UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (335)
Wyższa Szkoła Humanitas w Sosnowcu, WSH, Humanitas Sosnowiec

Wyższa Szkoła Humanitas
odpowiedź dla Sabina z dnia 13.10.2021
Dzień dobry, Takie pytanie może Pani zadać na naszej grupie na Facebook, oczywiście jeśli posiada Pani konto. Zachęcamy do interakcji na naszej grupie. Link: https://www.facebook.com/groups/332654531339320
14.10.2021
13.10.2021
Sabina
Hej czy ktoś idzie na kierunek elektroradiologia zaocznie?może ktoś w tamtym roku zaczął i podzieli się spostrzeżeniami? wasiksabina26@gmail.com
Wojas
Studia podyplomowe Prawo podatkowe on-line czy warto ? ktoś poleca ?
12.08.2021
29.07.2021
Xxx
Witam! Czy ktoś wybiera się na psychologię stacjonarnie od tego roku?
beata
2 letnia administracja -jakieś opinie?
20.07.2021
13.07.2021
Elżbieta
Przestrzegam przed nauczycielką akademicką, która miała zajęcia z psychologii na dziennikarstwie. Być może uczy też na innych kierunkach. Ma też specjalność z seksuologii, parę lat temu była przy kości. Opowiadała jak kiedyś "przypadkiem" zamknęła swoje dzieci w domu - bawiło ją to, choć nie wiem co jest śmiesznego kiedy w sytuacji awaryjnej nie można się ewakuować. Strasznie wynaturzona osoba. Poniża studentów i naśmiewa się z nich. Rzadko można zobaczyć taki pokaz chamstwa jaki reprezentuje ta podła osóbka. Dziwne, że Humanitas nie ma mechanizmu eliminowania ze swojej kadry patologicznych jednostek.
Olivia
Czy studiował ktoś prawo? Może coś więcej powiedzieć? Jak wyglądają egzaminy, podejście do studentów, i sprawy z praktykami?
05.07.2021
04.07.2021
Student
Czy studiował ktoś podyplomowo arteterapuę w oddziale w Krakowie? Chętnie poznam opinie co do organizacji studiów, wykładowcach oraz poziomie nauczania.
Julka
Witam, czy studiował ktoś na kierunku bezpieczeństwo narodowe i jest w stanie coś powiedzieć jak to wygląda na tej uczelni?
26.06.2021
08.04.2021
Natalia
Witam, czy są tu może osoby, które studiowały filologię angielską niestacjonarnie? Chciałabym poznać opinie na temat tego kierunku oraz uczelni, czy warto?
Psychologia niestacjonarnie
Witam. Czy ktoś studiuje, studiował psychologię niestacjonarnie? Jakieś opinie na temat tego kierunku w Sosnowcu? Mój mail: paulina.jed@vp.pl
20.03.2021
16.02.2021
Studia Psychoprofilaktyka i Terapia
Gorąco polecam uczelnię Humanitas. Raz, że na kierunku pedagogika i specjalnościach wykładowcami są doświadczenie praktycy. Dobrze zorganizowany tok studiów. Przy wysiłku, można nawet załapać się na stypendium. Zajęcia specjalistyczne prowadzone są warsztatowo, dodatkowo w ramach studiów można skorzystać z kursów i szkoleń uzupełniających. Pracownicy dziekanatu chętnie pomagają studentom. We wcześniejszych postach pojawiały się pytania dotyczące kadry vs studenci, więc odpowiem z własnego doświadczenia, nie zauważono by ktokolwiek odnosił się na tej uczelni bez szacunku do drugiej osoby. Uczelnia wyposaża absolwentów mocno zasobnych i kompetentnych. Polecam!
Marco102
Kto od marca tego roku odzie na prawo 3.5 letnie?
10.01.2021
28.12.2020
Patrycja
Witam. Zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów na kierunku prawo w okresie 3.5 roku. Prosiłabym o opinie o poziomie kształcenia oraz o tym jak ten okres nauki wygląda w praktyce.
Mariusz
wybieram się na seminarium doktorskie czy możecie mi podpowiedzieć kogo wybrac na promotora , do wybory mam prof. Ćwiertniaka, prof. Barana, Prof Fleszer
16.10.2020
22.09.2020
Martyna
Geogeo42 ja się wybieram na ten kierunek :)
Geogeo42
Witam Czy ktoś wybiera sie na elektroradiologie zaoczne 2020/2021? geodeta42@gmail.com Pozdrawiam
21.09.2020
09.09.2020
Wyższa Szkoła Humanitas
odpowiedź dla obserwator z dnia 07.09.2020
Dziękujemy za opinię. W Wyższej Szkole Humanitas można wybrać jedną z trzech ścieżek kształcenia - 3,5 letnią, 5-letnią zaoczną i 5-letnią dzienną. Każdy ma prawo wybrać formę studiowania. Jeśli chodzi o ścieżkę 3,5-letnią to jest to program dla ambitnych, którzy potrafią przyswajać wiedzę. Program jest INTENSYWNY, zjazdy są częściej ale program jest TAKI SAM jak na studiach 5-letnich. Warto dodać, że jesteśmy jedyną uczelnią niepubliczną w regionie i 6 w Polsce(!) z uprawnieniami do nadawania stopnia doktora nauk prawnych. A takie wyróżnienie i akredytacja organów wydających decyzję nie wzięła się z niskiego poziomu - wręcz przeciwnie.Nasi absolwenci świetnie sobie radzą na rynku pracy :) Pozdrawiamy
obserwator
Jeśli prywatna uczelnia oferuje studia prawnicze w 3,5 roku, gdzie "państwowa" oferuje to samo w 5 i wymaga praktyki to możecie sobie sami odpowiedzieć jaki jest poziom. Ktoś napisał że poziom jest jak na US bo Ci sami wykładowcy. Pewnie paru tam dorabia - dorabia czytaj po 5-6 dniach pracy idą dorobić w niedzielę więc mają "wywalone". Niech mi nikt nie powie że profesjonała kancelaria zatrudni kogoś po 3,5 letnich studiach na humanitsie. Dyplom dostaniesz i to łatwo ale potem przyjdzie rozczarowanie że ktoś 2 lat po studiach ma już własną praktykę i prowadzi sprawy sądowe, a Ty nadal jesteś asystentem i kserujesz dokumenty albo piszesz wezwania do zapłaty. Lepiej poświęcić 5 lat na prawdziwą naukę.
07.09.2020
31.07.2020
UciekającyzUS
Witam Czy tutaj też wykładowcy traktują studenta jak g... ? Studiuje aktualnie prawo na WPiA UŚ ale po tym jak traktują nas wykładowcy już nie mam sił... Prosze o opinie osoby studiujące Prawo na Humanitasie
Natalia
Hej, zastanawiam się nad rozpoczęciem psychologii niestacjonarnej, czy ktoś też się wybiera? Chętnie dowiem się też, jakie są opinie o tym kierunku w Sosnowcu? :) Mój mail n.rychlowska@tlen.pl
29.07.2020
04.07.2020
Adam
Witam, czy ktoś studiował i/lub wybiera się na mgr, na kierunku filologia angielska nauczycielska, studia 2-letnie i/lub 1,5 roczne? Jestem obecnie po 1 roku na UŚ i chciałbym się przenieść bo UŚ wykończy psychicznie i fizycznie...zwłaszcza pewna 'mała czarna gwiazda śmierci'.
Domi
Ktoś na elektroradiologie w tym roku? Jakieś opinie, czy warto iść na ten kierunek w humanitasie?
18.06.2020
01.06.2020
Kandydatka podyplomowe
Hej, czy wybiera się ktoś, lub wie coś na temat studiów podyplomowych - Terapia rodzin wieloprobelmowych?
Takie życie!
Według mnie to nie skończone studia na danej uczelni (,,prestiżowej'' czy też nie) świadczą o człowieku, tylko poziom jego wiedzy oraz inteligencji. Znam sporo osób, które pokończyły uniwerki (śląski, jagielloński) i są skończonymi burakami (przepraszam za określenie, ale właśnie takie najbardziej do nich pasuje). Na Humanitasie zrobiłam licencjat i jestem bardzo zadowolona z podejścia wykładowców do studenta (są dyspozycyjni i potrafią pomóc, a nie tylko podkładać kłody pod nogi i kombinować jak tu kogo oblać). Poziom wiedzy.. no cóż spójrzmy prawdzie w oczy: trzeba samemu mieć chęci do nauki, bo nikt nikomu ,,łopatą do głowy nie nałoży'' ;) Czy to jest na prywatnej czy państwowej uczelni!
16.05.2020
15.05.2020
Kama
Witam , czy wybiera się ktoś na psychologię w tym roku ? Jeśli tak to podaje kontakt do siebie , bo też się wybieram Kamila.pasieka312@gmail.com , proszę o kontakt. Jestem z okolic Częstochowa
Absolwent autentyczny.
Wspaniała uczelnia dla tych którzy chcą mieć dyplom,by pochwalić się wnukom i nie pokazywać go komukolwiek.W dziale kadr uświadomiono mi co taki papierek jest warty.Obecnie kończę prawo na UŚ.a jakość dyplomu i studiów jak Trabant(był kiedyś taki samochód)do Audi A8.Pozdrawiam absolwent prawa UCZELNI z SOSNOWCA
07.04.2020
01.02.2020
Aga Sz
Prawnik. Przez pomyłkę napisałam komentarz na go work, a nie dało się usunąć i tyle 😁
Administracja
Hej czy jest tutaj ktoś kto wybiera się na administrację II stopnia od marca specjalność administracja i zarządzanie bezpieczeństwem państwa?
30.01.2020
24.01.2020
Prawnik
@aga.sz Na gowork identyczny wpis. Czyżby omyłka przy przeklejaniu?
Kandydatka Prawo
Chciałabym złożyć papiery na kierunek prawniczy, myślę nad zaocznymi. Czy ciężko zdać egzaminy? Jak wyglądają zaliczenia? Trudno przejść?
18.01.2020
15.01.2020
Aga Sz.
Witam. Ja ukończyłam dwa kierunki podyplomowe i jestem z tej uczelni bardzo zadowolona. Zajęcia i wykładowcy w porządku, dużo wyniosłam z zajęć choć pewnie można byłoby się do czegoś przyczepić. Może zbyt dużo godzin praktyk dla osób już pracujących...problem aby te godziny zrealizować, jak trafimy w nieciekawe miejsce :-/ Panie w dziekanacie były zawsze pomocne :) atmosfera naprawdę fajna, nigdy nie miałam żadnych problemów itd. WSZYSTKIM POLECAM :)
Kandydatka 2020
Witam. Czy ktoś studiował/ studiuje prawo 3,5 roczne, zaoczne? Jakie są najcięższe przedmioty? Ciężko jest zdać? Jakie są Wasze opinie odnośnie prawa?
09.01.2020
26.11.2019
Studentka
Dla wszystkich, którzy rozmyślaja nad rozpoczeciem studiów na Humanitasie. Z czystym sercem polecam. Wykładowcy potrafia zrozumiec słuchacza, mozna z nimi sie dogadac. Poziom dla tych co chca sie uczyc i sie przykladaja nie jest za wysoki a dla tych co tylko chodza by chodzic to zawsze będzie zbyt wysoki. Czesne w porownaniu z innymi uczelniami na takim samym poziomie
Lela
Niski poziom prawa. W dziekanacie bałagan z dokumentami. Tylko nieliczni wykładowcy rzetelni i wymagający
09.11.2019
10.10.2019
Angie
Ja wybieram się na psychologię dla magistrów na WSH w Sosnowcu. Jest ktoś z okolic Częstochowy?
Kasia
Hej, ja wybieram się na psychologię trybem 3,5 rocznym. Jestem z Rybnika. Podaje kontakt do siebie 792621991. Będzie łatwiej ;)
06.10.2019
04.10.2019
Magda
Hej, też jestem ciekawa odnośnie opinii o elektroradiologii?
Ania
Hej, ktoś opinie o elektroradiologii? Wybieram się od tego roku
01.10.2019
30.09.2019
Justyna
Hey czy wybiera się ktoś bądź studiował już filologię angielską?
Dorota
hej, wybieram się na psychologię dla magistrów na WSH Sosnowiec, czy ktoś się też wybiera?
19.09.2019
13.09.2019
Nijo
Hej, jak wyglada pogodzenie pracy na studiach zaocznych ? Pracuje "swiatek, piatek, sobota, niedziela" Czy wykladowcy sa przychylnie nastawieni, i sa w stanie byc po stronie studenta pracujacego w systemie 4zmianowym
Nice
Wybiera się ktoś z was na elektroradiologie 2019 bo ja tak jak cos to info 794 511 023
13.09.2019
09.09.2019
Iwona 2019
Witam :) Kto zaczyna od października 219r. studia niestacjonarne w WSH Sosnowiec. Kierunek Administracja (2 letnie)? iwonabogacka@vp.pl
Magdalena
Cześć Szukam osób wybierających się na jednolite magisterskie - psychologia w 7 semestrów na WSH. Może warto powymieniać się informacjami. Proszę o kontakt: magyk93@gmail.com
07.09.2019
05.09.2019
Iwona 2019
Monika Odpisałam na Pani telefon 😉
nowa
Witam. Czy wybiera się może ktoś teraz na studia II stopnia Psychoprofilaktykę?
