Ocena uczelni


Komentarze (209)

Kliknij w obrazek by go odświeżyć…

  • Zuza

    Interesuje mnie administracja. Macie jakieś doświadczenia, opinie?
    9/20/19
  • OnlyOne

    Witam, proszę o opinie odnoście kierunku informatycznego na poziomie inżynier.
    9/17/19
  • J

    Hej, czy ktoś może wypowiedzieć się o studiach online na tej uczelni ?
    9/13/19
  • Info

    Witam Może ktoś wypowiedzieć się na temat zaocznej Informatyki. Trudne przedmioty ciężko, zdac programowanie matematykę. Jacy są wykładowcy - potrafią czegos nauczyć Pozdro
    9/8/19
  • mgr inż.

    Czy nabór na Informatykę II stopień będzie prowadzony także w lutym/marcu??? No i czy też będzie można liczyć na dofinansowanie?
    9/2/19
  • Kamila11

    Witam, Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat psychologii zaocznie? pozdrawiam :)
    8/31/19
  • Ktosia

    Ponawiam pytanie, wybiera się ktoś na I rok prawa zaocznie ????
    8/23/19
  • Ania

    Odradzam kierunek matematyka i informatyka. Dr Liliana Kortus nie powinna nigdy pracować na uczelni. Ta niekompetentna osoba sprawia, że całe te studia leżą!
    8/12/19
  • Admin

    Komentarz usunięty.
    8/6/19
  • Goska

    Witam. Planuję zapisać się na studia- ADMINISTRACJA PUBLICZNA. Może ktoś studiuje i chciałby się podzielić opinią? Będę bardzo wdzięczna. Po dwóch latach przerwy zdecydowałam się na studia i nie chcę żałować tej decyzji. Pozdrawiam
    8/5/19
  • pytanko

    Informatyka - opinie od studentów dziennych mnie interesuja? Jakieś porównanie z innymi prywatnymi szkołami z Poznania?
    7/23/19
  • jagber12

    hej! studiowalam filologie angielska na uamie, ale ten wydział ma chore wymagania i nie chce dłużej się meczyc pscychicznie. Czy ktos sie orientuje jak wyglada anglistyka na WSB? czy kTos byl? ktos poleca? a takze cy to bedzie lepszy wybor niz WSJO?
    7/10/19
  • Der

    Jakieś opinie o kierunku kryminalistyka na wsb w Poznaniu?
    7/9/19
  • studia podyplomowe Matematyka i informatyka

    Nie polecam tego kierunku na tej uczelni !!
    7/9/19
  • Mon

    Witam, czy może ktoś wypowiedzieć się na temat studiów wieczorowych, specjalizacja E-commerce (informatyka)? zostały kiedyś utworzone?
    7/9/19
  • Wsb -prawo w biznesie

    Hej, czy ktoś z Was studiuje prawo w biznesie zaocznie na WSB w Poznaniu? Mógłby ktoś więcej powiedzieć o tym kierunku, trudno czy nie? Przeglądając plan lekcji twierdzę, ze może to być dosyć interesująca 3letnia „przygoda”.
    7/7/19
  • Obsluga ruchu lotniczego

    Hej. Czy ktoś studiuje na kierunku obsługa ruchu lotniczego i mógłby się o nim wypowiedzieć?
    7/6/19
  • Matematyka i informatyka studia podyplomowe

    ODRADZAM !!!!
    6/27/19
  • MS

    Właśnie skończyłam kierunek Prawo w biznesie niestacjonarnie i jak najbardziej mogę polecić tą uczelnie. Czy to w dziekanacie czy w innym dziale w uczelni zawsze znalazłam odpowiedź na nurtujące mnie pytania. Co do przedmiotów to jedne łatwe, jedne trudniejsze. Trzeba chodzić na zajęcia, na zaliczenia, robić jakieś dodatkowe prace w domu. I nie wymagać, że jak wszystko ma się przez cały rok gdzieś to się zda. U mnie przez 3 lata w taki sposób wykruszyło się dużo osób. Jedyną uciążliwością mogą być porozrzucane budynki uczelni ale tak to uczelnia jak najbardziej na plus! Studia magisterskie również wybiorę na tej uczelni.
    6/26/19
  • Ktosia

    A ja podtrzymuje swoje pytanie, czy ktoś zaczyna prawo od października (tryb zaoczny) ?
    6/25/19
  • 1111

    Hej, czy ktoś studiuje administrację zaocznie i może mi coś powiedzieć? Zwłaszcza interesuje mnie specjalizacja - administracja w wymiarze sprawiedliwości :)
    6/25/19
  • Ktosia

    Angie, bardzo dziękuje za informację :)
    6/25/19
  • Angie

    Hej, jestem na 2 roku Prawa. Uczelnia jest świetna. Wykładowcy mocno skupiają się na praktyce i to jest dla mnie bardzo ważne. Dzięki temu mogłam pozwolić sobie na odbycie praktyk w trakcie roku akademickiego. Uczelnia również oferuje pośrednictwo w praktykach studenckich, i co semestr pojawiają się nowe oferty. Wykładowcy są bardzo pomocni, odpowiadają na wszelkie pytania. Na uczelni działa też koło prawnicze, które organizuje warsztaty i przeróżne konferencje, czy wyjazdy. Ja osobiście nie zamieniłabym tej uczelni na żadną inną :)
    6/24/19
  • Ktosia

    Czy ktoś studiuje prawo i może się wypowiedzieć na temat tego kierunku ? Albo jest ktoś kto zaczyna prawo na wsb ??
    6/22/19
  • Enka

    Właśnie kończę wsb kierunek logistyka studia inżynierskie. Jedyny żal jaki mam to nie została otwarta specjalizacja która wybrałam bo było za mało chętnych ale miałam tego świadomość I trafiłam na drugą która też Mnie interesowała. Wykładowcy jak to wykładowcy każdy jest inny i tak u jednych zaliczenia szły bez problemu u innych trzeba było się pouczyć. Ponieważ moją specjalizacją było zarzadzanie procesami I projektami egzaminów było mało dużo projektów robiliśmy które były wymagające. Pisanie pracy inżynierskiej z problemami z powodu lenia jaki mnie dopadł ale promotorka postawiła na swoim i zmobilizowała mnie do jej dokończenia. Ponieważ miałam dobre oceny o które nie trudno jeśli komuś zależy to po 1 semestrze miałam stypendium I praktycznie nie placilam za studia. Panie z dziekanatu bardzo pomocne zamieszanie było tylko jak kadra się zmieniała. Uciążliwe było bieganie między budynkami, jednego dnia zajęcia były na Różanej na Rybakach i na Powstańców Wielkopolskich, czasami na przejście tylko 10min.
    5/26/19
  • Zainteresowanaa 2

    Co sądzicie o studiach II stopnia wraz z podyplomówką? Warto? Naprawdę można się czegoś więcej nauczyć? Jak wyglądają takie zjazdy? Byłabym wdzięczna za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami z osobami, które zdecydowały się na ten rodzaj studiowania.
    5/26/19
  • 00

    Inzynieria zarzadzania macie jakies opinie???
    5/25/19
  • Student niestety

    Zgodnie z regulaminem oceniania WSB termin na podanie wyniku egzaminu jest 2 tygodnie... Może... Ale na pewno to nie dotyczy Pani LK na podyplomowce z informatyki i matematyki. Zresztą po co się spieszyć z wynikami skoro i tak większość do poprawy. Odradzam wszystkim ten kierunek na tej uczelni! Stres niewspółmierny do efektów. Lepiej wybrać inną uczelnię-wiedza i kwalifikacje będą nawet wyższe, a atmosfera przyjazna.
    5/24/19
  • Niezadowolona

    Zdecydowanie wszystkim odradzam i będę odradzac podyplomowke informatyka i matematyka na wsb... Główny powód LK. Inni wykładowcy - ok - wymagania wysokie ale też wysoka kompetencja, wysoka jakość zajęć i wykładów, odpowiednie materiały i stosowny do tego system sprawdzania wiedzy. Ale wszystko co związane z LK rzutuje na calosc...niestety.
    5/20/19
  • Matematyka i Informatyka podyplomowe

