Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Planowania Strategicznego w Dąbrowie Górniczej (WSPS Dąbrowa Górnicza)

Komentarze (42)

  • ruda

    Bardzo polecam studia pielęgniarskie. Nieprawdą jest , że są dodatkowe opłaty wymyślane od tak sobie. Ja kończę w tym roku mgr i żal się z uczelnią rozstawiać. Wykładowcy super, panie w dziekanacie super, nie wiem czego się czepiacie!!!
    31.01.2019
  • RobRM

    Bardzo mało zajęć przeznaczonych na ćwiczenia, ale to jest problem chyba wszystkich studiów niestacjonarnych, niezależnie od uczelni.
    07.12.2018
  • baska

    wsps --- ciezko skonczyc pielegniarstwo.. juz trzeci rok sudiuje magisterke. trzeba bulic kase . przestwianie zajec godzine przed to normalne w tej uczelni. NIE POLECAM
    16.09.2018
  • ilona

    nie polecam pilegniarstwa... ciagle dodatkowe opłaty za jakies dziwne rzeczy
    16.09.2018
  • marta

    wsps w dąbrowie to tragedia szcególnie pielegniarstwo
    16.09.2018
  • marta

    wsps w dąbrowie to tragedia szcególnie pielegniarstwo
    16.09.2018
  • Jajaola

    Czesc wam!! Czy ktoś wybiera się na ratownictwo niestacjonarne w tym roku? Dąbrowa Górnicza :p
    13.09.2018
  • Jjj

    Czy ktoś się z was wybiera w tym roku na pielęgniarstwo I stopnia licencjat w DG?
    09.07.2018
  • Ania

    Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat studiów podyplomowych z kosmetologii z medycyny estetycznej?
    29.01.2018
  • Paula

    Hej czy ktoś wybiera się na pielęgniarstwo niestacjonarne??
    12.12.2017
  • Max

    Witam, mam pytanie do studiujących ratownictwo (zaocznie), jakie jest podejście wykładowców i ogólnie jak się prezentuje poziom nauczania? Pozdrawiam
    20.11.2017
  • Dżekson

    Hej Wszystkim, Mam pytanie odnośnie Ratownictwa Medycznego, dzieli mnie od podjęcia studiów jedno kliknięcie i szukam dobrej rady, bo wiadomo 3 lata nie mogą być błedem w życiorysie :D. Pozdrawiam
    22.09.2017
  • Agnieszka

    Heej. Czy jest ktoś kto będzie teraz od października zaczynał studia na kierunku pielęgniarstwo?
    31.08.2017
  • Aleksandra

    Chciałam zapytać jak wyglądają studia magisterskie z pielęgniarstwa na tej uczelni, czy jest dużo zajęć? Czy można pogodzić je z pracą w szpitalu czy na wszystkich zajęciach trzeba być obowiązkowo? Jaki poziom jest na tej uczelni? Jak podchodzą do studentów wykładowcy?
    25.04.2017
  • b.b

    Ja studiuje pielegniarstwo pomostwe,a powaznie sie zastanawialam..czytajac opinie tutaj.Nie wiem kto pisze te negatywne opinie,moze konkjrencja.Nie wiem nic o poziomie studiow licencjackich stacjonarnych,ale na pomostowych jest w porzadku.Sa intenshwne to fakt,w 1semestfze trzeba zaliczyc 23 przedmioty i 4praktyki.Ale wykladowcy pomagaja,rownidz panie s dziekanacie i w dziale praktyk.Wiadomo ze bsaja drobne niedociagniecia,ale ogolnie jestem zadowolona
    31.03.2017
  • Ania

    Część. Mam zamiar rozpoczac pielęgniarstwo zaoczne na tej uczelni. Może mi ktoś coś powiedzieć o wykładowcach, czy zajęcia są co tydzień czy co dwa i czy ogólnie jest ciężko??
    10.03.2017
  • niki

    Najgorsza szkoła na Śląsku dokładnie najważniejsza jest dla nich kasa dążenie po trupach do celu i zgnojenia człowieka.
    16.12.2016
  • TrueStory

    wszystko jest normalnie, nie ma żadnych pism, nawet jak opózni sie zaplate, a to ze ktos nie placi za miesiac przez nie wiem ile to ich rozumiem, chyba cos podpisywaliscie...dziecinada, a jak wiecie ile to kosztuje to trzeba bylo albo zaoszczedzic albo wcale nie podejmowac sie studiow... nie pozdrawiam
    27.03.2016
  • Martyna