05.09.2019
03.09.2019
MONIKA
Iwona 2019 ja się zastanawiam jeśli mogę prosić o kontakt 694-483-255
Iwona2019
Witam :) czy jest tutaj ktoś, kto zaczyna od października 219r. studia niestacjonarne w WSH Sosnowiec. Kierunek Administracja (2 letnie)
31.08.2019
14.08.2019
WSH
Janusz1212 - Nie wiemy skąd taka krzywdząca informacja od Pana. Pracodawcy ( placówki publiczne jak i prywatne) wysyłają techników radiologii do nas na studia aby zdobyli uprawnienia i kwalifikacje. Jeśli ma Pan wątpliwości, zapraszamy do kontaktu :)
Pawcio
Iwona 2019 - Poziom jest taki sam lub nawet lepszy niż na UŚ. Humanitas zatrudnia większość wykładowców właśnie z UŚ czy UJ. Plus jest taki, że traktują Cię jak człowieka a nie z łaską i fochem jak na uczelni publicznej. Czesne też nie boli po kieszeni. Ja polecam.
14.08.2019
13.08.2019
Iwona 2019
Administracja i prawo w biznesie I stopnia na WSH niestacjonarny w 3,5 roku . Ktos uczeszcza ? Jakie opinie???
Iwona 2019
Witam, Prawo I stopnia na WSH w 3,5 roku czy ktoś kończył tą uczelnię i mógłby się wypowiedzieć o poziomie nauki itd?
13.08.2019
13.08.2019
haxub3r
Kandydatka2019 - ja chce dojeżdżać z Rybnika. Daj jakią kontakt do siebie.
Janusz1212
Nie polecam elektroradiologii. Pracownicy po tej uczelni nie chcą zatrudniać. Nawet było ogłoszenie zatrudnię lic elektroradiologii, ale nie po uczelni Humanitas. Strata czasu i kasy.
27.07.2019
23.07.2019
Julkaa 11
Szukam osób które zakwalifikoły się na WSH na pedagogike wczesnoszkolna i przedszkolna z UE. Ktoś coś?
Stypendium
Potrzebuję informacji ile wynosi stypendium socjalne
11.07.2019
11.07.2019
Kandydatka2019
Ktoś studiuje może psychologię (spec. Neuropsychologia kliniczna z neurlogopedia) 3,5letnia i może mi coś więcej o tych studiach powiedzieć ?? Dojeżdżać ktoś z Rybnika?????
Student psychologii
ODP. Ewwwkka - Taki info przesyła uczelnia : ,, Kandydat na studia na kierunek psychologia w trybie dla osób z wyższym wykształceniem składa w dziale rekrutacji WSH kserokopie (oryginały do wglądu) dokumentów potwierdzających wyższe wykształcenie tj.: • dyplomy oraz suplementy (indeks w przypadku braku suplementu) studiów I stopnia, II stopnia oraz jednolitych magisterskich, • świadectwa ukończenia studiów podyplomowych, • certyfikaty uzyskane podczas szkoleń, warsztatów itp. Dokumenty te stanowią podstawę do wydania decyzji Dziekana Wyższej Szkoły Humanitas w sprawie przyjęcia na semestr wyższy niż pierwszy. Decyzja ta zawiera informacje, na który semestr kandydat może zostać przyjęty, wskazuje przedmioty zaliczone oraz warunki dodatkowe, które należy zrealizować podczas trwania studiów. W decyzji tej znajduje się również informacja dotycząca warunków finansowych. Jeśli chodzi o czas trwania studiów jest on zależy od tego na, który semestr Państwo zostaną zakwalifikowani. Zajęcia odbywają się raz w miesiącu (piątek po południu, sobota, niedziela) oraz dwa zjazdy w semestrze (4 dniowe, czwartek, piątek, sobota, niedziela). Jeśli chodzi o ścieżkę 3,5 letnią w ramach indywidualnej ścieżki studiów polega ona na realizowaniu awansem z wyższych semestrów przedmiotów na semestrach niższych. Indywidualna ścieżka studiów polega na realizacji pełnego programu studiów w krótszym czasie. Studia obejmują ten sam materiał, co studia realizowane w tradycyjnym trybie, ale są realizowane według dostosowanego programu kształcenia. Uzyskujemy tę samą wiedzę, kwalifikacje i umiejętności, którą nabywają studenci uczący się na studiach w trybie standardowym. Zajęcia odbywają się w systemie zaocznym (sobota i niedziela) trzy razy w ciągu miesiąca. ''
09.07.2019
07.07.2019
Magda
Mgr z Pedagogiki przedszkolnej i wczesnoszkolnej w 1,5 roku. Polecacie czy nie?
Ewwwkka
Czy ktoś może odp. odnośnie kierunku psychologia dla osób z wyższym wykształceniem? Ile trwają studia? 3,5 /2,5 ? Wówczas jest indywidualna ścieżka nauki? W jakim terminie odbywają się zajęcia? -podobnie jak w przypadku studiów niestacjonarnych? Mam rozbieżności dlatego wolę dopytać. Szkoda że nie ma programu studiów-chyba, że nie mogę odnaleźć.
06.07.2019
04.07.2019
Anka
Jakie są opinie na temat administracji I stopnia niestacjonarnej na tej uczelni? Proszę o opinie osoby które skończyły ten kierunek. Chciałabym pogadać z kimś kto się wybiera na ten kierunek.
Magda
Cześć :) czy ktoś studiuje może administracje II stopnia niestacjonarną? Chciałabym poznać opinie o tym kierunku. Jak wykładowcy, przedmioty itd. Zostawiam mail: megan168@o2.pl
01.07.2019
24.06.2019
Monia
Wiele nie nauczy, ale dyplom ma się bez problemow
Tomasz
Kierunek Prawo nikomu nie polecam , wybierzcie inną uczelnie
08.06.2019
08.06.2019
Administrator
Komentarz usunięty.
wojciech
zbieram opinie na temat studiów prawniczych w tej szkole, czy możecie napisać, jak jest?
19.03.2019
19.03.2019
ja polecam
Nie mam złych doświadczeń z administracją szkoły, może to jakiś osobny pojedynczy przypadek, że ktoś kogoś niemiło potraktował?
Adriana S yposz
Poszłam po dyplom po okresie 5 lat od ykończenia studiów.Wtej nie prestiżowej uczellni ktorej nikomu nie polecam.Znecanie się psychiczne nad studetkami,faworyzowanie jednych kosztem drugich.Robienie błędów w protokołach po 7 osob w dziekanacie.Zdarli ze mnie 6 tys a ten wynik drugorzednej uczelni nie jest mi do niczego potrzebny.Brak klasy i empatii .HUMANITAS NIGDY WIECEJ UNIKAJ.Chore psychicznie pracownice dziekanatu mylace się i mówiące do 30 letniej kobiety ale pani nie jest miła....haha to chyba za ten dyplom...zalosni ludzie
17.03.2019
15.03.2019
Eliza
Cześć wybiera się ktoś na psychologię(3,5roku) teraz od końca marca??? Czy ten kierunek się otworzy? przedłużyli rekrutację kolejny raz zaniżyli opłaty do 390zl czyli chyba mało chętnych....
Marta
Martis123, ja się zapisałam na magisterkę niestacjonarnie edukacja wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne
06.03.2019
16.01.2019
Martis123
Witam! Czy wybiera się ktoś na magisterke niestacjonarne edukacja wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne ?
mary
Ja robię tu już którąś z kolei podyplomówkę, spóźniam się bo niestety nie kończę pracy punkt 16, do tego dojazd, ale nigdy nie miałam z tego powodu problemów, uczelnia bardzo wyrozumiała w tej kwestii. Mi to bardzo na rękę, że zajęcia odbywają się w tygodniu bo w weekendy nie mam czasu na studia. Do tego decydującym czynnikiem jest dobór kadry, (tylko raz się trafił kiepski wykładowca) i atrakcyjne zniżki czy to w ramach programu czy dla absolwentów (korzystałam z obu:))
16.01.2019
09.01.2019
Katarzyna
Witam, czy ktoś się wybiera na studia zaoczne od lutego do HUMANITAS-a ? interesuje mnie Zarządzanie czy ktoś mi podpowie jaki jest poziom nauczania i jak wykłady ??
niedoszła studentka
Wszystko super, uczelnię polecała koleżanka która robiła studia i mówi, że zajęcia na naprawdę fajnym poziomie. Lepszy niż konkurencyjna uczelnia która ma kilka oddziałów na śląsku. tylko uczelnia Humanitas powinna wziąć pod uwagę że ludzie pracują czasem w godzinach 9-17. Chciałam zapisać się na studia podyplomowe, ale pracuję do 17 i niestety dla mnie to byłby problem żeby pojawiać się o 16.30. Teraz większość firm pracuje w takich godzinach (9-17), szkoda że uczelnia nie bierze tego pod uwagę. Dla mnie możliwość studiowania podyplomowo w tygodniu jak najbardziej na plus i z tego powodu chciałam ich wybrać, gdyby nie to że zajęcia zaczynają się dla mnie za wcześnie. Pytałam czy to jakiś problem, że przychodziłabym trochę później na zajęcia ale nikt nie odpisał więc pewnie nie życzą sobie tego.
29.12.2018
08.10.2018
Klaudia
Jak coś proszę pisać na mojego maila szym.klaudia95@gmail.com :) jesli ktoś się jeszcze znajdzie z Administracji też proszę pisac, fajnie by bylo sie poznac :)
Klaudia
Oo to super :) w końcu kogoś znalazłam z tego samego kierunku. Masz juz jakiegos maila z potwierdzeniem, ze kierunek został otwarty na 100%? Bo miałam takiego dostać i narazie cisza.
08.10.2018
08.10.2018
Admini
Klaudia, ja zaczynam 3 letnie, ale to te same wykłady :)
Klaudia
Hej :) czy jest tutaj ktoś, kto zaczyna od tego roku studia niestacjonarne w WSH Sosnowiec na kierunku Administracja (2 letnie) ?
03.10.2018
27.09.2018
marta1991
hej! czy planuje tutaj ktoś studiować edukację wczesnoszkolną i wychowanie przedszkolne w roku 2018/2019? Jeśli tak to chętnie poznam nowe osoby :) więc dajcie znać. Mój mail: heinrichmartha@gmail.com
AniaMi
Zapisałam się na studia podyplomowe i już mi się podoba, że na starcie witają mnie uśmiechnięci pracownicy. Ciekawe jak będzie na wychowaniu przedszkolnym?
21.09.2018
11.09.2018
Marzena
Witajcie :) poszukuję informacji na temat studió podyplomowych kierunku "Podatki i prawo podatkowe" Jestem osobą niedoświadczoną w dziedzinie prawa i nie wiem czuy w ogóle mam szanse. Czy jest ktoś kto mógłby odpowiedzieć mi na kilka pytań? Jaka jest wasza opinia? Jakie perspektywy późniejszej pracy? Mój mail: marzena. hapczyk@gmail.com Z góry dziękuję!
Ania
hej. Kto będzie studiował prawo od tego roku? Absolwenci dajcie znać jak wam się studiowało, mój emial: anna213@o2.pl
03.09.2018
31.08.2018
Anag
Witam. Czy ktoś uczęszczał z Was na studia podyplomowe na kierunku Edukacja przedszkolna i wczesnoszkolna? Jaka jest Wasza opinia? Prosze o odp
Ju
Czesc , Wybieram się na dwa kierunki na raz, podyplomowe: edukacja wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne oraz przygotowanie pedagogiczne w Krakowie na ul. Filipa, czy ktoś tak już studiowal? jakies rady? Ciezko ? Proszę o kontakt na: justin_192@wp.pl.
29.08.2018
29.08.2018
Dziennikarstwo
Szukałam studiów dziennikarskich i mi wyskoczyła m.in. Humanitas, ale jak wchodzę na stronę uczelni to już tam nie widzę tego kierunku. Domyslam się, że zamknęli. Pytanie zatem: gdzie polecacie w regionie Dziennikarstwo na prywatnej uczelni?
marrtka
Witam wszystkich. Czy jest może osoba studiująca pedagogikę I stopnia o specjalności resocjalizacja z profilaktyką w trybie 2 letnim i mogłaby się podzielić informacjami jak wyglądają zajęcia na tej uczelni? Będę wdzięczna za wszelkie uwagi (te negatywne również jeśli warto o nich wspomnieć)
21.08.2018
19.08.2018
Do Jola
Jola i ja jestem z Krakowa, też wybieram się na pedagogikę w trybie przyspieszonym odezwij się do mnie na pedagogikahumanitas@interia.pl
jola
Witam serdecznie. Proszę o opinię na temat studiów w trybie przyspieszonym na pedagogice (zintegrowana edukacja wczesnoszkolna.........) Może ktoś dojeżdża z Krakowa? Chętnie nawiążę kontakt telefoniczny lub mailowy. Pozdrawiam.
18.08.2018
15.08.2018
Filologia angielska
Jak wygladaja zajecia na f. Angielskiej stacjonarnej w trybie przyspieszonym? Zajecia sa codziennie od poniedzialku do piatku? W jakich godzinach? Prosze o opinie:)
Marzena
Czy ktoś wybiera się na inż 2,5roku bhp? albo może jest ktoś kto studiował to i może sie wypowiedziec? jakie przedmioty? jak z zjazdami?
