Ocena uczelni


Komentarze (159)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • UPWr rekrutacja

    Reply for the comment of Maja from date 11/14/19
    Od ubiegłego roku nie ma już egzaminu z rysunku. Jeśli chodzi o to, czy trudno się dostać, to zależy od rocznika - w ubiegłym roku było ponad 3 kandydatów na miejsce. Pozdrawiamy i zapraszamy!
    11/15/19
  • Maja

    Na architekturze krajobrazu jest egzamin praktyczny? Czy trudno się dostać?
    11/14/19
  • Tosia

    Weterynarię polecacie we Wrocławiu czy Poznaniu?
    9/12/19
  • Pola

    Czy na dietetyce uczelnia organizuje praktyki? Gdzie? - jakie macie doświadczenia?
    9/4/19
  • geodeta

    WItam, opowie mi ktoś o geodezji i kartografii? Jestem po technikum geodezyjnym i nie wiem czy mam się spodziewać powtórek czy wysokiego poziomu jak na innych kierunkach?
    7/24/19
  • karol

    Czy znane są progi punktowe na weterynarię?
    7/23/19
  • absolwentka

    Jakie studia II stopnia polecacie po ogrodnictwie?
    7/18/19
  • UPWr

    Reply for the comment of bella from date 7/15/19
    Obecnie studenci na każdym z kierunków mają do wyboru: język angielski, francuski, hiszpański, niemiecki, rosyjski lub włoski.
    7/16/19
  • bella

    Jakie języki są do wyboru na ochronie środowiska?
    7/15/19
  • Julia

    Mam do oddania za darmo notatki z całych 5 lat studiów na Kierunku Technologia żywności i żywienie człowiekaWięcej info na priv 697 929 593
    7/2/19
  • alicja

    Studenci weterynarii z różnych uczelni! Piszcie, co myślicie o swoich studiach? Rozważam Poznań i Wrocław, ale inne miasta też wchodzą w grę.
    6/13/19
  • budownictwo???

    od kiedy na Przyrodniczym Uniwersytecie są studia z Budownictwa? szukałem kierunku na Dolnym śląsku i .... wyskakują mi uczelnie z kierunkiem budownictwo .... i UP. Naprawdę, to nie żart? sprawdziłem na stronie - no jest - Wydział Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji - i budownictwo. Prosze o wasze opinie o studiach tutaj.
    3/28/19
  • odpowiedzi z uczelni od wykładowców

    zauważyłam, że poniżej ciekawie pisał jakiś wykładowca - i to jest fajne, że merytoryczne wpisy pochodzą od pracowników naukowych uczelni. Idąc tym tropem zapytam - czy jest szansa, aby jakiś nauczyciel akademicki napisał nam czego się spodziewać na pierwszym roku Biotechnologii? Oczywiście ze swojej perspektywy - co sprawia studentom najwięcej trudności, na co zwrócić uwagę, jakieś trafne wskazówki. Z góry dziękuję i pozdrawiam, Magda.
    3/20/19
  • młodastudentka

    Cześć, chciałabym się dowiedzieć coś więcej o kierunku technologia i organizacja gastronomii, mógłby się ktoś wypowiedzieć?
    2/25/19
  • Kandydat

    A jak bardzo kierunek jest wymagający? Czy studiując już jeden kierunek na UWr dam radę ogarnąć Geodezje na UPWr? :)
    1/24/19
  • ja

    ja tam jestem zadowolona, wybór był przemyślany, polecam innym.
    1/20/19
  • Kandydat

    Czy może ktoś podzielić się informacją jak wyglada sytuacja na kierunku Geodezja i Kartografia? Poziom tego kierunku jest zadawalający, czy jednak całkowicie umywa się przy PWr?
    12/16/18
  • Temi

    bardzo podoba mi się kierunek Zoofizjoterapia
    11/4/18
  • Studentka budownictwa

    Dostaje szału czytając niektóre komentarze. Zacznę od tego, co dla DOROSŁYCH ludzi powinno być oczywiste. Na studiach nikt was nie będzie prowadził za rękę. Uczac się pracujesz na swoją przyszłość. Przyznam, ze niesprawiedliwe jest to, ze są na prawdę ciężkie przedmioty, bardzo ważne, których nauka zajmuje sporo czasu ale podczas kolokwiów czy sprawozdań wykładowcy nie zwracają uwagi na samodzielność. Możesz zapie..... cały semestr, a większość osób zapłaci za każdy projekt czy rozwiązanie sprawdzianu. Ale spokojnie, to wyjdzie w praniu. Na uczelni panuje często spore niezorganizowanie ale jeżeli chodzi o poziom nauczania to ocenie go na wysoki, dużo się od Ciebie będzie wymagać. Warto się zastanowić czy idziesz na studia dla wiedzy czy na studia dla studiów. Osoby ambitne będą miały szanse i oczywiście możliwość na zdobycie wiedzy i dobrej pracy.
    10/29/18
  • zaskoczenie

    coś mało narzekacie na tę uczelnię .... aż podejrzane to się wydaje, na innych szkołach sporo negatywnych opinii piszą studenci, a tu lajtowo, naprawdę jesteście tam pozytywnie nastawieni?
    10/14/18
  • OŹEiGO 4 rok

    Witam, jeśli chodzi o kierunek Odnawialne Źródła Energii i Gospodarka Odpadami to bardzo polecam. Pierwszy rok może nieco zniechęcić bo są takie przedmioty jak matma, fizyka czy chemia ale są to nieodłączne przedmioty na kierunkach inżynierskich więc spokojnie. Na drugim roku pojawiają się głównie przedmioty techniczne jak termodynamika, mechanika itp. nie są one prowadzone zbyt ambitnie bo tez to nie politechnika, więc spokojnie idzie je ogarnąć. 3 rok to głównie to już przedmioty związane z OZE i GO. Na tym roku realizuje się przedmioty z projektowania instalacji OZE i GO. Jedynym minusem jest to, że nie ma żadnych zajęć gdzie byłyby przedstawione programy przeznaczone do projektowania instalacji OZE jak np. PVSol . To wydaje mi się, że powinno być kluczowe dla tego kierunku. Ale jak ktoś ambitny to i się sam nauczy z różnych tutoriali tylko niestety najczęściej prowadzonych w języku angielskim. Z pewnością każdy pod koniec 3 roku będzie musiał obrać jeden nurt odnawialne albo gospodarkę odpadami. Jeśli myśli o dalszej edukacji. Bo raczej te kierunki nieco sie mijają ale może się mylę. Ogólnie kierunek warty polecenia jak na pierwszy stopień. UP daje rade!!!
    7/19/18
  • Marcin

    Marta, wejdź na stronę uczelni, rekrutacja i zakładka wyniki! :D
    7/8/18
  • Marta

    Cześć! zrobiłam rekrutacje na UPWr, pierwsza lista miala byc ogloszona 7 lipca. Mamy 8 lipiec a ja nie mam zadnej informacji czy sie dostałam czy nie. Zero ogłoszeń..o co chodzi ? :(
    7/8/18
  • Marty

    Hej! Czy możecie coś powiedzieć o Ochronie Środowiska - studia II stopnia?
    7/4/18
  • Architektura krajobrazu

    Witam, jestem tegoroczną maturzystką i próbuję znaleźć informacje na temat kierunku Architektura krajobrazu. Czy ktoś może ma informacje jak wyglądają egzaminy, ile jest zazwyczaj chętnych, czy ciężko się do się i jak wyglądają studia, czy warto? Będę wdzięczna za każdy komentarz i opinię.
    7/1/18
  • EAK

