Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie (WSZiB Kraków)

Komentarze (82)

  • Dawid

    Witam czy studiuje ktoś informatyk zaocznie ? Jakie wasze opinie ? :)
    19.01.2019
  • Musztarda

    Witam, zadziwia mnie fakt o, którym jeden z kolegów wspomniał wcześniej.. "Produkowane" tutaj opinie (oczywiście te pozytywne) w większości wyglądają na przygotowane przez średnio rozgarniętego marketingowca. Prosiłbym o rzetelną opinię na temat kierunku informatyka. Opłaca się nad tym myśleć czy odpuścić?
    20.12.2018
  • Piotr

    Szczerze wszystkim polecam tą uczelnie, wybrałem, studiowałem i nie żałuję, wiedza, którą zdobyłem pomaga mi w pracy do dziś. Można przeczytać więcej rekomendacji na stronie WSZiB pod linkiem https://www.wszib.edu.pl/rekomendacje/
    30.11.2018
  • Studentka

    Oczywiście, że można aplikować, rekrutacja nadal trwa. Zapraszamy!
    26.11.2018
  • Anastasia

    Studiuję od ponad roku i nie żałuję, najlepszy wybór, obecnie w trybie indywidualnym, wszyscy bardzo pomocni, wysoki poziom nauczania, cała kadra bardzo sympatyczna, internetowy system komunikacji i zarządzania , dzięki któremu można wszystko załatwić przez internet i skontaktować zarówno z wykładowcami jak i pracownikami uczeni. Polecam!
    26.11.2018
  • Studentka 3 roku

    PROMOTOR. Czy ktoś poleca jakiegoś promotora z Wszib lub nie poleca i dlaczego?
    03.11.2018
  • Ola

    Hejka =) Czy można jeszcze rekrutować na ową uczelnię ? =)
    21.10.2018
  • Agillo

    Studiuję i jestem bardzo zadowolona :) dużo się można nauczyć, dobry dojazd i organizacja bez zarzutu
    03.10.2018
  • Studentka 2rok

    Z czystym sumieniem mogę polecić WSZiB jako uczelnie, która zapewni studentom naukę na wysokim poziomie a zarazem wiele udogodnień M.in brak papierowego indeksu, wszystko załatwianie jest przez elektroniczny system :) po 1 roku mogę śmiało przyznać że jestem zadowolona :)
    03.10.2018
  • Student Finansów i Rachunkowości

    Polecam :) Uczelnia bez zastrzeżeń.
    04.09.2018
  • Basia

    Studia na WSZiB to prawdziwa przyjemność, wszystkim szczerze polecam, nastawienie na wiedzę praktyczną oraz wysoki poziom nauczania sprawiają, że chce się studiować i student wynosi z zajęć bardzo dużą wiedzę, która z pewnością przydaje się w życiu codziennym jak i zawodowym. Na studiach poznałam bardzo fajna ekipę ludzi, na których pomoc zawsze mogę liczyć. 🙂
    17.08.2018
  • Ola

    @Justi jeśli decydujesz się na studia zaoczne to potwierdzam że zajęcia odbywają się tylko w soboty i niedziele. Chyba że zdecydujesz się na studia dzienne to lekcje odbywają się od wtorku do piątku w godzinach porannych szczególnie na 1 roku :) Osobiście polecam. Studiuje na wszib już 5 rok (pierw licencjat teraz magisterka) i jestem zadowolona. Płaci się za studia ale w zamian masz dostęp do genialnych platform intranetowych, nie masz indeksów papierowych i co najważniejsze okienek między zajęciami :)
    01.08.2018
  • Justi

    Witam. Mam zamiar studiować zaocznie na tej uczelni zarządzanie. Czy jest ktoś, kto może mi ją przybliżyć? Czy jest to uczelnia typu płacisz - zdajesz czy jednak trzeba się postarać? Słyszałam, że zajęcia są tylko w sobotę, niedzielę. Chciałabym jednak upewnić się zanim podejmę decyzję.
    29.07.2018
  • Angelika

    Jestem studentką II roku Zarządzania na tej uczelni i mogę wymienić jej same plusy. Wykładowcy są przyjaznie nastawieni do studentów, pomocni, rzetelni, prowadzą zajęcia na wysokim poziomie. Na uczelni uczymy się rzeczy przydatnych i praktycznych w pracy. Trzecim, ogromnym plusem jest to, uczelnia znajduje się prawie w centrum miasta, dojazd do niej jest bardzo dobry. Polecam WSZiB każdemu, komu zależy na wiedzy praktycznej, dobrze ułożonym planie zajęć i przyjaznej kadrze !
    29.06.2018
  • Misiulka

    WSZiB w Krakowie to bardzo dobry wybór pod każdym względem, świetna lokalizacja, bardzo dobrze wyktrzalcona kadra pedagogiczna, profesorowie z UEK i innych państwowych co świadczy, że poziom nauczania bardzo podobny do poziomu na UEK, tyle że podejście do studenta bardziej ludzkie, są wrażliwi na problemy studentów i zawsze chętni z pomocą i zrozumieniem sytuacji :) także administracja działa na najwyższym poziomie, wszystkie można załatwić przez system suszi :) mało ktora uczulenia wyróżnia się tak świetnie działającym systemem e-learningowym :)
    28.06.2018
  • baks

    Mam kilku znajomych, którzy tam studiowali i sama też zdecydowałam się. Kończę obecnie drugi semestr. Myślę, że był to dobry wybór. Obsługa uczelni, organizacja zajęć, plan studiów jak najbardziej na plus. Dobry dojazd MPK
    07.06.2018
  • info

    uważajcie, bo ktoś z Jańskiego pisze negatywne posty uczelniom prywatnym, natomiast siebie chwalą, pomimo iż są zalewani ogromną ilością fatalnych opinii pod wszystkimi swoimi placówkami.
    15.05.2018
  • Studentkamakro

    Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie przy Al. Kijowskiej jest bardzo dobrym wyborem i zapewnia świetny start na drodze zawodowej. Zajęcia prowadzone są w taki sposób, że student bez problemu przyswaja wiedzę praktyczną jak i teoretyczną. Ja studiuje drugi rok i wcale nie żałuję. Wiadomo czasami jest ciężko ale nie na tyle żebym miała sobie nie radzić, z pomocą wykładowców i kolegów i koleżanek można zdać nawet najgorszy egzamin. Wierzę, że ukończenie tej szkoły będzie dla mnie bardzo dużym plusem w przyszłości. Polecam w 100%
    14.05.2018
  • Studentka

    Bardzo nie polecam.. Wieczne odwoływanie zajęć, także jak chcesz się czegoś nauczyć to zapomnij... Cały miesiąc bez zjazdów
    11.05.2018
  • minor

    Studiuję obecnie na magisterskich. Wykładowcy bardzo ugodowi, sympatyczni i kompetentni. Obsługa jak najbardziej na plus. Dojazd MPK bardzo dobry. W sumie bez zastrzeżeń :)
    07.05.2018
  • a ja nie polecam

    a ja nie polecam
    17.04.2018
  • Studentkamgr

    Cześć Wszystkim, Studiuje tu od roku i jestem bardzo zadowolona, szkoła przyjazna, ludzie jak i wykładowcy bardzo sympatyczni, w każdej sprawie można się dogadać nawet z Paniami w dziekanacie, bardzo dobry dojazd MPK i parkingi szkoła mieści się w centrum Krakowa, wszystkim polecam tę uczelnie :)!
    07.04.2018
  • Janusz

    Szczerze nie polecam tej uczelni. Kiepska organizacja, dużo stresu, ciągle poprawki , wykładowcy olewają, nie szanują czasu studenta. Płacisz a nie mozesz wymagać
    03.04.2018
  • Sylwia

    Bardzo fajna szkoła. Studenci mają duże możliwości. Uczelnia stara się dostosować ofertę do studiujących. Bez zbędnych "okienek" z harmonogramie. Organizowanych jest wiele ciekawych wydarzeń. Uruchomiono kartę zniżkową dla studentów (tzw. karta wszibersa). Wykładowcy odnoszą się z szacunkiem. W dziekanacie miła obsługa. Dostępność do specjalistycznego oprogramowania za darmo. System intarnetowy SUSZI i SAKE bardzo usprawniają naukę, organizację, załatwianie spraw ułatwiają dostęp do różnych materiałów dydaktycznych i możliwość przechowywania swoich plików (duże ułatwienie zwłaszcza dla studentów-informatyków). Jednym słowem: bardzo na plus :)
    03.04.2018
  • Rychu

    Nie wiadomo o co chodzi w tej uczelni, chyba o pioeniadze, bo o wiedzę studenów to na pewno nie
    28.03.2018
  • Studentka 1

    Fajna szkoła, praktyczne podejście do studenta i wychodzenie naprzeciwko jego oczekiwaniom. Dla mnie dużym plusem jest prężnie działający indeks elektroniczny. Wybrałam opcje wydziału zamiejscowego mam wszystkie wykłady blisko i na mnie nie omija, dobrzy wykładowcy i wysoki poziom szkolnictwa :)
    22.03.2018
  • Kuba

    Drugi raz nie wybrałbym tej uczelni, której mnie i wielu innym studentom nie udało się ukończyć , pomimo dużego wysiłku. Teraz z powodzeniem studiuję na Uczelni Jańskiego w Krakowie z powodzeniem, bez stresu zdaję i wkrótce dyplom. Czy mniej ważny? nie sądzę, podwyżkę i tak otrzymam a nie tracę zdrowia i pieniędzy oraz czasu. Mam go znacznie więcej teraz.
    20.03.2018
  • Seba

    A mi bardzo podoba się studiowanie tutaj. Poziom jest dobry, nie ma zdawania "na ładne oczy", więc każdy traktowany jest tak samo. Nawet przy poprawkach czy warunkach (które swoje drogą są bardzo tanie i jednakowe dla wszystkich przedmiotów) łatwo jest się dogadać z wykładowcami o terminy itp. SUSZI i SAKE - najlepsze platformy z jakich korzystałem. Wykładowcy są oceniani po każdym semestrze, anonimowo, więc każdy może napisać co mu nie pasuje. Ale akurat na kierunku Finanse i Rachunkowość nie było problematycznych wykładowców.
    20.03.2018
  • Panimagister

    Studiuję tu już drugi rok, pod każdym względem mogę z czystym sumieniem polecić te uczelnie, wiadomo jak wszędzie trzeba się uczyć, ale są też takie przedmioty gdzie na zaliczenie robisz np projekt a egzamin jest z dość krótkiego i łatwego do przyswojenia materiału. Jestem bardzo zadowolona, że trafiłam właśnie tutaj, poznałam wiele ciekawych osób, wiedza zdobyta na uczelni wiem że nie pójdzie na marne tylko przydaje się w życiu prywatnym jak i zawodowym. Studia bardzo mnie ciekawią do tego uczelnia posiada wiele kół naukowych, gdzie można się rozwijać i pogłębiać swoją wiedzę. Studenci mają do dyspozycji, bibliotekę, poczekalnie w przerwach od zajęć a także mega pyszna latte z automatu na każdym piętrze gdzie kawa smakuje lepiej niż Orlenu :p serio szczerze polecam, gdyby ktoś miał jakieś pytania śmiało piszcie :)
    06.03.2018
  • Student

