią jak widzę było wspomniane już wiele razy - owszem . Wykładowcy co semestr inni- wypłaty opóźnione o 2 miesiące minimum i podejscie do sprawy na uczelni daje wiele do myslenia wpisywanie zaliczeń " zeby student mial z glowy " jednak w glowie nie będzie miał kompletnie nic.. przektyki- nie przyjmują po tej uczelni podobnie z pracą :) co do studentów dietetyki którzy skonczyli mgr na UJ , owszem zdazył się jeden rok, na UJ nie dopilnowali tego szczegółu ze z prywatnej każdy wychodzi z piątkami , niestety nie każdy ma wiedzę . Temat na szczęscie został uregulowany i na mgr na UJ nie ma co liczyc :)
    24.08.2018
  • Natalia

    Na jednej uczelni, która tez „słynęła” z komorników byłam i jakoś mam się dobrze. Zrezygnowałam tylko dlatego, ze kierunek mnie przestal interesować. I nie życzę sobie nazywania mnie głuptakiem.
    23.08.2018
  • Do Natalia

    Czy Ty tez nie umiesz czytać ? Będziesz się widziała z komornikiem, bo takich gluptakow jak ty chyba wielu nie ma
    23.08.2018
  • Natalia

    Z kim się będę widziec w październiku? I czy jakaś grupa już powstała? / dietetyka niestacjonarna
    23.08.2018
  • Student

    Co za pytanie, jak to co się dzieje, komornik siedzi na szkole, nie czytałaś tego co było wcześniej napisane ? Mam nadzieje ze umiesz czytać
    23.08.2018
  • ania

    mam w planach podjęcie nauki na MWS na kierunku dietetyka - czytając opinie zaczynam mieć wątpliwości.... wcześniej słyszałam wiele pozytywnych opinii od byłych studentów tejże uczelni, którzy magistra robili jz na UJ.... co tam się tera dzieje??
    22.08.2018
  • Kosmetologia podyplomowka

    Poziom "uczelni" kompletne dno... Zajecia teoretyczne jak i praktyczne odbiegaja od przedstawionego na wstepie zakresu materialu. Braki w kosmetykach, slaba jakosc urzadzen - moglabym wymieniac do konca. Aktualnie od listopada nie moge doprosic sie o zwrot kosztow czesnego - zrezygnowalam po 2 miesiacach, a wplate zrobilam za caly semestr. Sprawa trafila do sadu. Nie polecam z czystym sumieniem
    16.08.2018
  • Agik do Studenta

    Dzięki, ze tak dokładnie to opisałeś . Ja tylko napisałem, ze współczuje . Probowalemto zrobić delikatnie ale ludzie chyba nie myślą . Ja miałem dużo gorsze doświadczenia niż ty bo zlikwidowali mi kierunek tuż przed zakończeniem studiów ( grafika komputerowa ). Do dzisiaj mnie ...... jak sobie to przypomnę i jeszcze jakaś rektorka czy dziekan Żyłka Zalecka tłumaczyła ze to dla naszego dobra. Cyrk na kółkach za który niestetymy musieliśmy płacić a teraz ta Żyła czy Żyłka podobno szaleje na AWFie. Pozdrawiam wszystkie ofiary tych przekrętów
    15.08.2018
  • Student

    Ludzie zastanówcie się co wy robicie idąc do tej szkoły!!!! Nie osoby napewno nie wiedza co to jest za przybytek dumnie nazywający się uczelnia 😁 nie wnikam w poziom edukacji, ale to co wewnętrznie dzieje się w tej szkole to niezły kabaret. Sam zarządzający czyli nazywający się Prezydentem uczelnii i( niezła nazwa😁) Piotr Mochnaczewskiego aferzysta, oszust.... sami poczytajcie sobie poniższy link do artykulu...Afera była kilka lat temu, a teraz co się dzieje ? Przez jakże cudowne zarządzanie przez tego Pana , studenci czesne zamiast na konto szkoły wpłacają na konto komornika!!!! Naprawdę chcecie czuć ciągła obawę przed tym,że nie wiadomo czy skończycie ta uczelnie? Bo to co się tam dzieje to niezła komedia ... Sam doświadczałem tego będąc jednym ze studentów tej uczelni ... I może myślicie że specjalnie to pisze ale pamiętam moment przyjścia władz uczelni i informacji o Komorniku.... Kompletna bzdura gdzie na innych uczelniach takie coś byłoby dopuszczalne. Dlatego zachęcam do przeczytania artykułu o panu Mochnaczewskim i przemyśleniu tematu czy warto płacić pieniądze szkole która zarządza taka osoba jak ten Pan. Panie Mochnaczewski pozdrawiam serdecznie ! http//se.pll/wiadomosci/polityka/kolejna-afera-z-udzialem-meza-magdaleny-ogorek-piotr-mochnaczewski-ukradl-drogi-sprzet-aa-GB8b-JUNr-VizL.html
    14.08.2018
  • Gsiencn

    Uczelnia jest nie publiczna, tzn że będę musiała płacić za semestr nauki, tak ? Jak to wygląda z przyjęciami ? Czy ci którzy zdali słabiej maturę mają szansę na dostanie się na pedagogikę, na dzienne zajęcia ?
    07.08.2018
  • Agik do Marzenki

    To serdecznie współczuje
    23.07.2018
  • Marzenka

    Na kosmetologię dzienną złożyłam dokumenty
    23.07.2018
  • Do marzenka

    Na jaki kierunek się wybierasz i czy stacjonarnie czy niestacjonarnie ? Ja dietetyka niestacjonarne. :)
    20.07.2018
  • marzenka

    Ja miałam dużo pytań na temat rekrutacji, jak to wygląda, jak z zajęciami, kiedy się rozpoczynają studia. W domu miałam problem żeby się zalogować online a na miejscu wszystko załatwiłam także dobrze że byłam na dniu otwartym.
    19.07.2018
  • Nick

    Co mówili ciekawego i pozytywnego na dniu otwartym, bo nie zdążyłam ???
    16.07.2018
  • Do nick

    Tak ja byłam bo chciałam skorzystać z promocji na wpisowe za zero zł
    15.07.2018
  • Nick

    Czy ktoś był dziś na dniu otwartym ...????
    13.07.2018
  • Do Angelika

    Rekrutują do końca września, chyba jak wszystkie uczelnie prywatne
    09.07.2018
  • Angelika

    Do kiedy jest rekrutacja na studia niestacjonarne Dietetyka?
    09.07.2018
  • Agik

    Co wy opowiadacie, tam wszystkich biorą z łapanki, nikt mądry tam nie pójdzie. Ja odszedłem po pierwszym roku i to był koszmar !!! Poza tym jakie miejsca ?? Tam prawie nie ma chętnych , wszystkich studentów ściga komornik. Powodzenia
    06.07.2018
  • OLA

    Dziękuje za odpowiedz! :) mam nadzieję ,że będą jeszcze miejsca...
    06.07.2018
  • Do dietetyka stacjonarna

    Dzwoniłam w tej sprawie wczoraj, mówili że kolejność zgłoszeń
    06.07.2018
  • DIETETYKA STACJONARNA :)

    Cześć,chciałabym zapytać czy o dostaniu się na studia decyduje kolejnośc zgłoszeń czy nie ma limitu ? :) POZDRAWIAM!
    06.07.2018
  • Kaja

    Ja składałam na dzienne we wtorek, pierwsze wrażenia są dobre.
    05.07.2018
  • XY

    Myśle, zechetnych. nie ma i to byłoby wszystko. Ani na dzienne, ani na zaoczne
    05.07.2018
  • frgsrgf

    Czy opłaca się składać papiery na studia dzienne na kierunku dietetyka czy bez sensu? Nie mam pojęcia czy są w ogole jacys chetni na dzienne. ;(
    05.07.2018
  • Studentka drugiego roku

    Jestem studentką dietetyki i na przykładzie naszego rocznika wiem ze grupę na fb założylismy sobie dopiero końcem października jak już się poznaliśmy.
    27.06.2018
  • Nick

    Jak ma być grupa, jak nie ma kandydatów ?
    26.06.2018
  • NOWA

    Ja nadal poszukuje, przyszłych lub obecnych studentów DIETETYKI NIESTACJONARNEJ. Czy jest jakaś grupa na fb ???
    24.06.2018
  • Nick

    Nikt sensowny nie kupi czegoś takiego i je szcze z taka opinia i procesami sądowymi
    24.06.2018
  • Studentka MWS

    Widzę, że ktoś się tutaj bardzo uparł by dokopać uczelni, tak jakby konkurencja, bo kto tak ma czas na wypisywanie bzdur i wszystkich przestrzegać ciągle i ciągle. Mogę napisać tylko tyle, że fakt uczelnia ma problemy finansowe, ale to nie zmienia faktu, że jest wartościowa, że jest dużo bardzo ciekawych wykładowców zarówno lekarzy, jak i profesorów, doktorów z habilitacją. Jeśli masz chęć kształcenia i ciekawi cię kierunek na który się wybierasz to warto. Mam nadzieję, że zmieni się właściciel i ktoś sensowny przejmie uczelnie, bo uczelnia ma spory potencjał i możliwości. Ja polecam.
    23.06.2018
  • Nick

    Ha,ha,ha ! Nie oszukuj i nie wprowadzaj w błąd innych. To jedno wielkie dziadostwo
    20.06.2018
  • xzy

    Uczelnia, fakt ma problemy- ale to jak każda, wystarczy się zainteresować i poczytać, posprawdzać trochę inne. Wykładowcy są naprawdę różni, ale zdecydowana większość na plus. Na poziom nauki narzekać nie możemy, jest wysoki. Porównując zakres materiału na wykładach, jak i na pracowni z innymi uczelniami uważam, że mamy tego dużo więcej + zdecydowanie lepsze przygotowanie.
    20.06.2018
  • NOWA

    Jest juz jakas grupa na fb? DIETETYKA NIESTACJONARNE ???
    17.06.2018
  • NOWA

    To tak jak ja :) DO ZOBACZENIA... BYĆ MOŻE :)
    15.06.2018
  • Marlena

    Złożyłam dokumenty na dietetykę, zależy mi na specjalności z psychodietetyki
    13.06.2018
  • NOWA do MARLENY

    Na jaki kierunek złożyłaś dokumenty ?
    13.06.2018
  • Marlena

    Co wyglada dobrze ? Czy ty nie umiesz czytać ? Nie czytałaś wcześniejszych komentarzy ? No cóż , za głupotę sie płaci , życzę powodzenia. Widać masz za dużo kasiory, to płac za nic
    12.06.2018
  • Marlena

    A ja złożyłam właśnie dokumenty - wszystko wygląda dobrze
    12.06.2018
  • Do NOWA

    Jaki narybek? Jeśli to chyba samobójców , nie czytałaś ostatnich komentarzy ?
    12.06.2018
  • NOWA

    Co słychać w MWSz w czerwcu, czy jest wg zainteresowanie uczelnią przez nowy narybek ... chcę złożyć papiery na tą uczelnię ? Na dietetykę ? Czy ktoś coś ????
    11.06.2018
  • Nick

    Nie polecam się nawet rekrutacja interesować .. zmarnowany czas i strach czy nie zamkną i nie wyrzuca na bruk ;/
    22.05.2018
  • Kandydatka

    Rozpoczęła się już nowa rekrutacja na kosmetologię?
    19.04.2018
  • ...