    Witam serdecznie! Rozważam wybór Inżynierii Bezpieczeństwa, Inżynierii i Gospodarki Wodnej, Ochrony Środowiska lub Odnawialnych Źródeł Energii więc chciałabym się wstępnie rozeznać. Chodzi mi głównie o chemie i fizykę które mogą się pojawić na tych kierunkach. Jakiego poziomu trudności się spodziewać? Czy na wstępie będą ode mnie wymagać dużej wiedzy? Maturę zdawałam z rozszerzonej matematyki i geografii, chemii nie darzę wielką sympatią, ale jestem w stanie coś zrozumieć jeżeli się postaram, jednak obawiam się, że przy pierwszym zetknięciu z nią zrażę się i wtedy będę się niepotrzebnie stresować. Pytanie do absolwentów głównie: Jak wygląda sytuacja z pracą po tych kierunkach, szczególnie dla kobiet? Jest to opłacalne, czy trudno znaleźć pracę? Pozdrawiam
    6/24/18
  • Technologia Żywności TŻIŻC

    Uczelnia z perspektywy prowadzonych profili na fb , odnowionych budynków , kampanii reklamowej wydaje się bardzo przyjazną dla studenta placówką, ale .......Zacznijmy od tego , że uczelnia przyjmie pod swoje skrzydła każdego .. (nawet na budownictwo nie wymagają rozszerzonej matematyki,fizyki, geo). Plan na technologi żywności 1 roku jest nudny gdyż trzeba wyrobić 'podstawy inżynierskie" chemia nie jest tak straszna jak się może wydawać , ale matematyka - tu zaczyna się impreza. Profesorowie oceniają nas miara jakbyśmy byli conajmniej na kierunku matematycznym na Pwr. Uczeń musi naprawdę się przyłożyć żeby zdobyć punkty by pisać egzamin (dodam ze na ćw są punkty ujemne ). Kiedy myśli się , że jako przecięty student zdam tę matematykę , bo z matury postwowej miałam 80% i dużo czasu poświęciłam na nauke jej to jednak nie jest tak łatwo ... Egzamin z matematyki to jakiś ŻART , zadania są dawane partiami gdzie na ich rozwiązanie ma się po 10 min.. i są zabierane, nie ma czasu na zasatanowienie po prostu wyścig -komu brak adrenaliny Up na pewno ją dostarczy ! Fizyka .. nie mając ćwiczeń tylko Labolatoria i wykłady gdzie jest tylko teoria , na egzaminie (który jest z całego roku jak z reszty przedmiotów) dostajemy zadania obliczeniowe .. zda ten co ma znajomych którzy szybko podeślą rozwiazania na fb. :) . na sesji zimowej jest jeden egzamin kończący chemię nieorganiczną za to w sesji letniej z racji że przedmioty są przeznaczone na 2 semestry piszemy egzaminy z całości. Ogólnie rzecz biorąc uczelnia nie wymaga zbyt wiele - nie trzeba tu myśleć ,, tu liczą sie schematy. O terminach egzaminu dowiadujemy sie na ostatią chwile , o poprawkach tak samo. Student się przecież podporządkuje. Ogólnie jeśli naprawdę się chce zostać technologiem żywności i wizja wielu dodatkowych terminów na wakacjach , we wrześniu bądź na feriach nie przeraża to bardzo polecam bo dla chemika może być tu naprawdę przyjemnie ;) !
    6/23/18
  • Po pierwszym roku biotechnologii

    Wiadomo ,do chemii organicznej trzeba się trochę przyłożyć, ale nie jest ona jakaś trudna jak na UWrze. Informatyka, której program nie jest wykonywany... A powinniśmy teoretycznie na studiach inżynierskich, w których będzie ono coraz bardziej potrzebne dostać chociaż podstawy. W większości prowadzący się po prostu nie wyrabiają z materiałem, ale nie biorą pod uwagę tego że nie przerobili materiału jeśli później masz pisać kolokwium. Przedmioty takie jak matematyka fizyka, przy 40 osobach w grupie sale na 20. Super sprawa to też oddawanie sprawozdań z fizyki, kiedy grupa jest o wiele za duża. Przy zapisach na przedmioty w tym roku nasz wydział nie dostał na początku żetonów. Jeśli ktoś po tym kierunku myśli że się przebranżowi, bo biotechnologia taka trochę techniczna też powinna być, to niech nie idzie na nią na tej uczelni. Prawdopodobnie program nie zmienił się i nie odnowił od '96, co jest ogromnym minusem przynajmniej moim zdaniem. Uważam tak ponieważ inne uczelnie naprawdę przynajmniej cokolwiek zmieniły, a tutaj... Uczysz się fizyki i matematyki, ale tak naprawdę masz te kursy tak ściśnięte, że nawet pod maturę rozszerzoną się to nie wlicza, jest bardziej podobne do o 25% trudniejszej podstawy programowej. Jest bardzo nudno na pierwszym semestrze, a ludzie to niestety nie są fascynaci kierunku i tylko narzekają że muszą wgl cokolwiek zrobić, albo że profesor nie ma do nich szacunku. Specjalizacja może jest dobra i dużo praktyk, ale z drugiej strony nie wiadomo dalej jak jest z pracą i czy nie trzeba będzie siedzieć na doktoracie, a sorry to nie jest marzenie ludzi którzy tu studiują. Dodatkowo chyba tylko biotech musi czekać na biochemię cały rok, uczelnia jest też typowo rolnicza.
    6/17/18
  • studentka

    na dietetyce jest dosyc wysoki poziom na dziendobry masz matme i chemie do ogarniecia w 2 semestrze chemie zywnosci i biochemie... chemia tutaj jest na dosyc wysokim poziomie
    6/11/18
  • maturzystka

    Witam, czy może ktoś wypowiedzieć się na temat kierunku żywienie człowieka i dietetyka? Jaki poziom itd?
    6/2/18
  • Agnieszka

    witam! czy ktoś sie orientuje czy trudno się dostać na kierunek geoinformatyki na UP?
    5/7/18
  • Rumcajs

    Widzę, że przewaliło się tu kilka pytań o budownictwo. Dla każdego maturzysty i każdego na pierwszym roku budownictwa polecam poczytać: 1) http://studentbuduje.pl/forum/viewforum.php?f=9&sid=a046156e4a01e499abf4c0572be39890 2) http://www.konstruktorbudowlany.fora.pl/ostrzezenia,21/praca-po-politechnice_nadprodukcja-inzynierow,4914.html 3) https://polwro.pl/t,opinia-o-budownictwie-na-pwr-o-branzy-absolwent-radzi,24158 W skrócie, pójscie na budownictwo (czy cokolwiek z tym zwiazanego, jak IŚ, Geodezja itp.) bedzie najwiekszym błędem waszego zycia.
    5/6/18
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    3/26/18
  • Absolwentka2004

    Do Maturzysty: zerknij prosze na link: http://www.rekrutacja.upwr.edu.pl/zasady_rekrutacji/72363/studia_i_stopnia.html. Biologia nie jest brana pod uwage. Pozdrawiam.
    3/8/18
  • Maturzysta

    Jestem uczniem technikum na profilu technik budownictwa, lecz na maturze zdaje (podst.) j.polski , j.angielski matematykę i (rozsz.) biologię) Chciałbym się dowiedzieć czy zdając takie przedmioty możliwe będzie dostanie się na BUDOWNICTWO na UP Wrocław.
    3/5/18
  • Absolwentka2004