    Zgadzam się w 100% z opiniami. Wymagania nie do opisania, a poziom przekazanej wiedzy i udostępnionych materiałów zerowy. Po tym kierunku mamy otrzymać kwalifikacje do nauczania w szkole podstawowej, a rzeczywistość wygląda tak, że na zajęciach nie liczymy zadań, a na egzaminie, do którego zagadnienia są tak podane że pasuje wszystko, dostajemy zadania z poziomu gimnazjum i liceum. Tu nie chodzi o to żeby nas nauczyć, ale żeby udowodnić że zawsze możemy nie zdać. Tak u LK są konstruowane egzaminy! Dzienniczki praktyk dla ludzi, którzy uczą od lat, to po prostu kpina! Należy dołączać ksera z podręczników z wyliczonymi zadaniami, zdjęcia z liczonych na lekcji przez dzieci zadań przy tablicy, do tego 12!scenariuszy bardzo szczegółowych z przeprowadzonych samodzielnie lekcji... Czyli książka. I to jedna z dwóch, bo druga podobna z tzw.praktyk WSB! Dla mnie to czas pełen niepotrzebnych stresów. Dodam, że sumienie staram się wywiazywac z zadań, przygotowuję się na zajęcia i uczestniczę w nich systematycznie. Nie buntuję się przed liczeniem zadań, ale już wiem że w przypadku pani opiekun niestesty to mi nie gwarantuje pozytywnej oceny z egzaminów.
    5/16/19
  • Matematyka i informatyka studia podyplomowe

    Nie polecam tego kierunku na tej uczelni!! Niekompetentni wykładowcy, improwizują, przychodzą nieprzygotowani, wymagają od słuchaczy w domu mnóstwo pracy, a na zajęciach strata czasu. Prowadzący gubią prace, nie odpisują na maile, są drobiazgowi, złośliwi, wymagają, jednak zadania, które zadają nic nie wnoszą, szkoda na nie czasu (jak na całe studia), na każdym kroku robią studentom pod górkę. ODRADZAM !!! Na kolejnym zjeździe obrona do której zostały dopuszczone trzy osoby... Jeśli kończąc studia do obrony zostają dopuszczone trzy osoby, a reszta ma do poprawy dzienniczki praktyk, zadania... to zgodnie z zasadami nauczania, których jedna z Pań prowadząca te studia tak wymaga jest to porażka dla prowadzących, którzy nie potrafią nauczać i są złośliwi.
    5/3/19
  • Matematyka i informatyka

    Na tym kierunku pracują osoby niekompetentne.. Strata czasu, nerwów i pieniędzy. Tylko stawiają wygórowane wymagania, nie dając nic w zamian. Cokolwiek się zrobi - jest źle. Krytyka ponad miarę. Żałuję tych 2 lat. Nikomu nie polecam..
    5/2/19
  • Matematyka i informatyka studia podyplomowe

    11 maja obrona... do obrony zostały dopuszczone trzy osoby.
    5/2/19
  • studia podyplomowe

    organizacja na plus, kadra na plus, podejście do słuchaczy na plus, koszty ... no cóż, to na minus :-)
    5/2/19
  • SłówMiBrak

    Podyplomowe studia dla nauczycieli, ludzi czynnych zawodowo, często już prowadzących zajęcia z mat. lub inf., a p. koordynator na pytanie o możliwośc uznania pracy zawodowej jako odbytych praktyk (co jest w regulaminie uczelni) odpowiada, że dla wygody studentów rada wydziału zdecydowała, że nie dopuszczają takiego rozwiązania. Za tydzień obrona - dzienniki praktyk większości słuchaczy odrzucone.
    5/1/19
  • Eineantwort

    Jeżeli ktokolwiek zamierza wybrać się na studia podyplomowe - ODRADZAM. Jest to strata czasu i pieniędzy. Na kierunku Matematyka i Informatyka - nauczanie drugiego przedmiotu koordynatorem jest Pani, która nie panuje nad sytuacja na studiach. Regulamin i zasady są zmieniane ze zjazdu na zjazd. Pan od programowania wchodzi na zajęcia stwierdzając, ze sam nie zna tych programów, wiec będzie się uczył ‚z nami’. Na blokach matematycznych prowadzonych przez Panią L.K nie jest realizowany w pełni program, wymagania i nakład pracy jakim Pani obciąża osoby czynne zawodowo jest zatrważający. Nie istnieje skala ocen, są one stawiane w zależności od ‚widzi mi sie’. Maile od w/w wykładowcy pisane z różnymi uwagami, ale na odpowiedz należy czekać na tyle długo, ze i tak należy pisać do Pani Koordynator z prośba o odpowiedz od wykładowcy. Jedna wielka porażka, nigdy więcej WSB!
    5/1/19
  • Adriana

    Witam, Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć generalnie o szkole , sekretariacie, czy panie, które tam siedzą faktycznie będą udzielać pomocy czy raczej nie bardzo. Czy wszystko w tej szkole zależy od pieniążków? Już w jednej szkole studiowałam i nie chcę się znów przejechać na jakiś niedomówieniach i wiecznych kosztów za coś. Jak wyglądają studia tutaj, jaki jest poziom?
    4/14/19
  • a

    dziękuję...Weee ...za opinię z 31 stycznia 2019r. i za to że opmimo wszystko konsekwentnie wystawiłaś tę opinie przestrzegając innych. Moja córka chciła iść na ten sam kierunek, teraz się boimy bo to jest nie fer zachowanie...Uczelni...op tylu semestrach jak juz ktoś nie moze się wycofać. Bardzo brzydko. Mam najdzieję że ta uczelnia przeczyta te wszystkie opinie o sobie i zmieni swoje zachowanie...
    3/4/19
  • John

    Czy może ktoś powiedzieć coś o kierunku "Menadżer IT" na II stopniu?
    2/18/19
  • Admin

    Komentarz usunięty.
    2/9/19
  • Weee

    Jestem na 3 roku FIR. Przy podpisaniu umowy wybierałam specjalizację rachunkowość, teraz sie okazuje, że przed rozpoczęciem przedmiotów specjalnosciowych przed każdym semestrem są zapisy na poszczególne przedmioty z ograniczoną ilością miejsc, co więcej każdy ukończony przedmiot z danej specjalizacji jest punktowany. Należy zdobyć określoną liczbę punktów, aby ukończyć daną specjalizację, co w moim przypadku jest niemożliwe, ponieważ nie wystarczyło miejsc, z tego powodu kolejny już przedmiot realizuje o specjalizacji bankowość A nie rachunkowość, dlatego nie ukoncze wybranej przeze mnie specjalizacji. Poza tym jestem przed ostatnim egzaminem semestralnym, obawiam się czy go zaliczę- poziom materiału realizowanego na zajęciach jest zupełnie nieadekwatny do poziomu pytań na egzaminach. Dodam, że w każdym semestrze poziom pytań jest trudniejszy, przez co po pierwszych egzaminach studenci mają błędne wyobrażenie o zdobyciu wystarczającej liczby punktów, co wiem po rozeznaniu się z sytuacją moich kolegów i koleżanek z roku.. już nie wspomnę o platformie moodle- na która jest nieczytelna, nieprzejrzysta, zawiera masę błędów. Szkola pobiera ogromne pieniądze od studentów, A ciężko zainwestować im w dobrego informatyka, który by ta ich śmieszna platformę poprawił.
    1/31/19
  • Lidka

    Hej. Mam pytanie czy ktoś studiował Administrację zaocznie i może wyrazić swoją opinię?
    1/25/19
  • Wiktoria

    Hej! Sprawdzałam poniżej czy są jakieś opinie o psychologii w biznesie bądź samej pscyhologii, jednak nikt nie zdołał odpowiedzieć. Czy może ktoś z was zaczął te kierunki i jest w stanie o nim opowiedzieć?
    1/23/19
  • Shayde

    Cześć! Czy studiował ktoś Zoopsychologię i może wyrazić swoją opinię?
    10/20/18
  • 987

    hej, od października zaczynam studia i czy ktoś się orientuje czy jest utworzona jakaś grupa na fb na nowy rok akademicki dla studentów 1 roku?
    9/16/18
  • onlineekspertwsb

    Witam! Matiu rekrutacja na studia I stopnia jest nadal otwarta - jest jeszcze trochę wolnych miejsc. Na naszej stronie wsb.pl/poznan/kandydaci/studia-i-stopnia można znaleźć szczegóły naszej oferty. Zapraszam! Pozdrawiam, Renata Mazur Online Ekspert WSB Studia I stopnia
    9/14/18
  • matiu

    A czy ktoś orientuje się, czy rekrutacja może jeszcze trwa?
    9/13/18
  • Ania

    Administrator usuwa niepochlebne opinie o tej uczelni-żenujące! Nie polecam tej uczelni i to tak bardzo jak tylko można- bardzo niekompetentni ludzie nastawieni na pieniądze!
    9/7/18
  • K.K.

