Ocena uczelni


Komentarze (327)


  • DoJack

    Co roku jest uruchamiany kierunek i chętnych jest sporo - jest kilka grup, tyle ile jest chetnych, więc trudności z dostaniem się nie ma. Na pierwszym roku standardowo jest więcej ogólnych przedmiotów i teoretycznych, a im dalej się studiuje tym więcej specjalnościowych i wtedy więcej zajęć praktycznych. Były np. ćwiczenia na symulatorach w Centrum Szkolenia Wojsk Lądowych, strzelanie na strzelnicy kilkaktrotnie i jeszcze inne. Acha, i jeszcze obozy sportowe.
    7/17/19
  • specjalność policyjna

    Ja studuje na specj. policyjnej, Nie ma limitu miejsc na tej specj ani żadnej zreszta- grupy tworzone są na podstawie ilości zainteresowanych. Jeżeli chodzi o testy sprawnościowe to w zasadzie ich nie ma, ewentualnie, że na w-fie, ale nie są trudne - standardowo bieg, pompki, zajęcia w grupie. Stopień trudności pokrywa się z innymi specjalnościami, dużo zajęć z praktykami.
    7/15/19
  • Karina

    odpowiedz do zapytania aska 23.06.2019 Po uzyskaniu licencjatu z psychologii magisterkę możesz robić na każdej uczelni w kraju, która prowadzi studia magisterskie z psychologii
    7/12/19
  • xxx

    Ile jest miejsc na specjalnosci policyjnej? sa tez w ciagu roku jakies testy sprawnosciowe czy cos w tym stylu? czy jest ciezko czy raczej pokrywa sie stopien trudnosci z innymi specjalnosciami na BN. jestem zainteresowany i prosze o odpowiedz.
    7/11/19
  • Jack

    moglby ktos opisac krotko kierunek bezpieczenstwo narodowe - bezpieczenstwo publiczne. sa jakies ciekawe zajecia praktyczne, czy trudno sie dostac i czy kierunek jest oblegany
    7/11/19
  • Mani

    DO "OLIWIA" z dnia 08.07.2019 Właściwie to Pani na uczelni powiedziała mi, że spokojnie nawet do 30.09 (ile w tym prawdy, nie wiem). Sama złożyłam dokumenty na psychologię więc ciekawe jak to będzie. :)
    7/10/19
  • Oliwia

    Ile jest miejsc na kierunku psychologia? + Do kiedy trzeba złożyć papiery? :)
    7/8/19
  • Karolina

    Jak najbardziej polecam uczelnie.
    7/8/19
  • doda

    posiadam bon edukacyjny do tej uczelni,
    7/7/19
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Poznaniu

    Reply for the comment of aska from date 6/23/19
    Pani Joanno zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą studiów mgr z psychologii. Do wyboru jest aż 10 specjalności. Pod adresem: https://www.wsb.net.pl/poznan/psychologia-studia-magisterskie/ można zasięgnąć dodatkowych informacji.
    7/4/19
  • Arturro

    Ja osobiście polecam. Jestem po 1 roku. Też miałam wątpliwości czy nie iść do Bankowej, bo ją bardziej reklamują, ale mi polecił kolega i nie żałuję. Planuję specjalność Coaching i przywództwo w biznesie.
    7/4/19
  • pyt. o zarządzanie

    co uważacie o zarządzaniu w WS Bezpieczeństwa? czy macie porównanie z WS Bankową i WS Zarządzania i Bankowości? jest o czym myśleć i porównywać, czy odpuścić i szukać gdzie indziej? co polecacie?
    7/3/19
  • aska

    Nie ma możliwości na uzupełnienie mgr z psychologii po ukończeniu licencjatu? Czy jest jakaś uczelnia w kraju??
    6/23/19
  • Wyższa Szkołą Bezpieczeństwa w Poznaniu

    Reply for the comment of Psychologiaa from date 5/28/19
    Użytkowniku "xxx" dziękujemy za udzieloną opinię. Uczelnia w swojej ofercie dydaktycznej prowadzi liczne warsztaty, szkolenia oraz kursy, z których każdy Student może skorzystać. Zachęcamy do poszerzenia wiedzy w tym temacie.
    5/29/19
  • Psychologiaa

    Odpowiedź dla xxx i innych. Jeżeli marzysz żeby być psychologiem, uczyć się, zdobywać wiedzę i mieć zajęcia praktyczne to nie na tej uczelni. Oczywiście wszystko zależy od Twoich oczekiwań. Jeśli chcesz tylko papierek to można tam iść, w końcu płacisz to zdajesz ale bez wiedzy.
    5/28/19
  • Jankes

    Z czystym sumieniem polecam, dwadzieścia lat temu pisałem maturę. Miałem wątpliwości czy sobie poradzę, jednak jestem już na III roku więc śmiało polecam Bezpieczeństwo Narodowe!
    5/27/19
  • Anka

    Jestem na Pedagogice. Wielu prowadzących to praktycy z ogromną wiedzą, którą się dzielą. Polecam ten kierunek, nie wiem jak inne :)
    5/27/19
  • xxx

    Dodam, że chodzi o psychologię w trybie zaocznym
    5/24/19
  • xxx

    Złożyłam papiery na WSB na psychologię, zaczynam mieć mieszane uczucia. Czy ktoś mógłby mi więcej opisać o kierunku i czy faktycznie warto decydować się na WSB czy też nie?
    5/24/19
  • Przyszła studentka

    Hej, polecacie zarządzanie ale w trybie zaocznym? Co sądzicie o trybie zaocznym tej szkole?
    5/6/19
  • Justyna

    Proponuję zajrzeć na stronę Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa na zakładkę dla studenta. Zamieszczony jest tam plan zajęć dla studentów stacjonarnych i niestacjonarnych na cały semestr, który daje pogląd na ilość i częstotliwość zajęć. ;)
    5/6/19
  • ka

    hej ;) moze ktos mi powie jak jest z zajęciami na studiach stacjonarnych, od poniedzialku do piątku czy jest może jakiś wolny dzień? :) i jak to wyglada godzinowo, da sie pogodzic je z praca czy odpada? zainteresowala mnie pedagogika i chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej :) z gory dzieki za odpowiedz!
    5/3/19
  • Pwn

    Co mozecie powiedzieć o bezpieczeństwie zdrowotnym? Jak z wyborem specjalizacji?
    4/29/19
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    4/28/19
  • olusiax

    Same studia - okej, dużo z nich wyniosłam co mogłam wykorzystać w praktyce. Z prowadzącymi jest bardzo dobry kontakt, jeśli chodzi o pisanie pracy dyplomowej są bardzo pomocni.
    4/9/19
  • Poprzedniczka

    Asika dobrze mówi, przerwy są wkurzające, reszta jest w miarę ok także polecam i pozdrawiam BZ 61 ;P
    3/17/19
  • Asika

    Uczelnia jest ok, jest parę głupot jak te nieszczesne dlugie przerwy w sb. ale ogółem ok i spko wybór bo ludzie tez są ok.
    3/17/19
  • Admin

    Komentarz usunięty.
    2/26/19
  • Michał

    I po sesji :D pozdrawiam całą ekipę BZ61! Było świetnie, daliśmy radę!!!
    2/20/19
  • Szeregowa

    Tylko Antyterrorka albo wojskowa! Praktyki w jednostce i jazda. Coraz więcej kobiet jest z nami i jest zajebiście!
    1/29/19
  • Do Inka

    Hej, jest ok, są praktyki i można wiele znajomości podłapać. Ja zaczynam właśnie pracę w mundurze na 2 roku, bo mi się spodobało. Jestem na policyjnej
    1/29/19
  • Inka

    Hej, może ktoś powiedzieć jak wygląda BNka i czy warto bo zastanawiam się nad marcowym
    1/29/19
  • PSgleba

    Uczelnia bardzo dobra i idzie na reke wszystkim co np. maja sluzbe. wykladowcy w porzadku i rozumieja człowieka, bo służba jest najważniejsza.
    1/27/19
  • Wojenka

    Polecam, warto spróbować! Widać efekty i działania! Widać też, kto wykłada i jacy to są profesjonaliści. Panie Krzysztofie, świetny wywiad w WTK!
    1/16/19
  • Generał Lufa

    Studia godne polecenia, bardzo przyjemne zajęcia, z których można wynieść sporo ciekawych wiadomości. Kontakt z wykładowcami i ich stosunek do studenta jest pozytywny. Z przyjemnością uczęszczam na te studia.
    1/16/19
  • Kantek

    Nie dość, że dają to masz jeszcze bonifikaty ja np. za mundurówkę
    1/8/19
  • Jack

    Co? Dają stypendium za naukę? Baja xd chyba się zapisze heheh
    12/31/18
  • Kantek

    Hehehe, ja tam polecam, bo dostałem konkretne stypendium i w sumie zwraca mi się czesne :D:D:D pokażcie mi inną uczelnię, która tak dba o studenta
    12/22/18
  • do Olaboroboro

    Jak najbardziej warto, zajęcia poprawne pod katem merytorycznym, duzo zajęć praktycznych, nie widzę ogólnie pbm. Polecam
    12/1/18
  • aruska

    w XXI wieku raczej każdy dka o klienta, a student to przecież klient, prawda? studia tez są produktem i jak każdy inny jest pięknie reklamowany ... no właśnie, chyba ci którzy zarządzaja uczelnia pownni rozumieć, że my studenci jesteśmy dla nich istotni bo kształtujemy opinie o danej szkole, jezeli my bedziemy zadowoleni, to polecimy szkołe znajomym, a jeżeli widzimy bałagan i problemy to very sorry, najładniejsze cukrowane słówka nie pomogą
    11/22/18
  • Olaboroboro

    . Chciałabym pójść do wsb na ochronę narodową specjalizacja służby specjalne. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy bardzo trudno się dostać i jak wyglądają zajęcia. Czy jest dużo zajęć praktycznych i oczywiście czy jest egzamin wstępny sprawnościowy. Po prostu chcę się dowiedzieć czy warto tam iść.
    10/28/18
  • dioni

    Jak z bezp. zdrowotnym?
    10/26/18
  • do Latttm

    to dość ciekawa opinia, bo ja mam zupełnie odmienne zdanie, jestem zadowolona bo kierunek jest prowadzony w nowatorski sposób, z wykładowcami tez raczej ok, studiowalas dziennie czy zaocznie?
    10/21/18
  • Latttm

    KOSZMAR! Wsb to chyba najgorsza decyzja w moim życiu. Byłam studentka oddziału w Poznaniu na kierunku psychologia. Poziom niszowy, przedmioty ze specjalizacji prowadzone byle jak, wykładowcy nie przychodzili, zapominali o egzaminach..Po 2 roku chciałam zrezygnować , a wiec udałam się do dziekanatu w celu złożenia odpwiedniego wniosku. Wniosek złożyłam 26.06, informacje dostałam dopiero 27.07, ze wniosek jest w trakcie rozpatrzenia (oczywiście celowo opóźniają termin, ponieważ termin następnego rozliczeni mija 5tego każdego miesiąca). Za złożenie wniosku musiałam zapłacić 200zl, za skreslenie z listy 600zl.. razem 800zl+ czesne..Decyzje otrzymałam 8.08 o skreśleniu mnie z listy studentów i UWAGA- naliczeniu czesnego do września, inaczej nie zostanie wydany mi indeks... Oczywiście nie opłaciłam tego i zwróciłam się o pomoc do adwokata.
    10/14/18
  • Porażka

    Nigdy nikomu nie poleciłabym tej szkoły. DNO!
    10/11/18
  • SR

    Skończyłam licencjat i magisterke na kierunku bezpieczeństwo narodowe na tej uczelni. Jak najbardziej polecam uczelnie. Wykładowcy kompetentni, z ogromną wiedza, chociaż wiadomo że zawsze znajdzie się ktoś kto nam nie przypadnie. Egzaminy jedne łatwiejsze inne nie. Poza tym świetne obozy!😊
    10/8/18
  • kamil g.

    Rok temu jak miałem inaugurację to jako student nie trzeba było mieć zaproszenia, a warto iść. Co do studiów, zaczynam dopiero drugi rok ale jestem zadowolony i z tego co mówili prowadzący zajęcia terenowe będą w tym roku wypasione :D ale widzę ktoś ma ból, nie ma to jak pisać 4 komentarze i zmieniać nicki :D
    10/1/18
  • Jawor

    Byłem i widziałem. To co praktykowane jest w tej szkole to jakiś słaby żart. Szkoła porażka. Naprawdę!
    9/7/18
  • Falowinn

    Beznadziejny poziom osób prowadzących zajęcia. Zajęcia terenowe się nie odbywają, ponieważ wykładowcom się nie chce nigdzie chodzić. Inna sprawa to nieobecności. Pomimo tego, że studenci nie chodzą na zajęcia i tak na koniec otrzymują 4 lub 5 :/ Egzaminy ustne to porażka. Poziom zerowy. W tej szkole naprawdę nie trzeba się uczyć.
    9/7/18
  • Lolarwk

    Wykładowcy nieprzygotowani do zajęć. Brak zajęć terenowych, które są w planie. Nigdy nic się nie odbywa. Przez całe trzy lata studiów miałem 2 zajęcia terenowe i nic poza tym. Zaliczenia na bardzo niskim poziomie. W szkołach średnich mają więcej materiału do nauki niż tutaj. Szkoła Żenada
    9/6/18
  • arek

    Czy na Inaugurację dostaje się zaproszenie? I rok? Czy trzeba być?
    9/6/18
  • ważne

    Ktoś chce siać hejcik tutaj, podejrzewam konkurencję...
    9/6/18
  • /Cezary/

    Nikomu nie poleciłbym tej szkoły. Poziom tak niski, że szkoda słów. Z tego co widzę niepochlebne komentarze są na bieżąco usuwane.... a szkoda bo wielu ludzi zainteresowanych tą "szkołą" o ile można ją tak nazwać, dowiedziałoby się o zasadach i zwyczajach jakie tam panują. Uprzedzam, chcesz się uczyć i zdobyć cenną wiedzę, NIE decyduj się na Wyższą Szkołę Bezpieczeństwa.
    9/6/18
  • Januszek

    Niekompetentni wykładowcy, zajęcia terenowe, które się nigdy nie odbywają.... Egzaminy i wszelkie zaliczenia - śmiechu warte !!! W Gimnazjum trzeba się więcej uczyć i mówię to całkiem serio. Szkoła tylko i wyłącznie dla papierka. Proszę omijać szerokim łukiem.
    9/6/18
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    8/26/18
  • do filo

    mam kompletne odmienne odczucia, w mojej ocenie to wykładowce są najwiekszą siłą tej uczelni, oczywiscie nie wszyscy, ale praktycy
    8/25/18
  • filo

    gdyby uczelnia postawiła na lepszych wykładowców, solidną kadrę, to studenci by to zwyczajnie docenili :-) szkoda, że władze nie do końca rozumieją, c jest ważne.
    8/12/18
  • Kaludia H.

