Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Zdrowia, Urody i Edukacji w Poznaniu (WSZUIE Poznań)

Komentarze (257)

  • hejka!

    KOSMETOLOGIA 2019/2020 ZAOCZNIE. Kto się wybiera? Piszcie : natalia.nowakowska01@interia.eu
    16.03.2019
  • Natalia

    Hej! Wybiera się ktoś na kosmetologie zaocznie? Napisz: stokrotka950 na instagramie!! :)
    03.03.2019
  • :))

    Chętnie poznam kogoś kto wybiera się na kosmetologie zaocznie w tym roku :) insta: juliasidorowicz :)
    20.02.2019
  • Paulina

    heej, któraś się może wybiera na kosmetologie w pazdzierniku 2019 ? zaocznie napisz na insta : paulinkamagdalena :)))
    16.02.2019
  • xxx

    Hej :D w tym roku planuję wybrać się na kosmetologie zaocznie. Czy chciałby mi ktoś udzielić odpowiedzi na kilka pytań i podzielić się swoimi odczuciami co do uczelni i poziomu edukacji?
    11.02.2019
  • Julka

    Chętnie poznam opinie kogoś kto jest na kosmetologii, od przyszłego roku mam w planach wybrać się zaocznie :D
    04.01.2019
  • Bb

    Do Aa: Widać, że na Uczelni po prostu Ci nie poszło i narzekasz. Mnie w rekrutachji odrazu poinformowali, że na licencjacie są trzy zjazdy w miesiącu. Poza tym zanim się zdecydowałam na WSZUiE to sprawdzałam plany zajęć, które są ogólnodostępne na stronie i tam też można było sprawdzić, ile mniej więcej jest zjazdów. Jeśli obecność jest sprawdzana na wykładach to tylko dlatego, że osoby, które w nich uczestniczą dostają dodatkowe plusy i mogą mieć wyższą ocenę na koniec semestru. Co do przerw i ich ilości to nawet nie skomentuje, przecież to nie podstawówka, żeby przerwy były robione co 45 minut. Poziom i atmosfera na kosmetologii praktycznej na pewno zależy od grupy, do której się jest przydzielonym (różne grupy prowadzą różni prowadzący), ale ogólnie z zajęć na pewno mozna być zadowolonym :) a słynny profesor od anatomii po prostu jest bardzo wymagający i trzeba sie pouczyć. To, że jest to uczelnia prywatna, nie znaczy, że płaci sie i odrazu ma sie zaliczenie - tu naprawdę trzeba sie pouczyć.
    19.12.2018
  • Aa

    Nacisk na przedmioty nieważne typu wf, jakieś prezentacje z ktorych nikt nic nie rozumie a jak się spytasz to wykladowcy jeszcze Cię obrażają. Bardzo malo zajęć praktycznych z kosmetologii i slaby sprzęt, dużo nie działało. Ale 390 zl co miesiąc to brali... na lekcjach kosmo samowola kazdy robil co chcial a pani nic nie wyjasniala tak na prawde. Szczerze odradzam, chyba ze ktos chce stracić czas i pieniądze
    09.12.2018
  • Aa

    Szczerze odradzam tą uczelnie. Biorą pieniądze za dosłownie wszystko.. o profesorze od anatomii nawet nie chce mi się wspominać - dramat. Wykladowcy dziwni, mający jakieś swoje chore wizje, 3 razy w tydoniu zjazd gdzie mial być 2 razy w miesiącu a jest co tydzień po 2, 3 razy. Bylam na kosmetologii i niczego mnie nienauczono, bo w grupie byly gwiazdki które były juz po jakiejś szkole kosmetycznej więc po co resztę uczyć? Zrezygnowalam z tej uczelni i to była dobra decyzja. Wyklady niby nieobowiazkowe a obecność sprawdzana. 15 minut przerwy na 2, 3 godziny wykładu. Zajecia od 8 do nawet 21. Przypominam ze osoby które studiują zaocznie to osoby pracujące.... porażka.
    09.12.2018
  • Natalia

    Hej! Czy ktoś wybiera się na kosmetologię niestacjonarną (studia I stopnia) od października 2019? Proszę o kontakt : natalia.nowakowska01@interia.eu
    11.11.2018
  • Ciekawa

    Czy ktoś mógłby mi opodwiedzić kilka słów o dietetyce w trybie stacjonarnym? Ogólny zarys, nie mam pojęcia jak to wygląda, a zastanawiam się nad tą szkołą :/
    29.10.2018
  • nataliamad

    hej jeśli ktoś był na studiach licencjackich NS kosmetologia i mógłby się podzielić opinią i doświadczeniem, lub jeśli dopiero idzie na pierwszy rok to zapraszam na np. whatsapp ;) 882751363 Pozdrawiam, Natalia
    19.09.2018
  • N.K

    Zapraszam osoby wybierające się na mgr z kosmetologii do grupy na fb: kosmetologia WSZUIE 2018-2020
    16.09.2018
  • Monika

    Czy ktoś może wypowiedzieć sie na temat studiów podyplomowych z technologii?? Czy warto, a moze polecacie inne uczelnie w Poznaniu o tym kierunku?
    15.09.2018
  • Kosmetologia

    Cześć. Jeżeli któraś z Was wybiera się zaocznie na kosmetologię, proszę o kontakt przez Instagram; xoya_
    09.09.2018
  • Dietetyka - II stopnia

    Jak rozumieć, że na Dietetyce drugiego stopnia udział procentowy zajęć w formie wykładu to 30%, a udział procentowy zajęć PRAKTYCZNYCH to 70%. Dodam, że to na stronie uczelni widnieje i to dużymi literami, czyli jak te praktyczne zajęcia wyglądają? Czy możecie mi naisać, bo nie bardzo to ogarniam. Gdzie te zajęcia są? poza szkołą? z kim?
    03.09.2018
  • Kosmetologia

    Ktoś z kosmetologii zaocznie 1 rok?
    03.09.2018
  • Jula

    Kto jest na dietetyce? możecie napisać czy studiując zaocznie naprawdę można zdobyć wiedzę, a co najważniejsze praktykę? gdzie się ją zdobywa? czy uczelnia zapewnia takie miejsca, czy trzeba szukać samemu?
    21.08.2018
  • Dietetyczka :)

    Po przeczytaniu komentarza Róży, postanowiłam, że muszę napisać swoją opinię na temat dietetyki. W czerwcu obroniłam na WSZuiE licencjat i mam kompletnie odmiennie zdanie na temat tego kierunku (z resztą praktycznie nasz cały rok miał inne zdanie). Pierwszy rok nauki rzeczywiście mocno teoretyczny, przedmioty ogólne, ale na jakiej uczelni tak nie jest? Za to drugi i trzeci rok to naprawde ogrom przydatnej wiedzy. Wielu młodych wykładowców - Panie dietetyczki z własną praktyka, które uczę na przykładach z życia wziętych. Z roku na rok więcej zajęc praktcyznych (pracownia gastronomiczna, analiza jakości zywności w laboratorium, planowanie diet na programie(choć ten mógłby byc nowszy) i wiele innych przydatnych przedmiotów. Wiadomo, że znalazło się kilka przedmiotów zapychaczy, ale uważam, że każdy kto chciał, mógł sie nauczyć wiele i zostać odpowiednie przygotowany do wykonywania zawodu dietetyka. I polecam szczerze specjalizację dietetyka w sporcie - dr Ewa, która na co dzień ma styczność ze sportowcami jest rewelacyjna!
    04.07.2018
  • Róża

    Aha no i nie dodałam najważniejszego, tak jak poprzedniczki pisały- zajęcia najczęściej prowadzone są tak, że albo wykładowcy czytają swoje prezentacje, albo (co jest bardzo częste) studenci czytają swoje prezentacje uprzednio przygotowane w grupach... bardzo mało wartościowych informacji. I tak przez całe trzy lata.
    28.06.2018
  • Róża

    Szczerze odradzam studia na tej uczelni jeżeli chodzi o kierunek dietetyka. Po 3 latach studiowania na tym kierunku nie nauczyłam się za dużo, mają kiepskich wykładowców, nie potrafią przekazywać wiedzy, pierwsze dwa lata to postawa- jeżeli płacisz to jest ok, zaliczasz semestr. Na trzecim roku zaczęła się nauka, ale nie tego co trzeba niestety, czyli wymagający wykładowcy z tego co nie jest za bardzo potrzebne, natomiast potrzebnych przedmiotów tak jakby nie było.... np. dietetyka kliniczna- ten przedmiot na tej uczelni w ogóle nie istnieje, a jest bardzo ważny... Robią problemy o to o co nie powinni, a tego czego powinni uczyć nie ma :( Podsumuwując- jeżeli ktoś chce tracić czas i pieniądze, żeby dostać papierek może iść, ale jeśli ktoś planuje przyszłość w tym zawodzie- bardzo odradzam, dużo sie nie nauczy, nie ma od kogo, nie ma ciśnienia na ważne przedmioty, albo wcale ich nie ma... Ale co do kosmetologii słyszałam już parę dobrych opinii, więc jeżeli już ta uczelnia, to tylko kosmetologia
    28.06.2018
  • Dominika

    Zainteresowalam sie studiami magisterskimi z kosmetologii (niestacjonarne). Musze dodatkowo odbyc kurs przygotowawczy. Dajcie prosze znac czy polecacie ? Domcia1905@op.pl
    22.06.2018
  • Marlena

    Cześć dziewczyny. Wybieram się do WSZUIE na kosmetologie niestacjonarną. Czy któraś z Was studiuje na tej uczelni kosmetologię i mogłaby coś napisać jak wyglądają zajęcia praktyczne, wyposażenie pracowni? Ogólnie opinia. Pozdrawiam serdecznie.
    20.06.2018
  • Sabina

    Dziewczyny, zastanawiam się nad mgr z kosmetologii na WSZUIE, bardzo prosze o kontakt, jesli ktos moze podzielic sie opinią- sabina.jarosz@op.pl, pozdrawiam gorąco :)
    17.06.2018
  • Martyna

    Hej, mam kilka pytań dotyczących niestacjonarnej kosmetologii. Ktoś coś? instagram: apoostasy
    11.06.2018
  • daria

    Hej! 😊 poszukuje osób ktore zaczynają w tym roku kosmetologie stacjonarnie na wszie. Prosze o kontakt przez ig: aaadarioszkaaa
    10.06.2018
  • Klaudia

    Hej! Poszukuję osób, które tak jak ja zaczynają w tym roku kosmetologie niestacjonarnie na WSZiE. Proszę o kontakt przez ig: claudiabron
    05.06.2018
  • Emilia

    Cześć, poszukuje osób które tak jak ja rozpoczynają kosmetologie niestacjonarną na WSZUIE w Poznaniu - razem raźniej ;-) pisz śmiało ig: biernaackaa
    03.06.2018
  • Agata

    Hej, jeśli ktoś wybiera się na kosmetologię niestacjonarnie na WSZUiE w Poznaniu, proszę o kontakt: agata1210@vp.pl :)
    24.05.2018
  • dziczekd

    Jeśli ktoś, tak jak ja, wybiera się na kosmetologię niestacjonarną od października to zapraszam do kontaktu na instagram lub fb😇
    05.05.2018
  • Karola

    Hej! Studiuje tu ktoś dietetyke? Czy trudno się dostać? Lepiej studiować zaocznie czy stacjonarnie? Uważacie że można się tu wystarczająco przygotować do zawodu dietetyka czy lepiej na UM w Poznaniu? Proszę o odpowiedź karolinamisz@tlen.pl :)
    08.04.2018
  • Dietetyka