    Niestety nie polecam podyplomowego coachingu właśnie zakończyłam go na tej Uczelni. Zapisywałam się na coaching indywidualny(life) ,trafiłam go grupy całej zwerbowanej z pracowników znanego bardzo dobrze Banku i w trakcie drugiego semestru poinformowano nas że będziemy jednak mieli coaching menadżerski, Na wniosek i pisma nie dostaliśmy żadnej sensownej odpowiedzi i rekompensaty za zmianę wprowadzona w połowie co było dość dużą różnicą jak dla mnie. Ponad to ten coaching nie mieści się z ilością godzin i nie daje możliwości akredytacji, jak jest to w przypadku innych Uczelni . Wydane duże pieniądze ale jakby wyrzucone w kosmos. Także nie polecam wybierać coachingu na WSB.
    7/27/18
  • filip

    Wybiera się ktoś na Administarcję w Służbie Zdrowia ?
    7/10/18
  • Patrycja

    Witam. Chciałbym podjąć naukę na WSB na kierunku zarządzanie zasobami ludzkimi. Czy ktoś mógłbyś powiedzieć mi coś więcej o tej uczelni? Przede wszystkim chodzi mi o poziom nauczania.
    7/7/18
  • Jolka

    Witam Czy może się Ktoś wypowiedzieć na temat samego przedmiotu i kwestii zaliczeń z przedmiotu w języku angielskim na studiach uzupełniających? Nie ukrywam, że jestem z rocznika który za język obowiązkowy miał rosyjski. Teraz chcę zrobić studia uzupełniające ale boję się tego przedmiotu w języku angielskim i jego zaliczeń.
    7/5/18
  • werka

    234, to fajnie. Czy jednak ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat tego kierunku(inżynieria zarządzania- bezpieczeństwo i higiena pracy) oraz uczelni? :)
    5/28/18
  • 234

    234, to fajnie. Czy jednak ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat tego kierunku(inżynieria zarządzania- bezpieczeństwo i higiena pracy) oraz uczelni? :)
    5/28/18
  • 234

    Werka to wybieramy sie razem 😊
    5/28/18
  • Administrator

    Komentarz usunięty.
    5/25/18
  • werka

    Hej, od października wybieram się na studia, kierunek inżynieria zarządzania, interesuje mnie najbardziej bezpieczeństwo i higiena pracy. Ktoś studiował, może się wypowiedzieć czy warto czy też nie?
    5/24/18
  • gomez

    Jaki jest najbardziej lajtowy kierunek na WSB?
    5/1/18
  • Ewa

    może mi ktoś powiedzieć jaki dyplom dostaje się o psychologii w biznesie ? bo obawiam się, że nie będę miała tytułu psychologa Czy studia te upoważniają do posługiwania się tytułem psychologa ? Ktoś to kończył ? wygląda to dziwnie bo to nie ekonomista ani nie psycholog
    5/1/18
  • Karina

    Fatalna Uczelnia. Mocno przereklamowana. Sporo opłat. Trzeba sprawdzać co się podpisuje i dobrze policzyć bo będzie bolało. Wykładowcy są mocno niezadowoleni i swojego niezadowolenia nie okrywają . Szkoda bp ciągłe marudzenie o kiepskich warunkach płacowych przeszkadza na zajęciach. Uczelnia nie pomaga studentowi w niczym a pozytywne wpisy i głupie pytania sugerujące zainteresowanie pisze tu administracja Uczelni. Ogólnie nie polecam . Bo studenta traktują źle i tylko patrzą jak wyciągnąć od niego kasę
    5/1/18
  • DEWY

    Witam! Byłby ktoś w stanie troszkę opisać jak wyglądają studia informatyczne na WSB?
    4/28/18
  • Nika

    Hej, ktoś wypowie się o rachunkowości na wsb?? Jaki poziom względem innych uczelni?? Wymagają?? Czy olewaja???
    4/18/18
  • Kundzia98

    Hej! Moze ktoś wypowiedzieć sie o zaocznej informatyce? Myślałam nad specjalizacją grafika i multimedia i potrzebuje jakiejś opinii ;)
    4/16/18
  • pmp

    hej, ktos sie wybiera na administracje 2018r? ;D
    4/8/18
  • Wojtek

    Cześć :) czy ktoś mógłby wypowiedzieć się o na informatyce na WSB ogólnie? Z góry dziękuję :)
    4/2/18
  • Karol

    Mało uczą dużo wymagają. Życie w chmurze.
    3/24/18
  • iza

    studenci studiów dziennych na WSB - jak wygląda Wasze życie towarzyskie? Czy uczelnia w jakiś sposób pomaga organizując atrakcyjne wydarzenia (nie tyle merytoryczne, co kulturalne chociązby), jakieś wyjazdy czy są? żeby nowi studenci mogli się poznać? Cokolwiek się dzieje, czy każdy we własnym zakresie to robi? Tak z ciekawości pytam.
    3/15/18
  • do Ewy

    Ewa, nie chcę pouczać, ale chyba jako osoba dorosła, inteligentka studentka SAMA decydujesz, czy chcesz powtarzać rok, czy też nie. Żadnych fachowych porad nie potrzebujesz od pań pracujących na WSB.... ja jestm mocno zaskoczona Twoim wpisem, bo on zwyczajnie pokazuje Ciebie w słabym świetle. Przepłacasz za studia, gdy powtarzasz rok, zdajesz po terminach egzaminy, nie bronisz się w czasie , ale to wszystko wynika z umów. Czytaj, co podpisujesz i nie bój się pytać. Żeby nie żałowac potem.
    3/6/18
  • Ewa

    Panie które tam pracuja nie mają żadnej wiedzy i kompetencji żeby tam pracować. Ja dzięki ich "fachowym poradom" zdecydowałam sie na powtórzenie roku. Szkoda tylko, że nie poinformowały mnie o wielu kluczowych informacjach zanim zdecydowałam się podjąć decyzje. Wszystko wyszło w trakcie, co poskutkowało tym , że znacznie przepłaciłam a studiów nie skończyłam. Szkoła nastawiona na pieniądź, a nie na to żeby wypuścić na rynek dobrze wykształconego absolwenta.
    3/5/18
  • psychologia

    Jako kierunek studiów Psychologia jest wg mnie jednym z ciekawszych propozycji. Nie bez powodu co roku tysiące maturzystów pchają się na psychologię i tylko część dostaje się na studia państwowe. Reszta, jeśli rodzice dadzą kaskę - mają szkoły prywatne do wyboru. Z tych prywatnych niby najmocniejsza w psychologii jest SWPS, ale słyszłam że ludzie na nich narzekają, bo kroją godziny i nawet na dziennych jest mało zajęć z trzeba płacić sporo. Na WSB nie wiem, jak jest z psychologią biznesu, bo z kolei oni są niby lepsi z kierunków ekonomicznych, ścisłych, finansowych, informatycznych. Logistykę też chyba mają niezlą, bo ludzie z WSL do nich przechodzą. Sama chętnie dowiem się więcej o ich psychologii tej sprofilowanej.
    2/21/18
  • Aga

    Witam, czy może ktoś coś napisać o psychologii zaocznej ? Poproszę.
    2/20/18
  • kecaj

    Witam! INŻYNIERIA ZARZĄDZANIA trudny kierunek? Mógłby ktoś coś podpowiedziec
    2/7/18
  • Eweczka

    Czy ktoś się wybiera od marca na WSB na studia pierwszego stopnia "Psychologia w biznesie" ? :)Albo ktoś studiował? Jakie wrażenia, opinie?
    2/5/18
  • beata97

    Ktoś może napisać jakąś opinie o Kryminalistyce?
    2/5/18
  • Ray

    Witam, Interesuje mnie kierunek Prawo (niestacjonarnie). Wiem, że było już parę opinii na ten temat, ale czy są może osoby, które mają za sobą rok/ dwa lata nauki na tym kierunku? Jakie są Wasze opinie?
    1/27/18
  • Agnieszka

    Turystyka i rekreacja specjalność Hotelarstwo jakieś opinie? :D
    1/15/18
  • Z

    Cześć, jak wygląda matma na FiR? Ciężko zaliczyć czy jednak łatwo?
    1/7/18
  • ikd

    mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat tego jak to wygląda z warunkiem? jeżeli nie mamy wystarczającej ilości punktów z danego przedmiotu? i jak to wygląda kwotowo?
    1/1/18
  • Mateusz

    Witam. Jestem zainteresowany kierunkiem logistyka (inżynieryjne) czy ktoś mógłby coś powiedzieć na temat tego kierunku? Dużo nauki?
    12/8/17
  • Natalia

    Uwaga co do opinii na temat uczelnii wsb w poznaniu Negatywnych ocen nie można wystawić na innych portalach gdy probuje dodac negatywna opinie to pojawia się komunikat iż strona jest chwilowo niedostepna ( chwilowo czytaj kilka dni )
    12/5/17
  • Natalia