    Studia na tej Uczelni to był dobry wybór ze względu na pełną współpracę z wykładowcami i prowadzącymi zajęcia , nie ma wielkich trudności z kontaktem z nimi, dziekanat mogły lepiej funkcjonować jeśli chodzi o czas realizacji związku z wnioskami. Jestem zadowolona wiadomo gdyby studia były za darmo było by ekstra, ale jak się człowiek postara to jest wstanie dostać stypendium naukowe i już wychodzi korzystnie finansowo. Polecam jeśli ktoś się zastanawia nad wyborem tej Uczelni.
    7/27/18
  • Kacper

    Uczestniczyłem na organizowanych przez tę uczelnię międzynarodowych konferencjach naukowych dzięki temu mogłem porozmawiać i wymienić poglądy nt. bezpieczeństwa z osobami ze stopniem generała, także mega doświadczenie...
    7/27/18
  • honka biedronka

    z opinii słysze że jakoś studenci się tutaj nie przemęczają, prawda?
    7/26/18
  • walić

    nie polecam, kpina a nie uczelnia
    7/26/18
  • Jaaak?!

    Pozytywne komentarze to totalna bzdura, chyba ktoś tutaj opłaca te opinie
    7/26/18
  • masdi

    Solidna dawka wiedzy na zajęciach, które często są praktyczne. i to jest największy atut tej szkoły.
    7/24/18
  • Justyna

    Studiuję Bezpieczeństwo Narodowe w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu i jestem naprawdę bardzo zadowolona! Polecam wszystkim- zajęcia bardzo ciekawe, dużo praktycznej wiedzy, wykładowcy kompetentni, potrafią przekazać wiedzę w sposób zrozumiały i dostępny dla studenta.
    7/23/18
  • nicki

    Napisze ktoś jak tutaj wygląda kosmetologia z elementami mentoringu? A może ktoś się wybiera? :) Jak wyglądają zajęcia i zaliczenia?
    7/14/18
  • MK

    Ja jestem na kryminalistyce i metodach.... i jeśli chodzi o zajęcia to prowadzą je specjaliści z tej dziedziny, przekazują dużo wiedzy bardziej praktycznej niż samej "suchej" teorii. Śmiało mogę powiedzieć, że warto!
    7/3/18
  • MK

    Ja jestem na kryminalistyce i metodach.... i jeśli chodzi o zajęcia to prowadzą je specjaliści z tej dziedziny, przekazują dużo wiedzy bardziej praktycznej niż samej "suchej" teorii. Śmiało mogę powiedzieć, że warto!
    7/3/18
  • KS

    Hej :) Czy mógłby się wypowiedzieć o kierunku "Kryminalistyka i metody zwalczania przestępczości"? Jak wyglądają zajęcia, a przede wszystkim czy warto :)
    7/2/18
  • Jaskółka :)

    jestem po zdanym pierwszym roku. Cały proces organizacji oceniam OK. Jak płacisz w terminie to nic niefajnego Cię nie spotka, a jeśli się jest leserem zapominającym, że podpisało się umowę to no cóż... ;)
    6/28/18
  • Klient

    Nie polecam, maszyna do ciągnięcia pieniędzy.
    6/27/18
  • początkujący

    cześć zastanawiam się nad wyborem studiów czy jest tu ktoś kto studiował bezpieczenstwo narodowe? jakieś opinie?
    6/26/18
  • Katarzyna

    Weronika Hej czy jest tu ktoś kto studiował/ studiuje Psychologię? Czy mogę prosić o jakieś opinie,informacje? 28.05.2018 Studiowałam psychologię w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu. Jestem bardzo zadowolona z przebiegu studiów, wykładowcy super, wyposażeni w ogromna wiedzę merytoryczną, organizowane zajęcia terenowe ciekawe, dostosowane do potrzeb studentów. Od października chciałabym kontynuować naukę na studiach magisterskich tez w WSB ;) - niedawno utworzony został w WSB kierunek Psychologia na studiach drugiego stopnia, z czego bardzo się cieszę ;) WSZYSTKIM POLECAM ;)
    6/25/18
  • Joanna

    Skończyłam w zeszłym roku pedagogikę w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu. Jestem zadowolona ze swojego wyboru, głównie ze względu na zajęcia praktyczne realizowane przez tamtejszych wykładowców. WSB umożliwiło mi dalsze studiowanie magisterki w Kolegium Jagiellońskim w Toruniu w połączeniu ze studiami dyplomowymi w WSB. Uczelnia daje dużo możliwości- trzeba jednak chcieć z nich korzystać. Polecam WSB ! ;)
    6/24/18
  • Możebyć

    Jestem tegorocznym absolwentem. Wszystkie przedmioty idzie zdać bez problemu, czasami ściema goni ściemę, zdarzają się ale bardzo rzadko rzetelne i interesujące zajęcia. Byłem na bezp. antyterr. to tak na prawdę połowa zajęć jest taka sama i mają tylko inne nazwy zapychacze. Organizacja samej szkoły fatalna. Osoba odpowiedzialna za praktyki to jakaś kpina, do czego może się doczepić to się doczepi. (np. jak pracujesz w ochronie to masz przeszkolenie antyterrorystyczne ale w policji lub wojsku to już nie i praktyk nie zaliczysz). Wracając do organizacji na każdym kroku próbują wyłudzić pieniądze. Rozumiem jest to uczelnie prywatna ale ten proceder jest tak perfidny ze np specjalnie nie odpisują na email aby przedłużyć okres oczekiwania i mieć możliwość nałożenia kary. Jeśli uważacie że dziekanat powinien być pro studencki to tutaj się zawiedziecie. Jak miałem coś załatwić w dziekanacie to już lepiej w ZUSie idzie się dogadać. Co mnie jeszcze urzekło ? "bony" które masz zapewnione różne zniżki itp( dlatego się skusiłem na WSB ) a później się okazuje że jednak nie bo zawsze się znajdzie jakieś wytłumaczenie. Osobiście nie polecam. Pomimo że wspominam dobrze ten okres ale to głównie przez ludzi jakich tam poznałem. A jak ktoś mówi o praktycznym nauczaniu w terenie to uwierzcie mi przez 3 lata chyba tylko 3 razy wyszedłem w teren ( aczkolwiek ja osobiście na to nie narzekałem, bo takie zajęcia uważam że są na siłę i stratą czasu)
    6/21/18
  • Ppp

    Witam, jestem zainteresowana kierunkiem psychologia, ale mam pytanie co do specjalizacji. Czy ich zagadnienia są realizowane od początku, czy dopiero od konkretnego roku?
    6/19/18
  • koksik

    Jako absolwent podyplomówki czuje się usatysfakcjonowany:) zdecydowanie dobry wybór
    6/14/18
  • Qwerty

    Skończyłam studia licencjackie z pedagogiki opiekuńczo- wychowawczej z socjoterapią i jestem zadowolona ze swojego wyboru. WSB z siedzibą w Poznaniu oferuje zajęcia przede wszystkim w formie praktycznej- liczne zajęcia terenowe pomagają zdobyć niezbędne doświadczenie.
    5/28/18
  • Weronika

    Hej czy jest tu ktoś kto studiował/ studiuje Psychologię? Czy mogę prosić o jakieś opinie,informacje?
    5/28/18
  • PMP

    hej, a jaka specjalizacje wybieracie na bezpieczenstwie zdrowotnym?
    5/27/18
  • Kasia

    Hej :) Czy mógłby się wypowiedzieć o kierunku "Kryminalistyka i metody zwalczania przestępczości"? Czy warto? Czy zajęcia są ciekawe? Zamierzam się wybrać na ten kierunek w przyszłym roku :)
    5/21/18
  • do Maria

    Hejt , że brak sal? serio, opinia chyba od konkiurencji bo takie coś tam sie nie zdarzuylo odkad studuije..
    5/20/18
  • Maria

    Ogólnie nie polecam . Słabo prowadzone zajęcia, brak sal i ogólne niezadowolenie . Jedyne co dobre to biura administracji i windykacja opłat.
    5/1/18
  • Kk

    Cześć, jak to jest z maturami tam? co się liczy?
    4/30/18
  • nokaut

    witam, również wybieram się na bezpieczenstwo zdrowotne
    4/29/18
  • pmp

    tak np ja i kolezanka:)
    4/22/18
  • pmp

    hej, ktos sie wybiera na bezpieczenstwo zdrowotne 2018r? ;D
    4/8/18
  • do Werka

    nie rozumiem kompletnie Twojego pytania? to jest po polsku??? Jestem studentem WSB i jestem zadowolony, na co dzień pracuje w PSP, jakie kierunek Cb interesuje?
    4/1/18
  • Werka

    Cześć. Jakie macie opinie na temat uczelni a zwłaszcza wydziału sprawiedliwości i organów ścigania?
    3/25/18
  • Przyszły student

    Mam pytanie jak na WSB wygląda pedagogika zastanawiam się bardzo mocno nad tym kierunkiem i chciałabym dowiedzieć się więcej
    3/7/18
  • do W.

    Bardzo pozytywnie odbieram te studia, fajni wykładowcy i sporo zajęć praktyczno-terenowych. jak dla mnie pozytyw
    3/4/18
  • W.

    Witam. Studiuje ktoś na kierunku Bezpieczeństwo Narodowe o specjalności BHP i ochrona przeciw pożarowa? Jakie macie opinie o kierunku, specjalności i uczelni?
    2/26/18
  • Karo

    Witam czy mógłby ktoś się wypowiedzieć jak to wygląda (kryminalistyka) czy trudno, jak wykładowcy, jakie przedmioty, czy warto?
    2/20/18
  • Mielena

    Hej czy ktoś się wybiera na WSB do Gdańska od marca? Kierunek psychologia i jaką wybieracie spec?
    2/20/18
  • Womiko

    Orientuje się ktoś czy trzeba chodzić na zajęcia.Słyszałem że można dopłacić wiecej za indywidualny tok nauczania na mgr.BN i wtedy nie ma obowiązku uczestniczenia w zjazdach.Tylko zaliczać egzaminy ? Czy ktoś wie jak to w praktyce wygląda ?
    2/16/18
  • KINIA

    Podpinam się do pytania nizej. A są terminy wrześniowe obrony?
    2/13/18
  • BASIA

    Jak na tej uczelni wygląda obrona? Będę się bronić w tym roku, a chciałabym jak najszybciej mieć to za sobą. Jak to wyglądało u was? Kiedy są terminy?
    2/13/18
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    2/12/18
  • do Psycho

    możesz wszytsko sprawdzić na ich stronie, masz tam bardzo szczegółowe opisy i plany studiów, osobiście polecam w tej szkole BN
    2/5/18
  • Psycho

    Tez jestem ciekaw opinii o Psychodietetyce, jakie przedmioty na I roku? Jak tam z nauka na zaocznych, bardzo duzo, srednio? Bede wdzieczny za opinie
    1/30/18
  • ciekawostka

    ten nabór zimowy faktycznie tutaj jest, to jest bardzo dobre rozwiązanie, ktoś w końcu pomyślał
    1/30/18
  • do MARTA

    jako ze jestem na I roku BZ o samej specjalnosci nic nie moge napisac, za to sam kierunek ciekawy i widac rozwojowy
    12/29/17
  • MARTA

    Witam Co sądzicie o kierunku Psychodietetyka w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa? Jakieś opinie?
    12/24/17
  • yohas

    czy będzie w tym roku nabór zimowy? słyszałem, że to bardzo fajna opcja, będzie?
    12/16/17
  • kalag

    ciężko ocenić, ale generalnie pozytywnie ale na ten czas, zobaczymy jak dalej, czekam na te zajęcia praktyczne i terenowe
    12/12/17
  • ramos

    jestem zadowolony całościowo, jak wszedzie sa plusy i minusy, tutaj wiecej było plusów, stad poztywna ocena
    11/29/17
  • galbo

    Na tę chwilę czuje się usatysfakcjonowany, mogę polecić. Nie mam większych pretensji nawet na dziekanat:)
    11/13/17
  • global

    Tez sie wybieram na bezp. zdrowotne. Koledzy są:)
    10/12/17
  • Michalina

    Hej, ja się wybieram na bezpieczeństwo zdrowotne ze specjalnością psychodietetyka - trener personalny. Czy są tu koledzy z roku :) Pozdrawiam
    9/24/17
  • do Katia07

    obiektywnie uwazam, ze warto, gdyz pod katem nauk o bezpoieczenstwie ta uczelnia nie ma sobie rownycvh
    9/24/17
  • Katia07

