Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu (WSHIU Poznań)

Komentarze (189)

  • absolwent

    Bardzo dobra szkoła, polecam każdemu kto chce zdobyć dobre wykształcenie
    07.01.2019
  • Jagoda

    Czy może się ktoś wypowiedzieć na temat specjalności"Menedżer eventów"? Lub chociaż o kierunku Turystyka i rekreacja?
    06.01.2019
  • Ula

    Jakoś trudno mi uwierzyć, że to dobra szkoła. Nigdzie nie można znaleźć składu kadry nauczającej, jedynie nazwiska kolejnych rektorów w wikipedii... Weryfikacja szkoły, to także możliwość sprawdzenia kto uczy, a tej wiedzy WSHiU nie dostarcza. Dla mnie osobiście to podejrzane - czyżby nie było stałej kadry, którą się można pochwalić, z osiągnięć naukowych której można by być dumnym?
    18.12.2018
  • Hubert

    Szkola rozwija sie w bardzo dobrym kierunku
    18.12.2018
  • Jessica

    ta szkoła jest spoczko dla studentuw, nie jest ciezko z nauką i som fajne imprezy. Nie czeba tyle kuc co na innych szkołach a licenjata sie ma.
    05.12.2018
  • Kamil

    WSHiU to jedna z najlepszych i najnowocześniejszych uczelni w Poznaniu. Szkoła która dba o jakość kształcenia, bardzo dobre zaplecze socjalne szkoły pozwalana uczyć się w komfortowych warunkach. Jest dużo fajnych przedmiotuw i som ciekawe zajecia. Karzdemu polecam tom szkołe.
    05.12.2018
  • Admin

    Komentarz usunięty.
    04.12.2018
  • wykładowca

    w Angoli było super:) pozdrawiam
    28.11.2018
  • nowe kierunki studiów ... hi hi...

    Odnośnie nowych kierunków studiów, to w mnisw nie ma takiej wzmianki aby wshiu takie prowadziła. Pozostaje jedynie myśleć, że to ściema marketingowa ;-) jak się zapiszesz to albo będziesz studiować nie kierunek a specjalność lub może dyplom uzyskasz od innej szkółki z Koziej Wólki :-D
    23.11.2018
  • wiejski student

    dobrze nie jest, ale są jeszcze gorsze szkoły niż ta:)
    20.11.2018
  • Myślący

    Niepotrzebną produkcja dyplomów... żałuję wyboru tej uczelni.
    19.11.2018
  • ciekawski

    a po co barek na tej uczelni? a po co biblioteka?
    16.11.2018
  • Zniesmaczony

    Zajecia są średnio 8-18:20 A nawet nie ma barku aby zjeść coś ciepłego. (Przerwa obiadowa to ok. 30mjn) więc nawet nie ma czasu aby gdzieś pojechać na obiad
    15.11.2018
  • ?

    Od kiedy WSHIU ma tyle kierunków studiów??? Logistykę robią? Finanse i rachunkowość? Czy te kierunki się pootwierały w tym roku? Czy mogą się wypowiedzieć studenci LOgistyki, jak oceniają poziom zajęć? Skąd jest kadra na Logistyce?
    15.11.2018
  • Marta009

    Czy mógłby mi ktoś opowiedzieć o specjalizacji jeździectwo i hipoterapia? :)
    08.11.2018
  • Mały

    reklamy w radiu wciąż lecą więc pewnie tak. Zadzwoń do rekrutacji
    04.11.2018
  • Andrzej

    można jeszcze dopisać się na Bezpieczeństwo ?
    04.11.2018
  • żenua

    słała ta agitacja na rzecz WSHiU .... nie jest sztuką zmienic Nick, przecież i tak wiadomo że pisze ta sama osoba
    02.11.2018
  • Maria

    Fajne i ciekawe wykłady. Najważniejsze , że studiujesz w miłej atmosferze. Nie ma stresu. jak nie zdałeś to bezpłatnie poprawiasz. Ale umieć musisz. Brawo dla nowej Dziekan Pani Aliny
    02.11.2018
  • analboy

    bardzo dobra i ciekawa uczelnia z wysokim poziomem nauczania.
    04.10.2018
  • nowa

    Hej, kto idzie na Zarządzanie pierwszy rok?
    25.09.2018
  • gośka

    produkcja dyplomów nic więcej. Szkoła beznadziejna.
    20.09.2018
  • Artur

    Matma jest do ogarnięcia. Gocha nie strasz. Polecam
    14.09.2018
  • Gocha

    @Nata Na zarządzaniu matematyki uczy dr Machowski i niestety nie jest lekko. Ale nie wpisuje natychmiast niedostatecznych tylko odsyła do nauki. Na pewno zdasz ale umieć musisz. Jak się zapiszesz to lepiej do niego chodzić na zajęcia
    14.09.2018
  • Zadowolona absolwentka

    Najlepsza Uczelnia w całym Poznaniu a prawdopodobnie w Polsce ! Wpis Osiek to jakaś bzdura. Wszystkie Panie mówią po polsku i są bardzo życzliwe. Pan Patryk nie pracuje niemal od roku. Najważniejsza dla władz Uczelni jest miła i sympatyczna atmosfera. Niestety uczyć się trzeba bo samo nic nie przychodzi. Kto jest niezadowolony może iść na skargę do Rektora Dziemianko, Zawsze stara się we wszystkim pomóc. Żałuje, że czas na Uczelni tak szybko minął . Na pewno zapisze się na studia podyplomowe.
    14.09.2018
  • Osiek

    Najgorsza uczelnia w całym Poznaniu, żeby nie powiedzieć ze w Polsce, zero zainteresowania studentem, bajzel w dziekanacie, panie które tam pracują prawie nie mówią po polsku ewentualnie coś dukają pod nosem, pan Patryk z dziekanatu to największy cham jakiego poznałem, wykładowcy raczej spoko, aczkolwiek pan Grzebielucha mógłby już odpuścić uczelnie, ogólnie żałuje wybory tej pseudo szkoły i nie polecam, Aha i jeszcze kwestia finansów, spróbuj się spóźnić jeden dzień z zapłatą to katastrofa. Nie polecam tej szkoły!!!
    07.09.2018
  • NATA

    Hej ! czy ktoś może się wypowiedziec o zarządzaniu, specjalność - zarządzanie w transporcie, studia magisterskie ? Jakie przedmioty, czy trudno, jaka atmosfera? Czy trzeba być dobrym z matmy czy wszystko do ogarnięcia?
    31.08.2018
  • Studeny

    Szkoła na minus
    29.08.2018
  • Kasia

    Bardzo fajne studia. Wykładowcy głównie z poznańskiego AWF ale tu chyba są bardziej uprzejmi i dostępni. Ogólnie polecam .
    21.08.2018
  • sandra

    Czy ktoś może wyrazić swoją opinie o animator czasu wolnego?
    04.08.2018
  • Anna

    Uczelnią nabrała niebywalego tempa rozwoju i wyszła na prawdziwe prowadzenie w Poznaniu. Nie ma drugiej , tak otwartej na studentów Uczelni. Sukces ten udało się osiągnąć dzięki aktywnemu samorządowi. Gratulacje !
    18.07.2018
  • Andrzej

    Studia prowadzone profesjonalnie. Atmosfera rewelacja. Naprawdę warto.
    11.07.2018
  • Agulek

    Spory progres, wladze uczelni staraja sie aby zarowno kwestie merytotyczne zwiazane z ksztalceniem jak i atmosfera byly jak najlepsze. W sytuacjach trudnych poprartych realnymi argumentami nie pozostawiaja studentow bez wsparcia. Wiec jesli chcecie podnosic swoje kwalifiacje i poswiecic czas na zdobywanie wiedzy warto! Leniwce powinny zostac w domu aby nie marnowac czasu wykladowcow, studentow i swojego!
    09.07.2018
  • Kinga