10.08.2018
10.08.2018
Gevi
Do studentow: jak jest z nieobecnosciami? Czy studiujac zaocznie mozna nadrabiac nieobecnosci z dziennymi?
studentka psychologii
Psychologia na humanitasie to przede wszystkim świetni wykładowcy. Wbrew niektórym opiniom trzeba się uczyć. Studia są też bardzo praktyczne. Są dwie specjalności do wyboru: psychologia kliniczna i osobowości i neuropsychologia kliniczna z neurologopedią.
09.08.2018
08.08.2018
Aga
Witam,chciałabym dowiedzieć się coś więcej o Uczeni rozważam kierunek I stopnia pedagogiki Zintegrowana edukacja wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne z elementami terapii pedagogicznej w szybszym tempie. Ale widzę sporo negatywnych opinii na temat wyboru tej uczelni.Proszę o opinie i wasze sugestię.
Iza
Witajcie, bardzo proszę o informację dotyczące psychologii zaocznie. Opinie o wykładowcach, przedmiotach. Proszę o kontakt na hyumis@op.pl
31.07.2018
30.07.2018
xxx
Warto studiować tutaj filologię angielską?:)
Weronika
Witam :) Chciałabym dowiedziec sie czego wiecej o pedagogice w trybie przyśpieszonym (2 lata licencjat)
17.07.2018
17.07.2018
Emilia
Czy jest ktoś, kto studiuje zaocznie elektroradiologie 1 st. ?
psych
To są studia dla osób z wyższym wykształceniem (3 lata) albo pracujących (5 lat) - zajęcia raz w miesiącu plus 2 4-dniowe zjazdy plus wykłady w tygodniu online.
11.07.2018
11.07.2018
Psychologiaa
Do psych Jak to na studiach stacjonarnych sa zajecia raz w miesiacu?
psych
zajęcia są raz w miesiącu, piątek 15-20, sobota, niedziela 8.00-20.00 plus dwa zjazdy w semestrze 4-dniowe od czw-nd godz. 8.00-20.00 - to są studia stacjonarne, nie zaoczne więc w tygodniu wieczorami są też wykłady online
10.07.2018
10.07.2018
student humanitas
warto, psychologia jest super, zajęcia praktyczne a wykładowcy to mocna strona tej uczelni
olicea
jakie przemioty są na psychologii na I semestrze? warto?
03.07.2018
01.07.2018
psychologia2018
Rozważam podjęcie studiów w Humanitas od października na kierunku psychologia w formie zaocznej 3,5 roku. Interesuje mnie wszystko o tym kierunku. Warto studiować w takiej formie, w jakich godzinach są zajęcia, jakie przedmioty, z jakich uczelni wykładowcy...? proszę o priv psychologia2018@interia.pl
marta
P. Katarzyno ja uważam całowicie inaczej, panie odbierające telefony są bardzo miłe. Tak samo jak Pan co przyjmował moje dokumenty, bardzo mily i wszystko dokladnie wytłumaczył
26.06.2018
26.06.2018
Katarzyna
Jestem po pozmowie telefonicznej, w sprawie studiów.. Paniom które odbierają telefon, na pewno nie zależy na tym aby ktoś zapisał się na studia.. Chamstwo, niemiła obsługa, brak informacji z ich strony.
marta
Czy ktoś studiuje na BHP w 2,5 roku. Jak jest ze zjazdami, po ile czasu trwają. A przede wszystkim chcę zapytać o język angielski. Nie jestem z pokolenia kiedy tego języka w szkołach uczyli a więc nie umiem ani podstaw. Czy wykładowcy mają duży nacisk na ten język?
26.06.2018
25.06.2018
do Franki
czytałam wcześniej Twój komentarz, ale teraz go nie widzę ... zastanawiam się czy został usunięty, bo wymieniłaś z nazwiska pracownika naukowego uczelni obecnego przy obronie, który zachowywał się niestosownie, czy to wynik interwencji uczelni .... wiem, o kim mowa dr M ..... jest mi znany. Napisz oficjalne pismo do władz szkoły, to w ich interesie jest, by nie dochodziło to takich sytuaji na obronach.
Absolwentka 2
Poziom uczelni być może satysfakcjonujący dla kogoś , kto dopiero rozpoczyna swoje pierwsze studia ale studenci studiów podyplomowych z reguły posiadają już jakąś wiedzę . Wykładowcy mają niższe kwalifikacje od studentów i często mniejszą wiedzę w dziedzinie, której uczą. Jeśli ktoś chce zdobyć tylko papier to ok, ale dla tych którzy chcą się czegoś nauczyć na studiach podyplomowych niekoniecznie. Za takie samo czesne można zrobić w innych miejscach naprawdę dobre studia.
10.06.2018
08.06.2018
psycholożka
nie polecam studiów mgr na psychologii w WSH. W praktyce organizacyjnej straszny bałagan panuje, zajęcia nakładają się, przedmioty są dokładane beznamiętnie podczas całego semestru...bez ładu i składu. Teorii to w zasadzie jest bardzo niewiele. Słabiutki poziom
sara
Jakieś opinie na temat filologi angielskiej na tej uczelni?
23.04.2018
21.04.2018
Bon
Bardzo fajna uczelnia i bardzo miłe Panie w Punkcie Rozliczeń. Jestem pozytywnie zaskoczony. Zaczynam studia podyplomowe i już teraz mogę napisać, że to była dobra decyzja. Pani która podpisywała ze mną umowę wszystko dokładnie tłumaczy. Jak narazie wszystko ok
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
06.04.2018
23.03.2018
Tymek
Zero odpowiedzialności za praktyki , których nigdzie nie idzie odbyć .Uczelnia sama od siebie powinna pomóc tym studentom którzy nie mogą odbyć praktyk bo żadna instytucja ich nie potrzebuje w godzinach popołudniowych .
Lila
Ja myślę o filologii angielskiej lub bezpieczeństwie narodowym właśnie i nie mogę się zdecydować.
20.03.2018
20.03.2018
Lila
Hej, chciałam się dowiedzieć szczegółów o kierunku Bezpieczeństwo narodowe na tej uczelni. Jak wyglądają zajęcia praktyczne? Czy jest to nudny i trudny kierunek? Jakiś wf na tym jest czy wystarczy chodzić na zajęcia sportowe poza uczelnią i przynieść zaświadczenie? Pozdrawiam.
asdfghjkllllllllllllllllllll
Czy jest tutaj ktoś zainteresowany filologią angielską?
15.03.2018
15.02.2018
M.g
Szkoła humanitas chciałam się spytać jak wygląda pedagogika zaoczne czy jest ciężko i który wybrać system przyspieszony czy 3 letni proszę o odpowiedź
Marcin
Witam, Czy ktoś mógłby podzielić się opinia o studiach podyplomowych "Przygotowanie pedagogiczne" skompresowane do 2 semestrów? Jest ciężko? Jak wykładowcy podchodzą do studenta? Jakie są warunki zaliczeń ? Normalnie jest sesja po semestrze ?
15.02.2018
10.02.2018
Moniqa
Mój adres email: monia030298@onet.pl
Dusia
Co myślicie o elektroradiologii?
08.02.2018
07.02.2018
Caroline
Podaj adres email to odpowiem na pytania. Tak chodzi o Humanitas.
Moniqa
Chodzi o uczelnie Humanitas
06.02.2018
06.02.2018
Moniqa
Studiował ktoś na kierunku pedagogika/psychologia? Jak wrazenia?
Caroline
Jeśli macie pytania piszcie mogę powiedzieć o wszystkim kończyłam tutaj 3 kierunki i obecnie robię podyplomówkę. Zachęcam do kontaktu i szybkiej decyzji. Lepszej szkoły nie znajdziecie.
06.02.2018
06.02.2018
Caroline
Witam, Jestem studentem Humanitas chętnie odpowiem na pytania.
Angela
Chcialabym zapisac się na elektroradiologie w Humanitas , czy jest sens i cos oprócz dokumentu o skończonych studiach wyniosę z tego kierunku? Jak wykładowcy i przedmioty? ktoś pomoze?
03.02.2018
20.01.2018
Małgorzata
Dużo opinii. No cóż każdy ma prawo je wyrażać. Trochę czasu upłynęło od czasu ukończenia mgr administracji 6 lat i zawsze bardzo miło wspominam WSH. Nie prawdą jest, że słaby poziom . Jeżeli ma się ambicję to poprostu wystarczy pracować a wyniki same dobre będą. Nie ma znaczenia prywatna czy państwowa uczelnia wszystko zależy od podejścia wiem coś o tym. Pozdrawiam wszystkich absolwentow 2011 i tych ktorzy dalej zdobywają wiedzę i najważniejszych ludzi wykładowców , którzy ja przekazali i przekazują w dalszym ciągu.
studentkawsh
pojawiła się opinia o pieniądzach, ja uważam, że za oszczędność czasu trzeba zapłacić - są za to super akcje dla studentów, zapisywałam się w tym roku akademickim i dostałam tablet!!! - i tak według mnie jest taniej niż na innych prywatnych uczelniach
15.01.2018
15.01.2018
Jacek
Od niedawna w ofercie pojawiła się opcja dofinansowania do 80% na studia podyplomowe lub an jakieś szkolenie. Mnie udało się uzyskać 60% (MEGA!), przekazuje tu info., bo myślę, że fajne. Zapisałem się na psychologię transportu, później wystawię opinię nt. tych studiów :)
Anna
Wszystko pięknie , ładnie ,ale te koszta....Studiowałam na tej uczelni prawo i non stop za coś kasę ciągną. Jeśli tylko zrezygnujesz i będziesz chciała/chciał wrócić to na wstępnie dostajesz do zapłaty 499zł za czesne + 600zł za uzupełnienie różnicy programowej+ 160 zł za wznowienie studiów. Jeśli chodzi o naukę , to jest ok można się dogadać z wykładowcami. Jeśli chodzi o przepisywanie ocen to nie wszyscy wykładowcy przepisują oceny , chyba że była to uczelnia państwowa
05.01.2018
12.12.2017
Malwa
Czy może jest ktoś na psychologii dla ludzi z tytułem mgr? mógłby mi coś napisać? na priv shantal.info@ op.pl
Eve
Ja studiowałam elektroradiologię. Nie miałam wcześniej technika tylko całkiem inne wykształcenie. Moja opinia jest taka, że jak chcesz się nauczyć to się uczysz i nie zwalasz winy na kompetencje wykładowców. Wcześniej studiowałam na dwóch innych uczelniach i wszędzie są wykłady lepsze i gorsze. Każda ma swoje plusy i minusy. Sama teoria jednak nie wystarczy. Uczelnia mogłaby zwiększyć ilość praktyk. Ja chodziłam na wolontariat na własną rękę. teraz pracuję w dwóch szpitalach. Dlatego jeśli ktoś planuje te studia to polecam ale tak j.w. PRAKTYKA, PRAKTYKA I JESZCZE RAZ PRAKTYKA!!!
08.11.2017
02.11.2017
zuzanka
interesuje mnie wszystko, co wiąże się z kierunkiem PRAWO, możecie się wypowiedzieć na temat poziomu zajęć, z kim są zajęcia, czy nie żałujecie?
Magda
A mnie się podoba. Dopiero zaczęłam tam studia, ale od razu można zauważyć życzliwe podejście pracowników do studentów. W dziekanacie uśmiechnięte panie, miłe panie na portierni, wykładowcy też sprawiają pozytywne wrażenie. Polecam.
02.11.2017
06.10.2017
Administrator
Komentarz usunięty.
Weronikapodkarpacie
Do Kat Tak posiadam już dyplom technika dlatego zdecydowałam się na tą uczelnie :) ja słyszałam dobre opinie . Jeśli ktoś zaczyna przygodę z elektroradiologia to polecam zacząć od technika lub studiów dziennych :)
05.10.2017
17.09.2017
Anka
A orientuje się ktoś jak z filologia na tej uczelni?
Kat
Bardzo malo praktyk organizuja tylko 160 godzin, nie wiem czy nie zaplace tylko za papier, a nic sie nie naucze, elektroradiolog to bardzo praktyczny kierunek...
16.09.2017
15.09.2017
Kat
Do Weronkipodkarpacie, ja jestem z Krakowa i wybieram sie na zaoczne elektroradiologie, masz juz dyplom technika? czytam rozne opinie o tej uczelni i mam mieszane uczucia
Kat
Czy ktos studiowal elektroradiologie ?
15.09.2017
14.09.2017
Gośka
Ogarnia ktoś czy jest jakiś kierunek ekonomiczny w tej szkole albo innej w trybie przyspieszonym ? albo wybiera się ktoś a trybie przyspieszonym tam ? Jakby ktoś mi mógł napisać na mail będę bardzo wdzięczna 8826-94@wp.pl
Sara
Joanna ,Jaa ,możemy się skontaktować telefonicznie ?
20.08.2017
20.08.2017
Sara
Wybiera się ktoś na prawo od października 07' w trybue przyspieszonym to proszę pisać
Weronikapodkarpacie
Wybiera się ktoś na elektroradiologie zaocznie z Podkarpacia ew Kraków ? :)
12.08.2017
09.08.2017
Joanna
Do Jaaa wybieram się na prawo w trybie przyspieszonym
jaaa
czy ktos wybiera się na prawo od nowego roku akademickiego?
11.07.2017
07.07.2017
aruska
jakie specjalności polecacie na kierunku Psychologia? kiedy należy dokonać ich wyboru? czym się kierować?
Administrator
Komentarz usunięty.