    Czy ktoś może mi napisac czy warto iść na bezpieczeństwo narodowe-detektywistyska i wywiad gospodarczy oraz na psychologia-kryminalistyczno śledcza? Jak wyglądają zajęcia? Z góry dzięki za odpowiedz :)
    9/22/17
  • balboo

    studia całkiem całkiem, czesne niskie, wykładocwcy w wiekszosci na plus
    9/16/17
  • do nugattu2

    u mnie bylo bez problemu ze specjalnością, otwarta zgodnie z umową, co do umowy to na innej szkole musialem placic ponad 1000... faktycznie zalecane czytanie umow, ale takze wywiazywanie sie z nich
    9/13/17
  • do nugattu

    W kazdej innej uczelni sa podobne obostrzenia finansowe i nie wiem jak mozna umowy nie czytać?! Co do specjalności to nie mam pojęcia jak to było, ale np moim zdaniem jak jest 1 osoba to jak ja mają otworzyc???
    9/12/17
  • Nugattu

    NIE POLECAM!!! Uczelnia proponuje wiele specjalnosci, mnie skusilo bezpieczenstwo cyberprzestrzeni na kierunku bezpieczenstwo narodowe. Podczas skladania dokumentow zapewniano mnie, ze specjalnosc cieszy sie zainteresowaniem, wiec sa duze szanse, ze otworza. W tej chwili mam rok w plecy ze wzgledu na to, ze NIE OTWORZYLI specjalnosci. Zostaly otwarte tylko dwie: policyjna i antyterrorystyczna, z czego jedna grupa studentow jest cala policyjna a druga antyterrorystyczna. Zlozylem wniosek o skreslenie z listy studentow, to kaza mi zaplacic 800 zl! CZYTAĆ UMOWĘ zanim podpiszecie!!!!!
    9/5/17
  • Kakashi

    Czy jest ktoś kto może mi cokolwiek powiedzieć o tej uczelni ? Mój email diana77011@gmail.com proszę pisać.
    9/5/17
  • Kakashi

    Witam. Chciałabym się dowiedzieć czy jest jakiś akademik blisko tej szkoły ?
    8/29/17
  • Mariusz 1982

    jeśli ktoś chce się rozwijać w kierunku szeroko pojętego bezpieczeństwa to mogę polecić, kilka przedmiotów bardzo dobrze prowadzonych, i to są fakty, na minus ze zdarza sie kilka słabszych, ale ogólnie wygląda to dobrze
    8/20/17
  • garnisz

    Zdane, tyle moge napisac, do do szkoły to mozna pisac wszystko, osobiscie jestem zadowolony.
    8/14/17
  • do Absolwentka

    czy ty wszedzie piszesz to samo? ile płaca teraz za hejtowanie?
    8/13/17
  • zaocznie

    Ktos sie wybiera na zaoczne bezpieczeństwo zdrowotne?
    8/5/17
  • Absolwentka

    Dodam jeszcze żeby iść do dziekanatu to najlepiej z dyktafonem ponieważ na drugi dzień jak pójdziecie to powiedzą wam co innego. Magisterki w tej szkole nie będę robić :) nie polecam. Co do promotorów to nawet nie sprawdzają waszej pracy tylko podpisują. Jeżeli będziesz miły dla nauczycieli i się do nich "kleił" to na końcu zdasz obrone na 6 bez zastrzeżeń.
    7/30/17
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    7/30/17
  • Domik1990

    Czy ktos o kierunku ratownik medyczny cos mi powie :)
    7/25/17
  • Galloway

    Psychologia z perspektywy II roku skończonego lepiej niż pozytywnie. Wielu naprawdę dobrych nauczycieli. Zajęcia w większości ciekawe. Na pewno inaczej niz sobie wyobrazalam, ale na te chwilę zadowolona.
    7/13/17
  • Naturalblondee

    Proszę o szczere opinie o kierunku psychologia na tej uczelni :)
    7/11/17
  • Miras

    jeszcze sie nie obronilem ale to praktycznie koniec wiec cos moge napisac od siebie: Moim zdaniem to dobra uczelnia prywatna bo mozna tam spotkac wileu fachowców-praktyków, kolejny plus to przede wszytskim za całkowice innowacyjne podejście do kształcenia, a liczne praktyki i zajęcia terenowe powodują ze faktycznie czuc ten profil praktyczny
    7/2/17
  • globus

    jakiś opinie od tegorocznych absolwentów?
    6/18/17
  • kenig

    ciekawe na WSB są studia z pedagogiki, nie ma zadnego problemu zeby wybrac interesujaca specjalnosc, potem troche trzeba dać od siebie i praca się znajdzie. kluczem są praktyki
    5/11/17
  • mohacz

    marzy mi się rozwój w wojsku dlatego idę na wyższą szkołę bezpieczeństwa
    4/24/17
  • niom

    całkiem nieźle wyglądaa to zarządzanie, wiele specjalności do wyboru i ciekawe podejście do tematu, niestandardowo
    2/19/17
  • Karmazyn

    Dopiero będę studiował II semestr psychologii, wykładowcy w większości widać dobrze przygotowani, niektórzy dość specyficzni. Z zajęć generalnie jestem zadowolony. Wykładowcy są w minim na stronie chyba
    2/12/17
  • psychologia?

    Czy mogę prosić o opinię tych studentów, którzy są na kierunku PSYCHOLOGIA? Jak oceniacie poziom studiów w tej szkole? Czy macie porównanie z innymi szkołami prywatnymi. Czy jesteście zadowoleni z zajęć, wykładowców? Kto prowadzi ćwieczenia, bo na stronie nie widzę nigdzie nazwisk?
    2/10/17
  • eldo

    tak nabór zimowy w tym roku widziałem że też jest
    1/11/17
  • klak

    rozumiem, że nabór zimowy aktualny tak?
    12/14/16
  • publiczne/niepubliczne

    tak, to jest szkoła niepubliczna, jeśli chcesz mieć jasny podział na publiczne i niepubliczne na stronie głównej tego portalu masz wyszukiwarkę i w niej kryterium: status uczelni, to powinno Ci pomóc
    11/29/16
  • kajtek

    A jaka ma byc? moim zdaniem to i tak maja niskie czesne.
    11/26/16
  • zielona

    Słuchajcie, czyli WSB w Poznaniu jest płatna, tak? to szkoła niepubliczna?
    11/21/16
  • marter

    na pewno będzie taka opcja gdyż, w zeszłym roku z tego skorzystałem i sporo osób również
    11/16/16
  • tariq

    Czy będzie nabór zimowy także w tym roku, podobno mają taką opcję?
    11/12/16
  • delev

    Ad. Bezp. Zdrowotne. Jestem na pierwszym roku i musze przyznać, że troche się bałem, nie byłem pewien czy to dobry wybór, ale jestem pod pozytywnym wrażeniem. niby nowy kierunek ale pełna profeska i ciekawe przedmioty.
    10/30/16
  • karten

    Podobnie, jak koleżanka niżej czytałem za radą regulamin i opłaty i generalnie nie widzę nic dziwnego. Czy ktoś może opisać jakie ma wrażenia na Bezpieczeństwie zdrowotnym?
    10/25/16
  • inga

    Rozważam studia na uczelni od przyszłego roku, zapoznałam się z opiniami i regulaminem - nie bardzo rozumiem połowę zarzutów, wszystko jest opisane ! Czy jest ktoś, kto studiuje psychologię kryminalno-śledczą? Chciałabym się dowiedzieć, jakie wrażenia?
    10/25/16
  • mijo

    Ogólnie polecam, fajne kierunki, na plus większość kadry i fajny system stypendialny co jak na niepubliczna uczelnie pozytywnie zaskakuje. Opłaty nie sa jakieś kosmiczne wrecz niskie.
    10/24/16
  • triger

    A kiedy w końcu ludzie zaczną czytać regulaminy, przecież po cos one są nie?
    10/13/16
  • amasja

    Bez większych problemów na początku, tylko te zjazdy... część wykładowców wymiata:)
    10/12/16
  • xcoff

    omijajcie tą uczelnie szerokim łukiem!!! otworzyli kierunek na którym było kilka osób, po 4 dniach okazało sie że musza one zrezygnować ze studiów z powodu rozwiązania kierunku!! moja przyjaciółka została bez studiów prawie w połowie października! w dodatku zmuszona jest opłacenia czesnego za te kilka dni w wysokości 350 zł! najgorsza uczelnia w Poznaniu!!!!
    10/8/16
  • Hedir

    Po obronie. Studia fajne, czasem nudni wykładowcy, ale ogólnie to polecam obozy, full mega total odjazd. Pozdrawiam Pana T. :)
    9/22/16
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    9/18/16
  • roman student

    Witajcie, na wstępie zaznaczę, że jestem świeżo upieczonym magistrem tej Uczelni. Piszą bo mam dość tych chorych i często krzywdzących opinii o WSB. Studiowałem tam zarówno licencjata jak i mgr i jedynego do czego mogę mieć zastrzeżenia to sprawy dziekanatowe, jednakże całościowo oceniam Uczelnie na dobry plus. Szkoda, że grupa opłacanych przez konkurencje ludzi tam szkaluje całkiem niezłą jednostkę dydaktyczną
    9/18/16
  • studentka2

    @studentka WTF?! przecież masz wszytsko jasne z planem wiec co panike siejesz... u mnie zero problemów
    9/13/16
  • studentka

    nie wierzę, kto te plany stworzył?!?!?!??! nie dość ze trzeba przyjezdzac na 2-3 zajęcia, to zeby się tefgo dowiedxziec to z lupą prawie trzeba siedzieć nad tym planem, niby cala strona, a plan malenki na srodku, no i kazda kreska innej grubości. masakra!!!!!! już załuję ze tam poszlam chociaz jeszcze się zajęcia nie zaczely
    9/9/16
  • likily

    ciężko mi porównać z innymi uczelniami, ale nie prawdą jest że płaci się za wszystko. jeśli przestrzega się regulminu, który nie oszukujmy się jest powszechnie dostepny i czytelny to nie ma większych problemów
    8/11/16
  • Najewski

    Magisterka obroniona! ciekawe studia i sporo zajęć, które są godne polecenia. Moja ocena mocne 4+
    7/31/16
  • Madero keczap

    @musztarda Pewnie, że możesz duzo sam sprawdzić o uczelni. Kadra, plany, itd. Lepsze to niż net, gdzie opinie są wiadomo jakie...
    7/24/16
  • Nata

    Witam! Jestem zainteresowana ratownictwa medycznym , W tej uczelni, czy jest ktoś co mógł mi coś powiedzieć na temat.
    7/23/16
  • musztarda

    Do @madero keczap, świetny pomysł, zapytajmy w prywatnej uczelni, czy warto u nich studiować :D ciekawe co odpowiedzą XD
    7/22/16
  • Madero keczap

    A nie lepiej spytać w rekrutacji??? bosze... ludzie mają problemy, myslicie że w necie coś ogarniecie. nie bo tu kazdy moze pisac opinie nawet pokemony
    7/21/16
  • Olcik

    Jej! Bardzo dziękuję za odpowiedź , czy mogłabym prosić chociaż maila koleżanki? Chciałabym zadać kilka pytań :) Pozdrawiam@:D
    7/17/16
  • do Olcik

    Nie studiuje co prawda psychologii, w moim przypadku to BN, ale mam koleżankę, która jest na II roku i twierdzi, że jeśli chodzi o zajęcia i wykładowców to jest całkiem spoko. Organizacyjnie znacznie się poprawiło, czasem chaos, ale na której uczelni go nie ma. Czesne jest moim zdaniem niskie, więc patrząc całościowo, mogę polecić.
    7/17/16
  • xbob

    Po skończeniu magisterki mam pozytywne wrażenie, ciekawe zajęcia / wyjazdy/ ogólnie nie mam złego zdania o uczelni, wszystko tak jak powinno być, pozdrawiam
    7/14/16
  • Olcik

    Witam , czy odpowie mi ktoś na kilka pytań? Zastanawiam się nad psychologią kryminalistyczno-śledczą czy ktoś ma doświadczenie z tym kierunkiem? Jak wyglądają przedmioty , nauka na tym kierunku? Trudno jest? Jak profesorzy jak wygląda organizacja szkoły? Czy warto tam iść? I jak jest z poprawkami? są darmowe trzeba płacić? Warto tam iść xd? PS. wybiera się ktoś w tym roku na ten kierunek? POZDRAWIAAAAAM!:D
    7/14/16
  • moliera

    z mojej perspektywy: zależy kto czego szuka, moim zdaniem warto się zastanowić co chce się robić po studiach, ja skończyłam pedagogikę, ale wiedziałam podczas studiów co i jak powinno się w tym kierunku robić, na plus to, że było sporo praktycznych zajęć, to własnie one zadecydowały, że lepiej się możesz przygotować do rynku, wykładowcy w sumie profeska, jedni lepsi drudzy gorsi, ale generalne ok
    6/21/16
  • dominika19

    Witam. Jestem zainteresowana kierunkiem psychologii kryminalno-śledczej, jednak cały czas mam pewne wątpliwości. Czy jest tu ktoś, kto mógłby opowiedzieć mi trochę jak to tam wygląda i czy jesteście zadowoleni? Pozdrawiam :)
    6/21/16
  • takitu