    Witam! Z gory przepraszam za brak polskich znakow. Ukonczylam Ochrone Srodowiska w 2004 (jeszcze za czasow Akademii Rolniczej). Nie rozumiem opinini o "moim" kierunku: ze ida przecietni, ze trzeba sie uczyc itd. Oczywiscie, ze trzeba sie uczyc (przecietni moga co najwyzej ledwie obrocnic marna prace licencjacka na ocene dostateczna w Wyzszej Szkole Cudow-wiankow)! Nawet trzeba projekty robic, uczestniczyc w zajeciach terenowych i -co niektorym mogloby wydawac sie najdziwniejsze- na cwiczenia chodzic! "Uwalaja wszyskich"? Mielismy od I-go roku zgrana paczke i nikogo z nas nie "uwalili", mielismy w pozniejszych latach stypendia naukowe, kilku z nas wyjechalo na ERASMUSa, chodzilismy na jesienne i wiosenne rajdy OS i oczywiscie imprezowalismy ale jak trzeba bylo sie uczyc albo projekt oddac- to imprezy schodzily na drugi plan. Poziom wysoki, duzo pamieciowki, projektow........ wspolne zakuwanie do egzaminu inzynierskiego.......wspolne praktyki wakacyjne....... to byl wspanialy czas w moim zyciu, fantastyczni wykladowcy (wiekszosc, zdarzaly sie wyjatki ale dzis sa na emeryturze), moja Pani Promotor - cudowna kobieta (a podobno tez kosa- takie opinie slyszalam). Jaki z tego moral? Wystarczy przylozyc sie do nauki, postarac sie a nie miec studia w glebokim powazaniu, szanowac swoim nauczycieli akademickich i nie okazywac im lekcewazenia, nawet jak nie darzy sie kogos sympatia............a tutaj taka wisienka na torcie: studentka dietetyki marudzi, ze ma duzo chemii............brak slow. PS. Tak, pracuje w zawodzie. Uwielbiam swoja prace. Mam sentyment do mojej Alma Mater i zawsze bede ja milo wspominac.
    2/28/18
  • Mika

    Hej wyszytskim, piszę w tym roku maturę i myślę o inżynierii bezpieczeństwa lub zarządzanie jakością i analiza żywności na UP we Wrocławiu. Co myślicie o tych kierunkach? Ciężko się dostać? Dużo chętnych? Ciężko się utrzymać?
    2/27/18
  • Belfer

    Muszę przyznać, że z dużym zainteresowaniem przeczytałem większość opinii. Doszedłem do wniosku, że potrzebny jest również głos komentarza osoby, która znajduje się po drugiej stronie barykady, czyli nauczyciela akademickiego UP we Wrocławiu. Większość uwag zazwyczaj dotyczą wysokiego poziomu oraz tzw. niepotrzebnych elementów nauczania jak: matematyka (całki itp.), fizyka czy chemia. Niestety aby dobrze wykonywać zawód inżyniera (a prawie wszystkie kierunki na UP tym się kończą) trzeba rozumieć świat jaki go otacza, a temu właśnie służy nauczanie tych przedmiotów. Jestem zaskoczony, że np. studentka dietetyki została zniechęcona do tego kierunku bo musiała się uczyć np. chemii. Czy chcielibyście Państwo odwiedzić dietetyka, który nie wie czym jest np. białko i jakim przemianom może podlegać w organizmie? Aby wykonywać ten zawód potrzebne są solidne podstawy z chemii!To tak jak np. student medycyny chciałby się uczyć tylko leczenia grypy, bez wiedzy na temat wirusów, bo przecież wirusologia zniechęca do zdobycia prawa wykonywania zawodu lekarza. Pamiętajcie Państwo, że wasza pozycja na ryku pracy będzie zależała od wiedzy i autentycznych umiejętności, a temu służy wysoki poziom - to prawdziwy atut udzielni/kierunku a nie jego wada. Jeśli ktoś jest zainteresowany cudowną strefą relaksu (o której pisze studentka dietetyki), gdzie są leżaki i można doładować swój telefon, w którym wyczerpała się bateria od ciągłego przeglądania stron na facebook'u to mam wrażanie, że tutaj zaszła pomyła. Ktoś chyba pomylił uczelnie wyższą z luksusowym kurortem turystycznym, w którym tylko ładnie się wygląda, bywa w restauracjach i nikt nikogo nie pyta o te nieszczęsne mechanizmy z chemii czy znienawidzone całki. Wtedy wszystko jest ok. Jeśli wypisujecie uwagi to napiszcie również, że standardem jest przychodzenie nieprzygotowanym na zajęcia, niebywanie na wykładach, spóźnianie się z oddawaniem prac zaliczeniowych, oddawaniem pustych kartek na kolokwiach i prac przepisywanych żywcem z internetu. Medal niestety ma dwie strony, a mam wrażanie, że tutaj widać tylko tą jedną. Podsumowując, oczywiście chciałem zaznaczyć, że po stronie nauczycieli akademickich jest również wiele rzeczy do zmiany, ale czasami warto uderzyć się w pierś i odrobinę zastanowić na sobą i własną oceną otaczającej rzeczywistości.
    2/26/18
  • weterynaria?

    myślę o weterynarii, tylko mam obawy, czy mi wystarczy punktów. Jak mieliście zdaną maturę, że się dostaliście? Ile było chętnych w ogóle na jedno miejsce? co robią ci, którzy się nie dostaną??? orientujecie się,?
    2/12/18
  • Natalka

    Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej na temat Żywienie czlowieka i dietetyka UP we Wroclawiu. Czy jest do ogarnięcia żeby połączyć to z drugim kierunkiem czy patrząc na ilość godzin nie ma szans ?
    1/21/18
  • Studentka dietetyki

    Witam, jestem studentką pierwszego roku kierunku Żywienia Człowieka i Dietetyki. Zacznę od pozytywów - uczelnia sama w sobie robi wrażenie: główny gmach zadbany, bogato zdobiony, toalety zawsze sterylne i świeżo pachnące. Duży plus również dla bufetu- 2,70zł/100g smakowitego, dopieszczonego,rozmaitego jedzonka - każdy znajdzie tam coś dla siebie. Jest również przemiła kawiarnia. Na wydziale BiNOŻ zrobili tzw. strefę relaksu, są tam poduszki do leżenia, huśtawka, stoliki z krzesłami, leżaki i boxy z ładowarkami. Co do edukacji... na dietetyce jak narazie spotkałam się z całkami, różniczkami, pochodnymi, chemią organiczną i nieorganiczną na BARDZO WYSOKIM POZIOMIE - na organicznej z prof. M.Aniołem każdy mechanizm reakcji trzeba znać perfekto, wiele przedmiotów tzw. "zapchaj dziurę" np. ergonomia. Osobiście zmieniam kierunek, niestety ta uczelnia spowodowała we mnie ogromną niechęć do świetnej dziedziny jaką jest dietetyka, na którą poszłam z humanistycznym umysłem łudząc się ze dam rade;) Dla ścisłowców trzymam kciuki i powodzenia!:)
    1/20/18
  • kulka

    Chciałbym się dowiedzieć czy ciężko jest na budownictwie, co prawda maturka dopiero w maju, ale zastanawiam się czy dostanę się z samymi podstawami, czy trzeba będzie dobrać sobie rozszerzenie ?
    1/16/18
  • Ewa

    Hej ;) Polecacie zarządzanie jakością i analizę żywności? Ciężko jest?
    1/1/18
  • Hana

    Cześć. Czy może ktoś powiedzieć coś więcej na temat kierunku BIOLOGIA CZŁOWIEKA ?
    12/21/17
  • Psychodietetyka

    Hej, proszę o opinię na temat podyplomowych z psychodietetyki. Będę bardzo wdzięczna za każdą opinię.
    11/28/17
  • Zootechnika

    Hej, dostałam się na 1. rok zootechniki, ale przyznam szczerze że ledwo sobie radzę. Przechodzę kryzys, nie wiem czy to na pewno dobry kierunek dla mnie. Skoro teraz sobie ledwo radzę to czy poradzę sobie później? W końcu to dopiero początek czyli pewnie podstawowe rzeczy. Ktoś coś poradzi?
    10/15/17
  • Ozeigo

    Spora część wykładowcow mysli ze moze wszystko i za nic ma czas studentów. Strata czasu i pieniędzy...
    9/20/17
  • mama