    Uczelnia jak zwykle udaje, że nic się nie dzieje a studentów ściga komornik z powodu długów uczelni... Władze uczelni nawet nie mają na tyle odwagi by powiedziec studentom ns czym stoja i czy dokończą rok. To co się dzieje na tej "uczelnii" to istny cyrk. Nie polecam chyba, ze ktoś chce sobie zafundowac stracony czas i niepotrzebne nerwy
    10.04.2018
  • Do Marleny

    Hej, a może to nie szkoła tylko pralnia pieniędzy ? bo co tu robi komornik ? Jestem przerażony , bo kto pracuje za darmo. Ja spadam po skończeniu tego semestru, wystarczy stresu przez rok !!!
    09.04.2018
  • Marlena

    Uczelnia to jedna wielka masakra, wykładowcy nie dostają wynagrodzeń, pojawiają się na zajęciach jedynie z litości do studentów. Pomijając fakt że płacąc tak duże czesne nie jesteśmy wyposażeni w pomoce (ciągłe braki), uczelnia to jest zwykle gimnazjum a student czuje się w środku jak przedszkolak. Od pewnego czasu również wszyscy studenci dostaliśmy pismo od komornika które mówi o ogromnym zadłużeniu uczelni. Mozna jedynie wnioskować że uczelnia długo nie pociągnie a żeby zdobyć jakieś doświadczenie trzeba rozważać opcję przenoszenia się gdzie indziej. W głowie się nie mieści.
    09.04.2018
  • Ania

    Szkoła ma siedzibę w gimnazjum co juz samo daje do myślenia ;) nie wypłacają pieniędzy dla nauczycieli , olewaja studentów . Nie przychodzą nauczyciele na zajęcia . JEDNA WIELKA PORAZKA !!!! Nie popełnijcie błędu życiowego ! I nie idźcie tam !
    09.04.2018
  • Aldons

    Przestrzegam Wszystkich przed pójściem tam . Najgorsza uczelnia w całym Krakowie ! Gorąco nie Polecam !!!
    09.04.2018
  • Słuchacz

    Jako były słuchacz studiów podyplomowych na tej Uczelni jestem bardzo zadowolony. Mogę z pełną odpowiedzialnością wyrazić swoją opinię, iż posiadam wiedzę, a przede wszystkim duże umiejętności praktyczne, które z powodzeniem wykorzystuję w mojej pracy zawodowej. Według mnie na każdego typu studiach oraz Uczelniach dużo zależy również od osobistego wkładu i zaangażowania. Z własnego doświadczenia wiem, jako, że jestem absolwentem studiów różnego typu na kilku uczelniach, w przeważającej mierze tych "dobrych" państwowych, że jeśli chcesz się prześlizgnąć i dobrnąć do dyplomu, to jesteś to w stanie osiągnąć mniejszym, bądź większym nakładem własnym niemal na każdej Uczelni... Ja uwielbiam poszerzać swoje horyzonty, a nauka to moja pasja... Życzę tego wszystkim odwiedzającym, to i inne fora uczelniane. I tyle w temacie.
    09.04.2018
  • Do Marleny

    Hej, a może to nie szkoła tylko pralnia pieniędzy ? bo co tu robi komornik ? Jestem przerażony , bo kto pracuje za darmo. Ja spadam po skończeniu tego semestru, wystarczy stresu przez rok !!!
    08.04.2018
  • Marlena

    Uczelnia to jedna wielka masakra, wykładowcy nie dostają wynagrodzeń, pojawiają się na zajęciach jedynie z litości do studentów. Pomijając fakt że płacąc tak duże czesne nie jesteśmy wyposażeni w pomoce (ciągłe braki), uczelnia to jest zwykle gimnazjum a student czuje się w środku jak przedszkolak. Od pewnego czasu również wszyscy studenci dostaliśmy pismo od komornika które mówi o ogromnym zadłużeniu uczelni. Mozna jedynie wnioskować że uczelnia długo nie pociągnie a żeby zdobyć jakieś doświadczenie trzeba rozważać opcję przenoszenia się gdzie indziej. W głowie się nie mieści.
    08.04.2018
  • Ania

    Szkoła ma siedzibę w gimnazjum co juz samo daje do myślenia ;) nie wypłacają pieniędzy dla nauczycieli , olewaja studentów . Nie przychodzą nauczyciele na zajęcia . JEDNA WIELKA PORAZKA !!!! Nie popełnijcie błędu życiowego ! I nie idźcie tam !
    08.04.2018
  • Aldona

    Przestrzegam Wszystkich przed pójściem tam . Najgorsza uczelnia w całym Krakowie ! Gorąco nie Polecam !!!
    08.04.2018
  • Słuchacz

    Jako były słuchacz studiów podyplomowych na tej Uczelni jestem bardzo zadowolony. Mogę z pełną odpowiedzialnością wyrazić swoją opinię, iż posiadam wiedzę, a przede wszystkim duże umiejętności praktyczne, które z powodzeniem wykorzystuję w mojej pracy zawodowej. Według mnie na każdego typu studiach oraz Uczelniach dużo zależy również od osobistego wkładu i zaangażowania. Z własnego doświadczenia wiem, jako, że jestem absolwentem studiów różnego typu na kilku uczelniach, w przeważającej mierze tych "dobrych" państwowych, że jeśli chcesz się prześlizgnąć i dobrnąć do dyplomu, to jesteś to w stanie osiągnąć mniejszym, bądź większym nakładem własnym niemal na każdej Uczelni... Ja uwielbiam poszerzać swoje horyzonty, a nauka to moja pasja... Życzę tego wszystkim odwiedzającym, to i inne fora uczelniane. I tyle w temacie.
    23.03.2018
  • Do Kaśka

    Jeśli podałem ci datę i nazwę tygodnika, jeśli poradziłem żeby zadzwonic do Ministerstwa, a ty mówisz, ze wszystko jest ok, oznacza to tylko jedno. Jesteś totalną i.....ą albo jesteś pracownikiem MWS Dietla. Tak w pierwszym jak i w drugim przypadku WSPÓŁCZUJE . Jeszce jedno, nie wprowadzaj innych w błąd, bo ktoś cię pociągnie do odpowiedzialności.
    21.02.2018
  • Kaśka

    Sprawdziłam, wszystko jest ok - więc nie rozpowiadaj takich informacji.
    21.02.2018
  • Do student

    Jest to bardzo łatwe do sprawdzenia, 26 stycznia 2015 bardzo wyczerpujący artykuł w Newsweek na temat dyr Mohnaczewski , po drugie poza cała masa innych artykułów , które można łatwo znaleźć w internet 3 możliwość, wystarczy zadzwonic do ministerstwa i powiedzą na wszystkie pytania.. Mój kierunek zlikwidowali , bo sie im nie opłacał , końcem września, a mnie zabrakło kilku miesięcy żeby go skończyć . Zmarnowałem 3 lata .
    16.02.2018
  • Do do student

    Poza tym z tego co wiem to na UEKu można wyblagac ocenę a na Fryczu za oceny się płaci, ale na te uczelnie nikt nie powie złego słowa... Żałosne... Pewnie tu nie studiowałas/es nigdy lub nie studiujesz tylko przeczytałaś/eś jakiś żałosny artykuł o jakiś garnkach i się go przyczepilas/es, masakra....
    15.02.2018
  • Do do student

    Gdzie studiowałas? na tej uczelni?
    15.02.2018
  • Do Student

    I ty uważasz zże to jest uczelnia owysokim poziomie ? Według mniE to bardziej przypomina Komediodramat . Właściciel kradnie Garnki za półmiliona , A z wykładowcami można się dogadywać co do oceny. Niezły cyrk
    14.02.2018
  • Student1

    Polecam szkołę. bałam się spróbować, przez te kiepskie oponie, ale nie żałuję.Mamy bardzo dobrych wykładowców, z odrobiną chęci można się wiele nauczyć. Czesne nie jest kolosalnie duże w porównaniu do innych uczelni. Trzeba się przygotować na zamieszanie z harmonogramem, ale zwykle zmieniają się tylko godziny coś przeskakuje wcześniej coś później.
    13.02.2018
  • Student

    Uważam że te wszystkie negatywne opinie są bez sensu, racja moze maja słaba organizacje i plan zmienia się 500 razy i ani studenci ani wykładowcy nic z niego nie wiedza, ale uważam że zajęcia są bardzo ciekawe, można się wiele nauczyć i dużo a tych zajęć zapamiętać a jeśli chodzi o sesję to z każdym wykładowca można się dogadać co do oceny i do egzaminu kiedy ma się odbyć, ustalają tak żeby każdemu pasowało. Jest fajnie i nie ma sensu źle się nastawiac, ale wykładowcy są z Rolniczego czy UJotu więc poziom jest dosyć wysoki, ja sprowalem i nie żałuję :)
    13.02.2018
  • studentka dietetyki już II sem.

    Jestem bardzo zadowolona z wykładów i ćwiczeń. Fajni wykładowcy. Wiem o wiele więcej o żywieniu człowieka niż pół roku temu.
    13.02.2018
  • Izka

    Poczytaj sobie dokładnie wcześniejsze opinie i będziesz wiedziała. Niestety wszystkie złe opinie są prawdziwe, łącznie z artykułami w mediach. Życzę powodzenia
    10.02.2018
  • Olga

    A co takiego tam się dzieje - rozmawiałam z kilkoma osobami i polecają uczelnię
    06.02.2018
  • Student

    Olga, czy ty nie wiesz co tam sie dzieje ? Jeśli tam sie wybierasz to współczuje !!!
    06.02.2018
  • Olga

    Wybieram się na dietetykę na tą Uczelnie
    06.02.2018
  • Do Daria

    Nawet nie myśl o tym, bo uczą tam rzeczy, których potem kosmetolog nie może wykonywać .w sumie pieniądze wyrzucone w błoto !!!!!
    13.01.2018
  • Daria

    Informacje dotyczące zaległych wypłat dla wykładowców dają do myślenia, take sytuacje mają bezpośrednie przełożenie na jakość zajęć. Może ktoś z Państwa podzieli się uwagami dotyczącymi studiów podyplomowych z Nowoczesnej Kosmetologii w Medycynie Estetycznej
    11.01.2018
  • Student

    Chciałabym się dowiedzieć co ze stypendium? Dostałam 170 zł na miesiąc i jak mam się utrzymać z tego? Jeszcze zapłacić za szkole i mieszkanie
    10.01.2018
  • Były pracownik

    A co z zaległymi wypłatami dla wykładowców? Do tej pory nie wpłyneły na moje konto pieniędze za zeszły rok akademicki, a mamy juz grudzien. Czy mam wystapic do sadu o kradzież ? Były pracownik
    05.12.2017
  • MWS w Krakowie

    Uprzejmie informujemy, iż poniższy post zawiera nieprawdę i zniesławia pana Piotra Mochnaczewskiego. Wobec autorów cytowanych tekstów toczą się postępowania sądowe. Osoby kolportujące w złej wierze te kłamliwe treści będą konsekwetnie pozywane na drodze cywilnej.
    28.11.2017
  • Do astudenta

    Ale pojechałeś ! Skąd masz takie info ??? W którym Newsweek to czytałeś ? Ja zamierzam spadać , ale dlaczego taka szkoła dalej działa ?dlaczego nikt nas nie ostrzega ? Kto nam zwróci czas i pieniądze ???
    22.11.2017
  • Student