    Hej mam kilka pytań do osób studiujących dietetykę zaocznie :D justyna.drzewiecka@op.pl
    28.03.2018
  • pelnanadziei

    hej studiuje ktoś zaocznie dietetyke? mam pare pytan :) super1bowl1@o2.pl
    03.03.2018
  • kozlowwska

    Hejka, mam zamiar wybrać się na kosmetologie zaocznie od przyszłego pażdziernika :) jestem z Wrześni, jeśli Ty też napisz do mnie de.ka@onet.pl :)
    03.03.2018
  • Helena

    Szczerze mowiac dziewczyny, licencjat jeszcze polecam, studiowalam dziennie i bylo ok :) natomiast magisterke wszystkim odrazdzam, strata piniedzy, czasu jak i cierpliwosci.. lepiej medyczny, albo rozwinac sie w innym kierunku. Mowa o kosmetologii ;p dodam jeszcze ze znalezienie pracy to istna porazka... pozdrawiam serdecznie
    20.01.2018
  • Kosmetologia

    Cześć :) Zastanawiam się nad kosmetologią w WSZUiE niestacjonarnie od października. Czy są tu osoby które chodzą na tą uczelnię i mogą coś powiedzieć na ten temat? Jak wyglądają zajęcia, jak często się odbywają, czy warto etc.?
    11.01.2018
  • gość

    Czy ktoś uczęszczał na studia podyplomowe z podologii ? warto ?
    21.10.2017
  • sylwia

    Witam. Czy jest tutaj ktoś kto robił podyplomówkę z kosmetologi w wszuie ? Jakieś opinie? Warto ?
    06.10.2017
  • sylwia

    Witam. Czy jest tutaj ktoś kto robił podyplomówkę z kosmetologi w wszuie ? Jakieś opinie? Warto ?
    06.10.2017
  • Agnieszka

    Śrem mój email agnieszka0030@wp.pl
    26.09.2017
  • Agnieszka

    Kosmetologia niestacjonarne zapisałam się;) ktoś może ze śremu?
    26.09.2017
  • Ooo

    Tak :)
    11.09.2017
  • Agata

    Hej, czy ktoś idzie na kosmetologię na studia magisterskie po innym kierunku? ;)
    01.09.2017
  • Maciej Gal.

    A jakiś facet do na tej uczelni jest ? nie żebym narzekał nad nadmiar dziewczyn, może nawet lepiej :D a może tam mężczyzn nie przyjmują :D? Myślę o dietetyce niestacjonarnie. A może już nie przyjmują ?
    28.08.2017
  • szczera

    mialam okazję skończyć tę uczelnię studia podyplomowe PODOLOGIA, totalna fuszera, po pierwsze brak wykładowcow akademickich, po drugie wyposażenie sali do podologi to jakaś kpina, po trzecie osoba z którą będziecie mieli większość wykładów i ćwiczeń tj. dr SZCZEPAŃSKI totalnie nie prowadzi zajęc wg. harmonogramu np. anatomia, biomechanika, diagnostyka stopy te tematy nie sa omawiane na ćw. i wykladach tylko cały czas reklamuje swoje wkładki do butów. Mało tego nie pokazuje jak się te wkładki produkuje, ew. jak mamy je docinać i dopasowywać do stopy tylko non stop powtarza jakie są super. Jeżeli będziecie zainteresowani prowadzeniem tych wkładek dr SZCZEPAŃSKI zaprasza do siebie (wizyta 200 zł) na dodatkowy kurs za 3000 zł. Dermatologia w tej szkole to 2 spotkania z panem, który dyktował nam budowę skóry. Mówiłyśmy mu, że my to znamy i chcemy pogłębienia w temacie takim jak choroby dermatolgiczne w obrębie stop, ale pan się tylko uśmiechał totalne olewactwo. Zajecia na pracowni wyglądały tak, że co komu przypadło to miał, mi nie przypadło np. ani razu usunąć nagniotka inni znowu non stop mieli nagniotki. Zajęcia z pania Olszewską też polegały, że za tą pania trezba było chodzić i sie dopytywać, jeśli sie nie dopytalaś to nie uslyszałaś. Widać ,ze osoby prowadzace zajęcia nie maja o tym pojęcia jak to powinno wygladać. Z tego wszystkiego polecam POLECAM tylko pana KORMANA , który ma naprawde dużą wiedze, ale niestety jest bardzo mało z nim zajęc. Większość godzin zgarnia SZCZEPAŃSKI dzięki któremu zmarnowałam rok czasu na podyplomówkę.
    24.08.2017
  • paulina

    hej,wybieram się na dzienną kosmetologię w tym roku;) instagram:xpawlaczini
    22.08.2017
  • Eska

    Hej ! Ktoś się wybiera na dietetyka - zaocznie ? :) anula14-1993@o2.pl chętnie bym poznała kogoś, wiadomo z kimś zawsze raźniej ...
    10.08.2017
  • Paula

    Dietetyka niestacjonarna. Ktoś jeszcze? Paulab3@o2.pl 😁
    10.08.2017
  • Aga

    Kosmetologia zaocznie. Zapisałam się do WSZUIE ale myślę jeszcze o Wyższej Szkole Terapii i Edukacji. Czy któraś z was może coś poradzić ? Insta: @agaaa2126 :))
    09.08.2017
  • Matura

    Czy przyjmują na tą uczelnie bez matury ? Można uzupełnić ją po roku ?
    07.08.2017
  • dietetyka zaocznie

    dietetyka zaocznie witam ;)
    29.07.2017
  • Marcelina

    kosmetologia zaocznie :) kto się wybiera ? poznajmy się :D INSTA @marcysiak
    19.07.2017
  • Kama

    Cześć! Ktoś wybiera się na kosmetologię na tą uczelnię? Jeśli tak miło by było poznać się i razem pójść w 1 dzień :D Lepiej tak niż gubić się samemu :P insta @kamavqx
    18.07.2017
  • Paulina

    Hej wybieram się dziennie na kosmetologię @rozalilija :)
    13.07.2017
  • Monika

    Hej wybiera się ktoś na dietetykę zaocznie od października ? ;) mój e-mail monita6_1997@o2.pl
    11.07.2017
  • Karolina

    Hej, kto idzie od października na kosmetogie zaocznie? Poznajmy się @rydwix/fb Mam pytanie odnośnie nieobecności na zajęciach, różnie bywa wesele, itp co wtedy? Bo chorobę można usprawiedliwić
    11.07.2017
  • Kaśka

    Złożyłam dokumenty w zeszłym tygodniu na kosmetologię stacjonarną. Super Panowie w dziale rekrutacji ;) Na wszystkie pytania odpowiedzieli bez problemu.
    10.07.2017
  • Weronika Fabiańska

    kto z Was wybiera się na tę uczelnię dziennie na kosmetologię? prosazę o kontakt na facebooku lub na instagramie(ACINREW)
    03.07.2017
  • Agnieszka

    Hej. Wybiera się ktoś może na kosmetologie zaocznie?;) Jeśli tak to zostawiam maila: aga17021@gmail.com. Ja jeszcze cały czas zastanawiam się nad tym którą uczelnię wybrać
    02.07.2017
  • aga

    Czy ktoś może studiował kosmetologie na tej uczelni i mógłby się wypowiedzieć ? Jak wyglądają zajęcia? Czy rzetelnie przygotowują studentów do pracy kosmetologa?
    29.06.2017
  • studentkaa

    Zastanawiam się nad kosmetologia na tej uczelni, ale nie jestem pewna czy nie zmarnuje czasu, ponieważ nie ma zaciekawych opinii na temat tej uczelni. Czy ktoś ma jeszcze dylemat?
    29.06.2017
  • zmieszana 2

    Zastanawiam się nad tą uczelnią a WSTIE , Uniewerystecie Medycznym i tą. Zależy mi aby z uczelni wynieść dużo wiedzy i praktyki. Opinia innych jest dla mnie bardzo ważna przy wyborze uczelni.
    26.06.2017
  • studentka

    Jeśli dobrze czujesz się ze swoim angielskim to wybierz średnio zaawansowany bo z podstawą to jest tak jak mówisz że nauka niemal od podstaw i grupy też tworzą od umiejętności językowych. Zajęcia czasem zdarzają się w piątki popołudniu ale to tylko wtedy gdy jest na roku dużo grup i już nie mieli jak rozłożyć ćwiczeń jakiejś grupie albo albo wykładowcy nie pasowało w inny dzień czy też z jakiś innych losowych przypadków ale jest to naprawdę sporadycznie a jeśli ktoś by wtedy nie mógł przyjść to zawsze można odrobić ćwiczenia z inną grupą która ma w sobotę lub niedziele:) - Zmieszana jakie są twoje oczekiwania i pytania co do tej uczelni ?:) I między jakimi uczelniami masz dylemat?
    26.06.2017
  • zmieszana

    Cześć, Planowałam pójść na studia dzienne właśnie na tej uczelni, na kosmetologię. Jednakże moje plany cały czas ulegają zmianę i nie wiem którą uczelnie wybrać i która spełniała by moje oczekiwania. Mógłby wypowiedzieć się w tej kwestii ktoś kto studiował właśnie kosmetologię na tej uczelni. Proszę o rzetelną opinie ;)
    26.06.2017
  • zmieszana

    Cześć, Planowałam pójść na studia dzienne właśnie na tej uczelni, na kosmetologię. Jednakże moje plany cały czas ulegają zmianę i nie wiem którą uczelnie wybrać i która spełniała by moje oczekiwania. Mógłby wypowiedzieć się w tej kwestii ktoś kto studiował właśnie kosmetologię na tej uczelni. Proszę o rzetelną opinie ;)
    26.06.2017
  • niezdecydowana

    hej, ja ide na komsetologie albo dietetyke, jeszcze nie wiem ale zaocznie.
    25.06.2017
  • Przyszła studentka

    Cześć, wybiera się ktoś od października na kosmetologię? :)
    25.06.2017
  • ja

    czy może orientuje się ktoś czy zajęcia są też w piątki?
    20.06.2017
  • ja

    hej, wybiera się ktoś na dietetykę, zaocznie? ;)
    20.06.2017
  • Kosmetologia

    Witam, w tym roku chce iść na kosmetologie zaczną na tą uczelnię lecz zastanawiam się jaki poziom języka angielskiego wybrać, ponieważ nie wiem czego będę wymagać ja średniozaawansowanym i czy czasem podstawowy nie jest czasem nauka od samych podstaw języka. Ktoś wie coś na ten temat i pomoże ?
    30.05.2017
  • 25897

    Studentko95 a który chłopak pójdzie studiować kosmetologie ..... jak ci brakuje płci męskiej to mogłaś iść na politechnikę.
    15.05.2017
  • studentka 1 roku

    To dopiero mój pierwszy rok, ale póki co bardzo mi się podoba na tej uczelni. :) Trafiłam na świetną grupę, w której akurat prawie wszystkie się dogadujemy. Wiadomo, jest kilka panienek, ale z większością dziewczyn naprawdę da się pogadać i pożartować. :) Pracownia jak dla mnie nie jest taka zła. Wiadomo przydałoby się więcej sprzętu, ale jak już nie wystarczało kombajnów, to czekało się na nie 15-20 min i w tym czasie można po prostu zrobić inny zabieg. Jeśli chodzi o kosmetyki zawsze na zajęciach jest co najmniej 5 typów masek, 3 toniki, 3 rodzaje środków do zmywania makijażu itd. cały stół suto zastawiony kosmetycznymi dobrociami (ale możliwe, że zależy to od tego na jaką panią traficie). :D Zdarzały się braki, np ostatnio nie było brązowej henny żelowej, ale zawsze na kolejnych zajęciach było już wszystko. Frezarek jest sporo, szczególnie w sali podologicznej, przypadała zawsze jedna na parę a mam liczną grupę. Z nauką nie jest tak łatwo jakby się mogło wydawać, pewnie można prześliznąć się na ściągach, choć nie na wszystkich przedmiotach (jak na większości uczelni, wiem od znajomych), ale jeśli chce się być dobrym w naszym przyszłym zawodzie to jednak trzeba się trochę postarać. :D W każdym razie ja polecam wszuie ;) w razie pytań podaję maila: studentkakosmetologii97@gmail.com
    07.05.2017
  • Studentka95

    A czy ja powiedzialam ze nikt mnie nie lubi? Możliwe ze stafilam na takie osoby ale tak czy inaczej brakuje męskiej płci w tej szkole, kazdy wie jak wygląda atmosfera wśród samych kobiet. Pozdrawiam.
    26.04.2017
  • 25897

    Studentko to że nie miałaś z kim iść na imprezę nie jest zależne od tej szkoły i kierunku tylko po prostu na takie osoby w grupie trafiłaś i na każdej innej uczelni mogło ci się to przytrafić albo może to problem jest tylko w Tobie a nie w tych innych dziewczynach z twojej grupy które niby Cię nie lubią. Pozdrawiam
    06.04.2017
  • Studentka

    Szkola jak szkola, bez szalu. Jesli o naukę to fakt, wystarczy zrobić sobie dobre ściągi i zaliczysz, nawet na sesji. Pracowania fajna o ile kiedykolwiek byloby wszystko.. Ciągle brakuje np. peelingow, kremow itd. Parafine uzupelnia w pazdzierniku, a potem jest jej tyle co na jeden palec, brakuje sprzetu! Na 20 studentek na pracowni jest 4/5 wapozonów i trzeba czekac ciagle... tak samo z frezarkami jest.. kombajnow tez brakuje.. a najwazniejsze (jak dla mnie) to atmosfera naprawdę dziewczyny.. myslalam ze jestem twarda i nie rusza mnie nic.. ale przebywanie 5 dni w tygodniu z dziewczynami, ktore ciagle cie obgaduja jest straszne... wiekszosc zadufanych panienek z bogatego domu przy ktorych znikasz i jestes mniej lubiany bo nie masz fajnych ciuchow.. a jesli jestes typem imprezowiczki ktora chce sie zabawic na studiach to tutaj nie znajdziesz bratniej duszy. Przez caly rok studiow nie bylam na imprezie z kolezankami z grupy bo zadna nie chce a nieraz dobrze jest sie gdzies wyrwac, niestety tu tego nie posmakujesz.
    06.04.2017
  • Dietetyka2017

    Cześć, czy mógłby ktos powiedzieć mi coś więcej o dietetyce na tej uczelni. Zastanawiam się nad wybraniem studiów w trybie zaocznym. :) Jacy są wykładowcy i jakie mają nastawienie do studenta, ogólna atmosfera i czy jesteście zadowoleni z wyboru uczelni ?
    06.03.2017
  • absolwentka

    Drogie maturzystki, jeżeli chcecie zdobyć wykształcenie bez nauki to ta szkoła jest dla was. Jestem absolwentką kosmetologii, co prawda zaocznej, ale szczerze nie polecam. Poziom bardzo niski. Nic nie wyniosłam z tej szkoły. Pracownia mija się z celem. Szkoła dobra dla osób które mają zrobionego technika ale nie dla dziewczyn po liceum! Zmarnowałam i czas i pieniądze. Nie spełniła moich oczekiwań. I jedyne co mi sie podobało to anatomia! Bo tylko profesor coś wymagał a reszta ? Bez nauki zaliczycie ...
    01.02.2017
  • ana

    wykładowca od anatomii wcale nie jest straszny, bardzo sympatyczny człowiek :) tylko anatomia to trudny przedmiot sam w sobie i trzeba się porostu dobrze nauczyć i nie oblewa bez powodu tylko oblewa tych którzy wypisują bzdury na zaliczeniu albo zdobędą zbyt mało punktów po prostu jak na każdym innym przedmiocie :) na innych uczelniach z zaliczeniem anatomii jest o wiele gorzej i tutaj na anatomie nie ma co narzekać bo jest do przeżycia :)
    12.01.2017
  • lilka18

    a powie ktos cos na temat anatomii? bo slyszlzam ze wykladowca jest straszny i oblewa bez powodu
    02.12.2016
  • Slajderka

    jestem w trakcie studiów (tzn. teraz są wakacje xD), ale jestem zadowolona, nie rozumiem narzekać osób, które tutaj narzekają, bo widocznie minęły się z powołaniem - nikt nie udaje, że te studia są czymś niewiadomo jak ambitnym. Jak ktoś chce pójść na kosmetologa to pójdzie, jak na dietetyka to pójdzie - to nie jest jakaś dziedzina sztuki, coś, co zmieni świat. A czasami też jak gadam z osobami ze swojego roku to mam wrażenie, że one tak myślą, chociaż nie powiem - są wspaniałymi osobami (w ogóle atmosfera na WSZUiE jest godna pozazdroszczenia przez inne uczelnie, ale niestety nie jest to duża uczelnia to mało osób wie). Ja po prostu chciałam się zająć dietetyką i to robię ;)
    22.09.2016
  • Ania

    Sorki ale coś mi się źle wpisało anutek81@wp.pl
    22.09.2016
  • Ania

    Cześć dziewczyny! Czy któraś z was wybiera się na studia niestacjonarne na kosmetologię w Poznaniu ? Jeśli tak to proszę o kontakt ,będzie miło się poznać . anutek811@wp.pl
    22.09.2016
  • alicja

    za miesiac zaczynam ostatni rok na wszuie ale nie moge narzekac na uczelnie - oczywiscie w miedzyczasie zmienilo sie zupelnie moje podejscie do kierunku i nagle sie okazalo ze nie jest to takie latwe jak myslalam ale mimo wszystko sobie radze chociaz ta chemia... w kazdym razie jak ktos chce sie wybrac na wszuie to polecam bo na studiach spedzam najlepsze lata swojego zycia :)
    15.09.2016
  • ilona

    witam czy ktoś idzie na kosmetologie mgr niestacjonarne? poszukuje osób które szukają noclegu bo ja go jeszcze nie mam.jak cos prosz o kontakt sms 730 014779
    13.09.2016
  • Justyna

    Dla przyszłych studentek kosmetologii dziennej została utworzona grupa. :D https://www.facebook.com/groups/1394366427244919/
    26.08.2016
  • balandzia

    Kosmetologia dzienne - ktoś coś?
    26.08.2016
  • opereste

    Skończyłam dietetykę dzienną kilka lat temu i byłam bardzo zadowolona - nie jest to może uczelnia doskonała, ale jak komuś . Szykuje się do otwarcia własnego gabinetu dietetycznego, ale jeszcze długa droga przede mną… :(
    26.08.2016
  • jayo9

    Wybiera się ktoś na dietetykę zaoczną? :)
    25.08.2016
  • Sandra

    Hej, wybiera się ktoś na dietetykę zaocznie ? Można się poznać rr-sandra@wp.pl
    24.08.2016
  • paula92

    hej, a ile wynosi czesne na zaocznych?
    15.08.2016
  • Anonimka91

    Do osób studiujących kosmetologię na tej uczelni: 1. Jak wygląda kosmetologia na tej uczelni? Warto się wybrać? 2. Czy czesne wzrasta? Na stronie jest podana nowa niższa cena i szczerze mówiąc nie wiem czy może ona ulec zmianie? 3. Czy szkoła ta dobrze prosperuje? Czytałam opinie, że wybierając się na kosmetologię można jej nie skończyć, bo zamkną kierunek- prawda?
    02.08.2016
  • lemcia

    jeżeli umiecie chemię to sobie poradzicie - zawsze można się doszkolić przecież ;) jak komuś zalezy to się nauczy
    31.07.2016
  • olga

    też zamierzam iśc na kosmetologie i zastanawiałam się nad tym w jakim trybie. Nigdzie nie mogłam uzyskać informacji, dlatego zajrzałam na plan jaki obowiązywał dla studentów stacjonarnych i zaocznych. Wiec Tobie też polecam, przejrzyj plan i może to coś Ci naświetli:)
    29.07.2016
  • siemka

    hej mam pytanko jak wyglądaja studia stacjonarne a niestacjonarne? czy jest jakas roznica godzin poswiecona na zajecia praktyczne itp? chce isc na kosmetologie i nie wiem czy isc stacjonarnie czy nie :( pomozcie
    28.07.2016
  • xxx

    Siemka :) Właśnie skończyłam liceum ,jestem trochę pogubiona ...składałam na dwie uczelnie jednak nie udało się . Polecacie tą szkole? Jak to wszystko wygląda? nie zdawałam rozszerzonej chemii czy dam rade na kosmetologi?
    26.07.2016
  • xxx

    Siemka :) Właśnie skończyłam liceum ,jestem trochę pogubiona ...składałam na dwie uczelnie jednak nie udało się . Polecacie tą szkole? Jak to wszystko wygląda? nie zdawałam rozszerzonej chemii czy dam rade na kosmetologi?
    26.07.2016
  • bea

    Tak, racja, wiele zależy od tego, na jakich pracowników trafisz no ale to chyba na każdej uczelni - ja ogólnie jestem zadowolona i mogę z czystym sumieniem polecić, ale wiem, że są osoby, które narzekały na to, że jest za dużo chemii trochę i się zniechęcały - tylko to trochę jak pójść na informatykę i narzekać, że za dużo matematyki ;)
    26.07.2016
  • maryśka

    Jestem absolwentką uczelni i ponieważ kilkanaście opinii wcześniej odniosłam się do uczelni mocno krytycznie, czuję się w obowiązku koleżankom i kolegom, którzy planują studia i rozważają je na tej właśnie uczelni uściślić i uzupełnić moją opinię. Faktycznie to co napisałam wcześniej w mojej opinii jest prawdą, jednak byłabym nieuczciwa gdybym nie dopisała, że to na czym najbardziej nam zależy, czyli praktyczna nauka tego niełatwego i bardzo odpowiedzialnego zawodu jest uzależnione od tego kto z instruktorów praktycznej nauki zawodu aktualnie prowadzi pracownię. Naprawdę, wtedy mniej istotne robi się to ile i jakich sprzętów jest na sali. Przez pierwsze semestry niewiele się nauczyłam, jeśli nie nic. Często na pracowni byłyśmy zostawiane same sobie, a zajęcia mocno skracane, na końcu i tak były oceny bdb. Na ostatnich semestrach wszystko się zmieniło i gdyby tak była prowadzona pracownia wszystkie lata to nie byłoby nieświadomych możliwości zrobienia krzywdy klientowi, nieuzasadnienie pewnych kosmetolożek, tylko fachowy, kompetentny i świadomy konieczności ciągłego samodoskonalenia się personel salonów. Miałam tę wielką przyjemność i możliwość nauki i dwóch bardzo kompetentnych, choć wymagających instruktorek i kolegom i koleżankom , którzy naprawdę chcą się nauczyć, a nie tylko zdobyć papier polecam aby spróbowali dostać się na pracownię do naprawdę dobrego instruktora i podążanie za nim, nawet za cenę konieczności zmiany grup i koleżanek. Pozdrawiam.
    21.07.2016
  • magda

    Hej dziewczyny,wybieram się na kosmetologie-dzienne do Poznania . Czy to dobra szkoła? Szukam także współlokatorki do mieszkania ;) magdalena.staszkow@op.pl
    12.07.2016
  • magda

    Hej dziewczyny,wybieram się na kosmetologie-dzienne do Poznania . Czy to dobra szkoła? Szukam także współlokatorki do mieszkania ;) magdalena.staszkow@op.pl
    12.07.2016
  • Typka

    jak ktoś wybiera się na zaoczną dietetykę to niech pisze na maila aneta.typiak@interia.pl - byłabym wdzięczna :)
    03.07.2016
  • atomka

    Uczelnia dobra, nic wyjątkowego, ale jak ktoś się interesuje kosmetologią albo dietetyką to napewno będzie zadowolony :)
    03.07.2016
  • mintinka

    a ja studiuję i jestem zadowolona :) czasami przeraża mnie to jak dużo trzeba robić - spodziewałam się nieco niższego poziomu :( jak ktoś spodziewa się, że bedzie się lenić to sory, ale nie tu
    02.07.2016
  • rozczarowana

    Maaaaaaasakra absolutnie zły wybór, uczelnia bezdadziejnie a własciwie wcale nie przygotowuje do zawodu!!!!! Po trzech latach nie nauczyła niczego ,wyrzucone pieniądze ! W salonach kosmetycznych ,do których trafiłam po skończeniu pracy,byli przerazeni moim brakiem umiejetności podsumowano szkołe krótko:śREDNIOWIECZE!!!!!!! OSTRZEGAM NIE WYBIERAJCIE TEJ UCZELNI!!!!
    01.07.2016
  • evelajna

    Nie żałuje wyboru dietetyki, chociaż rodzice odradzali i mówili, by pójść na AEM a ja się uparłam by robić to co chce :)
    30.06.2016
  • marysia

    Skończyłam studia półtora roku temu, a teraz pracuję w zawodzie - trochę naszukałam się pracy, ale w końcu znalazłam :) Oczywiście studia nie zapewnią wszystkiego, ale napewno byłam dobrze przygotowana :)
    27.06.2016
  • nick

    Dla mnie było bardzo ok i miło wspominam te trzy lata, zwłaszcza jeśli chodzi o znajomości ;) ...a po za tym u niektórych wykładowców trzeba było się pouczyć, dali w kość, generalnie jak ktoś nie jest pewny gdzie iść na Kosmetologię to mogę polecić tą uczelnię:)
    22.06.2016
  • Gosia

    Szczecin już nie prowadzi tej uczelni, został tylko Poznań. Ja wybieram się na zaoczne- kierunek kosmetologia. Zapraszam do kontaktu : gosiak18@o2.pl Pozdrawiam
    06.06.2016
  • kinga

    wybieram się na studia dzienne kierunek kosmetologia, albo Szczecin ,albo Poznań? Jeżeli ktoś ma podobnie, uważam że warto się poznać ;) kinga-piecewicz@wp.pl
    23.05.2016
  • Gosia

    Witajcie dziewczyny, czy któraś z was wybiera się może na studia w tym roku?Kierunek Kosmetologia-Poznań. Jeśli tak odezwijcie się, zostawiam @ gosiak18@o2.pl Pozdr.
    08.04.2016
  • Ali

    Ja bardzo dobrze wspominam czasu studiów na tej uczelni :) wybierając kosmetologie nie do końca\ byłam przekonana czy to dobry dla mnie kierunek, ale teraz nie mam wątpliwości. Generalnie szkołę moggę polecić jak ktoś jest neizdecydowany.
    18.03.2016
  • D.K

    Ja tam jestem zadowlona. Kosmetologie skończyłam półtora roku temu, a w zawodzie pracuje od roku. Przy czym zaczynając czułam się do niej dobrze przygotowana i szefowa jest ze mnie zadowolona. Uważam, że było kilka irytujących niedociągnięć, ale i tak było okej. Jeśli miałabym wybrać jeszcze raz to myślę, że bym się nie wahała.
    22.12.2015
  • do dania

    uargumentuj jakoś swoją opinie, dlaczego tak bardzo odradzasz tą uczelnię???
    24.11.2015
  • dania

    ludzie nie idźcie na ta uczelnie!!!! to jest porażka
    14.11.2015
  • studia2012

    Witam jestem absolwentką tej uczelni i powiem szczerze drugi raz bym jej nie wybrała. Powodów jest kilka ale najważniejszy to chyba ten ze bardzo ciężko znaleźć prace w zawodzie Kosmetologa jeśli nie masz doświadczenia zawodowego a praktyki które robisz podczas studiów to jest za mało . Samo skończenie tej uczelni nie gwarantuje zalezienia pracy jedyne wyjście to założyć własny salon i tak robi większość dziewczyn . Uczelnia powinna zapewniać każdej absolwentce lub tym najlepszym jakiś kontrakt przynajmniej roczny z salonami kosmetycznymi gdzie mogą pracować jako kosmetolog i zdobywać doświadczenie. Przecież w tym zawodzie to praktyka jest najważniejsza. Uczelnia nie jest dostosowana do studentów pracujących jeśli chodzi o studia zaoczne zjazdy 3 razy w miesiącu i to jeszcze w piątki na 15 na ćwiczenia na których trzeba być obowiązkowo - Ja musiałam brać specjalnie urlop z pracy a potem z niej zrezygnować bo pracodawca kręcił nosem jak musiałam brać w piątek urlop i kazał wybierać szkoła czy praca Sprzęt w salach praktycznych stary i nie zawsze w pełni sprawny , jest go o wiele za mało na cała grupę masz np 2 kawitacje i czekasz w kolejce a czasami zdarzały się sytuacje ze dziewczyny mające w tym samym czasie pracownie przychodziły do nas po sprzęty do sali bo im brakowało lub były zepsute i nie miały na czym pracować . Myślę ze za te pieniądze jakie płacą studentki takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. Brak nowoczesnych sprzętów endermologia, depilacja laserowa i innych a to są podstawowe zabiegi w salonach szukając pracy pracodawcy dziwili się ze w takiej uczelni nie było takich zabiegów , trzeba doszkalać się po skończeniu szkoły na własna rękę. Ja po szkole na dodatkowe szkolenia wydałam 5 tys. zł. aby znaleźć prace w tym zawodzie Ogólnie dziś wybrałabym dobre szkolenia a nie te studia Wykładowcy niektóre osoby nie powinny wykładać w tej uczelni bo psuja jej renomę którzy spóźniają się na wykłady, przedłużają przerwy, ogólnie zajęcia są prowadzone bardzo nudnie jest to czytanie ze slajdów zwłaszcza na wykładach. Bar- sklep na teranie uczelni skoro jest to Uczelnia Zdrowia i jest tam tez dietetyka to powinny być serwowane zdrowe posiłki a to co jest tam podawane to sama chemia niezdrowe posiłki robione na szybko w mikrofali do tego drogo i Pani bardzo nieuprzejma w obsłudze, mało miejsc do spokojnego zjedzenia czasami jadło się na stojąco . Podsumowując lepiej pójść na bardzo dobre szkolenia taniej i szybciej . Skończenie studiów nie gwarantuje pracy w tym zawodzie .
    20.10.2015
  • sandra

    hej dziewczyny :) zastanawiam się czy warto robić podyplomówke z kosmetologi w Gdyni, skoro licencjat i magisterkę skonczyłam na zupełnie innych kierunkach, czy byłoby mi trudno ogarnąc ta ilosć nowej wiedzy, w sensie czy warto isć na kosmetologię skoro licencjat i mgr zrobiłam z innych kierunków? prosze dziewczyny o podpowiedz :)
    16.09.2015
  • Ola

    hej dziewczyny :D zastanawiam się nad zaoczną dietetyka polecacie ? Jest trudno ? ( mam kłopoty z chemią) papurzka@poczta.onet.pl
    11.09.2015
  • Ola

    hej dziewczyny :D zastanawiam się nad zaoczną dietetyka polecacie ? Jest trudno ? ( mam kłopoty z chemią) papurzka@poczta.onet.pl
    11.09.2015
  • Ania

    Hej laski ;) zastanawiam się czy warto iść na mgr z kosmetologii niestacjonarne, ponieważ jestem po fizjoterapii i muszę przejśc kurs przygotowawczy. Czy macie jakieś dobre opinie o tej uczelni? Jak tak to podzielcie sie info ;) niulka752@wp.pl
    08.09.2015
  • Ila

    hejka, nie wiecie może od kiedy zaczynają się studia niestacjonarne na kierunku kosmetologicznym ? Dziewczyny które idą na studia zaoczne .... odezwijcie się , nawiązmy kontakt ;) ilonka96.96@wp.pl
    07.09.2015
  • Agus

    Hej, również kosmetologia niestacjonarna, I stopień:) Jakby ktoś chciał się poznać to zapraszam agnieszkastachowiak@onet.pl :)
    01.09.2015
  • klaudia.sz96

    wybieram sie na zauczna dietetykę . polecacie? klaudia.sz96@op.pl
    30.08.2015
  • kass

    wybieram się na tą uczelnie na kosmetologie zaoczną :)Szkoda że w Szczecinie juz nie ma naboru.
    22.08.2015
  • Natt

    Siemanko :D Ja też się wybieram na mgr- kosm. :)
    19.08.2015
  • patrycja

    Hej wybieram się w tym roku na kosmetologięII stropnia zaocznie :) ktoś się wybiera też? Mój mail : patriissh@gmail.com
    06.08.2015
  • Mariusz

    Siemanko, wybiera się ktoś do tej szkoły na dietetykę niestacjonarnie ? :) Bo kurcze mam mieszane uczucia co do tej szkoły i nie wiem. Gdyby znalazł się ktoś kto myśli o tym kierunku niech pisze mariusz-1992@o2.pl
    05.08.2015
  • marika

    czy wybiera się ktoś na kosmetologię II stopnia niestacjonarne ?
    29.07.2015
  • Olaa

    Hej :) Jeśli ktoś się wybiera na dietetykę/stacjonarnie i chciałby się poznać, "zintegrować" to piszcie na meila : ikssdee@onet.pl Pozdrawiam :*
    21.07.2015
  • Natalia

    Ja tez ide na kosmetologie zaoczna. Moj mail : nataliaaa__95@wp.pl
    21.07.2015
  • iss

    wybieram się na kosmetologie zaoczną :)
    20.07.2015
  • Marsi

    Również idę na kosmetologia w trybie stacjonarnym od października, dołączam się do koleżanki Klaudii niżej, że fajnie było by się poznać wcześniej. Podaje również mój mail: marikape27@gmail.com Pozdrawiam przyszłe i obecne studentki! ;)
    16.07.2015
  • Aska

    idzie ktoś może na stacjonarne na dietetyke? jeśli tak to piszcie na asia0830@wp.pl ;)
    15.07.2015
  • Klaudia

    Cześć Dziewczyny. Jeśli któraś z Was wybiera się na kosmetologię stacjonarnie, to może warto byłoby się jakoś skontaktować przed październikiem, żeby było raźniej? ;) Mój email: klakla17@vp.pl
    11.07.2015
  • ola fasola

    Wiecie co było najgorsze? receptura! tak ważna dziedzina, tak interesująca, no wspaniała, osobiście uwielbiam. A tu wykłada jakaś starsza Pani, na siedząco, zero werwy, entuzjazmu, borykająca się z wiecznym niezadowoleniem. Niejednokrotnie usłyszałyśmy, odpowiedź na zadane pytanie w stylu: "proszę przemyśleć wartości merytoryczne zadanego pytania" w momencie, gdy owe pytanie było na prawdę intrygujące! Natomiast ćwiczenia to koszmar. Musisz mieć osobny zeszycik 16sto kartkowy i najpierw przez 45min rysujesz tabelki i treść zadania z kserówki rzuconej na 4osoby. A ksero działa! 10gr za kartkę!!! Ale nie, nie paniusiu, musi być ręcznie. Potem mieszasz składniki i opisujesz jego strukturę, zapach itp. Wszystkie zadania robisz sama. Nie uzyskujesz żadnych informacji na początku ćwiczeń nt. substancji, na których masz pracować. Nigdy nikt nie powiedział słowa o glicerynie, panthenolu, konserwantach, subst zapachowych! Po każdych zajęciach test, do którego musisz sama się przygotować. Dostajesz pytania np z maści i jazda sama sobie opracowujesz w domu. Książki w dłoń lub internet. Powiedzą Ci tylko z czego masz korzystać. Żadnego omówienia, nic a nic. Rozumiem, że nikt za rączke prowadzić nas nie będzie. Ale przedstawienie materiału to podstawa. Nadal o wielu składnikach nie mam pojęcia. Wychodzą z założenia, że wy wszystko wiecie! I serio, to nie jest tak, że w sklepie odwracacie kartonik z kremem i doskonale wiecie co siedzi w środku. I zdecydowanie nie jestem z tych, którym nic się nie chce.
    10.07.2015
  • Karina

    w Poznaniu dietetykę polecam w Wyższej Szkole Uni-Terra, w weekend mam już obronę; jestem zadowolona, fajni wykładowcy, dużo się nauczyłam :)
    08.07.2015
  • Natalia

    Kosmetologii w Gdyni już nie ma, ja jestem z okolic trójmiasta i idę na kosmetologię do Poznania.
    01.07.2015
  • lidkalidka

    hej chciałabym zapytać o studia na kierunku kosmetologii w Gdynii co myślicie o uczelni ? , czy rok akademicki rozpoczyna się od stycznia czy października w 2015 ?
    30.06.2015
  • Adak

    hej! wybiera się ktoś na dietetykę? z prywatnych uczelni w Poznaniu podobno najlepiej tutaj iśc. Jak coś to piszcie na adrianna.kamienczyk@wp.pl
    19.06.2015
  • absolwentka

    Witajcie. Wlasnie dzisiaj mialam obrone pracy licencjackiej na kierunku dietetyka. Nie polecam tej uczelni, ale tylko tym ktorzy maja ochote pojsc na dietetyke. Szkola jest nastawiona typowo na kosmetologie. Pracownie kosmetologiczne. Na dietetyce byly zajecia praktyczne w innej szkole az trzy razy. Informatyka na pierwszym roku rowniez w innej szkole. Co chwile wypadaly jakies zajecia. Gdyby nie moje checi i nauka samej dla siebie po za wykladami tonie umialabym nic. Sale male, ludzi duzo... Wiec sie dusilismy. Wykladowcy? Wiekszosc ma Cie gleboko w nosie. Byly moze ze trzy osoby ktore faktycznie chcialy czegos nauczyc i potrafily wytkumaczyc, reszta to czytanie ze slajdow. Egzaminy? Srednio... U jednych bardzo latwe u innych trudniejsze... Ale placisz wiec wymagasz... O wszystkie pierdolki trzeba pisac pisma. I bardzo zly przekaz informacji ze strony uczelni w strone studentiw. Wszystkiego dowiadujesz sie na ostatnia chwile. Pozdrawiam
    16.06.2015
  • lidka

    sama się zastanawiam nad tą szkołą, i też chętnie - jak poprzedniczka - poczytałabym więcej opinii - Czy ta ocena, jaka tu jest - 6,32 nie jest przypadkiem zawyżona? sprawdziłam że UAM ma 7,64 więc nieduża różnica. Czy studentki mogą coś więcej na ten temat napisać?
    08.06.2015
  • pytanko

    czy to prawda, że najlepsza Kosmetologia jest tutaj? czy macie jakieś porównanie z innymi szkołami w Poznaniu?
    31.05.2015
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu
    22.05.2015
  • Klaudia

    Wybiera się ktoś może na kosmetologię w tym roku? :)
    20.05.2015
  • dietetyka

    Jeśli chodzi o studia na kierunku Dietetyka to odradzam ten wybór. Uzasadnienie: -zajęcia w większości polegają na czytaniu slajdów przez wykładowców ( wartościowe osób, które są w stanie cokolwiek przekazać można zliczyć na jednej ręce) -na ćwiczeniach robi się prezentacje, które są odczytywane przez studentów (zaj. w sposób monotonny prowadzone przez studentów) -są przypadki wykładowców, którzy nie pojawiają się na zajęcia (dowiadujecie się w ten sam dzień, dopiero jak biegacie po całej szkole z pyt. "co jest grane?" -brak sal lekcyjnych, które są w stanie pomieścić większą ilość osób. (na zajęciach człowiek skupia się by nie zemdleć, zamiast skupiać się na nauce) - jak się ma szczęście to zostanie przydzielona większa sala... -zabieganie o wpisywanie ocen do wirtualnego dziekanatu... -za błędy wykładowców, student musi pisać pisma do działu spraw studenckich z prośbą o wyjaśnienie sytuacji itp.) -na zajęciach praktycznych (w innej szkole) uczelnia nawet nie jest w stanie zapewnić świeżych produktów do gotowania (połowa nie nadaje się do spożycia....) -zajęcia raz na semestr odbywają się w pt. gdzie nikogo nie obchodzi czy można przyjechać czy też nie... -na pierwszym roku (mimo iż przy rekrutacji zapewniali, że tak nie jest) zajęcia odbywają się w dwóch uczelniach.... -na przerwach nie ma gdzie siedzieć, bo jest zbyt mało miejsc do siedzenia -na ćwiczenia, gdzie są potrzebne np. komputery trzeba przywozić swoje, bo przecież w bibliotece jest garstka, z których korzystać nie można... -na II roku osoby są przenoszone losowo do innych grup, bo w jednej grupie jest więcej o ok. 6 osób... -jeśli coś chcesz skserować, to w 80% nie uda się, bo sprzęt wciąż się zacina ... -płacisz za zajęcia, które sam prowadzisz, albo studenci/wykładowcy, którzy czytają slajdy.... plusy: -garstka wartościowych wykładowców -fajne osoby, które można poznać (studenci)
    18.05.2015
  • kosmeto

    jeśli chodzi o kierunek Kosmetologia, to naprawdę jest jedna z najlepszych szkół prywatnych w Poznaniu. Oni się w tym specjalizują, robią to od początku, mają konkretne kierunki, których nie zmieniają jak wiatr zawieje od sasa do lasa, misz masz maksymalny, po prostu robią swoje w kosmetyce i są w tym dobrzy, a jakieś zarzuty? no zawsze coś się znajdzie. A już nawięcej krzyczą te dziewczyny, którym się zwyczajnie na zajęiach wysiedzieć nie chce ...
    13.05.2015
  • Kuba

    Dietetyka zaoczna śmiało pisać alegrook@gmail.com
    03.05.2015
  • Olaa

    mozesz pisac na maila olaa7777@wp.pl ;)
    23.04.2015
  • ola

    moze jakis kontakt ? :)
    22.04.2015
  • Olaa

    Ja się wybieram, mam nadzieje, że te pozytywne opinie się sprawdzą. ;)
    21.04.2015
  • gonia

    polecam, polecam, polecam .... fajny klimat, super dziewczyny, świetnie się bawimy przy okazji wielu zajęć warsztatowych, jest nauka ale też i fun :-)
    21.04.2015
  • ola

    Hej ;) wybiera się ktoś na zaoczną dietetykę w tym roku ?:)
    21.04.2015
  • Olaola

    A ja miałam praktyki na dietetyce np. w sanatorium w Ciechocinku, tam miałam kontakt z pacjentami, tak samo jak w gabinecie dietetycznym. Ale niektóre dziewczyny załatwiały sobie lewe zaświadczenia o praktykach, to potem nic dziwnego że narzekają. Ja się nauczyłam w zasadzie wszytskiego, co jest mi teraz potrzebne do pracy.
    08.04.2015
  • pala

    skończyłam dietetykę niewiele się nie nauczyłam, jeśli chodzi o praktyki to porażka.. zero kontaktu z pacjentami... osoby które nie mają żadnej wiedzy mają 5 na koniec na dyplomie śmiechu warte..
    30.03.2015
  • emilka

    polecam dietetykę, super, ciekawy kierunek
    23.03.2015
  • angela

    przykro mi, że prezentujesz tak swoją osobę, nikt Ci nie każe robić sciąg i z nich korzystać, chyba wykładowcy nie mówią przez zaliczeniami: drodzy państwo, mozecie ściągać, nie bedę patrzył....smiech na sali... gdybyś chciała mogłabyś uczciwie podchodzić do egzminów po uprzednim nauczeniu się a nie zrobieniu ściąg...
    13.03.2015
  • angela

    w tej szkoly wystarczy dobra sciaga. zero nauki
    17.02.2015
  • kokos

    jest normalnie, bez zarzutów, zgodnie z oczekiwaniami, klimat ok, nauki dość dużo, ale nie zawsze, ja jestem zadowolona
    02.02.2015
  • Paulina

    Dla mnie i tak hitem było doświadczenie z tą uczelnią w Gdynii. Wszystkie dokumenty złożone, mieszkanie wynajęte w Gdynii, umowa podpisana, a ja dowiaduję się 2tyg przed rozpoczęciem roku, że niestety, ale pierwszego roku nie będzie... SERDECZNIE POZDRAWIAM WŁADZE.
    02.02.2015
  • iza

    również jestem zadowolona ze zmian, co do wykładowców mam takie samo zdanie, są osoby na tej uczelni, które nie bardzo maja pojęcie jak przekazać wiedzę studentom mimo, że sami ją posiadają...
    26.01.2015
  • natt

    ja jestem na 3 r. dietetyki i widzę pozytywne zmiany od kiedy zmieniła sie pani prodziekan. jest wiecej ciekawych kursów i ogolnie wiecej sie dzieje. chociaz jest kilku wykładowców, którzy mają problem z odpowiednim przekazaniem wiedzy pomimo tego ze sa fachowcami w swoich dziedzinach. ogolnie to nie jest źle
    25.01.2015
  • konrad tuszewski

    Dzień dobry, bardzo dziękuję za wpis z krytycznymi uwagami dotyczącymi naszej Uczelni. Bardzo nam zależy na utrzymywaniu wysokiego poziomu nauczania i obsługi studentów stąd zapraszam Panią na spotkanie podczas którego będę mógł odnieść się do Pani opinii. Konrad Tuszewski Rzecznik Prasowy Uczelni 791 40 40 38
    16.01.2015
  • ola fasola

    sprzętów na pracowni garstka, na kawitację poczekasz chwilę dlatego 20min robisz demakijaż. O mikrodermabrazji nie wspominając... Najlepsze wykłady z doktorem z psychologii oraz baaardzo kompetentnym doktorem fizjoterapii.
    09.01.2015
  • ola fasola

    małgosia cóż za bezbłędna 'opinia'. Oczywiście szkoła wysyła takie małgosie i inne agatki na szperanko po necie i natychmiast, w sposób fachowy opowiada o 'uczelni'. Burdel na kółkach dziewczyny. Pracownia to bzdura! Nie istnieje. Na pierwszym roku nauczysz się mani i pedi tarką, w drugim sem dadzą Ci raz frezarkę. Na drugim roku kawitację przećwiczysz dwa razy ale do tego czasu 25 razy będziesz musiała nałożyć hennę na RZĘSY. A gdy poprosisz przemiłą panią J. o podejście i ocenę pracy to odpowie, że za 10 min bo akurat maluje paznokcie. Płać pieniążki to konieczność, wirtualny dziekanat nie funkcjonuje, ocen musisz szukać w zakładce mój plan :) Brakuje sal, będziesz musiała chodzić do budowlanki. Studentek tyle, że nie ma gdzie usiąść, w przerwach sale pozamykane a Ty za jedyne 500zł stój sobie na ścisk na korytarzu bo nie ma gdzie usiąść. A pani z baru z zatrzymała się w PRLu i z chęcią przyłożyłaby Ci starą szmatą. Gdy chcesz iść spędzić wolny czas do biblioteki aby "w ciszy" przejrzeć pozycje na półkach lub skorzystać z neta, nie ma szans bo....odbywają się tam zajęcia!! A gdy wykład planowo trwa 2,5h z przerwą to owa przerwa trwa 20-30 min i zwykle są dwie! Merytorycznie: uczysz się wciąż biologi i jej pochodnych, chemia, anatomia, histologia, immunologia! Ha i to nie z kosmetycznego punktu widzenia tylko tak jak lekarz. A Ty biedna i tak wychodzisz tylko z lic kosmetologii, z wiedzą poniekąd lekarza ale z praktyką niemalże zerową.
    09.01.2015
  • karolina

    Zgadzam się z małgosią, na każdej uczelni zdarzają się przypadki nietypowych wykładowców ale biorąc pod uwagę całokształt to ta szkoła wypada całkiem nieźle. Studiowałam dietetykę i bardzo dobrze wspominam lata studiów. Nauki było sporo ale moim zdaniem warto!
    30.12.2014
  • bogini

    ja jestem mega zadowolona, gdybym wybierała jeszcze raz - podjełabym dokładnie taką samą decyzję, pozdrawiam
    30.12.2014
  • małgosia

    A ja zdecydowanie polecam, skoro podpisuje się umowę to chyba wiadomo - że skoro uczelnia ma wobec nas obowiązki, to i student ma obowiązki wobec niej - takie jak terminowe płacenie czesnego - nie ma opóźnień - nie ma problemów. Plan zawsze jest na stronie i wszelkie komunikaty odnośnie zmian także. Panie z dziekanatu też są zawsze pomocne, choć wiadomo czasami mogą czegoś nie wiedzieć. A co do wykładowców -to wiadomo - jedni są lepsi, inni gorsi, ale to tak jak w każdej uczelni - ale zajęcia praktyczne na bardzo wysokim poziomie i swobodnie na jednych zajęciach w pracowni idzie się nauczyć wieu rzeczy, bo trwają po kilka godzin.
    18.12.2014
  • wera

    odradzam porażka ....
    27.11.2014
  • maryśka

    Witam, wszystkim którzy wybierają się na tę uczelnię odradzam z całej mocy. Podjęłam studia zachęcona dobrymi opiniami znajomych ale te studiowały ładnych parę lat temu i to już pewnie nie jest ta sama szkoła,najważniejsze abyście płacili terminowo siano, bo nawet jak spóźnicie się jeden dzień to są odsetki i to blokuje wam dostęp do wirtualnego świata uczelni,niczego, powtarzam niczego was tam nie nauczą, bo zajęcia praktyczne odbywają się czasem nawet w odległości miesiąca od siebie i jeszcze czasem wypadają, plan rozwalony tak że będziecie mieć zjazdy co tydzień choć czasem tylko do godziny 13.00 jeśli ktoś nie dojeżdza z daleka to jeszcze pół biedy, możecie również liczyć na zajęcia na zaocznych w piątki, bo nikogo to nie interesuje, że pracujecie i nigdy nie liczcie na plan, i inne sprawy, które wam się należa w terminie.Student ma tam jedno prawo i obowiązek wyskakiwać z siana i nie domagać się niczego w zamian, bo na każde wasze pytanie bez zastanowienia usłyszycie nie, chyba że to są wasze pierwsze kontakty zanim wstąpicie w szeregi studentów wtedy oczywiście zapewnieniom i ukłonom nie będzie końca.Reasumując serdecznie odradzam.
    24.11.2014
  • mika

    studiowałam dietetyke dzienna, teraz jestem na mgr na uczelni medycznej i SZOK... odradzam ewidentnie tą uczelnie niczego mnie nie nauczyła teraz muszę nadrabiać wszystko.. żadnych praktyk nie ma, każdy sam musi sobie załatwić nawet jak przyniesiesz kwitek, że pracowałaś jako sprzątaczka to i tak Ci zaliczą .... wszędzie tylko nie wszuie w Poznaniu ... wykładowcy tylko czytaja ze slajdów, nie znają się na rzeczy szkoda waszych pieniedzy
    17.11.2014
  • Mi działa

    Mi strona działa bez problemu, moze trzeba w innej przeglądarce spróbować?
    22.09.2014
  • co jest grane?

    chce zobaczyc ic oferte, ale nie otwiea się: Przykro nam, ale strona, której szukasz, nie istnieje. Powodem błędu może być: nieprawidłowo wpisany adres www przestarzały link Możesz kliknąć » tutaj « aby przejść do strony głównej.
    21.09.2014
  • Eva

    HEJ DZIEWCZYNY Mam dwa pytania do Was: czy na uczelni studiują również osoby starsze tak powyżej 30 roku życia? może wybiera się ktoś ze Szczecina(okolic) na studia niestacjonarne kier. dietetyka? mój kontakt :nina2410@poczta.onet.pl
    20.09.2014
  • Nina

    Hej. Wybiera się ktoś w tym roku na dietetyke? Do jutra musze podjąć decyzje a cały czas się zastanawiam.
    14.09.2014
  • Nina

    Hej. Wybiera się ktoś w tym roku na dietetyke? Do jutra musze podjąć decyzje a cały czas się zastanawiam.
    14.09.2014
  • Nina

    Hej. Wybiera się ktoś w tym roku na dietetyke? Do jutra musze podjąć decyzje a cały czas się zastanawiam.
    14.09.2014
  • wykladowca tej uczelni

    uciekać póki można - odziały zamiejscowe już zostały zamknięte!!!!!
    14.09.2014
  • Zaczynam

    Moja mama ma własny gabinet kosmetyczny zatem miejsce pracy mam zapewnionem, przede mną stanął wybór uczelni. WSZUiE poleciła mi znajoma (która pracuje u mojej mamy), naukę zaczynam od października i nie mogę się doczekać.
    05.09.2014
  • mirka

    tutaj jest temat WSZUIE w Poznaniu to po co wypowiadacie się tutaj z innych miast ta sama kadra nie uczy w gdyni i w Poznaniu ...
    05.09.2014
  • mirka

    tutaj jest temat WSZUIE w Poznaniu to po co wypowiadacie się tutaj z innych miast ta sama kadra nie uczy w gdyni i w Poznaniu ...
    05.09.2014
  • mirka

    nie polecam tej szkoły, lepiej zastanów się nad inną szkoła, nie dość, że dużo pieniędzy wyciągają to wiecznie wykładów nie ma ..
    05.09.2014
  • Marynaaa

    A! i powiedzcie..wykładowcy są MEGA wymagający? w tygodniu mam pracę i bardzo chciałabym się wyrobić z nauką i mieć też czas dla siebie! Są kolokwia?
    05.09.2014
  • Marynaaa

    A! i powiedzcie..wykładowcy są MEGA wymagający? w tygodniu mam pracę i bardzo chciałabym się wyrobić z nauką i mieć też czas dla siebie! Są kolokwia?
    05.09.2014
  • Marynaaa

    Dziewczyny, serio jest aż tak dużo nauki? Jestem na II roku tż na up i chce z tym skończyć, mało interesujący mnie kierunek no FULL nauki... chcę startować na kosmetologię do Poznania.. którą szkołę wybrać żeby się nauczyć zawodu, ale z tą nauką to z umiarem...jestem juz bardzo zmęczona po 2 latach tż -_- POMÓŻCIE! może wspia lepsza?
    05.09.2014
  • kosmetologia

    bardzo dobra i wykwalifikowana kadra, która uczy rzeczy praktycznych, jestem bardzo zadowolona z kosmetologii na WSZUiE w Gdyni, polecam tą szkołę w 100%!!!!!!!!
    03.09.2014
  • Studentka

    Super uczelnia, nauka za uczciwe czesne, blisko obwodnicy (Trójmiasta), doświadczona i profesjonalna kadra. Jestem bardzo zadowolona.
    03.09.2014
  • Aga

    Stojąc przed dylematem wyboru kierunku studiów, patrzałam na taki, który da mi pracę, perspektywę na przyszłość, no ale przede wszystkim żebym robiła to co lubię i w czym się czuję najlepiej. Dokonałam wyboru - Kosmetologia na WSZUiF w Gdyni.
    03.09.2014
  • MałaGosia

    Uczelnię poleciła mi koleżanka, a ja teraz polecam innym. Jestem na drugim roku - te studia są moim najlepszym życiowym wyborem.
    03.09.2014
  • Studentka

    nie łudźcie się oczywiście zajęciami dodatkowymi, które wyglądały tak, że wykładowca przyszedł zapytał co chcecie wiedzieć jak nic to do widzenia ... i tyle było z czekania 4 godzinnego..
    02.09.2014
  • Ablsolwentka

    Nie polecam tej uczelni, jestem absolwentką i jestem wykończona studiowaniem. Nie dość, że sporo wykładów się nie odbywało i specjalnie przyjeżdżałam na nie = stracony czas ... Na dodatek dużo prezentacji prawie na każdych wykładach, które są czytane przez studentów i wykłady są nudne, bo całą robotę za wykładowców odwalaliśmy MY... Nie dość, że opłaty wysokie to zero szacunku ..
    02.09.2014
  • Paula

    Też chciałabym zacząć kosmetologię zaocznie a Ty jak idziesz dziennie czy zaocznie Olaaa?
    01.09.2014
  • Olaaa

    ja idę teraz na kosmetologię, moja siostra tu skończyła ten sam kierunek i teraz już ma własny gabinet. już w czasie studiów pracowała, bo była świetnie przygotowana pod względem praktycznym i tylko sobie chwaliła cały czas uczelnię i wykładowców, więc chyba naprawdę warto.
    27.08.2014
  • Weronika

    Jestem studentką II roku kosmetologii. Dziwią mnie poniższe wpisy ... Ja ogólnie polecam tę Uczelnię ponieważ mamy dużo zajęć praktycznych. Organizowane są również fajnie i bezpłatne szkolenia :-) :-)
    26.08.2014
  • klaudia

    Dziękuję za ciekawe informację... trochę zmartwiły mnie wasze komentarze i słabe prognozy uczelni :( a co polecacie w Poznaniu? Mam alternatywę, ale sama nie wiem...
    26.08.2014
  • katarzyna

    Komentarz Eleonory dotyczący kierunku kosmetologii I i II zawiera elementy prawdopodobne , ponieważ po ocenie Polskiej Komisji Akredytacyjnej, Uczelnia uzyskała ocenę "warunkową". Podaję adres: http://www.pka.edu.pl/?q=pl/oceny
    21.08.2014
  • STUDENT

    Kierunek dietetyka - polecam! Zaskakująco wiele ciekawych zajęć praktycznych.
    19.08.2014
  • jaga

    super stronka internetowa tej szkoły, naprawdę ładna
    01.08.2014
  • Pati

    Bardzo polecam dietetyke, jestem na drugim roku i na razie jestem bardzo zadowolona z wykladow, warunkow, wykladowcow
    29.07.2014
  • Basia

    Wszystkim zastanawiającym się nad wyborem uczelni na kierunku dietetyka bardzo polecam, kierunek bardzo sie rozwija, proponuje ciekawe wyklady praktyczne, a takze zajecia dodatkowe, panuje swietna atmosfera, sale i sprzet nowoczesne
    29.07.2014
  • Aneta

    Wszystkim chętnym studiowanie dietetyki polecam, wykłady są coraz bardziej interesujące, z naciskiem na praktyczne wykorzystanie wiedzy i umiejętności, oprócz tego budynek jest nowoczesny i ładny co też uprzyjemnia studiowanie:)
    26.07.2014
  • sylwia

    Bardzo polecam dietetykę, za mną pierwszy rok, wykłady prowadzą wykładowcy z państwowych uczelni, poziom jest więc bez zarzutu, zajęcia nie są czysto teoretyczne, organizacja bardzo dobra, nie mogę tez narzekać na warunki i sprzęt, widać że w programie z miesiąca na miesiąc pojawiało się coraz więcej ciekawych, praktycznych wykładów, więc w kolejnym semestrze będzie ich z pewnością jeszcze więcej.
    26.07.2014
  • matyna

    bardzo polecam dietetykę , bardzo ciekawe urozmaicone wykłady, dodatkowe zajęcia dla chętnych
    26.07.2014
  • alicjabos

    Polecam, wysoka jakość nauczania, super warunki, miła atmosfera
    26.07.2014
  • konrad

    Z wrażenia napisałem "nie prawdę" osobno, a przecież wiadomo, że należy pisać razem, bo tylko wtedy prawdę nie da zamienić się w "nieprawdę"!
    24.07.2014
  • konrad

    Eleonoro, proponuje słuchać lepszych taśm, Uczelnia ma się dobrze, Ministerstwo wypowiada się o nas pozytywnie, nabór trwa, nasze absolwentki od lat zdobywają bez problemu pracę, zakładają własne biznesy, również poza Polską, otwieramy nowe kierunku na studiach podyplomowych, a ty piszesz o tym co słyszałaś? Nie wstyd podsłuchiwać i do tego nie prawdę?
    24.07.2014
  • Eleonora

    Słyszałam, że nie dostali zgody z ministerstwa na prowadzenie działalności. Zresztą trudno dziwić się - droga szkoła ze słabymi perspektywami pracy przy tak dużym nasyceniu rynku
    19.07.2014
  • super

    jestem bardzo zadowolona, polecam innym
    29.06.2014
  • NIkol

    Witam, Jestem na 1 roku kosmetologii w Gdyni, niestety nie polecam tej uczelni. Wielka zagadka. Tyle pieniążków płacimy, a z urządzeniami kiepsko.. I z tego co usłyszałyśmy uwaga... od SAMYCH wykładowców.... nie widzą przyszłości dla tej uczelni = brak chętnych.
    22.06.2014
  • super kosmetologia

    znajome na dieteteyce bardz sobie chwala, dlatego dzii mnie wpis poniżej, ale ja sudiuje kosmetologię, tutaj z czystym sumieniem moge powiedzieć, że poziom jest naprawdę bardzo dobry, cwieczenia ciekawe, pracownie w porzadku, sa dodatkowe kursy dla chętnych, naprawde jest ok,
    15.06.2014
  • iza

    jestem kończę II rok dietetyki- żałuję i nie polecam. słaba kadra, prawie wszyscy to teoretycy, ciekawe zajęcia z wykłądowcą który jest praktykiem i może nas czegoś nauczyć mogę policzyć na palcach jednej ręki. beznadziejna organizacja, 395 zł miesiecznie, wyposażenie też bez rewelacji.. więcej dbają o kosmetologię
    09.06.2014
  • pytanko

    pytanko mam: jeśli nie państwowa AM, to która uczelnia z poznańskich ma najlepsza dietetykę? sprawdzam WSZUiE, WSEiT, czy jakaś jeszcze wchodzi w grę?
    02.06.2014
  • majka

    Witam jestem studentką pierwszego roku kosmetologii i póki co nie żałuje swojego wyboru. Powoli zbliża się końcowa sesja. Nie jest lekko, ponieważ większość wykładowców jest z uniwersytetu medycznego, tak więc kadra mówi sama za siebie, dużo wymagają i ściąganie nie zawsze przechodzi. Jest ogrom wiedzy teoretycznej z takich przedmiotów jak np. anatomia,biochemia,histologia, a mało praktycznej. Uczelnia sama w sobie jest ładna, nowoczesna dlatego polecam wszystkim którzy chcą posiadać dużą wiedzę o zawodzie jaki chcą wykonywać :) Studia są tylko wiedzą, a to praktyki mają was nauczyć zawodu kosmetologa. Jednak kosmetyczka w dobie rozwoju technologii i nauki to trochę za mało.
    29.05.2014
  • anitka

    Ja również polecam kosmetologię! to wcale nie jest taki prosty kierunek jak by się mogło wydawać, dużo nauki, obszerny materiał... Całe szczęście w WSZUiE prowadzi zajęcia profesjonalnie, w ciekawy sposób, dobrze przygotowując studentów do podjęcia pracy w zawodzie
    29.05.2014
  • kiki

    kosmetologia na bardzo dobrym poziomie, realizowana rzetelnie, profesjonalnie, z uwzglednieniem najnowszych tendencji na rynku, jestem bardzo zdowolona i szczerze moge polecić tę szkołe dziewczynom, które chcą się w tym zawodzie kształcić
    28.05.2014
  • Ada

    Ogólnie polecam tę szkołę. Jestem na 3 roku dietetyki i zauważyłam, że bardzo się starają, aby jak najlepiej dopasować program studiów, pojawia się coraz więcej ciekawych wydarzeń, dodatkowych kursów. To prawda, że na początku wydawało mi się, że są nastawieni przede wszystkim na kosmetologię (i tutaj nie mają sobie równych - są zdecydowanie najlepsi), ale widziałam, jak przez te 3 lata wiele zmieniło sie na plus i idzie w bardzo dobrym kierunku. I humaniści też sobie poradzą, co prawda uczyć sie trzeba, bo kadra ta sama co w Medyku, przyrodniczym czy AWFie. POLECAM!
    27.05.2014
  • mela

    Witam, zastanawiam się nad podjęciem studiów na tej uczelni na kierunku filologi angielskiej?? Chciała bym wiedzieć jakie są opinie? Jak wygląda nauczanie? Nie chciała bym żałować wyboru.
    23.04.2014
  • AngelinaI

    Ktos sie odchudzanie ze mna ? Poszukajcie sobie w google - Skuteczne odchudzanie by TicAngelina - napewno sie przyda
    13.04.2014
  • ruda

    Hej, mam takie pytanie, rozwazam studia z dietetyki w tej szkole, jednak pojawia sie tutaj pytanie, czy osoba, ktora jest tak jak ja typowa humanistka, na studiach filologicznych na UAMie, poradzilaby sobie z dietetyka? Nie zdawalam matury ani z chemii ani z biologii,wiec chetnie bym sie dowiedziala,ze faktycznie jest dosc trudno z tymi przedmiotami? :)
    01.03.2014
  • Klaudia

    Kosmetologia w WSZUiE to ogień. W poznaniu myślę, że nie ma uczelni, która lepiej realizuje ten kierunek. Prosta sprawa sprawdźcie przedmioty i kto je prowadzi. Nie ma tam prowadzących z przypadku. 90% wykładowców to osoby bardzo kompetentne z olbrzymią wiedzą. Kadra to podstawa - sprawdźcie same jakie osoby tam wykładają.
    27.02.2014
  • iza

    jestem na II roku dietetyki.... nie polecam nikomu tej szkoły. zdecydowanie stawia sie tutaj na kosmetologię. kompetentnych wykładowców mogę policzyć na palcach jednej ręki- dosłownie! masa idiotycznych przedmiotów, a nie mamy jeszcze ani jednej diety ułożonej LOL. nie znamy zupełnie podstaw....strata czasu i pieniędzy :(
    03.02.2014
  • ewelina

    Polecam studia wyłącznie na uczelniach publicznych.Ta szkoła niewiele znaczy i długo nie wytrzyma konkurencji uczelni państwowych. Szkoda czasu i pieniędzy. Poziom niski.
    29.01.2014
  • ***

    Jestem na III roku kosmetologii i nikomu nie polecam tej uczelni !!!
    24.01.2014
  • sabina

    uczelnie publiczne tylko z założenia są bezpłatne, studiuję turystykę i rekreację i rocznie wydaję ok 2 tys za same wyjazdy... w dzisiejszych czasach nie ma nic za darmo, nawet edukacji publicznej...
    02.12.2013
  • ggg

    moja rada jest jedna, jeśli nie chcesz płacić musisz wybrać uczelnię publiczną :P
    02.10.2013
  • ...

    Ja osobiscie nie polecam studiów magisterskich! Gdybym miała drugi raz wybierać to bym nie wybrała tej uczelni! W skrócie uczelnia tak bardzo się ceni a w zamian wielkie NIC! Przez pięć lat nie zakupili zadnych nowych ciekawych sprzętów. A pieniadze płacimy nie małe.! Przedmioty typu Podstawy filozofii i Geriatrii na piątym roku studiów - BRAK SŁÓW!
    20.09.2013
  • Nemezja

    Pytanie do osób które dostały się do Wyższej Szkoły Zdrowia, Urody i Edukacji w Szczecinie, maturę pisaliście z biologii i chemii tak? A na jakim poziomie? Rozszerzonym czy podstawowym?
    16.09.2013
  • robert

    czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda filologia angielska na tej uczelni? jaki jest poziom, wykładowcy etc. :)
    04.09.2013
  • odpowiedz

    WSZUiE to porzadna uczelnia, wyroznia sie na plus i dobrze realizuje swoj program studiow, raczej nie za duza, to nie moloch, bardziej kameralnie, ale mi to odpowiada, wykladowcy spoko, ludzie tez ok, ja jestem zadowolona
    18.08.2013
  • gdzie dietetyka?

    czy nie lepiej isc na dietetyke do Wyzszej Szkoly Edukacji i Terapii? bo Urody i Edukacji to chyba stawiaja na kosmetologie, co?
    12.08.2013
  • janna

    jak wyglądaj praktyki ?
    08.07.2013
  • ola

    konkretnie...polecacie kierunek Dietetyki w tej szkole?
    08.07.2013
  • ruda

    ja tez mysle o kosmetologii, mocno biore pod uwage ta szkole, bo slyszalam, ze akurat ten kierunek prowadza w Poznaniu najlepiej z prywatnych, mam pytanie: jak skoncze u nich studia licencjackie, to dalej co? gdzie isc na magisterskie? czy w ogóle robic mgr? czy licencjat wystarczy do pracy w gabinecie, albo zeby swoj otworzyc?
    20.05.2013
  • do xx

    juz troche siedze w tej szkole i ZADZIWIŁ mnie twoj komentarz. nigdy nie mieliśmy takiego problemu co opisujesz:D no chyba ze siedzisz na dietetyce:)
    29.03.2013
  • vicol

    Cześć;) widze ze duzo dziewczyn sie zastanawia nad wyborem szkoły. Jezeli chodzi o WSZUiE, moim zdaniem jest ona bardzo dobra:) sama do niej uczęszczam (na kosmetologie) jestem bardzo zadowolona lecz wydaje mi sie ze uczelnia jest bardziej nastawiona na ten właśnie kierunek niz dietetyka itp sale są bardzo dobrze wyposażone, będziecie w stanie dużo sie w nich nauczyć:) sama kadra dużo o sobie mowi:)hehe nie wierzcie osobą ktore mówią ze poziom w niej jest niewystarczająco wysoki... to nieprawda:) moze swiadczyć o tym ile dziewczym ma problemow z zaliczaniem egzaminow:) wierzcie mi czasami jest naprawdę ciężko:)hehe dużo osob nie podołało:) polecam ten kierunek jest on bardzo ciekawy i przede wszystkim szybko rozwijający się:)
    29.03.2013
  • karolinka

    Nigdy wcześniej nie słyszałam o takiej uczelni. Przeglądając ich stronę pomyślałam, że nawet fajnie byłoby tu studiować, np. dietetykę. Ale widzę, że wy nie macie zbyt dobrej opinii na ten temat, a komentarze studentów i ludzi mających pojęcie jak to wszystko wygląda są naprawdę ważne. Dlatego teraz już podchodzę sceptycznie do WAZUIE w Poznaniu.
    12.12.2012
  • józia

    Czy warto studiować w Wyższej Szkole Zdrowia, Urody i Edukacji w Poznaniu? Czy warto w ogóle podejmować naukę na tego typu kierunkach. Widzę, że nie macie zbyt dobrego zdania o tej uczelni i to mnie zniechęca do jej wyboru
    25.11.2012
  • xx

    Jestem studentką trzeciego roku kosmetologii na WSZUiEwP i niestety nie mam dobrego zdania na jej temat. Na pierwszym i drugim roku było ok, ale to co się teraz dzieje jest nie dopuszczalne. Władze uczelni zarządziły obowiązkowych wykładów ale zapominają informować nas o datach i godzinach w jakich mają się one odbyć. Dochodzi więc do tego, że wykładowca przychodzi na zajęcia a sala świeci pustkami. Kompletny brak organizacji i zła atmosfera tym spowodowana doprowadziła do tego, że tylko mała garstka osób z całego roku ma zamiar zostać na magisterce.
    19.11.2012
  • gdzie praca?

    co robia ludzie po skonczeniu tej uczelni?gdzie jest praca po WSZUIE w Poznaniu? jakie macie opinie na temat tej szkoly? dodam, ze raczej nie stac mnie na wlasny biznes
    30.10.2012
  • mistell

    proszę o pomoc, jaka jest różnica miedzy wydziałami z Szczecinie i Gdyni a wydziałem w Poznaniu?? są różnice w poziomie nauczania czy tylko kierunków jest mniej?? i jak to wygląda z wykładowcami??
    02.10.2012
  • korekore

    JA tam nie krytykuje nazwy i kierunków na tej uczelni, bo każdy robi, studiuje to co może i chce, a skoro tyle ludzi wybiera kosmetologię, to coś musi to znaczyć. Osobiście wybrałam tutaj studia związane z odżywianiem i sądzę że wyższa szkoła zdrowia, urody i edukacji oferuje dobry poziom na moim kierunku, a to jest rzecz która mnie najbardziej interesuje.
    31.08.2012
  • koronka

    @linux: Człowiek to takie stworzenie, że mu na urodzie zależy. I to nie tylko 'babom' ale i mężczyznom, których wielu studiuje w Wyższej Szkole Zdrowia, Urody i Edukacji w Poznaniu. Poza tym ta uczelnia to nie tylko szkoła URODY, ale także ZDROWIA i EDUKACJI. Pominięte przez ciebie elementy mają znaczenie pozytywne, ale żeby pisać negatywne komentarze najlepiej być wybiórczym!
    24.08.2012
  • ruda

    Zawsze interesowałam się kwestią odżywiania, proawdząc zdrowy tryb życia skłaniałam do tego ludzi wokół, zalecając odpowiednie odżywianie. Stwierdziłam w związku z tym że nie ma dla mnie lepszego kierunku stuudiów niż dietetyka i na takie też studia się udałam. No i cóż - miałam rację. dobrra uczelnia, dobry kierunek. Warto robić w życiu to co się lubi ;)
    06.08.2012
  • monia

    jak wyglądają praktyki na kosmetologii? jak długą muszą trwać?? trzeba ja sobie samemu załatwiać czy szkoła jakoś w tym pomaga??
    06.08.2012
  • brush

    Mam pewne schorzenie genetyczne i w związku z tym czasem musiałabym opuszczać zajęcia w celu konsultacji lekarskiej itd, nie chcę się w to zagłębiać. Lepiej poinformować o tym dziekana, prodziekana ds studenckich czy indywidualnie każdego wykładowcę? [Wydział w Gdyni]
    02.08.2012
  • kurs

    ja chyb wezmę się za podyplomówkę tutaj, a konkretnie wizaż, stylizacje i technologie fryzjerskie. podjął ktoś kiedyś ten kierunek? może lepszy byłby jakiś kurs?
    20.07.2012
  • kosmetologia

    od kiedy studiuję kosmetologię moje zakupy w drogeriach wyglądają zupełnie inaczej ;D mam wrażenie że kiedyś nie wiedziałam o kosmetykach nic, a teraz wiem wszystko. i co najgorsze nie tylko w drogeriach nadużywam tej wiedzy, ale i odwiedzając koleżanki, rodzinę. namawiam ludzi do zmiany kosmetyków jak akwizytor :D więc ostrzegam - przed wyborem takich studiów zastanówcie się co one wam z życiem zrobią ! :) a tak serio to bardzo dobrze jest tutaj wspomniany przeze mnie kierunek prowadzony, przez wykwalifikowaną kadrę, w dobrych warunkach. nie narzekam !
    19.07.2012
  • berg

    Ja studiowałam tutaj dietetykę przez rok, na wydziale w Poznaniu. Teraz siedzę w Anglii i w sumie trochę żałuję że rzuciłam studia, bo jednak jakiś papierek jest lepszy niż żaden. Czy jeśli nie brało się dziekanki tylko po prostu zrezygnowało ze studiów po pierwszym roku to można je później kontynuować?
    11.07.2012
  • erika

    witam! co sądzicie o podyplomowej dietetyce w Szczecinie? Czy poziom jest porównywalny do poznańskiego, czy może lepiej zostać w stolicy wielkopolskiej? Czy ta sama kadra prowadzi zajęcia na obu wydziałach? Będę wdzięczna za każdą informację, bo nie wiem gdzie studiować.
    20.06.2012
  • jjj

    nigdy nie sądziłam że dietetyka może być tak ciekawym kierunkiem, naprawdę podoba mi się program kształcenia w Wyższej Szkole Zdrowia, Urody i Edukacji w Poznaniu. wiele się tutaj nauczyłam, pewnych rzeczy człowiek się nie spodziewa dopóki nie dowie się o nich na zajęciach. świetne studia, polecam.
    14.06.2012
  • pani

    nie wiem jak z innymi kierunkami na tej uczelni, ale kosmetologia w wyższej szkole zdrowia urody i edukacji stoi na naprawdę dobrym poziomie, wyraźnie widać tutaj dobre przygotowanie do zawodu i pracy w salonie kosmetycznym. polecam, szczególnie facetom, bo kobiet tu pełno :D
    03.06.2012
  • karen

    do Zuzanna - Jeżeli porównujesz obie uczelnie to ZDECYDOWANIE wybierz WSZUiE!!! Studiuję Kosmetologię a koleżanka na WSPiA ... po pierwszym roku przeniosła się do WSZUiE :) podsumowała jednym słowem WSPiA - porażka :(
    16.05.2012
  • magda

    Dietetykę polecam! mi się bardzo podoba ten kierunek, sama długo zastanawiałam się co wybrać i nie żałuje decyzji.Teraz czeka mnie wybór specjalizacji, chyba skuszę się na dietetyke w sporcie, może w przszłości uda mi się pracować z jakimiś znanymi sportowcami :)
    17.04.2012
  • kosmetologia - tak, bezpieczenstwo wewnetrzne- nie tutaj

    macie racje, co do tego bezpieczenstwa wewnetrznego, po licho im taki kierunek, nie wiem? chyba tylko w aspekcie komercyjnym, ale na obrone trzeba im oddac, ze kierunek KOSMETOLOGIA maja chyba na najwyzszym w Poznaniu poziomie, wiec jelsi ktos wybiera kosmetologie, to trafienie jest dobre, moge wierzyc, ze i dietetyke sa w stanie dobrze poprowadzic,
    26.02.2012
  • działania rynku

    Jak nie masz wystarczających środków, to chwytasz się różnych sposobów. Zwiększenie ilości kierunków zwiększa przychód z czesnego, jak i zwiększa pewnie dofinansowanie unijne. Trzeba pamiętać, że odwrotnie niż na zachodzie, w Polsce to PAŃSTWOWE uczelnie są najbardziej prestiżowe.
    26.01.2012
  • dotaW

    nie rozumiem, w jakim celu szkola zdrowia i urody prowadzi kierunek bezpieczenstwo wewnetrzne, mnie to od razu zniecheca, bo mysle sobie, ze jak sie lapia wszystkiego, to nie sa dobrzy w niczym
    23.01.2012
  • goska

    sluchajcie, a jak wyglada odsiew po pierwszym roku? bo troche sie przestraszylam tej wysoko wyklalifikowanej kadry, nie wiem czy podolam, zwlaszca z przedmiotow biologiczno-medycznych, tylko tam sczerze poprosze, ile jest egzaminow, zaliczen, no i jaki procent odpada, dzieki od razu
    19.01.2012
  • wiki

    WSZUiE w Poznaniu jest uczelnią calkowicie godna polecenia. Kadra z Uniwerku Medycznego, duzo zajec praktycznych, bardzo dobrze wyposazone laboratoria. Aha, zeby bylo jasne, niemal 98% sluchaczy to laski, przynajmniej u mnie na kosmetologii, na filologii czy dietetyce moze juz nie. Wiec jesli dziewczyna idzie na studia, zeby husbanda znalezc, to nie w tej szkole. Ale fajne zajecia, sporo naprawde ciekawych, wiedza przydatna na co dzien, perspektywy pracy sa rozne, ale to juz zalezy od tego, co kto chce w zyciu osiagnac, gdzie mieszka, jak chce pracowac. Ja planuje wlasny gabinet kosmetyczny, solarium plus masaze, ktore bedzie wykonywal zaprzyjazniony kumpel.
    28.05.2011
  • Zuzanna

    Myślę o kosmetologii i na ten kierunek jestem juz zdecydowana. Pozostaje jeszcze kwestia szkoły. Co radzicie: Wyższą Szkołe Pedagogiki i Administracji czy Wyższa Szkołę Zdrowia, Urody i Edukacji? Nie chodzi mi o wysokość opłat, tylko o lepszy poziom zajęć. Czy to prawda, że WSPiA ma teraz najbardziej nowoczesne zaplecze i tak mocno zainwestowali w sprzet?
    15.05.2011