Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Edukacji i Terapii im. prof. Kazimiery Milanowskiej w Poznaniu (WSEiT Poznań)

Komentarze (169)

  • kaśka

    mają świetne kursy i szkolenia
    07.12.2018
  • Paulina

    Jestem zainteresowana kosmetologia specjalizacja Asystentka lekarza dermatologa i lekarza medycyny estetycznej. Czy ktoś mógłby mi napisać mi jak tam jest czy warto itd. ? Byłabym bardzo wdzieczna. Mój e-mail : prusiowomi@gmail.com
    17.11.2018
  • Julia

    Jak wyglądają zajęcia kosmetologii? Polecacie ?
    26.10.2018
  • Umorusana

    Hej.jeśli są osoby zainteresowane kosmetologią i chcą informacji na temat studiow to niech się odezwą tutaj
    01.10.2018
  • Aleksandra

    Hej, będę studiować dziennie fizjoterapię, czy jest tu ktoś kto również się tam wybiera? :) piszcie na e-mail: malinskaa.aleksandra@gmail.com
    01.10.2018
  • pytanie

    ktoś pisał wcześniej o pięknym przedszkolu obok tej szkoły - czy to jest przedszkole należące do uczelni? czy dziecko studentki może tam chodzić? na jakich warunkach? czy stan budynków może się poprawił od tego czasu, gdy ktoś wstawił tamten wpis? bo na stronie www uczelni wygląda to wszystko dobrze, nie zwróciłabym nawet uwagi, dyby nie komentarz.
    03.09.2018
  • Simon

    Hej. Chciałbym wybrać się w tym roku na fizjo zaocznie. mam kilka pytań. Może ktoś się odezwać ? nomyzs182@gmail.com
    30.08.2018
  • fizjozaoczna

    Studiuje tu od roku fizjo zaocznie, i jest bardzo zadowolona .. nie ma tutaj prawdy w tym ze płaci się za oceny bo naprawdę nauki jest ogrom.. wykładowcy w większości bardzo fajni.. jeśli chcesz dowiedzieć się coś więcej pisz na maila : rokipoki@wp.pl ;)
    28.08.2018
  • klaudia123

    hej, w tym roku chcę zacząć studia stacjonarne na wseit w Poznaniu, czy można starać się o stypendium socjalne na tej uczelni ? czy trudno jest je dostać? czy stawki są podobne do stawek na państwowych uczelniach?
    20.08.2018
  • zwyczajnie

    Jak dla mnie zwykła szkoła prywatna, bez fajerwerków. Poziom średni , cześć wykładowców spoko , maja wiedzę i chcą ją przekazać, a inni pokauzją humory, bo czuja się ponad nami. Czasem odnoszę wrażenie, że tym ludziom się bardziej nie chce, niż samym studentom ... zabawne.
    18.08.2018
  • Havetobestronger

    Hej, Wybiera się ktoś na fizjoterapię niestacjonarną ? mail kontaktowy: szlagierek209@wp.pl
    25.07.2018
  • ada

    Hej wybiera się ktoś na fijzo?
    16.07.2018
  • fizjo

    cześć, chcę od tego roku zaczac studiowac fizjoterapie stacjonarnie prosze o jakies info od obecnych studentów kaja_9714@wp.pl
    19.06.2018
  • Zawiedziona

    Wydawało mi się, ze uczelnia jest super, ale pojechałam dzisiaj zobaczyć uczelnie na żywo, zajrzałam do środka i przeraził mnie obskurny stan budynku, PRL-owy styl, a mocno poirytował widok pięknego, nowoczesnego przedszkola wybudowanego na przeciwko uczuleni... niestety, ale takie rzeczy bardzo odpychają kandydatów
    07.06.2018
  • Michał

    Czy praktyki zawodowe podczas studiów niestacjonarnych trwają także tylko w piątki soboty i niedziele? Jaka jest minimalna liczba osób aby otworzyć kierunek i od której godziny w piątek zaczynają się zajęcia na kierunku niestacjonarnym? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
    11.05.2018
  • Ada

    Hej, wybieram się w tym roku do WSEiT na kosmetologię. Czy jest tu ktoś, kto potrafiłby mi podpowiedzieć, czy lepiej wybrać stacjonarną, czy niestacjonarną? I jak jest na tym kierunku? Chętnie poznam też przyszłych studentów kierunku :) Mój mail: adriannaduleba@gmail.com
    05.02.2018
  • joe

    planuje rozpoczęcie nauki na kierunku fizjoterapia stacjonarnie - czy ktoś z obecnych lub byłych studentów mógłby wyrazić swoje opinie na temat kierunku na tej uczelni? byłbym bardzo wdzięczny o napisanie kilku słow na mail: oneblinkgames@gmail.com dzięki!
    04.02.2018
  • Sara

    Ja polecam kosmetologię na tej uczelni. Jeżeli dla kogoś ten kierunek to pasja, a nie tylko obowiązek to można wiele wynieść ze studiowania tutaj i później, bez problemowo realizować się w zawodzie. Mówię to z doświadczenia. Polecam, ale tylko osobom, które wiążą z tym swoją przyszłość, bo to lubią. Jeśli ktoś wybiera tę uczelnię, bo "brzmi fajnie i łatwo", to lepiej sobie odpuście :):)
    30.01.2018
  • h,

    hej wybiera się ktoś na higiene dentystyczną /?
    25.09.2017
  • daaja

    Hej wybiera się ktoś może na kosmetologie niestacjonarnie? Ktoś wie jak tam jest?
    13.09.2017
  • Vicki

    Kosmetologia niestacjonarna! Jeśli ktoś tu jest niech da znać, warto sie poznać! :) insta vickiii98
    30.08.2017
  • LittleSunshine1331

    A ja stanę w obronie kosmetologii, nie ma tragedii ale wiadomo, jeżeli trzeba się wysilić i nieco popracować to od razu pojawia się krytyka. Tylko że ta praca potem procentuje w przyszłości.
    27.08.2017
  • Weronika

    Hej :) Jest tutaj ktoś kto wybiera się na kosmetologie stacjonarną do wseit w Poz?
    21.08.2017
  • Kosmo

    Krótko :( Kosmetologia to porażka na tej uczelni!!! Fizjo ok, ale kosmetologię szukajcie gdzie indziej.
    08.08.2017
  • Fizjo

    Hej, wybiera się ktoś może na fizjoterapię - jednolite magisterskie + technik masażysta niestacjonarnie? Chętnie się z kimś zapoznam! :) Jeśli chcesz, odezwij się - anitadominiak@o2.pl
    20.07.2017
  • Student

    Nie polecam! Wysokie czesne, płatne w wakacje. Na początku są bardzo mili, okazuje się co innego, rozdzielają grupy, nie biorą pod uwagę petycji, które piszą studenci. Problem z parkowaniem - mandaty. Dużo godzin praktyk do wyrobienia. Kiedy spóźnisz się chociaż 1 dzień z płatnością - od razu odsetki naliczają. Panie z dziekanatu wydaje się, że pracują za karę.
    10.06.2017
  • Aga

    Hej, mam w planach wybrać się na studia magisterskie z fizjo niestacjonarne. Warto?
    01.06.2017
  • ..

    czy ktos sie wybiera na kometologie zaoczne?
    30.05.2017
  • Julia

    Czy ktoś wybiera kosmetologię+technika farmacji?? Chciałabym poznac opinie... Bardzo ciężko?
    24.05.2017
  • kariid

    Czy ktoś kto się wybiera na kosmetologię mógłby sie do mnie odezwać - kariid@o2.pl Dzięki :)
    23.05.2017
  • ajuu

    Jaaccc chcesz to napisz albo ktoś kto też się wybiera na dzienne na fizjoterapię chętnie kogoś poznam. I warto tez wymienić się spostrzeżeniami :) kontakt: kolorooowa111@wp.pl
    20.05.2017
  • Jaaccc

    ajuuu - tak, ja tylko zastanawiam się czy... warto
    17.05.2017
  • wola

    Zdecydowanie odradzam......Żałuje, że nie zajrzałem tu zanim rozpocząłem studia.. Panie w dziekanacie wredne niesłychanie... Wykładowcy w większości bez praktyki ale za to z wysokim ego....Palny tragiczne - 5 weekendów pod rząd do godz. 22.00 w między czasie 4 godziny przerwy (co najlepsze wykładowca tez czeka na te zajęcia bo nikt nie pomyślał ze można go zapytać czy może wcześnie) Jeden z egzaminów pisany na ławce w parku bo uczelnia zamknięta .. Jedna szatnia na 60-80 osób trzeba w kiblu się przebierać... Generalnie najważniejsze to jak najwięcej usadzić żeby płacili za powtarzanie semestru..
    15.05.2017
  • ajuuu

    Hej! Czy jest tu ktoś kto w tym roku wybiera się na studia do WSEiT na kierunek fizjoterapia (stacjonarnie)? :D
    14.05.2017
  • laura

    Witam, planuje zacząć naukę na tej uczelni, kierunek technik dentystyczny. Czy ktoś może wyrazić swoją opinię? Byłabym wdzięczna :)
    11.05.2017
  • karolina.zielona

    Witam. Od października tego roku chciałabym zacząć naukę na tej uczelni. Kierunek : fizjoterapia (zaocznie). Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tej szkoły? Jakie mają podejście do studentów, jak oceniacie wykładowców i ogólne poziom uczelni. Z góry dziękuję :)
    23.04.2017
  • ...