05.07.2017
19.06.2017
Ela
Przenoszę się z UŚ do Humanitas na IV semestr. Mam pytanie ile średnio jest przedmiotów na semestrze? Mam do zaliczenia kilka przedmiotów. Poszukuję osób z którymi mogłabym porozmawiać na temat ewentualnych egzaminów, wykładowców. Za wszelką pomoc bardzo dziękuję. tel. grzecznościowy 791031210. Po otrzymaniu informacji usunę post.
Dario
Super Uczelnia
08.06.2017
08.06.2017
Grzegorz
Świetna Uczelnia,kadra oraz miły klimat panujący podczas nauki.Dodatkowo fajna stołówka (dobre jedzenie) :-)
Aga
Jak z praktykami? Czy ktoś wie czy w trakcie studiów można je odbyć na uczelni np. w dziekanacie?
31.05.2017
15.05.2017
Psychologia
Świetni wykładowcy, na naprawdę wysokim poziomie, zajęcia ciekawe i praktyczne. Z organizacją bywa różnie ale poziom zajęć rekompensuje wszystko. Naprawdę polecam.
HUMANITAS - KIERUNEK: "PRAWO"
Uczelnia z dużą renomą wśród wykładowców, co sami to stwierdzają. Na kierunku prawo, bo o takowym kierunku mogę opiniować, ponieważ studiuję ten kierunek. A mianowicie; bardzo wysoki poziom nauczania - bardzo ciężki kierunek, bardzo duże wymagania co do studentów. Po prostu ciężko i już, no ale taki kierunek. Nie ma co się dziwić. Wybitni wykładowcy z renomowanych uczelni z całej Polski tj. Jagielloński, Warszawski, UŚ etc. m. in. wykładowca prawa konstytucyjnego: dr Tomasz Miłkowski - Szef Biura Ochrony Rządu, prawa rzymskiego: dr Łukasz Marzec - katedra prawa rzymskiego Uniwersytetu Jagiellońskiego, prawa cywilnego: dr hab Marek Pliszkiewicz - członek komisji kodyfikacyjnej prawa pracy, historii prawa: prof. zw. dr hab. Adam Lityński - odznaczony: m.in. : Krzyżem Oficerskim Orderu Odrodzenia Polski, Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski, Medal Komisji Edukacji Narodowej, prawa karnego: prof. dr hab. Piotr Kruszyński - dyrektor Ośrodka Badawczego Adwokatury, odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski., dr Anna Kalisz - stypendystka The Center for American and International Law, Southern Methodist University w Dallas, USA, uczestniczka L'école d'été de theorie du droit w Brukseli. I wiele, wiele innych... Teoretycy jak i najważniejsze (dla studenta/przyszłego prawnika) praktycy - sędziowie, prokuratorzy m.in. dr Katarzyna Zadora - sędzia, dr Robert Słowakiewicz - prokurator. I wiele, wiele innych...Studiując w Humanitas - mam "zlepek" najlepszych wykładowców z całej Polski scentralizowanych w tejże uczelni. Przed rozpoczęciem studiowania czytałem opinie o Humanitas i w rzeczy samej - żadnej negatywnej opinii o wykładowcach nie ujrzałem - a to Oni są wg. mnie dla studenta najważniejszą częścią studiowania. Natomiast w dużej mierze - negatywne komentarze na temat finansów. Jak chcący zostać prawnikami studenci nie potrafią czytać umów, które podpisują i potem "oczy jak pięć złoty" jak przychodzi rachunek za studiowanie - i zdziwienie, że trzeba zapłacić, a się nie chodziło - to się skreślić z listy trzeba było... :) Więc sami widzicie: Dla przyszłego studenta chyba opinia najważniejsza o wykładowcach, a nie o studentach, którzy nie czytają umów i dziw, że ma płacić jak nie chodził, a z listy studentów się nie skreślił. No naprawdę bez komentarza... Sami sobie przyszli studenci Humanitas odpowiedzcie na to ;) Dążąc de meritum sprawy, gorąco polecam Humanitas. Uczelnia nie dla mięczaków, tu prywatna uczelnia nie oznacza niskiego poziomu nauczania. Sami sprawdzicie, że jak się uczyć Wam nie będzie chciało - to wypadniecie z gry na Humanitas... Psy szczekają, karawana idzie dalej. Bye ;)
07.05.2017
04.05.2017
jb
Super uczelnia bardzo wysoki poziom na kierunku prawo . Ktoś pisał o wykładowcach z UJ tak zgadza się kultura ,zakres materiału , wykładowcy znacznie przewyższają WSB czy UŚ . Polecam ale trzeba się uczyć .
Dawid
Bardzo dobra uczelnia,wysoki poziom,świetna kadra wykładowców,dobrze zorganizowana i do tego przyjemny klimat nauki.Polecam!
03.05.2017
03.05.2017
Joanna
Uczelnia bardzo dobra. Poziom nauczania wysoki. Najlepsi wykładowcy. Miejsce przyjazne studentom. Polecam prawo!!!
prawo jednolite mgr
Bardzo wysoki poziom , znacznie wyższy niż na UŚ , renomowani wykładowcy z UJ , oraz z pierwszych stron gazet jak i telewizji . Poziom nauczania bardzo wysoki . Z czystym sumieniem polecam uczelnie . Sale klimatyzowane , nagłośnione odpowiednio , wysoka kultura osobista pracowników uczelni, uczelnia prestiżowa nie dla mięczaków .
02.05.2017
01.05.2017
Ania
Polecam WSH w Sosnowcu, przeniosłam się tam z SWPS "renomowanej" uczelni - uniwersytetu- śmiechu warte!!! Władze WSH jak i wykładowcy traktują studenta indywidualnie, poważnie. Zajęcia na tej uczelni dają przede wszystkim wiedzę praktyczną w zawodzie psychologa, nie teoretyczną jak to jest na innych uczelniach. Wielkie podziękowania i szacunek należą się Pani Marcie Adamczyk, która całym sercem zaangażowana jest w Humanitas.
Gab
Chcialabym zrobic tam podyplomowe z Prawa pracy i ubezpieczen spolecznych, moze ktos mi napisac czu warto
09.04.2017
19.03.2017
Marek
Osoby, które musiały zwrócić kasę za studia podyplomowe dofinansowane w kwocie większej niż powinny zapłacić gdyby studiowaly, prawdopodobnie zostały oszukane. Dofinansowanie tych studiów to chyba bujda i można by się z nimi o to sądzić. Na gowork wyjaśnienie.
Moser
Polecam odpuścić sobie tą szkółkę.
13.03.2017
12.03.2017
Nata
Studiuje ktoś zarządzanie w trybie 3 semestry w rok? Ciężko jest czy bez problemowo można wszystko ogarnąć? Nie jest tak, że płacisz i dostajesz papier za nic?
Roxi
W tym roku kończę studia magisterskie na pedagogice. Z czystym sumieniem mogę polecić WSH. Dobra uczelnia, nigdy nie było problemów z czesnym czy planem zajęć. Poziom oceniam dobrze. Na plus możliwość odbycia interesujących praktyk w instytucjach partnerskich.
12.03.2017
05.03.2017
Prawo
Przepisałam się z UŚ-a po półtorej roku studiów. I wiecie co... nie widzę różnicy w poziomie. Najmniejszej. Powiedziałabym nawet, że w WSH jest lepiej ze względu na rozsądniejszy plan zajęć i lepsze podejście do studenta.
student
zajęcia z symulatorami są świetnym pomysłem, sam kierunek jest nietypowy i ciekawy. Myślę, że mamy duże szanse na pracę
21.02.2017
17.12.2016
gaby
różnica moim zdaniem jest diametralna - zupełne nastawienie na kwestie związane z ruchem drogowym, metodami badań kierowców oraz ich zawodem, działalnością gospodarczą związaną z transportem, moim zdaniem bardzo ciekawy kierunek
Roksana
Dołączam się do pytania Agi. Oczywiście chodzi o podyplomowe. W przyszłym tygodniu wybieram się do WSH dowiedzieć się czegoś więcej, ale fajnie byłoby usłyszeć opinie obecnych lub byłych studentów. Warto studiować ten kierunek?
07.12.2016
06.12.2016
Aga
Czy ktoś może mi coś powiedzieć o psychologii transportu? Czytałam, że kierunek ten jest otwarty przy współpracy grupy Cargo. Na zajęciach rzeczywiście jest możliwość skorzystania z symulatorów dachowania, płyty poślizgowej, itd.? Bardzo zależy mi na opinii osób które już studiują ten kierunek. Pozdrawiam
dfdf
dobrze ułożony plan zajęć, ciekawe wykłady, polecam wybrać skrócony tryb studiowania
01.12.2016
30.11.2016
student
nowocześnie, dobra organizacja - polecam
ja
Od pierwszego zjazdu na prawie jestem usatysfakcjonowany. Polecam
25.11.2016
23.11.2016
gosia
ja także polecam Humanitas. Wybrałam tryb skrócony na pedagogice i nie żałuję. Pozdrawiam studentów
student
Nie byłem pewny jaką uczelnię wybrać, ale przekonało mnie prawo w 3,5 roku, bo zależy mi na czasie. Jestem zadowolony wysokim poziomem studiów, polecam
21.11.2016
17.11.2016
gratuluję
nie studiowałam w WSH, ale uczestniczyłam w ostatnich warsztatach z okazji Światowego Tygodnia Przedsiębiorczości i jestem bardzo zadowolona. Poziom merytoryczny bardzo wysoki. Gratuluję i życzę kolejnych sukcesów.
aaa
także spotkałam wielu mieszkańców Ukrainy. Mimo różnego pochodzenia i wieku studentów atmosfera jak najbardziej przyjazna, polecam
16.11.2016
16.11.2016
studentka filologi
Czesław, Rzeczywiście jest u nas sporo studentów zza wschodniej granicy :), do mojej grupy chodzi kilku :)
Czesław
eeeee...??? translator wuja google XD widzę, że w Humanitas jest sporo obcokrajowców :) #lubieto
15.11.2016
19.10.2016
Diana
Obecnie jestem studentką zarządzania, przedmioty choć nie są łatwe, ale aby osiągnąć sukces i otrzymać nowe umiejętności trzeba powalczyć z tym czego nie rozumiesz. A najlepsi wykładowcy oczywiście z tym pomogą
Darina
Wsh ma kilka szkół dziecięcych i mają zachęcające, ciekawe wykłady dla dzieci w różnym wieku
19.10.2016
19.10.2016
Mirana
Polecam tą uczelnie, ponieważ jest ona nowocześnie wyposażona narzędziami. Parking wystarczająco duży.
Psychologia w wsh
Nakierowane są na praktyczne i teoretyczne przygotowanie studentow w pełni do zawodu psychologa. To jest szybki sposob otrzymac magisterke z tego kierunku, trzeba lapac to!!!
19.10.2016
19.10.2016
Marina
Ja mogę podzielić się opinią na temat podyplomówki w WSH. Jestem po studiach z administracji publicznej. Bardzo ciekawie prowadzone zajęcia i przede wszystkim dużo merytorycznej i praktycznej wiedzy rzeczywiście przydatnej w mojej pracy zawodowej.
Psychologia w Humanitas
Myślicie, że warto skorzystać z przyspieszonego trybu studiowania? Konkretnie chodzi mi 3,5 roczne studia na kierunku psychologia. W rekrutacji sympatyczny pan tłumaczył mi, że przerabiany materiał będzie taki sam jak podczas pięcioletnich studiów, studenci mają o prostu mniej wolnego ;] Czy ktoś studiuje już tam i może podzielić się opinią na ten temat?
19.10.2016
19.10.2016
Gienia
Zaczęłam na Humanitasie Dziennikarstwo, jednak po 3 semestrach stwierdziłam, że to nie dla mnie. Zaczynam zupełnie coś innego, bo administracje. Jestem po pierwszyznach zjazdach, mam nadzieję, że tym razem mój wybór okaże się trafny :) Polecam tą uczelnie. Atmosfera jaka tu panuje, podejście pracowników dl studentów są jak najbardziej NA PLUS! :)
Marta
Witam, studiuje lub studiował ktoś na Humanitasie w Sosnowcu - psychologię(skrócony tryb) Bardzo proszę o kontakt mwitas@gmail.com - będę wdzięczna Senkju.
19.10.2016
07.10.2016
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
Agata
Kto wybiera się na studia zaoczne 2 letnie na kierunku administracja ? ☺
29.09.2016
29.09.2016
Agata
Kto wybiera się na studia zaoczne 2 letnie na kierunku administracja ? ☺
kasia
Witam czy któs wyiera się od pazdziernika na administracje 3 letnia zaoczną ? Proszę o opinie
15.09.2016
13.09.2016
ADMINISTRACJA
Hej, jak myślicie czy warto się wybrać jeszcze na administrację w wieku 25 lat? Chciałabym w tym trybie licencjat w 2 lata, ale nie mogę sie zdecydować a wy w jakim wieku rozpoczynacie naukę?
Administracja
Witam, czy ktoś wybiera się może na administrację - licencjat w dwa lata. Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie, czy lepiej wybrać formę nauki 3 letnią ? Będę wdzięczna za każda opinię.
08.09.2016
03.09.2016
Psychologia
Jakie przedmioty są realizowane na V roku i czy na tym V roku zjazdy są tak samo często jak we wcześniejszych latach? Mam dylemat, więc proszę o pomoc, bo nic nie wiem na temat tej szkoły.