    Ja mam to samo. Nakazy zapłaty, problemy i traktowanie człowieka jak ścierwo. Mimo, że sie do nich jeździło, spłacało ratalnie, dogadywało itd, to i tak oddali sprawę do sądu. Jak można???? Moja sprawa toczy się już 4 rok i zapłaciłam im już chyba 2 razy więcej niż powinnam, jakby zliczyć wszystkie pseudo odsetki itd. DRAMAT!!!!
    09.03.2016
  • EWA

    Każdy popełnia błędy ja też zapisując się do tej szkoły niestety wykładowca mnie wystraszył mnie i po 2 miesiącach zrezygnowałam złożyłam wypowiedzenie w 3 miesiącu i pomimo tego, że nie byłam ani razu na zajęciach obciążyli mnie całością czesnego. Dogadałam się na spłaty ratalne ale to im nie wystarczyło i pomoimo, iż część zapłaciłam nakaz zapłaty opiewał na całóść kwoty czesnego. Nie ma z kim rozmawiać kilkanaście pism, ciągłe wizyty pomimo mojej trudnej sytuacji materialnej nie uchylam się od zapłaty TO IM NIE WYSTARCZY muszą człowieka zdusić, zdeptać, doliczają dod. koszta jestem bezsilna i bezradana. Nie polecam STRASZNY WIERZYCIEL I NIEUCZCIWY
    08.03.2016
  • Iwona

    NIE POLECAM to nie jest szkoła - cytat " tak naprawdę studiowanie fizjoterapii nic wam nie da i tak będzie ciężko z pracą to trudny kierunek więc lepiej teraz zrezygnować ... "
    08.03.2016
  • Beata

    czy ktoś z Was miał problemy z tą uczelnią w zakresie płatności, nakaz zapłaty lub inne piszcie
    08.03.2016
  • ROBERT

    Osobiście nie polecam tej pseudo uczelni są aspołeczni, nieuczciwi, nieprofesjonalni tylko kasa kasa i jeszcze raz kasa jak najdalej od nich jedno wielkie dziadostwo.
    08.03.2016
  • Lili

    Hej!!jest tu ktoś kto studiuje ratownictwo i może się wypowiedzieć jak ocenia ?będę wdzięczna
    04.09.2015
  • TrueStory

    Cześć, mógłby ktoś opisać jak wyglada tam pielęgniarstwo stacjonarne? tj, wymiar godzin, dni tygodnial ,czy dobrze uczą , wykładowcy itp .
    01.09.2015
  • anna

    Jak prezentuje się fizjoterapia na tej uczelni? Poziom, jakieś spostrzeżenia odnośnie studiów, jak wygląda sprawa praktyk? Warto studiować tu fizjoterapię? Proszę o informacje.
    19.07.2015
  • anna

    Jak prezentuje się fizjoterapia na tej uczelni? Poziom, jakieś spostrzeżenia odnośnie studiów, jak wygląda sprawa praktyk? Warto studiować tu fizjoterapię? Proszę o informacje.
    19.07.2015
  • Pielegniarstwo

    Pielegniastwo! Mam zamiar podjac Studia pomostowe z pielegniarstwa na tej uczelni . Czy ktos moze konczyl takie studia tam i moze cos o nich napisac i czy poleca ta uczelnie! dziekuje z gory.
    22.05.2015
  • nata

    NIE POLECAM!!!!
    20.05.2015
  • michał

    najgorsza uczelnia!!!!!Byłem tam rok i się przeniosłem stwierdziłam,że nic nie wynosze
    20.05.2015
  • Logistyczna 2013

    Jeśli chodzi o logistykę:) Chcesz zdobyć odpowiednie kompetencje, musisz przysiąść do nauki. Wykładowcy z prawdziwego zdarzenia, wymagający a jednocześnie wyrozumiali. W mojej grupie na 26 osób jedenaście przeniosło się z WSB, po stwierdzeniu, że stawiają na szkołę gdzie można zdobyć wiedzę.Wiedzę która jest zdobyta uczciwie!!!!!!!
    03.02.2014
  • ewkamarchewka