    BYŁABYM BARDZO WDZIĘCZNA, JEŻELI KTOŚ WYRAZIŁBY SWOJĄ OPINIĘ O KOSMETOLOGI NA TEJ UCZELNI? CZY WARTO?
    18.04.2017
  • gdzie Kosmetologia?

    jeśli KOSMETOLOGIA w Poznaniu, za pieniądze to gdzie? WSEIT czy Wyższa Szkoła Zdrowia, Urody i Edukacji na Brzeźnickiej??? Która wybrać? Gdzie lepiej? I dlaczego lepsza?
    07.04.2017
  • niedowierzanie

    jak na szkołę prywatna to mają bardzo wysoka ocenę tutaj, nawet w porównaniu do UAM-u czy PP, czy UE, czyli do państwowych poznańskich uczelni. Czy studenci mogą to potwierdzić?
    01.04.2017
  • xyz94

    Jak wyglądają studia zaoczne z fizjoterapii II stopnia mgr? Chodzi mi zjazdy, i ogólnie jak wyglada studiowanie na tej uczelni
    20.03.2017
  • andzgela

    Proszę o kontakt na meila: nowikangelika@wp.pl Z góry dzięki! :)
    24.02.2017
  • andzgela

    Ile wynoszą czesne za studia stacjonarne? :)
    24.02.2017
  • fizjo angielski

    moja siostra studiuje fizjo po ang i z tego co mi mówiła to zdecydowana większość albo nawet i wszystkie zajęcia są w języku obcym ale jeśli ktoś czegoś nie rozumie to nie ma problemu aby to zgłosić i zagadnienie zostanie wytłumaczone również po polsku
    21.02.2017
  • Aguś

    Czy na fizjoterapii w języku angielskim wszystkie zajęcia są w j. obcym czy tylko wybrane?
    17.12.2016
  • Roxi97

    To podam Ci e-mail : jaramszczescie@wp.pl Jak chcesz to się odezwij :)
    06.10.2016
  • Werka97

    Fajnie:) a podasz do siebie jakiś kontakt ?
    06.10.2016
  • Roxi97

    To się spotkamy:)
    03.10.2016
  • Werka97

    Tak chodziło mi właśnie o stacjonarne :)
    01.10.2016
  • Roxi97

    Pytasz o stacjonarne czy niestacjonarne? Ja zaczynam stacjonarne.
    30.09.2016
  • Werka97

    Czy jest ktoś tu co w tym roku zaczyna fizjoterapie na tej uczelni ?
    25.09.2016
  • Werka97

    Czy jest ktoś tu co w tym roku zaczyna fizjoterapie na tej uczelni ?
    25.09.2016
  • pati

    Ogólnie to na terminarzu jest jakies 13/14 zjazdów, a pozniej sesja. Tylko, ze ja akurat wybralam z rozszerzeniem, wiec nie wiem czy to jakaś roznice robi:)
    08.09.2016
  • mortonn

    Hej w tym roku zaczynam studia zaoczne na fizjoterapii,czy ktoś może mi powiedzieć ile jest zjazdów w jednym semestrze??
    07.09.2016
  • paula92

    oj to szkoda bardzo... jak będzie mało chętnych to może tej zaocznej też nie utworzą..
    04.08.2016
  • ffhg22

    Nie ma sensu tu iść na kosmetologię, bo są nastawieni typowo na fizjoterapię. Nawet z dziennych już zrezygnowali, bo chętnych nie było.
    04.08.2016
  • paula92

    mam zamiar zapisac sie na kosmetologie zaocznie, bedzie utworzony ten kierunek?
    01.08.2016
  • iza098

    mam takie pytanie, czy wymagana jest matura z biologii/chemii aby dostać sie na kosmetologię zaocznie? Niestety nie zdawałam żadnego z tego przedmiotów na maturze i stąd to pytanie.
    26.07.2016
  • kandydatka123

    Do kandydata 132 - na licencjat :) a ty?
    25.07.2016
  • gog

    Ludzie. Fizjoterapeutów jest za dużo. Nie ma sensu chodzić na takie uczelnie. Lepiej wybrać AWF lub UM. Nawet oferty pracy zaczynają się coraz częściej od: zatrudnie fizjoterapeutę po państwowej uczelni.
    23.07.2016
  • aga789

    Witam. Mam pytanie. Czy na fizjoterapii odbywają się zajęcia na basenie ?
    17.07.2016
  • jola

    Jakie są szanse na dostanie się na fizjoterapie zaoczną ?
    15.07.2016
  • ania

    czy jeśli chodzi o technika dentystycznego jest tu też szkoła policealna czy tylko studia?
    07.07.2016
  • kandydat132

    kandydatka123 , ja sie zastanawiam nad pójsciem , ale chodzi ci o studia mgr czy licencjat?>
    03.07.2016
  • kk

    ja jestem zaocznie i piatki soboty i niedziele sa zajete, w planach mamy nawet napisane ze zajecia do 21,45 praktycznie co zjazd ale to jest niemozliwe aby wysiedziec od 8 do tej godziny, działanie dziekanatu pozostawia wiele do życzenia jak i niektorych wykładowców, powiem tak drugi raz te uczelni bym nie wybrała ale to kazdy decyduje za siebie :)
    28.06.2016
  • kandydatka123

    Wybiera się ktoś na fizjoterapię zaoczną? do której odbywają się zajęcia?
    22.06.2016
  • karolina

    możliwość istnieje zawsze :P ja nie miałam zajęć w piątki, wątpię, żeby sie coś zmieniło, co do praktyk to sama wybierasz sobie firmę, w której chcesz je odbyć, byle zgodnie z wytycznymi
    15.06.2016
  • Pati

    Hej, wybieram się w tym roku na fizjoterapię zaocznie :) . Czy zajęcia odbywają się też w piątki ?? A jak to wygląda z godzinami praktyk oraz gdzie najlepiej je odbyć ? Jest w ogóle możliwosc, ze mnie nie przyjmą ? :D Jak coś jestem też pod adresem pati828@tlen.pl
    29.05.2016
  • Patka