Psychologia
Jakie przedmioty są realizowane na V roku i czy na tym V roku zjazdy są tak samo często jak we wcześniejszych latach? Mam dylemat, więc proszę o pomoc, bo nic nie wiem na temat tej szkoły.
03.09.2016
03.09.2016
Psychologia
Bardzo proszę o opinię obecnych i byłych studentów Wyższej Szkoły Humanitas o wyrażeniu opinii na temat studiowania w tej szkole na kierunku Psychologia dla magistrów.
była studentka
Parę lat temu, było naprawdę dobrze, dziekanat był przyjemny, wykładowcy również, uczelnia na prawdę wychodziła na przeciw studentowi. Teraz zamiast wyciągania pomocnej dłoni jest wyciąganie dłoni po pieniądze. Organizacja to zgroza. Seminarium w tygodniu o 16:00, najpóźniej o 17:00. Jesteś na studiach zaocznych i pracujesz? Twój problem. Bardzo dużo zaliczeń odbywało się w tygodniu w godzinach, w których człowiek musi być w pracy. Pracujesz na umowę zlecenie i nikt ci nie da wolnego? Nikogo to nie interesuje. Masz być na zaliczeniu i koniec. Na nic tłumaczenie, że studia zaoczne wybrałaś właśnie dlatego, że w tygodniu chodzisz do pracy. Musisz zrobić praktyki, idziesz do dziekanatu i tłumaczysz, że na zleceniówce nikt ci nie da miesiąca wolnego bo po pierwsze, możesz się pożegnać z pracą a po drugie nawet jeśli nie to jest to urlop bezpłatny i nie będziesz mieć za co żyć, w związku z tym, prosisz o pomoc w znalezieniu praktyk, które można odbyć w weekend. Uczelnia odpowiada- praktyki mają być zaliczone. 60 godzin po 3 godziny dziennie. Poza tym oni nie są od szukania mi praktyk. Jedyne co mogą mi poradzić TO ZMIANA PRACY!! Nikogo tam nie interesuje, że wykładowcy nie ma przez prawie cały semestr. Dziekanat jedyne co może zrobić to powiedzieć 'proszę napisać maila' i tak w kółko. Nie ma wpisanych zaliczeń pomimo wysłania prac, a wykładowca przepadł jak kamień w wodę? Dziekanat radzi- weź warunek, nie masz zaliczenia to twój problem, to że wysłałeś pracę w terminie nie ma żadnego znaczenia. Wykładowca ma obowiązek wystawić 3 terminy zaliczenia a wystawia tylko jeden i kontakt z nim się urywa? uczelnia mówi- Weź warunek. Potrzebujesz ustalić temat pracy a wykładowcy nie ma i nie odpowiada na maile? To twój problem, pisz maile do skutku, a jak ci nie odpisze to nie będzie wpisu i weźmiesz warunek, bo to twoja wina, że gość przepadł jak kamień w wodę. Chcesz skontaktować się z promotorem- dzwonisz do działu toku studiów, aby powiedzieli Ci, kiedy ten facet będzie na uczelni a oni odpowiadają Nie wiemy, pan doktor nie odbiera telefonów, idziesz więc do dziekana, żeby pomógł ci w takiej sytuacji bo coś od tego gościa potrzebujesz, dziekan mówi- nie wiem, był na obronie ostatnio, trzeba było przyjść. A skąd miałam to wiedzieć, skoro nawet dział toku studiów tego nie wiedział? Pytasz w takim razie, kiedy będzie znowu, otrzymujesz odpowiedź- zapytaj kolegi z grupy, on ma z doktorem kontakt. Serio? Mam umawiać się z człowiekiem przez kolegę z grupy? Chyba nie on jest od tego tylko uczelnia, żeby zapewnić ci seminarium, przynajmniej jedno w miesiącu a nie jedno na semestr. Nie masz zaliczenia to wydzwania do ciebie bardzo niekulturalna Pani z dziekanatu, która nie dość, że cię obraża to w kółko powtarza, że masz zdobyć zaliczenie i pisać maile, a gdy odpowiesz, że cały czas piszesz ale nie odpisuje i zapytasz jak w takim razie to zrobić odpowiada: 'Czy Pani potrafi zastosować się do wytycznych które podałam czy mam jeszcze raz powtórzyć? Nie? W takim razie dyskusję uważam za zakończoną i zamkniętą' i odkłada słuchawkę. Po dwóch dniach dzwoni ponownie pytając dlaczego wciąż nie ma zaliczenia, więc ponownie tłumaczysz jej to samo, że nie masz jak go zdobyć bo człowiek który ma je wpisać totalnie przepadł i nie odpowiada na twoje wiadomości, na co Pani wszczyna postępowanie w sprawie skreślenia z listy studentów, bo to seminarium, a z niego nie ma warunku. Potrzebujesz wykaz ocen za studia? Nie ma problemu, pani przez telefon mówi ci 30zł. Pytasz dwa razy, nauczona doświadczeniem, że na tej uczelni nic nie jest takie jak się wydaje czy na pewno tyle, odpowiada że tak. Idziesz do dziekanatu a Pani mówi Ci 60zł. Dziwisz się niemiłosierni i tłumaczysz, że była mowa o 30zł i nawet masz nagraną rozmowę i na dowód możesz ją odtworzyć. Pani mówi: 'To jest nieistotne co Pani usłyszała przez telefon. Ma pani zapłacić 60zł.' Takich przykładów mogę znaleźć naprawdę wiele. Tyle ile zdrowia kosztował mnie i moją grupę ostatni rok studiów na tej uczelni tego nie da się opisać. Odradzam studia w humanitasie. To już nie jest ten poziom co kiedyś. Bardzo szkoda mi tych studiów, bo większość wykładowców na prawdę była super, ale głównie dzięki dziekanatowi i garstce wykładowców studia na tej uczelni przerosły mnie i moje nerwy. Zrezygnowałam na VI semestrze i mimo, że będę musiała nadrabiać rok to studia skończę gdzie indziej.
29.08.2016
29.07.2016
Piotr
Witam, jako student w trybie trymestralnym - 3 semestry w rok - zdecydowanie polecam. Nie dość, że dyplom otrzymujemy szybciej to i czesne jest konkurencyjne do innych uczelni. Oczywiście na oceny trzeba sobie zapracować - tutaj wykładowcy wychodzą z pomocną ręką wysokim poziomem nauczania i usystematyzowaną wiedzą. Wiesz co i jak, organizacja na 5 :) Polecam
Kasia_95
Dzień dobry. Szukam informacji na temat systemu studiowania 3 semestry w rok którymi chwali się WSH. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w takim trybie studiowania? Warto skrócić studia o rok? Jest ciężko?
17.05.2016
01.05.2016
ARTETERAPIA - studia podyplomowe
cześć, czy ktoś z Was studiuje/studiował może arteterapię na WSH? jak oceniacie: poziom i same studia? polecacie? jak pracodawcy oceniają dyplom WSH? z góry dziękuję za odpowiedzi
młoda mama
Zgadzam się z przedmówczynią. Świetna sprawa z tym klubikiem dla maluchów. Sama co jakiś czas korzystam z jego usług. Swietna opieka nad dziećmi i fantastyczny plac zabaw w ogrodzie tuż przy budynku uczelni.
12.04.2016
29.03.2016
Laura
Szkoła super, polecam podjęcie studiów na tej uczelnie. Duzo kierunków zaocznych, stacjonarnych oraz podyplomowych. Wysoki poziom kształcenia się. Ma dość wysokie miejsce w rankingach uczelni
Karina
Jestem mamą 3 letniego dziecka i często nie mam gdzie zostawić, kiedy mam zajęcia. Wyższa Szkoła Humanitas ma Klubik Żabki, gdzie każda mama może zostawić swoje dziecko.
29.03.2016
29.03.2016
annistasiak
Bardzo dużym atutem jest istnienie Uniwersytetu Trzeciego Wieku, osoby w starszym wieku mogą spędzać swój czas z pożytkiem dla siebie.
samara61
Bardzo miła i przyjazna uczelnia. Polecam!!! Warunki studiowania są w pełni dostosowane do sytuacji studenta, jak finansowej tak i zdrowotnej.
16.03.2016
01.03.2016
@Michalina
Studia zaczynają się już w zasadzie w sensie w marcu a sama rekrutacja do 15 marca jakoś. Ale nawet jak się później spróbujesz zapisać to możesz zaczać studia z lekkim poślizgiem.
MIchalina
Czy ktoś może napisać do kiedy trwa w humanitaisie rekrutacja zimowa i kiedy zaczyna się studia? Jak to potem wygląda z semestrami? Bo dziwnbie tak jakoś :/
28.02.2016
22.02.2016
Sebek
Moniaaa elektroradiologia generalnie to rzadki kierunek, a w humanitas ceny są przystępne. Ten kierunek masz jeszcze w Krakowie i Białymstoku więc jak jesteś ze śląskiego to lepszej oferty chyba nie znajdziesz :)
@eee
Forma egzaminów w zależności od wykładowcy ale sa bardzo wyrozumiali, a same zjazdy są robione tak żeby w miarę możliwości dostosować się do potzreb studentów. Kilka razy z grupą mieliśmy tak że prosiliśmy u opiekuna roku o mozliwość modyfikacji plany zajęć i się udawało. Tak więc jest szansa, że bez problemu sobie poradzisz. Uczelnia naprawdę wychodzi do studenta
19.02.2016
31.01.2016
eee
Myślę o zapisaniu się na prawo , sem.zimowy. Napiszcie czy jest ciężko. Boję się że mogę nie dać rady - praca,rodzina...Ile jest zjazdów w miesiącu , egazaminy w jakiej formir - pisemne, ustne ....Dziekuję .
Dominik
Rekrutacja zimowa oznacza że studia zaczniesz w marcu :)
23.01.2016
18.01.2016
Moniaaa
Witam myślę nad podjęciem nauki na kierunku elektroradiologia- system zaoczny czy ktoś mógłby mi przybliżyć trochę informacji? Czy jesteście zadowolenia jak z opłatami, wysokościami stypendiów, no i o co chodzi z rekrutacją tą zimową ona już startuje na rok akademicki który zaczyna się w październiku ?
zimowa rekrutacja
ta zimowa rekrutacja to co oznacza? od kiedy zaczynają się studia i jak to później w praktyce wygląda? to są normalnie teraz grupy otwierane?
03.01.2016
02.01.2016
Studentka Prawa
Na pierwszym roku, na studiach niestacjonarnych w 3,5 roku miałam: prawo konstytucyjne, prawo rzymskie, wstęp do prawoznawstwa, TI, język obcy :) Jeśli chce się zaliczać egzaminy to trzeba się pouczyć, oceny z nieba nie spadną, jak wszędzie. Ogółem, uczelnia godna polecenia
Edyta
Czy ktoś studiuje prawo na zaocznych? Proszę o opinie....Jakie przedmioty na pierwszym roku....Proszę o odp. zastanawiam się nad studiowaniem na tym kierunku. Pozdrawiam.
29.11.2015
19.11.2015
ja123
Nie polecam. Dla mnie to maszynka do robienia pieniędzy. Poziom wykładów na podyplomowych słaby, zero dodatkowych materiałów, tylko prezentacje, które nic nowego nie wnoszą. Jak już ktoś ma skończonych kilka kierunków studiów to oczekuje czegoś więcej niż tylko papierka. Kasę płaci się niemałą a nawet indeksów papierowych nie mają a wszędzie powołują się na numer albumu (jakiego albumu). Po zapisaniu się na studia wpłaciłam 50 zł zaliczki, która miała być policzona na poczet pierwszej raty za studia. Po miesiącu okazało się, że Pani już nalicza odsetki, bo ja stwierdziła mam 50 zł niedopłaty. Okazało się, że Pani nie sprawdziła że pieniądze były na koncie, bo i po co. Inne podyplomówki na pewno będę robiła na państwowych uczelniach z tradycjami i poziomem.
Kajka
Psychologia w mgr w 3,5 roku - i jak tutaj nie podjąć takiego wyzwania. Jest ok, czasem pluję sobie w brodę, że nie poszłam normalnym tokiem studiów, bo na dyplom trzeba solidnie pracować, ale nie a tego złego :) Polecam szczerze ;)
21.10.2015
06.10.2015
xxx
Przemku, Masz już jakiekolwiek informacje na temat tego kierunku? ( plan zajęć, listę przyjętych.. cokolwiek)
Przemek
Witam czy ktos z osob wybierajacych sie na psychologie studia jednolite magisterskie dostał info czy ten kierunek bedzie otwarty ?
23.09.2015
29.08.2015
Wiola
Przepraszam za spam... mój komputer się buntuję.
Wiola
Ja wybieram się na psychologie ale niestacjonarnie (3,5) Jak by ktoś coś to podaję meila ;) : wiolkakkk@tlen.pl
29.08.2015
29.08.2015
Wiola
Ja wybieram się na psychologie ale niestacjonarnie (3,5) Jak by ktoś coś to podaję meila ;) : wiolkakkk@tlen.pl
Wiola
Ja wybieram się na psychologie ale niestacjonarnie (3,5) Jak by ktoś coś to podaję meila ;) : wiolkakkk@tlen.pl
29.08.2015
01.08.2015
Alex
Czy ktos sie wybiera teraz na psychologie???
buba
Jak jest na elektroradiologii? Kto poleca?Jestem po maturze i zastanawiam się????? Dajcie znać!