    Obiektywnie to uważam, że teraz jest tam teraz całkiem przyzwoicie. Czasami jest chaos jeśli chodzi o sprawy organizacyjne, ale nie mogę powiedzieć bo zmienia się na lepsze. Jako, że studiuję na Bezpieczeństwo Narodowe to muszę przyznać, że kadra prezentuje wysoki poziom, można sobie posprawdzać w necie ich publikacje. Czesne jest niskie w porównaniu do konkurencji, na uwagę zasługuje nowy budynek, który rozwiązał większość poprzednich niedogodności. Bądźmy poważni, gadałem o BN na innych Uczelniach rzekomo lepszych... kpina Ps widziałem, że teraz mają psychologie. A na zakonczenie to powiedzcie mi gdzie teraz studia są na jakimś mega wysokim poziomie???
    6/18/16
  • jager

    @nikola dokładnie podobną kwestię miałem poruszyć, nie mówiąc już o tym, że komentarz tej Pani jest po prostu nieprawdą, gdyż sam studiuję na WSB i nie żądnych większych problemów.
    6/17/16
  • nikola

    mam wrażenie, że ludzie idący na studia płatne są nieświadomi co robią, albo idą tam gdzie im rodzice każą.... droga studentko, polecam najpierw skorzystać ze słownika ortograficznego a potem tak negatywnie opisywać uczelnię.
    6/15/16
  • starybear

    Podejmiesz naukę to zostaniesz wplątany w kłopoty finansowe. Szkoła nastawiona tylko na zysk.
    6/13/16
  • klimen

    większych bredni dawno nie czytałem, "studentka II roku" piszesz o tej samej ? brzmisz jak były pracownik bo to że są problemy finansowe to jakaś kpina , będąc studentem na każdym kroku widać, że kasa jest... Osobiście: w dziekanacie idealnie nie jest ale bez jaj, natomiast sam poziom studiów jest solidny
    6/11/16
  • studentka II roku

    Uwaga potencjalni studenci tej uczelni! To jest kompletna porażka. Kuszą czesnym i potencjalnymi kursami. W efekcie czesne to tylko część opłat. Kursy się nie odbywają.Tam płaci się za wszystko. W dziekanacie jak w banku. Tylko się mówi o pieniądzach. Kompletny brak kompetencji pracowników dziekanatu. Nikt nic nie wie, ciągle kogoś nie ma. Nie dotrzymują terminów. Kompletny brak kultury osobistej zarówno ze strony pracowników jak i dziekana i pani asystentki. Uczelnia posiada poważna kłopoty finansowe i przy obecnym niżu demograficznym oraz zaangażowaniu pracowników dni tej szkoły są policzone. Nie będę ukrywać że tego tej instytucji życzę gdyż robi złą reklamę innym prywatnym uczelnią. Pozdrawiam
    6/4/16
  • kaziu maca

    Na wyższej szkole bepieczenstwa stuiowałem i było całkiem spoko. Czesne niezbyt uciązliwe a kadra fajna.
    4/28/16
  • tonev

    to jest dobry trop ,może to jest ból, że trzeba się uczyć w tej szkole, jeżdzić na obozy, chodzić na zajęcia, a przeciez łatwiej dostać papierek...
    4/13/16
  • do Adrian212

    a kazali Ci też się uczyć? buhahah co za ludzie
    4/11/16
  • Patryk F.

    Mam pytanie do WSB!!! Czy wy zatrudniacie partaczy do planowania????? Ile można sie mylic, co chwile macie błędne plany zajęć próbuje zobaczyć plan na 6 semestr bezpieczeństwa narodowego a tu wyskakuje jakiś inny szajs. czy to jest ten wysoki pozim???????????????????????????? to jest co chwile!
    4/10/16
  • wiola

    moja opinia jest pozytywna, ale czesto slucham rozmow znajomych, ktorzy narzekaja na to, ze wklady sa obowiazkowe. Ja sie pytam: co sie dziwicie? No przeciez jesli ktos chce studiowac, to rtudno zeby dostawal zalki na piekne oczy. Stdia zaoczne nie zwalniaja z chodznia na zajecia i konieznosci nauki. Jesli uwazacie inczej, to moze po prostu poszukajcie sobie innego sposobu na zycie.
    4/1/16
  • kafman

    Opinie niesprawiedliwe i krzywdząca, praktyk jest dużo a obozy sportowe to jeden z głownych atutów WSB, niezapomniane przeżycie. Poziom kadry bardzo wysoki i tego nikt nie powie, wystarczy sobie wygooglować. Osobiście jestem bardzo zadowolony ze studiów na wsb, bo widać, że Uczelnia się rozwija. Co do płatności to czesne jest niskie wiec dobry żart z tymi opłatami, które są zresztą w regulaminie precyzyjnie opisane..
    3/31/16
  • ja

    poziom całkiem przystępny...
    3/30/16
  • agawa

    6 lat temu pedagogika na tej uczelni to zło. Jak chcesz się czegoś nauczyć to kup sobie książki i poczytaj. Plus to czesne. A po tych latach okazuje się że nie wpisali mi przygotowania pedagogicznego które posiadam. zaproponowali żebym zrobiła kurs u nich.
    3/22/16
  • maza

    Te złośliwe komentarze pisze ciągle ta sama osoba, wkurzona bo nie u ie czytać regulaminu, a tam wszystko jest napisane, pawda jest taka, że jak się wszystko terminowo zalicza to nie żadnych problemów. Kadra jest na wysokim poziomie, poza tym dużo ciekawych przedmiotów, szkoła na pewno dobrze przygotowuje do pracy w policji, nie bez przyczyny maja z nimi umowe. jestem na 3 roku i jestem zadowolona. Hejty piszą leniwi...
    3/17/16
  • do Maciuś87

    Kolego twoja wypowiedź jest tak mało merytoryczna i prostacka, że nawet ciężko to komentować, tak rynsztokowy język sprawie, że interpretacja twojej opinii powinna być odwrotna, mało chyba już za hejty płacą...
    3/12/16
  • Maciuś87

    Nie polecam. Władze szkoły chamskie i bezczelne w stosunku do studenta. Szkoła sama pracuje sobie na taką opinie. Jeżeli macie możliwość studiować na innej uczelnie, bez wahania to zróbcie. Kolejna negatywna opinie trafia na konto WSB.
    3/4/16
  • do jaonna

    Banda idiotów? Czy jesteś pewna, że studiujesz na WSB w Poznaniu? Nigdy nie spotkałam się z sytuacją, aby promotor mnie olewał i miał w dupie moją pracę, wiadomo, są różni ale nie wierzę w takie skrajności....
    2/29/16
  • Maciej Augustyniak

    Nigdy nie miałem żadnych problemów z promotorem, skąd taka opinia? Jeśli wszystko się robiło w terminie zero problemów, nie mówie, że wszystkie zajęcia mi się podobały, ale bez jaj, wielu wykładowców mega spoko i z dużą wiedzą. Zajęcie terenowe super wspomnienia a ja i wiele osób z grupy najlepiej wspomina właśnie obozy sportowe, czy to nie czasem płatny hejt ta opinia poniżej?
    2/27/16
  • joanna

    Drodzy potencjalni studenci wyższej szkoły bezpieczeństwa w poznaniu, zastanowcie się dobrze nad tym, czy naprawdę wasze zdrowie psychiczne jest warte studiów na tej zenującej uczelni. w zasadzie ciężko znaleźć mi jakiekolwiek pozytywy studiowania w tym miejscu. jestem właśnie na 3 roku i odliczam dni do obrony i zakończenia tej farsy. Pomijam oczywiście fakt, ze placi się absolutnie za wszystko- za każda bzdurę jesteście zobowiązani płacic dodatkowe opłaty w wysokości np. 200 zl. Nie dajcie się skusic na niskie czesne- nadrobicie to dodatkowymi opłatami, które niestety macie obowiązek uiscic. To jeszcze nie jest najgorsze. Najgorsza jest kadra, której wydaje się, ze reprezentuje jakiś poziom, a w rzeczywistości są banda idiotów nastawionych tylko i wyłącznie na pieniądze. Nie liczcie na to, ze ktokolwiek Wam pomoże przy pisaniu pracy licencjackiej- żadnego promotora nie interesuje wasza praca. Wazne jest tylko to, żeby nie dac zaliczenia z seminarium, a każdy powod jest dobry, aby to zrobić, gdyż wtedy musicie zaplacic kare za niezaliczenie przedmiotu. Nie licznie na sugestie ze strony promotora dotyczące waszej pracy, ewentualnych poprawek, doboru literatury itd. Nie bedziecie mogli nawet pisac pracy na temat jaki was interesuje. Nie wiem czy swiadczy to o niskim poziomie i wyjatkowej ignorancji promotorow i ich ubogiej wiedzy- może na tyle mało wiedza, ze nie sa w stanie w żaden sposób ukierunkować studentow piszących prace. A może jedynym celem od samego początku było nabijanie kabzy władzom uczelni, a my, naiwni studenci liczyliśmy na to, ze cokolwiek uda nam się stąd wynieść. Niestety jedyne co studia w wyższej szkole bezpieczeństwa mi daly to zszargane nerwy, frustracja i pusty portfel. STANOWCZO ODRADZAM. Nie pakujcie się w to.
    1/11/16
  • Specjalista ds. rekrutacji Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa

    Nabór zimowy 2016 w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa czas zacząć! Zima to doskonały czas na akademicką mobilizację, tym bardziej, że do takiej aktywności „wzywa” również kalendarz – któż z nas bowiem nie mnożył jeszcze kilka dni temu noworocznych postanowień? Dla tych wszystkich, którzy w owej wyliczance nie pominęli edukacyjnych aspiracji, a wyznaczone cele chcą urzeczywistnić, mamy propozycję: Nie traćcie czasu i rozpocznijcie studia w WSB jeszcze zimą! Zimowa rekrutacja jest już naszą wieloletnią tradycją. Na zainteresowanych czekają ostatnie miejsca w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu oraz w wydziałach w Gdańsku, Gliwicach, Bartoszycach i Giżycku. W OFERCIE EDUKACYJNEJ KAŻDY ZNAJDZIE COŚ DLA SIEBIE! Do wyboru na studiach I stopnia są kierunki: Bezpieczeństwo narodowe Bezpieczeństwo wewnętrzne Bezpieczeństwo zdrowotne Pedagogika Psychologia Zarządzanie Studia II stopnia prowadzone są na kierunkach Bezpieczeństwo narodowe i Bezpieczeństwo wewnętrzne. Zapraszamy!
    12/30/15
  • marken

    Czasem się zdarza, ,że publiczne studia kosztują więcej niż prywatne, akurat wsb nie ma wysokiego czesnego
    12/18/15
  • do bartas

    nie wiem czy masz taką świadomość, ale nawet na uczelniach publicznych (które TEORETYCZNIE powinny być darmowe) studenci muszą płacić niemałe pieniądze za obozy, ja za swoje rocznie wydawałam ok 2 tysięcy ...
    11/16/15
  • mikser

    przecież to, że wykładowca olewa to już chyba norma na wszystkich uczelniach, tacy zawsze się zdarzają...
    11/11/15
  • roznbaum

    do Ona777 Nasza grupa miała podobny problem, po spotkaniu z Dziekanem sprawa została ogarnięta z gościem, i z tego co FACET NIE PRACUJE, wiec moze ytzrba hy7 o tym poinformac władze uczelni, ich tez taki wykładowca raczej denerwuje…
    10/30/15
  • Ona777

    Na trzecim roku kiedy miało dojść do podpisania pracy dyplomowej przez promotora okazało się, że Pan promotor nie ma dla nas czasu gdyż pracuje sobie w innym kraju. Seminaria prowadził przez Skypa. ;/ Tym samym nie ukończyłam szkoły z uwagi na brak zaliczenia z seminarium oraz za brak złożenia pracy z terminie. WSB się na nas wypięło (było nas kilku), a teraz aby wrócić na studia trzeba ponownie zaliczyć 3 rok (za który trzeba ponownie zapłacić 4000zł), w dziekanacie okazało się, że będąc poprzednio na 6 semestrze nie miałam zaliczonego 5 (w karcie i w indeksie jest coś innego).;/ Obłęd po prostu. Jeden wielki bałagan i wyzysk.
    10/26/15
  • bartas

    wsb bezp. narodowe. cwaniactwo władz i poziom studiowania jest wręcz odrażający. Na każdym kroku kombinacje żeby tylko jak najwięcej wycisnąć ze studenta (finansowo). Śmieszne dodatkowo płatne obowiązkowe obozy, które nie wnoszą nic oprócz przypływu gotówki dla uczelni i zaprzyjaźnionego ośrodka wypoczynkowego. a praca po ukończeniu? haha dobry żart. chyba po filozofii prędzej dostaniecie pracę niż po bn na wsb. Chyba że marzycie o kasie w biedronce ale to po co iśc na studia wtedy. ODRADZAM
    10/12/15
  • miquel

    znośnie, aczkolwiek mogliby czasem być milsi w tych dziekanatach, na ok też niskie czesne
    10/10/15
  • Tomasz Kaźmierczak

    zapisałem się dziś, była miła Pani i wytłumaczyła wszystkie kwestie dotyczące opłat, regulamin na stronie, nie widzę problemów na razie
    9/29/15
  • klonn

    bez kitu wiata chyba nie umie czytać tych umów, co tam zawiłego jak opłaty też są?
    9/26/15
  • mikoi

    tak, ja się wybieram na BZ zaocznie
    9/22/15
  • studentka

    Witam. Wybiera sie ktoś na BZ zaocznie....?
    9/21/15
  • stud

    @Studentka2015 uadj sie do rzecznika konsumenta który ma siedzibe przy teatralce. On dużo wie na temat przekrętów wsb :)
    9/17/15
  • Studentka2015

    Dlaczego zakładacie ze chodzi o czytanie umowy??? Moze jeszcze bez zrozumienia Panie L?
    9/14/15
  • kliker

    no właśnie nie czytają i potem tak jest, po mimo, że akurat ta uczelnia ma bardzo czytelną umowe
    9/12/15
  • kostey