    Oto co pisza o włascicilelu szkoły ,chyba nie powinien dziwić fakt,że wykładowcy nie dostaja pieniędzy. Piotr Mochnaczewski ma już na koncie dwukrotną jazdę po pijaku i zdemolowanie traktora. Nie przeszkodziło mu to w byciu pracownikiem naukowym i pełnieniu obowiązków rektora szkół wyższych. Oskarżono go o to, że ukradł z jednej z nich sztućce i sprzęt kuchenny wart pół miliona złotych. Drugą szkołę oszukał podobno na 70 tysięcy. O sprawie pisze Newsweek. Dziennikarze tygodnika dotarli do zawiadomienia, które w ubiegłym tygodniu wpłynęło do Prokuratury Rejonowej na Pradze Południe. Prywatna uczelnia Viamoda oskarża Mochnaczewskiego o "przekroczenie zakresu udzielonych pełnomocnictw oraz dopuszczenie się czynów, na skutek których Uczelnia poniosła szkodę". W skrócie: zaradny mąż Ogórek miał podróżować, spać w hotelach i jeść w restauracjach za pieniądze uczelni. Bardzo często korzystał z usług hotelarskich, gastronomicznych w drogich restauracjach czy przejazdów kolejowych i lotniczych na koszt Uczelni (...). Pobierał fakturę VAT wystawianą na Uczelnię i żądał zwrotu kosztów lub po prostu korzystał z karty płatniczej stanowiącej własności Uczelni. - czytamy. Tym samym przekroczył zakres udzielonych pełnomocnictw oraz dopuścił się czynów, na skutek których Uczelnia poniosła szkodę (...). Ponadto (...) korzystał z karty płatniczej stanowiącej własności Uczelni w prywatnych sprawach takich jak podróże, noclegi, bilety. Podobnie jak w przypadku zaliczek - żadnych z tych kosztów nie można powiązać z działalnością Uczelni. Te "wydatki reprezentacyjne" kosztowały szkołę 29 tysięcy złotych. W sumie Mochnaczewski jest jej winien 68 tysięcy, ale władze uczelni nie potrafią wyegzekwować pieniędzy od października 2014 roku. Dlatego zgłoszono sprawę do sądu. Co ciekawe, jak donosi Newsweek, zaradny Mochnaczewski podpisywał umowy... sam ze sobą. Był bowiem prezesem i większościowym właścicielem spółki. Jak można się było spodziewać, ani Ogórek ani przyszła "Pierwsza Dama" nie chcą komentować sprawy. Zobacz też: Pijany mąż Ogórek chciał PRZEKUPIĆ POLICJANTÓW?! "Był tak pijany, że WYPADŁ Z SAMOCHODU..."
    21.11.2017
  • lol

    Nie dostałaś pisma od komornika? :)
    16.11.2017
  • studentka

    lol a skąd masz takie informacje o zadłużeniu szkoły. Ja jestem studentem i nic nie wiem.
    16.11.2017
  • lol

    szkoła jest tak zadłużona, że zamykając ją zrobią tylko studentom przysługę i szansę na zmianę uczelni na lepszą :)
    15.11.2017
  • Do Xstudent dietetyki

    Wspaniali wykładowcy to już odeszli kilka lat temu. Nie wprowadzaj w błąd ludzi OSZUSTKO
    04.11.2017
  • XStudent dietetyki

    Jestem zadowolona pomimo trgo ze budek uczelni pozostawia wiele do zyczenia to tylko budek wspaniali wykladowcy wkladaja duzo serca w swoja prace
    03.11.2017
  • Równiez były wykładowca

    Ja i jeszce dwie osoby równiez nie otrzymałyśmy pensji za maj i czerwiec.Chętnie dołaczymy do pozwu zbiorowego.Proszę o kontakt imarcz78@wp.pl
    03.11.2017
  • aaa

    Jeśli chcesz sie nauczyć porządnie to nie warto. Poziom szkoły bardzo niski.
    02.11.2017
  • Blacklady212a

    mam pytanko Czy na obecną chwilę są jacyś studenci ze studiów podyplomowych na kierunku przygotowanie pedagogiczne dla absolwentów wyzszych. możecie szczerze powiedzieć czy warto studiować na tej uczelni ten kierunek
    02.11.2017
  • Do byly wykadowca

    Prosze o maila.
    01.11.2017
  • Do nowa studentka

    Tak możesz zaparkować pod samą Uczelnią. Jaki kierunek zaczynasz/
    25.10.2017
  • Nowa studentka

    A wie ktoś czy parking jest dostępny?
    25.10.2017
  • Srudia podyplomowe

    Ja jestem na psychodietetyce, zaczynam w sobotę :) Jest ktoś tutaj z grupy?
    25.10.2017
  • Kasia

    Zapisałam się na kosmetologię - jestem zadowolona.
    25.10.2017
  • były wykładowca

    Szkoła idzie na dno, zalegaja mi z pensją za maj 2017 r. Na nic są ponaglenia i telefony. Dotarłam już do 5 osób, którym uczelnia nie wypłaciła pieniędzy za przeprowadzone zajęcia. Czy może jest tu ktoś ,komu szkoła również zalega z pensją? Chcemy zrobić pozew zbiorowy, ale musi być ok 10 osób pokrzywdzonych.
    25.10.2017
  • Zuzka

    Tak ja jestem na zaocznych studiach, mogę Ci pomóc :)
    24.10.2017
  • Ania

    Czy jest tu ktoś kto rozpoczął właśnie studia niestacjonarne na pierwszym stopniu kosmetologii? Miałabym kilka pytań. Z tego co widzę II stopień jest zawieszony.... Ale licencjat nadal funkcjonuje?
    23.10.2017
  • Studentki

    Prawda, nawet po UJ można sprzedawać w Lidlu, ale po MWS Dietla to pewne, szczególnie na zawieszonym kierunku. Do Agi - najlepiej zadzwonic do ministerstwa ( ja to zrobiłam !!!) i tam ci powiedzą o co chodzi z tym zawieszeniem. Życzę powodzenia !
    29.09.2017
  • Studentka

    Ludzie nie rozumiem dlaczego ciągle tylko potraficie narzekać. Nie podoba się to zmieńcie uczelnie. W dzisiejszych czasach nawet po UJ będziecie sprzedawać w Lidlu.
    29.09.2017
  • Do Agi

    Trzeba wejść na stronę POLON i tam są ostrzeżenia ministerstwa o zamkniętych i zawieszonych kierunkach
    29.09.2017
  • aga

    Jak sprawdzić, ze kierunek jest zawieszony ?
    27.09.2017
  • AnnaS

    Sadze to samo co o całej uczelni, jeśli mogę ja tak nazwać . Szkoda gadać ! A na pewno szkoda czasu i kasiory.
    27.09.2017
  • AnnaS

    A co sądzicie o studiach podyplomowych z kosmetologi na MWS?
    27.09.2017
  • Agi

    Studiowanie na zawieszonym kierunku - poezja!
    26.09.2017
  • Kosm

    Idzie ktos na mgr kosmetologii? Jaki poziom ? Czy polecacie tą uczelnie ?
    25.09.2017
  • Zosia

    Ciekawe czy "studenci" dietetyki widzieli już nową "siedzibę" swojej szkoły i czy zastanowili się przez chwilę dlaczego tak często szkoła je zmienia?
    25.09.2017
  • Do Oli

    Olu dziwisz się ? Naciągają ludzi, bo większość z nas nie wie jak sprawdzić uczelnie, ale wystarczy to sprawdzić , zadzwonić do Ministerstwa, bo tak się oszukuje ludzi!
    25.09.2017
  • oko

    Hej! Nowi studenci dietetyki dziennej, może i my założymy jakąś grupę na facebooku? :)
    25.09.2017
  • Ola

    A ja się pytam jak to jest ze nadal ...wiem jestem uparta ale nie lubie jak się mnie zwodzi...ze prowadza rekrutacje na magisterkę a mają zawieszone uprawnienia przez Ministerstwo??? nikt mi tam nic nie chce powiedziec a mieli do mnie dzwonic co i jak :(
    25.09.2017
  • Slodziak

    Kto. mi wytlumaczy jak to jest, poczatkiem sierpnia mieli koncowke obnizonego wpisowego, a teraz mają zero ??? No to chyba jest już desperacja. Zgadzam sie z byłym pracownikiem, bo jestem była studentka.
    24.09.2017
  • Student

    Studentów dietetyki niestacjonarnej zaczynających od tego roku zapraszam do grupy: https://m.facebook.com/groups/1715050982137505
    24.09.2017
  • Byly pracownik

    Szkoła zalegała z wypłacaniem wynagrodzenia przez długi czas, pomimo licznych ponagleń, przestrzegam wszystkich którzy rozważaja prace w tej jednostce.
    23.09.2017
  • Do adieu

    A co szukasz samobójców ??
    22.09.2017
  • adieu

    Hej, czy jest ktoś kto idzie na dietetykę stacjonarnie?
    21.09.2017
  • Studenr

    Papier* poprawiam się bo za chwilę będzie fala hejtu
    20.09.2017
  • Studenr

    Do Irmina: w dzisiejszych czasach warto mieć jakiś papież a żadna praca nie hańba.. Pewnie sama nie pracujesz w lepszej firmie niż Lidl.
    20.09.2017
  • Kris

    Do Anka i Dietetyka nst: Może jakaś grupę na fejsie założymy w ramach integracji? :D
    20.09.2017
  • Irmina

    To będą pasjonujące zajęcia, bez wątpienia! A potem kasa w Lidlu, bo dietetyków jest już za dużo. Oj, ludzie, ludzie...
    20.09.2017
  • Anka

    O super ja też zaczynam dietetykę, już niedługo pierwsze zajęcia!
    20.09.2017
  • Dietetyka nst

    Cześc Kris, ja też zaczynam dietetykę zaocznie. Złożyłam w tamtym tygodniu wszystkie dokumenty
    20.09.2017
  • Kris

    Jest tu ktoś kto zaczyna od tego roku dietetyke niestacjonarnie? :D
    19.09.2017
  • Beata

    A cóż to za uczelnia, funkcjonująca w kilkunastu wynajętych pomieszczeniach w budynku, gdzie jest dawne gimnazjum, liceum i nie wiadomo co jeszcze. Czemu tak często zmieniają miejsca pobytu?
    19.09.2017
  • Justyna

    O ktorej godzinie zaczynaja się Tam zjazdy?
    17.09.2017
  • Paulina do Krzysztofa

    Skoro uczelnia nie wydaje skierowań, to już jest czerwone światło, bo to jest obowiązkiem uczelni. Czy jest sens ? Odpowiedz sobie sam, przeczytaj inne komentarze lub po prostu zadzwoń do ministerstwa i wypytaj o szczegóły. No chyba, ze chcesz tracić czas pieniądze
    12.09.2017
  • Krzysztof

    Chce się zapisać na dietetyke zaocznie, czy jest sens? Gdzie zrobić badania lekarskie, skoro uczelnia nie wydaje skierowan?
    09.09.2017
  • Do studentki

    Głupoty, to chyba ty piszesz, bo jak jesteś na 2 roku, to powinnaś wiedzieć ile nas było, bo mnie już nie ma i jestem bardzo szczęśliwa, ze udało mi się zmienić uczelnie , pewnie w ostatnim momencie
    01.09.2017
  • ania

    Prosze mi wyjasnic dlaczego umiesciliscie terminy zjazdow dla magisterki Kosmetologii jak maciee zawieszenie prowadzenia studiów przez Ministra !!! Chcialam zlożyc dokumenty ale nie mozna ..no tak lepiej zwodzic ludzi...z reszta moze i dobrze jeszcze by mnie cos pokusilo...ale przykre jest to co sie dzieje z uczelnia ktora skonczylam...nie dziwie sie bo juz na licencjacie bylys,y wszystkie mocno wkurzone jak wyglada pracownia kosm...
    01.09.2017
  • Studentka

    Nie rozumiem dlaczego ludzie piszą takie głupoty, jak dietetyka nie istnieje?? Będę teraz studentką 2 roku. Są również studenci którzy w tym roku się bronili, oraz Ci którzy idą na trzeci rok, oraz nabór 1 roku.
    31.08.2017
  • Do Sebastiana