    Studiuję zaocznie informatykę. Właśnie okazało się że odeszło dwoch świetnych wykładowców - prof Boryczko i dr Kwolek. Ibydwoje z AGH. Zostało za to kilka miernot, mają sie dobrze. Moim zdanien nie dzieje sie dobrze.
    20.02.2018
  • Niki15

    Studiuje zaocznie zarządzanie kadrami na Wszib w Krakowie i mogę śmiało polecić tę uczelnię, mam małe dziecko i najbardziej martwił mnie godziny zajęć, miło się zaskoczyłam zajęcia odbywają się max. od 7.45-14.45 co większosci na prawfe bardzo odpowiada, poza tym uczelnią jak i wykładowcy baardzo w porządku przede mną pierwsza sesja a ja już ściągnęła 2 koleżanki na uczelnie które są również zadowolone :) polecam
    23.01.2018
  • Asia

    Hej. Ile jest przedmiotów z liczeniem na kierunku Zarządzanie w Ochronie Zdrowia? Byłabym wdzięczna za odpowiedz. Pozdrawiam :)
    15.11.2017
  • Kora :)

    Hej :) czy wie ktoś jak wygląda indywidualny tok studiów na tej uczelni i kiedy trzeba się o to starać? 🙄
    21.10.2017
  • MaciejArian

    Hej. Napisze ktoś opinie o kierunku "Zarządzanie w Ochronie Zdrowia"?
    20.10.2017
  • Prophet

    Wow. Pracuję jako specjalista ds. marketingu i PR raptem kilka lat a te płatne opinie tutaj aż krzyczą "Faaaake!". Serio, WSZiB nie jest chyba aż tak biedną instytucją, żeby tak oszczędzać na e-marketingu szeptanym, po prostu nikt normalny nigdy nigdzie się nie wypowiada w taki sposób.
    03.10.2017
  • kgb

    Też o to chciałem zapytać. Z matmy nie jestem orłem ale za to całkiem niezły z informatyki. Da radę jakoś przetrwać?
    20.09.2017
  • dmk

    Cześć czy uczęszcza ktoś tu na informatykę? Jaki poziom z matmy, można jakoś przetrwać? Pozdro :)
    17.09.2017
  • Studentka Ksenia

    Zanim zaczęłam przygodę z tą uczelnią słyszałam wiele pochlebnych opinii na jej temat, teraz mogę jedynie to potwierdzić. Wykwalifikowana kadra wykładowców, specjalistów oraz instruktorów z wieloletnim stażem która dba przede wszystkim o rozwój i dobro studenta. Dużym plusem jest również to, że uczelnia posiada indeks elektroniczny który ułatwia dostęp i kontakt z wykładowcami. Szczerze polecam Wyższą Szkołę Zarządzania i Bankowości w Krakowie
    26.07.2017
  • wszib

    jak chcesz sie czegos nauczyc to sie nauczysz tutaj duzo,
    06.07.2017
  • sudenttejuczelni

    Bardzo SŁABA jakość świadczonych usług. Jeśli ktoś chce pracować w McDonaldzie czy LIDLU i ma potrzebę posiadania tam tytułu mgr to ta szkoła jest dla niego. Wystarczy płacić i pojawiać się od czasu do czasu na zajęciach. Uczelnia przepchnie cię dalej na kolejny rok. Bo jeśli odejdziesz to i kasy za czesne nie wpłacisz. Na niektórych zajęciach wykładowca mówi wprost, że aby zaliczyć to trzeba być na zajęciach. Obecność sprawdzają jak w szkole podstawowej. Wykłady przypominają bardziej lekcje w liceum niż studia. Nie może być inaczej ponieważ wykładowcami są nauczyciele z krakowskich liceów i techników. Tak, moje zajęcia prowadzili nauczyciele szczycący się mgr przed imieniem i nazwiskiem :) Ogromny bałagan, zajęcia są odwoływane bez poinformowania, nauczyciele spóźniają się na zajęcia, biorą za siebie zastępstwa choć wykładają zupełnie co innego. Oczywiście, czasem jakiś dr i prof też się pojawi, by móc go pokazać w ulotkach. Wykłady to często czytanie slajdów :) Czasem jednak trafi się fajny wykładowca: 1 na 20 zajęć. Jedyny plus to dużo ładnych i sympatycznych studentek. Polecam wybrać inną szkołę, tutaj szkoda czasu i pieniędzy. Pozytywne opinie pisane są na zlecenie.
    24.05.2017
  • Sebastian Kaczmarczyk

    Jako student 3go roku Finansów i Rachunkowości mogę spokojnie polecić tą Uczelnie innym. Świetni prowadzący, doskonałe zaplecze techniczne, dobra organizacja ( zajęcia bez zbędnych przerw, co jest bardzo dużym plusem). Ponad to miła, swobodna atmosfera, imprezy organizowane przez studentów i dla studentów, wiele możliwości rozwoju naukowego ( zajęcia powadzone na uczelni skutecznie zachęcają do poszerzania wiedzy akademickiej, możliwości pisania artykułów naukowych) oraz zdobywania doświadczenia zawodowego ( możliwość połączenia pracy ze studiami). Moim zdaniem wybór WSZiB'u był bardzo dobrą decyzją.
    11.04.2017
  • Dominika Baran

    Polecam jak najbardziej . Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości obala stereotyp o prywatnych Uczelniach , płacisz to masz. Wyspecjalizowana kadra , przyjaźni ludzie różnorodne kierunki . Każdy umysł znajdzie coś dla siebie . Ponad to z każdym problemem można się zgłosić do Rektora, Kanclerza i wspólnie szukać rozwiązania . Z czystym sumieniem mogę polecić placówkę jako miejsce zdobywania wiedzy ,podnoszenia kwalifikacji , a zarazem nawiązywania długoletnich przyjaźni .
    10.04.2017
  • KF

    Jestem studentką drugiego roku zarządzania, co prawda to dopiero początek mojej przygody z WSZIB-em lecz już teraz mogę z czystym sumieniem polecić uczelnie. Elektroniczny indeks, wewnętrzny system komunikacji z wykładowcami i innymi studentami, przyjaźni wykładowcy to tylko kilka pozytywów związanych ze studiowaniem na Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości.
    23.03.2017
  • MP.