    Czy tak jest wszędzie? Czy tylko na kierunku - ochrona środowiska. To taka zasada, żeby przyjąć jak najwięcej a potem oblać?
    9/8/17
  • mara

    Ochr srod odradzam. Przyjmują wszystkich a potem robią wszystko żeby uwalic. Przeciętny uczeń nie ma szans. A głównie tacy tam ida
    9/8/17
  • hejka

    Nie idźcie na ochronę środowiska. Uważają wszystkich. Mój syn zrezygnował nie poszedł na poprawkę. Pani z botanika losowo zalicza. Osoby które dużo napisały nie zdawała a potrafi zdać ktoś kto nic nie umiem i trochę ze ściągi napisze. Odradzam przez te panią głównie i w ogóle bardzo niesprawiedliwie oceniają. Wiedza nie ma w UP znaczenia tylko szczęście czy wynosiła twoja prace i ocenia pozytywnie. DNO
    9/8/17
  • domii

    witam, ide na pierwszy rok zootech, do Wrocławia. Mam ,może nie typowe pytanie ale czy ma ktoś te wypisy temató itd. co trzeba umiec ? nudzi mi się po pracy i mam cała noc wolna to można to jakos wykorzystać chociaż.. jak by ktoś cos miał to proszę pisać na email "smedom@wp.pl"
    8/9/17
  • matka

    Hi hi, mnie rozśmieszył "profesjonalizm" na weterynarii. Opublikowali w tym roku błędną listę rankingową po I obniżeniu progów na weterynarię. Błąd był tak duży, że nie było się co łudzić, że próg obniżył się tak bardzo. Pełni zrozumienia dla błędów ludzkich, które zdarzają się w przemęczeniu i pośpiechu, zapytaliśmy, czy na pewno lista jest dobra. Otrzymaliśmy odpowiedź na piśmie, że TAK! Wydaje mi się, że można popełnić błąd, ale jeśli ktoś już zwraca Ci uwagę, to powinieneś szybko się poprawić, a nie dalej potwierdzać w mailu (a podejrzewam, że niejeden taki mail wysłali), bo robi się niepotrzebną nadzieję tym z listy rezerwowej. Jeśli tak lekceważąco podchodzi się tam do kandydata, to chyba lepiej rzeczywiście się tam nie dostać.
    7/14/17
  • inn

    Hejka. Info dla wszystkich, którzy wybierają się na inżynierię bezpieczeństwa, inżynierię i gospodarkę wodną lub inżynierię środowiska. UWAGA NA CHEMIĘ !!! Za warunki wybulicie 500 zł, a niektórzy poprawiają chemię po kilka razy, bo to czy zdasz zależy od humoru pani doktor. Jedyne za co dam tej uczelni ocenę wyższą, to wspaniali ludzie, których poznałam i którzy pomogą Ci w kłopotach.
    7/3/17
  • kandydatka

    Chciałabym się dowiedzieć czegoś o biotechnologii . Czy łatwo jest sie dostać na tan kierunek i jak wyglądają studia
    6/21/17
  • OŹEiGO studentka

    Hej. Ja jestem na ODNAWIALNYCH pierwszy rok. Dostali się praktycznie wszyscy, bez problemu. Co do kierunku jest typowo ścisły, pamietajcie, że dochodzi do tego gospodarka odpadami. Na pierwszym roku wiele przedmiotów tzw. upychaczy. Coś takiego jak zrównoważony rozwój (typowo o rolnictwie) - w końcu uczelnia przyrodnicza czy meteorologia (taka troche geografia). Polecam dla tych którzy nie boją się chemii, grafiki inżynierskiej, fizyki, matematyki (pochodne, całki, liczby zespolone) czy mikrobiologii. Laboratoria ciekawe, wykładowcy specyficzni. Na drugim semestre rolnicze surowce energetyczne - także rozpoznawać roślinki i zakładać plantację też się nauczycie ;) Nie narzekam, choć osobiście chyba będę zmieniać studia (to nie moja bajka) i poległam na ścisłych. Odradzam osobom, które myślą, że będą coś projektować, bo będą mieć inżyniera. Nic mylniejszego. Z tego co sie doiwedziałam po UP nie ma żadnych do tego uprawnień; bardziej robota papierkowa czy w jakiejś firmie składanie zamówień, promowanie. Jeśli chcesz projektować to musisz isć na politechnikę. A i plus jest taki, że w pierwszym semestrze mieliśmy dzień wolnego; przedmiotów niewiele więc spokojnie można iść do pracy. Powodzenia !
    6/18/17
  • Niestacjonarne

    Jeżeli w tabeli opłat przy niektórych kierunkach nie ma cen za semestr to znaczy ze sa darmowe ?
    5/30/17
  • kandydat

    Hej, czy może mi ktoś powiedzieć czy ciężko jest się dostać na odnawialne źródła energii i jak tam jest. Proszę o odpowiedzi na email cytryndor27@gmail.com
    5/12/17
  • EnergiaOdnawialna

    Witam. Ktoś jest na kierunku energii odnawialnej? Jakieś opinie??
    5/1/17
  • a ja właśnie na weterynarię :-)

    chetnie bym podpytał studenta o nicku Hipopotam, bo interesuje mnie kierunek weterynaria. Dodam, że nie jestem z klanu, nikt w rodzinie nie jest lekarzem, po prostu marzą mi się studia dające kontakt ze zwierzętami, a chcę się specjalizowac w koniach. Więc pytanie do studentów weterynarii, jak najlepiej się przygotować do matury, aby dostać się na te studia? Jak Wy mieliście zdaną maturę, że się załapaliście? Jeśli nie Wrocław, to gdzie polecacie?
    2/10/17
  • Bochen

    a co robi słynny student ,przepychany rękami i nogami na kolejne semestry ,/to jest skandal/ Tomasz K.
    11/16/16
  • Hipopotam

    Na wydziale, który powinien uczyć szacunku dla zdrowia i życia pacjentów, a także wpajać studentom wysokie standardy moralne i etyczne, robi się dokładnie na odwrót. Panuje tu powszechne przyzwolenie na ściąganie, większość studentów jest specjalistami w dziedzinach nowych technologii, takich jak mikro słuchawki, zegarki ściągi, nie wspominając o perfidnym ściąganiu ze smartphonów. Ambitni studenci są gnębieni. Są tu oczywiście pracownicy naukowi odbiegający in plus od panujących na tym wydziale standardów, jednak jest ich mało.
    10/7/16
  • gość-ekonomia

    Co możecie powiedziec o ekonomii? ciezko?? Prosze o wszystkie informacje, najlepiej na maila: nikola.wargocka@wp.pl Z gory dziękuję.
    7/20/16
  • gość-ekonomia

    Co możecie powiedziec o ekonomii? ciezko?? Prosze o wszystkie informacje, najlepiej na maila: nikola.wargocka@wp.pl Z gory dziękuję.
    7/20/16
  • wiki

    Witam, czy może ktoś powiedzieć coś na temat weterynarii we Wrocławiu, czy lepiej studiować np w Warszawie?
    7/14/16
  • wiki

    Witam, czy może ktoś powiedzieć coś na temat weterynarii we Wrocławiu, czy lepiej studiować np w Warszawie?
    7/14/16
  • Tegoroczna Kandydatka

    Witam, czy ktoś mógłby mi więcej powiedzieć na temat studiów Geodezja i kartografia na UP.? Byłam na dniach otwartych uczelni (całkiem dobre wrażenie) oraz rozmawiałam ze znajomą po tym kierunku. Mówiła, że wykładowcy sa w porządku i studiowało się jej całkiem dobrze. Bardzo proszę o odpowiedź bo waham się między PWr a UP... :/
    7/7/16
  • technologia żywienia

    pytanie czy opłaca się studiować dany kierunek jest niedoprecyzowane, jeśli pytasz o zakres wykonywanych działalności po tym kierunku to nadajesz się do pracy we wszelkich zakładach przetwórczych związanych z żywnością czy inspektoratach kontroli żywności, jeśli pytasz o zarobki, bywa bardzo różnie, od minimalnej do bardzo przyzwoitych zarobków juz po kilku latach pracy
    6/20/16
  • Mała mi

