Ocena uczelni


Komentarze (287)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • WSH

    Janusz1212 - Nie wiemy skąd taka krzywdząca informacja od Pana. Pracodawcy ( placówki publiczne jak i prywatne) wysyłają techników radiologii do nas na studia aby zdobyli uprawnienia i kwalifikacje. Jeśli ma Pan wątpliwości, zapraszamy do kontaktu :)
    8/14/19
  • Pawcio

    Iwona 2019 - Poziom jest taki sam lub nawet lepszy niż na UŚ. Humanitas zatrudnia większość wykładowców właśnie z UŚ czy UJ. Plus jest taki, że traktują Cię jak człowieka a nie z łaską i fochem jak na uczelni publicznej. Czesne też nie boli po kieszeni. Ja polecam.
    8/14/19
  • Iwona 2019

    Administracja i prawo w biznesie I stopnia na WSH niestacjonarny w 3,5 roku . Ktos uczeszcza ? Jakie opinie???
    8/13/19
  • Iwona 2019

    Witam, Prawo I stopnia na WSH w 3,5 roku czy ktoś kończył tą uczelnię i mógłby się wypowiedzieć o poziomie nauki itd?
    8/13/19
  • haxub3r

    Kandydatka2019 - ja chce dojeżdżać z Rybnika. Daj jakią kontakt do siebie.
    8/12/19
  • Janusz1212

    Nie polecam elektroradiologii. Pracownicy po tej uczelni nie chcą zatrudniać. Nawet było ogłoszenie zatrudnię lic elektroradiologii, ale nie po uczelni Humanitas. Strata czasu i kasy.
    7/27/19
  • Julkaa 11

    Szukam osób które zakwalifikoły się na WSH na pedagogike wczesnoszkolna i przedszkolna z UE. Ktoś coś?
    7/23/19
  • Stypendium

    Potrzebuję informacji ile wynosi stypendium socjalne
    7/11/19
  • Kandydatka2019

    Ktoś studiuje może psychologię (spec. Neuropsychologia kliniczna z neurlogopedia) 3,5letnia i może mi coś więcej o tych studiach powiedzieć ?? Dojeżdżać ktoś z Rybnika?????
    7/11/19
  • Student psychologii

    ODP. Ewwwkka - Taki info przesyła uczelnia : ,, Kandydat na studia na kierunek psychologia w trybie dla osób z wyższym wykształceniem składa w dziale rekrutacji WSH kserokopie (oryginały do wglądu) dokumentów potwierdzających wyższe wykształcenie tj.: • dyplomy oraz suplementy (indeks w przypadku braku suplementu) studiów I stopnia, II stopnia oraz jednolitych magisterskich, • świadectwa ukończenia studiów podyplomowych, • certyfikaty uzyskane podczas szkoleń, warsztatów itp. Dokumenty te stanowią podstawę do wydania decyzji Dziekana Wyższej Szkoły Humanitas w sprawie przyjęcia na semestr wyższy niż pierwszy. Decyzja ta zawiera informacje, na który semestr kandydat może zostać przyjęty, wskazuje przedmioty zaliczone oraz warunki dodatkowe, które należy zrealizować podczas trwania studiów. W decyzji tej znajduje się również informacja dotycząca warunków finansowych. Jeśli chodzi o czas trwania studiów jest on zależy od tego na, który semestr Państwo zostaną zakwalifikowani. Zajęcia odbywają się raz w miesiącu (piątek po południu, sobota, niedziela) oraz dwa zjazdy w semestrze (4 dniowe, czwartek, piątek, sobota, niedziela). Jeśli chodzi o ścieżkę 3,5 letnią w ramach indywidualnej ścieżki studiów polega ona na realizowaniu awansem z wyższych semestrów przedmiotów na semestrach niższych. Indywidualna ścieżka studiów polega na realizacji pełnego programu studiów w krótszym czasie. Studia obejmują ten sam materiał, co studia realizowane w tradycyjnym trybie, ale są realizowane według dostosowanego programu kształcenia. Uzyskujemy tę samą wiedzę, kwalifikacje i umiejętności, którą nabywają studenci uczący się na studiach w trybie standardowym. Zajęcia odbywają się w systemie zaocznym (sobota i niedziela) trzy razy w ciągu miesiąca. ''
    7/9/19
  • Magda

    Mgr z Pedagogiki przedszkolnej i wczesnoszkolnej w 1,5 roku. Polecacie czy nie?
    7/7/19
  • Ewwwkka

    Czy ktoś może odp. odnośnie kierunku psychologia dla osób z wyższym wykształceniem? Ile trwają studia? 3,5 /2,5 ? Wówczas jest indywidualna ścieżka nauki? W jakim terminie odbywają się zajęcia? -podobnie jak w przypadku studiów niestacjonarnych? Mam rozbieżności dlatego wolę dopytać. Szkoda że nie ma programu studiów-chyba, że nie mogę odnaleźć.
    7/6/19
  • Anka

    Jakie są opinie na temat administracji I stopnia niestacjonarnej na tej uczelni? Proszę o opinie osoby które skończyły ten kierunek. Chciałabym pogadać z kimś kto się wybiera na ten kierunek.
    7/4/19
  • Magda

    Cześć :) czy ktoś studiuje może administracje II stopnia niestacjonarną? Chciałabym poznać opinie o tym kierunku. Jak wykładowcy, przedmioty itd. Zostawiam mail: megan168@o2.pl
    7/1/19
  • Monia

    Wiele nie nauczy, ale dyplom ma się bez problemow
    6/24/19
  • Tomasz

    Kierunek Prawo nikomu nie polecam , wybierzcie inną uczelnie
    6/8/19
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    6/8/19
  • wojciech

    zbieram opinie na temat studiów prawniczych w tej szkole, czy możecie napisać, jak jest?
    3/19/19
  • ja polecam

    Nie mam złych doświadczeń z administracją szkoły, może to jakiś osobny pojedynczy przypadek, że ktoś kogoś niemiło potraktował?
    3/19/19
  • Adriana S yposz

    Poszłam po dyplom po okresie 5 lat od ykończenia studiów.Wtej nie prestiżowej uczellni ktorej nikomu nie polecam.Znecanie się psychiczne nad studetkami,faworyzowanie jednych kosztem drugich.Robienie błędów w protokołach po 7 osob w dziekanacie.Zdarli ze mnie 6 tys a ten wynik drugorzednej uczelni nie jest mi do niczego potrzebny.Brak klasy i empatii .HUMANITAS NIGDY WIECEJ UNIKAJ.Chore psychicznie pracownice dziekanatu mylace się i mówiące do 30 letniej kobiety ale pani nie jest miła....haha to chyba za ten dyplom...zalosni ludzie
    3/17/19
  • Eliza

    Cześć wybiera się ktoś na psychologię(3,5roku) teraz od końca marca??? Czy ten kierunek się otworzy? przedłużyli rekrutację kolejny raz zaniżyli opłaty do 390zl czyli chyba mało chętnych....
    3/15/19
  • Marta

    Martis123, ja się zapisałam na magisterkę niestacjonarnie edukacja wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne
    3/6/19
  • Martis123

    Witam! Czy wybiera się ktoś na magisterke niestacjonarne edukacja wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne ?
    1/16/19
  • mary

    Ja robię tu już którąś z kolei podyplomówkę, spóźniam się bo niestety nie kończę pracy punkt 16, do tego dojazd, ale nigdy nie miałam z tego powodu problemów, uczelnia bardzo wyrozumiała w tej kwestii. Mi to bardzo na rękę, że zajęcia odbywają się w tygodniu bo w weekendy nie mam czasu na studia. Do tego decydującym czynnikiem jest dobór kadry, (tylko raz się trafił kiepski wykładowca) i atrakcyjne zniżki czy to w ramach programu czy dla absolwentów (korzystałam z obu:))
    1/16/19
  • Katarzyna

    Witam, czy ktoś się wybiera na studia zaoczne od lutego do HUMANITAS-a ? interesuje mnie Zarządzanie czy ktoś mi podpowie jaki jest poziom nauczania i jak wykłady ??
    1/8/19
  • niedoszła studentka

    Wszystko super, uczelnię polecała koleżanka która robiła studia i mówi, że zajęcia na naprawdę fajnym poziomie. Lepszy niż konkurencyjna uczelnia która ma kilka oddziałów na śląsku. tylko uczelnia Humanitas powinna wziąć pod uwagę że ludzie pracują czasem w godzinach 9-17. Chciałam zapisać się na studia podyplomowe, ale pracuję do 17 i niestety dla mnie to byłby problem żeby pojawiać się o 16.30. Teraz większość firm pracuje w takich godzinach (9-17), szkoda że uczelnia nie bierze tego pod uwagę. Dla mnie możliwość studiowania podyplomowo w tygodniu jak najbardziej na plus i z tego powodu chciałam ich wybrać, gdyby nie to że zajęcia zaczynają się dla mnie za wcześnie. Pytałam czy to jakiś problem, że przychodziłabym trochę później na zajęcia ale nikt nie odpisał więc pewnie nie życzą sobie tego.
    12/29/18
  • Klaudia

    Jak coś proszę pisać na mojego maila szym.klaudia95@gmail.com :) jesli ktoś się jeszcze znajdzie z Administracji też proszę pisac, fajnie by bylo sie poznac :)
    10/8/18
  • Klaudia

    Oo to super :) w końcu kogoś znalazłam z tego samego kierunku. Masz juz jakiegos maila z potwierdzeniem, ze kierunek został otwarty na 100%? Bo miałam takiego dostać i narazie cisza.
    10/8/18
  • Admini

    Klaudia, ja zaczynam 3 letnie, ale to te same wykłady :)
    10/7/18
  • Klaudia

    Hej :) czy jest tutaj ktoś, kto zaczyna od tego roku studia niestacjonarne w WSH Sosnowiec na kierunku Administracja (2 letnie) ?
    10/3/18
  • marta1991

    hej! czy planuje tutaj ktoś studiować edukację wczesnoszkolną i wychowanie przedszkolne w roku 2018/2019? Jeśli tak to chętnie poznam nowe osoby :) więc dajcie znać. Mój mail: heinrichmartha@gmail.com
    9/27/18
  • AniaMi

    Zapisałam się na studia podyplomowe i już mi się podoba, że na starcie witają mnie uśmiechnięci pracownicy. Ciekawe jak będzie na wychowaniu przedszkolnym?
    9/20/18
  • Marzena

    Witajcie :) poszukuję informacji na temat studió podyplomowych kierunku "Podatki i prawo podatkowe" Jestem osobą niedoświadczoną w dziedzinie prawa i nie wiem czuy w ogóle mam szanse. Czy jest ktoś kto mógłby odpowiedzieć mi na kilka pytań? Jaka jest wasza opinia? Jakie perspektywy późniejszej pracy? Mój mail: marzena. hapczyk@gmail.com Z góry dziękuję!
    9/11/18
  • Ania

    hej. Kto będzie studiował prawo od tego roku? Absolwenci dajcie znać jak wam się studiowało, mój emial: anna213@o2.pl
    9/3/18
  • Anag

    Witam. Czy ktoś uczęszczał z Was na studia podyplomowe na kierunku Edukacja przedszkolna i wczesnoszkolna? Jaka jest Wasza opinia? Prosze o odp
    8/31/18
  • Ju

    Czesc , Wybieram się na dwa kierunki na raz, podyplomowe: edukacja wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne oraz przygotowanie pedagogiczne w Krakowie na ul. Filipa, czy ktoś tak już studiowal? jakies rady? Ciezko ? Proszę o kontakt na: justin_192@wp.pl.
    8/29/18
  • Dziennikarstwo

    Szukałam studiów dziennikarskich i mi wyskoczyła m.in. Humanitas, ale jak wchodzę na stronę uczelni to już tam nie widzę tego kierunku. Domyslam się, że zamknęli. Pytanie zatem: gdzie polecacie w regionie Dziennikarstwo na prywatnej uczelni?
    8/29/18
  • marrtka