    @studentk2015 A może warto czytać umowę przed podpisaniem, co w tej umowie był nie jasne?
    9/10/15
  • Studentka2015

    Szukam osob które maja przykre doświadczenie z tą szkołą. Pilna sprawa!!! mieszkanka@poczta.fm Proszę o kontakt
    8/31/15
  • Studentka2015

    Jak uwolnić się od tej uczelni? Jak rozwiązać umowę i odzyskać pieniądze?
    8/31/15
  • miksik

    Studia wspominam bardzo pozytywnie, najbardziej podobały mi się zajęcia terenowe, może dlatego, że trafiłam na fajną grupę, ale to co wyróżnia tę uczelnie to znakomici wykładowcy, niektórzy naprawdę prowadzą zajęcia, że aż chce się zostać dłużej:) problemów praktycznie nie miałem żadnych, jednak studiowanie nie znaczy wakacje i jak widac niektórzy tego nie potrafią zrozumieć, żeby potem coś było, trzeba też dac trochę od siebie
    8/30/15
  • Absolwent

    ludzie wszędzie tylko nie tu. mój największy błąd życiowy polega na tym, że wybrałem Bezpieczeństwo Narodowe na WSB. stracicie nerwy, mnóstwo kasy i nie dostaniecie nic w zamian. na początku będą Wam obiecywać "złote góry" a potem zobaczycie jak jest naprawdę. teraz robię studia podyplomowe w wspia w poznaniu i jest o niebo lepiej. po prostu tak jak powinno być. oby jak najdalej od wsb :)
    8/25/15
  • Lucyna

    2 lata temu ukończyłam w wsb bezp. narodowe. cwaniactwo władz i poziom studiowania jest wręcz odrażający. Na każdym kroku kombinacje żeby tylko jak najwięcej wycisnąć ze studenta (finansowo). Śmieszne dodatkowo płatne obowiązkowe obozy, które nie wnoszą nic oprócz przypływu gotówki dla uczelni i zaprzyjaźnionego ośrodka wypoczynkowego. a praca po ukończeniu? haha dobry żart. chyba po filozofii prędzej dostaniecie pracę niż po bn na wsb. Chyba że marzycie o kasie w biedronce ale to po co iśc na studia wtedy. ODRADZAM
    8/21/15
  • mohacz

    podobno są częste promocje, na ile to się opłaca?
    8/12/15
  • bbart

    również polecam tą uczelnię, fachowe podejście do nauczania, ciekawe zajęcia i dobre zaplecze naukowe, jestem zadowolona ;)
    8/8/15
  • gdańsk

    a ja w Gdańsku mogę polecić wykładowców szczegolnie ze zwalczania przestępczości i prawa karnego wykładają praktycy
    8/7/15
  • locked

    Mam wrażenie, że czasami ktoś coś szuka na siłę, często można wsb wrzucać,a el akurat absolutorium było na bardzo wysokim poziomie, sala, chyba najładniejsza w poznaniu, sama uroczystość sprawnie i godnie poprowadzona, proszę bez przesad, trochę obiektywizmu ludziska!
    7/15/15
  • buton

    Jak obecni studenci oceniaja psychologię?
    7/9/15
  • andrzej gie

    absolutorium 05.06.2015-dla nas rodziców i znajomych pozostał pewien niesmak.organizatorzy nie wyróżnili 16 absolwentów,którzy obronili prace magisterskie tytułem magistra wyczytując ich nazwiska. to duża gafa-jesteśmy tym zawiedzeni.wstyt !
    7/6/15
  • dino

    robiłem podyplomówke z bhp u nich, polecam. wykładowcy ok, zjazdy logicznie ułożone, ogólnie bez pbm
    6/24/15
  • podyplomówki

    ktoś robił u nich podyplomówki??? myślę o ochronie w cyberpzestrzeni, przeszukuję net, sprawdzam opinie, na WAT do Warszawy nie za bardzo mi się chce, na PP nie widzę teg kiernku, trochę mam obaw co do prywatnej szkoły, a jesli mieliby prowadzących z państwowych uczelni to w sumie jeden pies, będę wdzięczny za info w temacie :-)
    6/15/15
  • logika lol

    To, że otwiera nowe kierunki "otwiera" ( to nie znaczy, że jak zapiszesz się jako jedyny to go otworzą ;) Nowe kierunki uczelnia może otwierać, ale tu nasuwa się pytanie czy ma odpowiednia kadrę jak i zaplecze techniczne do tego ;) Fajnie jest zwabić studentów na kierunki ale trzeba je potem otworzyć a nie ściągnąć tylko kasę i mieć wszystko w poważaniu :)
    5/14/15
  • logika lol

    skoro Uczelnia się rozwija i otwiera nowe kierunki to na logike jak może być słaba? A obozy sportowe to jest właśnie coś co tę Uczelnie wyróżnia. ah te wspomnienia:)))
    5/10/15
  • sonia ruth

    Przyznam się szczerze, że dość dziwne komentarze, ja skończyłam tę szkołę ponad rok temu i jakoś nie narzekałam, jak się wszytsko terminowo zalicza to nie ma żadnych problemów, nic dziwnego, że naliczają odestki skoro ktoś nie płaci np. rok, a miałam takiego pacjenta w grupie. Szczególnie miło wspominam kadre, nie wiem jak w gliwicahc ale w poznaniu. ok. Dodam, że od pół roku pracuje w Policji wiec jak widac mozna. Pozdrawiam ogarnietych:)
    5/8/15
  • studentkabz

    Jedyne na plus co jest w tej uczelni to da się coś załatwić w dziekanacie i niskie czesne, ale za to robią studenta w balona. Przewaga wykładowców nudnych i takich, którzy potrafią uśpić całą grupę. Od niektórych dowiemy się tego samego co wykład.. Kierunek ratownictwo medyczne, przydatnych zajęć może 2-3, jedne zajęcia typowo ratownicze, gdzie uczymy się podstaw pierwszej pomocy na ledwo działającym fantomie, na którym można zrobić max 5 uciśnięć bo się zepsuje... I to ma być ratownictwo medyczne? Uczelnia otwarła kierunek będąc do niego nieprzygotowanym!! Uczelnia oszukała studentów odnośnie tego, iż będziemy mogli być prawdziwymi ratownikami. Po tych studiach przyjęli by nas do sprzątania podłogi w szpitalu..... Foldery reklamowe to jedna wielka BAJKA :c Już nie wspominając o podpisane umowy, które są niezgodne z polskim prawem i kara według uczelni niewygórowana 800 zł za skreślenie z listy studentów! Stracona kasa, czas i nerwy na te studia. Obóz sportowy? Chlanie poprzeplatane jakimiś rozrywkami, gdzie inne uczelnie mają specjalistyczne obozy z ratownictwa. Jak możemy nazwać uczelnie, która oferuje Ci wykształcenie a w zamian tego oszukuje Cię i nie daje Ci kwalifikacji do zawodu KRĘTACZE! Gdyby nie profesorowie, którzy zlitowali się nad nami i powiedzieli nam prawdę nadal byśmy żyli marzeniami... Napisze jeszcze coś odnośnie specjalizacji. Koleżanki wybrały sobie coś z sanepidem a tu się okazuje, że jest mało osób i nie zostanie otwarty i mają sobie wybrać coś z tego co zostało otwarte. Extra robienie w bambuko, bo przecież po co powiedzieć prawdę jak można kosić kasę. BARDZO NIE POLECAM, CHYBA ZE LUBISZ WKŁADAĆ KASĘ W BŁOTO Jak dobrze,że się z nią rozstałam!
    5/4/15
  • miśka

    A ja polecam bo nigdzie w poprzedniej wyższej szkole ..... było w porównaniu do wsb tragicznie!!! tutaj po pierwsze miałam zarąbiste zajęcia terenowe i naprawdę musiałam odbyć wiele praktyk, dzieki temu rzecz jasna sporo z tego wyniosłam, ale to co mi się najbardziej podobało to wielu super wykładowców, i wcale nie powiedziałbym, że było łatwo, bo nie raz przed zaliczeniami był mega stresik.
    4/27/15
  • Andrzej

    Uczelnia fatalna. Niestety ryba gnije od głowy, jeśli rozumiecie o co chodzi. Niestety absolwenci mogą tego nie zrozumieć, bo potrafią twierdzić na obronie mgr, że w czasie stanu wojennego w Polsce stacjonowały wojska Węgierskie, Rumuńskie i Bułgarskie. Po czym dostają 5 na świadectwie, bo tak im wychodzi z ocen. Kierunki studiów nie przystają do realiów zawodowych. Niby gdzie można pracować po bezpieczeństwie zdrowotnym? Jedynie jako recepcjonista w szpitalu, bo przecież nie jako ktokolwiek związany z medycyną, bo do tego nie ma się uprawnień. Podobnie bezpieczeństwo narodowe - można co najwyżej zaciągnąć się do wojska, albo policji. Tylko pytanie po co do tego studia?!
    4/26/15
  • mateo

    uczelnia tragedia. poziom śmieszny w porównaniu do innych uczelni. płacicie tylko po to żeby dostać papier. z każdy najmniejszy świstek sprawę trzeba płacić kase. moim zdaniem ta uczelnia jest bardziej nastawiona na zarobek niż edukację. W dziekanacie przy załatwieniu każdej sprawy robią problem. Uczelnię już ukończyłem, ale jakbym miał jeszcze raz wybierać to na pewno bym wybrał inną uczelnię. NIE POLECAM
    4/10/15
  • gargula

    a ten kurs dla maturzystów którzy złożą papiery wygląda fajnie:)
    4/9/15
  • Atom

    2 ostatnie opinie to już szczyt, jak byłem studentem tej uczelni to się cieszyłem na te wyjazdy i jakoś bez problemu po tych studiach znalazłem pracę, więc czytając 2 opinie niemal takie same, napisane o tej samej godzinie zastanawiam się jaka konkurencja jest taka złośliwa. Jasne nie wszystko było tam dograne, ale poznałem wielu fajnych wykładowców, czesne było do ujechania, do tego jak się załapałeś na bony koszty były znikome, wiec darujcie sobie, na szczęście opinie piszą też ludzie , który faktycznie tam studiują lub studiowali
    3/15/15
  • Ania

    Do wszystkich którzy pytają o Uczelnię: UCIEKAJCIE!!!!!!! Niczego sie tu nie nauczycie. Tylko nerwy stracicie!!!!!!
    3/11/15
  • Bartek

    szkoda słów! dno i beznadzieja. niczego sie nie nauczysz jesli sam nie spojrzysz w ksiazki. wyjazdy "integracyjne" polegaja na nabijaniu kasy koledze rektora ktory posiada domki wczasowe. musisz zaliczac wf na wyjezdzie a jak nie pojedziesz to 200zł POPRAWKA niezgodna z ustawa!!!!!
    3/11/15
  • Bartek

    szkoda słów! dno i beznadzieja. niczego sie nie nauczysz jesli sam nie spojrzysz w ksiazki. wyjazdy "integracyjne" polegaja na nabijaniu kasy koledze rektora ktory posiada domki wczasowe. musisz zaliczac wf na wyjezdzie a jak nie pojedziesz to 200zł POPRAWKA niezgodna z ustawa!!!!!
    3/11/15
  • o bezp. zdrowia

    piszę do Michała, ale i do innych w sprawie kierunku Bezpieczeństwo Zdrowia - co to za studia - jak trudne? co z pracą po ich ukończeniu? czy są programie zagadnienia medyczne?
    3/9/15
  • Natalia

    Witam, jak wygląda kwestia specjalizacji, czy wszystkie są otwierane?
    1/17/15
  • michał

    Polecam ta uczelnię, studiuję bezpieczeństwo zdrowotne i jestem bardzo zadowolony z wyboru tej szkoły ;)
    12/31/14
  • Gawron76

    Na tę chwilę jestem zadowolony z BZ, poziom wysoki, same studia ciekawe, jeśli chodzi o samą szkołe to najbardziej sobie cenie możliwości w zakresie wyboru wielu specjalności
    12/24/14
  • Mirovski

    wkrótce nabór zimowy, raczej się tutaj wybiorę, jakieś opinie o bezpieczeństwie zdrowotnym?
    11/30/14
  • bono65

    W przyszłym roku wybieram się na bezpieczeństwo zdrowotne, czytałem o tym kierunku pozytywne opinie, jakie specjalności polecacie?
    11/22/14
  • Jaaa

    Siema za dwa lata się wybieram na studia. Myślę o psychologi kryminalistyczno - śledczej zaocznie ;) Polecacie? Aha i czy te obozy sportowe dotyczą tylko bezp. wewnętrznego czy na psychologii i to jeszcze zaocznie też są?
    11/6/14
  • cosmo

    Na poziom narzekac nie można, opłaty niskie, cieszę się że załapałem się jeszcze na rekrutacje:)
    10/30/14
  • Wkurzony

    to jest nic innego jak pseudoszkoła, kogoś chyba ostro porąbało jak twierdzi że poziom jest wysoki, wystarczy spojrzeć jakie osoby prowadzą ćwiczenia, większość nie ma zielonego pojęcia o przedmiotach które wykłada, tydzien temu miałem zajęcia z dziadkiem który powinien być podłączony pod respiratorem a nie uczyć kogoś, nie wspominajac o tym ze sam rok temu konczyl studia!!! do tego facet nie ma pojęcia o czym mówi. to ma być poziom?!!!!!!!!!!! w gimnazjum się więcej uczyłem. w dziekanacie nigdy nic nie wiedzą ludzi traktują jak śmieci, panie z dziekanatu zachowują się jakby pracowały w urzędzie skarbowym. Omijajcie szeroki łukiem te szkołe!!!
    10/22/14
  • Iza