    Szczerze nie polecam uczelni! Największy błąd mojego życia, wykładowcy robią co chcą, doktoranci również, jeden wielki bałagan w dziekanacie i nie tylko. Jeśli ktoś składa tam papiery radzę zmienić póki jest czas
    6/16/16
  • justyna

    Jak wyglądają studia na kierunkach ochrona środowiska i gospodarka przestrzenna?
    6/13/16
  • Ciekawa

    Oplaca sie studiowac technologie zywienia i zywnosci czlowieka ? Jak wygladaja studia
    5/6/16
  • maras

    Znalazłem info, że w poniedziałek 9 maja 2016 na UP we Wrocławiu odbędzie się spotkanie Agro Adrenalina Biznesu. Czy ktoś z Was brał już udział w tego typu spotkaniach szkoleniowych? Zastanawiam się czy po prostu warto na to poświęcić czas. Biorę udział w wielu eventach, żeby móc pochwalić się przed przyszłym pracodawcom ale kilka razu się zawiodłem i wolę się upewnić. Proszę o informację jeżeli ktoś już był.
    5/6/16
  • Pandora

    Witam :) Chciałam podzielić się swoimi wrażeniami związanymi z UP WROC. Jestem na pierwszym roku zootechniki (2 semestr), a oto co myślę: Dużo fakultetów, które niepotrzebnie zabierają czas, np: na ochronie środowiska i biometeorologii przez pewien czas słuchaliśmy dokładnie o tym samym. Dodatkowo ćwiczenia to prawie jak drugi wykład. Mało zajęć praktycznych, od czasu do czasu jakaś prezentacja. Zootechnika to mimo wszystko dosyć wymagający kierunek. Matematyka, fizyka, chemia, biochemia, anatomia ... Większość wykładowców jest bardzo w porządku. Na początku mogą przerażać, ale później okazuje się, że wcale nie są takimi potworami. Bardzo kiepska organizacja dziekanatu na wydziale Biologii i Hodowli Zwierząt. Szkoda również, że kampus Biskupin jest daleko od centrum. Trochę trzeba poświęcić na dojazd. Podsumowując: myślę, że pewne rzeczy można by było inaczej zorganizować, ale uczelnia ma potencjał.
    4/27/16
  • Ruda

    Hej, pytanie, czy warto studiowac na UP architekture krajobrazu ? Jaki jest poziom i w ogóle? dzieki za odpoweidz
    4/14/16
  • ciekawa

    witam chciałabym się dowiedzieć jakie opinie na up we wrocławiu ma kierunek ekonomia?
    4/11/16
  • max0012

    witam jak wyglądają studia mgr zaoczne z budownictwa czy jest ciężko ?
    3/17/16
  • Tusia

    Hej, chciałabym zapytać o Waszą opinię nt. kierunku zarządzanie jakością i analiza żywności. Warto iść?
    3/15/16
  • Kosodrzewinka

    nie nastawiajcie się na taryfę ulgową oraz studia lekie latwe i przyjemne. Jesli w miare, powtarzam w miarę systematycznie bedziecie sie uczyc - spokojnie z sesji na sesje, z roku na rok przechodzicie :-)
    3/4/16
  • do Wojtka

    z opisów wynikałoby że po żywieniu człowieka bardziej jesteś bliski dietetykowi, no i perspektywy pracy też głownie wokół racjonalnego żywienia. A z kolei po bezpieczeńswtwie żywności bardziej znajdziesz pracę w służbach, instytucjach, organizacjach pinujących czystości jedzenia, jakiś Sanepid, coś w tym stylu. Fakt, że opisy na stronie uczelni są za krótkie, mało informacji, przydałoby się wiecej i o samym programie studiów i o możliwościach pracy dla abslwentów. Ja sama planuję żywienie człowieka :-)
    2/17/16
  • wojtek

    co lepsze: bezpieczeństwo żywności czy żywienie człowieka??? pytam głownie pod kątem pracy po ukończeniu studiów. Czego się spodziewać jako najtrudniejszych przedmiotów na pierwszym roku, które moga przyspporzyć trudności w zaliczeniu?
    1/27/16
  • sylwia.c

    Hej. Mam zamiar wybrać się na kierunek Biologia Człowieka. Może mi ktoś powiedzieć czego się tam uczy, jak wyglądają zajęcia itd? :) Pozdrawiam
    11/28/15
  • do pytanko

    wydaje mi się, że powinnaś/powinieneś napisać na jakim kierunku, bo ta uczelnia trochę ich ma w ofercie :P
    11/16/15
  • pytanko

    czy trzeba zdawać rozszerzony polski i angielski?
    11/11/15
  • tajemicza

    Hej, chciałabym dowedzieć się więcej na temat kierunku zarzadzanie jakoscia i analiza zywnosci, ktos studiował/ studiuje i moze sie pochwalic czy jest trudno ?
    9/23/15
  • ttt

    ja wybrałbym odnawialne źródła energii, może te kierunki wydają się być podobne ale po tym wydaje mi się, że będziesz miał większe możliwość na zdobycie pracy
    8/8/15
  • chyba student

    Wybieram sie na odnawialne źródła energii tutaj albo na ekoenergetyke na up w poznaniu i nie wiem gdzie bedzie lepiej. Doradźcie gdzie lepiej studiować :)
    7/12/15
  • student IŚ

    Odradzam kierunek inżynieria środowiska - idziesz do pierwszej pracy i nie wiesz nic uczą przedmiotów "historycznych" technologii które już dawno wyszły z użycia masa wykładowców tzw " obrażonych panienek" którzy z dnia na dzień zmieniają zdanie nt poprawy czy też warunków zaliczenia. Jeżeli chcesz się uczyć bez celu regułek na pamięć idź na UP jeżeli chcesz nauczyć się praktyki wybierz polibude.
    7/6/15
  • sylwia

    hej, w tym roku roku ukończyłam 2 rok weterynarii. Znalazłam się w gronie szczęściarzy, którzy dostali się na wete na UP. Bardzo się cieszyłam i w sumie nadal ciesze. Labolatoria są bardzo spoko wyposażone, jest bardzo dużo nauki, ale miałam tego świadomość wybierając wete na UP we Wrocławiu. Dużo osób narzeka - nie wiem dlaczego, jak Wam się nie podoba to zmieńcie uczelnię, myślę, ze szybko wrócicie i jeszcze będziecie całować rączki w dziekanacie ;) A tak sa serio to jest fajnie i myślę, że gdybym wybierała jeszcze raz studia to na pewno UP
    7/4/15
  • ZYX

    Jestem Studentem II roku na WIKŚiG-u, moja opinia na temat uczelni jest jak najbardziej pozytywna, oczywiście UP ma swoje minusy, ale nie ukrywajmy nie ma miejsc idealnych. Mając za sobą już dwa lata studiów, wciąż studiuje właśnie tu i jestem pewien, że zostanę tu na II stopień, a być może nawet na studia doktoranckie. Tak właściwie wystarczy nie dużo własnego nakładu sił, aby studiować i zdać.
    6/24/15
  • XYZ