    Polecam. Uczenia ma bogata ofertę studiów. Zajęcia są prowadzone przez najlepszą krakowską kadrę akademicką. Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości jest nowoczesna i dobrze zorganizowana. Posiada indeks elektroniczny co ułatwia dostęp i kontakt z wykładowcami jaki i z całą kadrą.
    20.03.2017
  • Aleksandra S. - WSZIBERS w stu procentach :)

    Jestem Studentką w Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości na kierunku Finanse i Rachunkowość, specjalność: Audyt i rewizja podatkowa. Od pierwszego roku studiów Uczelnia ta mile mnie zaskakiwała. Papierowe indeksy zastąpione elektronicznymi, nie zawieszający się wewnętrzny system komunikacji Studenta z Wykładowcami i innymi Studentami :) , przedmioty w większości w zakresie praktycznym ( Dział Dydaktyki skupił się na najważniejszych przedmiotach niezbędnych do pracy w zawodzie), rozbudowana współpraca Studentów zarówno w Kołach Naukowych (polecam Naukowe Koło Przedsiębiorczości ) jak i w Samorządzie Szkolnym bądź AZS WSZIB. Bardzo cieszy mnie to że na dziennych studiach zajęcia odbywają się przez 4 dni w tygodniu (tak tylko 4, ponieważ mamy weekendy oraz poniedziałki wolne od zajęć) ponadto plan zajęć uczelni jest tak rozmieszczony że żadna z grup nie ma okienek między zajęciami. Cieszy mnie to że ktoś w końcu szanuje czas Studenta. W kolejnych latach nauki podjęłam pracę w banku. Początkowo dyspozycyjność w pracy była dostosowana do moich potrzeb, niestety później im głębiej wdrążałam się w przedsiębiorstwo bankowe tym bardziej godziny pracy wydłużały się często pokrywając się z zajęciami. Na szczęście Dziekan mojego wydziału podpowiedział mi o trzech literach: ITS czyli Indywidualny Tok Studiów. Idealna opcja dla ambitnych, którzy pomimo wszystko chcą studiować dziennie a nie zaocznie (idealne dla młodych Mam :) ). Obecnie jestem na etapie pisania pracy licencjackiej. Co dalej ? Oczywiście zostaje tu na WSZIBIE (w Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości przy al.Kijowskiej 14 ) by studiować już II stopień. Kolejną opinią podzielę się z Wami już po obronie, gdzie będę na magisterce :) Studia to najlepszy okres w moim życiu! Polecam każdemu, ponieważ z dumą mogę powiedzieć, że jestem WSZIBERSEM :) #WSZIBERS #studia #polishgirl #krakow Pozdrawiam,
    09.03.2017
  • Majorka

    Po pierwsze fajne zestawienie krakowskich uczelni. Ja co prawda WSZIB nie skończyłem, bo dostałem fajną ofertę pracy na trzecim roku i jakoś tak wyszło, że porzuciłem studia, ale nie na stałe jak się okazało. W związku z pracą przeprowadziłem się do Wrocławia i tam podjąłem zaocznie studia administracja na WSB . Dziwie mnie brak tej uczelni w zestawieniu Krakowskim, bo z tego co się orientuje tu też działają. Ogólnie bardzo dobra opcja jak na studia niestacjonarne ,gdyby ktoś chciał równocześnie pracować.
    22.02.2017
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    11.11.2016
  • Ana72

    Witam, jestem absolwentką tej uczelni, i jak najbardziej wszystkim polecam WSZiB. Akurat moja kariera zawodowa potoczyła się jak burza po ukończeniu licencjatu ( Finanse i Bankowość) a zaraz potem Zarządzanie Zasobami Ludzkimi ( magisterka ). Już po ukończeniu licencjatu awans w pracy, potem kolejny po magisterce. Jeżeli ktoś myśli , że pójdzie na uczelnię dla rozrywki to się myli. Ja osobiście po pięciu latach przerwy po magisterce wracam na studia podyplomowe i zaczynam od października. Jestem bardzo zadowolona ze zdobytej wiedzy. Liczę na jeszcze więcej ;-)
    22.09.2016
  • MM

    Jestem studentką tej uczelni na kierunku finanse i rachunkowość. Myślę, że uczelnia nie odbiega programem nauczania od innych uczelni, większość wykładowców to wykładowcy z UE czy AGH. Posiadają ogromną wiedzę isą wymagający. I jeżeli student chce to się nauczy. Zdecydowanie nie popieram tych, którzy sądzą, że wybierając prywatne uczelnie nic się nie uczymy to nie prawda!! Teraz na każdej uczelni trzeba płacić, nawet będąc na niestacjonarnych studiach na uczelni publicznej. Sama uczelnia podchodzi do studenta z uśmiechem, pracownicy są zawsze mili życzliwi. Gdybym miała wybierać drugi raz to wybrałam ponownie tę samą uczelnię
    06.07.2016
  • monaaamona

    Zastanawiam sie nad podjęciem studiów na WSU i WSZIB na kierunku Finanse i Rachunkowość , kórą uczelnię wbrać ?
    05.07.2016
  • ana

    ja wlasnie zaczynam studia finanse i rachunkowosc od semestru letniego. Przenioslam sie z innej uczelni na tą, mam nadzieje, ze nie pozaluje decyzji
    16.03.2016
  • L.

