Opinie o Uczelni Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni (AMW Gdynia)

Komentarze (116)

  • Avangar

    WME najlepszy wydział na świecie! Studenciak dobrze pisze, polać mu! ;) Gdybym mógł to bym chętnie wrócił tam na studia. "Ale to już było... i nie wróci więcej..." :(
    19.10.2017
  • Studenciak

    Wysoce kompetentna kadra, doświadczeni wykładowcy na kierunkach morskich, serdecznie polecam każdemu Wydział Mechaniczno-Elektryczny!
    11.09.2017
  • do Plant8112

    Oczywiście że tak, chociaż osobiście polecam zagranicę - tam to dopiero się zarabia na morzu, ahoj! :)
    24.08.2017
  • PIOTREK

    LUDZI NIE IDZCIE NA NAWIGACJE , NA PRAWDE NIE POLECAM.NA UCZELNI ZERO PRAKTYKI. jESLI CHCECIE PŁYWAC TO WYBIERZCIE AM W GDYDNI LUB W SZCZECINIE BO TEN KIEUNEK NA TEJ UCZELNI TO STRATA CZASU..GDYBYM JA TO WIEDZIAŁ NIE ROBIŁBYM TAKIEGO BŁEDU :(,
    02.08.2017
  • Lila

    Dostalam sie na BEZPIECZENSTWO WEWNETRZNE. Bede szukac mieszkania/stancji. Ktos cos ? :)
    21.07.2017
  • Plant8112

    Cześć, mam pytanie - generalnie warto studiować kierunki związane z morzem? Znajde po tym dobrze płatną prace?
    17.07.2017
  • Bezpieczeństwo narodowe

    Czy trudno się dostać na ten kierunek? A potem czy trudno się utrzymać?
    08.07.2017
  • Pat

    Co do komentarza Lily, też się zastanawiam czy czasami ktoś się nie pomylił z tymi terminami (najpierw zawozisz, później dowiadujesz się czy Cię przyjęli). Gorzej jeśli zastanawiasz się na kilkoma uczelniami.. Zresztą bardzo późno ogłaszają wyniki, 18.07..
    03.07.2017
  • Lila

    Orientuje się ktoś czy dokumenty trzeba zawieść osobiście czy można kogoś upoważnić (ewentualnie pocztą) ? I z tego co widzę to czy zostaliśmy przyjęci na studia cywilne dowiemy się dopiero po zawiezieniu dokumentów ? Szukam informacji na stronie uczelni i nie mogę znaleźć nic konkretnego.
    16.06.2017
  • Automatyka i Robotyka, specjalność IS

    Czy ktoś mógłby wypowiedzieć się na temat powyższego kierunku? Jak jest prowadzony, czy program jest podobny do IS na PG z wydziału FTIMS (niestety, nie mogę znaleźć na AMW informacji), jak przebiega organizacja studiów? Jakie są progi punktowe i wymagane kierunki? Pozdrawiam
    21.05.2017
  • do SKRL

    Sprecyzuj, po pierwsze, o jaki kierunek dokładnie Ci chodzi. Uczenia ma cztery wydziały, z czego jeden jest wojskowy, a reszta to studia cywilne. Akademiki są na terenie uczelni, należy w odpowiednim czasie złożyć podanie z prośbą wraz ze stosownymi dokumentami.
    21.05.2017
  • SKRL

    Mam pytanie apropo rygoru na owych studiach oraz o jakiś akademik, jak to wszystko wygląda oraz jak wygląda typowych dzień, czy są to studia które nie dacą się rozwinąć idywidualiście? Proszę o trafną odpowiedź i dziękuję uprzejmie :) DajtoShoto@gmail.com
    14.05.2017
  • Do P

    Jest praca po takim kierunku technicznym po tej szkole czy jednak z tym ciężko?
    09.05.2017
  • P.

    Na większość kierunków, a na pewno techniczne, wystarczy zdana matura. Jednak w takim przypadku z WME wylatuje się tak szybko, jak się dostało.
    08.05.2017
  • Marcin

    Wystarczy zdana matura by dostac sie na studia cywilne np automatyka i robotyka? Proszę o pomoc!!!
    08.05.2017
  • Kuba

    jestem na bezpieczeństwie narodowym i mimo tego, że nie byłem pewny swojego wyboru na 100% to nie żałuję, bo teraz wiem, że to kierunek dla mnie. trochę czasu potrzebowałem, żeby się przekonać, ale dzięki podejściu wykładowców do tematu zachęciłem się i teraz wiem, że jest to związane bezpośrednio z tym co chcę w przyszłosci robić. jeżeli chodzi o samą uczelnię to zdecydowanie polecam
    29.04.2017
  • zarobki

    Ludzie, nauczcie się, że nie da się dokładnie oszacować ile będziecie zarabiać po danej uczelni. Oczywiście są takie badania, które pokazują średnie zarobki absolwentów ale to tylko średnia... a średnio ja i mój pies mamy 3 nogi. Zapamiętajcie, że zarobki zależą od innych czynników takich jak własne zaangażowanie, umiejętności, znajomość języków obcych i danej branży.
    22.01.2017
  • sstudent