    Dla ciekawskich i spostrzegawczych. Poszukacie sobie w necie jedną rzecz - NICK - cała prawda o strategicznej itp i zobaczcie, że wiele jest takich samych nicków o bardzo podobnych komentarzach o rożnych uczelniach tylko nie o WSB. Zastanawiające i daje do myślenia.
    05.09.2013
  • miśka

    fajna szkoła, nie przeginają z poziomem, co trzeba to i owszem, ale nie przesadzają z nadmiarem wymagań. Solidni studenci mają skończyć uczelnię, a prawdziwa praktyka to już praca zawodowa ... jak w życiu i żadna nadęta szkoła ze sztandarami o super wysokim poziomie nie działa inaczej. Polecam, szczególnie, że istnieją już wiele lat. Absolwentka pielęgniarstwa.
    01.09.2013
  • cała prawda o WSPS Dabrowa Górnicza

    Uczelnia beznadziejna traktują studenta jak totalne 0! Za rezygnacje ze studiów uczelnia nalicza opłatę czesnego nawet jeśli ktoś nie był ani razu na zajęciach tym tematem powinien się zając UOKIK. Człowiek jest w trudnej sytuacji materialnej a oni jeszcze żerują żeby wyciągnąć jak najwięcej od studenta i to jest urok prywatnych uczelni zero szacunku dla studenta a wręcz odwrotnie wielkie chamstwo ze strony WSPS W DĄBROWIE GÓRNICZEJ. Odradzam tą uczelnie jak tylko się da niby na kartce pisze że można się odwołać w ciągu 14 dni od otrzymania papierka o przyjęciu człowiek się chce odwołać a uczelnia WSPS mówi że termin minął więc jakim prawem tak piszą na tych swoich dokumentach skoro nie dawają takiej możliwości dla studenta??? Człowiek nie rozpoczął studiów a już ma za nie zapłacić pierwszą ratę w wysokości 540,00 tylko pytanie za co? Skoro zajęcia październikowe się nie skończyły....Dno totalne jeśli uczelnia ta będzie tak robić dalej to straci studentów.....
    18.10.2012
  • jaka jest logistyka

    czy ta uczelna stawia na kierunki medyczne? bo one sa w przewadze: pielegniarstwo, ratownictwo medyczne, zdrowie publiczne, fizjoterapia... A ja chce spytac o logistyke!!!! jak jest na kierunku logistyka?
    13.09.2012
  • błajet

    @abece: cieszę się że wspomniałeś/aś o wybranym przeze mnie kierunku - fizjoterapii. spodziewam się że nie będzie łatwo i mam nadzieję że poziom jaki prezentuje Wyższa Szkoła Planowania Strategicznego w Dąbrowie Górniczej nie zawiedzie mnie. To dobrze że jest dużo praktyk i ćwiczeń, bo dzięki nim człowiek uczy się zastosowania teorii!
    26.08.2012
  • abece

    Studiuje Fizjoterapię w tej uczelni. Jeżeli się będziecie uczyć to skończycie ten kierunek bez problemu. Jest bardzo dużo praktyk i ćwiczeń klinicznych. Czasami jest ciężko, ale jeżeli będziecie systematycznie pracować to spokojnie dacie rade. Wykładowcy dość wymagający, zwłaszcza z przedmiotów zawodowych- ale to jest duży plus.
    18.08.2012
  • logistyka

    a ktoś studiuje logistykę tutah? chciałbym się dowiedzieć jak jak wyglądają te studia, czy warto iść na prywatną uczelnię a nie publiczną?
    18.07.2012
  • zal

    co z tego że budynek brzydki? chyba lepiej zeby inwestowali w technologię, kadrę, różne pomoce dla studentów jak akademiki, kursy i wyjazdy, niż o budynek...
    06.07.2012
  • brzydal

    jest to chyba najbrzydsza szkola prywatna na śląsku! jak dla mnie, płacąc tyle kasy za studia budynek powinnien wyglądać lepiej, bo się milej studiuje. co do poziomu slyszalam rozne opinie
    20.06.2012
  • grzesiek

    Planuję podjąć tam studia, jakie sa wasze opinie na jej temat?
    19.03.2012
  • fizjoterapia

    kto studiuje w tej uczelni kierunke fizjoterapia???? poprosze o opinie i jak najwiezej informacji,
    17.03.2012