13.07.2015
01.07.2015
Sebastian
Alex - zapraszam do tematu, studiuję tam już mój kolejny kierunek i ten jest kierunkiem wynikającym z mojej pasji. Nauczyciele to przede wszystkim praktycy, są osoby z UJ. także UMCS, oraz Śląskiej Akademii Medycznej.
Sebastian
mimi - Co to za stek bzdur ? studiowałaś tam psychologię ? czy tylko reprezentujesz agresywną konkurencję innych szkół. Organizacja, podejście indywidualne do studenta i wspólne rozwiązywanie spraw dotyczących studentów - to charakteryzuje Instytut Psychologii w Humanitas. Zapraszam na bezpośrednią rozmowę, wskazanie słabych stron, chętnie przepracujemy temat.
01.07.2015
24.06.2015
mimi
Jeśli chodzi o organizację kierunku Psychologia, to bajzel jest niemiłosierny... Obiecanki-cacanki, a później naiwny student zostaje wyrolowany - na kasę i poziom nauczania...
Alex
A co z psychologia? Czy naprawde nikt tam nie studiuje psychologii?
30.04.2015
28.04.2015
zniesmaczona
Moi Drodzy! Czy można być dobrym prawnikiem po prywatnej szkole jeszcze w 3,5 roku? Czy powierzylibyście np. swoje zdrowie lekarzowi po skróconej medycynie? to jest prawdziwy dramat ! Dlaczego nikt się tym odgórnie nie zajmie? Ale cóż- kolejna produkcja "pseudo" magistrów, Ci się cieszą bo będą mgr prawa w 3, 5 roku , psuedo szkoła się cieszy bo zarobi, ale co dalej , jak z aplikacją i dalszą drogą? no chyba, że ktoś to studiuje , aby schować dyplom do szuflady.... dalszy komentarz jest zbędny... strata czasu, pieniędzy, poziom kultury osobistej pracowników -żenujący...
PAULINA
Gienku, studiuję tam prawo. Co prawda nie jestem w tak dobrym położeniu jak Ty, ale bez problemu dostałem świetny staż. Z tego co wiem, sam Humanitas oferuje też dużą pomoc, ma podpisane umowy z wieloma kancelariami w których można odbyć praktyki, potem wiadomo - albo jesteś dobry, a pracodawca uczciwy i bez znajomości zostajesz, albo nie. W przypadku aplikacji - realia znasz. Po państwowych jest ciężko, myślę, że w tym przypadku nie ma wyjątku. Sam musiałem milion razy (na początku z obawą) przyznać się gdzie studiuję, ale ku mojemu zaskoczeniu dla nikogo nie stanowiło to żadnego problemu. Kilka razy spotkałem się nawet z opinią, że ten kierunek dla Humanitas to strzał w dziesiątkę i że najlepsi wykładowcy uciekają z UŚ właśnie tam. Powodzenia
22.03.2015
22.03.2015
Gienek
Co z prawem na Humanitas? Tytuł mgr w 3 lata, oczywiście przy tym milion razy więcej pracy z w krótszym czasie jak rozumiem (inaczej nikt by im nie pozwolił otworzyć takiego kierunku), ale czy potem jest jakaś przyszłość? Tak wiem - znajomości, rodzina. Jestem akurat w dobrej sytuacji, ale ile można powoływać się na tatusia?
Niko - co prawda dziennikarstwo, ale...
Cześć, co prawda nie studiuję psychologi, ale jeżeli chodzi o pisanie pracy samej pracy - wymogi jak wszędzie. Za pół roku mam obronę, z tego co wiem przez lata jest taka sama zasada. Niko, nie stresuj się, u siebie w grupie mam 2 osoby po czterdziestce, widzę, że nie jest im łatwo tak jak osobom w moim wieku (23 lata), ale są najlepsi jeżeli chodzi o średnią z całej grupy. Wiele zależy od podejścia. Na kierunku administracji także zauważyłem, że większość osób, to nie są ludzie po 20, wręcz przeciwnie :) Życzę powodzenia i nie zastanawiaj się, inwestycja w siebie jest najważniejsza :)
22.02.2015
29.01.2015
Psychologia-studia
Hej Niko, ja mam 32lata i bardzo chcialabym podjac studia psychologiczne. Obecnie pracuje jako nauczyciel, ale ciagnie mnie w inna strone. Mialam zapisac sie juz w tamtym roku,ale boje sie czy podolam finansowo, bo to jednak jest 550zl miesiecznie plus roznice programowe, ktorych moze byc sporo. Bede wdzieczna za jakiekolwiek informacje na temat sosnowieckiej psychologii. Chcialabym,ale sie boje... Jednak mam nadzieje,ze w koncu sie zdecyduje. Prosze obecne studentki i studentow psychologii o informacje, napiszcie prosze cos wiecej na ten temat. Z gory Wam wszystkim dziekuje!
Niko
Cześć, ja też przymierzam się do psychologii od lutego 2015. Mam 34 lata a poprzednie studia mgr kończyłam w 2005 roku na UŚ. Obawiam się czy sobie poradzę z pisaniem pracy mgr. Wymagania zmieniły się przez te lata.
28.01.2015
28.01.2015
Niko
Cześć, ja też przymierzam się do psychologii od lutego 2015. Mam 34 lata a poprzednie studia mgr kończyłam w 2005 roku na UŚ. Obawiam się czy sobie poradzę z pisaniem pracy mgr. Wymagania zmieniły się przez te lata.
marca
Ja nie studiuję na psychologii, więc nie mogę nic powiedzieć o zjazdach czy zajęciach ale na pewno mogę polecić humnitas pod względem atmosfery studiowania i wysokiego poziomu :)
25.01.2015
23.01.2015
Psychologia-studia
Napiszcie prosze cos wiecej jak jest na psychologii, ile jest osob na roku,jak wygladaja te tygodniowe zjazdy,czy sa jakies dodatkowe oplaty. Jaki jest poziom i atmosfera na uczelni? Jestem ciekawa wszystkiego,bo zastanawiam sie nad tymi studiami a mam juz swoje lata...
Hasztag
szybki koment: #HumanitasWarto ;)
22.01.2015
22.01.2015
Lilka
Podyplomowe - genialne, dzienne - średnio, przeniosłam się na zaoczne, gdyż zajęcia i tak odbywały się w co drugą sobotę. Pomysł niby zacny, gdyż zajęcia tylko w czw., pt. i sb., ale w takim razie wolałam poszukać jakiejś dorywczej pracy :) Zaoczne - super. Opinie jak widać różne, dużo zależy pewnie od indywidualnego podejścia.
busia
Psychologia, jest OK. Niektórzy wykładowcy świetni, część średnia a jest też paru marnych - jak wszędzie. Uczyć to nikomu się nie zabraniają. Pewnie będą tacy co się poślizgają, ale nie ma uczelni na świecie, gdzie nie byłoby cwaniaków. Jak ktoś chce się uczyć, to może nawet w Humanitas. Szkoła jak wiele. A poziom jest średni.
23.12.2014
09.12.2014
NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ NA DOFINANSOWANIE!!
STUDIOWAŁEM 2 LATA NA DOFINANSOWANYM KIERUNKU. PŁACIŁEM CO MIESIĄC 205 ZŁ TYM KURWOM. MUSIAŁEM ZREZYGNOWAĆ Z NAUKI ZE WZGLĘDU NA STAN ZDROWIA. HUMANITAS WYSTAWIŁ MI RACHUNEK NA PRAWIE 5 TYS ZŁOTYCH I GDY ODMÓWIŁEM SPŁATY - BO ZA CO? ZA NAUKĘ, KTÓREJ JUŻ NIE POBIERAM? - SPRAWĘ ZGŁOSILI DO SĄDU. WYOBRAŹCIE SOBIE TERAZ, ŻE JAKIEŚ 80-90% OSÓB REZYGNUJE ZE STUDIÓW NA PIERWSZYM ROKU, WIĘC W TEJ SYTUACJI MUSZĄ ZWRACAĆ KOSZTY CAŁOŚCIOWE - CZYLI ZA PEŁNE 3 LATA KSZTAŁCENIA, A WIĘC 410 ZŁ X 36 MIESIĘCY. NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ NA DOFINANSOWANIE! TAKIM SPOSOBEM HUMANITAS ZDZIERA PIENIĄDZE Z LUDZI, KTÓRZY WCALE NAUKI NIE POBIERAJĄ, ALE PODPISALI UMOWĘ, WIĘC PŁACIĆ "MUSZĄ"
Anka
Parking to akurat jest jeden z największych uczelnianych jakie znam. Nigdy nie ma problemu z zaparkowaniem. Na wykładowców też nie narzekam. łatwo komuś mówić jak myśli że będzie miał papier za ładne oczy. Do nauki a nie siedziec i wypisywać głupoty na forach ;-)
10.11.2014
07.11.2014
Monia
Jestem na dziennikarstwie. Pierwsze zajęcia za mną. Szczerze mówiąc czytając niektóre komentarze pod spodem lekko się wystraszyłam. Dojeżdżam 150 km autem, ale miło jestem miło zaskoczona. Dementuje - PARKING JEST, i to niesamowicie duży. Ciężko cokolwiek mówić o poziomie po tak krótkim czasie, ale już na samym początku czuć, że nie ma zlituj. Zaczynam, a nauki mam... ogrom.
ika95
Też wybieram się na psychologię, niestety pierwsze zajęcia mnie ominęły. Jak wrażenia? :) Póki co moje ogólnie o szkole świetne, bardzo pozytywni ludzie i załatwi się wszystko co trzeba, każdy pomocny :)
02.11.2014
29.09.2014
domix92
Ja się wybieram na Psychologię :)
zorrro
Nikt nie dostanie pracy po tej szkole,dobry cytat: "rodzice to szkola dla niedouczkow, za to za kase"
16.09.2014
16.09.2014
Najgorsza
Najgorsza atmosfera - od braku parkingu na wykładowcach kończąc
Nyna
Hej, czy ktoś się wybiera w tym roku na prawo?
26.08.2014
05.08.2014
Aldona
A wybiera się ktoś na psychologię????
Wiela
Ja się wybieram na to co Ty Aniu:)) Skąd jesteS??
30.07.2014
25.07.2014
Psychologia Humanitas
Wybiera się ktoś na psychologię????? Co myślicie o psychologu z Humanitas, warto czy nie?
Ania
Czy wybiera się ktoś od października na kierunek Zintegrowana edukacja wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne i oligofrenopedagogika? Studia zaoczne 2 stopnia... Chętnie poznam taką osobę. W końcu razem raźniej!
16.07.2014
11.07.2014
Ona
Jak jest na psychologii? Pytanie do tych,co już studiują-jesteście zadowoleni? Jakieś plusy/ minusy studiowania psychologii w Humanitas:)?
Filip
W Wyższej Szkole Humanitas studiuję na podyplomowych. Poziom na pewno nie należy do najniższych. Cieszy mnie, że zajęcia nie są suchymi monologami głoszonymi przez wykładowców, a w dużej mierze zajęciami praktycznymi.
07.07.2014
06.07.2014
Kamil
Jestem studentem WSH od niedawna - przeniosłem się z innej uczelni i oczywiście nie żałuję. Humanitas coraz bardziej pozytywnie mnie zaskakuje. Miło jest mieć możliwość pouczenia się przed egzaminem na kocyku w Letniej Strefie (niedawno było otwarcie), ale to jeden z wielu przykładów. Rozwinięte zaplecze informatyczne, np. infokioski na holu, przeogromny parking na którym zawsze znajdę miejsce (wielki plus dla mobilnych), strefa studenta koło stołówki, gdzie można w spokoju, wygodnie usiąść na kanapie, czy wreszcie piłkarzyki na holu!!! Która uczelnia by coś takiego wystawiła? Humanitas mistrz!
oksana
Zapisałam się do Humanitasa. Pierwsze wrażenie? Bardzo miłe panie w dziekanacie, w budynku i wokół niego schludnie, czysto, duży parking, dobry dojazd. Mam nadzieje że będę zadowolona ze studiowania tutaj. Na razie zapowiada się pozytywnie.
06.07.2014
01.06.2014
Marta
Zastanawiam się nad pójściem do Humanitasu. Widzę tu dużo pozytywnych opinii o tej uczelni. Czy ktoś z Was studiował lub studiuje w niej prawo? Jak wygląda ten 3,5 letni system studiów?
Marta
Zastanawiam się nad pójściem do Humanitasu. Widzę tu dużo pozytywnych opinii o tej uczelni. Czy ktoś z Was studiował lub studiuje w niej prawo? Jak wygląda ten 3,5 letni system studiów?
01.06.2014
27.04.2014
pedagog
Jeżeli ktoś jest z okolic Sosnowca, szuka dobrze zlokalizowanej uczelni, z dobrym dojazdem i wieloma innymi atutami, to Humanitas będzie dobrym wyborem. Poziom wbrew temu co mówi się o prywatnych uczelniach też jest wysoki. Ja polecam w 100 procentach!
STudent
Świetna organizacja studiów. Trzy dni nauki w trybie stacjonarnym pozwalają mi na rozwój osobisty – odbycie staży, praktyk, znalezienie pracy. To również czynnik, którym kierowałem się przy wyborze uczelni. Polecam!