    1000000$ rocznie na ręke
    19.11.2016
  • ciekawski

    jakie są zarobki po tej szkole?
    18.11.2016
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    09.11.2016
  • jukka

    AMW Gdynia! Na rekrutacji poinformowano mnie, że podejmując studia niestacjonarne magisterskie z pedagogiki bede mogla być nauczycielem nawet jeśli skonczylam zupełnie inny kierunek licencjatu! Zapytalam nawet czy bede mogla byc nauczycielem matematyki w gimnazjum po mgr z pedagogiki na AMW! I zapewniali mnie, że tak! Po pierwszych zajęciach okazało się, że nie ma takiej możliwości i potrzebne jest przygotowanie pedaogiczne! Musiałam podpisac liste na specjalnośc pedagogiki społecznej! Na początku listopada okazało się, że zamykają nasz kierunek!!! I zostawiają nas z niczym! Czuję się oszukana przez uczelnie! AMW to jedno wielkie nieporozumienie!
    06.11.2016
  • Marcin

    Ciężko dostać sie na automatyke i robotyke lub mechatronike? PROSZE O ODPOWIEDZ! Z GORY DZIEKUJE
    04.11.2016
  • Magda

    hejj co sądzicie o nawigacj (studia cywilne)i na AMW??
    08.10.2016
  • Ja

    Hej! Jestem obecną studentką AMW na kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne. Na początku miałam wiele uwag, i bardzo sceptycznie podchodziłam,gdyż czułam,że źle wybrałam studia i się tutaj w ogóle nie nadaje i zastanawiałam się nie raz co tu robię. Przeczekałam rok,pozdawałam wszystko,ale byłam przekonana,ze chcę zmienić uczelnie,jednakże patrząc na przedmioty na 3-cim semestrze, od razu kierunek wydaje mi się ciekawszy i bardziej na temat. Przedmioty z pierwszego semestru typu-geografia,ekonomia czy autoprezentacja osobista zostają zastąpione m.in zwalczaniem przestępczości, zwalczaniem terroryzmu czy ochroną intelektualną. Zaczyna się rozkręcać,dlatego postanawiam zostać. Pozdrawiam!
    26.09.2016
  • Володя

    студентов из России обращаются хорошо?
    13.09.2016
  • Witek

    Odnośnie pedagogiki jest bardzo przyjazna atmosfera a to chyba najważniejsze, dużo czasu wolnego, zajęcia różne - są takie, gdzie trzeba się przyłożyć, a są takie gdzie wystarczy być. Generalnie studiowanie na AMW jest świetne, przede wszystkim ze względu na atmosferę i świetnych ludzi!
    02.09.2016
  • S.

    Cześć! Czy jest tu ktoś kto mógłby mi powiedzieć trochę o Pedagogice na AMW? Czy trudno jest się dostać? Nie napisałam matury za wybitnie, ale chciałabym zacząć tu studia.
    29.08.2016
  • werka

    Cześć. Od września idę do trzeciej liceum i myślę nad wyborem studiów. Zaciekawił mnie kierunek "Wojsko w systemie służb publicznych". Czy ktoś kto studiuje albo dostał się na ten kierunek w tym roku mógłby mi napisać czy trudno się dostać i jak w rzeczywistości wygląda ten kierunek? Wiadomo, że na stronie AMW to jest wszystko tak pięknie napisane ale mi chodzi jak to widzą studenci. No i czy jest to bardzo trudny kierunek. Z góry dzięki za odpowiedź.
    13.08.2016
  • werka

    Cześć. Od września idę do trzeciej liceum i myślę nad wyborem studiów. Zaciekawił mnie kierunek "Wojsko w systemie służb publicznych". Czy ktoś kto studiuje albo dostał się na ten kierunek w tym roku mógłby mi napisać czy trudno się dostać i jak w rzeczywistości wygląda ten kierunek? Wiadomo, że na stronie AMW to jest wszystko tak pięknie napisane ale mi chodzi jak to widzą studenci. No i czy jest to bardzo trudny kierunek. Z góry dzięki za odpowiedź.
    13.08.2016
  • tomek

    wiecie ile osób faktycznie jest przyjmowanych na nawigację? czy liczba miejsc zawsze oznacza liczbę przyjętych? słyszałem, że czasami szkoły przyjmują więcej osób bo potem sporo rozygnuje
    18.07.2016
  • anita

    ja miałam podstawę na ok 70 % wszystko, plus wos rozszerzony na 40 chyba, do tego geografia podstawa i angielski rozszerzony, wyników już nie pamiętam, dostałam się bez problemu
    03.06.2016
  • bezp. narodowe

    pytanie do ubiegłorocznych maturzystów, czyli teraz studiujących na pierwszym roku: jak mieliście zdaną maturę, że zostaliście przyjęci na bezp. narodowe? Jeśli orientujecie się też u innym na roku, jak to wyglądało, to będę wdzięczny za info, zawsze daje to jakieś wyobrażenie o szansach na przyjęcie.
    08.05.2016
  • pedagogika na AMW?