    Najlepsza Uczelnia Poznania !!!
    03.07.2018
  • Monika

    Bardzo fajna uczelnia:) polecam
    21.06.2018
  • Sara

    Na początku roku były leciutkie niedociągnięcia , później coraz lepiej, teraz można powiedzieć - niemal perfekcyjnie. W skali od 1 do 10 : Plany i organizacja dziekanatu 8/10 ( minus za start) , atmosfera idealnie 10/10, wykładowcy poza dr Grzebieluchą idealnie 9/10 ( minus za dr Grzebieluchę ) , sesja idealnie 10/10 . Ogólna ocena bardzo dobra. tak trzymać ! zaleta : nie ma ukrytych opłat, nowy rok akademicki zacznie się dopiero 13 października i dziekanat czynny dla studenta 7 dni w tygodniu po 10 godzin
    20.06.2018
  • agnieszka

    WSHiU to jedna z najlepszych uczelni w Poznaniu: sóper wykładowcy, bardzo fajne miejsce nauczania, dobry dojasd i dobra atmoswera. Polecam tom uczelnie
    19.06.2018
  • gucio

    kończę pierwszy rok TIR i jestem pozytywnie zaskoczony, polecam
    15.06.2018
  • strażak

    Nie wiem co chcesz wiedzieć. Jestem na Bezpieczeństwie zaocznym i w grupie mamy wiele osób , które zajmują się tym na co dzień. Jest kilku strażaków, żołnierzy, policjantów i ludzi związanych z BHP. Podobnie jest wśród wykładowców . Wykłady ciekawe. Atmosfera super. Ogólnie polecam
    11.06.2018
  • student

    Cześć Wszystkim:) chcę iść w tym roku na Bezpieczeństwo Narodowe na WSHiU. Co możecie powiedzieć Mi o tym kierunku i o wykładowcach z tego kierunku.?
    05.06.2018
  • Ada

    WSHiU mój drugi dom ;)
    11.05.2018
  • Weronika

    Uczelnia warta polecenia. Wykwalifikowana kadra, miła atmosfera i ciekawe zajęcia.
    10.05.2018
  • ala

    fajna uczelnia
    07.05.2018
  • Weronika

    Niestety w tym roku kończę. To przeleciało zbyt szybko . Żałuje, że nie można cofnąć czasu i jeszcze trochę postudiować Uczelnię gorąco polecam !
    01.05.2018
  • Marek

    1. Uczelnia niemal w centrum Poznania. Bardzo dobra komunikacja - łatwo dojechać tramwajem czy samochodem. 2. Bardzo dobra kadra. Większość mimo tytułów naukowych pracuje w branży i ma doświadczenie zawodowe w dziedzinie, w której wykłada. Wiedza przekazywana jest w miły i przystępny sposób. Wykładowca szanuje studenta i odwrotnie. Uczyć się trzeba ale jest ogromna satysfakcja z zdanych egzaminów. 3. Fajni studenci. Można poznać fajnych ludzi. 4. Znacznie poprawiła się jakość obsługi studenta . Większość spraw załatwi się w Biurze Obsługi Studentów Pracuje tam wciąż 6 osób - więc nie ma kolejek. Zarówno Dziekanat jak Biuro Obsługi Studentów dostępne są dla studentów 7 dni w tygodniu od 8.00-18.00 5. Jesteś niezadowolony- spokojnie możesz iść na spotkanie i o wszystkim powiedzieć Pani Dziekan, Panu Rektorowi albo Pani Prezes. Student traktowany jest z należytą powagą .Uczelnia robi ankiety i badane jest zadowolenie. Władzą zależy na dobrej atmosferze. 6. Jest niskie czesne i wysokie stypendia. Nie płacisz za poprawki, za wcześniejsze lub późniejsze zdawanie egzaminów, czy inne dziwne sprawy. Opłaty dodatkowe niemal nie istnieją. Jeśli masz problem z płatnościami możesz ustalić w kwesturze indywidualny sposób płatności lub odroczyć płatność. Jeśli masz dług możesz rozłożyć go na raty. 7. Sprawnie działający samorząd. Przewodniczącym jest Artur Wojciechowski. Samorząd i starości grup pilnują interesów studentów, Mają duże przełożenie na władze Uczelni. Dodatkowo organizuje imprezy i spotkania studentów. ---------------- czyli WSHiU to Uczelnia która nie ma sobie równych w Poznaniu
    01.05.2018
  • Maria

    Wspaniały czas studiowania ! Szkoda że już kończę. Polecam gorąco! Tylko WSHiU!
    23.04.2018
  • Marek

    Uczelnia , która się dynamicznie rozwija i zmienia się z każdym dniem na lepsze. Trzy lata temu była to mała uczelnia , później zaczęła się szybko rozrastać . Obecnie chyba jedna z większych . zaletą jest to , że jest tanio , ale warunek płacisz 295 zł ale w terminie. Jeśli nie będziesz płacić to niestety będziesz dostawać upomnienie. Możesz zaległość rozłożyć na raty albo odroczyć płatność . Najgorszy jest brak działania i unikanie kontaktu bo wtedy spodziewaj się windykacji. Ale tak jest wszędzie. Jeśli chodzisz na studia zawsze się dogadasz bo zależy im na każdym studencie. Poza czesnym nie ma opłat dodatkowych i to jest ważne bo na innych Uczelniach opłat jest drugie tyle co czesnego. Zajęcia prowadzone są w miły i ciekawy sposób. nie można mieć pretensji do wykładowców. Jak chodzisz to bez problemu zgłębisz materiał i zadasz egzaminy. problemy mogą mieć tylko ci co nie chodzą . Pani Dziekan i Pan prorektor są bardzo przyjaźni . Ciężko się do nich dostać ale jak się dostaniesz to na pewno Tobie we wszystkim pomogą. Mają całkiem dobry system stypendialny. W tym roku stypendia od 400 do 1500 zł miesięcznie. Prężnie działa Samorząd. Ma ogromny wpływ na władze Uczelni. Z przewodniczącym warto żyć w zgodzie :) Samorząd często organizuje imprezy. Szybko można się zintegrować. Obsługa bardzo dobra . Lokalizacja idealna , Kadra miła. Ogólnie polecam
    21.04.2018
  • Mała

    Wspaniali wykładowcy! W wyborach na najlepszego wykładowcę głosowałam na doktora Matusiaka :) pozdrawiam bo serdecznie
    17.04.2018
  • Ola

    Najlepszą Uczelnia w Poznaniu. Wspaniała atmosfera . Gorąco polecam
    17.04.2018
  • Magda

    Niestety przeszłam tam z innej uczelni ,mimo pism i telefonów zero kontaktu z ich strony i nagle wyrok z sądu. Nie polecam. Szczerze dziwie się,że Pan Patryk tam jeszcze pracuje zachowuje się po chamsku mimo dużej różnicy wieku między nami. Najgorsza uczelnia EVER
    12.04.2018
  • Niezadowolona

    Szkoła bez żadnych perspektyw, w ramach praktyk zagranicznych proponują sprzątanie pokoi?! to chyba jakiś żart. Po tej uczelni to jedynie sprzątanie ulicy, nawet do marketu nie przyjmą.
    09.04.2018
  • Ola

    Ogólnie biorę poważnie pod uwagę Zarządzanie lub Logistykę. Fajne stoisko na targach. Pozdrowienia
    25.03.2018
  • Martyna

    Uczelnia rozwija się w dobrym kierunku. Ma ciekawe propozycje dla studentów. Warto w niej studiować.
    23.03.2018
  • Zuzanna

    Studiuję na 1 roku Zarządzanie. Jestem mega zadowolona uczelnią. Wykładowcy mają bardzo wysoki poziom wiedzy, zajęcia są ciekawe i praktyczne. Panie z dziekanatu są miłe i uśmiechnięte, szybko załatwiają sprawy związane z dokumentacją. Gorąco polecam :)
    15.03.2018
  • Karina

    Przeszłam z innej Uczelni i jestem bardzo zadowolona . To była dobra decyzja. Świetni wykładowcy i fajni studenci.
    15.03.2018
  • Alf

    Tylko zapisałem się na studia, na ten momnent wszysto mi się podoba. Już byłem na jednej imprezie, organiwonaną przez uczelnie - z niecierpliwością czekam kolejnej :-))
    15.03.2018
  • Olaf