    Ja zaczelam studiować tutaj magisterkę,licencjat robiłam na innej uczelni z innego kierunku, na razie wszystko ok. Wykładowcy dobrze wykladaja,maja duza wiedze w porównaniu z byla uczelnia poziom o wiele lepszy. Mam takze porównanie z uczelnia publiczna gdzie panował powszechny brak szacunku do studentów.Tutaj jest inaczej. Wszystko da się ułożyć i wyjaśnić. Jak na razie nie mam zastrzezen.
    08.12.2015
  • elka

    Wszystko ok
    08.12.2015
  • misia

    Rektor na tej uczelni ocenia według jego widzi mi się. Odradzam
    07.12.2015
  • do byłej studentki

    jeśli po dwóc latach nauki piszesz, że cytat; NIe umiem nic ..... to współczuję Ci bardzo... niektórzy ludzie naprawdę nie powinni isć na studia, nie warto robić niczego na siłe, gdy nie ma się ani chęci, ani umiejętności .... ani wstydu, by napisać, że jest się niedołężnym intelektualnie :-)
    29.09.2015
  • annaslusarczyk

    Studiuję na Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Krakowie na kierunku Finanse i Rachunkowość. Jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru, dlatego nie rozumiem wypowiedzi, iż szkoła jest droga lub posiada niski poziom kształcenia. Wystarczy tylko chcieć, bo samo nic nie przyjdzie. Uczelnia oferuje stypendia różnego rodzaju, ja otrzymałam socjalne i teraz swobodnie korzystam z edukacji, a moim jedynym wydatkiem związanym ze studiowaniem na WSZiB są koszty dojazdu. Wykładowcy są zawsze mili i pomocni, ale nawet gdyby coś dla kogoś nie było jasne to niezawodne platformy e-learningowe, systemy SUSZI i SAKE rozwiązują każde problemy, ponieważ dzięki nim student ma wgląd do materiałów poglądowych uzupełniających wiadomości po wykładzie, może skontaktować się z grupą bądź wykładowcom w razie niejasności itp. Według mnie wielkim plusem jest również elektroniczny indeks, dzięki któremu nie musimy biegać za wykładowcami o wpis. Szkoła dba o studenta i stara się robić wszystko, aby uczyło nam się jak najlepiej, dlatego moje wrażenie jest bardzo pozytywne. POLECAM!
    18.06.2014
  • była studentka

    jestem bardzo na nie! szkoła bardzo droga. pobierają opłaty za wszystko. poziom kształcenia mierny. bo 2-ch latach edukacji nie umiem nic. szkoda czasu i pieniędzy.
    06.05.2014
  • Sylwka0010

    Witam :) Jestem studentką na tej uczelni. I przyznam szczerze, że jestem bardzo zadowolona :) Wykładowcy są bardzo sympatyczni. Obsługa dziekanatu miła, pomocna i szybka:) WSZiB posiada rewelacyjny przepływ informacji tj. SAKE i SUSZI. SUSZI pozwala m.in. na szybki kontakt z wykładowcami. Kolejną bardzo fajną rzeczą jest to, że większość materiałów z wykładów znajduję się w SAKE. A co najważniejsze jest elektroniczny indeks co jest naprawdę bardzo dużym plusem :) Uczelnia godna polecenia!
    05.12.2013
  • studia multikierunkowe

    czy te studia multikierunkowe to jest nowość? czy juz były wcześniej realizowane? jeśli tak, to czy mże się wypowiedzoec ktoś, kto korzytsał z tego programu? jak to jest z tymi dwoma dyplomami? warto się nam tym zastanawiać? można pogodzić naukę na dwóch kierunkach?
    12.11.2013
  • rozgniewany

    Toshka - Twój wpis świadczy wyłącznie o wyjątkowo płytkich możliwościach intelektualnych. Jeżeli wszib dał Ci w kość to do obsługi ksera będziesz potrzebować kilkutygodniowego szkolenia. Uczelnia dla półgłówków. Mam niestety kontakt z wieloma absolwentami tej przemiłej uczelni ( na pewno nie można określić jej jako nieprzyjaznej - w końcu kto płaci ten król ). Najgorsze jest to, że przyjmują wszystkich i wmawiają im, że teraz są ludźmi biznesu, a tym, że 3x powtarzali klasę w gimnazjum zrażać się nie powinni.
    08.08.2013
  • Toshka

    Hej, ja jestem wlasnie na 3 roku. Ciesze sie ze juz koncze bo mam dosyc. Uczelnia dala mi w kosc. To nie jest wcale tak ze placisz i masz, tez musisz swoje zakuc i zaliczyc. Nie ma tak latwo. Niemniej jednak jestem zadowolona ze dalam sie namowic kolezance na ta uczelnie. Dzis wiedzac to co wiem o Wszibie z zamknietymi oczami wybralabym ponownie ten sam kierunek i tę sama uczelnie.
    24.06.2013
  • zarzadzanie