    Jestem w trakcie pierwszego roku na fizjoterapii dziennej. Pierwsze wrażenie? Ło! ile przedmiotów, z którymi nie miałam styczności. Dziś? Bichemia,biofizyka, metodyka, biologia medyczna, pierwsza pomoc,psychologia,patologia, kineza, anatomia, angielski, fizykoterapia,fizjologia i jeszcze kilka innych przedmiotów. Wydają się być przyjazne, dużo również zalezy od wykładowców! Trafiają się "kwiatki"!!! Jeżeli chodzi o kitel to trzeba go kupić - 100zł. nosisz go na kineze(ćw) i anatomie(zależy od grupy) na fizykoterapii wymagana jest po prostu biała bluzka. Ku przestrodze czytajcie regulamin szkoły jeżeli chodzi o zwolnienia lekarskie, panie z dziekanatu potrafią uprzykrzyć życie, ale da się przeżyć, jeśli omija się ten pokój dalekim łukiem.:) Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku- na II semestrze wtorki i piątki obecnie mamy wolne. Dochodzi nam w czwartki technik masażysta. Jeżeli chodzi o nauczycieli, którzy uczą nas masażu są dokładni i nie popuszczają. Warto mieć dodatkowy "papierek" szczególnie na fizjoterapii.. W-F można się dogadać z wykładowcą. Sama jestem tego przykładem. Jeżeli masz jakies pytania to śmiało pisz: p.kurek74@wp.pl
    28.05.2016
  • zarobki w branży

    higienistka dentystyczna w Polsce zarabia od 1940 zł do 3008 złotych. Sami sobie oceńcie, czy to duzo czy mało. W Niemczech pensja higienistki / asystentki stomatologicznej to już poziom 4 razy wyższy. W Szwecji wygląda to jeszcze lepiej. Zresztą tam w ogóle socjal jest super. Jeśli więc chcecie pracować dla kasy, to sugeruje od razu postawić na naukę języka. Najlepiej niemieckiego, szwedzkiego lub angielskiego.
    19.04.2016
  • mundurki - pytanie

    ktoś pisał, że trzeba płacić za mundurek 100 zł, czy to jest obowiązkowe? czy taki strój jest na cały czas studiów? czy np. na rok? i wreszcie czy zawsze na zajęciach trzeba mieć taki stój? czy tylko podczas jakichś zabiegów, laboratoriów, itd.
    11.04.2016
  • fizjoterapia po angielsku

    czy ten kierunek fizjoterapia po angielsku jest adresowana do studentów z zagranicy? kto prowadzi te zajęcia po ang? czy kadra jest inna niż na zajęciach polskich? czy polski student może realizować takie studia? gdyby się okazało, że mój angielski jest niewystarczający, czy będę mogła przenieść się na zajęcia w języku polskim? ma ktoś podobne doświadczenia?
    08.04.2016
  • Fizjo

    cześć, polecacie bardziej fizjoterapię zaoczną czy dzienna? do której są zajęcia na dziennych?
    31.03.2016
  • do ani

    Wydaje mi się, że jeśli Twoja niepełnosprawność jest związana z kończyną dolną to nie jest to decydująca przeszkoda jeśli myślisz o kierunku fizjoterapia. Dla pewności odwiedziłabym tą szkołę osobiście i zasięgnęłabym rzeczowej informacji u władz uczelni.
    29.02.2016
  • Kokooeurospoko

    Ania wf jest. Ale myślę że dogadasz sie z wykładowca. Gorzej z takimi przedmiotami jak metodyka,zajecia praktyczne. Po pierwsze zastanów sie czy na pewno dasz rade. Nie wybieraj AWF bo tam mamy tyle sportu że głowa mała. Jeżeli chodzi o WSEiT to tak na 90 % ta dolegliwosc nie powinna Tobie utrudnić ukończenia tych studiów. Pozdrawiam.
    13.01.2016
  • do lula

    hej, na stronie jest tutaj: http://www.wseit.edu.pl/oferta/studia-i-stopnia/fizjoterapia/program tylko te pierwsze moduly mozna rozwinąc
    09.01.2016
  • Lula

    Dziękuję studentce :* Może rzeczywiście ktos mnie uszczesliwi odpowiedzia :)
    03.01.2016
  • ania

    ktos mi powie czy na fizjoterapii jest wf ? bo mam orzeczenie o niepelnosprawnosci (stopien lekki) i martwice jalowa kosci srodstopia, dlatego wf w moim przypadku odpada :(((
    03.01.2016
  • do lula od studentki

    nigdzie perfidnie nie ma tego napisane dopiero po zapisaniu sie i otrzymaniu terminu zjazdow mozesz sie dowiedziec co cie czeka, jedynie jesli pogadasz z jakims innym rocznikiem z fizjoterapii powodzenia
    02.01.2016
  • lula

    a moze mi ktos powiedziec (albo podeslac link) jakie przedmioty obowiazuja na fizjoterapii ? chodzi mi o rozpiske zajec, bo nic nie moge na stronie znalezc :/
    01.01.2016
  • studentka

    po 2 miesiacach mozna sie zorientowac ze studenci sa tylko maszynka do zarabiania pieniedzy, obiecywali ceryfikaty ze szkolen i pokazow a dotychczas wszystko jest płatne i zdzieraja wszedzie gdzie sie da taka prawda, jeszcze ich ten mundurek za 100zl moja mama krawcowa lepiej by taki uszyla za polowe z tego albo mniej :)
    06.12.2015
  • dania

    ludzie nie idźcie na ta uczelnie!!!! to jest porażka
    17.11.2015
  • Alabama

    Do studentka15. Jeżeli chodzi o kinezyterapie i pewną panie która jej uczy to spółczuje potem przyszłym studentom którzy wierzą tylko w UGUL i redresje, ponieważ metod uczy się tam owszem, ale modnych w latach 60. Odnośnie praktyk moi koledzy z roku po takiej indoktrynacji zachwalali pacjentom jako najlepsze lekarstwo na wszystko UGUL. Na AWF-ie jest zupełnie inne podejście.
    07.11.2015
  • studentka15

    Jestem absolwentka 1stopnia I musze powiedziec,ze owszem jak wszedzie znajdzie sie wykladowca,ktory czyta ze slajdow,ale z czystym sumieniem moge przyznac,ze poziom szkoly jest bardzo dobry. Wykladowcy w wiekszosci sa z awf i um. Znajomi,ktorzy poszli na 2 stopien do UM I AWFu sa bardzo rozczarowani poziomem(na 1 stopniu we wseit zdobyli taka wiedze,ze gdyby nie obowiazkowe zajecia to by nie odczuli,ze studiuja). Owszem jest to Szkola prywatna,ale stawia na wiedze praktyczna. Pozostale uczelnie sa dobre,ale wiecej na nich teorii. Na praktykach cieszyli sie,ze jestem ze Wseit,bo wiedzialam co robic. Obecnie fizjoterapeutow ze Wseit mozna spotkac wszedzie w gabinetach I bardzo ich sie ceni:)) I tak w przypadku ukonczenia jakiejkolwiek uczelni trzeba zrobic kurs NP pnf,bo bez tego jest problem z Praca w zawodzie fizjoterapeuty.
    21.10.2015
  • Magda Ka

    W piątki odbywają się najczęściej zajęcia, niestety czasem nawet już od 15, a w sporadycznych przypadkach i wcześniej, ale wykładowcy najczęściej mają tyle wyrozumiałości, że można się jakoś z tym dogadać, więc nie ma problemu. Ja w tym roku skończyłam kosmetologię na WSEiT i jak wszędzie...można pomarudzić na kilka spraw, ale raczej wspominam dobrze te lata :) Pozdrawiam i życzę powodzenia!
    22.09.2015
  • kurek74

    Hej! Jeśli ktoś wybiera się na kierunek fizjoterapia + technik masażysta na studia dzienne to proszę o kontakt. Chętnie poznam kogoś z przyszłej grupy. ;) p.kurek74@wp.pl
    15.09.2015
  • fizjo.+masaz

    witam! warto iść do tej szkoły na fizjoterapie rozszerzoną o masaż? czy zajęcia cą ciekawe? nauczyciele potrafią nauczyć i są wyrozumiali? napiszcie szczerze co sądzicie ;)
    02.09.2015
  • tech.dent.

    jacy sa wykladowcy na techniku dentystycznym ?? potrafia nauczyc ? wykazuja checi przekazu?? czy po tej szkole cos sie wyniesie ?? :)
    27.08.2015
  • tech.dent.

    czy byl ktos na techniku dentystycznym ?? polecacie ta szkole ??
    27.08.2015
  • Pytanie

    W piątki tez odbywają się zajecia? Co z osobami pracującymi?
    14.08.2015
  • kandydatka do kandydatki??