    Np cóż, to było dwa lata temu, teraz dietetyka w zasadzie nie istnieje
    31.08.2017
  • Sebastian

    Ja skończyłem dwa lata temu dietetykę i byłem bardzo zadowolony!
    29.08.2017
  • Anka

    Zobacz sobie tutaj http://dietl.edu.pl/pl/strona/terminy-zjazdow-2017-2018-r, podali wszystkie terminy :)
    29.08.2017
  • Dawid

    Anka ja na dietetykę. A skąd miałaś terminy zjazdów?
    29.08.2017
  • Paulina

    Nauka w tej szkole to strata czasu i pieniedzy. Nie popełniajcie tego bledu.
    26.08.2017
  • AA

    Szkoła o bardzo niskim poziomie nauczania, nie szanująca studentów ani pracowników. Przestrzegam wszystkich przed tą szkołą, stanowczo nie polecam.
    25.08.2017
  • Marta

    Mam zamiar złożyć papiery na pedagogikę, niesteacjonarne studia na Dietla. Jakieś opinie ?
    08.08.2017
  • Przyszła studentka

    Do AJA, o zawsze to raźniej
    26.07.2017
  • AJA

    Przyszła studentko, też jestem zapisana na dzienną dietetykę
    26.07.2017
  • Do Studentki

    Czy nie prościej po prostu sprawdzić w Ministerstwie ? życzę powodzenia
    26.07.2017
  • Przyszła studentka

    Sądzę iż ilu ludzi tyle opini, Jeżeli bedzie az tak strasznie źle to po prostu odbiorę papiery i zrezygnuje
    26.07.2017
  • Przyszła Studentko

    A dlaczego nie sprawdziłas w Ministerstwie co jest prawdą a co nie ? Dlaczego nie chcesz sobie ułatwić życia i skorzystać z moich doświadczeń ?
    26.07.2017
  • Przyszła Studentko

    A dlaczego nie sprawdziłas w Ministerstwie co jest prawdą a co nie ? Dlaczego nie chcesz sobie ułatwić życia i skorzystać z moich doświadczeń ?
    26.07.2017
  • Przyszła studentka

    Ja złożyłam wszystkie papiery na dietetykę stacjonarną ale po przeczytaniu tych komentarzy zaczynam sie obawiać ze dokonałam złego wyboru
    25.07.2017
  • Do Nata

    Po co sie wysilasz, po prostu zadzwoń do Ministerstwa i powiedzą ci prawdę. Po co główkować i zastanawiać sie kto pisze prawdę. Zawsze najlepiej sprawdzić u źródła .
    25.07.2017
  • NATA

    "Do Kasiula" - dziwne, że tam dawno nie ma dziennej dietetyki skoro była rekrutacja w tym roku i w poprzednich latach też. "Studentka dzienna" opowiesz coś więcej?
    25.07.2017
  • studenta dzienna

    Do Kasiula - Akurat jest dzienna dietetyka. Sama jestem studentką studiów stacjonarnych. Jestem bardzo zadowolona. Wykładowcy super a to jest najważniejsze . Polecam gorąco.
    25.07.2017
  • Do Kasiula

    Ha,ha,ha, adlaczego mówisz do lusterka ???my z Patrykiem właśnie robimy coś pożytecznego , OSTRZEGAMY LUDZI !!! Natalia a ty nie wiesz, ze tam już dawno nie ma dziennej dietetyki ? Jestem studentką która 2 lata temu uciekła z dietla z dietetyki i całe szczęście
    22.07.2017
  • NATA

    Czy zapisał się ktoś na dietetykę dzienną?
    21.07.2017
  • Kasiula

    hahahahah zajmijcie się lepiej czymś pożytecznym
    21.07.2017
  • Do PATRYK

    Zgadzam sie . Jak w ciągu paru lat jest to 5 czy 7 zmiana, to coś jest nie tak. Jak nie płaca wykładowcom , to może nie płaca za czynsz ?
    21.07.2017
  • DO PATRYKA

    A zmiana adresu/ lokalizacji to coś złego?
    20.07.2017
  • Patryk

    A tymczasem kolejna zmiana siedziby. Za chwilę "uczelnia" przeniesie się do autobusu, który będzie krążył po mieście.
    19.07.2017
  • BARO

    Co to znaczy, ze dołączysz do grupy podyplomowej ? Czy to znaczy, ze nie wiesz coo chcesz studiować , Masakra i żenada
    13.07.2017
  • Aleksandra

    Również chętnie się dowiem, chce dołączyć do grupy podyplomowej.
    12.07.2017
  • Jarek

    Studiuje ktoś na studiach podyplomowych?
    12.07.2017
  • BARO

    Wydaje mi sie, ze student 2 roku chyba jest z innej uczelni, bo tej by nie mógł promować. Jeśli Ministerstwo ostrzega , to cóż więcej potrzeba ???
    09.07.2017
  • Studentka

    Justyna, sama musisz podjąć decyzję.
    07.07.2017
  • Studentka II roku dietetyki

    Justyna nic się nie martw - polecam
    07.07.2017
  • Justyna

    Teraz to mam ogromne wątpliwości. Jak jest z tą dietetyka? We środę był dzień otwarty zawiozlam papiery i podpisałam umowę.. interesuje się dietetyka jestem po technikum żywienia.. nie chce stracić czasu na tych studiach jeżeli rzeczywiście jest tak jak w komentarzach... :( chce studiować zaocznie jest ktoś tu W podobnej sytuacji ?
    06.07.2017
  • Justyna

    Teraz to mam ogromne wątpliwości. Jak jest z tą dietetyka? We środę był dzień otwarty zawiozlam papiery i podpisałam umowę.. interesuje się dietetyka jestem po technikum żywienia.. nie chce stracić czasu na tych studiach jeżeli rzeczywiście jest tak jak w komentarzach... :( chce studiować zaocznie jest ktoś tu W podobnej sytuacji ?
    06.07.2017
  • Jarek

    Haha co wy jeszcze nie wymyślicie.... Sami siebie nakręcacie.
    05.07.2017
  • BARO

    Do Anon, faktycznie masz racje, uczelnia sie rozsypuje, a dietetyka góruje , HURA !!!!!
    05.07.2017
  • Asia

    Czyli już tylko dietetyka Wam została. Zapiszcie się i przetestujcie. Powodzenia w totolotku.
    05.07.2017
  • Anon

    Więc właśnie, może na dietetyce jest inaczej. Dziewczyna chce wiedzieć to jak ktoś ma jakieś informacje dotyczące konkretnie tego kierunku to niech pomoże
    04.07.2017
  • Ula

    Ja też i co z tego
    04.07.2017
  • Baro

    Tak
    04.07.2017
  • Anon

    Baro, a czy sprawdzałeś tę stronę o której pisała Barb? Informacja dotyczy kierunku kosmetologii w szkole Dietla.
    04.07.2017
  • Kaja

    Dziękuje za tak się o wszystkich martwisz...niepotrzebnie.
    04.07.2017
  • Baro

    To życzę dużo powodzenia, może sprawdź co napisał Barb ? No chyba ,ze masz za dużo czasu i kasy do zmarnowania.
    03.07.2017
  • Karolina

    Droga Elu, zależy mi konkretnie na kierunku PSYCHODIETETYKI, dlatego nie zapiszę się chociażby na UR.
    03.07.2017
  • Barb

    Heh wiedziałam, że coś jest nie tak...nie wierzyłam w opinie pytałam u nich na miejscu i faktycznie jakoś podejrzanie mi odpowiadali.. aż w końcu znalazłam to ;/ https://polon.nauka.gov.pl/opi/aa/kierunki/studia/zawieszoneCofniete?execution=e2s1 Zawieszone studia w ostrzeżeniach ministerstwa ..pfffff...dziękuję rezygnuję
    30.06.2017
  • studentka

    Marek kończyłeś studia podyplomowe na Dietetyce czy Kosmetologii?
    29.06.2017
  • Adriana

    Marek a jaki kierunek studiów podyplomowych kończyłeś? W tym roku skończyłeś czy wcześniej? Dzięki za odp.
    27.06.2017
  • Marek

    Studia podyplomowe niestety jak wszystko inne chyba czytając komentarze..po co komu taka podyplomowka ..nawet wstyd gdzies pokazać ..zaluje wyrzuciłem pieniądze w błoto:/
    27.06.2017
  • Adriana

    A może ktoś kończył studia podyplomowe i może coś na ich temat powiedzieć?
    23.06.2017
  • Ela

    A dlaczego, Karolino nie zapiszesz się na dietetykę na UR? Boisz się państwowych, dobrych uczelni? To może daj sobie spokój ze studiowaniem.
    20.06.2017
  • Elka

    Dobrze zauważyłaś, jeszcze sie utrzymuje, chcesz to sprawdzić na własnej skórze ? dziwie sie, bo ja zwiałam z tamtąd półtora roku temu
    13.06.2017
  • Karolina

    Z tego co słyszałam od znajomych to faktycznie z niektórymi kierunkami były problemy, ale dietetyka podobno się utrzymuje, więc sama nie wiem co myśleć
    13.06.2017
  • Elka

    Niepokojące, ale prawdziwe. Sprawdź w ministerstwie ilu maja studentów ,o ile jeszcze ktoś został to będziesz wiedziała jaka to uczelnia widmo !!!!
    09.06.2017
  • Wiktoria

    Cześć. Zastanawiam się na dietetyką. Dużo jest osób na roku? Jaka jest atmosfera, ponieważ nie ukrywam, niektóre komentarze są niepokojące :(
    09.06.2017
  • Kinga

    Ciekawe kto wierzy w te komentarze, wszystko mało wiarygodne.
    05.06.2017
  • Do Kamila

    Ale same zajęcia, na szczęście, odbywają się w budynku a mogłyby odbywać się na obiekcie. To jednak duża wygoda.
    05.06.2017
  • Do Kamila

    A co to za język ??? Fajnie ze zajęcia odbywają sie na Hucie, jak ty chłopie zdałes maturę ??? To znaczy , ze inne uczelnie maja zajęcia NA KRAKOWIE ???Zupelna kompromitacja !!!
    05.06.2017
  • Adam

    Doprawdy trudno zrozumieć ludzi, którzy z uporem "polecają" szkołę, nie zważając/nie zdając sobie sprawy ze znaczenia ocen wystawionych przez PKA. A co będzie, gdy te (warunkowa i negatywna) oceny zostaną utrzymane? Z drugiej strony trudno powstrzymywać ludzi, którzy chcą przepłynąć rzekę w dziurawej łodzi.
    05.06.2017
  • Kasia

    Odradzam ... z dyplomem z Dietla znaleźć pracę to nic łatwego..dobrze że miałam mase kursów ale i tak musiałam udawadniać że cos umiem bo stwierdzono "tam to niczego nie uczą" :(
    05.06.2017
  • Kamil

    Fajnie że wszystkie zajęcia odbywają się w jednym budynku na Hucie,nie trzeba jeździć po całym mieście.
    04.06.2017
  • Karina

    Ja tam studiowałam i na pracowniach akurat waciki i środki do demakijażu zawsze były...może szkołę pomyliłaś?
    04.06.2017
  • Do Rafala

    Chłopie, nie wymyślaj, wystarczy wejść na stronę PKA i zobaczyć, ze 8 grudnia 2016 rok Małopolska dostała negatywna opinie , zawsze możesz zadzwonić do ministerstwa i to sprawdzić jak masz problem z komputerem
    04.06.2017
  • JA