    czy dobrze widzą moje oczy, że oni mają tutaj Pedagogikę??? zaznaczyłam sobie ten kierunek i województwo i mi wyskoczyło, ale że na takiej uczelni to się zdziwiłam. Na stronie jest, więc zakłądam że tak. Czy ktoś tu studiuje ten kierunek i może napisać, jak wyglądają studia pedagogiczne w wydaniu tej uczelni?
    20.04.2016
  • Adam

    Jestem uczniem technikum o profilu informatycznym i interesuje mnie kierunek Informatyka na AMW. Jaki jest poziom? Jak wyglądają zajęcia? I czy Wy, studenci tego kierunku jesteście zadowoleni z wyboru?
    14.04.2016
  • xx

    Moim zdaniem tragedii nie ma, zdałam w 1 terminie, a jakoś maga dużo czasu na to nie poświęciłam. Dr Wincenty to pobłażliwych nie należy ale przy odrobinie chęci to zaliczenie jest do przejścia ;)
    18.02.2016
  • studentka

    Witam, czy ktoś orientuje się jak to wygląda z tym kolokwium u dr Karawajczyka? Czy naprawdę jest tak strasznie ?
    26.01.2016
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulaminu.
    23.01.2016
  • Mechanik

    Zaznaczam, że moja wypowiedź dotyczy - TYLKO - Wydziału Mechaniczno-Elektrycznego. Olbrzymim plusem są niewielkie grupy - na początku max. 20-kilka osób, z których wykruszy się co najmniej połowa. Dzięki łatwiej czegoś się nauczyć i złapać kontakt z prowadzącymi. Poziom jak najbardziej w porządku, większość kadry również. Oczywiście do utrzymania się, a zwłaszcza skończenia studiów w terminie, konieczna jest systematyczna nauka. Największy odsiew dotyczy wytrzymałości materiałów z niezastąpionym prof. D. oraz w mniejszym stopniu siłowni okrętowych i silników turbinowych, a także matematyki na samym początku. Prawdziwą miarą poziomu i zaangażowania studentów jest % terminowo dopuszczonych do egzaminu inżynierskiego. Żeby tego dostąpić, trzeba zaliczyć wszystkie przedmioty i zdobyć pozytywną ocenę oddanej pracy dyplomowej od promotora i recenzenta. Z reguły udaje się to 10-20% ludzi z ostatniego semestru. PS: Od dwóch lat od absolwentów specjalności ESO wymaga się już nie 6-miesięcznej praktyki morskiej, ale 12-miesięcznej. Na szczęście - wg woli zainteresowanych - studia nie muszą być w trakcie wydłużane na dodatkowy semestr czy rok dla samego odbycia praktyki. Chętni mogą w miarę możliwości popływać w wakacje, a resztę praktyki dokończyć po studiach. PPS: Programy studiów kolejnych roczników są coraz bardziej wypełnione przedmiotam niezwiązanymi z kierunkiem, ale to raczej nie wina uczelni, tylko absurdalnych wytycznych z Ministerstwa.
    30.12.2015
  • mieszkanie studenckie

    wiem, późno, ale gdzie najlepiej szukać mieszkania na wynajem w Gdynii? cos samodzielnego, wygodnego w miarę, najlepiej kawalerka albo 2 pok.
    17.09.2015
  • stosunki międzynarodowe

    co sądzicie o stosunkach międzynarodowych na AMW??? możecie coś podrzucić w temacie? szukam opcji na studia NIE- techniczne, ale chetnie na tej uczelni, cha, cha. Za wszelkie odpowiedzi wdzięczny będę bardzo, zwłaszcza jeśli odpiszecie w ciągu najbliższego tygodnia - PLIZZ :-)
    18.08.2015
  • Michał

    Cytryna! Moim zdaniem, śmiało próbuj. AMW zawsze stosowało metodę przyjmowania wszystkich a potem robienia ewentualnego przesiewu ale dostać powinnaś się bez problemu. Powodzenia! :)
    13.08.2015
  • pedagogika

    Kiedy wybiera się specjalizacje na pedagogice?
    10.08.2015
  • kwatery szukam

    Szukam kwatery do wynajęcia dla 2 osób w okolicy AMW. Do 1200 zł, najlepiej mieszkanie 2 pokojowe. Informacje na malymaster@op.pl
    10.08.2015
  • informatyka

    ciezko sie utrzymac???
    07.08.2015
  • informatyka

    oceniam informatykę na AMW bardzo dobrze, po tych studiach czuję się na prawdę rzetelnie przygotowany do zawodu informatyka, dużo zajęć praktycznych, odpowiednie zaplecze naukowe to tylko niektóre zalety tej uczelni ;)
    03.08.2015
  • Cytryna

    Hej! Brałam udział w rekrutacji do AM, niestety nie dostałam się. Czy do AMW łatwiej jest się dostać? Jakie są progi punktowe? Czy z wynikami matematyka podst. 78% i jęz. ang. rozszerzony 89% mam szanse się dostać na nawigację? Bardzo mi zależy na Waszych opiniach i komentarzach :)
    18.07.2015
  • XYZ