14.04.2014
09.04.2014
Anka
Hej. Ja w tym roku skorzystałam w Humanitas z 50% zniżki na studia podyplomowe. Z tego, co słyszałam AMP też jest dofinansowana. Najlepiej zadzwonić i popytać, bo warto. Nie ma co przepłacać.
Maciek
Witam. Słyszałem, że Humanitas otwiera teraz podyplomową Akademię Marketingu Politycznego. Czy ktoś z Was ma doświadczenia ze studiami podyplomowymi w WSH? Nie ukrywam, że nazwiska takie jak Piotr Tymochowicz wśród wykładowców brzmią obiecująco. Prosiłbym o opinie.
08.04.2014
15.03.2014
kate
Zapisałam się na psychologię, jako na drugi kierunek. Na państwowych uczelniach bym się nie dostała, nie ta matura, a to było moje marzenie, żeby studiować psychologię. Mogę powiedzieć po tych pierwszych miesiącach, żę nie jestem zawiedziona. Sporo nauki, przyjemni wykładowcy, poziom porównywalny z państwówką z tego co porównywałam u znajomych z UŚ.
Psychologia Humanitas
Mam wielką prośbę do osób, które od października 2013r. studiują psychologię w Humanitas(w jakimkolwiek trybie studiów) Napiszcie proszę jakie są Wasze wrażenia. Jesteście zadowoleni? Jak wyglądają zajęcia? Jacy wykładowcy? Proszę o jakiekolwiek informacje- z góry dziękuję Wszystkim
26.02.2014
26.02.2014
goŚĆ
No wlasnie mnie tez sie udalo zapisać w promocyjnej cenie (hihi:)). Kolezanka mi polecila ta uczelnie, bo maja spoko wykładowców i swietna lokalizacje. I nawet z daleka łatwo tu dojechac, a dla mnie to baaaardzo wazne:):):)
goŚĆ
No wlasnie mnie tez sie udalo zapisać w promocyjnej cenie (hihi:)). Kolezanka mi polecila ta uczelnie, bo maja spoko wykładowców i swietna lokalizacje. I nawet z daleka łatwo tu dojechac, a dla mnie to baaaardzo wazne:):):)
26.02.2014
25.02.2014
Melania
Zapisałam się na studia podyplomowe w Humanitas. Szef ppolecił właśnie Humanitas. cena mile zaskoczyła, aż 50 procent taniej.
mania
Polecam podyplomowke. Teraz jest dofinansowana 50 proc.,a po co przeplacac…… Sama zdecydowalam sie na administracje publiczna, rusza od maja. Sporo moich znajomych sie zapisalo, bo kwota przyciaga, a i uczelnia jest niczego sobie. Na innych uczelniach za ta sama podyplomowke musielibyscie zaplacic duzo wiecej!!!
25.02.2014
18.02.2014
chudy
Słuchajcie skończyłem Humanitas, mam się dobrze, teraz idę na podyplomówkę ,bo mają studia dofinansowane 50% dla mnie w sumie pieniądze nie grają roli, ale skoro jest taka oferta to warto skorzystać. No i co ciekawe ostatnio uczelnia rozkręca się, ma duży parking, fajni ludzie tam pracują, więc warto!
Baśka
Byłam zapisać się dzisiaj na studia podyplomowe za pół ceny, stałam w kolejce, żeby się zapisać!!!!!
10.02.2014
03.02.2014
gośka
Ja uważam, że to jest najlepsza uczenia niepubliczna w Zagłębiu i na Śląsku! Skończyłam studia, mam dobrą pracę, a teraz wybieram się na studia podyplomowe, bo mają projekt i można za pół ceny zdobyć dodatkowe kwalifikacje
Dagmara
Oceniam wysoko Humanitas, uzasadniając tym, że jest przyjazna, i pomogła rozwinąć pasję dziennkarską, za co bardzo jestem wdzięczna
09.01.2014
09.01.2014
Dagmara
Ocyniam wysoko Humanitas, uzasadniając tym, że jest przyjazna, i pomogła rozwinąć pasję dziennkarską, za co bardzo jestem wdzięczna
Wojtek
Zgadzam się z wypowiedzią Kaji, też studiuję dziennikarstwo i polecam uczelnie
09.01.2014
07.01.2014
Mm
Moja koleżanka zapisała się w październiku na Psychologię. Dzięki ukończonym studiom I stopnia na pedagogice wskoczyła od razu na semestr 5. Co prawda ma kilka dodatkowych przedmiotów wynikających z różnic programowych ale z tego co wiem, dzięki indywidualnej ścieżce studiowania z łatwością godzi je z normalnym tokiem studiów. Po za tym cena za takie studia w porównaniu z innymi uczelniami to bajka. Jak obronie swoją pracę licencjacką na pewno spróbuję tam swoich sił :)
Emil
Spoko uczelnia, zrobiłem studia licencjackie na administracji. Mogę polecić tę szkołę. Zastanawiam sie nad podyplomówką od nowego roku akademickiego.
07.01.2014
09.12.2013
kaja
Jako studentka dziennikarstwa wystawiam swojej uczelni wysoką ocenę!
Marek 48
Studia podyplomowe na wysokim poziomie. Zajęcia z praktykami, ciekawe i dynamiczne. Otrzymaliśmy jako materiały książki i talony do wykorzystania w uczelnianym bistro. Full serwis. Oceniam bardzo dobrze.
02.12.2013
02.12.2013
student
Po studiach licencjackich, teraz robię podyplomówkę w WSH. Zajęcia prowadzone na przyzwoitym poziomie, dobry kontakt z wykładowcami. Można dogadać się także z pracownikami w dziekanatu, a z tego co się słyszy ponoć bywa różnie na różnych uczelniach. Ogólnie w porządku. No i lokalizacja jest ważna. Dobry dojazd i możliwość zaparkowania samochodu znacznie ułatwia życie.
Czesiek
Najlepsza uczelnia na której studiowałem, a niestety kilka ich miałem podczas swoich przygód za wykształceniem. Niesamowite relacje student - wykładowca, student - dziekanat. Super atmosfera!
28.11.2013
28.11.2013
Jerzy
Ukonczyłem Dziennikarstwo na Wyższej Szkole Humanitas 2 lata temu, do dziś wspominam mile zajęcia z Tomaszem Kammelem Krzysztofem Mroziewiczem innymi wykładowcami,
absolwent
Ja potwierdzam wcześniejszy wpis o dziennikarstwie w Humanitas jako absolwent tej uczelni. Świetne zajęcia z Tomaszem Kammelem, Michałem Kaczmarczykiem, czy prof. Marianem Gierulą. Do tego praktyki w TVN24 i Wiadomościach Zagłębia.No i niezapomniane wrażenia na obozach dziennikarskich w Zakopanem. Pozdrawiam.
26.11.2013
19.11.2013
optymista
Cześć. Chętnie dorzucę kilka słów na temat dziennikarstwa w WSH. Kierunek jest prowadzony naprawdę na przyzwoitym poziomie i tutaj także należy się duży plus za praktyczną naukę warsztatu dziennikarskiego. Tak trzymać...
Hana
Kolega studiuje prawo w Humanitas i chwali sobie praktyczne podejście do tematu. Zajęcia prowadzą praktycy - adwokaci, sędziowie, radcy prawni.
13.11.2013
23.10.2013
mela
szkoła spoko, skończyłam i jestem bardzo zadowolona, jeśli komuś zależy na wysokim poziomie nauki, świetnym podejściu do ludzi i miłej atmosferze, polecam!
Prawo Humanitas
Cześć! Ja właśnie wybieram się na niestacjonarne Prawo, jestem z okolic Krakowa i poszukuję kogoś kto byłby chętny złożyć się na paliwo i ewentualny nocleg, żeby nie jeździć tam i z powrotem.
13.10.2013
08.10.2013
natka
jest gdzieś jakieś forum na Facebooku?
Natka
Odpowiadając na wcześniejsze komentarze ja się wybieram na II stopień administracji :)
08.10.2013
27.09.2013
gość
Zapisałam się na administrację do WSH. Czy ktoś coś wie na temat pierwszych wykładów bądź czegokolwiek ?
ag.
Uczelnia bardzo dobra. Wychodzi taniej niż na zaocznych UŚ. Jestem na Zarządzaniu i dziwie się, że komuś coś nie pasuje. Przyjazna Uczelnia
19.09.2013
19.09.2013
kon.
Skończyłem. Mam pracę. Wracam z sentymentem. Chyba pójdę na studia podyplomowe z zz bo są dofinansowane
ona
To samo co na Akademii Polonijnej w Cz-wie...
19.09.2013
19.09.2013
gość
Skończyłam studia w WSH, nie było większych problemów, zajęcia na czas, poziom ok, ludzie ogólnie w porządku, mogę polecić tę szkołę .
mada
szkoła w porządku, fajni ludzie, wykładowcy też ok, normalne podejście do studenta, dobre i tanie obiady
09.09.2013
08.09.2013
Realista
Nie dam nikomu pracy po tej szkole, rodzice to szkola dla niedouczkow, za to za kase. No i jeszcze zeby zaspokoic rodzicielskie ambicje.
Barbara
Szkola za kase, nie daje wiedzy tylko papierek. Pracodawcy nie szanuja tej szkoly. Ambitnym polecam cos bardziej prestizowego.
08.09.2013
05.09.2013
kama
Czy ktoś był na podyplomowych w Humanitas? Teraz mają dofinansowane i interesują mnie zasoby ludzkie. Ktoś kończył takie?
monia
witam serdecznie czy wybiera się może ktoś z Was na oligofrenopedagogike? oczywiście na studia podyplomowe :) pozdrawiam ps. czy ktoś może wie jak w praktyce wyglądają zjazdy i którzy wykładowcy będą?
03.09.2013
02.09.2013
Dragon
Czy ktoś się wybiera, na dziennikarstwo, niestacjonarne ?
monia
Mam pytanie, ten "numer albumu", który jest potrzebny przy logowaniu się na WU dostaniemy w październiku czy trzeba go 'zdobyc' jakoś inaczej? ;)
30.08.2013
29.08.2013
miszel
wybieram się na administrację zaoczną II stopnia....ktoś jeszcze idzie?
ada
ja się już zapisałam
28.08.2013
26.08.2013
monia
Czesc ;) Wybiera się ktoś na administracje , studia zaoczne ?
Psychologia Humanitas
Ja się wybieram na psychologię do Humanitas- interesują mnie tzw. studia dla magistrów. Czy ktoś jeszcze wybiera się do Sosnowca od października?
25.08.2013
23.08.2013
do Ada
Też slyszałam ze humanitas otwiera psychologię. Podobno jednolite magisterskie w roznych trybach. Będzie można np skonczyc studia w 3, 5 roku. Spróbuj zdobyc taka gazetke którą niedawno wydali tam jest trochę więcej informacji
ada
Witam, czy ktoś z Was ma jakieś informacje na temat psychologii w Humanitas w Sosnowcu?Podobno otwierają taki kierunek?
06.08.2013
24.07.2013
do Adsona
a ja znam wiele osób po szkole zasadniczej zawodowej które mają dobrze prosperujące firmy,także wiesz,odsetek 0.1% ogółu nie świadczy jeszcze o perspektywach bo idąc takim tokiem myślenia dojdziemy do takiego oto absurdu że Polska to kraj dobrobytu i szcześliwości bo przecież 0.1% obywateli to milionerzy
mik
chyba ktoś nie zrozumiał mojej wypowierdzi.Po co piszesz mi o jakichś aspiracjach,życzliwości czy o tym że wykształcenie jest nie dla pracy a dla potrzeb inamentnych? nie o tym mowa , ja jedynie ustosunkowałem się do wypowiedzi w stylu" humanitas jest super bo mam super pracę" .I na tym się skupmy.Więc,raz że humanitas nie jest wcale takie super a dwa po takich uczelniach nie ma perspektyw ani żadnej super pracy ! ani tej bardziej ambitnej ani nawet tej mniej ambitnej a nie ma jej dlatego że Poważni Pracodawcy nie traktują takich uczelni na serio a ci mniej poważni na mniej ambitne stanowiska mają wysoko wykwalifikowana kadrę niższego szczebla (wykwalifikowanych techników,robotników z rozmaitymi kursami itp) a jesli już mowa o pracach niżeszego szczebla - tak owszem,żadna praca nie hańbi tylko taki niuans - magister który 5 lat studiował jakieś bzdety nigdy nie będzie lepszy od robotnika który 5 lat wylewał poty na budowie,hucie,kopalni czy jakiejś fabryce albo od takiego który przez te 5 lat zrobił specjalistyczne kursy Reasumując - Jeśli już studiować to w poważnych ośrodkach naukowych,poważne kierunki a po takich uczelniach jedynie znajomości ,nie wierze że ktoś znalazł po tym pracę.Tak jak napisałem wcześniej,większośc tę pracę miała nim podjęła studia
22.07.2013
15.07.2013
Prosze bardzo Anna
Jest tak jak napisała Ada tylko pamiętaj uważaj na kolegów studentów...nie spouchwalaj się z nimi jakbyś poszła na dziennikarstwo,to wygi i szczury albo porób sobie dziary na twarzy...;-]
Adson
Owszem są perspektywy znam wiele osób, które piastują wysokie stanowiska będąc absolwentami Wyższej Szkoły Humanitas, które cenie i szanuje.Poza dziennikarstwem po tym kierunku nikt nie ma pracy bez znajomości i nawet bezwzględne usposobienie,fałsz,i rozmaite techniki manipulacyjne mu nie pomogą.