    Ta Uczelnia to jedno wielkie BAGNO!! Wykładowcy robią co chcą raz przychodzą na zajęcia, a raz bez żadnego słowa po prostu nie przychodzą ! Niektórzy przylatują na zajęcia z Londynu co 2 tydzień a później materiał nadrabiamy sami w domu i oczywiście studenci się nie uczą a później narzekają. Szkoda że jak student chce się nauczyć to wykładowcy robią sobie jaja. Jestem aktualnie na kierunku bezpieczeństwo żywności i szczerze go nie polecam. Uczelnia nie wie co my mamy umieć i czego nas chcą nauczyć ! Po tym roku uciekam z tej uczelni i nigdy więcej nie chce mieć z nią nic wspólnego. Najgorsza Uczelnia jaka mogła powstać to właśnie Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu. Nie polecam a moja ocena to 0.
    6/16/15
  • jojo

    a tak sobie pisze
    5/26/15
  • XXXX

    Wybieram sie!!!!!!!1
    5/11/15
  • Gościu

    Witam chciałbym się dowiedzieć coś o kierunku "odnawialne źródła energii i gospodarka odpadami". Jeśli jest ktoś kto mógłby się wypowiedzieć na ten temat byłbym bardzo wdzięczny.
    4/28/15
  • nowa

    Czy jeśli jestem po humanie, to mogłabym zacząć geodezję i kartografię ? Bardzo podoba mi się kierunek, ale przez 3 lata liceum nie miałam geografii... Czy tutaj zaczynacie od razu od rozszerzen czy najpierw są podstawy żeby każdy mogł ogarnąć? Jakieś rady? Dałabym rade? :)
    4/20/15
  • nowa

    Czy jeśli jestem po humanie, to mogłabym zacząć geodezję i kartografię ? Bardzo podoba mi się kierunek, ale przez 3 lata liceum nie miałam geografii... Czy tutaj zaczynacie od razu od rozszerzen czy najpierw są podstawy żeby każdy mogł ogarnąć? Jakieś rady? Dałabym rade? :)
    4/20/15
  • el

    budownictwo up wroc nst, porażka czasami nawet przez cały semestr nie było wiadomo jakie są grupy, prowadzący fałszywi tu uśmieszek tam patrzą jakby najbardziej dobić oczywiście zdarzają się naprawdę dobrzy (rzadko), w dziekanacie się nic nie dowiesz, systemy internetowego zapisu porażka ( duże prawdopodobieństwo, że jak się chcesz zapisać w terminie na kurs to już nie mam miejsc bo na xxx ludzi jest np 25 miejsc...) Odradzam
    3/26/15
  • absolwentka wet

    Zapomniałabym jeszcze dodac o 2 istotnych sprawach. Zmienianie godzin zajęć, przekładanie, usatalnie ich z dnia na dzień, nieprecyzyjne terminy stażow na 5 i 6 roku - bardzo skutecznie utrudniają podjęcie jakichkolwiek prób pracy (nie ma co liczyć na indytidualny plan zajęć ze względu na pracę) oraz zbyt dużą ilość studentów. Już na moim roczniku było ich zdecydowanie zbyt wielu, grupy zbyt liczne - na zajęciach praktycznich nie było możliwości, aby każdy byl w stanie wykonać daną czynność, a czasem nawet dobrze ją zobaczyć. Teraz przyjmowane jest jeszcze więcej studentów. Nie zmierza to w dobrym kierunku. Zdecydowanie odradzam.
    3/25/15
  • absolwentka wet

    Zapomniałabym jeszcze dodac o 2 istotnych sprawach. Zmienianie godzin zajęć, przekładanie, usatalnie ich z dnia na dzień, nieprecyzyjne terminy stażow na 5 i 6 roku - bardzo skutecznie utrudniają podjęcie jakichkolwiek prób pracy (nie ma co liczyć na indytidualny plan zajęć ze względu na pracę) oraz zbyt dużą ilość studentów. Już na moim roczniku było ich zdecydowanie zbyt wielu, grupy zbyt liczne - na zajęciach praktycznich nie było możliwości, aby każdy byl w stanie wykonać daną czynność, a czasem nawet dobrze ją zobaczyć. Teraz przyjmowane jest jeszcze więcej studentów. Nie zmierza to w dobrym kierunku. Zdecydowanie odradzam.
    3/25/15
  • absolewntka wet

    Zdecydowanie nie polecam wybierać tej uczelni. Skończyłam weterynarię - nie żałuję wyboru kierunku, ale zdecydowanie żałuję wyboru uczelni. Uczelnia nie przekazała mi nawet 1/10 tej wiedzy, którą zdobyłam sama wyjeżdżajc w trakcie studiów za granicę. Oprócz kilku wspaniałych dydaktyków (których by można na palcach policzyć) prowadzący traktują studenta jak zło koniecznie. Na porządku dziennym problemy typu - zgubione dokumenty, czy zmienianie zasad w trakcie studiów. Nawet po ukończeniu studiów uczelnia potrafi rozsierdzić do granic możliwości, bo samo wydawanie dyplomów to cyrk. Nie ma ich o czasie, są problemy z odbiorem przez osoby trzecie/wysyłką.
    3/25/15
  • kika

    A studiował ktoś podyplomowo zarządzanie jakością na wydziale NoŻ ? Jakieś opinie?
    3/15/15
  • studentUP

    Nie polecam Uczelni. Studenci są traktowani bardzo źle - szczególnie na studiach mgr. Jesteście przypisywani do specjalności nie wiadomo na jakiej podstawie i nikt się nie przejmuje tym, że nie masz bladego pojęcia w danym temacie. Do tego panuje kompletny chaos - uczysz się angielskiego i nie zdążysz się zapisać do grupy przez zapisy? trudno. męcz się - biegaj do dziekana albo zapisz się na niemiecki, francuski lub hiszpański na poziom B2, chociaż nigdy się nie uczyłeś przedmiotu.
    2/26/15
  • student

    Nie warto w ogóle studiować w tym cyrku. Podjąłem naukę tutaj w październiku 2014 i co najwyżej mam 4 miesiące życia w plecy podobnie jak 250 innych osób :) Wykładowcy ustalają swoje zasady, inni po prostu Was usadzą bo premia do emerytury w postaci dochodu z poprawek, jeszcze inni po prostu wmawiają sobie, że Was nie lubią i oddają (lub też i nie) kolokwia przed samą sesją, żeby nie było możliwości poprawy, a to i tak dopiero początek. Serdecznie odradzam wybór tej uczelni wszystkim, którzy wiążą jakieś poważniejsze plany ze studiami.
    12/7/14
  • budownictwo UPWr

    polecacie studia stacjonarne budownictwo na UP we wrocławiu?
    11/2/14
  • roman

    hmm, zastanawiam się, czy zadawać pytania, bo odnoszę wrażenie że studenci Uniwerku Przyrodniczego są dość leniwi, jeśli idzie o opinie i odpowiedzi. Interesuje mnie gospodarka przestrzenna albo inżynieria środowiska, najchętniej u samego źrodla i jak najobszerniej, jeśli się da :-)
    11/2/14
  • geodezja gospodarcza

    Witam, czy warto iść na geodezję i jaki jest poziom kształcenia i szanse na pracę po tej uczelni ? z góry dzięki za info
    8/2/14
  • technologia drewna

    czy technika rolnicza i leśna to coś podobnego do technologii drewna? bo mnie interesuje konkretnie właśnie technologia drewna (biznes rodzinny), jeśli nie to który kierunek będzie najbliższy temu, co potrzebuje?
    6/3/14
  • ziipup

    Witam ;) Miał ktoś może fizykę z dr Misiakiem ? Potrzebuję starych egzaminów ;)
    1/28/14
  • mastra

    Witam. Jest moze ktos z kierunku architektura krajobrazu? Jak oceniacie poziom studiow? Czy w ogole warto? I jak wygladal egzamin z rysunku? Zadania, czas pracy. Pod jakim katem mam sie spodziewac oceny egzaminu?
    1/16/14
  • tomek13

    czesc mam pytanie. wybieram sie na magisterke na przyrodniczy na technologie zywnosci . zajecia prowadzone sa w jakim budynku jaka ulica chelomskiego?
    1/9/14
  • do ekonomisty

    a Ty dla konkurencji pracujesz, czy tak sam w siebie dobrze radzisz? bo jesi tak z dobrego serca dla ludu niezorientowanego, to troche więcej konkretów poproszę!
    11/3/13
  • ekonomista

