• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.

Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu

uczelnia niepubliczna, woj. wielkopolskie, 61-538 Poznań, ul. Robocza 4, (+61) 835 15 11, rekrutacja@wszib.poznan.pl

Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu przez ponad trzydzieści lat działalności i rozwoju na rynku edukacyjnym stworzyła miejsce przyjazne i inspirujące dla studentów i wykładowców, stając się wizytówką Poznania w niepaństwowym szkolnictwie wyższym.

Uczelnia stawia na przekazanie profesjonalnej i praktycznej wiedzy łączącej prawo, zarządzanie i kompetencje komunikacyjne, przygotowując absolwentów, których wiedza i umiejętności menedżerskie są cenione przez pracodawców. Standardy kształcenia potwierdzają uzyskiwane dla poszczególnych kierunków studiów akredytacje.

WSZiB realizuje studia pierwszego i drugiego stopnia oraz podyplomowe z zakresu administracji i nauk o zarządzaniu. Sprawdź oferowane na poszczególnych kierunkach specjalności. Dowiedz się o terminach i warunkach rekrutacji, a także opłatach związanych z nauką.


Ocena uczelni

7.85 / 10
93 głosów

Opinie (137)
Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu, WSZiB Poznań

Bartosz
Kiedy studenci I roku otrzymają informacje o planie zajęć?
13.09.2022
13.09.2022
Zespół WSZiB
odpowiedź dla Pytająca z dnia 08.09.2022
Dzień dobry, w zajęciach niestacjonarnych online jest to jeden cały weekend w miesiącu obowiązkowych warsztatów. Dodatkowo w inny weekendy odbywają się wykłady.
Pytająca
Witam, ile razy w miesiącu mają miejsca zajęcia na studiach niestacjonarnych online? Czy ma to miejsce standardowo w dwa weekendy miesiąca?
08.09.2022
06.09.2022
Zespół WSZiB
odpowiedź dla Nowicjusz z dnia 01.09.2022
Dzień dobry :) Na zajęciach można notować na laptopie, jak również go naładować. Mamy gniazdka, przedłużacze i wifi :). Jeżeli chodzi o Wykłady - Uczelnia zapewnia materiały, do których macie Państwo stały dostęp.
Nowicjusz
Witam mam pytanie jak wyglądają zajęcia ? Można notować pojęcia na laptopie? I czy w razie czego jest możliwe naładowanie owego sprzętu ?
01.09.2022
05.07.2022
Absolwentka
Gorąco polecam Uczelnie..🙂 Posiada profesjonalna kadrę, wykładowcy uprzejmi, pomocni, z ogromną wiedzą teoretyczną jak i praktyczną. Zajęcia na Uczelni były ciekawe. Obrona pracy licencjackiej przebiegła w miłej atmosferze, a Komisja była przyjaźnie nastawiona do zestresowanych studentów.
AxX
Najlepsza Uczelnia do jakiej chodziłem, gorąco polecam!!!
04.07.2022
04.05.2022
WSZiB w Poznaniu
odpowiedź dla Maria z dnia 01.05.2022
Dzień dobry, prowadzimy tylko studnia niestacjonarne (w weekendy), w trybie niestacjonarnym w uczelni lub niestacjonarnym online. Rekrutacja startuje 7 maja, do tego czasu wszelkie informacje będą opublikowane na stronie www.wszib.poznan.pl
Maria
Witam) Czy ma uczelnia studia stacjonarne?
01.05.2022
23.02.2022
Sofia
dzień dobry) Czy uczelnia potrzebuje charakterystyka ucznia przez instytucję edukacyjną?
WSZiB w Poznaniu
odpowiedź dla Andrzej Kwiatkowski z dnia 05.02.2022
Dzień dobry, zarządzanie logistyką jest tylko na magisterce. Zachęcamy do zapoznania się z innymi specjalnościami, np. Zarządzanie projektami lub Psychologia biznesu, które mogą być dobrym uzupełnieniem dla logistyki na magisterce. https://www.wszib.poznan.pl/studia/kierunek-zarzadzanie
08.02.2022
08.02.2022
WSZiB w Poznaniu
odpowiedź dla Sofia z dnia 28.01.2022
Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie naszą Uczelnią. Proszę o kontakt z naszym biurem rekrutacji (tel.: 618351511 lub e-mail: rekrutacja@wszib.com.pl).
WSZiB w Poznaniu
odpowiedź dla Gazowniczy z dnia 30.01.2022
Dzień dobry, Uczelnia nie prowadzi takiego forum ale zachęcamy do odszukania dawnych grup na portalach społecznościowych.
08.02.2022
05.02.2022
Andrzej Kwiatkowski
Witam Czy kierunek zarządzanie logistyką jest również na studiach licencjackich? Chciałbym studiować logistykę
Gazowniczy
Witam. Czy jest jakieś forum ogólne gdzie można nawiązać kontakt ze starszymi rocznikami?
30.01.2022
28.01.2022
Sofia
Witam. Chciałabym się dowiedzieć jak przebiega proces rekrutacji dla obcokrajowców do WSZIB i w jaki sposób określa się czy zostanę przyjęta czy nie?
Ania88
Super Uczelnia! Jestem bardzo zadowolona, miła atmosfera, bardzo pomocni wykładowcy, kadra zarządzającą. Cieszę się, że WSZiB rozumie zagrożenia związane z Covid i organizuje zajęcia online. Polecam!