    Witam wszystkich. Czy jest może osoba studiująca pedagogikę I stopnia o specjalności resocjalizacja z profilaktyką w trybie 2 letnim i mogłaby się podzielić informacjami jak wyglądają zajęcia na tej uczelni? Będę wdzięczna za wszelkie uwagi (te negatywne również jeśli warto o nich wspomnieć)
    8/21/18
  • Do Jola

    Jola i ja jestem z Krakowa, też wybieram się na pedagogikę w trybie przyspieszonym odezwij się do mnie na pedagogikahumanitas@interia.pl
    8/19/18
  • jola

    Witam serdecznie. Proszę o opinię na temat studiów w trybie przyspieszonym na pedagogice (zintegrowana edukacja wczesnoszkolna.........) Może ktoś dojeżdża z Krakowa? Chętnie nawiążę kontakt telefoniczny lub mailowy. Pozdrawiam.
    8/18/18
  • Filologia angielska

    Jak wygladaja zajecia na f. Angielskiej stacjonarnej w trybie przyspieszonym? Zajecia sa codziennie od poniedzialku do piatku? W jakich godzinach? Prosze o opinie:)
    8/15/18
  • Marzena

    Czy ktoś wybiera się na inż 2,5roku bhp? albo może jest ktoś kto studiował to i może sie wypowiedziec? jakie przedmioty? jak z zjazdami?
    8/10/18
  • Gevi

    Do studentow: jak jest z nieobecnosciami? Czy studiujac zaocznie mozna nadrabiac nieobecnosci z dziennymi?
    8/9/18
  • studentka psychologii

    Psychologia na humanitasie to przede wszystkim świetni wykładowcy. Wbrew niektórym opiniom trzeba się uczyć. Studia są też bardzo praktyczne. Są dwie specjalności do wyboru: psychologia kliniczna i osobowości i neuropsychologia kliniczna z neurologopedią.
    8/8/18
  • Aga

    Witam,chciałabym dowiedzieć się coś więcej o Uczeni rozważam kierunek I stopnia pedagogiki Zintegrowana edukacja wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne z elementami terapii pedagogicznej w szybszym tempie. Ale widzę sporo negatywnych opinii na temat wyboru tej uczelni.Proszę o opinie i wasze sugestię.
    8/8/18
  • Iza

    Witajcie, bardzo proszę o informację dotyczące psychologii zaocznie. Opinie o wykładowcach, przedmiotach. Proszę o kontakt na hyumis@op.pl
    7/31/18
  • xxx

    Warto studiować tutaj filologię angielską?:)
    7/30/18
  • Weronika

    Witam :) Chciałabym dowiedziec sie czego wiecej o pedagogice w trybie przyśpieszonym (2 lata licencjat)
    7/17/18
  • Emilia

    Czy jest ktoś, kto studiuje zaocznie elektroradiologie 1 st. ?
    7/17/18
  • psych

    To są studia dla osób z wyższym wykształceniem (3 lata) albo pracujących (5 lat) - zajęcia raz w miesiącu plus 2 4-dniowe zjazdy plus wykłady w tygodniu online.
    7/11/18
  • Psychologiaa

    Do psych Jak to na studiach stacjonarnych sa zajecia raz w miesiacu?
    7/10/18
  • psych

    zajęcia są raz w miesiącu, piątek 15-20, sobota, niedziela 8.00-20.00 plus dwa zjazdy w semestrze 4-dniowe od czw-nd godz. 8.00-20.00 - to są studia stacjonarne, nie zaoczne więc w tygodniu wieczorami są też wykłady online
    7/9/18
  • student humanitas

    warto, psychologia jest super, zajęcia praktyczne a wykładowcy to mocna strona tej uczelni
    7/9/18
  • olicea

    jakie przemioty są na psychologii na I semestrze? warto?
    7/3/18
  • psychologia2018

    Rozważam podjęcie studiów w Humanitas od października na kierunku psychologia w formie zaocznej 3,5 roku. Interesuje mnie wszystko o tym kierunku. Warto studiować w takiej formie, w jakich godzinach są zajęcia, jakie przedmioty, z jakich uczelni wykładowcy...? proszę o priv psychologia2018@interia.pl
    7/1/18
  • marta

    P. Katarzyno ja uważam całowicie inaczej, panie odbierające telefony są bardzo miłe. Tak samo jak Pan co przyjmował moje dokumenty, bardzo mily i wszystko dokladnie wytłumaczył
    6/26/18
  • Katarzyna

    Jestem po pozmowie telefonicznej, w sprawie studiów.. Paniom które odbierają telefon, na pewno nie zależy na tym aby ktoś zapisał się na studia.. Chamstwo, niemiła obsługa, brak informacji z ich strony.
    6/26/18
  • marta

    Czy ktoś studiuje na BHP w 2,5 roku. Jak jest ze zjazdami, po ile czasu trwają. A przede wszystkim chcę zapytać o język angielski. Nie jestem z pokolenia kiedy tego języka w szkołach uczyli a więc nie umiem ani podstaw. Czy wykładowcy mają duży nacisk na ten język?
    6/26/18
  • do Franki

    czytałam wcześniej Twój komentarz, ale teraz go nie widzę ... zastanawiam się czy został usunięty, bo wymieniłaś z nazwiska pracownika naukowego uczelni obecnego przy obronie, który zachowywał się niestosownie, czy to wynik interwencji uczelni .... wiem, o kim mowa dr M ..... jest mi znany. Napisz oficjalne pismo do władz szkoły, to w ich interesie jest, by nie dochodziło to takich sytuaji na obronach.
    6/25/18
  • Absolwentka 2

    Poziom uczelni być może satysfakcjonujący dla kogoś , kto dopiero rozpoczyna swoje pierwsze studia ale studenci studiów podyplomowych z reguły posiadają już jakąś wiedzę . Wykładowcy mają niższe kwalifikacje od studentów i często mniejszą wiedzę w dziedzinie, której uczą. Jeśli ktoś chce zdobyć tylko papier to ok, ale dla tych którzy chcą się czegoś nauczyć na studiach podyplomowych niekoniecznie. Za takie samo czesne można zrobić w innych miejscach naprawdę dobre studia.
    6/10/18
  • psycholożka

    nie polecam studiów mgr na psychologii w WSH. W praktyce organizacyjnej straszny bałagan panuje, zajęcia nakładają się, przedmioty są dokładane beznamiętnie podczas całego semestru...bez ładu i składu. Teorii to w zasadzie jest bardzo niewiele. Słabiutki poziom
    6/8/18
  • sara

    Jakieś opinie na temat filologi angielskiej na tej uczelni?
    4/23/18
  • Bon

    Bardzo fajna uczelnia i bardzo miłe Panie w Punkcie Rozliczeń. Jestem pozytywnie zaskoczony. Zaczynam studia podyplomowe i już teraz mogę napisać, że to była dobra decyzja. Pani która podpisywała ze mną umowę wszystko dokładnie tłumaczy. Jak narazie wszystko ok
    4/21/18
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    4/5/18
  • Tymek

    Zero odpowiedzialności za praktyki , których nigdzie nie idzie odbyć .Uczelnia sama od siebie powinna pomóc tym studentom którzy nie mogą odbyć praktyk bo żadna instytucja ich nie potrzebuje w godzinach popołudniowych .
    3/23/18
  • Lila

    Ja myślę o filologii angielskiej lub bezpieczeństwie narodowym właśnie i nie mogę się zdecydować.
    3/20/18
  • Lila

    Hej, chciałam się dowiedzieć szczegółów o kierunku Bezpieczeństwo narodowe na tej uczelni. Jak wyglądają zajęcia praktyczne? Czy jest to nudny i trudny kierunek? Jakiś wf na tym jest czy wystarczy chodzić na zajęcia sportowe poza uczelnią i przynieść zaświadczenie? Pozdrawiam.
    3/20/18
  • asdfghjkllllllllllllllllllll

    Czy jest tutaj ktoś zainteresowany filologią angielską?
    3/15/18
  • M.g

    Szkoła humanitas chciałam się spytać jak wygląda pedagogika zaoczne czy jest ciężko i który wybrać system przyspieszony czy 3 letni proszę o odpowiedź
    2/15/18
  • Marcin

    Witam, Czy ktoś mógłby podzielić się opinia o studiach podyplomowych "Przygotowanie pedagogiczne" skompresowane do 2 semestrów? Jest ciężko? Jak wykładowcy podchodzą do studenta? Jakie są warunki zaliczeń ? Normalnie jest sesja po semestrze ?
    2/15/18
  • Moniqa

    Mój adres email: monia030298@onet.pl
    2/10/18
  • Dusia

    Co myślicie o elektroradiologii?
    2/8/18
  • Caroline

    Podaj adres email to odpowiem na pytania. Tak chodzi o Humanitas.
    2/6/18
  • Moniqa

    Chodzi o uczelnie Humanitas
    2/6/18
  • Moniqa

    Studiował ktoś na kierunku pedagogika/psychologia? Jak wrazenia?
    2/6/18
  • Caroline

    Jeśli macie pytania piszcie mogę powiedzieć o wszystkim kończyłam tutaj 3 kierunki i obecnie robię podyplomówkę. Zachęcam do kontaktu i szybkiej decyzji. Lepszej szkoły nie znajdziecie.
    2/6/18
  • Caroline

    Witam, Jestem studentem Humanitas chętnie odpowiem na pytania.
    2/6/18
  • Angela

    Chcialabym zapisac się na elektroradiologie w Humanitas , czy jest sens i cos oprócz dokumentu o skończonych studiach wyniosę z tego kierunku? Jak wykładowcy i przedmioty? ktoś pomoze?
    2/3/18
  • Małgorzata

    Dużo opinii. No cóż każdy ma prawo je wyrażać. Trochę czasu upłynęło od czasu ukończenia mgr administracji 6 lat i zawsze bardzo miło wspominam WSH. Nie prawdą jest, że słaby poziom . Jeżeli ma się ambicję to poprostu wystarczy pracować a wyniki same dobre będą. Nie ma znaczenia prywatna czy państwowa uczelnia wszystko zależy od podejścia wiem coś o tym. Pozdrawiam wszystkich absolwentow 2011 i tych ktorzy dalej zdobywają wiedzę i najważniejszych ludzi wykładowców , którzy ja przekazali i przekazują w dalszym ciągu.
    1/20/18
  • studentkawsh

    pojawiła się opinia o pieniądzach, ja uważam, że za oszczędność czasu trzeba zapłacić - są za to super akcje dla studentów, zapisywałam się w tym roku akademickim i dostałam tablet!!! - i tak według mnie jest taniej niż na innych prywatnych uczelniach
    1/15/18
  • Jacek

    Od niedawna w ofercie pojawiła się opcja dofinansowania do 80% na studia podyplomowe lub an jakieś szkolenie. Mnie udało się uzyskać 60% (MEGA!), przekazuje tu info., bo myślę, że fajne. Zapisałem się na psychologię transportu, później wystawię opinię nt. tych studiów :)
    1/15/18
  • Anna

    Wszystko pięknie , ładnie ,ale te koszta....Studiowałam na tej uczelni prawo i non stop za coś kasę ciągną. Jeśli tylko zrezygnujesz i będziesz chciała/chciał wrócić to na wstępnie dostajesz do zapłaty 499zł za czesne + 600zł za uzupełnienie różnicy programowej+ 160 zł za wznowienie studiów. Jeśli chodzi o naukę , to jest ok można się dogadać z wykładowcami. Jeśli chodzi o przepisywanie ocen to nie wszyscy wykładowcy przepisują oceny , chyba że była to uczelnia państwowa
    1/5/18
  • Malwa

    Czy może jest ktoś na psychologii dla ludzi z tytułem mgr? mógłby mi coś napisać? na priv shantal.info@ op.pl
    12/12/17
  • Eve

    Ja studiowałam elektroradiologię. Nie miałam wcześniej technika tylko całkiem inne wykształcenie. Moja opinia jest taka, że jak chcesz się nauczyć to się uczysz i nie zwalasz winy na kompetencje wykładowców. Wcześniej studiowałam na dwóch innych uczelniach i wszędzie są wykłady lepsze i gorsze. Każda ma swoje plusy i minusy. Sama teoria jednak nie wystarczy. Uczelnia mogłaby zwiększyć ilość praktyk. Ja chodziłam na wolontariat na własną rękę. teraz pracuję w dwóch szpitalach. Dlatego jeśli ktoś planuje te studia to polecam ale tak j.w. PRAKTYKA, PRAKTYKA I JESZCZE RAZ PRAKTYKA!!!
    11/7/17
  • zuzanka

    interesuje mnie wszystko, co wiąże się z kierunkiem PRAWO, możecie się wypowiedzieć na temat poziomu zajęć, z kim są zajęcia, czy nie żałujecie?
    11/2/17
  • Magda

    A mnie się podoba. Dopiero zaczęłam tam studia, ale od razu można zauważyć życzliwe podejście pracowników do studentów. W dziekanacie uśmiechnięte panie, miłe panie na portierni, wykładowcy też sprawiają pozytywne wrażenie. Polecam.
    11/2/17
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    10/6/17
  • Weronikapodkarpacie

    Do Kat Tak posiadam już dyplom technika dlatego zdecydowałam się na tą uczelnie :) ja słyszałam dobre opinie . Jeśli ktoś zaczyna przygodę z elektroradiologia to polecam zacząć od technika lub studiów dziennych :)
    10/4/17
  • Anka

    A orientuje się ktoś jak z filologia na tej uczelni?
    9/17/17
  • Kat

    Bardzo malo praktyk organizuja tylko 160 godzin, nie wiem czy nie zaplace tylko za papier, a nic sie nie naucze, elektroradiolog to bardzo praktyczny kierunek...
    9/15/17
  • Kat

    Do Weronkipodkarpacie, ja jestem z Krakowa i wybieram sie na zaoczne elektroradiologie, masz juz dyplom technika? czytam rozne opinie o tej uczelni i mam mieszane uczucia
    9/15/17
  • Kat

    Czy ktos studiowal elektroradiologie ?
    9/15/17
  • Gośka

    Ogarnia ktoś czy jest jakiś kierunek ekonomiczny w tej szkole albo innej w trybie przyspieszonym ? albo wybiera się ktoś a trybie przyspieszonym tam ? Jakby ktoś mi mógł napisać na mail będę bardzo wdzięczna 8826-94@wp.pl
    9/14/17
  • Sara

    Joanna ,Jaa ,możemy się skontaktować telefonicznie ?
    8/20/17
  • Sara

    Wybiera się ktoś na prawo od października 07' w trybue przyspieszonym to proszę pisać
    8/20/17
  • Weronikapodkarpacie

    Wybiera się ktoś na elektroradiologie zaocznie z Podkarpacia ew Kraków ? :)
    8/12/17
  • Joanna

    Do Jaaa wybieram się na prawo w trybie przyspieszonym
    8/9/17
  • jaaa

    czy ktos wybiera się na prawo od nowego roku akademickiego?
    7/10/17
  • aruska

    jakie specjalności polecacie na kierunku Psychologia? kiedy należy dokonać ich wyboru? czym się kierować?
    7/6/17
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    7/5/17
  • Ela

    Przenoszę się z UŚ do Humanitas na IV semestr. Mam pytanie ile średnio jest przedmiotów na semestrze? Mam do zaliczenia kilka przedmiotów. Poszukuję osób z którymi mogłabym porozmawiać na temat ewentualnych egzaminów, wykładowców. Za wszelką pomoc bardzo dziękuję. tel. grzecznościowy 791031210. Po otrzymaniu informacji usunę post.
    6/19/17
  • Dario

    Super Uczelnia
    6/8/17
  • Grzegorz

    Świetna Uczelnia,kadra oraz miły klimat panujący podczas nauki.Dodatkowo fajna stołówka (dobre jedzenie) :-)
    6/8/17
  • Aga

    Jak z praktykami? Czy ktoś wie czy w trakcie studiów można je odbyć na uczelni np. w dziekanacie?
    5/31/17
  • Psychologia

    Świetni wykładowcy, na naprawdę wysokim poziomie, zajęcia ciekawe i praktyczne. Z organizacją bywa różnie ale poziom zajęć rekompensuje wszystko. Naprawdę polecam.
    5/15/17
  • HUMANITAS - KIERUNEK: "PRAWO"

    Uczelnia z dużą renomą wśród wykładowców, co sami to stwierdzają. Na kierunku prawo, bo o takowym kierunku mogę opiniować, ponieważ studiuję ten kierunek. A mianowicie; bardzo wysoki poziom nauczania - bardzo ciężki kierunek, bardzo duże wymagania co do studentów. Po prostu ciężko i już, no ale taki kierunek. Nie ma co się dziwić. Wybitni wykładowcy z renomowanych uczelni z całej Polski tj. Jagielloński, Warszawski, UŚ etc. m. in. wykładowca prawa konstytucyjnego: dr Tomasz Miłkowski - Szef Biura Ochrony Rządu, prawa rzymskiego: dr Łukasz Marzec - katedra prawa rzymskiego Uniwersytetu Jagiellońskiego, prawa cywilnego: dr hab Marek Pliszkiewicz - członek komisji kodyfikacyjnej prawa pracy, historii prawa: prof. zw. dr hab. Adam Lityński - odznaczony: m.in. : Krzyżem Oficerskim Orderu Odrodzenia Polski, Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski, Medal Komisji Edukacji Narodowej, prawa karnego: prof. dr hab. Piotr Kruszyński - dyrektor Ośrodka Badawczego Adwokatury, odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski., dr Anna Kalisz - stypendystka The Center for American and International Law, Southern Methodist University w Dallas, USA, uczestniczka L'école d'été de theorie du droit w Brukseli. I wiele, wiele innych... Teoretycy jak i najważniejsze (dla studenta/przyszłego prawnika) praktycy - sędziowie, prokuratorzy m.in. dr Katarzyna Zadora - sędzia, dr Robert Słowakiewicz - prokurator. I wiele, wiele innych...Studiując w Humanitas - mam "zlepek" najlepszych wykładowców z całej Polski scentralizowanych w tejże uczelni. Przed rozpoczęciem studiowania czytałem opinie o Humanitas i w rzeczy samej - żadnej negatywnej opinii o wykładowcach nie ujrzałem - a to Oni są wg. mnie dla studenta najważniejszą częścią studiowania. Natomiast w dużej mierze - negatywne komentarze na temat finansów. Jak chcący zostać prawnikami studenci nie potrafią czytać umów, które podpisują i potem "oczy jak pięć złoty" jak przychodzi rachunek za studiowanie - i zdziwienie, że trzeba zapłacić, a się nie chodziło - to się skreślić z listy trzeba było... :) Więc sami widzicie: Dla przyszłego studenta chyba opinia najważniejsza o wykładowcach, a nie o studentach, którzy nie czytają umów i dziw, że ma płacić jak nie chodził, a z listy studentów się nie skreślił. No naprawdę bez komentarza... Sami sobie przyszli studenci Humanitas odpowiedzcie na to ;) Dążąc de meritum sprawy, gorąco polecam Humanitas. Uczelnia nie dla mięczaków, tu prywatna uczelnia nie oznacza niskiego poziomu nauczania. Sami sprawdzicie, że jak się uczyć Wam nie będzie chciało - to wypadniecie z gry na Humanitas... Psy szczekają, karawana idzie dalej. Bye ;)
    5/7/17
  • jb

    Super uczelnia bardzo wysoki poziom na kierunku prawo . Ktoś pisał o wykładowcach z UJ tak zgadza się kultura ,zakres materiału , wykładowcy znacznie przewyższają WSB czy UŚ . Polecam ale trzeba się uczyć .
    5/4/17
  • Dawid

    Bardzo dobra uczelnia,wysoki poziom,świetna kadra wykładowców,dobrze zorganizowana i do tego przyjemny klimat nauki.Polecam!
    5/3/17
  • Joanna

    Uczelnia bardzo dobra. Poziom nauczania wysoki. Najlepsi wykładowcy. Miejsce przyjazne studentom. Polecam prawo!!!
    5/3/17
  • prawo jednolite mgr

    Bardzo wysoki poziom , znacznie wyższy niż na UŚ , renomowani wykładowcy z UJ , oraz z pierwszych stron gazet jak i telewizji . Poziom nauczania bardzo wysoki . Z czystym sumieniem polecam uczelnie . Sale klimatyzowane , nagłośnione odpowiednio , wysoka kultura osobista pracowników uczelni, uczelnia prestiżowa nie dla mięczaków .
    5/1/17
  • Ania

    Polecam WSH w Sosnowcu, przeniosłam się tam z SWPS "renomowanej" uczelni - uniwersytetu- śmiechu warte!!! Władze WSH jak i wykładowcy traktują studenta indywidualnie, poważnie. Zajęcia na tej uczelni dają przede wszystkim wiedzę praktyczną w zawodzie psychologa, nie teoretyczną jak to jest na innych uczelniach. Wielkie podziękowania i szacunek należą się Pani Marcie Adamczyk, która całym sercem zaangażowana jest w Humanitas.
    5/1/17
  • Gab

    Chcialabym zrobic tam podyplomowe z Prawa pracy i ubezpieczen spolecznych, moze ktos mi napisac czu warto
    4/8/17
  • Marek

    Osoby, które musiały zwrócić kasę za studia podyplomowe dofinansowane w kwocie większej niż powinny zapłacić gdyby studiowaly, prawdopodobnie zostały oszukane. Dofinansowanie tych studiów to chyba bujda i można by się z nimi o to sądzić. Na gowork wyjaśnienie.
    3/19/17
  • Moser

    Polecam odpuścić sobie tą szkółkę.
    3/13/17
  • Nata

    Studiuje ktoś zarządzanie w trybie 3 semestry w rok? Ciężko jest czy bez problemowo można wszystko ogarnąć? Nie jest tak, że płacisz i dostajesz papier za nic?
    3/12/17
  • Roxi

    W tym roku kończę studia magisterskie na pedagogice. Z czystym sumieniem mogę polecić WSH. Dobra uczelnia, nigdy nie było problemów z czesnym czy planem zajęć. Poziom oceniam dobrze. Na plus możliwość odbycia interesujących praktyk w instytucjach partnerskich.
    3/12/17
  • Prawo

    Przepisałam się z UŚ-a po półtorej roku studiów. I wiecie co... nie widzę różnicy w poziomie. Najmniejszej. Powiedziałabym nawet, że w WSH jest lepiej ze względu na rozsądniejszy plan zajęć i lepsze podejście do studenta.
    3/5/17
  • student

    zajęcia z symulatorami są świetnym pomysłem, sam kierunek jest nietypowy i ciekawy. Myślę, że mamy duże szanse na pracę
    2/21/17
  • gaby

    różnica moim zdaniem jest diametralna - zupełne nastawienie na kwestie związane z ruchem drogowym, metodami badań kierowców oraz ich zawodem, działalnością gospodarczą związaną z transportem, moim zdaniem bardzo ciekawy kierunek
    12/17/16
  • Roksana

    Dołączam się do pytania Agi. Oczywiście chodzi o podyplomowe. W przyszłym tygodniu wybieram się do WSH dowiedzieć się czegoś więcej, ale fajnie byłoby usłyszeć opinie obecnych lub byłych studentów. Warto studiować ten kierunek?
    12/7/16
  • Aga

    Czy ktoś może mi coś powiedzieć o psychologii transportu? Czytałam, że kierunek ten jest otwarty przy współpracy grupy Cargo. Na zajęciach rzeczywiście jest możliwość skorzystania z symulatorów dachowania, płyty poślizgowej, itd.? Bardzo zależy mi na opinii osób które już studiują ten kierunek. Pozdrawiam
    12/6/16
  • dfdf

    dobrze ułożony plan zajęć, ciekawe wykłady, polecam wybrać skrócony tryb studiowania
    12/1/16
  • student

    nowocześnie, dobra organizacja - polecam
    11/30/16
  • ja

    Od pierwszego zjazdu na prawie jestem usatysfakcjonowany. Polecam
    11/25/16
  • gosia

    ja także polecam Humanitas. Wybrałam tryb skrócony na pedagogice i nie żałuję. Pozdrawiam studentów
    11/23/16
  • student

    Nie byłem pewny jaką uczelnię wybrać, ale przekonało mnie prawo w 3,5 roku, bo zależy mi na czasie. Jestem zadowolony wysokim poziomem studiów, polecam
    11/21/16
  • gratuluję

    nie studiowałam w WSH, ale uczestniczyłam w ostatnich warsztatach z okazji Światowego Tygodnia Przedsiębiorczości i jestem bardzo zadowolona. Poziom merytoryczny bardzo wysoki. Gratuluję i życzę kolejnych sukcesów.
    11/17/16
  • aaa

    także spotkałam wielu mieszkańców Ukrainy. Mimo różnego pochodzenia i wieku studentów atmosfera jak najbardziej przyjazna, polecam
    11/16/16
  • studentka filologi

    Czesław, Rzeczywiście jest u nas sporo studentów zza wschodniej granicy :), do mojej grupy chodzi kilku :)
    11/16/16
  • Czesław

    eeeee...??? translator wuja google XD widzę, że w Humanitas jest sporo obcokrajowców :) #lubieto
    11/15/16
  • Diana

    Obecnie jestem studentką zarządzania, przedmioty choć nie są łatwe, ale aby osiągnąć sukces i otrzymać nowe umiejętności trzeba powalczyć z tym czego nie rozumiesz. A najlepsi wykładowcy oczywiście z tym pomogą
    10/19/16
  • Darina

    Wsh ma kilka szkół dziecięcych i mają zachęcające, ciekawe wykłady dla dzieci w różnym wieku
    10/19/16
  • Mirana

    Polecam tą uczelnie, ponieważ jest ona nowocześnie wyposażona narzędziami. Parking wystarczająco duży.
    10/19/16
  • Psychologia w wsh

    Nakierowane są na praktyczne i teoretyczne przygotowanie studentow w pełni do zawodu psychologa. To jest szybki sposob otrzymac magisterke z tego kierunku, trzeba lapac to!!!
    10/19/16
  • Marina

    Ja mogę podzielić się opinią na temat podyplomówki w WSH. Jestem po studiach z administracji publicznej. Bardzo ciekawie prowadzone zajęcia i przede wszystkim dużo merytorycznej i praktycznej wiedzy rzeczywiście przydatnej w mojej pracy zawodowej.
    10/19/16
  • Psychologia w Humanitas

    Myślicie, że warto skorzystać z przyspieszonego trybu studiowania? Konkretnie chodzi mi 3,5 roczne studia na kierunku psychologia. W rekrutacji sympatyczny pan tłumaczył mi, że przerabiany materiał będzie taki sam jak podczas pięcioletnich studiów, studenci mają o prostu mniej wolnego ;] Czy ktoś studiuje już tam i może podzielić się opinią na ten temat?
    10/19/16
  • Gienia

    Zaczęłam na Humanitasie Dziennikarstwo, jednak po 3 semestrach stwierdziłam, że to nie dla mnie. Zaczynam zupełnie coś innego, bo administracje. Jestem po pierwszyznach zjazdach, mam nadzieję, że tym razem mój wybór okaże się trafny :) Polecam tą uczelnie. Atmosfera jaka tu panuje, podejście pracowników dl studentów są jak najbardziej NA PLUS! :)
    10/19/16
  • Marta

    Witam, studiuje lub studiował ktoś na Humanitasie w Sosnowcu - psychologię(skrócony tryb) Bardzo proszę o kontakt mwitas@gmail.com - będę wdzięczna Senkju.
    10/19/16
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    10/7/16
  • Agata

    Kto wybiera się na studia zaoczne 2 letnie na kierunku administracja ? ☺
    9/29/16
  • Agata

    Kto wybiera się na studia zaoczne 2 letnie na kierunku administracja ? ☺
    9/29/16
  • kasia

    Witam czy któs wyiera się od pazdziernika na administracje 3 letnia zaoczną ? Proszę o opinie
    9/15/16
  • ADMINISTRACJA

    Hej, jak myślicie czy warto się wybrać jeszcze na administrację w wieku 25 lat? Chciałabym w tym trybie licencjat w 2 lata, ale nie mogę sie zdecydować a wy w jakim wieku rozpoczynacie naukę?
    9/13/16
  • Administracja

    Witam, czy ktoś wybiera się może na administrację - licencjat w dwa lata. Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie, czy lepiej wybrać formę nauki 3 letnią ? Będę wdzięczna za każda opinię.
    9/8/16
  • Psychologia

    Jakie przedmioty są realizowane na V roku i czy na tym V roku zjazdy są tak samo często jak we wcześniejszych latach? Mam dylemat, więc proszę o pomoc, bo nic nie wiem na temat tej szkoły.
    9/3/16
  • Psychologia

    Jakie przedmioty są realizowane na V roku i czy na tym V roku zjazdy są tak samo często jak we wcześniejszych latach? Mam dylemat, więc proszę o pomoc, bo nic nie wiem na temat tej szkoły.
    9/3/16
  • Psychologia

    Bardzo proszę o opinię obecnych i byłych studentów Wyższej Szkoły Humanitas o wyrażeniu opinii na temat studiowania w tej szkole na kierunku Psychologia dla magistrów.
    9/3/16
  • była studentka

    Parę lat temu, było naprawdę dobrze, dziekanat był przyjemny, wykładowcy również, uczelnia na prawdę wychodziła na przeciw studentowi. Teraz zamiast wyciągania pomocnej dłoni jest wyciąganie dłoni po pieniądze. Organizacja to zgroza. Seminarium w tygodniu o 16:00, najpóźniej o 17:00. Jesteś na studiach zaocznych i pracujesz? Twój problem. Bardzo dużo zaliczeń odbywało się w tygodniu w godzinach, w których człowiek musi być w pracy. Pracujesz na umowę zlecenie i nikt ci nie da wolnego? Nikogo to nie interesuje. Masz być na zaliczeniu i koniec. Na nic tłumaczenie, że studia zaoczne wybrałaś właśnie dlatego, że w tygodniu chodzisz do pracy. Musisz zrobić praktyki, idziesz do dziekanatu i tłumaczysz, że na zleceniówce nikt ci nie da miesiąca wolnego bo po pierwsze, możesz się pożegnać z pracą a po drugie nawet jeśli nie to jest to urlop bezpłatny i nie będziesz mieć za co żyć, w związku z tym, prosisz o pomoc w znalezieniu praktyk, które można odbyć w weekend. Uczelnia odpowiada- praktyki mają być zaliczone. 60 godzin po 3 godziny dziennie. Poza tym oni nie są od szukania mi praktyk. Jedyne co mogą mi poradzić TO ZMIANA PRACY!! Nikogo tam nie interesuje, że wykładowcy nie ma przez prawie cały semestr. Dziekanat jedyne co może zrobić to powiedzieć 'proszę napisać maila' i tak w kółko. Nie ma wpisanych zaliczeń pomimo wysłania prac, a wykładowca przepadł jak kamień w wodę? Dziekanat radzi- weź warunek, nie masz zaliczenia to twój problem, to że wysłałeś pracę w terminie nie ma żadnego znaczenia. Wykładowca ma obowiązek wystawić 3 terminy zaliczenia a wystawia tylko jeden i kontakt z nim się urywa? uczelnia mówi- Weź warunek. Potrzebujesz ustalić temat pracy a wykładowcy nie ma i nie odpowiada na maile? To twój problem, pisz maile do skutku, a jak ci nie odpisze to nie będzie wpisu i weźmiesz warunek, bo to twoja wina, że gość przepadł jak kamień w wodę. Chcesz skontaktować się z promotorem- dzwonisz do działu toku studiów, aby powiedzieli Ci, kiedy ten facet będzie na uczelni a oni odpowiadają Nie wiemy, pan doktor nie odbiera telefonów, idziesz więc do dziekana, żeby pomógł ci w takiej sytuacji bo coś od tego gościa potrzebujesz, dziekan mówi- nie wiem, był na obronie ostatnio, trzeba było przyjść. A skąd miałam to wiedzieć, skoro nawet dział toku studiów tego nie wiedział? Pytasz w takim razie, kiedy będzie znowu, otrzymujesz odpowiedź- zapytaj kolegi z grupy, on ma z doktorem kontakt. Serio? Mam umawiać się z człowiekiem przez kolegę z grupy? Chyba nie on jest od tego tylko uczelnia, żeby zapewnić ci seminarium, przynajmniej jedno w miesiącu a nie jedno na semestr. Nie masz zaliczenia to wydzwania do ciebie bardzo niekulturalna Pani z dziekanatu, która nie dość, że cię obraża to w kółko powtarza, że masz zdobyć zaliczenie i pisać maile, a gdy odpowiesz, że cały czas piszesz ale nie odpisuje i zapytasz jak w takim razie to zrobić odpowiada: 'Czy Pani potrafi zastosować się do wytycznych które podałam czy mam jeszcze raz powtórzyć? Nie? W takim razie dyskusję uważam za zakończoną i zamkniętą' i odkłada słuchawkę. Po dwóch dniach dzwoni ponownie pytając dlaczego wciąż nie ma zaliczenia, więc ponownie tłumaczysz jej to samo, że nie masz jak go zdobyć bo człowiek który ma je wpisać totalnie przepadł i nie odpowiada na twoje wiadomości, na co Pani wszczyna postępowanie w sprawie skreślenia z listy studentów, bo to seminarium, a z niego nie ma warunku. Potrzebujesz wykaz ocen za studia? Nie ma problemu, pani przez telefon mówi ci 30zł. Pytasz dwa razy, nauczona doświadczeniem, że na tej uczelni nic nie jest takie jak się wydaje czy na pewno tyle, odpowiada że tak. Idziesz do dziekanatu a Pani mówi Ci 60zł. Dziwisz się niemiłosierni i tłumaczysz, że była mowa o 30zł i nawet masz nagraną rozmowę i na dowód możesz ją odtworzyć. Pani mówi: 'To jest nieistotne co Pani usłyszała przez telefon. Ma pani zapłacić 60zł.' Takich przykładów mogę znaleźć naprawdę wiele. Tyle ile zdrowia kosztował mnie i moją grupę ostatni rok studiów na tej uczelni tego nie da się opisać. Odradzam studia w humanitasie. To już nie jest ten poziom co kiedyś. Bardzo szkoda mi tych studiów, bo większość wykładowców na prawdę była super, ale głównie dzięki dziekanatowi i garstce wykładowców studia na tej uczelni przerosły mnie i moje nerwy. Zrezygnowałam na VI semestrze i mimo, że będę musiała nadrabiać rok to studia skończę gdzie indziej.
    8/29/16
  • Piotr

    Witam, jako student w trybie trymestralnym - 3 semestry w rok - zdecydowanie polecam. Nie dość, że dyplom otrzymujemy szybciej to i czesne jest konkurencyjne do innych uczelni. Oczywiście na oceny trzeba sobie zapracować - tutaj wykładowcy wychodzą z pomocną ręką wysokim poziomem nauczania i usystematyzowaną wiedzą. Wiesz co i jak, organizacja na 5 :) Polecam
    7/29/16
  • Kasia_95

    Dzień dobry. Szukam informacji na temat systemu studiowania 3 semestry w rok którymi chwali się WSH. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w takim trybie studiowania? Warto skrócić studia o rok? Jest ciężko?
    5/17/16
  • ARTETERAPIA - studia podyplomowe

    cześć, czy ktoś z Was studiuje/studiował może arteterapię na WSH? jak oceniacie: poziom i same studia? polecacie? jak pracodawcy oceniają dyplom WSH? z góry dziękuję za odpowiedzi
    5/1/16
  • młoda mama