    Nie szkodzi, już złożyłam dokumenty na zaoczną kosmetologie i teraz czekam na umowę ;) Semestr zaczyna się 9 października w piątek...
    10.07.2015
  • kandydatka

    Raczej nie będą otwierać dziennej komsetologii - info z sekretariatu...więc słabo.
    10.07.2015
  • kandydatka

    Mała025 ma racje, zachwycona niskim czesnym od razu zaczęłam czytać opinie itp. Po rejestracji koszt studiów wynosi już na zaocznych 14600 a podpowiem, że stacjonarne kosztują więcej. Ja planuje iść na ten kierunek ale dokładnie nie wiem gdzie, napaliłam się na WSEIT od stycznia a teraz mam dylemat, przeraża mnie komunikacja, praca plus nauka tyle, że to jedyne wyjście. Jednym z plusów jest tańsze czesne bo w WSZUIE czy jak się to tam pisze, koszt wychodzi z 16 tysięcy ponad więc...:) Jestem ciekawa czy jest dużo chętnych na ten kierunek bo kto lepszy ten pierwszy a ja nadal myślę i rozważam :) Warto się tyle poświęcić aby zarabiać potem te grosze czy wybrać szkołę lokalną która nie będzie mi sprawiać żadnych dodatkowych kłopotów.... to pytanie bez odpowiedzi niestety
    01.07.2015
  • kandydatka

    Mała025 ma racje, zachwycona niskim czesnym od razu zaczęłam czytać opinie itp. Po rejestracji koszt studiów wynosi już na zaocznych 14600 a podpowiem, że stacjonarne kosztują więcej. Ja planuje iść na ten kierunek ale dokładnie nie wiem gdzie, napaliłam się na WSEIT od stycznia a teraz mam dylemat, przeraża mnie komunikacja, praca plus nauka tyle, że to jedyne wyjście. Jednym z plusów jest tańsze czesne bo w WSZUIE czy jak się to tam pisze, koszt wychodzi z 16 tysięcy ponad więc...:) Jestem ciekawa czy jest dużo chętnych na ten kierunek bo kto lepszy ten pierwszy a ja nadal myślę i rozważam :) Warto się tyle poświęcić aby zarabiać potem te grosze czy wybrać szkołę lokalną która nie będzie mi sprawiać żadnych dodatkowych kłopotów.... to pytanie bez odpowiedzi niestety
    01.07.2015
  • mała025

    Na stronie maja podane że kosmetologia kosztuje na stacjonarnych 400 a na niestacjonarnych 350 zł. Dopiero jak sie czlowiek zarejestruje na stronie to okazuje sie, że czesne rośnie z każdym rokiem, tak żeby na trzecin roku osiągnąc odpowiednio 594 zł an S i 534 zł na NS. Można by takie informacje podawać publicznie, a nie udawać że ma się takie niskie czesne. Do etgo dochodzi cała lista opłat np. za przedłużenie sesji, za wydanie zaświadczenia i inne.
    01.07.2015
  • Student

    Jak już ktoś napisał nastawieni tylko na nabijanie sobie kasy, za wszystko trzeba dodatkowo płacić. Dodatkowo bardzo często odwołują zajęcia bez podania jakiejkolwiek informacji, a jeśli spóźnisz się z czesnym to mogą ci zablokować wirtualny dziekanat (brak dostępu do planu, informacji, etc.)
    31.05.2015
  • ;)

    myślę o techniku dentystycznym na tej uczelni. Orientuje się ktoś jakie przedmioty bierze sie pod uwage podczas rekrutacji na ten kierunek ?
    26.05.2015
  • Anita

    Wybiera sie ktoś niestacjonarne na fizjoterapie rozszerzona o technika masażystę? Myślicie, ze to w ogole dobry pomysł?
    26.04.2015
  • :)

    Wybiera się ktoś na dietetykę zaoczną ?:)
    20.04.2015
  • Studentaka

    Najgorsza uczelnia w Poznaniu. Nastawiona na branie pieniędzy i nic więcej! Osobiście nie polecam
    30.03.2015
  • natka

    jak dla mnie takiej tragedii nie ma jak to niektórzy opisują, uczelnia trzyma poziom, wykładowcy spoko, dla mnie spoko ;)
    24.03.2015
  • Kaktus

    Powiem tak. Uczelnia ma plusy i minusy. Plusami są na pewno studia podyplomowe, ciekawa oferta i nawet fajnie prowadzone, bo wiadomo większość na podyplomówkach to już nie teoria ale praktyka. Jeżeli chodzi o licencjat, mogę powiedzieć o fizjoterapii, ponieważ ją studiowałem. Mam porównanie z uczelnią państwową,(na szczęście w porę się opamiętałem i się na nią przeniosłem). Chcę powiedzieć uczciwie, że znajdują się takie osoby jak Pani Patrycja R. które są stworzone do tej pracy. Jest świetnym wykładowcą. Ma bardzo dobre podejście i z całego serca widać że chce przekazać studentowi wiedzę. Jednak większość wykładowców na tej uczelni najzwyczajniej olewa zajęcia. Ma gdzieś co wyniesiemy z nich. Przykładem jest Pani od ćwiczeń z kinezyterapii. Nie chce nawet komentować jej zachowania. Ale nie dość że ma sklerozę i nic nie pamięta to jest jeszcze tak wredna że szkoda gadać. I tu zaczyna się problem ponieważ takie zachowanie przeważa na tej uczelni. Wykładowcy z wielką łaską przychodzą na zajęcia i czytają Tobie slajdy(50 procenta nauki opiera się na tym), kompletnie nie wiem co oni robią na tej uczelni. Szkoła nie ma zaplecza do nauki praktycznego zawodu. Jak to jest , że na fizykoterapii człowiek uczy się na 3 starych maszynach, nawet ich nie uruchamiając.? Podstawa fizjoterapii- kinezyterapia. Na ćwiczeniach podawane są takie bzdury, że jak opowiadam znajomym fizjterapeutą to łapią sie za głowę(swoją drogą pani D nie powinna już tam uczyć ze względu na 1. chorobę psychiczną po 2. ze względu na sklerozę.) Kolejna rzecz, uczelnia ma Twoje uwagi gdzieś. Nie daje od siebie nic a Tylko chce się nachapać. Przykład ,albo nawet paranoja z dziennikami praktyk. Spóźniłem się oddać o godz. nie przyjeli, kazali mi za to płacić 100 zł. I tak za wszystko. Kolejna rzecz. Studenci. Wszystko to ludzie którzy są rozpieszczonymi bachorami bogatych rodziców. Mimo wieku 20+ zachowują się jak tępe gamonie, które w głowie mają tylko imprezy i alkohol. Jakie było moje zaskoczenie kiedy na uczelni państwowej spotkałem zupełnie inną atmosferę wśród studentów. Normalnych ludzi, którzy chcą się uczyć, nie są wyniośli i mają naprawdę coś w głowie. Jakie ździwienie było, gdy zobaczyłem że można się uczyć na fajnym sprzęcie, a wykładowcy uczą a nie czytają slajdy. Powiem tak. Jeśli chodzi o podyplomówki to tak o innych kierunkach nie wypowiadam się, chociaż myślę ze jest podobnie. Ogólnie buractwo,chaos i syf. Nie polecam. Wybierajcie UM albo AWF.
    27.02.2015
  • ryba

    widać duże starania ze strony osób zaangażowanych w organizację dodatkowych zajęć (kosmetologia, fizjoterapia), jeśli więc studentki tylko chcą, naprawdę mają co robić, bo sporo się dzieje, uczelnie jest naprawdę ok, a wiedza którą się wynosi w ogromnym stopniu zależy od tego, czy zwyczajnie zechcecie się nauczyć tego, co przekazują Wam wykładowcy
    11.02.2015
  • adam

    Wybierajcie kierunki na Uniwersytetach, a nie na takich szkołach, Potencjalny pracodawca nie będzie zainteresowany waszą kandydaturą. Polecam studia w Warszawie. Mają lepszą renomę.
    10.02.2015
  • Paaula

    Cześć, chciałabym się wybrać zaocznie na fizjoterapię , polecacie tą szkołę ? jakie wady, zalety ? :)
    28.01.2015
  • tamara

    ja osobiście wychodzę z założenia, iż kierunki takie jak technik dentystyczny powinno studiować się dziennie, masz wtedy więcej zajęć, więcej ćwiczeń praktycznych i masz większe możliwości odpowiedniego przygotowania się do zawodu
    26.01.2015
  • ala

    witam chciała bym się dowiedzieć jakie są opinie o kierunku technik dentystyczny czy warto studiować na tej uczelni ten kierunek (chciała bym zaocznie)
    20.01.2015
  • pooos

    witam, czy studia 1 stopnia poszerzone o technika masazyste sa stacjonarne czy niestacjonarne ? prooosze o odpowiedz :)
    02.01.2015
  • gggg

    jeśli nie ma takich wytycznych, że studia są dla obcokrajowców to zapewne poziom angielskiego jakim będą się posługiwać wykładowcy będzie taki aby wszyscy zrozumieli ;)
    30.12.2014
  • nebuchadnezar