05.12.2021
28.10.2021
WSZiB w Poznaniu
odpowiedź dla We z dnia 25.10.2021
Dzień dobry :) Studia niestacjonarne na odległość (e-learning) to tylko około 4 obowiązkowych zjazdów w semestrze, w trakcie których odbywają się warsztaty, projekty, ćwiczenia i seminaria. Pozostałe zjazdy obejmują zajęcia nieobowiązkowe, czyli wykłady, z których materiały dostępne są dla studentów na internetowej platformie edukacyjnej Moodle. Materiały są publikowane jako pliki tekstowe i audiobooki. Pozwala to ograniczyć liczbę przyjazdów do Uczelni do minimum. Zaliczenia i egzaminy odbywają się w Uczelni podczas sesji . Pozdrawiamy
WSZiB w Poznaniu
odpowiedź dla Sofia z dnia 27.10.2021
Dzień dobry :) Oczywiście, zapraszamy serdecznie ! Opłata jest ta sama. Dokumenty wymagane do zapisania się są następujące: 1. Oryginał lub odpis świadectwa dojrzałości wydany przez szkołę w języku polskim (studia I stopnia) 2. Oryginał lub odpis dyplomu ukończenia studiów I stopnia wydany przez szkołę wyższą w języku polskim (studia II stopnia lub podyplomowe) 3. 2 aktualne fotografie zgodne z wymogami obowiązującymi przy wydawaniu dowodów osobistych 4. Potwierdzenie wpłaty opłaty rekrutacyjnej 5. Dowód osobisty lub paszport do okazania w Biurze Rekrutacji w celu potwierdzenia danych kandydata podczas składania dokumentów, a w przypadku wysłania dokumentów pocztą - podczas pierwszej wizyty w Uczelni 6. Formularz rekrutacyjny, Zgodę na przetwarzanie danych osobowych, Ślubowanie, 2 egzemplarze umowy o naukę - do pobrania z naszej strony! Zapraszamy !
28.10.2021
27.10.2021
Sofia
Witam, mam na imię Sofia i jestem z ukrainy. chciałabym się dowiedzieć, czy ukraińcy mogą studiować w WSZiB? czy opłata jest inną? i jakie dokumenty są potrzebne do złożenia wniosku? z góry dziękuję:)
We
Hej! Czy może ktoś opowiedzieć jak wyglądają studia niestacjonarne na odległość?
25.10.2021
21.10.2021
ND
Na pierwszy stopień studiów wybrałam publiczną uczelnię techniczną, która niestety, ale zniszczyła psychikę wielu studentom. Miałam dość studiów, nauki, tamtejszych wykładowców i tego jak traktowani są studenci. Gdy pierwszy stopień dobiegł końca odetchnęłam z ulgą. Dlatego wybierając studia drugiego stopnia wiedziałam, że muszę zmienić uczelnię. Wybrałam WSZiB w Poznaniu i to była najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć. Wykładowcy są cudowni, a fakt, że są to praktycy biznesu powoduje, że zajęcia są bardzo wartościowe, ponieważ w dużej mierze opierają się o przykłady z życia wzięte. Każdy z nich jest bardzo otwarty, rozmowny, sympatyczny i chętny do pomocy. Przez dwa lata na tej uczelni nauczyłam się bardzo dużo. Atmosfera panująca na uczelni spowodowała, że polubiłam studia i przychodziłam tam z przyjemnością. Polecam tę uczelnię każdemu!
DM
Dla kogoś, kto studiował wcześniej na uczelni publicznej - poziom zajęć niestety dość niski. Większość informacji na 1 roku, którą uczą wykładowcy- w ciągu jednego dnia można znaleźć na Wikipedii i pokrewnych stronach. Tematy na różnych przedmiotach się powtarzają. Zobaczymy jak będzie na 2 roku, bo zaczynam żałować wydanych pieniędzy. Zajęcia są zdecydowanie zbyt ogólne, przez co są zbyt łatwe i nudzą.
02.10.2021
17.09.2021
AB
Studiuję na drugim roku zarządzania. Wykładowcy to kompetentni i przyjaźni studentom profesjonaliści. Duża część zajęć to warsztaty, więc naprawdę sporo można się nauczyć. Uczelnia stanęła na wysokości zadania jeśli chodzi o wprowadzenie trybu zdalnego. Polecam, fajnie się tu studiuje :)
Rekrutacja WSZiB w Poznaniu
odpowiedź dla Ada z dnia 11.07.2021
Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie naszą Uczelnią! Studia II stopnia (magisterskie) - trwają 2 lata (4 semestry) i kończą się obroną pracy dyplomowej albo projektu dyplomowego i uzyskaniem tytułu magistra. Na studia magisterskie można przyjść do naszej Uczelni po każdych studiach licencjackich, inżynierskich lub magisterskich – niekoniecznie na kierunku pokrewnym. Przyjęcie na studia II stopnia odbywa się bez wyznaczania różnic programowych — wymagany jest jedynie dyplom ukończenia studiów I stopnia. Wsparciem dla studentów, którzy ukończyli inne kierunki jest 8-godzinny blok zajęć wyrównujących na początku I semestru. Na pewno Pani sobie poradzi! :) W sprawie przedmiotów kierunkowych, proszę o kontakt z Biurem Rekrutacji (rekrutacja@wszib.com.pl).
16.07.2021
11.07.2021
Ada
Czy osoba po studiach humanistycznych poradzi sobie na kierunku zarządzanie w logistyce (magisterka)? Chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej na temat przedmiotów na tym kierunku. Czy znajdę na Facebooku jakąś grupę studentów tej uczelni, na której mogłabym zadać ewentualne pytania?
Adi
Jestem bardzo zadowolony, polecam
09.07.2021
04.07.2021
Dawid
Polecam z całego serca. Sympatyczni i pomocni wykładowcy. Idealna uczelnia dla osób, którzy pragną przekłuć swoją zdobytą wiedzę w praktykę.
Radosław B.
Serdecznie polecam zarówno uczelnie, jak i kierunek - zarządzanie. Na zarządzaniu poznałem świetnych specjalistów, którzy sami powadzą swoje firmy, a nie tylko przedstawiają suche fakty z podręczników. Doskonale się słucha i wyciąga dużo większą lekcję z właśnie praktycznego podejścia do tematu. Niemal natychmiast tworzą się pozytywne relacje z prowadzącymi, i czuć, że to właściwi ludzie do nauczania innych. I jako student odpowiem na dwa poniższe pytania: - Nie, zajęcia weekendowe nie obejmują piątków. - Tak, szczególnie polecam doradztwo zawodowe, które uczelnia również prowadzi - sam skorzystałem i jestem zadowolony.
12.06.2021
29.05.2021
X
Czy studiowanie zarządzania na tej uczelni zapewnia później dobre zatrudnienie?
Daro
Czy zajęcia weekendowe obejmują również piątki?
26.02.2021
13.02.2021
08257879
Uczelnia i jej personel: Wszystko w jednym, budynek dydaktyczny z parkingiem, wykładowcy z najwyższej półki. Jeśli pragniesz zostać kimś, to dostaniesz tyle wskazówek ile zdołasz przyjąć do swej głowy. Wykładowcy przyjaźnie nastawieni do studentów - tutaj czuje się kto jest dla kogo kto pragnie czegoś więcej, ma możliwość, ma dostęp do wykładowcy, z którym może prowadzić dodatkowe dyskusje, może dostać porady, może się nawet zaprzyjaźnić, bo tak do studentów się tutaj podchodzi. Wykładowcy, to najczęściej ludzie sukcesu, którzy są praktykami i wiedzą o czym uczą i potrafią tłumaczyć wszystko na przykładach, dając w ten sposób wiedzę praktyczną, z której się korzysta w przyszłości i o której się pamięta, bo przekazał nam ją człowiek z doświadczeniem, który tę wiedzę stosuje od dawna i osiąga sukcesy. Jeszcze nigdy nie byłem świadkiem tak dużego grona ludzi, którzy uwielbiają studiować. To jest wykładnik tej uczelni - studiowanie z takimi wykładowcami i bez zbędnego przemieszczania się po zatłoczonym mieście staje się wręcz miejscem idealnym dla zdobywania wiedzy i będzie zapamiętany nie jako trauma tylko miejsce, do którego zawsze się chętnie wraca, nie tylko myślami, ale często również po wiedzę w wieku późniejszym. Polecam wszystkim uczelnię, bo na prawdę warto tutaj studiować.
WSZiB w Poznaniu
odpowiedź dla Ela z dnia 24.09.2020
Dziękujemy za zainteresowanie naszą Uczelnią. Specjalności uruchamiamy dla minimum 3 zdecydowanych daną specjalnością studentów.
17.12.2020
17.12.2020
WSZiB w Poznaniu
odpowiedź dla Ada z dnia 15.12.2020
Dziękujemy za zainteresowanie naszą Uczelnią! Studia II stopnia (magisterskie) - trwają 2 lata (4 semestry) i kończą się obroną pracy dyplomowej albo projektu dyplomowego i uzyskaniem tytułu magistra. Na studia magisterskie można przyjść do naszej Uczelni po każdych studiach licencjackich, inżynierskich lub magisterskich – niekoniecznie na kierunku pokrewnym. Przyjęcie na studia II stopnia odbywa się bez wyznaczania różnic programowych — wymagany jest jedynie dyplom ukończenia studiów I stopnia. Zwiększa to szanse zawodowe studentów na rynku pracy oraz otwiera nowe horyzonty intelektualne. Dodatkowym wsparciem dla studentów, którzy ukończyli inne kierunki jest 8-godzinny blok zajęć wyrównujących na początku I semestru.
Ada
Czy na zarządzanie drugiego stopnia można iść po kierunku humanistycznym?
15.12.2020
03.11.2020
Gosia
Dziękuję za info.
WSZiB w Poznaniu
odpowiedź dla Gosia z dnia 02.11.2020
Dzień dobry, do wyboru dla studentów mamy język angielski i niemiecki
03.11.2020
02.11.2020
Gosia
Jakie języki są dostępne na administracji? Lektoraty?
Ela
Czy wszystkie specjalności są przeważnie uruchamiane, czy zdarza się, trzeba rezygnować ze swojego wyboru?
24.09.2020
16.09.2020
WSZiB w Poznaniu
odpowiedź dla Lil z dnia 15.09.2020
Plany na cały semestr zimowy będziemy przesyłać studentom w sobotę 19 września.
Lil
W jakim terminie zostaje przekazany plan zjazdów na magisterce?
15.09.2020
21.08.2020
WSZiB w Poznaniu
odpowiedź dla Pola z dnia 17.08.2020
Dzień dobry! Na studiach licencjackich specjalność wybiera się na 4 semestrze, na magisterskich na 2 semestrze. Na kierunku zarządzanie tak samo. Pozdrawiamy!
Pola
Specjalności na administracji wybiera się od razu, czy po pierwszym roku?
17.08.2020
05.07.2020
Student
Zadowolony jestem z tej Uczelni, zajęcia online (w tym okresie) prowadzone są w ciekawy sposób. Wykładowcy starają się aby studenci zrozumieli cały materiał i jak najlepiej zdali egzaminy. Podoba mi się to, że odnoszą się z kulturą na tej Uczelni do studentów. Oczywiście są przedmioty łatwiejsze i trudniejsze jak wszędzie. Jeżeli będzie tak dalej to chętnie zostanę dłużej. Na dzień dzisiejszy Polecam tą Uczelnie.
WSZiB w Poznaniu
odpowiedź dla Ewa z dnia 20.05.2020
Dzień dobry, Dziękujemy za zainteresowanie naszą Uczelnią! Studia podyplomowe zostaną uruchomione, gdy wymagana, minimalna liczba osób podpiszę umowę o naukę. Uczelnia powiadamia Słuchacza o przyjęciu na studia podyplomowe co najmniej na 7 dni przed rozpoczęciem roku akademickiego. W przypadku niemożności uruchomienia wybranych przez Słuchacza studiów podyplomowych, Uczelnia niezwłocznie powiadamia Słuchacza o nieuruchomieniu studiów objętych niniejszą umową i możliwości wyboru innych studiów podyplomowych. W przypadku braku wyboru ze strony Słuchacza w ciągu 7 dni od daty otrzymania powyższej informacji umowa ulega rozwiązaniu ze skutkiem natychmiastowym, a Uczelnia zwraca Słuchaczowi wniesione czesne. Pozdrawiam serdecznie
22.05.2020
20.05.2020
Ewa
Mam pytanie odnośnie studiów podyplomowych. Czy proponowane programy ruszają w każdej edycji? Czy jest gwarancja, że studia zostaną uruchomione?
WSZiB w Poznaniu
odpowiedź dla zarządzanie online z dnia 03.05.2020
Dzień dobry, poniżej udzielamy odpowiedzi na nurtujące pytania. W razie dodatkowych zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub mailowego (61 835 15 11, rekrutacja@wszib.com.pl). 1. Praktyka jest obowiązkowa na studiach I stopnia - III semestr 8 tygodni, IV semestr 8 tygodni, V semestr 8 tygodni - zgodnie z wymogami Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego. 2. Na studiach niestacjonarnych na odległość obowiązkowe są maksymalnie 4 zjazdy w semestrze (tylko soboty i niedziele) - podczas tych zjazdów odbywają się obowiązkowe zajęcia praktyczne - warsztaty, projekty, lektoraty - na których sprawdzana jest obecność. W wykładach również można uczestniczyć, choć zazwyczaj odbywają się w innych terminach, a materiały do studiowania dostępne są na platformie edukacyjnej. 3. Sesja egzaminacyjna odbywa się wyłącznie w weekendy. 4. Specjalność na licencjacie wybiera się na IV semestrze, przedmioty specjalnościowe realizowane są na semestrach V i VI. 5. Minimalna ilość osób na danej specjalności to 2 osoby. 6. Wykłady można przeglądać w dowolnym czasie, korzystając z platformy Moodle.
11.05.2020
03.05.2020
zarządzanie online
Hej, aktualnie szukam szkoły online i przez przypadek znalazłam WSZIB w Poznaniu. Interesuje mnie zarządzanie ale mam kilka wątpliwości, może pomoże ktoś udzielić informacji na poniższe pytania. 1. Czy na studiach oniline I stopień kierunek jest obowiązkwa praktyka. Jeśli tak na którym semstrze? 2. Czy są jakieś oobiązkowę zjazdy, na których jest sprawdzana frekwencja? 3. Czy sesja na takich studiach jest zazwyczaj w weekendy? 4.W którym semestrze jest wybierana specjalizacja? 5. Czy wszystkie specjalizacje są otwierane ze względu na liczbę zainteresowanych osób? 6. Czy obowiązkowo trzeba uczestniczyć online na wykładach czy można je przeglądnąć w dowolnym czasie. Bardzo dziękuje na poświęcony czas. Pozdrawiam
Edyta
Ja kończyłam tu mgr z zarządzania co prawda jakiś czas temu. Studia były mega nudne. Osoby, które nie chodziły na zajęcia i tak wszystko zdawały. Tak jak tu piszą wykładowcy sympatyczni i nie robią problemów, ale kierunki które uczelnia oferuje nie są ciekawe poza tym administracje czy zarządzanie można za darmo studiować tłumów tam nie ma i państwowe przyjmują wszystkich jak leci.
23.04.2020
14.04.2020
WSZiB w Poznaniu
odpowiedź dla Ada z dnia 31.03.2020
Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie naszą Uczelnią :) 55% wykładowców na naszej Uczelni to praktycy: https://www.wszib.poznan.pl/wykladowcy-praktycy-biznesu Wypowiedzi kilku z nich można zobaczyć na You Tube. Zapraszamy także do zapoznania się z opiniami na facebooku: https://www.facebook.com/pg/wszibwpoznaniu/reviews/ oraz do opinii studentów i wykładowców nt. zajęć online.
Gosia
Polecacie zarządzanie w tej szkole?
06.04.2020
31.03.2020
Ada
Bardzo interesuję się marketingiem oraz zarządzaniem. Czy decydując się na kierunek Zarządzanie mogę i wybierając specjalność reklama i marketing uzyskam wystarczającą wiedzę, aby spróbować pracy dodatkowej w tej dziedzinie, czy lepiej od razu zdecydować się na coś ukierunkowanego typowo na marketing? Jaki jest poziom nauczania? Czy ktoś może mi coś opowiedzieć o tej specjalności?
Karol
Mam pytanie dotyczące wykładowców na kierunku Zarządzanie. Czy umieją oni przekazać wiedzę w ciekawy sposób, czy jedynie czytają wydrukowane wcześniej materiały lub prezentację? Zależy mi na studiowaniu w miejscu, w którym zdobędę wiedzę bezpośrednio od osób, które pracują lub pracowały w zawodzie związanym z Zarządzaniem.
30.03.2020
09.03.2020
Ala
Ktoś może kończył tu podyplomówkę?
Cinia
Może i miła kadra i to wszystko .
20.02.2020
04.01.2020
Honorata D.
Bardzo polecam tą szkołę. Wiedza przekazywana studentom jest w sposób praktyczny, co sprawia, że zajęcia nigdy nie są nudne i chce się tu wracać.
Kinga P.
Bardzo ciekawe zajęcia, możliwość zdobycia dużej wiedzy ze strony teoretycznej a przede wszystkim praktycznej. Polecam!
04.01.2020
04.01.2020
Aga
Szkoła warta polecenia zwłaszcza jeśli ktoś myśli o studiach praktycznych. Dużo warsztatów prowadzonych przez wykładowców praktyków. Przyjazna atmosfera
Sandra
Największymi plusami WSZIB wg mnie są interesujące wykłady prowadzone przez ludzi z doświadczeniem i pasją, którzy przekazują swoją wiedzę nie tylko "na sucho" - teoretycznie, ale pokazują jak wykorzystać ją w praktyce oraz rodzinna, naprawdę wyjątkowa atmosfera panująca w murach uczelni, a panie pracujące w dziekanacie i centrum obsługi studenta zawsze są przemiłe i bardzo pomocne, co myślę, że jest bardzo ważne i rzadko spotykane w innych szkołach wyższych.
02.01.2020
02.01.2020
Katarzyna
Świetna Uczelnia, bardzo mili i wyrozumiali wykładowcy praktycy - Bardzo Polecam ;-)
Julia
Uczelnia na wyokim poziomie, miła atmosera, wykładowcy-praktycy. Jeśli sie CHCE, można sie wiele tutaj nauczyc i przy okazji poznać ciekawych ludzi!
05.12.2019
30.11.2019
Eliza W.
Szkoła warta polecenia!!! 👍 Wykłady, ćwiczenia praktyczne są bardzo wartościowe i prowadzone w ciekawy, interesujący sposob.
Weronika
Polecam tę uczelnie. Wykładowcy to praktycy a przekazana przez nich wiedza przydaje się w dalszym życiu zawodowym.
30.11.2019
30.11.2019
Alicja W
Jestem studentką trzeciego roku Zarządzania niestacjonarnego na odległość, mogę z pełną odpowiedzialnością polecić WSZiB jako wybór studiów I stopnia - profesjonalna kadra z praktycznym podejściem do tematu, chyba jako jedyna uczelnia uczy przydatnych umiejętności które można wykorzystać w przyszłości.
Kamil
Bardzo dobrzy praktyczni wykładowcy
30.11.2019
29.11.2019
studentkaa
Przyjazna uczelnia, pomocny personel, sympatyczni z ogromną wiedzą praktyczną wykładowcy. Polecam !
Studentka
Plan jest taki: licencjat, magisterka i podyplomówka. Gdzie? Oczywiście - Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu. Szkoła z wieloletnim doświadczeniem, w jakże nowoczesnym wydaniu. Wyjątkowa atmosfera, wykładowcy praktycy - czego chcieć więcej. Szkoła godna uwagi. Ze wszech miar polecam!
29.11.2019
18.11.2019
Karol
Czy na WSZiB funkcjonuje system wymiany studentów?
Milena
Od kilku lat mieszkam i studiuję za granicą dlatego szukałam najbardziej elastycznej formy studiów w Polsce. Oferta E-Learningowa Wyższej Szkoły Zarządzania i Bankowości w Poznaniu okazała się dla mnie najbardziej odpowiednią. Obecnie jestem na 3 roku Licencjactu z Zarządzania i bardzo cenię sobie przykładanie dużej wagi do kształtowania i rozwoju umiejętności praktycznych, które zapewnia mi Uczelnia. Zarówno Władze Uczelni jak i Administracja oraz Wykładowcy zawsze wychodzą naprzeciw Studentom, umożliwiając dopasowanie trybu studiowania do okoliczności osobistych. Chociaż nie zawsze jest łatwo pogodzić studia i pracę oraz podróżowanie między krajami, dzięki indywidualnemu podejściu WSZiB do rożnych sytuacji życiowych, planuję tutaj zrobić także studia Magisterskie. Polecam!
17.11.2019
21.10.2019
Julia
Uczelnia przyjazna dla studenta. Sympatyczni i ludzcy wykładowcy. Szkoła stawia na praktykę i to jest głównym jej plusem.
Natalia
Bardzo polecam studia na tej uczelni, przyjaźni wykładowcy, interesujące warsztaty, dużo zajęć praktycznych, ale również ciekawe tematy teoretyczne. Personel zawsze gotowy do pomocy. Aktualnie jestem na licencjacie i planuje zrobić tutaj także studia magisterskie. Polecam WSZiB 😀
21.10.2019
16.10.2019
WSZiB w Poznaniu
odpowiedź dla zarobki po WSZiB z dnia 02.10.2019
Pragniemy poinformować, że odpowiedzi na Pani/Pana pytania można znaleźć na portalu Ogólnopolskiego systemu monitorowania Ekonomicznych Losów Absolwentów szkół wyższych. Badania prowadzone są na zlecenie Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Cytujemy za portalem: "Głównym źródłem informacji systemowych są dane administracyjne pochodzące z rzetelnych źródeł - systemu Zakładu Ubezpieczeń Społecznych oraz z systemu POL-on, czyli systemu informacji o szkolnictwie wyższym wspierającego pracę Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego". Informacje o zarobkach naszych absolwentów podaliśmy w oparciu o te badania. My sami takich danych absolutnie nie posiadamy. Mamy jednak świadomość wysokiego poziomu edukacji, którą oferujemy naszym studentom - praktycznej, odpowiadającej na potrzeby pracodawców, tworzącej kulturę nowoczesnego zarządzania, co przekłada się na wartość absolwentów WSZiB w Poznaniu na rynku pracy. Raport jedynie to potwierdza.
zarobki po WSZiB
czy naprawdę ten raport o zarobkach absolwentów opracowało Ministerstwo? WSZiB wypada leiej niż WSB? Ta kwota 3700 po Zarządzaniu to jest średnia wszystkich pracujących absolwentów? Jak to jest liczone? troche trudno mi uwierzyć że Uniwerek Ekonomiczny ma 3867 zł, a WSZIB ma 3700 zł. Mnie najbardziej interesuje GDZIE pracuja absolwenci po zarządzaniu i na jakich stanowiskach? ale tak konkretnie z nazwami firm - czy znajdę gdzieś takie informacje???
02.10.2019
20.09.2019
Jola
Czy polecacie studia podyplomowe w tej uczelni?
Krzysiek
Skończyłem tu licencjat i za ciosem robię magisterkę. Czas spędzany na tej uczelni to wielki worek bez dna wiedzy, doświadczeń i poszerzania horyzontów - po prostu wyciągasz i wyciągasz. Większość zajęć to warsztaty, na których podczas wspólnej pracy wykładowcy w bardzo kreatywny sposób przekazują informacje na dany temat. Ircia - chyba jestem w stanie powiedzieć Tobie czemu WSZIB ma w nazwie zarządzanie. Do każdego przedmiotu jest dopasowany wykładowca, który jest specjalistą w danej dziedzinie. Każdy i każda z nich jest doświadczonym praktykiem i dzieli się swoim doświadczeniem w zrozumiały i klarowny sposób. Nawet nie czujesz się jak na studiach, a raczej bardziej jak na specjalistycznych szkoleniach, na które wysyła Cię pracodawca, płacąc za nie normalnie wielkie pieniądze. Dodatkowo uczelnia często organizuje i realizuje najróżniejsze projekty i konferencje. Uczestniczyłem w "Czasie Zawodowców", który pokazał mi samego siebie od innej strony i wyjeździe na międzynarodowe warsztaty młodzieży w Magdeburgu - niezapomniany czas przygody i otwierania się na nowych ludzi i kultury. Polecam tę uczelnię!
18.07.2019
08.07.2019
natalia
Czy ktoś studiuje w trybie na odległość? Jak to wygląda w praktyce?
ircia
Studia z Zarządzania w Poznaniu - gdzie najlepsze? Wyskoczyło mi kilka szkół, miedzy innymi ta właśnie. Wiec pytam studentów jak oceniają i czy polecają zarzadzanie w WS Komunikacji i Zarządzania? Inne nie mają w nazwie "zarzadzania", ale może warto rozważyć. Macie porównanie z WS Bankową, WS Logistyki, WS Bezpieczenstwa ?
03.07.2019
05.06.2019
marta
Czy ktoś się wybiera na studia II stopnia na odległość na kierunek zarządzanie?
kadry i płace
w WSZIB jest kierunek Administracja ze specjalnością kadry i płace. A czy jest taki kierunek - Kadry i płace?
27.11.2018
23.10.2018
kasia
hej jest tu ktoś kto ukończył studia podyplomowe kadry i płace bądź się na nie wybiera? Jak wyglądają zajęcia? Warte swojej ceny?
Agnieszka
W tym roku skończyłam WSZiB na kierunku Zarządzanie, specjalność Psychologia zarządzania. Przez 3 lata miałam przyjemność brać udział w zajęciach z wykładowcami, którzy są specjalistami w swoich dziedzinach i którzy nie tylko chętnie dzielili się swoją wiedzą i doświadczeniem, ale również potrafili zachęcić do poszerzania wiedzy. I to nie tylko z przedmiotów specjalnościowych. Zajęcia na WSZiB'ie odbywają się zarówno z wykładowcami akademickimi jak i z praktykami biznesu - ludźmi z wieloletnim doświadczeniem, działającymi w wielu różnych branżach. Przekazują oni przede wszystkim praktyczne zastosowania teorii, podsuwają rozwiązania, które się sprawdziły, prezentują różne narzędzia, które ułatwiają codzienną pracę. Zajęcia - teoria i warsztaty - prowadzone są w sposób zrozumiały, a wykładowcy w sposób jasny i klarowny przedstawiają nawet skomplikowaną tematykę. Wiele zależy od nas, studentów i od tego co chcemy wynieść z zajęć, czy i jakie zadajemy pytania. Na tej uczelni nie spotkałam się z tym, żeby jakieś pytanie pozostało bez odpowiedzi. Wręcz przeciwnie - raczej w każdej dziedzinie uzyskiwałam pomoc, nawet przy bardziej skomplikowanych problemach. Fajną inicjatywą ze strony uczelni są dodatkowe zajęcia dla zainteresowanych - ABS Przedsiębiorczości. Uczelnia dzięki dofinansowaniu z Unii realizuje również projekt "Czas Zawodowców" - spotkania z psychologami, coachami dla Studentów Uczelni. Mają one na celu wspomóc nasz rozwój osobisty, poszerzyć nasze kompetencje, nawet ułatwić nam zmianę pracy. Uzyskane dzięki temu programowi portfolio można przedstawić naszemu obecnemu lub potencjalnemu pracodawcy. Czy warto studiować na tej Uczelni? Hmm.. Od października będę kontynuować naukę - studia drugiego stopnia oraz studia podyplomowe - właśnie na Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości. Warto tu studiować, zdecydowanie polecam :)
24.08.2018
16.08.2018
Agata
W zeszłym roku we wrześniu rozważałam powrót na studia. Mój wybór padł na Wyższą Szkołę Zarządzania i Bankowości w Poznaniu. Po roku studiów - nadal dokonałabym dokładnie takiego samego wyboru. Dlaczego? Cóż - lubię wiedzieć w co inwestuję swój czas. Program studiów dostępny na stronie uczelni był pierwszym wyznacznikiem, że to jest właściwe miejsce i kierunek rozwoju. Szeroki zakres specjalności podążający za trendami i potrzebami rynku pracy wskazuje, że uczelnia jest aktywnym uczestnikiem w środowisku biznesu. Po roku na uczelni, mam pewność, że to był doskonały wybór. Zajęcia prowadzone przez praktyków biznesu są tu kluczowym aspektem. Rozważając teraz założenie własnej działalności gospodarczej czuję się do tego coraz lepiej przygotowana - ot chociażby przez naukę jak należy zaplanować stanowisko pracy dla przyszłego pracownika (zakres zadań, budżet, ocena pracownicza i motywacja), analizę biznesową planowanego przedsięwzięcia, aby zredukować ryzyko niepowodzenia, co przy strartup'ie jest obarczone wysokim ryzykiem jak i poruszany aspekt marketingowy, bez którego biznes nie istnieje. Uczelnia daje solidny fundament by wyposażyć studenta w niezbędną wiedzę by ruszyć dalej i się rozwijać. Wkrótce będę poszerzać swoją wiedzę z zakresu zarządzania sobą w czasie, co przy łączeniu pracy etatowej z prowadzeniem działalności gospodarczej jest kluczowe. Utrudnieniem bywają upały, gdyż w salach brak klimatyzacji, rozwiązaniem jest na to prowadzenie zajeć w letniej sali wykładowej na świeżym powietrzu. Czy polecam? Zdecydowanie tak!
Ania
W tym roku obroniłam swój projekt licencjacki na WSZiB-ie (uczelnia daje możliwość wyboru pomiędzy pisaniem klasycznej pracy, a projektem). Jako była studentka Zarządzania mogę polecić uczelnię osobom, które chcą uczyć się od praktyków i być na uczelni, która stara się pomagać studentom zarówno jeśli chodzi o edukację, jak i sprawy administracyjne. Atmosfera była bardzo dobra, poznałam masę przyjaznych ludzi, którzy poszli na studia żeby zdobyć wiedzę, a nie tylko odbębnić co trzeba - dzięki temu zajęcia były ciekawe, bo zarówno wykładowcy jak i studenci się w nie angażowali.
15.08.2018
21.05.2018
ppp
Do absolwentki administracji: w jakiej branży dostałaś pracę?
paweł
Czy jeśli złożę papiery na koniec maja, kiedy wpisowe jest 0 zł, to mogę się potem wycofać i zabrać dokumenty jeżeli dostanę się też na inną uczelnię i ją wybiorę ostatecznie?
14.05.2018
20.11.2017
Noga
Wybieram się w przyszlym roku na zarządzanie -Reklama i marketing. Niech ktoś mi powie czy tam jest duzo matmy?? Jestem straszna noga z matmy! ;(((
michalina99
czesc czy ktos może wybiera się na podyplomowe kadry i płace ?
12.09.2017
09.09.2017
Milinho
Wybieram się na Psychologię biznesu zaocznie na odległość, będę wdzięczna za jakiekolwiek info/wrażenia o tym trybie studiów, ogólnie, nie tylko od osób z psycho
Kakashi
Czy jest w pobliżu tej uczelni akademik?;) I jak jest z kierunkiem psychologii ?
29.08.2017
30.07.2017
absolwentka administracji
Fantastyczna atmosfera, świetni ludzie, kompetentni wykładowcy i przyjazny dziekanat. Tak w kilku słowach mogę opisać WSZiB w Poznaniu. Po 5 latach studiów dzisiaj dostałam wymarzoną pracę. Polecam studia na tej uczelni!
rekrutacja
Z tego co się zorientowałem to informacje o rozpoczęciu rekrutacji są na stronie uczelni, profilu FB jak i na budynku uczelni. Dla zainteresowanych studiami na tej uczelni szczególnie polecam administracje. Kilku moich znajomych tam studiuje i są bardzo zadowoleni. Sam planuję w tym roku rozpocząć tam studia. Pozdrawiam
30.05.2017
28.05.2017
rekrutacja
Na stronie nie ma ani terminów rekrutowania ani informacji na najbliższy rok akademicki, czy ta uczelnia prowadzi w ogóle rekrutację?
Rekrutacja
KIedy odbywa sie anbór na tę uczelnię
06.03.2017
27.02.2017
admini
polecam administrację w WSZiB, zajęć jest sporo ale mam wrażenie, że nauka nie idzie na marne, egzaminy do przejścia, wykładowcy różni ale większość miłych i z dużą wiedzą
WSZiB
Ja na Twoim miejscu nie szukałabym nic innego, sama zamierzam złożyć tutaj papiery. Zdaję w tym roku maturę, szkołę poleca mi moja siostra. Wychodzę z założenia, że szkoła mająca mało kierunków jest w stanie lepiej przygotować niż taka która ma ich mnóstwo i to z każdej dziedziny... jak coś jest do wszystkiego to zazwyczaj jest do niczego...
09.12.2016
16.11.2016
administracja
kto studiuje w tej szkole na kierunku Administracja? jak wam się podobają studia? to dobry wybór? jaka ewentualnie uczelnia z prywatnych w Poznaniu wchodzi w grę przy założeniu, ze nie dostane się na UAM na bezpłatne?
anna
czy wybierając kierunek Zarządzanie ze specjalnością - Logistyka, mam szanse na prace w branży logistycznej? Czy może lepiej od razu pojść na logistykę? no ale wówczas się mocno profiluję i zamykam na inne możliwośći, sama nie wiem, co lepsze. Jak sądzicie?
11.11.2016
11.11.2016
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
podyplomowe studia
jestem sekretarką w niedużej firmie (kilkoro pracowników), ale zajmuję się też fakturami i trochę sprawami pracownikow (urlopy np. rozliczam, ściagam należności). Mam poczucie, że brakuje mi czasem wiedzy, by zajmować się tymi zagadneniami. Czy program - Kadry i płace - to dobry pomysł w moim przypadku?
07.11.2016
29.08.2016
Mark93
Utworzyłem na facebooku grupe :) Wiecej info pod linkiem: https://www.facebook.com/groups/1780054748908450/ Proszę osoby o wysyłanie zaproszeń :)
Nati
Ja również zapisałam się na studia II stopnia na tej uczelni i również mam nadzieję że będzie to dobry wybór. A z tą grupą na facebooku to bardzo dobry pomysł:)
24.08.2016
21.08.2016
Mark93
Witam, ja tez sie zapisalem na studia II stopnia na WSZIB, i mysle, że się nie zawiodę, bo słyszałem same pozytywne rzeczy o uczelnii. Stronka tez mi nie dziala, bo była w przebudowie, ale teraz jest wszystko dobrze. Może załóżmy grupę "Przyszla Studentka" na facebooku ?? Co ty na to ?
przyszłaStudentka
Zapiałam się na studia II stopnia na WSZIB, mam nadzieję, że się nie zawiodę. Ale od pewnego czasu nie działa mi ich strona internetowa, czy tylko mi czy Wam też?
15.08.2016
15.08.2016
przyszłaStudentka
Zapiałam się na studia II stopnia na WSZIB, mam nadzieję, że się nie zawiodę. Ale od pewnego czasu nie działa mi ich strona internetowa, czy tylko mi czy Wam też?
studentka
Niestety takich coraz więcej mam takich na roku co pojawili się pod koniec semestru, żeby nagle niczym jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki wszystko pozaliczać i z głowy a praca napisana przez osobę, która chce zarobić na takich jak oni. Szczerze przez niektóre komentarze pewnych osób zniechęciłam się do tej szkoły i raczej tam nie zawitam
15.06.2016
14.06.2016
Emilia
Niestety coraz częściej można spotkać obiboka i lenia, który żyje na garnuszku rodziców a wieczorkami tylko imprezki w głowie, na szczęście są jeszcze tacy studenci jak Pani, którzy widzą po co idą na uczelnię i chcą z niej wynieść prawdziwą wiedzę a nie tylko suchy dyplom.
studentka
Dziękuję za opinię. To nie jest tak że chcę iść dalej na mgr bo mi papierek potrzebny... jestem bardzo ambitną osobą, sumiennie się uczę i nie idę w życiu na skróty.. chcę z tych studiów wyciągnąć jak najwięcej wiedzy chociaż i tak na studiach jedno a w pracy drugie. Do poprzednika NIE MIERZMY WSZYSTKICH JEDNĄ MIARĄ bo nie wszyscy studenci to nygusy czy obiboki, którzy poszli na studia nie wiadomo po co.. chyba żeby młodość przedłużyć...
18.05.2016
17.05.2016
do 'studentki'
to że na UAM wymagają to akurat bardzo dobrze, teraz studenci chcieliby przejść przez studia bez kiwnięcia palcem i jeszcze źle bo na egzamin trzeba przyjść, a jak ktoś wymaga stroju galowego to wilki ból dupy...WSZiB to bardzo dobra uczelnia, tak jak napisałaś ma świetną kardę ale nie myśl, że będziesz tu spać na zajęciach
studentka
Jeśli się nie mylę w Poznaniu są 3 uniwerki prowadzące mgr z administracji.... przeglądając oferty i różne fora wiadomo do każdej uczelni ktoś się przyczepia nigdzie nie jest idealnie.... zastanawiałam się nad UAM-em ale odpada bo i co z tego że ta szkoła może i ma prestiż ale oferta stara jak świat zero innowacji i wymagają jakby to było prawo ;/ dalej WSPIA hmmm niby przyciąga specjalizacjami a znów WSZIB na ponoć bardzo dobrą kadrę uczącą na administracji o wiele lepszą niż na WSPIA ;/ i właśnie waham się między tymi dwiema uczelniami...
26.04.2016
16.04.2016
paszaas
ja bym się nie wahała, jeśli szukasz w Poznaniu uczelni z administracją to śmiało rekrutuj tutaj ;)
karo
Wydaje mi się, że wybór WSZiB to będzie dobry wybór, nie studiowałam administracji ale w moim odczuciu największym plusem tej uczelni jest naprawdę wykwalifikowana kadra, która wie dlaczego się tam znalazła
22.02.2016
11.11.2015
studentka
Również dołączam sie do pytania o administrację ;) w tym roku kończę licencjat z administracji i chciałabym iść na studia mgr do Poznania a nie wiem gdzie?! Z tego co się orientuję UAM ma kierunek administracyjno- prawny ale tylko licencjat ...szkoda że nie maja mgr z tego kierunku;(
administracja w Poznaniu
która Uczelnia poznańska z prywatnych ma najlepsza Administrację??? Czy któraś ma kierunek Administracyjno-Prawny??? Bo nie widzę niczego takiego, a najbardziej by mi zależało właśnie na takich studiach łączonych. Czy ktoś się pokusi o porównanie WSZiBankowości, WSBankowej, EuropejskiejWSBiznesu??? zwłaszcza ta ostatnia mnie ciekawi, co o niej sądzicie?
10.11.2015
25.09.2015
Adrian
Również zaczynam zarządzanie na odległość, jestem z Poznania ale z racji pracy wybrałem tą opcję. W I semestrze trzeba być 3 weekendy obowiązkowo a reszta to już dobrowolnie. Pozdrawiam
gosc
ja tez sie wybieram ! a skad jestes?
09.09.2015
06.09.2015
Karina
Witam zaczynam na owej Uczelni Zarządzanie , nauka na odległość. Czy jest ktoś to też się tam wybiera lub studiował w ten sposób. Czekam na informacje :) chętnie dowieem się wiecęj na temat takich studiów. karinaasalaj@wp.pl
gosc
nikt sie nie wybiera do tej szkoly? cos z nią nie tak?
10.08.2015
02.08.2015
strona nie działa
nie działa strona tej uczelni!!! Jest napis DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN
przyszly student
a co myslicie o studiach on line ? ile razy do roku trzeba przyjezdzac na uczelnie? i ktos sie wybiera?
26.07.2015
09.07.2015
ppp
Chwalą się, że wszystkie zajęcia w jednym budynku - tyle że mają mniej studentów...
ppp
Ciekawe tylko, po co rachunkowość na kierunku administracja...
09.06.2015
01.10.2014
pytaneczko
a jaki dają upominek na WSZIB gdy się znajomego na studia przyprowadzi? wiecie może?
biedrona
ale chyba coś się zmienia na lepsze, bo stronkę mają o Uczelni bardzo ładną, szczegółowo rozpisane opłaty, stypendia, zasady rekrutacji, ktoś się wypowie o zarządzaniu, jak to jest robione u nich?
29.05.2014
29.05.2014
biedrona
ale chyba coś się zmienia na lepsze, bo stronkę mają o Uczelni bardzo ładną, szczegółowo rozpisane opłaty, stypendia, zasady rekrutacji, ktoś się wypowie o zarządzaniu, jak to jest robione u nich?
ppp
Czy w tej szkole biblioteką dalej rządzi pani "obcięta na zapałkę"?
20.11.2013
30.09.2013
Aga
Zarządzanie jest też na WSHiR. Przynajmniej bliżej centrum. Bo na Wszib trochę daleko, smutno tam w tym szklanym domu.
piszcie wiecej
jakos malo wpisów o tej szkole, gdzie są studenci WSZiB?
12.08.2013
17.05.2013
gnys
poradzcie gdzie isc na kierunke bezpieczenstwo wewnetrzne? WSZIB? czy WSBezpieczenstwa? Ktora lepsza i dlaczego?
jarek
Uczelnia jak uczelnia, ma wady i zalety, trochę średnia organizacja ale ogólnie jest w porządku. Poszedłem na politologię, mam dobra kadre bo samych prof. dr. hab ;d Naukę mam głownie w sesji a poza nią to zbytnio się nie przemęczam, nawet udało mi się znaleśc prace na pół etatu.
17.04.2012
26.02.2012
do bakola
trcohe smutne jest to, co piszesz, bo jak sie patrzy na ich strone, oferte, hasla w stylu - 20 lat na rynku, to mozna oczekiwac czegos duzo lepszego, niz bylejakosci, jakbys jeszcze mogl powiedziec, jakie kierunek studiujesz i czy dziennie czy zaocznie?
bakol
przecietnie, nic specjalnego, zaskoczen pozytywnych sie nie przewiduje, rutynowe i schematyczne podejscie do studentow, najlepszy jest taki student, ktory nie strwarza zadnych problemow,
23.01.2012
19.01.2012
krysol
rzecz w tym, ze WSB jest caly czas prowadzona ma wysokim poziomie, i nawet jesli ludzie na cos psiocza, to czesto wina nie lezy po stronie szkoly, natomiast WSZiB przez ostatnie lata troche zeszla na psy, w szkole niby starja sie zachowywac pozory dobrej organizacji, ale tak naprawde to jest balagan i sprobuj cos zalatwic administracyjnego, trzeba miec nerwy jak postronki
Adam W
Sam tam studiuję
17.12.2011
10.12.2011
rioBravo
sprawdz, czy WSZiB ma umowy z firmami na praktyki i czy sa obowiazkowe staże, i jak jest rozwiązany system internetowy komunikowania sie ze studentami, bo na wsb na pewno to dziala na ich korzysc, nie wiem jak we wszib
Kipiel
jeden pies, kierunek jak kierunek, do znudzenia juz tego zarzadzania jest, obie uczelnie wyższe porównywalne, moze WSB bardziej sie stara reklamowo, popatrz na ceny i zobacz jak wyglada umowa, jakie sa odplatnosci, za poprawki, powtorki egzaminow i tym podobne.
08.12.2011
29.05.2011
``Japiszon
Czy zarzadzanie lepiej wybrac w WSBankowej czy w WSZarzadzania i Bankowosci?
Iza
Mój brat sie tu uczy i jest zadowolony. Do orłów nie należy, ale przechodzi bez większych problemów. Nie cisną masakrycznie.
21.05.2011
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Opolski
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Agrobiznesu w Łomży
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Politechnika Lubelska
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. J.A. Komeńskiego w Lesznie