    Odradzam! Byłam studiowałam i ledwo skończyłam bo juz chodzily plotki o zamknoeciu Kosmetologii..juz mialam się przeniesc ale zostalam..ciekawe ile pociagna jeszcze..troszke zal ale w sumie sie nie dziwie..musialam nosiac ze soba na zajęcia najdrobniejsze rzeczy jak waciki..srodki do demakijazu itp...
    03.06.2017
  • Rafał

    Taki z Ciebie Łukasz , a w komentarzu piszesz jak kobieta :D :D :D kolejne komentarze wyssane z palca.
    01.06.2017
  • LUKASZ

    Z czystym sumieniem odradzam ..jesli szanujesz swoje pieniazki i czas...odchodzac balam sie ze nie beda chcieli mi wydac wykazu ocen ...smutne
    01.06.2017
  • Zdeklarowany Anonim :D

    To chyba nic nowego, że w internecie się pisze anonimowo szczególnie na forach o opiniach na jakis temat... Rafał też raczej nie jest nickiem, po którym jednoznacznie można stwierdzić kim jesteś:)
    01.06.2017
  • Do Anny

    Anna jakim byłym wykładowcą?
    01.06.2017
  • Rafał

    Anonimowo każdy chętnie odradza, szkoda że tylko pod wymyślonym pseudonimem. Polecam szkołę
    01.06.2017
  • Anna

    Przepraszam ale jestem byłym wykładowcą tej szkoły i nie wiem czy ktoś poważny z państwowych uczelni tam pracuje ... jak ich byli wykładowcy nie otrzymują wynagrodzenia i pozostaje tylko sąd..Młody Człowieku strzeż się !
    31.05.2017
  • To piszę ja

    Haha super ze piszesz te diety :D :D D Po raz kolejny NIE POLECAM !!! Będę to pisać do skutku aż w koncu ktoś cos zrobi z tą niby uczelnią i ją zamkną - organizacja okropna ! zamkneli mi kierunek a jak czlowiek sie chcial dowiedziec co i jak to cisza! NIE POLECAM STANOWCZO
    31.05.2017
  • Szafa

    Piotrek ja jestem na Dietetyce jest ok :) Pracuje na siłce jako trener personalny polecam można dorobić sobie pisząc dietki dla fajnych laseczek :) Dodam że skończyłem AWF nie widzę równicy bo większość kadry to Państwowe Uczelnie.
    31.05.2017
  • Piotrek

    Ja ide na dietetyke, interesuje mnie specjalność psychodietetyka. Wybiera się ktoś?
    31.05.2017
  • Piotrek

    Ja ide na dietetyke, interesuje mnie specjalność psychodietetyka. Wybiera się ktoś?
    31.05.2017
  • Piotrek

    Ja ide na dietetyke, interesuje mnie specjalność psychodietetyka. Wybiera się ktoś?
    31.05.2017
  • Adi

    hahahhahaha
    31.05.2017
  • Edi

    Zlikwidowali przed końcem Nie tylko dziennikarstwo ale tez grafikę komputerowa, a z dietetyki zwiali wszyscy dobrzy wykładowcy bo im nie płacili . Kiepsko to wyglada
    26.05.2017
  • Patryk

    Z dietetyką jest ok, kiedyś zamknęli dziennikarstwo
    26.05.2017
  • Karolina

    A jaki to był kierunek? Mnie interesuje szczególnie czy z dietetyką były jakieś problemy. Ma ktoś jakieś informacje na ten temat?
    25.05.2017
  • Zygi

    Mnie zamknęli kierunek jeden semestr przed końcem studiów bo im sie nie opłacało go prowadzić Po co sie narażać . Im nie zależy na studentach tylko na KASIE !!!!,
    25.05.2017
  • Karolina

    Hej. Bardzo interesuje mnie dietetyka na tej uczelni. Czy z tym kierunkiem jest równie źle jak z kosmetologią? Bardzo proszę o opinie na ten temat ;)
    24.05.2017
  • Kasia

    Świetnie wybrałeś, to dobra Uczelnia!
    04.05.2017
  • Dietetyka

    Cześć, Jestem zainteresowana kierunkami związanymi z dietetyką, będę bardzo wdzięczna za opinie. :)
    03.05.2017
  • Kika

    Sebastian, co ty polecasz.??? Ja tez dzięki Moni sprawdziłam i dowiedziałam sie ze nie maja już uprawnień do robienia naboru na magisterkę , a na licencjat mogą robić nabór tylko na ten rok, bo maja warunek. Monia, ja tez ci dziękuje
    04.04.2017
  • Studentko 1 roku

    Pytasz skąd te komentarze ??? Wejdź sobie na stronę Polskiej Komisji Akredytacyjnej i zobaczysz skąd .Dzieki Moni nie wpadłam w to bagienko. Wystarczy sprawdzić , albo po prostu zadzwonić do ministerstwa.
    01.04.2017
  • Paulina

    halo halo wybiera się ktoś na kosmetologię?
    27.03.2017
  • Kamil

    A studiuje ktoś może Psychodietetykę z elementami neurobiologii? Mam parę pytań
    01.03.2017
  • Ula

    Ja również studiowałam tam kilka lat temu na kierunku, który później zamknięto, mimo wysokiej oceny PAKi. Byli tam znakomici wykładowcy i wysoki poziom. Ze smutkiem przeczytałam na stronie Komisji Akredytacyjnej aktualne oceny szkoły. Nie ma o czym mówić.
    27.02.2017
  • Basia

    Kilka lat temu skończyłam Uczelnię, wtedy kadra była bardzo dobra jak i poziom nauki. Teraz ciężko mi się odnieść - natomiast oceniam kilka lat wstecz.
    19.02.2017
  • Izka

    Jak jeden dobry wykład na cała uczelnie to niezłe jaja
    13.02.2017
  • Iga

    Byłam tam na super wykładzie
    13.02.2017
  • Ula

    Polecam Uczelnie!!!
    10.02.2017
  • Sebastian

    Jestem absolwentem, polecam
    09.02.2017
  • Renata

    Emerytowani profesorowie, warunkowa ocena studiów 1 stopnia i negatywna magisterskich przez PKA i wszystko jest dobrze?
    09.02.2017
  • Piotrek

    Ok dzięki Paulina
    08.02.2017
  • Paulina

    Piotrek z tego co pamiętam ja miałam praktyki już po pierwszym semestrze. Ale najlepiej zadzwoń sobie i zapytaj.
    08.02.2017
  • Piotrek

    Po którym semestrze zaczynają się praktyki studenckie? Już po pierwszym czy dopiero od drugiego?
    08.02.2017
  • kamila

    Wszystko jest dobrze
    08.02.2017
  • Studentka I roku

    Nie wiem skąd te negatywne komentarze. Konkurencja? Rok nie jest duży, tłumów nie ma, ale to kwestia niżu demograficznego i wszędzie jest podobnie niestety. Ja jestem zachwycona uczelnią. Profesorowie z UJ z wydziałów medycznych, często emerytowani z niesamowitą wiedzą i do tego świetnie zorientowani w nowinkach technicznych. Polecam, bo warto!
    07.02.2017
  • Adrian

    Dzięki za informację Marzena!
    06.02.2017
  • Marzena

    Adrian teraz jest sesja więc pewnie z wykładami wrócą w marcu
    06.02.2017
  • Adrian

    Wie ktoś może kiedy będzie kolejny otwarty wykład Profesora Vetulaniego?
    06.02.2017
  • Katarzyna

    Cześć studiuje ktoś może Psychodietetykę z elementami neurobiologii? Potrzebuje kilku informacji :)
    06.02.2017
  • Saba

    Monia, dzięki za te info faktycznie maja negatywna opinie PKA Uratowała mnie dzięki
    26.01.2017
  • Monia

    Nie wiem gdzie jeszcze mogę to napisać, ale na fb bez skrupułów usuwają moje komentarze i prośby o wyjaśnienia ;( zapisałam się na magisterkę Kosmetologii i dowiedziałam się że dostali zakaz prowadzenia tego kierunku .. a licencjat jakąś warunkową decyzję.. nie bardzo wiem o co chodzi ale jak poczytałam na necie to jest masakryczna wiadomosc .. ministerstwo zle ich bardzo ocenilo ..musze szukaać innej uczelni bo tu wszystko jest ukrywane a czytałam jjuż o jakimś kierunku który z dnia na dzień zamknęli i pewnie z tym bedzie tak samo .. a studenci na bruk :( cały opis ich błedów na stronie ministerstwa http://www.pka.edu.pl/portfolio-item/baza-ocen/
    24.01.2017
  • Riko

    Ja tylko skomentowałem Bożenę, ale widać boli mała ilość chętnych
    19.10.2016
  • Monika

    Haha no faktycznie mała czy duża sala jest wyznacznikiem wszystkiego hahahhahahaah :D
    19.10.2016
  • Riko

    Ta mała salka na inauguracji sama mówi za siebie, nie trzeba żadnych komentarz.. Równia pochyla w dół
    19.10.2016
  • Riko

    Ta mała salka na inauguracji sama mówi za siebie, nie trzeba żadnych komentarz.. Równia pochyla w dół
    19.10.2016
  • studentka

    bardzo pozytywnie wszystko oceniam. Wykłady na wysokim poziomie.
    18.10.2016
  • Ola

    Dobrze że nie wierzyłam w te zmyślone komentarze, zapisałam się na studia, byłam na Inauguracji i wszystko było ok. Te komentarze poniżej wyssane z palca.
    18.10.2016
  • Bożena

    Ja też jestem absolwentką, ale jak patrzę na zdjęcia z inauguracji i widzę grupę ludzi w niewielkiej sali, to robi mi się smutno. Kilka lat temu inauguracje odbywały się w wypełnionym po brzegi kinie Kijów.
    17.10.2016
  • Anita

    Jestem absolwentką i miło wspominam studia
    14.10.2016
  • Mateusz

    Polecam studia niestacjonarne.
    12.10.2016
  • Iwona

    Dobrze że my studenci wiemy że te komentarze nijak mają się do prawdy, a negatywy wyssane z palca zawsze będą. Ktoś tutaj nie może się pogodzić z osobistą porażką. Polecam dietetykę!
    10.10.2016
  • Jaki

    Jak widać ciebie obchodzą i ewidentnie denerwują ha,ha,ha
    09.10.2016
  • do jaki

    a kogo twoje wypociny obchodzą to idź na OXSFORD i studiuj co chcesz a nie pucuj się tu . Może jakiś dureń jesteś co nie chcą Cie nigdzie przyjąć
    09.10.2016
  • Jaki

    Cześć studencie, masz racje, tylko musza ratować nabór . Wystarczy sprawdzić na stronach ministerstwa, ze ledwo dysza, nie maja naboru, musza kłamać !!!
    05.10.2016
  • Kasia

    Polecam Uczelnię!
    05.10.2016
  • student

    patrzę na posty tuż pod moim wpisem i jestem na 100 procent pewny, że Anna i Patrycja to ta sama osoba pisząca z tego samego nr IP .... oczywiście na to na celu stworzyć pozytywny klimat wokół Dietla ....słabe
    04.10.2016
  • Anna studentka dietetyki

    Patrycja - widzę że mamy podobne spostrzeżenia.
    04.10.2016
  • Patrycja

    Ja też zaczęłam studia na MWS kierunek kosmetologia zaoczna. Pierwsze zajęcia wyglądają zachęcająco - już nie mogę się doczekać kolejnych. Również nie zauważyłam żeby coś było nie tak. Negatywne komentarze zawsze się będą pojawiać - pytanie tylko czy są one faktycznie od studiujących tu osób.
    04.10.2016
  • Anna studentka dietetyki