    Zamiast ekonomii na drugim stopniu na przyrodniczym polecam studia podyplomowe na uniwerku ekonomicznym (zarządzanie i marketing w agrobiznesie). większa szansa na lepsza prace
    10/25/13
  • pytaj na uczelni

    zadzwon na uczelnie i spytaj, tu raczej sa inne informacje, no chyba ze chcesz do siebie powiedziec, jak ci sie studiuje?
    9/25/13
  • krzychu

    witam. mam pytanie odnosnie wrzesniowych poprawek na pierwszym roku. Co sie dzieje jeśli we wrzesniu okazało sie ze nie mieszcze sie w punktach ECTS. Jest juz po rekrutacjach a ja chce powtarzac rok.
    8/31/13
  • ksenia

    gdzie szukac na stronie uniwerku przyrodniczego informacji, czy jeszcze mozna sie dostac na studia i na jakie kierunki?
    8/6/13
  • hubert

    na weterynarii ciężko jak cholera, to dla tych, co im sie wydaje, ze jak sie dostali, to zlapali Pana Boga za nogi i juz sie nie musza wysilac, wiem, ze to nie zniecheca, i nie taki jest moj zamiar, chce tylko podkreslic, ze na taki kierunke powinni sie wybierac ludzie mocno zdeterminowali, sama uczelnia, zaplecze, klimat - okej
    7/25/13
  • Chloe

    Hej, mam pytanie dotyczące bezpieczenstwa zywnosci. To tylko inzynier, a gdybym chciala dorabiac magistra do tego to z jakiego kierunku? technologia zywnosci i zywienia?
    7/23/13
  • kredka

    Kto wybiera się na ekonomię ?;d
    7/16/13
  • marco

    witam mam pytanie o II stopień budownictwa: wymagania, poziom trudności podejcie wykładowców... dla kogos z Politechniki może być łatwo z PWSZ mega trudno... rzuci ktoś opinie proszę.. pozdrawiam
    7/8/13
  • graszka

    Bezpieczeństwo żywności, własnie zakonczyłam 1 rok tych studiów i szczerze je polecam, na pocztku nic wspólnego z bezpieczenstwem ale potem przedmioty są w miare w porzadku. Wiele mnie zaciekawiło, mili prowadzący, wykładowcy, tylko zeby nie podpaść. Dobre sale, laboratoria, nawet godziny zajec są w porzadku. Z dojazdem to zalezy, bo niektóre zajecia na glownym, na Norwida a wiekszość na Chełmońskiego.
    6/30/13
  • Szef

    Jak myślicie - mam szanse na ekonomie z wynikami ja92% jp43% m64% wszystko na podstawie?
    6/29/13
  • emdzej

    Witam chciałbym zapytać o kierunek Ekonomia na up. Czy jest dosyć trudno czy da się wytrzymać jak na egzaminach? Bardzo mi zależy na odpowiedzi
    6/18/13
  • budo

    studia zaoczne to porażka, studenta traktują jakby miał czas 24/h, słowa jednego z prowadzących: " to są studia, nie ma czasu żebym Panu to wytłumaczył, dajemy tylko wytyczne tego czego macie uczyć się w domu" niczego się tam nie dowiecie, bo materiał jaki jest przeznaczony, wykładowcy nie są w stanie przekazać w ciągu 9 zjazdów, nie polecam!
    6/16/13
  • lena

    Jest ktoś kto mógłby podzielić się wiedzą na temat kierunku Architektura Krajobrazu????
    6/7/13
  • wbh

    Witam. Jest może ktoś z kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji? Jak to tam jest? Mógłby ktoś się wypowiedzieć? Jeżeli ktoś chce pomóc biednemu maturzyście niech się odezwie na email rafal.wisniewski.wek@gmail.com Dzięki z góry.
    5/12/13
  • xyz

    Jak jest na bezpieczeństwie żywności? :D
    5/7/13
  • iza

    Hej;) chodzę do technikum budowlanego i jestem na kierunku geodezyjnym. Bardzo chciałabym dostać się w przyszłości na Geodezjd i kartografie w Waszym Uniwersytecie. Więc ktoś może jakie przedmioty rozszerzone trzeba zdawać na maturze i na co zwraca się największą uwagę podczas rekrutacji? Z góry dzięki;)
    5/7/13
  • gość

    czy osoby które są przeciętne i niekoniecznie świetne z kierunków ścisłych, są w stanie się utrzymać na przyrodniczym?
    4/19/13
  • gość

    Czy warto studiować technologię żywności na UP?
    3/23/13
  • asqu1415

    Uczelnia zaczyna się rozwijać, program nauczania jest powoli coraz lepiej konstruowany. Panuje tu przyjemna atmosfera. Plan zajęć przyjazny studentowi, co jest rzadko spotykane:) Większość kadry jest wysoko wyspecjalizowana ( chociaż zdarzają się wyjątki )
    12/5/12
  • abcdef

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu to dobra uczelnia. Może i dostać jest się łatwo ale nie widzę, żeby nauczanie było na jakimś strasznie niskim poziomie, raczej tak jak na innych, renomowanych uczelniach. Ocena też jest wysoka więc nie widzę przeciwwskazań, żeby tam studiować, polecam :)
    11/28/12
  • blaq

    Normalnie jest, jak na innych uczelniach. Nie wiem dokładnie o co pytasz. Dostać się raczej trudno nie jest, a szczerze to nie mam pojęcia ilu jest chętnych, bo dostałem się za pierwszym naborem. Wystarczy zdać maturę rozszerzoną na średnim poziomie i nie ma problemu (przynajmniej ze mną tak było)
    10/28/12
  • heartbreaker

    hej, powiedzielibyście mi jak to jest z geodezją i kartografią na UP we Wrocławiu? łatwo jest się dostać? dużo jest chętnych? z góry dzieki za każdą informacje ;)
    10/26/12
  • heartbreaker

    hej, powiedzielibyście mi jak to jest z geodezją i kartografią na UP we Wrocławiu? łatwo jest się dostać? dużo jest chętnych? z góry dzieki za każdą informacje ;)
    10/26/12
  • obóz

    kto się wybiera do białego dunajca? zapowiada sie naprawde super oboz! uwielbiam gory dlatego nawet chwile sie nie zastanawialem, ale dobrze by bylo kogos poznac, zeby sie jakos zawaterowac w domkach
    8/22/12
  • jamie

    elo. studiowal moze kto z was bioinformatyke? co to jest za kierunek, czym sie cechuje, co mozna robić po jego ukonczeniu? i najwazniejsze - czy trudno sie utrzymac? bylbym wdzieczny za wszelkie odpowiedzi.
    7/29/12
  • 5up3r

    Podoba mi się kierunek biologia człowieka, myślicie że jest zawsze wystarczając kandydatów żeby go otwierali? A może wręcz jest natłok kandydatów, zna ktoś próg? Dzięki za wszelkie info!
    7/22/12
  • koledż

    Jako że od zawsze lubiłem zwięrzęta i wychowywałem się na wsi, gdzie jest duża stadnina koni, stwierdziłem że warto studiować weterynarię, bo w takich miejscach weterynarz to dobra sprawa i pewny zarobek.
    7/22/12
  • do natalka

    w liceum nauczanie miałam ogólnokształcące na wysokim poziomie i nigdy nie narzekałam, wiem że to może nie do końca dobre porównanie, bo jest duży przeskok w poziomie, ale ja dałam radę przez jeden rok na dwóch kierunkach, dość rozbieżnych, więc jeśli nie będzie miała problemu z dojazdami, to da radę ;D
    7/18/12
  • do natalka

    jeśli chodzi o dojeżdżanie to jak się zepniesz to dasz radę, gorzej z daniem sobie rady na dwóch przeciwstawnych w sumie kierunkach itd.
    7/17/12
  • natalka

    czy ktoś może łączy studia na przyrodniczym i ekonomicznym? Chcę zrobić taki myk ale nie wiem czy uda mi się połączyć dojeżdżanie na zajęcia z jednego wydziału na drugi...
    7/9/12
  • arek