    Po roku studiowania zarządzania na AGH nie wytrzymałam bałaganu panującego w tamtejszym dziekanacie. Wylądowałam w WSZIB, bo nie miałam opinii o innych uczelniach - i, mimo wszystko, nie żałuję. Fakt, że na 50 osób w grupie tylko 15 to takie, którym zależy - ale po dwóch latach przestałam się przejmować - sami płacą za to, co tracą. Plusy: + zdecydowana większość wykładowców jest naprawdę w porządku, kilka kwiatów można przemilczeć; + naprawdę dobre platformy e-learningowe, systemy SUSZI i SAKE - rewelacja (chyba nie wiecie, co to znaczy "bałagan i chaos" na przykład właśnie na AGH...), elektroniczny Indeks, wszystko on-line; warto dodać, że materiały udostępnione na SAKE masz do wglądu cały czas, nawet po zakończeniu studiów; + dziekanat, biuro karier, helpdesk - zawsze poinformowani i bez pretensji, po prostu - traktują studenta jak człowieka, a nie psa; + rozplanowanie zajęć - to studentowi ma być wygodnie; + dużo inicjatyw przy odrobinie chęci (np - zachciało się nam japońskiego i uzbieraliśmy 15 osób - jest japoński już drugi rok); + stypendium rektora i masa innych możliwości na stypendia; + mnie osobiście i moich znajomych jeszcze nie przejechano nigdy na kasie, więc trochę się dziwię tym komentarzom na ten temat; zwłaszcza JM Rektor wydaje się być naprawdę łebskim człowiekiem umiejącym inwestować ale nie po trupach (np jak na państwowych uczelniach ciągnąć masakryczną kasę za warunki); Minusy: - bałwany, których się przyjmuje bez względu na maturę, a potem zaliczają na czwóry i piątki na ściągach - ale to pozostawiam ich sumieniom... - ponieważ to prywatna uczelnia - tych wyżej wymienionych bałwanów też traktuje się dobrze, zamiast im pocisnąć, w końcu płacą.. - faktycznie krzesła w większości sal są koszmarne :)) - bufet i ksero - generalnie słabe zaplecze tego typu, raczej "jesz z automatu a ksero to przeżytek"; Reasumując - po trzech latach cieszę się, że tu jestem, choć nie wiem, czy zostanę na magisterskie - myślę jednak poważnie o podyplomowych na wszib, bo oferta zachęca!
    04.06.2013
  • jusiasan

    A ja jestem zadowolona. Fakt, nie ma uczelni idealnej i Wszib też taką nie jest, ale spełnił moje oczekiwania i dobrze przygotował do znalezienia pracy. To nic, że czasem po studiach zaczynamy od marnej pracy. Nie o to chodzi, żeby od razu zarabiać kupę kasy. Ważne, że nawet jeśli zaczynamy od marnej pracy, to uczelnia była w stanie przygotować nas do tego, żeby po marnej pracy znaleźć lepszą i ciągle się rozwijać.
    13.05.2013
  • Jigi

    Aha! Będę tu zaglądał przez pewien czas, jak masz jakieś pytania to nie ma lepszej okazji, żeby je zadać.
    15.04.2013
  • Jigi

    Mieszane odczucia. Około 3/4 przedmiotów nie było kompletnie związanych z moim kierunkiem, część związanych była poprowadzona znowu po macoszemu, z drugiej strony i tak jest lepiej niż na państwowych uczelniach, gdzie każą marnować mnóstwo czasu na bzdety. Tutaj można liczyć na to, że do takich "śmieciowych" przedmiotów wykładowcy podejdą "na lajcie". Są jednakże wyjątki jak chociażby ekonomia, gdzie pan dr kazał nauczyć się każdego szczególiku z 80 tematów (a z każdego tematu notatki na 3 strony). Jednakże w większości przypadków nauczyciele pójdą na rękę. Oni sami są różni, niektórzy upierdliwi i zanudzający, inni sympatyczni i wzbudzający zainteresowanie - jak wszędzie, generalnie oceniam ich pozytywnie. Co do specjalizacji - na studiach dziennych - zapomnijcie. Będzie dobrze, jak otworzą chociaż jedną i raczej niewielkie szanse, że będziecie się uczyć tego, co chcecie. Administracja traktuje studenta jak człowieka, a nie jak śmiecia, z którym trzeba żyć (jak na państwowych) - duża pochwała dla dziekanatu, helpdesku i kasy za profesjonalną obsługę. Z drugiej strony organizacja kuleje, większość kół naukowych istnieje tylko na stronie, profesorowie-informatycy non-stop mają świetne pomysły, niestety żadnego z nich nie są w stanie zrealizować. Ile to było szumnych zapowiedzi, z których nic nie wyszło. :D Problem był z zaliczeniem wf'u. Są do wyboru różne ćwiczenia - basen, siatka, noga, siłownia. Pan pracował tylko na siłowni i często się spóźniał, a gdy my się spóźnialiśmy to był już wielki grzech. Trzeba było zaliczyć 15 godzin w ciągu dwóch semestrów, problem jednak w tym, że obecności często "ginęły". Znalezienie gościa na dyżurze (nigdy go nie było), albo skontaktowanie się z nim elektronicznie (nigdy nie odpisywał) graniczyło z cudem. Moja rada - jakby ktoś miał problemy proponuję iść do rektora i wyjaśnić sytuację, z pewnością wstawi zaliczenie i oszczędzi wam mnóstwo nerwów i straconego czasu. Dużym plusem jest to, że zajęcia zaczynają się zazwyczaj o 10:15, często jest tak, że można sobie pierwsze odpuścić i pójść na 12:00, co zaoszczędzi wam wątpliwej przyjemności brnięcia przez krakowski szczyt. Na uczelni są dwa systemy informatyczne - SUSZI i SAKE. O ile ten pierwszy (pełniący głównie funkcje informacyjne) jest całkowicie w porządku to ten drugi (służący do wymiany materiałów) jest już tragiczny i wygląda jak praca zaliczeniowa studenta. Denerwujące są dwie rzeczy - plan zajęć jest tragicznie sformatowany i ciężko się połapać oraz powiadomienia o nowej ocenie, które nie informują z jakiego przedmiotu i jaka ocena została dodana (!!!). Takie "Dodano ocenę" i szukaj pan gdzie i jaka. Jeszcze jedną wielką wadą są uczelniane krzesła - wątpię, żebyście kiedyś tak niewygodnie siedzieli. Jak będziecie musieli spędzić na uczelni 6-8 godzin to gwarantuję, że będziecie narzekali na bóle pleców. Generalnie polecam, nie sądzę żeby udało wam się znaleźć lepszą w Krakowie. Państwowych nie polecam, ponieważ tak was tam dojadą śmieciowymi przedmiotami, że stracicie pół życia. WSZIB to nie jest uczelnia typu "kup sobie wykształcenie", ponieważ uczyć się trzeba, czasami naprawdę ciężko, jednakże rygor jest niższy. Jak dla mnie to plus, ponieważ pozwala prześlizgnąć się, przez część bzdetów i samodzielnie doszkalać we własnych zainteresowaniach, co przy polskim systemie szkolnictwa "uczymy wszystkiego i byle jak" jest bardzo ważne. Wiele wad, daleko od ideału ale lepszej uczelni w okolicy nie znajdziecie. Polecam!
    15.04.2013
  • Lukasx

    Troche zblazowanych nowobogackich ludzi ? chyba wiekszosc ;D
    23.03.2013
  • Kusiek

    Studiowałem, zakończyłem pierwszy semestr ale w drugim przed sesją musiałem zrezygnować ze studiów z powodów rodzinnych i osobistych. Żałuję nie tylko tego, że przerwałem studia w ogóle, ale też tego, że miałem na wszibie naprawdę fajne warunki, mogłem iść na ciekawe praktyki, nie było problemów ze stypendium, nigdy żadnego problemu z dziekanatem (a jedną sesję tam przeżyłem). Fakt, było trochę zblazowanych, nowobogackich ludzi, ale tacy są na każdej uczelni. Jeśli uda mi się wrócić na studia to wrócę właśnie na wszib.
    26.02.2013
  • meg

    Jestem już na 3 roku na WSZIBie i nie żałuje. Studentów traktują jak ludzi, wykładowcy są zawsze dostępni i pomocni, zawsze odpisują na maile i to bardzo szybko, wykładowcy nagrywają filmiki z zajęć, dzięki czemu można sobie przypomnieć co było kilka miesięcy temu (choć nie każdy wykładowca tak robi). Na szczęście jest coś takiego jak e-learning, gdzie wykładowcy wrzucają materiały z zajęć. Jeżeli chodzi o ściąganie to na każdej uczelni to jest bez względu czy prywatna czy państwowa. A większość osób, z którymi studiuje to osoby pracujące w dużych korporacjach, przedsiębiorstwach, generalnie w branżach związanych z wybranym kierunkiem. Także wszystko zależy od Ciebie!
    16.02.2013
  • Janek

    Jak sie ktos chce uczyc i naprawde wykorzystac to co oferuje uczelnia, a do tego moze sobie pozwolic na studia platne, to wlasnie powinien isc na Wszib. Dlatego ze ma sie tam dostep do wszystkiego tego, do czego na panstwowej uczelni ciezko sie dostac, z racji tego ze jest wiecej studentow i o te dobre rzeczy trzeba sie wrecz bic. Jak ktos sie chce uczyc, to sie wszedzie nauczy, dlaczego wiec nie mialby korzystac z dobrego zaplecza socjalno-dydaktycznego, dlaczego mialby nie korzystac z mozliwosci pojscia na praktyki tam gdzie chce, a nie gdzie sa wolne miejsca, dlaczego mialby nie ulatwiac sobie nauki korzystajac z dogodnien na wszibie, zamiast wydawac mase pieniedzy na ksero i dostanie innych materialow? Skoro ta uczelnia to oferuje, a Ty i tak chcesz cos w zyciu osiagnac, to bedziesz musial sie uczyc - niewazne wtedy czy panstwowa czy prywatna. Material jest ten sam - wszystko zalezy tylko od Ciebie.
    17.01.2013
  • Niestety

    Niestety, ale opinia Kasi to prawda, stosunek studentów do samej nauki, nie wszystkich, ale niektórych na tej uczelni woła o pomstę do nieba ! Ściąganie, podkładanie gotowców, "kupowanie" wykładowców prezencikami przed egzaminem na porządku dziennym ;/ Oczywiście warunki do studiowania idealne, panie w dziekanacie bardzo uprzejme. Sam poziom przekazywanej wiedzy wydaje się, że sosunkowo wysoki. Doktorzy i Profesorowie wykładaja na Uniwesytetach, tak więc zakres wiedzy przekazywanej nie odbiega znaczaco od tej jaką możemy posiąść na Uniwersytecie. Niestety poziom niektórych studentów na tej uczelni jest mierny :/ Moim zdaniem uczelnia powinna bardziej rygorystycznie weryfikować wiedzę studenta i niepozwalać na takie patologie jak sciąganie...
    03.01.2013
  • dziwne

    dziwne, bo moje wyobrazenie o WSZiB w Krakowie jest bardzo pozytywne i uwazam, ze tej szkole nie ma co zarzucac, przedmowczyni pisze - chaos, brak organizacji, nie doznalam tego, jest plan, zajecia odbywaja sie wedlug harmonogramu, raz zdarzylo sie, ze zmienialismy sale cwieczen, ale to na samym poczatku roku, pozniej wsazystko bez zarzutu, atmosfera bardzo mila, wsrod moich znajomych nie slysze glosow negatywnych, co najwyzej dotycza one koniecznosci zakucia czegos na egzaminy, ale to przeciez naturalne, ze tzreba sie nauczyc
    11.10.2012
  • karolciaaa

    Też nie mogę zrozumieć pozytywnych opinii o tej uczelni... Oszukują finansowo... Przy rekrutacji wszystko super kolorowo a potem...... totalny haos, zero organizacji, i dymanie na kasie.... niestety zawiodłam sie i wypisałam po 1 roku... zmieniłam uczelnie na inna prywatną, mniejsza ale zawsze która utrzymuje poziom i jest słowna.. CO NAJWAŻNIEJSZE !
    03.10.2012
  • witek

    Slyszałam ze właśnie tak wygląda w wyższej szkole zarządzania i bankowości w krakowie jak pisze Kasia, więc nie jest odosobniona w tym poglądzie. Szkoda trochę, bo chciałem iść na studia do bankowej uczelni i właśnie kraków mnie interesował, ale nie ma co ryzykować!
    26.08.2012
  • kasia

    nie jestem w stanie zrozumieć pozytywnych opinii na temat tej uczelni! studiowałam na niej przez ostatni rok na kierunku zarządzanie. na początku nie mogłam na wszib złego słowa powiedzieć. jednak im bliżej było końca pierwszego roku, coraz bardziej zauważałam jak niski poziom nauczania jest na tej uczelni i jak łatwo przebrnąć przez te studia nie ucząc się kompletnie nic. wykładowcy jakby byli ślepi na kilogramy ściąg przynoszonych na kolokwia, zaliczenia, egzaminy. tam się nie da nie zdać, co za tym idzie wszib wypuszcza z dyplomem od siebie ludzi całkowicie niekompetentnych i nieprzygotowanych do zawodu. po roku postanowiłam zrezygnować ze studiowania tutaj i pójść na renomowaną państwową uczelnię. tak też się stało. poza tym uczelnia oszukała mnie w kwestiach finansowych. zdecydowanie nie polecam osobom,które stać na coś więcej niż robienie ściąg bądź liczenie na szczęście(choć poziom jest tak niski, że żeby zaliczyć nawet szczęścia nie potrzeba)
    20.08.2012
  • 5min

    Na uczelnie nie mogę narzekać, bo wszib w Krakowie trzyma poziom, ale z tego że tutaj studiuję nie jjestem zadowolona. trzy razy pomyślcie zanim wybierzecie się na studia daleko od domu, do tego platne. Ze studiów ciężko zrezygnować, bo ma się świadomość porażki i straty czasu, dlatego nie popełniajcie mojego błędu...
    09.08.2012
  • perla

    fajne koła naukowe widzę prowadzi ta uczelnia. macie może coś więcej do powiedzenia na ich temat? szczególnie intrygująca jest nazwa klubu lidera oraz klubu rozwoju osobistego, z tym że info o tym pierwszym są z roku 2008, trochę przestarzałe...
    04.08.2012
  • informatyka mnie interesuje

    sluchajcie, czy to jest mozliwe ze kierunek informatyka z prywatnych uczelni w Krakowie ma tylko WSZiB????? wiem, ze na pewno na jeszcze NLU w Nowym Saczu, ale mi chodzi o Krakow, a ktods studiuje tutaj informe i moglby cos wiecej na tena temat powiedziec? jacy wykladowcy? jaki poziom? jakie zaplecze sprzetowe? jelsi nie tutaj, to gdzie isc na prywatna informatyke????
    23.07.2012
  • uj a wsb

    no jak się nie dostaniesz na uj na socjologię to idź do innego miasta, nie ma się co upierać na Krakowie, lepiej jakbyś się postarał iśc do Wrocławia czy gdzieś.
    18.07.2012
  • a socjologia?

    sluchajcie, czy na tej uczelni socjologia jest ok? w sensie takim, ze niby jest to szkola zarzadzania, bardziej ekonomiczna, a kierunek socjologia ma charakter humanistyczny, wiec stad moja watpliwosc? bo jak sie nie dostane na UJ, to gdzie jeszcze w Krakowie warto studiowac socjologie?
    13.06.2012
  • bankowa

    Nie sądziłam że marketing i w ogóle ekonomia może kryć tyle tajemnic! te strategie, koncepcje, przesada! na serio jestem zadowolona że własnie tu studiuję bo naprawdę dużo się dowiedziałam, a wiedza przekazywana jest mi w ciekawy sposób. znajomi też raczej zadowoleni, ogólnie opinie o tej uczelni są dość dobre, więc jeśli kogoś stać, to czemu nie studiować tu? :)
    22.05.2012
  • agataL

    moja siostra sie tam wybiera, choc ja ja zmuszam do skladania dokemntow na uczelni panstwowej, napiszcie cos wiecej, czy ta szkola jest ok? jacy sa ludzie w sensie studenci i wykladowcy? wiem, ze zaplecze jest w porzadku, bardziej chodzi o klimaty wewnatrz
    27.01.2012
  • Julita

    Zarządzanie w Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości zostało mi polecone przez znajomych, którzy ten kierunek skończyli. Oni Marketing. Ja studiuję Informatykę w zarządzaniu i e-biznes. Warto! Poznaje takie zagadnienia, uczę się na takim poziomie że rynek pracy nie jest mi strraszny.
    23.05.2011