    Halo halo! Moi Drodzy, czy ktoś z Was studiuje lub studiował bezpieczeństwo narodowe na AMW?? Zależy mi na jak największej ilości informacji dotyczącej tego kierunku, gdyż zastanawiam się nad studiami II stopnia i nie wiem czy mam jakiekolwiek szanse na dostanie się na ten kierunek po studiach filologicznych(?) Czy ktoś z Was wskoczył na studia II stopnia na ten kierunek po czymś zupełnie innym? Czy trzeba będzie dużo nadrabiać z I semestru? Jeżeli ktoś może mi udzielić jakiś informacji na ten temat, to bardzo proszę o opinię tutaj! Pozdrawiam.
    10.07.2015
  • olo

    jak oceniacie informatyke?
    06.07.2015
  • Kasia

    Zastanawiam się nad AMW. Chciałabym co nieco się o niej dowiedzieć. Czy ta uczelnia jest całkowicie płatna? Czy ciężko się tam dostać? Miałabym jeszcze parę pytań i ogólnie chciałabym się dowiedzieć co i jak. Jeśli ktoś mógłby udzielić mi takich informacji, zapraszam na: madwomanxd@gmail.com
    05.07.2015
  • Michał

    Na AMW oprócz studiów wojskowych, na które rekrutacja już w zasadzie się odbyła (mechanika, nawigacja i informatyka) nie ma kierunków mundurowych i należy o tym pamiętać. Zarówno wojsko w systemie służb publicznych jak i bezpieczeństwo narodowe, bezpieczeństwo wewnętrzne i wszystkie inne kierunki są to kierunku wyłącznie cywilne. Na wszystkich kierunkach bez wyjątku obowiązkowe jest wychowanie fizyczne jednak jest to przedmiot trwający maksymalnie 3 semestry. Czy warto? a czy idąc na studia, zadaliście sobie pytanie co potem? jeżeli chcecie iść do policji czy jakichkolwiek innych służb wybierzcie bezpieczeństwo wewnętrzne - dobre przygotowanie i chociaż będziecie wiedzieć jak te służby funkcjonują. Jeżeli myślicie o pracy jako cywil w wojsku to kierunek wojsko w systemie służb publicznych jest to coś w sam raz dla was. Generalnie moim zdaniem AMW przez wielu studentów jest kompletnie niedoceniana, są bardzo małe wręcz elitarne grupy zajęć (często max 30 osobowe) co na uczelniach wyższych jest rzadkością, można dzięki temu osiągnąć częsty i indywidualny kontakt z wykładowcą co pomaga w zrozumieniu materiału. Kadra z roku na rok jest coraz młodsza i lepiej przygotowana, uczelni bardzo zależy na studentach cywilnych i widać, że kładą na nas duży nacisk więc moim zdaniem warto :)
    08.06.2015
  • mała

    CLIPS.... jeśli ktoś wie o co chodzi w tym to proszę o kontakt tutaj...
    13.05.2015
  • ceny mieszkań

    jakie są ceny za wynajem pokoju w Gdyni? w samodzielym mieszkaniu bez właścicieli, np, 2 pokoje, żeby mogło mieszkać dwóch studentów albo trzech?
    10.05.2015
  • pytanko

    kto studiuje taki kierunek na AMW: Wojsko w Systemie Służb Publicznych ??? możecie coś napisać na ten temat? jeśli nie to, co polecacie? i dlaczego?
    14.04.2015
  • hej

    zastanawiam się nad wojskiem w służbie cywilnej i mam pytanie czy ten kierunek też obejmuje umundurowanie i wychowanie fizyczne? Bardzo proszę o odpowiedź :)
    08.04.2015
  • martin

    tylko od Ciebie zależy czy znajdziesz dobra pracę... znam setki studentów różnych kierunków, którzy bez końca powatarzają ze w Polsce nie ma pracy z ich wykształceniem...masakra... ja od pierwszego roku łapalem się każdej pracy, nawet ulotek czy przedstawicieli po to zeby na 3 roku dostać się do porządnej firmy IT, robisz kursy, chodzisz na praktyki/staże to masz szansę na rynku pracy...
    24.02.2015
  • janusz

    W każdym bezsensie jest jakiś sens... Podobno i tak liczy się tylko papierek z wyższym wykształceniem, niestety nikt Ci nie zapewni, że będziesz pracować w zawodzie.
    30.12.2014
  • AMW

    Witam , mam problem.Chcę iść do AMW na nawigację i mam pytanie , gdzie i czy wgl dostanę prace po ukończeniu tego kierunku ?Jest sens tam iść?
    30.09.2014
  • mtttmu

    co sądzicie o kierunku mechatronika dla dziewczyny? czy jest cieżko jaka jest zdawalność
    11.09.2014
  • AMW?