    Pytanie do 1 roku lub administracji szkolnej. Wiecie z kim będziecie mieć kinezyterapie ćwiczenia na 2 semestrze?
    28.12.2014
  • fizjo ang

    dla kogo są studia z fizjoterapii po angielsku? czy tylko dla studentów zagranicznych czy mozna chodzić na wybrane zajęcia w jęz. angielskim
    18.10.2014
  • WSEiT

    Pani Aniu, nie ilość a jakość jest najważniejsza! Proszę uważnie śledzić nasze przedsięwzięcia ponieważ w tym roku będzie się naprawdę dużo działo :)
    09.10.2014
  • anka

    Ale chyba tylko niestacjonarne? bo chciałam stacjonarne i mi powiedziano, że za mało chętnych. swoją drogą dwie grupy to też rewelacji nie ma, ale zawsze chociaż coś,.
    07.10.2014
  • WSEiT

    Do "anki" przepraszam skąd ta informacja, że nie otwieramy kosmetologii? OTWIERAMY i to aż 2 grupy!!! Mamy nowy program kształcenia, całkowicie oparty na konkretnych, praktycznych umiejętnościach. Gwarantujemy: dodatkowe pokazy i szkolenia branżowe; współpracujemy z firmami kosmetycznymi (nowy harmonogram pokazów już wkrótce na stronie internetowej uczelni); inwestujemy w nowoczesną technologię i produkty najlepszej jakości; organizujemy branżowe konferencje i sympozja; promujemy najlepszych studentów (nowy program lojalnościowy - gwarantowane nagrody!); pomagamy znaleźć pracę w zawodzie, założyć własny gabinet czy pozyskać dofinansowanie z UE (zapraszamy na stronę Biura Karier). Więcej informacji na stronie uczelni - www.wseit.edu.pl, a jeśli ktoś ma wątpliwości, zapraszamy do kontaktu z Biurem Rekrutacji.
    01.10.2014
  • Jola

    Witam! Mam zamiar w tym roku udać się na studia niestacjonarne WSEiT Technika dentystyczna ale nie wiem czy to jest dobra decyzja. Jakie jest wasze zdanie na temat tego kierunku? Czy po tym jest dobrze płatna praca ? Z zawodu jestem technikiem farmacji i technikiem BHP. Pracuje od 3 lat w aptece, jednak stwierdzam że ta praca nie jest dla mnie.. idąc na studia Technika Dentystyczna czeka mnie wiele wyżeczeń , zmęczenie, duże koszta finansowe...dojazd 300 km... jeśli ktoś mi udzieli informacji na temat tej uczelni, wykładowców będę wdzięczna . Pozdrawiam
    15.09.2014
  • magda

    Studia podyplomowe gimnastyka korekcyjna i kompensacyjna.... proszę o pomoc, czy ktoś studiował na tym kierunku i czy jest sens się decydować - czy są jakieś lepsze perspektywy po ukończeniu? z góry dziękuję
    15.09.2014
  • pytaneczko

    ile się zarabia jako technik dentystyczny??? i jak est z apotrzebowaniem na takich specjalistów? czy z dyplomem tej uczelni mogę pracowac w Anglii??? rozważam wyjazd do kuzynki w Manchesterze...
    09.09.2014
  • anka

    Kosmetologia taka super, ze znowu jej nie otwierają. Przynajmniej fizjoterapię mają dobrą
    09.09.2014
  • natalia

    kosmetologia super kierunek, przede wszystkim przyszłościowy, firmy kosmetyczne się rozrastają, cały czas powstają kosmetyczne nowinki a kobiety zawsze będą chciały pięknie wyglądać, także praca zawsze się znajdzie ;)
    07.08.2014
  • Maggy

    Na kosmetologii we WSEiT jest tak: http://www.youtube.com/watch?v=2LJU6AcvZ80 Obiecali ze w przyszłym roku będzie jeszcze więcej certyfikowanych pokazów, więc zobaczymy.
    02.07.2014
  • opinie o kosmetologi???

    jak jest na Kosmetologii?? wszyscy mowia - techniki dentystyczne, bo zawód i kasa, ale ja nie mogę się przełamać, żeby wyciski brać od obcych z gęby, myślę o kosmetologii, jak jest w tej szkole?
    30.06.2014
  • WSEiT

    Tytułem wyjaśnienia: 504 zł tyle wynosi czesne na III roku Kosmetologii. Na III roku opłata za studia podzielona jest na 10 rat, a nie na 12 rat, dodatkowo III rok obfituje w przedmioty czysto specjalizacyjne.
    26.06.2014
  • Kaja

    Na wyższych latach jest kosmetologia i tam są kursy różne i certyfikaty, ale pierwszego roku rzeczywiście nie utworzyli, więc średnio to wygląda. Poza tym na stronie podają cenę tylko za pierwszy rok studiów i dopiero jak się człowiek zarejestruje w systemie to okazuje się, że czesne rośnie z każdym rokiem. I tak kosmetologia na pierwszym roku kosztuje 400 zł a na trzecim już 594.
    24.06.2014
  • KiKa

    Dziwne, ja z kolei słyszałam, ze organizuja dużo fajnych pokazów i szkolen na kosmetologii, zapraszają firmy kosmetyczne i dają certyfikaty.
    23.06.2014
  • Allla

    Jakie klimaty kosmetyczne?! w ubiegłym roku składałam tam papiery na kosmetologię - i co? na we wrześniu okazało się że jest za mało chętnych i oddawali nam dokumenty. Na ostatnią chwilę musiałam szukać innej szkoły i na szczęscie w WSZUiE stworzyli dla nas specjalnie dodatkową kolejną grupę. Więc jeżeli nie chcecie się przejechac tak jak ja i stresować, że nie uda wam się dostać na studia, to nie składajcie tam papierów na kosmetologię, bo pewnie znowu jej nie utworzą.
    13.06.2014
  • filmik bomba

    zarąbisty filmik maja o szkole na stronce, aż cce się tam byc, kosmetyczne klimaty bajka dl dziewczyn
    19.05.2014
  • jodla

    maja dużo kursów, można się dokształcać, to duży plus, nawet dla nie-studentów tej uczelni,
    24.03.2014
  • baby

    jak na prywatną uczelnię, to mają bardzo wysoką ocenę, większośc szkół nie przekracza 5 pkt, a 6 czy 7 maja duże panstwowe, a najlepsze nawet 9 nie mają,
    18.03.2014
  • S.W

    Chciałabym szczerze Wam napisać co myślę o tej szkole. Jeżeli chodzi o poziom uważam, że jest okej :-) dużo zależy od Ciebie i Twojego zaangażowania. W sytuacji gdy studiujesz zaocznie i pracujesz to rzeczywiście jest ciężko. Sam dział planowania nie ma łatwego zadania, by zoorganizować plan zajęć. Np 4 godziny biofizyki (mózg jest w stanie wysłuchać, byc może 50% wykładu) lub np same wykłady z anatomii gdzie wybiega się już z materiałem a potem są same ćwiczenia..dzień po dniu. nie ułatwia to zapamiętywanie. Mimo to najczęściej jest to jedyna opcja dla osób, kóre chcą się rozwijać. A więc jakby nie patrzeć, studia zaoczne wychodzą naprzeciw. A to ty się decydujesz. Klimat jet dobry i uczelnia wzrasta, rozwija się zwłaszcza praktycznie!! Jest to ważne pokreślenia. Warunki lokalowe- średnie, ale ja tak sobie subiektywnie myślę, że trochę niewygody da się znieść. Opłaty są spore, ale to nie tyko na WSEiT. Ty też tworzysz to środowisko, dzielenie się notatkami w grupie, wzjamena pomoc i szacun, a zwłaszcza odpowiedzialność i "nie przeszkadzanie" sobie wzajemne dużo daje. Jak grupy są zgrane to nawet niewygodne krzesło, jest jakoś mniej niewygodne. Zgadzasz się?
    20.12.2013
  • salomonka

    Hehe o tych materacach to słyszałam - fakt był taki, że komu było niewygodnie na taboretach wykładowca zaproponował, że może usiąść na materacu. Wielkie mi halloo. Niektórym to skórzane fotele będą przeszkadzać:)
    05.12.2013
  • wseit

    a ja polecam tą uczelnię za fantastyczny klimat, studenci się ze sobą integrują, wykładowcy sa mili i nie robią problemów o głupoty...
    02.12.2013
  • zadowolony student na mgr

    @niezadowolona poziom jak w liceum? -czekam na Twoje wyniki u dra Ciesielczyka! panie w dziekanacie nie wiem za co siedzą, ale są spoko, zawsze pomagają jak mogą. A Twój kręgosłup? Już na 3 roku fizjo powinnaś wiedzieć jak sobie z tym radzić. Pozdrawiam
    31.10.2013
  • niezadowolona

    jestem na 3 roku i szkoła to jakiś żart, a na zajęciach zamiast przy stołach wykręcamy sobie kręgosłupy pisząc na kolanie! Zero organizacji, przyjeżdżasz do szkoły z innego miasta i się dowiadujesz, że zajęcia są odwołane. Panie w dziekanacie siedzą za kare. POZIOM TAKI, ŻĘ W LICEUM MIAŁAM WYŻSZY płacisz to zdajesz, bo wykładowca sie też nie chce marnować czasu na nasze poprawki
    27.10.2013
  • zainteresowana

    Słyszałam trochę o tej szkole ale nie doszły mnie informacje, żeby studenci musieli siedzieć na materacach albo że nie można otwierać okien. Zmartwiły mnie trochę takie opinie ponieważ jestem w klasie maturalnej i właśnie do tej szkoły planowałam pójść. A czy mógłby ktoś napisać coś o poziomie nauczania? Jak wygląda sytuacja z wykładowcami? Są w stanie rzetelnie prowadzić zajęcia i przekazywać umiejętnie wiedzę?
    02.10.2013
  • Student mgr

    Jeżeli chodzi o szkołę jest strasznie zaniedbana i nie jest przygotowana na większą ilość studentów. Zajęcia 4 grup odbywają się na auli na materacach z czego 2 z nich mają zupełnie inne zajęcia. Szkole doskwiera brak krzeseł czy ławek. Brak jakiejkolwiek klimatyzacji czy otwieralności okien- wyobraźcie sobie na holu ponad 500 osób gdzie nie można otworzyć okna. Wykładowcy mało dają z siebie a duzo więcej wymagają. Odnośnie organizacji zapomnijcie o tym że dowiecie sie o godzinie czy dniu egzaminu tydzien wcześniej- najczęściej odbywa się to w dniu egzaminu ( powodzenia zycze osobom które dojeżdzają). Szkoły nie obchodzi również to, że ludzie pprzychodzący na mgr niestacjonarną często pracują codziennie i mają własne doby z rodzinami, dlatego też praktyki trzeba odbywać w szpitalach typu 360 h , mimo że pracuje się w zawodzie 6 lat ( 360 h to 3 miesiące - wyobraź sobei teraz wziąć urlop 3 miesięczny bezpłatny, lub zwolnij się z pracy bo trzeba robić coś za darmoche - przeżyj), spotkania seminaryjne również są organizowane w środku tygodnia - beznadziejnie. Więc z punktu widzenia studenta szkoła sama w sobie jest taka że szkoda gadać. Może jednak nadrabiają trochę ten cały napięty klimat studenci - ale pamiętajcie nie wiesz na kogo trafisz.
    28.09.2013
  • bardzo pozytywnie

    naprawde z zakresu FIZJOTERAPII chyba najlepsza uczelnia w Poznaniu, mzna miec jakies ale do organizacji, komus nie pasuja godziny, trudn zadwolic kazdą osobe, ale wykladowcy - szacun, wysoki pozom, duzo kursow i szkolen dla osob chciacych podnosic umiejetnosci, no dla mnie bez zarzutu
    16.09.2013
  • student WSEiT

    Witam wszystkich. Chciałem odpowiedzieć na Wasze wątpliwości. Żalicie na temat opłat za oddanie indeksu czy poprawki. Zauważcie, że wybierając uczelnie prywatną zgadzacie się na płacenie za studiowanie. Na państwowych uczelniach również płaci się za takie rzeczy. Za warunek na AWFie płaci się (nie wiem czy nadal, ale parę lat temu ja płaciłem) 600zł. Zrezygnowałem ze studiowania na Państwowej uczelni i od 4 lat studiuje na WSEiT - jestem teraz na magisterce. A teraz może z innej beczki. Wiele kursów, szkoleń i BEZPŁATNYCH warsztatów organizuje uczelnia. Uczestniczyłem już w kilku kursach na naszej uczelni i muszę powiedzieć, że coraz więcej osób (magistrów, doktorów fizjoterapii) przyjeżdża do nas się szkolić. Rozmawiałem ostatnio z doktorantką z UM, która powiedziała mi, że WSEiT zdobywa coraz większą renomę a my jako studenci poziomem umiejętności nie odbiegamy od studentów AWFu czy UM. Uważam, że jeżeli ktoś chce się dobrze wykształcić w tym zawodzie to WSEiT naprawdę daje możliwości. A koszty (czesne, kursy, szkolenia, studia podyplomowe) przez Was poniesione bardzo szybko się zwrócą. Pozdrawiam Tomek
    22.08.2013
  • alexa

    A orientujesz/ albo ktoś się orientuje ile mniej więcej kosztują studia zaoczne ?
    21.08.2013
  • ola

    alexa proponuja studia dzienne i zaoczne ;)
    21.08.2013
  • alexa :)

    Czy są to studia zaoczne ??
    19.08.2013
  • opinia

    WSEIT sie specjalizują w takich obszrach, maja doskonalych wykladowcow, z kraju, z zagranicy, duzo kursow robia, ludzie sa zadowoleni, sprawna organizacja, polecam
    12.08.2013
  • Evi

    Witam, szukam informacji na temat studiów podyplomowych, kierunek :"terapia manualna tkanek miękkich" właśnie na WSEiT. Był ktoś możne na tym? z góry dziękuje za odpowiedź.
    16.07.2013
  • Barti

    Mam na sprzedaż fartuch z logem wseit, książkę Bogusława Mareckiego Anatomia funkcjonalna oraz Atlas anatomii człowieka Sobotty. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt pod nr tel 721674537
    30.06.2013
  • Zainteresowana magisterium

    Jakim bucem trzeba być, żeby wydawać niepochlebne opinie o uczelni w której nigdy nie studiowało się ani przez chwilę? Chyba tylko takim, który pracę ma dlatego, że koleżanki są właścicielkami prywatnych przychodni, bo małżonka było stać na to, żeby mogła sobie coś takiego otworzyć. Dlatego, szanowny kolego "Fizjoterapeuto po akademii Medycznej" (btw. od ładnych paru lat jest to Uniwersytet) następnym razem, jeśli czegoś nie wiesz zostaw miejsce na komentarze osobom, które znają temat, bo zdaje się że strona ta została stworzona dla tych, którzy potrzebują rzetelnej opinii, a nie domniemywań osoby, która swojego zdania nie może poprzeć niczym więcej prócz słów "na pewno". Bo jak dla mnie z Twojego komentarza nic treściwego nie wynika, a wręcz wyzierające z niego głębokie przekonanie o własnej wyższości nad innymi w niezbyt korzystnym świetle stawia Twoją Alma Mater-człowieku, gdzie Twoja kultura osobista? Znam kilka osób, które ukończyły Uniwersytet Medyczny w Poznaniu, ale uwierz mi, nikogo nie było by stać na tak nadęty komentarz. I szczerze współczuję pacjentom Twoim, jak i koleżanki, gdyż w tej pracy nie liczy się adres instytucji, która wydała papierki, tylko wiedza, umiejętności oraz osobowość. Nad każdym trzeba pracować ustawicznie, żeby rzeczywiście być dobrym terapeutą, a doświadczenie uczy mnie, że materiał do budowy fundamentu wiedzy dają wszędzie ten sam i choćby najlepsza szkoła nie da rady jeśli budujący jest... no cóż, do d...! Czy ktoś jeszcze mógł by zamieścić w miarę świeżą opinię? Dzięki. Pozdrawiam.
    01.06.2013
  • Fizjoterapeuta po akademii Medycznej