15.07.2013
15.07.2013
Ada
Bardzo miła kadra pracownicza a mianowicie; panie pracujące w bibliotece i czytelni. Życzliwe Panie i Panowie w dziekanacie .Stosunkowo tanie obiady w stołówce Mi bardzo smakują, wszystkie poza jednym daniem.. Miłe Panie w stołówce, sympatyczny Pan kucharz. Wykładowcy bardzo fajni, uczelnia bardzo elastyczna, życzliwa. Polecam i zgadzam się z osobą, która podpisała się ,,hej ocieplacz” Opinie pokazują jak różni ludzie przychodzą i studenci ..Nie będę polemizować z opinią osób, które drażni mój komentarz.
Hej mk
Czytam to łape się za głowe...Nie ma pracy są aspiracje...A ja mam jedną aby ludzie byli dla siebie np mili i infantylnie szczerzy dobrzy z sercem na dłoni a co wiekszosc falszu obłudy i trafic na dobrego człowieka cieżko a jak jesteś za dobry i przy tym niedajboże mówią Ci że bardzo ładny i nie taki głupi to katastrofa przynajmniej wśród gówniaży które pociągaja za soba a teraz do rzeczy bez tych dygresji...Nie ma pracy a ja uważam że żadna praca nie chańbi poza pracami wykonywanymi przez tak zwane panie lekkich obyczajow...choć dziś by tak zostać nazwana wystarczy być nie wygodna lub nie umówic sie z delikwetem ,który tak bardzo tego pragnie...wiec parodia.Znam osoby,które nie pracują bo nie po to się tyle uczyły.A ja myśle,że wykształcenie powinno się mieć nie dla pracy ale dla siebie by zaspokoić swoje potrzeby inamentne .Po znajomościach ? i one się szerzą nie koniecznie ,a jak ktoś może to czemu nie .Sama szkoła to jeszcze nic trzeba czegoś się nauczyć w pracy coś umieć,a po szkole raczej fachowcem nikt nie jest..
15.07.2013
15.07.2013
Hej ocieplacz
No studenci z dziennikarstwa są unikatowi-bezwzgledni,co niektórzy prawdziwe szczury...Wiec polecam jeśli ktoś zbłąkany delikatny wrażliwy pomyśli sobie,że postudiuje sobie dziennikarstwo aby mieć wyższe wykształcenie,mieć pasje poznać fajnych ludzi bo np jest osobą spokojną,nieśmiałą.To akysz...Po pierwsze nie polemizować z tego typu ludzmi,nie uzewnetrzniać się nie być za dobrym bo tego niedocenią i jeszcze powiedzą,że się podlizujesz.To specyficzni,obłudni ludziw wygi..Którzy nigdy nie będą najprawdopodobniej dziennikarzami ale mają specyficzne usposobienie.A prawdziwi dziennikarze nie koniecznie tacy są...pozdro A Humanitas wykł tacy jak mgr Przemysław Ruta,Piotr Cejej,dr Michał Kaczmarczyk,mgr Jolanta Łazińska Dudek,prof ,Marian Gierula,dr Maria Piekorz,Prof Rott,Proff Jerzy Paszek ,Andrzej Szewc są super .
mik
przestańcie pisać głupoty.Perspektyw po takich uczelniach NIE MA ,a pracę macie zapewne po znajomości.Nie znam nikogo kto bez znajomości znalazłby po tym pracę.A to mamusia w urzędzie,a to tatuś ma kolegę i tym sposobem znajdujecie pracę myśląc naiwnie że to dzięki humanitas.Większość pracujących absolwentów pracę miała nim w ogóle zaczęła studia także nie wiem co wy fazolicie za głupoty w stylu "po humanitas mam dobrą pracę".Powiem więcej,po dobrym technikum łatwiej o pracę.Operator CNC czy spawacz w dobrej firmie zarabia więcej niż sędzia czy prokurator po 8 latach studiach
08.07.2013
12.06.2013
wafelek
nie polecam.Po dobrym technikum łatwiej o pracę.Renoma i prestiż słaby co zresztą pokazują rankingi.a jaki poziom? Jakieś 80% zdaje egzamin za pierwszym razem- dla kontrastu w uczelni publicznej 80% zdaje ale za ostatnim razem,więc poziom nie za wysoki ,są paniusie co co ledwo skończyły liceum a humanitas mają stypendia za wyniki w nauce.
Lena
Hej:) Mam do Was ogromną prośbę.. Wybieram się na studia magisterskie z pedagogiki. Proszę napiszcie mi coś na temat kierunku EDUKACJA W SŁUŻBACH PUBLICZNYCH. Bardzo mi na tym zależy:) Pozdrawiam i z góry dziękuję:)
09.06.2013
30.05.2013
Ola
Cześć! A co sądzicie o kierunku Zarządzanie- Psychologia w biznesie, zaoczny II stopnia? Proszę o wypowiedź osoby, które studiowały bądź studiują. Pozdrawiam:)
agnieszka
Studiowałam na tej uczelni. Polecam. Ukończyłam mgr administracja publiczna, mam pracę a wiedza okazała się naprawdę pomocna w praktyce. Łatwo nie było, poziom jest naprawdę wysoki.
17.05.2013
17.05.2013
karolina
ja jestem absolwentką tej uczelni i szczerze mówiąc było spoko, fajni ludzie, wykładowcy ok, raczej nie było zgrzytów z tą uczelnią
a.
Jestem bardzo zadowolona z Uczelni! Atmosfera super, zajęcia tak prowadzone aby zdobyć wiedzę praktyczną. Bez problemu znalazłam pracę po obronie na WSH.
17.05.2013
14.05.2013
Wojtas
Bardzo ciekawym jest że, ludzie którzy tak bardzo narzekają na to co się dzieje na uczelni ciągle tam studiują. Gdyby nie podobało mi się na uczelni po pierwszym semestrze przeniósłbym się na inną co nie jest wielką filozofią. Według mnie komentarze tego typu osób lub tzw. ocieplaczy są po prostu komentarzami konkurencji. Do Pani poniżej. Umowy się czyta i tyle. Jak byś miała internet w domu, i po dwóch miesiącach niekorzystania z niego myślałabyś że umowa jest rozwiązana i nie musisz za niego płacić? W takim układzie życzę powodzenia w braniu chwilówek od Panów z czerwonych maluchów ^^.
gosc
Studiowalam na tej uczelni przez 3miesiace- od pazdzernika do grudnia. do sesji zaliczajacej nie podeszlam,nie uczeszlam juz tez zabardzo na zajecia w grudniu. myslalam ze w zwiazku z tym( poniewaz bylo nam mowione ze jak ktos nie pojawi sie na zajeciach z danego przedmiotu 2razy w semestrze to zostaje wykreslony z listy studentow) nie jestem juz studentem uczelni i nie zlozylam stosownego pisma o skreslenie z listy. jakie bylo moje zdziwienie ze po roku uczelnia wyslala mi pismo ze mam zaplacic za czesne do maja. zlozylam wiec w uczelni pismo ze nie zgadzam sie z nieslusznie naliczonymi platnosciami,ze uczelnia nie stracila nic w zwiazku z tym ze na zajecia nie uczeszczalam. czekalam na odpowiedz,bylam rowniez w sekretariacie dowiedziec sie czy sa jakies informacje odnosnie decyzji zmniejszenia mi zadluzenia( bylam w stanie zaplacic dodatkowo za styczen) jednak dostalam odpowiedz ze Pan mgr jeszcze pism nie przejrzal. kilka dni temu dostalam pismo z sadu o zalozeniu przez uczelnie sprawy,bylo tam napisane ze nie kontaktowalam sie w tej sprawie z dziekanatem. ponownie zadzwonilam do uczelni i dowiedzialam sie od pewnego "milego" doktora ze niewazne czy pismo skladalam czy nie- odppowiedz bylaby taka sama,ze kwoty zadluzenia nie zmniejsza. okazalo sie ze u nich proces wykreslenia z listy studentow trwa 6 miesiecy (!). w dniu jutrzejszym ide o porade do rzecznika ds konsumentow. jest to zwykle wykorzystywanie ludzi i korzystanie z tego ze ktos mlody i glupi podpisuje im papierek i nie zawsze zdaje sobie sprawe z konsekwencji swoich dzialan. jak dla mnie ta uczelnia to porazka,i zamierzam wszedzie ta sytuacje opisywac mimo ze zdaje sobie sprawe ze jest w tym tez moja wina. bo jak dla mnie jest to poprostu nie sprawiedliwe,ponadto uczelnia czekala rok zeby mnie o zadluzeniu poinformowac zeby odsetki narosly. zdecydowanie odradzam.
09.04.2013
30.03.2013
Ocieplacz
Anna, Na stronie humanitas.sosnowiec.pl piszą obecni studenci, a jak wynika z treści są na III roku licencjata na kierunku dziennikarstwo. Ja studiuję na II roku i mogę podpisać się pod tym co piszą obiema rękami. Poziom beznadziejny, dydakcycy do bani, a praktyka... bardzo średnia, prowadzona przez nieudaczników (to tak jakby bezdomni uczyli Was biznesu). Pozdro
anna
przegladam wlasnie ten link, ktory podaly 2 osoby piszace ponizej, rozumiem, ze zostal on przedstawiony ku przestrodze obecnym maturzystom, aby nie podejmowali studiow w WSH w Sosnowcu? tam jest jeden list od bylego studenta, czy tak? pytam, bo przegladam inne zakladki, ale odsyla mnie caly czas do tego jedengo listu z 14 lutego dodanego przez "Ponury_Jan" (taki nick zostal uzyty), osoba piszaca podaje, ze studiowala pare lat temu, czy mozecie podac opinie osob obecnie studiujacych? może cos przeoczylam? czegos nie widze? ale ta cala strona jest dziwna jakas, jakby ktos sial zla propagande specajlnie, na zlosc, czy moge zwyczajnie poprosic o opinie na temat studiowania kierunku socjologia na tej uczelni?
18.02.2013
13.11.2012
m;
Szkoła fajna, studiuje się ok, jedyny mankament, to taki, że niektórzy wykładowcy traktują dorosłych poważnych, pracujących i mających rodziny studentów na kierunkach zaocznych jak ze szkoły podstawowej, bo myślą, że jak już mają przed nazwiskiem tytuły dr to chwycili Pana Boga za nogi i zjedli wszystkie rozumy, Wśród nas też są wartościowi ludzie i niejednokrotnie mądrzejsi mimo, że dopiero chcemy mieć mgr - Pozdrawiam wszystkich studiujących i wykładowców
nowoczesny marketing
Napaliłam się na zarządzanie w tej szkole, dzienne mgr a tu lipa. kierunek nie rusza. Na prawdę nie potrafią stworzyć jednej grupy? Żadna uczelnia w pobliżu nie rusza dziennie mgr!! A wydawałoby się, ze taki oblegany kierunek ;/ i to jeszcze tylko 3 dni nauki w tygodniu...
25.09.2012
09.08.2012
kama
ja czytałam o prawie, na pocz. byłam zainteresowana bo fajnie jest skończyć coś w 3,5 roku zamiast w 5, ale jak się wdrożyłam w temat, czemu tak krotko itd to doczytałam że Rada Adwokacka nie dopuści nikogo do egzaminu po takiej szkole, więc mi przeszło. Nie bede 3,5 roku placic niemala kase za cos co potem nawet nie jest uwzględniane.
maciek
dziennikarstwo sportowe? hm, brzmi ciekawie! a do tego relkamują się z boku że niby tylko 3 dni zajęć? więc dałoby radę połączyć pracę z nauką. Mógłby ktoś coś napisać o dziennikarstwie tutaj? dzięki z góry!
16.07.2012
11.07.2012
iksmen
Pozytywna opinia o ochronie środowiska. Na uczelni dobrze się studiuje, a to wszystko dzięki ludziom. Na prawdę jest super klimat, nie ma mowy o nudzie. Jestem na specjalnosci metody monitorowania stanu środowiska, no cóż może nie jest to szalenie interesujące ale myśle że prace w tej branży można znaleść z łatwością.
irmina
mnie interesuje dziennikarstwo, rozgladam sie na razie ze spokojem, bo jeszcze nie mam wynikow matur, ale optymistka raczej nie jestem, jesli ta szkola jest taka, jak jest strona www, to juz mi sie podoba, bo wszystko jest czytelne, jasne, podzielone dla kandydata, ale dowiem sie chetnie wiecej z pierwszej reki od kogos, kto tam studiuje, podrzuyccie cos, bo przy innych szkolach jest duzo informacji, a tutaj lipa
10.06.2012
05.04.2012
PRAWO
kto studiuje w Humanitas kierunek PRAWO? na jakim poziomie sa studia? skad uczelnia sciaga wykladowcow? jaki jest odrzut po pierwszym roku?
banan
to calkiem niezla uczelnia w Sosnowcu, staraja sie, jest porzadek organizacyjny, studentow nie olewaja, staraja sie rozwijac, zaplecze tez jest niezle, ogolnie spoko
11.02.2012
11.02.2012
Marcin
czy to prawda, ze oni dosta;li zgode na PRAWO?
Xenia
Macie jakieś informacje o tej szkole? Proszę o opinie na temat uczelni:)
14.12.2011
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Uniwersytet Gdański
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie