Opinie o Uczelni Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu (UE Wrocław)

Komentarze (245)

  • Rosie

    Hej, poszukujac studów z zarzadzanie nieruchomosciami pierwszego stopnia natknelam sie na "Rynek Nieruchomości - Zarządzania Nieruchomościami studia I i II stopnia" na tym uniwersytecie. Jak to wyglada? Szukajac takiego kierunku ja ich stronie nie moge go znalesc, ale jesli wpisze w wyszukiwarke wyskakuje jako pierwszy. Co jest grane? Jest tu ktos co moze go studiuje, lub ma jakiegos info na ten temat?
    08.11.2018
  • Wojtek

    Czy na ekonomii ciężko się utrzymać? Jestem po podstawie z matmy
    04.11.2018
  • Nowy z Leszna

    Cześć, czy jest tu ktoś kto wybiera się na studia niestacjonarne z okolic Leszna?
    08.10.2018
  • Studentka .....

    Jasne, marlena999@adres.pl
    06.10.2018
  • goss

    Studentka..... Podaj mi 📧 to wyślę link do fb😃
    04.10.2018
  • Student

    Ktoś z FIR na NE niestacjonarne I stopien wybiera sie na dni Adaptacyjne? Jakby ktoś idzie to dajcie znac na maila mg2azsg@gmail.com
    29.09.2018
  • Do Poszukujaca

    A kierunek?
    28.09.2018
  • Poszukująca

    I stopień, NE
    27.09.2018
  • Do Poszukujaca

    Jaki wydział i którym stopień?
    26.09.2018
  • Poszukująca

    Tak :)
    26.09.2018
  • Do Poszukujaca

    Szukasz grupy na fejsie dla niestacjonarnych z tego roku?
    25.09.2018
  • Poszukująca

    Hej, grupa na Facebooku, studia niestacjonarne : Niestacjonarne UE Wrocław 2018
    25.09.2018
  • Studentka.....

    Hej hej Goss 😉 juz myslalam,ze nikt sie nie znajdzie
    20.09.2018
  • Studentka.....

    Hej hej Goss 😉 juz myslalam,ze nikt sie nie znajdzie
    20.09.2018
  • goss

    Studentka ..... Odezwij się to podam namiary bo też szukam kogoś kto wybiera się na ten kierunek zaocznie na ne
    11.09.2018
  • mcj2012

    Cześć Jakieś opinie, doświadczenia, wrażenia o FiR II stopień na UE ZIF?
    11.09.2018
  • Studentka .....

    Hej, czy ktos wybiera sie na FiR zaocznie na NE?
    22.08.2018
  • Przyszła studentka UE

    Czy na ZIF na zarządzaniu jest ciężko się utrzymać (zaocznie)? Nie zależy mi na 5 i 4, chcę po prostu zdać. Mam 2 inne kierunki dziennie, wymagają ode mnie sporo pracy + piszę licencjat w tym roku (po hiszpańsku). Pozdrawiam :)
    27.07.2018
  • Maturzysta

    Cześć, czy na zaoczne łatwiej jest się dostać? I jak to wygląda z progami punktowymi?
    15.07.2018
  • Pomocy

    Również chciałam zapytać o ile obniżyły się progi na NE i ZiF. Brakuje mi 3pkt i 13pkt w pierwszej turze. Mam szansę na dostanie się w drugiej?
    12.07.2018
  • Kolo

    Ktoś wie o ile punktów obniżane są progi przy kolejnych rekrutacjach na ZiF oraz IE?
    12.07.2018
  • Maturzystka

    Wybieram się na Bachelor of Business Management na UE we Wrocławiu. Mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat tego kierunku? Poziom nauczania, atmosfera...
    10.07.2018
  • Absolwent

    Uczelnia jest bardzo niesprawiedliwa. W większości egzaminów mamy do czynienia z powtarzanymi co roku tymi samymi pytaniami i zadaniami, Przez co mało się uczymy, bo mamy gotowce. Każdy się obroni, nawet przychodząc z zerową wiedzą. Na większości ćwiczeń dominują projekty, do których podpisują się osoby, które nie pomagały swoim kolegą dostając pozytywne oceny. Mały przepływ informacji i nigdy nic nie wiadomo. Jeśli można coś zmienić, to tworzyć nowe egzaminy co roku, bo w końcu uczelnia powinna nas czegoś uczyć, a nie przychodzenia z gotowymi odpowiefziamy. Zdarza się tak, że studenci nawet nie znają swoich przedmiotów, prowadzących bo są nauczeni że NIE MUSZĄ się uczyć, nie muszą przychodzić na zajęcia. Plusem są oczywiście mądrzy wykładowcy, którzy posiadają ogrom wiedzy, jednak należy zmienić system nauczania, by ta uczelnia nauczała i kształciła, bo na tą chwilę przeprasza każdego, kto przejdzie system rekrutacyjny, wrzucając mądrych i tych mniej mądrych razem do jednego worka.
    10.07.2018
  • Studentka

    Jesli chodzi o uczelnie to przepchaja kazdego byle tylko zdal. Przyklad z obrony, kiedy koledzy nie znali odpowiedzi i dostali 'druga szanse' - te same pytania. Sa wykladowcy, ktorzy przekazuja wiedze i to potrzebna, a takze tacy, ktorzy wrzucaja na slajdy tresci,jak z ksiazek 500-stronnicowych. Rekrutacja na II stopien - dramat, nie mowia, ze na kierunku planuja otworzyc jedna grupe, a chetnych jest 120 osob ze studiow pierwszego stopnia. 75% najlepszych studentow ma zarezerwowane miejsca na II stopien stacjonarny, z czego dostaje sie 10 osob, a reszte czeka test, gdzie pytania nie sa adekwatne do przekazanej wiedzy na studiach. Zasady rekrutacji tez nie sa jasne. Niby jest to srednia ocen z I stopnia, a w systemie jest liczona inaczej niz podana na usos-ie. Ponadto przepycha sie ludzi z Ukrainy, bo 'placa za studia'. Nie polecam zdecydowanie tej uczelni, bo sposob rekrutacji na I czy II stopien, to po prostu kpina.
    09.07.2018
  • Ala

    Witam, wybieram się na UE ! Zaocznie, zarządzanie , ZIF :) Czy jest ktoś, kto może udzielić jakiś porad, powiedzieć co nieco o szkole? :)
    08.07.2018
  • Matilda

    Przyłączam się do pytanie Maturzystki I czy można się przenosić między wydziałami lub kierunkami?
    05.07.2018
  • Maturzysta

    Cześć. Wie może ktoś jaki próg był w zeszłym roku na ZIFie w drugiej turze ?
    04.07.2018
  • biedna studentka

    Cześć =) FLO znalazłaś wspólnika? Bo ja szukam
    04.07.2018
  • Fie

    Lepiej na zif
    03.07.2018
  • Maturzystka

    Hej. Mam problem z wyborem wydziału. Zastanawiam się czy na FIR lepiej iść na NE czy może ZIF lub czy jest opcja przeniesienia się już w trakcie studiów z ZIFu na NE ? Z góry dziękuję :)
    02.07.2018
  • Flo

    Hej, czy ktoś posiada może odpowiedzi do przykładowego testu kwalifikującego na Zarządzanie II stopień lub chciałby wspólnie rozwiązywać zadania? :)
    25.06.2018
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    23.06.2018
  • kakrororo

    Hej, może ktoś powiedzieć jak wyglądają testy kwalifikacyjne na studia 2 stopnia?
    22.06.2018
  • RE: informatyka w biznesie

    jeśli masz możliwość, lepiej informatykę na PWr studiować - pewniejszy "papier" na rynku (aczkolwiek nie wiem, jak to wygląda na UE)
    20.06.2018
  • Weronika

    hej! składam właśnie deklaracje na studia i zastanawiam się czy będzie potem możliwość zmiany przedmiotu kwalifikacyjnego gdyby się okazało że inny który liczy się do punktacji poszedł mi lepiej?
    19.06.2018
  • informatyka w biznesie

    co możecie powiedzieć o kierunku - Informatyka w biznesie? Czy traktować go jak informatykę na politechnikach? co z tym biznesem? czy jest sens studiować IT na uczelni ekonomicznej? progi na przyjęcia jakie? czy łatwiej niż na PWr?
    07.06.2018
  • :-)

    się uśmiałam Panie Radku ... na "naszym "Hogwarcie" ... pozdrawiam z tegoż :-)
    07.06.2018
  • studentka

    Po pierwszym roku 1 stopnia IwB mogę powiedzieć, że : -atmosfera na uczelni świetna, brać studencka jak najbardziej trzyma się razem, wzajemna pomoc -wykładowcy na których trafiłam 90% - bardzo lajtowi - jeśli czegoś chcesz się nauczyć to się nauczysz, jeśli chcesz tylko zdać to bez problemu -dodatkowe inicjatywy typu organizacje i koła bardzo prężnie działają Póki co podoba mi się i polecam!
    28.05.2018
  • Studenciak ;D

    CZEŚĆ! :D Rok temu opublikowałem tutaj swój e-mail, żeby osoby, które wybierają sie na UE mogły podpytać co i jak na naszym "Hogwarcie" wygląda. Nie sądziłem, że będzie aż taki odzew! :O Wy wciąż piszecie, a ja odpowiadam i wcale mi sie to nie znudziło ;) ale jako, że zdaje sobie sprawę, że mój ubiegłoroczny kom moze leżeć gdzieś na dnie, to ponawiam go: Jeżeli macie jakiekolwiek pytania dot. UE; akademiki, życie na uczelni, organizacje studenckie, koła naukowe, praca, staże, plan zajęć, wykładowcy, gdzie szybko i tanio zjesc, i co Wam jeszcze przyjdzie do głowy, to śmiało piszcie na e-mail: radoslaw.klus@samorzad.ue.wroc.pl Dwa lata temu też miałem ogrom wątpliwości, teraz, nie zamieniłbym sie z nikim innym ;)
    26.05.2018
  • Maturzysta

    Podłączam się do pytania niżej, czy progi punktowe ze strony przedstawiają faktycznie minimalną liczbę punktów po wszystkich turach czy punkty po I turze?
    15.05.2018
  • Maturzystka

    Chciałam składać papiery na zarządzanie, ale pisałam rozszerzenie z matematyki i fizyki, nie jestem zadowolona, boję się że się nie dostanę, czy progi które są w internecie są adekwatne? Słyszałam, że nie :)
    14.05.2018
  • mila

    Najlepsza decyzja w moim życiu. Cudowne lata. Wykładowcy młodzi, z pasją i ogromną wiedzą. Trzeba włożyć sporo pracy od siebie, ale zdecydowanie warto.
    13.05.2018
  • Swepp

    Cześć, rozważam kierunek Informatyka w biznesie w trybie niestacjonarnym. Czy mogłabym prosić o jakieś informacje o sposobie nauczania, częstotliwości zjazdów i opinie o tym, czy warto?
    12.05.2018
  • olka

    ciezko sie dostac na rachunkowsc i finanse albo zarzadzanie i inzynieria?
    10.05.2018
  • student

    Niektórzy nie rozumieją, że studia nie są od prowadzenia za rączkę tylko od samodzielnej pracy. Jak ktoś pisze, że niczego się nie nauczył to znaczy, że na studia się nie nadaje - i to żadne. Uczelnia jest spoko - inteligentnym, pracowitym, wiedzącym co chcą pomoże w przygotowaniu się do pracy zawodowej, leniwym i nierozgarniętym, nie przeszkodzi takimi być dalej.
    10.05.2018
  • Alink@

    Część wszystkim chciałab zapytać o kierunku Komunikacja marketingowa na ue we wrocławiu ktoś coś kojarze z tym kierunkiem, warto iśc, jakie są plusy i minusy
    24.04.2018
  • Konaro

    do 'Kala' FiR na ZIFie a FIR na NE to niewielka różnica. Też uczysz sie zbędnej teorii, która i tak w życiu nie będzie wykorzystana w 90%, a poza tym część przedmiotów zarówno na NE i ZIFie sie powtarza, na ZIF jest tylko troche więcej 'liczenia' czyli matma itp. Ale też odradzam, jak chcesz coś więcej niż tylko stosować zasadę 3xZ ;)
    18.03.2018
  • Kala

    Jest ktoś kto wypowie się o FiR-ze ale na wydziale ZIF ? Chodzi mi o UE we Wrocławiu . Słyszałam że tam więcej nauki niż na NE i że to jedyny kierunek na UE na którym czegoś się można nauczyć . Ile w tym prawdy ? ;)
    10.03.2018
  • monster

    Nie idz na ekonomiczny na logistyke, strata czasu i pieniedzy. Bedziesz klepac bzdety teoretyczne. Idz na politrchnike w miare praktyczny sposb czegos sie nauczysz
    04.03.2018
  • Angelika98

    Cześć wszystkim. Mam pytanie. Wybieram się na studia do Wrocławia na Uniwersytet Ekonomiczny na logistykę. Czy jest ktoś kto to studiuje lub studiował i może coś więcej powiedzieć? Jak tam jest? Czy dużo pamięciówki? Ciężko się dostać? Połakomię się na jakiekolwiek informacje, bo nie wiem czy warto. Z góry dziękuje :)
    25.02.2018
  • lukaszek

