Opinie o Uczelni Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej (Akademia WSB Dąbrowa Górnicza)

Komentarze (192)

  • Absolwent

    Ukonczylem ta "uczelnie",lecz to nie byl dobry wybor,brak profesjonalnego podejscia,brak niezbednych informacji,poziom naprawde 0 jesli chodzi o kształcenie.Wiekszosc moich znajomych nigdy nie slyszala o tej szkole i dziwili sie jak o niej mowilem.w dziekanacie niezbyt mila obsluga.Szczerze nie polecam tej uczelni
    17.12.2018
  • Gość

    Nie polecam tego dziadostwa, tyle nerwów i jeszcze straszą windykacją jak nie zapłacisz w terminie
    04.12.2018
  • ciekawe wyklady na Seminarium Doktorskim Pedagogika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    FAJNIE PROWADZONE!!!!! DUZO MOZNA Z NICH WYNIESC POD KATEM PRACY DOKTORSKIEJ.....
    04.12.2018
  • filip

    warto rozważam te szkołe jako alternatywę dla państwowej uczelni jeżeli się nie dostanę?
    03.12.2018
  • Uczestnicy 3 wieku dziekuja za muzyczne widowisko z okazji 100 rocznicy niepodleglosci panstwa polskiego

    Dziękujemy Panu profesorowi Miroslawowi Kisielowi za piękny program artystyczno- muzycznyWielu z nas po raz pierwszy miało możliwość przezycia, poznania tego emocjonalnego repertuaru.,doświadczenia piekna w pieśniach i piosenkach patriotycznych.
    03.11.2018
  • piekny muzyczny wyklad spiew prezentacja pana dr hab.Miroslawa Kisiela Z muzyka dla Niepodleglej

    Swietnie przygotowana prezentacja muzyczna dla uczestnikow 3 . Pan dr hab. Miroslaw Kisiel swietnie nas umuzykalni l. Pieknie prrzedstawiona historia piesni i piosenek patriotycznych, Pan prof. rozdal nam spiewniki i razem z Nim spiewalismy. Pan prof. Miroslaw Kisiel swietnie spiewa i gra na gitarze. Dziękujemy i chcemy jeszcze więcej tak swietnie przygotowanych montaży poetycko- wykładowo- muzycznych.A może by tak jeszcze powtórzyć te piekna uroczystość? I nie tyl;ko dla nas. Dziękujemy serdecznie
    03.11.2018
  • gość

    nie polecam, totalna olewka osoby która jest zainteresowana podjęciem studiów. Każdy pracownik od rekrutacji mówi , co innego brak pokrycia co jest teoretycznie a co praktycznie.
    07.10.2018
  • Aga

    Witam:) Mam pytanie odnosnie studiow podyplomowych z Kryminalistyki?Konczyl ktos? Jak wygladaja zajecia? I czy egzamin koncowy w formie praktycznej jest trudny do zaliczenia?Pozdrawiam
    22.09.2018
  • Na Akademii WSB w Dabrowie gorniczej kazdy znajdzie cos dla siebie jest mnostwo ciekawych kierunkow studiow

    Wystarczy chec poszerzania wiedzy każdy znajdzie cos dla siebie uwzgledniajac zainteresowania i perspektywy zatrudnienia. Uczelnia jest bardzo przyszlosciowa a dla zapalonych intelektualistow studia doktoranckie i seminarium doktorskie pozwalają poszerzać horyzonty umysłowe,prowadzic badania naukowe pod kierunkiem wybitnych naukowcow , pasjonatow z danej dziedziny wiedzy. a zarazem wspaniałych dydaktyków i opiekunow naukowych.Akademia WSB tworzy naukowa i mila atmosferę.Dziekujemy!
    11.09.2018
  • kryminalistyka2018

    Cześć. Czy znajdzie się osoba która zaopiniuje bezpieczeństwo narodowe na 2 stopniu w Dąbrowie? :) moze ktoś akurat się wybiera w tym roku akurat :)
    26.08.2018
  • Rekrutacja

    Czy ktoś może mi powiedzieć czy jeśli zaniosłam dokumenty na wsb w dąbrowie, i teraz doniosłam wyniki matur to będzie jakaś lista przyjętych itd czy jeśli podpisywałam dzisiaj umowę to mam się czuć jako przyjęta?
    05.07.2018
  • Kryminalistyka

    Jest ktoś w stanie powiedzieć coś o tym kierunku ? Głównie chodzi mi o to czy warto studiować ten kierunek na tej uczelni czy szukać gdzie indziej
    04.07.2018
  • Marta

    Czy jest ktoś w stanie podzielić się paroma spostrzeżeniami o kierunku stosunki międzynarodowe ze spec. turystyka międzynarodowa?
    30.06.2018
  • Arek

    Cześć, studiowałem Bezpieczeństwo narodowe - polecam specjalność Kryminalistyka i techniki śledcze. Fajni wykładowcy - praktycy. Ciekawe wizyty studyjne i to co mnie osobiście przekonało - umowa z Komendą Główną Policji - a dla absolwentów - skrócony z 6 do 3 miesięcy okres zakoszarowania.
    20.06.2018
  • super Akademia WSB

    ciesze się ze uczelnia pozwala rozwijać się intelektualnie na wszystkich szczeblach edukacji, az po studia doktoranckie.Jesli masz pomysl na rozwój naukowy, masz temat koncepcji pracy naukowej , palasz checia do poszukiwan naukowych to Akademia WSB pomoze ci w realizacji marzen.To bardzo nowoczesna, otwarta na człowieka SUPER UCZELNIA. A do tego bardzo zaangażowani. kompetentni wykładowcy, naukowcy, naukowi opiekunowie i doradcy merytoryczni ...po prostu tak trzymać!!!!!Bardzo mila atmosfera na uczelni, sprzyjają je również Pracownicy Administracyjni Uczelni- czuje się dobry ,twórczy klimat...
    21.05.2018
  • madge

    Hej, są tu osoby z Bezpieczeństwa narodowego? Chciałabym się trochę dowiedzieć o tym kierunku. Chciałabym studiować w Krakowie.
    16.05.2018
  • Pablo

    Bardzo proszę o opinię co do jakości kształcenia na specjalności - Budowa i Eksploatacja Pojazdów szynowych.
    23.04.2018
  • miśka223

    Czy ktoś jest lub był na kierunku Turystyka lub Spedycja w transporcie na WSB w Dąbrowie i mógłby wyrazić swoją opinię i napisać jak wygląda nauka na tych kierunkach
    12.04.2018
  • NP

    Witam :) Poleca ktoś studia zaoczne na kierunek grafika komputerowa i projektowanie www w Dąbrowie Górniczej? Może coś więcej o tym powiedzieć? Jakie tam są zajęcia i jak one wyglądają?
    09.04.2018
  • wd

    Studia podyplomowe to żenada. nic nowego się nie dowiesz. Taniej wyjdzie poszukać informacji w internecie i samemu sie dokształcić niż chodzić na wykłady w Cieszynie.
    16.03.2018
  • Klo

    Cześć. Czy ktos wybiera się na studia II stopnia do WSB Cieszyn na specjalizację zarzadzanie zasobami ludzkimi i psychologia w biznesie? Pozdrawiam
    16.03.2018
  • Klo

    Cześć. Czy ktos wybiera się na studia II stopnia do WSB Cieszyn na specjalizację zarzadzanie zasobami ludzkimi i psychologia w biznesie? Pozdrawiam
    16.03.2018
  • LONGHORN

    Oddział w Żywcu: -wykładowcy - ludzie niesamowicie inteligentni i wykwalifikowani. Na wykłady chodzi się z przyjemnością. -trudność - jest różnie. Jeśli u jednego jest łatwiej to drugi tak dowali że na każdy termin pielgrzymi. -pracownicy: Dziekan miły facet, ludzie w dziekanacie również w miarę ok. Chociaż często wprowadzają zamęt i mylne informacje. Pani woźna - osoba wspaniała. -warunki: to budynek mechanika. sale są słabe, niewygodne, ławki się czesto kolebają. Na korytarzach brak ławek - nie ma gdzie siąść. Są automaty z przekąskami, kawą i sklepik na dole ( bułki, burgery). W salach rzutniki, ubikacje stare ale w miarę zadbane. -Na minus: Przypomnienia o płatnościach. SMS: "Wesołych świąt bożego narodzenia i nie zapomnij o płatności" to dramat :D Ogólnie 8.10. Wybrałbym tę uczelnie drugi raz
    26.02.2018
  • BARDZO ZADOWOLONA

    TAK , TO PRAWDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!JESLI CHCESZ ZDOBYWAC WIEDZE NA MULTI KIERUNKACH TO TA UCZELNIA CI TEN KOMFORT INTELEKTUALNY CI ZAPEWNIA .KOMPETENTNI WYKLADOWCY, MILI PRACOWNICY ADMINISTRACJI ,OGOLNY IMAGE WNETRZA UCZELNISPRAWIA ,IZ CHCE SIE TU STUDIOWAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    23.02.2018
  • super uczelnia

    polecam z całego serca,jesli tylko chcesz się uczyc , masz determinacje.
    23.02.2018
  • Jak to?