    Jestem po pierwszych zajęciach, wszystko fajnie. Zajęcia sobota/niedziela, ładna Uczelnia. Zapewniam że nie sprawdziły się żadne krytyczne słowa komentujących poniżej osób.
    04.10.2016
  • KIka

    Oj, ktoś ma tu problemy z ortografią. Wiesz - od wiedzieć i w żadnym wypadku "wież". Ale do tego szkoła wyższa nie jest potrzebna, wystarczy podstawówka.
    03.10.2016
  • do Paul

    A mądralo nie wież ze większości pseudo Państwowych to już biorą bez egzaminów? Bo na takich co nauczają dziadki leśne z książek z lat 50.
    03.10.2016
  • Paul

    Nie piszcie, że się "dostaliście", bo nie rozumiecie znaczenia tego słowa. Wpisano was na listę, bo uiściliście opłatę i tyle.
    03.10.2016
  • Aldona

    A czy nie lepiej zdobyć dobry zawód i nie tracić czasu na te wszystkie pseudostudia? A potem frustracje, bo ktoś "studiował" i pracuje w sklepie.
    03.10.2016
  • Izka

    Emil, gratuluje !!! wiesz o czym mówisz ,Absolwentka nie wiadomo czego nie ma pojęcia o czym mówi . Ta szkółka jest dla takich jak ona.
    02.10.2016
  • absolwentka

    Emil zazdrościsz, tobie się pewnie nie udało skończyć nawet takiej szkoły.
    01.10.2016
  • Emil

    Ale masz fajnie, dostać się do takiej szkoły, to musi być przeżycie! I plan zjazdów dają, no, no.
    30.09.2016
  • Edyta

    Wszystko super, od soboty rozpoczęcie zajęć! Dostałam właśnie plan zjazdów, harmonogram i informacje o inauguracji! Do zobaczenia na pierwszych zajęciach!
    28.09.2016
  • Kika

    Aha ! Wiej póki możesz
    24.09.2016
  • Kika

    Zobaczysz na rozpoczęciu roku !!!
    24.09.2016
  • Nowa

    A skąd KIki czerpiesz takie informację, że nie ma rektora. Ja się dostałam na pierwszy rok i decyzję mam podpisaną przez Rektora o przyjęciu więc o co w tym wszystkim chodzi??
    21.09.2016
  • Kika

    A wiecie, ze rektora tez już nie maja, jedna wielka banda!!!!!,!,!
    19.09.2016
  • Zygi

    Cześć Alan, jasne ze sa w byłej podstawówce i jasne ze nie płaca i dlatego wszyscy wykładowcy od nich uciekają
    19.09.2016
  • Ewa

    Wypada zatem wszystkim absolwentom życzyć wszelkiej pomyślności w życiu osobistym oraz zawodowym, a także dalszego efektywnego kształcenia na pozostałych kierunkach, bo ktoś je przecież musi zapełnić.
    15.09.2016
  • Absolwentka

    Aha jeśli chodzi o budynek, to on wcale nie mieści się w dawnej podstawówce tylko po średniej szkole. Jest cały wyremontowany i odnowiony ze wspaniałymi pracowniami.
    13.09.2016
  • Absolwentka

    Ja ukończyłam studia na tej Uczelni. Jestem bardzo zadowolona. Dużo wyniosłam z wykładów jak i z zajęć praktycznych prowadzonych przez wykwalifikowana kadrę. Złe opinie zawsze są, zawsze znajdą się ludzie którym coś nie odpowiada, tak jest wszędzie. A kosmetologia jest kierunkiem medycznym.... i jest prowadzona na wielu Uczelniach również państwowych.
    13.09.2016
  • Alan

    Przecież ta "uczelnia" to szkółka w dawnej nowohuckiej podstawówce. Jakież to badania naukowe się tam prowadzi, jakie rzesze absolwentów stamtąd wychodzą? Co się tam w ogóle dzieje, bo jakoś cichutko o tej instytucji.
    29.08.2016
  • Romo

    Aż strach mnie bierze, jak pomyśle, ze zamkną dietetykę bo nie będzie naboru, ma ktoś info na ten temat? Słyszałem ze już nawet zaocznych nie otworzą
    24.08.2016
  • Gośka

    Słaba uczelnia - byłam i wcale zadowolona nie jestem. Owszem wykładowcy dobrzy ale narzekają, że uczelnia nie płaci. Nie wiem ile w tym prawdy ale czesne od nas biorą a kasy nie dają - żal. Zajęcia ok - tylko odniosłam wrażenie, że żyją tylko z kosmetologii - a nas wcale tam dużo nie było. Nie zostałabym na dalszą drogę tam - wolę przenieść się gdzie indziej. Moja ogólna ocena tej uczelni jest dopuszczająca.
    22.08.2016
  • Zocha

    Elu, jak ktoś nie jest w stanie studiować na dobrej uczelni, to nie powinien studiować i koniec, bo szkoda kasy
    18.07.2016
  • Beata

    A co mają robić jak nie są w stanie studiować na dobrej uczelni? Tutaj przynajmniej mają takie all inclusive. Pytanie jest inne, kto wymyślił, że coś takiego jak kosmetologia jest kierunkiem studiów?
    17.07.2016
  • Ela

    Helu, jak zamkną kosmetologię to już się zamkną zupełnie, bo co mieliby u jeszcze robić. Naprawdę ciężko zrozumieć ludzi, którzy inwestują kasę w coś takiego.
    13.07.2016
  • Agnieszka

    Przeniosłam się z innej krakowskiej Uczelni i jestem bardzo zadowolona.
    12.07.2016
  • Studentka

    Uczelnia ok, fajne zajęcia, dobrzy wykładowcy.
    12.07.2016
  • Hela

    Hej czy ktoś słyszał ze nie przeszli kontroli z ministerstwa na kosmetologi ?? Boje sie, ze teraz znów zamkną następny kierunek
    11.07.2016
  • Izka

    Pawle tobie rownież gratuluje określenia nowohucki oxford ,bo toczym jest MSW urąga mianu Uczelnia. Takie szkółki nie powinny istnieć
    03.07.2016
  • Paweł

    Serdeczne gratulacje! To musi być przeżycie, skończyć ten renomowany nowohucki oxford.
    27.06.2016
  • Natalia

    Polecam wszystkim szczególnie kierunek kosmetologia
    20.06.2016
  • Patryk

    Czy widzieliście kiedyś prawdziwą uczelnię?
    06.06.2016
  • Karol

    Ja tam byłem zadowolny, mogę śmiało polecić
    02.06.2016
  • Anka

    Polecam Uczelnię
    30.05.2016
  • Piotrek

    Skończyłem dietetykę, polecam wszystkim
    20.05.2016
  • Paweł

    Serdeczne gratulacje! To musiało być wielkie wyzwanie. Tak renomowaną szkołę chyba bardzo trudno ukończyć.
    17.05.2016
  • ANia

    SKończyłam dietetykę, jestem bardzo zadowolona.
    17.05.2016
  • kasia

    polecam uczelnie, wszystko ok.
    13.05.2016
  • ważna osoba

    Hej, nie polecam tej uczelni - braki kosmetyków na pracowni, kosmetyki przeterminowane. Niestety mimo super kadry nauczycielskiej nic dobrego nie mogę powiedzieć na temat tej uczelni. Doprosić się o cokolwiek to graniczy z cudem - brak rękawiczek na pracowni, brak środków do dezynfekcji, brak płatków kosmetycznych - jak tu pracować na zajęciach z takimi brakami?!
    09.05.2016
  • Gdzie ta prawda

    Hej a słyszeliście ze właściciel ma nas sprzedać Akademi Krakowskiej bo bankrutuje?
    07.05.2016
  • prawda o dietl

    Studenci z MWS im. Dietla muszą szukać nowej uczelni http://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/krakow/studenci-z-mws-im-dietla-musza-szukac-nowej-uczelni/ tu macie wszystko, nie opłaca im się trzymać studentów co płacą... bo to nie po ich myśli co do dr Izabela Załęska-Żyłka to powiem tak, żyłka nie żyłka ale żmijka na pewno ?
    15.02.2016
  • Kowal

    ta uczelnia to kpina, wywalili studentow bo im sie ie opłaciło trzymać kierunków... studentom został np semestr do obrony i wywalili i mają gdzieś traktują ludzi jak śmieci byle płacić nie pasuje coś wywalą, to bagno nie "UCZELNIA" znam przynajmniej 100 osób co powie to samo...
    15.02.2016
  • Karolina

    Takie szkoły już niedługo znikną. Wystarczy spojrzeć na ofertę: zostały dwa kierunki z kilkunastu. Weekendowe "chodzenie" trudno nazywać studiowaniem. Takie zawody zdobywa się na dobrych kursach a nie na "studiach".
    06.02.2016
  • Ola

    Jestem bardzo zadowolona z uczelni, zachęcam do podjęcia studiów!
    04.02.2016
  • Kasia

    Polecam wszystkim Uczelnię!
    08.01.2016
  • ololo

    odradzam wszyyyyyyyyystkim
    14.09.2015
  • Patryk

    Jeszcze trochę a otworzą fryzjerologię ze specjalnością trwała ondulacja, oczywiście studia dwustopniowe.
    08.09.2015
  • Natalia

    Polecam Uczelnię!!!
    08.09.2015
  • Iro

    Masz racje Adaś, ja to samo słyszałem tylko jestem w gorszej sytuacji bo zaczynam 2 rok i nie wiem co robić , zostać czy wiać bo niewiadoma czy znowu końcem września nie zamkną jakiegoś kierunku
    06.09.2015
  • Adaś

    Nie wiem o jakiej kadrze mówisz bo w październiku mam zacząć 3 rok dietetyki i jestem przerażony bo wszyscy dobrzy wykładowcy mówili na zajęciach ze nie wrócą po wakacjach, bo im nie płaca już od wielu miesięcy.
    28.08.2015
  • Justyna

    Polecam Uczelnie! Świetna kadra, świetne wyposażenie sal no i łatwo znaleźć pracę w zawodzie po Dietlu :)
    28.08.2015
  • Emi

    Masz racje Emil piszesz uczenie w cudzysłowiu, bo przecież Dietla trudno nazwać uczelnia. Masz rownież racje pisząc ze gdyby nie takie uczelnie jak Dietl dużo osób nie miało by Wyzszego wykształcenia, bo po prostu nie byliby w stanie skończyć żadnej szanującej sie uczelni, po której dostaje sie prace. Gratuluje prawidłowych wniosków
    26.08.2015
  • monia

    Nie czuję się porażką ... uczelnia a raczej osoby zarządzające tez nie muszą się tak czuć ale mam prawo do wyrażania swoich opinii...afery, o ktorych pisałam nie były przy udziale rektorki która teraz odeszła a właściciela, który fakt najpierw z tego co pamiętam był rektorem ale po aferach w tv i gazetach się usunął w cień..ale chyba nadal jest właścicielem...może się mylę to przepraszam
    26.08.2015
  • KASIA*

    Porażką to są te osoby które poniżej komentują zmieniając tylko nick :) Polecam Uczelnię! POPIERAM!
    26.08.2015
  • KASIA

    niedługo kończę studia i jestem zadowolona, porażki i wstydu nigdy nie było, przez pewien czas źle zarządzano uczelnią ale tylko przez "wspaniałą" już byłą panią rektor, to dopiero była porażka. Teraz jest o stokroć lepiej
    26.08.2015
  • monia

    Ja skonczylam Kosmetologię dwa lata temu ;/ niestety porazka zaluje ze poszlam na ta niby uczelnie po ostatnich aferach w tv az wstyd powiedziec ze sie ja konczylo niestety
    25.08.2015
  • Artur

    Polecam Uczelnię! W tym roku skończyłem dietetykę i jestem zadowolony, bez problemu udało mi się znaleźć pracę.
    25.08.2015
  • emil

    Gdyby nie takie fajne, świetne "uczelnie" nie mielibyście szans na uzyskanie "wyższego wykształcenia" szanowni studenci. I to jest smutna prawda.
    22.08.2015
  • Małgorzata

    Świetna Uczelnia, polecam! Najlepszy wybór jeśli chodzi o dietetykę w Krakowie
    21.08.2015
  • Ula

    Polecam!!!
    21.08.2015
  • Ola

    Jestem studentką dietla, komentarze poniżej wyssane z palca. POLECAM Uczelnię, szczególnie kierunek kosmetologia. Zobaczcie sobie galerię zdjęć Uczelni na ich stronie, realne zdjęcia z pracowni, laboratorium, sal wykładowych. Wszystko super!
    21.08.2015
  • ja

    stanowczo nie polecam ;/
    19.08.2015
  • Ula

    Polecam Uczelnię Dietla!
    18.08.2015
  • Sisi

    Tereso, nawet nie próbuj tego zrozumieć, bo Iwona jest na tym samym poziomie co Sara, biedactwo nie ma zielonego pojęcia co znaczy słowo KAMPUS , w sumie to jest mi żal takich......... No cóż nie wszystkim jest dane mieć to co sie rozumem nazywa
    15.08.2015
  • Teresa

    Kampus uczelni w jednym budynku a siedziba w innym. Nic nie rozumiem. To w kampusie nie ma siedziby?
    14.08.2015
  • Iwona

    Polecam Uczelnię, świetnie wyposażona, wykładowcy godni polecenia, czesne proporcjonalne do innych uczelni, siedziba uczelni w Rynku, kampus uczelni w 1 budynku, ciekawe zajęcia, miła i pomocna obsługa, fajni ludzie, odpowiedni poziom nauczania, szybki i sprawny kontakt, super atmosfera!!! POLECAM każdemu!!!
    14.08.2015
  • E.

    Natalio, co według ciebie jest takie dobre w Małopolskiej ? Jestem zainteresowany dietetyka powiedz co tam jest takie dobre, chętnie to przemyśle , podaj swój e-mail do tej pory słyszałem same negatywne opinie
    14.08.2015
  • Kaha

    Pugunal , gratuluje, wreszcie ktoś wie co znaczy słowo kampus i nie myli go ze starym budynkiem po podstawówce tak jak Sara. Widocznie nic biedactwo w życiu ani nie czytało ani nie widziało
    13.08.2015
  • Ola

    Polecam MWS!
    13.08.2015
  • pugunal

    Kampus to ma UJ. Proszę nie mylić znaczeń tego słowa.
    12.08.2015
  • Piękny Roman

    Tu nie ma czego polecać. W Krakowie jest kilka prywatnych uczelni godnych uwagi ale ta to się do nich niestety nie zalicza.
    12.08.2015
  • czarna33

    Takie świetne wyposażenie sal ,że z wrażenia zrezygnowałam, przeniosłam sie na inną uczelnie i nie żałuję. Wszystkim chętnym odradzam MWS.
    12.08.2015
  • Sara

    Polecam Uczelnię, świetny kampus i wyposażenie sal :)
    12.08.2015
  • Natalia

    Porażką to są te osoby które poniżej komentują zmieniając tylko nick :) Polecam Uczelnię!
    12.08.2015
  • Misiek

    Najlepszy komentarz z tramwajem i plakatami - faktycznie tym tramwajem wożą nas na zajęcia a na plakatach wywieszja materiały do nauki - dbaja o nas ...no śmieszne chyba tylko o to żeby kolejnych studentów ściągnąć.. wolalbym, żeby mwsz miala wyższy poziom bo wpakowałem w nią trochę kasy ale co zrobić, może faktycznie coś się teraz zmieni ale szczerze wątpię a jak coś to za kilka dobrych lat uda im się odzyskać zaufanie... i radzę nowym wwładzom zmienić nazwę ta już okropnie sie kojarzy
    12.08.2015
  • Krab

    Ta szkoła to była pomyłka. Trzy lata wycięte życiorysu...
    12.08.2015
  • Oliwka

    Bozena ja tez studiowałam w czasie gdy inauguracje miałam w Kinie Kijów i teraz śledzę losy tej uczelni z sentymentu i żal serce ściska co z niej zrobili. Wykładowcy podobno uciekają bo im nie płaca . Wielka szkoda, zmarnowali szanse.
    11.08.2015
  • Bożena

    Maria, mnie się wydaje, że absolwentów magistrów to oni tylko mieli na dziennikarstwie a na kosmetologii chyba się nie dorobili. Pozdrawiam absolwentkę sprzed lat.
    11.08.2015
  • Maria

    Sama skończyłam kosmetologię kilka lat temu i polecam, sama zastanawiam się nad podjęciem studiów magisterskich w dietlu. Może jest tu jakaś studentka albo absolwentka mgr?
    11.08.2015
  • Bożena

    Uczyłam się kiedyś w tej szkole. Wtedy tętniła ona życiem. Na inauguracjach roku brakowało miejsc w kinie Kijów. Teraz nie ma co porównywać. Walka o przetrwanie.
    11.08.2015
  • Agnieszka

    *Arek jestem studentką dietetyki i szkoda tylko że zapomniałeś że Uczelnia harmonogramy wysyła na maile nie publikując ich na stronie :D ale to przecież taki mały szczegół w twoim komentarzu - pozdrawiam Cię i cieszę że nie jesteś studentem Dietla. Powodzenia!
    11.08.2015
  • Sebastian

    Polecam Uczelnię
    11.08.2015
  • Kasia

    Hahaha :D Jacy zwolennicy kwspz się znaleźli na profilu z opiniami mws :) Jestem na dietetyce i pozdrawiam wszystkie koleżanki które właśnie z kwspz się przeniosły na dietla. A do poniżej komentujących cieszę się że Was już nie ma na Uczelni! :)
    11.08.2015
  • Chomik198

    Konstans popieram ja też polecam KWSPZ, co prawda już skończyłem ( no cóż wszystko co dobre szybo się kończy) . Jak dla mnie Uczelnia na poziomie.
    11.08.2015
  • Koral D

    Dobrze powiedziane "jeszcze nie zlikwidowali" jak ktoś raz wycina taki numer to można się spodziewać w przyszłości powtórki na kosmetologi, dietetyce czy innym kierunku.
    11.08.2015
  • Konstans

    Studiuję dietetykę na kwspz i polecam. Wykładowcy na poziomie, pracownie dobrze wyposażone, atmosfera przyjemna.
    11.08.2015
  • Arek

    odradzam, w tamtym roku zostałem omamiony wlasnie takimi komantarzami - same pozytywy wszystko super extra nic tylko studiowac ... a o tym ze nie otwieraja dietetyki dziennej dowiedzialem sie na poczatku pazdziernika !!!!!!!!!! na stronie byl juz podany plan zajęc ...rozumiecie jaki bylem poirtowany - i pytanie co teraz - mieli mnie gdzies !!! radz sobie sam.. co mialem robic zrobic zlozylem dokuenty na kwspz i wiecie co dziekuje malopolskiej bo dzieki nim trafilem do kwspz - zajefajna uczelnia :)
    11.08.2015
  • Kika

    Haha no ładnie ... niby studenci na wakacjach wiedzą że są takie super zmiany !! Jak mogą ocenić te niby zmiany jak nawet nie trwają pół semestru - doprawdy śmieszne ! Ja juz nie mogę sie doczekac jak sie obronie na tej niby uczelni ..konczylam trzeci rok ze strachem ze wykladowcy nie zobia egzaminu a ja sie nie obronię !! Nikomu nie polecam - wybierajcie z głowa a nie czytając te fałszywe komentarze!!
    11.08.2015
  • Patryk

    Jestem jednym z tych co w zeszłym roku zostali na lodzie po likwidacji kierunku semestr przed końcem studiów, faktycznie jeszcze jeszcze nie zlikwidowali kosmetologi ani dietetyki, ale z tego co wiem są na dobrej drodze !
    11.08.2015
  • Izka

    Anka, to może powiesz kto tam pracował skoro teraz pracują tam inteligentni ludzie po wymianie kadry, pracowały tam same matołki ? Właściciel tez zmienił sie na inteligentnego ?
    11.08.2015
  • Aldona

    Uczelnia godna polecenia, szczególnie kierunek kosmetologia.
    11.08.2015
  • Aldona

    Uczelnia godna polecenia, szczególnie kierunek kosmetologia.
    11.08.2015
  • Patryk

    Przy całym szacunku. Szkolnictwo prywatne w Polsce poza kilkoma dosłownie wyjątkami plasuje się - jak pokazują badania - na dość niskim poziomie. Wiele spośród tych szkół już po prostu nie ma. Każdy ma wolny wybór czy chce uczyć się na państwowej uczelni czy prywatnej. Wszystko później weryfikuje życie. A ewentualne pretensje trzeba mieć już tylko do siebie.
    10.08.2015
  • Karol

    Artykuły które wklejane są poniżej dotyczyły innych kierunków, Uczelnia nigdy nie zlikwidowała roku kosmetologii czy dietetyki. Więc nie ma się czego obawiać.
    10.08.2015
  • Kasia

    Studiuje dietetykę na 2 roku i jestem bardzo zadowolona, gdyby tylko była możliwość studiów mgr wybrałabym tak samo. Polecam ten kierunek
    10.08.2015
  • Ania

    Po ostatnich komentarzach widać że ktoś tu nie może pogodzić się z ostatnimi zmianami kiedy to nastąpiła zmiana kadr na inteligentnych ludzi :D Jak to od razu widać kto komentuje...
    10.08.2015
  • redon

    Jeżeli ktoś w sierpniu jeszcze nie wie co ma studiować, to niech da sobie spokój, bo to oznacza, że nie powinien studiować w ogóle. A szkoła wyższa nie ma być fajna tylko wymagająca i przygotowująca do przyszłej pracy.
    10.08.2015
  • Ola

    Coś nie wierze w te cudowne przemiany w trakcie wakacji. Chyba uczelnia robi sobie "markieting szeptany" :-)
    10.08.2015
  • Paula

    Jak można pytać o opinię o tej szkole !!! Mało było artykułów i reportaży w telewizji na ten temat... może władze się zmieniły ale właściciel pozostał ten sam - złodziej i oszust wraz z żoną ...: przecież to była afera na całą Polskę jak można bylo tego słyszeć.... poniżej linki poczytajcie sobie to chyba wyjaśni wszystko tutaj nie liczy się student tylko kasa..... http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,16725404,Uczelnia_zamyka_nierentowny_kierunek__Co_ze_studentami_.html http://www.slowokrakowa.pl/zamkniecie-kierunku/ http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3592729,graficy-nie-wiedza-gdzie-skoncza-studia,id,t.html?cookie=1
    09.08.2015
  • Zygi

    Hi Martyna wyjaśnij dlaczego zmieniłaś kwspz na dietla czyżby zamykali tam kierunek jeden po drugim jak na dietla czy może cie wylali bo nie mogłaś zdać egzaminów ,wyjaśnij
    09.08.2015
  • lena

    Żenada.
    05.08.2015
  • Martyna

    Zachęcam, sama przeniosłam się z kwspz do dietla i nie żałuję!
    05.08.2015
  • Sylwia