    Ludzie nie studiujcie w Polsce jak to nie jest medycyna czy informatyka. To strata przede wszystkim czasu w zyciu. Jestescie mlodzi, zamiast pchac sie na komunistyczne uczelnie w polsce i uczyc sie przestarzalych teorii z komuny i ogladac wredna kadra z mentalnoscia chlopa panszczyznianego to jedzcie zagranice pracowac w hotelach barach, uczyc sie zagranica jezykow obcych. I tam robic kursy zawodowe i studia. Na zachodzie europy uczelnie maja dobra wspolprace z biznesem w zwlasza w niemczech, szwajcarii, uk, krajach skandynawskich. Po polskich uczelniach bez dobrego doswiadczenia zawodowego w miedzynarodowych firmach bedziecie zarabiac w polsce grosze i bedziecie nikim w calej europie. Polskie dyplomy sa nic nie warte zagranica, nie sa one uznwane one przez pracodawcow.
    15.02.2018
  • Tomal

    Cześć wszystkim, Jestem studentem ostatniego roku licencjatu FiR na NE. I chcę wszystkim opowiedzieć, o tym co na tej Uczelni się dzieje, i dlaczego nie warto jej wybrać. Wypiszę dobre ( których jest bardzo mało) i złe cechy tej Uczelni, jakie miałem NIEprzyjemność doświadczyć. Po pierwsze jakość nauczania i same studia- dno totalne. Wykłady z większości przedmiotów odklepane, aby tylko był, bardzo mało osób które naprawdę chcą nauczyć czegoś studentów odnośnie przyszłego zawodu. Część wykładowców wręcz czeka, żeby uwalić jak największą liczbę studentów, aby tylko zapłacić za warunek, pomimo, iż studia nawet dzienne dla studentów spoza Wrocławia są bardzo drogie. Co więcej zero praktyki- ograniczona do 1-miesięcznej praktyki na studiach 1 stopnia, która tak naprawdę nic nie wnosi. Nieprzyjemne dziekanaty, w których załatwić cokolwiek to istny cud, tamte Panie mają studentów totalnie gdzieś. Ja przez 3 lata licencjatu, nie dowiedziałem się praktycznie niczego o prowadzeniu własnej firmy, jak pozyskać np. fundusze europejskie na rozwój swojej działalności, serio nic. Nauka języków obcych to nic innego jak powtórka z rozrywki z gimnazjum/liceum- gramatyka i troche zbędnego słownictwa. Co prawda organizacje studenckie trochę podnoszą ocenę tej Uczelni, ale to tylko właściwie to. I naprawdę dziwi mnie skąd taka wysoka ocena tutaj tej Uczelni, ewidentnie działa biuro Marketingu UE, które usuwa nawet niewygodne dla obrazu Uczelni komentarze. Jak ktoś chce więcej info, niech odpowie na mój komentarz, to jakoś się skontaktujemy :)
    12.02.2018
  • Michał

    Ktoś studiuje na kierunku Logistyka Międzynarodowa na tej uczelni ? Co możecie powiedzieć, podoba się studiować,jakie są zalety a jakie wady ?
    08.11.2017
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    20.10.2017
  • Biznes międzynarodowy

    Szukam opinii na temat kierunku: biznes międzynarodowy. Czytałam, że jest to bardzo przyszłościowy kierunek ale czy jako potencjalny absolwent na UE będę mogła znaleźć dobrą pracę? Proszę o odpowiedź
    24.08.2017
  • July19

    Cześć. Czy ktoś chciałby się podzielić informacjami jak to jest na egzaminie wstępnym na magisterkę na NE??? Czy jest trudno, czy są jakieś pomoce, literatura, jak wgl się przygotowywać żeby mieć szanse na studia? Jeżeli chodzi o kierunek to interesuje mnie konkretnie FiR. Z góry dzięki za odpowiedź ;)
    12.08.2017
  • MoneyMaker96

    Wybiera się tu ktoś od pażdziernika na zarządzanie na wydziale NE( NIESTACJONARNIE). Tomek94P@wp.pl odezwijcie się :)
    02.08.2017
  • cichy

    Czy ktoś mógłby coś powiedzieć na temat egzaminu wstępnego ma mgr z zarządzania, gdyż jestem zainteresowany tym kierunkiem, jednak licencjat mam z innej dziedziny, dziękuje za odp
    27.07.2017
  • Majeczka

    Fajnie by było, gdyby ktoś z tej uczelni, najlepiej z samorządu studenckiego, odpowiadał na nasze pytania. Bo jak widać, większość z kandydatów szuka info, ale odpowiedzi raczej mało. Ja w sumie też chcę zapytać o Finanse i rachunkowość, więc jeśli możecie napisać, czego się spodziewać, to będę wdzięczna.
    13.07.2017
  • ewel

    jak wygląda egzamin wstępny na zarządzanie II stopnia? Pytam, bo kończyłam zupełnie niespokrewniony kierunek z zarządzaniem a chciałabym spróbować swoich sił właśnie w tej dziedzinie.
    02.07.2017
  • Studentka

    Hej, czy potrafi ktoś odpowiedzieć jak to jest z tymi testami kwalifikacyjnymi na II stopień FIR dla osoby spoza uczelni, czy ciężko jest je zdać, powtarzają się pytania które są przykładowe na stronie, czy dużo osób podchodzi ? Obecnie kończę licencjat z FIR na uniwersytecie łódzkim i zastanawiam czy szanse żeby dostać się do Wrocławia są duże czy małe ? Z góry dzięki za odpowiedź ;)
    01.07.2017
  • Student

    Witam. Jak naliczane są punkty rankingowe na Logistykę? Nie widzę informacji akurat dla tego kierunku na stronie. Z góry dzięki
    29.06.2017
  • Ania

    Hejka! Jestem zainteresowana zaocznymi studiami magisterskimi w języku angielskim. Bardzo, bardzo prosiłabym o opinie osób które studiują lub studiowały w tym języku. Słyszałam, że jeszcze kilka lat temu poziom wykładów był bardzo słaby ponieważ prowadzący nie znali angielskiego. Jestem bardzo ciekawa czy coś się poprawiło. Z gory serdecznie dziękuję za każdą opinie. Pozdrawam!
    22.06.2017
  • FiR

    Studia II stopnia, zaocznie, kierunek FiR - wydział NE czy ZiF? Byłabym wdzięczna za wszelkie opinie o tym kierunku na obydwu wydziałach :)
    21.06.2017
  • przyszla.studentka

    Witam. Chciałabym się dowiedzieć jak jest ze studiami zaocznymi na wydziale ZiF w kierunku FiR. Interesuje mnie księgowość rachunkowość, skończyłam szkołę ekonomiczną. Jednak nie mam możliwości studiowania dziennego, dlatego proszę o opinie studiów zaocznych, czy jest trudniej niż na dziennych, co ile są zjazdy na uczelnię. Z góry dziękuje :)
    21.06.2017
  • mon96

    Może nie jest to Ekonomiczny w Poznaniu, ale to bodajże druga ekonomiczna uczelnia w kraju. Studiowałam tutaj rok i bardzo mi się podobało, gdybym nie musiała się przeprowadzić do Poznania na pewno bym została, bo kadra nie ma takiego parcia na uwalanie jak w Pożku.
    12.06.2017
  • trotsky

    Ja nie narzekam. Uczelnia jest całkiem przyjemna, nie spotkało mnie nic złego ze strony dziekanatu, chociaż słyszałem różne opinie o tej instytucji na różnych uniwersytetach xD
    12.06.2017
  • olga

    prawda jest taka, że obojętnie jaki uniwerek ekonomiczny w Polsce wybierzecie, to jeśli o skończycie jesteście na dobrej drodze do znalezienia dobrze płatnej pracy, Na pewno będzie Wam łatwiej niż absolwentom każdej innej uczelni, no może po polibudzie podobne są dobre szanse. wić nie ma się co zastanaiac, tylko dobrze zdać maturę i skłądac papiery :-)
    05.06.2017
  • Analityka gospodarcza/ informatyka w biznesie

    Cześć, czy znajdę jakiś studentów z powyższych kierunków na UE? Mam kilka pytań odnośnie studiów. Jeżeli ktoś zechciałby mi pomóc bardzo prosiłabym o kontakt chojnacka833@gmail.com .
    24.05.2017
  • Student z UE

    Cześć :D Od razu przejdę do meritum. Rok temu też byłem w Waszej sytuacji i szukałem po forach, zastanawiałem się i głowiłem, czy UE to dobry wybór. Mimo, że jestem na UE tylko rok, to wiedzę nt tego Uniwerka już posiadam więc mogę odpowiedzieć na wszystkie nurtujące Was pytania (studia, jak przetrwać, notatki, znajomości, od czego zacząć w październiku, jak żyć we Wrocku i masa innych). Jeżeli chcecie się skontaktować, to piszcie na maila - radoslaw.marek.klus@gmail.com (odpisuję na bieżąco :D ) Pozdrowionka, i... oby do zobaczenia w październiku ;*
    23.05.2017
  • Maturzystka

    Cześć😃 Mam kilka pytań i chciałabym, aby ktos mógłby mi na nie odpowiedzieć. Z góry baaardzo dziękuję^^ Wybieram sie na Finanse i rachunkowość na ZiF, myślicie, że jak będę mieć około 150 punktów to mam szansę się dostać? Słyszałam, że progi punktowe są bardzo wysokie. Rozważam też Analitykę gospodarczą na ZiF, ale nie wiem jak to wyglądą . Proszę o odpowiedź.
    16.05.2017
  • Maturzysta

    Jak myślicie jak będę miał około 105 punktów dostanę się w którejś turze na NE?
    16.05.2017
  • Maciej

    Na ZIFIE matma , na NE nauki społeczne ( human )
    12.05.2017
  • Zarządzanie

    Spokojnie, tur bodajże jest 2 albo nawet 3, więc progi są dosyć dużo obniżane ;)
    09.05.2017
  • jacjac

    Do ludzi którzy się dostali. Czy jeśli wynik jest ponizej progu punktowego to szanse na dostanie się są spore czy raczej nikłe?
    09.05.2017
  • qwerty

    Hej! W tym roku chciałabym rozpocząć studia na UE we Wrocławiu. Zastanawiam się nad FIR na NE albo ZIF. Macie jakieś opinie na temat wydziałów?
    26.04.2017
  • Grzesiek

    Studia niestacjonarne( ZIF) - materiał krojony do kompletnego minimum, wymiar godzinowy niektórych zajęć to śmiech na sali (np. 3 godziny wykładów 6 godzin ćwiczeń i na początku kwietnia egzamin...) Trochę teorii i brak praktycznego przygotowania. Najważniejsze żeby student płacił... Po 3 latach widzę, że były to pieniądze wyrzucone w błoto, ale papierek jest, zresztą rynek pracy szybko weryfikuje. Dobra rada: Jeżeli chcecie studiować wybierajcie studia dzienne bo zaoczne to szkoda czasu i $...
    07.04.2017
  • A

    Interesuje mnie kierunek informatka w biznesie, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć, czy warto to studiować?
    01.04.2017
  • absolwent

    Szkoła w żaden sposób nie przygotowuje do zdobycia zawodu. Wykłady są odklepane tylko aby zrealizować pewien zakres materiału, dużo teorii, którą każdy może sobie poczytać w książkach gdyż jest to ogólnie dostępne. Całkowity brak praktycznego zastosowania wiedzy. Uczelnia bardzo przereklamowana.
    22.03.2017
  • MoneyMaker

    Zarządzanie PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ w BIZNESIE (tryb niestacjonarny ,wydział ZIiF) Wybiera się ktoś ?
    21.03.2017
  • asky

    Od UE oczekiwałam o wiele więcej. Brak konaku lub bardo znikomy kontakt z prowadzącymi. Dziekanat nie pomoga (opiekun roku oraz inny), a wręcz przeciwnie - utrudnia. Zawsze jest wina studenta. Zero zrozumienia i pomocy np. w kontakcie z prowadzącymi. Plać tylko kasę, a oni nic nie zrobią co powinni. Jak dla mnie to straciłam 2 lata z życia... Mogłam wybrać inną uczelnię no ale cóż... Tej uczelni program marketingowy był na tyle dobry, że mnie porwał (dodatkowo uczył mnie na I stopniu prowadzący z UE i obiecywał gwiazdy...). Lepiej się dobrze zastanówcie, czy warto tu się uczyć.. Wiedza przekazywana znikomo, brak kontaktu z prowadzącymi, beznadziejny dziekanat i opiekunowie ale za to szczycą się bo to Wrocław.... Broniłam się w czerwcu ubiegłego roku i bardzo się cieszę, że już nie muszę przebywać na tej uczelni.
    13.03.2017
  • keje

    bardzo podoba mi się uczelnia, nie rozumiem skąd tyle negatywnych opinii- to są studia, tu się uczysz sam, wykładowcy mają cię naprowadzić jak coś zrobić itp. a nie podać od razu na tacy, gdyż nie na tym później polega życie :) da się nauczyć wiele- jeśli się chce.
    26.02.2017
  • do frodo