    Witam, wybieram sie na WSB na studia podyplomowe z kryminalistyki. Czy ktoś móglby napisac swoja opinie o KRYMINALISTYCE? z gory dziekuje :)
    10/22/14
  • Iza

    Witam, wybieram sie na WSB na studia podyplomowe z kryminalistyki. Czy ktoś móglby napisac swoja opinie o KRYMINALISTYCE? z gory dziekuje :)
    10/22/14
  • atlanta

    Jak na razie jest ok, na początku nie mogłem się zorientować co i jak ale teraz powoli się stabilizuje, a kadra super. załapałem sie na promocje przez co duzo nie płace zatem wbijać póki jeszcze rekrutacja jest
    10/20/14
  • Anetka Rzysko

    Najlepiej to BN studiować na wyższej szkole bezpieczenstwa. Mają wykwalifikowana kadra i duża zajęć praktycznych, co pomaga szybciej się przystosować do wymagań runku pracy. Mają też w tym mega duże doświadczenie
    9/28/14
  • Nataniel

    Kiedyś może było źle, teraz jest o niebo lepiej, za ta kase można się skusić bo poziom jest całkiem całkiem
    8/29/14
  • Marta Jankowska

    Hej, wybieram się na Psychologie do tej szkoły, widziałam, że jest dużo różnych specjalności, mógłby ktoś mi coś więcej napisać na ten temat? Kadra? Poziom? Z tego co widzę na ich stornie to czesne niskie
    8/22/14
  • Stefan Batory

    A czemu ma się nie jechać na obóz, przecież te osoby to super sprawa, praktycznie cały czas na to czekałem, co do kasy to czesne jest niskie a te opłaty masz jak czegoś nie dopilnujesz, na każdej innej Uczelni tez tak masz, dziwne, żeby ci nie kazali nic zrobić, jak po terminie oddajesz rozliczenia, no soryy, dla wsb jest ok, a jak ktoś się chce nauczyć to się nauczy języka obcego... proste
    8/20/14
  • żaba

    na tej uczelni najwazniejsze jest siano, placisz za wszystko nawet za glupia legitymacje, za zmiane specjalności na kierunku, jak nie pojedziesz na óbóz sportowy w ramach wf'u oczywiście platny to zapłacisz za tzw.poprawkę wf'u na wakacje. opłaty są również za indeks jeżeli nie złożysz w terminie zaraz po sesji...można wymieniać jeszcze dużo.studiowałam tam 3 lata i nie polecam,swojego wyboru zaczęłam żałować na początku 3 semestru, ciesze się że to już koniec :) co do poziomu nauki nie jest wysoki, zwłaszcza jeżeli chodzi o naukę języka obcego.
    8/12/14
  • Kasander

    Mają dużo ciekawie brzmiących specjalności na psychologii, mam nadzieję, że otworzą tę, na którą się wybieram.
    8/11/14
  • Zakała

    Poziom studiów jest wszędzie coraz gorszy, Na wsb byłem 2 lata temu i poziom był wyższy, niż na Uczelni państwowej. Mam nadzieje ze to sie nie zmieniło. Czesne było niskie. Polecam
    7/17/14
  • Mezo

    Również wybieram się na psychologie na wsb. Zaintrygowały mnie specjalności.
    7/3/14
  • Kalvin KLEJN

    Ja się wybieram do na Psychologie bo słyszałem, że mają w Poznaniu już do tego spoko konkurs widze: http://www.wsb.net.pl/wakacje-z-wyzsza-szkola-bezpieczenstwa
    6/24/14
  • Leo Messi

    Dla mnie szkoła no problem, nie jest to oxford, ale sporo wykładoców na plus, niektórzy nawet nieźle zakręceni. Co do płat sie nie wypowiadam na razie nie miałem z tym problemu.
    6/14/14
  • Ania

    Nie mam co narzekać na tą uczelnie. Jestem zadowolona z zajęć i z atmosfery. Znajdą się małe braki, ale jak wszędzie ;)
    6/4/14
  • amelia

    WTF?!?!?! o co Wam chodzi z tym odstąpieniem od umowy?! przecież wszystko macie napisane w regulaminie opłat, wystarczy umiejętność czytania ze zrozumieniem...
    6/2/14
  • amelia

    WTF?!?!?! o co Wam chodzi z tym odstąpieniem od umowy?! przecież wszystko macie napisane w regulaminie opłat, wystarczy umiejętność czytania ze zrozumieniem...
    6/2/14
  • agniecha

    Moim zdaniem nikt nie zapisuje sie do szkoły po to żeby z niej rezygnować, a umowę przed przeczytaniem trzeba przeczytać.... to 800zł jest pewnie zabezpieczeniem dla uczelni w przypadku rezygnacji wielu studentów. Ja ze swojego kierunku na WSB jestem zadowolona i nie zamierzam narzekac, zajęcia są prowadzone rzetelnie, nigdy nie miałam problemu z zaliczeniami a podejscie wykładowców jest takie jak na innych uczelniach...
    5/29/14
  • yyyyyyyyyyyyyyyyyy

    Zapomnijcie o tej uczelni!!!!! Byłam tam studentką dosłownie jeden zjazd. Pamiętam to tak jakby było wczoraj.... W sobotę się spóźniłam, bo dojeżdżałam ok 250 km do uczelni i nie zdążyłam podpisać umowy. W niedziele się też spóźniłam, ale dosłownie 15 minut- zdarza się jak ktoś jest pierwszy raz w Poznaniu i nie wie co, gdzie i jak... No niestety, najpierw krzywa mina,czepianie się, a potem pytanie czy podpisałam umowę. Jak powiedziałam, że nie, to kobita od razu kazała w pośpiechu ją podpisywać. Ja się z nią oczywiście zapoznałam i oczywiście podpisałam- I TO NAJWIĘKSZY BŁĄD!!!!!!! Następnego dnia, odstąpiłam od umowy. Osobiście rozmawiałam z Panią dziekan w tej sprawie i powiedziała, że mam 14 dni na rozwiązanie umowy bez jakichkolwiek konsekwencji. I co się okazało? Że musiałam płacić 800 zł. kary a jak pisałam pismo, żeby mnie zwolnili z tej opłaty to co się dowiedziałam? Że mają 2 tyg na odpowiedź. A po dwóch tygodniach znowu telefon, że kara niezapłacona i dopóki jej nie zapłacę to nie otrzymam dokumentów. Ale to nie wszystko. Był koniec października i uczelnia postawiła mi ultimatum- albo w przeciągu dwóch dni zapłacę 800 zł kary i 350 zł za czesne październikowe albo zaraz będzie doliczone czesne listopadowe. A po co było 2 tyg? Właśnie po to, żebym płaciła czesne za październik. Nie miałam wyjścia- musiałam zapłacić. A kiedy odzyskałam dokumenty? W grudniu, z uwagi na postępowanie administracyjne. I też nie było łatwo, bo coś im się w papierach nie zgadzało. Jak w innej uczelni się rezygnuje, to w momencie uregulowania całej kasy wobec uczelni od razu się otrzymuje dokumenty a tu co? Dręczenie, straszenie itp. TRAGEDIA. Dobrze radzę nie warto tam dojeżdżać, dyskryminują ludzi spoza Poznania. Liczą się tylko ci, którzy ukończyli WSB w Poznaniu np. na licencjacie. Powiem krótko, jeżeli jesteście bogaci i stać Was na to, żeby za wszystko dosłownie płacić, macie stalowe nerwy i nic Was nie ruszy to bardzo proszę, może Wam się spodoba, ale ja odradzam. Aha zrezygnowałam dlatego, że jednak trasa wykańcza i 2 tyg dochodziłam siebie- powrót późnym wieczorem w niedzielę a rano oczywiście do pracy.... Na szczęście studiuję na innej uczelni i nie straciłam roku, uffffff , ale to najdroższy zjazd, za który kiedykolwiek zapłaciłam.....
    5/2/14
  • rodzyna

    bo umowy trzeba dokladnie czytac, zeby wiedziec, co sie podpisuje, to taka prawda, ale, ale na szczescie istnieje cos taiego, ze szkoly czasami stosuja zapisy niezgodne z prawem i wowczas nawet jak podpiszesz, to nic Ci nie moga zrobic, tylko musisz wykazac niezgodnosc z prawem konkretnego zapisu,
    3/17/14
  • Miłosz Larek

    Zapraszam na FB, postaram się pomóc :)
    2/24/14
  • Maryla K.

    Mnie się bardzo tu podoba, robię podyplomówkę z oligofrenopedagogiki. Nie mam problemów ani z nauką, ani z uczelnią. A kolejny już fakultet bardzo mi się przyda w pracy nauczyciela języka polskiego.
    2/24/14
  • Sylwia Wu

    Miłosz Larek- Witam! Jestem w bardzo podobnej sytuacji, jestem bardzo zawiedziona warunkami z jakimi spotkalam się w tej szkole, zupełnie inaczej wyobrażałam sobie studiowanie w tej szkole. Powiedz mi czy Ty masz jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem ze szkołą?
    2/22/14
  • Miłosz Larek

    Odradzam studiowanie na Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu. Umowa, którą zawiera student między Uczelnią zawiera opłatę w wysokości 800zł za odstąpienie od umowy, gdy nie uiści się owej kwoty, Uczelnia nalicza czesne za kolejne miesiące. Po złożeniu wniosku nie ma żadnej pisemnej odpowiedzi w sprawie rezygnacji. Jestem wśród osób, które obecnie są winni uczelni dużą kwotę pieniężną. Z racji faktu,że istnieje możliwość, szpiegowania różnych forum ,przez włądzę Uczelni, staram pisać się w sposób im nieubliżający, choć Uczelnia zasługuje na wszelką krytykę, choćby za to jak traktują studentów, liczy się tylko ,,pieniądz''. Jeżeli wśród Was są osoby, które w jaki kol wiek sposób, zostały oszukane przez Wyższą Szkołę Bezpieczeństwa, proszę o pilny kontakt, postaram się pomóc.
    2/20/14
  • Karolina

    Ja jestem bardzo zadowolona- najlepsze lata mojego życia. A z merytorycznych kwestii to stałe czesne - całkiem zresztą przyzwoite, wysokie stypendia, oryginalne kierunki studiów. Ja bez problemów dostałam pierwszą pracę, zaraz po studiach i bez żadnych znajomości. Teraz zmieniam kolejną i to ja decyduję, gdzie chcę pracować. Naprawdę dużo dała mi ta szkoła. Polecam.
    2/20/14
  • Paula

    strach się ich bać.. po ostatnich materiałach w WTK widać, że ciągną tylko kasę i nic poza tym.
    2/11/14
  • nata

    Jest to najgorsza uczelnia na jakiej można studiować. Uczelnia potrafi tylko ściągać pieniądze ze studentów nie oferując w zamian nic. Wprowadzają dodatkowe opłaty, każą płacić za wszystko. Ponieważ studenci potrzebowali różne zaświadczenia wprowadzili dodatkowe opłaty za ich wydanie. W chwili składania wniosków również za to trzeba zapłacić. Mają u siebie w uczelni wykładowcę o nazwisku Rzeczyński jest to stary dziadek który już dawno powinien grzać się przy piecu trzymają go tylko i wyłącznie dla tytułu. Fakt ten potwierdzony przez prodziekan. Wykładowca ten prowadzi wykłady, wykłady te są prowadzone niestarannie. W sali liczącej 3 grupy po około 30 osób mówi bardzo cicho nie można sporządzić notatek siedząc w drugiej ławce a co dopiero w ostatniej. Wykładowca rozpoczyna temat wkłada jakąś swoją myśl i nie powraca do tematu a wręcz przeciwnie rozpoczyna nowy. wychodząc z zajęć nie ma się żadnej wiedzy. Egzamin u tego pana natomiast jest koszmarem na zajęciach trwających 1 godzinę i 30minut podaje pytania przez godzinę w liczbie dwudziestu pytań złożonych, gdzie odpowiedz na jedno pytanie wyczerpuję jedną stronę papieru kancelaryjnego. Następnie informuje że zalicza w przypadku gdy jest udzielona odp poprawnie na 8 pytań ale nie będzie sprawdzał prac gdy nie będzie minimum udzielonych odpowiedzi na 10 pytań. Wykładowca ma zasadę uwalić na pierwszym egzaminie 98-99% studentów na poprawce bez możliwości dania szansy ponownie uwala. W chwili gdy studencin udają się w tej sprawie do dziekana w celu odwołania wykładowcy i wyznaczenia nowego u którego można zaliczać Pani dziekan informuje że nie jest w stanie nic zrobić i ze będzie trzeba u niego poprawiać ponownie, dodając że ona wie o zachowaniu tego wykładowcy bo wiele osób się na to skarży. Podsumowując TA SZKOŁA NIE JEST WARTA TWOICH PIENIĘDZY JEST TO POŚMIEWISKO, POTRAFIĄ TYLKO WYCIĄGAĆ PIENIĄDZE OD STUDENTÓW
    1/25/14
  • nata