    Kanclerz Piotr D, który nikomu nie płacił a tylko ściągał opłaty z studentów został zwolniony. Teraz nowe władze bardzo dbają o studentów. To co było kiedyś i to co jest teraz to niebo do nocy. Teraz to jest całkiem inna Uczelnia. Bardzo polecam bo jest to chyba najszybciej rozwijająca się Uczelnia. Kto nie wierzy niech przyjdzie i porozmawia z studentami .
    15.03.2018
  • gość

    Ostrzegam wszystkich przed tą "uczelnią". Rok temu w styczniu zapisalam się tam na studia. Plan był co chwilę zmieniany, wykładowcy nie pojawiali sie na zajęciach nie informując o tym wcześniej, poziom nauczania beznadziejny. Postanowiłam zrezygnowac. Wiedziałam, że będę musiała zapłacić 1/4 kwoty którą pozostała do końca roku także byłam na to przygotowana. Nagle przyszło do mnie pismo z windykacji z kwotą do zapłaty ponad 2500 zł! Okazało się że każą mi zapłacić za miesiące w których STUDENTKĄ JESZCZE NIE BYLAM! Wmawiali mi, że wzięłam udział w promocji "semestr za 1 zł " mimo iż nic takiego nie podpisywałam! Zaczęli mnie straszyć komornikiem. Naprawdę powinien się ktoś zainteresować jak oszukują studentów. Z resztą opinie o władzach uczelni mówią same za siebie. Jeśli jest więcej osób które zostały oszukane to odezwijcie się !
    28.02.2018
  • lolo

    Uczelnia o bardzo niskim standardzie nauczania. Kanclerz to krętacz, nie płaci wykładowcom w terminie. Ciągle obiecuje że bedzie płacił i nic z tego nie wynika. Czas najwyższy aby czynniki odpowiedzialne w Polsce za przestrzeganie prawa czlowieka i prasa zajęły się tą Uczelnią.
    21.02.2018
  • Ja

    Szkoła beznadziejna. Jeżeli chcesz coś załatwić lub się czegoś dowiedzieć to raczej nie w tej szkołę.
    19.02.2018
  • G

    Nie polecam tej uczelni! Za rezygnację ze studiów zapłaciłam sporą sumę, musiałam nawet płacić za semestr, gdy to jeszcze nie było mnie nawet na tej uczelni. Dostawałam pisma z windykacji. Kłamstwa i jeszcze raz kłamstwa. W dziekanacie sami niekompetentni ludzie pracują, a zwłaszcza jeden młody pracownik o czarnych włosach i bladej cerze.
    14.02.2018
  • nowa studentka

    zapisałam się dzisiaj na Zarządzanie. W korytarzu siedzieli studenci, jak się okazało Turystyki i Rekreacji. Zapytałam ich jak się studiuje ?. Namawiali mnie bym się zapisała. Wystawili tej Uczelni najlepszą opinie, a dobra opinia studentów jest najważniejsza! Mam nadzieje , że będę zadowolona :)
    12.02.2018
  • Emil

    Najlepsza Uczelnia w Poznaniu. Dbają o studenta ! Nie to co w innych . Polecam
    30.01.2018
  • Martyna

    Moze mi ktos opowiedziec o specjalizacji jezdziectwo? :) Prosilabym pisac na email: martyna12345131@wp.pl
    23.12.2017
  • WESTERN

    Dostaem się do tej uczelni z polecenia kolerzanki, bardzo byłem zainteresowany wyjazdem na praktyki zagraniczne. I już na trzecim roku studiów postanowiłem napisać opinie o tej uczelni ;) Byłem już kolejny raz na prakrykach w Francji, gdzie za wszystko muszę podziękować zespołowi uczelnie, którzu naprawsę bardzo mocno mi zawsze pomagali, nie znam innej uczelni gdzie pracowniki uczelni są tak przychylni doo studenta! Życzę WSHiU rozwoju i tylko dobrych opinie ;-) Pozdrawiam!
    05.12.2017
  • Ania

    jestem zadowolona, rozpoczęłam studia na kierunku turystyka i rekreacja, plan jest dobry, nie mam na co narzekać.
    07.11.2017
  • Nicki

    Ciekawe czy ogrzewanie włącza w zimę.
    05.11.2017
  • Wiciu

    bardzo dobra szkola, wszystko mi sie podoba, a większość z komentarzy poniżej jest przekoloryzowana
    02.11.2017
  • Kamil

    Siema, jestem na drugim roku i szkola wykazuje duzy progres, wszystkie niedociagniecia w tym semestrze sa naprawione, na ten moment nie mopge powiedziec nic zlego. pozdrawiam hejterów
    30.10.2017
  • Patrycja

    Hej, jest ktoś może ze specjalizacji "jezdziectwo" na tej uczelni? Jeśli tak mogłabym prosić o jakiś kontakt z taka osoba? (e-mail: zwiwrzak@wp.pl)
    20.10.2017
  • Ktoś

    Poczytajcie sobie opinie na temat Pana Kanclerza T.G :) bujna przeszłość.....
    17.10.2017
  • aga

    Szkoła fajny, każdy znajdzie dla siebie ciekawy kierunek. Kolejna rzecz to dziekanat ciągle czynny i pomocny. Polecam tą szkołę z czystym sumieniem.
    15.10.2017
  • patriota

    to polska szkoła czy już ukraińska? jeden z zatrudnionych Ukraińców nosi koszulkę z Tryzubem. Film Wołyń polecam obejrzeć...
    14.10.2017
  • Adam

    TAK, zdarza się że dają na cały semestr, ale ci chwile jest edytowany. Bo co chwile jakiś wykładowcą odchodzi, z powodu nie wypłacanych pensji. Więc zdarza się że studiując zaocznie, do korekty planu dochodzi o 20 w piątek. A te gadki o konkurencji są juz śmieszne. Ze niby takie WSB, WSL albo WSZIB mają się obawiać WSHIU. Bo bez żartów. One są daleko przed WSHIU. Wystarczy spojrzeć na budynki. Każda ma elegancki budynek oraz niezbędne do pracy narzędzia. A WSHIU? Szary budynek, wyglądający jak XIX wieczny szpital oraz brak niezbędnego wyposażenia. Najlepsze było jak trzeba było własne komputery przynosić bo oczywiście uczelnia ich zapewniała. Teraz co prawda to się zmieniło na lepsze, ale i tak zdarza się że na zajęciach przy jednym stanowisku komputerowym pracują 3 osoby, ale co tam. Najlepiej powiedziec ze konkurencja chce im zagrozić.
    13.10.2017
  • Marta

    Jakie klamstwa tutaj wypisane sa... plan zajec dzien lub dwa wczesniej ? jakos dostalam na caly semstr. widac konkurencji sie nudzi
    13.10.2017
  • Adam

    Studiowalem na WSHIU. Nie polecam. Stracone 3 lata. Jeśli chodzi o przedmiotu potrzebne na maturze. Nie przejmuj się. Przyjmują każdego. Co do tej specjalności -zarządzanie przedsiębiorstwem. Nie ma pewności czy go uruchomia. Ja poszedłem z myślą o specjalności Zarządzanie w Logistyce. Oczywiście specjalność nie została otwarta. W dziekanacie nic nie wiedza. Ukraincy sa traktowani ulgowo Ogólnie chcesz idź, napewno zdasz, ale dużo sie tam nie nauczysz. A przecież po to się idzie ma te studia.
    11.10.2017
  • Alosza

    Profesjonalna uczelnia z dobrym zapleczem dla studentów i dobrze przygotowująca na rynku pracy
    10.10.2017
  • Nickxxx

    Witam, jestem tegoroczną maturzystką, planuję iść na studia do WSHiU na zarządzanie przedsiębiorstwem albo na handel i usługi, problem w tym że nie mogę znaleźć informacji jakie przedmioty z matury będą brane pod uwagę w czasie rekrutacji, pomoże ktoś?
    08.10.2017
  • Nick

    Co do planu zajęć to układany jest on 1-2 dni przed planowanym zjazdem ;-) O terminach egzaminów dowiadujesz się z dziekanatu, także raczej żeby coś zaplanować wczesniej to nie ma szans :) Wiele razy zajęcia były odwołane, a dowiadujesz się o tym gdy już jestes na uczelni........ Nie polecam
    04.10.2017
  • Paulina

    A co z planem zajęć? jak on wyglada? Chodzi mi o to czy jest sensownie ułożony czy między zajęciami są duże okienka. Wybieram się tam na magisterkę i jestem osoba dojezdżającą ponad 100 km i właśnie ta kwestia mnie ciekawi.
    01.10.2017
  • Ola

    WSHIU i obniżka czesnego... haha wiekszego żartu nie słyszałam !!!!!!!! Po tej uczelni 0 perspektyw na dobrą pracę :)
    23.09.2017
  • Monika

    A czy jeździectwo i hipoterapia jest często otwierana specjalnością? Czy zdarzyło się tak, że kiedyś jej nie uruchomili?
    18.09.2017
  • Monika

    Bardzo fajna Uczelnia . Dbają o studenta. Nowa Pani Dziekan to dawna opiekunka studentów. Studiowanie to sama przyjemność
    17.09.2017
  • Ania

    jestem studentką 2 roku magisterki. Studiuje z zadowoleniem już 4 lata. Czytam o podwyżkach czesnego i ogarnia mnie śmiech, bowiem przez 4 lata miałam tylko obniżki czesnego. Na tym forum ktoś próbuje pisać bzdury jako studenci. Najlepiej przyjść i zapytać prawdziwych studentów.
    16.09.2017
  • Krzysztof

    ja studiuje TiR na 3 roku, potwierdzam , że nic z tych wpisów negatywnych nie ma miejsca . To bardzo dobra Uczelnia . Negatywne wpisy to jakieś nieporozumienie. Polecam WSHiU bo warto !
    16.09.2017
  • Martyna

    Studiuje zarządzanie na 2 roku. To bardzo doba Uczelnia i jestem oburzona komentarzami negatywnymi, które pisze prawdopodobnie zagrożona konkurencja. Szkoła jest świetna , polecam !
    16.09.2017
  • Ktoś

    Za rezygnacje ze studiów musisz im jeszcze płacić. Wmawiają Ci nieprawdziwe rzeczy i straszą komornikiem. Z roku na rok czesne rośnie. Coś strasznego. Każą Ci oddawać pieniądze nawet za miesiąc w którym nie byłeś jeszcze studentem tej "pseudo uczelni".
    09.09.2017
  • Irina

    tak to prawda jest Wyjątkowa z wielu powodów.... ciekawych dla prasy i dziennikarzy
    08.09.2017
  • swietlana

    takiej uczelni to jeszcze w Poznaniu nie było...
    07.09.2017
  • katerine

    Ta uczelnia to katastrofa.
    04.09.2017
  • Adi

    Studiowałem na WSHiU TiR przez jeden semestr bo niestety dłużej nie dało się wytrzymać. Dziekanat? Nigdy nic nie wiadomo, jedna nie wie, druga nie rozumie, trzeciej nie ma. Informacje o zjazdach podawane dwa dni przed, albo w ogóle zmieniane w ostatnim momencie. Sprzęt? Rzutniki które już dawno powinny być zastąpione nowymi. Wykładowcy znikają w akcji, spóźniają się godzinę na wykład albo w ogóle nie dojeżdzają. Jeżeli chodzi o Ukraińców - faworyzacja na maxa. pojawiają się raz na "ruski miesiąc" a potem na egzaminie ściągają bez żadnego krycia się, podczas gdy na sali jest 3 wykładowców "pilnujących", ale nikt nic nie widzi Jeżeli chodzi o program - specjalności, miało być a nie będzie "bo tak", minimum wiedzy z zakresu rekreacji, natomiast od cholery turystyki, pomijając fakt że miała być specjalność 'trener personalny' a trzeba się było uczyć o roślinkach w jeziorku. Język? grupa zaawansowana z angielskiego w której są Ukraincy nie potrafiący się nawet przedstawić. To nie jest opinia konkurencji, tylko osoby która uciekła stamtąd jak tylko była okazja. Pozdrawiam
    03.09.2017
  • Lilianna

    O Mój Boże... ratujcie mnie.... czytacie te komentarze.... to wnioskujcie. Mnóstwo błędów ortograficznych i stylistycznych, a dlaczego? Bo to Piszą pracownicy z Ukrainy i ich koledzy którzy tam studią. Zgadzam się z postami poniżej. WSHiU nigdy już nie bedzie takie jak dawniej. Uczelnię polecił mi znajomy który kończył ja 5 lat temu, ale niestety to juz tylko wspomnienie. Nie ma obsługi administracyjnej, która była kompetentna ani kadry naukowej z najwyższego poziomu. Zal. Teraz sie liczy tylko kasa
    02.09.2017
  • Natalia

    Zgadzam się z przedmówcą. Zawsze wszyscy wystawiają opinie w momencie gdy jest coś źle wiec stąd same negatywy. Czesne są niskie, dziekanat zawsze otwarty, a jak macie z czymś problem to zawsze można się przenieść - pójdźcie na uczelnie publiczną gdzie będziecie 1 z kilkunastu tysięcy osób wtedy na pewno obsługa będzie dla Was lepsza :) załatwicie jeden dokument w tydzień, a żeby pójść do Dziekana będziecie najpierw pisać podanie "o spotkanie"... a dziekanat? otwarty kilka dni w tyg na kilka h i jak nie zdążysz to Twój problem..
    02.09.2017
  • Marek

    Studiuje rok i nie narzekam.
    02.09.2017
  • Ala

    Byłam tam wczoraj nie wygląda na uczelnie tylko na szpital.
    02.09.2017
  • Józek

    Byłem studentem tej okropnej uczelni bardzo tego żałuję Dziekanacie pracują Panie z Ukrainy , które nie za dobrze sobie radzą z tym stanowiskiem w dziekanacie nie da sie nic załatwić jest straszna dezorganizacja mylą sie z terminami , kręcą o wielu rzeczach nie mają pojęcia jedynie ładnie się uśmiechają . Jeżeli chodzi o wykładowców nie było aż tak źle pomijając pewną Panię która nie przychodziła na zajęcia nie informując nas miała nas i ta uczelnie w ciemnej dziurze. Szczerze ta uczelnia jest dla imigrantów Reklamę maja znakomitą pomijając że naciągają prawdę Przez rok chodzenia na ta uczelnie nic sie ie nauczyłem stosownego do kierunku. Obiecane kursy i inne dodatki to ściema aby zachęcić frajerów do przybycia na ta uczelnie. A i z tym jeździectwem to też ściem a i tak nie utworzą specjalizacji na roku większość nie utworzą. POD ŻADNYM POZOREM NIE SKŁADAJ TAM PAPIERÓW!!
    02.09.2017
  • ola

    Takie "uczelnie" powinno " omijać się jak największym łukiem typowe wyciąganie kasy z kieszeni głupków, którzy myślą,że po tej uczelni rozumu przybędzie. I będą naukowcami A to poziom dawnej zawodówki Szykują absolwentów do fizycznej roboty we WB
    01.09.2017
  • ela

    Sóper uczelna. Nauka mi leży całkowicie, Robię to co ómiem. A poziom bardzo wysoki
    01.09.2017
  • Jan hodowca koni

    Smieszne te studyjka studia z jezdziectwa ? Trzeba było iść na Hodowle koni AR w Poznaniu A potem kurs instruktorski A nie płacić nie wiem za co?
    01.09.2017
  • Mała

    Studiuje TIR o specjalności Jeździectwo i hipoterapię. Zajęcia z specjalności mamy z stajni Pana Starkowskiego. Jestem bardzo zadowolona . Polecam WSHiU ! Jeśli ktoś ma pytania to chętnie odpowiem
    30.08.2017
  • Mateusz

    Bardzo fajna Uczelnia. Super towarzystwo ! Studia to sama przyjemność. Studiuje Zarządzanie i gorąco polecam . Opinie negatywne na pewno wpisuje konkurencja
    30.08.2017
  • Nick