    Moim zdaniem porządek nie idzie w parze z kategorią uczelni, czy to uniwerek czy polibuda czy nawet pwsz, nawet w najlepszych uczelniach zdarza się odwoływać zajęcia tuż przez z przyczyn niezależnych od nikogo, jak dla mnie to błahy zarzut
    20.02.2017
  • ulka

    w skali od 1 do 10 pkt. oceniam UE na mocne 7. Nie daję więcej, bo zajęcia nie powinny być odwoływane na chwilę przed ich rozpoczęciem, to brak szacunku dla studentów. Na poprawę zasluguje także obsługa w dziekanacie, przecież te osoby pracują, a nie są tam za darmo ...
    25.01.2017
  • Przemo

    Czy ktoś się wybiera na ZIIP II stopień niestacjonarne na UE? Może ktoś się wypowiedzieć czy warto, jaki jest poziom itd jestem absolwentem politechniki i zastanawiam się czy warto
    07.12.2016
  • Michalle365

    Witam, chce rozpocząć studia na ue na kierunku zarządzanie. Proszę o jakieś opinie, lepiej stacjonarnie czy zaocznie i ogólnie jak wyglądają zajęcia , czy warto?
    23.11.2016
  • ZIIP 2 STOPIEŃ

    Planuję rozpocząć studia 2 stopnia na ue na kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji. Chciałabym się dowiedzieć, która specjalność jest najbardziej przyszłościowa?
    13.11.2016
  • Michał z Gdańska

    Witajcie, co możecie mi powiedzieć o kierunku Informatyka w Biznesie?
    03.11.2016
  • strudencina

    Co sądzicie o studiach podyplomowych na ue na wydziale informatyki i zarządzania z systemów SAP ERP uczą kilku modułów plus podstaw programowania. czy po tym jest szansa na pracę np w środowisku it? widziałem dużo ofert jako konsultant sapa, tester czy młodszy programista abap. Ktoś coś wie?
    02.10.2016
  • Amades

    Witam, co myślicie o studiach I stopnia kierunek Logistyka Produkcji na UE we Wrocławiu?
    25.09.2016
  • kala

    skonczył ktoś podyplomówkę na UE Wrocław - KADRY I PŁACE? duzo praktyki i można się naprawdę nauczyć kadr i płąc?- polecacie??
    20.09.2016
  • asd

    Co myślicie na temat podyplomówki z FiR na UE? Czy to dobre rozwiązanie, jeżeli jest się po studiach technicznych, czy tylko strata czasu i pieniędzy?
    19.09.2016
  • meg

    Hej czy ktos z Was wybiera sie na RiF badz Administracje w J.G?
    19.09.2016
  • adipriv

    Właśnie ukończyłen Finanse i Rachunkowość (zaoczne, ne) i chciałem się podzielić moją opinią na temat tych studiów, wypisze tu plusy i minusy a wy sami oceńcie: - Dużo przedmiotów nie związanych z kierunkiem studiów np. geografia polityczna, socjologia, ti, bankowość, ubezpieczenia. - W ciągu trzech lat przedmiotów związanych z finansami i rachunkowością 6 natomiast całej reszty 20 (najgorszy 1 semestr w zasadzie mogłoby go nie być) - Nie przyjemne panie w dziekanacie obrażone że w ogóle tam przyszedłeś - Terminy zjazdów i rozłożenie godzinowe - Łączny koszt studiów licencjackich to grubo ponad 16 tys złotych + Wykładowcy czegoś wymagają, przynajmniej z kilku przedmiotów + Jeśli samemu się przyłożysz to uzyskany dhyplom Konkluzje: jeśli chcesz papier to nie idź tu, jeśli chcesz się czegoś nauczyć to samemu to będziesz musiał dać dużo od siebie.
    11.07.2016
  • xx

    Hej, jak myślicie czy jeśli jestem typową humanistką to poradzę sobie na roku zarządzania na wydziale nauk ekonomicznych? interesują mnie specjalizacje, które dopiero są od drugiego roku stąd moje zainteresowanie tym kierunkiem. Obawiam się jednak matematyki i informatyki. Proszę o odpowiedź :).
    06.07.2016
  • abc

    Nie polecam tej szkoły szczególnie magisterki zaocznej...... poprawy robione w tygodniu mimo iż studia są przecież zaoczne... egzaminy tak robione aby nikt ich nie zdał, prowadzący mają satysfakcje uwalania całego roku na egzaminie abyś płacił za warunek, mimo iż studia są mega drogie
    27.06.2016
  • bruno2

    jak się uczysz, to nikt cię nie uwali, bez jaj, nie przesadzajcie, niektórym wydaje się, że mogą bimbać cały semestr i zaliczenia same im wlecą, do roboty się weźcie
    13.06.2016
  • juska

    Jak wygląda test kwalifikacyjny na studia II stopnia na Zarządzanie wydział NE? Pytania otwarte czy zamkniete?
    13.06.2016
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    11.06.2016
  • Marta

    Hej:) ma ktoś może informację jak to jest z tymi testami kwalifikacyjnymi na II stopień na UE we Wrocławiu ? Łatwe, trudne? Da się je ominąć jakoś ?
    10.06.2016
  • Kasia

    ocenianie uczelnię, przez pryzmat Waszych nienajlepszych opinii o wykładowcach, doktorantach, programach nauczania itp. Naprawdę macie aż tak duże akademickie doświadczenie, że potraficie powiedzieć - jest źle, nie warto, dno i rejestracja w UP? Na ilu kierunkach i na ilu uczelniach już studiowaliście aby mieć tak wyraźny obraz? To że poziom nauki w naszym kraju bywa tragiczny i sukcesywnie, ogólnie się obniża to fakt. Ale to działa w dwie strony... Grupa na dosyć trudnym, ekonomicznym kierunku... pierwsze spotkanie i pierwsze pytanie - jak zaliczamy i czy będzie sprawdzana obecność na zajęciach? Egzamin? no nie to trochę za dużo, a będą pytania z odpowiedziami w Power Point przygotowane? w trakcie okazuje się, że 5 osób na 20 jest zainteresowanych studiami i można z nimi pracować... Macie możliwość studiować za darmo to korzystajcie z tego, studia to nie tylko imprezy i zaliczanie - uczcie się dużo sami, uczcie się języków, jedźcie zagranicę na rok, dwa, pracujcie tam gdzie jest możliwość nawet krótko, działajcie w organizacjach, poznawajcie ludzi, utrwalajcie wartościowe kontakty, poznawajcie firmy, żyjcie aktywnie. Nie jest tak źle, jak piszą tu niektórzy, pamiętajcie, że na końcowej odnodze korpo pod Wrocławiem świat się nie kończy... to Wy macie zakładać firmy, zarządzać nimi. Życzę Wam powodzenia. Warto studiować, dla większości z Was będą to najpiękniejsze lata życia.
    10.06.2016
  • Grzegorz

    Wybierając obecnie kierunki ekonomiczne, humanistyczne czy prawnicze to można się już zarejestrować w Urzędzie Pracy albo tyrać za takie pieniądze jakie ludzie po podstawówce dostają ,albo jeszcze mniejsze, Ludzie czy wy nie czytacie gazet, nie słuchacie radia , po w/w kierunkach nie ma obecnie pracy a jak jest to tylko albo po znajomości albo za 2 .5 tys brutto, teraz się liczą kierunki techniczne, medyczne czy informatyczne, po tych kierunkach jest praca , jest przyszłość zarówno w Polsce jak i zagranicą , a nie po ekonomii czy prawie jeśli nie masz rodziców prawników w tym przypadku, jak chcesz być księgową to możesz zapisać się na kurs dla księgowych i zrobisz w 3 miesiące kurs, zresztą księgowym możesz być po każdej szkole średniej jak i wyższej, podstawa obecnie to znajomość języka co najmniej C1 i to branżowego i programów finansowo-księgowych, na Uniwersytet Ekonomiczny idzie się tylko w takim celu aby mieć papier, zaś zawodu dopiero uczysz się w pracy jeśli w ogóle znajdziesz pracę w księgowości po szkole, gdyż pracodawcy obecnie nie chcę uczyć , chcą abyś przyszedł usiadł i robił, i to jeszcze za marne grosze
    06.06.2016
  • Aleksandra

    Trafiłam przypadkiem na informację o Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu i myślałam żeby uderzyć na FIR. Oglądałam statystyki i myślę sb, że to uczelnia na wysokim poziomie, ale dzisiaj postanowiłam poczytać trochę komentarzy i moje odczucia się bardzo zmieniły. Wiadomo, że jak czyta się o jakieś uczelni to nie ma samych pozytywów, zawsze zdarzy się ktoś, kto da negatywną opinię. Ale tutaj są praktycznie same negatywne kom i " złe strony" sie powtarzają. Matura nie poszła mi rewelacyjnie i chyba zamiast szukać alternatyw pójde na kierunek o którym myślę od dawna czyli prawo na UW tylko że zaocznie.
    04.06.2016
  • Karoli

    Bardzo proszę o cenne rady, czy warto studiować FiR na UE we Wrocławiu, czy na UE w Poznaniu :)
    02.06.2016
  • Aga

    Witam, chciałabym się dowiedzieć czy ciężko jest się dostać na II stopień "Audytu finansowego i podatkowego"? Jestem nim bardzo zainteresowana, ale szczerze - przerażają mnie egzaminy wstępne czy rozmowy kwalifikacyjne, czy ktoś mógłby powiedzieć jak to wygląda?: ) pozdrawiam.
    01.06.2016
  • damiano

    Jak jest z językiem obcym na FiR na wydziale ZIF? Na maturze zdawałem języki niemiecki. Czy bez dobrej znajomości angielskiego sobie poradzę?
    01.06.2016
  • Nika

    Zastanawiam się nad studiami magisterskimi: Marketing Internetowy i E-commerce. Byłabym wdzięczna za informację, czy warto. Jak sprawa wygląda z wykładowcami-praktykami na tej specjalizacji itd. Z góry dziękuję za wszystkie informacje ;)
    31.05.2016
  • kasia

    Czy trudno dostać się na magisterkę na FiR na wydział NE osobom spoza uczelni? Wiem, że 75% miejsc jest rezerwowanych dla osób z UE, ale ile osób przyjmują? I czy egzamin jest trudny? Może ktoś go zdawał i zechce się wypowiedzieć?
    27.05.2016
  • Klaudia

    Cześć :) Wybieram się na UE i mam dylemat między Zarządzaniem na NE, a Zarządzaniem na ZIFie. Jak sądzicie czy informatyka na ZIFie jest do przejścia dla kogoś kto raczej nie miał większej styczności z technologią i programami? Z góry dzięki za odpowiedź.
    27.05.2016
  • robert

    Którą uczelnie polecacie w Polsce na podyplomówkę ? SGH?
    27.05.2016
  • robert

    Tak jest prawie na każdej uczelni państwowej w polsce. Im są potrzebni studenci do karier naukowych, do wyłuadzania od nich kasy. Wielu "profesorów" tak naprawdę nie uprawia nauki, im uczelnia jest potrzebna do grzania ciepłego stołka na uczelni. Ich publikacje nie są cytowane w kraju zagranicą, to wymóg formalny do hab czy profesury. Oni bez uczelni są nikim w kraju i zagranicą. Lepsza niż ue jest politechnika WIZ zarządzanie ze specjalnością inżynieria finansowa/ zarządzanie finansami, mnóstwo przedmiotów, dużo wymagają. Ale to tylko też teoria. Lepiej chyba wyjechać w świat zrobić sobie uprawnienia księgowe zagranicą i tam szukać sobie szczęścia. Bo tutaj bez pleców jest się nikim
    27.05.2016
  • AgataU

    Czy ktoś studiuje Zarządzanie ze specjalnością konsulting strategiczny? Ponieważ chciałabym wybrać się tam na magisterkę :) Byłaby wdzięczna za odpowiedź.
    22.05.2016
  • zainteresowana

    Do studentka: czy mogłabys napisać na jakiej uczelni skończyłas studia I stopnia?
    05.05.2016
  • joko

    jestem zainteresowana kierunkiem Bechelor Studies in Finance, jakieś opinie na ten temat?
    01.05.2016
  • DM

    witajcie, jak wygląda sytuacja na UE we Wrocławiu na kierunku ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI? widziałam że progi pkt nie są wysokie. Jestem na prof biologiczno-geograficznym, czy tam rade na tym kierunku bez rozszerzonej matmy i fizyki? polecacie czy odradzacie? prosze o kontakt mailowy: misia.misiula@onet.pl pozdrawiam D.
    23.04.2016
  • Agnes

    Mogę prosić o opinię o kierunku Finanse i Rachunkowość na wydziale Zarządzania, Informatyki i Finansów (studia dzienne) ? Zależy mi na szczerej opinii. ;P
    22.04.2016
  • Polsa

    Studiuję dziennie na ostatnim semestrze Zarządzania na wydziale ZIF studiów licencjackich, specjalność Zarządzanie kapitałem ludzkim (ZKL) pod katedrą Zarządzania Kadrami na UE we Wrocławiu. Zacznę od samej uczelni: przede wszystkim UE jest na kampusie, więc wszystkie zajęcia odbywają się w jednym miejscu – zaoszczędza to czas ale nie też i pieniądze studentów, więc wielki plus. Oprócz sal wykładowych jest super wyposażona Biblioteka, akademiki, miejsca do odpoczynku, uczelniany basen i sale do treningów, bankomaty, stołówki, sklepiki, itd. Kampus też mocno wpływa na atmosferę – dużo się dzieje na Zaprzegubiu, czyli miejscu spotkań studentów, w centralnej części kampusu co roku są Ekonomalia, Targi pracy itp. Co do wydarzeń – bardzo często organizowane przez liczne, aktywnie działające organizacje studenckie, pracodawców i samą uczelnię. Mnóstwo darmowych szkoleń, warsztatów, dodatkowych wykładów podnoszących kwalifikacje, ale też ukierunkowanych na rozrywkę i integrację: m.in. UE Party, Ekonomalia, wydarzenia sportowe czy kulturalne. Są takie momenty, że dzieje się tyle, że trzeba przebierać  Wydział ZIF jest polecany jako najlepszy, bardziej nastawiony na praktykę i technologię, podobno trudniejszy. Należy uważać na rady studentów – występuje u nas bardzo silny patriotyzm wydziałowy, więc przy wyborze polecałabym dokładnie przyjrzeć się opisowi kierunku, a na rady studentów patrzeć z dystansem – w końcu tak naprawdę nie wiemy, jak to jest na innym wydziale ;) Plusem wydziału ZIF jest darmowy dostęp do oprogramowania Windows dla każdego studenta tego wydziału oraz to, że Dziekan stara się być w ciągłym kontakcie z pracodawcami, żeby poznać ich aktualne potrzeby i uzupełniać kierunki. Zarządzanie – bardzo, bardzo interdyscyplinarny kierunek, zawierający w sobie przedmioty z m.in. ekonomii, matematyki i statystyki, podstaw prawa, księgowości i finansów, marketingu ale też tego, jak rozwijać firmę, jak kierować ludźmi, jak używać programów, jak kierować produkcją i jak być kreatywnym. Należy pamiętać, że wybierając zarządzanie, nawet po specjalizacji, nie będziemy mieć takiej wiedzy i umiejętności z księgowości, jak osoby które studiowały księgowość przez kila lat – zarządzanie raczej pozwala poznać tematy na tyle, żeby później jako szef czy menedżer rozumieć pracę ludzi i jej znaczenie dla firmy. Specjalizacja Zarządzanie Kapitałem Ludzkim w dużej mierze dotyczy HRu, czyli zagadnień wynagrodzeń, motywowania, ocen pracowników itd. Są też przedmioty rozwijające studentów – np. komunikacja czy psychologia w pracy kierownika. Podobnie jak wcześniej – wykładowcy starają się, żebyśmy zrozumieli szeroki kontekst, powiązania i wpływy danych dziedzin na biznes, co uważam za wielką zaletę. Perspektywy zawodowe są i są bardzo ciekawe – ale trzeba pamiętać, że zawsze lepiej jest działać, zdobywać doświadczenie np. w organizacjach studenckich czy praktykach. Podsumowując - uczelnia fantastyczna, każdy znajdzie coś dla siebie, niezależnie od tego, czy chce być specjalistą czy otworzyć własny biznes.
    11.04.2016
  • Grzegorz Ww

    Do Józef z Wrocławia - dziękuję za obszerną odpowiedź - bardzo rzetelną choć niestety nie zachęcającą. Chyba trzeba się pogodzić że w naszej rzeczywistości często taniej, szybciej a na pewno skuteczniej jest przeczytać kilka książek niż stracić kilkanaście weekendów na bzdury.. Oby to się kiedyś zmieniło. Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam.
    09.04.2016
  • Józef z Wrocławia

    Do Grzegorz Ww Controlling to Controlling i Rachunkowość Zarządcza, owszem część oszołomów na UE wymyśliła sobie kierunki takie jak Controlling Kadr, Controlling Personalny i podobne idiotyzmy po to aby tylko mieć pracę na Uczelni. Jak wspomniałem w poprzednim moim wpisie Uczelnia praktycznie nie posiada praktyków, którzy zawodowo pracowali lub pracują w Księgowości lub w Controllingu, owszem jest parę osób które miały 2-3 letnią praktykę w biurach rachunkowych lub garstka wykładowców prowadzi swoje powiedzmy Firmy Consultingowe i wydaje im się że są specjalistami od Księgowości lub Controllingu gdyż zrobili jakiś projekt dla jakieś hurtowni spożywczej i są z tego dumni. Pod kątem prawdziwego Controllingu jaki jest obecnie praktykowany w Firmach zwłaszcza z kapitałem zagranicznym żadnej wartościowej wiedzy ani ze studiów magisterskich ani Podyplomowych nie wyniesiesz z Wrocławskiej Uczelni gdyż takie wiedzy nikt nie ma obecnie, oprócz papierka i wpisanie sobie go do CV nic wartościowego nie wyniesiesz. Wiedza jaka jest wykładana na Uczelni Wrocławskiej pochodzi od ludzi którzy są grubo po 50+ i całe życie spędzili na Uczelni i nigdy nie pracowali w komórkach finansowo-księgowych. Jak się sporządza prawdziwy budżet, jego analiza, wskaźniki KPI, zaawansowane programowanie w VBA, SQL, hurtownie danych, target costing , Eva, te tematy nie istnieją na Wrocławskiej Uczelni. więc nawet na to nie licz że taką wiedze zdobędziesz. Na Wydziale Inżynieryjno Chemicznym UE są Studia Podyplomowe z MS Excel w controllingu dla zaawansowanych. Mogę powiedzieć że są to chyba jedyne wartościowe Studia jakie mogę polecić, ale ... są to studia poświęcone zagadnieniom z Excela w rachunkowości i controllingu tylko i wyłącznie, podstawy programowania w VBA i podstawy SQL ale w Accesie. są to podstawy w ilości około 20 godzin na podstawy programowania, gdzie połowa jest przegadana na pierdoły, ale porównując inne kierunki Studiów są do zaakceptowania. Na tych zajęciach są tylko poruszane zagadnienia z Excela więcej lub mniej zaawansowane, jak tworzyć raporty przy pomocy zaawansowanych formuł arkuszowych, tabel przestawnych, narzędzi QUERY, kostek OLAP oraz języka VBA i SQL ale dużo wymaga własnej pracy. Na tych Studiach nie nauczysz się Controllingu ani rachunkowości w sensie jak sporządzić prawdziwy budżet czy przeprowadzić analizę projektu inwestycyjnego , na tych studiach porusza się tylko przygotowanie różnego rodzaju raportów mniej lub więcej przydatnych w pracy. Jeśli nie pracujesz z Excelem ponad 50 % czasu w pracy jako Controller to daj sobie spokój, chyba że chcesz podszkolić swoje umiejętności z Excela, ale jak nie pracujesz na co dzień po 2-3 miesiącach większość materiału zapomnisz. Może na innych Uczelniach Ekonomicznych w Polsce tematyka Controllingu i Rachunkowości Zarządczej jest lepiej prowadzone, ale UE we Wrocławiu pod kątem nauczania rachunkowości i controllingu to tragedia. Link do strony MS Excel w controllingu dla zaawansowanych (EXC) http://www.exc.ue.wroc.pl/
    06.04.2016
  • Grzegorz Ww

    do Józef z Wrocławia: który z aktulanych kierunków podyplomówek związanych z Controllingiem kończyłeś - bo aktualnie są aż 3 (Controlling i Rachunkowość Zarządcza, Controlling w zarządzaniu projektami, Controlling wspomagany komputerowo) i czy masz wiedzę czy każdy z nich jest równie denny? Rozważałem te studia i będę wdzięczny za info
    06.04.2016
  • Grzegorz Ww

    do Józef z Wrocławia: który z aktulanych kierunków podyplomówek związanych z Controllingiem kończyłeś - bo aktualnie są aż 3 (Controlling i Rachunkowość Zarządcza, Controlling w zarządzaniu projektami, Controlling wspomagany komputerowo) i czy masz wiedzę czy każdy z nich jest równie denny? Rozważałem te studia i będę wdzięczny za info
    06.04.2016
  • kasia.

    Zastanawiam się nad studiami na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu lub w Katowicach. Co możecie na ten temat powiedzieć? Którą uczelnię powinnam wybrać ?
    02.04.2016
  • Sandra

    Znajdzie sie tutaj osoba, ktora studiuje Analityke gospodarczą na UE we Wrocławiu i jest w stanie powiedzieć mi kilka słow na ten temat?
    01.04.2016
  • janusz

    Bardzo mi zależy aby się tam dostać, dlatego jeżdżę już od 3 miesięcy na Korepetycje z algebry w Warszawie – Wesoła na ulice Preply http://preply.com/pl/warszawa/informatyka-korepetytorzy-wawer
    16.03.2016
  • Józef z Wrocławia

    Ja ukończyłem Controlling-Studia Podyplomowe na UE we Wrocławiu, miałem styczność z całą plejadą wykładowców pracujących na UE z zakresu rachunkowości, rachunku kosztów jak i controllingu jeśli w ogóle wiedzą na czym polega współczesny controlling w Polsce (Controlling wywodzi się z Niemiec). 190 godzin zajęć zmarnowanych, pieniądze wyrzucone w błoto i papier Studiów Podyplomowych UE praktycznie do wyrzucenia do śmieci (180 godzin przegadanych o zarządzaniu, marketingu , ekonomii, jakieś idiotyzmy prowadzących z ich życia na Uczelni lub poza nią, opowieści gdzie który wykładowca wybudował dom albo jakie fajne samochody studentów stoją na parkingu Uczelni , wylewanie łez że muszą przychodzić w sobotę i niedzielę na Uczelnie zamiast być na pikniku, i temu podobne opowieści z życia Uczelni zaś obrona egzaminu składała się z krótkiego streszczenia czym każdy zajmuje się w pracy zawodowej ??? żadnych zajęć lub ćwiczeń z Excela, SQL, VBA, czy z nowoczesnych aspektów Controllingu, jak się tworzy budżet , problem transfer pricing, wskaźniki KPI - a przecież to jest podstawa podstaw dla współczesnego Controllera fin , mnie dziwi dlaczego nikt nie sprawdza ani nie kontroluje poziomu nauczania oraz tego czego się uczy na studiach obecnie, zaś Komisje Akredytacyjne jakie co kilka lat "niby " sprawdzają poziom kształcenia to chyba balangę dobrze zakrapianą urządzają , gdyż nie jestem w stanie uwierzyć aby osoba która zna się zawodowo jak i praktycznie mogła wyrazić zgodę na to co obecnie się wyrabia na tej Uczelni. Oprócz jednego wykładowcy na UE tj. dr Jerzego Mońki który zajmuje się Controllingiem i Rachunkowością zarządczą jest przepaść w stosunku do innych prowadzących. Jedyny wykładowca jakiego spotkałem na UE z rachunkowości który może w "niekonwencjonalny" sposób prowadzi zajęcia , ale wiedza , sposób prowadzenia a przede wszystkim pasja z jaką naprawdę chce przekazać praktyczną wiedzę studentom, powtarzam praktyczną - którą można zastosować w pracy zawodowej jest bezcenna. Żałosne jest i smutne niestety taki obraz Uczelni jaki się obecnie utrwalił, a przecież jak się reklamuje UE we Wrocławiu warto mieć taki dyplom w swoim CV ? Najbardziej zapadły mi w pamięci zajęcia z rachunku kosztów z obecnym Profesorem UE we Wrocku który prowadzi zajęcia z Rachunku kosztów i poniekąd z Controllingu, wolę nie podawać jego imienia gdyż co cenie i szanuję ale musze wytknąć niestety z zawodowej już perspektywy wiedzę jaką próbuje przekazać na zajęciach, osoby które studiowały na UE pewnie wiedzą o kogo mi chodzi, osoba ta ma około 50 lat lub lekko 50+ ,początkowo pamiętam kilka lat temu prowadził zajęcia z rachunku kosztów teraz prowadzi zajęcia również z Controllingu, osoba ta kiedyś miała krótki epizod może z 10-15 lat temu w firmie zajmującej się recyklingiem gdzie zakład zlecił UE we Wrocławiu wdrożenie Controllingu w tej Spółce i między innymi ten Profesor, w tym czasie Dr był odpowiedzialny za ten projekt, prowadzący na omówienia wszystkich aspektów swojej pracy w tej Spółce poświęcił połowę zajęć z Controllingu, było widać że tym żyje w dalszym ciągu pomimo że upłynęło tyle już lat od tego projektu, w międzyczasie jak wygoogloałem napisał na ten temat książkę, krótkie rozprawy które pojawiły się w czasopismach i publikacjach UE jak i na łamach czasopism dla controllerów fin, ale niestety te doświadczenia i ta wiedza była przydatna i miała zastosowanie 10 czy 15 lat temu jak controlling się rozwijał w Europie czy w Polsce a nie na chwilę obecną, gdzie większość firm zachodnich wdraża target costing czy bazuje na Controllingu EVA a to dla wykładowców UE jest magią przed którą się bronią rękami i nogami. Mają wiedzę którą wykuli na pamięć z 20-30 lat temu jak rozpoczynali pracę na UE i recytują co roku jedno i to samo , nawet nie chce im się zaaktualizować slajdów, tylko puszczają co roku jedno i to samo, czekam tylko jak się nagrają multimedialnie aby nie musieli się przemęczać i przychodzić na 2-3 godzinny dziennie na Uczelnie 3 razy w tygodniu, tylko puszczą jakieś video i będzie OK, w końcu mamy erę internetu. Do czego zmierzam, nie można powiedzieć że wszyscy prowadzący są do niczego, owszem UE jak i same władze UE doprowadziły do takiej sytuacji poziom nauczania, wiedza i to co się robi na ćwiczeniach lub zajęciach jest po prostu do dup...., nikomu oprócz prowadzących aby mieli pracę pieprzą jedno i to samo , uważając że mają monopol na wiedzę i że ich przedmiot jest najważniejszy ze wszystkich, ta wiedza do niczego się nie przyda w przyszłej karierze zawodowej. Większość wykładowców nie ma dostępu do nowoczesnych narzędzi informatycznych jakie są wykorzystywane obecnie w firmach zagranicznych, nie mogę pojąć jednego UE we Wrocławiu ma licencję na system ERP SAP a w ogóle nie ma zajęć ani szkoleń z tego systemu dla studentów, Uczelnia Ekonomiczna w Poznaniu takie szkolenia dla swoich studentów organizuje , zaś Wrocławska nie , pytam się dlaczego ? karze się wkuwać na pamięć już nie aktualne metody czy archaiczne przykłady z rachunkowości które obecnie nigdzie się nie stosuje gdyż pochodzę z lat 70-80 ubiegłego wielu ale student UE musi znać i wiedzieć jak się wyliczało produkcję w toku prawie 50 lat temu ? Przerażą mnie jako praktyka z dużym już doświadczeniem czego wasz próbują uczyć na tej Uczelni i ze strachem patrzę na przyszłych księgowych czy Controllerów finansowych po tych doświadczeniach jakie miałem dwa lata temu na niby to jednej z najlepszych Uczelni Ekonomicznych we Wrocławiu ?
    10.03.2016
  • mlodzisz8

    Studiowałem (straciłem) na tej "uczelni" 5 lat na kierunku Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze. Uczelnia niestety mnie rozczarowała, nauka w większości polega na wkuwaniu nikomu niepotrzebnych teorii. 80% materiału można wyrzucić z programu studiów, ponieważ jest kompletnie do niczego nie potrzebny. Dziekanat ma studentów głęboko w dupie i to na całej uczelni. Podobnie jak większość prowadzących zajęcia. Zdarzały się oczywiście wyjątki, ale niestety bardzo rzadko. Na temat np. prowadzenia firmy nie dowiedziałem się nic. Na uczelni podobno ekonomicznej nie robiliśmy nawet biznesplanu, co robią np. studenci politechniki. Ogólnie nie polecam o tytuł mgr może i nie trudno, ale większą wiedzę można zyskać po przeczytaniu dobrej książki niż po 5 latach studiowania na UE.
    10.03.2016
  • Tomek

    do s_sandra widzę że nie czytałaś w ogóle opinii poniżej skoro się pytasz o poziom na UE we Wrocławiu, ja ukończyłem UE na kierunku FIR we Wrocku, i był to czas absolutnie stracony pod kątem nauki nie mówiąc już jak ktoś jeszcze za to płaci jak studenci studiów zaocznych, jeśli to w ogóle można nazwać nauką. Wykładowy w większości są bardzo niemili w stosunku do studentów, ich poziom wiedzy czy doświadczenia w ogóle nie jest adekwatny do tego co obecnie oczekuje rynek pracy, podczas studiów licencjackich a potem magisterskich nie miałem ani razu zajęć z osobą która zawodowo pracowała lub pracuje w księgowości, jeden praktyk, nie wspomnę już o biegłym rewidencie jest sto razy lepszy niż ci żałosni wykładowcy obwieszeni tytułami, zaś ich wiedza jest nikomu nie potrzebna w realiach obecnego rynku pracy, moje wrażenie po studiach na UE to zbieranina ludzi którzy nic by w życiu nie osiągnęli, zaś praca na UE daje im prawo wyładowywania swoich flustracji i niepowodzeń życiowych na studentach i nie ponoszą za to żadnych konsekwencji. Ja sobie przyrzekłem że nigdy nie pozwolę swoim dzieciom aby studiowali na UE, chyba sama Uczelnia przeprowadzi w swoich szeregach grunowną reformę w co nie wierzę, zaś w kwestii studiowania kierunku Bankowość i Ubezpieczenia, obecnie jak nie masz znajomości dostanie pracy w Bankowości czy Ubezpieczeniach graniczy z cudem, mamy rok 2016 i jak czytam Banki obecnie raczej redukują koszty zwalniając pracowników niż zatrudniając, uważasz że ta sytuacja się zmieni na 3-4 lata jak ukończysz UE z wiedzą która nikomu nie jest potrzebna na rynku pracy, zaś obecnie pracodawcy niechętnie chcą uczyć ludzi wszystkiego od zera ?
    08.03.2016
  • s_sandra

    Witam. Potrzebuję obiektywnej oceny UE. Jestem zainteresowana Bankowością i ubezpieczeniami na wydziale ZIF. Czy poziom uczelni jest wysoki? Kadra wymagająca? Zależy mi na szczerej opinii i pokazaniu wszystkich wad i zalet. Z góry dziękuję/
    03.03.2016
  • s_sandra

    Witam. Potrzebuję obiektywnej oceny UE. Jestem zainteresowana Bankowością i ubezpieczeniami na wydziale ZIF. Czy poziom uczelni jest wysoki? Kadra wymagająca? Zależy mi na szczerej opinii i pokazaniu wszystkich wad i zalet. Z góry dziękuję/
    03.03.2016
  • Anx

    Witam, poszukuje kogoś kto studiował bądź studiuje na wydziale IE - ZPIU ... jest ktoś taki ?
    02.03.2016
  • Jarek

    Czytam komentarze młodych ludzi w kwestii wyboru drogi życiowej, uczelni która ma dać zawód, pracę i środki do życia w przyszłości i jestem przerażony brakiem wiedzy i znajomości rynku pracy. Wybierając obecnie studia ekonomiczne trzeba być szaleńcem lub głupcem, skoro już teraz nie ma pracy dla ekonomistów nie wspominając o księgowych , ktoś powie przecież tak dynamicznie rozwija się rynek centrów usług wspólnych , jakie mamy we Wrocku jak HP,CS czy EY, ale jakie tam są warunki pracy i za jakie pieniądze poczytajcie sobie na gowork.pl. W kwestii Uczelni, ja osobiście ukończyłem Polibudę jak i Uniwerek Wrocławski, postanowiłem podjąć studia II stopnia na Wydziale Zarządzania i Informatyki UE we Wrocławiu, studia niestacjonarne. Obecnie na te studia przyjmują wszystkich, jeden warunek mieć ukończone studia I stopnia, nie ważne jakie można sukończyć nawet Akademię Muzyczną i jeśli złożysz podanie na UE jesteś studentem ? Jakość kształcenie, nie jest zła , jest tragiczna, praktycznie w ogóle nie istnieje, jest to jedna wielka zbieranina ludzi powiązanych rodzinnie gdzie matka Pani Prof zatrudnia córkę a ojciec Pan Dr zatrudnia swojego syna, są to osoby które nigdy nie miały do czynienia z przemysłem czy księgowością, całe życie spędzili na Uczelni i pieprzą jedno i to samo od czasu jak skończyli studia magisterskie lub dr. posiadają wiedzę która już należy do historii, z rachunku kosztów uczą rzeczy które zostały wymyślone w poprzednim stuleciu, w latach 70 i których obecnie większości firm zagranicznych się już nie stosuje. Jako że mam ponad 10 letni staż w księgowości jako księgowy a następnie Główny k. przeraża mnie to że Uczelnia Państwowa świadoma tego jaką krzywdę wyrządza młodym adeptom księgowości wypuszcza ich w setkach co roku kompletnie nie przygotowanych ani pod kątem podatkowym ani księgowym do pracy zawodowej, a niestety skończyły się czasy gdy Firmy uczyły wszystkiego od podstaw czy poprzez kursy i szkolenie inwestowały w pracowników jak to było za komuny, teraz idziesz do pracy , siadasz i robisz , jak się nie sprawdzisz to wypad , następni są w kolejce. W kwestii poziomu na UE we Wrocławiu , ludzie po studiach licencjackich po kierunku Rachunkowość którzy są ze mną na studiach II stopnia nie mają pojęcia co to jest strona Wn. Ma , po jakiej stronie księguje się koszty a po jakiej przychody na koncie, zaś o sporządzeniu samodzielnie Bilansu , RZiS czy Cash F to nawet nie wspomnę0-ten temat nie istnieje, a przecież to jest podstawa podstaw dla księgowego w pracy takich rzeczy nikt nikogo uczyć nie będzie, wykładowcy w większości są bezczelni w stosunku do studentów zarówno do młodych wiekiem studentów jak i starszych już ludzi którzy podjęli studia większość wykładowców odnosi się w sposób bezczelny potrafiąc niejednokrotnie wyśmiać osobę która udzieliła błędnej odpowiedzi przed całą grupą. Dla części wykładowców celem nie jest czegoś nauczyć tylko jak największą liczbę osób usadzić z przedmiotu który nikomu do niczego w przyszłej pracy nie będzie potrzebny, zaś z przedmiotów kierunkowych czy specjalistycznych zaliczają na dzień dobry,, wystarczy chodzić na zajęcia lub coś napisać na zaliczenie, w ostateczności na poprawce i tak się zaliczy. Studiując na specjalizacji Rachunkowość mam ponad 70 % przedmiotów nie związanych z księgowością, jak bankowość, pierdoły o UE, o polityce tylko nie to co jest wymagane na rynku pracy, po to tylko aby Pani X czy Pan Y miał prace na UE i pierdol... za przeproszeniem co mu ślina na język przyniesie, podczas 2 lat studiów na kierunku Rachunkowość ani razu nie miałem zajęć z praktykami czy biegłymi rewidentami którzy od strony praktycznej uczyli zawodu księgowego czy osoby od controllingu. Ja się tylko dziwię że jak do tej pory nikt nie wytoczył tej Uczelni sprawy w sądzie za złe przygotowanie zawodowe a tym samym za popełnione w pracy zawodowej błędy które niejednokrotnie mogą doprowadzić firmę do skraju upadłości, Ja szczerze odradzam studia ekonomiczne obecnie a tym bardziej na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu, 100 razy lepiej udać się na Politechnikę Wrocławską , przemęczyć się, nawet powtarzać 2 czy 3 razy Analizę lub Algebrę i mieć porządny zawód w ręku plus koniecznie znajomość przynajmniej jednego języka obcego, niż męczyć się 5 lat na ekonomii z łajdakami którzy nie mają szacunku do swojej pracy jak i do drugiego człowieka (studenta) aby w końcu po 5 latach studiowania stwierdzić że nic się nie umie , zaś papierek z UE we Wrocławiu bez doświadczeni i specjalistycznej wiedzy, bez znajomości narzędzi informatycznych takich jak znajomość systemu ERP-SAP, umiejętność programowania w VBA , znajomość SQL - wymagania dla osób od controllingu , młody człowiek dochodzi do wniosku że stracił czas , pieniądze i posiada setki twierdzeń, wzorów , formułek które nikomu , nigdzie nie będą potrzebne w przyszłej pracy, Ludzie wybierajcie zawody z przyszłością, aby mieć konkretny zawód w ręku, a nie skazujcie się już za młodu za ludzi bezrobotnych lub pracujących za minimum społeczne w przyszłości i najważniejsze UCZCIĘ SIĘ JĘZYKÓW OBCYCH, bez tego możecie skończyć najlepsze Uczelnie w Polsce a jak nie będziecie znali przynajmniej jednego języka obcego na poziomie C1 to cały wasz wysiłek i trud pójdzie na marne. Powodzenia.
    21.02.2016
  • studentka

    Niestety uczelnia bardzo przereklamowana. Idąc tam miałam spore oczekiwania, liczyłam, że dużo się nauczę. Wielkie rozczarowanie, prowadzący porażka poza małymi wyjątkami, na ćwiczeniach jedynie sprawdzanie wyników zero tłumaczenia na laboratoria należy przychodzić z rozwiązanym plikiem bo na zajęciach nie ma czasu tłumaczyć, albo komentarze "jak nie rozumiecie to idźcie na korepetycje" Żenada. Nie polecam płacić 6 tys za to, żeby się niczego nie nauczyć.
    11.01.2016
  • studentka21

    Hej,jaka jest szansa ze dostane sie na studia stacjonarne II stopnia ? nie majac nic wspolnego z podobnymi przedmiotami na studiach I stopnia ?
    09.12.2015
  • jak na Turystyce jest?

    ja planuje bardziej lajtowy kierunek, bo turystyczny. Stąd moje pytanie: jak oceniacie Turystykę na UE we Wrocławiu? Czy macie jakieś porównanie z uniwerkiem na przykład? kiedy się wybiera specjalność? mnie sie pdoba - Zarządzanie przedsiębiorstwem turystycznym, jesli ktoś ją wybrał i zechciałby się podzielić swoimi doświadczeniami, to było super.
    18.11.2015
  • studentka.

    W tym roku kończę II stopień na UE, dodam ze I skończyłam na zupełnie innej uczelni i w innym mieście, więc mam porównanie..niestety.. Zajęcia są absurdalne. Wykładowców, którzy posiadają wiedzę w danym zakresie można z liczyć na palcach 1 ręki. Przykładowo, zajęcia często odbywają się z prowadzącymi, którzy wykłądają w zupełnie innym kraju!Co skutkuje tym, że zajęcia nie odbywają się wcale ponieważ wykłądowca nie ma czasu przyjechać do Polski. Często sytuacja rozwiązywana jest za pomocą : całodziennych zajęć w wybranym dniu ( nie ma to jak w jeden dzień opanować materiał z całego semestru), tudzież napisaniem referatu na bliżej NIEznany temat, tudzież wykłady odbywają się za pomocą komunikatora SKYPE, tak dobrze czytacie. Każdy wykładowca zakłada, zę : przecież juz to mieliscie wiec nie musze wam nic tłumaczyc i zleca projekt, któy bądź co bądź nie nalezy do najłatwiejszych, bo jak wykładowcy mówią (i się z tmy zupełnie nie kryją) muszą miec udokumentowane, ze prowadzą z nami zajęcia. Na poprzedniej uczelni miałam do czynienia ze specjalistami/praktykami w danych dziedzinach i na prawde wyniosłam masę praktycznej wiedzy. Tutaj ... tutaj po prostu szkoda czasu. Przestrzegam wszystkich, którzy chcą wybrać Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu, liczcie się z permanentnym bałaganem, wykładowcami którzy nie przeprowadzają zajęć, lub na nie nie przychodzą, którzy wybagają choć sami nie potrafią, lub wolą uczyć Niemców za lepszą kasę niż Polaków!
    28.10.2015
  • absolwent

    Kobieta prowadzaca labolatoria omawiajac formule z excela tlumaczy zmienną mówiąc "tu trzeba będzie wpisywać 1". Prowadzący nie jest w stanie odpowiedzieć na pytanie dotyczące definicji której każe uczyć się na pamięć itd. KOSZMARNA ADMINISTRACJA - ciagle odsylanie z miejsca na miejsce, zalatwienie czegokolwiek graniczy z cudem i pochlania ogromne ilosci czasu. PROGRAM NA BARDZO NISKIM POZIOMIE - na polowie przedmiotow powtarzaja sie te same informacje, cala masa niepotrzebnej teorii, zero praktycznej wiedzy, po 3 latach na uczelniw kwesti prowadzenia wlasnej dzialalnosci wynioslem tyle, ze umiem formalnym jezykiem powiedziec naukowa definicje rzeczy o ktorych nie dowiedzialem się na uczelni niczego ciekawego ani przydatnego.
    16.09.2015
  • obiektywnie

    Jestem po 2 latach IB i szczerze mówiąc musiałabym się poważnie zastanowić czy wybrałabym ten kierunek raz jeszcze. Są wykładowcy lepsi i gorsi, jak wszędzie. Natomiast wykładowców pod względem języka nikt nie sprawdził. Niestety jest wielu, którzy mówią tragicznie. Ja nie mówię, że my jesteśmy doskonali, ale jak jedna pani używa tylko dwóch czasów teraźniejszych (zdarza się, że jednocześnie) opisując w zasadzie wszystko - przeszłość, przyszłość i teraźniejszość to chyba o czymś świadczy. Uczelnia pomimo starań studentów nie robi zbyt wiele w tym kierunku.
    29.08.2015
  • marek

    Poszukuję osoby, która skończyła doktorat w filii Jelenia Góra UE. abramis10@wp.pl
    27.08.2015
  • emil

    nie miałam odczynienia z International business ale sam UE we Wrocławiu mogę Ci polecić ;) ja jestem bardzo zadowolony z tej uczelni, bardzo miła atmosfera w szkole, dobrzy wykładowcy, odpowiednio wyposażone zaplecze naukowe, mnie się tu podoba!
    09.08.2015
  • PamPam

    Hej :) Rozmyślam nad International Business. Czy ktoś z Polski studiował? Jaki jest poziom tych studiów? Polecacie ogólnie cały Uniwersytet czy to strata czasu?
    08.06.2015
  • kk

    Cześć:) Orientujecie się może jak wyglądają egzaminy wstępne na II stopień Zarządzania Zasobami Ludzkimi? Czy przykładowe pytania, podane na stronie UE, powtarzają się? Do jakich książek warto zajrzeć, by się dobrze do egzaminu przygotować? Z góry serdeczne dzięki za pomoc! :)
    07.06.2015
  • kk

    Cześć:) Orientujecie się może jak wyglądają egzaminy wstępne na II stopień Zarządzania Zasobami Ludzkimi? Czy przykładowe pytania, podane na stronie UE, powtarzają się? Do jakich książek warto zajrzeć, by się dobrze do egzaminu przygotować? Z góry serdeczne dzięki za pomoc! :)
    07.06.2015
  • magda96

    Hej :) Zastanawiam się nad finasami i rachunkowością. Nie wiem tylko, czy wybrać wydział nauk ekonomicznych czy wydział zarządzania, informatyki i finansów. Który polecacie?
    03.06.2015
  • kasiaa

    witam, chcialabym zapytac czy ktos z was studiuje na kierunku zarzadzanie przedsiebiorstwem, jezeli tak to ciezko sie tam dostac ? czy wyklady sa ciekawe ? da sie pogodozic uczelnie i prace ? bylabym bardzo wdzieczna za odpowiedz
    01.06.2015
  • kamilaaaa

    Hej, zastanawiam się nad kierunkiem ANALITYKA GOSPODARCZA, wie ktos coś może na tamat? Trudno się dostać, warto na tej uczelni studiowac ten kierunek i czy jest ciężko? Dodam, że matematyke zdawałam tylko na poziomie podstawowym i ang, również. Będę wdzięczna za pomoc :0
    19.05.2015
  • absolwent

    Troche mnie śmieszą te komentarze pozytywne- tak jakby pisali je pracownicy. Po 7 latach studiów jestem bardzo zawiedziony studiami zaocznymi. wydałem w sumie 35 tys złoty za 5 lat. I w zamian dostałem papier. Wiecznie za mało czasu by cos wyłozyc, zmarnowane zajęcia i doktorzy dla których szczytem twórczości jest zrobienie prezentacji w kompie z wiecznie tą samą treścią. Kierunki zarządcze obecnie do całkowitej zmiany. Zero praktyki sama teoria sprzed 30-15 lat.
    12.05.2015
  • alf

    Jaka jest opinia studentów na temat zarządzania i inżynierii produkcji na IE ? Z tego co widziałem jest tam chyba najniższy próg i się zastanawiam czy kierunek jest tak słaby czy co ?
    09.05.2015
  • Karololo

    Mam zapytanie o to czy trudno jest się dostać i czy wgl.warto starać się o miejsce na UE na kierunku rachunkowość i finanse. Ukończyłam technikum ekonomiczne,takie przedmioty jak rachunkowość i finanse czy biuro rachunkowe nie sprawiały mi problemów.
    02.05.2015
  • ???

    już się zaczęłą rekrutacja?
    02.05.2015
  • jpgjpgjpg

    Czy zdając tylko PR angielski i PP geografię miałabym jakieś szanse na finanse i rachunkowość? Ogólnie z matmy jestem cienka ale miałam w technikum przez 4 lata rachunkowość i ekonomię i szło mi całkiem dobrze. Czy oceny ze świadectwa będą brane pod uwagę? Czy mógłbyś ktoś podać próg dla tego kierunku? Byłabym wdzięczna.
    22.04.2015
  • koralwojo

    a co powiecie o studiach na kierunku informatyka w biznesie? zajęcia prowadzone są od podstaw czy trzeba już jakiś poziom prezentować z informatyki?
    19.04.2015
  • jenny27wroc

    Witam, poszukuję studentów zaocznych studiów I stopnia (licencjat) ze Szkół: - Dolnośląska Szkoła Wyższa - Uniwersytet ekonomiczny - Uniwersytet Wrocławski - Wyższa Szkoła Bankowa do wypełnienia anonimowej krótkiej ankiety dotyczącej satysfakcji. proszę o kontakt na m.k.a@tlen.pl pozdrawiam, Monika
    17.04.2015
  • odp.

    podstawa z matmy i studia na uczelni ekonomicznej? trochę średnio raczej :-) nie nzam nikogo, kto idąć na Uniwerek Ekonomiczny nie zdawałby matmy rozszerzonej
    14.04.2015
  • wawek

    czy można się dostać na kierunek ekonomiczny z podstawową maturą z matematyki? i w ogóle czy poziom nauczania na tej uczelni jest przyzwoity?
    06.04.2015
  • wawek

    czy można się dostać na kierunek ekonomiczny z podstawową maturą z matematyki? i w ogóle czy poziom nauczania na tej uczelni jest przyzwoity?
    06.04.2015
  • k807

    Witam, czy na studiach magisterskich da się dogadać z prowadzącymi/ chodzić na zajęcia do innych grup tak aby móc pracować 2-3 dni w tygodniu?
    28.02.2015
  • elizabethbennet

    IE? gdybym miała drugi raz wybrać politechnikę a ue, wybrałabym tą pierwszą. zajęcia są na dobrym poziomie, ale wymagania wykładowców są wyższe niż ich kwalifikacje. każdy obliczeniowiec ma własne zasady i humory, statut jest świstkiem papieru, a organizacje studenckie są dla ozdoby. student się nie liczy wogóle, bo jedyne co się liczy to pieniądze które może wydać na warunkowe zaliczenie (500zł od przedmiotu, niezależnie czy są niezaliczone ćwiczenia czy egzamin) nikt nie ukrywa że "warunki" się liczą i że uczelnia specjalnie wyciąga pieniądze od uczniów. idziesz na ue? na ie? to się zastanów czy umiesz pływać w bagnie:)
    17.02.2015
  • Kasia

    Jak jest ze studiami niestacjonarnymi Finansow i rachunkowości na UE? warto czy nie warto? każda opinia na wagę złota :)
    13.02.2015
  • Jarek

    Czy ciężko się dostać na zarządzanie i inżynierie jak zdaje angielski podstawowy , matematykę , fizykę i informatykę rozszerzona ? Jaki jest próg rekrutacyjny od którego można się dostać ??
    11.02.2015
  • Jarek

    Czy ciężko się dostać na zarządzanie i inżynierie jak zdaje angielski podstawowy , matematykę , fizykę i informatykę rozszerzona ? Jaki jest próg rekrutacyjny od którego można się dostać ??
    11.02.2015
  • Jarek

    Czy ciężko się dostać na zarządzanie i inżynierie jak zdaje angielski podstawowy , matematykę , fizykę i informatykę rozszerzona ? Jaki jest próg rekrutacyjny od którego można się dostać ??
    11.02.2015
  • klik

    Nie polecam IwB niestacjonarne. Mało konkretów, niski poziom zajęć. Dużo przedmiotów o niczym, które w znalezieniu pracy nie pomogą. Można przez 3 lata nic nie robić a i tak się zda :-(
    04.02.2015
  • samanta

    Moim zdaniem nie jest tak źle, matematyka nie jest taka straszna jak ją malują ;) Osobiście jestem bardzo zadowolona z tych studiów, dużo ciekawej i przydatnej wiedzy nie tylko wkuwanie suchych regułek..
    15.01.2015
  • Lunafly

    Witam, chciałabym się zapytać o kierunek MSG we Wrocławiu? Ktoś studuje? Czy bardzo trudno? Matematyka daje w kość? Nie jestem bardzo dobra z niej, ale ucze się japońskiego i myślę, że połączenie tego z tym kirunkiem pomoże mi trochę w przyszłości. Co myślicie o tym kierunku??
    12.10.2014
  • karolina88

    trochę mnie przestraszyłeś tym komentarzem, co prawda maturę napisałam całkiem nieźle ale boje się, ze odapdnę na samym początku :(
    22.09.2014
  • drżyjcie koty

    poziom maturzystów woła o pomstę do nieba, więc drżyjcie studenci I roku, bo taryfy ulgowej nie będzie
    30.06.2014
  • marysia

    Ja na Twoim miejscu wybrałabym finanse i rachunkowość, osobiście studiuję fir na Uniwersytecie Łódzkim i uważam że ten kierunek to bardzo dobry wybór, co prawda materiał do najprostszych nie należy ale moim zdaniem warto się pouczyć kilka lat,żeby zdobyć dobrze płatną pracę...
    27.02.2014
  • maturzystka

    Witam. Zdaję na maturze matmę PR (chociaż aktualnie średnio to widzę) ang - PR i geo PP. Czy Finanse i rachunkowość na Uniwersytecie Ekonomicznym to dobry wybór? Czy może lepiej ekonomia? Jeszcze niedawno miałam dylemat(i chyba nadal mam :D ) czy wybrać Politechnikę czy Uniwersytet.. Proszę o cenne rady..
    25.02.2014
  • Monika

    czy jeżeli nie zdaje nic dodatkowego, a chcę iść na UE, to warto składać papiery ?
    10.02.2014
  • ksktak,

    tak. maturzystko bez wiekszego problemu:)
    17.01.2014
  • maturzystka

    czy z podstawą z matmy, rozszerzeniem z geo i niemiecki łatwo sie dostać na finanse i rachunkowość ?
    02.01.2014
  • Adel

    Ech uczelnia okropna pod każdym względem, a w szczególności niekompetentności pracowników uczelni.
    20.10.2013
  • Edis

    Po 5 latach na tej nieszczęsnej uczelni....uważam, że to stracone lata i nic więcej. ZERO przygotowania do jakiejkolwiek pracy, sama denna teoria, która do niczego się nie przydaje i połowa kadry to totalne #&$@($*$ na każdym kroku chcą dowiesc, jacy to oni wspaniali i wyuczeni, a student to głąb. Oczywiscie niczego nie potrafia nauczyc... a jesli chodzi o funkcjonowanie UE jako calosci, to jedna wielka KOMUNA! Student jest nikim, a uczelnia tylko patrzy jak zedrzec z niego kase! Na kazdym kroku tylko kasa i kasa (chodzi mi glownie o studia dzienne). Niekompetencje osob pracujacych w dziekanatach i WIECZNIE wszytko na ostatnia chwile... UE we wrocku wcale nie jest TAK elitarna szkola, jakby sie wydawalo - na poczatku studiowania tez mi sie tak wydawalo- ale stojac teraz na progu poszukiwania pracy, uwazam ze to dno i nikt nie ma UE za cud i miód. Porazka...
    03.10.2013
  • anatol

    Witam, czy na studia II stopnia magisterskie na UE można się dostać, nie studiując wcześniej typowo ekonomicznego kierunku? Czy przyjmują osoby np. z UWr, które nie miały żadnych przedmiotów ekonomicznych na studiach I stopnia, chcą sobie zrobić mgr na UE? Jest taka możliwość? (stacjonarnie lub nie)
    13.09.2013
  • iou

    @Darek: I na pewno masz praktyki z całą społecznością UEW' że na podstawie kilku osób wystawiasz taką laurkę. Trochę pomyślunku, albo lepszej argumentacji.
    25.07.2013
  • Darek

    Mam praktyki ze studentami z ekonomicznego. Po pierwsze to straszne "nieroby", od których nie można wymagać niczego. Po drugie bardziej skupiają się na wyglądzie niż na pracy. Ogólnie nie polecam uczelni, jeśli ma kształcić takie niekompetentne "osoby"
    25.07.2013
  • niezdecydowana

    zastanawiam sie, jak to jest z Ekonomią na UE? czy jest trudna, stosunkowo do Ekonomii na Uwr? orientuje się ktoś?
    24.07.2013
  • Zainteresowany

    A co jeśli chodzi o ekonomie zaocznie ? Jak to wygląda, opłaca się próbować ?
    18.07.2013
  • wojtuss87

    Witam, Czy mogę złożyć podanie na studia niestacjonarne II stopnia na Wydziale Inżynieryjno-Ekonomicznym (Zarządzanie i Inżynieria Produkcji) mając licencjat z Zarządzania zdobyty na Uniwersytecie Zielonogórskim? Czy czekają mnie ewentualne różnice programowe?
    04.07.2013
  • Komentujący

    Hej, uczelnia bardzo spoko.Kadra bardzo kompetentna i posiadająca ogromną wiedzę. Dostać się bardzo ciężko bo wielu ludziom zależy żeby się tu dostać. Ogólnie jest to druga najlepsza uczelnia we Wrocławiu po Politechnice. Wylecieć z niej jest w sumie ciężko bo prowadzący dają możliwość wielokrotnego poprawiania. Ale wynika to z tego że im zależy żeby student się nauczył. Wiedzą że po 10 podejściu student znudzony ciągłym poprawianiem w końcu się nauczy i przyjdzie to zaliczyć tak jak oni tego chcą. Są też minusy, ale niewielkie. ogólnie 7,5/10.
    04.07.2013
  • Marko

    @Absolwent2012 - Jak to nie posiada? A umowy z IBM, BZ WBK, CREDIT AGRICOLE? A projekt Kuźnia Kadr? Wystarczy ogarnąć, a nie siać ferment w intenecie... Pozdrawiam.
    01.07.2013
  • MW

    Uczelnie zdecydowanie zasługuje na wyższą ocenę. Według mnie równe 7 będzie wprost równomierna. Dlaczego? Jestem studentem tejże uczelni, konkretnie III roku zarządzania na ZIiF'ie o spec. logistyka. II rok studiów spędziłem na UEP w Poznaniu w ramach projektu transekonomik. Nie zauważyłem specjalnych różnic w sposobie przeprowadzania zajęć. UE we Wrocławiu daje sporo możliwości rozwijania się poza obowiązkowymi zajęciami. Niedawno grupa studentów z UEW wygrała najbardziej prestiżowy konkurs studencki w kategorii finansów na świecie, co jest potwierdzeniem. Po Wrocławiu krąży opowieść o "tramwajach", ale można ją wsadzić między bajki. Po prostu jeśli komuś zależy, to ta uczelnia ma możliwości, by naprawdę kogoś wypromować. A dla debilie, którzy uniwersytetów nie powinni oglądać nawet na wycieczkach szkolnych, są na KAŻDEJ UCZELNI. Pozdrawiam i polecam!
    01.07.2013
  • Ola

    Przyłączam się do pytań;] Również chciałabym się dowiedzieć czy ciężko dostać się na Finanse?
    28.06.2013
  • Marta

    Witam Was, chciałabym się dowiedzieć i otrzymać komentarze dotyczące studiowania dziennego na UE, na kierunku finanse i rachunkowość. Chciałabym zamieszkać we Wrocławiu i wynajmować mieszkanie z koleżankami, czy dałabym radę studiować dziennie i pracować ? Czy na pierwszym roku nie dam rady studia połączyć z pracą ? Proszę o informacje.
    26.06.2013
  • kaska

    jak sadzicie , jeżeli chce iść na finanse i rachunkowość i nie mam wymaganej ilości pkt to warto składać papiery czy odpuścić sobie ten Uniwersytet ?
    24.06.2013
  • Wojtek

    To jak, ciężko jest się dostać? Mój kierunek to Finanse i Rachunkowość - Ekonomia
    20.06.2013
  • Szymon

    Mam pytanie odnośnie tej uczelni, czy trudno jest się tam dostać ? Jakie przedmioty maturalne są brane pod uwagę i jakie mniej więcej trzeba osiągnąć z nich wyniki aby się dostać na właśnie ten uniwersytet ekonomiczny :)
    28.05.2013
  • Venom

    Witam w tym roku zdaje maturę i chciałbym wiedzieć czy trudno jest się dostać na UE we Wrocławiu . Zdaje podtsawy tj matme polski angielski i do tego rozszerzenie angielskiego i geografie podstawową , średnia ocen 4.0 .
    08.05.2013
  • ja

    Bardzo dobra uczelnia..wykładowcy super ,materiał do opanowania...dostałam się na UE Poznań i na UE Wrocław......wybrałam Wrocław!!! nie żałuję! wysoki poziom nauczania,plan bardzo dobrze dobrany...więc można douczać się na różnych kursach lub pracowąć...ludzie przesympatyczni....no ale trzeba się uczyć...no ale po co są studia? Polecam!!
    17.04.2013
  • moskit

    Bardzo dobra uczelnia pod względem kształcenia. Trochę gorzej jeśli chodzi o innowacje i nowoczesne technologie oraz oprogramowanie wykorzystywane w późniejszej pracy zawodowej.
    09.04.2013
  • no tak to jest

    to pomyślcie sobie i policzcie, ilu absolwentów jednego kierunku wychodzi z dyplomem (rocznie) a ile jest zakładów pracy we Wrocławiu lub okolicy. Przykład konczycie Inżynierie Ekonomiczna i macie ochote na praktyke ale nie macie znajomości żeby dostać staż wiec szukacie pracy niezwiązanej z waszym zawodem.
    11.03.2013
  • ralf

    Moja siostra skończyła UE kilka lat temu, zrobiła potem podyplomówkę i pracuje teraz na śląsku w konrol jakosci
    19.02.2013
  • Piotrek

    Witam serdecznie, jestem studentem UE we Wrocławiu i bardzo polecam tą uczelnie, szczególnie dlatego, że pozwala wam poza nauką rozwijać swoje pasje, zainteresowania, lub nawet pracować. Plan jest dobrze poukładany, wysoki poziom nauczania i świetni ludzie. Naprawdę polecam! pozdrowionka :)
    31.01.2013
  • absolwent inzynier

    uczelnia nie posiada podpisany umow z zakladami pracy tak jak PW w sprawie praktyk, nie posiada także żadnych szkoleń z autocad itd które są potrzebne do znaleznieniia pracy. powstają tylko nowe budynki uczelni nic w zamian. skonczylem IE, pracy brak, papier tylko mam. stracilem 5 lat, pieniadze i siedze na bezrobociu.
    26.11.2012
  • licealista

    a jeśli ja nie mam zapału do ekonomii i chcę studiować na tej uczelni tylko i wyłącznie dbając o swoją przyszłość? To będzie dobry wybór? Pomóżcie, bo niedługo trzeba podjąć ważną decyzję w życiu, Z czego pisać maturę...
    07.11.2012
  • bolo

    Ja serdecznie polecam uczelnię. Kierunki ciekawe i miałem w czym wybierać, a teraz nie narzekam. Jak ktoś jest mocniej zainteresowany to może wstąpić do koła naukowego i tam rozwijać swoje zainteresowania, ale i bez tego na nudę narzekać raczej się nie da.
    28.10.2012
  • kostuś

    Szkoła naprawdę spoko. Na wysokim poziomie, moim zdaniem jedna z lepszych we Wrocławiu. Jeżeli tylko ktoś ma pociąg do ekonomii to ten uniwersytet jest dla niego! Poza tym uniwerek zadbany, ładny, czysty... I do tego miasto jest piękne, dużo ciekawych imprez i wydarzeń :P serdecznie polecam ;)
    25.10.2012
  • Majka

    witajcie studenci :) w tym roku zdaję maturę i zastanawiam się jaką uczelnię wybrać. Czy mogę was prosić o opinię na temat Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu?:)
    07.10.2012
  • icek

    Skończyłem trzeci rok studiów na uniwersytecie ekonomicznym we wrocławiu i powoli pozbywam się złudzen co do swojej przyszłości. Z początku wyobrażałem sobie siebie na fotelu w studiu tvn24 jak udzielam wywiadu nt spraw dot polskiej gospodarki ;D teraz nie mam pojecia co ze sobą zrobię, a koniec studiów jest bliżej niż dalej...
    30.08.2012
  • ddur

    Ekonomia stopniowo coraz bardziej się rozwija, a teraz przy kryzysie tworzone są nowe teorie i rozwiązania. Fajnie jest być częścią dynamicznej społeczności, zajmującej się tą dziedziną nauki. Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu dobrze łączy zagadnienia ekonomii klasycznej z jej dzisiejszym obrazem.
    23.08.2012
  • Poznań czy Wro

    Witam, dostałem się na studia na ekonomiczny do Pozka i do Wrocka. Złożyłem papiery w oby, bo cały czas nie mogęsię zdecydować. Czy ktoś mógłby mi pokrótce zrobić porównanie kierunku msg?
    23.08.2012
  • kadra

    moim zdaniem tu jest dobra kadra, nawet bardzo dobra. wykładowcy znają się na rzeczy, mają bardzo dobrze opanowaną tematykę ekonomiczną i potrafią wiedzę w przystępny sposób przekazać. pod tym względem uniwersytet ekonomiczny we wrocławiu jest bardzo ok!
    15.08.2012
  • wtf

    Jejku, jaka niska ocena, w porównaniu do tego co krystek pisał opadlo już z 6.9 do 6.6, ciekaw jestem czemu, bo to przecież dobra uczelnia, a na pewno podczas wakacji nic jej nie ubyło Oo Ja dałbym UE we Wrocławiu mocną siódemkę!
    11.08.2012
  • cannon