    Zgadzam się z przedmówczynią. Świetna sprawa z tym klubikiem dla maluchów. Sama co jakiś czas korzystam z jego usług. Swietna opieka nad dziećmi i fantastyczny plac zabaw w ogrodzie tuż przy budynku uczelni.
    4/12/16
  • Laura

    Szkoła super, polecam podjęcie studiów na tej uczelnie. Duzo kierunków zaocznych, stacjonarnych oraz podyplomowych. Wysoki poziom kształcenia się. Ma dość wysokie miejsce w rankingach uczelni
    3/29/16
  • Karina

    Jestem mamą 3 letniego dziecka i często nie mam gdzie zostawić, kiedy mam zajęcia. Wyższa Szkoła Humanitas ma Klubik Żabki, gdzie każda mama może zostawić swoje dziecko.
    3/29/16
  • annistasiak

    Bardzo dużym atutem jest istnienie Uniwersytetu Trzeciego Wieku, osoby w starszym wieku mogą spędzać swój czas z pożytkiem dla siebie.
    3/29/16
  • samara61

    Bardzo miła i przyjazna uczelnia. Polecam!!! Warunki studiowania są w pełni dostosowane do sytuacji studenta, jak finansowej tak i zdrowotnej.
    3/16/16
  • @Michalina

    Studia zaczynają się już w zasadzie w sensie w marcu a sama rekrutacja do 15 marca jakoś. Ale nawet jak się później spróbujesz zapisać to możesz zaczać studia z lekkim poślizgiem.
    3/1/16
  • MIchalina

    Czy ktoś może napisać do kiedy trwa w humanitaisie rekrutacja zimowa i kiedy zaczyna się studia? Jak to potem wygląda z semestrami? Bo dziwnbie tak jakoś :/
    2/28/16
  • Sebek

    Moniaaa elektroradiologia generalnie to rzadki kierunek, a w humanitas ceny są przystępne. Ten kierunek masz jeszcze w Krakowie i Białymstoku więc jak jesteś ze śląskiego to lepszej oferty chyba nie znajdziesz :)
    2/22/16
  • @eee

    Forma egzaminów w zależności od wykładowcy ale sa bardzo wyrozumiali, a same zjazdy są robione tak żeby w miarę możliwości dostosować się do potzreb studentów. Kilka razy z grupą mieliśmy tak że prosiliśmy u opiekuna roku o mozliwość modyfikacji plany zajęć i się udawało. Tak więc jest szansa, że bez problemu sobie poradzisz. Uczelnia naprawdę wychodzi do studenta
    2/19/16
  • eee

    Myślę o zapisaniu się na prawo , sem.zimowy. Napiszcie czy jest ciężko. Boję się że mogę nie dać rady - praca,rodzina...Ile jest zjazdów w miesiącu , egazaminy w jakiej formir - pisemne, ustne ....Dziekuję .
    1/31/16
  • Dominik

    Rekrutacja zimowa oznacza że studia zaczniesz w marcu :)
    1/23/16
  • Moniaaa

    Witam myślę nad podjęciem nauki na kierunku elektroradiologia- system zaoczny czy ktoś mógłby mi przybliżyć trochę informacji? Czy jesteście zadowolenia jak z opłatami, wysokościami stypendiów, no i o co chodzi z rekrutacją tą zimową ona już startuje na rok akademicki który zaczyna się w październiku ?
    1/18/16
  • zimowa rekrutacja

    ta zimowa rekrutacja to co oznacza? od kiedy zaczynają się studia i jak to później w praktyce wygląda? to są normalnie teraz grupy otwierane?
    1/3/16
  • Studentka Prawa

    Na pierwszym roku, na studiach niestacjonarnych w 3,5 roku miałam: prawo konstytucyjne, prawo rzymskie, wstęp do prawoznawstwa, TI, język obcy :) Jeśli chce się zaliczać egzaminy to trzeba się pouczyć, oceny z nieba nie spadną, jak wszędzie. Ogółem, uczelnia godna polecenia
    1/2/16
  • Edyta

    Czy ktoś studiuje prawo na zaocznych? Proszę o opinie....Jakie przedmioty na pierwszym roku....Proszę o odp. zastanawiam się nad studiowaniem na tym kierunku. Pozdrawiam.
    11/29/15
  • ja123

    Nie polecam. Dla mnie to maszynka do robienia pieniędzy. Poziom wykładów na podyplomowych słaby, zero dodatkowych materiałów, tylko prezentacje, które nic nowego nie wnoszą. Jak już ktoś ma skończonych kilka kierunków studiów to oczekuje czegoś więcej niż tylko papierka. Kasę płaci się niemałą a nawet indeksów papierowych nie mają a wszędzie powołują się na numer albumu (jakiego albumu). Po zapisaniu się na studia wpłaciłam 50 zł zaliczki, która miała być policzona na poczet pierwszej raty za studia. Po miesiącu okazało się, że Pani już nalicza odsetki, bo ja stwierdziła mam 50 zł niedopłaty. Okazało się, że Pani nie sprawdziła że pieniądze były na koncie, bo i po co. Inne podyplomówki na pewno będę robiła na państwowych uczelniach z tradycjami i poziomem.
    11/19/15
  • Kajka

    Psychologia w mgr w 3,5 roku - i jak tutaj nie podjąć takiego wyzwania. Jest ok, czasem pluję sobie w brodę, że nie poszłam normalnym tokiem studiów, bo na dyplom trzeba solidnie pracować, ale nie a tego złego :) Polecam szczerze ;)
    10/21/15
  • xxx

    Przemku, Masz już jakiekolwiek informacje na temat tego kierunku? ( plan zajęć, listę przyjętych.. cokolwiek)
    10/6/15
  • Przemek

    Witam czy ktos z osob wybierajacych sie na psychologie studia jednolite magisterskie dostał info czy ten kierunek bedzie otwarty ?
    9/23/15
  • Wiola

    Przepraszam za spam... mój komputer się buntuję.
    8/29/15
  • Wiola

    Ja wybieram się na psychologie ale niestacjonarnie (3,5) Jak by ktoś coś to podaję meila ;) : wiolkakkk@tlen.pl
    8/29/15
  • Wiola

    Ja wybieram się na psychologie ale niestacjonarnie (3,5) Jak by ktoś coś to podaję meila ;) : wiolkakkk@tlen.pl
    8/29/15
  • Wiola

    Ja wybieram się na psychologie ale niestacjonarnie (3,5) Jak by ktoś coś to podaję meila ;) : wiolkakkk@tlen.pl
    8/29/15
  • Alex

    Czy ktos sie wybiera teraz na psychologie???
    8/1/15
  • buba

    Jak jest na elektroradiologii? Kto poleca?Jestem po maturze i zastanawiam się????? Dajcie znać!
    7/13/15
  • Sebastian

    Alex - zapraszam do tematu, studiuję tam już mój kolejny kierunek i ten jest kierunkiem wynikającym z mojej pasji. Nauczyciele to przede wszystkim praktycy, są osoby z UJ. także UMCS, oraz Śląskiej Akademii Medycznej.
    7/1/15
  • Sebastian

    mimi - Co to za stek bzdur ? studiowałaś tam psychologię ? czy tylko reprezentujesz agresywną konkurencję innych szkół. Organizacja, podejście indywidualne do studenta i wspólne rozwiązywanie spraw dotyczących studentów - to charakteryzuje Instytut Psychologii w Humanitas. Zapraszam na bezpośrednią rozmowę, wskazanie słabych stron, chętnie przepracujemy temat.
    7/1/15
  • mimi

    Jeśli chodzi o organizację kierunku Psychologia, to bajzel jest niemiłosierny... Obiecanki-cacanki, a później naiwny student zostaje wyrolowany - na kasę i poziom nauczania...
    6/24/15
  • Alex

    A co z psychologia? Czy naprawde nikt tam nie studiuje psychologii?
    4/30/15
  • zniesmaczona

    Moi Drodzy! Czy można być dobrym prawnikiem po prywatnej szkole jeszcze w 3,5 roku? Czy powierzylibyście np. swoje zdrowie lekarzowi po skróconej medycynie? to jest prawdziwy dramat ! Dlaczego nikt się tym odgórnie nie zajmie? Ale cóż- kolejna produkcja "pseudo" magistrów, Ci się cieszą bo będą mgr prawa w 3, 5 roku , psuedo szkoła się cieszy bo zarobi, ale co dalej , jak z aplikacją i dalszą drogą? no chyba, że ktoś to studiuje , aby schować dyplom do szuflady.... dalszy komentarz jest zbędny... strata czasu, pieniędzy, poziom kultury osobistej pracowników -żenujący...
    4/28/15
  • PAULINA

    Gienku, studiuję tam prawo. Co prawda nie jestem w tak dobrym położeniu jak Ty, ale bez problemu dostałem świetny staż. Z tego co wiem, sam Humanitas oferuje też dużą pomoc, ma podpisane umowy z wieloma kancelariami w których można odbyć praktyki, potem wiadomo - albo jesteś dobry, a pracodawca uczciwy i bez znajomości zostajesz, albo nie. W przypadku aplikacji - realia znasz. Po państwowych jest ciężko, myślę, że w tym przypadku nie ma wyjątku. Sam musiałem milion razy (na początku z obawą) przyznać się gdzie studiuję, ale ku mojemu zaskoczeniu dla nikogo nie stanowiło to żadnego problemu. Kilka razy spotkałem się nawet z opinią, że ten kierunek dla Humanitas to strzał w dziesiątkę i że najlepsi wykładowcy uciekają z UŚ właśnie tam. Powodzenia
    3/22/15
  • Gienek

    Co z prawem na Humanitas? Tytuł mgr w 3 lata, oczywiście przy tym milion razy więcej pracy z w krótszym czasie jak rozumiem (inaczej nikt by im nie pozwolił otworzyć takiego kierunku), ale czy potem jest jakaś przyszłość? Tak wiem - znajomości, rodzina. Jestem akurat w dobrej sytuacji, ale ile można powoływać się na tatusia?
    3/22/15
  • Niko - co prawda dziennikarstwo, ale...

    Cześć, co prawda nie studiuję psychologi, ale jeżeli chodzi o pisanie pracy samej pracy - wymogi jak wszędzie. Za pół roku mam obronę, z tego co wiem przez lata jest taka sama zasada. Niko, nie stresuj się, u siebie w grupie mam 2 osoby po czterdziestce, widzę, że nie jest im łatwo tak jak osobom w moim wieku (23 lata), ale są najlepsi jeżeli chodzi o średnią z całej grupy. Wiele zależy od podejścia. Na kierunku administracji także zauważyłem, że większość osób, to nie są ludzie po 20, wręcz przeciwnie :) Życzę powodzenia i nie zastanawiaj się, inwestycja w siebie jest najważniejsza :)
    2/22/15
  • Psychologia-studia

    Hej Niko, ja mam 32lata i bardzo chcialabym podjac studia psychologiczne. Obecnie pracuje jako nauczyciel, ale ciagnie mnie w inna strone. Mialam zapisac sie juz w tamtym roku,ale boje sie czy podolam finansowo, bo to jednak jest 550zl miesiecznie plus roznice programowe, ktorych moze byc sporo. Bede wdzieczna za jakiekolwiek informacje na temat sosnowieckiej psychologii. Chcialabym,ale sie boje... Jednak mam nadzieje,ze w koncu sie zdecyduje. Prosze obecne studentki i studentow psychologii o informacje, napiszcie prosze cos wiecej na ten temat. Z gory Wam wszystkim dziekuje!
    1/29/15
  • Niko

    Cześć, ja też przymierzam się do psychologii od lutego 2015. Mam 34 lata a poprzednie studia mgr kończyłam w 2005 roku na UŚ. Obawiam się czy sobie poradzę z pisaniem pracy mgr. Wymagania zmieniły się przez te lata.
    1/28/15
  • Niko

    Cześć, ja też przymierzam się do psychologii od lutego 2015. Mam 34 lata a poprzednie studia mgr kończyłam w 2005 roku na UŚ. Obawiam się czy sobie poradzę z pisaniem pracy mgr. Wymagania zmieniły się przez te lata.
    1/28/15
  • marca

    Ja nie studiuję na psychologii, więc nie mogę nic powiedzieć o zjazdach czy zajęciach ale na pewno mogę polecić humnitas pod względem atmosfery studiowania i wysokiego poziomu :)
    1/25/15
  • Psychologia-studia

    Napiszcie prosze cos wiecej jak jest na psychologii, ile jest osob na roku,jak wygladaja te tygodniowe zjazdy,czy sa jakies dodatkowe oplaty. Jaki jest poziom i atmosfera na uczelni? Jestem ciekawa wszystkiego,bo zastanawiam sie nad tymi studiami a mam juz swoje lata...
    1/23/15
  • Hasztag

    szybki koment: #HumanitasWarto ;)
    1/22/15
  • Lilka

    Podyplomowe - genialne, dzienne - średnio, przeniosłam się na zaoczne, gdyż zajęcia i tak odbywały się w co drugą sobotę. Pomysł niby zacny, gdyż zajęcia tylko w czw., pt. i sb., ale w takim razie wolałam poszukać jakiejś dorywczej pracy :) Zaoczne - super. Opinie jak widać różne, dużo zależy pewnie od indywidualnego podejścia.
    1/22/15
  • busia

    Psychologia, jest OK. Niektórzy wykładowcy świetni, część średnia a jest też paru marnych - jak wszędzie. Uczyć to nikomu się nie zabraniają. Pewnie będą tacy co się poślizgają, ale nie ma uczelni na świecie, gdzie nie byłoby cwaniaków. Jak ktoś chce się uczyć, to może nawet w Humanitas. Szkoła jak wiele. A poziom jest średni.
    12/22/14
  • NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ NA DOFINANSOWANIE!!

    STUDIOWAŁEM 2 LATA NA DOFINANSOWANYM KIERUNKU. PŁACIŁEM CO MIESIĄC 205 ZŁ TYM KURWOM. MUSIAŁEM ZREZYGNOWAĆ Z NAUKI ZE WZGLĘDU NA STAN ZDROWIA. HUMANITAS WYSTAWIŁ MI RACHUNEK NA PRAWIE 5 TYS ZŁOTYCH I GDY ODMÓWIŁEM SPŁATY - BO ZA CO? ZA NAUKĘ, KTÓREJ JUŻ NIE POBIERAM? - SPRAWĘ ZGŁOSILI DO SĄDU. WYOBRAŹCIE SOBIE TERAZ, ŻE JAKIEŚ 80-90% OSÓB REZYGNUJE ZE STUDIÓW NA PIERWSZYM ROKU, WIĘC W TEJ SYTUACJI MUSZĄ ZWRACAĆ KOSZTY CAŁOŚCIOWE - CZYLI ZA PEŁNE 3 LATA KSZTAŁCENIA, A WIĘC 410 ZŁ X 36 MIESIĘCY. NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ NA DOFINANSOWANIE! TAKIM SPOSOBEM HUMANITAS ZDZIERA PIENIĄDZE Z LUDZI, KTÓRZY WCALE NAUKI NIE POBIERAJĄ, ALE PODPISALI UMOWĘ, WIĘC PŁACIĆ "MUSZĄ"
    12/9/14
  • Anka

    Parking to akurat jest jeden z największych uczelnianych jakie znam. Nigdy nie ma problemu z zaparkowaniem. Na wykładowców też nie narzekam. łatwo komuś mówić jak myśli że będzie miał papier za ładne oczy. Do nauki a nie siedziec i wypisywać głupoty na forach ;-)
    11/10/14
  • Monia

    Jestem na dziennikarstwie. Pierwsze zajęcia za mną. Szczerze mówiąc czytając niektóre komentarze pod spodem lekko się wystraszyłam. Dojeżdżam 150 km autem, ale miło jestem miło zaskoczona. Dementuje - PARKING JEST, i to niesamowicie duży. Ciężko cokolwiek mówić o poziomie po tak krótkim czasie, ale już na samym początku czuć, że nie ma zlituj. Zaczynam, a nauki mam... ogrom.
    11/7/14
  • ika95

    Też wybieram się na psychologię, niestety pierwsze zajęcia mnie ominęły. Jak wrażenia? :) Póki co moje ogólnie o szkole świetne, bardzo pozytywni ludzie i załatwi się wszystko co trzeba, każdy pomocny :)
    11/2/14
  • domix92

    Ja się wybieram na Psychologię :)
    9/29/14
  • zorrro

    Nikt nie dostanie pracy po tej szkole,dobry cytat: "rodzice to szkola dla niedouczkow, za to za kase"
    9/16/14
  • Najgorsza

    Najgorsza atmosfera - od braku parkingu na wykładowcach kończąc
    9/16/14
  • Nyna

    Hej, czy ktoś się wybiera w tym roku na prawo?
    8/26/14
  • Aldona

    A wybiera się ktoś na psychologię????
    8/5/14
  • Wiela

    Ja się wybieram na to co Ty Aniu:)) Skąd jesteS??
    7/30/14
  • Psychologia Humanitas

    Wybiera się ktoś na psychologię????? Co myślicie o psychologu z Humanitas, warto czy nie?
    7/25/14
  • Ania

    Czy wybiera się ktoś od października na kierunek Zintegrowana edukacja wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne i oligofrenopedagogika? Studia zaoczne 2 stopnia... Chętnie poznam taką osobę. W końcu razem raźniej!
    7/16/14
  • Ona

    Jak jest na psychologii? Pytanie do tych,co już studiują-jesteście zadowoleni? Jakieś plusy/ minusy studiowania psychologii w Humanitas:)?
    7/11/14
  • Filip

    W Wyższej Szkole Humanitas studiuję na podyplomowych. Poziom na pewno nie należy do najniższych. Cieszy mnie, że zajęcia nie są suchymi monologami głoszonymi przez wykładowców, a w dużej mierze zajęciami praktycznymi.
    7/7/14
  • Kamil

    Jestem studentem WSH od niedawna - przeniosłem się z innej uczelni i oczywiście nie żałuję. Humanitas coraz bardziej pozytywnie mnie zaskakuje. Miło jest mieć możliwość pouczenia się przed egzaminem na kocyku w Letniej Strefie (niedawno było otwarcie), ale to jeden z wielu przykładów. Rozwinięte zaplecze informatyczne, np. infokioski na holu, przeogromny parking na którym zawsze znajdę miejsce (wielki plus dla mobilnych), strefa studenta koło stołówki, gdzie można w spokoju, wygodnie usiąść na kanapie, czy wreszcie piłkarzyki na holu!!! Która uczelnia by coś takiego wystawiła? Humanitas mistrz!
    7/6/14
  • oksana

    Zapisałam się do Humanitasa. Pierwsze wrażenie? Bardzo miłe panie w dziekanacie, w budynku i wokół niego schludnie, czysto, duży parking, dobry dojazd. Mam nadzieje że będę zadowolona ze studiowania tutaj. Na razie zapowiada się pozytywnie.
    7/6/14
  • Marta

    Zastanawiam się nad pójściem do Humanitasu. Widzę tu dużo pozytywnych opinii o tej uczelni. Czy ktoś z Was studiował lub studiuje w niej prawo? Jak wygląda ten 3,5 letni system studiów?
    6/1/14
  • Marta

    Zastanawiam się nad pójściem do Humanitasu. Widzę tu dużo pozytywnych opinii o tej uczelni. Czy ktoś z Was studiował lub studiuje w niej prawo? Jak wygląda ten 3,5 letni system studiów?
    6/1/14
  • pedagog

    Jeżeli ktoś jest z okolic Sosnowca, szuka dobrze zlokalizowanej uczelni, z dobrym dojazdem i wieloma innymi atutami, to Humanitas będzie dobrym wyborem. Poziom wbrew temu co mówi się o prywatnych uczelniach też jest wysoki. Ja polecam w 100 procentach!
    4/27/14
  • STudent

    Świetna organizacja studiów. Trzy dni nauki w trybie stacjonarnym pozwalają mi na rozwój osobisty – odbycie staży, praktyk, znalezienie pracy. To również czynnik, którym kierowałem się przy wyborze uczelni. Polecam!
    4/14/14
  • Anka

    Hej. Ja w tym roku skorzystałam w Humanitas z 50% zniżki na studia podyplomowe. Z tego, co słyszałam AMP też jest dofinansowana. Najlepiej zadzwonić i popytać, bo warto. Nie ma co przepłacać.
    4/9/14
  • Maciek

    Witam. Słyszałem, że Humanitas otwiera teraz podyplomową Akademię Marketingu Politycznego. Czy ktoś z Was ma doświadczenia ze studiami podyplomowymi w WSH? Nie ukrywam, że nazwiska takie jak Piotr Tymochowicz wśród wykładowców brzmią obiecująco. Prosiłbym o opinie.
    4/8/14
  • kate

    Zapisałam się na psychologię, jako na drugi kierunek. Na państwowych uczelniach bym się nie dostała, nie ta matura, a to było moje marzenie, żeby studiować psychologię. Mogę powiedzieć po tych pierwszych miesiącach, żę nie jestem zawiedziona. Sporo nauki, przyjemni wykładowcy, poziom porównywalny z państwówką z tego co porównywałam u znajomych z UŚ.
    3/15/14
  • Psychologia Humanitas

    Mam wielką prośbę do osób, które od października 2013r. studiują psychologię w Humanitas(w jakimkolwiek trybie studiów) Napiszcie proszę jakie są Wasze wrażenia. Jesteście zadowoleni? Jak wyglądają zajęcia? Jacy wykładowcy? Proszę o jakiekolwiek informacje- z góry dziękuję Wszystkim
    2/26/14
  • goŚĆ

    No wlasnie mnie tez sie udalo zapisać w promocyjnej cenie (hihi:)). Kolezanka mi polecila ta uczelnie, bo maja spoko wykładowców i swietna lokalizacje. I nawet z daleka łatwo tu dojechac, a dla mnie to baaaardzo wazne:):):)
    2/26/14
  • goŚĆ

    No wlasnie mnie tez sie udalo zapisać w promocyjnej cenie (hihi:)). Kolezanka mi polecila ta uczelnie, bo maja spoko wykładowców i swietna lokalizacje. I nawet z daleka łatwo tu dojechac, a dla mnie to baaaardzo wazne:):):)
    2/26/14
  • Melania

    Zapisałam się na studia podyplomowe w Humanitas. Szef ppolecił właśnie Humanitas. cena mile zaskoczyła, aż 50 procent taniej.
    2/25/14
  • mania

    Polecam podyplomowke. Teraz jest dofinansowana 50 proc.,a po co przeplacac…… Sama zdecydowalam sie na administracje publiczna, rusza od maja. Sporo moich znajomych sie zapisalo, bo kwota przyciaga, a i uczelnia jest niczego sobie. Na innych uczelniach za ta sama podyplomowke musielibyscie zaplacic duzo wiecej!!!
    2/25/14
  • chudy

    Słuchajcie skończyłem Humanitas, mam się dobrze, teraz idę na podyplomówkę ,bo mają studia dofinansowane 50% dla mnie w sumie pieniądze nie grają roli, ale skoro jest taka oferta to warto skorzystać. No i co ciekawe ostatnio uczelnia rozkręca się, ma duży parking, fajni ludzie tam pracują, więc warto!
    2/18/14
  • Baśka

    Byłam zapisać się dzisiaj na studia podyplomowe za pół ceny, stałam w kolejce, żeby się zapisać!!!!!
    2/10/14
  • gośka

    Ja uważam, że to jest najlepsza uczenia niepubliczna w Zagłębiu i na Śląsku! Skończyłam studia, mam dobrą pracę, a teraz wybieram się na studia podyplomowe, bo mają projekt i można za pół ceny zdobyć dodatkowe kwalifikacje
    2/3/14
  • Dagmara

    Oceniam wysoko Humanitas, uzasadniając tym, że jest przyjazna, i pomogła rozwinąć pasję dziennkarską, za co bardzo jestem wdzięczna
    1/9/14
  • Dagmara

    Ocyniam wysoko Humanitas, uzasadniając tym, że jest przyjazna, i pomogła rozwinąć pasję dziennkarską, za co bardzo jestem wdzięczna
    1/9/14
  • Wojtek

    Zgadzam się z wypowiedzią Kaji, też studiuję dziennikarstwo i polecam uczelnie
    1/9/14
  • Mm

    Moja koleżanka zapisała się w październiku na Psychologię. Dzięki ukończonym studiom I stopnia na pedagogice wskoczyła od razu na semestr 5. Co prawda ma kilka dodatkowych przedmiotów wynikających z różnic programowych ale z tego co wiem, dzięki indywidualnej ścieżce studiowania z łatwością godzi je z normalnym tokiem studiów. Po za tym cena za takie studia w porównaniu z innymi uczelniami to bajka. Jak obronie swoją pracę licencjacką na pewno spróbuję tam swoich sił :)
    1/7/14
  • Emil

    Spoko uczelnia, zrobiłem studia licencjackie na administracji. Mogę polecić tę szkołę. Zastanawiam sie nad podyplomówką od nowego roku akademickiego.
    1/7/14
  • kaja

    Jako studentka dziennikarstwa wystawiam swojej uczelni wysoką ocenę!
    12/9/13
  • Marek 48

    Studia podyplomowe na wysokim poziomie. Zajęcia z praktykami, ciekawe i dynamiczne. Otrzymaliśmy jako materiały książki i talony do wykorzystania w uczelnianym bistro. Full serwis. Oceniam bardzo dobrze.
    12/2/13
  • student

    Po studiach licencjackich, teraz robię podyplomówkę w WSH. Zajęcia prowadzone na przyzwoitym poziomie, dobry kontakt z wykładowcami. Można dogadać się także z pracownikami w dziekanatu, a z tego co się słyszy ponoć bywa różnie na różnych uczelniach. Ogólnie w porządku. No i lokalizacja jest ważna. Dobry dojazd i możliwość zaparkowania samochodu znacznie ułatwia życie.
    12/2/13
  • Czesiek

    Najlepsza uczelnia na której studiowałem, a niestety kilka ich miałem podczas swoich przygód za wykształceniem. Niesamowite relacje student - wykładowca, student - dziekanat. Super atmosfera!
    11/28/13
  • Jerzy

    Ukonczyłem Dziennikarstwo na Wyższej Szkole Humanitas 2 lata temu, do dziś wspominam mile zajęcia z Tomaszem Kammelem Krzysztofem Mroziewiczem innymi wykładowcami,
    11/28/13
  • absolwent

    Ja potwierdzam wcześniejszy wpis o dziennikarstwie w Humanitas jako absolwent tej uczelni. Świetne zajęcia z Tomaszem Kammelem, Michałem Kaczmarczykiem, czy prof. Marianem Gierulą. Do tego praktyki w TVN24 i Wiadomościach Zagłębia.No i niezapomniane wrażenia na obozach dziennikarskich w Zakopanem. Pozdrawiam.
    11/26/13
  • optymista

    Cześć. Chętnie dorzucę kilka słów na temat dziennikarstwa w WSH. Kierunek jest prowadzony naprawdę na przyzwoitym poziomie i tutaj także należy się duży plus za praktyczną naukę warsztatu dziennikarskiego. Tak trzymać...
    11/19/13
  • Hana

    Kolega studiuje prawo w Humanitas i chwali sobie praktyczne podejście do tematu. Zajęcia prowadzą praktycy - adwokaci, sędziowie, radcy prawni.
    11/13/13
  • mela

    szkoła spoko, skończyłam i jestem bardzo zadowolona, jeśli komuś zależy na wysokim poziomie nauki, świetnym podejściu do ludzi i miłej atmosferze, polecam!
    10/23/13
  • Prawo Humanitas

    Cześć! Ja właśnie wybieram się na niestacjonarne Prawo, jestem z okolic Krakowa i poszukuję kogoś kto byłby chętny złożyć się na paliwo i ewentualny nocleg, żeby nie jeździć tam i z powrotem.
    10/13/13
  • natka

    jest gdzieś jakieś forum na Facebooku?
    10/8/13
  • Natka

    Odpowiadając na wcześniejsze komentarze ja się wybieram na II stopień administracji :)
    10/8/13
  • gość

    Zapisałam się na administrację do WSH. Czy ktoś coś wie na temat pierwszych wykładów bądź czegokolwiek ?
    9/27/13
  • ag.

    Uczelnia bardzo dobra. Wychodzi taniej niż na zaocznych UŚ. Jestem na Zarządzaniu i dziwie się, że komuś coś nie pasuje. Przyjazna Uczelnia
    9/19/13
  • kon.

    Skończyłem. Mam pracę. Wracam z sentymentem. Chyba pójdę na studia podyplomowe z zz bo są dofinansowane
    9/19/13
  • ona

    To samo co na Akademii Polonijnej w Cz-wie...
    9/19/13
  • gość

    Skończyłam studia w WSH, nie było większych problemów, zajęcia na czas, poziom ok, ludzie ogólnie w porządku, mogę polecić tę szkołę .
    9/19/13
  • mada

    szkoła w porządku, fajni ludzie, wykładowcy też ok, normalne podejście do studenta, dobre i tanie obiady
    9/9/13
  • Realista

    Nie dam nikomu pracy po tej szkole, rodzice to szkola dla niedouczkow, za to za kase. No i jeszcze zeby zaspokoic rodzicielskie ambicje.
    9/8/13
  • Barbara

    Szkola za kase, nie daje wiedzy tylko papierek. Pracodawcy nie szanuja tej szkoly. Ambitnym polecam cos bardziej prestizowego.
    9/8/13
  • kama

    Czy ktoś był na podyplomowych w Humanitas? Teraz mają dofinansowane i interesują mnie zasoby ludzkie. Ktoś kończył takie?
    9/5/13
  • monia

    witam serdecznie czy wybiera się może ktoś z Was na oligofrenopedagogike? oczywiście na studia podyplomowe :) pozdrawiam ps. czy ktoś może wie jak w praktyce wyglądają zjazdy i którzy wykładowcy będą?
    9/3/13
  • Dragon

    Czy ktoś się wybiera, na dziennikarstwo, niestacjonarne ?
    9/2/13
  • monia

    Mam pytanie, ten "numer albumu", który jest potrzebny przy logowaniu się na WU dostaniemy w październiku czy trzeba go 'zdobyc' jakoś inaczej? ;)
    8/29/13
  • miszel

    wybieram się na administrację zaoczną II stopnia....ktoś jeszcze idzie?
    8/29/13
  • ada

    ja się już zapisałam
    8/28/13
  • monia

    Czesc ;) Wybiera się ktoś na administracje , studia zaoczne ?
    8/25/13
  • Psychologia Humanitas

    Ja się wybieram na psychologię do Humanitas- interesują mnie tzw. studia dla magistrów. Czy ktoś jeszcze wybiera się do Sosnowca od października?
    8/25/13
  • do Ada

    Też slyszałam ze humanitas otwiera psychologię. Podobno jednolite magisterskie w roznych trybach. Będzie można np skonczyc studia w 3, 5 roku. Spróbuj zdobyc taka gazetke którą niedawno wydali tam jest trochę więcej informacji
    8/23/13
  • ada

    Witam, czy ktoś z Was ma jakieś informacje na temat psychologii w Humanitas w Sosnowcu?Podobno otwierają taki kierunek?
    8/6/13
  • do Adsona

    a ja znam wiele osób po szkole zasadniczej zawodowej które mają dobrze prosperujące firmy,także wiesz,odsetek 0.1% ogółu nie świadczy jeszcze o perspektywach bo idąc takim tokiem myślenia dojdziemy do takiego oto absurdu że Polska to kraj dobrobytu i szcześliwości bo przecież 0.1% obywateli to milionerzy
    7/24/13
  • mik

    chyba ktoś nie zrozumiał mojej wypowierdzi.Po co piszesz mi o jakichś aspiracjach,życzliwości czy o tym że wykształcenie jest nie dla pracy a dla potrzeb inamentnych? nie o tym mowa , ja jedynie ustosunkowałem się do wypowiedzi w stylu" humanitas jest super bo mam super pracę" .I na tym się skupmy.Więc,raz że humanitas nie jest wcale takie super a dwa po takich uczelniach nie ma perspektyw ani żadnej super pracy ! ani tej bardziej ambitnej ani nawet tej mniej ambitnej a nie ma jej dlatego że Poważni Pracodawcy nie traktują takich uczelni na serio a ci mniej poważni na mniej ambitne stanowiska mają wysoko wykwalifikowana kadrę niższego szczebla (wykwalifikowanych techników,robotników z rozmaitymi kursami itp) a jesli już mowa o pracach niżeszego szczebla - tak owszem,żadna praca nie hańbi tylko taki niuans - magister który 5 lat studiował jakieś bzdety nigdy nie będzie lepszy od robotnika który 5 lat wylewał poty na budowie,hucie,kopalni czy jakiejś fabryce albo od takiego który przez te 5 lat zrobił specjalistyczne kursy Reasumując - Jeśli już studiować to w poważnych ośrodkach naukowych,poważne kierunki a po takich uczelniach jedynie znajomości ,nie wierze że ktoś znalazł po tym pracę.Tak jak napisałem wcześniej,większośc tę pracę miała nim podjęła studia
    7/22/13
  • Prosze bardzo Anna

    Jest tak jak napisała Ada tylko pamiętaj uważaj na kolegów studentów...nie spouchwalaj się z nimi jakbyś poszła na dziennikarstwo,to wygi i szczury albo porób sobie dziary na twarzy...;-]
    7/15/13
  • Adson

    Owszem są perspektywy znam wiele osób, które piastują wysokie stanowiska będąc absolwentami Wyższej Szkoły Humanitas, które cenie i szanuje.Poza dziennikarstwem po tym kierunku nikt nie ma pracy bez znajomości i nawet bezwzględne usposobienie,fałsz,i rozmaite techniki manipulacyjne mu nie pomogą.
    7/15/13
  • Ada

    Bardzo miła kadra pracownicza a mianowicie; panie pracujące w bibliotece i czytelni. Życzliwe Panie i Panowie w dziekanacie .Stosunkowo tanie obiady w stołówce Mi bardzo smakują, wszystkie poza jednym daniem.. Miłe Panie w stołówce, sympatyczny Pan kucharz. Wykładowcy bardzo fajni, uczelnia bardzo elastyczna, życzliwa. Polecam i zgadzam się z osobą, która podpisała się ,,hej ocieplacz” Opinie pokazują jak różni ludzie przychodzą i studenci ..Nie będę polemizować z opinią osób, które drażni mój komentarz.
    7/15/13
  • Hej mk

    Czytam to łape się za głowe...Nie ma pracy są aspiracje...A ja mam jedną aby ludzie byli dla siebie np mili i infantylnie szczerzy dobrzy z sercem na dłoni a co wiekszosc falszu obłudy i trafic na dobrego człowieka cieżko a jak jesteś za dobry i przy tym niedajboże mówią Ci że bardzo ładny i nie taki głupi to katastrofa przynajmniej wśród gówniaży które pociągaja za soba a teraz do rzeczy bez tych dygresji...Nie ma pracy a ja uważam że żadna praca nie chańbi poza pracami wykonywanymi przez tak zwane panie lekkich obyczajow...choć dziś by tak zostać nazwana wystarczy być nie wygodna lub nie umówic sie z delikwetem ,który tak bardzo tego pragnie...wiec parodia.Znam osoby,które nie pracują bo nie po to się tyle uczyły.A ja myśle,że wykształcenie powinno się mieć nie dla pracy ale dla siebie by zaspokoić swoje potrzeby inamentne .Po znajomościach ? i one się szerzą nie koniecznie ,a jak ktoś może to czemu nie .Sama szkoła to jeszcze nic trzeba czegoś się nauczyć w pracy coś umieć,a po szkole raczej fachowcem nikt nie jest..
    7/15/13
  • Hej ocieplacz