    Nie polecam tej szkoły. Brak kompetencji oraz uprzedzam, że porzucenie studiów może kosztować kilka tysięcy zł. Nie wiem jak ta szkoła dalej funkcjonuje, ale raczej jest stworzona dla osób ze wschodu, którę pojawiają się tam raz na rok
    27.08.2017
  • Paulina

    Uczelnia sóper łatwo i bezproblemowo zdałam wszystkie egzaminy. Dóżo czasu nie zeszło na naukę a efekt i stypendium naukowe mam. Mnie się podoba:)
    26.08.2017
  • Łukasz

    Studiuje się bardzo przyjemnie, polecam !
    23.08.2017
  • Karol

    Najlepsza Uczelnia w Poznaniu ! Fajni wykładowcy i super atmosfera ! :)
    22.08.2017
  • Angelika

    Monika - warto ! Poziom w normie. Fajne studia i przyjemna atmosfera, polecam
    20.08.2017
  • Monika

    Witam, chciałabym od października zacząć studiować na TiRze specjalność hipoterapia lub jeździectwo. Możecie mi powiedzieć czy warto? Jaki jest poziom?
    31.07.2017
  • studentka WSHiU

    Ja jestem zadowolona i mam dobrą opinię o tej szkole. Nikt mi nigdy nie robił problemów. wykładowcy w większości bezproblemowi, w dziekanacie tez nigdy nie miałam pod górkę. lokalizacja dobra, wszedzie blisko.
    25.07.2017
  • Maja

    Hej ;) powiecie mi czy polecacie TiR na WSHiU? Chciałabym zacząć studiować zaocznie od października, nie wiem czy WSB nie byłoby lepsze...
    14.07.2017
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    06.07.2017
  • Magdalena

    Odniosę się do wpisu poniżej. Dobre wyposażenie uczelni??? sorry te 3 rzutniki starej daty które wiecznie nie działają ??? Nauczyciele zajęć nie mogą prowadzić o zgrozo!!! Dębiec uważasz za centrum miasta??? Sprawnie działający dziekanat i pracownice, które prawie nie mówią po polsku :-D Odnoszę wrażenie, że opinia tej osoby ... oj przepraszam pracownika wshiu jest nieprawdziwa !!! Plany zajęć brak słów, pojawiają się na 3 dni przed zjazdem, kompletna ignorancja studenta. Opłaty pobierane niemal za wszystko, a spróbuj studencie spóźnić się z płatnością czesnego, zaraz sms-y i odsetki. Szkoda, że te reguły nie działają w obie strony, jak uczelnia spóźnia się z wypłatą stypendium, które jest przyznane i się należy to nie widzą w tym problemu. Można by tu dużo pisać, ale tak na poważnie ..... odradzam !!!
    01.07.2017
  • student WSHIU

    WSHiU to jedna z najlepszych uczelni w Poznaniu: - bardzo dobra lokalizacja w Centrum Miasta - dobre wyposażenie uczelni, - dobre zaplecze socjalne, - najlepsi wykładowcy w Poznaniu - bardzo sprawnie działający dziekanat, - super atmosfera na uczelni, - wysoki poziom nauczania Polecam każdemu edukacje na WSHIU
    21.06.2017
  • JuliaEs

    Ta szkoła to jest jedna wielka porażka. Bardzo żałuje ze ją wybrałam. Nie dość ze wszystko toczy się wokół pieniędzy to jeśli czegoś wymagam często nie dostaje na to odpowiedzi . Wykładowcy robią zajęcia jak chcą, dziewczyny w dziekanacie nie wiedzą nic, ale spróbuj spóźnić się z zapłaceniem czesnego to zaraz dostaniesz smsa przypominającego o tym . Odradzam!
    18.06.2017
  • Maria

    Warto ! Polecam
    14.06.2017
  • Krzysztof

    Najlepsza Uczelnia w Poznaniu! W WSHiU dziekanat jest czynny dla studentów 7 dni w tygodniu przez 8 godzin . Spróbuj coś załatwić na AWF to przestaniesz narzekać na WSHiU. Na innych uczelniach są wąskie godziny obsługi studentów i poza tymi godzinami niczego nie załatwisz. Ania jak odradzasz to czemu się nie przeniesiesz? Chyba, że to wpis konkurencji. Ja studiuje zarządzanie i jestem bardzo zadowolony. Wszystkim bardzo polecam , bo nigdzie nie ma tak dobrej atmosfery jak w WSHiU
    14.06.2017
  • Ania

    Żeby coś załatwić to trzeba się naczekać i to sporo... Panie z działu rekrutacji co chwile wychodzą sobie na plotki, tak samo jak reszta ekipy. (Ps. Do pracy przychodzi się ubranym schludnie, a nie w powyciąganej koszulce ;)) Idziesz do dziekanatu to wszyscy tylko głowa w komputer, nawet nie zwracają uwagi, że ktoś przyszedł. Szczególnie tyczy się to pewnego Pana, który siedzi, nic nie wie, nic nie zrobi.... Siedzisz na zajęciach, a tam przychodzą z aparatem jak to niby super. Reklama reklamą, ale bez przesady. Studia MBA to chyba żart. Normalnie takie studia trwaja dwa lata, a tu dwa semestry. Odradzam :)
    06.06.2017
  • Ewa

    trochę wysoki poziom ale fajna atmosfera
    28.05.2017
  • Kamil

    Tomasz - bzdury piszesz ! za nic nie trzeba płacić. Nie ma żadnych opłat poza czesnym . Na pierwszym roku czesne to 290 zł. Nawet ksero jest za darmo. Dziekanat czynny 7 dni w tygodniu po 10 godzin ! WSB jest droższe na trzech latach o ponad 3 tysiace.
    28.05.2017
  • Tomasz

    Jedynym plusem tej uczelni są Panie z dziekanatu, ale tylko dwie - zawsze pomocne, miłe, starają się jak mogą żeby wszystko było OK. Niestety, szkoda, że tylko one... Reszta kadry zazwyczaj ma "ważniejsze" sprawy na głowie - ploteczki ofc. Władze tej oto szkoły nastawione na kase, tylko i wyłącznie. Żeby załatwić coś z dziekanem trzeba mieć OOOGROMNĄ cierpliwość, szczególnie jeśli chodzi o przepisanie ocen ("nie przepiszę, bo nie i tyle"). Zagraniczni studenci to dla nich największy zarobek więc oni zawsze mają wszystko zdane. Nie wierzcie w te bajki, które wypisują na swoim fanpage - że są najczęściej wybieraną uczelnią niepubliczną w Wielkopolsce. Naprawdę, jeśli chcecie wybrać jakąś uczelnie niepubliczną to tylko WSB. Co prawda trochę drożej, ale mają szerszy wybór + różne kursy i przede wszystkim większą renomę. W WSHiU wiszą ogłoszenia odnośnie pracy dla studentów - magazynier(?) , kasjer (?) . Tak, właśnie to oferuje ta uczelnia, a chyba nie po to się kształcimy by być magazynierem ;) Organizacja tej uczelni zostawia BARDZO DUŻO do życzenia... Plan zajęć pojawiający się 2 dni wcześniej? Co tydzień inny, ale jednak praktycznie taki sam. Wszystko na ostatnią chwilę, terminy egzaminów podawane bardzo późno. Przyjeżdżasz do Poznania na zajęcia, a tu niespodzianka! Zajęć nie ma, nieważne, że musiałeś spędzić godzine w podróży. Nikt nie raczy dać znać szybciej. Dodatkowo uczelnia każe sobie płacić za wszystko - DOSŁOWNIE ZA WSZYSTKO.
    25.05.2017
  • Dora

    Wspaniała Uczelnia,! Byłam wcześniej w uczelni publicznej i nie ma porównania. Tutaj dbają o studenta, Mam fantastyczną grupę ! pozdrawiam
    25.04.2017
  • studentka

    Powiem jedno na temat tej szkoły. Siedząc na zajęciach zastanawiam się zawsze czy to jest polska szkoła czy może już ukraińska?
    24.03.2017
  • Anna

    Osobiscie jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. WSHiU najbardziej zadowoliło mnie miłym przyjęciem. Panie z dziekanatu jak i cała reszta kadry zawsze uśmiechnięta i pomocna, nie wyglądają jak w większości dziekanatów jakby siedzieli tu za karę. Wykładowcy kompetentni i mega otwarci na studentów, wiadomo wymagający ale to przecież plus dla studentów. Sprawy stypendialne czy czesne nikt nigdy nie robi z tym problemów wręcz przeciwnie. Szeroka oferta specjalności i ta przewaga zajęć praktycznych jak najbardziej zachęcają do studiowania na tejże uczelni. Ja polecam serdecznie!
    22.03.2017
  • Karol

    Każdy ma swoją opinię, ale ja jestem bardzo zadowolony. Płacę czesne 290 zł miesięcznie ( faktycznie 235 jest przez 3 miesiące) ale to i tak najniższe czesne o jakim słyszałem,. Są bardzo fajni ludzie , Takiej ekipy jak na naszym roku nigdzie się nie znajdzie. Wykładowcy są wymagający ale nie limitują podejść do egzaminu. Ja niestety jeden z nich zdałem dopiero za czwartym razem :( Ale niczego nie płaciłem tak jak na innych uczelniach. Kolega na innej uczelni już za pierwszą poprawkę Super atmosfera i mam nadzieję że taka pozostanie bo faktycznie bardzo przybywa studentów.
    10.03.2017
  • gość

    Niby jest taka możliwość, ale na UEPie musisz zdać egzamin żeby dostać się na magisterke ;) Nie wiem co skończyłaś i jaki kierunek konkretnie Cię interesuje, poczytaj sobie na ich stronie ;) Znajdziesz tam przykładowe pytania. Jednak poziom tam jest zupełnie inny, możesz mieć duże zaległości ;)
    07.03.2017
  • Licencjat a magisterka

    Czy po zdanym licencjacie na WSHiU mam mozliwosc dostania sie na magisterke na UEP?
    06.03.2017
  • Rozczarowana

    Zgadzam się z poprzedniczką w 100% Faktycznie tak tam jest. A tekst o imprezach dwa razy do roku rozbawił mnie do łez. Żenada. Jak to się mówi "szkółka niedzielna" i nic więcej. Nie dbają o jakość nauczania, zajęcia się nie odbywają, problemy z otrzymaniem stypendiów a to tylko kropla w morzu. Niskie czesne tylko przez trzy miesiące, później wzrasta i faktycznie przy rezygnacji pobierana jest bardzo wysoka kara umowna. Co do obcokrajowców to pewnie w następnym roku będzie ich więcej niż pozostałych studentów.
    05.03.2017
  • Ania

    Chyba najgorsza szkoła wyższa jaka istnieje ;) naprawdę to strata czasu i kasy. Zajęcia przeważnie się nie odbywają, szczególnie na studiach dziennych, ale nikt nie raczy poinformować szybciej, tylko studenci muszą czekać jak głupi i przyjeżdżać ileś kilometrów by się dowiedzieć, że jednak Pani X nie przyjdzie. Panie w dziekanacie bardzo się starają, ale żeby coś załatwić to trzeba mieć nerwy ze stali ;) Ukraińcy są tam traktowani jak Bogowie, bo na nich głównie zbijają kasę ;) odradzam po prostu. Nie złapcie się na "niby niskie" czesne, bo w przypadku rezygnacji ze studiów musicie zapłacić grubą kasę ;) z resztą pracodawca chyba śmiechem wybuchnie widząc dyplom tej uczelni
    05.03.2017
  • Agnieszka

    Najlepsza Uczelnia w Poznaniu ! Wykładowcy szanują studenta, nie ma tego co w innych uczelniach, że wykładowca jest panem a student idiota . Opłata to tylko 295 złotych miesięcznie Co pół roku impreza - cały klub tylko dla nas :) Super , polecam
    03.03.2017
  • ODRADZAM!

    Musze przyznać racje poprzednikom. Ta szkoła to chaos. Nękają smsami o zaleganiu w czesnym, a wszystko jest zaplacone. Kary za wszystko! Za wysłanie wezwanie do zaplaty naliczaja kare!! Na temat dziekanatu się nie wypowiadam.... Żenada a nie Uczelnia wyższa.
    16.02.2017
  • WShiu

    Ta szkoła jest tragiczna !! Jeżeli chcecie mieć spokojne życie to nie zaczynajcie tam nauki.
    15.02.2017
  • Byla studentka

    Ludzie uważajcie na tą Uczelnie i omijajcie ją szerokim łukiem. Panuje tam totalny chaos, w dziekanacie nikt nic nie wie, plany zajęć w totalnej rozsypce, zajęcia nie odbywają się na czas lub w ogóle ich nie ma. Sale wykładowe bez odpowiedniego sprzetu. Interesuje ich tylko kasa. Stypendia mimo ze przyznane nie sa wyplacone.
    08.02.2017
  • Maxym

    Studia zaczynałem w WSHiG , przeniosłem się na krótko do Europeskiej Szkoły Biznesu a teraz jestem w WSHiU. Dla wszystkich którzy marudzą piszę - TO NAJLEPSZA SZKOŁA W POZNANIU !!! W mojej grupie są studenci, którzy byli w Wyższej Szkole Logistyki i Wyższej Szkole Pedagogiki i administracji. Z kim się porozmawia ten powie to samo! Najlepiej jest w WSHiU!
    08.12.2016
  • Katarzyna

    Jestem naprawdę bardzo zadowolona. Niewątpliwie w WSHiU jest najniższe czesne w Poznaniu i nie ma żadnych opłat dodatkowych. Nie wiem jak osoby które nie płaca ale ja nie mam żadnych problemów i nie słyszałam o żadnych problemach innych osób z mojego roku.Zajęcia są fajne ale najlepsza jest atmosfera. Dbają o studenta :) POLECAM
    08.12.2016
  • Wkurzona!!!!

    Nie polecam tej szkoły... nękają ciągle telefonami i sms, mimo, że nie podpisałam z nimi żadnej umowy... raz piszą o naliczonym czesnym, które muszę uregulować, po kontakcie ze szkoła, że nie podpisywałam z nimi żadnej umowy, bo sytuacja zmieniła się u mnie tak, że nie mogłam podjąć dalszej nauki, twierdzą, że do niczego mnie nie zmuszają i żadnych opłat nie będą mi naliczać... mija troche czasu i kolejny telefon, że mam przesłać im pismo o rezygnacji ze studiów!!! jakich studiów ja się pytam, jak ja żadnej umowy z nikim nie podpisałam i w życiu nie uczestniczyłam w żadnych zajęciach w tej szkole!!!!!! pomijam fakt, że podobną sytuację ma jedna ze znajomych, która podpisała umowę, ale ze względu na trudną sytuację życiową i chorobę osoby najbliższej musiała zrezygnować też jest nękana sms o wymaganych płatnościach... po napisaniu pisma z rezygnacją i z prośbą o zrozumienie jej sytuacji i umorzenie pierwszej raty czesnego i kary umownej, również ze względu że też w zadnych zjazdach i zajęciach nie uczestniczyła... odpowiedzi nie dostała...sama musi dzwonić i pytać co dzieje się w jej sprawie... dostaje kolejne sms z grozba oddania sprawy do windykacji, choc zadnego oficjalnego pisma nie otrzymala o płatnosciach i karach w jakiej wysokości są od niej wymagane, a na pismo o rezygnacji żadnej decyzji nawet nie dostała!!!! PORAŻKA!!!!!!!!! ODRADZAM!!!!!!!!!!!!
    25.11.2016
  • Toffy

    A wypowie się ktoś na temat Bezpieczeństwa Narodowego na studiach II stopnia? Jak to wygląda na tej uczelni? Polecacie? Jakich przedmiotów jest najwięcej?
    11.09.2016
  • Menedżer hotelarstwa

    Czy studiował ktoś na kierunku TiR i robił specjalność Menedżer hotelarstwa? Zastanawiam się nad wybraniem tego kierunku, gdyż pracuję w hotelu, jeżeli ktoś mógłby posłużyć radą, czy warto, czy istnieje możliwość jakiegoś indywidualnego trybu studiów (czy udostępniają jakieś materiały i ułatwiają bieżące nadrobienie zaległości), gdyż pracuję w weekendy i pewnie czasem zdarzałoby mi się opuścić jakieś zajęcia,a nie chciałabym robić wszystkiego na ostatnią chwilę. Jakie są przedmioty w 1 i 2 semestrze? Każda rada i informacja będzie dla mnie cenna. Pozdrawiam :)
    03.09.2016
  • Czarna

    Moni - są zaoczne i dzienne
    19.08.2016
  • Czarna

    wpis xyz to chyba wpis zazdrosnej konkurencji! Nie ma lepszej obsługi niż w WSHiU . Zwiedziłam kilka Uczelni i w tej jest najlepiej ! Skontaktowałam się ze studentami, nie ma bardziej zadowolonych. Wpis xyz to absolutna nieprawda ! zapisałam się na bezpieczeństwo, Pozdrawiam wszystkich i polecam WSHiU
    19.08.2016
  • administracja?

    jeśli wybiorę kierunek Administracja, to jaka uczelnię mam wpisana na dyplomie? Kolegium Jagiellońskie z Trunia? czy WSHiU w Poznaniu? czy to jest nowość czy juz tak było wczesniej?
    02.08.2016
  • xyz..

    Fatalna organizacja oraz przeprowadzanie rekrutacji, zero zainteresowania kandydatem,a wręcz tracenie jego cennego czasu. Bardzo wolne odpowiadanie na zapytania ze strony kandydata. Niski poziom WSHIU w żaden sposób nie dorównuje innymi uczelniom prywatnym.
    06.07.2016
  • Ania

    witam .zastanawiam się nad wyborem WSHIU a głównie jestem zainteresowana : handlem i usługami , mam pytanie jakie przedmioty są na tej specjalności? ??
    20.04.2016
  • Moni

    czy to są studia zaoczne czy dzienne ?
    15.04.2016
  • kamil

    Szkola super! jedna z lepszych uczelni, teraz maja super dojazd po zmienionej lokalizacji :) prowadzacy przystepni :)
    01.04.2016
  • magda

    polecam szkole z czystym sumieniem... przepisalam sie z innej uczelni i nie zaluje :) teraz jestem magistrem :)
    01.04.2016
  • asia

    nie polecam tej uczelni.. gdybym miała wybierać jeszcze raz to bym jej nie wybrała chyba że komuś zależy tylko na papierku, dzwonią za każdą złotówką....
    30.03.2016
  • Ula

    Polecam uczelnię! Zwłaszcza turystykę i rekreację -specjalizacja jeździectwo. Wykładowcy dobrze przekazują wiedzę i są wyrozumiali-nie ma problemów gdy ktoś nie może przyjsc na egzamin,wystarczy umówić się na inny termin. Prace na zaliczenia rozwijają kreatywność i pomagają przyswoić wiedzę.Mało wkuwania za to dużo ciekawych zajęć z różnych przedmiotów
    14.02.2016
  • opalowa

    Cześć, jak polecacie Turystykę i Rekreację ze specjalnością jeździectwo bądź hipoterapia? Warto isc?
    07.10.2015
  • Gość

    Cześć Studiował ktoś lub studiuje na WSHIU Handel i usługi Jak wygląda nauka na tym kierunku?
    26.08.2015
  • Jarek

    uczelnia bardzo fajna, polecam. zajęcia prowadzone przez osoby które znają się na rzeczy. U mnie po uczelni wzrósł poziom języka angielskiego:) Na WSHIU można sobie rozłożyć czesne i płacić jak wygodniej. Można płacić np. co miesiąc. W Kwesturze bardzo miła Pani zajmująca się opłatami:) Niestety czesne jest co roku trochę inne ale i tak jak na moją kieszeń jest ok
    11.08.2015
  • niezdecydowana

    witam:) mam pytanie jak oceniacie wshiu czy warto isc na kierunek zarządzanie czy lepiej na zarządzanie na uniwersytet ekonomiczny w poznaniu?? jak wyglada w wshiu czesne czy cały czas jest stałe ?
    29.07.2015
  • mcatee

    hej, a co powiedzie o dyplomach z tej uczelni ? sa honorowane zgodnie z ministerstwem edukacji ? chodzi mi o to, ze niektore prywatne uczelnie, są na prawach szkół publicznych, po ktorych dyplom jest tak samo honorowany jak po szkole państwowej. Pytam, bo nie wiem, czy jak pojde na ta uczelnie i ja skoncze, czy ten dyplom mi sie przyda, czy bede mogl sobie nim tyłek wytrzec
    09.07.2015
  • Abso14

    Studiowałam na WSHiU w Poznaniu, polecam każdemu, niektórzy wykładowcy wymagający ale też posiadają dużą wiedzę. Do 15 Lipca jest teraz promocja "wpisowe" 0 zł:)
    06.07.2015
  • maniek991

    /Hej, studiowal ktos zarządzanie nieruchomościami i posrednictwo w ich obrocie ?? jak wygladaja studia? jak wyglada potem rynek pracy ?
    28.05.2015
  • trochę mało tu wpisów

    czyżby studenci WSHiU nie mieli ochoty się wypowiadać na temat swojej szkoły?
    28.05.2015
  • Kasia

    Szkoła jest super ! Warto tu studiować :) Dziwią natomiast idiotyczne wpisy np. zainteresowana 2015-04-13 17:09:24 i Magda 2012-02-26 16:37:50 maja identyczne wpisy. Czyżbyś szukała trzy lata ? Zadzwoń do dziekanatu jeśli jesteś faktycznie zainteresowana i zacznij studiować bo już byś skończyła gdybyś zaczęła :)
    04.05.2015
  • zainteresowana

    jestem zainteresowana studiowaniem Zarzadzania BHP, porownuje sobie oferty poznanskich uczelni, szukam informacji o programie nauczania, przedmioty jakie tam są, na co zwracają uwagę przy przyjęciu na uczelnie na stronie WSHiS nie znalazlam zbyt duzo informacji na ten temat, dlatego zalezaloby mi, aby wypowiedzieli sie studencji, ktorzy tu sie ucza i maja rozeznanie w temacie, z gory dziekuje
    13.04.2015
  • Gryś

    mała szkoła, to państwowych uniwersytetów jej daleko, ale widać że się w miare starają, raczej luźna atmosfera, najlepiej przyjść, popytać, pooglądać na miejscu, żeby mieć własne zdanie na ten temat, jak ktoś nie ma za wielkich ambicji to w sam raz
    13.04.2015
  • PanPendrive

    szkoła jest rewelacyjna ! polecam
    31.03.2015
  • Kaśka

    super szkoła ! :) jestem bardzo zadowolona, polecam wszystkim ! :)
    29.03.2015
  • Marta

    Polecam szkołę. Skończyłam tam licencjat z zarządzania, a potem zrobiłam jeszcze podyplomówke z BHP. Miła atmosfera, fajne i bardzo pomocne Panie z dziekanatu. Polecam kazdemu!!!!!
    26.03.2015
  • absolwent

    nie xxxxx to konkurencja ! :) styczeń 2015 już minął a szkoła tylko rozkwita !!! pozdrawiam i polecam
    21.03.2015
  • Ania

    bardzo dobra szkoła !!!!! xxxxxx nie poleca bo pewnie się nie uczył :D Polecam !!!
    21.03.2015
  • xxxxxx

    gorszej szkoły nie ma w Poznaniu, poziom nauczania zerowy,ciekawa jestem kiedy ta niby uczelnia upadnie....pewnie już w styczniu 2015 roku
    30.12.2014
  • Edith

    Hej, nie wiem od czego zacząć. Może o d tego, że absolutnie z czystym sumieniem polecam WSHiU. To właśnie na tej uczelni skończyłam licencjat w 2013 roku, na magisterkę zdecydowałam się już na UAM. I to był olbrzymi błąd. UAM to już tylko wyrobiona marka, nic więcej. Zero przykładania się do zajęć, zero podejścia do studenta, zero klimatu. Porównując sesje na WSHiU i na UAM zdecydowanie wyższy poziom i wymagania wykładowców były na WSHiU. Prezentacje w PDF czy Power Poincie i egzaminy pisane grupowo to forma zaliczeń na UAM. WSHiU to moje 3 najlepiej spędzone lata w Poznaniu. Polecam serdecznie. To nieprawda,że płacisz a w zamian masz tytuł. Trzeba na niego zapracować.
    08.12.2014
  • Karola

    Powiedzcie mi czy jest tu ktoś kto studiuje na WSHiU jeździectwo ? A jeśli tak to powieedzcie mi w jakiej stadninie odbywają się zajęcia praktyczne i czy jeśli chce się dostać na ten kierunek to czy jest jakiś egzamin przed i do kiedy wogóle trwa rekrutacja na rok akademicki 2014/2015 ? Dzięki :)
    11.08.2014
  • zdegustowana

    Poziom tej szkoły - tragiczny. Jedyny dotychczasowy atut - lokalizacja, też odpadł, bo wieczne remonty w okolicach Kaponiery utrudniają doczłapanie się do budynku. Człowiek cały zakurzony albo zabłocony.
    20.03.2014
  • Pablo

    piotr, nie chrzań - oni nawet odsetek nie liczą. Znajdz druga taka szkole w Poznaniu. A ponaglrnia z płatnościami na koniec miesiaca wysyłają. Lepiej nie mow jak nie wiesz
    03.02.2014
  • sweet baby

    Paula - ja właśnie kończę TiR. studia trwają 3 lata, z czego piersze 3 semestry są ogóle, a następne 3 spacjalizacyjne. Ja jestem na animacji czasu wolnego ;-) jak zaczynałam studia, nie było jeszcze hipoterapii, a szkoda bo też mi się podoba. może zapisze się na 2 spacjalność xD ja WSHiU lubię i polecam!
    07.12.2013
  • Paula

    witam. mam pytanie co do studiowania kierunku turrystyka i rekreacja. Najpierw uczy sie tam wszytskiego i potem wybiera sie dany kierunek czy o co tam chodzi ? jestem zainteresowana jezdziectwem, dietetyka i hipoterapia . czy moglby ktos sie wypowiedziec na ten temat ? jak to wszystko wyglada i jaki jest poziom czy jest trudno. bardzo prosze o odp , jest to dla mnie wazne ,
    07.11.2013
  • pytanko o vipów na wshiu

    czy naprawdę te osoby, które sa na zdeciach na ich nowej stronie były goścmi i miały wyklady dla studentów: mam na mysli takie nazwiska, jak Walesa, Kudrycka, Tusk, Gowin, Komorowski? czy ktos moze to powtwierdzic? bo nie ma zadnej informacji o dacie spotkania, ani zdjec w siedzibie uczelni?
    08.10.2013
  • tomek

    skonczyclem bhp w wshiu i dzieki temu mam prac jako inspektor bhp
    03.10.2013
  • karolina

    super uczelnia
    03.10.2013
  • everybodylies

    a kto zaczyna TiR od tego roku na wshiu ??
    14.09.2013
  • piotr

    odradzam wshiu. poziom na tej uczelni jest zenujacy, w wiekszosci egzaminy tam odbywaja sie na zasadzie referatów badz prezentacji w power poincie, a do tego chyba nie trzeba miec wykształcenia wyzszego. w wiekszosci wykladowcy na tej uczelni za bardzo nie przykladaja wagi do toku nauczania, bo na egzaminach przepuszczaja kazdego (moze to i plus), a w szkola sama w sobie jest szkola prywatna wiec placisz, to cie lubimy, a sami w sobie sa zdolni wyslac list ponaglajacy po dwoch dniach zwloki za ktory licza sobie 30 zl ;)
    12.09.2013
  • xxx

    no to kto zaczyna w tym roku BN na WSHIU ?; ;o
    12.09.2013
  • gnomek

    czy bezpieczenstwo narodowe mozna studiowac w systemie 3-letnich studiow licencjackich lub od razu magisterskich 5-lat? bo u nich na stronie ten kierunek jest podany w zakladce; studia licencjackjie i w drugie studia magisterskie?
    23.07.2013
  • Kinga

    Kasiu nie ma problemu z rekrutacją. Jeśli chodzi o TIR to studia naprawdę na fajnym poziomie, w dodatku możesz wyjachac na praktyki za granicę;). Nieduża uczelnia, ale atmosfera jaka tam panuje jest naprawdę najlepsza - wiem bo studiowałam na innych uczelniach prywatnych w Poznaniu i nigdzie nie było tak miło. POLECAM!!
    02.07.2013
  • Pedro

    Średnio raczej. Brak sprzętu, ksera i w ogóle trochę za murzynami ;). Mało nowocześnie jednym słowem. Wykładowcy różni jedni przyjaźni inni niestety nie. Zwłaszcza na bezpieczeństwie.
    25.06.2013
  • kasia

    Czy ciezko sie dostac na studia zaoczne Tir? Czy raczej nie robia problemow z przyjmowaniem
    12.06.2013
  • Iza

    Szkoła przyjazna Studentom, pracownicy zawsze i chętnie służą pomocą, wykwalifikowana kadra wykładowców.Polecam!
    29.05.2013
  • balbina

    Z tego co słyszałam to na praktyki z Erasmusa można wyjechać już po pierwszym roku. Jeśli chodzi o język to w zupełności wystarczy język angielski.
    02.12.2012
  • gonza

    czy ktos z WSHiU wyjezdzal na Erasmusa do Norwegii? chcialabym wiedziec, co z jezykiem, czy wystarczy angielski? i na ktorym roku mozna sie starac o taki wyjazd?
    30.10.2012
  • Gunia

    Ostatnio z koleżanką byłyśmy osobiście w Uczelni złożyć dokumenty bo nie mogłyśmy sie zalogować w rekrutacji internetowej. Okazało się że mają aktualizację całego oprogramowania a w tym rekrutacji online. Nie ma co się czepiać gdyż jest komunikat na stronie o problemach. Fakt słyszałam że poziom jest dość wysoki ale to chyba tylko plus:)
    22.08.2012
  • kasia

    strona oczywiście nie działa a chciałam was tam wszystkich z pytaniami odesłać. ale widać że słabo z tym. żal troszkę. No to jeśli chodzi o BN to mój sąsiad to studiuje i z tego co słyszę od niego nie narzeka, ale bardiej nie narzeka dlatego że nie musi się uczyć niż dlatego, ze poziom jest wysoki, więc nie wiem czy polecać :D
    18.07.2012
  • aga

    czy to jest ta szkoła w Poznaniu, według której po angielsku wyższa szkoła to "higher school"? hahaha, zawsze się z tego śmieję jak jadę zwierzyniecką.
    05.07.2012
  • Adam

    Może i dobrze ze 3 kierunki a kazdy z innej bajki niż jak 10 praktycznie takich samych jak to jest na uniwerkach, bez sensu. A co to tego bezpieczeństwa z opini znajomego mogę powiedzieć że jest spoko, on jest przynajmniej zadowolony.
    12.04.2012
  • Magda

    jestem zainteresowana studiowaniem Zarzadzania, porownuje sobie opferty poznanskich uczelni, szukam informacji o wykladowcach, programie, kosztach nauki - te rzeczy uznalam za najwazniejsze, na stronie WSHiS nie znalazlam zbyt duzo informacji na ten temat, dlatego zalezaloby mi, aby wypowiedzieli sie studencji, ktorzy tu sie ucza i maja rozeznanie w temacie, z gory dziekuje
    26.02.2012
  • Gruba

    Poprawili sie mocno i nadal staraja. Widac, ze cos sie dzieje na uczelni i ktos dba o caly ten kiermasz.
    29.05.2011
  • Piotrek

    Interesuje mnie kierunek bezpieczenstwo narodowe. Troche mam obawy, gdy szkola ma w ofercie 3 kierunki, a kazdy z innej bajki. Dlatego prosze o info, na ile trzymają poziom na bn i sie staraja z wykladowcami,programem, praktykami.
    16.05.2011