    Witam wszystkich zainteresowanych :-) przy wyborze uczelni radze wybrać uczelnie panstwowa Studiowalam w WSB latwo skonczyc ta uczelnie bo bez problemu można sciagac i poprawiac niedostateczne oceny po prostu płacisz za to a klient nasz pan ;-) Łatwo skończyć prywatna uczelnie ale później zalujesz jak szukasz pracy pracodawca zawsze wybiera kogos kto ma dyplom państwowej szkoły wiem to z doświadczenia za każdym razem musiałam zaczynać od niższego szczebla aby wspiąć się wyżej tak samo było z nowymi pracownikami którzy mieli dyplom szkoły prywatnej może dla tego ze każdy z moich przelozonych menedzerow miał dyplom szkoły państwowej i uważali się za kogos lepszego - wiedza ze prywatna uczelnie latwo skonczyc i neguja twoja wiedze Pozdrawiam
    12/5/17
  • Mery

    Chciałabym wybrać się na zarządzanie, pytania brzmią: czy jest to faktycznie opłacalny kierunek? I czy można na tych studiach zdobyć sensowną i praktyczną wiedzę a nie tylko bezwartościowy świstek?
    11/18/17
  • Ginger

    Jestem na studiach magisterskich razem z podyplomowymi (SUM+) i szczerze mówiąc żałuję, że nie wybrałam zwykłej magisterki. Czesne jest o wiele wyższe - wiadomo, dostajesz dwa papierki, a nie tylko jeden.... Poza tym przedmioty specjalnościowe ze magisterki są bardzo okrojone i nie ma możliwości ich wyboru, tak, jak ma to miejsce na zwykłej magisterce. Są z góry narzucone. Osobiście uważam, że na studiach należy uczyć się rzeczy, które są dla studenta interesujące i mogą mu się przydać w pracy zawodowej. Na studiach w takim trybie jest to mocno ograniczone. :-( Generalnie jestem jednak zadowolona z wyboru uczelni, wiele się nauczyłam. Więc polecam. :-) Ale nie studia magisterskie razem z podyplomowymi.
    11/16/17
  • Fionka

    Nie przesadzajcie, jest całkiem spoko. Naprawde nie trzeba się jakoś specjalnie napocic na 3, a jak posiedzisz i popracujesz masz 4 na bank, a 5 przy większym szczęściu. Wiec nie narzekajcie leniwce :-)
    11/7/17
  • strong

    Interesuje mnie kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne na WSB, czy mogę liczyć na jakieś opinie co do tej uczelni jak i kierunku ?
    10/10/17
  • GM

    co do wyboru czesnego - wybiera się je przy podpisaniu umowy, albo wybierasz stałe nierosnące, lub rosnące z roku na rok- wszystko jest w umowie, którą się podpisuje. plan zjazdu jest zazwyczaj w ostatnim tyg. przed zjazdem. skończyłam te szkołe rok temu, więc wiem co piszę, warto czytać umowy, a nie podpisywać w ciemno - z czymś się nie zgadzasz - nie podpisuj
    9/29/17
  • GM

    Ja zapisałam się na mgr FiR i zakończyłam naukę po drugim zjeździe, bo po prostu nie trafiłam z kierunkiem. płaciłam więc tylko za czesne w październiku, a za listopad już nie - złożyłam rezygnację w dziekanacie w październiku i w tym momencie został zwolniona z dalszych opłat czesnego . nie ma tak, że ktoś sobie zrezygnuje, a nikogo o tym nie powiadomi i jeszcze ma pretensje, bo nadal naliczają opłaty - umowa to umowa, pozdrawiam
    9/29/17
  • Magda

    Hej. A czy wie ktoś kiedy dostaje się plan zjazdów ? Do tej pory jeszcze nie dostalam
    9/24/17
  • .

    wybiera sie ktos na administracje zaocznie?
    9/24/17
  • Zuza

    Witam,czy jeżeli chce zrezygnować ze studiów teraz kiedy studia de fakto jeszcze się nie zaczęły, to znaczy rozpaczać je na innej uczelni, nadal obowiązuje mnie kara? Ktoś orientuje się jak to wygląda kwotowo ?
    9/19/17
  • do Magdy

    WSB jest całkiem spoko, naprawdę jeżeli normalnie choć trochę się pouczysz, to nie bedziesz mieć probemów. Jak ktoś nie kiwnie palcem, na zajęcia nie przychodzi, a potem chciałby 4, to sorry, ale się nie uda.
    9/17/17
  • Magda

    Hej, możecie napisać kilka słów więcej dlaczego ta uczelnia to tragedia? Zapisałam się tam na pierwszy rok na studia niestacjonarne licencjackie i po waszych wpisach zaczynam trochę żałować. A umowę już podpisałam.
    9/17/17
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    9/17/17
  • KN

    każda grupa na fb jest utworzona i moderowana przez pracowników
    9/16/17
  • fioni

    jest całkiem spoko, mi się podoba
    9/16/17
  • olka

    prawda jest taka, że poziom studenta z roku na rok coraz niższy, ot i tyle w temacie
    9/16/17
  • ela

    Sóper uczelna. Nauka mi leży całkowicie, Robię to co ómiem. A poziom bardzo wysoki
    9/16/17
  • ikd

    jest jakaś grupa na facebooku dla informatyki stacjonarnie?
    9/14/17
  • megs

    Cześć :) czy ktoś mógłby wypowiedzieć się o na informatyce na WSB ogólnie? i może na temat specjalizacji? Co jest godne uwagi?
    9/14/17
  • JustynaBoro

    Hej:) Zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów podyplomowych : Psychologia zarządzania. Chciałabym się dowiedzieć czy warto się na to wybrać oraz jak wyglądają zajęcia. Dziękuję za odpowiedź :)
    9/14/17
  • Kakashi

    Czy jest ktoś kto będzie wynajmować mieszkanie i potrzebuje współlokatora ? Pisać na maila diana77011@gmail.com
    9/7/17
  • Ula

    Prawo jest bardzo fajne, świetni wykładowcy. I dużo inicjatyw organizowanych przez koło prawnicze :)
    8/30/17
  • Laureeen98

    Hej, ja rowmiez sie wybieram zaocznie na prawo ;) moze ktos cos powiedziec o uczelni ? :)
    8/29/17
  • Tala

    :) witam! Może ktos mógłby cos napisac o grafice komputerowej (zaocznie / również dziennie )na WSB w Pzn :) ciezko? Jak z angielskim ?🙂
    8/25/17
  • dron

    a mnie się tutaj podoba :-)
    8/22/17
  • Roksana

    Hej, ktoś ma lub zna jakieś opinie na temat kierunku Multimedia i Grafika Komputerowa na WSB? :)
    8/22/17
  • Basia

    Witam. Mam dylemat pomiędzy dwiema uczelniami UAM Poznań czy WSB Poznań na kierunku "Prawo i zarządzanie w biznesie" mógłby by mi ktoś doradzić, która szkoła będzie lepsza ? :) Z góry dziękuję :)
    8/17/17
  • natalia

    hej! czy mógłby ktoś opowiedzieć coś na temat studiów zaocznych na kierunku finanse i rachunkowość? Waham się pomiędzy WSB a UE
    8/1/17
  • Ania89

    Hej ;) Czy może wypowiedzieć się ktoś na temat kierunku logistyka (zaoczne ) na WSB? Jestem po klasie humanistycznej i rozszerzonej maturze z polskiego i historii. Po maturze rozpoczęłam prace na stanowisku spedytora międzynarodowego ze względu na znajomość języka niemieckiego i myśle o podjęciu studiów logistycznych na WSB. Obawiam się tylko przedmiotów takich jak matematyka, ekonomia itp ponieważ w liceum miałam matematyke tylko na poziomie podstawowym.
    7/24/17
  • Beti

    Witam serdecznie - czy ktoś może zaopiniować studia podyplomowe na WSB? Konkretnie Doradztwo zawodowe. U nas w Szczecinie ten sam kierunek w filii WSB - podobno dno :( Będę wdzięczna za info :)
    7/11/17
  • Łucja

    Hej,do kiedy trwa rekrutacja ? :D
    7/7/17
  • ZyGa

    Również wybieram się na bezpieczeństwo wewnętrzne z kryminalistyką i liczę na otwarcie kierunku.
    7/6/17
  • Ana

    W tym roku skończyłam podyplomowe studia na WSB, kierunek: negocjacje i mediacje. Mogę z czystym sercem powiedzieć, że to, w jaki sposób prowadzone były zajęcia, jak przygotowani byli wykładowcy oraz materiały dla studentów - wow! Wcześniej skończyłam licencjat na UM w Poznaniu oraz magisterkę na UAM i nigdzie nie było tak dobrze jak na WSB. Przed każdym zjazdem dostawaliśmy maila z dokładną informacją co, gdzie, kiedy. Materiały zawsze były przygotowane i czekały na nas przed zajęciami. Nikt nie przejmował się robieniem notatek, bo wszystko było już gotowe. Mega dużo praktyki! Po żadnym wcześniejszym kierunku nie czułam się tak dobrze przygotowana jak po tym. Polecam!!!
    7/4/17
  • MARCIA

    Hej ja sie wybieram na bezpieczenstwo wewnetrzne specjalność kryminalistyka :)
    7/4/17
  • Maciej Warszawa

    Cześć . Zastanawiam się nad tym dlaczego WSB - szkoła która ma swoje placówki w największych miastach w kraju nie otworzyła oddziału w Warszawie? Byłoby miło gdyby była możliwość studiowania na tej uczelni w naszej stolicy bo np. do Torunia się nie wyprowadzę a taki kierunek jak Menager-bhp wydaje mi się ciekawy
    6/30/17
  • Patryk

    Mógł by sie ktoś wypowiedzieć na temat informatyki ?
    6/23/17
  • Aśka

    Jakieś opinie o prawie w biznesie? Jak wyglądają zajęcia?
    6/22/17
  • Łucja

    Jakieś opinie o kierunku " Finanse i rachunkowość" , stacjonarne ;) ?
    6/18/17
  • Alicja

    czesc! Ktos moze powiedziec cos na temat jak traktuja studentow zagranicznych? Sporo ich tu?
    6/14/17
  • SandraM

    Annuszka, ja miałam zamiar, ale jak na razie szukam opini tu i ówdzie
    6/11/17
  • Annuszka

    Wybiera się ktoś na kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne specjalność kryminalistyka ?
    6/10/17
  • Podypl

    Absolutnie odradzam studia podyplomowe i Pawła Banasiewicza. Pomyłka i porażka.
    6/2/17
  • xyz

    Studiuje ktoś TiR? Jest w stanie ktoś coś na ten temat powiedzieć?
    5/31/17
  • Anka

    Najgorsza Szkoła w Poznaniu. Opłaty z kosmosu ! Radzę się dobrze zastanowić przed podjęciem decyzji
    5/28/17
  • Amelia

    Witam, chciałabym się dowiedzieć jakie opinie ma ogólnie uczelnia i kierunki takie jak prawo, administracja oraz finanse i rachunkowość. Czy to prawda, że dla tej uczelni najważniejsze są pieniądze a nie studenci? Z góry dziękuję za każdą opinię :)
    5/9/17
  • Emilia

    Czy jest tutaj osoba która studiuje kierunek "Administracja w wymiarze sprawiedliwości" i byłaby w stanie opisać swoje wrażenia? Z góry dziękuje, gdyż bardzo poważnie rozważam ten kierunek. :)
    4/26/17
  • vicky

    cześć co możecie powiedzieć o kierunku finanse i rachunkowość? zaocznie jakie są przedmioty? czy cięzko? jak z wykładowcami?
    4/26/17
  • Kasiaa

    Najgorsza szkoła w Poznaniu. Chamstwo i bezczelność w dziekanacie.. tylko marketing na pierwszym miejscu stawia sobie ta uczelnia. Odradzam!
    4/7/17
  • studentka WSB

    ja mam dobrą opinię, poszli mi na rekę gdy zaszłam w ciążę, ułatwili zaliczenia i egzaminy, pozaliczałam wszystko na czas, wykładowcy byli naprawdę wyrozumiali
    3/21/17
  • Marcin

    Chciałem studiować na kierunku Multimedia i grafika komputerowa, jest ktoś kto mógłby dać jakąś opinię o kierunku?
    2/27/17
  • Tomasz

    Robię w WSB podyplomowe i mam jak najlepsze zdanie o opiece ze strony administracji, jak i o wykładowcach, bo wielu praktyków i ludzi z tytułami profesorskimi z UE w Pniu. Zajęcia zawsze są, nie pamiętam odwołanych, poziom wysoki, nie ma się czego czepić.
    2/18/17
  • beta

    Studia podyplomowe to zupełna beznadzieja.
    2/8/17
  • Kamil

    Czy jest ktoś w stanie powiedzieć coś o kierunku Multimedia i Grafika Komputerowa na tej uczelni?
    2/2/17
  • zainteresowana

    Witam serdecznie! Orientuje się może ktoś jak wyglądają studia na informatyce?:)
    2/1/17
  • Ania

    Jestem na zarządzaniu na WSB. Jednak myślę o tym by przenieść się na Finanse i Rachunkowość (też na WSB) czy istnieje w ogóle taka możliwość?
    12/13/16
  • cot

    Tak fatalnej infolinii nie ma nawet Orange.
    11/8/16
  • Marcela

    Ja jestem w Poznaniu na studiach II stopnia. Mój kierunek to Zarządzanie i bardzo sobie chwalę. Ogrom przyswojonej wiedzy, która myśle, ze nie raz przyda mi się zarówno w życiu jak i w pracy zawodowej ;) Od siebie zachęcam do tego kierunku.
    10/28/16
  • Prawo, niest II rok.

    Witam. Studiuję prawo niestacjonarnie na 2 roku, studia wybrałam świeżo po maturze, długo sie zastanawiałam czy isć na UAM, czy też na WSB... zdania są podzielone ale jednak wybrałam WSB i nie żałuję. Wykładowcy naprawdę się starają, przekazują wiedzę, jedni zamieszczają materiały drudzy nie no ale kurczę , to są studia tak? to trzeba ruszyć głową i samemu poszukać tego i owego! Jeżeli ma ktoś jakieś pytania, wątpliwości wykładowca wysłucha odpowie, są podawane w karcie przedmiotu podręczniki i inne źródła z których można korzystać więc wystarczy zajrzeć. Dużo zależy od nas jak nasza kariera się potoczy. Specyfikacja kierunku i tryb niestacjonarny zmusza studenta do pogłębiania wiedzy samodzielnie bo niestety nie da się wszystkiego wyłożyć na zajęciach, w sumie tak jest wszędzie... także jeżeli chcecie się czegoś nauczyć to polecam naprawdę z czystym sercem, jeżeli się przylożysz masz szanse na stypendium, są też różnorakie szkolenia praktyki, krajowe i zagraniczne więc śmiało :)
    9/26/16
  • mysia

    Magda oo to fajnie. Zapraszam na FB na grupę https://www.facebook.com/groups/282500662131656/
    9/16/16
  • magda

    czy po licencjacie na WSB, można się przenieść na uczelnię państwową? to jest w ogóle realne? ktos ma doświadczenia w tym temacie albo słyszeliście, że ktoś się przenosił na magisterskie?
    8/29/16
  • magda

    Mysia ja sie wybieram na to samo :)
    8/29/16
  • XyZ

    Wybiera się ktoś na studia online "Zarządzanie nowoczesnymi usługami biznesowymi"?
    8/17/16
  • Witek

    Studiuję prawo niestacjonarne. Polecam.
    7/29/16
  • Marcin

    Aha i co do kosztów i opłat... Przy zapisie i rejestracji na studia wybieramy opcje jak chcemy opłacać studia, wiec nie jest tak, że miesiąc płacicie tyle a w następnym miesiącu wam podwoją koszty. Mam wrażenie, że takie komentarze to kłamliwe wpisy konkurencji. ;) Możecie wybrać: stałe czesne czyli płacicie przez cały okres studiów tyle samo, lub czesne stopniowane i wtedy CO ROKU wzrastają wam opłaty. Czyli np. na I roku jest to 300 zł, a na II roku 380. Można też z góry opłacić rok. Jeśli spóźniacie się z opłatami to też nie ma problemu, są naliczane odsetki ale są śmiesznie niskie, za każdy dzień wychodzi pare groszy :-)
    7/21/16
  • Marcin

    Jestem po I roku studiów na WSB w Poznaniu (kierunek inżynierski). Poczytałem sobie opinie tutaj i stwierdziłem, że sam też coś dodam. Jeśli ktoś wybiera się na studia na wsb z myślą "płacę - zdaje" to się grubo rozczaruje. Jeśli ktoś się nie przyłoży i nie pozalicza co konieczne (w wsb minimum 50% pkt) to zwyczajnie nie zaliczy przedmiotu i tyle. Prowadzący są stanowczy, Nie przesadzę jeśli powiem, że 3 i 3/4 prowadzących zajęcia to pracownicy PP lub UEPU. Jedni są lepsi, drudzy gorsi jak wszędzie, ale za ładne oczy nie wstawiają 3. Część zajęć jest nudna, część nie, ale to zależy od każdego indywidualnie jakie ma odczucia,prowadzący nie sprawiają wrażenia jakby byli tam za kare jak to bywa na publicznych uczelniach. Plan całkiem fajny, zajęcia na dziennych przeważnie 3 dni w tygodniu - z okienkami, ale nie dużo ich. Co do zajęć praktycznych czym tak się szczyci uczelnia... niewiele ich na I roku przynajmniej,większość to wkuwanie.. widać na uczelni lubią prezentacje,sporo ich do wykonania na zaliczenia - ot cała praktyka póki co :) jak to potem wychodzi to pisali inni wcześniej. część robi i się przykłada do tego, a część jest na zasadzie "no wpisz mnie ziomek do tego" i potem i tak i tak mają zaliczony przedmiot. matematyka na wysokim poziomie, analiza matematyczna was nie ominie, ale dla chcącego nic trudnego ;) Oprócz tego faktycznie extranet całkiem fajny i przejrzysty, w dziekanacie coś załatwić też nie jest problemem. Plusem też na pewno jest lokalizacja, w samym centrum przy Starym Browarze. Generalnie szkoła na plus,czy polecam? Raczej tak,ale wszystko zależy od tego czego wymagacie od uczelni
    7/21/16
  • Krzysztof

    Jestem studentem prawa w WSB i bardzo polecam ten kierunek i tą uczelnię. Wykładowcy, których miałem szanują studentów i chcą przekazać wiedzę. Jeżeli ktoś chce się uczyć i chce spędzić czas w dobrej atmosferze to polecam tą uczelnię. Ponadto jest bardzo dobrze rozbudowany system stypendiów, także jeżeli ktoś ma ambicje to za studia będzie płacił niewiele albo wcale.
    7/13/16
  • mysia

    hej. ;) wybiera ktoś sie na FiR w trybie niestacjonarnym od wrzesnia.?
    7/6/16
  • Prawo

    Od kiedy WSB ma w ofercie studia prawnicze???? Coś więcej można na ten temat?
    6/28/16
  • brown

    z poznańskich szkół prywatnych chyba najlepsze to własnie WSB i SWPS. Ostrzegam przed WSPiA bo własciciel jest s
    6/2/16
  • student 24

    Ja jestem absolwentem WSB kierunku Finanse i rachunkowość studiowałem zaocznie i powiem szczerze, że studia I stopnia jeszcze były w miarę ok ale studia II stopnia to przesada. Zmienił się system nauczania, stale jakieś quizy po zajęciech do zrobienia w ciągu tygodnia a na koniec semestru egzaminy semestralne, które były bardzo trudne i obejmowały materiał, który nie był przerobiony. Zajęcia prowadzone chaotycznie, czasem materiałów wykładowcy nie zamieszczali na platformie moodle. Wszystko stale było "do zrobienia w domku". Ta uczelnia to maszynka do robienia pieniędzy. Namydlą oczy na zajęciach, że pracę szybką znajdziemy po WSB i to jeszcze na jakich stanowiskach wysokich a dwóch moich kolegów absolwentów właśnie wyjechało za granicę do pracy.
    6/1/16
  • Administrator

    Komentarz usunięty z powodu naruszenia zasad regulaminu.
    5/20/16
  • Brr

    Z WSB jest ta : super zachęcają, licencjat super bylebyś poszedł na mgr a tam? Szok! Plan wrzucany dzień przed zjazdem, notatki wrzucane czasem tego samego dnia dwie godziny przed wykładem(są obowiązkowe by być na zajęciach) . Dla mnie to po prostu koszmar. Musisz zaliczyć przedmiot w sesji i do tego kosmicznie trudne egzaminy semestralne, z tego czego w ogóle nie było na zajęciach. A czas oczekiwania na wyniki? Prawie miesiąc! Bo co tam, już tyle zapłaciłeś to się męcz! NIE POLECAM! Owszem extranet, dziekanat, wszystko super ale poza tym nic więcej. Uczenia za bardzo rozreklamowana ale nic nie warta.
    3/4/16
  • loopi

    Jestem studentem informatyki II rok. Wcześniej studiowałem na uczelniach publicznych. Muszę powiedzieć, że jestem zadowolony. Uczelnia nie jest idealna, ale jast naprawdę dobrze. - Dziekanat i obsługa administracyjna na fajnym poziomie - Extranet lepszy od Usosa - Wykładowcy bywają różni. Jednak fajne jest to co zauważyłem. Wykładowcy naprawdę się starają,. Nie ma czytania z kartki, czy z rzutnika, co na Uamie było normą!! zawsze się pytają czy rozumiesz, czy masz jakieś pytania. - Poziom w moim odczuciu trochę za niski. Nauczysz się i zdasz( bo na publicznych to czasami jest tak, że się nauczysz a nie zdasz). Jednak ci co myśleli, że nie będzie trzeba się uczyć poodpadali. Z 30 osób w mojej grupie zostało 8. - Na pewno za dużo idiotycznych przedmiotów typu zarządzanie, ekonomia itp itd wolałbym jakąś elektronikę zamiast tego. Generalnie polecam miła odmiana dla mnie po Uamie gdzie wykładowcy byli często chamami, czytanie z rzutnika normą, niesprawiedliwe ocenianie powszechne.
    12/21/15
  • Administracja - Zarządzanie - Prawo w P-niu

    która uczelnia poznańska z prywatnych ma najlepsza Administrację, Zazrądzanie, Prawo??? Czy któraś ma kierunek Administracyjno-Prawny??? Bo nie widzę niczego takiego, a najbardziej by mi zależało właśnie na takich studiach łączonych. Czy ktoś się pokusi o porównanie WSZiBankowości, WSBankowej, EuropejskiejWSBiznesu???
    11/10/15
  • Baska

    Jestem studentką TiR. Poziom nauczanie na bardzo niskim poziome. WSB reklamuje łatwość łączenia nauki z pracą. Tak nie jest!!Poza zjazdami należy zaliczyć ćwiczenia terenowe, które są bardzo kosztowne a mój pracodawca nie wyraża zgody na dodatkowe weekendy wolne. Cena za ten poziom nauczania bardzo wysoka ponad 500 zł za miesiąc.
    9/20/15
  • mikki

    wszystko zależy od tego, kto ocenia i czego szuka na studiach i czego oczekuje od uczelni. Jezeli jestes orłem z ambicjami, to nie dla Ciebie, bo tutaj trzeba poziom zaniżyć do OGÓŁU, a większość jest średniakami. Ot i cała filozofia.
    9/13/15
  • Hm..

    No tak skoro sa ci sami wykladowcy co na uczelniach panstwowych to jakim cudem jest nizszy poziom? A poza tym teraz w tych czasach dobra prace i wlasciwie jakakolwiek lepsza mozna dostac majac "plecy"
    9/2/15
  • zły wybór

    jak prawo to tylko na UAMie. nie dajcie sobie wkrecic ze nagle kazda szkoła moze prowadzic prawo na super poziomie. od prawa najlepszy jest UAM. szczegolnie ze jedyne co wsb robi dobrze to promuje sie....
    8/26/15
  • Lawyer

    Kto się wybiera na prawo jednolite mgr ?
    8/25/15
  • Jula

    Administracja, dobry kierunek jeżeli chodzi o rynek pracy i tę uczelnię? Ktoś się na to wybiera w tym roku? :)
    7/24/15
  • rakU93

    Zgadzam się, mistrzowie marketingu. Nie polecam!
    7/21/15
  • Maja

    jest mała zdawalność egzaminów semestralnych....
    7/21/15
  • do fdgfhh

    Na uczelniach panstwowych tez się płaci za waruenk
    6/15/15
  • Nata

    Hej:) planuje wybrać , na tą uczelnie ale mam pytanie w związku z matematyka. Czy na logistyce matma jest bardzo ciężka? W liceum miałam problemy z matma I się boje poziomu jaki jest na WSB. Czy możecie jeszcze coś więcej powiedzieć o logistyce na WSB?
    6/8/15
  • Ignacy

    Na wszystkich prezentacjach byli tacy super, że się skusiłem. Obiecywali, reklamowali a w praniu - czesne podnoszone co roku. Płatne poprawki i warunki. No i utrudnienie, bo budynki rozrzucone po mieście.
    5/26/15
  • sapp

    Czy ktoś studiował TiR na WSB? Ja jestem zainteresowana magisterką zaoczną (menedżer hotelarstwa) z podyplomówką i szczerze mówiąc nie wiem czy to dobry wybór i czy dam radę bo licencjat mam z filologii..
    4/20/15
  • Joanna

    Pracowałam w firmie średniej wielkości, odpowiadałam za faktury obsługe klientów i wszystko tak napradę, potrzebowałam studiów z finansów - no i wybrałam WSB w Poznaniu. Jestem już "po" wieć oceniam z pespektywy: nie było może łatwo, ale wykłądowcy okazywali się ludzcy i rozumieli to, że pracuje, mam dziecko w wieku przedszkolnym plus.... w trakcie zaszłam w ciążę. Dałam radę, studia kończyłam juz jako mama dwjki dzieci. Czy mialam taryfę ulgową? chyba nie, ale czułąm życzliwość, były uśmiechy, mże czasem ktos spojrzał przychylniej. Moja opinia? Jestem zadowolona.
    3/13/15
  • dfdf

    mam do porownania WSB i UE, minusy: -ceny wysokie -placisz za warunek -masz tylko jedna poprawke - na UE 2 -budynki WSB w Poznaniu daleko od siebie -brak planu na czas (minął już pierwszy zjazd a ja jeszcze nie mam planu na swojej specjalności i grupie) -na moodlach brak materiałów- gdzie dla studentów online powinna to być podstawa Ogólnie pierwsze wrażenie miałam dobre o tej Uczelni ale żałuje że nie poszłam dalej ponownie do UE, wszystko przejrzyste i jasne a w WSB jeden wielki misz masz,
    3/13/15
  • bart

    1 rok super, 2 rok lipa, 3 rok - co to ma być? gdybym miał decydować ponownie, nie decydowałbym sie na wsb.
    3/1/15
  • Ola

    Mam wrażenie, że część komentarzy to wpisy konkurencji bo nic nie zgadza się z prawdą! 1. Czesne- można wybrać stałe- wtedy cena nie wzrasta przez cały okres nauki, lub stopniowane- na 1 roku płaci się bardzo mało i stopniowo coraz więcej, to jest dla tych co się wahają, albo planują od 2 roku znaleźć sobie pracę. Moim zdaniem warto brać czesne stopniowane, ponieważ za dobrą średnią ma się zniżki w czesnym- zależnie od średniej, 20%, 60% albo 100%! Ja teraz mam średnią która zwalnia mnie z czesnego, ale ja czesnego i tak nie płacę ponieważ wygrałam konkurs dla maturzystów.. 2. To prawda, że w dziennym trybie zajęcia są 3 albo 4 razy w tygodniu, i spora część moich kolegów ma dodatkowo pracę na pół etatu dzięki temu, że plan jest fajnie ułożony. Ja zwykle kończyłam o 15 zajęcia, czasem dużo wcześniej, nie mamy tylu okienek co nasi koledzy z publicznych uczelni. 3. Wykładowcy są spoko, większość uczy też na publicznych uczelniach (UE i UAM) 4. I ogólnie to jeszcze mnie nic niemiłego nie spotkało na tej uczelni, wręcz polubiłam studiowanie więc na razie mogę polecić wszystkim WSB
    2/13/14
  • Ania TL

    Hej, w maju mam maturę, to jeszcze trochę czasu, więc robię rozeznanie. Czy ktoś się orientuje jak jest na logistyce na WSB? zastanawiam się czy iść do wsb czy próbować na uep, na państwowej uczelni obawiam się tłumów, a uczelnie niepaństwowe to trochę inny, bardziej kameralny klimat. Czy ktoś z Was studiuje może na wsb logistykę? jak liczne są tam grupy? czy jest trudno?
    1/16/14
  • studentka

    czytajcie umowy ze zrozumieniem, zadajcie pytania zwaszcza, jeśli coś jest dla was ważne, np. ceny, opłaty za poprawki, warunki, itd. wtedy nie będzie nieporozumień i rozczarowań
    1/10/14
  • Girl

    Chcę iść na studia II stopnia na finanse i rachunkowość dla nieekonomistów jednak nie wiem czy sobie poradzę bo jestem po studiach humanistycznych z licencjatu. Czy ktoś mógłby powiedzieć jak jest na mgr na fir dla nieekonomistów, ciężko jest?
    11/24/13
  • Gostek

    a czy nie jest tak, że uczelnie NIE mogą podnosić kosztów, skoro jakieś tam określone zostały podane na początku????
    10/23/13
  • doris

    podyplomowe z administracji mogę śmiało polecić, chyba w Poznaniu najlepiej prowadzone, nie wiem, jak na Ekonomicznym, ale u nas było sporo ludzi stamtąd
    10/16/13
  • Anawa

    hej, hej , może jest ktoś , kto się wybiera na nowy kierunek w WSB Prawo w Bizensie??
    9/22/13
  • Agata

    Cześć :) Czy ktoś wybiera się do WSB w Poznaniu na Finanse i Rachunkowość w formie stacjonarnej ?:)
    9/16/13
  • madzik

    zapraszamy do grupy - Zarządzanie WSB Poznań 2013-2015 MGR zaoczne :) https://www.facebook.com/groups/506278072799466/
    9/11/13
  • pozytywnie o WSB Poznań

    ja nie dałam rady, ale wybór WSB w moim przypadku by pomyłka, nie wiem, co mi strzelio do glowy, zeby zapisac sie do takiej uczelni, gdy zwyczajnie nie lubi sie ani matmy, ani klimatów ekonomiczno-rachunkowych i pokrewnych, ale na plus trzeba WSB przyznac, ze trzymaja to wszystko nienajgorzej organizacyjnie i student moze sie tam czuc naprawde w porzadku, to plus, bo nie wszedzie tak jest, mojej znajomej wykladowcy szli n areke, gdy miala zaliczenia, prace pisemne i problemy z dzieckiem, wiec poprzekladala, itd. wiec pomimo, iz ja zrezygnowalam, to moge im wystawic dobra opinię, magda
    9/10/13
  • notoja

    Jeśli będa kłopoty z rachunkowością, to idę na WSHIR.
    9/8/13
  • ania

    Cześć, czy ktoś wybiera się na finanse i rachunkowość? Ścieżka dla nieekonomistów?
    8/19/13
  • fifi

    gdzie w Poznaniu są najlepsze studia ekonomiczne? cosz ekonomii? finansów? bankowości? rachunkowości?
    8/19/13
  • Endzix

    Cześć wybieram sie na rachunkowość i finanse ale zaoczne :D i keirunek przedsiebiorstwo czy jakos tak
    8/10/13
  • nika

    Hej, czy ktoś wybiera się na finanse i rachunkowość (ścieżka dla nie ekonomistów)? Czy ma ktoś jakieś informacje na ten temat?
    8/9/13
  • madzik

    hej ja tez zastanawiam sie nad zrobieniem mgr z zarzadzania marketingowego! :)
    7/22/13
  • mimi

    też wybieram się na zarządzanie marketingowe :) Mam nadzieję tylko, że nie zamkną specjalizacji z powodu braku chętnych ;)
    7/5/13
  • Malina 37

    Jestem zainteresowana studiami niestacjonarnymi II stopnia na WSB na kierunku Finanse i rachunkowość. Czy jest to trudny kierunek? Czy zajęcia odbywaja się od piątku do niedzieli i w jakich mniej więcej godzinach? A może lepiej wybrać UE? Proszę o opinie.
    6/19/13
  • Natalia

    a jak ocenaicie kierunek Zarządzanie marketingowe II stopnia tryb zaoczny? dodam, że chodzi o ścieżkę dla nieekonomistów. Czy jest ciężko, czy dużo będę musiała włożyć własnej pracy, czy może jednak na zajęciach są w stanie nam wszystko przybliżyć?
    6/8/13
  • Jerzy1

    Studiuję na WSB w Poznaniu na studiach magisterskich zaocznie. Z początku uczelnia wydawała się w porządku - wysoka jakość, przyjazna kadra i przystępne ceny. Jednak po tym czasie muszę stwierdzić że uczelnia nastawiona jest bardziej na zarabianiu niż na edukacji. Jak wspomniała koleżanka wcześniej duża część pracy przerzucona została na studenta. Zajęcia są tak zaplanowane że czasami praktycznie nie starcza minut nawet na przejście z jednego budynku do drugiego a co dopiero mówić o przerwie na jedzenie. Zauważyłem że liczy się ilość studentów a co za nimi idzie (rzecz jasna) PIENIĄDZE Cóż typowe dla tego typu uczelni...(czyt. prywatnych). Myślę, że lepszym rozwiązaniem jest wybór jednak uczelni państwowej...
    5/18/13
  • Paulina