    Czy polecacie tę szkołę ( nawigacja)? Czy po tej szkole będę na takim samym poziomie jak Ci z AM? Podobnopraktyki trzeba samemu sobie załatwić, trudno jest znaleźć armatora?
    10.05.2014
  • Hmmmmmm

    Słyszałem, że lepiej nie iść na am ani do Gdyni ani do Szczecina tylko do AMW, bo profesorowie na am strasznie gnoja studentów by uzyskać jak najwięcej pieniędzy z poprawek. Co o tym sądzicie?
    10.05.2014
  • anka

    do Tomasza: moim zdaniem warto wybrać tą szkołę jeśli chcesz studiować pedagogikę, fachowa kadra, zajęcia prowadzone w ciekawy sposób, miła atmosfera na uczelni ;)
    01.04.2014
  • NorbitFSO

    Witam, jestem w klasie maturalnej, planuję zacząć studia na kierunku mechatronika na AMW, co może powiedzieć na temat tego kierunku i studiów na AMW, proszę o info na mail: nero365366@gmail.com z góry dzięki.
    18.02.2014
  • do tomasz

    jeśli chcesz iść na pedagogikę to śmiało wybieraj tą uczelnię ale zastanów się dobrze czy warto iść na ten kierunek...
    23.12.2013
  • Dori

    z AMW*
    11.12.2013
  • Dori

    A słyszeliście coś u uzupełnieniu różnic programowych na II stopniu. Jestem z bezp. narodowego z licencjatu z MAW a teraz na wew. na mgr . U musze zaliczyc roznice programowe. Przeciez to smieszne!
    11.12.2013
  • Monika

    Niestety nie wszystko układa się po naszej myśli... W dzisiejszych czasach nie każdy chce zaczynać studia, dlatego pojawia się taki problem... Sama się zastanawiam, czy iść na studia, czy od razu próbować swoich sił w policji? Co o tym sądzicie?
    02.12.2013
  • tomasz

    a co powiecie o pedagogice w Akademii Marynarki Wojennej? warto się wybrać?
    01.12.2013
  • o specjalnościach

    z tymi specjalnościami to jest jakaś plaga normalnie, z kim nie rozmawiam i to zarówno z państwowych jak i z prywatnych szkół, to wszędzie są problemy ze specjalnościami, bo na stronie uczelni wiszą propozycje, ale jak juz przychodzi do wybierania, to okazuje się, że nie urachamiają, bo za mało chętnych, w sumie specjalności to i tak mniejszy problem, znajoma złożyła dokumenty na studia, pojechała na wakacje i na koniec września dowedział się, że jej kierunek nie będzie otwarty, to jest dopiero komedia, a raczej tragedia,
    18.11.2013
  • michalina

    Mój kolega poszedł w tamtym roku do Akademii Marynarki Wojennej w Gdyni na bezpieczeństwo narodowe. Przez natłok zająć i niebagatelną odległość do domu niestety rzadko przyjeżdża on w rodzinne strony ale zdążyłam się dowiedzieć, że jeżeli ktoś szuka naprawdę dobrej uczelni, po której chce mieć zapewniony dobrze płatny zawód to warto wybrać tą szkołę. Żadne PWSZty ani nawet uniwerki nie dają takich możliwości jak uczelnie techniczne i akademie marynarki wojennej...
    30.09.2013
  • Qris

    Uczelnia jaja sobie robi ze studentów, przynajmniej zaocznych. Jestem na drugim roku mgr, zaocznych, bezpieczeństwo narodowe. Podczas rekrutacji nikt nie powiedział nam, że Uczelnia będzie za nas, na siłę wybierać specjalności i przydzielać według ich widzi-mi-się. I tak pod koniec pierwszego roku zrobilismy listy (na polecenie dziekanatu) kto jaką specjlaność wybiera na drugi roku (a były trzy: bezp. publiczne; bezp. morskie i edukacja dla bezp.). W sierpniu ukazały sie listy potwierdzone przez dziekana i co ? Edukacji dla bezpieczeństwa w ogóle nie zrobili bo podobno za mało chętnych (ciekawe dlaczego tego nie wiedzieli zaraz po rekrutacji), stworzyli nową specjalność "prawo humanitarne i migrację" i wrzucili tam na siłe 30 osób bez pytania o zdanie. Ja, jak i większośc osób chcieliśmy iść na bez. publiczne jednak podobno nie można bo za duża grupa i Uczelnia na siłę każe nam na drugim roku studiować "prawo humanitarne" !!! Uczelnia której płacimy za edukację wie lepiej co student chce studiować !!! Szczyt bezczelności !!! Podobno w poprzednich latach były też takie zagrywki (na studiach zaocznych). Zastanówcie sie więc dwa razy albo podczas składania dokumentów wpisujcie od razu specjalność jaką chcecie studuiować. U nas szykuje sie sprawa w sądzie jak nam nie pozwolą studiować to co chcemy.
    28.08.2013
  • anches

    Hej! właśnie idę do trzeciej klasy liceum, więc niedługo matura. Podczas przeglądania uczelni, natrafiłam na AMW w Gdyni. Zaciekawił mnie kierunek cywilny, nawigacja. Jeśli ktoś jest na nim i mógłby mi opowiedzieć jak tam jest, proszę o kontakt na maila: anches475@gmail.com
    19.07.2013
  • Pablo