    Mi się tam podoba, geodezja i kartografia to mój kierunek. dobrze przygotowuja do zawodu, dużo praktycznych. Program studiów taki jak na polibudach na geodezji. Mam porówanie od kumpli którzy tam studiują. Generalnie to polecam go bardzo, jest to kierunek po którym nie bedę musiał się martwić o pracę. Poza tym jest on bardzo dochodowy. Mają swoje biuro geodezyje na prawde mozna sporo zarobić.
    7/9/12
  • do kajl

    jeśli chodzi o wymiany studenckie to naprawdę same pozytywy! ja byłam w Niemczech i jestem mega zadowolona, ale wymiana studencka zależy w sumie od Ciebie, od tego co chcesz po niej zyskać. Ja poznałam masę interesujących ludzi, z którymi na pewno będę utrzymywać dalej kontakt!
    7/6/12
  • Krzysiekyo71

    Na I roku bardziej bio-fiz-chem, na II roku juz matma i statystyka matematyczna oraz informatyka. z opini wnioskuję ze bioinformatyka na UP jest bardziej przyrodnicza. Kadra mieszana, tzn róznie mozna trafić. Latwo sie dostac, trudniej utrzymac ale lepsza taka szansa niz nic. A ze Wroclaw to tylko lepiej :) Poprawia się komunikacja, jest sporo rozrywek. Co do wymian - ERASMUS poczytajcie w necie i na stronie UP.
    6/21/12
  • kajl

    Słyszałem same pozytywy o Przyrodniczym we Wrocławiu ! Zwłaszcza o wymianie studentów. A jaka jest opinia studentów na stronie tutaj? JA rozmawiałem ze znajomymi i ich ludzie z roku jeździli gdzieś po zachodzie, i sobie bardzo chwalili
    5/30/12
  • bio

    do poznania nie mam jak przyrównać, ale i bez tego stwierdzam że jest tu naprawdę fajnie. wspomniany już wrocław jako ogromny plus, a do tego dobra oferta dydaktyczna. gdybym miala sie tu wybierac jeszcze raz, to w gre wchodziłaby jeszcze medycyna roślin - nowy kierunek, którego nazwa brzmi jak spełnienie marzeń
    5/22/12
  • just1

    Gadanie ! W Poznaniu jest gorzej.. tzn gorzej.. mniej mi się podoba. Byłem na moście i opinii nie zmienię - Wroclove jest tylko jeden !
    4/30/12
  • forsure

    Może nie to samo, co w Poznaniu, ale też dobrze. Tam się nie dostałem, tutaj tak, ale to chyba różnica w wymogach, a nie sam próg. Cieszę się, że tu trafiłem i po pierwszym roku mogę powiedzieć, że nie zamierzam zmieniać uczelni na pewno !
    4/1/12
  • wykorzystują

    I na całe szczęście potrafią pisać po polsku ! Wcale nie trzeba chwalić, wystarczy prześledzić listę kandydatów, z roku na roku coraz więcej osób się tutaj pcha. Z roku na rok podwyższana jest również jakość kształcenia
    3/30/12
  • Nastesh

    Uważam że przy wyborze specjalności przyrodniczej powinno studiować na Uniwersytecie Przyrodniczym, bo mają dobrą bazę naukową oraz kadry, które jednocześnie pracują w branży - wykożystają wiedze na praktyce, czym podtwierdzają jej przydatność!
    3/26/12
  • 1grade

    Bardzo, ale to bardzo dużo konferencji naukowych. Nie chodzi tutaj oczywiście o ilość, ale ich jakość. Jeśli ktoś chciałby pozostać na drodze naukowej - akademickiej, do dosyć łatwo zgarnąć punkty. W każdym razie ja polecam i mam nadzieję, że tutaj zostanę, chociaż nawet nie pierwszy rok za mną
    3/20/12
  • zoo

    Widzę, że poleciała jakaś spinka, ale pomińmy to. Interesuje mnie weterynaria. Od dziecka uwielbiałem zwierzęta, mam dwa psy, które po po prostu kocham. Nie ma zbyt wielu tego typu kierunków w kraju. Los chciał, że mogę wybrać sobie go w dowolnym mieście, czy uważacie, że Wrocław będzie najlepszy? Nie wiem jak długo jest tutaj ten kierunek? Jak z kadrą? A przede wszystkim jak z praktykami ? Będę wdzięczny za odpowiedzi. pozdrawiam
    3/10/12
  • trustme

    Hasła są uzasadnione. Odsyłam do tekstu \"stratyfikacja a system społeczny w Polsce\" Henryka Domańskiego RPEIS zeszyt 2/2009 , chociaż skoro piszesz nie z przymiotnikami osobni, to polecam Ci ten przyrodniczy. Chyba po to się uczymy, żeby nie musieć zasilać taniej siły roboczej na zachodzie? Przynajmniej ja tak mam. Jeśli nie jesteś native speakerem, to nie łódź się, że zdobędziesz stanowisko kierownicze na Zachodzie.
    2/24/12
  • ochrona środowiska ok

    jestem na pierwszym roku ochrony środowiska, ze studiow jestem zadowolona, grupa powoli coraz bardziej sie zżywa, zapowiada sie fajna ekipa, co do zajec i wykladowcow to mnie ma zaskoczen ani rozczarowan, raczej wszystko jest przewidywalne, zgodn z planem, jak na tak duza uczelnie to maja porzadek, znajomi z innych szkol opowiadaja, ze na ich uczelnaich to roznie bywa, chaos i balagan, tu jest spoko, ogolnie jestem zadowolona i pozytywnie zaskoczona, oby tam bylo caly czas
    2/16/12
  • do sceptyka

    nie bardzo wiem, co masz na mysli i jak nalezy rozumiec twoje slowa? ze niby kto ma sie przekwalifikowac? absolwenci po slabej uczelni? rzucasz jakies luzne slogany bez sensu. O tendencjach na rynku edukacyjnym, koniecznosci uczenia sie cale zycie, zmianach zatrudnienia wszyscy wiedza i nie potrzeba do tego bezsensownych i nie uzasadnionych hasel. Ja akurat mysle o tej uczelni i zamierzam tu studiowac zarzadzanie i inzynierie produkcji. Zamierzam byc dobry w swojej branzy, a jak nie znajde zatrudnienia w regionie to wyjade do innego miasta, albo zagranice.
    2/14/12
  • sceptyk

    Dobra marka to może była parę lat temu, teraz uniwerek kuleje, tak samo jak reszta tego typu uczelni i trzeba się przekwalifikowywać.
    2/12/12
  • thaaank

    Miasto miastem, ale 6.0 to niewiele ponad połowa skali.. Coś jest jednak nie tak.. czyżbym się mylił? Jak tak, to dlaczego ?
    1/28/12
  • ofelia

    jak tam wydział nauki o żywności? fajny :) ja własnie nad nim mysle. Słyszałam wiele dobrego o tym uniwerku. każdy sobie go chwali i jest podobno wiele plusów. No i jest w pieknym miescie
    1/23/12
  • swój

    jestesmy, jestesmy, dobra marka sama sie obroni, wiec chyba i pisac za bardzo nie ma co, jest dobrze i tyle, kazdy wie
    1/22/12
  • ood

    ;O szok nikogo nie ma, ładna lipa
    1/19/12
  • sosio

    Uniwerek najlepszy aż się dziwie, ze jako pierwszy tutaj pisze pod tym uniwerkiem. Nie ma was tutaj studenci?? ;p
    1/16/12