    Nie polecam. Poziom bardzo niski, zdaje się łatwo, przez 3 lata na zerówkach. Jeżeli jest to dobra uczelnia to tylko i wyłącznie dla chodzących tam emerytów, którzy nie planują już poszerzać swojej kariery. Żenada. Omijajcie z daleka.
    23.02.2018
  • Szyna

    Jestem po transporcie zaocznym, na plus ma pewno sporo praktyk i stazy do wyboru, ja po stazu zalapalem sie na 4/5 etatu. Ktos z podyplomowymi na transporcie opowie o programie studiów?
    25.01.2018
  • Paweł

    Witam Czy któryś ze studentów bądź absolwentów WSB, mógłby podzielić się opinią na temat TRANSPORTU KOLEJOWEGO.
    07.01.2018
  • Clavson

    Idę na Transport II stopień. co powiecie?
    07.01.2018
  • Martyna

    Hej, Czy jest ktoś w stanie napisać jak wyglądają zajęcia na kierunku KADRY I PŁACE W PRAKTYCE na I stopniu studiów zaocznych? Proszę określić poziom trudności kierunku, czas poświęcony na naukę, podejście wykładowców. Jak często zdarzają się wolne weekendy?
    04.01.2018
  • Domsi

    Hej, chciałabym iść na podyplomowe - Rytmika i taniec w wychowaniu muzyczno ruchowym - był lub jest obecnie ktoś na tym kierunku? ? Jakieś opinie ?
    12.12.2017
  • Domsi

    Hej, chciałabym iść na podyplomowe - Rytmika i taniec w wychowaniu muzyczno ruchowym - był lub jest obecnie ktoś na tym kierunku? ? Jakieś opinie ?
    12.12.2017
  • Klara

    Jak ktokolwiek mi powie, że na tej uczelni nie trzeba się uczyć i zdaje się za nic to go wyśmieje. Magisterskie zarządzanie bardzo mocno trzyma poziom i nauki jest bardzo dużo!
    16.11.2017
  • Ada Absolwentka

    W odpowiedzi na pytanie dotyczące studiów dla nauczycieli i przyszłych nauczycieli :) Świetne zajęcia praktyczne połączone w aktualną wiedzą. Ukończyłam Zintegrowaną edukację wczesnoszkolną i mogę śmiało polecić . Od 2 lat pracuję już w szkole i co ważne nie tracę kontaktu z super grupą :) i oczywiście z Uczelnią.
    09.11.2017
  • bla bla

    Z roku na rok wiele sie zmienia, wiec niech sie moze wypowiedza obecnie studiujacy... ja zaczynam nie wiem czy to na dzien dobry chca pokazac czy tak dalej bedzie ksiazek okolo 20 do przeczytania do konca semestru materialu multum... wymagania naprawde wysokie jak na opinie ktorych sie nasluchalam ze jest latwo ze nie trzeba siedziec cale tygodnie z nosem w ksiazkach i notatkach...
    06.11.2017
  • mesii

    Polecam studiowanie transportu szynowego jak kogoś kolej bardzo interesuje
    25.10.2017
  • Goran

    Jestem absolwentem Zarządzania BHP. Polecam. Studia mega praktyczne i dające kwalifikacje. Wykładowcy praktycy.
    12.10.2017
  • m.g

    dzień dobry chciałam się spytac jak jest na pedagogice zintegrowana edukacja wczesno szkolna proszę o odpowiedz jest latwo czy ciężko bo nie mogę się zdecydować nie mam nikogo znajomego a chciałabym zacząć .Chodzi mi o 1 stopien licencjackie
    03.10.2017
  • Designer

    Ludzie to ile będziecie umieć i wiedzieć w 75-80% zależy wyłącznie od Was. Szkoła ma mankamenty ale jeśli ktoś z premedytacją liczy tylko na papier to przy odrobinie wysiłku go osiągnie (zdając 3 czy 4 poprawkę) z tym, że oczywiście pracodawca prędzej czy później to zweryfikuje. I rodzaj uczelni nie ma tu większego znaczenia. Sądzicie że im lepsza uczelnia tym posiadają bardziej wydajny system automatycznego napełniania wiedzą Waszych pustych baniaków?
    13.09.2017
  • Benji

    Witam. Kierunek "Zarządzanie Bezpieczeństwem i Higieną Pracy" - ktoś chodził, chodzi i jest w stanie coś powiedzieć na temat nauczania, wykładowców, treści nauki i czy ogólnie ciężko?
    17.08.2017
  • Dgr

    Hej płaci się opłatę rekrutacyjna i wpisowa przed wniesieniem papierów oby dwie?
    21.07.2017
  • Wera

    Zapisałam się na socjologie, czy ktoś się orientuje kiedy i jak będzie wiadomo czy otwarli kierunek?(gdzie to sprawdzić?)
    18.07.2017
  • Weronika

    Chciałabym zapytać o rachunkowość na WSB. Interesuje mnie ten kierunek a zastanawiam się czy wybrać tą szkołę czy może studia zaoczne w innym mieście. Ktoś mógłby się wypowiedzieć?
    17.07.2017
  • Maleńka

    Witam. CHCE isc do WSB w DG na pedagogika (edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna) CO MOZECIE POWIEDZIEC O TYM KIERUNKU,O NAUCZANIU? Jak wyglada tam sytuacja?Warto isc? Ma to jakiś sens? Co myslicie o tej szkole?
    14.07.2017
  • Dzikuś

    Witam jak wygląda sytuacja na studiach drugiego stopnia Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy
    14.07.2017
  • gosc

    co powiedziecie o filologi angielskiej z językiem hiszpańskim? Jak wygląda nauka drugiego języka? Czy są jakieś specjalistyczne przedmioty z tego języka? polecacie?
    13.07.2017
  • 456

    co powiecie o pedagogice z resocjalizacja ? na wsb w dabrowie gorniczej ?
    08.07.2017
  • Iza

    Hej chciałam iść na socjologie na tej uczelni ale boje sie że będę miec z nią problemy. Czy bardzo trudno jest na tym kierunku? jak wygladaja zajecia?
    06.07.2017
  • Onka

    Do osoby, która podpisała się NIE POLECAM: Piszesz, że wykładowcy mają jakiś limit, który muszą oblać. Rany boskie! Naprawdę trzeba być kompletnym matołem, żeby na tej uczelni coś oblać. 99% mojej grupy przez całe trzy lata zaliczało wszystko na zerówkach. Nie wiem czy ktokolwiek miał średnią niższą niż 4, chyba nie. Tam się chodzi, zalicza i zdaje, bez trudu. Przez trzy lata nikt z mojej grupy nie widział na oczy poprawki.
    15.06.2017
  • Onka

    Do Ani Socjologia zaocznie na tej uczelni to żart. Ze mną chodzili ludzie, którzy nigdy nie zajrzeli do książki. I tacy, którzy tylko byli na liście przy projektach, a całość roboty robili inni w grupie. Jeśli naprawdę interesuje Cię socjologia, to szukaj gdzie indziej.
    15.06.2017
  • pytanie

    Chciałabym iśc na wsb na fizjoterapię czy ktoś z was studiował tak ten kierunek? możecie sie wypowiedziec?
    10.06.2017
  • Ania

    A jaka wygladają studia zaoczne - socjologia ?Czy jest trudno ?
    09.06.2017
  • Mee

    Studiowanie transportu szynowego mogę śmiało polecić. Ale dla osób z wiedza i zainteresowaniami kolejowymi.
    04.06.2017
  • Piotr

    Niestety jest to twór nastawiony tylko na kasę . Wszechobecny bałagan i brak profesjonalizmu w organizacji studiów poraża .Jakość kształcenia niestety nie dorównuje renomowanym uczelnią. Nie polecam , wręcz odradzam . Lepiej wybrać uczelnie z tradycją - Uniwersytet albo Politechnikę. To co wybierzemy będzie miało wpływ na nasze dalsze życie . Studiować by studiować i to jeszcze za grubą kasę mija się z celem .
    01.06.2017
  • Marcin

    Ukończyłem WSB w 2006 r. (studia magisterskie na Zarządzaniu i marketingu). Teraz wróciłem na studia podyplomowe- Admisnitrator Bezpieczeństwa Informacji. Atmosfera świetna. Mega praktyczne studia z kadrą w większości zajmująca zawodowo poruszaną na studiach tematyka. Partner jedyny właściwy - Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych i oczywiście eksperci z GIODO na zajęciach. Polecam :)
    20.04.2017
  • Weronika

    Studiuję bezpieczeństwa narodowe. Atmosfera świetna. Trafiła mi się super grupa. Zajęcia (wiadomo - nie każde) fajne, dużo ciekawych wydarzeń z praktykami. Jak ktoś ma ochotę - jest Grupa Szybkiego reagowania. Można zdobyć praktykę przy imprezach, eventach. Za chwilę zaczyna się np. Turniej Klas Mundurowych. Trzy dni w błocie i lesie. Wiadomo, że tygrysy to lubią najbardziej ;)
    04.04.2017
  • Marcin

    Nie polecam tej szkoły. Szkoła pilnuje tylko własnych interesów. Do koszenia studentów są pierwsi, a jakość kształcenia mierna. Często odwoływane zajęcia, mało praktyki. Generalnie więcej się samemu nauczysz za darmo niż w tej szkole. Dużo osób studiuje tam dla papierka dla firmy i niczego więcej. Jeśli nie chodziliście do technikum, albo dawno zakończyliście wcześniejszą edukację to dobrze radzę wybrać inną uczelnie bo tu liczy się jak najszybsze i najtańsze odbębnienie podstaw programowych, a zajęcia wyglądają w sposób "a wy powinniście to wiedzieć z poprzedniej szkoły".
    19.03.2017
  • POLECAM

    Studiuję w WSB logistykę. Świetna kadra, dużo zajęć z praktykami. Dla mnie ważna jest możliwość otrzymania stypendium już od pierwszego semestru a na dodatek czesne na studiach dziennych to 100 zł/miesiąc. Czytając komentarze sugeruję rozmowę ze studentami i absolwentami z WSB. Duża część wpisów poniżej to Hejt. Wejście na FB WSB, wyszukajcie studenta i z nim porozmawiajcie o konkretach. Swoją drogą - siedzę sobie w bibliotece WSB, piszę pracę inżynierska i proszę daje wkład w kreowanie wizerunku - oczywiście POZYTYWNEGO ;) Do zobaczenia w realu.
    16.03.2017
  • Daria s.

    Polecam. Szczególnie logistykę. Zaangazowani wykladowcy, z misja. Pomogli mi znalezc praktyke w zawodzie, ktora potem stala sie praca.
    15.03.2017
  • Daniel

    "Uczelnia jak inne", ale z tych gorszych. Uciekłem z niej po 2 semestrach.
    12.03.2017
  • Arleta

    Studia podyplomowe. Niestety rozczarowanie. Oczywiście jest kilku wykładowców, którzy przykładają się do tego co robią, ale to kropla w morzu. Standardem jest krótkie omówienie przyniesionej na pendrive prezentacji a potem przekazanie jej grupie do skopiowania. A o praktyce to już w ogóle zapomnij :/
    12.03.2017
  • Tata

    Kilka słów o Uniwersytecie Dziecięcym... Ogólnie zajęcia dość ciekawe choć podejście uczelni do dzieci pozostawia wiele do zyczenia. Wszystko jest czystym marketingiem, dzieci muszą się szczerzyc do kamery i w czasie zdjęć. Swoją drogą rodzic nie podpisali żadnych pism odnośnie wykorzystania wizerunku. Uśmiech kazdry uczelni ( nie mówię o wykladowcach) jest nieszczery, znika kiedy odkładają mikrofon lub znikają rodzice. W przyszłym roku poszukam dla syna innej uczelni.
    10.03.2017
  • Petka

    Jestem absolwentem WSB i z pełną odpowiedzialnością polecam studia zarówno inżynierskie, magisterskie i podyppodyplom. Pełną ścieżkę przeszedłem z sukcesami :) Plusem Uczelni jest kontakt z praktykami oraz dużo dodatkowych możliwości rozwoju. Czesne atrakcyjne - na studiach dziennych teraz od 100 zł z dofinansowania (za moich czasów tego nie było). W mojej grupie praktycznie wszyscy mieli pracę, sporo osób pomogło w tym abk wsb . Byli też tacy, którzy olewali system i niestety nie dotrwali do końca. Reasumując: fajna Uczelnia, najlepsza w regionie wg. Rankingu Perspektyw, wykładowcy praktycy.
    09.03.2017
  • No co wy...

    Zastanawiam się, kto pisze te wszystkie komentarze. Uważam, że jeśli chce się czegoś nauczyć, dowiedzieć i wykorzystać czas studiów na 100% - można to zrobić we WSB. Mam stypendium, przyjaciół i jadę już na drugą wymianę studencką. Złego słowa o tej uczelni nie pozwolę powiedzieć. PS. Jak się uchylasz od płacenia czesnego, to co uczelnia ma zrobić? Pogłaskać cię po głowie?
    09.03.2017
  • Logistyk

    Uczelnia tak jak inne. Mają lepszych i gorszych wykładowców.Studiuje logistykę w DG. Najlepsze jakościowo i zawodowo są przedmioty związane z logistyką i produkcją , polecam kilku nauczycieli (nie będę pisał nazwisk bo zaraz ludzie będą posać że jestem pracownikiem etc. ). W szczególności polecam wykładowcę, który był ostatnio u mnie w firmie na audycie i przekazał mi kilka cennych wskazówek. Dzieki niemu zostałem kierownikiem działu i jestem mega szczęśliwy.
    08.03.2017
  • Inga

    Szału nie robi. Ani poziom, ani tym bardziej jakość nauczania w stosunku do czesnego. Niestety po tych kilku miesiącach mogę powiedzieć, że WSB to tylko ładny budynek sprawiający wrażenie poważnej instytucji. Dociągam studia do końca roku akademickiego i będę szukała innej uczelni.
    05.03.2017
  • Smutna prawda

    Mogę potwierdzić wcześniejszy komentarz. Na dodatek szkoła nie chcę się później ustosunkować do zarzutów studenta co do sensowności zadłużenia. Totalne olewactwo i brak profesjonalizmu.
    19.12.2016
  • NIE POLECAM

    nie polecam i ostrzegam WSB przekazuje dane studentów firmie windykacyjnej KGPN którzy próbują wyłudzać jakieś niby zadłużenia od byłych studentów
    16.12.2016
  • Bodzio

    Również nie polecam. Zajęcia przypominają raczej szkółkę niedzielną niż zajęcia na uczelni. WSB to maszynka do robienia pieniędzy. Miałem podobny przypadek jak Shuichi (poniżej). Otrzymałem powiadomienie o skreśleniu z listy studentów, a po pół roku pismo, że muszę opłacić 3 miesiące zaległego czesnego. Kiedy to już nie uczęszczałem na zajęcia i zdążyłem zapomnieć o studiach. Pismo i prośba o umorzenie niestety nie pomogły. Dostałem tylko ponaglenie od jakiejś firmy windykacyjnej i straszenie sądem. 1200 zł do tyłu.
    15.12.2016
  • kandydat

    Czy może ktoś wie o możliwości zaliczenia np. 2 semestrów w jednym , inaczej 2 lat studiów w jednym roku. i jak będzie to wyglądało z opłatami
    08.12.2016
  • Shuichi

    Nie polecam. Wprowadzanie w błąd na temat kierunków, wyciąganie kasy, zajęcia zaczynają się późno, stacjonarnie zajęcia miały być w weekendy, dodatkowo okazało się, że mój kierunek jest specjalizacją, która może nawet nie być utworzona. Rezygnacja wpłynęła z pismem, a oni jeszcze chcą był opłaciła kolejny miesiąc. 1000zł za BRAK zajęć. 1000zł w plecy. NIE POLECAM. Żenada.
    05.12.2016
  • Absolwent WSB w Cieszynie

    Ukończyłem jakiś czas temu WSB w Cieszynie - kierunek informatyka. Poziom - żenada. Przedmioty zaliczyły osoby nie mające bladego pojęcia o informatyce (fakt faktem nie każdy studia ukończył, bo nie chciało się pisać pracy dyplomowej). Osoby posiadające przed rozpoczęciem studiów dyplom Technika informatyka, okazując go na ćwiczeniach z systemów operacyjnych, programowania, itd (podstawowe przedmioty zawodowe), autoamtycznie uzyskiwały ocenę bardzo dobrą, bez jakiegokolwiek zaliczenia. Osoby te były również zwalniane z uczestnictwa w zajęciach. Często było tak, że ocena bardzo dobra z ćwiczeń zwalniała z pisania egzaminu z wykładów, tak więc podsumowując, mając dyplom technika informatyka bez wysiłku można było zaliczyć połowę przedmiotów zawodowych. Niemniej jednak byli również wykładowcy, którzy coś wymagali i chwała im za to. Uważam, że kto chciał się czegoś nauczyć to się nauczył. Ja np. nauczyłem się baz danych oraz programowania, ale raczej siedząc sam nad tym w domu niż na zajęciach. Zajęcia w tej szkole dały mi jedynie bodziec do działania w domu. Ciekawi mnie jak wyglądają zajęcia w Dąbrowie Górniczej na tym kierunku?
    27.11.2016
  • NIE POLECAM

    Dramat nie uczelnia! Jakieś śmiechy, myślą tylko w jaki sposób wyciągnąć kasę. Mam wrażenie, że na jednego wykładowcę przypada określona ilość studentów których muszą oblać żeby tylko późnej musieli oni płacić... żal.pl NIE POLECAM!!!
    15.11.2016
  • iwka

    Planuje isc na logopedie zaocznie, coś powiecie?
    16.10.2016
  • Nataliooon

    Cześć. W październiku planuję zacząć studia zaoczne o profilu Zarządzanie Przedsiębiorstwem. Wiecie coś może na ten temat jak wygląda ten kierunek, i czy ktoś z Was może się na niego jeszcze wybiera? :)
    09.09.2016
  • Sisi

    Od października będę studentką WSB w DG. Kierunek: Bezpieczeństwo Narodowe, kryminalistyka. Proszę mi powiedzieć jak wygląda nauka na tym kierunku i czy polecacie?
    31.08.2016
  • ByłaStudentka

    "albo Wam wadzą zmiany w planie (oczywiste, że będą, to nie maszyna, tylko zbiór setek ludzi, zawsze coś się wydarzy" Hahaha.. tyle powiem , dziwne że na innych uczelniach potrafią ogarnąć plan na cały semestr i trzymają się go a jedynie jakieś ważne sprawy wybijają z rytmu niestety w WSB tak często były zmiany i się nie aktualizowały że niestety nawet opuściłam zajęcia ponieważ nie wyświetliła mi się zmiana w planie.. nie polecam organizacja kompletnie leży, poziom nauki niski nawet ci którzy chcą się uczyć to mają ciężko bo brak motywacji po takich zajęciach , angielski na poziomie mniejszym niż w liceum - zaczęliśmy od podstaw tak jakby nikt nie pisał matury, NIE POLECAM
    06.07.2016
  • Sudent

    totalna olewka studentów, średni poziom nauczania
    01.07.2016
  • Skalpel

    Maro - zaoczne, bo pracuję.
    29.06.2016
  • Maro

    Skalpel - studia dzienne czy zaoczne? Ja będę na dziennych
    29.06.2016
  • Skapel

    Właśnie zapisałem się na inf inż, za poleceniem znajomych. Zobaczymy czy było warto.
    18.06.2016
  • W

    Powiem tak, uczęszczam tam rok, nieistotne na jakim kierunku i jaki rocznik i nie umiem nic, każdy egzamin ściągnięty z internetu lub od osoby siedzącej obok, czesne w miarę niskie, dobre warunki aby uzyskać licencjat bez wysiłku. Nawiasem mówiąc gorszej korupcji nie widziałem. Pozdrawiam, i miłego dnia ello :)
    01.06.2016
  • Absolwent.

    Polecam Informatykę,=. Sprawdzone na żywym organizmie.
    18.05.2016
  • JoAnnA

    Wszystko OK. Polecam tego allegrowicza ;)
    21.04.2016
  • Justi

    Uczelnia bardzo fajna. Dużo zajęć z praktykami. Nigdy nie miałam jakichkolwiek problemów. Nie ma olewania, ale jeżeli ktoś płaci za studia to chyba nie chce słabych studiów.
    20.04.2016
  • Mądry

    Jak masz chociaż odrobinę rozumu to wybieżesz UŚ albo inną Państwową Uczelnię - Wyższą Szkolę Biznesu w Dąbrowie Górniczej na 1000% odradzam. Kto tam studiował powie to samo !!! P.S. Nie dajcie się oszukać tym bzdurnym komentarzą bo piszą je pieski z dziekanatu !!!
    16.04.2016
  • zainteresowana

    Zastanawiam się nad rozpoczęciem kierunku grafika komputerowa, czy jest tu ktoś kto już tam był i mógłby udzielić kilku wskazówek? Jestem po humanie i matma leży, ale jestem w stanie na pewno coś się douczyć. Na UŚ grafika jest dopiero po 3 latach nauki, a mniej interesuje ściśle ta tematyka. Czy jest bardzo wysoki poziom matematyki i fizyki wymagany? Czy są to rzeczy, których jestem się nauczyć będąc "żółtodziobem"? Czy profesorowie są bardzo wymagający i niedostępni czy też wytłumaczą gdy czegoś się nie wie? Jakie są przedmioty na tym kierunku? Za każdą informację będę bardzo wdzięczna :) Pozdrawiam :)
    18.03.2016
  • Informatyka inż

    Studiował ktoś informatykę na WSB? Warto? Czy lepiej wybrać WSTI w Katowicach?
    17.03.2016
  • Paula

    Jestem studentką I roku na kierunku "Ekonomia" i mogę szczerze polecić zarówno kierunek jak również Uczelnie. Zajęcia prowadzone są przez osoby kompetentne oraz zawsze przygotowane do przeprowadzenia wykładu. Dużym ułatwieniem jest wirtualny dziekanat - dzięki niemu jako studentka pod koniec semestru nie muszę martwić się o wpisy do indeksu ponieważ wykładowca ma obowiązek uzupełnić mój "wirtualny indeks". Na chwilę obecną dzięki zaangażowaniu Akademickiego Biura Karier oraz programowi 3 dni studiujesz 2 dni pracujesz jestem na płatnym stażu i rozwijam swoje zainteresowania związane ze swoim kierunkiem studiów (i nie tylko) poprzez uczestnictwo w bezpłatnych szkoleniach i kursach - które jak się okazało są bardzo cenne dla przyszłych pracodawców. Podsumowując jeżeli ktoś szuka Uczelni, która oferuje coś więcej niż tylko wykształcenie wyższe oraz cenni sobie bardzo dobre warunki nauki + sympatycznych wykładowców -> POLECAM WSB W DĄBROWIE GÓRNICZEJ! :)
    15.03.2016
  • Onka

    Ale Wy tu bajki opowiadacie, ludzie! Zachowujecie się jak w piaskownicy. Albo Wam nudne zajęcia (trzeba było wybrać inny kierunek), albo Wam wadzą zmiany w planie (oczywiste, że będą, to nie maszyna, tylko zbiór setek ludzi, zawsze coś się wydarzy), albo Wam kasa nie pasuje. Jak można oceniać uczelnię za to, że jest się cielakiem i samemu płaciło się dwa razy za ileś tam miesięcy w semestrze? I jeszcze bredzić, że pani z banku zadzwoniła i o tym powiedziała studentowi, bo bidulek by na to nie wpadł, że mu tyle kasy ucieka. Komu takie bajki wciskacie?? A już hasło "zapytajcie mieszkańców Dąbrowy i okolic" mnie rozwaliło. :D Co mają mieszkańcy do uczelni? Mieszkańcy okolicy uczelni nic dobrego nie powiedzą, bo studenci parkują im przed blokami. Jak się człowiek nie chce uczyć i kombinuje, to niech potem nie ma pretensji, że zaliczyli. :) Ucz się ciołku sam, jak masz aspiracje wiedzieć więcej niż Cię nauczyli. Dziś książki są tanie, a uczelnia ma dużą bibliotekę.
    03.03.2016
  • Basia

    do: osa Jeżeli nie leżał Ci kierunek to nie wiem, czy jest sens przenosić się na ten sam, bo może status uczelni się zmieni, ale tematyka ta sama. W takim wypadku proponuję zrobić przerwę i zastanowić się na spokojnie co chcesz studiować. Jeżeli jednak nie kierunek, ale poziom Cię przerósł, za duże wymagania, a za mało wkładu wykładowców to przenieś się. Studiuję na WSB i mogę śmiało powiedzieć, że to dobra uczelnia. Wykładowcy podchodzą do studentów z szacunkiem, potrafią przekazywać wiedzę. Jestem na ekonomii i na pewno nie żałuję tego, że podjęłam tutaj studia.
    29.02.2016
  • osa

    za chwilę wylecę z państwowej uczelni z czym się pogodzilam, bo kierunek mi nie leżał od początku, nie podeszłam do kolokwiów zaliczeniowych ... no trudno. Pytanie jest takie: czy jest sens isć na ten sam kierunek techniczny do uczelni prywatnej? czy raczej zaczekać i złozyć ponwnie dokuemnty na uczelni publicznej z opcją wyboru bardziej lajtowych studiów?
    27.01.2016
  • Marzenia

    Wybieram się na studia podyplomowe-kierunek pedagogika wczesnoszkolna. Czy ktoś może mi coś napisać na temat owych studiów? Warto?
    09.01.2016
  • aktualnyuczeń

    witam mam spora wiedze na temat tej szkoły i chce sie z wami nia podzielic :) Zaczynając od pani z angielskiego która nie zna sie na komputerze i platformie elerningowej ktora jest powszechna w tej zacnej uczelni . Jezyk angielski na wysokim poziom jak sie rozejrzysz po sali to zobaczysz usmiechy na twarzach ahaha ale to na tyle ludzie nie umieja sie przedstawic a zdaja nie którzy są niedorozwinieci ale oni mają inne wzgledy no ale bracia UKRAINCY to już paranoja synek oddaje pusta kartke i zdaje bo maja wieksze dofinansowania z unii , dziwne jest to ze place tyle samo jestem polakiem i ja mam gorzej taka polityka :D No i bylo by milo gdybys mial tate co jest sedzia ale mame adwokatke wtedy za przysluge wyniesiesz kazda grupe egzaminu :D nauczyciele raczej nie umieja przekazac wiedzy w sposob odpowiedni albo sobie gadaja co ich spotkalo dzien wczesniej na obiedzie u wujka , a jak masz problem i chcesz sie cos dowiedziec to musicie uzbroic sie w cierpliwosc nauczyciele nie odpisuja na maile i ogolnie znajduja sobie ofiary i smieja sie z nich . Dlatego moge polecic te szkole jedynie ukraincom pozdrawiam ;)
    08.01.2016
  • rossa

    czy wybór kierunku Logistyka dla dziewczyny to dobry pomysł? czy studia z logistyki w szkole prywatej różnią się od tych w państwowej np. na polibudzie. Jesli ta, to jak bardzo? czy ktoś ma poównanie, przenosił się, rezygnował i może coś więcej w temacie naisać. Czy w WSB na logistyce jest na pierwszym roku kierunek mechanika? jakie są najtrudniejsze przedmioty na pierwszym semestrze i pierwszym roku?
    26.12.2015
  • Marlon

    Chyba najlepiej gdy napiszesz maila do dziekana, który zajmuje się naszym kierunkiem - do pani prof Sabiny Ratajczak. Bardzo fajna, młoda babka. Wszystko ci napisze. sabina.ratajczak (at)wsb.edu.pl
    08.12.2015
  • studentka

    Witam. Chciałabym się dowiedzieć jak wyglądają studia na kierunku Filologia angielska z językiem niemieckim? Zamierzam przenieść się na ta uczelnie ze względów , że na obecnej jest straszny bałagan i nie odbywają się zajęcia. Proszę o informację na ten temat , z góry dziękuje pozdrawiam wszystkich
    23.11.2015
  • Rachunkowosc

    Hej Chciałbym się dowiedzieć kilku informacji o uczelni. Jak przebiegały studiana kierunku Finanse i Rachunkowość (ogolna ocena)? Jak z wykładami? Jak kolokwia przebiegały? Czy płaciliście za termin poprawkowy? Czy było ciężko z nauką? Polecicie mi ten kierunek czy też nie? Nie ukrywam, że chciałbym się zapisać na WSB w DG, ale też nie chce wyrzucić pieniędzy w błoto.
    21.11.2015
  • BHP

    Co Ty możesz wiedzieć o uczelniach, WSB DG to jedna z lepszych Uczelni Wyższych w regionie!!!
    14.11.2015
  • Ania

    Witam, Czy jest tutaj ktoś kto ukończył Integracje sensoryczną? Jak wygląda sprawa ze zdobytą wiedzą?
    09.11.2015
  • Kaja

    Jestem zainteresowana magisterką na WSB z edukacji wczesnoszkolnej i wychowania przedszkolnego. Czy ktoś może kończył ten kierunek? Jakie macie odczucia? Z góry dziękuję
    09.10.2015
  • Kuba

    Ta uczelnia to porażka. Kto o zdrowych zmysłach pójdzie tam studiować jeśli są wolne miejsca na państwowych uczelniach. Poziom na WSB w DG niski. bałagan i szaleństwo w planie zajęć.
    05.10.2015
  • dodaaaa

    Witajcie jestem zainteresowana studiami zaocznymi licencjackimi na kierunku socjologia WSB Dąbrowa Górnicza ( KONKRETNIE zarządzanie zasobami ludzkimi) i powiem szczerze ,że jestem troszkę przerażona statystyką i jej podobnymi.Napiszcie proszę swoją opinię. Kiedy są zajęcia (co tydzień czy co dwa) jak z językiem, czy można zacząć od podstaw. Mam 45 lat i chciałabym zacząć studia, nie ukrywam,że zależy mi na papierze.
    25.09.2015
  • Kamila

    Jedna wielka pomyłka... Studia licencjackie które tam odbyłam wspominam miło. Dlatego że były dofinansowane przez UE więc uczelnia wiedziała że jak nie bedą się obchodzić z grupą 16 osób jak z jajkiem to będą musieli zwrócić kasę. Kierowana miłym doświadczeniem po poprzednich studiach, wybrałam się na magisterkę. No i klops. Zero organiacji, zero informacji, 300 osób na roku, każdy z innego kierunku i każdy ma co innego z kim innym ale w planie że wszyscy razem mamy wykład. Nikt nic nie wie. Wykładowcy bez szału, wykłady nudne jak flaki z olejem. I najważniejsze, podczas rektrutacji otrzymałam informację że studia będą w całości w j. angielskim. Do tej pory mam po dwa przedmioty w tym jezyku, reszta po polsku. I kolejna rzecz, płaciłam podwójnie za studia, moja nadpłata wynosiła 1500 zł w systemie nie było śladu o tym fakcie, dopiero Pani z banku mi zadzwoniła i zapytała czy to tak ma być... PORAŻKA !!!
    21.09.2015
  • Były student

    Serdecznie NIE POLECAM. Fatalna administracja, wykładowcy zero fachowości (zbieranina z papierkami, natomiast zero doświadczenia, chałtura) liczy się głównie czy zapłaciło się czesne w terminie. Jeden z tworów wolnego rynku, natomiast poza marketingiem i spełnianiem wymogów formalnych brak im wszelkich podstaw do nazywania siebie uczelnią wyższą. Żenada i rozpacz.
    17.09.2015
  • były

    Uczelnia porażka , ukończyłem podyplomówkę kwalifikacyjną , najważniejsze by płacić i nie mieć zaległości płatniczych. Zajęcia odbywają się regularnie tylko szkoda ,że po pół godziny lub nie robi się na nich nic. Kolega pojawił się raz w semestrze a semestrów było trzy ukończył studia oczywiście bez problemu nikt nie sprawdza obecności , wykładowcy niejednokrotnie sami nie wiedzą co mają mówić - sami się do tego przyznają gdyż to nie ich dziedzina naukowa.Brak organizacji w dziekanacie co chwilę zmieniają zdanie co do zaliczeń , egzaminów i prac końcowych. Jeśli chcecie papierek i zero wiedzo to polecam !
    23.08.2015
  • grzechu

    witam, Czy polecacie studiowanie na WSB Logistyka i Transport? zaocznie?
    17.08.2015
  • Biga

    Moi Drodzy :) z góry zaznaczam, że nie jestem pracownikiem Uczelni:P ja szczerze polecam ! wszystkim chwalę tą Uczelnię..może poziom taki sobie ale mam wrażenie, że na wszystkich prywatnych uczelniach tak jest i nie ma co porównywać z uniwersytetm slaskim..wiadomo każdy inaczej patrzy jak się studiuje na uniwersytecie a na prywatnej uczelni.. najbardziej mogę pochwalić organizację na wsb ... nie jestem pretensjonalnym studentem ale leniwym i nie raz nie dwa ominęłam jakiś termin nie wiedziałam co zrobić ... poszłam do dziekanatu (Pani Joanny:)) i wszystko załatwiłam. zajęcia jak zajęcia - chcesz sie nauczyc nauczysz się ściągasz - nie złapią Cie zdasz :P wykładowcy jak wszędzie jedni olewka ale większość się przykłada :) pozdrawiam!!
    12.08.2015
  • do zosia

    a ty co pracownik szkoly ze ich tak reklamujesz? UŚ jest duzo lepsza uczelnia
    27.07.2015
  • Zosia

    Pisze bo nie mogę się zgodzić z opinią na temat dziekanatu, Panie ze studentami obchodzą się grzecznie, wcześniej studiowałam na państwowej uczelni, wizyta w dziekanacie to był koszmar, w trakcie składania dokumentów o stypendium cały korytarz pełen, 200 osób oczekujących, Pani w dziekanacie nieuprzejma i z byle powodu odrzucająca podanie ( nie wyjaśniając powodu do końca), w WSB mam wrażenie że co by student nie potrzebował to mu pomogą w dziekanacie, a jesli chodzi o studia to jeśli tylko wykażesz chęć nauki to raj a nie uczelnia, zawsze można się dogadać, ważne żeby się komuś chciało.
    26.07.2015
  • antypijarowiec

    widze ze tutaj prawie sami pracownicy szkoly sie wypowiadaja... zapytajcie lepiej mieszkancow Dąbrowy Górniczej i okolic co sądzą o tej szkole... a opinie nie są zbyt pochlebne...
    23.07.2015
  • Kamil

    Polecam
    21.07.2015
  • Ewa

    Jestem bardzo zadowoloną studentką Wyższej Szkoły Biznesu w Dąbrowie Górniczej i stwierdzam, że dokonałam bardzo dobrego wyboru Uczelni. W mojej ocenie wykładowcy posiadają bardzo bogatą wiedzę, którą umieją z pasją i zainteresowaniem przekazać studentom, są komunikatywni ze studentami, bardzo dobrze zorganizowani i kulturalni. Władze WSB dbają o ciągły rozwój Uczelni i bardzo szanują studentów. Uczelnia prezentuje wysoki poziom nauczania, ale również przygotowuje praktycznie, poprzez organizowanie wielu szkoleń prowadzonych przez ludzi biznesu, wizyt studyjnych, systemu praktyk zawodowych, staży krajowych i zagranicznych. Na Uczelni prężnie działa Akademickie Biuro Karier. Jeśli więc ktoś chce się wszechstronnie rozwijać i przygotować praktycznie, to ta Uczelnia stwarza ku temu wspaniałe warunki. Uczelnia ma dogodną lokalizację, gdyż znajduje się w samym centrum Dąbrowy Górniczej. Na pochwałę zasługuje też wyposażenie Uczelni – bogata biblioteka, nowocześnie urządzone sale wykładowe, laboratoria komputerowe, funkcjonuje również Klub Studencki „Amigo” i siłownia. Ponadto WSB tworzy zgraną społeczność studencką i zapewnia studiowanie w miłej atmosferze. Podsumowując, gorąco zachęcam do studiowania w Wyższej Szkole Biznesu!
    29.06.2015
  • YA

    Witam . Co do samej uczelni to wiele się dzieję w WSB w Dąbrowie . Nowoczesne sale z dobrym wyposażeniem multimedialnym , w większości klimatyzowane. Organizacyjnie WSB to bardzo wysoki poziom pod kątem kontaktu z dziekanatem oraz z wykładowcami . Sam poziom edukacyjny rzecz względna , natomiast oceniam na bardzo wysoko . Tak jak ktoś wcześniej się wypowiedział odnośnie wykładowców na specjalności socjologii, to wiem że są to pasjonaci tego co robią i przekonany jestem że to klasa sama w sobie , a piszę z uwagi na wcześniejsze doświadczenia edukacyjne w innych uczelniach . Ilość i elastyczność programów i kierunków przewyższa na chwile obecną renomowane uczelnie państwowe . Polecam
    21.06.2015
  • lydiana

    NIE POLECAM ABSOLUTNIE robią problemy nie z powodu braku wiedzy tylko z pierdół, poziom tak niski że szkoda gadać a wykładowcy to żenada odradzam każdemu studiowałam WSB Cieszyn
    20.06.2015
  • irina ukraina

    nie polecam, slaby poziom edukacyy, ludzie bez kultury osobistej
    27.05.2015
  • anula

    Wiecie może jak wygląda studiowanie fizykoterapii na WSB w DG? Jakieś doświadczenia, spostrzeżenia, przemyślenia? Warto się tam wybrać na ten kierunek?
    18.05.2015
  • KOtan

    Ukończyłem w WSB podyplomówkę a wcześniej studia magisterskie i szczerze polecam. Dodam, że wcześniej studiowałem na "Uczelni Państwowej" i zdecydowanie lepiej oceniam organizację i zaangażowanie ze strony WSB. Polecam studia coachingowe - mała, wyselekcjonowana grupa, najlepsi trenerzy z międzynarodowymi certyfikatami, mała kilkuosobowa grupa.
    01.05.2015
  • !

    Kadry i płace w praktyce...zastanawiam się gdzie ta praktyka???? Chyba tylko w nazwie
    17.04.2015
  • !

    skąd oni biorą te przedmioty w ogóle niepotrzebne nikomu!
    17.04.2015
  • !

    Tragedia!
    17.04.2015
  • czarna

    Witam, szukam info.na temat kierunku Zarządzanie (Psychologia w biznesie)-zaoczne.Chodzi o poziom egzaminów z przedmiotów ścisłych tj matematyka ,statystyka oraz ogólnie jak oceniacie ten kierunek?
    06.04.2015
  • czesne 100 zł ???

    na licencjacie nie ma tej promocji 100 zł czesne przez pierwszy semestr??? na Bezp. narodowym??
    30.03.2015
  • mba1

    Czy nikt nie odwiedza forum?
    16.03.2015
  • skdfk

    Witam, możecie mi coś powiedzieć o kierunku filologia hiszpańska z jęz angielskim?? Czy taka grupa wogóle jest/była utworzona? Jaki poziom i ogólnie wykładowcy? Będe wdzięczna za informacje, bo jestem zainteresowana tą uczelnią.Pozdrawiam
    06.03.2015
  • nora - thx - nie popełnię błędu i nie wybiorę wsb

    Nora - zależy w jakiej grupie byłeś???? hahaha dobre sobie, czyli przyznajesz rację. Co to ma być przedszkole, czy studia? skutecznie odradziłaś mi tą uczelnię.
    22.02.2015
  • Nora

    Andrzej - tak na prawdę wszystko zależy w jakiej byłeś grupie. Są słabsze i są mega mocne.
    18.02.2015
  • Elka @tomas

    Normalna sprawa. Pracują bo potrzebują kasy to nawet w prywatnych uczelniach szukają zaczepienia. Jak robiłam w WSB podyplomówkę z rachunkowości, to jeden z naszych wykładowców wprost mówił, że on pracuje tam tylko dla kasy, więc tym bardziej rozumie studentów, którzy zapisują się, żeby za kasę skończyć studia chociaż osobiście nie chciał komentować poziomu.
    25.01.2015
  • Andrzej

    Filologia istna kpina. Darujcie sobie ludzie studia w Dąbrowie. Szkoda Czasu. Na studia językowe przyjmują ludzi którzy mają poziom A1, lub nawet nie. Mamy się uczyć, czy cofać do przedszkola dostosowując się do poziomu innych? Kpina!
    22.01.2015
  • panoeae

    witam :) czy mógłby się ktoś wypowiedzieć, kto studiuję bądź studiował na WSB kierunek: filologia angielska z językiem hiszpańskim? Jaki jest faktyczny poziom kształcenia i czy ludzie tam pracujący znają się na tym co robią (mam na myśli wykładowców).. każda informacja jest dla mnie bardzo cenna ;) z góry dziękuję
    08.01.2015
  • panoeae

    witam :) czy mógłby się ktoś wypowiedzieć, kto studiuję bądź studiował na WSB kierunek: filologia angielska z językiem hiszpańskim? Jaki jest faktyczny poziom kształcenia i czy ludzie tam pracujący znają się na tym co robią (mam na myśli wykładowców).. każda informacja jest dla mnie bardzo cenna ;) z góry dziękuję
    08.01.2015
  • teres

    Czy ktoś jest na pedagogice.Napiszcie swoją opinię.Chciałabym się przenieść.Ne mogę się zdecydować.muketa
    05.01.2015
  • tomas

    i mimo tego tam pracują? coś mi się to podejrzane wydaje żeby wykładowcy mieli złe zdanie uczelni, w której pracują...
    31.12.2014
  • xenia

    Wydział Zamiejscowy w Cieszynie - fatalnie.. zrezygnowałam po roku, tragiczna organizacja, mało wymagań, płacisz-masz. Nie polecam. Wielu wykładowców z obecnej uczelni woli nie wypowiadać się na temat tej uczelni :)
    27.11.2014
  • Tomasz

    Witam! Kto wybiera się na podyplomówkę na kierunek Kryminalistyka i metody zwalczania przestępczości? co z naszymi zajęciami? jest polowa listopada a jeszcze nic nie wiadomo....
    13.11.2014
  • Mała_Mi

    Cześć ludziska ;). Co powiecie o kierunku FIZJOTERAPIA na tej uczelni?
    09.11.2014
  • MBS

    Witam, Jest ktoś to skończył logistykę? (inż.) co przerabia się na matematyce w 2 semestrze? Chciałbym zacząć już naukę...:)
    07.10.2014
  • Monia

    Tak jak już ktoś napisał - jak ktoś tylko chce się uczyć, działać itd to WSB w Dąbrowie daje duże możliwości.
    07.10.2014
  • iti

    studia na dość wysokim poziomie (nie wyżyłowanym, ale bez przymykania oczu na leserstwo), wykładowcy na socjologii kulturalni, przychylni studentom, nie znam osób niezadowolonych
    20.09.2014
  • Lanski

    Dziś składam dokumenty na bezpieczeństwo narodowe. Kto jeszcze?
    01.07.2014
  • ok

    WSB w DG uchodzi na bardzo dobrą uczelnię, taką która się ciągle rozwija, ma dużo kierunków, sprawdzonych nauczycieli, no i dba o studentów, z tego sie orientuje, wiekszość studentów jest zadowolona w DG
    30.06.2014
  • Marc

    WYDZIAŁ ZAMIEJSCOWY W CIESZYNIE-fatalna obsługa w dziale rekrutacji na studiach podyplomowych -a nie wiem jak na dziennych.Studenci to przecież klient ,wiedza i organizacja to produkt .Totalny bałagan jeżeli chodzi o organizacje, sale ,nieuaktualniane zmiany, nauka w salach gdzie nic nie słychać bo obok jest wykład za cienką ścianką...Opiekun roku często nieobecny.Trudny kontakt i komunikacja z niektórymi pracownikami ,lekceważenie i brak szacunku w kontakcie osobistym!uf!Miałem porównanie z innymi uczelniami. Szczerze nie polecam!
    02.06.2014
  • Marc

    WYDZIAŁ ZAMIEJSCOWY W CIESZYNIE-fatalna obsługa w dziale rekrutacji na studiach podyplomowych -a nie wiem jak na dziennych.Studenci to przecież klient ,wiedza i organizacja to produkt .Totalny bałagan jeżeli chodzi o organizacje, sale ,nieuaktualniane zmiany, nauka w salach gdzie nic nie słychać bo obok jest wykład za cienką ścianką...Opiekun roku często nieobecny.Trudny kontakt i komunikacja z niektórymi pracownikami ,lekceważenie i brak szacunku w kontakcie osobistym!uf!Miałem porównanie z innymi uczelniami. Szczerze nie polecam!
    02.06.2014
  • rafal

    witam mam pytanie staram sie przyjąc na kierunek BHP I stopień zaoczne mam dość przerwy w nauce proszę napiszcie jaki jest poziom
    11.05.2014
  • Krzysztof

    Ja niestety nie podzielam entuzjazmu niektórych osób tutaj piszących. Miałam wątpliwą przyjemność robienie podyplomówki na tej niby uczelni. Zaliczenia za obecność, a czasem i nie, wykładowcy czytający z prezentacji, znikoma ilość praktyki. Papier jest, ale to trochę za mało jak dla mnie.
    27.04.2014
  • Geek

    Już powoli kończę i jak załapię się na płatny staż po 2000 zł miesięcznie będę wychwalał pod niebiosa :) Dziś mogę napisać: polecam. To jest uczelnia, która tym, którzy chcą się uczyć daje super możliwości.
    24.04.2014
  • Komis

    Czy wy nie pomyliliście uczelni? Stypendia są wypłacane. Parking jest - co prawda nie zawaz przed uczelnią a koło targu - ale jest i nie trzeba jeździć nie wiadomo ile. No chyba, ze chcesz zaparkować przez samym budynkiem. Poziom zależy od przedmiotu, na jednym wykładowca jest bardzo wymagajacy na innym mniej. Chyba normalne. Ja z tej uczelni jestem bardzo zadowolony i jak gadam z ludźmi z grupy to też mają pozytywne opinie.
    11.04.2014
  • Sandra

    Czy to prawda, że w WSB jest problem z wypłacaniem stypendiów? Moja koleżanka, która tam studiowała na pedagogice mówiła mi ze notorycznie spóźniali się z przelewem a raz nawet dostała niższą kwotę niż powinna otrzymać...
    08.04.2014
  • Kasia

    Co zrobić, żeby tam można było zdobyć wiedzę, nie tylko papierek, rozwiązanie, zmienić uczelnie!
    25.02.2014
  • joanna

    Wszystko zalezy od tego czy ktoś się chce nauczyc czy mieć papier. Jezeli chce zdobyć wiedzę to nie polecam tej szkoły. PO 5 latach niewiele umiem a średnią mam 4,8, nie opuszczam zajęć. Poza tym w państwowych zakładach jak przyjmuja do pracy pierwszeństwo mają osoby kończące uczelnie publiczne, bo są lepiej wykwalifikowani.Wiem, bo pracuję w takim i widzę czym się kierują przy przyjeciach.
    13.02.2014
  • Gąska

    Co do parkingu to aby zaparkować gdziekolwiek poświęcam co najmniej 20 minut, za ten czas mogłabym napić się kawy z koleżankami.
    10.02.2014
  • Kasia

    Ja pod tą uczelnią próbowałam parę razy zaparkować i niestety mi się nie udało, piszą jedną potem zapisujesz się na studia, a do zapłacenia masz zupełnie inne kwoty, no i jak tu wierzyć tym wszystkim zachętkom:(
    03.02.2014
  • dominik

    haha dobra uczelnia wypisuje tu jakieś bzdury...mój kumpel się przeniósł na inną, bo za mało materiałów i wiedza z liceum... na wikipedii można więcej się dowiedzieć...
    03.02.2014
  • Marek

    Właśnie się przenoszę na inną uczelnie, bo w tej uczelni wiedzę, którą przekazują otrzymałem w liceum, chyba nie wypada mieć taki poziom na uczelni wyższej. Przychodzę na zajęcia a tu mi dyktują z kartki bez tłumaczenia przedmiotu… „bądź mądry pisz wiersze..” nie polecam !
    12.01.2014
  • pytanie

    czy szkoły prywatne mogą miec kierunku dofinansowane? czy to to amo co zamawiane? jak to tutaj jest?
    02.12.2013
  • Aga

    Polecam wszystkim, którym zależy na dobrych studiach
    12.11.2013
  • WSB w Dąbrowie Górniczej

    Tylko jedna specjalność spośród dofinansowanych jest realizowana w Cieszynie. Pozostałe w Dąbrowie Górniczej czyli: Kierunek Informatyka specjalność „Aplikacje mobilne” - studia I stopnia inżynierskie - Kierunek Informatyka specjalność „Menedżer projektu IT” w języku angielskim - studia II stopnia magisterskie - Kierunek Logistyka specjalność „Zarządzanie portami lotniczymi" - studia I stopnia inżynierskie - Kierunek Fizjoterapia moduł zajęć specjalistycznych „Fizjoterapia w geriatrii" - studia I stopnia licencjackie Pozdrawiamy
    19.09.2013
  • fiu, fiu ... Ameryka

    normalnie jak na Zachodzie, chyba sie skusze i sprawdze, czy oddzwonia??? ale Cieszyn ciutke nie po drodze :-)
    16.09.2013
  • mari

    NIE POLECAM.Przykro mi to Wam mówić ale na prawdę jeśli macie okazję iść do innej szkoły niż WSB to się nawet nie zastanawiajcie.Poziom koszmarny,zajęcia 1-2razy w tyg,rzadko się zdarzało że były te 3 dni w tyg(mówie o dziennych).Wypisałam się po roku bo szkoda mi było marnować na tą szkołę czas,chęci i pieniędzy.Z resztą o tej szkole słychać same złe opinie,nigdy nie usłyszałam dobrej.Po tej szkole nikt was niestety do pracy nie zatrudni.
    01.09.2013
  • Jacek_P

    Studia II stopnia ukończyłem w Wyższej Szkole Biznesu w Dąbrowie Górniczej, potem z wynikiem bardzo dobrym ukończyłem SGH w Warszawie. Teraz po kilku latach ubiegam się o przyjęcie na WSB pomimo tego, że mieszkam i pracuję w Warszawie. Na studia III stopnia w SGH już zostałem zakwalifikowany, ale jest to plan „B”. Chcę kontynuować naukę na WSB z powodu wartości których nie znajdę w SGH w Warszawie.
    27.08.2013
  • Nowa

    Czy logistyka to trudny przedmiot? Dużo wkuwania? Pracujący na zmiany da radę? Chciałabym się dowiedzieć więcej od kogoś kto studiuje logistykę
    25.08.2013
  • Ania

    Czy są jeszcze miejsca na fizjoterapii? Chodzi mi o studia dofinansowane z Unii.
    09.08.2013
  • Maja

    Bardzo fajna uczelnia. Poleca absolwentka :-)
    02.08.2013
  • Robert

    Podyplomówka z BHP jest podobna jak na innych uczelniach. Cena studiów jest dosyć atrakcyjna. W porównaniu z innymi uczelniami jest tanio. Podyplomówki wszędzie dają takie same uprawnienia, wykładowcy są też podobni. Porównując tak na szybko - podyplomowe BHP we WSZOP - 3900zł, szkoła w Sosnowcu - 3300zł, Bankowa w Chorzowie 3800zł a WSB w Dąbrowie Górniczej 3200 zł - czyli najtaniej
    01.08.2013
  • Grzegorz

    Nico kłamie. Kończę teraz studia II stopnia i takich sytuacji nie miałem.
    29.07.2013
  • kAROLA

    HEJ, mam pytanie odnośnie powyższej uczelni. Proszę dajcie Ci jakieś plusy i minusy odnośnie podyplomówki z zarządzania BHP. albo innych. Bardzo proszę o info ile kosztuje, ile trwa itp. nauka :) z góry dzięki
    15.07.2013
  • Anna86

    witam, czy ktoś wybiera się może na studia magisterskie na kierunek pedagogika????
    03.07.2013
  • natalia

    Złożyłam paiery na WSB na pedagogikę z resocjaizacją. Czy ktoś konczył ten kierunek, mógby mi ktoś naświetlić te studia? :) Dziękuję.
    03.07.2013
  • Nico

    Przestrzegam przed wyborem tejże uczelni gdyż polityka szkoły nastawiona jest głównie na to by skutecznie oskubać studenta z pieniędzy. Jeśli już tam ktoś studiuje to koniecznie niech uważnie przeczyta regulamin uczelni i warunki umowy gdyż jest to wszystko tak skonstruowane by krótko mówiąc rabować w biały dzień zgodnie z naszym chorym prawem. Przykład: mimo regularnie opłacanego czesnego, jeśli nie zloży się terminowo karty okresowych osiagniec to oplata nie zostanie pobrana z czesnego tylko beda naliczane odsetki do momentu skreslenia z listy studentow tylko dlatego iz nie zostala uiszczona oplata z konkretny zaznaczeniem za co. Kolejny chory wg mnie przepis: po zakonczeniu drugiego roku studiow II stopnia, zdaniu wszystkich egzaminow poza oddaniem pracy mgr, co wiaze sie z brakiem zaliczenia seminarium, naliczana jest pełna oplata za czesne do momentu oddania pracy czyli prawie dwa semestry maks, a za co w przypadku studiow zaocznych?? I jeszcze te opłaty wakacyjne :) dla mnie to poprostu okradanie ludzi i tyle
    01.07.2013
  • Ninja

    To są studia na bezpieczeństwie narodowym. Dla aktualnych i przyszłych gliniarzy
    04.06.2013
  • Domi

    Hej, czy ktoś wie, jak jest na kierunku ,,Organizacja i funkjonowanie służb publicznych"? Bardzo proszę o odpowiedź i z góry dziękuję :)
    29.05.2013
  • Logistyk

    Już za niedługo żegnam się z przykrością z WSB DG. Gorąco polecam. Super kadra, jeżeli tylko ktoś chce się czegoś nauczyć to polecam, niektórym leserom też udaje się ukończyć, ale muszą być sprytni. I jest ich coraz mniej.Trzeci semestr weryfikuje - i bardzo dobrze.
    13.05.2013
  • Administrator

    Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
    12.05.2013
  • N

    Szczerze żałuję tego roku który tam zmarnowałam. Zdecydowałam przenieść się na inną uczelnie ze względu na to że na studiach dzienny zajęcia były 2 razy w tygodniu średnio po jakieś 3-4 godziny. Poziom nauki jest naprawdę godny pożałowania. Angielski na poziomie liceum. Typowa szkoła jeśli chce się dostać papierek bez nauczenia niczego. Z tej szkoły jeszcze chyba nikogo nie wyrzucono nawet jak w ogóle się nie uczęszcza na zajęcia
    10.05.2013
  • Pola

    Przed pójściem na studia, przed wybraniem tej uczelni w Dąbrowie Górniczej miałam obawy, że to małe miasteczko, że może powinnam wybrać coś innego, ale teraz po prawie dwóch latach studiów mogę uczciwie powiedzieć, że niczego nie żałuję. Nauki mamy sporo, uczymy się przydatnych rzeczy ( przynajmniej w większości) , szczerze polecam każdemu
    16.04.2013
  • inga

    dobra szkoła, wyspecjalizowana kadra, ciekawe zajęcia. na pewno nie ma obijania się. a fakt, że siedziba jest w Dąbrowie Górniczej działa tylko na plus. Tu wszyscy są przyjaźni, pomagają sobie. jak koleżanka mi opowiada jaki wyścig szczurów jest w Warszawie to mi się odechciewa :)
    29.01.2013
  • S84

    Witam, zdecydowałam sie na Logistyke. Powiem szczerze, ze miałam obawy, ale jestem pozytywnie zaskoczona. Bardzo bobra kadra (głownie z UE) uczyc sie trzeba, selekcj po pierwszym semestrze bardzo duza (matematyka zaczyna siena drugim sem, statystyka na trzecim a fizyka na czwartym) Studia bardzo ciekawe, napewno zdecyduje sie jeszcze na podyplomowke na tej uczelni. Jezeli ktos sie zastanawia nad logistyka to ja polecm!
    26.01.2013
  • Dori

    Mam ochotę wybrać się na rachunkowość, może jakaś opinia o tym kierunku na WSB?
    13.10.2012
  • no walsnie

    jak szkola jest dobra, to nie ma znaczenia, czy jest w Toruniu, Pultusku, Opolu, Koninie, Nowym Saczu, Rzeszowie czy Dabrowie Górniczej, bo licza sie ludzie, ktorzy tam wykladaja, to jest najwazniejsze, ze szkola jest w Krakowie albo w Warszawie to moze byc rownie dobrze gniot maksymalny i takich jest pewnie wiele w tych duuuuuzych miastach
    09.10.2012
  • Marcin

    Ukończyłem podyplomowe studia menadzerskie. Osobiscie goraco polecam. kadra wywodzaca sie z praktykow a nie z naukowego srodowiska wbrew moim obawom doskonale sie sprawdza. Jestem zaskoczony wysoka pozycja WSB w rankingach - zawsze myslalem, ze to szkola prowincjonalna produkujaca magistrow. Ostatnie lata najwyrazniej wiele zmienily.
    06.10.2012
  • Angiii

    kto z was bedzie teraz studiował na wsb w dg kierunek fizjoterapia ?
    28.09.2012
  • anya

    czy ktoś z was robił uzupełniające mgr na bhp? interesuje mnie jakie są przedmioty i jaki poziom bo będę musiała połączyć pracę, dom i rodzinę ze studiami i zastanawiam się czy dam radę?
    10.09.2012
  • ewcia

    Ukończyłam w WSB studia licencjackie. Bardzo mi się podobało, podejście do studenta bardzo przyjazne, wysoki poziom nauczania. Teraz też się wybieram ale na podyplomowe BHP. Mam kilku znajomych, którzy ukończyli ten kierunek i również sobie chwalą.
    13.08.2012
  • zamawiana informa

    orientuje sie ktos, jak wyglada sprawa kierunku zamawianego Informatyka? chodzi mi o system dotacji, stypendia dla studentow, odplatnosc za nauke?
    18.07.2012
  • stanz

    ja jestem po pierwszym roku SM i mi się naprawdę podoba. Nie żałuję, studia bardzo poszerzyły moje horyzonty, zacząłem się interesować tym co się dzieje w kraju i na świecie i wiem że na wszystko trzeba npatrzeć nie tylko z jednej strony. Jeśli chodzi o ogólny rozwój człowieka to mega polecam SM
    16.07.2012
  • żantola

    Bradzo polema tą uczelnię, moja opinia na jej temat jest nardzo pozytywna. Studiuję tu już 2 rok i nie zamieniłabym tej uczelni na żadną inną tym bardziej przy moim kierunku - flologia hiszpańska ze spacjalizacją tłumaczenia. Oczekiwałam wysokiego poziomu nauczania i taki włąsnie tu jest. To ważne aby przy mojej specjalizacji doskonale władac tym jezykiem. Jest coraz lepiej, przed rozpoczęciem pracy zamierzam wyjechać do Hiszpani.
    11.07.2012
  • rasta

    Dobra uczelnia. Chyba najlepsza prywatna w okolicy. Ja jestem właśnie na stosunkach międzynarodowych na IB i złego słowaq nie powiem. Studia są dofinansowane, wykładowcy ok.
    09.07.2012
  • stosunki miedzynarodowe - jak jest?

    a ja chetnie poznalabym wasze zdanie o stosunkach miedzynarodowych??? na jakim poziomie? skad kadra jest? jak oceniacie program ksztalcenia? jakie sa specjalnosci na stosunkach i co polecacie?
    24.06.2012
  • wsb

    chyba lepiej już isc do humanitas, znajoma robila tam licencjat i nie polecila
    20.06.2012
  • anita

    czy ta szkola jest tak dobra, jak ich strona www??? przyznam szczerze, ze jestem pozytywnie zaskoczona i pod duzym wrazeniem oferty kierunkow, ja najbardziej sklaniam sie ku stosunkom miedzynarodowym, choc mam obawy czy podolam wyzwaniu, ale chetnie dowiem sie czego swiecej o studiach wlasnie w WSB w Dabrowie
    14.06.2012
  • logistyka

    kto w WSB w Dabrowie studiuje logistykę? napiszcie, jak wygladaja studia i czego sie po nich spodziewac? jakie specjalizacje sugerujecie?
    28.05.2012