    Brak indeksów jest plusem, ponieważ nie trzeba latać za wykładowcami po wpisy. Studiuję w WSB na studiach magisterskich połączonych z podyplomówą. Robiłam na tej uczelni również licencjat. Od roku akademickiego 2012/13 Uczelnia (na niektórych kierunkach) wprowadziła nowy system kształcenia oparty na KRK, który jest do bani! System ten polega na tym, że semestr (8 zjazdów) podzielono na 2 części. Przez pierwsze cztery zjazdy mamy kilka przedmiotów, na których zbieramy punkty (100 a każdym przedmiocie) za aktywności takie, jak np. prezentacje multimedialne, projekty indywidualne oraz grupowe, aktywność na zajęciach i praca samodzielna w domu. Dodam, że mówię o studiach NIESTACJONARNYCH. Większość pracy została przerzucona na studentów, którzy w przeważającej części pracują lub nawet założyli rodzinę. W skład tych 100 punktów ok. 40-50 to kolokwia. Paradoksem jest, że jeśli uzbieramy 40 punktów z aktywności, ale nie napiszemy kolokwium na odpowiednią ilość punktów - cała nasza praca przepada i konto jest wyzerowane... Na koniec semestru piszemy JEDEN DWUGODZINNY egzamin ze wszystkich przedmiotów jednocześnie. Egzamin składa się z 4 części, w skład których wchodzi test, pytania otwarte, zadania, prawda/fałsz itp. EFEKT? Brak życia osobistego. Brak obecności na zajęciach skutkuje brakiem możliwości zdobycia punktów, które są na wagę złota. Poziom kształcenia jest wysoki i na licencjacie (w starym normalnym systemie) było ciężko, ale logicznie... teraz jest za dużo materiału, za mało zaangażowania wykładowców, a większość pracy przerzucono na NAS... Ale WSB nadal reklamuje się jako Uczelnia, która nie koliduje z pracą i życiem osobistym :)
    4/18/13
  • kandydatka

    na jakim poziomie jest matematyka? czy tylko wybitni geniusze matematyczni mogą tam przetrwać? :P
    4/18/13
  • dbaja o kadrę

    obiektywnie nalezy powiedziec, ze sie staraja, dbaja o poziom wykladowcow, mamy zajecia z prof z UE, z teoretykami, a cowazniejsze z praktykami ze swiata gospodarczego, to duzy atut, wedlug mnie przynajmniej, co dalej? dbaja o studentow, sporo sie dzieje, studiuje sie wygodnie, ktos pisal, ze studenci załośni.... no coz, niektorzy tacy sa, rzeczywiscie poziom wielu osobnikow bywa zenujacy, ale oni szybko sie wykruszaja, nie daja rady,nie maja zaliczen, slai widza, ze nie uciagna, taka prawda, ale tego nikt nie przeskoczy, ja jestem zadowolona
    2/18/13
  • Chingis

    Jestem na I Roku Stosunków Międzynarodowych - jeśli ktoś mówi że to szkoła dla idiotów - chyba pomylił uczelnię :) To że każdy może się dostać nie oznacza, że każdy się utrzyma... Poziom języków jest bardzo wysoki (szczególnie że dostałam się do najbardziej zaawansowanej grupy), jest też pełno kół naukowych w których można się rozwijać do woli :) szkoła oferuje też wiele darmowych szkoleń :) zajęcia dydaktyczne - zależne od wykładowcy - są świetni, na których wykłady chodzi się z wielką chęcią, choć na niektórych zasypiam.. jest to jednak zdecydowana mniejszość ;D..!! Uczelnia jest super, widzę to także "od kuchni", ponieważ działam w Samorządzie :) wszystko co robimy - robimy dla studentów! poza tym.... kto bawi się tak jak WSB?! :D POLECAM :)!
    12/3/12
  • do michala

    co to znaczy że brak indeksu??
    8/15/12
  • michał

    Nie wiem na jakiej podstawie promują się pod hasłem "Uczelnia numer 1 w Wielkopolsce" Cała otoczka marketingowa jest okej, ale późniejsze traktowanie studenta i brak indeksu, żal, niewypał, tragedia..
    7/23/12
  • lite

    kaja ma rację, tutaj naprawdę przychodzą ludzie, którzy nawet pewnie nie wiedzą ile to jest 2+2. serio, byłam raz na wykładzie bo czekałam na znajomego i ludzie nie znali odpowiedzi na najłatwiejsze pytania. żal
    7/9/12
  • bartek

    WSB uczelnia nr 1 w Wielkopolsce wśród uczelni prywatnych to jest chyba to co mnie do niej skusiło. Nie powiem że nie spełnia moich oczekiwań bo tak nie jest, miła atmosfera na zajęciach zarówno wykładach jak i ćwiczeniach, a przede wszystkim zawsze się odbywają. Co do nauczania nie mam zastrzeżeń wszystko odbywa się w taki naturalny sposób że nie można na nią narzekać. Większość zajęć jest ciekawa no ale jak wszędzie zdarzają się wyjątki.
    7/7/12
  • kaja

    masakra! poszłam tam na studia II stopnia w Poznaniu, na pytanie co to jest inflacja nikt nie znał odpowiedzi (poza mną oczywiście) Zrezygnowałam! Może robią fajne akcje, mają interesujące promocje.. ale nie warto marnować życia i się uwsteczniać!! Bo tam kształcą jakiś totalnych debili.
    5/1/12
  • kinga

    studiowałam finanse i rachunkowość, nie dość że poznałam wspaniałych ludzi oraz wspaniałych wykładowców, gdzie z niektórymi mam nawet kontakt do dziś to i znalazłam pracę w banku, ale planuję otorzyć własną agencję ubezpieczeniową. W studiowaniu tego kierunku podobało mi że wykładowcy byłi pracownikami banków, urzadów czy wlasnie agencji ubezpieczeniowych i mogli nam powiedziec jak to wszstko wygląda w praktyce a nie tylko suche teorie.
    4/12/12
  • ????

    mowi sie, ze sa niezli wsrod szkol za kase, niby slychac o nich, robia rozne akcje dla maturzystow, na ile jest to tylko ladne opakowanie??? nie sadze, bo raczej jada na opinii swoich studentów, wiec sie staraja, jak zaczne studia - to Wam napisze
    3/15/12
  • od 12 lat szkola nr 1 w Wielkopolsce

    Wyższa Szkoła Bankowa - od 12 lat numer 1 w Wielkopolsce, to chyba mowi samo za siebie, polecam lekture strony WWW tej uczelni, wiele sie z niej dowiecie :-)
    2/26/12
  • tusia119

    Jestem absolwentką studiów licencjackich - Zarządzanie i Marketing, oraz studiów podyplomowych Aplikacje Mobilne i Internetowe, jestem niezwykle zadowolona z uczelni. Kadra jest na bardzo wysokim poziomie (dużo praktyków, uczących na przykładach) tak jak i poziom nauczania (na specjalizacjach nauka przez projekty - naprawdę daje więcej niż książka). Nie znam lepszej uczelni w Wielkopolsce!
    1/24/12
  • skrypt

    na informatyce i ekonometrii sciemy nie ma, materialu do ogarniecia sporo, jak ktos jest techniczny i scisly, da rade, kolesie bez przygotowania wymiekaja, czasami obstawiamy, czy beda nas przepychac, dawac korepetycje, cha, cha, czy odstrzela?
    1/23/12
  • wirus1

    jestem zainteresowany kierunkiem informatyka i ekonometria, dlatego mam pytanie do studiujacych w WSB na tym właśnie kierunku: jakie przedmioty sprawiaja najwieksza trudność? ile jest matematyki i fizyki na pierwszym roku? i ile osób mniej wiecej odpada?
    12/9/11
  • Tygryska - zarządzanie zasobami ludzkimi

    Jestem na zarządzaniu, teraz na uzupełniających magisterskich. Specjalność wybrałam zarządzanie zasobami ludzkimi, bo to ma związek z moja pracą. Nauczyłam się wielu niepraktycznych i niepotrzebnych rzeczy, ale też bardzo wielu bardzo przydatnych i bardzo ważnych w mojej branży. Suma sumarum jestem zadowolona.
    5/15/11
  • Bartosz

    Studiowalem rok logistykę za zaocznych. Zajecia w soboty i niedziele od 8.00 do 20.00. Do tego robota na zmiany na co zdien. Matma mnie wykonczyla, Zreszta nie tylko mnie. Po 2 miesiacach bralem korki, bo matka sie zawziela. Ale to nie dla mnie. Dalem sobie spokoj sam, chociaz na uczelni szli mi na reke i chcieli, zebym powtarzal tylko jedne zajecia. Teraz planuje administracje w WSPiA. Slyszalem, ze uczelnia nie wyciska ostatnich sokow, jest elastyczna i idzie na reke osobom pracujacym.
    5/15/11
  • Martyna

    Szczerze polecam w zakresie studiów podyplomowych. Trzy lata temu robiłam na WSB w Poznaniu marketing roczny, dwusemestralny. Duży test zaliczeniowy po pierwszym semestrze, na koniec praca pisemna oraz egzamin ustny przed 3-osobową komisją. Same zajęcia na wysokim poziomie, kadra fachowa, sporo profesorów z Uniwerku Ekonomicznego, ale też praktyków z róznych branż. Dla mnie te studia były bardzo przydatne, większość osób w mojej grupie oceniła zajęcia, organizację oraz wykładowców bardzo wysoko.
    5/13/11