    Witam serdecznie.To jaki jest poziom w duzej mierze zależy od samych studentów Ale skoro nie ma Egzaminów wstepnych,to oznacza,ze ida tam ludzie o słabej wiedzy i bardzo niskiej kulturze Smiesza mnie wypowiedzi ludzi,ktorzy twierdza ze to najszkola,a byliscie studentami w innych prywatnych?Bydło i chamstwo na pewno tam jest,a kadra musi pewnie sie uginac pod presja studentow,ktorzy placa Jesli chodzi o prace,to moja szefowa jak i kolezanka-wlascielka prywatnmej przychodni nie chca slyszec o prywatnych szkolkach niedzielnych Ale powiem Wam tez uczciwie,ze o ile Akademia Medyczna na Licencjacie niczego mnie nie nauczyla w sensie praktycznym, o tyle bardzo duzo daly mi pierwsze 2,5 roku w Studium Medycznym Jedyny sluszny kierunke,to AWF Fantastyczne spojrzenie na funkcjonalnosc pacjenta,a zajecia ze sportow niepelnosprawnych najlepsze jakie mialem w zyciu Szkolki prywatne da dla ludzi o slabej inteligencji i leniwych Taka jest prawda Pozdrawiam
    28.05.2013
  • bu

    Kochani, nie za bardzo rozumiem, czym różni się Inżynieria materiałowa w zakresie technik dentystycznych od samych Technik dentystycznych. Czy inżynieria na WSEiT to technika dent. + dodatkowe zagadnienia, czy kierunki te znacznie różnią się, np. uprawnieniami?
    20.05.2013
  • Tomas907

    Jestem absolwentem WSEiT fizjoterapii 1-wszego stopnia studiów stacjonarnych obecnie studiuje na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu I SUM również stacjonarnie i jeżeli chodzi o WSEiT to jest to naprawdę super szkoła z bardzo dobrą kadrą w większości z AWF-u ale także z UM, sale są super wyposażone i możliwości dodatkowych zajęć są duże i bardzo fajne, i trzeba z nich korzystać tylko wszystko zależy od siebie samego czy chce się czegoś nauczyć czy nie bo wiadomo, że przychodzą także ludzie którzy myślą, że jak zapłacą to wszystko będzie zdane i cacy. Na minus tej szkoły faktycznie są te opłaty dodatkowe i ich egzekwowanie przez szefostwo (Pani Kanclerz), dla którego nie ma wytłumaczenia a są to niemałe pieniądze. Porównując moją obecna uczelnię a WSEiT jedyna różnica jest taka, że aby być na UM trzeba się wykazać dużą wiedzą a tam wystarczy mieć kasę. Pozdrawiam całą kadrę oraz pracowników WSEiT ;)
    19.03.2013
  • zołza

    zgadzam się z Matyldą, nerwy mam zszarpane przez tą szkołę nie myślą jak układają plan w ogóle a później siedzisz po 6 h na jednym przedmiocie jakby nie można było porozkładać po mniejszej liczbie i częściej. Dużo wyjazdów na własny koszt, w piątek zajęcia do 22 a na rano do szpitala na 8 , dla pracujących i dojeżdżających to jest koszmar i zjazdy co tydzień!! wykończyć się można, za dużo niepotrzebnych zajęć a za mało konkretnych potrzebnych w zawodzie!!!!!!!!!!! Może na dziennych jest inaczej ale na zaocznych można się psychicznie wykończyć..... Nie wspomnę o kasie jaką zdzierają za wszystko, spóźnisz się z oddaniem czegoś -100zł, nie masz podpisu wykładowcy w indeksie przez nieuwagę-100zł, jeszcze trochę za kibel trzeba będzie płacić. Już drugi raz bym tam na pewno nie poszła. Każdy ma prawo do własnej opinii a moja jest właśnie taka.
    11.02.2013
  • jacuś

    Inżynieria materiałowa - to jest właśnie to co studiuję na tej uczelni. jest dużo pozytywnych rzeczy, chociaż nie powiem, czasem mnie denerwują niektórzy wykładowcy czy jakieś głupoty, których trzeba się uczyć ;p ale generalnie sprzęt jest ok, sam budynek niczego sobie także nie żałuje wyboru WSEiT w Poznaniu ;)
    04.02.2013
  • kubek

    Matylda chyba na głowę upadła. Szkoła jest świetna Wykładowcy są z Medyka , Przyrodniczego, awf-u , politechniki, Kadra jest okej , Oczywiście dużo też zeleży jak żyjesz z wykladowcami . A przykładają się bardziej niż na państwowych bo lepszą kasę z tego mają. Jeżeli chodzi o sprzęt fizjoterapeutyczny w zasadzie wszystko najważniejsze jest. A na o ludzi lepiej trafić nie mogłem . Szkołe oceniam bardzo pozytywnie i polecam.
    29.01.2013
  • tuba

    czlowiek glupieje, bo Matylda jedno, a Ambitna drugie, ja sama szukalam informacji o tej szkole i w sumie to ani ziebi, ani grzeje, w Poznaniu z fizjoterapia nie ma duzego wyboru, a ich sale wygladaj na dobrze przygotowane, pytanie, jacy wykladowcy, bo pisza, ze maja z Medycznej na przyklad, pewnie skonczy sie tam, ze jak nie dostane sie na panstowe, to pojde do WSEIT i tyle
    20.01.2013
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    29.12.2012
  • Ambitna

    WSEiT (Wyższa Szkoła Edukacji i Terapii) moim zdaniem jest bardzo dobrą szkołą. Nie jest idealna , ale z tego co zdążyłam się zorientować żadna uczelnia nie jest idealna:D Nie da się wszystkim dogodzić. Ja osobiście studiuję Fizjoterapię na studiach magisterskich, które zostały utworzone na tej uczelni w tym roku. Wcześniej spędziłam tam 3 lata. Jeśli chodzi o atmosferę panująca na uczelni to z czystym sumieniem mogę przyznać, że jest naprawdę miło i sympatycznie. :)) Poziom kadry naukowej moim zdaniem jest bardzo wysoki i są to ludzie, którzy przekazują więcej niż samą teorię (zawartą w książkach), jest dużo praktyki i naprawdę ciekawie przedstawionej. Mamy wykładowców, którzy potrafią zachęcić do danej dziedziny i naprawdę fajnie można się z nimi dogadać w kwestii wszelkiego rodzaju zaliczeń itp:))) Nie chodzi tam o to, żeby komuś utrudnić życie i żeby oblać jak najwięcej osób-uczelnia dokłada starań aby kadra uczących miała dobry kontakt ze studentami, żeby potrafili przekazać jak najwięcej praktycznych informacji. Dzięki temu praca z ludzkim ciałem nie wydaje się być książkowym bełkotem:D Są to zarówno wysoko usytuowani doktorzy itp jak i młodzi praktycy, którzy sporo osiągnęli w danej dziedzinie i potrafią naprawdę nakręcić człowieka na rozwojowe myślenie:))) ćwiczenia są w 90% praktyczne z czego jestem zadowolona, ponieważ po ukończeniu licencjatu już czułam, że mogłabym pracować w tym zawodzie i świadomie prowadzić pacjenta. (w przeciwieństwie do opinii jakie słyszałam od licencjatów fizjoterapii z jednej z państwowych szkół -co osobiście mnie zdziwiło, ale również gdy szukałam pracy, okazało się, że absolwenci tej uczelni mają bardzo dobrą renomę :D) Podobnie jest na magisterce. Niestety minusem jest wysokość opłat. czesne jest dość wysokie z racji, że to niepubliczna uczelnia.Jednak jest możliwość otrzymania dość wysokiego stypendium, na który wpływ mają albo wyniki w nauce, albo osiągnięcia sportowe albo artystyczne:D Więc dla chcącego nic trudnego:) Na uczelni raczej jest dobry przepływ informacji i zdrowe stosunki interpersonalne. Aktualnie wycofane zostały Indeksy i oceny wprowadzane są do Wirtualnego Dziekanatu-także kolejny + ponieważ nie trzeba biegać za wpisami i szukać wykładowców z czym dotychczas był kłopot:D Pracownicy dziekanatu, biblioteki, biura karier itp są bardzo wyrozumiali i naprawdę starają się pomóc w przejściu tych studiów i wiele można z nimi załatwić :D Biblioteka jest naprawdę bogato wyposażona w drogie publikacje, lecz niestety tylko część z nich można wypożyczyć do domu:/ z reszty można korzystać na miejscu lub zejść na dół skserować potrzebne rzeczy. Nie mniej jednak znalazłam tam wszystkie książki wymaganie na zaliczenie itp. Słabszym punktem tej uczelni jest organizacja, jeśli chodzi o terminarz zajęć-często się zmienia, pojawiają się okienka itp-lecz nigdy nie zmienia się sam termin zjazdu i zawsze w Panie z recepcji pomagają poprzesuwać zajęcia żeby wypełnić okienka itp:D:D Wykładowcy również podają swoje dane kontaktowe gdyby coś się niespodziewanie urodziło. Atmosfera zajęć jest naprawdę fajna i traktowani jesteśmy na poważnie:) Na kierunku Fizjoterapia każdy zdecydowanie znajdzie coś co go zainteresuje, są zajęcia wg planu oraz koła naukowe, konkursy, imprezy integracyjne (również z wykładowcami-co polecamy:D) oraz wiele ciekawych kursów, które odbywają się na uczelni :D Generalnie choć szkoła droga to naprawdę uważam, że warto tam pójść bo jakość kształcenia i przygotowanie do zawodu jest baaardzo dobre ( a wiem co mówię bo mam rożnych znajomych w innych szkołach i np. mówią,że boją się pracować z pacjentem bo nie mają doświadczenia itp, a my je mamy bo zajęcia odbywają się również w szpitalach itp i są baaaardzo fajne) :D gorzej z organizacją, ale kto dałby radę sprostać wymaganiom setek studentów:D haha. Jeśli chodzi o sale wykładowe i te od ćw. to są one naprawdę dobrze wyposażone w sprzęt niezbędny do praktykowania i ich wyposażenie jest uaktualniane wraz z postępem pomocy naukowych dostępnych na rynku. Aktualnie specjalnie na mgr została zakupiona aparatura, która pozwoli nam posmakować technik, wprowadzonych niedawno w użycie przez fizjoterapeutów. (np. usg więzadeł, stawów itp). Na studiach poznałam ( i nadal poznaję :p ) wiele wspaniałych osób, zawieram przyjaźnie i mam nadzieje na dłłuuugi czas jeszcze po magisterce:D Wszystkim gorąco polecam -nie ma się co bać. Jest naprawdę wesoło i są duże możliwości rozwoju :)) Pozdrawiam:D
    25.11.2012
  • mama