    Napiszcie proszę coś o Bezpieczeństwie Wewnętrznym , Narodowym ? Ciężko się dostać ? Ciężko utrzymać ? Domniemam ,że są to kierunki humanistyczne?
    25.06.2013
  • karola

    ile kosztuje semestr na kierunku pedagogika?
    13.06.2013
  • cuscus

    Za rok mam zamiar starać się o przyjęcie na kierunek nawigacja(studia wojskowe). Czy jest ktoś chetny odpowiedzieć na kilka pytań na temat tych studiów? Jeśli tak, byłbym wdzięczny. Mój e-mail: cuscus@o2.pl
    23.03.2013
  • maniek

    do `Tomek powiedz coś więcej o mechatronice, pisze w tym roku maturę i chciałbym dostać się właśnie na ten kierunek, ale boję się, że sobie nie poradzę... i jeszcze jedno: gdybyś miał wybór pozostałbyś w w tej uczelni czy wybrał inna??
    07.03.2013
  • Tomek

    Od zawsze marzyłem o takiej szkole :) obecnie studiuję mechatronikę w Akademii Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni i bardzo mi się podoba, kierunek mi pasuje, czuję, że to jest właśnie to , co chciałbym robić :) dlatego serdecznie polecam, tym bardziej , że Gdynia to cudowne miasto :)
    13.02.2013
  • radek

    człowiek uczy się przez całe życie. Jeśli myślimy o edukacji i pracy w służbach mundurowych polecam uczelnię :)
    02.02.2013
  • anonim

    tylko po co iść na studia i marnować kolejne lata skoro i tak możesz zostać policjantem bez szkoły wyższej? Najpierw dostań się do policji, a później pomyśl o edukacji. znam wiele osób które właśnie tak robią i żadna nie narzeka... W dzisiejszych czasach wszędzie częściej zwracają uwagę na to jakie masz doświadczenie niż ukończone szkoły! :(
    20.11.2012
  • łukasz

    kobiety mundurach wyglądają bardzo atrakcyjnie :) gdyby mnie zatrzymała kobieta w mundurze to może nawet chętnie przyjąłbym od niej mandat :) więc mam nadzieję, że coraz więcej kobiet będziemy spotykać w służbach mundurowych.
    12.11.2012
  • klaudia

    warto i to bardzo, ale na takiej uczelni jest trudno i to bardzo! ale jeśli jesteś zainteresowany tą uczelnią to naprawdę polecam. Ja mam pod nosem wojsko lądowe, ale mnie ciągnie do morza. Zdaje sobie sprawe, ze to ciężka praca, ale boje sie ze jak nie sprobuje to poźniej bede załowac. A latka lecą i nie zawsze bede młoda i silna, i w koncu moze być za poźno na podjcie tego wyzwania.
    12.11.2012
  • kamil

    od zawsze ciągnęło mnie do służb mundurowych, zastanawiałem się nad akademią marynarki wojennej w Gdyni, ale chciałbym więcej dowiedzieć się o tej uczelni, czy może ktoś poradzi mi, czy warto składać dokumenty?
    12.11.2012
  • Michał

    Zawsze zastanawiało mnie jak to jest studiować w szkole tego typu. Kierunki widać, są bardzo trudne. Jakie tam panują obyczaje? Dla mnie zapewne trudno byłoby to wszystko ogarnąć, zwłaszcza, że widać, że Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni jest renomowaną szkołą o wysokim poziomie także to też podwyższa poprzeczkę... Wyraźcie swoje opinie, będę wdzięczny :)
    11.11.2012
  • do tola

    szukałem informacji na temat wymaganych przedmiotów na maturze, ale nic nie znalazłem, ale patrząc schematycznie na kierunek to na pewno WOS, może też historia, geografia, Poszukaj więcej informacji na stronie lub skontaktuj się z dziekanatem :)
    07.11.2012
  • tola

    jaka mieliscie mature, zeby dostac sie na stosunki miedzynarodowe?
    04.11.2012
  • brof

    ludzie, dzwoncie i pytajcie, bo nawet jak wam napisza na stronie uczelni, ze jest wi-fi, to wcale nie masz pewnosci, ze we wszystkich budynkach, ze na calej uczelni, a nie np. tylko w bibliotece albo na holu, a juz najwazniejsze co z netem w akademiku
    05.10.2012
  • cmpaq

    Elo! Chciałem się dowiedzieć czy Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni oferuje studentom jakąś pomoc socjalną w postaci stypendium i czy można znaleźć miejsce w jakimś akademiku studiując na tej uczelni?
    30.08.2012
  • bartek

    Czy w budynkach Akademii Marynarki Wojennej jest bezprzewodowy dostęp do internetu? Wiele uczelni oferuje darmowe wi-fi w obrębie swoich murów, zastanawiam się czy studenci akademii w Gdyni też mają udostępnione takie udogodnienie... I czy można używać laptopów do notowania na zajęciach?
    23.08.2012
  • luke

    Cieszę się z pozytywnych opinii na temat mechaniki i budowy maszyn, bo właśnie na ten kierunek się wybieram. Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni zawsze była w moich planach, zawsze wiedziałem że jeśli pójdę na studia, to tylko tu. No i wyszło na moje!
    18.08.2012
  • marker