    Jest to najgorsza uczelnia na jakiej można studiować. Uczelnia potrafi tylko ściągać pieniądze ze studentów nie oferując w zamian nic. Wprowadzają dodatkowe opłaty, każą płacić za wszystko. Ponieważ studenci potrzebowali różne zaświadczenia wprowadzili dodatkowe opłaty za ich wydanie. W chwili składania wniosków również za to trzeba zapłacić. Mają u siebie w uczelni wykładowcę o nazwisku Rzeczyński jest to stary dziadek który już dawno powinien grzać się przy piecu trzymają go tylko i wyłącznie dla tytułu. Fakt ten potwierdzony przez prodziekan. Wykładowca ten prowadzi wykłady, wykłady te są prowadzone niestarannie. W sali liczącej 3 grupy po około 30 osób mówi bardzo cicho nie można sporządzić notatek siedząc w drugiej ławce a co dopiero w ostatniej. Wykładowca rozpoczyna temat wkłada jakąś swoją myśl i nie powraca do tematu a wręcz przeciwnie rozpoczyna nowy. wychodząc z zajęć nie ma się żadnej wiedzy. Egzamin u tego pana natomiast jest koszmarem na zajęciach trwających 1 godzinę i 30minut podaje pytania przez godzinę w liczbie dwudziestu pytań złożonych, gdzie odpowiedz na jedno pytanie wyczerpuję jedną stronę papieru kancelaryjnego. Następnie informuje że zalicza w przypadku gdy jest udzielona odp poprawnie na 8 pytań ale nie będzie sprawdzał prac gdy nie będzie minimum udzielonych odpowiedzi na 10 pytań. Wykładowca ma zasadę uwalić na pierwszym egzaminie 98-99% studentów na poprawce bez możliwości dania szansy ponownie uwala. W chwili gdy studencin udają się w tej sprawie do dziekana w celu odwołania wykładowcy i wyznaczenia nowego u którego można zaliczać Pani dziekan informuje że nie jest w stanie nic zrobić i ze będzie trzeba u niego poprawiać ponownie, dodając że ona wie o zachowaniu tego wykładowcy bo wiele osób się na to skarży. Podsumowując TA SZKOŁA NIE JEST WARTA TWOICH PIENIĘDZY JEST TO POŚMIEWISKO, POTRAFIĄ TYLKO WYCIĄGAĆ PIENIĄDZE OD STUDENTÓW
    1/25/14
  • do KTOSIA :)

    wpisowe masz 70 zl, a miesiąc zaocznie na bezpieczeństwie narodowym 330 zl. tanio w porównaniu z innymi uczelniami i duzuy plus taki, ze oplat nie podnosza w trakcie studiowania. i maja rozne promocje, np. bony, którymi obniżasz czesne. ja tam nie narzekam - jeszcze jak się uczysz, to jest niezle stypendium :D
    1/24/14
  • onee

    czy ta szkoła ma jeden budynek? czy trzeba będzie jeździć po całym Poznaniu bo bedzie ich kilka?
    1/10/14
  • ktos

    Hej, wie ktoś ile kosztuje jeden miesiąc studiów na Bezpieczeństwie Narodowym zaocznie ?
    1/10/14
  • sanczia

    Czy ma ktos z was pytania na obrone licen. 2013 jesli tak podaje @ Sanczia@autograf.pl nie moge znlazesc na stromnie
    11/29/13
  • nicoll

    Jedno jest pewne jak nie chcesz się uczyć tylko się prześlizgnąć to wybierz tą Uczelnie,wielu z mojej grupy rzadko chodziło na zajęcia, a wszyscy bez trudu zdali. Ale pamiętaj za wszystko w tej Uczelni kasują, niestety jest tam bałagan, często bywało, że plan zajęć zmieniają w piątek wieczorem, przyjeżdżasz w sobotę rano, a tu inne zajęcia..;/
    10/16/13
  • Gosiek

    byłam przekonana na 100%,że chce iść do tej szkoły. ale gdy przeczytałam te wszystkie komentarze złapałam się za głowę. mam mętlik w głowie. zdania są podzielone. niektórzy piszą,że jest tutaj fajnie,miła atmosfera itp, inni natomiast ,że jest tutaj beznadziejnie. sama nie wiem co mam o tym myśleć. pomóżcie
    10/16/13
  • kaludia

    co mam zrobić jak nie dostałam żadnej wiadomości w jakiej grupie się znajduję ??? czekam na odp z niecierpliwością :)
    10/4/13
  • paola

    Dzięki Gabi, trochę się uspokoiłam.. a co myślicie o inauguracji lepiej iść czy bez sensu?? nikogo nie znam i wątpię, że będę się tam dobrze czuła:/
    10/3/13
  • gabi

    powinnaś niedługo otrzymać maila z podziałem na grupy ;)
    10/2/13
  • paola

    hej, ja tez nie mogłam się doczekać listu... zadzwoniłam i dostałam się tylko jestem ciekawa skąd mam wiedzieć w jakiej grupie jestem bo są z tego co widzę na planie trzy??
    10/2/13
  • ona23

    Ziomuś940100 również w lipcu składałam papiery i nadal nie dostałam odpowiedzi czy się dostałam czy też nie, a jak tam dzwonie to nikt nie raczy odebrać! Dodzwonić się tam to chyba graniczy z jakimś c udem. Chyba będę musiała się tam wybrać osobiście...
    9/29/13
  • Mała

    Nie zgodzę się z poniższym komentarzem - w ciągu ostatnich dwóch miesięcy 3 razy dzwoniłam do dziekanatu i zawsze ktoś odebrał, nigdy nie musiałam długo czekać. Raz tylko musieli mnie przełączyć do kogoś od rekrutacji, ale też połączenie było prawie od razu. Na wszystkie pytania uzyskałam odpowiedzi, więc może po prostu miałeś pecha..? A co do obozów sportowych to jestem po stronie uczelni. Wybrali taką formę na prowadzenie zajęć z w-f i super, wolę to niż tradycyjne zajęcia! A to że są płatne.. no cóż.. chyba nie sądzisz, że uczelnia będzie finansować obozy dla studentów! Poza tym nie przesadzajmy ceny nie są, aż takie wygórowane! A obóz jest obowiązkowy, bo zaliczenie z w-fu musisz miec - proste! Jeśli to Ci nie odpowiada zawsze możesz wybrać inną uczelnie, na której w-fu nie ma lub jest prowadzony stacjonarnie.
    9/26/13
  • xyz

    Organizują obozy sportowe w ramach zajęć, które są płatne i niby dobrowolne ale jeśli nie pojedziesz to nie zaliczą ci przedmiotu. Nic nie można załatwić. Słyszy się tylko"ja się tym nie zajmuję” proszę iść do pana/pani X. Okazuje się że ta osoba też się nie zajmuje daną sprawą i tak odsyłają od jednego do drugiego a człowiek lata jak debil. W dziekanacie pracują same niekompetente osoby,dodzwonić do szkoły się nie można a jeśli ktoś łaskawie zdecyduje się odebrać telefon to następuje przełączenie do innej osoby a tam w słuchawce muzyczka jak w telezakupach. Czekasz, czekasz, czekasz aż w końcu cierpliwość odmawia i się rozłączasz bo nikt nie odbiera. Pod względem dydaktycznym ok ale pod względem administracyjnym to wielka tragedia. I żal, szkoda, że nikt nad tym nie panuje. Zamiast płakać to tylko śmiać się chcę że tacy ludzie tam pracują. Pod tym kątem zdecydowanie odradzam studiowanie na tej uczelni!
    9/24/13
  • nikon

    Nie polecam. Naliczają odsetki, mimo że płaci się regularnie, a jak się tych odsetek nie zapłaci to nie podbiją legitymacji i nie oddają indeksu. Za wszystko naliczają kasę, był taki czas, że 30 zł trzeba było płacić za sprawdzenie indeksu, mimo że tego nie robili. Totalny bałagan w administracji. Po dwóch latach studiowania, zdanym egzaminie człowiek chce odebrać dyplom a Pani z dziekanatu twierdzi, że taka osoba tu nie studiowała;/ Organizują wyjazdy integracyjne, niby dobrowolne, ale jak się nie zapłaci to twierdzą,że nie zaliczą przedmiotów. Na każdym zjeździe ludzie się denerwowali, bo zawsze były jakieś cyrki w dziekanacie...Omijajcie tą Uczelnie wielkim łukiem!!!!
    9/24/13
  • easy, to normalka

    ludzie, wszedzie na prywatnych tak jest, do konca czekaja, az sie grupy potworza, problem polega na tym, ze czesto okazuje sie, ze jakis nie rusza, bo za malo chetnych, moja siostra przerabiala to 2 lata temu, na koniec wrzesnia przenosila papiery do WSPiA, musicie dzwonic i pytac
    9/17/13
  • ziomuś 940100

    Witam! Chcialabym się dowiedziec czy ktoś nie otrzymał z was listu potwierdzającego przyjecie do owej uczelni? Ja zapisalam sie tam w lipcu chyba po 2 tyg mialam otrzymac potwierdzenie a jest wrzesien i nadal nic,probowalam sie dodzwonic ale niestety nikt nie odbierał az do chyba dwóch tygodni wstecz jak jakas pani odebrala i powiedziala mi ze jestem przyjeta na moje pytanie czy otrzymam list potwierdzajacy powiedziala ze tak ale mam poczekac kolejne dwa tygodnie no i sie nie doczekalam...czy ktos jest w tej samej sytuacji? bo tak naprawdę to ja nie wiem czy jestem przyjeta czy nie..waham się nad osobistym odwiedzeniu punktu rekrutacyjnego. ;)
    9/16/13
  • admin

    Komentarz usunięty.
    9/1/13
  • do ani

    a co dokładnie chcesz wiedzieć?
    8/21/13
  • ania

    Witam chciałąbym się dowiedzieć kilku informacji dotyczących studiowania na Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu a dokładnie na bezpieczeństwie narodowym. Jęsli ktos byłby w stanie udzielić mi kilku informacji prosze odezwaac sie na e-maila n-ani@wp.pl :) z góy dziekuje ;)
    8/20/13
  • stypendystka

    o ile się nie mylę to nie ma stypendium za wyniki w nauce, to chyba jedyna szkoła, która je jeszcze przyznaje, a to chyba nie najlepiej świadczy o przepływie informacji
    8/16/13
  • ja polecam

    ja jestem zadowolona, choc nie mam porownania z innymi szkolami prywatnymi z Poznania, jak slucham koleżanek, to wszytskie na cos narzekaja, a zarzuty sa nawet pod najlepszymi uczelniami panstwowymi,
    8/12/13
  • od środka

    Wyzsza Szkola Bezpieczenstwa preznie sie rozwijaja, caly czas cos sie dzieje, dbaja o studentow, jest dobra kadra, oferuja rozne specjalnosci, przeplyw informacji jest bez zarzutu, widze, ze duzo osob pyta o stypendia, one rzeczywiscie sa przyznawane, trzeba tylko zlozyc dokumenty no i sie zakwalifikowac, naukowe tez mozna dostac, bo nikt Ci na sile nie udowadnia, ze jestes glupi, nie znam innych prywatnych uczelni z Poznania, jedynie tyle, co ze znajomymi rozmawiamy, o WSBezpieczenstwa mama dobre zdanie
    7/26/13
  • dyskretny

    Nie polecam
    6/25/13
  • do osoby wczesniej

    a napisz cos wiecej: co studiujesz? albo studiowałes / aś? który rok, czy w P-niu, co ci sie nie podobalo, jak bylo, no wiecej napisz, zeby wiadomo bylo, o co kaman
    6/23/13
  • student WSB

    witajcie kochani jeśli cenicie czas i pieniądze to omijajcie tę uczelnie no chyba że lubicie sią przejechać na własnej skórze pozdrwaiam
    6/18/13
  • izka

    A co z studiami zaocznymi? nauka odbywa sie tylko w soboty i niedziele czy jeszcze jakieś inne dni?
    5/9/13
  • Anka

    Kamiii najlepiej jak załapiesz się na jakiś bon zniżkowy (obserwuj stronę) i wtedy jak dostaniesz stypendium, to będzie całkiem ok, bo z tego co się orientuję, to socjalne były jakoś między 700 a 900 zł, a jak się jeszcze pouczysz, to drugie tyle na naukowe;) Nie wiem jak to jest z akademikiem, bo studiuję w Gdańsku. Może zadzwoń do nich, to więcej Ci opowiedzą?
    5/7/13
  • kamiii

    Powiedzcie coś na temat stypendiów. Jeżeli ktoś ma bardzo niski dochód na jednego członka rodziny, np. 200 zł to stypendium będzie wysokie? Jak jest z załatwieniem akademika? Jeżeli ktoś mieszka 150 km od Poznania to przysługują jakieś ulgi na dojazdy i pierszeństwo w akademiku? Trochę się boję, że płacąc za akademik i za miesiąc czesnego, czyli razem ok 700 zł mogę się nie utrzymać za marne grosze, które mi zostaną ze stypendium. Dlatego proszę powiedzcie mi ile stypendium może dostać osoba mająca dochód ok. 200 zł? Może ktoś jest w podobnej sytuacji co ja i mi odpowie. Musze wszystko przekalkulować, bo nie chcę później rezygnować ze studiów.
    5/1/13
  • olcccia

    a ja uwazam inaczej. jak wszedzie trzeba pilnowac terminow i wtedy konsekwencji finansowych nie ma. nie zgadzam sie z toba co do bonifikat - sa i funkcjonuja. sama np. korzystam ze znizki za polecenie znajomych.
    4/23/13
  • akuku

    najgorsza uczelnia!!! zaluje ze zaczelam studia na takowej uczelni!!!!!! nie polecam nikomu!!!!!! KLAMIA ODNOSNIOE BONIFIKAT!!!! jesli masz duzo pieniedzy i nie szkoda Ci placic za fotel wykladowcow prosze bardzo! zzeraja nas na wszystkim! co chwile wprowadzaja zmiany o ktorych nie wiemy! nie widze zadnych plusow!!! ostrzegam przed ta uczelnia!!!!!!!!!!!!!!! nikomu nie zycze! sama jestem na ostatnim roku i okazuje sie ze mamy zaplacic za 3 msc z gory! jesli nie oddasz pracy lic 400 zl kary! najgorsza uczelnia!!!!!!!!!
    4/22/13
  • Borubar