    Mieszkam 50km od miasta i teoretycznie mogłabym dojeżdżać, ale że znalazła pracę i mam stypedndium socjalne, stwierdziłam że zamieszkam w akademiku. Najlepsza decyzja życia! Tak niedaleko od domu, a zupełnie inaczej się żyje. Mówię wam, nie zostawajcie w domu na studia. Dużo was ominie!
    05.08.2012
  • stair

    @krystek: średnia nie jest aż tak zła, prawie 7, a to już dużo. Nie można przesadzać, moim zdaniem ekonomik we wrocławiu zasługuje na najwyżej 7,5. Poziom nauki jest całkiem dobry, kadra też spoko, ale mam wrażenie że niektóre egazminy to tylko pokazówa i albo zdają wszyscy albo minimalna liczba osób. nie tak powinna działać uczelnia.
    04.08.2012
  • krystek

    bardzo dobra szkoła na wysokim poziomie, dziwi mnie tak niska ocena: 6.9 wyrozumiali i chętni do pomocy wykładowcy, świetni ludzie, miła atmosfera, aż chce sie uczyć!
    03.08.2012
  • olsen

    Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu należy do czołówki w okolicy. Ja także przychylam się do tej opinii. Naprawdę lubię tu studiować. Najfajniejsze jest to, że na studiach wszystkie przedmioty w jakiś sposób się ze sobą łączą. Mimo że czasem są bardzo rozbieżne, w pewnym momencie spotykają się na jednym torze. Dlatego studiowanie jest lepsze od nauki w liceum ;D
    02.08.2012
  • jacek

    Chciałem studiować informatykę, ale później ogarnąłem że studia można bardziej konkretnie na coś nakierunkować i zdecydowałem się na informatykę w biznesie.Jako że to bardziej sprecyzowany kierunek nauczannia niż ogólne stwierdzenie informatyka, wszystko się chyba lepiej tutaj łączy w całość. I bardzo dobrze mi się studiuje.
    29.07.2012
  • cash

    Studiuję fizykę na wrocławskim ekonomiku. Jest cięzko bo fizka to nie jest prosty przedmiot, ale ogólnie dla osób które to lubią - polecam. Mnie się na tej uczelni podoba, nie zamieniłabym jej na inną, mimo że mam opcję żeby wybrac się na most. Może to kwiestia współstudentów albo przyzwyczajenia - nie wiem, ale 'lubię to'!
    29.07.2012
  • hat

    Studiuję matematykę. Zawsze lubiłam ten przedmiot i choć ciężo było przerzucić się z poziomu liceum na poziom studióww, to dałam radę. Wydaje mi się, że kadra jest tutaj odpowiednia, mnie przynajmniej nie sprawia problemu ogarnięcie matieriału po zajęciach z wykładowcami.
    22.07.2012
  • IInabor

    WITAM! nie złożyłam papierów na studia bo po maturze wyjechałam za granicę i dopiero wróciłam. czy teraz nadal można zapisywać się na tym uniwersytecie na studia dzienne, jest tutaj drugi nabór? czy raczej brane pod uwagę są tylko osoby które zapisały się wcześniej, ale się nie dostały i części z nich zostaną przyznane miejsca ludzi którzy zrezygnowali?
    18.07.2012
  • biblio

    a nie wiem czy skoro nie jesteś studentką UE to czy masz dostęp do biblioteki, raczej powątpiewam. Musisz więc znaleźć kogoś kto już jest studentem i Ci weźmie wypożyczy
    17.07.2012
  • hania

    napisałam maila, ale pewnie nie odpowiedzą, więc się tam wybiorę. bo szukać po tytułach to trochę lipa ;d niemniej chyba i tak tutaj się wybiorę, a później będę kombinować jeśli nie znajdę odpowiedniej literatury...
    11.07.2012
  • julka

    Ja proponuję wejść na stronkę biblioteki, bo nie wiem czy ktoś będzie w stanie odpowiedzieć na to pytanie a tam uzyskać można najpewniejszą informację ;)
    09.07.2012
  • hania

    Czy biblioteka zaopatrzona jest w szerokie zbiory książek o ekonomii dzisiaj? Chciałam się tu przenieść na magisterkę, ale to wiąże się z pisaniem pracy, a w tym celu potrzebne mi jest zaplecze literackie :)
    20.06.2012
  • problem

    chcę studiować we wrocławiu, no ale zastanawiam się między uniwersytetem wrocławskim a uniwersytetem ekonomicznym we wrocławiu. macie może jakieś porównania pod względem kadry i poziomu nauczania?
    14.06.2012
  • hgft

    wroclooooove, czyli warto studiować we wrocławiu, a uczelnie oceniam tak: politechnika wrocławska uniwersytet ekonomicznyuniwersytet wroclawski, ale tylko dlatego że mam wrażenie że ukonczenie szkoły ekonomicznej daje większe perspektywy, choć na uniwerku wrocławskim są oczywiście kierunki które też je dają, ale mnie się wydaje, że jest ich mniej :D dziś znajomość zagadnień marketingu, ekonomii, pr to podstawa w biznesie.
    06.06.2012
  • adrian

    @mejkel: a weź mi nawet nic nie mów. jak przejrzałem jeszcze raz arkusze maturalne, to wszystko wydało się nagle strasznie łatwe, ale ten cholerny stres po prostu zwalił mnie z nóg podczas egzaminów, bez sensu. skoro mówisz że warto się odwoływać, to tego będę próbował. choć cały czas liczę, że uda mi się przejść tę całą rekrutację :D
    31.05.2012
  • mejkel

    W gruncie rzeczy, mimo, że matura jest słabym miernikiem naszej wiedzy, to jest bardzo istotna.. wszystko przez to, że znieśli egzaminy wstępne na studia. Dopiero po pierwszym stopniu i aplikowaniu na drugi można się wykazać nie ocenami, a wiedzą. Ekonomia to dobry kierunek, proponuję Ci się odwoływać ile się da, a jak nie, to zawsze można poprawić maturę przecież. Rok czasu przerwy to nie koniec świata
    30.05.2012
  • adrian

    Spróbuję dostać się na ekonomię, ale jestem lekko zawiedziony wynikiem z matmy. no cóż, niby matura to bzdura, ale żeby się dostać na porządne studia, trzeba ją dobrze zdać. mnie niestety wyszło średnio, takie mam wrażenie. kierunek ekonomia wybieram bo rodzice mają mały biznes, w którego eksploatacji chcę im pomóc, a do tego trzeba mieć lekki background. chcę móc pomagać rodzicom w biznesie, a nie być na ich utrzymaniu...
    23.05.2012
  • matura2012

    Hej! Chcę wybrać się na UE do Wrocławia, ale nie jestem do końca zadowolona z wyników matury z matematyki... Czy ktoś ma porównanie co do progów tutaj i w Poznaniu? Nie wiem gdzie są większe szanse dostania się na kierunek finanse i rachunkowość, a już od dawna planuję na ten właśnie kierunek się wybrać, mam nadzieję że wyniki matury tych planów nie pokrzyżują ;/
    14.05.2012
  • zein

    Dobra ekonomiczna szkoła, do tego MBA, więc czego więcej chcieć? W mojej opinii 10 na 10, zdecydowanie
    30.04.2012
  • posible

    aj tam gadacie. Dobrze jest, powiedziałbym nawet, że najlepiej. Ekonomia podobno najlepsza w kraju, nie mam porównania, ale biorąc pod uwagę poziom zakuwki , to całkiem możliwe
    01.04.2012
  • nwaet

    Tych praktyk to akurat ni widu ni słychu, ale i tak warto tu studiować. Nie zamieniłbym tej uczelni na żadną inną, nawet na SGH. Wykładowcy spoko, nie ma z nimi problemów, wiedzą jak przekazać wiedzę, znajomi z roku jeszcze lepiej, imprezy dobre, po prostu wszystko ok
    30.03.2012
  • niezrażony

    Bardzo fajna uczelnia, sama zapewnia praktyki ( m.in płatne w ING) także dosyć fajne rozwiązanie. Do tego naprawdę poziom spory, byle kto się nie utrzyma. Oczywiście na imprezowanie też jest czas, także się nie zrażać od razu
    20.03.2012
  • nadinterpretacja

    Bardzo dziwne podejście. Ja idę na studia po to, żeby ukończyć je z kompetencjami, które dadzą mi dobrą pracę z godziwymi zarobkami, dlatego też wybieram UEW. Niestety nieco odstaje od SGH i UEP, ale jednak zostając w mieście redukuję koszty utrzymania i studiowania. Pozdrawiam ambitnych
    24.02.2012
  • bleh

    A dużo jest takich \"średnio\" ambitnych ? Bo ja sobie nie wyobrażam siedzenia z nosem w książkach, żeby w jakikolwiek sposób nie odstawać od towarzystwa, które czas studiów, zamiast na studiowanie, chce przeznaczyć na naukę
    17.02.2012
  • damy rade, a co?

    ekonomia zapowiada sie jako orka, jeszcze nie dali nam porzadnie popalic, ale bedzie niezla jazda bez trzymanki, jak to sobie rekompensujemy? oczywiscie życie kwitnie, towarzystwo jest spoko, kolesie na stancji czuja rocka, wiec damy rade, zeby bylo jasne, naleze do srednio ambitnych, wielu z grupy to kujony, siedza i dziub, dziub
    16.02.2012
  • siman

    Z tą łatwością znajdowania pracy to bez przesady. Ekonomiczny jest naprawdę dobry, nie studiowałem nigdzie indziej, ale jak czytam statystyki,raporty i rankingi to wypadamy naprawdę dobrze. Sam jestem zadowolony z mojego zarządzania i serdecznie polecam
    12.02.2012
  • wroclovelove

    Życie studenckie najlepsze w Polsce, ewentualnie Poznań jeszcze może się takim pochwalić. Dodatkowo Wrocław jest najprężniej rozwijającym się miastem w Polsce, miliard koncertów, eventów, imprez - każdy znajdzie coś dla siebie. Niezapomniany klimat, mosty, kłódeczki - kto był ten wie. Co do Ekonomicznego, to solidna uczelnia, moja dziewczyna jest absolwentką i chwali sobie bardzo. Ja jestem niestety prostym humanistą, czasami żałuję, bo po ekonomicznych kierunkach dwa razy łatwiej znaleźć pracę..
    28.01.2012
  • konrad

    no właśnie jak zycie studenckie? opowiedzcie coś tutaj nam :) ja sie własnie zastanwiam nad wiekszym miastem ,bo wiecej rozrywek jest
    23.01.2012
  • misiek

    nasz uniwerek naj i bez gadanie nie ma co uciekac gdzie indziej miesca starczy dla kazdego !
    16.01.2012
  • Amstafka

    No nie wiem trzeba bronić tego co swojskie a nie zachwalać inne regiony :) Ja polecam nasz uniwerek i tyle
    13.01.2012
  • kamil

    UE w Poznaniu chhyba lepszy
    10.01.2012
  • anne

    Jeśli chcecie się dobrze nauczyć ekonomii to tylko tutaj. Życie poza nauką też fajne. Da się pogodzić jedno i drugie :))
    11.12.2011
  • Andrew

    Jestem na informatyce w biznesie, jest ok. Kilka przedmiotów kobył ale da się nauczyć z zdać. Wykładowcy w większości spoko.
    11.12.2011
  • mir82

    Jestem po europeistyce. Fajny, szalenie ciekawy kierunek. Wg mnie nadal bardzo atrakcyjny zawodowo.
    07.12.2011
  • mir82

    Jestem po europeistyce. Fajny, szalenie ciekawy kierunek. Wg mnie nadal bardzo atrakcyjny zawodowo.
    07.12.2011
  • ekonomik

    Ekonomiczne kierunki zawsze będą na czasie. To jedna z prężniej rozwijająca się dziedzina. Fakt, konkurencja jest ale dobry znajdzie zawsze pracę. A tutaj dobrze uczą, tak więc nie powinno być problemu.
    07.12.2011
  • zarządzanie

    Pytasz jakie jest zarządzanie... wg mojej opinii jest na wysokim poziomie. Możesz śmiało startować.
    07.12.2011
  • ue

    Polecam UE we Wrocławiu. Mają super zaplecze. Biblioteka świetnie zaopatrzona. Materiały dość dobrze dostępne.
    07.12.2011
  • Mateusz

    Matura już za mną, Teraz się zastanawiam gdzie złożyć papiery. Poproszę o Wasze opinie na temat zarządzania.
    04.06.2011
  • Alan

    Czy to prawda że ekonomiczne kierunki to strata czasu? Że trudno po nich znaleźć pracę? Pasjonuje mnie ekonomia i chciałbym się jej uczyć ale nie wiem czy dobrze wybiorę.
    04.06.2011
  • Basia

    Czy Europeistyka to nadal oblegany kierunek? Czy można łatwo po nim zdobyć pracę?
    04.06.2011
  • Miki

    UE we Wrocławiu ma dobrą opinię wśród moich znajomych ale nie wiem jak z zapleczem. Jak z materiałami do nauki? Jaka biblioteka? Nowoczesna?
    04.06.2011