    Mój kierunek to Mechanika i budowa maszyn. Bardzo fajne studia, dużo się nauczyłem. Zdecydowanie warte polecenia. Szczególnie dla osób kreatywnych i zainteresowanych tematyką kierunku. Plan zajęć jest na maksa ciekawy!
    14.08.2012
  • focus

    Ja tak jak synek polecam mechatronikę, byłem na tym kierunku więc z czystym sumieniem mogę stwierdzić że warto wybrać te studia, a już szczególnie w akkademii marynarki wojennej im. bohaterów westerplatte w gdyni, bo studiowanie w Trójmieście to niezapomniane doświadczenie.
    08.08.2012
  • synek

    mechatronika to świetny kierunek. tematy podejmujemy dość skomplikowane, ale dużo uczymy się na temat nowych technologii, przyszłości tej dziedziny naukowej. warto podjąc naukę na tym kierunku w Akademii Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
    06.08.2012
  • 3w4

    Witam, chciałabym dowiedzieć się jakie konferencje miały miejsce na uczelnia w poprzednich latach, tak mniej wiecej, fajnie byłoby gdyby ktoś podał linka, albo napisał, co pamięta?
    05.08.2012
  • kinga

    @kurek: spoko kampanie zrobisz i dasz radę. facebook zrobił się popularny w tego typu akcjach. poza tym kilka ulotek, rozmowa ze starostami żeby ci polecili swojemu rokowi itd. trochę wysiłku i się dostaniesz. a poziom trudności przejścia w wyborach zależy od wydziału ;D
    31.07.2012
  • kurek

    Hej! Zawsze działałam w szkolnym samorządzie i na studiach chcę to kontynuować, jednak nie wiem czy jest jak się do tego samorządu dostać na pierwszym roku. Często jest tak że są tam ludzie działający od paru lat i nie da się wstąpić w ich szeregii. Czy na tej uczelni trudno bedzie zdobyć poparcie komuś nowemu?
    29.07.2012
  • sapiens

    Budynek uczelni na wydziale mechaniczno-elektrycznym jest nowoczesny czy raczej staroświecki? Czy są gdzieś jakieś zdjęcia? Szukam przewagi jaką Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni ma nad innymi uczelniami ofiarującymi te same kierunki ;D
    28.07.2012
  • kanapka

    bardzo ciekawe badania naukowe prowadzi ta uczelnia, można zobaczyć na stronie. szczególnie zainteresowały mnie 'Prace podwodne na dużych głębokościach'. Tylko pewnie po dostaniu się na studia w pierwszym roku nie ma nawet co marzyć o braniu udziału w badaniach naukowych, no ale wytrwałym trzeba być ;D
    10.07.2012
  • robertm

    pewności nigdy nie masz ale za to masz duze szanse, ten kierunek nie jest szczególnie popularny ale za to bardzo ciekawy i potrzebny. osobiście składałem do tej szkoły swojej papiery ale niestety sie nie dostałem, ale to przez kiepskie wyniki z matury czego bardzo żałuję, gdyz ta szkoła ma bardzo dobra opinie wśród studentów i cieszy sie popularnością ;)
    05.07.2012
  • ezi

    A jak wygląda sprawa na bezpieczeństwu morskim państwa? Brzmi ciekawie, często jak widywałem w Gdyni marynarkę to fascynowała mnie ich praca. Czy po zakończeniu tych studiów i byciu aktywnym w ciągu calego studiowaina jest pewność, że dostanę pracę?
    05.07.2012
  • ukasz

    Żałuję że nie poszedłem na tę uczelnię. Zastanawiałem się między Akademią Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni i Politechniką Gdańską i w końcu zdecydowałem się na to drugie. I tak jak nie mam na co narzekać na politechnice, tak wiem że w akademii byłoby mi lepiej. No ale cóż, został mi jeszcze rok do skończenia pierwszego stopnia studiów, a później postaram się dostać do akademii :)
    20.06.2012
  • edek

    @laser - no u mnie w rodzinie żegluga morska to tradycja, z dziada pradziada faceci zajmowali się właśnie tego rodzaju pracą. no i wobec mnie stawiane są podobne oczekiwania, a ja sam zawsze też chciałem pracować tak jak ojciec. dlatego myślę że podejmę studia na kierunku nawigacja, właśnie bardzo dużo osób mi poleca Akademię Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni, z racji tego że niedaleko mieszkam i że poziom jest bardzo dobry. pozdrawiam.
    31.05.2012
  • laser

    nawigacja, nawigacja,nawigacja ! Wszystkim polecam, chociaż prosto nie jest, ale jeśli ktoś się interesuje, to może połączyć przyjemne z pożytecznym, bo wbrew pozorom, żegluga morska wciąż kwitnie
    29.05.2012
  • kamisha

    Jak jest tam z poziomem. Dużo chętnych na nawigacje czy bezpieczeństwo wewnętrzne ?
    13.05.2012
  • kamil

    Mechanika i budowa maszyn to kierunek który tutaj polecam jak najbardziej. Mam bardzo ciekawe przedmioty a wiedzą jaką uzyskuję, wiem że przyda mi się w przyszłości w pracy. Nie jest to goła teoria i z tego się bardzo cieszę, bo ja rozmawiam ze znajomymi z uniwerków to tam to jest na prawdę light.
    03.04.2012
  • tuł

    Dla mnie spoko, bardzo proste studia, zero skomplikowania, małe trudności z przedmiotami, ale wszystko do przodu, a do tego ciekawie, naprawdę.
    01.04.2012
  • fajter

    Przyszłość marynarki wojennej, wbrew oczekiwaniom, klaruje się bardzo ładnie, także studenci i późniejszy oficerowie bardzo się przydadzą. Z taką myślą poszedłem na studia, z taką myślą na nich jestem, z taką myślą zamierzam je skończyć. Nie jest lekko, ale nie ma być lekko, im ciężej i więcej potu na treningach, tym mniej krwi w polu .
    31.03.2012
  • surprise

    AMW to nie tylko ( na całe szczęście) nauka ! Dużo możliwości rozwoju na każdej płaszczyźnie - świetne wynikiw sporcie, naprawdę jestem zaskoczony. Myślałem, że to tylko na statku będę przebywał, a tutaj proszę jakie miłe zaskoczenie.
    21.03.2012
  • monej

    Po mechatronice zbudujesz sobie transformersa. Dostępne są prawie wszystkie kraje UE, to duży plus AMW. Z dofinansowaniami troszkę słabo. W drugim semestrze studiowania już można uderzyć z tego, co mi wiadomo, ale sam nie byłem, właśnie przez "kieszonkowe"
    19.03.2012
  • mechatronika mnie interesuje

    chce isc do Akademii na mechatronike na dzienne oczywiscie, mam pytanie, kto na tym kierunku byl na Erasmusie? kiedy mozna wyjechac najwczesniej, na ktorym roku? i do jakiego kraju, bo nie widze jakie uczelnia ma podpisane umowy?
    11.03.2012
  • słaba ocena chyba dla AMW

    patrze na oceny innych uczelni i ta punktacja troche słaba chyba? i jakos malo studentow ocenilo Akademię Marynarki Wojennej? niby komentarze sa dosc spoko, ok, ale do maksa to daleko, dlaczego? skoro to taka dobra uczelnia jest?
    11.03.2012
  • RadyMajkela

    Rada jedna, ale bardzo konkretna : Nie wybieraj się w żadnym wypadku na studia niewojskowe. Zupełna różnica. A na wojskowe to obojętnie na czym będziesz miał dobrze, naprawdę nie ma problemów, jeśli trochę przysiądziesz i się przyłożysz, to zdobędziesz bardzo fajne, ciekawe i niszowe doświadczenie
    03.03.2012
  • polwoj

    Dobra uczelnia morska. Od lat chciałem służyć w marynarce wojennej, mam nadzieję, że ta szkoła mi to umożliwi. Dodatkowo cieszy mnie oferta kursów MONu i ogólnych dokształceń. Jeśli ma ktoś jakieś konkretne doświadczenie, to chętnie posłucham rad starszych kolegów..
    25.02.2012
  • Marynarz

    Głównie dlatego, że to jedyna tego typu uczelnia w Polsce jest ona bardzo dobra. Niby brak konkurencji może rozleniwić kadrę i władze, ale nie w tym przypadku. Pracujemy na renomę w skali europejskiej, każdy absolwent może spodziewać się, że znalezienie pracy nie będzie trudne. Dwóch moich przyjaciół podróżuje teraz statkami po wszelkich wodach tego świata, zarabia ogromne pieniądze,a dodatkowo zwiedza najróżniejsze zakątki świata. Polecam
    19.02.2012
  • Mimmi

    ja studiuję stosunki międzynarodowe. jest ciężko bo dużo nauki ale dzięki temu wiem, ze będę dobrze przygotowana do zawodu. dlatego uważam, że warto studiować na tej uczelni. skończyły się czasy studiów lekkich i beztroskich.
    01.02.2012
  • AnKa

    Skończyłam pedagogikę na tej uczelni. Sympatycznie było choć niektórzy wykładowce to straszne kosy i zatwardziałe typu. Za to ćwiczenia extra!
    18.01.2012
  • Dona

    nie studiuje, sama robie rozeznanie posrod szkol, kierunkow, specjalnosci, ale opinia o Akademii Marynarki Wojennej jest bardzo dobra, to jedyna tego typu uczelnia w Polsce, dobrze wypada w zestawieniach, rankingach, ale chyba najwazmniejsze, ze ksztalci na dosc unikatowych kierunkach, osobiscie uwazam ze w tym tkwi jej sila i przewaga nad innymi, ja sie tam nie wybieram, bo to nie moje klimaty, ale najlepszy frend brachola sie tam uczy
    07.12.2011
  • kamas

    kto studiuje oceanotechnikę i skrobnalby kilka zdanek o kierunku, trudnosci zaliczen, jak to wygląda od środka?
    02.06.2011