    Polecam!!! Szczególnie od tego roku akademickiego kiedy dużo zmieniło się na lepsze! Jestem po obronie i wybieram się na studia magisterskie do Dietla.
    05.08.2015
  • ewelina

    Polecam, skończyłam dietetykę.
    31.07.2015
  • Dorota

    Fajna Uczelnia, polecam dla niezdecydowanych MWS!
    30.07.2015
  • Karolina

    A ja polecam Uczelnię, właśnie złożyłam dokumenty w rekrutacji na dietetykę. Wybór był między kwspz a mws jednak wybrałam lepszą Uczelnię.
    27.07.2015
  • radek

    zastanawiam się nad zarządzaniem, póki co dzwoniłem tylko po parę informacji, obsługa super, ciekawe jak się studiuje, ktoś coś wie?
    27.07.2015
  • Karolina

    Nie mogłam się zdecydować między kwspz a mws. W ostatni weekend odwiedziłam kampus uczelni mws na kościuszkowskim :) bardzo fajny budynek (może z zewnątrz nie wygląda;) w środku., super nowoczesny. Widziałam też parę pracowni :D raj dla przyszłego kosmetologa
    27.07.2015
  • lukasz

    A może po zmianach przywrócą dziennikarstwo? To był fajny kierunek i super wykładowcy tam uczyli.
    25.07.2015
  • Kaśka

    *Magda ja też składałam dokumenty na kosmetologię może będziemy w tej samej grupie :)
    24.07.2015
  • Paulina

    Ja również jestem studentką Uczelni i zauważyłam ogromne zmiany od kiedy nie ma tamtych władz...ich działania pozostawię bez komentarza. Ale teraz wszystko idzie ku lepszemu :)
    24.07.2015
  • Ola

    aga* trochę nie fer mówić o czyms co należy już do przeszłości. ja studiuje nadal i uczelnia zmieniła się o 360 stopni. Polecam i nadal będę studiowac :)
    24.07.2015
  • Magda

    Właśnie zapisałam się na Kosmetologię i złożyłam wszystkie dokumenty. Już nie mogę się doczekać zjazdów oraz praktyki. DOSTAŁAM MEGA wyprawkę od uczelni :)))
    23.07.2015
  • aga

    A nam zlikwidowali kierunek na rok przed końcem. I musieliśmy szukać miejsca na dokończenie studiów. Nawet słowo przepraszam nie padło. A tu takie zachwyty.
    23.07.2015
  • Karol

    Skończyłem dietetykę na Uczelni, jestem bardzo zadowolony!
    22.07.2015
  • Kika

    Zgadzam się z Tomaszem! Uczelnia po zmianie władz odzyskuje swoją świetność:) widać, że dużo się zmieniło, starają się wychodzić naprzeciw studentowi... No i nie ma już tej pseudo Pani Rektor...
    22.07.2015
  • Ewa

    Aktualnie jestem na drugim roku i jestem bardzo zadowolona ze zmian. Zgadzam się z Panem Tomaszem odnośnie negatywnych komentarzy! Polecam Uczelnię szczególnie teraz kiedy pożegnaliśmy "stare" władze :)
    22.07.2015
  • Tomasz

    Wszyscy doskonale wiedzą że negatywy napędza jedynie zwolniona niedawno Pani Rektor, sama zresztą grała na nerwach wszystkim studentom. TERAZ Uczelnia wyszła na bardzo dobrą drogę, szkoła jest wyremontowana, wszyscy sobie pomagają, nie boją się o nic pytać. Na mieście widać kolorowe plakaty, po Krakowie jeździ nawet Tramwaj. SZKOŁA DBA O STUDENTÓW!
    22.07.2015
  • Absolwentka dietl

    Fajne specjalności na kierunku kosmetologia, nowy kampus Uczelni na kościuszkowskim oraz profesjonalni wykładowcy! Właśnie się obroniłam i mogę szczerze polecić Uczelnię znajomym - to były fajnie spędzone 3 lata studiów! POLECAM
    21.07.2015
  • Elżbieta

    Od kiedy Uczelnia zmieniła Władze, wszystko jest godne polecenia!
    21.07.2015
  • Ania

    Uczelnia posiada aktualnie bardzo dobrą kadrę dydaktyczną, kampus studentów jest nowoczesny, wyposażenie sal dydaktycznych na wysokim poziomie. Aktualne władze Uczelni są bardzo pomocne dla studentów.
    21.07.2015
  • Gosia

    Nie rozumiem lejących się z nieba złych komentarzy (konkurencja nie śpi). Uczelnia funkcjonuje na naprawdę dobrym poziomie. zmiana Pani rektor to najlepsza decyzja w ostatnim czasie. polecam każdemu
    21.07.2015
  • ola

    Macie racje. Niestety, studiowałam tam jeden rok i dziękuję. Teraz jestem na uczelni państwowej. Nie ma co porównywać. To placówka z rodzaju kup sobie wykształcenie.
    18.07.2015
  • roza

    Zgadzam się w pełni. Szkoda czasu i kasy. Muszą mieć coraz mniej studentów, bo pojawiła się znów pedagogika, którą likwidowali i nie wiadomo skąd zarządzanie. Co ma piernik do wiatraka? No i gdzieś nagle zniknęła Pani Rektor, która tak promowała kosmetologię.
    13.07.2015
  • arm

    Bardzo słaba szkoła. Szkoda na nią czasu i pieniędzy. Jest tyle dobrych publicznych uczelni, gdzie można bezpłatnie studiować podobne kierunki.
    12.07.2015
  • Ola

    Przeniosłam się z MWS na KWSPZ na drugim roku kosmetologii jestem bardzo zadowolona z wyboru ponieważ MWS to banda złodziei nic nie można załatwić poziom nauczania niski na pracowni dużo zepsutych sprzętów nic nie działa praktycznie brakuje kosmetyków bądz są przeterminowane.
    07.07.2015
  • młoda

    Czy warto rozpoczynać na tej uczelni studia 1 stopnia na kosmetologii ?
    05.07.2015
  • Studentka

    A ja przejde chyba na KWSPZ. Koleżanka sprawdzała i podobno się da bez problemu kontynuować kosmetologie. Juz sporo studentek z magisterki tam przeszło i sa zadowolone :-)
    14.05.2015
  • ntalia

    Ja studiuję kosmetologię i jestem bardzo zadowolona. Pracownie kosmetologiczne nowe, dużo urządzeń, kosmetyków, niczego nie trzeba kupować. Jestem na pierwszym roku i nie żałuję.
    30.04.2015
  • mar

    dramat. nie płacą wykładowcom pensji. zalegają, okradają, o nic się nie można doprosić. dno.
    12.04.2015
  • Studentka

    Tragedia tragedia i jeszcze raz tragedia.... Liczą się tylko pieniądze... Problem z załatwieniem jakiejkolwiek rzeczy, chore odsetki za 1 dniowe spóźnienie z przelewem. Mimo iż według początkowych zapewnień zjazdy miały być co 2 tygodnie są np 4 tygodnie pod rząd. Na pracowni tragedia, sprzęt stary, na 10 urządzeń na pracowni działa jedno.... Nie polecam.... gdyby nie różnice programowe na innych uczelniach już dawno by mnie tutaj nie było.
    02.02.2015
  • Aga

    Tutaj zamykają a na kwspz otwierają magisterkę na kosmetologii. Jak się okaże że na Dietla kierunek nierentowny, to też może zmkną?
    15.10.2014
  • Maksym

    A dla lubiących czytać artykuł w wyborczej http://m.krakow.gazeta.pl/krakow/1,106511,16725404,Uczelnia_zamyka_nierentowny_kierunek__Co_ze_studentami_.html Dietl zamknął kierunek i zostawił studentów na bruku. Czy to normalne?
    02.10.2014
  • Maksym

    Zobacz to https://www.facebook.com/video.php?v=717896074964690 Nie znasz dnia ani godziny :-)
    02.10.2014
  • klaudia

    praktyki świetna sprawa, ja studiuje tir na UŁ i od maja mam same wyjazdy, co prawda są one dość kosztowne ale chociaż jesteśmy w stanie poznać Polskę i nauczyć się czegoś ciekawego ;)
    02.12.2013
  • On

    A jak z praktykami na studiach zaocznych? Bo ja studiuję dziennie i zastanawiam się jak jest rozwiązany ten problem, ponieważ na dziennych praktyki zajmują 1/3 roku....
    02.12.2013
  • O N A

    Studiuję turystykę zaocznie i jestem bardzo zadowolona. Zapraszam serdecznie! :)
    26.08.2013
  • dodi

    Byłam na kosmetologii na tej uczelni i jeśli chodzi o zajęcia praktyczne to lipa! Więcej się rozmawiało niż robiło!
    30.07.2013
  • kasia22

    Witam chce zaczac studia od tego roku (dietetykę ), tylko waham się między Krakowska Akademią a Małopolską Wyzszą Szkołą Zawodową, proszę o jakies opinie, gdzie warto sie wybrać i dlaczego ? różne czytałam opinie na temat tych szkół i narawdę juz nie wiem co zrobić... :(......
    04.07.2013
  • Kasia

    Czy ciezko sie dostac na studia zaoczne Tir? Czy raczej nie robia problemow z przyjmowaniem
    12.06.2013
  • Kasia

    Czy ciezko sie dostac na studia zaoczne Tir? Czy raczej nie robia problemow z przyjmowaniem
    12.06.2013
  • mariolka

    Nie wiem jak na innych kierunkach, ale na dietetyce jest super. mamy wspaniałych wykładowców, ludzie na roku są chyba najlepsi ze wszystkich ;p atmosfera jest fajna a materiał jest ciekawy, łatwy do przyswojenia. polecam!!!!!
    05.02.2013
  • Mariusz

    Na turystyce na MWS pracują nauczyciele z AWF bardzo fajna kadra, wyluzowana. Także spoko. Ja nie widzę problemu z tą uczelnia.
    28.09.2012
  • gośc

    w 2011 roku na informatyce chyba nie było specjalności nauczycielskiej wiec pierwszy komentarz jakiś dziwny. Ogólnie odradzam!! niski poziom nauczania!!jedyne na co stawiają to na zarobek na studentach!!
    12.09.2012
  • ja

    To uczelnia dla ćwierć inteligentów powstała w 2008 roku dopiero :D
    25.03.2012
  • Moris

    tak ja jestem pasjonatem i to ogromnym. Siedze godzinami na świetlicy szkolnej i pomagam w rysowaniu dzieciom :D haha
    18.01.2012
  • ooo

    Ja tam nie widze nic ciekawego w pedagogice akurat. Po tym bedzie w ogole jakas przyszlosc? czy studiujecie pedagogike z pasji?
    11.01.2012
  • Mimi

    Szukałam fajnego pomysłu na siebie, fajnego kierunku prowadzonego przez profesjonalną kadrę. Popytałam i uzyskałam szereg dobrych opinii o tej uczelni jak i kierunku pedagogicznym. Nie mogłam wybrać lepiej. Pedagogika stała się moją pasją, pasją dzięki której będę wspaniale nauczać.
    25.05.2011
  • norbi

    Informatyka jest prężnie rozwijającą się dziedziną w naszym życiu. Jeśli też jest Waszą pasją zainteresujcie się tym kierunkiem na tej uczelni. Wybrałem specjalność nauczycielską ponieważ mogę dzięki temu połączyć moje pasje - informatykę samą w sobie oraz nauczanie. Szalenie ważne i istotne w dzisiejszych czasach jest nauczyć młodego człowieka jak bezpiecznie, sprawnie wykorzystywać nowości technologiczne.
    25.05.2011
  • Filip

    Dziennikarstwo na tej uczelni jest na bardzo wysokim poziomie.
    23.05.2011