    Mój syn niewiele mówi o tym jak wygląda kadra tej uczelni, albo czy wybrał dobre studia. To stwierdziłam że poszukam opinii o jego uczelni w internecie i dowiem się czy podjął dobrą decyzję rozpoczynając tu studia. Bardzo uspokoiły mnie wasze opinie, ulżyło mi że Wyższa Szkoła Edukacji i Terapii nie była złym wyborem! POZDRAWIAM
    12.08.2012
  • tów

    Dziwne że nie słyszałm o tej uczelni, a mieszkam w Poznaniu już parę lat, do momentu gdy moja dziewczyna zdecydowała się że podejmie tutaj drugie studia. Aż zacząlem szukać w necie info! Dobrze że wasze opinie o uczelnii są dość pochlebne, bo musiałbym Emilkę odwodzić od tego pomysłu...
    09.08.2012
  • Joaśka

    Witam wszystkich!! Kto zaczyna teraz studia w WSEiT na kierunka kosmetologia studia niestacjonarne 2012/2013?? Pisać na @mail: joannahorla@wp.pl
    19.07.2012
  • gaca

    a ta technika dentystyczna? w sumie brzmi fajnie, bo to zawsze jest potrzebne, szybko się technika w tej dziedzinie nie rozwija, więc przyszłościowo. TAK MI SIĘ WYDAJE. a jak jest naprawdę? wchodzi to może jakiś absolwent albo student tego kierunku? proszę o info na monikagac@wp.pl
    18.07.2012
  • wadera

    A czemu nie chcesz studiować fizjoterapii na WSEiT. Ja myślę że to dobra szkoła, mają nawet studia magisterskie i dużo się dzieje na tej uczelni
    07.07.2012
  • dnone

    taka średnia szkoła. koleżanka tam studiuje fizjoterapię i nie przepracowuje się specjalnie, ma nawet dużo czasu wolnego. nie zachwala specjalnie, ale też nie krytykue wseit. ja nie wiem czy rodzice mogą 'szarpnąć się' na szkołe prywatną, ale jeśli tak, to wseit nie byłaby moim pierwszym wyborem w tym regionie.
    03.06.2012
  • zuza

    Hej! Czy łatwo jest dostać się na praktyki na kosmetologii? Czy wykładowcy są pomocni w załatwieniu praktyk? I czy plan zajęć jest mocno obciążony kolokwiami, zaliczeniami i egzaminami? Wyższa Szkoła Edukacji i Terapii naprawdę mnie interesuje, ale trochę boję się że mogę mieć problemy z chemią ;/
    14.05.2012
  • qwerty

    Kierunek inzynieria materiałowa prowadzony jest od 2007 roku, już niejeden absolwent jest po tym kierunku na tej uczelnii
    23.04.2012
  • judyta

    Uczelnia moim zdaniem radzi sobie całkiem dobrze, ja skończyłam kosmetologię teraz robię jeszcez podyplomówkę z masażu w odnowie biologicznej i otwieram swój własny gabinecik ;)
    12.04.2012
  • inżynieria materiałowa !!!!

    kto studiuje w WSEiT kierunek inżynieria materiałowa???? czy on juz był wczesniej i sa studenci, ktorzy moga cos wiecej napisac? czy dopiero ode tego roku bedzie prowadzony? i na ile te studia wymagaja bycia dobrym w przedmiotach typu chemia czy biologia???? bo mam obawy, czy moj poziom bedzie wystarczajacy.
    13.03.2012
  • MIrambela

    calkiem niezla szkola prywatna, maja wykladowcow z panstwowych uczelni, z UAM, AWF, PP, duzo zajec praktycznych, swietnie wyposazone, nowe sale, duzo sie dzieje w samej szkole, kursy dodatkowe, warsztaty, konferencje, jelsi tylko ktos naprawde chce, to moze czerpac wiedze nie tylko z samych zajec, do tego wszystkiego nalezy dodac mila atmosfere, to duzo znaczy
    26.02.2012
  • studentka WSEiT

    Od października 2012 ruszają studia magisterskie z fizjoterapii, więc się bardzo cieszę i polecam :)
    10.01.2012
  • marta

    Jeśli chodzi o fizjoterapię to zgadzam się z poprzednikiem z prywatnych Uczelni w tej dziedzinie jest najlepsza, naprawdę dobry sprzęt i kadra z UM i AWF. Ważne, że Rektorem Uczelni prof. Kazimiera Milanowska, która jest ceniona w świecie. Polecam głównie fizjoterapię !
    09.01.2012
  • olga

    jesli kosmetologia - to lepsza bedzie Wyzsza Szkoła Zdrowia, Urody i Edukacji, natomiast Wyższa Szkoła Edukacji i terapii zdecydowanie lepsza w kierunku fizjoterapia (chyba w Poznaniu na uczelniach prywatnych jedyna godna uwagi), oni ostatnio wprowadzaja kierunki o charakterze medycznym i w tym chyba beda sie rozwijac
    09.12.2011
  • Tika

    WSEiT jest przyzwoita uczelnia, niezbyt duza, ale z starajaca sie dbac o poziom. NIestety daleko od centrum, co jest pewna wada dla tych, co mieliby ochote szybko po zajeciach wyskoczyc na rynek do pubu. Ale od strony organizacyjnej, cwiczen, egzaminow, jest ok.
    08.12.2011
  • Anita19

    kto studiuje fizjoterapie w WSEiT w Poznaniu? poprosze o opinie o tej szkole, zwlaszcza interesuje mnie kto prowadzi zajecia i na ile po ukonczeniu studiow licencjackich z dyplomem tej uczelni wyższej moge znaleźć pracę?
    04.06.2011
  • Misiunia

    Prosze o porade, gzdie jest najlepsza kosmetologia w Poznaniu? Wiem, ze ten kierunek maja jeszcze 2 inne szkoly Wyzsza Szkola Pedagogiki i Administracji i szkola Zdrowia Urody i Edukacji. Chodzi mi o najlepsze warunki w sensie zaplecza i kadry.
    16.05.2011