    Bardzo fajne kierunki studiów. Można uzyskać stypendium, jeśli się trochę przyłoży (i to wcale nie najniższe). Nie rozumiem trochę poniższych komentarzy, wspominających o bonach zniżkowych. Co do warunków nauki to też nie mam jakichś większych zastrzeżeń. Szkoła nie odbiega poziomem organizacyjnym i komfortem nauki od średniej krajowej.
    4/17/13
  • student WSb

    akurat bony są i dzięki nim mam niższe czesne, widocznie musialas cos zawalic, ze dla ciebie sa fikcja.
    4/6/13
  • studentka WSb

    To co się dzieje w tej uczelni to jakaś paranoja! Jeden wielki żart a nie uczelnia! Jestem na 3 roku i powiem wam że po tych 3 latach jestem głupsza niż zanim zaczęłam "studiować". minusy uczelni: -totalny brak organizacji - ciągłe wyzyskiwanie pieniędzy ( za wydanie podstawowych zaświadczeń, sprawdzanie indeksów itp) -karygodne warunki na wydziałach WSB -załatwienie czegoś w dziekanacie graniczy z cudem no chyba że ma się chody jak ja :) - ciągłe zmiany dziekana co powoduje jeszcze większy bajzel -Brak zainteresowania studentem - brak pomocy ze strony promotorów przy pisaniu pracy licencjackiej; widocznie uczelnia wyznaje zasadę "umiesz liczyć, licz na siebie" - BONY zniżkowe to FIKCJA przekonałam się na własnej skórze - na każdym kroku każą nam udawać że ta uczelnia to cud miód malina - śmieszne wynagrodzenia dla wykładowców - osoby pracujące w WSB sa nie kompetentne ponieważ nie można się znać na wszystkim a uczelnia tego wymaga - Nikt nie słucha skarg, zażaleń, uwag studentów choć rektor jest "otwarty na wszelkie uwagi" - plany zajęć zmieniaja się z dnia na dzień po czym student słyszy że plan nalezy sprawdzać (to nic że zmiany zostały wprowadzone o 24.00) plusy uczelni - yyyyy brak :) A więc wszystkich rozważających podjęcie studia w WSB przestrzegam przed tym co was czeka. NIe warto pakowac pieniędzy. P.S dzięki Bogu że już kończę :)
    3/21/13
  • kamiii

    Powiedzcie coś na temat stypendiów. Jeżeli ktoś ma bardzo niski dochód na jednego członka rodziny, np. 200 zł to stypendium będzie wysokie? Jak jest z załatwieniem akademika? Jeżeli ktoś mieszka 150 km od Poznania to przysługują jakieś ulgi na dojazdy i pierszeństwo w akademiku? Trochę się boję, że płacąc za akademik i za miesiąc czesnego, czyli razem ok 700 zł mogę się nie utrzymać za marne grosze, które mi zostaną ze stypendium. Dlatego proszę powiedzcie mi ile stypendium może dostać osoba mająca dochód ok. 200 zł? Może ktoś jest w podobnej sytuacji co ja i mi odpowie. Musze wszystko przekalkulować, bo nie chcę później rezygnować ze studiów.
    3/18/13
  • alka

    mozesz zdawac co chcesz. zeby dostac sie do wsb decyduje kolejnosc zgloszen.
    2/12/13
  • kamilka61

    Hej mam pytanie jakie przedmioty zdawane na maturze się licza w WSB w Poznaniu ?
    2/3/13
  • mareeek

    fakt, stypendia sa rekordowo wysokie. nie ma sie co zrazac oplatami za czesne, bo jak ktos ma problem z kasa, to zawsze moze zlozyc wniosek o stypendium czy sprobowac pozyskac bon. koniec koncow studiowanie tam wychodzi calkiem tanio.
    1/31/13
  • krystek

    W moim przypadku kwestia finansowa jest bardzo ważna. Nie stać mnie na duże czesne i chciałabym dostawać jakieś zapomogi bo bez tego boje się, że nie poradzę sobie. Ale z tego co widać w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu ta kwestia jest dopracowana i nie ma powodów do obaw :)) cieszę się, że coraz więcej uczelni myśli o sytuacji studentów a nie tylko o swoim wynagrodzeniu...
    1/29/13
  • atezag

    ja bym do plusów zaliczyl niskie czesne i mozliwosc korzystania z bonifikat. co jakis czas uczelnia wypuszcza bony ktore obnizaja czesne. a poza tym polecilem koledze studia, zapisal sie a ja dostalem 200 zl za polecenie
    1/29/13
  • Paweł

    Interesuję się Wyższą Szkołą Bezpieczeństwa w Poznaniu bo rozważam wybór tej uczelni. Słyszałem kilka negatywnych opinii ale pozytywne przeważają ;) Widzę, że tutaj też macie raczej pozytywne nastawienie ;) A to mnie utwierdza w przekonaniu, że nie popełnię błędu wybierając się do tej szkoły :)
    11/17/12
  • &&&

    starają sie, nawet im to wychodzi, dosc dobrze dbaja o studentów, za pare miesiecy napisze wiecej
    11/5/12
  • lokalny patriotyzm

    Jak dla mnie super szkoła, wbijają się w trend, jakm stało się studiowanie kierunku bezpiecześńtwo narodowe. Bardzo podoba mi się logo wyższej szkoły bezpieczeństwa, nawiązujące do poznanskich koziołków, od razu widać skąd jest ta uczelnia, mimo że ma wydziały w innych miastach :)
    8/31/12
  • nikon

    Ja pójdę do tej uczelni studiować bezpieczeństwo narodowe, bo wyższa szkoła ma super specjalizację na tym kierunku. Wspominali już o niej ludzie poniżej, a chodzi mi o bezpieczeństwo w cyberprzestrzeni. Bardzo mnie ten temat zainteresował jeszcze przed ACTA,a z powodu tej afery moje zainteresowanie się pogłębiło. Mam nadzieję że zawsze otwierają tę specjalizację, nie brakuje chętnych?
    8/24/12
  • Agolog

    Ja studiuję na WSHiU bezpieczeństwo i jestem zadowolona. Poziom jest dość dobry i kadra przyjazna. Mają też od tego roku magisterkę. Szkoła ma własne locum co jest ważne, bo słyszałam, że w WSB siedzą w niewygodnych ławkach szkolnych i biegają po całym Poznaniu
    8/22/12
  • do nagroda

    w uczelni możesz starać się o stypendia. przyznaja rozne za wyniki w nauce, socjalne. moze to tez jakies rozwiazanie?
    8/21/12
  • sceptyk

    @nnana: a gdzie ty to wyczytałaś? Bo coś nie mogę uwierzyć. Bezpieczeństwo na UAMie jest jednym z nowszych kierunków, są już więc jakieś oficjalne rankingi? Wygląda to trochę nierealnie żeby WSB była porównywalna do UAM...
    8/15/12
  • nnana

    Wyczytałam że poziom kierunku bezpieczeństwo narodowe na UAM może być porównywalny do poziomu reprezentowanego przez WSB, więc kwestia jest tylko tego czy ostatecznie dostanę się na studia na uniwersytecie, czy może będę musiała opłacać WSB. Tak czy siak - POZNAŃ!
    8/9/12
  • nagroda

    Niby jestem na studiach, ale co z tego, skoro zamierzam z nich zrezygnować od października. Nie chodzi o uczelnie, bo jest naprawde ok, mam o niej dobrą opinię, a jedyny minus to cena studiów... Jeśli nie znajdę pracy którą będę mogla pogodzić z nauką, to będę musiała powiedzieć do widzenia!
    8/6/12
  • majka

    ja nie widzę żadnej różnicy, jeśli znajdziesz pracę w tej branży to bezpieczeństwo narodowe czy wewnętrzne nie ma znaczenia, z tego co słyszałam to te kierunki sa bardzo podobne
    8/6/12
  • Iwo

    Lepiej iść na bezpieczeństwo wewnętrzne czy narodowe ?
    7/31/12
  • Olek

    o to też ciekawe jest, cyberprzestrzeń to chodliwy temat
    7/25/12
  • cuddy

    mnie bardzo zainteresowało bezpieczeństwo w cyberprzestrzeni, tak jak ktoś już pisał - rzadko spotykana specjalizacja no i sam program studiów ciekawy. zobaczymy jeszcze czy właśnie takie studia wybiorę, ale na pewno ten kierunek znajduje się na początku mojej listy
    7/19/12
  • Olek

    Także zastanawiam się nad Wyższą Szkołą Bezpieczeństwa ale kierunek pedagogika albo zarządzanie ;)
    7/16/12
  • alan

    Polecam bezpieczeństwo narodowe, ciekawe kierunek, przyszłościowy no i studiowanie tego w Wyzszaj szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu. Poziom dla mnie na odpowiednim poziomie, bez zbednego cisnienia na naukę niepotrzebnych pamięciówek, raczej konkrety. Jestem na specjalizacji BEZPIECZEŃSTWO CYBERPRZESTRZENI, polecam bo to rzadko spotykana specka. A że rzadko więc mało osób wyedukowanych w tym kierunku, więc łatwiej o prace. Poza tym bardzo ciekawe te studia, dużo tajników ze świata internetowego mozna poznac.
    7/13/12
  • Alek

    WSB oprócz bogatej oferty edukacyjnej daje możliwość wielu kursów i szkoleń. Na uczelni działają także koła naukowe które prężnie działają. Tak więc Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa to dobry wybór na przyszłą uczelnię. Ja nie żałuję, jestem już tu drugi rok☺
    7/11/12
  • Adrian

    Hej, napiszcie coś o Wyższej Szkole Bezpieczeństwa bo chce się tam wybrać- warto ? co myślicie ?
    7/10/12
  • marek

    czy studiując tutaj można zrobić jakiś certyfikat językowy? Jeśli tak to jak wyglądają przygotowania do niego i ile to kosztuje?
    7/3/12
  • Adia

    Skończyłam tutaj resocjalizację i jestem bardzo zadowolona, atmosfera i podejście tutaj do ludzi jest świetne.
    6/21/12
  • useless

    ja już studiować z Poznaniu, to t\raczej nie w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa. Poziom, moim zdaniem, jest niski na tyle, że nie ma sensu kończyć tej szkoły jeśli przyszłość wiąże się ze studiowanym zawodem i jeśli zależy wam na czymś więcej niż na papierku ukończenia uczelni.
    6/20/12
  • opinieo

    wyższa szkoło bezpieczeństwa w poznaniu na głównej stronie w internecie poleca kierunek bezpieczeństwo antyterrorystyczne. czy ktoś z was może sie odnieść do tego kierunku, powiedzieć coś więcej o tym jakie perspektywach, co oferuje, czy warto się w tym kierunku kształcić?
    6/7/12
  • studentka uam

    @puchalke: no nie wiem czy tak łatwo będzie znaleźć miejsce w akademiku na weekend. owszem, zdarza się że mają miejsca, ale często dopiero kiedy ktoś zrezygnuje ze studiowania, czyli raczej nie od początku roku. poza tym nie zawsze chcą przydzielać miejsca ludziom spoza uniwersytetu. no ale próbować można..
    5/31/12
  • puchalke

    @studia zaoczne: co do bursy lub hotelu to nie pomogę, za to jestem pewna że w akademikach uamu powinno znaleźć się miejsce w weekend. często jest tak że studenci zaoczni przyjeżdżają w weekend do miasta i pomieszkują wtedy w akademikach, bo jest przede wszystkim taniej. więc jeśli bursy nie ma to polecam ogarnięcie akademików, nie tylko uamu, ale i uniwerka ekonomicznego, nie bedzie pewnie trudno znaleźć kierownika przychylnego studentowi. pozdro!
    5/28/12
  • studia zaoczne

    jak wyglada organizacja zajęć na studiach zaocznych? czy to sa zawsze soboty i niedziele? ja mysle o kierunku pedagogika, ale to pewnie nie ma znaczenia, o ktorej koncza sie zajecia w niedziele? czy uczelnia ma jakas burse, albo tani hotel?
    3/15/12
  • brygida

    to jest stosunkowo nowa uczelnia w Poznaniu, ale jelsi ktos wybiera sie na kierunke Bezpieczeństwo Narodowe albo Bezpieczeństwo Wewnetrzne - to chyba bedzie to najlepzsy wybor, z minusow (ze slyszenia) - kuleja organizacyjnie dla zaocznych, zdarza sie zamieszanie z salami, ale na tomozna przymknac oko, ogolnie SPOKO.
    2/26/12
  • ueeetam

    Na stronie uczelni jest coś o jej europejskim wymiarze.. pomijając fakt, ze dostępne są zajęcia związane z UE, podane jest również, że szukają partnerów za granicą... Pytanie czy już znaleźli? W dzisiejszych czasach bez praktyk zagranicznych ani rusz, a idąc do takiej szkoły wymagałbym minimum praktyk poza krajem..
    1/26/12
  • rad**

    znajomy jest u nich tez na bezpieczestwie narodowym, z tego co mowi, planuje szukac roboty po prostu gdzies w administracji, no chyba ze wyjedziesz do Warszawy, to tam jest woiecej firm, zwiazanych bezposrednio z zapewnieniem bezpieczenstwa publicznego, tutaj w Poznaniu za bardzo niewiem, moze bezpieczenstwo imprez masowych, organizacja i zabezpieczanie meczy, ochrona, w gre pewnie wchodzi tez dzailalnosc detektywistyczna, jelsi ktos ma zakusy w tym kierunku
    1/20/12
  • Zbyszek

    Bezpieczeństwo narodowe jako kierunke brzmi poważnie, ale co konkretnie mogę robić po skończeniu tych studiów? Gdzie pracować, ile zarobię, jakie sa perspektywy dla absolwenta?
    5/16/11