    No studenci z dziennikarstwa są unikatowi-bezwzgledni,co niektórzy prawdziwe szczury...Wiec polecam jeśli ktoś zbłąkany delikatny wrażliwy pomyśli sobie,że postudiuje sobie dziennikarstwo aby mieć wyższe wykształcenie,mieć pasje poznać fajnych ludzi bo np jest osobą spokojną,nieśmiałą.To akysz...Po pierwsze nie polemizować z tego typu ludzmi,nie uzewnetrzniać się nie być za dobrym bo tego niedocenią i jeszcze powiedzą,że się podlizujesz.To specyficzni,obłudni ludziw wygi..Którzy nigdy nie będą najprawdopodobniej dziennikarzami ale mają specyficzne usposobienie.A prawdziwi dziennikarze nie koniecznie tacy są...pozdro A Humanitas wykł tacy jak mgr Przemysław Ruta,Piotr Cejej,dr Michał Kaczmarczyk,mgr Jolanta Łazińska Dudek,prof ,Marian Gierula,dr Maria Piekorz,Prof Rott,Proff Jerzy Paszek ,Andrzej Szewc są super .
    7/15/13
  • mik

    przestańcie pisać głupoty.Perspektyw po takich uczelniach NIE MA ,a pracę macie zapewne po znajomości.Nie znam nikogo kto bez znajomości znalazłby po tym pracę.A to mamusia w urzędzie,a to tatuś ma kolegę i tym sposobem znajdujecie pracę myśląc naiwnie że to dzięki humanitas.Większość pracujących absolwentów pracę miała nim w ogóle zaczęła studia także nie wiem co wy fazolicie za głupoty w stylu "po humanitas mam dobrą pracę".Powiem więcej,po dobrym technikum łatwiej o pracę.Operator CNC czy spawacz w dobrej firmie zarabia więcej niż sędzia czy prokurator po 8 latach studiach
    7/8/13
  • wafelek

    nie polecam.Po dobrym technikum łatwiej o pracę.Renoma i prestiż słaby co zresztą pokazują rankingi.a jaki poziom? Jakieś 80% zdaje egzamin za pierwszym razem- dla kontrastu w uczelni publicznej 80% zdaje ale za ostatnim razem,więc poziom nie za wysoki ,są paniusie co co ledwo skończyły liceum a humanitas mają stypendia za wyniki w nauce.
    6/12/13
  • Lena

    Hej:) Mam do Was ogromną prośbę.. Wybieram się na studia magisterskie z pedagogiki. Proszę napiszcie mi coś na temat kierunku EDUKACJA W SŁUŻBACH PUBLICZNYCH. Bardzo mi na tym zależy:) Pozdrawiam i z góry dziękuję:)
    6/9/13
  • Ola

    Cześć! A co sądzicie o kierunku Zarządzanie- Psychologia w biznesie, zaoczny II stopnia? Proszę o wypowiedź osoby, które studiowały bądź studiują. Pozdrawiam:)
    5/30/13
  • agnieszka

    Studiowałam na tej uczelni. Polecam. Ukończyłam mgr administracja publiczna, mam pracę a wiedza okazała się naprawdę pomocna w praktyce. Łatwo nie było, poziom jest naprawdę wysoki.
    5/17/13
  • karolina

    ja jestem absolwentką tej uczelni i szczerze mówiąc było spoko, fajni ludzie, wykładowcy ok, raczej nie było zgrzytów z tą uczelnią
    5/17/13
  • a.

    Jestem bardzo zadowolona z Uczelni! Atmosfera super, zajęcia tak prowadzone aby zdobyć wiedzę praktyczną. Bez problemu znalazłam pracę po obronie na WSH.
    5/17/13
  • Wojtas

    Bardzo ciekawym jest że, ludzie którzy tak bardzo narzekają na to co się dzieje na uczelni ciągle tam studiują. Gdyby nie podobało mi się na uczelni po pierwszym semestrze przeniósłbym się na inną co nie jest wielką filozofią. Według mnie komentarze tego typu osób lub tzw. ocieplaczy są po prostu komentarzami konkurencji. Do Pani poniżej. Umowy się czyta i tyle. Jak byś miała internet w domu, i po dwóch miesiącach niekorzystania z niego myślałabyś że umowa jest rozwiązana i nie musisz za niego płacić? W takim układzie życzę powodzenia w braniu chwilówek od Panów z czerwonych maluchów ^^.
    5/14/13
  • gosc

    Studiowalam na tej uczelni przez 3miesiace- od pazdzernika do grudnia. do sesji zaliczajacej nie podeszlam,nie uczeszlam juz tez zabardzo na zajecia w grudniu. myslalam ze w zwiazku z tym( poniewaz bylo nam mowione ze jak ktos nie pojawi sie na zajeciach z danego przedmiotu 2razy w semestrze to zostaje wykreslony z listy studentow) nie jestem juz studentem uczelni i nie zlozylam stosownego pisma o skreslenie z listy. jakie bylo moje zdziwienie ze po roku uczelnia wyslala mi pismo ze mam zaplacic za czesne do maja. zlozylam wiec w uczelni pismo ze nie zgadzam sie z nieslusznie naliczonymi platnosciami,ze uczelnia nie stracila nic w zwiazku z tym ze na zajecia nie uczeszczalam. czekalam na odpowiedz,bylam rowniez w sekretariacie dowiedziec sie czy sa jakies informacje odnosnie decyzji zmniejszenia mi zadluzenia( bylam w stanie zaplacic dodatkowo za styczen) jednak dostalam odpowiedz ze Pan mgr jeszcze pism nie przejrzal. kilka dni temu dostalam pismo z sadu o zalozeniu przez uczelnie sprawy,bylo tam napisane ze nie kontaktowalam sie w tej sprawie z dziekanatem. ponownie zadzwonilam do uczelni i dowiedzialam sie od pewnego "milego" doktora ze niewazne czy pismo skladalam czy nie- odppowiedz bylaby taka sama,ze kwoty zadluzenia nie zmniejsza. okazalo sie ze u nich proces wykreslenia z listy studentow trwa 6 miesiecy (!). w dniu jutrzejszym ide o porade do rzecznika ds konsumentow. jest to zwykle wykorzystywanie ludzi i korzystanie z tego ze ktos mlody i glupi podpisuje im papierek i nie zawsze zdaje sobie sprawe z konsekwencji swoich dzialan. jak dla mnie ta uczelnia to porazka,i zamierzam wszedzie ta sytuacje opisywac mimo ze zdaje sobie sprawe ze jest w tym tez moja wina. bo jak dla mnie jest to poprostu nie sprawiedliwe,ponadto uczelnia czekala rok zeby mnie o zadluzeniu poinformowac zeby odsetki narosly. zdecydowanie odradzam.
    4/9/13
  • Ocieplacz

    Anna, Na stronie humanitas.sosnowiec.pl piszą obecni studenci, a jak wynika z treści są na III roku licencjata na kierunku dziennikarstwo. Ja studiuję na II roku i mogę podpisać się pod tym co piszą obiema rękami. Poziom beznadziejny, dydakcycy do bani, a praktyka... bardzo średnia, prowadzona przez nieudaczników (to tak jakby bezdomni uczyli Was biznesu). Pozdro
    3/30/13
  • anna

    przegladam wlasnie ten link, ktory podaly 2 osoby piszace ponizej, rozumiem, ze zostal on przedstawiony ku przestrodze obecnym maturzystom, aby nie podejmowali studiow w WSH w Sosnowcu? tam jest jeden list od bylego studenta, czy tak? pytam, bo przegladam inne zakladki, ale odsyla mnie caly czas do tego jedengo listu z 14 lutego dodanego przez "Ponury_Jan" (taki nick zostal uzyty), osoba piszaca podaje, ze studiowala pare lat temu, czy mozecie podac opinie osob obecnie studiujacych? może cos przeoczylam? czegos nie widze? ale ta cala strona jest dziwna jakas, jakby ktos sial zla propagande specajlnie, na zlosc, czy moge zwyczajnie poprosic o opinie na temat studiowania kierunku socjologia na tej uczelni?
    2/18/13
  • m;

    Szkoła fajna, studiuje się ok, jedyny mankament, to taki, że niektórzy wykładowcy traktują dorosłych poważnych, pracujących i mających rodziny studentów na kierunkach zaocznych jak ze szkoły podstawowej, bo myślą, że jak już mają przed nazwiskiem tytuły dr to chwycili Pana Boga za nogi i zjedli wszystkie rozumy, Wśród nas też są wartościowi ludzie i niejednokrotnie mądrzejsi mimo, że dopiero chcemy mieć mgr - Pozdrawiam wszystkich studiujących i wykładowców
    11/13/12
  • nowoczesny marketing

    Napaliłam się na zarządzanie w tej szkole, dzienne mgr a tu lipa. kierunek nie rusza. Na prawdę nie potrafią stworzyć jednej grupy? Żadna uczelnia w pobliżu nie rusza dziennie mgr!! A wydawałoby się, ze taki oblegany kierunek ;/ i to jeszcze tylko 3 dni nauki w tygodniu...
    9/25/12
  • kama

    ja czytałam o prawie, na pocz. byłam zainteresowana bo fajnie jest skończyć coś w 3,5 roku zamiast w 5, ale jak się wdrożyłam w temat, czemu tak krotko itd to doczytałam że Rada Adwokacka nie dopuści nikogo do egzaminu po takiej szkole, więc mi przeszło. Nie bede 3,5 roku placic niemala kase za cos co potem nawet nie jest uwzględniane.
    8/9/12
  • maciek

    dziennikarstwo sportowe? hm, brzmi ciekawie! a do tego relkamują się z boku że niby tylko 3 dni zajęć? więc dałoby radę połączyć pracę z nauką. Mógłby ktoś coś napisać o dziennikarstwie tutaj? dzięki z góry!
    7/16/12
  • iksmen

    Pozytywna opinia o ochronie środowiska. Na uczelni dobrze się studiuje, a to wszystko dzięki ludziom. Na prawdę jest super klimat, nie ma mowy o nudzie. Jestem na specjalnosci metody monitorowania stanu środowiska, no cóż może nie jest to szalenie interesujące ale myśle że prace w tej branży można znaleść z łatwością.
    7/11/12
  • irmina

    mnie interesuje dziennikarstwo, rozgladam sie na razie ze spokojem, bo jeszcze nie mam wynikow matur, ale optymistka raczej nie jestem, jesli ta szkola jest taka, jak jest strona www, to juz mi sie podoba, bo wszystko jest czytelne, jasne, podzielone dla kandydata, ale dowiem sie chetnie wiecej z pierwszej reki od kogos, kto tam studiuje, podrzuyccie cos, bo przy innych szkolach jest duzo informacji, a tutaj lipa
    6/10/12
  • PRAWO

    kto studiuje w Humanitas kierunek PRAWO? na jakim poziomie sa studia? skad uczelnia sciaga wykladowcow? jaki jest odrzut po pierwszym roku?
    4/5/12
  • banan

    to calkiem niezla uczelnia w Sosnowcu, staraja sie, jest porzadek organizacyjny, studentow nie olewaja, staraja sie rozwijac, zaplecze tez jest niezle, ogolnie spoko
    2/11/12
  • Marcin

    czy to prawda, ze oni dosta;li zgode na PRAWO?
    2/11/12
  • Xenia

    Macie jakieś informacje o tej szkole? Proszę o opinie na temat uczelni:)
    12/14/11